På gång i Kulturens Vänersborg Februari

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På gång i Kulturens Vänersborg Februari"

Transkript

1 Februari KULTUR & FRITID INFORMERAR MUSIKFILM PÅ FÖDELSEDAGEN Lördag 1 februari kl i Sessionssalen Februari månad inleds som vanligt med firandet av kommunens födelsedag. Självklart blir det musik av olika slag, men i år bjuds det dessutom på filmvisning. Musik hela livet är en film om projektet Kultur för Äldre, som pågått i kommunen de senaste två åren. Detta är ingen vanlig dokumentärfilm - det är en underbar glädjespridare som man inte får missa. Efter filmen blir det tårta förstås! För fullständigt program se vanersborg.se. GRATIS BUSS TILL VARA KONSERTHUS Onsdag 12 februari kl Bussen avgår från Vänerparken. Tillbaka i Vänersborg senast The Sami Chinese Project är en helt unik föreställning med samiska musiker och kinesiska dansare. Låter det spännande? Då ska du åka med i gratisbussen till Vara! Boka biljett och plats i bussen på tel Enbart biljett till föreställningen köper du på eller hos ditt ticnetombud. FORBIDDEN FRUIT - URPREMIÄR! Fredag 28 februari kl på Stora Biografen Under hela vecka 9 arbetar danskompaniet ildance med slutfinishen på sin nya föreställning Forbidden Fruit. Det är ett ungt internationellt kompani under ledning av koreografen och dansaren Israel Aloni. Denna konstnärligt gränsöverskridande föreställning vänder sig i första hand till ungdomar, men tar upp stora och allmängiltiga frågor som rör alla. Temat är synen på kropp och sexualitet i dagens samhälle. Föreställningen vill förmedla att vi äger våra egna kroppar och att vi ska vara stolta över och bejaka dem. Föreställningen är ett samarrangemang mellan Vänersborgs kommun och Vänersborgs Teaterförening. POLSTJÄRNEPRISET Det blev Albin Uusijärvi (viola) från Solna som vann Polstjärnepriset Därmed får han representera Sverige i Eurovision Young Musician som direktsänds från Köln i SVT lördagen den 31 maj. I maj kommer SVT också att sända en dokumentär om att tävla i musik som till stora delar baseras på just Polstjärnepriset. Redan nu kan man anmäla sig till nästa omgång av Polstjärnepriset och Polstjärnekursen. Se vanersborg.se/polstjarnepriset.

2 VÄNERSBORGS BIBLIOTEK VÄNERSBORGS KONSTHALL VÄNERSBORGS MUSIKSKOLA KREATIVA EUROPA Sista ansökningsdag 5 mars! Har du en spännande projektidé och bra kontakter i Europa? Då kan det löna sig att söka EU-medel. Mer information finns på kulturradet.se. Det går också bra att kontakta Klara Blomdahl för att diskutera projektidéer. GRUNDBIDRAG TILL FÖRENINGAR Grundbidragen till kulturföreningar och bygdegårdar i Vänersborgs kommun fastställs första veckan i februari. Besked går ut per post andra veckan i februari. Om ingen komplettering behövs sker utbetalning omgående. I annat fall framgår av beskedet vad som behöver kompletteras. KNATTEBIO Lördag 1 februari kl Filmklubben Kikaren på biblioteket visar film för barn 2-4 år i hörsalen. Filmen är ca 30 min. Fri entré! Boktips med elvakaffe Onsdag 12 februari kl Vi pratar om böcker och dricker kaffe. MELODIKRYSSET Lördagar kl Kom till och oss, så löser vi Melodikrysset tillsammans! Fika till krysset kostar 15 kr. Teckning i stort format Pågår till 22 februari Utställning med teckning i fokus. Maria Quarfort Brising är utbildad på konsthögskolan Valand i Göteborg. Hon kommer ursprungligen från Kristinehamn, men är sedan flera år tillbaka verksam i Vänersborg. Maria var med och grundade kulturföreningen Vittring. BLÅSFEST I FYRKANTEN Lördag 8 februari kl Blåsare i olika åldrar bjuder på ett varierat program med musik från filmens värld, men även klassiska verk och jazz. Fri entré!

3 VÄNERSBORGS MUSEUM Mannen som önskade famna världen Onsdag 5 februari kl och måndag 17 februari kl Museichef Peter Johansson föreläser utifrån sin nya biografi över Johan Adolf Andersohn - filantropen, samlaren och resenären. Vi följer Andersohn från den enkla uppväxten till livet som förmögen borgare. Han gynnade staden med ansenliga gåvor för välgörande ändamål, var stadens förste turist och samlare av stora mått. Han grundande också Vänersborgs museum. Samarrangemang med Humanistiska förbundet (5 feb) och Studiefrämjandet (17 feb). Samerna som ursprungsfolk och nationell minoritet Torsdag 6 februari kl Den 6 februari är samernas nationaldag som firas till minne av den första samiska kongressen i Trondheim Advokat Karl Larsson belyser problemen kring samebyarnas tvister i markfrågor och renskötsel. Grunden för att se samerna som ett ursprungsfolk är deras rätt till mark och då ofta i relation till rennäringen. Efter föredraget blir det debatt i ämnet. Samarrangemang med Föreningen Norden. Ruinromantik ruiner i konst och verklighet Söndag 9 februari kl Fil. Dr Sabrina Norlander Eliasson, Stockholms universitet, ger oss en bild av människans vurm för det förfallna för ruiner.alltsedan renässansen har ruinen varit en stark metafor inom konst och litteratur. Men vad är det egentligen vi lockas av i förfallna byggnader? Varför väcker ruinen känslor som vemod och längtan? Norlander Eliasson fokuserar på 1700-talets och 1800-talets ruinromantik som har satt spår i Vänersborgs museums samlingar. Samarrangemang med Studiefrämjandet. I björnjägare Lloyds fotspår Söndag 16 februari kl Museichef Peter Johansson berättar den fascinerande historien om Llewellyn Lloyd, den brittiske adelsmannen som satte outplånliga spår i svensk jakt och zoologi under 1800-talet. Bland allmogen var han känd som björnjägare, storfiskare och kvinnokarl historierna om honom var många. Bland sina landsmän i England var han mer känd som upptäcktsresande i det exotiska Skandinavien och en zoolog värd att ta på allvar. Följ med på en resa från 1700-talets London till Dalslands och Värmlands vinterskogar och de brusande laxfiskevattnen vid Vänersborg. Samarrangemang med Studiefrämjandet. Kammarmusikkonserter 3, 10, 11, 24 & 25 februari kl 19:00 Vänersborg har en stolt musiktradition som grundades i ett rikt musikliv i salonger, teatrar och musikkårer redan under 1800-talet. På museet har vi glädjen att höra prov på elevernas höga kvaliteter vid ett stort antal kammarmusikkonserter varje år.

4 SPORTLOV PÅ VÄNERSBORGS MUSEUM SPORTLOV PÅ BERGAGÅRDEN VÄNERSBORGS FILMSTUDIO Upptäck naturen med björnjägaren Lloyd! Lördag15 feb söndag 23 feb kl Gå på upptäcktsfärd i museets fascinerande utställningar och hjälp björnjägare Lloyd att gissa tassen på de olika djuren. Priser ur museets butik. GÖR EN VARGLAPP Tisdag 18 feb och torsdag 20 feb kl Kom till museet och låt dig inspireras av de stora vargjaktdreven. Sedan kan du måla din helt egna varglapp. CAFÉ KONTRAST Tisdag 18 feb och torsdag 20 feb kl Åsa-Katharina Liewendahl och Anna Ährlund håller kulturcafé i vaktmästarbostaden. upptäck örnar och vinterfåglar! Måndag 17 februari - fredag 21 februari På Kungajaktmuseet Älgens Berg har vi byggt ett stort örnnäste där du kan lära dig mer om Nordeuropas största rovfågel. Med ansiktsmålning förvandlas du själv till en örn och i vår frågetävling finns kluriga örnfrågor. Tillsammans med Hunnebergs Naturskola upptäcker du vinterns fåglar. Ta gärna med egen kikare! Om det är snö på onsdagen arrangerar OK Skogsvargarna Lilla Vasaloppet i Bergagårdens spår. Restaurang Spiskupan har sportlovsmeny hela veckan och Bergagårdens grillar är tända med kol från kolmilan alla vardagar mellan För mer info: hunneberg.com, hunnebergsnaturskola.se, okskogsvargarna.se, algensberg.com, spiskupan.se. Hannah Arendt Söndag 9 februari kl på Stora Biografen Barbara Sukowa briljerar i Margarethe von Trottas engagerande film om den tyska filosofen Hannah Arendt och hennes rapportering från Adolf Eichmanns rättegång i Israel Tyskland Regi: Margarethe von Trotta. Källan Söndag 23 februari kl på Stora Biografen Sedan urminnes tider har kvinnorna i den nordafrikanska byn släpat vattenhinkar från källan uppe på berget. För kvinnorna som måste gå i den brännande hettan och gång på gång drabbas av missfall är gränsen nådd. De tar till ett beprövat vapen: En kärleksstrejk! Belgien Regi: Radu Mihaileanu.

5 VÄNERSBORGS MUSIKFÖRENING Trio unter den Linden Söndag 9 februari kl Vänersborgs kyrka Trion bildades 2012 av Helene Simonson tvärflöjt, Anna Forsebo sopran & Lars N Sardemann orgei. Programmet innehåller högtflygande koloraturer och brusande orgelklang i verk av Bach, Arne, Händel, Roussel, Eben & Adams. Samarrangemang med Vänersborgs och Väne-Ryrs församlingar. Mysto s Hot Lips Torsdag 13 februari kl Blå Scenen Folkets Hus Tradjazz när den är som bäst! Bandet har spelat på de stora välkända scenerna och består av Björn Ingelstam, Niklas Robertsson, Pider Åvall, Olle Wassén, Jan Karlsson och Fredrik Hamrå. Samarrangemang med Studiefrämjandet & Vänersborgs kommun. Anna Lundqvist Brass Magic Torsdag 20 februari kl Festsalen Folkets Hus Denna hyllade unga jazzsångerska presenterar en ny septett med unik sättning (sång, slagverk & brasskvintett). Såväl melankoli som glädje utlovas! Vi hör bland andra vänersborgssonen Patrick Janson på trumpet och flygelhorn, Mats Äleklint euphonium, Niclas Rydh sousafon/tuba. Samarrangemang med Studiefrämjandet & Vänersborgs kommun. El Sistema PÅ Göteborgs Kulturskola Tisdag 25 februari kl Rådhussalen Folkets Hus José Antonio Abreu i Venezuela började med 11 ungar i ett garage - så startade El Sistema. Hans vision var att musiken skulle ge barnen verktyg att utvecklas till demokratiska medborgare som tror på sin egen förmåga. Verksamheten finns nu i över 40 länder och Gustavo Dudamel tog idén till Sverige. Malin Aghed berättar om sitt arbete i Göteborg. Samarrangemang med Humanistiska Förbundet. BLUE CHAIN Blueass Bluesband Lördag 1 februari kl Blå scenen, Folkets Hus Blueass Bluesband anses vara ett av de bästa livebanden någonsin i den svenska bluessvängen och har en hängiven publik. I bandet möter vi Måns Tingberg på trummor, Peter PG Gustavsson på sång, gitarr och munspel, Ralph Broqvist på gitarr och sång, samt Morgan Jansson på bas. Dörrarna öppnas kl 19. Barservering med bluesmeny. Ej förköp.

6 VÄNERSBORGS TEATERFÖRENING FOLKETS HUS När vinterns stjärnor lyser här Tisdag 25 februari kl i Vänersborgs Teater Stolthet, förlust och skam är teman i denna starka, visuella föreställning på sju språk - nordsamiska, sydsamiska, meänkieli, svenska, finska, finskt och svenskt teckenspråk. Med dans, projektioner, musik, personliga berättelser och humor förmedlas idéer som både provocerar och inspirerar. Stress på gott och ont vad händer i kroppen? Måndag 17 februari kl på Blå Scenen, Folkets Hus. Fri entré! Fysiologiskt är vi byggda för att kunna varva upp och lägga i en högre växel och stress kan trigga våra sinnen. Men var går gränsen? Pia Alsén, doktor i omvårdnad och lektor i vårdvetenskap vid Högskolan Väst, talar om stress och dess påverkan på oss. Hur hanterar vi dagens informationsflöde och svåra livspussel? Vier Brillen Söndag 23 februari kl i Festsalen, Folkets Hus Vier Brillen är en gulklädd visgrupp från Hisingen som spelar svängiga visor med underfundiga rim och oväntade poänger för glada människor. Musik och text i Hasse & Tages och Povel Ramels anda. Rim som verkligen rimmar. Barservering i pausen. Idéseminarium i Olof Palmes anda Fredag 28 februari kl på Vänersborgs Teater På dagen 28 år efter mordet på Olof Palme arrangerar ABF, LO, SAP och SSU gemensamt ett idéseminarium i Olof Palmes anda. Fri entré. OBS! Ingång via Folkets Hus entré. NÄRPRODUCERAD BILD I FOLKETS HUS CAFÉ Utställning med Boel Möller Boel Möller är född och uppvuxen i Vänersborg. Hon är bildlärare och konstnär med måleri, grafik och musik som guldkant i tillvaron. Boel vill se det vackra i det enkla och naiva - gärna försköna det i sitt konstnärliga skapande. Medlem i Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad och GÄK - Göta Älvdalens Konstnärssektion. Boels dotter Josefin Murberger deltar också med några bilder. Pågår till 4 april.

7 ÅTTERSRUDS BYGDEGÅRDSFÖRENING Djävla mansfölk! En hyllning till Monica Z. Fredag 28 februari kl i Åttersruds bygdegård Fria associationer med avstamp i Värmlands mylla och utvandrarseriens Ulrika i Västergöhl. Klassiska visor av Hasse & Tage, Povel Ramel, Olle Adolfsson, Beppe Wolgers, Gustav Fröding. Medverkande: Åsa Bergh sång, Andreas Aarflot piano, Bosse Sandberg flöjt, altföljt, basklarinett, munspel & sax. FÖRENINGEN NORDEN I VÄNERSBORG GALLERI 3 RESTAURANG TEATERGRÄND NÄSTA NYHETSBREV Nordiska röster om Europas framtid Torsdag 20 februari kl Studiecirkel som pågår sex torsdagar med slutdatum 24 april. Anmäl dig till lars-erik.blomgren@glocalnet.net eller tel Samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Mona Falk och Amelita Aarsrud Lördag 22 februari - Söndag 9 mars Utställning med konstverk i textil och keramik. Öppettider: onsdag & torsdag 15 18, lördag 11-14, söndag Edsgatan 5. Har du ett kulturevenemang till nästa nyhetsbrev? Skicka bild och text till klara.blomdahl@vanersborg.se senast den 21/2. Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Skicka ett mejl till samma adress. I Valet & Kvalet Lördagar i februari kl Krogshow med politiskt inslag av och med Erica Larsson, Carl Ceder och Vågmästarorkestern. Biljetter bokas på Folkets Hus. Lördag1 februari: Sverigedemokraterna - Välfärdspartiet - Kristdemokraterna Lördag 8 februari: Centerpartiet - Folkpartiet Lördag 15 februari: Socialdemokraterna - Miljöpartiet Lördag 22 februari: Moderaterna - Vänsterpartiet

På gång i Kulturens Vänersborg Januari

På gång i Kulturens Vänersborg Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR DANSPROJEKT MED GÖTEBORGSOPERAN Eleverna i Dansprofilen på Vänerparkens skola har tillsammans med Monica Milocco från GöteborgsOperan och Linn Widenberg Johansson från

Läs mer

Vänersborgs museum. Nu finns vi på Facebook. Program. Våren - sommaren 2014 VÄNERSBORGS MUSEUM

Vänersborgs museum. Nu finns vi på Facebook. Program. Våren - sommaren 2014 VÄNERSBORGS MUSEUM Vänersborgs museum Nu finns vi på Facebook Program Våren - sommaren 2014 VÄNERSBORGS MUSEUM Välkommen till Vänersborgs museum! Upptäcktesresor i tid och rum Föremål från hela världen utställda i autentisk

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

Välkomna till planeringsmöte

Välkomna till planeringsmöte Välkomna till planeringsmöte Presentationsrunda Malin Haglund, malin.haglund@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Kulturveckorna

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRENINGSMÖTE OM KULTURVECKAN 2014 Måndag 1 september 18.00 hörsalen, Vänersborgs bibliotek Det sista föreningsmötet inför Kulturveckan kommer att äga rum måndagen

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni Juni KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Evenemang hela sommaren! Vänersborgs kommun har en stolt tradition av utomhusevenemang som fyller gator, torg och stränder under sommarmånaderna. Ett viktigt

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Repertoaren i Värmland våren 2014

Repertoaren i Värmland våren 2014 Repertoaren i Värmland våren 2014 1 Repertoaren i Värmland våren 2014 I föreliggande program kan du se de föreställningar som kommer att spelas på länets teaterföreningars scener under våren. Till detta

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Kommunbladet oktober 2014

Kommunbladet oktober 2014 Kommunbladet oktober 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nr 7. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under oktober månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller Sofie

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr

Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se. Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr medborgarskolan Läs mer om kurserna på www.altakulturknut.se Akustisk gitarr Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 760 kr Västafrikansk dans Onsdagar 5/ 0 8.00 9.30 0 ggr 800 kr Fredagskväll med dans Fredag 7/

Läs mer

SPORTLOV Aktiviteter 11/2 17/2. Vecka 7. Grästorps kommun

SPORTLOV Aktiviteter 11/2 17/2. Vecka 7. Grästorps kommun Grästorps kommun SPORTLOV 2019 Aktiviteter Vecka 7 11/2 17/2 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. MÅNDAG 11 FEBRUARI Bad och lek på Lunnevibadet

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Kulturprogram hösten 2015

Kulturprogram hösten 2015 Kulturprogram hösten 2015 Qulturum Sländan FÖRFATTARE FÖRELÄSARE ÖVRIGT BARN OCH LUNCHMUSIK FAMILJ FILM BARN OCH FAMILJ LÖRDAG 12/9 KL. 12.30 Pygméteatern ger Håll i handen En lekfull föreställning med

Läs mer

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom Vintern är på väg över mot vår, solen kikar fram bakom molnen och påsken står för dörren. På ABF är verksamheten i full gång. Här kan du läsa om några av våra nyheter. Håll även utkik efter intressant,

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September September Vänersborgs konsthall På ont och gott pågår till 14/9. Medeltida kyrkomåleri och hjälteserier möts i denna spännande utställning där seriebilderna är teckande av Vänersborgsbördige Henrik Jonsson.

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli.

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. Måndag 23 Juli Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. MÅNDAG 23 JULI (PÅGÅR T.O.M. 26 JULI)KRISTALLSALEN, RÅDHUSET MARSTRAND, MARSTRAND

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 VAD VILL DU GÖRA? Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun MASSOR AV AKTIVITETER PÅ SPORTLOVET Sportlovet bjuder på sjudande aktiviteter

Läs mer

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr.

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr. VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans Juli-Aug-Sept 2014 Juli V.27 Måndag 30 juni Tisdag 1 juli Onsdag 2 juli Torsdag 3 juli V.28 Måndag 7 juli Film från Örnsköldsviks

Läs mer

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Vecka 11, 10/3-15/3 Vollsjö har öppet onsdag 17-21 och fredag 18-22 Lövestad har öppet tisdag 17-21 och torsdag 17-21

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Mars

På gång i Kulturens Vänersborg Mars Mars KULTUR & FRITID INFORMERAR VÄNERSBORGS BIBLIOTEK MÖTE OM KULTURVECKAN Tisdag 18 mars kl. 18.00 i bibliotekets hörsal Nu är det dags för ett gemensamt uppstartsmöte inför Kulturveckan 2014. Vi bjuder

Läs mer

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008 Det finns restaurang, café och espressobar i museet. Det finns plats för att sitta och äta matsäck på plan 1. Dit kommer man genom ingången som ligger mot vattnet. 30 personer får plats. Det går inte att

Läs mer

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert

Evenemangslista. Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Evenemangslista Värmlandsoperan: 2 maj kl. 13.00 Gamla Wermlandsbanken, Forum Kammarkonsert Folkrörelsernas arkiv för Värmland firar 60-årsjubileum fredagen den 8 maj 2009 kl 14.00 i Arkivcentrum Värmland,

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november. November Måndag 4 november kl. 19.00 Tisdag 5 november kl. 19.00 Vänersborgs Museum Kammarmusikkonsert med Vänersborgs musikutbildningar Onsdag 6 november kl. 11.00 Digidel - datahjälp med Hannes Knutsson.

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2014 23 okt - 2 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Välkommen till Kulturveckan 2014 i Vänersborg! Nu är den här igen! För andra gången går Vänersborgs kommun

Läs mer

Mangateckning, 9-12 år

Mangateckning, 9-12 år Utbud våren 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN 12 19 mars 2010 Fredag 12 mars INVIGNING Festivalstart! Kom och var med! Välkommenshow - Invigningstal - Särskolekören -Vernissage av utställningen

Läs mer

Sommarlov Alla aktiviteter är gratis. facebook.com/hellefors.se. Text och layout:

Sommarlov Alla aktiviteter är gratis.   facebook.com/hellefors.se. Text och layout: Alla aktiviteter är gratis Sommarlov 2019 www.hellefors.se/lov facebook.com/hellefors.se 2019-06-11 Text och layout: Laila Sandberg Text och layout: 13 juni Musik och dans Ålder: 6 15 år Tid: Torsdag 18

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI OCH SOMMARJOBBARNA! I detta nyhetsbrev har vi ingen Kultur- och fritidprofil. Istället slår vi ett slag för alla de fantastiska ungdomar som är ute på stan

Läs mer

Almedalens goda samtal möten Sverige behöver

Almedalens goda samtal möten Sverige behöver Almedalens goda samtal möten Sverige behöver Välkommen till vår vackra mötesplats, 130 m från Almedalens scen, med utsikt över havet. En mötesplats för det goda samtalet. I Almedalsprogrammet presenteras

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti Juli & augusti KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Plötsligt händer det! Efter en kall och regnig vår har sommaren kommit med värme och sol till alla sommarlediga i Vänersborg. Inom

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin!

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin! Utbud hösten 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att du ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine Utbud hösten 2014 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

S P O R T L O V E T 2 0 1 0

S P O R T L O V E T 2 0 1 0 S P O R T L O V E T 2 0 1 0 Var så god här är vårt lovprogram för 2010 Som du ser så finns det en hel del av trevliga aktiviteter, som våra föreningar, företag och även vissa kommunala nämnder bjuder på

Läs mer

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Gratis aktiviteter och arrangemang för alla barn och ungdomar 6-15 år under sommarlovet i Tingsryds kommun. Sommarlovsprogram 2018 Kultur- och fritidsutskottet och arrangerade

Läs mer

Grä storp Höstlov 2011

Grä storp Höstlov 2011 Grä storp Höstlov 2011 Aktiviteter under v 44 LÖRDAG 29 OKTOBER Grästorps IK Åse & Viste Arena Skridsko-Hockeyskola kl 10:00-11:00. SÖNDAG 30 OKTOBER Grästorps Scoutkår Kl 11:00-13:00. Från 8 år. Anna-Sofia

Läs mer

Sommarlovsprogrammet finns även på Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året.

Sommarlovsprogrammet finns även på   Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. Grästorps kommun Sommarlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. Föreningskansliet 0514-392 26 Med reservation för eventuella ändringar & felstavningar

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2019

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2019 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se Aktiviteterna startar VÅRT EGET CAFÉ söndag augusti BAD måndag

Läs mer

Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning

Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning Kultur 2014 i Nordmalings kommun - sammanställning Kulturhuvudstadsåret 2014 delas in enligt samernas åtta årstider: (December-Mars); vinter (Mars-April); (April-Maj); Försommar (Juni); Sommar (Juni-Juli);

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

FEBRUARI JANUARI. Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek våren Boksnack. Torsdag 7 februari kl Plats: Lindsdalsbiblioteket

FEBRUARI JANUARI. Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek våren Boksnack. Torsdag 7 februari kl Plats: Lindsdalsbiblioteket Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek våren 2013 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. JANUARI Tisdag 29 januari kl. 9.30 FEBRUARI Barnteater, Superhjälparen

Läs mer

NYHETSBREV från EUROPA DIREKT FYRBODAL September 2012

NYHETSBREV från EUROPA DIREKT FYRBODAL September 2012 VETA MER OM EU Ny tillväxt- och sysselsättningsstrategi Europeiska kommissionen drar igång en ny strategi för att främja tillväxten och öka sysselsättningen i de kulturella och kreativa sektorerna. Strategin

Läs mer

10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln

10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln 22/10 Torsdag 10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare Hälsa på i en konstnärsateljé! Arr: Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln Teater Albatross föreställning om förintelsen.

Läs mer

Sportlov 14-18 februari 2011

Sportlov 14-18 februari 2011 Sportlov 14-18 februari 2011 www.mariestad.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Allmänhetens åkning 3 Spela badminton 3 Ungdomskulturhuset Elvärket 4 SportlovsLan på Elvärket 5 Sportlovskul på

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2015

Kultur i Hörby Oktober 2015 Kultur i Hörby Oktober 2015 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Undersökningen finns på webbplatsen hela oktober månad. Kvartalets läsare: Thore Lennartsson Vill du veta

Läs mer

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015 Kulturveckorna för alla i Enköping 9 november 21 november 2015 Illustration: Pelle Carlsson Vinnaren i teckningstävlingen sida 2 3 Teckningsutställning på tema jubileum sida 4 Invigning sida 5 Jubel i

Läs mer

Kultur i Hörby December 2016

Kultur i Hörby December 2016 Kultur i Hörby December 2016 ROY WILSON QUINTET med Anita Larsson SKIVSLÄPP Premiär för RWQ CD-Skiva Elisabet Elisabet & Jonas Strid framför några av våra mest älskade Julsånger Metropol 4 December kl

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

musik i helena S:ta Helena kyrka

musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena hösten-2018 Tack Gud för Livet och dess gåvor! Du talar till mej och rör vid mej genom orden, sången och musiken. Du vill att jag ska förstå att jag är gränslöst

Läs mer

M ÅNDAG. MAJ Galleria IN: Tider, måndag:

M ÅNDAG. MAJ Galleria IN: Tider, måndag: Designveckan, Sundsvall Program 26/5 30/5, 2014 M ÅNDAG MAJ Galleria IN: På måndag bjuder Galleria In: på levande musik inspirerande utställningar, fina erbjudanden, samt en intressant debatt om kulturlivet

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen 2015 i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det

Läs mer

Händer i höst! kultur för barn & unga. Lille Prinsen, Norrdans. Foto: Carl Thorborg

Händer i höst! kultur för barn & unga. Lille Prinsen, Norrdans. Foto: Carl Thorborg Foto: Carl Thorborg Lille Prinsen, Norrdans kultur för barn & unga Händer i höst! Barnföreställningar Entré 25 kr Barn- och familjeföreställningar arrangeras på olika platser i kommunen. Förköp på huvudbiblioteket

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Kultur i Hörby April 2016

Kultur i Hörby April 2016 Kultur i Hörby April 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson, som

Läs mer