1 SAMMANFATTNING PRODUKTBESKRIVNING MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR SYFTE STRATEGI - STRATEGIVAL MÅL...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 SAMMANFATTNING... 1 2 PRODUKTBESKRIVNING... 2 3 MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR... 3 4 SYFTE... 4 5 STRATEGI - STRATEGIVAL... 5 6 MÅL..."

Transkript

1 Sid 1 (7) Innehåll 1 SAMMANFATTNING PRODUKTBESKRIVNING MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR SYFTE STRATEGI - STRATEGIVAL MÅL AKTIVITETER SAMMANFATTNING WEBingo är en produkt för att spela bingo över Internet. Betalning och utbetalning av ev. vinst sker via ATG. WEBingos närmaste konkurrent är Bingolotto, men positioneras mot en ungdomligare publik som ett modernt sätt att spela bingo. WEBingo skall ta 10% av marknaden inom 3 år, hela marknaden uppskattas ha en omsättning på minst 1 mdr/år

2 Sid 2 (7) 2 PRODUKTBESKRIVNING 2.1 Produktbeskrivning WEBingo är en produkt för att spela bingo över Internet. WEBingo fungerar på samma sätt som övriga bingospel, spelet går ut på att snabbast fylla en rad på en bingobricka men 5x5 nummerfält. De nummer som finns i fälten slumpas ut ur nummerserie 1-50, även fältplacering slumpas ut. När bingo är utropad på första raden spelar man bingo på 2 rader etc till och med full bricka. Ambitionen med WEBingo är att spelaren får samma upplevelse som när han/hon spelar traditionell bingo eller Bingolotto. WEBingo är bara ett annat medium får samma typ av spel. WEBingo är ett bingospel för den moderna människan. Produkten består av två delar en klientprogramvara som kunden installerar på sin dator, programmat generar bingobricka samt sköter kommunikationen med "bingocentralen" webbingo.com. Produkten består även av ett spelkvitto som kunden köper hos närmaste ATG, spelkvittot består av ett kontrollnummer som kunden behöver för att deltaga i spelet, spelkvittot är även kundens verifikation vid eventuell spelvinst. Spelvinsten hämtas hos ATG.

3 Sid 3 (7) Scenariot för kunden Kunden kommer på att han/hon vill spela WEBingo. Kunden går till ett utlämningsställe för ATG och köper en WEBingobricka för den sändning som kunden vill delta i. Kunden går sedan hem och kopplar upp sig mot Internetadressen web-bingo.com. Från webbsidan laddar kunden ner en programvaran WEBingo till sin dator (behöver endast göras första gången). Nu är kunden förberedd för att spela bingo. Inför sändningen så kopplar kunden upp sig mot Internet och startar sin applikationen WEBingo. I WEBingo anger kunden sitt 12-siffriga kontrollnummer. Kunden får då automatiskt upp sin bricka med sina nummer inlagda. När sändningen sedan börjar så kommer de utropade numren upp på skärmen, den som spelar markerar dessa nummer på sin bricka. När den som spelar får bingo på 1:a raden så klickar spelaren på knappen bingo. Det sker då en automatisk kontroll av att det stämmer, om det stämmer så får alla spelare upp BINGO på skärmen samt eventuellt vem som fick bingo. Spelet går sedan vidare med 2-raders bingo etc. Om kunden vann något går han/hon till ATG igen och löser ut vinsten, utbetalning av vinster upp till skr sker genom ATG mot uppvisande av kvittot som kunden fick tidigare från ATG. Vid större vinster sker utbetalning via bank efter överenskommelse från fall till fall. 3 MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR Bingorörelsen har under en lång tid haft mycket stark förankring i folkrörelsen. I och med att Bingolotto startades så flyttade bingon från speciella bingoplatser och in i hemmen och tillsammans med ett ökat underhållningsvärde samt bättre tillgänglighet ökade omsättning för bingospel dramatiskt.

