Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha."

Transkript

1 Projektdagbok Vecka 8 21 februari 22 februari Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha. Idag sitter jag och kladdar igen, men kommer inte på något mer än att jag har fastnat på att det ska vara en dator med på något sätt. Var även och köpte en mikrofon till min dator och den verkar fungera bra då mitt gamla headset inte fungerar. Sammanfattning: Denna vecka bestod utav föreläsningar och förberedelser för projektstarten i Projektledningskursen. Vecka 9 23 februari 24 februari 25 februari Idag var det genomgång i skolan om projektstarten, men jag kunde inte gå då jag blivit magsjuk under natten och inte sovit en blund. Hade turen att det var Oscarsgalan den natten så jag kunde kolla på något efter alla besök på toan. Idag skulle vi haft vårt första möte med gruppen, men Rickard vår projektledare var sjuk så vi sköt det till imorgon klockan Idag var föreläsningen inställd då läraren var sjuk, vilket var skönt då jag precis börjat få ha maten kvar. Idag hade vi vårt första möte och jag tyckte att det gick mycket bra och att gruppen jag hamnat i är kanon. Detta var dagordningen för dagens möte: Mappstruktur Där vi bestämde oss för hur det ska se ut under s: Dagböckerna Vi bestämde oss för att skriva dem på Wiki-sidan som skapats för vår grupp. Kommunikationsplan Vi bestämde att vi skulle ha möten varje onsdag och fredag klockan via Skype. Handledningsmöte Vi gick igenom om vi hade några frågor inför mötet med Hanna imorgon Gruppnamn Vi kom fram till att våran grupp skulle ha namnet Projektiid, lite som en projetil...

2 26 februari 27 februari Boka möte med beställaren Förfrågan om möte med beställaren skickades via mail och vi inväntar svar Kompetensinventering Vi gick igenom vad alla i gruppen kunde och hur duktig man är på programmen vi kommer att använda Vad ska produceras Vi bestämde oss för att göra följande: Logotyp T-shirt Kuvert Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Tidsplan Rickard ska sätta sig och få ihop ett GANT-schema Projektplan Vi gick igenom hur vi skulle lägga upp projektplanen Betyg Högsta betyg!!! Frågor till beställaren Vi kom fram till lite frågor som vi ville ha svar på från beställarmötet och om vi kom på några mer så skulle vi skriva dem på wikin. Vi satt ganska länge i möte, men jag tycker att vi fick fram vettiga saker. Min mikrofon fungerade inte så bra och jag har beställt ett nytt headset. Idag hade vi möte med Hanna och vi gick igenom följande: Upplägg för projektplanen och GANT-schemat Vi gick igenom vad som hänt innan första mötet Att använda Wikin till all dokumentation istället för S: Jag tycker att det känns bra att använda wikin för all dokumentation och Rickard skickade länken till vår sida till Hanna. Skulle haft seminarie idag men det var inställd på grund av sjukdom. Satt mig nere och spånade på en logotyp idé som dykt upp under dagen, men jag blev inte helt nöjd. Jag förde protokollet på dagens möte med Hanna. Idag var det dags för möte med beställaren och de var dessa frågor som vi gick igenom med beställaren: 1. Föredragna färger? 2. Vilken känsla vill du förmedla med den grafiska profilen? 3. Avgränsningar? 4. Färger? 5. Upplägg? 6. Implementera Linné på något sätt i Loggan? 7. Tänkt målgrupp? 8. Presentationsfoldern, önskat innehåll? 9. T-shirt, Önskemål (Utseende)?

3 28 februari 1 Mars 10. Visitkort, Önskemål (Utseende)? 11. Brevpapper/Kuvert, Önskemål? 12. Powerpointen, Önskemål? 13. Tips om intervjupersoner? Svaren vi fick var att det skulle vara lätta färger, modernt, design framför teknik och att vi skulle kunna ha intervjuer med Martin Östlund, Peter Adiels och Sven-Åke Johansson för att få mer synpunkter på utseende m.m. Fick headsetet idag, men efter det att mötet hade varit. Så jag använde chatten även idag. Idag har jag bara tagit det lugnt och låtit svaren från beställaren sjunka in lite mer. Idag hade vi möte med gruppen för att gå igenom detta: Sammanställningen av projektplan och Ganttschema samt diskussion runt dessa. Brainstorming angående logotypen + delegering skapande av logotyp Kickoff planering Vi kom fram till att alla skulle göra några förslag var av en logotyp till onsdagens möte. Satt även med de Grafisk uppgifterna som jag hade kvar att lämna in och som ska vara inne ikväll senast Blev klar i tid med allt!!! Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka bestod av att lära känna gruppen och börja tänka ut hur vår logotyp ska se ut. Ha våra första möten via skype och första mötet med handledaren och beställaren. Har haft möte utan mikrofon denna vecka då det inte fungerade att ha mina högtalare ihop med den. Fick headsetet på fredag eftermiddag så söndagens möte var med ljud och inte bara chatt. Vecka 10 2 Mars 3 Mars Idag har jag inte gjort något alls då jag fick reda på att min farmor gick bort under natten. Det var jobbigt när pappa kom bort och berättade detta för mig. När han åkte hem så bara grät jag. Hon blev 103 år gammal. Idag var det föreläsning i skolan och jag gick dit för att få något annat att tänka på. Sov inte så mycket inatt och är ganska slut i hela kroppen. Omtentan på MDIn lades upp också och jag skrev ut den på skolan.

4 4 Mars Idag var det möte med gruppen och jag berättade att min farmor gått bort och att jag inte fått så mycket gjort. Detta gick vi igenom på mötet: Diskutera runt framtagna loggor och bestämma vem som ska genomföra skapande av den egentliga loggan Brainstorming angående logotypen och delegering skapande av logotyp. Se över frågor inför intervjuer (Peter Adiels, Martin samt Sven-Åke) Kickoff aktivitet Vi kom fram till att vi skulle använda symbolen ANANSE NTONTAN som betyder: "spider's web" symbol of wisdom, creativity and the complexities of life. Ananse, the spider, is a well-known character in African folktales. Gillade den engelska förklaringen så det var därför jag skrev den här. Vi kom fram till att presentationen ska främst framföras av Joacim som har gjort den. Rickard tar hand om GANT-schemat. Satt med via chattfönstret idag då jag inte är så pratglad och fortfarande mycket ledsen efter måndagens besked. Hade inte heller gjort något förslag då jag inte kan koncentrera mig så bra just nu. Var hemma hos mina föräldrar på kvällen då min mamma fyllde år idag. 5 Mars Idag hade vi redovisning av projektplanen och det gick bra. Vi fick påbackning på vissa delar som vi gjort, men det var ganska lika med de andra grupperna. Vi ska diskutera igenom det på mötet imorgon. Vi hade seminarie i Kommunikation och Kognition på eftermiddag och det gick bra. Gick och la mig ganska tidigt för att försöka att sova, men det gick som det gick. 6 Mars Idag hade vi möte med gruppen igen och vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper och sedan diskutera kring dessa. Eventuellt bestämma vems prototyp som vi skall använda oss utav och arbeta vidare med. Se över frågorna till intervjuerna igen sedan skicka ut mail till Martin och Sven-Åke angående dessa. Diskutera kring gårdagens presentationsmöte, ändringar, tilläggningar mm. i projektplanen.

5 Rickard skickade ut mail till Martin och Sven-Åke och inväntar svar från dem. Vi kom fram till att vi skulle fundera vidare på logotypen då alla inte var närvarande vid dagens möte. Skrev lite på omtentan, men jag vet att jag kommer att skriva om svaren helt innan inlämningen. 7 Mars Idag har jag haft en lugn dag och bara slappat. Skrev lite på omtentan och var inne i stan för att fika med en kompis. 8 Mars Idag var det klockringning för farmor i församlingen hon tillhörde, men jag orkade inte gå dit så min pappa, mamma, min farbror och hans sambo var där. Det är jobbigt nog att behöva vänta över en månad tills begravningen är. Var på kalas då mitt brorsbarn fyller 16 år idag. Sammanfattning: Denna vecka har inte varit så rolig i mina ögon. En ganska ledsam och trött vecka har det varit eftersom min farmor gick bort och jag har nog inte fattat det än. Tack gruppen för stödet!! Vecka 11 9 Mars 10 Mars 11 Mars Idag vaknade jag med feber, ont i kroppen och kanonhuvudvärk. Låg i sängen hela dagen och sov. Idag var det föreläsning på schemat, men jag har fortfarande feber så jag gick inte till den. Försökte få ihop alla kladdpapper jag har inför inlämningen ikväll av omtentan. Fick ihop något som jag inte var så nöjd med, men hoppas åtminstone på att jag får godkänt. Idag skulle jag varit med på intervjun med Martin, men jag var ju sjuk så det gick inte. Joacim gjorde den själv. Idag har äntligen febern försvunnit, men jag är precis slut i kroppen ändå. Hade möte med gruppen där vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper igen och sedan diskutera kring dessa. Hur vi vill göra, vilken vi tycker, vad vi skall förändra, vad vi skall göra, deadline osv. Joacim berättar hur det gick med intervjun med Martin om hans svar och tankar mm. Gå igenom allas anteckningar från mötet med Morgan och Hanna, göra ändringarna direkt, tillsammans, i projektplanen, så att den blir färdig för och skickas iväg.

6 Lite schemaprat. Vi kom fram till att Lisas häftiga ordmoln ska vara med på T-shirten. Vi bestämde även att vi får rubba vårt schema lite då vi ligger efter med logotypen. Till fredagens möte ska vi ha en logotyp färdig, så att vi kan fortsätta med det andra materialet. Då ska vi komma fram till vilken vi ska använda oss av. 12 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom ändringarna som vi gjort i projektplanen. Det blev lite mer ändringar, men vi kom fram till att jag skulle skriva ut den och få den underskriven av beställaren då denne kom tillbaka från semestern. Vi gick även igenom dagböckerna och överlag så de bra ut. Det ska finnas med en sammanfattning efter varje vecka och det hade bland annat inte jag fått med, så det blev uppbackning på det. Jag förde protokollet på dagens möte. På eftermiddagen så var det dags för seminarie igen och det gick hyfsat bra. Blev en lugn kväll då jag fortfarande inte kände mig 100% frisk. 13 Mars Idag är det fredagen den 13:e igen... Idag hade vi möte med gruppen och vi hade en logotyp-brainstormning och bestämde oss för vilken logotyp vi ska ha eller jobba vidare med. Vi bollade runt idéerna och kom fram till att Rickards text var bra och Joacims multibox var super. Så en mix av dessa ska det bli. Jag förde protokollet på dagens möte. Evelina bokade biljetter till U2 konserten den 1:a augusti i Göteborg. WOW!!!! 14 Mars Idag var det sovmorgon som gällde och sen satte jag igång datorn för att surfa runt och svara på en massa mail som blivit liggande. 15 Mars Idag fikade jag med kompisarna på Ekelunds. Sen gick jag igenom gruppuppgiften som vi fått i Kommunikation & Kognition och som ska redovisas på onsdag. Sammanfattning: Denna vecka har jag varit sjuk, men försökt hänga med så gått det går i projektarbetet. Har haft två möten med gruppen och skulle varit med på intervjun med Martin, men var sjuk då. Skönt att logotypen håller på att ta form ordentligt nu.

7 Vecka Mars 17 Mars 18 Mars Idag var det dags att möta den andra gruppen för att gå igenom uppgiften i kommunikation & Kognition. Vi träffades på skolbiblioteket vid Vi satt i ungefär en timme då en av medlemmarna var borta och vi bestämde oss för att gå igenom allt från början på onsdag förmiddag. Vi skulle även fundera vidare hemma under tiden. Idag har jag suttit med gruppuppgiften och sen har jag jobbat med lite idéer om vilken text som kan tänkas användas i informationsbroshyren. Idag hade vi möte via Skype, som vanligt men vid en senare tid då vi hade gruppseminarie redovisning idag mellan och På mötet gick vi igenom följande: Se över hittills producerat material Diskutera runt innehåll i presentationsfoldern Fastställa stilram Vi kom fram till att Rickards idé för brevpapper var kanon och likaså Lisas idé till t-shirten. Jag och Joacim ska börja att jobba med foldern så fort så möjligt. Detta är stilramen vi kom fram till: Huvudrubrik, Helvetica LT Std strl Roman Mellanrubriker Helvetica LT Std strl 12 Brödtext Times New Roman strl 12 Länkar Helvetica LT Std strl 12 Daniels material är också i startgroparna. 19 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom följande: Diskuterade lite om hur vi skall gå till väga när vi skall följa upp målen, följa upp projektarbetet samt ändra i projektspecifikationen mm. Vi gick igenom vad vi gjort den senaste veckan och om vi hållit oss till tidsplanen mm. Pratade lite om vår sammanhållning i gruppen, konflikter mm. Pratade lite om vår redovisning av projektet samt projektdokumentation. Gick snabbt igenom våra projektdagböcker. Bestämde nästa tid för handledningsmöte.

8 Mötet gick bra och jag fick på fingrarna igenom min dagbok. Jag har den på papper, men har inte fått ner den på datorn än. Har varit lite mycket med farmors bortgång och allt annat runt omkring. 20 Mars Idag har vi haft gruppmöte och vi gick igenom följande: Gå igenom material Diskutera utvärderingen Uppdatera projektplanen Diskutera hur vi ska redovisa projektet Ev. Beställarmöte med Morgan Vi gick igenom materialet som finns nu och bestämde oss för att brevpappret är klart, visitkortet röstar vi på ett av Rickards två alternativ, t-shirten är klar och broschyren ska Joacim och jag diskutera igenom. Han ska göra designen och jag tar hand om texten som ska vara med i den. Jag har fått Morgans signatur på projektplanen idag precis innan mötet. Vi gick även igenom lite om hur redovisningen ska gå till och vem som ska säga vad. Mötet var uttömmande. Satt uppe och skrev texten till broschyren tills sent och jag tror att jag fick ihop det ganska bra. 21 Mars Fikade med en kompis på Holmgrens och sen kollade jag igenom texten en extra gång eftersom jag inte kunde skicka den igår kväll till Joacim. Mitt Internet svajar upp och ner som bara den. Har pratat med Telia, men det är INGA problem med det alls enligt dem. 22 Mars Idag har jag tvättat eftersom jag sköt på det från fredagen. Annars en lugn dag. Sammanfattning: Denna vecka har vi kommit fram till hur det mesta ska se ut och jag har sammanställt texten till broschyren. Jag är ganska nöjd med den och jag hoppas att resten av gruppen är det. Kommer att vara borta i nästa vecka under onsdagen och torsdagen. Vecka Mars 24 Mars Idag släpptes hemtentan i Kommunikation & Kognition. Den ser ganska svår ut i första anblicken. Sitter med den under dagen eftersom att det kommer att försvinna två dagar för mig då jag ska på kurs med mitt fack, ST.

9 Idag har jag suttit med hemtentan, men som vanligt vet jag att jag kommer att ändra ganska mycket i sista stund. Kanske ska sluta att göra så och se om det går bättre. Var hos frisören idag också och det försvann en massa hår. 25 Mars Idag åkte jag med tåget till Alvesta för att gå en facklig kurs. Denna dagen var mycket intressant. God mat och viktig information! Gruppen hade möte med Hanna och sedan ett gruppmöte direkt efter det. Tyvärr fick jag inte igång internetet så att jag kunde vara med. Ska kolla wikin ikväll eller imorgon när jag kommer hem. 26 Mars Dagen i Alvesta har varit bra. Gick lite i affärerna innan tåget skulle gå hem. Som vanligt var det försenat och jag kom hem ganska sent, Kollade på wikin, men inga protokoll fanns uppe. Min uppgift var att skriva protokollen från våra första möten med Hanna. 27 Mars Idag har vi haft möte och nu var jag med i leken igen. Detta gick igenom: Allas förslag till den nya loggan ska redovisas Diskussion kring logga Röstning Gruppen hade ett möte med beställaren igår och han ville ha lite ändringar. Vi gjorde lite ändringar på logotypen angående både texten och färgsättningen. Vi kom fram till en bra färgsättning, men den såg liten ful ut i mina ögon. Fast det är kanske en vanesak. 28 Mars Var inne i stan och fixade present till 50-års festen ikväll. Kollade in logotypen nu på eftermiddagen och den ser bättre och bättre ut. Kom ihåg att släcka mina lampor under Earth Hour ikväll. 29 Mars Idag var det möte med gruppen inför morgondagens möte. Vi gick igenom följande: Insamling av material för redovisningen och för inskickade till kunden Redovisningsförfarande Utvärdering Logotyp T-shirt Kuvert

10 Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Allt ser perfekt ut inför morgondagens redovisning. Vi skickade över allt material som Rickard ville ha och Daniel ville ha till presentationssidan. (http://rickardstromback.se/projektid/) Vi bestämde oss för att vi skulle ta utvärderingen på torsdag vid klockan Efter mötet skrev jag de två protokoll som saknades från Hannas handledningsmöten. Jag är SUPERnervös inför redovisningen, men det ska nog gå bra imorgon. Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka har handlat mycket om att sammanställa materialet inför redovisningen. Jag var iväg två dagar på kurs med facket. Mycket intressant. Vecka Mars 31 Mars 1 April 2 April Idag var det den STORA dagen och vi samlades i gruppen en timma innan redovisningen för att gå igenom det sista och slipa lite på i vilken ordning vi ska redovisa. Redovisningen gick bra, men jag var supernervös som bara den och vi var ju näst sist. De vände på turordningen och började med grupp 7, tror jag. Var totalt slut efter redovisningen och gick hem och vilade. Idag var det dags för första föreläsningen i Databas. Frågan är hur jag ska klara detta, men jag hoppas att det ska gå bra och jag får bara repetera allt som gås igenom. Idag har vi haft andra föreläsningen i Databas och det kanske klarnar efter hand med detta ämne. Idag har vi haft möte med gruppen för att fixa i ordning utvärderingen. Vi gick igenom punkt för punkt och Rickard skrev ner ett förslag och skickade det i chatten som vi alla godtog. Han skulle även maila kunde för att boka in ett möte för utvärdering. Hade även föreläsning i Databas igen.

11 3 April Idag hade gruppen utvärderings möte med kunden och han sa följande om våra produkter: Produkten Mycket bra logotyp / Särskilt den sista / Strukturen på brevpappret / lite otydlig info längst ner / ev. loggan på högersidan då högskolan har det så generellt / Kuvertet / Helt ok och som de ska, inget mer att säga där, enkelt är bra T-Shirten / Riktigt bra / Inte mer där heller / Det bästa e när texten inte tar lika mycket plats som loggan PP:n / Lite väl mycket / Boxarna längst ner OK och även loggorna / Färgen längst bak för tung / ändra typsnittet på brödtexten / Morgon donar i efterhand Visitkortet / Ta bort G-hus infon / Ändra inget här isf. / Nedvikningen?... bryter lite väl mycket kanske, lite tungt o oluftigt / Broschyren / Brödtexten som på PP:n / kanske svart bakgrund igen pga livligare / Intervjuerna igen / Tråkigt typsnitt men behöver inte ändra nu / Baksidan skall göras svart Redovisningen Mycket bra / Inga problem / Väl genomtänkt / VG vad gäller redovisningen Jag var inte med på mötet eftersom jag var på begravningen av min farmor. Det var skönt att få ett avslut på detta. 4 April Idag har det varit lugnt för min del. Varit inne i stan en sväng. 5 April Idag har jag skrivit rent hela dagboken då den var i en enda röra på blocket med en massa hemtentafrågor emellan. Sammanfattning: Denna vecka satte vi punkt på detta arbetet genom redovisningen och utvärderingen. Farmors begravning tog upp hela fredagen, men nu fick man ett avslut i alla fall på detta. Tycker att denna grupp har varit fantastisk att jobba i!!!!

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 2/6 Slutredovisning, redovisningen gick bra vi hade ju redan byggt ihop spelet så vi var inte särskilt oroliga. Allt som allt är jag väldigt nöjd med slutprodukten. 11/5

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Lenas mamma får en depression

Lenas mamma får en depression Lenas mamma får en depression Text och illustrationer: Elisabet Alphonce Lena bor med sin mamma och lillebror Johan på Tallstigen. Lena går i första klass och Johan går på förskolan om dagarna. Lena och

Läs mer

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte no X 2013/2014, 26 augusti 2013, kl. 17.10 Basgruppsrummet Kotten Närvarande: Märta, Liisa, Anna J, Jonas Lundgren, Anna HE, Fredrik, Albin, Julia FE och Emmy 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 Det här brevet skulle ha kommit för några veckor sedan, men det har liksom inte funnits tid till att sätta sig ner och skriva det då det har

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

Hur vi hittar till bra sömn

Hur vi hittar till bra sömn Hur vi hittar till bra sömn Förenklat kan man säga att det finns tre viktiga saker att tänka på när vi har svårt att sova: 1. Bara sova i sängen och inte göra någonting annat till exempel, kolla datorn

Läs mer

Loggbok. Måndag 28/1. Tisdag 5/2

Loggbok. Måndag 28/1. Tisdag 5/2 Loggbok Måndag 28/1 Vi hade först tänkt göra ett arbete om tandhygienistens arbetsförhållanden, vi hade då tänkt oss att i en klinisk undersökning för att se hur olika tandhygienister arbetar. Men på Lena

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer för och lokala NyföretagarCentrum Framtagna av i samarbete med s Kvalitetsråd 1 Logotype Logotype s logotype består av

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Folderserie TA BARN PÅ ALLVAR Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa in mamma eller pappa är psykisksjh07.indd 1 2007-09-10 16:44:51 MAMMA

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet?

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet? Studieteknik STUDIEHANDLEDNING Syftet med dessa övningar är att eleverna själva ska fördjupa sig i olika aspekter som kan förbättra deras egen inlärning. arna görs med fördel i grupp eller parvis, och

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Examensarbete VT Börja på förskolan

Examensarbete VT Börja på förskolan Examensarbete VT 2013 Börja på förskolan Att börja på förskolan kan var en stor omställning i livet för hela familjen. Somliga är bekanta med förskolans värld andra inte. Kanske har du frågat vänner och

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

KULEVA -hjälp Till hälsa och lärande

KULEVA -hjälp Till hälsa och lärande KULEVA -hjälp Till hälsa och lärande Högstadiet - sömn h8-1 BILD 1 -Joel sover gott Är det någon som känner sig trött idag? Hur många har sovit dåligt i natt? Vet ni hur många timmars sömn ni behöver i

Läs mer

Sömndagbok. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Sömndagbok. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Vecka: Sömndagbok Jag gick och la mig klockan: Jag somnade efter ungefär. antal min Vaknade du under natten? Hur många gånger och hur länge var du vaken? Jag vaknade klockan: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag

Läs mer

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7

RAPPORT. Vad har du fått för reaktioner på din konsert? Leader Bergslagen Box 101 739 22 Skinnskatteberg Besöksadress: Kyrkvägen 7 RAPPORT Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Pianot i fokus Daniel Larsson Hur fick du idén till att göra pianokonserten och varför ville du göra den? Jag har spelat piano sedan jag var runt

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 3 april - söndag 10 april

barnhemmet i muang mai söndag 3 april - söndag 10 april barnhemmet i muang mai söndag 3 april - söndag 10 april Intresset för lektioner i svenska och engelska tog oss på sängen. Vi har nu drygt 90 barn och tonåringar som anmält sitt intresse, vilket ställde

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

M E D I E - O C H K O M M U N I K A T I O N S V E T E N S K A P A N N L U N D Q V I S T. Välkommen till kursen Projekt & produktion

M E D I E - O C H K O M M U N I K A T I O N S V E T E N S K A P A N N L U N D Q V I S T. Välkommen till kursen Projekt & produktion Välkommen till kursen Projekt & produktion målet Verkligt uppdrag - Trycksaksproduktion - kunskap God beställarkompetens Kännedom om alla led t ex: kund, fotograf, reklambyrå, tryckeri Projektledarens

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Anel Muhic, Kyrkhults skola, Olofström. Pronomen

Anel Muhic, Kyrkhults skola, Olofström. Pronomen Pronomen Personliga pronomen - subjektsform A. EXEMPEL jag - Vad heter du? Jag heter Marcus. du - Vad ska du göra imorgon? Jag ska gå på bio. han - Är Marcus din bror? Nej, han är min kusin. hon - Är Nina

Läs mer

information till barn/ungdomar/närstående Inför sövning den / 20 på dagoperation, centralsjukhuset Kristianstad

information till barn/ungdomar/närstående Inför sövning den / 20 på dagoperation, centralsjukhuset Kristianstad information till barn/ungdomar/närstående Inför sövning den / 20 på dagoperation, centralsjukhuset Kristianstad Förberedelser inför operation För information inför operation besök eller ring oss några

Läs mer

En sann berättelse om utbrändhet

En sann berättelse om utbrändhet En sann berättelse om utbrändhet Marie är 31 år, har man och en hund. Bor i Stockholm och arbetar som webbredaktör på Företagarnas Riksorganisation (FR). Där ansvarar hon för hemsidor, intranät och internkommunikationen

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Den här skriften berättar kort om psykisk sjukdom och om hur det kan visa sig. Du får också veta hur du själv kan få stöd när mamma eller

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Joel är död Lärarmaterial

Joel är död Lärarmaterial sidan 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Den 9 maj förändras Linus liv. Linus är i skogen med mamma, pappa och storebror Joel. Linus ser upp till Joel och en dag vill han också vara stor

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. 2. Manus: Det finns många olika typer av kroppslig träning. Idag går många unga på gym för ren muskelstyrketräning. Andra kanske tränar någon

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Behandlingsguide Sov gott!

Behandlingsguide Sov gott! Behandlingsguide Sov gott! V älkommen till Primärvårdens gruppbehandling för sömnproblem! Denna behandling utgår från KBT kognitiv beteendeterapi, som är en behandlingsform som visat sig vara en effektiv

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

LEKTIONSTIPS. Lektionstips 3:4. Under denna lektion får dina elever:

LEKTIONSTIPS. Lektionstips 3:4. Under denna lektion får dina elever: Lektionen är skriven av Theres Farcher lärare i svenska och svenska som andraspråk. Hon har kopplat lektionen till Svenska Direkt 7 grundbok och studiebok. Svenska Direkt är skriven av Cecilia Peña, Lisa

Läs mer

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER DETTA DOKUMENT ÄR ETT KOMPLEMENT TILL NYFÖRETAGARCENTRUM SVERIGES GRAFISKA PROFIL. I DEN GRAFISKA PROFILEN SPECIFICERAS

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B 2011-11-06 07.49.41 B Bra kontraster. 2011-11-06 11.13.50 A 2011-11-06 23.19.52 A 11.12.39 A 11.16.15 A 11.16.52 A 11.27.11 B 11.27.32 A luftig och stilren, man blir störd när man läser artiklar av att

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle.

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle. Protokoll EHSS styrelsemöte 10 februari 2015 (telefonmöte). Punkter att ta upp Deltagare: Jane, Anna-Lisa, Mathias, PJ, Göran, Olle 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande, sekreterare och justeringsman

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l Det ska synas att det är vi Vår gra ska pro l Vår gra ska pro l Inledning Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) arbetar för barn och ungdomar med rörelsehinder och deras familjer. RBU

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

PROTOKOLL 2008-09-01

PROTOKOLL 2008-09-01 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 13.00 (för ID3) och 17.00 (för ID2) Plats: Kalmar Nyckel Närvarande: Erik Westermark,, Morgan Rydbrink, Deni Aganovic, Jimmy Berggren, Jan Boman 1. Mötets öppnande

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Cambros elektroniska utvärderingssystem

Cambros elektroniska utvärderingssystem Cambros elektroniska utvärderingssystem Kursutvärdering Kost vid graviditet och amning 7,5 hp HT12 Tack för att du tar dig tid att fylla i utvärderingen av kursen Kost vid graviditet och amning! projektarbetet

Läs mer

Rapport Kompetenta familjer Feriepraktik sommaren 2013

Rapport Kompetenta familjer Feriepraktik sommaren 2013 Rapport Kompetenta familjer Feriepraktik sommaren 2013 Alamir Samir Elvira Fernandez Elin Lindberg Bakgrund Att forska är att skaffa sig djupare kunskaper om ett ämne, kan vara vad som helst. Föräldrastöd

Läs mer

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR.

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR. Dagbok VALPSIDA 150508 VALPAR. Skriv ut I söndags kväll började Axa och jag att sova i valprummet. På onsdagen började Axa att bädda, hon ville inte äta något, knappt skinka eller leverpastej. Onsdag natt

Läs mer

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Magdi väljs 3. Godkännande av dagordning 4. Vad gör alla? TTPA: Har börjat två nya kurser, Teaterkritik och Skådespelare

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 9/7-2012 Projekttid: 18 juni 29 juni Stödmottagare (organisation): Josephine Svärd Journalnummer: Projektnamn: Konstutställning 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag!

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Mitt sommarprojek t av: Rebecca Andersson Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Ni kids mellan 5 och 13 år är välkommna

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Risksituationer vid studier

Risksituationer vid studier PIE. EKI. Linköpings universitet. 1 Artikel A9 i serien Att komma igång och bli klar i tid Risksituationer vid studier En risksituation i studier är när sannolikheten att du skall gå ifrån dina uppgjorda

Läs mer

Nallemajas månadsbrev oktober 2015

Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Nallemajas månadsbrev oktober 2015 Månaden startades upp med ett välbesökt föräldramöte, tack för det! Första timmen hade vi besök av Familjecentrum som berättade om sin verksamhet och utbildningar som

Läs mer

Det blev en bra presentation och spänningen började släppa så smått.

Det blev en bra presentation och spänningen började släppa så smått. Så var det då dags igen för ännu en Framtidsverkstad med dessa härliga ungdomar. Vi samlades på morgonen den 15 maj på Andreasgården. Det låg förväntan och spänning i luften, speciellt för de nya i gänget.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari Det har gått en hel månad sedan sist, vi ber om ursäkt för detta. Tiden har bara flugit iväg då det är lite mer jobb med 46 barn än med, som

Läs mer

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar Sömnbehandling i grupp Mina registreringar Sömnbehandling i grupp, Hälso- och sjukvårdsavdelningen 2014 Innehåll Välkommen till sömnbehandling Sömndagbok och mina vanor Sömndagbok Veckans aktiviteter Mål

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer