Efter lanseringen av de två modellerna i lyxbilsklassen, Phaeton och Touareg, förnyar Volkswagen nu sin viktigaste modell, Golf.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Efter lanseringen av de två modellerna i lyxbilsklassen, Phaeton och Touareg, förnyar Volkswagen nu sin viktigaste modell, Golf."

Transkript

1 PRESSINFORMATION Ingemar Hellgren Kontaktperson Telefon Datum VW Golf Roligare, rymligare, säkrare Nya Golf introduceras i Sverige den 15 november. Från lanseringen i oktober i Tyskland fram till årets slut kommer exemplar av nya och helt omkonstruerade Golf att ha lämnat produktionslinan. För 2004 planerar Volkswagen en produktionsvolym av cirka bilar. Efter lanseringen av de två modellerna i lyxbilsklassen, Phaeton och Touareg, förnyar Volkswagen nu sin viktigaste modell, Golf. Exteriör Sedan sin debut för nästan tre decennier sedan har Golf haft en omisskännlig identitet. En av hemligheterna bakom framgången världen över är att Volkswagens efterträdare till ursprungliga Volkswagen Typ 1, fick en design som blev ett svårimiterat original. Under fyra generationer har formen utvecklats och förfinats i takt med tiden. Den femte generationen fortsätter den utvecklingen och har behållit det typiska Golf-utseendet samtidigt som den förändrats mer både utseendemässigt och tekniskt än någon av föregångarna. Fronten är låg och ger aerodynamiska fördelar. De dubbla strålkastarna med sin tvärställda blinkers i Phaeton-stil under stenskottssäkra plastkåpor är uppdragna över framskärmarna. Som en integrerad del av motorhuven skapar de en V-form som förstärker det dynamiska intrycket på nya Golf. Även bakpartiet har en kraftfull form. Bakljusen med sin rundning återspeglar frontens utseende. Den stora bakrutan har en spoiler upptill som förutom att ge ett sportigt intryck också hjälper till att hålla bakrutan ren. I spoilern sitter också ett väl synligt förhöjt bromsljus. VW-märket är stort och tydligt. Det fungerar dessutom som handtag för att öppna bakluckan. Tack vare förseglingen runt märket är greppet rent och man slipper smutsa ned fingrarna. Nya Golf har växt på alla ledder. Med måtten mm lång, mm bred och mm hög, har den blivit 55 mm längre, 24 mm bredare och 41 mm högre. Det innebär märkbart bättre innerutrymmen, framförallt för passagerarna i baksätet som fått 52 mm mer utrymme för benen och 24 mm högre till tak. Bagageutrymmet rymmer nu 350 liter, 20 liter mer än föregångaren. Bland annat tack vare omfattande lasersvetsning, sammanlagt 70 m svetsfog jämfört med fem meter i föregångaren, har karossens vridstyvhet ökat med 80 %, bättre än någon av

2 konkurrenterna. Till vridstyvheten bidrar också en betydligt större användning av höghållfasthetsstål i karossdelarna. Som första volymtillverkare av bilar med stålkaross har Volkswagen Golf dörrar byggda enligt ett modulsystem. I händelse av skada är det möjligt att bara byta ytterplåten i stället för hela dörren. Resultatet är stora besparingar i både tid och pengar. En praktisk förbättring är att dörrarnas översida inte längre går ända upp på taket, vilket förhindrar att regn och snö hamnar på sätet när dörrarna öppnas. Interiör Inredningen i Golf karaktäriseras av uppmärksamhet i varje detalj. Alla funktioner är väl åtskilda och föraren hittar intuitivt alla knappar och reglage. Värme och ventilation finns på den nyutformade och högre placerade mittkonsolen. Ovanför värmeanläggningen finns en rad knappar för till exempel den eluppvärmda bakrutan, återcirkulation och eluppvärmda säten. Ljudanläggningen är också placerad i mittkonsolen, betydligt högre och mer lättåtkomlig än tidigare. Sätena har konstruerats om för att erbjuda bästa komfort. Ergonomin är förbättrad men också justeringsmöjligheterna. Framsätena kan justeras inom en vidare ram både vad gäller höjd och längd. Höjdjusteringen (standard på förarplatsen) ger automatisk reglering av sittdynans lutning. Den är flackare för korta personer, det vill säga när den höjs, än för långa. Golf är också den enda bilen i sitt segment som kan erbjuda ett elektriskt reglerat fyrvägs svankstöd i kombination med elektriskt inställbara säten. I 3-dörrars versionen har framsätena en så kallad easy entry-funktion, det vill säga sätet glider fram på en skena för att underlätta insteget bak. När ryggstödet fälls bakåt igen glider stolen tillbaka till det förinställda läget. Dessutom kan främre passagerarstolen som tillval erbjudas med möjligheten att fällas framåt för att rymma långa föremål. Bakre ryggstödet är delbart 1/3 och 2/3 kan fällas utan att nackskydden plockas ur. En indikator på ryggstödet visar om ryggstödet är korrekt låst i sin position. Indikatorn är väl synlig i backspegeln och föraren kan med en blick försäkra sig om att ryggstödet är säkert förankrat. Indikatorn syns bara om ryggstödet inte är i sitt låsta läge. En rad förvaringsutrymmen gör det lätt att hålla ordning i bilen. Förutom det vanliga handskfacket finns ett fack ovanpå instrumentpanelen (ej på bilar med Climatronic). Under ljuskontakten har föraren ett extra utrymme för till exempel en dryckesburk. Facken i dörrarna är generöst utformade och rymmer förutom en kartbok även en 1-liters flaska. För att kunna utnyttja dörrarna maximalt har högtalarna flyttats till den bakre delen av dörren.

3 I baksätet finns fack i dörrarna eller i sidan på 3-dörrarsmodellen. På mittkonsolen mellan framsätena finns två mugghållare. Även i baksätet finns mugghållare. Såväl tak som golv har utnyttjats för förvaring. I taket finns en konsol som rymmer t ex ett par solglasögon. Beroende på utrustningsnivå finns en stor låda under varje framsäte. Även i bagageutrymmet finns extra stuvutrymmen i sidorna och under golvet. Klimat Golf kan väljas med konventionell värmeanläggning, med halvautomatisk luftkonditionerg (Climatic) eller med helautomatisk klimatanläggning (Climatronic). Även i standardutförande är värmeanläggningen utrustad med pollenfilter, stora luftutsläpp för bättre genomsläpp och luftkanaler till baksätet. Climatic: den halvautomatiska luftkonditioneringen är förbättrad jämfört med föregångaren så att den valda temperaturen bibehålls även om yttertemperaturen ändras. Det är en funktion som normalt endast finns tillsammans med helautomatiska system. Climatronic: den helautomatiska klimatanläggningen är utformad som ett tvåzons-system. Förare och passagerare kan välja temperatur oberoende av varandra. Temperaturen för vardera sidan visas i var sin display och kan ställas in med en halv grads intervall. Systemet tar även hänsyn till solinstrålningen. Andra nyheter: när backen läggs i kopplar klimatanläggningen över till återcirkulation för att förhindra att avgaser kommer in i bilen. När vindrutespolningen används kopplas den också över till återcirkulation för att man ska slippa lukten av spolarvätskan. Säkerhet (aktiv körsäkerhet) Grunden för aktiv säkerhet är säkra och förutsägbara köregenskaper, kraftfulla och tillförlitliga bromsar. För Golf har Volkswagen konstruerat ett nytt chassi som är avstämt både för underhållande, sportiga köregenskaper och för ökad bekvämlighet. De främre fjäderbenen är kraftigt omarbetade för exakta styr- och fjädringsegenskaper. Bakaxeln av multilänkstyp är helt ny och sätter en ny standard i klassen. Tack vare den fyrlänkade bakaxeln är såväl köregenskaper som komfort av märkbart högre klass. Bredden i bagageutrymmet har ökats eftersom placeringen av stötdämparna och de ovalformade spiralfjädrarna är mycket utrymmesbesparande. Köregenskaperna har förfinats med hjälp av det elektromekaniska styrsystemet som förutom hastighetsberoende servoverkan också påverkas mindre av sidvindar vilket bidrar till bättre högfartsstabilitet. Det har en utpräglad Det elektromekaniska styrsystemet är också bränslebesparande och minskar förbrukningen med cirka 0,2 liter per 100 km. Nya Golf, med undantag för Golf 1,4 FSI, är som standard utrustad med den senaste generationen ESP. Bromsarna, ventilerade skivor fram och skivor bak, är låsningsfria och har dubbel bromsassistens. Det innebär att de ger kraftigare bromskraft när de märker att föraren gör en snabb och kraftig inbromsning. Samtidigt har teknikerna lyckats bygga in en optimal fördelning av bromskraften för kortast möjliga bromssträcka och rak och säker inbromsning.

4 ESP av senaste generationen har en rad funktioner som påverkar den aktiva säkerheten. AEM (Adaptive Engagement Model) Systemet övervakar bilen även när den körs normalt. Därigenom kan systemet reagera snabbare om bilen blir instabil. LDE (Low Dynamic ESP). Systemet kan ingripa vid mindre avvikelser även om bilen fortfarande är stabil. HVV (Maximum Rear Axle Deceleration). Sätter ABS-funktionen i beredskap för bakaxeln i lägen när framhjulen kontrolleras av ABS men ännu inte bakhjulen. Förkortningar för funktioner inom ESP-systemet: ABS - Anti-lock Braking System AEM -Adaptive Engagement Model ASR - Antislir EBD - Elektronisk bromskraftfördelare EDL - Elektronisk diffbroms HBA Hydraulisk bromsassistans HVV Maximal bakaxelbroms LDE Low Dynamic ESP EBC Motorbromskontroll (en funktion som minskar effekten av motorbroms vid t ex halt väglag.) Säkerhet (passiv säkerhet, skydd vid olycka) Karossen med sin höga vridstyvhet är grunden för den passiva säkerheten. Dessutom är den utformad för att bättre klara en kollision som träffar frontens ena halva, en så kallad offsetkollision. En extremt kraftig tvärgående balk tar upp energi även på den sida som inte träffas. Först när den balken tagit upp all energi den kan absorbera börjar de längsgående sidobalkarna att ge efter för att på så sätt förhindra att fotutrymmet deformeras. Ytterligare tvärbalkar fördelar krafterna till sidobalken och den förstärkta mittunneln. Pedalerna är dessutom utformade för att dras undan vid en krock. I den övre delen av karossen används höghållfasthetsstål i stor omfattning, till exempel i B- stolparna i en konstruktion med tre lager, och i ramen till dörrarna. Nya Golf är utformad för de hårdare kraven för krockar bakifrån FMVSS301 som träder i kraft år Det innebär till exempel att en deformerbar barriär körs emot bilen bakifrån i en fart av 80 km/tim (tidigare 50 km/tim) med 70 procents överlappning. Vid de extrema krockkrafterna får bränsletanken inte skadas eller börja läcka. Såväl tank som rör till tanken är därför placerade framför bakaxeln och framför deformationszonerna. En kraftig tvärgående balk längst bak fördelar krockkrafterna så enhetligt som möjligt till båda sidor av bilen. Nya Golf har ett omfattande säkerhetssystem. Alla modeller är som standard utrustade med sex krockkuddar, två främre, 60 liter för förarplatsen och 120 liter för passagerarplatsen, två sidokrockkuddar och två sidokrockgardiner som skyddar både i fram- och baksäte. Sidokrockgardinerna täcker hela rutan och förhindrar att huvudet når utanför karossen och att föremål utifrån eller glassplitter skadar de åkande. Som tillval i de femsitsiga versionerna finns också sidokrockkuddar bak. De främre nackskydden har whiplash-skydd och de främre bältena har pyrotekniska bältessträckare. Både de främre och de bakre bältena på ytterplatserna är dessutom försedda med krockkraftsbegränsare. Isofix-fästen finns på ytterplatserna bak och som tillval till framsätet. Passagerarkudden fram kan kopplas ur med nyckel i handskfacket.

5 Motorer Vid lanseringen i Sverige finns tre motoralternativ, en FSI-motor på 1,6 liter och 115 hk, en 1,9 liters TDI-motor på 105 hk och en ny fyrventils 2,0 TDI-motor på 140 hk. Senare introduceras också en 1,4-liters FSI-motor på 90 hk. En 2,0 FSI-motor på 150 hk introduceras under våren Alla motorerna uppfyller redan nu kraven i EU 4. Växellådor Golf 1,4 och 1,9 TDI har femväxlade växellådor. Golf 1,6 FSI och 2,0 TDI har sexväxlade växellådor. Golf 1,6 FSI kan utrustas med en modern sexväxlad Tiptronic automatlåda. Till TDI-motorerna finns Volkswagens revolutionerande automatiska DSG-låda som alternativ. DSG-lådan är också sexväxlad men arbetar utan momentomvandlare och har därför inga effektförluster, vilket leder till oförändrade prestanda och oförändrad ekonomi jämfört med den manuella växellådan. Utrustning Alla Golf kan väljas med tre eller fem dörrar. Utrustningsnivåerna är Trendline, Comfortline och Sportline. Alla har omfattande säkerhetsutrustning som till exempel sex krockkuddar, fem nackskydd, fem trepunkts säkerhetsbälten, rattstång och pedaler som dras undan vid en olycka, senaste generationen ESP, (tillval i Golf FSI 1,4) inklusive dubbel bromsassistans och den adaptiva elektromekaniska servostyrningen EPS. Nya Golf kallas i basutförande Trendline. Redan i det utförandet är Golf utrustad med elektriska fönsterhissar fram, elektriskt justerbara och uppvärmda ytterbackspeglar, fjärrstyrt centrallås. Golf är som standard utrustad med en fabriksradio med CD-spelare (tillval i Golf FSI 1,4). Den kan kompletteras med en CD-växlare som sitter under mittarmstödet i framsätet. Navigation finns som tillval. Comfortline är mer orienterad mot komfort. Förutom komfortstolar har den detaljer som till exempel ljus med coming-home/leaving-home funktion, regnsensor, automatiskt avbländande innerbackspegel, 15 tums lättmetallfälgar och farthållare. Sportline har en sportigare framtoning. Sportstolar, läderklädd ratt och växelspaksknopp, Titanium -dekor, 16 tums lättmetallfälgar, sportchassi, lackerade lister framhäver Sportlines karaktär.

6 Exempel på utrustning (Trendline) Radio med CD (tillval i Golf FSI 1,4) Fjärrstyrt centrallås Elektriskt justerbara och uppvärmda ytterbackspeglar med integrerade blinkers Elektriska fönsterhissar (fram och bak på 5-dörrarsmodellen) Sex krockkuddar, inklusive krockgardin för fram- och baksäte Whiplashskydd i framsätena ESP inklusive bromsassistans, ABS, EDL och ASR (tillval i Golf FSI 1,4) Skivbromsar runt om, ventilerade fram Isofix i baksätet Elektronisk startspärr Ratt justerbar i höjd och längd Elektromekanisk servostyrning, med hastighetsberoende servoverkan Förarstol justerbar i höjd och längd 15-tums stålfälgar Comfortline utöver Trendline 15-tums lättmetallfälgar Höjd och längdjustering på passagerarstolen Komfortstolar Mittarmstöd fram med förvaring Automatiskt avbländbar innerbackspegel Farthållare Regnsensor Förvaringsfack under framstolarna Innerbelysning i fotutrymmet Sportline utöver Trendline 16-tums lättmetallfälgar Höj och sänkbar passagerarstol Treekrad läderklädd ratt Sportstolar Sportchassi (15 mm lägre) Multifunktions display

7 Tekniska uppgifter i korthet Modell 1,4 90 hk 1,6 115 hk 1,9 TDI 2,0 TDI Motor 4-cyl FSI 4-cyl FSI 4-cyl TDI 4-cyl TDI Cylindervolym ccm Cyl.diam/slaglängd mm 76,5/75,6 76,5/86,9 79,5/95,5 81,0/95,5 Kompression ,0 19,0 18,5 Insprutning Direkt Direkt Direkt Direkt Avgasrening 3-vägs kat 3-vägs kat Oregl kat Oregl kat Max effekt kw/ hk v/min 66/90 85/115 77/ / Max vrid Nm v/min 148/ / / / Prestanda km/tim sek 12,9 10,8 11,3 9,3 Toppfart km/tim Bränsleförbrukning Liter per 100 km Stad 8,3 8,5 6,5 7,1 Landsväg 5,1 5,3 4,3 4,5 Blandad körning 6,2 6,4 5,0 5,4 CO2-utsläpp g/km Växellåda 5-växl 6-växl 5-växl 6-växl Utväxling Ettan 3,46 3,46 3,78 3,77 Tvåan 1,96 1,96 2,06 2,09 Trean 1,28 1,28 1,35 1,32 Fyran 0,98 0,98 0,97 0,98 Femman 0,78 0,81 0,74 0,78 Sexan - 0,71-0,65 Back 3,18 3,18 3,6 3,64 Slutväxel 4,53 4,53 3,39 3,45 Chassi Fram: McPherson fjäderben med undre triangellänk BaK: Fyrlänks bakaxel med separat fjädring och stötdämpning, krängningshämmare fram och bak. ESP ASR, elektromekanisk servostyrning med hastighetsberoende servoverkan Hjul 6Jx15 6Jx15 6Jx15 6Jx15 Däck 195/65 R15 195/65 R15 195/65 R15 195/65 R15 Bromsar Skivor runt om, ventilerade fram, ABS, EPBD, dubbel bromsassistans Skivans diameter fr/bak 280/ / / /255

8 Yttermått Längd/bredd/höjd mm 4204/1759/1485 Axelavstånd mm 2578 Spårvidd fram/bak mm 1539/1528 Vändradie m 10,9 Innermått Benutrymme fram min/max mm Benutrymme bak min/max mm Armbågsutrymme fr/bak mm 1446/1437 Bagageutrymme Längd golv mm 828 Bredd mm 1044 Bredd mellan hjulhus mm 1006 Höjd mm 556 Höjd till tak mm 927 Volym uppfällt/fällt baksäte liter 350/1305 Bredd på baklucka mm 1125/961 Vikter Tjänstevikt kg cirka Totalvikt Släpvagnsvikt kg Takvikt kg Luftmotstånd CW 0,32 Frontarea (CW*F) 0,72 m2. Vätskevolym Motorolja l 3,8 3,8 4,2 3,8 Kylarvätska l 8,1 8,1 8,1 8,8 Spolarvätska l 3,0 3,0 3,0 3,0 Bränsletank l Service Oljebyte intervall, max mil Inspektion intervall beroende på serviceindikator Garanti 2 år utan milbegränsning, 3 års lackgaranti,12 års rostskydd mot perforering av kaross, mobilitetsgaranti Bilder på nya Golf finns på Gå in under rubriken press, underrubriken bildarkiv. Skriv Golf i rutan fritext.

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140

Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140 Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140 Motor 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar, 16 ventiler 16 ventiler 16 ventiler Högtrycksinsprutning Högtrycksinsprutning Direktinsprutning Direktinsprutning

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

CITROËN C3. Produktfakta ENDAST LAGERBILAR. Från 1 september 2016

CITROËN C3. Produktfakta ENDAST LAGERBILAR. Från 1 september 2016 CITROËN C3 ENDAST LAGERBILAR Produktfakta Från 1 september 2016 TEKNISK SPECIFIKATION - BENSIN MOTOR PureTech 82 (1) PureTech 82 S&S ETG (1) Motortyp Sugmotor Sugmotor Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

CITROËN C3. Produktfakta. Från 21 januari 2016

CITROËN C3. Produktfakta. Från 21 januari 2016 CITROËN C3 Produktfakta Från 21 januari 2016 TEKNISK SPECIFIKATION - BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 S&S ETG Motortyp Sugmotor Sugmotor Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-07 2011-10-27 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2011-03-07 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk Modellprogram

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006

VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 VOLVO V50 2006 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2005 0ch vecka 19 2006 V50 2,4i 170 V50 T5 V50 T5 AWD V50 1,6D B5244 S4 170 HK (125 kw) DIN D5254 T3 220 HK D5254 T3 Haldex 220 HK D4164 T 109 HK (80 kw) DIN

Läs mer

April 2000. Passat. Fakta och utrustningspaket

April 2000. Passat. Fakta och utrustningspaket April 2000 Passat Fakta och utrustningspaket FÖRSÄLJNINGSPROGRAM Motor Växel- Tjänste- Lastför- Max släp- Fordons- Premie- Modeller Dörrar hk låda vikt kg måga kg vagnsvikt kg 1) skatt klass Passat 1.6

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning ,00 SEK. Designversion Grundversion Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

4 cylindrar 16 ventiler. Högtrycksinsprutning Direktinsprutning. Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator. Variabel turbingeometri Kväveoxidsensor

4 cylindrar 16 ventiler. Högtrycksinsprutning Direktinsprutning. Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator. Variabel turbingeometri Kväveoxidsensor Touran 1,6 FSI TDI TDI 136 Motor 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar 16 ventiler Högtrycksinsprutning Högtrycksinsprutning Direktinsprutning Turbo, laddluftkylare Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator

Läs mer

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket

Din A-Klass: A 180. Exemplarisk illustration. Exemplarisk illustration. Sammanställning. Designversion Grundversion. Specialmodell och paket Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Samtidigt som Leon ST Kombi har världspremiär på bilmässan i Frankfurt (IAA) kan pris och specifikationer för den svenska marknaden presenteras. Bilen lanseras i Sverige

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

April 2000. Golf. Fakta och utrustningspaket

April 2000. Golf. Fakta och utrustningspaket April 2000 Golf Fakta och utrustningspaket FÖRSÄLJNINGSPROGRAM Motor Växel- Tjänste- Total- Max släp- Fordons- Premie- Modeller Dörrar hk låda vikt kg vikt vagnsvikt kg 1) skatt klass Golf 1,4 3/5 75 5

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Coupé

Din CLA: CLA 200 Coupé Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Coupé Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Jupiterröd Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-dubbelekerdesign

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ BESTÄLLNINGSKOD 2,5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select GDF36B857D-H880 2,5 CRDi (136 hk)

Läs mer

Lancia Ypsilon Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Ypsilon Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-02-27 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-02-27 Versioner Bensin: Ypsilon, 5-vxl manuell 1) Ypsilon 1) Ypsilon, 5-vxl manuell

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 9 januari Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 9 januari Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 9 januari 2017 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

1781 Cyl. diam/slagl (mm) 81/86,4 Effekt kw (hk) vid r/min. 110(150)5800 Max vridmoment (Nm) vid r/min. 220/2000-4200 Bränsle.

1781 Cyl. diam/slagl (mm) 81/86,4 Effekt kw (hk) vid r/min. 110(150)5800 Max vridmoment (Nm) vid r/min. 220/2000-4200 Bränsle. Beetle 1,6 2,0 Turbo Motor 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar, 20 ventiler 8 ventiler 8 ventiler Multi-Point-Injektion Multi-Point-Injektion Multi-Point-Injektion Turbo Laddluftkylare Katalysator Katalysator

Läs mer

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 CA-pris Moms Rekommenderat Motor Version Skjutdörr Lastvolym Växel CO 2 Totalvikt ex. moms 25 % cirkapris m³ låda (g/km) kg SEK SEK SEK 1.5dCi 90 hk EURO5b+ Comfort

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

fiat DOBLO` Teknisk data

fiat DOBLO` Teknisk data fiat DOBLÒ Teknisk data FIAT Doblò Teknisk data BENSINMOTORER Antal cylindrar, position 4, rak, tvärställd fram Cylindervolym (cm 3 ) 1368 Utsläppsklass Euro 6 Kompressionsförhållande 11:01 Max effekt:

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

CITROËN DS5. Produktfakta. Från 01 februari 2012

CITROËN DS5. Produktfakta. Från 01 februari 2012 CITROËN DS5 Produktfakta Från 01 februari 2012 TEKNISK SPECIFIKATION (Bensin) MOTOR THP 155 Automat THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 4 4 Antal ventiler / cylinder 4 4

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar.

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar. Dina inställningar för nya Renault Clio Skapad den:: 29/4/2017 https://www.renault.se/cfign/27920fe6f9e331215e295076103f8ccc.html ESPACE Zen Energy dci 160 EDC Rek. pris 462 900 kr [1] Per månad 5 090

Läs mer

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake

Din CLA: CLA 200 d Shooting Brake Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor CLA 200 d Shooting Brake Designversion Grundversion Specialmodell och paket Färg Nattsvart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Insynsskydd i bagageutrymmet. Svart takreling. Centrallås, fjärrstyrt. Sharan Trendline Utöver Comfortline. Eluttag, 12-volts, i bagageutrymmet

Insynsskydd i bagageutrymmet. Svart takreling. Centrallås, fjärrstyrt. Sharan Trendline Utöver Comfortline. Eluttag, 12-volts, i bagageutrymmet Sharan fakta Utrustning Sharan Bas Standard för 2,0, Turbo, samt TDI 140 PF. SÄKERHET/TRYGGHET ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning) Bältessträckare fram Damm- och pollenfilter

Läs mer

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT lista och Tillval PRISER Kod Engine Norm Växellåda Storlek HK exkl moms DC1E2 212SB6 1,6 R9M FAP Twin Turbo S/S EURO5 6-vxl manuell (PF6) L2 H1 120 hp 282 000 kr DC1E2 212SA6

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

LEXUS RX 400h. Fr o m 0503

LEXUS RX 400h. Fr o m 0503 LEXUS RX 400h Fr o m 0503 MILJÖ- DEKLARATION RX 400h Tillverkning Fabriken är certifi erad enligt internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km. Blandad

Läs mer

4 90 0 lexus is 250C

4 90 0 lexus is 250C Lexus is 250C Miljödeklaration IS 250C - 2,5 V6 Bensin, Aut tillverkning Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad körning

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Golf Variant fakta. svensk skylt

Golf Variant fakta. svensk skylt Golf Variant fakta svensk skylt Utrustning Golf Variant Trendline Standard 1,6 MultiFuel, BlueMotion, TDI 105 och TDI 105 4motion Säkerhet/trygghet ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning)

Läs mer

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009 Vill du ha mer information? Titta på www.suzuki.se om du vill ha mer information om Alto och om din närmaste Suzukiåterförsäljare. Modellerna som visas i den här utgåvan kan avvika från det verkliga utförandet.

Läs mer

Cyl.Volym Däck/Fälg (Stål) 55 kw 75 hk. 55 kw 75 hk. 1.461 cm³ 195/65 R 15 149.600:- 1.461 cm³ 195/65 R 15 147.400. 66 kw 90 hk.

Cyl.Volym Däck/Fälg (Stål) 55 kw 75 hk. 55 kw 75 hk. 1.461 cm³ 195/65 R 15 149.600:- 1.461 cm³ 195/65 R 15 147.400. 66 kw 90 hk. Prislista Citan 2015 Typ Skåp Kompakt Motor/Växellåda/ Max.Vridmoment med 5-vxl manuell växellåda, 180 Nm vid 1.750-2.500 v/min Skåp Lång med 5-vxl manuell växellåda, 180 Nm vid 1.750-2.500 v/min Effekt

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Jeep Wrangler MY11 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY11 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 2/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. 2011-02-08 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.8 AT4 Wrangler Unlimited 4-dörrars 3.8 AT4 Modellprogram

Läs mer

Augusti Sharan. Fakta och utrustningspaket.

Augusti Sharan. Fakta och utrustningspaket. Augusti 2000 Sharan Fakta och utrustningspaket. Sharan Bas Standard för 2.0, Turbo samt TDI/115. Tygklädsel Tools i antracitgrå eller flanellgrå. Har dörrsidor, panel och stolskanter i samma kulör. Antracitgrå.

Läs mer

Prislista Hyundai i10

Prislista Hyundai i10 Prislista Hyundai i10 Modell HK Växellåda Utrustningsnivå Pris 1.0 M5 66 5-vxl manuell Select 112.900:- 1.0 M5 66 5-vxl manuell Comfort + farthållare 117.900:- 1.0 M5 66 5-vxl manuell ComfortPlus + farthållare

Läs mer

TILLBAKA TILL FORESTER

TILLBAKA TILL FORESTER STANDARDUTRUSTNING SPECIFIKATIONER TILLBAKA TILL Subaru Sverige / Modeller / Forester / Standardutrustning S/E 2.0 2.0S/E 2.0T ETERIÖR Autoläge halvljus - - http://www.subaru.se/modeller/forester/standard-equipment/

Läs mer

A4Prisfaktablad. A4 allroad

A4Prisfaktablad. A4 allroad Sedan Avant Prisfaktablad Innehåll 3-4 Sedan 5-6 Avant 7 8 Audi Sedan - Bensinmotorer Utrustning Motor Växellåda Effekt Standard SEK ink. moms 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudnanden 12 Populära tillval

Läs mer

Yaris Limited Edition Produktinformation

Yaris Limited Edition Produktinformation Yaris Limited Edition Produktinformation URVAL AV UTRUSTNING Interiört Backspegel, inre, avbländbar. Bakruta, eluppvärmd. Baksäte, justerbart 15 cm. Burk-/mugghållare, 2 st fram. Centrallås, fjärrstyrt.

Läs mer

MODELLPROGRAM SKATT OCH FÖRSÄKRING GARANTIER

MODELLPROGRAM SKATT OCH FÖRSÄKRING GARANTIER Produktfakta MODELLPROGRAM Motor Drivmedel Växellåda Utrustningsnivå LagerföRD 1.4 Bensin Manuell 5-vxl Select Ja 1.6 Bensin Manuell 6-vxl Premium Ja 1.6 Bensin Automat 4-vxl Premium Ja 1.6 Bensin Manuell

Läs mer

Prislista Ford Galaxy

Prislista Ford Galaxy Prislista Ford Galaxy Trend Hk Växellåda Pris 1.6 EcoBoost Start/Stop 160 6-vxl manuell 280.700:- 1.6 TDCi Start/Stop 115 5-vxl manuell 280.700:- 2.0 TDCi 140 6-vxl manuell 290.700:- 2.0 TDCi 140 Powershift

Läs mer

A6Prisfaktablad. A6 allroad

A6Prisfaktablad. A6 allroad Sedan Avant faktablad Innehåll Motoralternativ Motoralternativ 3 Sedan, Diesel 4 Avant, Diesel 5 quattro, Diesel 6 Bensinmotorer Audi Sedan - Dieselmotorer Utrustning Sedan 7-8 utrustning 9-10 Paketerbjudnanden

Läs mer

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR!

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT, KÖRGLÄDJE I VARJE DETALJ Förbättrad prestanda med en ny och betydligt lättare kaross nya Swift tar helt enkelt körglädjen mot nya höjder. De avancerade säkerhetssystemen,

Läs mer

Kombikampen. Insignia mot Avensis

Kombikampen. Insignia mot Avensis VI TESTar OPEL insignia SPORT TOURER & TOYOTA avensis KOMBI Kombikampen Insignia mot Avensis Både Opel och Toyota räknar med att deras nya modeller av Insignia och Avensis i kombiutförande ska bli storsäljare

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi

Din C-Klass: C 220 d 4MATIC Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d 4MATIC Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP

Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Prislista Gällande från 1 ta januari 2016 Renault MASTER SKÅP Modeller och priser: MOTOR HK VÄXELLÅDA CO2 g/km Master Skåp L1H1 (8 m 2 ) Framhjulsdrift FÖRBRUK. L/MIL * TJÄNSTEVIKT Kg** DRAGVIKT Kg***

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation Dyna svaret på dina logistiska utmaningar Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög tillförlitlighet

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen

En liten bil med stora utrymmen Nya Kia 1 design En liten bil med stora utrymmen Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom att Venga är

Läs mer

NYA CITROËN C3. Produktfakta. Från 18 november 2016

NYA CITROËN C3. Produktfakta. Från 18 november 2016 NYA CITROËN C3 Produktfakta Från 18 november 2016 TEKNISK SPECIFIKATION - BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S PureTech 110 S&S EAT6 Motortyp Sugmotor Turbo Turbo Bränsletyp Bensin, Blyfri 95 oktan

Läs mer

Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar

Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar SEAT:s nya vassa designikon, den tredje generationens Leon, lanseras i Sverige i januari 2013 och är redan prissatt och beställningsbar. Nya Leon kostar från

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

VOLVO S60 CROSS COUNTRY NYA VOLVO S60 CROSS COUNTRY En unik kombination: robust look och kapacitet med vågad attityd. Nya Volvo S60 Cross Country ger dig en elegant och uttrycksfull stil med 65 mm högre markfrigång och möjligheten

Läs mer

Kampanj-prislista Renault Trafic

Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanjmodeller HK Växellåda L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line 1.6 dci Single Turbo Inkl. manuell luftkonditionering, bränslevärmare, tidur samt genomlastninglucka

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik.

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet Din bil C 200 d Kombi Fleet Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³ Cylindervolym 118 kw (160 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass

Läs mer

Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002

Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002 Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002 Modellprogram Dörrar Motor Växellåda Tjänste- Lastför- Max Max Fordons- Premiehk vikt kg* måga kg* totalvikt kg** dragvikt kg skatt* klass Avant Avant Avant

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Sedan

Din C-Klass: C 220 d Sedan Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Sedan Specialmodell och paket Färg Obsidiansvart metallic Fälgar Lättmetallfälgar 43,2 cm (17 tum) i 5-dubbelekerdesign Klädsel

Läs mer

Lätt. Snabb. Den mycket styva strukturen låter hjulupphängningen, MacPherson fram och bak, komma till sin rätt.

Lätt. Snabb. Den mycket styva strukturen låter hjulupphängningen, MacPherson fram och bak, komma till sin rätt. Fr o m 0208 MR2 Lätt. Snabb...och här är den. MR2 Roadster. Fantastisk att se på, inspirerande att köra. Lätt bara 1.090 kg för det är så man bygger sportbilar. Lätt för att man kan använda en mindre motor,

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

Passat Wolfsburg Edition

Passat Wolfsburg Edition Passat Wolfsburg Edition TDI 140 Wolfsburg Edition. Variant och Masterspaket på köpet. 259.900 kr TDI 170 GT Wolfsburg Edition. Variant och Premiumpaket på köpet. 289.900 kr. Välj till DSG automatlåda

Läs mer

CITROËN C4 KOMBI-COUPÉ

CITROËN C4 KOMBI-COUPÉ CITROËN C4 KOMBI-COUPÉ Produktfakta 01 februari 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR VTi 95 VTi 120 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 4 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Bränsleinsprutning

Läs mer

Utrustning. Touran Trendline Utöver Conceptline. Touran Conceptline. Touran Travel Utöver Trendline. Touran Highline Utöver Trendline

Utrustning. Touran Trendline Utöver Conceptline. Touran Conceptline. Touran Travel Utöver Trendline. Touran Highline Utöver Trendline Touran fakta Utrustning Touran Conceptline Standard för 1,6, 2,0 EcoFuel, TSI 140 och TDI 105. SÄKERHET/TRYGGHET ABS-bromsar med EBF (elektronisk bromskraftsfördelning) Bältessträckare fram Elektronisk

Läs mer

Nya Kia. Pris- och Produktfakta

Nya Kia. Pris- och Produktfakta Nya Kia Pris- och Produktfakta NYA KIA NIRO URVAL AV STANDARDUTRUSTNING 2-zons klimatanläggning (ACC) 7 st. krockkuddar och krockgardiner Adaptiv farthållare Aktivt filövervakningssystem Autobroms Backstartshjälp

Läs mer

CABSTAR 35.13 / 35.15

CABSTAR 35.13 / 35.15 NE LCV BU - L32 3.6.29 CABSTAR / TOTALVIKT: 3.5 Kg 13/15 hk IC W LC MW AC CW G. C. Y H1 A B Underkörningsskydd 14 Foh WB 19 VT RW VD WB Hjulbas 2 5 2 9 3 4 2 5 2 9 3 4 Foh Överhäng fram 1 62 Överhäng bak

Läs mer

Prislista Citan 2016/06

Prislista Citan 2016/06 Prislista Citan 2016/06 Typ Skåp Kompakt Motor/Växellåda/ Effekt Max.Vridmoment 4-cylindrig dieselmotor Euro 6 55 kw med 5-vxl manuell växellåda, 180 75 Nm vid 1.750-2.500 v/min Skåp Lång 4-cylindrig dieselmotor

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 210 S&S Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod Audi A1 Sportback A1 1.0 TFSI 70(95) kw(hk) 5-växlad Pris: 149 000 SEK Audi-kod A5E4UHWD www.audi.se/a5e4uhwd Sammanfattning Audi Audi A1 Sportback A1 1.0 TFSI 70(95) kw(hk) 5-växlad Pris 149 000 SEK Övrig

Läs mer

Jetta fakta. svensk skylt

Jetta fakta. svensk skylt Jetta fakta svensk skylt Utrustning Jetta Trendline Standard 1,6 MultiFuel Säkerhet/trygghet ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning) Bältessträckare fram Damm- och pollenfilter

Läs mer

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12 SE-18C-0489 NISSAN NV400 SKÅP PRISLISTA 2014-11-12 Ca-pris Moms Rekommenderat Lastvolym Växel- ex. Moms 25 % cirkapris Motor Effekt Version Model Chassis m³ låda SEK SEK SEK 2.3 dci DPF EURO5 125hp (92kW)

Läs mer

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO Produktfakta Från 28 januari 2014 Utrustning och specifikationer gäller för bilar producerade från publiceringsdatum för produktfaktabladet. För lagerbilar kontakta

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

kia.com URVAL AV STANDARDUTRUSTNING 1.6 BENSIN 132 HK STANDARDUTRUSTNING UTÖVER ACTION

kia.com URVAL AV STANDARDUTRUSTNING 1.6 BENSIN 132 HK STANDARDUTRUSTNING UTÖVER ACTION kia.com Produktfakta gäller from 10 april 2018 URVAL AV STANDARDUTRUSTNING 6 st. krockkuddar och krockgardiner ABS, låsningsfria bromsar AC, luftkonditionering Aluminiumfälgar 16 Armstöd fram med förvaringslåda

Läs mer

Din C-Klass: C 220 d Kombi

Din C-Klass: C 220 d Kombi Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor C 220 d Kombi Specialmodell och paket Färg Svart Fälgar AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i 5-ekerdesign Klädsel Konstläder ARTICO,

Läs mer

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: 351 300 SEK Audi-kod AT0AABNX www.audi.se/at0aabnx Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AMC5RV8Q www.audi.se/amc5rv8q Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AAEBP29W www.audi.se/aaebp29w Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A4 Avant Totalpris 323 600 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Avant Motor 8K50QC\0 2.0 TDI clean diesel 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,6 l CO2-utsläpp:

Läs mer

Renault MASTER CHASSIS

Renault MASTER CHASSIS Prislista Gällande från 1 ta januari 2017) Renault MASTER CHASSIS RENAULT MASTER CHASSIS FRAMHJULSDRIFT CHASSIS CAB L2H1 MOTOR VÄXELLÅDA FÖRBRUKNING ORDINARIE PRIS KAMPANJ BASE LINE KAMPANJ NORDIC LINE

Läs mer

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback Prisfaktablad Sportback Sportback e-tron Sportback g-tron S3 Sportback Innehåll Motoralternativ Utrstning 3 Bensinmotorer 4 Dieselmotorer 5 e-tron & g-tron 6 S3 Mått 7-8 Standardtrstning 9 Paketerbjdanden

Läs mer

Utrustning. Samtliga lacker valbara till alla modeller.

Utrustning. Samtliga lacker valbara till alla modeller. Fox fakta Förarmiljö med tygklädsel Stripes. Utrustning SÄKERHET/TRYGGHET ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning) Bältessträckare fram Elektrohydraulisk servostyrning Elektronisk

Läs mer

Utrustning. Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Passat Sportline Utöver Trendline Tillval till alla modeller (ej TDI 105)

Utrustning. Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Passat Sportline Utöver Trendline Tillval till alla modeller (ej TDI 105) Passat fakta Utrustning Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Säkerhet/trygghet ABS-bromsar med EBF (elektronisk bromskraftsfördelning) Bältespåminnare för båda framstolarna Bältessträckare

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta MODELLPROGRAM Motor Drivmedel Växellåda UTRUSTNINGSNIVÅ 1.6 GDI Bensin Manuell 6-vxl V1/V2 1.6 GDI Bensin Automat 6-vxl (DCT) V1/V2 1.6 Turbo-GDI Bensin

Läs mer