Kommunfullmäktige Södertälje

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Södertälje"

Transkript

1 (1586) Ackad Barsom, 28, Ekonom, Jag heter Ackad Barsom och representerar moderaterna i. Mitt intresse för politiken började efter mina studier vid Stockholms universitet. Efter en avklarad examen som civilekonom ville jag på allvar bidra till ett bättre samhälle och politiken var det självklara forumet. Det jag brinner allra mest för är arbets- och utbildningsfrågorna. Vid sidan av mitt uppdrag som förtroendepolitiker jobbar jag som revisor på Skatteverket sedan februari I nuläget är jag aktiv som ledamot i utbildningsnämnden, suppleant i styrelsen för Telge Bostäder samt ersättare i kommunfullmäktige. (1637) Alexander Rosenberg, 25, Ordförande MUF, (562) Anders Bill, 67,, Järna Hölö (1323) Anders Karlsson, 42,, Enhörna (796) Anne-Marie Larsson, 61, Vårdlärare, Enhörna Är högskoleutbildad inom vård och omsorg distriktssköterska / vårdlärare samt ledarskapsutbildad på Gellövsta. Har arbetat både inom landsting och kommun som sjuksköterska. Har också varit egen företagare under 10 år inom vårdutbildnings branchen. De senaste sex åren har jag ägnat åt politik på heltid inom landstinget och kommunen samt kyrkan. Mina uppdrag under denna mandatperiod i kommunen är: kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, socialnämnden, omsorgsnämnden samt Enhörna KDN Jag är gift med Håkan sedan 40 år tillbaks, vi har två vuxna pojkar och 7 barnbarn. Älskar djur och natur samt att köra snabba bilar och tuffa motorcyklar. Jag lägger mycket tid och energi på politiken där mina specialområden är sociala frågor och sjukvårds frågor. K23 1(8)

2 (57) Birgitta Hammarlöf, 78,, (550) Christer Björk, 67, Pensionär, Enhörna Efter nästan 40 år i bankbranschen är det nu tid att satsa på politiken. Mina hjärtefrågor är ordning och reda i ekonomin på alla plan och en bra skola som satsar på lärandet. Jag tror på den enskilda människan förmåga att själv göra sina val i livet. Politiker ska skapa förutsättningar och inte bestämma allt. (1857) Christoffer Johansson, 17, Skolaansvarig MUF, (1802) Christopher Bosch, 17, Studerande, Jag är en ung moderatpolitiker som önskar förtroendet att ställa upp i kommunvalet och driva frågan om ungdomsarbetslöshet. Vi har hög ungdomsarbetslöshet i, jag har tyvärr vid upprepade tillfällen själv upplevt det. Ska vi bygga en stad på ett ansvarsfullt sätt med tillväxt måste vi hjälpa unga att få jobb. Det kan vi inte göra i dagens miljö. Enligt en rapport av arbetsförmedlingen hade vi i oktober 2012 en ungdomsarbetslöshet på otroliga 20,2%. Det är lite mer än var femte ung person. Mitt långsiktiga mål är att halvera denna ungdomsarbetslöshet till 10,1 % och samtidigt göra övergången mellan skola och näringsliv lättare för gymnasieelever som vill nå ut på arbetsmarknaden. Vi behöver få fler i sysselsättning för att behålla den nivå på välfärd som vi har idag och jag vill börja med att få ner ungdomsarbetslösheten och öka sysselsättningen. (1822) Curth Jacobsson, 65, Administrativ chef, Jag står för ordning och reda. Har alltid velat haft det omkring mig. Har jobbat med siffror på ett eller annat sätt i princip i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har f n ett flertal förtroendevalda uppdrag, bl a inom kommunen, Svenska kyrkan och i Odd Fellow- och Bifrostlogen i. För ca 10 år sen började jag intressera mig för samhällsfrågor, och 2006 blev jag medlem i Moderaterna, där jag vill vara med om att förändra samhället hemomkring, som förtroendevald i Moderaterna. Mina senaste anställningar (sedan 1993) har i huvudsak varit inom Svenska kyrkan, mellan åren som administrativ chef på arbetsgivarorganisationen inom kyrkan, med ansvar för budget, bokslut, redovisning, personaladministration, löner, fastighetsfrågor m m. Mina fritidsintressen är bland andra manskörssång, teknik, vetenskap, natur och musik. K23 2(8)