4 3.1 Målgrupper Sid 4 (7) Primär målgrupp är främst de som idag spelar Bingolotto. Sekundär målgrupp är den yngre generationen som ej börjat spela bingo p.g.a. "töntstämpeln" Den primära målgruppen är stabil visar inga tendenser att minska, den sekundära målgruppen har en stor potential med tanke på att det är nästa generation bingospelare och skall därför ses som en långsiktig, strategisk satsning. 3.2 Kundens behov o situation Alla har vi behov av spänning i våra liv, en del får denna spänning genom spel och dobbel. Drivkraften för att spela är hoppet och känslan att vinna något som man annars ej har råd med, drömresan, drömbilen etc. En viktig parameter för kundens val av spelform är tillgänglighet samt att synas just när kunden får en impuls att spela, spel och dobbel är ofta ett impulsköp. Vid spel, gäller även WEBingo, är det samma person som köper, använder och betalar. Vilket förenklar kommunikationen med kunden 3.3 Marknadsbedömning/Förutsättningar För att göra en korrekt marknadsbedömning bör det göras en marknadsundersökning, om inte annat för att anpassa produkten till kundens önskemål. Marknaden för bingo uppskattas idag omsätta ca 100 mkr/vecka vilket blir drygt 1 mdr/år. Fördelning är i storleksordningen 60% Bingolotto och 40% i övriga former så som bingohallar, skrapbingo, bilbingo etc. 3.4 Efterfrågeutveckling Spel och dobbel ökar konsekvent i och med att vi får en allt större köpkraft samt ett alltmer stillasittande, och många gånger monotonare, arbetsliv. Man försöker att hitta lite spänning i livet. I takt med att IT-samhället utvecklas så kommer även denna kundgrupp att ställa större krav på tillgänglighet, interaktivitet samt att det sker på kundens villkor. Detta innebär att kunderna kommer att ställa allt högre krav på flexibilitet från leverantören av en vara/tjänst, men om man lyckas med att tillfredsställa kunden så har efterfrågan en tendens att öka dramatiskt i dagens ITsamhälle. Sammanfattningsvis kan man säga att spel och dobbel som helhet ökar sakta, men de olika spelformerna förändras kontinuerligt och det finns stor chans att skapa sig en marknad om man har ett bra koncept. 4 SYFTE Syfte med att ta fram denna produkt är att ta marknadsandelar på det expansiva området som växer fram inom interaktiva spel. Denna produkt är första steget i en produktgrupp som vi successivt tänker expandera med program för fler interaktiva spelformer där Internet (geografiskt obundenhet) ger ett mervärde och eller sänker kostnaden för att tillhandahålla produkten.

5 4.1 Koppling till satsningsområden enligt Affärsplan Sid 5 (7) WEBingo relaterar till satsningsområde "programvaror för spel och dobbel". 4.2 Kundnytta /Argument Syftet med denna produkt är att främst ta marknadsandelar från Bingolotto för att i ett senare skede nischa in produkten mot allt smalare segment. 4.3 Nytta för affärspartners Våra affärspartners är främst distributionskanaler samt programvarutillverkare som tillhandahåller programvaror för Internetaccess. Vi har även en affärspartner i idrottsrörelsen, utan att stödja idrottsrörelsen blir det mycket svårare att ta marknadsandelar från exempelvis Bingolotto. 5 STRATEGI - strategival 5.1 Portföljstrategi Det finns två möjliga strategier, att alliera sig med Bingolotto eller att bygga upp en egen organisation för bingospel. Allians med Bingolotto är att föredra om den ekonomiska överenskommelsen bör tillräckligt intressant, allians med Bingolotto är bra av två skäl. De har ett inarbetat varumärke med en stor kundbas samt de har en färdig organisation. Att bygga en egen organisation och ett nytt varumärke har fördelen att den ger en högre avkastning om det lyckas, denna satsning har dock längre återbetalningstid samt innebär en högre risk samt kapitalbindning. 5.2 Positionering WEBingo skall i ett senare skede kompletteras med riktade koncept på speciella målgrupper. Positionering skall främst ske mot Bingolotto. WEBingo skall inledningsvis positioneras som ett komplement till Bingolotto samt som ungdomens Bingo för att senare alltmer positioneras som framtidens Bingo. WEBingo skall känns modernt, något för dagens frigjorda levnadssätt. 5.3 Distributionsstrategi Säljkanaler och partners Nya och befintliga kunder Inledningsvis kommer kontrollkvittot som behövs för att spela att säljas och distribueras av ATG. I ett senare skede har vi för avsikt att utvidga distributionskanalen till andra naturliga säljpunkter av typen ICA, Statoil etc. Säljpunkterna skall vara av karaktären att kunden handlar för ett relativt stort belopp i en lätt stressad situation, detta medför att kunden är mottaglig för impulsköp samt att kostnaden för WEBingo för ögonblicket känns låg i förhållande till övriga inköp.

