VN1700 VOYAGER KAWASAKIS NYA TUNGA V-TWINTOURER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VN1700 VOYAGER KAWASAKIS NYA TUNGA V-TWINTOURER"

Transkript

1 VN1700 VOYAGER KAWASAKIS NYA TUNGA V-TWINTOURER Nya VN1700 Voyager har konstruerats för att inspirera mc-förare som gillar att åka mil efter mil utan att tröttas. Därför erbjuder den här nya mc:n allt som krävs för bekväm långdistanskörning, med eller utan passagerare. VN1700Voyager är Kawasakis första fullfjädrade V-twintourer. Den har en stor frontkåpa och vindruta, plus vindavvisare vid benen, som tillsammans ger mycket bra skydd mot väder och vind. Toppbox, hårda packväskor och dubbla handskfack innebär generösa förvaringsutrymmen med gott om plats för allt som behövs för seriös långdistanstouring. Viktiga touringfunktioner som farthållare och 6-växlad låda med överväxel har kombinerats med Kawasakis innovativa teknik. K-ACT (Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology) ABS kompletterar de högeffektiva bromsarna med extra bromskontroll för trygg, högeffektiv inbromsning i alla situationer. Kawasakis första helt elektroniska trottelventilsystem (ETV-system) ger jämn och naturlig respons från motorn. En ny vätskekyld V-twinmotor på kubik med lång slaglängd ger högre vridmoment och effekt, vilket i sin tur innebär bättre omkörnings-prestanda. Den nya motorn är monterad i en kompakt, lätt ram som bidrar till att göra motorcykeln lätt att köra. Det var 60-talets amerikanska sportbilar som inspirerade oss att bygga VN1700 Voyager - kåporna är en stilstudie i mjuka 60-talslinjer. Både karossen och motorkåporna har utformats med all den omsorg, både när det gäller detaljer och hantverk, som du kan förvänta dig från en glidarhoj från Kawasaki. Nya VN1700 Voyager är en tvättäkta V-twintourer och kombinerar Kawasakis tillförlitlighet med de prestanda, den komfort och de funktioner som långdistanstouring kräver. MOTOR

2 PRESTANDA OCH KÖRNING VN1700:s nykonstruerade motor är baserad på motorn i VN2000. Den nya kubikaren ger avsevärt bättre effekt och vridmoment med suveräna omkörningsprestanda som följd. Motorn är monterad i en ny smidig ram med låg vikt. Den kompakta utformningen bidrar till att göra Voyager enkel att köra och hantera. Kraftfull 1700 kubiks V-twin Den vätsktekylda, långslagiga kubiksmotorn med 8 ventiler och SOHC har konstruerats för att leverera högt vridmoment. Borrning och slaglängd ligger på 102 x 104 mm. Vridmomentet är ca 15 % högre än hos VN1600D. Ventilsystemet bygger på det som sitter i VN2000, men ett SOHC-arrangemang används i stället för OHV för en mer direkt motorkänsla och enklare körning på motorväg. Airboxar med stor volym finns på vardera sidan av motorn. De dubbla ljuddämparna (en på varje sida) bygger på samma konstruktion som VN2000:s ljuddämpare. En halvtorr oljesump (som den hos VN2000) har gjort att vevaxeln kunnat sänkas, vilket möjliggör längre slag, utan att motorns höjd har ökat. Båda kolvarna är anslutna till en enda vevtapp. Primärbalansen ombesörjs av två balansaxlar. Iridiumtändstift med liten diameter går långt in i förbränningskammaren. Det ger hög förbränningseffektivitet, särskilt vid körning vid låga varv (nära tomgång). Remtransmissionen är tyst och effektiv och bidrar till att reducera underhållsarbetet. Med kolfiber i stället för kevlar som elastiskt material har remmen hög styrka (draghållfastheten har ökat med 40 %) samtidigt som den är smal och lätt. Remmens bredd (28 mm) är mer jämförbar med den på VN900-modellerna (26 mm) än med den på VN2000 (40 mm). Kopplingen har sex dämpningsfjädrar för 3-stegs progressiv dämpning, som bidrar till en mjukare känsla när man accelererar.

3 Suveräna omkörningsprestanda Intrimningen av motorn ger suverän acceleration i intervallet km/h. Även i överväxelläge drar motorn starkt i detta hastighetsintervall, vilket gör det lätt att köra om i motorvägshastigheter. CHASSI Lätthanterad Ramen är redan från början konstruerad för att vara så lätt och smal som möjligt och antalet smidda delar har reducerats. De enda smidda delarna (nedåtgående rörets skarv, motorfästena, sidstödsfästet, fästet för stötdämparen/bakskärmen) är områden som behöver extra styrka. Den nya ramen är lättare än hos VN1600A och har högre vridstyvhet. VN1700 är mer kompakt till sin utformning och har en kortare hjulbas än både VN2000 och VN1600. Den kompaktare designen bidrar till göra motorcykeln mycket lättkörd. Kortare avstånd mellan sadeln och ramens huvudrör underlättar manövrering vid låga hastigheter, särskilt i U-svängar. Att frontkåpan är monterad på ramen i stället för på styret bidrar till att göra motorcykeln lätt att manövrera vid låga hastigheter. Valet av däck och fjädringens inställning bidrar också till att göra VN1700 så lättkörd. TOURING-FUNKTIONER Den här hojen har ett antal funktioner som underlättar långdistanskörning och ger komfort för förare och passagerare. Vindskydd Stor vindruta och frontkåpa skyddar förare och passagerare mot väder och vind. Eftersom frontkåpan är monterad på ramen överförs eventuell vindturbulens till själva cykeln i stället för till styret, vilket bidrar till att föraren blir mindre trött på långfärder.

4 Vindavvisare vid benen har lufthål som gör att luftflödet mot benen kan regleras. Generösa förvaringsutrymmen Den låsbara boxen på 50 liter är stor nog att rymma två integralhjälmar. Packväskorna (som öppnas uppåt) är också slutna och låsbara, och har en volym på 38 liter styck. Låsbara handskfack erbjuder praktisk förvaring av småsaker och tillbehör. ipod-uttag (tillbehörsanslutning krävs) finns i handskfacket på vänster sida.

5 Komfort Sadeln är formgiven både för att vara bekväm och för att det ska bli lätt att nå ner med fötterna till marken. Upprätt körställning och fotplattor bidrar till komforten vid långdistanskörning. Det rymliga passagerarsätet har kompletterats med en stoppad packlåda, som fungerar som rygg- och armstöd. Bakre fotplattor bidrar till passagerarens komfort.

6 Dubbla reglerbara bakre luftstötdämpare gör att man åker bekvämt även på långturer. 6-växlad låda med överväxel 6:ans växel är en överväxel, som bidrar till problemfri körning och bättre bränsleekonomi vid körning i motorvägshastigheter. Stor radie En rymlig 20-liters bränsletank erbjuder lång körsträcka, vilket minimerar behovet av tankningsstopp när man väl kommer ut på vägen. FJÄDRING / BROMSAR Bromsar (Voyager ABS ) K-ACT (Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology) ABS ger kontrollerad, balanserad inbromsning i alla situationer. K-ACT ABS är konstruerat för att komplettera förarens bromskraft så att inbromsningen blir så effektiv som möjligt. När föraren använder bromshandtaget till frambromsen eller bromspedalen till bakbromsen verkar bromsvätskan direkt på bromsokets kolvar med hjälp av vanliga bromssystem. Trycksensorer (en för den främre bromshuvudcylindern och en för den bakre) känner av hur mycket bromskraft föraren använder. Sedan tar ECU:n hänsyn till hastigheten vid det ögonblick när inbromsningen påbörjas (tack vare hastighetssensorer på framhjulet och bakhjulet) och bestämmer sedan hur mycket mer bromskraft som behövs för att inbromsningen ska bli maximalt effektiv. En motor driver vätskepumpar i styrenheterna för bromstrycket fram och bak, så att trycket ökas på det främre högra bromsoket (när bakpedalen används) eller bakre oket (när framhandtaget används) efter behov. Ytterligare två trycksensorer (en mäter vätsketrycket på främre högra bromsoket, den andra mäter de bakre bromsokets vätsketryck) ger återkoppling till broms-ecu:n. K-ACT ABS omfattar också låsningsfria bromsar, som förhindrar att hjulen låser sig vid hård inbromsning rakt fram. För maximal kontroll i snäva kurvor och U-svängar kopplas K-ACT ABS-systemets samverkansfunktion inte in i hastigheter under 20 km/h. ABS-funktionen kopplas ur vid hastigheter under 6 km/h.

7 DESIGN KAWASAKIS HANTVERKSSKICKLIGHET Kawasakis glidarhojar har alltid visat prov på god hantverksskicklighet och omsorg om detaljer. VN1700 Voyager är inget undantag. 60-talets amerikanska sportbilar fungerar som designförebild, och alla ytor har muskulösa linjer som sträcker sig från ena änden av cykeln till den andra. Precis som hos VN2000- och VN900-modellerna, har motorkåporna och karossen hos VN1700 Voyager utformats med största noggrannhet, inte bara för att hojarna ska se bra ut, utan också för att designen ska vara praktiskt och funktionellt tilltalande. Motor Den grundläggande motorkonstruktionen har stor betydelse för en V-twinmotors utseende. Tack vare en halvtorr oljesump har motorn kunnat konstrueras med långt slag utan att höjden har ökats. Airboxens överdel och topplocken bildar en kurvlinje som sveper över hela hojen. De kromade motorkåporna är välvda, vilket förstärker den tredimensionella formen och förhöjer kvalitetsintrycket. Precis som på VN2000 har kylflänsarnas kanter genomgått en speciell NC-behandling som får dem att blänka i solskenet. Alla icke-kromade delar av motorn har mattsvarta ytor som framhäver de kromade delarna ytterligare. Slimmad utformning av remdrivningen bidrar till det snygga utseendet, särskilt på VN1700E.