3 (1166) Dan Matsson, 48,, (2035) Emma Jogic, 19, Ekonomistudent, ligger mig varmt om hjärtat och är en kommun full av möjligheter, men även utmaningar. Varje år görs en skolranking bland alla Sveriges kommuner. Varje år hamnar i bottenplacering gällande skolresultat, elevhälsa, lärartäthet och andel lärare med pedagogisk utbildning. På grund av detta väljer många av stadens elever att söka sig till skolor utanför kommunen. s elever förtjänar bättre än det här. Jag vill bland annat, arbeta för fler kvalificerade lärare, en tryggare skolmiljö, bättre läxhjälp. Jag vill förbättra. Jag vill ta ansvar. Jag vill göra skillnad. Därför söker jag ditt förtroende i min kandidatur till kommunfullmäktige i. (1924) Erik Anerud, 37, Skogl.dr, Enhörna Relativt nyhemflyttad Enhörnabo efter ca 15-år på annan ort. Utbildad Jägmästare och Skoglig doktor vid institutionen för Energi och Teknik, Sveriges lantbruksuniversitet. Forskar och undervisar inom energiområdet i allmänhet och om bioenergi i synnerhet. Energi- och miljöfrågor ligger mig mycket varmt om hjärtat liksom förvaltning av jord och skog. Jag är småbarnsförälder och strävar efter att alla barn ska få växa upp i en positiv miljö med en givande skolgång utifrån sina egna förutsättningar. Jag vill med min kunskap, erfarenhet och mitt engagemang sprida och verka för ett ökat inflytande för moderata värderingar i. Jag vill stimulera till förutsättningar för att alla individer och företag skall kunna växa genom minskad politisk styrning, ökad valfrihet och eget ansvar. Det är genom integration och frihet under ansvar som kommunen ska växa sig starkare. (384) Erik Ternert, 70, f.d. lagman, Jag har varit ledamot i den kommunala revisionen under tre mandatperioder. Jag ser det som ett hedersuppdrag och som jag till fullo uppskattar. Om jag får möjlighet att fortsätta mitt revisionsuppdrag kan jag inte inta en plats i fullmäktige, men det är för mig en hederssak att inte ta något för givet. Därför kandiderar jag till fullmäktige och får se hur det går. (534) Eva Zetterberg, 67, pensionerad förskollärare, Järna Hölö K23 3(8)

4 (1863) Gunnar Lind, 76, Seniorkonsult, Jag asvser att medverka till kraftfull utveckling av näringslivet i mot bakgrund av min mångåriga industriella och affärsmässiga erfarenhet. (878) Göran Karlsson, 58, Director, Enhörna Är en driven global affärsutvecklare inom svensk industri med inriktning mot lantbruksmarknaden. Har jobbat på ledningsnivå med att driva globala förändringsprocesser under närmare 20 år. Jobbar för närvarande med att hitta lösningar som kan minska miljöpåverkan från våra jordbruk som hanterar djur och då framförallt gårdar med 750+ ko enheter. Miljö frågor överhuvudtaget är något som brinner inom mig. Ett annat område som ligger nära hjärtat är ledarfrågorna och hur vi med små resurser kan stimulera människor att nå resultat över förväntan. Ledarskap är en bristvara i både näringsliv och offentlig miljö och är ofta nyckeln till om det skall vara framgångsrikt, lönsamt och utvecklande för individerna. Är gift, två vuxna söner, ett barnbarn och bor ute i fagra Enhörna. (1213) Haiko Ratzburg, 46,, Järna Hölö (1773) Hans Ehlert, 68, Journalist, Enhörna Har varit verksam som journalist inom olika media mellan 1967 och 2006, numera pensionerad från lönearbete men forsätter som frilansjournalist. Längsta anställningen var på Sveriges Radio mellan 1977 och 2006 och den mesta tiden tillbringade jag som platschef på Stockholms redaktion i, Under de åren lärde jag känna staden utan och innan, inte minst den politiska organisationen och de personer som rör sig där. Vid min förtidiga pensionering 2006 ville jag fortsätta att göra något vettigt för både mig själv och staden och valde politiken. Ett mål med mitt politiska arbete är att få till ett maktskifte i och få vara med och jobba för en bättre stad, som fungerar både praktiskt och ekonomiskt. (964) Hans von Essen, 55, agronom, Järna Hölö K23 4(8)

5 (639) Håkan Larsson, 66, Entreprenör, Enhörna Pensionerad företagare jobbar nu som entreprenör inom byggverksamhet, jordbruk och turism. Mina stora frågor är att få kommunal verksamhet att jobba mer företagsinriktat där man noga överväger det ekonomiska aspekterna. Kommunen måste se på hur näringslivet löser frågor samt driften av olika verksamheter för att minska de kommunala kostnaderna och därmed få mer för skattebetalarnas pengar. (1557) Josephine Lindström, 30, Politisk sekreterare, Yrke: Jag jobbar som politisk sekreterare i och jag har arbetat för partiet sedan Uppdrag: Ledamot i utbildningsnämnden Ersättare i miljönämnden Personlig presentation: Jag vill medverka till ett där arbetslinjen prioriteras, i stället för en bidragslinje. Ett södertälje där varje individs frihet stärks och utanförskapet minskar. För att stärka arbetslinjen måste vi skapa bättre förutsättningar lokalt. Jag vill verka för att nya företag inom nya branscher etbalerar sig i. Och att fler arbetstillfällen skapas. Det är så vi tillsammans tryggar framtiden! (1573) Kristian Hjertkvist, 29, pensionär, Om jag får förtroende att komma in i kommunfullmäktige tänker jag arbeta för större valfrihet för alla som är beroende av hemtjänst samt för den fysiska tillgängligheten i våran stad. Handikappfrågor ligger mig varmt om hjärtat då jag själv har en fysisk funktionsnedsättning. (962) Lars Kock, 55,, (1644) Lukas Hållkvist, 25, Säljare, Jag är en kille som brinner för vår politik; att få skapa mer frihet åt människor, att få utveckla och modernisera politiska frågor och få ta vår politik ut till väljarna. Då jag har en naturlig fallenhet till kontakt med människor, vilket gjort att jag i mitt jobb som säljare blivit mycket uppskattad hos min kundkrets, så vet jag att jag kommer tillföra mycket i valrörelsen och med charm kunna ge väljarna ett ungt ansikte för vår politik. K23 5(8)

6 (824) Marita Lärnestad, 59, Barnmorska/oppositionsråd, Järna Hölö Jag vill jobba för att Nya Moderaterna ska vara ett naturligt val för alla. En av de viktigaste frågorna för en kommun är att ha en sund ekonomi. Vår kommun lider av stora ekonomiska problem. Det är av stor vikt att vi ser allvaret i vår stora låneskuld och ser till att amortera av på skuldberget. Se kommuns ekonomi lite som din egen. Vi kan inte göra allt på en gång men det vi gör ska göras bra med en god ekonomiska planering och finansiering. Tillsammans med polisen måste krafttagen mot den organiserade brottsligheten fortsätta (681) Marita Sörefjord, 64, Terapeut, Enhörna Jag är kvinna och drygt 60-år gammal. Arbetar inom den psykiatriska vården sedan 30-år tillbaka. Gift två vuxna söner. Tre barnbarn. Mina fritidsintressen är min familj, hus och tomt. Politik utgör även mitt intresse. Är aktiv nämndeman, vilket jag även trivs med och är intresserad av. Är i övrigt intresserad och nyfiken på hur jag kan förändra och förbättra i människors liv genom mitt engagemang i de olika uppdrag jag brinner för. Såsom sociala, rättsliga och sjukvårdsfrågor och i övrigt det som är centralt i en människas liv. Arbete till alla ger även frihet för egna val och även ett välmående samhälle som genererar möjligheter för sänkta skatter och mer i plånboken. (1332) Metin Ataseven, 41, Jurist, riksdagsledamot, En anledning till att jag valde att engagera mig politiskt, är min vision om att unga människor ska växa upp i trygghet och ges möjlighet att nå sina mål. I har vi länge tampats med problem i skolan, kriminalitet, trångboddhet samt ett dåligt företagsklimat. Det finns ett samband! Bristande skolgång leder ofta till ofullständiga betyg, arbetslöshet och utanförskap. Utanförskap kan i sin tur leda till kriminalitet. Ett bra företagsklimat är nödvändigt om fler jobb ska skapas och utanförskapet minska. Kommunen måste förbättra sin attityd till småföretagare och skapa förutsättningar för nyetableringar av mellanstora företag. Ett öppet och fritt näringsliv är vägen mot bättre integration. har alla möjligheter att bli bästa företagsstaden i Mälardalen. Bostadsbristen tär på vår stad, det måste byggas många fler lägenheter i alla former och tomter för småhus detaljplaneras. -Att nå sina drömmar beror på möjligheten till arbete, bostad och egen försörjning. (1113) Michael Andersson, 50, Projektkoordinator, Järna Hölö Jag vill verka för en ansvarsfull ekonomisk politik och effektiva kommunala verksamheter som säkerställer att våra skattepengar i första hand går till våra skattefinansierade kärnområden skola, vård och omsorg. Vi i kommun ska ha de bästa skolorna, bästa vården och omsorgen och se till att ha medborgarfokus. Individen i första hand och inga byråkratiska system som sätter individen ur spel. Därutöver när ekonomiskt utrymme finns vill jag att det satsas mer på proaktiva åtgärder såsom förebyggande arbeten som ökar tryggheten och som främjar god ekonomisk hushållning på sikt. Jag vill också kunna vara med och påverka samhällsutvecklingen positivt och ta vara på alla möjligheter som finns i kommun. Att se till att vi tar vara på läget och att vi får hit mer företag och att vi får ett blomstrande näringsliv, attraktiva boendemiljöer i alla former och mycket mer som gör att kommun växer! Och jag är beredd att ta mitt ansvar för detta. (1146) Morgan Jansson, 48, Egenföretagare, Jag är 49år, gift med 3 barn 10mån, 15år 18år, vi bor i ritorp. Jag driver ett företag i sedan 1989 med grossistverksamhet, samt butik med textilier. Jag är ledamot i landstingsfullmäktige perioden Jag var ledamot i sjukvårdsstyrelsen syd Jag var ledamot i polisnämnden i K23 6(8)

7 (456) Peder Bennich, 69, Pensionär, Kapten i reserven Svea Livgarde, Enhörna Jag är gift med Rita sedan 1969 och har 2 barn, som vi adopterade 1976 en dotter samt 1979 en son båda från Chile, Vi bor på en gård i Enhörna sedan 1981 min föräldragård. Vi lever ett lyckligt liv numera bara min fru och jag då båda barnen är utflugna. Min fru är anställd vid Lantmäterimyndigheten i Stockholm och går i pension i slutet av året. Värdesätter naturen och friluftsliv. Vi spelar golf och gör regelbundna golfresor både Sverige och utomlands. Mitt poltiska intresse har följt mig sedan skolan då jag redan under 60-talet var ordförande i HUF I ( numera MUF). Efter många år inom näringslivet i ledande befattningar vill jag utnyttja erfarenheterna jag fått i moderat politik. Som vice ordförande i Enhörna Kyrkofullmäktige vill verka för vår kyrkas utveckling i samhället. (1909) Per Holmgren, 42, civilingenjör, Ett samhälle där drömmar kan bli verklighet är ett rikare samhälle. Dit når vi genom kunskap, trygghet och entreprenörskap! - Kunskap fås bland annat genom en skola som förmedlar vetande och värnar upptäckarglädjen hos barn och ungdomar. Vägen till kunskap måste alltid vara öppen, det skall alltid gå att byta inriktning och lära sig ett nytt yrke oavsett var i livet man befinner sig. - Trygghet skapas genom att människor kan känna tillit för varandra och för samhällets olika funktioner. Genom fungerande och effektiv vård, socialtjänst, rättsväsende, räddningstjänst och försvar skapas trygghet i stort. Samverkan mellan frivilliga verksamheter och offentliga institutioner bör uppmuntras för att skapa trygghet i det lilla och nära formatet. - Entreprenörskap är just att förverkliga drömmar, företag kan skapa välstånd och ger människor framtidstro. Företagande skall aktivt stödjas i både stort och smått. (213) Peter Gustafsson, 55, Konsult, Järna Hölö Egen företagare Sitter i dag i Styrelsen för Moderaterna i Södetäljekretsen /Järna Hölö Sitter i Kommundelsnämden i Hölö (1198) Richard Hoffman, 47, Försäljare, Järna Hölö (270) Rolf Ridby, 73,, K23 7(8)

8 (311) Rudolph Benedek, 72, Pensionär, (669) Siv Bosson, 65,, (267) Sven-Erik Hult, 73, Pensionär, Järna Hölö Verksamheten i en kommun omfattar hela samhället. Därför är livserfarenhet och sunt förnuft grundläggande. (443) Ulf Sundblad, 69, lärare, Jag har i två mandatperioder varit ledamot av kommunens kultur- och fritidsnämnd, den senaste perioden som gruppledare. Men jag har inte haft säte i kommunfullmäktige varför någon annan alltid fått föra vår talan i "mina" frågor. Jag tycker det är bra inte bara för mig utan för partiet att jag själv kan föra talan i de frågor jag arbetat med. Därför kandiderar jag. K23 8(8)

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 En presentation av våra kandidater inför valet till Nykvarns kommunfullmäktige En politik för Nykvarn i tiden, för framtiden! Vår utgångspunkt är att kommunalpolitik till

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

Alla behövs för ett bättre Lysekil

Alla behövs för ett bättre Lysekil Alla behövs för ett bättre Lysekil Bäst i klassen i ekonomi Kommunens utgifter är alldeles för stora i förhållande till intäkterna. Moderaterna lovar att skapa en ekonomi som tar oss ut ur krisen. Med

Läs mer

#Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT

#Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT #Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT KARLSKRONA HAR FANTASTISKA MÖJLIGHETER I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten Vi moderater tror på Karlskrona. Vi ser framgångsrika företag som växer och

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA staffanstorp BÄTTRE! Vi vill bygga en ännu bättre kommun! Staffanstorps kommun är och har varit framgångsrik på många sätt. God service till invånarna har förenats med låg skatt, samtidigt

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se)

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se) Tjörnmoderaternas lista till kommunfullmäktigevalet 2014: 1. Inga-Lill Hast Boende i Myggenäs. Viktigaste frågorna i valet: Förskola, skola, fritidshem Fritidsverksamhet för unga Äldrevården, jobben och

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

Vi bygger Växjö starkt!

Vi bygger Växjö starkt! Vi bygger Växjö starkt! Växjö - en kommun för hoppfulla! Växjö är en riktigt bra kommun. Vi ligger i absolut framkant i miljö & hållbarhet, vi är med i toppen när det gäller företagsklimat och bygger mest

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

Kommunfullmäktige Vallentuna

Kommunfullmäktige Vallentuna (1864) Anders Jönsson Wagner, 38, Politisk sekreterare, Jag vill ha ett som växer och som människor vill flytta till. När kommunen växer får vi resurser till det som är viktigt; förskola, skola och omsorg.

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

Tillbaka till TILLBAKA TILL. ordning och reda

Tillbaka till TILLBAKA TILL. ordning och reda Tillbaka till TILLBAKA TILL ordning och reda För ett hoppfullt Gotland! Gotland är en fantastisk plats att leva och bo på. Från Langhammars på Fårö till Hoburgs fyr vi är alla en del av en ö som har långa

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY 0022.in 1 2018-05-03 13:46:34 För ett tryggt och levande Mjölby Sverigedemokraterna i Mjölby vill ha en kommun där alla trivs och känner sig trygga. Våra barn är vår framtid

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar

Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar 2013-09-16 Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar Ansvar för jobb och tillväxt Mer kvar av lönen för dem som jobbar Alliansregeringenvillstärkadrivkrafternaförjobbgenomattgelågoch

Läs mer

Här vill vi leva våra liv!

Här vill vi leva våra liv! GÄLLIVARE KOMMUN Här vill vi leva våra liv! Partiprogram 2011 2014 Rösta på oss i kommun- och landstingsvalet Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 Partiets grundstenar Norrbottens sjukvårdsparti

Läs mer

FOKUS SIGTUNA KOMMUN SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN. Rösta moderat den 9 september!

FOKUS SIGTUNA KOMMUN SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN. Rösta moderat den 9 september! FOKUS EN TIDNING FRÅN NYA MODERATERNA I #1 2018 Ulf Kristersson och Olov Holst SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN Rösta moderat den 9 september! JAG VILL INTE BO I VILDA VÄ(N)STERN! DET ÄR NU

Läs mer

Gymnasieskolan och småföretagen

Gymnasieskolan och småföretagen Gymnasieskolan och småföretagen Mars 2004 Inledning Gymnasieskolan är central för småföretagens kompetensförsörjning och konkurrenskraft. Företagarna välkomnar att regeringen nu slår ett slag för ökad

Läs mer

Halmstad är en bra kommun som kan bli ännu bättre

Halmstad är en bra kommun som kan bli ännu bättre är en bra kommun som kan bli ännu bättre Carl Fredrik Graf kommunvalet Christina Nillius landstingsvalet Vi moderater har en idé om ett som växer genom den drivkraft som finns hos alla sbor. Vi strävar

Läs mer

Kamrater Mötesdeltagare!

Kamrater Mötesdeltagare! 2014-05-01 Christer Engelhardt Kamrater Mötesdeltagare! Varmt välkomna till supervalårets första majfirande här i Bingebyparken och jag vill rikta ett varmt tack till Gråbo- Bingeby Socialdemokratiska

Läs mer

Mål- och verksamhetsutveckling

Mål- och verksamhetsutveckling Mål- och verksamhetsutveckling 2019-04-02 Emma Lindblad, kommunstrateg MÅL- OCH VERKSAMHETSSTYRNING Politikens uppdrag är att omsätta folkvilja till faktisk handling. Det handlar då om att prioritera samt

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Valprogram Moderaterna i Kävlinge

Valprogram Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 - Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN

SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN SÅ FUNKAR ARBETS LINJEN SÅ FUNKAR ARBETSLINJEN Jobben är regeringens viktigaste fråga. Jobb handlar om människors möjlighet att kunna försörja sig, få vara en del i en arbetsgemenskap och kunna förändra

Läs mer

1:e vice gruppledare. Försvarsutskottet

1:e vice gruppledare. Försvarsutskottet :e vice gruppledare. Försvarsutskottet och Försvarsberedningen. En större osäkerhet i vårt närområde ska mötas med svenskt medlemskap i Nato. Försvarsförmågan ska gå före industrins intressen. Våra soldater

Läs mer

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET!

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Inledning Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Vi avser inte att göra några ändringar i majoritetens förslag till budgetramar. Vi anser att det finns utrymme att omprioritera

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Din röst för en hoppfull framtid för Orust.

Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Har du en fråga om vår politik skickar du den till info@moderaterna.se Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna

Läs mer

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb augusti 2010 Den viktigaste uppgiften för Centerpartiet och Alliansregeringen är att minska utanförskapet och

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Samhällstjänster av högsta kvalitet Det är människorna i Hudiksvalls kommun som är i fokus för de samhällstjänster som kommunen erbjuder.

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Trivas och växa Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Att vara här är lärorikt och har utvecklat mig som människa. Martina Eriksson, folkhälsoutvecklare som efter fem veckors praktik fick jobb i Landstinget

Läs mer

Fler jobb till kvinnor

Fler jobb till kvinnor Fler jobb till kvinnor - Inte färre. Socialdemokraternas politik, ett hårt slag mot kvinnor. juli 2012 Elisabeth Svantesson (M) ETT HÅRT SLAG MOT KVINNOR Socialdemokraterna föreslår en rad förslag som

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Mats Andersson, 1970 Rissne Jag vill ge alla barn och ungdomar en chans att lyckas i livet. Då krävs bra skolor, vettiga

Läs mer

Moderaterna i Bjuvs kommun

Moderaterna i Bjuvs kommun Moderaterna i Bjuvs kommun Framtid, vår vision En attraktiv boende kommun i randen av Söderåsen att leva, bo och verka i. ORDNING, REDA, EKONOMI OCH JOBB Text: För oss moderater är det A och O att det

Läs mer

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora. I ett tryggt samhälle lever vi i gemenskap. Vi ser varandra, vi bryr oss om och vågar sätta gränser. Vi växer

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Skattepolitik för att det ska löna sig att arbeta

Skattepolitik för att det ska löna sig att arbeta Kommittémotion Motion till riksdagen 2017/18:3839 av Maria Malmer Stenergard m.fl. (M) Skattepolitik för att det ska löna sig att arbeta Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som

Läs mer

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se Ja till framtiden! Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel del bra saker som politiker.

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Sverigedemokraterna - För ett tryggt och välmående Bromölla! Sverigedemokraterna i Bromölla kommun kommer verka för ett demokratiskt, jämlikt och hållbart

Läs mer

nystart linkoping.sd.se

nystart linkoping.sd.se nystart LINKÖPING linkoping.sd.se Namn: Jonas Andersson Född: 1989 Bor: Vasastaden i centrala Linköping Gruppledaren har ordet Jag kommer ursprungligen från Eskilstuna, men är sedan år 2009 stolt Linköpingsbo

Läs mer

Vår politiska vilja 2016 2019

Vår politiska vilja 2016 2019 Vår politiska vilja 2016 2019 Enköpings kommuns fem strategiska mål vår politiska vilja för åren 2016 2019 ansluter till Vision 2030 som beslutades 2013. Varje mål har en undermening som förtydligar målet.

Läs mer

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle FULLMÄKTIGE 2011 2(5) Antaget av fullmäktige Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomers specifika

Läs mer

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken!

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken! Vision Skövde 2025 Att förverkliga en vision med gemensamma krafter Skövderegionen ska blomstra till glädje för alla invånare, besökare och verksamhetsidkare. Vi behöver en tydlig färdriktning och en gemensam

Läs mer

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet.

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet. Brodin, Camilla Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare Att vara rösten för dem som inte själva kan göra sig hörda eller förstådda i samhället är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kandiderar

Läs mer

Kurvorna pekar nedåt!

Kurvorna pekar nedåt! Kurvorna pekar nedåt! 2 ½ år av mandatperioden har gått och vi socialdemokrater ser med oro på utvecklingen för Karlstad. Vi har under mandatperioden lagt en rad förslag som skulle påverkat utvecklingen

Läs mer

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna möjligheternas Täby På jakt efter möjligheternas Täby I höstens kommunval den 19 september kandiderar jag till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Jag vill se ett Täby som är landets bästa plats

Läs mer

Integrations- och flyktingpolitiskt program. Interkulturella möten

Integrations- och flyktingpolitiskt program. Interkulturella möten Integrations- och flyktingpolitiskt program Interkulturella möten PROGRAM 2 Kommunens mål Barn och unga i Håbo ska ges bästa möjliga förutsättningar för personlig utveckling och lärande. Håbo kommun ska

Läs mer

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014 Kandidater i sjöstaden kommun och landsting Kandidater 2014 I denna folder presenteras Sjöstadsföreningens kandidater till Kommun och Landsting Krets 1 Moderaterna i Sjöstaden är en aktiv lokalförening

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Folkpartiet det självklara valet. Solweig Ericsson-Kurg nr 1 på Folkpartiets kommunlista

Folkpartiet det självklara valet. Solweig Ericsson-Kurg nr 1 på Folkpartiets kommunlista Folkpartiet det självklara valet Solweig Ericsson-Kurg nr 1 på Folkpartiets kommunlista Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA framtidspartiet i landskrona LANDSKRONA KAN BÄTTRE! VI VILL MER. Foto: Jens Ohlsson Mitt i Öresundsregionen, lika nära landsbygden som storstäderna och

Läs mer

Socialdemokraterna BOLLNÄS

Socialdemokraterna BOLLNÄS Socialdemokraterna BOLLNÄS Kommunalt handlingsprogram 2006 2010 Socialdemokraternas ledstjärnor är frihet, jämlikhet och solidaritet. Vårt program beskriver hur vi vill skapa ett tryggare och mer rättvist

Läs mer

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb!

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! 1 Jimmy Baker Moderaterna är redo att axla ansvaret för ett Botkyrka som, i år, har styrts av Socialdemokraterna i tjugo år. En hel del fungerar lagom bra

Läs mer

Det kommunala uppdraget!

Det kommunala uppdraget! Det kommunala uppdraget! olle.olsson@skl.se 1 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting. Vi driver våra medlemmars intressen och erbjuder

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-11-03 Sida 1(1) Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden kallar härmed till sammanträde måndag 21 november 2016, kl. 17:30 i kommunkontoret sammanträdesrum A för att behandla följande

Läs mer

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Sveriges Kommuner och Landsting erbjuder på nytt den uppskattade utbildningen Förenkla helt enkelt som syftar

Läs mer

Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO

Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO PENSIONEN EN KÄLLA TILL ORO Fram tills nyligen har de flesta heltidsarbetande svenskar kunnat räkna med en trygg försörjning på äldre dagar. Idag

Läs mer

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan'

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' 1 'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' På ett möte i Västervik den 19 juni 2001 bestämde vi i centerpartiet

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS. Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson

MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS. Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson MÖJLIGHETERNAS FALUN BYGGER VI TILLSAMMANS Så här vill vi göra vår kommun ännu bättre. Jonny Gahnshag Roza Güclü Hedin Ingalill Persson FRAMTIDSPARTIET I FALUN KLIMAT FÖR UTVECKLING Jonas Lennerthson Anna

Läs mer

Kommunpolitiskt program

Kommunpolitiskt program Kommunpolitiskt program Kommunens uppdrag. Det kommunpolitiska uppdraget kommer i ökad utsträckning bestå av att våga förändra, utveckla och prioritera. Att fokusera på välfärdens kärna i det kommunala

Läs mer

1 (8) Måndagen den 18 juni 2012 klockan 17.00 i sessionssal Demokratin, plan 1, Stadshuset, Campusgatan 26

1 (8) Måndagen den 18 juni 2012 klockan 17.00 i sessionssal Demokratin, plan 1, Stadshuset, Campusgatan 26 1 (8) 2012-06-04 Kallelse/Föredragningslista Nämnd/Styrelse Kommunfullmäktige Handläggare Annette Feldt 08-523 019 23 annette.feldt@sodertalje.se Tid och plats: Måndagen den 18 juni 2012 klockan 17.00

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt Socialdemokraterna i Täby HUR SER DET UT I TÄBY? I Täby har Moderaterna genom flera mandatperioder av egen majoritet kunnat forma politiken utan att ta hänsyn till andra partier.

Läs mer

Vem styr egentligen? !!!

Vem styr egentligen? !!! !!! Vem styr egentligen? Jag har precis stängt av TV:n efter den första stora debatten efter valet 2014. Det var första debatten för vår egen Anna Kinberg Batra. Det var också första debatten för Stefan

Läs mer

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 Sverige byggs starkt genom fler i arbete. När fler arbetar kan vi fortsätta lägga grund för och värna allt det

Läs mer

SmÅLAndS GRönASTE KOmmun

SmÅLAndS GRönASTE KOmmun SmÅLAndS GRönASTE KOmmun ÄLmHuLT VI VILL GÖRA ÄLMHULT TILL SMÅLANDS GRÖNASTE KOMMUN SÅ VÅR GRÖNA DRÖM BLIR VERKLIG Miljöpartiet vill skapa en god livskvalitet i tätorten Älmhult och på landet. Både nu

Läs mer

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN POLITIKER I EMMABODA KOMMUN VARFÖR ENGAGERA SIG? EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN FÖRORD Denna broschyr är en sammanställning av ett intervjuarbete som gjorts under slutet av sommaren 2018.

Läs mer

Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet?

Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet? Vad har jag för möjligheter efter gymnasiet? Vägar vidare efter gymnasiet YRKES- PROGRAM HÖGSKOLE- FÖRBEREDANDE PROGRAM ARBETE YRKESHÖGSKOLA FOLKHÖGSKOLA VUXENUTBILDNING UNIVERSITET/ HÖGSKOLA KOMPLETTERANDE

Läs mer

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet VALMANIFEST 2018 Återupprätta samhällskontraktet Mycket är bra i Sverige men det finns också mycket att ta tag i Lönar sig för dåligt att gå från bidrag till arbete Stöldligor på landsorten Växande skuggsamhälle

Läs mer

Politiska inriktningar och ambitioner för Nordanstigs kommuns förvaltningar och helägda bolag 2011-2014.

Politiska inriktningar och ambitioner för Nordanstigs kommuns förvaltningar och helägda bolag 2011-2014. NORDANSTIGS KOMMUN Ledningskontoret Datum Diarienummer 2011 06 27 1 (6) Politiska inriktningar och ambitioner för Nordanstigs kommuns förvaltningar och helägda bolag 2011-2014. Antagna i fullmäktige 2011-06-27

Läs mer

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga!

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Mats Abrahamsson Att vända den sedan mitten av 90-talet nedåtgående trenden med minskad befolkning i vår kommun är Sotenäsmoderaternas viktigaste fråga

Läs mer

Hur ska det gå för Christina?

Hur ska det gå för Christina? Hur ska det gå för Christina? 1 Många aspekter 1. Välfärdens kostnader 2. Välfärdens människosyn 2 Ålderstruktur antal tillkommande 80-åringar (netto) 3 1860 1880 1900 1920 1940 1960 1980 2000 2020 2040

Läs mer

Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun!

Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun! Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun! #2 Christian Widlund Beckershov Jag vill att Norrköping ska vara en kommun för alla.

Läs mer

Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018

Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018 Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018 5 frågor som vi tänker fokusera på 2014-2018 Norrlands bästa företagsklimat Ordning och reda i ekonomin Bra inomhusoch utomhus miljöer för barn, unga

Läs mer

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet Arboga kommuns mål- och budgetdokument för år 2015 heter Strategisk- och ekonomisk plan 2015-2017 och antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

jölby Tillsam ans bygger v ramtidskomwww.moderaterna.se/mjolby

jölby Tillsam ans bygger v ramtidskomwww.moderaterna.se/mjolby idskommunen Tillsammans bygger vi framtidskommunen Mjölby! gger vi fram jölby Tillsam ans bygger v ramtidskom Monika Gideskog, oppositionsråd Mjölby kommun är värd bättre... Politisk ledning: Det är ett

Läs mer

Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21

Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21 KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Onsdag den 21 januari 2009 kl 08.30-09.25, Demokratin i Stadshuset Anders Lago (s) ordförande Marita Lärnestad (m) 1:e vice ordförande Susanne

Läs mer