Verksamhetsberättelse Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2013-03-06 Föreningen Samhällsvetarna Uppsala"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2012

2 1 VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Organisation Under 2012 har följande studenter verkat som styrelseledamöter: Viktoria Wessman, Ordförande Charlotta Hägg, Vice Ordförande tillika Informationsansvarig Catarina Gruvstad, Kassör Ellinor Ohlin, Sekreterare Theodor Söderberg, Ordförande Aktivitetsutskottet Ann-Catrin Wells, Ordförande Utbildningsutskottet Eveline van Doninck, MÄSSAM- ansvarig Under 2012 har följande studenter verkat som förtroendevalda samt adjungerade: Ebba Knutsson, Vice Ordförande Aktivitetsutskottet Angelica Norberg, Vice Ordförande Utbildningsutskottet Annelie Berggren, Biträdande Kassör Jesper Nydert, Ledamot Utbildningsutskottet Matilda Fredborg, Ledamot Utbildningsutskottet Martin Kosola, Idrottsansvarig Aktivitetsutskottet Övriga poster: Victoria Simon- Novén, Valberedning Matilda Svedberg, Valberedning Johanna Stenberg, Revisor 2 Föreningens verksamhetsområde Under verksamhetsårets hösttermin har föreningen haft 450 betalande medlemmar. Medlemsavgiften har varit 100 kr för hela studietiden.

3 3 Föreningens syfte Föreningen syftar till att stödja de studenter som studerar samhällsvetenskapliga ämnen i Uppsala, med målet att utveckla deras möjligheter under studietiden i Uppsala samt kommande arbetsliv. Föreningen har under sitt verksamhetsår verkat genom dess utskott och anordnat ett flertal aktiviteter; bland annat arbetsmarknadsmässan MÄSSAM, fotbollsträningar, debatter och pluggstuga samt pubrundor och vår traditionella Invigning. 4 Styrelsens arbete Styrelsen började sin verksamhet med ett uppstartsmöte. Det mötet syftade till att de nya styrelseledamöterna skulle få en inblick i sin roll samt lära känna varandra. Samtliga förtroendevalda hade även överlämningsmöten med respektive företrädare. Under året har 14 styrelsemöten hållits vilket betyder att det i snitt hållits ett- två styrelsemöten i månaden. Styrelsen har haft ett öppet och nära samarbete under året. Styrelsen har lagt stor energi på att synliggöra föreningen. Två av våra största event under året, debatten mellan riksdagspartiernas ungdomsförbund och MÄSSAM, har omnämnts både i Studentradion och av tidningen Ergo. Debatten livesändes i Studentradions program Sen lunch med PK. Föreningen har varit representerat på den så kallade Minimässan för nya studenter och har medverkat på nätverksmöten med andra studentföreningar. Samarbeten har startats upp med Jusek, Folkuniversitetet, Studentradion och UPS. Samarbetet med Uppsala Studentkår har fortsatt löpande. Samarbetet med Studentradion har resulterat i att föreningens egna radioprogram, Världsligt, kommer att börja sändas på Studentradion under våren GENOMFÖRD VERKSAMHET 1 Möten Den 25 mars hölls föreningens kollegium, då bland annat den nya styrelsen valdes. Under 2012 har ca 14 protokollförda styrelsemöten ägt rum. Möten har hållits en-två gånger per månad. Fokus under styrelsemöten har varit att skapa aktiviteter som kan gynna

4 medlemmarna, stärka samarbetet och komma på nya idéer för att utveckla föreningen. 2 Hemsidan och nyhetsbreven Föreningens hemsida är fortfarande förlagd till hemsida24, en mycket användarvänlig plattform som i stort vem som helst kan uppdatera och förändra. Uppdateringen och utformningen av hemsidan har fungerat under året. Vice ordförande har varit ansvarig för hemsidan. Nyhetsbreven skickats liksom förra året ut genom getanewsletter.se, en betaltjänst som har fungerat utmärkt för att månadsvis skicka ut nyhetsbrev om månadens aktiviteter till våra medlemmar. Vice ordförande har varit ansvarig för utskick av nyhetsbrev. Under året har föreningen skapat ett Twitter-konto för att få ännu en informationskanal. I dagsläget har föreningen 67 följare på Twitter. Förutom av medlemmar följs föreningen även bland annat av Ergo, Uppsala Universitet, 18 minuter och andra studentföreningar. Detta gör att Twitter blivit ett av de enklaste sätten för föreningen att nå ut med information till andra studentföreningar och media. Styrelseledamöterna har delat på ansvaret för Twitter-kontot. 3 Utskotten Aktivitetsutskottet Skall arbeta med att arrangera olika sorters aktiviteter för föreningens medlemmar bland annat genomföra invigningar för nya studenter som läser samhällsvetenskapliga ämnen på universitetet. Denna verksamhetsberättelse avser aktivitetsutskottet förehavanden under det senaste året ( ). Den första aktiviteten vi arrangerade efter att ha blivit tillsatta vid Kollegiet i mars 2012 var en föreningskväll på Göteborgs Nation där föreningens medlemmar fick möjlighet att mingla med andra medlemmar och träffa den nya styrelsen. Vi introducerade Speeddating där medlemmarna fick en minut på sig att prata med varje styrelsemedlem för sig och ställa frågor. Kvällen blev väldigt lyckad.

5 I slutet av maj anordnade vi en sommaravslutning där vi träffades i Ekonomikumparken. Vi grillade, spelade brännboll och fotboll och uppslutningen av föreningsmedlemmar var mycket god. Vi hade en god tanke med att organisera en sommaraktivitet för de medlemmar som vistades i Uppsala under sommaren. Vi planerade in aktiviteten som vi kallade Sommarskoj i slutet av juni, dock var inte uppslutningen så stor med uppskattad av de som var närvarande. Planeringen för invigningen sattes igång tidigt och några dagar innan den drog igång hade vi en fadderkickoff med syfte att Invigningens alla faddrar skulle få en bättre sammanhållning. Invigningen genomfördes hösten 2012 med tema Tidsepoker. Vi provade denna gång att vara fem lag då vi hade förhoppning på att locka med kursare från Hållbar utveckling. Tyvärr anslöt sig inte så många studenter som vi trodde därifrån vilket resulterade i något få medlemmar i varje lag. Trots det var Invigningen mycket lyckad med många roliga aktiviteter och avslutades med en gasque på Smålands nation. Senare samma höst arrangerades den stora pubrundan där målet var att besöka alla Uppsalas 13 nationer. Pubrundan som låg kring Halloween hade det passande temat Halloween. Vi delade upp de närvarande medlemmarna i två lag och kvällen var genomgående lyckad. Innan jul inbokades den traditionella julkryssningen till Åbo som en kombinerad fest- och julavslutningsresa. Temat var denna gång Lucia istället för de tidigare årens tema Toga. Kryssningen var väldigt lyckad. Efter jul började planeringen inför vårens Invigning. Denna Invigning gjordes med temat Semester. Vi hade denna gång återgått till fyra grupper vilket resulterade i fler oinvigda i varje lag. Både faddrar och oinvigda tillsammans gjorde varje kväll mycket lyckade och trevliga. Invigningen avslutades med en gasque på Norrlands nation den 23/ Senare under våren är åter igen den stora pubrundan inplanerad den 3 april. Anledningen till att den kommer efter kollegiet är dels för att Invigningen denna gång varit längre än tidigare samt tentaperioder som kan resultera i att många väljer att inte komma. Temat för pubrundan kommer som tidigare gånger vara Huvudbonader.

6 Under året har även träningar anordnats av vår idrottsansvariga Martin Kosola. Han beskriver året som följande: Under våren och hösten har det anordnats fotbollsträningar på Ekebyvallen. Från november månad tills mars har vi haft träningar i Svettishuset. Träningen har varit cirka en gång i veckan under terminens gång. Träningarna inomhus har bestått av både fotboll och basket. Detta har uppskattats och det har varit en hög närvaro på träningarna. Sammantaget har utskottet fungerat väldigt bra, och aktivitetsutskottets strävan efter att anordna en aktivitet per månad har genomförts. Utbildningsutskottet Skall arbeta med studiebevakning för föreningens medlemmar. En gång per termin bör en studievägledningsdag arrangeras inför valet av kurser, som infaller 15 okt och 15 april. Skall även arbeta med att utveckla kontakten mellan studenter och lärare inom de ämnen som ingår i Samhällsvetarprogrammet. Skall arbeta med att undersöka och skapa praktiktillfällen för de medlemmar som studerar på Samhällsvetarprogrammet samt i övrigt förbereda studenterna för kommande arbetsliv. Utskottet har under det gångna året anordnat ett antal aktiviteter: Utbildningsutskottet bjuder in till filmvisning den 14 maj 2012 Vi visade dokumentärfilmen Inside Job från 2010 som handlade om vad som ledde fram till finanskrisen år Efter dokumentärfilmen hölls en diskussion om ämnet. Eventet hölls på Ekonomikum i sal b115, ca 15 personer närvarade. Läxhjälp inför samhällsvetarnas första och andra tentamen, den 19 september 2012, den 19 november 2012 och den 5 februari 2013 Inför samhällsvetarnas första och andra tentamen anordnades en så kallad läxhjälp där tips och råd gavs kring allt från hur en tentamen går till och var tentamenssalarna ligger till frågor kring ämnet. Intresset för tentamenshjälpen var stort. Samtliga tillfällen hölls på Ekonomikum i sal A144 och B153. Runt 30 studenter närvarande vid varje tillfälle.

7 Läxhjälp inför samhällsplanerarnas första tentamen, den 22 mars 2013 Inför samhällsplanerarnas första tentamen anordnades en så kallad läxhjälp där tips och råd gavs kring allt från hur en tentamen går till och var tentamenssalarna ligger till frågor kring ämnet. Intresset för tentamenshjälpen var stort. Den hölls på Ekonomikum i sal B153. Runt 30 studenter närvarande. Joakim Andersson berättade om sitt utbyte i Kanada under invigningen, den 17 september 2012 Joakim berättade kort om sin upplevelse och svarade på frågor om utlandsstudier ur en students perspektiv. Samtliga oinvigda närvarade. Partidebatt, den 10 oktober 2012 En debatt mellan riksdagspartiernas ungdomsförbundsordföranden anordnades. Samtliga partier var representerade. Stig-Björn Ljunggren var moderator. Debatten sändes även live samt en intervju med arrangörerna och deltagarna via studentradio, anordnat av UPS. Debatten hölls på Ekonomikum i hörsal 1. Runt 145 personer närvarade (salen var full, alla kom ej in, ca 40 personer fick inte plats). Workshop i studieteknik, den 27 februari 2013 Sonja Entzenberg från Språkverkstaden höll en föreläsning om studieteknik riktat till samhällsvetenskapliga ämnen. Den hölls på Ekonomikum i sal B153, 19 personer närvarade. Föreläsning med Juras Stankievic, den 12 mars 2013 Utbildningsutskottet bjöd in Juras Stankievic, demokratiaktivist från Vitryssland, som verkar för oppositionspartiet Vitryska folkfronten. Han pratade om situationen i hemlandet och sitt arbete för partiet. Efter föreläsningen svarade Juras på frågor. Föreläsningen hölls på Ekonomikum i sal B115, runt 30 personer närvarade. Utbildningsutskottsmöten Utbildningsutskottet har bjudit in föreningens medlemmar till regelbundna möten. Detta har skett ungefär tre gånger per termin. Ungefär 5 personer har närvarat vid de olika tillfällena.

8 Vidare har utskottet fortsatt med arbetet inom sektionsråden. Varje sektionsråd har haft möte ungefär var tredje vecka. 1.1 MÄSSAM Förberedelserna inför MÄSSAM 2012 satte igång i april 2012, då projektgruppen sammanställdes och olika arbetsuppgifter fördelades. I projektgruppen ingick, förutom projektledaren, två föreläsningsansvariga och sex stycken företagsansvariga. Sammanlagt träffades projektgruppen ett tiotal gånger, men höll varandra regelbundet uppdaterade på Facebook. MÄSSAM hölls den 10e november 2012 mellan till i lokstallarna på Ekonomikum. Sammanlagt: - Ställde 11 företag/organisationer ut under dagen - Hölls det i 2 föreläsningar (Staffan Landin och Drivhuset) - Hölls det i en workshop (UDPF). MÄSSAM hade två sponsorer Uppsala Studentkår som sponsrade med ett ekonomiskt bidrag och Femme natural boost som sponsrade med energidrycker. 2. EKONOMI Föreningen har på det stora hela haft en mycket god ekonomi. För mer detaljer hänvisas till ekonomigenomgången och dokumentet som kassören ansvarar för. 3 AVSLUTNING Styrelsen blickar tillbaka på ett år som präglats av utveckling, ett år då många nya intressanta förslag lagts fram och initiativ tagits av såväl förtroendevalda som av medlemmar. Styrelsen

9 är särskilt glad över den sammanhållning som finns i föreningen och det intresse som finns för föreningens verksamhet och utformning hos medlemmarna. Samtliga förtroendevalda vill tacka alla medlemmar för det förtroende som getts oss och för det engagemang ni visat. Vi hoppas på ännu ett utvecklande, roligt och givande år för samtliga medlemmar och nya förtroendevalda. Uppsala Viktoria Wessman, Ordförande Charlotta Hägg, Vice Ordförande tillika Informationsansvarig Catarina Gruvstad, Kassör Ellinor Ohlin, Sekreterare Theodor Söderberg, Ordförande Aktivitetsutskottet Ann-Catrin Wells, Ordförande Utbildningsutskottet Eveline van Doninck, MÄSSAM-ansvarig Ebba Knutsson, Vice Ordförande Aktivitetsutskottet Angelica Norberg, Vice Ordförande Utbildningsutskottet Annelie Berggren, Biträdande Kassör Jesper Nydert, Ledamot Utbildningsutskottet Matilda Fredborg, Ledamot Utbildningsutskottet Martin Kosola, Idrottsansvarig Aktivitetsutskottet

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Propositionangående antagande av nya stadgar

Propositionangående antagande av nya stadgar Propositionangående antagande av nya stadgar Bakgrund: Styrelsen har under året som gått vid ett flertal tillfällen rådfrågat stadgarna i olika situationer. Ibland har stadgarna varit till hjälp, men många

Läs mer

Sekreteraren har fört protokoll under de sex styrelsemöten som ägt rum och ansvarat för dessa.

Sekreteraren har fört protokoll under de sex styrelsemöten som ägt rum och ansvarat för dessa. Verksamhetsberättelse för Uppsala Peace- and Development Students Association April-Oktober 2012 1. Föreningen i korthet Medlemskap i föreningen: 74 Antal betalande fullvärdiga medlemmar vid årets slut:

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 30 januari 2014, klockan 17.15 Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-09-16, 18.00 H432, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Sofia De Waal Viktor Fornander Carl Hofverberg

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer:

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 Datum: 3 oktober 2016 Plats: Ekonomikum H432 Tid: 17:00 Närvarande Sara Enlingfors Fanny Olsson Madeleine

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 12 november 2013, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. 1 Mötets

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Föreningen Uppsala Medievetare

Föreningen Uppsala Medievetare Art: Höststämma HT18 Plats: Ekonomikum, B153 Tid: 17.15 Närvarande: Linn Seipel, Amela Muratspahic, Caroline Matts, Elin Olsson, Agnes Eriksson, Liam Karatas, Elin Sjöberg, Teodor Hårdänge, Anneli Modin,

Läs mer

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare.

Dagordning. 1 Mötet öppnas Mötet öppnas onsdagen den 18 april klockan Val av justerare Styrelsen väljer Isabella Lockner till justerare. Datum: 2018-04-18 Mötesform: Styrelsemöte Plats: Nbvh Styrelserum Sekreterare: Angelica Wickström Närvarande: Olivia Schönfeldt, Andreas Berglund, Angelica Wickström, Emma Wiberg, Isabella Lockner, Elin

Läs mer

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 Förslag 2015-02- 06 Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 1 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Föreningens syfte & mål... 3 Organisation... 3 Medlemmar... 3 Styrelse... 3 Styrelsemöten...

Läs mer

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14.

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14. ÅRSBERÄTTELSE 08-09 Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2008-04-13 2009-03-14. Medlemmar Under HT08 hade ELSA 124 medlemmar 6 styrelsemedlemmar 6 ledare 110 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2014-06-01 till 2015-05-31

Verksamhetsberättelse Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2014-06-01 till 2015-05-31 Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2014-06-01 till 2015-05-31 VERKSAMHETSOMRÅDE Organisation Under 2014/2015 har följande studenter verkat som styrelseledamöter: Hanna Runald, Ordförande Ulrik Pershagen,

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 7 2015-03-05 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 5:e mars 2015, klockan 16.30. Styrelserummet, Department of Peace and

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-09-09 Kl. 17.00 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Ordförande

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift.

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift. Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2013 11 12 2014 05 13 Raderat Tillagt Omformulerat från Omformulerat till Flyttat från Flyttat till Tänk: Rött, lila och blått ska bort

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Students Association den 12 december 2013, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1. Verksamhetsområde 1.1 Styrelsen under verksamhetsår 2012/2013 Ordförande: Eric Åhlin Vice ordförande: Linnea Burke Rolfhamre Sekreterare: Matthias Ekström Kassör: Lina

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-08-30, 16.15 i Faculty Club, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Calle Håkansson Viktor Fornander Fredrik

Läs mer

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Juli - augusti Allting började, den 1 juli 2011 då vi som styrelse helt plötsligt står för nya, spännande och roliga utmaningar. Under vår första månad var

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Juridiska Föreningen 1. Juridiska Föreningens styrelse Samtliga ledamöter av Juridiska Föreningens Styrelse ska: delta vid styrelsemöten stå till

Läs mer

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsberättelse till

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsberättelse till Verksamhetsberättelse 2013-06-01 till 2014-03-13 1. VERKSAMHETSOMRÅDE 1.1 Organisation Under 2012 har följande studenter verkat som styrelseledamöter: Ann-Catrin Wells, Ordförande Victoria Simon-Novén,

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14 VT-14 Nordpols Verksamhetsberättelse Nordpols styrelse har under vårterminen 2014 genomfört en rad aktiviteter och lagt stort fokus på arbetslivsanknytning men också kommunikationen mellan styrelsen och

Läs mer

Styrelsen den

Styrelsen den Studentföreningen KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 21 november klockan 18:00 Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast 20 november. I tjänsten, dag som på ovan på Helsingborgen

Läs mer

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Föreningen Energisystemteknologerna Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 4 Stadgar 4 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 5 Stormöten 5 Föreningspolicy

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

GAVLECON Verksamhetsplan 2014

GAVLECON Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle Inledning: I enlighet med Gavlecons stadgar skall föregående styrelse avsluta sitt uppdrag med att skriva en verksamhetsberättelse

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-10-14 Styrelsemöte 2014, 14 oktober 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Hanna Sofia N, Melinda P, Fredrik T, Hanna Maria N, Jonatan P, Art V, Hannah E, Ebba D, Tor M, Julia M,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse , SPF Verksamhetsberättelse 2012-2013 startades 2012-10-01 med målsiktet på en aktiv och öppen förening för fågelintresserade, nybörjare och veteraner. Tonvikten ligger kring just aktiviteter av och för

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 16 2013-04-09 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för föreningen Uppsala Peace and Development Students Association den 9 April 2013. Department of Peace and Conflict Research, Gamla

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

Styrelseprotokoll. Förkortningarna som finns angivna under punkterna innebär följande; (I) för information, (D) för diskussion och (B) för beslut.

Styrelseprotokoll. Förkortningarna som finns angivna under punkterna innebär följande; (I) för information, (D) för diskussion och (B) för beslut. Styrelseprotokoll Datum: 26/11/2018 Mötesform: Sammanträdande, Skype Plats: Styrelserummet i NBVH Sekreterare: Johannes Estensen Närvarande: Olivia Schönfeldt, Andreas Berglund, Angelica Wickström, Johannes

Läs mer

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014 Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 7/10/2014 1 Föreningens namn Uppsala Peace and Development Students Association 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Students Association den 4 mars 2013, klockan 15:15,. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-11-16, 17.00 i Faculty Club, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Calle Håkansson Viktor Fornander Hanna

Läs mer

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum.

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum. Bilaga 1 Rapporter och meddelanden Ordförande, Jacob Fredriksson Efter höstmötet anordnade och höll jag i utvecklingssamtal med alla i styrelsen. Utvecklingssamtalen syftade till att få åsikter om styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2016 har bestått av: Göran Heintz Bo Widenor Jan Sydhoff Christopher Fager Agne Widholm Michael

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 21-05-2018 kl. 17.00. Kallade: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet: Ordförande

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

Föreningen Energisystemteknologerna

Föreningen Energisystemteknologerna Föreningen Energisystemteknologerna, Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 3 Stadgar 3 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 4 Stormöten 5

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare.

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare. 1 (13) Under punkten presidiet kommer styrelsen genom presidiet redogöra inför FuM om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom ledningsgruppen. Men även vissa gemensamma delar eller kring forum

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2014 10 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark (Informationsansvarig) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Sammanfattning Föreningen har under det gångna året genomfört en omstrukturering av verksamheterna samt förändrat hur verksamheterna

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Students Association den 22 januari 2013 klockan 16.15. Department of Peace and Conflict Research, Gamla torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #10 som ägde rum 2015 02 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna) Simon Lundmark

Läs mer

ELSA Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker Årsberättelse

ELSA Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker Årsberättelse ÅRSBERÄTTELSE 09-10 Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2009-03-15 2010-03-27. Medlemmar Under HT09 hade ELSA 60 medlemmar fördelade på följande sätt: 6 styrelsemedlemmar

Läs mer

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Kapitel 1 Allmänna stadgar 1. Studentföreningen Kemisektionen härefter kallad K-sektionen är en sammanslutning av studenterna på civilingenjörsprogrammet

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer