Mag- och tarmföreningen I Stockholms län. Kära medlemmar!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mag- och tarmföreningen I Stockholms län. Kära medlemmar!"

Transkript

1 Mag- och tarmföreningen I Stockholms län N y h e t s b r e v # 4, s e p t e m b e r Innehåll: Kalendarium Sopplunch 60+ gruppen Nymedlemsmöte 17/10 Ny e-postadress Stomiföreläsning Kostföreläsning Om styrelsen GIST Mjölkfett och IBD Kära medlemmar! HOPPAS ATT SOMMAREN varit skön och vilsam trots det stundtals halvdana vädret! Nu är vi i alla fall igång igen och kansliet är öppet som vanligt. I DETTA NYHETSBREV kan ni läsa om vad som händer nu närmast i höst. Det mesta är sig likt, vi fortsätter med ungdomsaktiviteterna, öppna medlemsträffar dagtid, möten med 60+gruppen, föreläsningar och engelska luncher samt träffar för nya medlemmar. VI HAR FÅTT EN del förfrågningar på sista tiden om vi har några planer på att anordna möten för anhöriga till mag- och tarmsjuka. Det är en mycket bra idé, för visst är de anhöriga en viktig grupp att nå när det gäller att förbättra livskvaliteten för den som är sjuk. Ett gott stöd från de närmaste är guld värt! OM RESURSERNA RÄCKER till skall vi se om vi mäktar med anhörigmöten under hösten. Du som är intresserad av att vara med och anordna sådana möten, har förslag på annan verksamhet eller har andra idéer kan höra av dig till Peter på vårt kansli. VÅRT INFORMATIONSPROJEKT pågår året ut och vi ber er alla att hjälpa oss att göra oss synliga hos era vårdgivare genom att sprida information om att vår förening finns. SÅ VÄLKOMNA TILL föreningens höstaktiviteter, vi ser fram emot att träffa er på våra möten! Varma hälsningar Ordförande e-post: birgitta@rehnby.se Telefon: Mobiltel: SEDAN DET FORMELLA NAMNBYTET till Mag- och tarmförbundet har förbundet arbetat intensivt med att ta fram en ny logotyp, och nu är det äntligen dags att avtäcka den! Tyvärr har vi ännu bara tillgång till loggan i lågupplöst version, och därför är den lite grynig när ni nu ser den för första gången. Det återstår också en del småpet, som till exempel att bestämma exakt hur länsföreningarnas namn skall placeras i förhållande till symbolen, vilka färgkombinationer som skall tillåtas mm., men på det hela taget är den färdig. VAD TYCKER NI medlemmar om den nya loggan? Ser ni bara en krumelur eller ser ni en stiliserad matsmältningskanal? Maila oss och berätta! Äntligen!

2 Nyhetsbrev 4 september 2012 Kalendarium HÖSTENS PROGRAM kommer som vanligt att kompletteras alltefter som det fastställs. Våra fasta, återkommande aktiviteter kan ni dock redan nu pricka in i era kalendrar. Angående lokalerna för våra träffar: som ni kanske minns så kallas numera samlingslokalen som ligger på S:t Göransgatan 82 A kort och gott för ÅttiotvåAn, vilket också står på gatuskylten ovanför porten. Lätt att hitta, lätt att se, också för den som besöker oss för första gången. Sida 2 av 6 NÄR DET GÄLLER de engelska luncherna är det Mr. William Austen som är kontaktperson för dessa. Honom når du på tel: Information om våra aktiviteter hittar du också på vår hemsida: September 12 september (on.): Sopplunch med ILCO Plats: Sal 1, ÅttiotvåAn Oktober 1 oktober (må.): Föreläsning: om kosten Tid: Plats: Sal 1, ÅttiotvåAn November 8 november (to.): 13 september (to.) 19 september (on.): 19 september (on.): 60+ gruppen Tid: september (on.): Nymedlemsmöte Tid: Plats: Sal 3, ÅttiotvåAn 4 oktober (to.): 17 oktober (on.): 17 oktober (on.): Mag- och tarmdagen Se nedan. 22 oktober (må.): Arbetsmarknadskonferens Plats: Scandic Star Hotel i Sollentuna 14 november (ons.): I november (prel): Föreläsning: stomioperation med Per J Nilsson (kirurg) December 6 december (to.): 11 december (ti.): Julfest Tid: Plats: Sal 1, ÅttiotvåAn Med reservation för ändringar. 12 december (on.):

3 Sida 3 av 6 Nyhetsbrev 4 september 2012 Sopplunch DET ÄR DAGS för ILCO:s trevliga sopplunch igen. Susanne serverar sin egenhändigt ihopkokade soppa, och i vanlig ordning är Magoch tarmföreningens medlemmar självklart inbjudna. Soppa och smörgås, kaffe och kaka får du för 40 kr. TRÄFFPUNKT VI KOMMER NATURLIGTVIS att fortsätta med medlemscaféet TRÄFFPUNKT också under hösten. Tanken med TRÄFFPUNKT är att en gång i månaden ge daglediga medlemmar möjligheten att på ett enkelt och okomplicerat sätt träffa andra som lever med mag- och tarmsjukdomar för att utbyta tankar och livserfarenheter. DU FÅR SOM vanligt gärna ta med en vän eller anhörig till lunchen. Samma pris gäller för icke-medlemmar. Anmäl dig senast måndag den 10 september till kansliet. DATUM: 13 SEPTEMBER, 4 OKTOBER, 8 NOVEMBER, 6 DECEMBER. PLATS: DATUM: 12 SEPTEMBER PLATS: TID: TID: Vi hade många trevliga stunder på träffarna under förra halvåret, och nya som gamla medlemmar är välkomna. Vi bjuder på kaffe och fika. Ingen föranmälan behövs. 60+ gruppen 60 PLUSSARNA HAR sin första sammankomst den 19:e september. Denna gång kommer planeringen av den kommande hösten att vara tema. Även om gruppens formella föreningsuppdrag är att särskilt bevaka frågor som rör vården av äldre personer med mag- och tarmsjukdomar, så är avsikten lika mycket att bygga upp ett nätverk där man kan få positivt stöd och prata om allt och inget med människor ur samma generation. DU SOM VILL vara med kontaktar enklast sammankallande Eva Jacobsson direkt på telefon eller på e-post evajacobsson@bredband.net Möte för nya medlemmar Terminens möte för föreningens nya medlemmar hålls den 19 september. Vi är fortfarande en växande förening, och för er som är nya är det ett bra tillfälle att lära känna (delar av) styrelsen och få höra lite mer om vad föreningen egentligen gör för att förbättra villkoren för dem som lever med mag- och tarmsjukdomar. Vår ordförande Birgitta Rehnby och Vice ordförande Cecilia af Ekenstam kommer att vara med och svara på frågor Anmäl dig till kansliet senast dagen innan, den 18 september, så att vi kan beräkna inköp av fika. DATUM: 19 SEPTEMBER PLATS: TID:

4 K o s t f ö r e l ä s n I n g Stomiföreläsning kansliet.stockholm@magotarm.net Nyhetsbrev 4 september 2012 Sida 4 av 6 Mag- och tarmdagen: 17/10 DEN 17 OKTOBER ÄR det den nationella mag- och tarmdagen, och länsföreningens avsikt är att uppmärksamma detta genom att närvara med informationsbord på gastromottagningen vid något eller några av de större sjukhusen den 17:e oktober. Vi har just nu bara mannakraft att ställa ut två bord, så om det finns medlemmar som skulle vilja delta i denna aktivitet är ni välkomna att höra av er till kansliet. Vi tänker oss att vi behöver vara minst tre personer per utställningsbord. Ny e-postadress till kansliet EFTERSOM VI HAR bytt namn på föreningen måste vi ju ha en e-postadress som avspeglar detta. Den gamla innehöll ju den numera borttagna (och för många utomstående rätt kryptiska) förkortningen rmt som vi långsamt vill vänja oss av med. Kirurgen Per J Nilssons föreläsning i maj om stomioperationer var mycket populär, och därför har vi och ILCO bjudit in honom ännu en gång för en favorit i repris. Tanken var att Per skulle besöka oss sista oktober, men strax före pressläggning meddelade han att han inte är tillgänglig detta datum. Vi hoppas istället på att Per kan hålla sitt föredrag här hos oss i november. Håll utkik på vår hemsida för mer information. Vår gamla adress; rmt.stockholm@bredband.net kommer dock att leva kvar till och med oktober månads slut, så den kan ni fortfarande nå oss med tills dess. Ny e-postadress till kansliet är: kansliet.stockholm@magotarm.net Den första oktober har ILCO tillsammans med länsföreningen bokat in en föreläsning med dietist Karin G Franson (från boken NÄRING OCH NJUTNING) som kommer att prata om vad man kan och bör äta när man är stomiopererad eller har en kronisk tarmsjukdom. Vår (bak)tanke och förhoppning är att föreläsningen skall bli startpunkt för en studiecirkel om kost och magproblem som vi skall arrangera tillsammans med ILCO och ABF. Vid föreläsningen kommer vi därför att ta upp intresseanmälningar bland åhörarna för att se om det går att samla ihop en tillräckligt stor grupp för ändamålet. I ett första steg tänker vi därefter kalla er som anmält er som intresserade till ett diskussionsseminarium där vi utbyter erfarenheter kring kost, våra sjukdomar och stomier för att se vad vi har för gemensamma problemområden. UTIFRÅN DETTA seminarium vill vi sedan försöka utforma en studiegrupp baserat på era behov och önskemål. Föreläsningen kostar 20 kr, och då ingår fika som serveras från Anmäl dig till kansliet senast onsdag den 26 september. DATUM: 1 OKTOBER PLATS: PLATS: TID:

