Goda affärer på räls. Konferenser och event

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Goda affärer på räls. Konferenser och event"

Transkript

1 Goda affärer på räls Konferenser och event

2

3 Ta vara på alla möjligheter med tåget Det finns många fördelar med att resa tillsammans. Väljer ni tåget får ni ett alternativ som är bekvämt, prisvärt och miljövänligt. Är ni tio personer eller fler hjälper vi er att skräddar sy gruppresor utifrån era önskemål. Ni kan även använda tåget som ett verktyg i er marknadsföring. Sätt exempelvis en utställning på räls och nå en bredare publik. Låt tåget rulla på natten och stå stilla på dagarna i de städer ni vill besöka. En annan bra idé är att börja kickoffen på tåget med egen nattklubbsvagn perfekt för att bygga upp den rätta stämningen. Låt en discjockey spela musik eller använd scenen till liveuppträdanden. På följande sidor kan du läsa hur andra företag och organisation er har utnyttjat tåget i sin verksamhet. Du hittar också skisser på alla tillgängliga vagnar. Trevlig läsning!

4 Konferenser i hög fart Allt fler företag bokar konferenser ombord på tåget. Det finns många skäl till det. Ni kan arbeta effektivt och umgås samtidigt som ni når ert resmål. Med en egen konferensvagn kan ni arbeta helt ostörda, övriga resenärer har inte tillgång till er vagn. Utrustning som t ex whiteboardtavla och blädderblock finns ombord. Vi serverar även frukost, lunch och middag i er vagn och har naturligtvis fullständiga rättigheter. Väljer ni tåget för konferensresan kan ni njuta av resmålet fullt ut när ni kommer fram. Flera avgångsorter samma mål Är ni många personer utspridda på olika platser i landet och behöver mötas upp på ett ställe? Vi ordnar resa med tåg för alla, även kombinerat med taxi och hotell. Logistiken för alla inblandade löser vi och ditt företag får hela resan samlat på en och samma faktura.

5

6

7 Konferens till Berlin med Tactel Tactel tog nattåget till Berlin på företagets kickoff. Resan gick från Malmö via Trelleborg. I Ystad gjorde tåget ett uppehåll där en inhyrd kock bjöd på underbar grillning på perrongen. Ombord på tåget serverades julbuffé och goda drycker. Dans och liveunderhållning hanns också med innan partyvagnarna kopplades loss och resan mot Berlin fortsatte. I Tysklands huvudstad hade SJ ordnat med hotell och restaurangbesök. Vi hade även anlitat ett lokalt eventföretag specialiserat på film som arrangerade en rolig Oscars-aktivitet för alla medarbetarna. Resan blev väldigt lyckad med många minnesvärda stunder.

8 Exempel på hur vagnarna kan inredas både praktiskt och inbjudande. Bland annat kan man ta ombord stora maskiner för personlig demonstration under utställningen. Två veckor på räls med Network Innovation Företaget Network Innovation tröttnade på att stockholmsmässorna mest drog besökare från närområdet. Det fick medarbetarna att tänka i helt nya banor. Lösningen blev ett utställningståg som reste land och rike runt. Turnéplanen planerades efter var kunderna fanns. Utställarna bodde i 1 klass sovvagnar med dusch och toalett i varje kupé. De hade dessutom en vagn där de umgicks med sina gäster. Oftast avslutades dagen med en öl och lite umgänge i baren. När företaget summerade turnén i efterhand märktes två saker tydligt. Orderingången hade gått upp och sammanhållningen mellan medarbetare och andra utställare var betydligt tätare, vilket i längden borgar för goda affärer.

9

10

11 Miljövänligt resande med Swedish Standards Institute Swedish Standards Institute (SIS) är inte bara experter inom hållbarhet, företaget är också en ledande arrangör av utbildning inom miljöledning. Det finns därför en naturlig ambition att alla resor till och från SIS kurser och seminarier tar hänsyn till miljön. För att lyckas med sin ambition samarbetar SIS med SJ. Syftet är att stimulera SIS kunder att välja ett resealternativ som är bra för både miljön och plånboken. Samarbetet innebär att kursdeltagarna kan ta del av rabatter och andra fördelar som SJ erbjuder när man reser i grupp, vilket har varit till glädje för alla inblandade. Att rekommendera tågresor med SJ är en del i SIS långsiktiga arbete med att minska företagets miljöpåverkan.

12 Boktåget Varje år i september går det så kallade Boktåget från Stockholm till den stora bokmässan i Göteborg. Restiden ger tillfälle till såväl tid att äta en god frukost, som att läsa morgontidningen i lugn och ro. Resan mot Västkusten bjuder ofta på aktuella föreläsningar med intressanta litterära personligheter. När framträdandena är klara ankommer tåget Liseberg station, bara ett stenkast från Svenska Mässan. Efter en lång och innehållsrik mässdag är det dags att ta tåget hem, med möjlighet till fler roliga föreläsningar och en god middag ombord.

13 Rullande mode Har du en ny spännande produkt som du vill visa upp för hela Sverige? Vill du bjuda på en show när den lanseras? Då kan tåget vara ett effektfullt och inspirerande verktyg i din lanseringsstrategi. Inred några vagnar eller ett helt eget tåg precis som du vill och bjud på en exklusiv visning på några väl valda platser i landet. Ett perfekt tillfälle att stärka varumärket, knyta nya kontakter och nå en bredare målgrupp.

14 Bra miljöval Alla resor med våra eltåg uppfyller Naturskyddsföreningens tuffa miljökrav och får därför bära märket Bra Miljöval. Eftersom vi inte använder fossila bränslen, utan endast förnybara energikällor som vind- och vattenkraft i Sverige, så bidrar ni som reser med oss till en bättre miljö. Före och efter resan Det är enkelt att ta sig till och från stationen. Vi hjälper er gärna att boka det alternativ som passar er bäst hyrbil, taxi eller buss. Behöver ni boende hjälper vi er att boka lämpligt hotell. Vi samarbetar med flera kända hotellkedjor i landet. På vår webbplats har vi en lösning där bokningsupplägg skräddarsys efter era önskemål i form av tågresor, anslutningsresor, mat, allergier, pjäxstorlek, vem som vill dela kupé med vem etc.

15 Våra konceptvagnar Här kan du se exempel på de vagnar vi har att erbjuda. Kontakta oss för mer detaljerad information om varje vagn. Konferensvagn 1 med BAR Konferensvagn med plats för 30 sittande personer vid bord eller för 40 personer i biosittning. Fungerar även utmärkt som bar- och mingelvagn. Garderob Konferens Förråd Bar Projektor och duk Video Blädderblock Whiteboardtavla Långbord (alt småbord) för ca 30 personer Pentry och bar Hall med garderober Förråd Konferensvagn 2 med soffgrupp och bar Konferensvagn med plats för 30 sittande personer vid bord eller för 40 personer i biosittning. I vagnen finns även en sittgrupp med bar. Garderob Konferens Soffgrupp Bar Projektor och duk Video Blädderblock Whiteboardtavla Långbord (alt småbord) för ca 30 personer Bar Soffgrupp Hall med garderober utställningsvagn Utställningsvagn på ca 50 kvm som från början består i princip bara av väggar och tak. Du bygger utställningen på samma sätt som i en mässmonter. Utställning Helt inredningsbar Hela väggar från golv till tak Trägolv Övrig utrustning beställs. Nattklubbsvagn Nattklubbsvagn med plats för ca 75 gäster samtidigt. Det finns även en scen för liveframträdanden och en bardel. Personal Bar Nattklubb Scen Bar Högtalare Trägolv Scen för liveframträdanden Ljus- och ljudanläggning (beställs)

16 bistrovagn 1 Bistro med sittplatser. A-ände Självserveringsdel B-ände A bistrovagn 2 Bistro med sittplatser. B-ände Självserveringsdel A-ände A biovagn med bistro Biovagn med 32 fåtöljer på ett sluttande golv samt en bistrodel. Bio A-ände Projektor och filmduk Ljudanläggning Mörkläggningsgardiner Bistro med 15 sittplatser B-ände A sovvagn Exempel på sovvagn med 11 kupéer med två sängar, dusch och i varje kupé. A B Tvåbäddskupéer Eluttag Dusch Soffa dagtid Radio/väcknings- anordning

17 Mat och dryck Vid gruppresor med oss har ni möjlighet att förbeställa mat och dryck. Välj mellan allt från fikamenyer och matiga smörgåsar till enklare måltider som pastasallad, plättar med sylt och vegetariska alternativ. Bokar du eget tåg eller en hel vagn tar vi tillsammans fram en meny som passar dig och dina reskamrater. Kontakt och bokning För offert och frågor, kontakta oss på SJ Grupp & Event på telefon , tonval 2, skicka en förfrågan via eller kontakta din resebyrå.

18

Känn dig som hemma när du jobbar borta.

Känn dig som hemma när du jobbar borta. Känn dig som hemma när du jobbar borta. 1 Företagsboende med plats för livet StayAt är alternativet till traditionella hotellrum. En plats där du kan känna dig som hemma, samtidigt som du får ett gästvänligt

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 3: E-bok Så fungerar eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070 594 36 20 Hemsidor:

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Skapa bättre rutiner och effektivisera ditt resande

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS AFFÄRSRESOR. Skapa bättre rutiner och effektivisera ditt resande ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Augusti 2013 Nr. 35 AFFÄRSRESOR Reseadministration Identifi era onödiga moment och tidstjuvar Välj rätt hotell Affärsresenärens andra

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

I affärer. Branschen tar sitt ansvar Affärsresandet omfamnar miljön. res säkrare i en osäker värld tips och system för ett tryggt resande

I affärer. Branschen tar sitt ansvar Affärsresandet omfamnar miljön. res säkrare i en osäker värld tips och system för ett tryggt resande Annons Hela denna tidning är en annons från HRG Nordic Annons I affärer O M R E S O R & M Ö T E N res säkrare i en osäker värld tips och system för ett tryggt resande rätt innehåll och smart logistik videogalan

Läs mer

Kan man leva på ett ton koldioxid?

Kan man leva på ett ton koldioxid? Kan man leva på ett ton koldioxid? Vägen till en klimatsmart livsstil. Vattenfall Försäljning Två graders temperaturökning. Det är vad vår jord mäktar med på lång sikt. Men jordens temperatur stiger snabbare

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

#4 2011. Stå upp för det gröna: klimatveckan. Movits! firar. Lintek 40 år. LiTHanian går på visning: studentlyor. Högsäsong för.

#4 2011. Stå upp för det gröna: klimatveckan. Movits! firar. Lintek 40 år. LiTHanian går på visning: studentlyor. Högsäsong för. #4 2011 Stå upp för det gröna: klimatveckan Movits! firar Lintek 40 år LiTHanian går på visning: studentlyor Högsäsong för weekendresor Var med och bygg framtidens Sverige. Precis som vi gjort i Västra

Läs mer

FRAMTIDENS RESECENTRUM OCH STATIONSOMRÅDE

FRAMTIDENS RESECENTRUM OCH STATIONSOMRÅDE Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! FRAMTIDENS RESECENTRUM UR INNEHÅLLET Att planera och utforma framtidens attraktiva resecentrum och stationsområden med resenären och människan i centrum

Läs mer

VERKTYGSLÅDA för forskningskommunikation

VERKTYGSLÅDA för forskningskommunikation VERKTYGSLÅDA för forskningskommunikation Vetenskap & Allmänhet allmän information BAKOM PRODUKTIONEN Detta är en förenklad utskrivbar version av den webbaserade verktygslådan för forskningskommunikation

Läs mer

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar

Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar Elevkårens 1) verksamhet 2) organisation 3) aktiva 4) medlemmar Inledning. I elevkåren finns evenemangen och aktiviteterna, förmånerna och erbjudandena, föreställningarna och uppträdandena, frågorna och

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Tre Bilder. Bilder på elever när de gör framtidsjakten

Tre Bilder. Bilder på elever när de gör framtidsjakten Hej jag heter Per Kléen, jag arbetar som lärare på Nicolaiskolan. Jag undervisar i ämnen som Formgivning, Design, skulptur och Grafisk illustration. Det står miljö och Hållbar utveckling i pannan på mig.

Läs mer

samköpt - nyheter & information om våra avtal NR 1 2010 Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare

samköpt - nyheter & information om våra avtal NR 1 2010 Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare NR 1 2010 samköpt - nyheter & information om våra avtal Resebyråupphandlingen klar - valet föll på Ticket Affärsresor Affärsområde Bilar byter förare LRF Konsult väljer grön el ice.net - mobilt bredband

Läs mer

SOLNA/ARENASTADEN. Gårdsvägen 14-18, Solna/Arenastaden 440 kvm

SOLNA/ARENASTADEN. Gårdsvägen 14-18, Solna/Arenastaden 440 kvm En ljus och trevlig kontorslokal och glaspartier i kontorsdelarna med utsikt mot nya Arenan och Mall of Scandinavia. Yta: 440 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Stigbygeln 6 Sidan 1 (7) Om

Läs mer

AKTIVITETER FÖR ALLA TILLFÄLLEN

AKTIVITETER FÖR ALLA TILLFÄLLEN AKTIVITETER FÖR ALLA TILLFÄLLEN En vistelse hos oss på Rimforsa Strand handlar i de flesta fall om inspirerande arbete. Tid för möten och konferenser eller så rustar vi till fest. Med det finns alltid

Läs mer

#02. new york köpmangatan 16 PRIORUM G-KRAFTEN! WIN TILLSAMMANS MOT TOPPEN! WIN. Ensam är stark - Tillsammans blir vi oslagbara.

#02. new york köpmangatan 16 PRIORUM G-KRAFTEN! WIN TILLSAMMANS MOT TOPPEN! WIN. Ensam är stark - Tillsammans blir vi oslagbara. WIN TILLSAMMANS MOT TOPPEN! WIN #02 2013 new york köpmangatan 16 Hjälp på Manhattan En bättre restaurang i Luleå INTERVJU! Hjälp med i artikel på Svenskt Näringsliv G-KRAFTEN! Som sätter tryck på alla

Läs mer

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana!

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana! Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012 08-509 04 335 Hej Jomana! Vaxholm den 14 maj 2012 Tack för er förfrågan och trevligt samtal i sent i fredags. Vi kan som sagt ta hand om din grupp den 20 juni

Läs mer

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare

Konferera i London! Mötescoachernas roll blir allt viktigare ANNONS Hela denna tematidning är en annons om affärsresor från MediaPlanet ANNONS AFFÄRS RESOR FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT din guide till en lyckad affärsresa Stor marknad för internationella

Läs mer

Transportplanering. bättre evenemang till lägre kostnad. Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel

Transportplanering. bättre evenemang till lägre kostnad. Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel Transportplanering bättre evenemang till lägre kostnad foto Thomas Sättermann Idéskrift för arrangörer med smarta tips, inspiration & goda exempel transportplanering vid evenemang 1 foto Lina Axelsson

Läs mer

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA WEB POLAREN RO Nr 1, Februari 2013 Bostadsstiftelsen Platen: Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar Webropol satsar på seminarier: Vi bjuder in till frukostmöten och branschdagar med

Läs mer

fokusera på dina möten och allt går lite enklare

fokusera på dina möten och allt går lite enklare VERSION 3. 2007. fokusera på dina möten och allt går lite enklare Idéverktyg 5 svenska Mötesmodeller och 1 Mötesbarometer som förenklar och förbättrar Bäste mötesledare! Innehåll Inför mötet 4 Mötesbarometern

Läs mer

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens

Azita Shariati. DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda YOUR PRIVATE AVIATION PARTNER IN SCANDINAVIA. KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET 27 APRIL 2015 DISKRETA AFFÄRSMÖTEN på Arlanda KONFERENSGUIDE: Hitta rätt miljö för nästa konferens Azita

Läs mer