2014/2015 ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING OCH KONCERNREDOVISNING 2014/2015. MODERN EKONOMI SVERIGE HOLDING AB (publ) Org.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2014/2015 ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING OCH KONCERNREDOVISNING 2014/2015. MODERN EKONOMI SVERIGE HOLDING AB (publ) Org."

Transkript

1 ÅRSREDOVISNING 214/215 ÅRSREDOVISNING OCH KONCERNREDOVISNING 214/215 MODERN EKONOMI SVERIGE HOLDING AB (publ) Org.nr

2 Innehållsförteckning 3 VD HAR ORDET 4 Förvaltningsberättelse 5 Risker och osäkerhetsfaktorer 6 verksamhet under året 7 väsentliga händelser efter räkenskapsårets utgång 8 förväntad framtida utveckling 1 marknad och konkurrens 13 Vår verksamhet 14 tilläggstjänster och abonnemangstjänster 16 Styrelse och ledning 17 Finansiell information - Flerårsöversikt 18 koncernens resultaträkning 19 koncernens balansräkning 21 KONCERNENS KASSAFLÖDESANALYS 22 MODERBOLAGETS RESULTATRÄKNING 23 MODERBOLAGETS BALANSRÄKNING 25 MODERBOLAGETS KASSAFLÖDES- ANALYS 26 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR 28 NOTER 38 REVISIONSBERÄTTELSE

3 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 3 VD har ordet När vi nu summerar det gångna året har vi nöjet att konstatera att bolagets utveckling varit mycket positiv. Tittar vi på vårt räkenskapsår ser vi att omsättningen i redovisningsverksamheten Modern Ekonomi ökat från 73,6 MSEK till 97,4 MSEK jämfört med förra året. Stor del av omsättningsökningen är köpt via våra två förvärv under året. Den organiska tillväxten uppgår till 9 % under året. Att vi dessutom har ett finansbolag i koncernen, som hjälper våra kunder med finansiering gör oss ännu starkare. Vi står nu rustade för de kommande årens utmaningar och är övertygade om att vi kommer att vara branschledande inom en inte alltför avlägsen framtid. Västerås den 2 november 215 Det är också kul att kunna berätta att resultatet (EBITDA) har ökat från 1,6 MSEK till 3,9 MSEK. Ett gott tecken på att de investeringar vi gjort börjar ge resultat. Denna årsredovisning är helt och hållet hänförlig till Modern Ekonomis verksamhet, vi har alltså lämnat den tidigare verksamheten i bolagets gamla namn Mediaprovider bakom oss. Tänk dock på att när du läser årsredovisningen så finns den gamla verksamheten kvar som jämförelse under föregående år. Frans Blom Verkställande direktör Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ) Jag är övertygad om att vår bransch står inför en rejäl förändring inom en ganska snar framtid. Resan från bokförare till att agera som rådgivare till våra kunder aktualiserar vikten av att skapa nya produkter och andra kommunikationssätt. Ordning och reda, och allt som gårdagens redovisningsbyråer stod för, behövs fortfarande men det kommer inte att räcka. I en värld av transparent realtidsekonomi, där svarstid räknas i delar av sekunder, behövs mycket mera. Om konsulten ska byta roll från skicklig ekonomihantverkare till att vara affärsrådgivare blir kunden som individ ännu mer i centrum. Där startar och slutar allt. Det kommer att behövas betydligt mer än kunskaper i redovisning för att klara morgondagens uppgifter. Här har Modern Ekonomi ett försprång mot många konkurrenter i branschen. Vi har kommit en bit på resan från bokförare mot affärsrådgivare. Framtiden ser ljus ut för Modern Ekonomi. Under det gångna året har vi kunnat konstatera att de investeringar vi gjort i system och medarbetare gör skillnad. Genom våra abonnemangstjänster, Modern Presentation, Modern Online, Modern Avtalshantering och Modern Inkasso har vi ordentliga konkurrensfördelar på marknaden.

4 4 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ), organisationsnummer , får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret Information om verksamheten Modern Ekonomi är en snart rikstäckande redovisningsbyråkedja med stark lokal förankring. Konceptet vilar på lång erfarenhet från bolagets grundare som varit i branschen i drygt 4 år. Utgångspunkten är att erbjuda tjänster inom redovisning och ekonomiadministration på ett nytt sätt som utnyttjar de grundläggande arbetsprocesserna bättre. Samtidigt skapar en kundrelation som ger bättre effektivitet än normalt för branschen. Denna målsättning jobbar vi även mot, genom att fokusera på de tre väsentliga lönsamhetsfaktorerna skalfördelar, automation och rådgivning. Skalfördelar Redovisningsservice innehåller många volymtrösklar som påverkar lönsamheten. Detta gäller både för att kunna fördela investeringar i datasystem, expertstöd och marknadsföring med mera på många kunder, samt för att skapa skalfördelar inåt genom att till exempel hyra in lärare för kompetensutveckling istället för att skicka iväg all personal. På dessa områden finns uppenbara fördelar av att ha en större verksamhetsvolym för att uppnå ökad lönsamhet. Automation Många av de processer som ingår i ekonomiadministration lämpar sig för automation om volymen är tillräckligt stor. Exempel på detta är fakturascanning och legal rapportering av skatter och avgifter. Inom dessa områden finns arbetsprocesser som kan standardiseras och utföras helt eller delvis maskinellt. Modern Ekonomi har satsat på egna lösningar inom sådana områden i syfte att skapa både hög kundservice och låga kostnader för den löpande hanteringen. Rådgivning Arbete med kundföretagens ekonomiadministration ger stor insikt i deras verksamhet, som en bra plattform för rådgivning i en mängd olika situationer. Det kan avse förbättringar av administrativa processer eller konkreta beslutssituationer kring investeringar, val av finansiering, system för ekonomistyrning eller skatteplanering. Inom dessa områden kan god rådgivning ge väsentliga förbättringar av kundföretagens verkssamhet, vilket gör Modern Ekonomi till en intäkt istället för kostnad i kundens verksamhet. Detta bygger långsiktiga kundrelationer utan den normala priskänslighet som finns hos bastjänsterna.

5 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 5 Med utgångspunkt från denna ansats erbjuder Modern Ekonomi en bred meny av tjänster som medför att man kan agera i alla roller från komplett ekonomiadministration eller ekonomichef att hyra till engångsuppdrag av specialistkaraktär som till exempel generationsskiften eller branschanalyser. Verksamhetsområdet omfattar därigenom uppdrag inom: Redovisning och bokslut/årsredovisning Löneservice och HR-tjänster Beskattning och processer Juridiska tjänster och avtal Ekonomistyrning, analyser och budget Affärsutveckling och verksamhetsanalys Ledarstöd och styrelsearbete Risker och osäkerhetsfaktorer Modern Ekonomi har en uttalad strategi att växa i geografisk spridning och volym. Att integrera förvärvade verksamheter i bolagets affärsmodell och kultur innebär alltid ett visst risktagande. För att hantera dessa risker finns väl utarbetade arbetsbeskrivningar och rutiner för hur förvärv ska planeras, genomföras och sedan integreras. Den goodwill som finns upptagen i balansräkningen avser helt förvärvade verksamheter. Tjänsteföretag är alltid till sin natur känsliga för avhopp från nyckelpersoner och större kunder. Inom Modern Ekonomi är merparten av nyckelpersonerna aktieägare, eller deltagare i optionsprogram varför denna risk är mindre. Vår verksamhet är beroende av förmågan att rekrytera, utveckla och behålla kvalificerade medarbetare. Förmågan att identifiera, rekrytera, utveckla, motivera och behålla personal är av avgörande betydelse för bolagets framtida utveckling. Om nyckelpersoner lämnar oss kan det, åtminstone kortsiktigt, få negativ inverkan på verksamheten.

6 6 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 VERKSAMHET UNDER ÅRET Förvärv av verksamhet i Göteborg Den 15 augusti 214 tecknades avtal om att Modern Ekonomi förvärvar EY:s redovisningsverksamhet i Göteborg. Detta innebär att vi etablerade ytterligare ett kontor i Göteborg där vi nu sysselsätter cirka 4 medarbetare. Tillträdesdag till det nya kontoret var den 1 oktober 214. Förvärv av verksamhet i Ludvika Den 15 april 215 tecknades avtal med Hugos Revision AB i Ludvika om förvärv av deras redovisningsverksamhet. Redovisningsdelen omfattar 11 medarbetare och integrerades i Modern Ekonomis ordinarie verksamhet den 4 maj. Teckning av teckningsoptioner Det är glädjande att konstatera att samtliga som blivit erbjuda att teckna teckningsoptioner i bolaget har tackat ja och tecknat dessa. Det tyder på en tilltro till bolagets fortsatta utveckling. Totalt har 18 personer tecknat i programmet. Fusion Styrelsen i Modern Ekonomi och styrelserna för sex av dess dotterbolag har beslutat att genomföra en fusion. I slutet av mars 215 genomfördes fusionen där dotterbolagen överfördes till moderbolaget Modern Ekonomi Sverige AB. Moderbolaget har därvid övertagit samtliga tillgångar och skulder i de överlåtande bolagen, vilka därefter upplösts utan att träda i likvidation. Våra kunder påverkas inte av sammanslagningen och kommer att tillhöra samma kontor och ha samma kontaktperson som tidigare. Byte av Certified Adviser Den 3 mars 215 bytte vi Certified Adviser till Mangold Fondkommission. Tidigare Certified Adviser var Concensus Asset Management. Varumärkesbarometern Vi har under vintern 214 deltagit i Varumärkesbarometern i tidningen Dagens Industri och kan konstatera att hela 5 % fler i år jämfört med förra året kan tänka sig att använda våra tjänster.

7 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 7 Ett år efter inträdet på Nasdaq First North kan även noteras att kännedomen för bolaget har ökat och att fler känner igen vår logotype, samt förknippar oss med rätt bransch. Majoriteten av undersökningens deltagare angav i samband med logotypen orden redovisning och redovisningsbyrå. Vi fick också goda omdömen; av de fördefinierade alternativen var det vanligast att man angav kvalitet följt av trovärdighet och god service. Kundundersökning Under våren har vi genomfört en kundundersökning i syfte att mäta hur våra kunder upplever kvaliteten med våra verktyg och tjänster. En stor del av undersökningen syftade också till att fokusera på vad vi kan förbättra. De flesta av våra kunder är mycket nöjda eller nöjda med de tjänster vi levererar och våra kunder tycker att vi bemöter dem mycket bra eller bra. Likviditetsgarant Modern Ekonomi har utsett Mangold Fondkommission till likviditetsgarant för aktien som handlas på Nasdaq First North. Likviditetsgarantin startade den 2 april 215. Mangold förbinder sig som likviditetsgarant att fortlöpande för egen räkning ställa köp- och säljkurser i vår aktie. Syftet är att minska prisskillnaden mellan köp- och säljkurs och att öka volymen i aktiens orderbok. Målsättningen är en högre likviditet och därmed en lägre riskpremie för investerarna. VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER RÄKENSKAPSÅRETS UTGÅNG Räkenskapsåret har belastats med en förlust på 326 tkr beroende på en samarbetspartners konkurs.

8 8 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 förväntad framtida utveckling Det är Modern Ekonomis målsättning att genom rätt förutsättningar och engagerade medarbetare utvecklas till det ledande företaget för ekonomitjänster. Vi är övertygade om att redovisningskonsultens arbetsuppgifter kommer att förändras kraftigt i framtiden. Allt eftersom den löpande redovisningen blir mer och mer automatisrad ökar möjligheten för oss att erbjuda våra kunder nya tjänster såsom rådgivning och därigenom komma högre upp på värdestegen. Redovisningsbranschen är mogen och dras bitvis med dålig lönsamhet, orsakad dels av brist på ledning och klar målformulering hos aktörerna, men även av att små enheter har svårt att skapa rationell produktion och starka varumärken. Modern Ekonomi kan genom att tillhandahålla det stora företagets fördelar och resurser ge sina lokala kontor hjälp till en kvalitetssäkrad, rationell och därmed lönsam produktion. Modern Ekonomi ska även vara attraktiv som arbetsgivare. Vårt koncept stöds av en organisation och ett ledarskap som har fokus på lönsamhet och tillväxt, både hos bolaget och hos våra kunder. Faktorer som gör att Modern Ekonomi lyckas är: Ett professionellt, tydligt och fokuserat ledarskap för hela koncernen och de lokala kontoren. Tydliga gemensamma mål i en innovativ företagskultur präglad av lojalitet och ömsesidig support mellan både medarbetarna och kontor. Kontinuerlig satsning på kompetensutveckling för alla medarbetare.

9 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 9 Våra viktigaste konkurrensfördelar är: Viktiga styrkor hos Modern Ekonomi är: Genom kontinuerlig utveckling av både individer och system ger Modern Ekonomi de lokala kontoren mycket goda förutsättningar att bedriva en professionell och lönsam verksamhet. Det stora företagets fördelar utan att ge upp flexibilitet och korta beslutsvägar. Gemensamma system och support via kollegor och experter gör Modern Ekonomi och våra enheter mindre sårbara än de mindre redovisningsbyråerna som ännu så länge dominerar branschen. Stabila och engagerade ägare med lång erfarenhet av branschen. Långsiktigt engagemang med inriktning på att arbeta upp ett starkt varumärke som kan locka bra kunder och kompetenta medarbetare. Högre IT-kompetens än branschen i övrigt. Vi har ett proffsigt system av driftmanualer och mallar. Fri och familjär företagskultur. Arbetar utan hierarkiska strukturer som gör skillnad mellan olika yrkeskategorier.

10 1 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 MARKNAD OCH KONKURRENS Marknad Marknaden för redovisningstjänster har förändrats radikalt under de senaste åren. Dels har den allmänna utvecklingen i samhället varit inriktad på att stimulera nyföretagande och dels har en rad strukturella förändringar inträffat som har påverkat yrkesrollen redovisningskonsult. Sammantaget har dessa förändringar skapat en stor och växande marknad för redovisningstjänster. En av dessa viktiga faktorer har varit beslutet att avskaffa revisionsplikten för mindre aktiebolag. Denna reform omfattade ca 28 eller 7 % av alla svenska aktiebolag. Av dessa har drygt 5 % eller ca 145 bolag valt att avstå revision och 75 % av alla nystartade bolag väljer att inte ha revision. Samtidigt är ägare, intressenter, myndigheter och finansiärer beroende av att dessa företag har en hög kvalitet på sin redovisning för att kunna fatta rätt beslut om sin relation till företagen, vilket har skapat en ökad efterfrågan på alternativa kvalitetslösningar. Parallellt med denna utveckling har redovisningskonsulten, som är den som upprättar redovisningen, fått en ökad status genom att branschen har infört en auktorisation som en kvalitetsstämpel. Samtidigt har en svensk standard för redovisningstjänster under namnet Reko utvecklats och införts från 29, som har blivit välkänd på marknaden. En del av denna standard är ett kvalitetskvitto för redovisningen, en så kallad Bokslutsrapport, som bara kan lämnas av den som är auktoriserad redovisningskonsult. Detta bekräftar att redovisningen har utförts av en kvalificerad person som har följt branschens standard för att skapa redovisningskvalitet. Den marknad som har skapats i spåren av avskaffad revisionsplikt har således i allt större utsträckning kommit att övertas av auktoriserade redovisningskonsulter, och näringslivet har börjat använda bokslutsrapporten som ett kvitto på hög redovisningskvalitet. Kreditupplysningsföretaget UC har analyserat utvecklingen i näringslivet och konstaterat att de företag som har fått en bokslutsrapport av en auktoriserad redovisningskonsult har högst kreditvärdighet, även jämfört med revision. I takt med att detta blir känt på marknaden kommer därför allt flera företag att få tydliga fördelar av att vända sig till och använda en auktoriserad redovisningskonsult för att sköta sin redovisning och ekonomiadministration.

11 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ Modern Ekonomi erbjuder via sina medarbetare kvalificerade tjänster och rådgivning av just den typ som förväntas medföra högst redovisningskvalitet i det nya marknadsläge som har uppstått. Det kommer även att medföra starka och långsiktiga kundrelationer som grund för egen lönsamhet och tillväxt. Samtidigt medför den produkt som Modern Ekonomi levererar en relativt låg riskprofil genom att kundföretagen har ett löpande behov av dessa tjänster och därför är långsiktiga kunder. Konkurrens Redovisningsbranschen har historiskt varit mycket fragmenterad och bestått av en mängd mycket små aktörer. Under senare år har större enheter uppstått genom uppköp av större revisionsbyråer som ett komplement till revisionsverksamheten. Marknaden har dock saknat en stark självständig aktör med utgångspunkt i redovisning och rådgivning. Mot bakgrund av de identifierade trender som tydligt pekar mot en ökad fokusering på rådgivning utgör Modern Ekonomi en potentiell branschledare, tack vare en stark kompetensprofil och lång erfarenhet att bygga lönsamma och personliga kundrelationer. Det koncept som Modern Ekonomi representerar möter främst konkurrens från medelstora redovisningsbyråer som har stark lokal förankring. Jämfört med dessa har dock Modern Ekonomi både större resurser genom sin skal- och resursfördel av att vara över 16 sysselsatta medarbetare, men även genom de utvecklade lösningarna som till exempel Modern Scanning och Modern Presentation. Vår unika konkurrensfördel är att kunna kombinera erfarenhet av personliga kundrelationer med stora gemensamma resurser som medför möjligheter som inte kan erbjudas via mindre byråer. Ett exempel på detta är att kunna bidra med finansiering åt kunderna via fakturaköp. Här medför genuin kundkännedom samt finansiell styrka en unik fördel som inte kan eller kommer att kunna erbjudas av andra byråer. Redovisningsbranschen består av cirka 83 företag som omsätter totalt ca 16 miljarder kronor. Branschen totalt hade 214 ett rörelseresultat på ca 7 miljoner kronor. Av dessa företag sysselsätter 7, 1-4 personer. De företag som sysselsätter fler än 3 personer uppgår till 36. Se vidare i grafen på nästa sida.

12 12 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 Antal anställda Störst koncentration av redovisningsbyråer finns i Stockholms län. Här finns drygt 31 företag. I Västra Götaland finns ca 13 företag i branschen. På tredje plats kommer Skåne län där det finns ca 1 företag i branschen. Våra främsta konkurrenter på marknaden är till exempel LRF Konsult, PwC, Matrisen, Accountor, Fortner med flera. Konkurrensanalys i graf I grafen nedan visas omsättningen bland våra främsta konkurrenter på marknaden. Samtliga siffror avser kalenderåret 214, utom för Modern Ekonomi som har brutet räkenskapsår per och PwC samt Matrisen som avser kalenderåret 213.

13 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ Vår verksamhet Modern Ekonomi är en lokalt förankrad redovisningsbyrå med rikstäckande resurser. Bolaget erbjuder bland annat löpande redovisning, bokslut och inkomstdeklarationer genom personlig, nära och varaktig relation med kund. Målsättning är att vara en modern och resursstark byrå med hög kunskapsnivå för mindre och medelstora företag. VISION Visionen utgör det första steget i Modern Ekonomis strategiska inriktning. Visionen bidra till att alla i företaget får en enad bild av den framtid vi siktar emot. Vår vision är att genom rätt förutsättningar och engagerade medarbetare ska Modern Ekonomi utvecklas till det ledande företaget för ekonomitjänster. Utöver visionen har vi tillsammans formulerat tre värdeord Välkomnande, Vältränade och Välrenommerade. 5-9 VÄLKOMNANDE Hos oss på Modern Ekonomi värnar vi om ett trivsamt arbetsklimat baserat på trygghet, respekt och innovativt tankesätt. Din kontakt med oss präglas av ett gott bemötande oavsett om du är medarbetare eller samarbetspartner. VÄLTRÄNADE Hos oss på Modern Ekonomi står kunden alltid i fokus och vi strävar efter att utvecklas i takt med våra kunders föränderliga behov. Samtliga medarbetare har därför alltid en aktuell kompetensprofil och en utvecklingsplan som utformas av medarbetaren tillsammans med närmsta chef. För oss på Modern Ekonomi är personlig såväl som professionell utveckling självklart. VÄLRENOMMERADE Genom att ständigt utveckla våra medarbetare och tjänster strävar vi efter att bli marknadens mest välrenommerade företag för ekonomitjänster. Med våra moderna IT-lösningar finns vi alltid tillgängliga och vill vara ditt förstahandsval när du söker samarbetspartner eller arbetsgivare. hög kunskapsnivå för mindre Modern Ekonomi är en lokalt förankrad redovisningsbyrå med rikstäckande resurser. Målsättning är att vara en modern och resursstark byrå med och medelstora företag.

14 14 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 TILLÄGGSTJÄNSTER OCH ABONNEMANGSTJÄNSTER MODERN PRESENTATION Modern Presentation är en webbaserad tjänst som genom enkla och pedagogiska verktyg ger bättre kontroll och överblick i företagets ekonomi. Tjänsten är skapad utifrån ett samarbetsavtal som tecknats mellan Modern Ekonomi och Företagsplatsen. Fördelen med Modern Presentation är att man inte behöver vara ekonom för att förstå hur verksamhetens resultat genereras och hur företaget växer och utvecklas. Detta åskådliggörs i bilder så att det blir enkelt för kunden att förstå och kunna diskutera siffrorna med sin redovisningskonsult och styrelse. me finans ME Finans har ett modernt sätt att lösa finansieringen åt Modern Ekonomis kunder. ME Finans belånar kundfakturorna och kunden får 97,5 % av det fakturerade beloppet redan samma dag. Fakturafinansieringen är till för bolag som kan omsätta frigjort kapital, tillväxtbolag med ansträngd likviditet, bolag med säsongsförsäljning och bolag som har liknande tjänster externt. modern avtalshantering Med hjälp av Modern Avtalshantering får kunden full kontroll över när avtal löper ut. Systemets alarmfunktion skickar påminnelser till kunden via mail. Alla berörda har maximal tillgänglighet: var som helst, när som helst, via internet eller mobiltelefon. Man slipper leta efter avtalet i pärmen. En missad uppsägning leder till ytterligare en avtalsperiod, vilket kan bli mycket kostsamt. Lika viktigt är det att kunna sprida information om aktuella avtal till alla berörda inom företaget, för att göra inköp från rätt leverantör och på så sätt skapa besparingar.

15 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ me konsult ME Konsult hjälper Modern Ekonomis kunder i företagets olika faser, exempelvis vid nybildning, förvaltning, förändring av kapital, försäljning av bolag och avveckling mm. Att ta sig fram genom lagar och regler och göra allt i rätt ordning vid större förändringar kan vara en utmaning. ME Konsult har lång och gedigen erfarenhet av detta och erbjuder hjälp inom områden som: Affärsutveckling generellt Köp och försäljning av bolag Bolagsvärdering HR frågor Investeringskalkylering Kapitalanskaffning Kompetensutveckling/utbildning, spec. styrelser Kvalificerad resurs till förfogande såsom bokslut och deklaration Generationsskiften Företagsombildningar Bolagsfrågor Likvidationer Fusioner Familjejuridik, testamente,äktenskapsförord m.m. Bouppteckning Skatterådgivning Styrelsearbete

16 16 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 STYRELSEN Styrelseordförande Mats Olsson Roy Blom Bo Eriksson Staffan Gavel LEDNINGEN VD, Frans Blom AnnSofie Christensen Carina Falk Olofsson VD Frans Blom Maria Lindström Björn Rosendahl Johannes Tidén

17 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ finansiell information ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN Följande ägare har ett innehav som överstiger 1 % i bolaget: ME Intressenter AB Provobis Holding AB aktier, 64,37 % av rösterna aktier, 17,22 % av rösterna FLERÅRSÖVERSIKT (TKR) Koncernen 214/15 213/ Nettoomsättning Resultat efter finansiella poster Nettomarginal (%) 2, 11,3-18,7-12,8 Soliditet (%) 19,4 21,2-175,2-1,1 Antal anställda Moderbolaget 214/15 213/ Nettoomsättning Resultat efter finansiella poster Nettomarginal (%), 53,2-73,1-13,9 Soliditet (%) 99,1 98,1-259,1 4,5 Antal anställda FÖREGÅENDE RÄKENSKAPSÅR: Av föregående räkenskapsårs uppgifter avser 36,2 MKR av omsättningen och 3,7 MKR av resultatet efter finansiella poster redovisningsbyråverksamheten under det räkenskapsårets sista fem månader. Nuvarande verksamheten sysselsatte då 9 st årsanställda. 16,5 MKR av omsättningen, 14,9 MKR av övriga rörelseintäkter och 8,8 MKR av resultatet efter finansiella poster avsåg förlagsverksamheten under räkenskapsårets första tretton månader. I övriga rörelseintäkter ingår avyttrad verksamhet med 6,2 MKR samt ackordsvinst med 8,5 MKR. FÖRSLAG TILL VINSTDISPOSITION Styrelsen föreslår att till förfogande stående vinstmedel (kronor): Ansamlad förlust Överkursfond vid årets utgång Årets förlust Disponeras så att I ny räkning överförs Koncernens och moderbolagets resultat och ställning i övrigt framgår av efterföljande resultat- och balansräkningar samt kassaflödesanalyser med tilläggsupplysningar.

18 18 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 KONCERNENS RESULTATRÄKNING (TKR) Not (18 mån) Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Produktionskostnader Övriga externa kostnader 1, Personalkostnader Avskrivningar och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar Övriga rörelsekostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Resultat från andelar i koncernföretag Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader och liknande resultatposter Resultat efter finansiella poster Resultat före skatt Skatt på årets resultat Uppskjuten skatt Minoritetens andel i årets resultat ÅRETS RESULTAT

19 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ KONCERNENS BALANSRÄKNING (TKR Not TILLGÅNGAR ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR Immateriella anläggningstillgångar Goodwill Materiella anläggningstillgångar Installationer Inventarier Finansiella anläggningstillgångar Andra långfristiga värdepappersinnehav Summa anläggningstillgångar OMSÄTTNINGSTILLGÅNGAR Varulager m.m. Lagerbolag 4 Kortfristiga fordringar Kundfordringar Fordringar hos koncernföretag 5 Övriga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

20 2 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 KONCERNENS BALANSRÄKNING KONCERNENS (TKR BALANSRÄKNING (TKR EGET (TKR KAPITAL OCH SKULDER Not Not Not EGET Eget EGET kapital KAPITAL KAPITAL OCH OCH SKULDER SKULDER 1 Aktiekapital Fusionsresultat Eget kapital Eget kapital 1 1 Annat eget kapital inkl. årets resultat Aktiekapital Aktiekapital Minoritetsintresse Fusionsresultat Annat Annat eget kapital eget kapital inkl. årets inkl. resultat årets resultat Summa eget kapital Minoritetsintresse Avsättningar Summa Summa eget kapital eget kapital Avsättningar för uppskjuten skatt Avsättningar Avsättningar Långfristiga skulder 11 Avsättningar Avsättningar för uppskjuten för uppskjuten skatt skatt Checkräkningskredit Skulder till kreditinstitut Långfristiga Långfristiga skulder skulder Skulder till koncernföretag Checkräkningskredit Övriga skulder Skulder Skulder till kreditinstitut till kreditinstitut Skulder Skulder till koncernföretag till Övriga Övriga skulder skulder Kortfristiga skulder Skulder till kreditinstitut Förskott från kunder Kortfristiga Kortfristiga skulder skulder Leverantörsskulder Skulder Skulder till kreditinstitut till kreditinstitut Aktuella skatteskulder 751 Förskott Förskott från kunder från kunder Övriga skulder Leverantörsskulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Aktuella Aktuella skatteskulder skatteskulder Övriga Övriga skulder skulder Upplupna Upplupna kostnader kostnader och förutbetalda och förutbetalda intäkter intäkter SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER SUMMA SUMMA EGET EGET KAPITAL KAPITAL OCH OCH SKULDER SKULDER STÄLLDA SÄKERHETER För egna skulder och avsättningar STÄLLDA STÄLLDA SÄKERHETER Företagsinteckningar För egna För skulder egna skulder och avsättningar och avsättningar Företagsinteckningar Övriga ställda panter och säkerheter Belånade fordringar Aktier i dotterföretag Övriga Övriga ställda ställda panter panter och säkerheter och säkerheter Spärrade medel Belånade Belånade fordringar fordringar Aktier Aktier i i dotterföretag i dotterföretag Spärrade Spärrade medel medel Ansvarsförbindelser Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga Inga Inga

21 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ KONCERNENS KASSAFLÖDESANALYS (TKR) Not (18 mån) Den löpande verksamheten Resultat efter finansiella poster Justeringar för poster som inte ingår i kassaflödet m.m Betald skatt Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital Förändring av varulager och pågående arbeten 4-59 Förändring kundfordringar Förändring av kortfristiga fordringar Förändring leverantörsskulder Förändring av kortfristiga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Investeringar i immateriella anläggningstillgångar Investeringar i materiella anläggningstillgångar Försäljning av materiella anläggningstillgångar 327 Investeringar i finansiella anläggningstillgångar Försäljning av finansiella anläggningstillgångar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Nyemission Erhållna aktieägartillskott 1 Upptagna lån Amortering av lån Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets början Förvärvad kassa Förvärvad kassa 2 62 Likvida medel vid årets slut

22 22 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 MODERBOLAGETS RESULTATRÄKNING (TKR) Not (18 mån) Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Produktionskostnader Övriga externa kostnader 1, Personalkostnader Avskrivningar och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar -147 Övriga rörelsekostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Resultat från andelar i koncernföretag Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter 1 2 Räntekostnader och liknande resultatposter Resultat efter finansiella poster Bokslutsdispositioner Resultat före skatt Skatt på årets resultat 5 ÅRETS RESULTAT

23 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ MODERBOLAGETS BALANSRÄKNING (TKR) Not TILLGÅNGAR ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR Immateriella anläggningstillgångar Övriga immateriella anläggningstillgångar 17 Materiella anläggningstillgångar Inventarier 8 Finansiella anläggningstillgångar Andelar i koncernföretag 18, Fordringar hos koncernföretag Summa anläggningstillgångar OMSÄTTNINGSTILLGÅNGAR Kortfristiga fordringar Övriga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

24 24 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 MODERBOLAGETS BALANSRÄKNING (TKR) Not EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 1 Bundet eget kapital Aktiekapital Fritt eget kapital Överkursfond Balanserad vinst eller förlust Årets resultat Summa eget kapital Långfristiga skulder Skulder till koncernföretag 555 Kortfristiga skulder Leverantörsskulder 17 8 Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER STÄLLDA SÄKERHETER För egna skulder och avsättningar Företagsinteckningar Ansvarsförbindelser Ansvarsförbindelse till förmån för dotterbolag

25 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ MODERBOLAGETS KASSAFLÖDESANALYS (TKR) Not (18 mån) Den löpande verksamheten Resultat efter finansiella poster Justeringar för poster som inte ingår i kassaflödet 149 Betald skatt Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapital Kassaflöde från förändring av rörelsekapitalet Förändring av kundfordringar Förändring av kortfristiga fordringar Förändring av leverantörsskulder Förändring av kortfristiga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Investeringar i materiella anläggningstillgångar -3 Försäljning av materiella anläggningstillgångar 292 Investeringar i finansiella anläggningstillgångar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Nyemission Amortering av lån -19 Erhållna aktieägartillskott 1 Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut

26 26 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 Tilläggsupplysningar Redovisnings- och värderingsprinciper Allmänna upplysningar Årsredovisningen och koncernredovisningen upprättas för första gången i enlighet med BFNAR 212:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3). Övergången till K3 har inte föranlett några ändringar i resultaträkningen, balansräkningen, kassaflödesanalys eller noter och någon effekt i det egna kapitalet har med anledning av övergången till K3 inte uppkommit. Uppgifterna i flerårsöversikten i förvaltningsberättelsen har inte räknats om. Fordringar har upptagits till de belopp varmed de beräknas inflyta. Övriga tillgångar och skulder har upptagits till anskaffningsvärden där inget annat anges. Då årsredovisningen är presenterad i Tkr kan avrundningsdifferenser mellan olika delar förekomma. Uppskattningar och bedömningar Upprättandet av bokslut och tillämpning av redovisningsprinciper, baseras ofta på ledningens bedömningar, uppskattningar och antaganden som anses vara rimliga vid den tidpunkt då bedömningen görs. Uppskattningar och bedömningar är baserade på historiska erfarenheter och ett antal andra faktorer, som under rådande omständigheter anses vara rimliga. Resultatet av dessa används för att bedöma de redovisade värdena på tillgångar och skulder, som inte annars framgår tydligt från andra källor. Det verkliga utfallet kan avvika från dessa uppskattningar och bedömningar. Uppskattningar och antaganden ses över regelbundet. Intäktsredovisning Intäkter har tagits upp till verkligt värde av vad som erhållits eller kommer att erhållas och redovisas i den omfattning det är sannolikt att de ekonomiska fördelarna kommer att tillgodogöras bolaget och intäkterna kan beräknas på ett tillförlitligt sätt. Koncernredovisning Konsolideringsmetod Koncernredovisningen upprättas enligt förvärvsmetoden. Vid förvärvsmetoden betraktas ett företags förvärv av ett dotterföretag som en transaktion varigenom moderbolaget indirekt förvärvar dotterföretagets tillgångar och övertar dess skulder. Förändring av koncernens sammansättning Under året avveklades det helägda dotterbolaget CMPartner AB genom likvidation. Bolaget bedrev ingen verksamhet och likvidationen hade ingen påverkan på årets resultat. Transaktioner mellan koncernföretag Koncerninterna fordringar och skulder samt transaktioner mellan koncernföretag liksom orealiserade vinster elimineras i sin helhet. Orealiserade förluster elimineras också såvida inte transaktionen motsvarar ett nedskrivningsbehov. Förändring av internvinst under räkenskapsåret har elimineras i koncernresultaträkningen.

27 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ Goodwill Goodwill utgörs av det belopp varmed anskaffningsvärdet överstiger det verkliga värdet på koncernens andel av det förvärvade företagets identifierbara nettotillgångar vid förvärvstillfället. Goodwill testas årligen för att identifiera eventuellt nedskrivningsbehov och värderas till anskaffningsvärde minskat med ackumulerade nedskrivningar. Anläggningstillgångar Immateriella och materiella anläggningstillgångar redovisas till anskaffningsvärde minskat med ackumulerade avskrivningar enligt plan och eventuella nedskrivningar. Leasingavtal Samtliga leasingavtal redovisas som operationella leasingavtal. Det innebär att leasingavgiften kostnadsförs i resultaträkningen linjärt över leasingperioden. Inkomstskatter Total skatt utgörs av aktuell skatt och uppskjuten skatt. Skatter redovisas i resultaträkningen, utom då underliggande transaktion redovisas direkt mot eget kapital varvid tillhörande skatteeffekter redovisas i eget kapital. Koncernbidrag Erhållna och lämnade koncernbidrag redovisas som bokslutsdispositioner. Nyckeltalsdefinitioner Nettoomsättning Rörelsens huvudintäkter, fakturerade kostnader, sidointäkter samt intäktskorrigeringar. Resultat efter finansiella poster Resultat efter finansiella intäkter och kostnader, men före extraordinära intäkter och kostnader. Nettomarginal (%) Nettoresultat i procent av nettoomsättning. Soliditet (%) Justerat eget kapital (eget kapital och obeskattade reserver med avdrag för uppskjuten skatt) i procent av balansomslutning. Antal anställda Medelantal anställda under räkenskapsåret.

28 28 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 NOTER (TKR) NOT TRANSAKTIONER MED NÄRSTÅENDE KONCERNEN I koncernen finns två hyresavtal avseende kontorslokaler med bolag där styrelseledamöter har både ägarintresse och styrelsepositioner i den andra avtalsparten: Kontoret i Falköping hyrs av Falbygdens Företagsutveckling KB Kontoret i Hallstahammar hyrs av Reva Förvaltning AB Dotterbolaget ME Finans AB har under året haft kortfristiga obligationslån från nedanstående bolag där styrelseledamöter har både ägarintresse och styrelsepositioner i den andra avtalsparten: Olsson Brothers AB Reva Förvaltning AB Avtalen följer marknadsmässiga villkor. NOT 1 LEASINGAVTAL KONCERNEN Årets leasingkostnader avseende leasingavtal, uppgår till tkr. Hyreskostnader avseende kontorslokaler uppgick till 5 36 tkr. Framtida leasingavgifter, för icke uppsägningsbara leasingavtal, förfaller till betalning enligt följande: Inom ett år Senare än ett år men inom fem år Senare än fem år NOT 2 ARVODE TILL REVISORER KONCERNEN Med revisionsuppdrag avses granskning av årsredovisningen och bokföringen samt styrelsens och verkställande direktörens förvaltning, övriga arbetsuppgifter som det ankommer på bolagets revisor att utföra samt rådgivning eller annat biträde som föranleds av iakttagelser vid sådan granskning eller genomförandet av sådana övriga arbetsuppgifter Auditor Revisionsbyrå AB Revisionsuppdrag Grant Thornton Revisionsuppdrag Revisionsverksamhet utöver revisionsuppdraget BDO Mälardalen AB Revisionsuppdrag 5 5 Moderbolaget Auditor Revisionsbyrå AB

29 direktörens förvaltning, övriga arbetsuppgifter som det ankommer på bolagets revisor att utföra samt rådgivning eller annat biträde som föranleds av iakttagelser vid sådan granskning eller genomförandet av sådana övriga arbetsuppgifter. MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ Auditor Revisionsbyrå AB Revisionsuppdrag Grant Thornton Revisionsuppdrag Revisionsverksamhet utöver revisionsuppdraget BDO Mälardalen AB Revisionsuppdrag 5 5 Moderbolaget Auditor Revisionsbyrå AB Revisionsuppdrag Grant Thornton AB Revisionsuppdrag Revisionsverksamhet utöver revisionsuppdraget BDO Mälardalen AB Revisionsverksamhet utöver revisionsuppdraget 5 5 NOT 3 ANSTÄLLDA OCH PERSONALKOSTNADER KONCERNEN Medelantalet anställda Kvinnor Män Löner och andra ersättningar Styrelse och verkställande direktör Övriga anställda Sociala kostnader Pensionskostnader för styrelse och verkställande direktör Pensionskostnader för övriga anställda Övriga sociala avgifter enligt lag och avtal Totala löner, ersättningar, sociala kostnader och pensionskostnader I totalbeloppet ingår avsättning för vinstandel till personalen med 828 tkr (738 tkr) exkl sociala kostnader. KÖNSFÖRDELNING BLAND LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE Andel kvinnor i styrelsen % % Andel män i styrelsen 1 % 1 % Andel kvinnor bland övriga ledande befattningshavare 5 % 4 % Andel män bland övriga ledande befattningshavare 5 % 6 % Ersättning till övriga ledande befattningshavare under året: Till dessa fem personer har utbetalats lön på tkr (95 tkr), pensionskostnaden uppgick till 152 tkr (56 tkr) Kostnaderna föregående år hör till perioden februari-juni 214 då nuvarande ingick.

30 3 Sociala kostnader Pensionskostnader för styrelse och verkställande direktör Pensionskostnader för övriga anställda MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 Övriga sociala avgifter enligt lag och avtal Totala löner, ersättningar, sociala kostnader och pensionskostnader I totalbeloppet ingår avsättning för vinstandel till personalen med 828 tkr (738 tkr) exkl sociala kostnader. KÖNSFÖRDELNING BLAND LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE Andel kvinnor i styrelsen % % Andel män i styrelsen 1 % 1 % Andel kvinnor bland övriga ledande befattningshavare 5 % 4 % Andel män bland övriga ledande befattningshavare 5 % 6 % Ersättning till övriga ledande befattningshavare under året: Till dessa fem personer har utbetalats lön på tkr (95 tkr), pensionskostnaden uppgick till 152 tkr (56 tkr) Kostnaderna föregående år hör till perioden februari-juni 214 då nuvarande verksamhet ingick. Styrelsen: Styrelsearvode utgår med 1,5 prisbasbelopp per år för externa ledamöter samt med,5 prisbasbelopp för styrelseledamöter som arbetar i verksamheten. VD Till nuvarande VD utgår lön med 6 tkr per månad. Pensionspremier betalas med 9 tkr per månad. Det finns inget avtal om avgångsvederlag vid uppsägning. MODERBOLAGET Medelantalet Medelantalet anställda anställda Kvinnor Kvinnor 2 2 Män Män Löner Löner och och andra andra ersättningar ersättningar Styrelse Styrelse och och verkställande verkställande direktör direktör Övriga Övriga anställda anställda Sociala Sociala kostnader kostnader Pensionskostnader Pensionskostnader för för styrelse styrelse och och verkställande verkställande direktör direktör Pensionskostnader Pensionskostnader för för övriga övriga anställda anställda Övriga Övriga sociala sociala avgifter avgifter enligt enligt lag lag och och avtal avtal Totala Totala löner, löner, ersättningar, ersättningar, sociala sociala kostnader kostnader och och pensionskostnader pensionskostnader Könsfördelning Könsfördelning bland bland ledande ledande befattningshavare befattningshavare Andel Andel kvinnor kvinnor i styrelsen i styrelsen % % % % Andel Andel män män i styrelsen i styrelsen 1 1 % % 1 1 % % Andel Andel kvinnor kvinnor bland bland övriga övriga ledande ledande befattningshavare befattningshavare %% %% Andel Andel män män bland bland övriga övriga ledande ledande befattningshavare befattningshavare 1 1 % % 1 1 % % NOT NOT 44 AVSKRIVNINGAR OCH OCH NEDSKRIVNINGAR KONCERNEN Anläggningstillgångar Anläggningstillgångar skrivs skrivs av av enligt enligt plan plan över över den den förväntade förväntade nyttjandeperioden nyttjandeperioden med med hänsyn hänsyn till till väsentligt väsentligt restvärde. restvärde. Följande Följande avskrivningsprocent avskrivningsprocent tillämpas: tillämpas: Immateriella Immateriella anläggningstillgångar anläggningstillgångar Balanserade Balanserade utgifter utgifter 33,3 33,3 % % Goodwill Goodwill 1 1 %%

31 1 97 Anläggningstillgångar skrivs av enligt plan över den förväntade nyttjandeperioden med hänsyn till väsentligt Totala restvärde. löner, Följande ersättningar, avskrivningsprocent sociala kostnader tillämpas: och MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 pensionskostnader Könsfördelning Immateriella anläggningstillgångar bland ledande befattningshavare Andel Balanserade kvinnor utgifter i styrelsen 33,3 % % Andel Goodwill män i styrelsen 1 % 1 % Andel kvinnor bland övriga ledande befattningshavare % % Andel Materiella män anläggningstillgångar bland övriga ledande befattningshavare 1 % 1 % Inventarier 2 % Installationer 33,3 % NOT 4 AVSKRIVNINGAR OCH NEDSKRIVNINGAR KONCERNEN Anläggningstillgångar skrivs av enligt plan över den förväntade nyttjandeperioden med hänsyn till väsentligt restvärde. Följande avskrivningsprocent tillämpas: Immateriella anläggningstillgångar Balanserade utgifter 33,3 % Goodwill 1 % Materiella anläggningstillgångar Inventarier 2 % Installationer 33,3 % NOT 5 AKTUELL OCH UPPSKJUTEN SKATT KONCERNEN Skatt på årets resultat Aktuell skatt Förändring av uppskjuten skatt avseende temporära skillnader Totalt redovisad skatt AVSTÄMNING AV EFFEKTIV SKATT NOT 5 AKTUELL OCH UPPSKJUTEN SKATT Procent Belopp Procent Belopp Redovisat KONCERNEN resultat före skatt Skatt enligt gällande skattesats 22, , Ej avdragsgilla kostnader 11, , Ej skattepliktiga intäkter -,5 1-25, Justering avseende skatter för föregående år,47-59 Underskottsavdrag vars skattevärde ej längre redovisas som tillgång 1, Under året utnyttjande av tidigare års underskottsavdrag vars skattevärde ej redovisats som tillgång -18,9 36-8, Övrigt -8, ,8-848 Redovisad effektiv skatt 6,4-115,1-733 UPPSKJUTEN SKATT PÅ TEMPORÄRA SKILLNADER Temporära skillnader Uppskjuten Netto skatteskuld Upparbetad ej fakturerad intäkt Skattepliktiga temporära skillnader Temporära skillnader Uppskjuten Netto

32 Förändring av uppskjuten skatt 32 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 Belopp vid Redovisas i Belopp vid årets ingång resultaträk. årets utgång Upparbetad ej fakturerad intäkt Skattepliktiga temporära skillnader MODERBOLAGET Skatt på årets resultat Aktuell skatt Totalt redovisad skatt Avstämning av effektiv skatt Procent Belopp Procent Belopp Redovisat resultat före skatt Skatt enligt gällande skattesats 22, 2 22, Ej avdragsgilla kostnader -,92-4, Ej skattepliktiga intäkter -28, Underskottsavdrag vars skattevärde ej längre redovisas som tillgång -21,8-2 2,2-176 Redovisad effektiv skatt,, NOT 6 GOODWILL KONCERNEN Ingående anskaffningsvärden Inköp Försäljningar/utrangeringar -375 Omklassificeringar -218 Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Försäljningar/utrangeringar 375 Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående redovisat värde NOT 7 INSTALLATIONER KONCERNEN Lokalanpassningar Inköp 318 Utgående ackumulerade anskaffningsvärden 318 Årets avskrivningar -7 Utgående ackumulerade avskrivningar -7 Utgående redovisat värde 247

33 Utgående redovisat värde 247 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/ NOT 8 INVENTARIER KONCERNEN Ingående anskaffningsvärden Ändrad koncernstruktur 847 Inköp Försäljningar/utrangeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Ändrad koncernstruktur -527 Försäljningar/utrangeringar Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående redovisat värde MODERBOLAGET Ingående anskaffningsvärden Försäljningar/utrangeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Försäljningar/utrangeringar Årets avskrivningar -78 Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående redovisat värde NOT 9 ÖVRIGA FORDRINGAR KONCERNEN Upparbetad ej fakturerad intäkt Reverskrediter Övriga poster MODERBOLAGET Övriga poster

34 34 MODERN EKONOMI ÅRSREDOVISNING 214/215 NOT 1 FÖRÄNDRING AV EGET KAPITAL KONCERNEN Antal aktier: Aktiekapital Balanserade vinstmedel inkl. årets resultat Minoritetsintresse Belopp vid årets ingång Teckningsoptioner inb belopp 1 Omräkningsdifferens -163 Förändring minoritetsintresse 12 Årets resultat Belopp vid årets utgång MODERBOLAGET Antal aktier: Aktiekapital Uppskrivningsfond Överkursfond Balanserat resultat Årets resultat Belopp vid årets ingång Disposition enligt beslut av årets årsstämma: Teckningsoptioner inb belopp 1 Årets resultat -1 Belopp vid årets utgång NOT 11 LÅNGFRISTIGA SKULDER KONCERNEN Förfaller senare än 1 och tidigare än 5 år efter balansdagen Skulder till kreditinstitut Skulder till koncernföretag Övriga skulder NOT 12 CHECKRÄKNINGSKREDIT KONCERNEN Beviljat belopp på checkräkningskredit uppgår till Utnyttjad kredit uppgår till Ställda säkerheter Företagsinteckningar Aktier i dotterföretag Spärrade medel Belånade fordringar Av beviljat belopp på checkräkningskredit belöper 17 tkr (12 tkr) på ME Finans AB. Bolaget bedriver bla fakturafinansiering.