5 Sida 5 av 6 Nyhetsbrev 4 september 2012 Förändringar i styrelsen ÄN EN GÅNG HAR det uppstått oförutsedda förändringar i styrelsen. Två av våra suppleanter, REBECKA NEUMAN och ADAM KNAPP, har på grund av familje- och hälsoskäl tvingats avsäga sig sina poster med omedelbar verkan. Både Rebecka och Adam har varit fina tillskott i styrelsen och bedragit med både entusiasm och unika erfarenheter. Vi önskar dem båda lycka till med sina fortsatta åtaganden! Prova på styrelsearbete FÖRÄNDRINGARNA I styrelsen sätter streck i räkningen när det gäller höstens verksamhet som planerats med avsikt att arbetet skulle kunna fördelas på åtta ledamöter istället för sex. Å ANDRA SIDAN gör vakanserna att vi kan erbjuda två medlemmar poster som styrelselärling under hösten. Tanken är att du som styrelselärling skall få prova på styrelsearbete utan krav, utan förpliktelser och utan att binda upp dig för en hel mandatperiod; du är bara med så länge du själv vill. Du får lära dig hur en ideell organisation är uppbyggd och hur en styrelse fungerar, och för de yngre medlemmarna skall det understrykas att styrelseerfarenhet från föreningslivet uppskattas som en god merit i det vanliga arbetslivet. Vi söker både dig som är intresserad av att arbeta med påverkansfrågor och dig som vill vara med och bygga upp den gemensamhetsskapande verksamheten i föreningen. Du som är nyfiken; hör av dig till kansliet! Ovanliga diagnoser: GIST EN NY KATEGORI har tillkommit i förbundets nu ganska digra samling av mag- och tarmdiagnoser. GIST, EN FÖRKORTNING för Gastrointestinal stromacellstumör, drabbar ungefär 130 personer om året i Sverige. Det är en form av cancer där tumörerna kan framträda från strupe till ändtarm, dvs. var som helst i matsmältningskanalen, och bli mycket stora (tumörer på hela fem kilo har upptäckts!). Vanligast är dock att tumörerna sitter i magsäck och tunntarm. SYMPTOMEN PÅ GIST är ganska diffusa. Smärta i buken, fyllnadskänsla samt blödningar är vanliga indikationer, men är ju å andra sidan också vanliga symptom för andra tarmsjukdomar. Diagnosen ställs genom undersökning med ultraljud, röntgen samt endoskopi. PET-kamera används för att bedöma utbredningen. Tidigt upptäckt GIST kan behandlas kirurgiskt, men kräver efterföljande tablettbehandling i ca tre år med GLIVEC för att minska risken för återfall. Om operation inte är möjlig kan GLIVEC ges som bromsmedicin. Cytostatika används i regel inte eftersom det inte fungerar så bra. GIST UPPKOMMER sällan före 40 års ålder. Medelåldern för diagnos är 65 år, och sjukdomen är lika vanlig hos kvinnor och män.

6 Nyhetsbrev 4 september 2012 Sida 6 av 6 Mjölkfett och IBD EN AMERIKANSK undersökning har visat ett samband mellan inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) och högt intag av mjölkfetter, något som rapporterats av bl.a. Sveriges television (SVT) tidigare under sommaren. DET HAR LÄNGE misstänkts att den västerländska kosthållningen med hög andel animaliskt fett har haft betydelse för den ökande förekomsten av IBD i norra Europa och USA. Några vetenskapligt hållbara bevis för detta har dock varit svåra att fastställa, vilket gjort att resonemangen kring kostens betydelse för IBD ofta fastnat på hypotesstadiet. I DEN AKTUELLA studien matade forskarna tre grupper med möss med tre olika typer av kost. En grupp gavs mycket fettsnål kost, en grupp gavs fet kost baserad på vegetabiliska oljor, och en grupp gavs fet kost baserad uteslutande på mättat mjölkfett. Resultatet visade att det enbart var de möss som fått mjölkfett som utvecklade tarminflammationer. Forskarna kunde här se att den gallsyra som bildas i tarmen för att lösa upp det mättade mjölkfettet också bildade en särskilt gynnsam grogrund för tarmbakterien Biophila wadsworthia, som är den bakterie som anses orsaka tarminflammationen. DE AMERIKANSKA forskarna menar att studien för första gången vetenskapligt visar att inflammatoriska tarmsjukdomar orsakas av ett samspel mellan gener, kosten vi äter och tarmbakterierna. SOM SIG BÖR HAR en del kritiska röster höjts mot studien. Bland annat har det påpekats att experimentet gjorts på möss som matats med animaliska fetter vilket normalt sett utgör endast en mindre del av deras naturliga kost. Möss skulle enligt denna invändning helt enkelt vara sämre genetiskt rustade att hantera fett från animaliska källor, medan vi människor har ett matsmältningssystem som i grunden är gjort för att hantera både animaliskt och vegetabiliskt fett. SVT, SOM RAPPORTERADE om studien på sin hemsida, har också de fått kritik för att ensidigt peka ut mjölkfett, och därmed indirekt mjölk, som den största orsaken bakom IBD. Några sådana slutsatser går egentligen inte att dra utifrån studien, och den krigsrubrik som SVT använde för artikeln på sin hemsida: MJÖLKFETT BAKOM VANLIG TARMSJUKDOM, bör därför tas med en nypa salt. SVT:s artikel hittar du via den här länken: /mjolkfett-bakom-vastvarldenstarminflammationer KOST ÄR ETT kontroversiellt ämne i dagens samhälle, inte bara för dem med mag- och tarmsjukdomar. Som alltid bör man vara medveten om att olika individer kan reagera olika på kosten, och du som har frågor om maten och din tarmsjukdom bör alltid vända dig till en legitimerad dietist. Mag- och tarmföreningen i Stockholms län S:t Göransgatan 82 3tr, Stockholm Tel: kansliet.stockholm@magotarm.net Bg Kom ihåg att titta in på vår hemsida då och då om du har möjlighet. Där lägger vi ut information om kommande aktiviteter i föreningen, vårt påverkansarbete och andra nyheter som kan vara av intresse. Om du undrar över något som finns på hemsidan, men inte har tillgång till Internet, kan du höra av dig till kansliet så skall vi hjälpa dig!

N y h e t s b r e v # 5, n o v e m b e r 2 0 1 2. Kära vänner

N y h e t s b r e v # 5, n o v e m b e r 2 0 1 2. Kära vänner N y h e t s b r e v # 5, n o v e m b e r 2 0 1 2 Innehåll: Kalendarium Sedan sist Temakväll: IBD Vinprovning Julfest 60+ Ungdomar TRÄFFPUNKT Informationsprojektet RCC Mag- och tarmdagen Avföringstransplantation

Läs mer

Ordförande har ordet. Föreningskansliet. Nyhetsbrev 5 September 2010. Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka.

Ordförande har ordet. Föreningskansliet. Nyhetsbrev 5 September 2010. Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka. Nyhetsbrev 5 September 2010 Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka Ordförande har ordet Kära medlemmar! Innehåll: Kalendarium Aktiviteter Sopplunch Qi-gong Engelsk lunch Skattkammaren

Läs mer

Mag- och tarmföreningen I Stockholms län. Ordförande har ordet

Mag- och tarmföreningen I Stockholms län. Ordförande har ordet Mag- och tarmföreningen I Stockholms län N y h e t s b r e v # 3, j u n I 2 0 1 2 Innehåll: Till hösten Tarmalarm För ungdomar ESPGHAN Infoprojektet IBS-skolan MP:s förslag Kansliet under sommaren SSK-löner

Läs mer

Fakta om GIST (gastrointestinala stromacellstumörer) sjukdom och behandling

Fakta om GIST (gastrointestinala stromacellstumörer) sjukdom och behandling Fakta om GIST (gastrointestinala stromacellstumörer) sjukdom och behandling GIST en ovanlig magtumör GIST (gastrointestinala stromacellstumörer) är en ovanlig form av cancer i mag-tarmkanalen. I Sverige

Läs mer

Ordförande har ordet

Ordförande har ordet Nyhetsbrev 2 mars 2011 Innehåll: Kalendarium Aktiviteter Ungdomsträff Tarmcancerdag Föreläsning med Margareta Danelius Temakväll IBD Anemi Studiecirkel Internetforum Årsmötet Hitta rätt Politikersamtal

Läs mer

Ordförande har ordet. Årsmöte 9 mars 2011. Nyhetsbrev 1 januari 2011. Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka.

Ordförande har ordet. Årsmöte 9 mars 2011. Nyhetsbrev 1 januari 2011. Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka. Nyhetsbrev 1 januari 2011 Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka Ordförande har ordet Kära medlemmar! Innehåll: Kalendarium Aktiviteter IBD-föreläsning Sopplunch Världscancerdag

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Akvarellgrupp. Kropp i balans

Akvarellgrupp. Kropp i balans Akvarellgrupp Att som anhörig till en långvarigt sjuk eller funktionshindrad person få tid över för egen verksamhet är inte lätt och det kan vara svårt att komma igång. För dig som är intresserad av att

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon

Läs mer

Ordförande har ordet

Ordförande har ordet Nyhetsbrev 3 maj 2010 Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka Ordförande har ordet Innehåll: Styrelsen Föräldraträffar Kontaktperson Mötesplats Apoteksreformen Arbetsmarknadsdag

Läs mer

RMT söker en informatör

RMT söker en informatör Nyhetsbrev 4 September 2011 Stockholms länsförening av riksförbundet för mag- och tarmsjuka Ordförande har ordet Kära medlemmar! Innehåll: Kalendarium Aktiviteter Sopplunch IBD och anemi Arbetsmarknadsdag

Läs mer

Enkät: tarmcancer. Frågor om dig. E n k ä t: t a r m c a n c e r, m a j 2 0 1 3 Enkät tarmcancer, maj 2013

Enkät: tarmcancer. Frågor om dig. E n k ä t: t a r m c a n c e r, m a j 2 0 1 3 Enkät tarmcancer, maj 2013 Enkät: tarmcancer E n k ä t: t a r m c a n c e r, m a j 2 0 1 3 Denna enkät skickas ut till de medlemmar i Mag- och tarmföreningen i Stockholm som har som har tarmcancer angiven som diagnos i medlemsregistret.

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Foto: Ann-Cathrine Kroon Sahlin

Foto: Ann-Cathrine Kroon Sahlin Göteborg frivilliga samhällsarbetare, GFS, är medlem i Foto: Ann-Cathrine Kroon Sahlin Våren 2014 GFS Varmt välkomna till vårens aktiviteter, hoppas Du ska finna något av intresse! Tipsa oss gärna om föredragshållare,

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Inledning Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmsjukdomar. Vi har genom utåtriktat arbete försökt öka förståelsen

Läs mer

Tarmcancer en okänd sjukdom

Tarmcancer en okänd sjukdom Tarmcancer en okänd sjukdom Okänd sjukdom Tarmcancer är den tredje vanligaste cancerformen i Sverige (efter prostatacancer och bröstcancer). Det lever ungefär 40 000 personer i Sverige med tarmcancer.

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

MEDLEMSBLADET. juli - september

MEDLEMSBLADET. juli - september MEDLEMSBLADET juli - september Kansli Öppettider på kansliet Kansliet är bemannat tisdag och onsdag kl. 09 15 (stängt för lunch kl. 12.00-12.30) och fredagar kl. 10-14 av vår kanslist Annie. Övriga tider

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2012

Å R S R E D OV I S N I N G 2012 Å R S R E D OV I S N I N G 2012 MAG- OCH TARMFÖRENINGEN I STOCKHOLMS LÄN www.magotarm.se/stockholm kansliet.stockholm@magotarm.net S : T G Ö R A N S G A T A N 8 4 1 1 2 3 8 S T O C K H O L M Årsredovisning

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.nu 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010 Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress Hur gör vi energideklarationer till färdplaner för ett hållbart samhälle? Under årets kongress

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Styrelsen Ordförande AU Kerstin Gunnarson Fjugesta

Läs mer

Vinn biljett till NPF-forum!

Vinn biljett till NPF-forum! Uppsala Mars 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Anmälan dagläger på Alnäs... sid 2 Kvällspromenader med Attention... sid 3 Få ordning på vardagen inspirationsdag på Ekolnsnäs... sid 4 SIP Samordnad individuell

Läs mer

MEDLEMSBLADET. november januari. Mag- och tarmföreningen i Göteborgsområdet bjuder in till en familjedag för Er som har barn med mag- och tarmsjukdom.

MEDLEMSBLADET. november januari. Mag- och tarmföreningen i Göteborgsområdet bjuder in till en familjedag för Er som har barn med mag- och tarmsjukdom. MEDLEMSBLADET november januari Barn- och föräldradag Mag- och tarmföreningen i Göteborgsområdet bjuder in till en familjedag för Er som har barn med mag- och tarmsjukdom. Datum: Lördagen den 11 november

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt Eva Sjödahl

Läs mer

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Kurser Hösten 2015 Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habilitering.nu ANMÄLAN TILL VÅRA KURSER Våra kurser riktar

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2014 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(17) Grupper för person som har en

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Telefon rmt.ostergotland@fontanen.org RMT är en förening inom Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka. Föreningen verkar för att personer med magtarmsjukdomar ska kunna leva ett bra liv och få den hjälp och

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2012

Å R S R E D OV I S N I N G 2012 Å R S R E D OV I S N I N G 2012 MAG- OCH TARMFÖRENINGEN I STOCKHOLMS LÄN www.magotarm.se/stockholm kansliet.stockholm@magotarm.net S:T G Ö R A N S G A T A N 8 4 1 1 2 3 8 S T O C K H O L M Årsredovisning

Läs mer

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Positivt höstmöte Det var positiva tongångar på klubbens höstmöte som ägde rum i kafeterian på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga torsdagen den 27 november. Klubbens medlemmar

Läs mer

NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS

NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS Nr 5 NYHETSBREV FRÅN MIF MEDARBETARE I FOKUS Våren startade där hösten/vintern slutade för de 35 medarbetare som läser på Vård och omsorgsprogrammet. Styrgruppen tog beslut på en ökning i aktivitetsplanen

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Program våren 2016 1

Program våren 2016 1 Program våren 2016 1 VÄ LKOMMEN TILL VÄ RENS ÄKTIVITETER Hej på er! Efter en kall och mot slutet snöig vinter går vi nu mot vår och sommar igen. Vi ser fram emot att träffa Er på våra aktiviteter som finns

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen.

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Namn på nya kompisar Det har önskats från föräldrarådet att vi ska skriva ut namnen på den nya barnen i månadsbreven detta

Läs mer

Enheten för Cancerrehabilitering bjuder in till föreläsningar

Enheten för Cancerrehabilitering bjuder in till föreläsningar Enheten för Cancerrehabilitering bjuder in till föreläsningar Träffarna riktar sig till dig med cancersjukdom samt till dina anhöriga Datum Tema 22/8 Fysisk aktivitet och träning under/efter behandling

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

05 D R Å IV STOM Sex och samlevnad 1

05 D R Å IV STOM Sex och samlevnad 1 STOMIVÅRD 05 Sex och samlevnad 1 Sex är ett grundläggande behov hos alla och sexuellt beteende och sexuell utövning påverkas av många olika faktorer, till exempel: Sjukdom Kultur, religion och tro Fysiska

Läs mer

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider R T P - Malmö Verksamheten fjärde kvartalet 2003 Datum på nyhetsbrevet 21 september GOD JUL & GOTT NYTT ÅR I det här numret: God Jul & Gott Nytt År 1 1 Aktiviteter 2 Kalender 3 Telefonlista 4 Det känns

Läs mer

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010

Inbjudan till EFA-dagarna den 27-28 oktober 2010 Nr 37/10 Stockholm 2010-10-14 Till Medlemmarna i EnergiFöretagens Arbetsgivareförening Missa inte årets EFA-dagar Som framgår av tidigare inbjudan nedan äger årets EFA-dagar rum den 27-28 oktober. Dessa

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Fakta äggstockscancer

Fakta äggstockscancer Fakta äggstockscancer Varje år insjuknar drygt 800 kvinnor i Sverige i äggstockscancer (ovariecancer) och omkring 600 avlider i sjukdomen. De flesta som drabbas är över 60 år och före 40 år är det mycket

Läs mer

Barn. med njursjukdom. Barn- & Föräldragruppen inom Njurförbundet

Barn. med njursjukdom. Barn- & Föräldragruppen inom Njurförbundet Barn med njursjukdom Barn- & Föräldragruppen inom Njurförbundet Har ditt barn en njursjukdom? Vad innebär det? Vad är njursvikt? Är det en livshotande sjukdom? Njurarnas uppgift är bland annat att utsöndra

Läs mer

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Sammanställning av FSO medlemskonferens med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Onsdagen var bokad sedan länge och efterlängtad. Då kom föreningscoachen och föreläsaren Lisa Moraeus till vår medlemskonferens. Vi

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsplan 2014 Blodcancerföreningen i Stockholms Län Blodcancerföreningen i Stockholm Län har för närvarande 526 medlemmar. Medlemmar är blodcancersjuka och deras anhöriga och närstående. Sedan hösten

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen VÅREN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen VÅREN 2015 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.se 1(16) Grupper för person som har en funktionsnedsättning

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Vecka 4 201201/28-29

Vecka 4 201201/28-29 Vecka 4 201201/28-29 RIU 98,90 FM Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala SIU Skolgatan 18 753 16 UPPSALA Telefon: 018-69 45 80 http://www.siuppsala.se/radio http://www.facebook.com/radio.riu.uppsala

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala

Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala Medlemsblad för medlemmar i IFS Uppsala Hoppas ni alla har haft en skön sommar så att ni är laddade inför hösten! IFS ska med samarrangemang med Regionförbundet och NSPH starta ett projekt efter att vi

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande

Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Välkommen senior! Med hopp om ett tryggt och positivt åldrande Kanske har vi alla någon gång i livet tittat oss i spegeln och mötts av ett ansikte vars ålderstecken inte riktigt stämmer överrens med känslan

Läs mer

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening Kursprogram 2015 Basutbildningar För styrelseledamot i klubb eller förening FTFs basutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa sätt

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Anmälan. Övrig Mässinformation

Anmälan. Övrig Mässinformation Under en intensiv dag har du som utbildningsanordnare och arbetsgivare möjlighet att informera och inspirera framtidens arbetskraft. Fri entré för alla besökare. Anmälan Datum: Torsdag den 2 februari 2012

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada.

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. brev Alla Klippan-sektioner får här ett nyhetsbrev. Hoppas jag! Kanske får du detta brev, fast det egentligen någon annan borde

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Behandling med Adacolumn vid inflammatorisk tarmsjukdom

Behandling med Adacolumn vid inflammatorisk tarmsjukdom Behandling med Adacolumn vid inflammatorisk tarmsjukdom A gentle revolution in IBD therapy innehåll Mag-tarmkanalen...4 Ulcerös kolit...6 Crohns sjukdom...8 Immunförsvaret vid IBD...10 Så fungerar Adacolumn...12

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Hösten 2010 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-kurs om autism 2. På Spåret fördjupad BAS-kurs 3. Föräldraträningsprogram

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Inledning Mag- och tarmföreningen i Göteborgsområdet är en ideell förening som arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmproblem. Vi har genom utåtriktat

Läs mer