8 Kåpor Den muskulösa frontkåpan för tankarna till amerikanska 60-tals sportbilar med sin runda, mjuka design. Kromade strålkastarkåpor och dubbla dimljus förstärker retrolooken ytterligare. Den elegant formade bränsletanken smalnar av bakåt, vilket bidrar till VN1700- modellens maffiga linjer. Bränsletankens design har stor betydelse för motorcykelns kraftfulla utseende. Designmotivet på framskärmen är ytterligare ett bevis för Kawasakis hantverksskicklighet. Frikostigt användande av krom kontrasterar snyggt med kåpornas djupa, glänsande lack. Förutom motorn är motorbågarna och bakre skyddsbågarna kromade, liksom detaljer på packväskorna och toppboxen. Även boxens hållare är helt kromad. Designen på framskärmen fortsätter på bakskärmen. VN1700 Voyager är Kawasakis första V-twintourer med ett elegant diodbakljus. Förutom bakljuset är ett stort diodbakljus på boxens baksida mycket framträdande och bidrar till VN1700 Voyagers utseende.

9 Instrumentbräda Instrumentens utformning med stora runda mätare gör att VN1700 Voyagers instrumentpanel påminner om de som sitter i mer klassiska fordon. Retrointrycket förstärks ytterligare av typsnittet i mätarna. Till och med radion har ett klassiskt utseende och påminner om 8-trackspelare från 60-talet. YTTERLIGARE FUNKTIONER EN REVOLUTION BLAND GLIDARHOJAR. VN1700 VOYAGER ÄR FULLMATAD MED AVANCERAD TEKNIK VN1700 Voyager är en toppmodell med flera helt nyutvecklade system, varav några används för första gången av Kawasaki. K-ACT (Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology) ABS säkerställer jämn bromskontroll för säker och högeffektiv inbromsning. Kawasakis första helt elektroniska trottelventilsystem ger mjuk och naturlig motor-respons och problemfria kallstarter. Farthållare och instrumentering med många funktioner, komplett med ett ljudsystem som är kompatibelt med ipod och andra system, är också standard.

10 ETV-system (elektronisk trottelventil) Kawasakis första helt elektroniska trottelmanövreringssystem gör att ECU-enheten kan styra volymen av både bränslet (via bränsleinsprutare) och luften (via trottelventiler) som tillförs till motorn. Idealiska bränsleinsprutnings- och trottelventillägen leder till mjuk, naturlig respons från motorn. Tack vare styrningen av bränsleinsprutning och luftflöde kan även tomgångsvarvet styras med precision när motorn är kall. Det enkla systemet gör det lätt att införliva andra system, som t ex farthållare (se nedan). När gashandtaget vrids aktiveras en gasskiva på trottelhuset. Accelerationslägesgivaren (APS), som också sitter på trottelhuset, skickar en signal till ECU, som sedan reglerar trottelventilerna via en likströmsmotor. ECU-enheten får bekräftelse om gasläget av trottellägesgivaren (TPS). Redundans i systemet (APS och TPS sänder två uppsättningar signaler vardera till ECU-enheten) säkerställer att viss styrning upprätthålls även vid en funktionsstörning. Eftersom gashandtaget är anslutet till kablar är känslan i handtaget samma som vid ett kabelmanövrerat gasspjäll av standardtyp. Farthållare Farthållaren manövreras bekvämt med höger handtag och kan kopplas in mellan 47 km/h och 137 km/h i 3:ans växel eller högre. Om bromshandtaget, kopplingsreglaget eller bakbromspedalen används kopplas farthållaren ur. Att slå av gasen förbi nollgas -läget är ett annat sätt att koppla ur farthållaren. Instrumentering med många funktioner och ljudsystem Multifunktionsdisplayen (LCD) i instrumentpanelens mitt manövreras med ett reglage på höger handtag. Den har bland annat växellägesindikator, klocka, vägmätare, dubbla

11 trippmätare, plus visare för återstående körsträcka och genomsnittlig bränsleförbrukning. Om du trycker reglaget S åt vänster ( MODE-A ) växlar mellandisplayen mellan RANGE (återstående körsträcka) och AVERAGE (geomsnittlig bränsleförbrukning). Om du trycker reglaget S åt höger ( MODE-B ) växlar den övre displayen från ODO till TRIP-A till TRIP-B och tillbaka. Ljudsystemet har dubbla högtalare och radio (FM/AM/WX i Nordamerika, FM/MW/LW i Europa och FM/AM i Australien) och är kompatibelt med ipod, XMtuner och Cb-radio. Ljudsystemet manövreras enkelt och bekvämt med ett reglage på vänster handtag. Tändningsnyckeln kan tas ut i läget ON så att nyckelknippan inte repar den lyxiga, kromade ytan kring tändningen då motorn är igång. När tändningsvredet vrids till läget OFF stängs motorn av, och sedan måste du använda nyckeln för att starta motorcykeln igen. När nyckeln är i läget ACC kan t ex ljudanläggning mm användas medan motorn är avstängd. Det finns en särskild på- och av-knapp för de dubbla 35 W dimljusen, som kan regleras i höjdled. ACG-enheten, med magneter tillverkade av sällsynta metaller, lämnar 155 W för strömförsörjning av accessoarer. Ett 12 V-uttag under handskfacket på höger sida tjänar som strömkälla för extra tillbehör. Skydd fram och bak bidrar till att skydda kåporna vid en stillastående tippning.

12 SPECIFIKATIONER MOTOR Motor, typ / antal cylindrar Vätskekyld, 4-takts V-twinmotor Cylindervolym cm³ cm³ Borrning x slag 102 x 104 mm Kompressionsförhållande 9.5:1 Ventilsystem Enkel överliggande kamaxel (SOHC), 8 ventiler Bränslesystem Bränsleinsprutning: φ 42 mm x 2 Tändsystem Digital Startsystem Elektrisk Smörjning Trycksmörjning, halvtorr sump KRAFTÖVERFÖRING Kraftöverföring 6-växlad, retur Slutväxel Rem Primärväxel (50/33) Växlar: 1:an (40/13) Växlar: 2:an (38/20) Växlar: 3:an (38/27) Växlar: 4:an (32/28) Växlar: 5:an (29/30) Växlar: 6:an (29/36) Slutväxel (72/32) Koppling Våt, flerskivig, manuell RAM Ram Dubbel vaggram, stål Fjädringsväg fram 140 mm Fjädringsväg bak 80 mm Däck fram 130/90B16M/C 67H Däck bak 170/70B16M/C 75H Gaffellutning/försprång 30 / 177 mm Styrutslag, vänster/höger 35 / 35 FJÄDRING Fjädring fram 45 mm teleskopgaffel Svingarm med dubbla luftstötdämpare Fjädring bak Returdämpning: 4-stegs

13 BROMSAR Dubbla 300 mm-skivor Bromsar, fram Dubbel 4-kolv Enkel skiva 300 mm Bromsar, bak Dubbelkol MÅTT Bränsletank 20 liter

MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN VN1700 VOYAGER CUSTOM

MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN VN1700 VOYAGER CUSTOM MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN VN1700 VOYAGER CUSTOM INDEX ÖVERSIKT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - P.3 VIKTIGA EGENSKAPER - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer

Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från

Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från Dual Purpose Multiskojhojar Hade du tänkt köra krokig asfalt idag och grusväg imorgon? Titta då på den nya KLE500 och KLV1000. Båda är allroundmotorcyklar från Kawasaki som ger dig friheten att köra var

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Baklysen. Ny patenterat växelvred integrerar alla växlar och med analog varvräknare samt multifunktions LCD-

Baklysen. Ny patenterat växelvred integrerar alla växlar och med analog varvräknare samt multifunktions LCD- I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad, inte bara

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Bilden visar modell avsedd för amerikamarknaden.

Bilden visar modell avsedd för amerikamarknaden. CRUISERS Lyx och kraft När du väljer motorcykel måste du normalt välja mellan lyx eller kraft. Kawasakis cruisers ger massor av båda den lyx du kräver och den kraft du önskar. Alla ger dessutom tillfredsställelsen

Läs mer

Be free. Be free. monstra.se

Be free. Be free. monstra.se Be free Be free monstra.se 1 För dig som söker enastående värde för pengarna. Ta en titt på detaljkvaliteten, här saknas inget. Designspråket får dig att njuta varje gång du ser den. Monstra har kommit.

Läs mer

1400GTR ABS / 1400GTR

1400GTR ABS / 1400GTR MODELLINFORMATION 2010 MODELL NAMN 1400GTR ABS / 1400GTR MARKETING CODE ZG1400C/D INDEX ÖVERSIKT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - P.3 VIKTIGA EGENSKAPER - -

Läs mer

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

Bärbar kraft alltid med dig!

Bärbar kraft alltid med dig! Bärbar kraft alltid med dig! Den otroligt kompakta F2.5 är perfekt när du vill ge dig ut på sjön, då även korta båtturer blir en njutbar upplevelse. Med sin eleganta form är den nu både ren och tyst med

Läs mer

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design.

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design. 65 HK V-TWINMOTOR. 850CC MOTORPRESTANDA SOM INGER RESPEKT Om du ska köra i riktigt svår terräng eller i djup lera eller sand då är v-twinmotorn i Stels 850G din bästa vän. Hela 65 hk och 75 newtonmeters

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

Säkerhetskontroll. - Checklistan med instruktioner

Säkerhetskontroll. - Checklistan med instruktioner Säkerhetskontroll - Checklistan med instruktioner Nedan följer en komplett säkerhetskontroll men oroa dig inte. Det är mycket sällan en hel säkerhetskontroll behöver göras på uppkörning. Vanligast är att

Läs mer

Den häftiga GP1800 njut av RIKTIGT hög prestanda.

Den häftiga GP1800 njut av RIKTIGT hög prestanda. Den häftiga njut av RIKTIGT hög prestanda. Under många år har Yamahas GP-modeller haft ett oslagbart rykte bland seriösa tävlingsförare över hela världen. Detta storslagna arv syns tydligt och är mycket

Läs mer

Invacare Moover Delta II

Invacare Moover Delta II Invacare Moover Delta II Oberoende och säkerhet Invacare Moover Delta scooter är konstruerad för att skapa ökade möjligheter till utomhusliv. Moover Delta med tonvikt på säkerhet, användarvänlighet och

Läs mer

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4 GO WITH GOES 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC 625 injection 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är,

Läs mer

Goes 520 eps. Ordet lagom kommer väl till pass när man ska beskriva GOES 520 EPS.

Goes 520 eps. Ordet lagom kommer väl till pass när man ska beskriva GOES 520 EPS. Goes 520 eps Ordet lagom kommer väl till pass när man ska beskriva GOES 520 EPS. TExT STEfan Sund Bild MaTTiaS KlOcKar utan att skämma bort användaren tillfredsställer denna maskin de flesta önskningarna.

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Skyddsbåge HYTT

Skyddsbåge HYTT GM 40-45-50-55 (T3) Skyddsbåge HYTT McCormick GM (T3) liten och kompakt genomtänkt och mångsidig g Den nya generationen Yanmar 3- och 4-cylindriga motorer ger hög prestanda, förbättrad bränsleeffektivitet,

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Goes Cobalt eps. Om en maskin ska bli tystare och milljövänligare

Goes Cobalt eps. Om en maskin ska bli tystare och milljövänligare Goes Cobalt eps Euro 4 gör under De nya reglerna gör fyrhjulingarna tystare och mer harmoniska. TexT STefan SunD foto ann-sofie SunD Nya Goes Cobalt går att få som antingen väg- eller terrängregistrerad

Läs mer

En rysk fullstor fyrhjuling med V-Twin till ett mycket tilltalande pris! Finns det någon nackdel?

En rysk fullstor fyrhjuling med V-Twin till ett mycket tilltalande pris! Finns det någon nackdel? StelS 650G St NästaN som storebror En rysk fullstor fyrhjuling med V-Twin till ett mycket tilltalande pris! Finns det någon nackdel? TExT & FoTo STEFan Sund För att kunna ha en billigare instegsmaskin

Läs mer

Arctic cat AlterrA 550 Xt

Arctic cat AlterrA 550 Xt Arctic cat AlterrA 550 Xt sitter Arctics Speedrack som är gummibeklätt på sina ställen som ger extra fäste för lasten. Dessutom har det 14 så kallade Speedlock-fästpunkter där en massa olika utrustning

Läs mer

Bruksanvisning Anton

Bruksanvisning Anton Bruksanvisning Anton 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning Bruksanvisning...

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

smc J-maX 700 Vs EFi

smc J-maX 700 Vs EFi smc J-maX 700 Vs EFi Förgasare eller inte, det är frågan. TexT STeFan Sund Bild MaTTiaS KlocKar det är inte mycket som skiljer dessa två maskinerna åt och vi ska ta reda på om efi-modellen är värd dom

Läs mer

provkörning ACCeSS AtV 6.46 Ltd

provkörning ACCeSS AtV 6.46 Ltd ACCESS ATV 6.46 Limited t3b Access 6.46 är inte helt okänd för er som hänger med i tidningen. Men någon provkörning av oss har inte gjorts förrän nu! TexT STefAn Sund foto Ann-Sofie Sund Maskinen som testas

Läs mer

CAN-AM OUTLANDER L 500 DPS. Så fort BRP upptäcker en lucka i sitt sortiment kan man räkna med en ny modell till kommande år.

CAN-AM OUTLANDER L 500 DPS. Så fort BRP upptäcker en lucka i sitt sortiment kan man räkna med en ny modell till kommande år. CAN-AM OUTLANDER L 500 DPS Så fort BRP upptäcker en lucka i sitt sortiment kan man räkna med en ny modell till kommande år. TexT STefan Sund Bild MaTTiaS KlocKaR luckan man hittade var en riktig budgetmaskin

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

850 CC 81 NM 65 HK 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO

850 CC 81 NM 65 HK 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO MOTOR SOM INGER RESPEKT Om du ska köra i riktigt svår terräng eller i djup lera eller sand då är V-Twinmotorn i Stels 850G din bästa vän. Hela 81 Nm vrid vid 6000 varv.

Läs mer

Våra lätta tungviktare nu har de ännu mer kraft

Våra lätta tungviktare nu har de ännu mer kraft Våra lätta tungviktare nu har de ännu mer kraft Att ha mer kraft på sjön behöver inte betyda att man måste släpa en tung utombordare ombord på båten de lätta F8 och F9.9 är enkla att bära. Deras användarvänliga

Läs mer

Vår lätta tungviktare riktig bärbar kraft!

Vår lätta tungviktare riktig bärbar kraft! Vår lätta tungviktare riktig bärbar kraft! Att ha mer kraft på sjön betyder inte att du måste släpa ombord en tung utombordare på båten. Den lätta F9.9 är helt bärbar och det bekväma, integrerade bärhandtaget

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

Polaris sportsman 570 sp

Polaris sportsman 570 sp Polaris sportsman 570 sp 570:in finns nu som extrautrustad SP-modell och som lite enklare renodlade arbetsmaskiner, vad är då skillnaden mellan SP och den maskin som vi körde 2014? TEXT STEFAN SUND BILD

Läs mer

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen Produktkatalog Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700 Upplev den maxade körglädjen Från början var nog betydelsen av ordet ATV inte tänkt att innefatta stadstrafik. Terrängen

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Storm 4 har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

Cruiser Tillbehör 2004

Cruiser Tillbehör 2004 Cruiser Tillbehör 2004 Kawasaki Genuine Accessory-logon är ett kvalitetsbevis. Det sitter enbart på produkter som tillverkas av, eller för, Kawasaki Motors Europe N.V. i enlighet med våra precisa krav.

Läs mer

MODELLINFORMATION Z750R / Z750R ABS MODELL NAMN ZR750N/P MARKETING CODE

MODELLINFORMATION Z750R / Z750R ABS MODELL NAMN ZR750N/P MARKETING CODE MODELLINFORMATION MODELL NAMN Z750R / Z750R ABS MARKETING CODE ZR750N/P INDEX ÖVERSIKT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - P.3 VIKTIGA EGENSKAPER - - - - - - -

Läs mer

DIN HÖGRA HAND PÅ JOBBET OCH BÄSTA VÄN PÅ FRITIDEN

DIN HÖGRA HAND PÅ JOBBET OCH BÄSTA VÄN PÅ FRITIDEN 2018 DIN HÖGRA HAND PÅ JOBBET OCH BÄSTA VÄN PÅ FRITIDEN När du börjar köra Hisun kommer du undra hur du klarat dig tidigare. Din Hisun blir snabbt din högra hand, oavsett om du har ett företag eller använder

Läs mer

EU-IMPORTEN GRÅLLE ANVÄNDARMANUAL. Teknisk specifikation

EU-IMPORTEN GRÅLLE ANVÄNDARMANUAL. Teknisk specifikation Teknisk specifikation Tjänstevikt: 148kg Last kapacitet 175kg på flak Längd: 237cm Bredd: 95,5cm Höjd: 110cm Flakstorlek: 99x94,5cm Bränslevolym: 6,1 Liter Motoroljevolym: 0,9Liter Däcktryck fram 2.0 kg

Läs mer

REMDRIFT Remdrivningen till bakhjulet ger extremt jämn kraftöverföring och kräver lite underhåll.

REMDRIFT Remdrivningen till bakhjulet ger extremt jämn kraftöverföring och kräver lite underhåll. 2011 Alloy Orange Metallic / Matte Black SPECIAL EDITION-SÄTE Special edition-säte med synliga sömmar. KARBONSVARTA ALUMINIUMDETALJER Specialbehandlat styre och fotstöd i karbonsvart aluminium. LACKERAD

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

SVERIGES MEST KÖPTA MC HAR FÅTT NY DESIGN OCH BLIVIT ÄNNU ROLIGARE ATT KÖRA.

SVERIGES MEST KÖPTA MC HAR FÅTT NY DESIGN OCH BLIVIT ÄNNU ROLIGARE ATT KÖRA. SVERIGES MEST KÖPTA MC HAR FÅTT NY DESIGN OCH BLIVIT ÄNNU ROLIGARE ATT KÖRA. 2009 års Kawasaki ER-6n är en vidareutveckling av sin hyllade föregångare med samma namn. ER-6 är en härlig allroundhoj. En

Läs mer

Vi på KopEnScooter.Nu

Vi på KopEnScooter.Nu Vi vill att alla i Sverige ska ha möjlighet att kunna köpa en moped eller motorcykel och utnyttja detta roliga, smidiga och miljövänliga sätt att ta sig fram på. Vi på KopEnScooter.Nu Diablo 45 km/h Baotian

Läs mer

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Upptäck familjen Clean I snart 20 år har Etac Clean varit en storsäljande mobil dusch- och toalettstol. Det har kommit kopior och imitatörer, men originalet

Läs mer

CFMoto C-ForCe 450 efi eps

CFMoto C-ForCe 450 efi eps CFMoto C-ForCe 450 efi eps Liten, smidig och snygg. TEXT STEFAN SUND BILD BJÖRN FRISTRÖM CFMoto fortsätter på inslagen väg och det nya designspråket sprider sig till allt fler modeller. Senast i raden

Läs mer

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km.

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. RANGER EV Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. Eldriven Tippflak med Lock & Ride RANGER EV Fyrhjulsdrift på riktigt när du

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

Polaris ace 900 sp. Vi som inte trodde det skulle fungera med en större motor.

Polaris ace 900 sp. Vi som inte trodde det skulle fungera med en större motor. Polaris ace 900 sp Vi som inte trodde det skulle fungera med en större motor. TEXT & FOTO STE FAN SU N D När vi först körde nya ACE 325 för några år sedan kände vi att den nog skulle palla för lite mer

Läs mer

Cf Moto U force 550 efi

Cf Moto U force 550 efi Cf Moto U force 550 efi Imponerande budget-utv Det kanske största problemet med en UTV brukar vara priset. TExT STEFAn SUnD BILD MATTIAS KLOCKAr Det senaste tillskottet i CF MOTO:s UTV-sortiment är U Force

Läs mer

Bekanta dig med vår nya bärbara. Ännu lättare. Ännu tuffare.

Bekanta dig med vår nya bärbara. Ännu lättare. Ännu tuffare. Bekanta dig med vår nya bärbara. Ännu lättare. Ännu tuffare. Den legendariska bärbarheten med två cylindrar och 4 takt är nu runt 25 % lättare! Gasa med vår helt nya F25 och känn omedelbart av effekten

Läs mer

TGB Blade. 550i AR EPS. Vi har tidigare testat TGB ett antal. En traktor ska ha flak för att kunna göra så stor nytta som möjligt. Historia.

TGB Blade. 550i AR EPS. Vi har tidigare testat TGB ett antal. En traktor ska ha flak för att kunna göra så stor nytta som möjligt. Historia. TGB Blade 550i AR EPS En traktor ska ha flak för att kunna göra så stor nytta som möjligt. Av: Stefan Sund Vi har tidigare testat TGB ett antal gånger i ATV&Terräng Magazinet både 500:an och 550:in med

Läs mer

MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN W800

MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN W800 MODELLINFORMATION 2011 MODELL NAMN W800 INDEX ÖVERSIKT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - P.3 VIKTIGA EGENSKAPER - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer

ra dig! » Ninja ZX-10R på bilden är extrautrustad.

ra dig! » Ninja ZX-10R på bilden är extrautrustad. Låt formerna berö ra dig! Ninja ZX-10R på bilden är extrautrustad. SUPERSPORT Ninja ZX-10R Blå Gör dig redo för ditt livs upplevelse! Den nya otroliga Ninja ZX-10R är häftigare än allt annat i sin klass

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Lätt att bära - och lätt använda

Lätt att bära - och lätt använda Lätt att bära - och lätt använda Motorerna har ett snyggt utseende och är så lätta och enkla att hantera att det blir en enkel match att bära dem mellan stranden och däcket på huvudbåten. F4, F5 och F6

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning Thunderbird Storm Thunderbird Storm Innehållsförteckning Inledning.................................................................... Introduktion Säkerheten främst................................................

Läs mer

Lätt att bära och lätt att använda

Lätt att bära och lätt att använda Lätt att bära och lätt att använda Den här attraktiva motorn med sitt snygga och eleganta utseende erbjuder all den kraft du behöver för att komma ut på sjön med tillförsikt. F5 är även behändig att förvara

Läs mer

polaris xp 1000 Ny härlig motor Den nya Polarisen är som ett Kinderägg, fullt av överraskningar!

polaris xp 1000 Ny härlig motor Den nya Polarisen är som ett Kinderägg, fullt av överraskningar! polaris xp 1000 Ny härlig motor Den nya Polarisen är som ett Kinderägg, fullt av överraskningar! TexT STefan foto ann-sofie SunD Det är främst tre nya ingredienser hos nya Sportsman XP 1000 som förvandlar

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

En avancerad modell med en helt ny kompakt och revolutionerande 4-takts, 4-ventilsmotor med ett PGM-FI elektroniskt bränsleinsprutnings-system.

En avancerad modell med en helt ny kompakt och revolutionerande 4-takts, 4-ventilsmotor med ett PGM-FI elektroniskt bränsleinsprutnings-system. 4RIDE 4RIDE En avancerad modell med en helt ny kompakt och revolutionerande 4-takts, 4-ventilsmotor med ett PGM-FI elektroniskt bränsleinsprutnings-system. Torrvikt - Produktbeskrivning Ända sedan Montesa

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

Silent Gliss Rullgardiner

Silent Gliss Rullgardiner Silent Gliss Rullgardiner Silent Gliss fördelar De rena linjerna kompletterar modern arkitektur och inredning perfekt. Rullgardiner ger maximal avbländning och kan vid behov döljas helt. Kvalitet och garanti

Läs mer

Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt!

Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt! Kör mot högre höjder. Där turbokraften dominerar totalt! Den här Sidewinder-snöskotern är ännu ett kraftpaket som alla seriösa friåkare drömmer om, perfekt vid körning i lössnö och branta backar. Den bästa

Läs mer

Discover what all-round capability really means

Discover what all-round capability really means Discover what all-round capability really means En perfekt kombination av prestanda och ekonomi, med funktioner som utvecklats för att revolutionera din körning för sport och långkörning det är FX HO.

Läs mer

utökar möjligheterna för användning.

utökar möjligheterna för användning. MRT260RR MRT260RR Årets Cota 4RT260 ärver 260cc motorn med sin om designade kamaxel för möjlighet att justera motorinställningarna för att ge en bättre respons från motorn i hela varvtalsområdet Torrvikt

Läs mer

CFmoto C ForCe 520 eps

CFmoto C ForCe 520 eps CFmoto C ForCe 520 eps Naturlig evolution Det lilla chassit kommer nu med den större motorn. TEXT&BILD STEFAN SUND Helt naturligt kan tyckas och många kunde nog gissa sig till att CFmoto skulle tillverka

Läs mer

De 16 stegen till körkortet En guide av Ringens Bilskola

De 16 stegen till körkortet En guide av Ringens Bilskola De 16 stegen till körkortet En guide av Ringens Bilskola 1. Körställning A Stol/bälte B Reglage 2. Inledande manövrering A Start/stannande B Krypkörning/styrning 3. Växling A Uppväxling B Bromsning C Nedväxling

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

PolarIs ace 570. UTV i miniformat. Redan när vi provkörde ACE 325 förutsåg vi att den även skulle komma med Polaris nya 570 motor.

PolarIs ace 570. UTV i miniformat. Redan när vi provkörde ACE 325 förutsåg vi att den även skulle komma med Polaris nya 570 motor. PolarIs ace 570 UTV i miniformat Redan när vi provkörde ACE 325 förutsåg vi att den även skulle komma med Polaris nya 570 motor. TExT: STEfAn Sund Bild: MATTiAS KloCKAR då 325 ACE delade växellåda med

Läs mer

CABSTAR 35.13 / 35.15

CABSTAR 35.13 / 35.15 NE LCV BU - L32 3.6.29 CABSTAR / TOTALVIKT: 3.5 Kg 13/15 hk IC W LC MW AC CW G. C. Y H1 A B Underkörningsskydd 14 Foh WB 19 VT RW VD WB Hjulbas 2 5 2 9 3 4 2 5 2 9 3 4 Foh Överhäng fram 1 62 Överhäng bak

Läs mer

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Bruksanvisning Cykeln är vid leverans monterad och klar att användas. Sadel och styre kan justeras. Använd cykeln med omtanke, det är inte en tvåhjulig cykel. Låna

Läs mer

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning Bäste ESHO el-scooterägare, Vi gratulerar dig till ditt köp av en ESHO el-scooter. För att du ska kunna åka säkert och trivsamt, rekommenderar vi dig att läsa denna manual grundligt och lära känna din

Läs mer

Avancerad massageteknologi sedan 1969

Avancerad massageteknologi sedan 1969 Avancerad massageteknologi sedan 1969 Panasonic MA53 Living MA53 är en lyxig massagefåtölj från Panasonic som är den världsledande tillverkaren från pan sedan mer än 40 år. Massagefåtöljen är designad

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Polaris ranger Diesel hd

Polaris ranger Diesel hd Polaris ranger Diesel hd Ett smidigt komplement för dom som redan har större dieselfordon på gården. TExT STEfan Sund Bild MaTTiaS KlocKar Med tanke på vilka som denna ranger först och främst riktar sig

Läs mer

Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo

Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo Pressinformation Motorer Nya turbodieslar toppar motorprogrammet Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo

Läs mer

Polaris sportsman XP 1000

Polaris sportsman XP 1000 Polaris sportsman XP 1000 Konsten att förena nytta med nöje. TexT STefan Sund Bild MaTTiaS KlocKar Stor motor och lite småändringar har skapat en riktigt underhållande och nyttig maskin. En gigant Polaris

Läs mer

Kubik : 608cc Transmission : automatisk cvt h/l/r/p Torrvikt : 344 kg Utrustning : servostyrning alu-fälgar vinsch fram

Kubik : 608cc Transmission : automatisk cvt h/l/r/p Torrvikt : 344 kg Utrustning : servostyrning alu-fälgar vinsch fram ACCESS 17 1 GETAC 2 ATV 650 LTD TERRÄNG Kubik : 608cc Torrvikt : 344 kg Utrustning : servostyrning alu-fälgar vinsch fram Registreringsform : terräng Pris : 74 900 kr Modellen är extrautrustad ATV 6.46

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2017 Nr 2

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2017 Nr 2 ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2017 Nr 2 Nr 2 LANDSKAPSFÖRORDNING om ändring av bilagan till landskapsförordningen om villkorskoder som får anges på körkort utfärdade på Åland Utfärdad i Mariehamn den 21 december

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

Flakmoped El Glödlampor.

Flakmoped El Glödlampor. Teknisk specifikation Mått & vikter Tjänstevikt: Last kapacitet : Längd: Bredd: Höjd: Flakstorlek: Volymer Bränslevolym: Motoroljevolym: 148kg 150kg på flak 237cm 95,5cm 110cm 99x94,5cm 6,1 Liter 0,9Liter

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

KawasaKi Brute Force 750

KawasaKi Brute Force 750 KawasaKi Brute Force 750 Brutal på ren svenska Som en bodybuilder i en liten och smidig kropp. TEXT STEFAN SUND FOTO BJÖRN FRISTRÖM Som namnet, Brute Force 750 4X4I EPS, skvallrar om så har den här maskinen

Läs mer

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se Gyroway X-7 En självbalanserande scooter Användarmanual www.gyroway.se 1 Innehåll 1. Introduktion......2 2. Modell.....3 3. Produktspecifikation 3 4. Produktfakta 4 4.1 Styre... 4 4.2 Kontrollpanel...5

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Instruktionsbok PROMOVEC Wave/Flick r

Instruktionsbok PROMOVEC Wave/Flick r Instruktionsbok PROMOVEC Wave/Flick r Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 2. Produktbeskrivning... 5 2.1 Så kommer du igång... 5 3. Inställningar före användning... 6 3.1 Styre... 6 3.2 Sadel... 7

Läs mer

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006 Information London, juli 2006 Interiör Nytt ljus bakom interiörens design Utformningen av sittbrunnen i Saab Aero X relaterar direkt till den flygplansinspirerade karossformen. En blandning av klassisk

Läs mer

och springer olika lopp på sommaren.

och springer olika lopp på sommaren. I Mora ersätter fyrhjulingen skotern och är ett utmärkt året-runtredskap. Text Stefan Sund Bild Mattias Klockar För fem vintrar sedan insåg man fördelarna med fyrhjuling kontra skoter och började dra spåren

Läs mer

TGB Blade 600. Nya TGB 600 bjuder både på många nyheter rent tekniskt och även en ny registreringsform.

TGB Blade 600. Nya TGB 600 bjuder både på många nyheter rent tekniskt och även en ny registreringsform. TGB Blade 600 TrakTor B Nya TGB 600 bjuder både på många nyheter rent tekniskt och även en ny registreringsform. TexT & FoTo STeFaN SuNd Under en vårblommande dag i slutet av maj styrde vi kosan ner till

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer