Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 140915 1."

Transkript

1 Församlingsrådet i Värnamo församling Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl Elsie Håkansson Helen Håkansson Sara Green Katarina Blomberg Victoria Liljeqvist Thomas Borgling Per Mattsson Ronny Krönvall Anna Ekberg Tommy Jönsson Pär-Magnus Möller, kyrkoherde Michael Hanfler, från kl Väinö Borälv, tjänstgörande suppleant Helena Persson, anmäld frånvaro. Övriga närvarande: Kyrkokamrer Ingemar Petersson: Information om Jamii Bora projektet Diakon Kerstin Berggren: Information om sommarens läger Albanien. Underskrifter, sekreterare Tommy Jönsson Ordförande.. Elsie Håkansson Justerare Per Mattsson

2 Församlingsrådet i Värnamo församling Ordförande Elsie Håkansson hälsar välkommen och öppnar sammanträdet. Sammanträdet inleds med psalmsång: Herre, Du vandrar försoningens väg (738) och bön. Ordförande hälsar särskilt välkommen till Ingemar Petersson och Kerstin Berggren. Ingemar Petersson informerar från en resa till Kenya i januari månad Med på resan var även kyrkorådets ordförande Joakim Axelsson. Värnamo Pastorat har under flera år drivit ett diakonalt projekt i Kenya Jamii Bora projektet. Vid årsskiftet hade pastoratet ca 10 miljoner kr placerade i projektet. Den ideella insatsen är egentligen ett visst ekonomsikt risktagande, där pengar kan lånas ut till människor för att möjliggöra hjälp till egen försörjning. (En form av s.k. mikrolån.) Det är personer som inte annars skulle kunna få låna pengar. En annan del i projektet är att möjliggöra för utsatta människor att få ett värdigt boende. Ingemar beskriver den sociala och politiska situationen i Kenya. Medelåldern är ca 18 år! Projektet ska ses som ett ödmjukt sätt för pastoratet att vara goda förvaltare när det gäller att använda en del av de resurser som vi begåvats med till internationell diakoni. Kerstin Berggen rapporterar från en resa till Albanien sommaren 2014, där hon medverkat i ett bibelläger i Pogradech. Lägret anordnades av den luthersk-herrnutiska församlingen i Tirana. Det var det sjätte året som bibellägret genomfördes och 115 deltagare medverkade. Vår församling har som uppdrag att hjälpa till med undervisning och ledarträning. Våra präster Håkan Sunnliden och Magnus Lind har tidigare medverkat och tagit ansvar för undervisningen. Värnamo församling har genom cellgrupperna under året samlat in ca kr som bekostade 1/3 av årets läger. Under året arbetar församlingen i Tirana på 5 orter i landet med barn- och ungdomsgrupper samt kvinnogrupper. Det handlar mycket om vardagslivet som kristen. Den viktigaste uppgiften för vår församling i Albanien framöver är att bistå med ledarträning. Behovet är stort. Ordförande tackade Kerstin och Ingemar för den intressanta informationen Val av protokolljusterare. Att till justerare för dagens sammanträde välja Per Mattsson.

3 Församlingsrådet i Värnamo församling Församlingskollekt beslut i efterhand. Ordförande meddelar att vid högmässan i Värnamo kyrka den 7/9 14 upptogs en kollekt till Hela Människan de glömda barnen. Det var en gemensam önskan från den grupp som konfirmerades i samband med högmässan. Att i efterhand godkänna aktuellt kollektändamål Ansökningar om sponsring - information. Ordförande informerar om ansökningar som inkommit från olika föreningar angående sponsringsavtal med Värnamo pastorat. Beslut i detta ärende tages av pastoratets kyrkoråd. Ansökan har inkommit från: Värnamo Södra FF (fotboll) 3000 kr. Svenska kyrkan erbjuds skylt på Finnvedsvallen. Värnamo GIK (ishockey) 6000 kr. Svenska kyrkan erbjuds rinkreklam. Ansökan kan även komma från Värnamo Innebandyklubb. Församlingsrådet noterar att Värnamo Södra FF även föreslår att hjälpa till med riktad information om församlingens konfirmationsundervisning till aktuella ungdomar som finns med i V-södras verksamhet. Att ordförande får i uppdrag att till kyrkorådet framföra att församlingsrådet ställer sig positivt till ett samarbete med Värnamo Södra FF när det gäller riktad information angående konfirmationsundervisning till aktuell ungdomsgrupp.

4 Församlingsrådet i Värnamo församling Utvärdering Värnamodagarna. Ordförande meddelade att pastoratets medverkan i Värnamodagarna augusti 2014 löpte väl. Pastoratets tält blev en välbesökt mötesplats, där många stannade till för en kopp kaffe och samtal. Möjligen kunde förmärkas något lägre besöksantal jämfört med föregående år. Detta berodde på att matvagnarna denna gång hade en annan placering, lite längre bort från kyrkans tält. Söndagens ekumeniska gudstjänst var denna gång förlagd till det stora tältet vid Flanaden. Detta uppskattades av många. Kyrkkaffesserveringen efter gudstjänsten fungerade utmärkt i det stora tältet. Att tänka på till nästa gång: Värdlistorna till tältet bör anslås samtidigt i Värnamo församling och Nydala-Fryele församling. Vid kaffeserveringen bör en mindre kaka finnas som alternativ till bullen. Under Värnamodagarna gjordes en insamling till förmån för de drabbade i Syrien. Även behållningen av kaffeserveringen gick till detta ändamål. Att godkänna utvärderingen Utvärdering av gudstjänsttiderna i Mariakyrkan. På uppdrag av församlingsrådet har en utvärdering gjorts när det gäller den ändrade gudstjänsttiden från kl till kl för söndagarnas högmässor i Maria kyrkan. Tiden har nu praktiserats i ca ett år. Utvärderingen gjordes under perioden 7-15 september Magnus Lind har gjort sammanställning och analys. Enkäten bestod av 3 frågeställningar: Hur ställde du dig till förslaget till förändring av gudstjänsttid? Hur tänker du nu, ett år senare? Har du ändrat dig? Vill du att vi ska fortsätta med gudstjänsttiden kl i Mariakyrkan? Totalt har 35 personer besvarat enkäten. 28 har svarat Ja till fortsatt gudstjänsttid kl st är tveksamma, men accepterar tiden st. har svarat nej till aktuell tid och en har svarat blankt-det kvittar. Fem personer ger uttryck för att det är bra med olika gudstjänsttider i församlingen.

5 . Församlingsrådet i Värnamo församling Utvärdering av gudstjänsttiderna i Mariakyrkan fortsättning. Ordförande gör reflektionen att pastoratet även i fortsättningen kan fortsätta med att erbjuda ett utbud med olika gudstjänsttider i församlingen Väinö Borälv meddelar att finska församlingen under årens lopp förlagt sina söndagsgudstjänster till Mariakyrkan. De har haft gudstjänsttiden Detta har då kolliderat med Mariakyrkans nya gudstjänsttid. Finska församlingen brukar genomföra sex söndagsgudstjänster om året. Kyrkoherden ber Väino Borälv meddela representanter för finska församlingen att ta kontakt med kyrkoherden för att på bästa sätt lösa eventuella problem när det gäller finska församlingens gudstjänstlokal och gudstjänsttider. Att godkänna rapporten och framför ett tack till Magnus Lind för hans arbete med enkäten Pastoratslägret på Tallnäs september - information. Kyrkoherden informerar om förberedelsearbetet inför de kommande pastoratsdagarna på Tallnäs. Den 12/9-14 hade 69 medlemmar anmält sig. Förmodligen kommer fler anmälningar under löpande vecka. Bl.a. kommer stiftsadjunkt Peter Wikström att medverka. Fem seminarier med olika ämnesområden kommer att genomföras. Varje deltagare kommer att ha möjlighet att medverka i minst två seminarier. Sara Green meddelar att en ledarutbildning för ca 10 ungdomar kommer att genomföras. Ungdomarna kommer bl.a. ha ansvar för lördagens morgonandakt Budgetarbetet information. Ordförande informerar från ett tvådagars sammanträde med kyrkorådets budgetberedning. Budgetberedningen diskuterade bl.a. framtidsfrågor och hur den negativa medlemsutvecklingen kommer att påverka pastorats ekonomi på längre sikt.

6 Församlingsrådet i Värnamo församling Budgetarbetet information. I samband med budgetinformationen tar ordförande upp frågan om kostnaden för inköp av kaffe till pastoratet. Det har visat sig att Sackeuskaffet är förhållandevis dyrt. Det går att köpa in annan typ av ekologiskt rättvisemärkt kaffe för betydligt lägre pris. Att ge ordförande i uppdrag att tillsammans med ansvariga undersöka möjligheterna att inköpa ekologiskt rättvisemärkt kaffe till billigare pris än i nuläget Inför hösten information. Ordförande och kyrkoherden meddelar att höstens stora arbetsinsats blir framtagande av en ny församlingsinstruktion. Kyrkoherden kommer att ta fram en grundtext som underlag för arbetet. Målsättningen är att det mesta arbetet med församlingsinstruktionen skall vara klart till årsskiftet. Han kommer att kontinuerligt informera församlingsrådet om arbetets gång Delgivningar Ordförande föredrager följande delgivningar: Tackbrev från IM, dels för upptagen kollekt och dels för en gåva på kr till flyktinghjälp på Gazaremsan. Tackbrev från Bibelsällskapet för upptagen kollekt. Tackbrev från Credo för ekonomiskt bidrag. Inbjudan till kurs för förtroendevalda på Västbo kursgård, Kulltorp tisdagen den 7/10-14 kl Att med godkännande lägga delgivningarna till handlingarna.

7 Församlingsrådet i Värnamo församling Kyrkoherden har ordet. Kyrkoherden ger följande information: Det har bildats ett nätverk för att på ett mer effektivt sätt hjälpa de medmänniskor som ber om pengar på olika ställen i vår bygd. Kyrkoherden ingår i nätverket. Pastoratet skall i samråd med ST. Lukasstiftelsen genomföra en psykosocial undersökning för vår personal. Vi står inför ett biskopsval i vårt stift. Ett nomineringsval kommer att hållas den 27/9-14. Ett femtiotal ungdomar har anmält sig till konfirmationsundervisning. Fyra grupper kommer att bildas. En ekumenisk samling med lekmän/förtroendevalda planeras i Värnamo. Ordförande Elsie kommer att representera Värnamo församling. En ny vandringsled som bl.a. passerar Nydalaområdet, kommer att öppnas Övriga frågor. Thomas Borgling meddelar att han skall medverka vid nomineringsvalet för ny biskop i vårt stift i Växjö den 27/9-14. Han efterlyser samåkning för de elektorer som skall resa från Värnamo. Michael Hanfler meddelar att han p.g.a. familjesituationen har svårt att hinna i tid till Församlingsrådets sammanträden kl Han föreslår att sammanträdet istället skall börja kl En diskussion följer efter förslaget. Sammanträdena får inte sluta allt för sent, bl.a. beroende på att flera av ledamöterna har långa arbetsdagar. Att sammanträdena i normalfallet skall börja kl Att sammanträdena inte bör vara längre än 2 timmar Att ordförande kan kalla församlingsrådet till kl när det finns så många ärenden på dagordningen, att det blir svårt att hålla maxtiden 2 timmar. Ordförande och Thomas Borgling meddelar att de besökt Håkan Sunnliden och överlämnat en blomma till honom från Församlingsrådet samt önskat honom snar bättring. Församlingsrådet sänder även ett krya på Dig kort till Håkan, med underskrift från alla ledamöterna.

8 Församlingsrådet i Värnamo församling Övriga frågor fortsättning Ordförande framför ett varmt tack till vår kyrkoherde Per-Magnus för att han så starkt offentligt tagit ställning mot rasism och främlingsfientlighet och för de små och allra svagaste medmänniskorna i vårt samhälle. Han har både verbalt och stilistiskt visat detta. Hela församlingsrådet instämmer. Många Värnamobor har till flera ledamöter givit positiva omdömen om Per-Magnus modiga engagemang i dessa viktiga frågor. Ordförande tackar ledamöterna för visat intresse och avslutar sammanträdet. Kyrkoherden leder oss i bön.

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1.

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl 18.30 19.40 Thomas Borglin Tommy Jönsson Victoria Liljekvist Sara Green Helena Persson Helén Håkansson

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 140616 1. Plats och tid: Församlingshemmet i Värnamo kl. 18.30 19.

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 140616 1. Plats och tid: Församlingshemmet i Värnamo kl. 18.30 19. Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 140616 1. Plats och tid: Församlingshemmet i Värnamo kl. 18.30 19.55 Elsie Håkansson Helen Håkansson Sara Green Katarina Blomberg Victoria Liljeqvist Thomas

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 150302 1. Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl. 19.00 21.10 Elsie Håkansson Katarina Blomberg Anna Ekberg Thomas Borglin Victoria Liljeqvist

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling Församlingsrådet i Värnamo församling 2014 2015 150607 1. Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl. 19.00 20.55 Elsie Håkansson Per Mattsson Helen Håkansson Anna Ekberg Victoria Liljeqvist Ronny Krönvall

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140120 1

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140120 1 Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140120 1 Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl 18.30 19.40 Thomas Borglin Per Mattsson Sara Green Anna Ekberg Mikael Hanfler Helena Persson Katarina Blomberg

Läs mer

... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Ally-Gun Petersson Chrestina Pålsson Hallman Birgit Törngård Edgar Almén Gunvor Wäreborn Peter Lundborg, kyrkoherde Anders

Läs mer

Version Församlingsråd. Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift

Version Församlingsråd. Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift 1 Version 20171103 Församlingsråd Guide för arbete med församlingsråd i Göteborgs stift 2 Innehåll Vad är ett församlingsråd? sid. 3 Hur växte församlingsråden fram? sid. 3 Hur utses ett församlingsråd?

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Plats och tid S:t Mikaelsgården, Lycksele kl 18.30 21.00 2017-05-31 26 ande Holmgren Christina Åkesson Stig Persson Thyra, ersättare för Norlander Karin Lindahl Anders Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Levene församlings kyrkoråd 1 (5) Plats och tid: Levene församlingshem, kl 18.30 21.20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Levene församlings kyrkoråd 1 (5) Plats och tid: Levene församlingshem, kl 18.30 21.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Levene församlings kyrkoråd 1 (5) Plats och tid: Levene församlingshem, kl 18.30 21.20 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 105-119 Utses att justera: Justering:

Läs mer

Plats och tid Vidingsjö kyrkby, 2012-11-07, kl.18.10 20.50 Beslutande Susanna Normann, ordförande Elisabet Wijkström Cenneth Jarlbråten Åsa Hergils Maj-Britt Kindberg, ersättare för Moshe Dawod Håkan Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1 2011-06-09 1 Pats och tid Ansgarskyrkan kl 18.00 19.00 Beslutande Dan Hammarsten, ordförande Kicki Åkerlind Lena Blom Maria Skoglar Solveig Jendeberg Håkan Jonsson, ersätter Christer Gunnarsson Maja Eveborn,

Läs mer

Arkivet, Klockargården, Huddinge

Arkivet, Klockargården, Huddinge Plats och tid Tisdag 20 april kl 09.00-16.00 i Klockargården, Huddinge, 26-28 Onsdag 21 april kl 09.00-17.00 på Lida konferensanläggning, Tullinge, 29-36 Beslutande Jaan Ruusa i st f Gunilla Helmerson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Plats och tid Gamla Domprostgården kl. 18.45-21.00 Beslutande Övriga deltagare Kärstin Brattgård, ordförande Maria Rahm Ulf Andersson Madelaine Erlandsson Inger Persson Ulla-Britta

Läs mer

Arbetsordning för församlingsrådet i Linköpings domkyrkoförsamling

Arbetsordning för församlingsrådet i Linköpings domkyrkoförsamling Arbetsordning för församlingsrådet i Linköpings domkyrkoförsamling Församlingsrådet ska fullgöra de uppgifter som anges i kyrkoordningen 2012:14 och i församlingsinstruktionen samt de övriga uppgifter

Läs mer

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kyrkorådet Plats och tid Beslutande Artur Lundkvist gården i Hagstad tisdagen den 28 juni 2011 kl. 18.45-20.45 Martin Nilsson, ordförande Kerstin Andersson, vice ordförande Jenny Delén Lars-Inge

Läs mer

HELGA TREFALDIGHETS FÖRSAMLING. Församlingsrådet

HELGA TREFALDIGHETS FÖRSAMLING. Församlingsrådet 21 Presentation av verksamheten, Yvonne Lundgren Yvonne Lundgren, arbetsledare och ansvarig för församlingens pedagogiska arbetslag presenterade barn- och ungdomsverksamheten. Det pedagogiska teamet utöver

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd Sammanträdesdatum: 2012-10-16 Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl. 19.00-21.25 ande: Stig Johansson, ordf. Inger Gustafsson Ann-Marie Boman Svenåke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Pastoratskyrkorådet

ANSLAG/BEVIS Protokollet justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Pastoratskyrkorådet Pastoratskyrkorådet 2014-06-18 1 Stora Tuna prostgård, Borlänge, kl 17.00 18.30 Ulla Nordlien, ordförande, s Ann-Gerd Jansson, kyrkoherde Olle Rydell, s Ann-Britt Berggren, s Kjell Munther, s Nina Remdahl,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2012-05-28 1 (12) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 maj klockan 19.30-20.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Leif Törnquist, Mia Hinndal Bellander, Lars Starkerud,

Läs mer

Protokollet är justerat 2014-04-16

Protokollet är justerat 2014-04-16 Plats och tid Närvarande Ej närvarande Övriga deltagande: Sammanträdesrummet i Aneby kyrka tisdagen den 08 april kl 16.00 20.30 Caroline von Wachenfelt, ordförande Göran Tranell Marianne Gustafsson Tjitte

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-04-28 1 (8) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 april 2014 klockan 19.30 21.05 Ledamöter Gerhard Nuss, Josephine Emtevik, Birgitta Karlsson, Lars Starkerud, Leif Lanner,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-07 1(5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-07 1(5) 2012-03-07 1(5) Plats och tid Vidingsjö kyrkby, Sockenstugan, 2012-03-07, kl.18.15 21.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Susanna Normann, ordförande Elisabet Wijkström Cenneth Jarlbråten

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-10-27 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 27 oktober 2014 klockan 19.00-20.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Kyrkofullmäktige för mandatperioden

Kyrkofullmäktige för mandatperioden 1 (11) Kyrkofullmäktige för mandatperioden 2010-2013 Plats och tid Perstorp församlingshem, tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.15-19.30 samt 20.00-20.45. Beslutande Bengt Jarring, ålderspresident 16-17

Läs mer

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 02.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Pia-Maria Blomqvist-Schrey x Uolevi Salminen

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 5 Plats Lextorpskyrkan Tidpunkt 17.00 19.20 Beslutande Övriga deltagande Anneli Heikkinen Bo-Christer Österberg Yngva Nolkrantz, ordförande Lisbeth Forsgård Susanna Larsson Dennis Haglund

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 7 Plats Lextorpskyrkan Tidpunkt 17.00 19.30 Beslutande Övriga deltagande Hilkka Andersson, ordförande Anneli Heikkinen Gunnel Wadell Bo-Christer Österberg Monica Larsson Yngva Nolkrantz,

Läs mer

PROTOKOLL 1 / Götalundens kyrka

PROTOKOLL 1 / Götalundens kyrka PROTOKOLL 1 / 5 Plats Götalundens kyrka Tidpunkt, kl. 17:00-19:30 Beslutande Övriga deltagande Anita Glemring, ordf. Leif Hellström, vice ordf. Birgitta Kloth Vilhelm Lundman Inge Eklund Reine Jacobsson

Läs mer

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Plats och tid Mariagården, kl 18.30-19.30 Beslutande Evy Pettersson, ordförande Madeleine Zetterqvist, Birgitta Gamelius, Jan-Ingemar Berthilsson, Håkan Claesson, Ulla Olsson,

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 07.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga - Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-11-07 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdag den 7 november kl. 19.30 20.20 Ledamöter enligt bilaga 313 Tjänstgörande ers enligt bilaga 313 Ersättare enligt bilaga

Läs mer

Sidan 1 av 6. Kyrkoråd

Sidan 1 av 6. Kyrkoråd Sidan 1 av 6 Kyrkoråd Datum 2014-01-28 Plats Vadstena församlingshem kl 17.00-19.05 Beslutande Ingemar Falk ordförande Inga Björklund ledamot Eva Malmberg Gudrun Bramstorp Hovnert Christer Casell tom 16

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25, 2012-03-06, 18.30 21.30 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Birgitta Hamrer Gustavsson Edgar Almén Gunvor Wäreborn Chrestina Pålsson Hallman Ally-Gun Petersson

Läs mer

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5)

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) Plats och tid Garvargården kl 18.30 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Kristina Söder, ordförande Anna Eriksson Thomas Linder Beatrice Söder Sven-Evert

Läs mer

Sammanträdesdatum Kyrkorådet

Sammanträdesdatum Kyrkorådet BORÅ PATORAT AMMANTRÄDEPROTOKOLL ammanträdesdatum Tid Torsdag den 11 december 2014, kl. 17.00 18.30 Plats Boviks lägergård Ledamöter Jan G Nilsson, ordförande Roger Olsson, vice ordförande Gunvor Olausson

Läs mer

PROTOKOLL 1 / Götalundens kyrka

PROTOKOLL 1 / Götalundens kyrka PROTOKOLL 1 / 7 Plats Götalundens kyrka Tidpunkt Beslutande Övriga deltagande Anita Glemring, ordf. Leif Hellström, vice ordf. Birgitta Kloth Jan Börjesson, ersättare för Jan Andersen Inge Eklund Reine

Läs mer

Kyrkorådet Sammanträdesdatum Anja Dahlström, ersättare Anna-Maija Junnila, förvaltningssekreterare

Kyrkorådet Sammanträdesdatum Anja Dahlström, ersättare Anna-Maija Junnila, förvaltningssekreterare Sida 1 av 5 Plats och tid Församlingshuset kl. 18.00 19.50 Beslutande Jaana Kivikangas, ordf. Fredrik Arnerdal Kristiina Katajikko Outi Frisk Jukka Laari, kyrkoherde Jyrki Norkko Hanna Lappalainen Övriga

Läs mer

Kyrkorådet Datum: Blad 1 av 5

Kyrkorådet Datum: Blad 1 av 5 Kyrkorådet Datum: 2018-12-04 Blad 1 av 5 Plats och tid Mariagården, kl 19.00-21.00 Beslutande Evy Pettersson, ordförande Andreas Brorsson - kyrkoherde, Mats Olsson, Jan-Ingemar Berthilsson, Håkan Claesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (5) 2011-12-06 1(5) Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25, 2011-12-06 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Birgitta Hamrer Gustavsson Edgar Almén Chrestina Pålsson Hallman Ally-Gun Petersson Birgit

Läs mer

Kyrkorådet i S:t Lars församling

Kyrkorådet i S:t Lars församling LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25, 2011-05-03, kl. 18.30- Beslutande Monica Jonsson, ordförande Birgitta Hamrer Gustavsson Edgar Almén Gunvor

Läs mer

34 kap. Kyrkans anställda

34 kap. Kyrkans anställda 34 kap. Kyrkans anställda Befattningar för en församling 1 För varje församling ska det finnas anställd 1. en kyrkoherde, 2. minst det antal övriga präster (komministrar) som stiftsstyrelsen bestämmer,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2016-09-12 1 (5) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 12 september 2016 klockan 19.00 20.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Jan Winberg, Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 6 Plats Skogshöjdens kyrka Tidpunkt Tisdag 15/5 2018 Kl. 17.00 19.25 Beslutande Ersättare Arne Samuelsson, ordf. Anita Berggren Monica Isaksson Christina Kristiansson Lena Simonsson Kerstin

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2012-09-03 1 (14) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 3 september 2012 klockan 19.30-21.15 Ledamöter Leif Törnquist, Mia Hinndal Bellander, Lars Starkerud, Marianne Knutsson,

Läs mer

stockholms domkyrkoförsamling

stockholms domkyrkoförsamling stockholms domkyrkoförsamling Är du säker eller osäker på om du ska anmäla dig? Läs det här först! Du och jag lever i en tid då trosfrågor kan upplevas förvirrande. Världen förändras och många uppfattningar

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.00 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Britta Nilsson Laila Nilsson Birgitta Rolöf Kyrkoherde Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens

Läs mer

Kyrkogårdsutskottet 50-58 1(5)

Kyrkogårdsutskottet 50-58 1(5) PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkogårdsutskottet 50-58 1(5) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Skogskyrkogården, Norrahammars vägen 1, 553 39 Jönköping 2014-10-01 kl. 17.30-20.00 BESLUTANDE Eva Logan Jansson

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2010-09-28

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2010-09-28 HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34, kl. 19.00 Beslutande Richter Lars, ordförande Aspgren Göran Bergquist Tita Brorsson Bertil Johansson Agneta

Läs mer

Kyrkofullmäktige kallas att sammanträda i Caroli församlingshem, Luthersalen, 1 tr, Skolgatan 1, torsdagen den 5 november 2015, kl

Kyrkofullmäktige kallas att sammanträda i Caroli församlingshem, Luthersalen, 1 tr, Skolgatan 1, torsdagen den 5 november 2015, kl Kyrkofullmäktige kallas sammanträda i Caroli församlingshem, Luthersalen, 1 tr, Skolgatan 1, torsdagen den 5 november 2015, kl.18.30. Följande ärenden förekommer till behandling 1 Sammanträdets öppnande.

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2012-02-06 1 (13) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 6 februari 19.30-20.30 Ledamöter Leif Törnquist, Mia Hinndal Bellander, Lars Starkerud, Marianne Knutsson, Ulf Ellnebrant,

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 130903 3.9.2013 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.30-20.40 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv

Läs mer

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Ove Kohkoinen (s) Roland Hemphälä, kyrkoherde BEVIS

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Ove Kohkoinen (s) Roland Hemphälä, kyrkoherde BEVIS 1(8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Övertorneå församlingsgård Kl 09.00 11.30 Kent Alanentalo, ordf. Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Ove Kohkoinen

Läs mer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 21.00 Beslutande Kjell Hjalmarsson Monica Rundqvist Lars-Olof Bårström Gertrud Ulleryd Lars Apelberg Anders Wellner

Läs mer

Ann-Louise Rundberg, sekreterare ...

Ann-Louise Rundberg, sekreterare ... 2012-02-01 Plats och tid Berga församlingsgård, 2012-02-01, kl. 18.30-21.00 Beslutande Övriga deltagande Susanna Normann, ordförande Per Ingvarsson Elisabet Wijkström Cenneth Jarlbråten Moshe Dawod Åsa

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kyrkorådets arbetsutskott. Pastoratets stabskansli

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kyrkorådets arbetsutskott. Pastoratets stabskansli s arbetsutskott 2016-11-16 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrummet Helander, Domprostgården, Västerås, kl.16.30 18.25 Jörgen Eklund, Alice Widlund, Karin Tilly, Britt Sandström, Maria Thorgren

Läs mer

Plats och tid Landeryds församlingshem kl. 19.00 21.15 ...

Plats och tid Landeryds församlingshem kl. 19.00 21.15 ... 2010-06-03 Plats och tid Landeryds församlingshem kl. 19.00 21.15 Beslutande Lena Arman, ordförande Lars Larsson, vice ordförande Anita Jonasson Kroon, andre vice ordförande Michaël Ehrenborg Kurt Hörling

Läs mer

Stig Lampinen (t) Monika Simu (c) Desirée Waranperää Krutrök (s) Roland Hemphälä, Kh

Stig Lampinen (t) Monika Simu (c) Desirée Waranperää Krutrök (s) Roland Hemphälä, Kh 1(5) Plats och tid: Beslutande: Församlingsgården, Övertorneå torsdagen den 22 januari 2015 kl: 09.00-12.00 Kent Alanentalo (t) Stig Lampinen (t) Monika Simu (c) Desirée Waranperää Krutrök (s) Roland Hemphälä,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kyrkorådet

Sammanträdesdatum Kyrkorådet Tid Torsdag den 29 januari 2015, kl. 17.00-18.35 Plats Caroli församlingshem, Gillesalen Ledamöter Jan G Nilsson, ordförande BorgA Roger Olsson, vice ordförande Maria Lindgren för Gunvor Olausson BorgA

Läs mer

Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson. Margareta Edholm

Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson. Margareta Edholm Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.30 Beslutande: Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson Birgitta Rolöf Margareta Edholm Kerstin Klumpp Kyrkoherde Tjänstg. ers. Tjänstg.

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2013-11-18 1 (6) Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ers Ersättare Övriga Åkersberga Kyrkliga Centrum 18 november kl.19.30-20.20 Leif Törnquist, Mia Hinndal Bellander, Lars Starkerud, Marianne

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-04-28 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 april 2015 klockan 19.00 20.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Pastoratskyrkorådet

ANSLAG/BEVIS Protokollet justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Pastoratskyrkorådet Pastoratskyrkorådet 2016-02-18 1 Stora Tuna prostgård, Wallinsalen, kl 17.00 18.40 Beslutande Ulla Nordlien, ordförande, s Ann-Gerd Jansson, kyrkoherde Olle Rydell, s Mari Jonsson, s Ingrid Lindahl, s

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare...^^.?.< ((^^. y^ww. Sammanträdesprotokoll sidl(6) Hössna Församlingsråd

Underskrifter: Sekreterare...^^.?.< ((^^. y^ww. Sammanträdesprotokoll sidl(6) Hössna Församlingsråd Sammanträdesprotokoll sidl(6) Plats och tid: Gullereds kyrka 18. 30-21. 00 Beslutande: Markerade med x, tjänstgörande ersättare med xx, endast närvarande med xxx Ledamöter: x Bohman, Roland x Gunterberg

Läs mer

Svenska kyrkan' %hiasson, ordförande. Ulf Mathiasson, ordförande. Britt-Marie Molin. Anette Nilsson ersättare. Underskrifter

Svenska kyrkan' %hiasson, ordförande. Ulf Mathiasson, ordförande. Britt-Marie Molin. Anette Nilsson ersättare. Underskrifter 1(9) KVRKORÅD 2018-2021 Sammanträdesdatum 2019-03-26 Plats och tid Szt Petri, kl. 18.30-20.10 Beslutande Ulf Mathiasson, ordförande Tomas Wassenius, kyrkoherde Ingrid Pernbring Helena Frank Britt-Marie

Läs mer

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2011-09-27

HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Sammanträdesdatum KYRKORÅD 2011-09-27 HÄGERSTENS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34, kl. 19.00 Beslutande Richter Lars, ordförande Aspgren Göran Bergquist Tita Brorsson Bertil Johansson Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRSAMLINGSRÅD

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRSAMLINGSRÅD FÖRSAMLINGSRÅD 2014-02-13 1. Plats och tid Gamla domprostgården kl. 18.45 21.00 Beslutande Gunilla Björnståhl Magnusson Ulla-Britta Alm ersättertorbjörn Boström Kärstin Brattgård Madelaine Erlandsson Christer

Läs mer

Gunnar Lyckborg Maria Haglund Börjesson Sonja Jernström Tore Ardvall Kerstin Svenonius, anmält förhinder Pamela Kinnunen, anmält förhinder

Gunnar Lyckborg Maria Haglund Börjesson Sonja Jernström Tore Ardvall Kerstin Svenonius, anmält förhinder Pamela Kinnunen, anmält förhinder Svenska kyrkan MALMÖ Församlingsrådet S:t Petri, Malmö Protokoll 2016-05-30 Plats: S:t Petris församlingshus, Själbogatan 17, Malmö Tid: 18.00-20.10. Närvarande Ledamöter Tomas Nordin, ordförande Helmar

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 47 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 48 Sammanträdets

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande...

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2009-10-14 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 78-95

Läs mer

Kyrkorådet Sammanträdesprotokoll

Kyrkorådet Sammanträdesprotokoll Kyrkorådet Sammanträdesprotokoll Dag: onsdagen den 8 oktober Tid: kl.18.00 Plats: Mariagården, Norrtälje Ärenden: 64. Sammanträdet öppnas Ordföranden Agneta Hedlundh (posk) hälsar välkommen till dagens

Läs mer

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet. onsdagen den 29 januari 2014, kl 18.00 19.10 Iréne Pierazzi,

Läs mer

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015 Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Innehåll Starrkärr-Kilanda församling... 3 Historik... 3 Nutid... 3

Läs mer

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Ove Kohkoinen (s)

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Ove Kohkoinen (s) 1(6) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Församlingsgården, Övertorneå Kl 09.00 11.15 Kent Alanentalo, ordf. Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Ove Kohkoinen (s) Sture

Läs mer

att grupper som har trosundervisning och som träffas under en längre tid blir till slutna grupper där bara de invigda äger tillträde.

att grupper som har trosundervisning och som träffas under en längre tid blir till slutna grupper där bara de invigda äger tillträde. Inledning Den unga mamman med det långa ljusa håret satt med lille Oskar i knäet. Vi skulle förbereda sonens dop. Rätt som det är säger mamman: Du vet väl om att jag inte är döpt? Ja, svarade jag. Vet

Läs mer

Torvald Pääjärvi, kyrkokamrer, sekreterare Arne Hällefors, komminister. Justeringens tid och plats: , Övertorneå paragraf

Torvald Pääjärvi, kyrkokamrer, sekreterare Arne Hällefors, komminister. Justeringens tid och plats: , Övertorneå paragraf 2006-10-25 1(7) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Justerare: Övertorneå, församlingsgård Kl 14.00 19.00 Roland Hedlund ordf. Birger Wiippa Ove Kohkoinen Bror Noppa Doris Svahn Ylva Ylinenpää-Sannemalm,

Läs mer

Skäggetorps församlings kyrkoråd 2010-03-04 1. Plats och tid Församlingsgården, Skäggetorps kyrka, kl 18.30 21.00

Skäggetorps församlings kyrkoråd 2010-03-04 1. Plats och tid Församlingsgården, Skäggetorps kyrka, kl 18.30 21.00 LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skäggetorps församlings kyrkoråd 2010-03-04 1 Plats och tid Församlingsgården, Skäggetorps kyrka, kl 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagande Åsa

Läs mer

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Kyrkorådets arbetsutskott 2007-06-07 107(14) Plats och tid Gennundsgården, kl. 18.30-20.20 ande Göran Giselsson Else-Gerd Andersson Sonja Schmidt ordförande vice ordf. kyrkoherde

Läs mer

Kyrkorådet KR Simrishamn Sammanträdet Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat. 43 Upprop Förrättas upprop.

Kyrkorådet KR Simrishamn Sammanträdet Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat. 43 Upprop Förrättas upprop. 42 Sammanträdet Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat. öppnas 43 Upprop Förrättas upprop. 44 Justerare Pia Ingvarsson utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 45 Ärendelista

Läs mer

Kyrkogårdsutskottet (5)

Kyrkogårdsutskottet (5) PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkogårdsutskottet 16-24 1(5) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8, Jönköping 2016-03-09 kl. 17.30-19.30 BESLUTANDE Eva Logan Jansson (S), ordförande Bert-Åke

Läs mer

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s)

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s) 1(8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Övertorneå församlingsgård Kl 09.00 11.00 Kent Alanentalo, ordf. Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina

Läs mer

Ingmar Wahrenberg Hans Nyberg, sekreterare. Birgitta Hladisch

Ingmar Wahrenberg Hans Nyberg, sekreterare. Birgitta Hladisch Kyrkorådet 2014-03-10 1 (12) Plats och tid Beslutande Kyrkettan, Gustavsbergs församlingsgård, måndag den 10 mars 2014 kl 18.00-19.00 Jösta Claeson, ordförande Siri Thorén Elisabeth Karlsson Helene Ryderstedt

Läs mer

Plats och tid Berga församlingsgård, 2012-06-11, kl. 18.00 19.40

Plats och tid Berga församlingsgård, 2012-06-11, kl. 18.00 19.40 2012-06-11 Plats och tid Berga församlingsgård, 2012-06-11, kl. 18.00 19.40 Beslutande Susanna Normann, ordförande Per Ingvarsson Majbritt Kindberg, ersättare för Elisabet Wijkström Cenneth Jarlbråten

Läs mer

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl.

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2007-04-17 Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 44-56 Utses

Läs mer

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m.

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. 37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. (SvKB ÄNDRINGAR I DEN LOKALA STRUKTUREN 1 Upphört att gälla. (SvKB Grunderna för den lokala strukturen 2 En församling som inte ingår i ett pastorat ska, utöver det

Läs mer

210/ Ändring av högmässotider i församlingen. Kyrkoherde Stefan Forsén

210/ Ändring av högmässotider i församlingen. Kyrkoherde Stefan Forsén 210/2016 22 Ändring av högmässotider i församlingen Beslutsförslag Kyrkoherde Stefan Forsén Behandling Församlingsrådet besluter att Matteus församlings gudstjänstliv ändras räknat från och med Första

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20 11 Sammanträdets Ordförande Peter Burman hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. öppnande 12 Upprop Upprop förrättas och det konstateras att 16 tjänstgörande ledamöter är Röstlängd närvarande.

Läs mer

Torvald Pääjärvi, kyrkokamrer, sekreterare. Justeringens tid och plats: , Övertorneå paragraf 1-7 BEVIS

Torvald Pääjärvi, kyrkokamrer, sekreterare. Justeringens tid och plats: , Övertorneå paragraf 1-7 BEVIS 2008-02-28 1(5) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Justerare: Övertorneå församlingsgård Kl 08.00 10.20 Roland Hedlund ordf. Irene Hämälä Ove Kohkoinen Svea Eriksson, ers Birger Wiippa Bror

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2013-01-28 1 (9) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 januari 2013 klockan 19.30 21.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Leif Törnquist, Lars Starkerud, Marianne

Läs mer

a) Samhällsbyggnadsnämndens föredragningslista innehåller inte något som behöver tas upp av styrelsen.

a) Samhällsbyggnadsnämndens föredragningslista innehåller inte något som behöver tas upp av styrelsen. PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE I FIGEHOLMS SAMHÄLLSFÖRENING DEN 16 OKTOBER 2013 Närvarande: Kerstin Hemmingsson (ordf.), Disa Carlsson (suppl.), Lennart Ericsson (suppl.), Ingemar Johansson, Katarina

Läs mer

en modell för arbetsträning och praktik en diakonal metod för förändring ett koncept för Svenska kyrkans församlingar

en modell för arbetsträning och praktik en diakonal metod för förändring ett koncept för Svenska kyrkans församlingar en modell för arbetsträning och praktik en diakonal metod för förändring ett koncept för Svenska kyrkans församlingar Ett meningsfullt arbetsliv för alla S:t Mary är ett initiativ och en metod för att

Läs mer

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (5) Plats och tid Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet, torsdagen den 29 januari 2015, kl 18.00 20.45 Beslutande Iréne Pierazzi,

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 2018-02-14 11 Plats och tid Församlingsgården, Åsele kl. 10:00-14:30 ande Thellbro Agneta Danielsson Pierre Nygren Carina Mårtensson Hans Eriksson Lage Wärnick Olle Westerlund

Läs mer