6 Sid 6 (7) Programvaran som kunden behöver, laddar kunden ner kostnadsfritt över Internet från samma adress som kunden kopplar upp sig mot för att spela. Programvaran är kostnadsfri Befintliga kunder För befintliga kunder som vill spela mer kontinuerligt har vi för avsikt att distribuera kontrollkvitton över Internet i syfte att förenkla för kunden, öka lojaliteten genom att kunden inte utsätts för andra impulser vid köptillfället samt för att sänka distributionskostnaden. 5.4 Pris och betalningstrategi Priset för att spela, dvs kontrollkvittot, skall ligga i samma nivå som Bingolotto, i dagsläget 20 kr/spel. Kunden skall dock ha möjlighet till rabatt genom att köpa kontrollkvitton över Internet, direkt från WEBingositen. Rabatten skall vara i storleksordning 10-20% beroende på hur mycket kunden spelar. 5.5 Marknadskommunikationsstrategi Marknadskommunikation skall i anslutning till försäljningsställen samt förstärkas med dagspress, TV-spottar och Internet-banners. 5.6 Servicestrategi Kundtjänst håller öppet normal kontorstid, detta förstärks med support i anslutning till sändningarna. Support skall finnas med god kapacitet och korta svarstider i anslutning till sändningarna. Övrig tid finns support tillgänglig vi epost, webbformulär samt via ordinarie kundtjänst. 6 MÅL 6.1 Volymer Försäljningsvolymen beräknas till följande År 1: 1 milj spel/år År 2: 3 milj spel/år År 3: 5 milj spel/år Marknadspotentialen för denna typ av spel uppskattas till minst 50 milj spel/år

7 6.2 Marknadsandel - mål Sid 7 (7) Marknadsandelen beräknas till 10% inom Bingospel inom 3 år fördelat enligt följande. År 1: 2% År 2: 6% År 3: 10% Marknaden uppskattas till drygt 1 mdr/år 6.3 Prismål Prisnivån 20kr/spel beräknas ligga konstant. Om vi utökar med någon typ av joker-nummer som kan prisnivån höjas med 5-10 kr/spel. 6.4 Lönsamhetsmål Lönsamhetsmålet är 40% före avskrivningar samt investeringar År1: 2% => intäkt 20 mkr => 8 mkr före avskrivningar samt investeringar År2: 6% => intäkt 60 mkr => 24 mkr före avskrivningar samt investeringar År3: 10% => intäkt 100 mkr => 40 mkr före avskrivningar samt investeringar 6.5 Mål för produktionskostnad Sälja, leverera och ta betalt samt vinstutbetalning beräknas till 4 kr/spel (20%). 6.6 Utvecklingskostnad Utveckklingskostnaden uppskattas till max 2 mkr. 7 AKTIVITETER 7.1 Tidplaner Se separat projektspecifikation samt aktivitetsplan

Preliminär sammanställning av den svenska spelmarknaden

Preliminär sammanställning av den svenska spelmarknaden Preliminär sammanställning av den svenska spelmarknaden År 2009 beräknas den reglerade svenska spelmarknaden ha omsatt 40,9 miljarder kronor. Det är en ökning med 1,1 miljarder kronor, eller 2,7 procent,

Läs mer

ZÄTA FÄRGCHANSEN CHANSE 58:AN UTSPELET CHANSEN TREKLÖVERN ZÄTA CHANSEN 58:AN. Spelmeny ANGERED - ALINGSÅS. www.idrottensbingo.se

ZÄTA FÄRGCHANSEN CHANSE 58:AN UTSPELET CHANSEN TREKLÖVERN ZÄTA CHANSEN 58:AN. Spelmeny ANGERED - ALINGSÅS. www.idrottensbingo.se CHANS TREKLÖVERN ZÄTA FÄRGCHANSEN CHANSEN 58:AN UTSPELET CHANSEN TREKLÖVE ZÄTA FÄRGCH CHANSE 58:AN UTSP Spelmeny ANGERED - ALINGSÅS www.idrottensbingo.se Innehållsförteckning ALLMÄN INFORMATION... sidan

Läs mer

Trivselregler. SPELREGLER (utdrag)

Trivselregler. SPELREGLER (utdrag) www.vinn-pengar.nu SPELREGLER...... Sidan 2..... Sidan 3 KRYSSBINGO... Sidan 3 LINKBINGO.. Sidan 3 GULDRUSHEN.... Sidan 4 SIFFERJAKTEN.Sidan 4 NOLLAN.. Sidan 5 5-1:an.... Sidan 5 FEMLINGEN. Sidan 5 PYRAMIDEN....

Läs mer

Vegas - värdeautomat från Svenska Spel.

Vegas - värdeautomat från Svenska Spel. Vegas - värdeautomat från Svenska Spel. visitkort Vegas är en del av Svenska Spel Vegas är ett värdeautomatspel från Svenska Spel där den maximala insatsen är 5 kronor och högsta vinsten är 500 kronor.

Läs mer

LRF Media AB. LRF Media är ett av Sveriges största tidskriftsförlag. Vi är cirka 300 anställda och omsätter ca 600 Mkr.

LRF Media AB. LRF Media är ett av Sveriges största tidskriftsförlag. Vi är cirka 300 anställda och omsätter ca 600 Mkr. LRF Media AB LRF Media är ett helägt dotterbolag till LRF (Lantbrukarnas Ekonomi AB) och har sitt huvudkontor i Stockholm. Vi har även kontor i Malmö och Torsby. LRF Media är ett av Sveriges största tidskriftsförlag.

Läs mer

Solution Profiler. Tips till att publicera en framgångsrik lösning

Solution Profiler. Tips till att publicera en framgångsrik lösning Solution Profiler Tips till att publicera en framgångsrik lösning Innehållsförteckning Så här börjar du... 2 1. Grundinformation... 3 1.1 Lösningens namn... 3 1.2 Lösningens beskrivning... 3 1.3 Lösningens

Läs mer

Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling

Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling Denna instruktion visar hur en integration mellan MONITOR och Unifaun skapas. Unifaun Orderkoppling Unifaun Orderkoppling är en tilläggstjänst

Läs mer

Spelmeny. Redbergsgården

Spelmeny. Redbergsgården Spelmeny Redbergsgården Välkommen till Idrottens Bingo! Vi erbjuder dig varierande och roliga spel i en trevlig och avkopplande miljö. I denna spelmeny har vi samlat allt du behöver veta om våra spel.

Läs mer

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se Byråkonferens 2016 Hur blir en byrå lönsam? 2016-11-23 srfkonsulterna.se Framtidens marknad och tjänster Mikael Carlson ..vad händer i framtiden?..vilka tjänster kommer att överleva?..hur blir byrån lönsam?

Läs mer

Aquilina adressregister

Aquilina adressregister Mass Marketing Software AB Produktbeskrivning Sida 1 (5) Aquilina adressregister System för prenumerations-, medlems- och insamlingshantering mm Aquilina är ett kampanjorienterat system för hantering av

Läs mer

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Ramverk för: Produktlansering Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Lönsamheten skapas genom rätt erbjudande Framgångsrik produktlansering

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

Marknadskommunikation i praktiken. Introduktion. Handledare Gary Bergqvist. Gary Bergqvist

Marknadskommunikation i praktiken. Introduktion. Handledare Gary Bergqvist. Gary Bergqvist Introduktion Handledare Nu ska vi omsätta teorin i praktiken Sex schemalagda arbetstillfällen/ två uppdrag 1. Introduktion 12 maj 2. Möte hos kunden 14 maj 3. Handledning 20 maj 4. Presentation uppdrag

Läs mer

Spelregler. Bingo. Senast ändrade: 2014-06-02

Spelregler. Bingo. Senast ändrade: 2014-06-02 Spelregler Bingo Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor...3 1.2 Möjliga Spelsätt...3 1.3 Spelreglernas giltighetstid...3 1.4 Begrepp och definitioner...3 2 Specifika Spelregler per

Läs mer

Spelregler. BingoLive

Spelregler. BingoLive Spelregler BingoLive Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor...3 1.2 Möjliga Spelsätt...3 1.3 Spelreglernas giltighetstid...3 1.4 Begrepp och definitioner...3 2 Specifika Spelregler

Läs mer

Diarienummer: 16Li607. Spelmarknaden Den svenska spelmarknaden i siffror 1(18)

Diarienummer: 16Li607. Spelmarknaden Den svenska spelmarknaden i siffror 1(18) Spelmarknaden Den svenska spelmarknaden i siffror 1(18) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Spelmarknaden... 4 2.1 Nyckeltal... 4 2.2 Statistik... 5 2.3 Marknadsandelar... 8 2.4 Spel på internet...

Läs mer

AFFÄRSPLAN UF-företagande

AFFÄRSPLAN UF-företagande Verksamhetsår: Skola: VD:ns namn: Adress: E-post: AFFÄRSPLAN UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Innehåll 1. ORGANISATION OCH PERSONAL... 3 Förklara vad som ingår i de olika ansvarsområdena... 3 2. NÄTVERK...

Läs mer

Strategisk marknadsanalys

Strategisk marknadsanalys Ramverk för: Strategisk marknadsanalys Datum: Företag: Kund/prospect: Produkt/tjänst: Nuvarande omsättning på kunder: Uppskattad potential: Säljmål på kund/prospect: Copyright 2013. Pyramid Communication

Läs mer

Välkommen till American Express

Välkommen till American Express Välkommen till American Express Din guide för försäljning online www.americanexpress.se/affarspartners Innehåll Välkommen som ny Affärspartner till American Express Visa vägen för American Express Kortmedlemmar

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Spelmeny Sundsvall - Hudiksvall - Ludvika - Umeå

Spelmeny Sundsvall - Hudiksvall - Ludvika - Umeå Spelmeny Välkommen till BingoRingen! Vi erbjuder dig varierande och roliga spel i en trevlig och avkopplande miljö. I denna spelmeny har vi samlat allt du behöver veta om våra spel. Vill du veta mer är

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Statistiktabeller från Lotteriinspektionen

Statistiktabeller från Lotteriinspektionen Tabell 1 - Omsättning på spel före utbetalda vinster, miljoner kronor Spelbolagen ATG 10502 10680 10177 10534 10776 10988 11278 11869 Svenska Spel inkl Poker 1) 13949 15557 17685 18813 19354 18664 19069

Läs mer

1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil?

1 Allmänt. 2 Ibruktagande. SOK ABC-kedjestyrningen Frågor och svar om ABC-mobil. 1.1 Vad är ABC-mobil? 1 Frågor och svar om ABC-mobil 1 Allmänt 1.1 Vad är ABC-mobil? ABC-mobil är ABC-kedjans egen mobilapp som förenklar bilisternas vardag. I appen kan du sköta besöken på ABC-stationerna mobilt. Inledningsvis

Läs mer

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på Varumärkesbok Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på marknaden. Vi är MooreGames Tanken kring MooreGames

Läs mer

Diarienummer: 16Li607. Spelmarknaden (23)

Diarienummer: 16Li607. Spelmarknaden (23) Spelmarknaden 2015 1(23) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Spelmarknaden 2015... 4 2.1 Nyckeltal... 4 2.2 Statistik... 5 2.3 Marknadsandelar... 9 2.4 Spel på internet... 12 2.5 Svenska Spel... 13

Läs mer

Dagens övning Marknadsplanering fortsättning

Dagens övning Marknadsplanering fortsättning Marknadsplan Dagens övning Marknadsplanering fortsättning Marknadsplaneprocessen Frågestund för alla Marknadsplan Marknadsplaneprocessen Situationsanalys Affärsidé/Strategi Målformulering Handlingsplan/

Läs mer

Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering

Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering Varför gör Eniro en rekapitalisering? Eniro gör en rekapitalisering för att bolagets lånebörda är för tung. Även om bolagets underliggande verksamhet

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Spelregler Eurojackpot

Spelregler Eurojackpot Spelregler Eurojackpot Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor...3 1.2 Spelreglernas giltighetstid...3 1.3 Begrepp och definitioner...3 2 Allmänt om Eurojackpot... 4 3 Spelinlämning...

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen?

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen? Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan Denna mall är framtagen av Venture Cup. Glöm inte att du kan delta och vinna pengar med din affärsplan i Venture Cup, läs mer på: www.venturecup.se

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-12 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 17 JULI 1998 { Resultatet fördubblades till 41 mkr { Omsättningen ökade med 40% till ca 850 mkr. { Strategiskt produktsamarbete med amerikanskt programvaruföretag

Läs mer

Beslut om införande av digitala utskick av nämndens handlingar och inköp av läsplattor (ipads)

Beslut om införande av digitala utskick av nämndens handlingar och inköp av läsplattor (ipads) Arbetsmarknadsförvaltningen Administrativa enheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-07 Handläggare Amanda Hernbäck Telefon: 08-508 35 511 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 maj 2015 Ärende 14 Beslut

Läs mer

REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK

REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK 1 (8) REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK Redovisningen skall ske på länsstyrelsens blankettset REDOVISNING AV INNOVATIONS- BIDRAG. Utbetalning sker i efterskott mot redovisade och betalda

Läs mer

051222/AE. Regler för Bingo

051222/AE. Regler för Bingo 051222/AE Regler för Bingo Gäller fr o m den 22 december 2005 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER... 3 2. BINGOBRICKA... 3 3. VINSTER... 4 4. SINGELSPEL OCH MULTISPEL 4 5. STEGEN. 4 6. INSATSER.....

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015 Ernst Westman, VD Agenda Kort om Boule Blodcellräkning Boules erbjudande Global närvaro Försäljningsutveckling Finansiell utveckling Varför investera

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Introduktion till MultiQ International AB

Introduktion till MultiQ International AB Introduktion till MultiQ International AB Vad gör MultiQ? MultiQ är ett ledande företag inom Digital Signage och bildskärmslösningar för publika miljöer - Kunder över hela världen men främst norra Europa

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Preliminär sammanställning av svensk

Preliminär sammanställning av svensk Preliminär sammanställning av svensk SPELMARKNAD 2015 Innehållsförteckning Inledning 1 Nyckeltal 1 Preliminär statistik 1 Marknadsandelar 4 Spel på internet 7 Svenska Spel 8 ATG 9 Folkrörelsernas spel

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi

5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi 5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi Övningarnas innehåll 6. Analyser och framtid Harjoitusty ö 5. Försäljning, marknadsföring och kundens

Läs mer

Spelmeny. Helsingborg och Landskrona

Spelmeny. Helsingborg och Landskrona Spelmeny Helsingborg och Landskrona Gäller från 14 september 2018 Välkommen till BingoRingen! Vi erbjuder dig varierande och roliga spel i en trevlig och avkopplande miljö. I denna spelmeny har vi samlat

Läs mer

Regeringens proposition 1996/97:98. Höjd lotteriskatt. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop. 1996/97:98

Regeringens proposition 1996/97:98. Höjd lotteriskatt. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop. 1996/97:98 Regeringens proposition 1996/97:98 Höjd lotteriskatt Prop. 1996/97:98 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 6 mars 1997 Lena Hjelm-Wallén Thomas Östros (Finansdepartementet)

Läs mer

DET INTERNATIONELLA SPELET. Hasse Skarplöth, 4 april

DET INTERNATIONELLA SPELET. Hasse Skarplöth, 4 april DET INTERNATIONELLA SPELET Hasse Skarplöth, 4 april AGENDA Varför internationellt spel? Nuläge, internationella avtal Framtid, internationella avtal INFORMATION Alltid inbjudande Äkta och trovärdiga Vi

Läs mer

Instruktion. Schenkers Returtjänst

Instruktion. Schenkers Returtjänst Instruktion Schenkers Returtjänst Schenkers Returtjänst erbjuds till avtalskunder som vill säkerställa att retursändning eller sändning från underleverantör till annan mottagare utförs med: - Rätt kundnummer

Läs mer

» 722G86 Marknadsföring Pris & distributionskanal. Pris & distribution. Processen var är vi? » Välkommen» Syfte och tidsplan» Frågor?

» 722G86 Marknadsföring Pris & distributionskanal. Pris & distribution. Processen var är vi? » Välkommen» Syfte och tidsplan» Frågor? » 722G86 Marknadsföring Pris & distributionskanal Linköping 2011-10-26 Magnus Moberg» Välkommen» Syfte och tidsplan» Frågor? Pris & distribution Processen var är vi? Omvärlsanalys/ situationsanalys makromiljö

Läs mer

Sammanfattning. Bakgrund

Sammanfattning. Bakgrund Sammanfattning I den här rapporten analyseras förutsättningarna för att offentlig upphandling ska fungera som ett mål- och kostnadseffektivt miljöpolitiskt styrmedel. I anslutning till detta diskuteras

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

Spelmeny Karlskoga. I samspel med Hagfors, Skoghall, Säffle och Trollhättan

Spelmeny Karlskoga. I samspel med Hagfors, Skoghall, Säffle och Trollhättan Spelmeny Karlskoga I samspel med Hagfors, Skoghall, Säffle och Trollhättan Gäller från 1 mars 2019 Välkommen till BingoRingen! Vi erbjuder dig varierande och roliga spel i en trevlig och avkopplande miljö.

Läs mer

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 1 Bakgrund Aspiro har idag förvärvat 100% av Rubberduck för ca 25,2 MSEK Aktieägarna/anställda

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag)

Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag) Lathund för webbansökan om innovationsbidrag (såddbidrag) Du är nu på väg att ansöka om innovationsbidrag via webbansökan en tjänst framtagen av Tillväxtverket och Länsstyrelsen Västerbotten m.fl. Skriv

Läs mer

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

MARKNADSPLAN. Nuläge. Affärsidén Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. MARKNADSPLAN Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Datum Org.nr Företagsnamn Adress Tel Mobil E-post Hemsida Kontaktperson Tel Nuläge Affärsidén Skriv

Läs mer

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan.

Skriv ner innehållet i din affärsidé genom att mycket kortfattat svara på frågeorden nedan. 1 Marknadsplan Datum: Vill du ha instruktioner för detta arbetsmaterial? Läs kapitlet Marknad i Företagarskolan! Företagsnamn: Adress: E-post: Hemsida: Kontaktperson: Org.nr: Tel.nr: Mobiltel: Faxnr: Direkttel:

Läs mer

Uppdaterad: 2013-02-28. Aktivera och skicka SMS

Uppdaterad: 2013-02-28. Aktivera och skicka SMS Uppdaterad: 2013-02-28 Aktivera och skicka SMS 1 Innehållsförteckning Några saker att tänka på innan aktivering 3 Aktivera gruppen 3 Aktivera sms-tjänsten 3 Frågor och Svar 4 Skicka sms från IdrottOnline-Dator

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Spelinspektionens författningssamling

Spelinspektionens författningssamling Spelinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Spelinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Spelinspektionens föreskrifter och allmänna råd om bingo för allmännyttiga ändamål; Utkom från

Läs mer

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Det här är programmet för dig som vill vända och vrida på din affärsidé för att skriva en affärsplan - planen

Läs mer

Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter

Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter Micro Holding AB (publ) Org. nr 55622-666 Delårsrapport 1 januari 3 juni 27 Samarbete ökar tillgängligheten för Micros produkter Micro Holding ABs nettoomsättning ökade under första halvåret till 74,7

Läs mer

ANSÖKAN OM Innovationsbidrag/Innovationscheck till teknikbaserat affärsutvecklingsprojekt enligt SFS 2008:762

ANSÖKAN OM Innovationsbidrag/Innovationscheck till teknikbaserat affärsutvecklingsprojekt enligt SFS 2008:762 Plats för länsstyrelsens ankomststämpel ANSÖKAN OM Innovationsbidrag/Innovationscheck till teknikbaserat affärsutvecklingsprojekt enligt SFS 2008:762 Sökande Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress Postnummer

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström Moment 4 Projektmetodik Daniel Nordström Presentationens innehåll Projekt Projektmetodik Projektets olika faser Dokumentation av projektet Nätverk och nätverkande Förstudie (Affärsplan del 1) Länkar Projekt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2014-03-18 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se Affärsplanen Kom igång med er verksamhet med en affärsplan! Skriv ned er affärsidé, göra en omvärldsanalys och beskrivning av er marknad på så vis får ni god kunskap i hur ert kooperativ eller ekonomiska

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer

Företagsekonomi och marknadsföring

Företagsekonomi och marknadsföring Företagsekonomi Företagsekonomi och marknadsföring Företagsekonomi syftar till att bidra med teorier, modeller och verktyg som stärker förmågan att driva och utveckla företag Ekonomiskt system Planekonomi

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Spelregler Keno och Kung Keno

Spelregler Keno och Kung Keno Spelregler Keno och Kung Keno Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor...3 1.2 Allmänt om Keno och Kung Keno...3 1.3 Möjliga Spelsätt...3 1.4 Spelreglernas giltighetstid...3 1.5 Begrepp

Läs mer

custice. fakta. presentation

custice. fakta. presentation 73% av alla Sveriges företag är helt utan CRMsystem. Ni vinner Strategiskt underlag Konkurrenters positionering Egen positionering Kunders nöjdhetsgrader Regional och lokal kontroll Konkreta trender Möjliga

Läs mer

Affärskoncept för ökad lönsamhet

Affärskoncept för ökad lönsamhet Affärskoncept för ökad lönsamhet inom försäljning, prissättning och logistik 2011-11-25 Svenska webversion 1.6 Affärsidé Förbättra lönsamhet och effektivitet inom försäljning och logistik Kompetensområden

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER 2011 Innehåll Att bli skolombud sida 3 Regler sida 3 Logga in som skolombud sida 4 Borttappade kunduppgifter sida 4 Boka biljetter sida 5 Hämta/skicka/betala biljetter

Läs mer

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV FTVS arbetar sedan 2006 för att få till stånd en fungerande digital marknad för film och tv på nätet. En viktig del i det arbetet består i att bidra med kunskap

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se WebitRental Uthyrningssystem WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se Instruktioner INSTALLATION... 3 FRÅN CD... 3 FRÅN NÄTET... 3 KOMMA IGÅNG... 4 FÖRETAGSUPPGIFTER... 4 HYRTIDER... 4 SJÄLVRISKREDUCERING...

Läs mer

Spelregler Lotto och Joker

Spelregler Lotto och Joker Spelregler Lotto och Joker Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor...3 1.2 Allmänt om Lotto och Joker...3 1.3 Möjliga Spelsätt...3 1.4 Spelreglernas giltighetstid...3 1.5 Begrepp

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-12 Exder Fristående

Läs mer

JDVoice Mail v 2.48 Programvaran är freeware, utan reklam, och kan hämtas från:

JDVoice Mail v 2.48 Programvaran är freeware, utan reklam, och kan hämtas från: I början var ordet sedan kom texten och sedan E-posten. När vi kommunicerar använder vi skriven text allt mer. Då främst genom att vi skickar E-post över Internet. Sällan har väl vi skrivit så mycket till

Läs mer

Regler för onlinespel Bingo senast ändrade

Regler för onlinespel Bingo senast ändrade Regler för onlinespel Bingo 2012-11-05 senast ändrade 2018-04-25 1 1 Inledning... 3 1.1 Tillämpliga villkor... 3 1.2 Allmänt om Bingo... 3 1.3 Giltighetstid för Regler för onlinespel Bingo... 3 1.4 Definitioner...

Läs mer

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0

Direktkoppling till Girolink Internet. Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet. Version 1.0 Direktkoppling till Girolink Internet Filöverföring av betalningar och betalningsinformation via Girolink Internet Version 1.0 Maj 2007 Innehållsförteckning 0. DOKUMENTHISTORIK 1 ALLMÄNT - DIREKTKOPPLING

Läs mer

CARLSSONS RESOR DEL III

CARLSSONS RESOR DEL III DEL III HANDLINGSPLAN GENOMFÖRANDE/UPPFÖLJNING HANDLINGSPLAN Aktiviteter Tidplan Budget GENOMFÖRANDE UPPFÖLJNING 1 HANDLINGSPLAN Med slutsatser från situationsanalysen samt affärsidé, strategier och mål

Läs mer

Manual. Business Monitor

Manual. Business Monitor Manual Business Monitor Innehåll Introduktion... 3 På- och avloggning... 4 Huvudmeny... 5 Urval händelser... 6 Valda händelser... 7 Urval objekt... 8 Valda objekt... 9 Inställningar... 10 Portföljanalys

Läs mer

Skyltstället Franchise

Skyltstället Franchise Skyltstället Franchise Erbjuder dig som idag driver ett skyltföretag eller du som går i tankar om att starta ett, en unik möjlighet till att lyckas! Skyltstället hälsar er välkomna in i en värld av nya

Läs mer

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler.

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler. Handel på nätet & Konvertering Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket Europas shoppare vänder sig först till prestationsbaserade marknadsföringskanaler när de

Läs mer

Enkel lista... 11 Detaljerad lista... 12 Jämför med order... 12

Enkel lista... 11 Detaljerad lista... 12 Jämför med order... 12 Innehållsförteckning ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER REPORDER...2 UPPDATERA ARTIKLAR...2 LISTA ARTIKLAR...2 UPPDATERA PARTNERS ARTIKLAR...2 LISTA PARTNERS ARTIKLAR...3 UPPDATERA STANDARDARTIKLAR...3 LISTA

Läs mer

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Agenda Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Swedol i korthet Vision Swedol är den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

FÖRSÖK. Att beskriva det ekonomiska upplägget som kräver stadgeförändringar

FÖRSÖK. Att beskriva det ekonomiska upplägget som kräver stadgeförändringar FÖRSÖK Att beskriva det ekonomiska upplägget som kräver stadgeförändringar Inget förändrat läge! Ca 70 fastigheter har blivit medlemmar! Osäkert när det gäller bidrag! Paketet kostar fortfarande 20 000

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 Tryckindustri Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 9 9 7 8 Starkt första kvartal vinsten ökade med 63 procent Resultat efter finansnetto, 11 Mkr (7) Försäljningen ökade till 56 Mkr (47) Nyckeltal

Läs mer

Analys och eftertanke vid företagsköp. Kunskaps- och arbetsmaterial inför köp av företag

Analys och eftertanke vid företagsköp. Kunskaps- och arbetsmaterial inför köp av företag Analys och eftertanke vid företagsköp Kunskaps- och arbetsmaterial inför köp av företag Skicka gärna synpunkter på detta arbetsmaterial till ake.olsson@almi.se Innehåll Analys och eftertanke vid företagsköp

Läs mer