Årsredovisning och koncernredovisning Idrottsklubben Studenterna i Umeå

Årsredovisning och koncernredovisning Idrottsklubben Studenterna i Umeå Årsredovisning och koncernredovisning Räkenskapsår 2018-01-01-2018-12-31 1 (22) Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen för avger härmed följande årsredovisning

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning. Koncernredovisning. Abelco AB

Årsredovisning. Koncernredovisning. Abelco AB Årsredovisning och Koncernredovisning för Abelco AB 556775-2745 Räkenskapsåret 2015 1 (18) Styrelsen och verkställande direktören för Abelco AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning 2006 Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget bedriver handel med

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr ÅRSREDOVISNING för (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för för perioden 1 maj 2012-30 april 2013. 1 av 10 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Årsredovisning för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Räkenskapsåret 2008 Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Styrelsen för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Servage AB (publ)

Årsredovisning. Servage AB (publ) Årsredovisning för Servage AB (publ) 556605-4713 Räkenskapsåret 2016 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter 5 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Kassaflödesanalys 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Kassaflödesanalys 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2003 ASVH Service AB Styrelsen för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. Förvaltningsberättelse Verksamhet ASVH Service

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för SchoolSoft Svenska AB Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 -- 2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Kirseberg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfbana AB (publ) avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Koncernredovisning. Ideella föreningen Livsmedel i Väst

Årsredovisning. Koncernredovisning. Ideella föreningen Livsmedel i Väst Årsredovisning och Koncernredovisning för Ideella föreningen Livsmedel i Väst 868401-1649 Räkenskapsåret 2014 1 (14) Styrelsen för Ideella föreningen Livsmedel i Väst får härmed avge årsredovisning och

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2012 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB 1 (8) Årsredovisning för 556914-4446 Räkenskapsåret 2012 12 11 till 2013 12 31 2 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 12 11 till 2013 12 31, vilket är företagets första

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet.

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet. 1 (6) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Bolaget är helägt dotterbolag till Föreningen Sveriges Företagshälsor, org.nr. 829501-5468, vars syfte är att verka för utveckling av företagshälsovården,

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Fastigheterna på Kullen i Alfta AB

Fastigheterna på Kullen i Alfta AB Årsredovisning för Fastigheterna på Kullen i Alfta AB Räkenskapsåret 2016-10-01-2017-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening Årsredovisning för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2011 1 (7) Styrelsen för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg Årsredovisning för Föreningen Social Omsorg 802006-9251 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Föreningen Social Omsorg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB Årsredovisning för XTZ SOUND BALANCE AB 556567-1210 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för XTZ SOUND BALANCE AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i

Läs mer

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB Årsredovisning för Eskilstuna Ölkultur AB 556688-0026 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Eskilstuna Ölkultur AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2015 1 (7) Styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information

Läs mer

Årsredovisning. Oden Control AB (publ)

Årsredovisning. Oden Control AB (publ) Årsredovisning för Oden Control AB (publ) 556529-7057 Räkenskapsåret 2015 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Oden Control AB (publ), med säte i Nykvarn, får härmed avge årsredovisning för

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Ringärlan AB Org.nr

ÅRSREDOVISNING. för. Ringärlan AB Org.nr ÅRSREDOVISNING för Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för för perioden 1 maj 2012-30 april 2013. 1 av 9 Styrelsen och verkställande direktören för får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Stockholm Bostadsutveckling II AB (Publ)

Årsredovisning. Stockholm Bostadsutveckling II AB (Publ) Årsredovisning för Stockholm Bostadsutveckling II AB (Publ) 556879-4134 Räkenskapsåret 2014 07 01 2015 06 30 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (14) Styrelsen och verkställande direktören för Intropris AB (publ) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mastfoten 769626-3917 Räkenskapsåret 2015 01 01 2015 12 31 1 (7) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mastfoten, med säte i Kalmar, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. PolarCool AB

Årsredovisning. PolarCool AB 1 (11) Årsredovisning för 559095-6784 Räkenskapsåret 2017 2 (11) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Kassaflödesanalys 7 Noter 8 3 (11) Styrelsen för får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Hagastrand i Örebro

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Hagastrand i Örebro Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Hagastrand i Örebro 769624-7613 Räkenskapsåret 2015 1 (6) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hagastrand i Örebro, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening Årsredovisning för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening 753300-2189 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening, med säte i Lycke, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighets AB 556835-2347 Räkenskapsåret 2010 12 22 2011 12 31 1 (8) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ska bedriva förvaltning av fastigheter och värdepapper

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 1(12) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning. för. Svenska Uppfinnareföreningens Service AB org nr: 556318-8498

Årsredovisning. för. Svenska Uppfinnareföreningens Service AB org nr: 556318-8498 Årsredovisning 2014 för Svenska Uppfinnareföreningens Service AB org nr: 556318-8498 Styrelsen och verkställande dirktören för Svenska Uppfinnareföreningens Service AB får härmed avge årsredovisning för

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006 Nettoomsättning 0 58 0 84 443 Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Balansomslutning 1 227 5 726 36 145 68 186 Eget kapital 1 148 675 12 995 22 029 Soliditet

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Casa Eva Suarez Aktiebolag

Casa Eva Suarez Aktiebolag Årsredovisning för Casa Eva Suarez Aktiebolag Räkenskapsåret 2016-07-01-2017-06-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Noter till resultaträkning

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB

Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB 2004-01-01-2004-06-30 Vilhelmina Bostäder AB 1(11) Styrelsen och verkställande direktören för Vilhelmina Bostäder AB får härmed avge delårsrapport för perioden

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (11) Styrelsen och verkställande direktören för Goobit AB, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening Årsredovisning för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5-6 Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Nätverkarna AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5

Läs mer

Årsredovisning. TidyApp Sweden AB

Årsredovisning. TidyApp Sweden AB Årsredovisning för TidyApp Sweden AB 556733-9410 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för TidyApp Sweden AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Objekt Teknik Stockholm AB

Årsredovisning. Objekt Teknik Stockholm AB Årsredovisning för Objekt Teknik Stockholm AB Räkenskapsåret 2008 Objekt Teknik Stockholm AB 1(9) Styrelsen för Objekt Teknik Stockholm AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för 716439-7072 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Under året har

Läs mer