Välkommen. till Umeå universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen. till Umeå universitet"

Transkript

1 Välkommen till Umeå universitet

2

3 Välkommen till Umeå! Det är både roligt och hedrande att du valt att studera hos oss. Vår förhoppning är att du ska trivas, utvecklas och få nya kunskaper som du kommer att ha nytta av i ditt fortsatta liv. Vad du än har valt att läsa så kommer du att känna av den dynamik som finns vid Umeå universitet. På campus, i fiket, i biblioteket eller på puben kommer du att möta studenter med en annan bakgrund och en annan utbildningsprofil. Ta vara på detta! Studietiden innebär inte bara ett intensivt kunskapsinhämtande utan också möjligheter till nya kontakter och erfarenheter. I den här lilla broschyren får du en försmak av Umeå och vårt universitet. Välkommen till oss! Göran Sandberg, rektor

4

5 Här bor du bra och nära! När du studerar i Umeå ska du förstås bo bra. Här är relativt lätt att få en bostad. De senaste åren har det byggts en hel del studentlägenheter och andra små lägenheter på bekvämt promenad- och cykelavstånd till universitet och centrum. På Berghem, Carlshem, Lilljansberget, Mariehem, Nydalahöjd, Tomtebo, Tunnelbacken, Ålidhem och Ålidhöjd har det kommunala bostadsbolaget Bostaden < studentrum i korridor och lägenheter i olika storlek. Studentrum är ett perfekt boende om du snabbt vill lära känna Umeå och andra studenter. I studentrum har du egen dusch och toalett. Kök och allrum delar du med de andra i korridoren. På Lilljansberget, helt nära campus, har Bostaden många nybyggda lägenheter med ett eller två rum, litet kök, allrum och sovalkov. Registrera dig på Bostadens hemsida så snart som möjligt, så blir du placerad i bostadskön. Privata Balticgruppen < hyr ut studentbostäder i närheten av universitetet. Det är lägenheter på 25 kvadratmeter med ett rum och eget kök och bad. Balticgruppen har ingen bostadskö. Här är det anmälan via företagets hemsida och först till kvarn som gäller. Det finns fler privata bostadsbolag i Umeå som hyr ut lägenheter. Du hittar dem på < Behöver du en tillfällig bostad kan akutrumsförmedlingen hjälpa dig < boende/akutrumsformedling>.

6

7 Fritid i Umeå! Studier är fritid också. I Umeå finns nog allt du kan önska av nöje, kultur, sport och föreningsliv < kulturfritid>. Mysiga pubar med uteservering, festivaler med världsartister och inte minst 40 mil skidspår förgyller din fritid här. Om du vill sporta gör du det på Iksu < Europas största friskvårdsanläggning, ett par hundra meter från campus. En fantastisk mötesplats för ungdomarna i staden med sina ca besökare i veckan. Här kan du förena studier och motion. Ett internetkafé och studieplatser gör det lätt att växla mellan studier och friskvård. Sista helgen i maj arrangerar Iksu världens största brännbollscup. Vill du kolla på sport så ser du det häftigaste fotbollslaget i världen, Umeå IK, på Gammliavallen i gräs likväl som i snö. I Umeå spelas också innebandy och volleyboll på hög nivå och du vet väl att stadens stolta hockeylag heter Björklöven. Inom universitetet finns studentkårer, nationer och föreningar som gärna tar hand om dig som är ny på campus. Läs mer på < Kultur på campus bjuder alla som rör sig på campus på kultur av bästa sort film, jojk, dans, böcker, Marit Bergman, valborg, trädgård och prat. Häng på! Just kultur och nöje är två av Umeås starkare sidor. Här är nästan alltid något på gång festival, opera, rock, konst, dans, visor, pop, teater. Aktuell info hittar du på < och i dagstidningarna Västerbottens- Kuriren och Västerbottens Folkblad.

8

9 Stöd och service till studenter Under din studietid kan du behöva stöd och service av olika slag. Då finns Studentcentrum < till din hjälp. Studentcentrum ger dig service och vägledning från antagning till examen. Studentcentrums personal möter du i Förvaltningshuset (huset med tornet, hus D, <studentcentrum@adm.umu.se>, ). Här kan du få personlig vägledning och på Torget finns gott om informationsmaterial och sökdatorer. Studentcentrums reception på Torget är öppen under terminen måndag fredag kl. 8:00 15:00. Studentcentrum kan till exempel hjälpa dig med studievägledning, med frågor om antagning, behörighets- och urvalsregler, examen och arbetsmarknad. Kanske du behöver hjälp med studieteknik eller språk i tal och skrift? Språkverkstaden vid Studentcentrum erbjuder skrivhandledning om hur du skriver akademiska texter. De ger även kurser där du som har dyslexi kan få hjälp. Om du har en funktionsnedsättning kan du få stöd under studietiden. En funktionsnedsättning behöver inte bli ett hinder i dina studier. Du som kommer från ett annat land kanske behöver hjälp av International Office. Inom Studentcentrum finns också kuratorer, sjuksköterska och dietist. På campus finns studentprästerna, vilka du hittar du i kapellet ett andrum i Universumhuset. Studentkårerna bevakar dina intressen. De fungerar som ett slags fackförbund för studenterna. Läs mer på <

10

11 Umeå är hemma! I Umeå cyklar man! Gärna året runt! Här finns 18 mil cykelväg och från universitetet rullar du ner till centrum på knappt 7 minuter. I Umeå bor fler än Umeåbor och de är i snitt 37,9 år. De flesta är inte födda här, fler än hälften kommer från Göteborg, Kiruna, Irak och andra platser. Umeå kallas Björkarnas stad. I centrum växer björkar som planterades som brandskyddande alléer efter att staden brunnit ner på 1800-talet. I juni står björkarna gröna och nätterna är ljusa och lååånga Bakom gamla rådhuset, som förvandlats till nattklubb och restaurang, finns Rådhusparken. Här under lönnarna, med utsikt över Umeälven, slappar Umeåborna gärna under den varma årstiden. I centrum finns det mesta inom promenadavstånd. Vill du ta en cappuccino finns det gott om kaféer. Klubbar, pubar och restauranger behöver du inte heller sakna. Vill du bara kolla in Umeåborna tar du plats på Apberget. Varför det heter så förstår du när du kommer dit. Vid busstorget Vasaplan ligger Folkets hus och runt knuten hittar du Norrlandsoperan, båda med scener för stadens häftiga kulturliv. Gillar du teater, dans, konst eller musik så händer alltid något. Förresten siktar Umeå på att bli Europas kulturhuvudstad Är du sportnörd? Umeå IK spelar världens bästa fotboll, och här spelas också innebandy och volleyboll av toppklass. Vill du hellre gå på hockey så heter laget Björklöven. Vill du veta mer om din nya hemstad? Läs på <

12

13 Tur och retur Umeå Det är lätt att ta sig till Umeå. Flyget från Stockholm tar 50 minuter och varje dag finns många avgångar och flera flygbolag att välja på. Umeås flygplats Alvik ligger några kilometer från centrum. Flygbussen stannar vid flera bostadsområden i närheten av universitetet, vid universitetet och förstås i city. Du kan också åka tåg till Umeå. Från Stockholm går nattåg och dagtåg. Kommer du från norr passar tåget också fint. Åker du hellre buss så finns många linjer och bussbolag att välja på för resande från söder, norr och väster. På <resplus.se> får du hjälp att se vilka alternativ som finns. Från söder är Y-buss ett alternativ < Om du kommer till Umeå med bil följer du skyltningen mot sjukhuset tills du ser skyltning mot universitetet. Du som kommer från Vasa med färjan till Holmsund kan åka buss in till city. Inom Umeå gäller buss, cykel eller promenad. Allt är nära och därför cyklar många året om. Begagnade cyklar säljs via Blocket, privatannonser i dagstidningarna, cykelhandlare och vid något tillfälle direkt på campus. När du kommer till Umeå universitet möter du ett universitetsområde där de flesta utbildningarna finns samlade inom gångavstånd. Karta över campus < umu/om_umu/kartor/karta_campus.html>. Planera din resa till Umeå med hjälp av < samhallsservice/kommunikationer>.

14

15 Välkomstmässa 4 september Torsdag den 4 september mellan kl. 10:00 och 15:00 är du varmt välkommen till Umeå universitets Välkomstmässa som arrangeras i Universum mitt på campus. Den här dagen är du som är ny vid universitetet extra välkommen. Då finns det möjlighet att lära känna Umeå och universitetet lite närmare. En mängd utställare visar upp sina verksamheter och du får ta del av mycket av det som studentlivet i Umeå har att erbjuda. Ett litet urval av dem som brukar dyka upp är Akademiska ridklubben i Umeå, Amnesty studentgrupp, Umeå kristna studentförening, Folkets bio, Folktandvården, Umeå Square Dancers, Föreningen Jazz i Umeå, Iksu, Arbetsförmedlingen, Norrlandsoperan, Studentradion, Umeå gymnastikförening, skatteverket, Umeå turistbyrå, Yttre rymdens nation Under Välkomstmässan kan du vinna skojiga priser i tävlingar, kolla på sjysta uppträdanden, gå guidade turer på campus, köpa en begagnad cykel till ett hyfsat pris, ägna dig åt tilltugg och mingel och mycket mer.

16

17 Umeå universitet Campus Skellefteå Universitetsområdet i Skellefteå ligger vackert vid Skellefteälven några hundra meter från centrum. Här studerar totalt omkring studenter vid olika utbildningar som ges av Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och Skeria Utveckling. På Campus Skellefteå finns förutom undervisningslokaler också kaféer, bibliotek, restaurang, bokhandel och sporthall. Som student har du tillgång till studenthälsovård och studievägledning och en del annan studentservice på campus. Här finns en studentförening som jobbar för studenterna < Det finns gott om studentbostäder i kommunen och alla bostäder har fast Internetuppkoppling. I Skellefteå bor omkring människor. Här finns flera stora industriföretag som Boliden och Alimak och en hel del data- och tjänsteföretag. Musiken har länge haft en självklar plats här. Varje sommar bjuds här två välbesökta festivaler Stadsfesten och gratisfesten Trästocksfestivalen med musiker och publik från när och fjärran. Då vibrerar Skellefteå av allt från Abalone Dots och MA Numminen till Jill Johnson och Amanda Jensen. Och förresten gillar du hockey så är Skellefteå AIK Hockey numera ett givet lag i ishockeyns finrum Elitserien Till Skellefteå färdas man med flyg, tåg, buss eller bil. Flyget tar omkring en timme från Stockholm. Läs mer om Skellefteå på <

18

19 Umeå universitet Campus Örnsköldsvik Örnsköldsvik är en stad att trivas i. Här är allt nära. Umeå universitet Campus Örnsköldsvik finns i universitetshuset i centrum, nära den vackra Inre hamnen. Här studerar närmare 400 studenter. I samma kvarter finns också studentbiblioteket, stadsbiblioteket, lärcentrum och studentreceptionen, där du som är student får hjälp med alla praktiska detaljer. Du bor nära också Örnsköldsviks kommun garanterar dig en bra bostad inom promenadavstånd från centrum. Studentlivet är ju verkligen mer än plugg och tentor. I Örnsköldsvik finns en studentförening som har plats för dig som vill vara aktiv och för dig som vill ha kul <www. stung.se>. Om du gillar att träna på gym, gå på teater och konsert eller koppla av på spa så finns det du söker här. På vintern är förstås all typ av skidåkning nära. Har du lust att gå ut och roa dig så finns restauranger, pubar och studenternas eget kårhus. Dessutom finns en av Sveriges häftigaste naturupplevelser inpå knuten, världsarvet Höga kusten < För dig som gillar sport är Örnsköldsvik inte enbart hemmalaget Modo Hockey, men visst är staden stolt över sitt elitserielag. På Arenan kan du också kolla in matcherna och bli ett äkta Modofans. Läs mer om Örnsköldsvik på <

20

Välkommen. till Umeå universitet

Välkommen. till Umeå universitet Välkommen till Umeå universitet ht 2012 Välkommen till Umeå! Vi hoppas och tror att du kommer att trivas vid Umeå universitet. Idag finns det närmare 37 000 studenter vid Umeå universitet. De flesta studerar

Läs mer

tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna

tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna tudentbostäder n Luleå n Piteå n Skellefteå n Kiruna Bo bra när du pluggar vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet finns på 4 orter, Luleå, Piteå, Skellefteå och Kiruna. På alla orter

Läs mer

Helt enkelt en bra studentstad.

Helt enkelt en bra studentstad. Helt enkelt en bra studentstad. Lite snabb fakta Strategiskt läge vid kusten mitt i Sverige 38 mil norr om Stockholm 27 mil söder om Umeå Goda pendlingsmöjligheter Max en timmes resväg till fem kringliggande

Läs mer

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Reservation för eventuella ändringar och tryckfel. 1 Välkommen till ditt Notholmen Morgonkaffe med havsutsikt? Vill du bo i ett idylliskt

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Reseberättelse Polen

Reseberättelse Polen Reseberättelse Polen Utgången från centralstationen Introduktion Jag åkte på utbytesstudier till Polen och studerade vid Warsaw University of Technology höstterminen 2013/2014. Jag valde Polen för min

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport

RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport City Rådhuset Rådhuset Skidspåret Hörnefors Stengärdets väg Mariehemsv. Berghem Berghem Storgatan 96 Nygatan 71 Skolgatan 17 Umeå tingsrätt Uman

Läs mer

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Mitt utbytesår i Berlin har varit helt fantastiskt. När jag precis slutat gymnasiet var jag en vecka på semester i Berlin och kände direkt att här vill jag bo!.

Läs mer

Kundundersökning 2017, Hörnefors bibliotek

Kundundersökning 2017, Hörnefors bibliotek Kundundersökning 2017, Hörnefors bibliotek 1. Jag är: Man 28 31,1 Kvinna 62 68,9 Annan 0 0 2. Min ålder: - 25 år 6 6,7 26-45 år 17 18,9 46-65 år 30 33,3 66 år - 37 41,1 2 av 8 3. Tid för mitt besök: 07.00-13.00

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Hotell Stad Event Datum Email anmälan. Scandic Swania Trollhättan Spel kväll med personalen 2015-02-03 helena.sandberg@scandichotels.

Hotell Stad Event Datum Email anmälan. Scandic Swania Trollhättan Spel kväll med personalen 2015-02-03 helena.sandberg@scandichotels. Vi vill gärna träffa dig på våra stamgästkvällar. Här är datumen för planerade kvällar som du kan anmäla dig till. Vi ses! We want to hang out with you! See which dates and hotels you can sign up for our

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef.

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef. Barnkörläger 2015! Nu är det dags igen för barnkörläger på Wilhelmsberg! 13-16 augusti äger lägret rum och vi som är ledare hoppas och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse! Över 100 barn och ledare

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

Välkommen till Kulturledarprogrammet!

Välkommen till Kulturledarprogrammet! Växjö 2016-06-27 Välkommen till Kulturledarprogrammet! Vi skulle vilja hälsa dig välkommen till Kulturledarprogrammet (180 hp) på fakulteten för konst och humaniora vid Linnéuniversitetet. Med detta brev

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Torshamnsgatan 35 Thule Fastighetsutveckling AB Nordic Forum - Kista Science City Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet. Tomas Söderberg

RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet. Tomas Söderberg RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet Tomas Söderberg Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Fysioterapiprogrammet Helsingfors 2010 INNEHÅLL 1 INLEDNING 2 LINKÖPINGS UNIVERSITET 3 BIBLIOTEK

Läs mer

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST TEXT JESSICA RICKARDSSON FOTO JAN EKBLOM Hösten 1996 hände något som förändrade Norrköping totalt universitetet kom till stan! Nu, nästan tio år senare, är studenterna en självklar del av stadsbilden.

Läs mer

Konferens på Sandhamns Värdshus

Konferens på Sandhamns Värdshus Konferens på Sandhamns Värdshus ÖPPET ÅRET RUNT Konferens för er som vill komma bort från storstadens buller och jäkt. Vi finns i en rofylld, charmig och inspirerande skärgårdsmiljö endast 2 timmar bort

Läs mer

Torshamnsgatan 39. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Torshamnsgatan 39. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Torshamnsgatan 39 Thule Fastighetsutveckling AB Nordic Forum - Kista Science City Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer

Läs mer

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund.

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo program 2011 Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

Saki: I söndags, åkte jag till Gröna Lund med min pojkvän. Vi åkte många attraktioner. Bläckfisken var roligast. Och Insane var också jättebra.

Saki: I söndags, åkte jag till Gröna Lund med min pojkvän. Vi åkte många attraktioner. Bläckfisken var roligast. Och Insane var också jättebra. Läxa till tisdag 5 juni Skriv text ÖB/47 presens till preteritum ÖB/51 Olgas vecka - ordföljd! ÖB/52 Klockan - skriv hela meningen! (Kvart över åtta börjar jag skolan) TB/56

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska GRAFISK FORM ILLUSTRATION ÖVERSÄTTNING TRYCK TRYCKT PÅ MILJÖVÄNLIGT PAPPER Att studera

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 EXAM COURSE 1 Saturday February 22, 15:00-17:00 Surname A L: LADUVIKSSALEN Surname K Ö: UGGLEVIKSSALEN Please register

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

AKTIVITETSHANDLEDNING

AKTIVITETSHANDLEDNING AKTIVITETSHANDLEDNING Av AnnMarie Lindman JEFFREY IGE VÄGEN TILL PARALYMPICS av Martin Nauclér Handledningen är ett underlag för diskussion för den som vill läsa den här boken i grupp inom till exempel

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer. eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på

A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer. eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på 5 Fem på stan En journalist frågar fem personer på stan: "vad brukar du göra på fritiden?,, A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på vattengymp a. Jag

Läs mer

NYA ROSTERIET LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM

NYA ROSTERIET LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM NYA ROSTERIET LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM LILJEHOLMEN, VÄSTRA SÖDERMALM FLYTTA IN PÅ ROSTERIGRÄND 12 I hjärtat av Liljeholmen och med vattnet runt knuten hittar du Rosteriet. Här har du nära till buss,

Läs mer

Scandic Alvik Stockholm Alvik Friends kväll 2015-02-11 alvik@scandichotels.com

Scandic Alvik Stockholm Alvik Friends kväll 2015-02-11 alvik@scandichotels.com Vi vill gärna träffa dig på våra stamgästkvällar. Här är datumen för planerade kvällar som du kan anmäla dig till. Vi ses! We want to hang out with you! See which dates and hotels you can sign up for our

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Välkommen till Hjo En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Att börja med Som ny i Sverige finns det några saker som är viktiga att börja med, dessa är: Folkbokföring Fullständigt personnummer ID-kort

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan.

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. Ale för alla Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. I planen står det vad som ska göras i år, nästa år, 2013 och 2014. Varje år ska politikerna

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN 3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN Välkommen till Gothia Innebandy Cup 2015 Sedan starten 1994 har Gothia Innebandy Cup varit ett årligen återkommande evenemang i

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

Drömläge vid Umeälvens södra strand

Drömläge vid Umeälvens södra strand Bryggaren Drömläge vid Umeälvens södra strand Brf Bryggaren 87 exklusiva bostads- rätter med utsikt över Umeälven och närhet till city. Detta är NCC En koncern som har ca 23.000 engagerade medarbetare.

Läs mer

Studentpresentation. Bild 1

Studentpresentation. Bild 1 Studentpresentation Bild 1 HUR HITTAR DU SVERIGES BÄSTA UNIVERSITET? Hur hittar du Sveriges bästa universitet? Gör du det genom att prata med kompisar och lyssna till historier om färgglada overaller med

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget.

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget. Alviks Torg. En fantastisk Alvik oas nära mälaren. alviks torg är en ny stadsdel sedan början på 90-talet, alldeles utanför tullarna. Här finns idag cirka 6 000 arbetsplatser. Det är ett område för dig

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med

avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med avkoppling grillkväll naturbad gröna lund matlagning en ungdomsgård på dina villkor! egen tid dataspel internet bio islandshästar sol för dig med högfungerande autism och aspergers skärgårdsbesök aktiviteter

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension Basic Swedish 1 A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension 1 A: a) Lucktext Skriv ett ord i varje lucka. Det finns

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Canberra, UC År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Läkarprogrammet, termin 9, 13 v kliniska placeringar 1. Tillgodoräknande Jag kunde tillgodoräkna mig 12 veckor

Läs mer

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM VISSA AV BILDERNA I DENNA BROSCHYR ÄR DIGITALA MONTAGE. RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM besqab.se/studion TÄBY KEMISTVÄGEN 17 BOX 1328 183 13 TÄBY TELEFON 08-409

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension Basic Swedish 1 A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension 1 A: a) Lucktext Skriv ett ord i varje lucka. Det finns

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer.

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer. TAIPEI Staden Taipei ligger på Taiwans nordligaste spets nära havet och omgärdat av berg och skog. Det är en riktig storstad med China Town känsla med mycket människor, mopeder och bilar (det lever 7 miljoner

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Reseberättelse Utlandsstudier Purdue University Indiana USA, HT 2014

Reseberättelse Utlandsstudier Purdue University Indiana USA, HT 2014 Reseberättelse Utlandsstudier Purdue University Indiana USA, HT 2014 Henrik Hansson KTH Högskoleingenjör Byggteknik och Design Under hösten 2014 studerade jag första terminen av mitt tredje på Purdue University

Läs mer

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård.

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård. BOSTAD Hur bor du? Malin Fasth bor i Jonsered. - Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har :om mycket. Vi har också en stor trädgård. ^ ODe"tä7mycket

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Välkommen till Forum Oskarshamn Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Hotell Rum Oscar är ett hotell med stjärnstatus. För att hela tiden hålla hög kvalitet är vi granskade av

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Välkomstbrev från era faddrar

Välkomstbrev från era faddrar Välkomstbrev från era faddrar Varmt välkommen till psykologprogrammet vid Umeå Universitet! Först och främst vill vi gratulera dig till att ha blivit antagen på psykologprogrammet, ett program som har

Läs mer

Utbytesrapport. Umeå universitet hösten 2005

Utbytesrapport. Umeå universitet hösten 2005 Utbytesrapport Umeå universitet hösten 2005 Att tänka på före avfärden I mitten av juni fick jag mitt välkomstbrev. Det innehöll ett letter of acceptance, kartor över Umeå och universitetsområdet, en student

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer