Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha."

Transkript

1 Projektdagbok Vecka 8 21 februari 22 februari Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha. Idag sitter jag och kladdar igen, men kommer inte på något mer än att jag har fastnat på att det ska vara en dator med på något sätt. Var även och köpte en mikrofon till min dator och den verkar fungera bra då mitt gamla headset inte fungerar. Sammanfattning: Denna vecka bestod utav föreläsningar och förberedelser för projektstarten i Projektledningskursen. Vecka 9 23 februari 24 februari 25 februari Idag var det genomgång i skolan om projektstarten, men jag kunde inte gå då jag blivit magsjuk under natten och inte sovit en blund. Hade turen att det var Oscarsgalan den natten så jag kunde kolla på något efter alla besök på toan. Idag skulle vi haft vårt första möte med gruppen, men Rickard vår projektledare var sjuk så vi sköt det till imorgon klockan Idag var föreläsningen inställd då läraren var sjuk, vilket var skönt då jag precis börjat få ha maten kvar. Idag hade vi vårt första möte och jag tyckte att det gick mycket bra och att gruppen jag hamnat i är kanon. Detta var dagordningen för dagens möte: Mappstruktur Där vi bestämde oss för hur det ska se ut under s: Dagböckerna Vi bestämde oss för att skriva dem på Wiki-sidan som skapats för vår grupp. Kommunikationsplan Vi bestämde att vi skulle ha möten varje onsdag och fredag klockan via Skype. Handledningsmöte Vi gick igenom om vi hade några frågor inför mötet med Hanna imorgon Gruppnamn Vi kom fram till att våran grupp skulle ha namnet Projektiid, lite som en projetil...

2 26 februari 27 februari Boka möte med beställaren Förfrågan om möte med beställaren skickades via mail och vi inväntar svar Kompetensinventering Vi gick igenom vad alla i gruppen kunde och hur duktig man är på programmen vi kommer att använda Vad ska produceras Vi bestämde oss för att göra följande: Logotyp T-shirt Kuvert Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Tidsplan Rickard ska sätta sig och få ihop ett GANT-schema Projektplan Vi gick igenom hur vi skulle lägga upp projektplanen Betyg Högsta betyg!!! Frågor till beställaren Vi kom fram till lite frågor som vi ville ha svar på från beställarmötet och om vi kom på några mer så skulle vi skriva dem på wikin. Vi satt ganska länge i möte, men jag tycker att vi fick fram vettiga saker. Min mikrofon fungerade inte så bra och jag har beställt ett nytt headset. Idag hade vi möte med Hanna och vi gick igenom följande: Upplägg för projektplanen och GANT-schemat Vi gick igenom vad som hänt innan första mötet Att använda Wikin till all dokumentation istället för S: Jag tycker att det känns bra att använda wikin för all dokumentation och Rickard skickade länken till vår sida till Hanna. Skulle haft seminarie idag men det var inställd på grund av sjukdom. Satt mig nere och spånade på en logotyp idé som dykt upp under dagen, men jag blev inte helt nöjd. Jag förde protokollet på dagens möte med Hanna. Idag var det dags för möte med beställaren och de var dessa frågor som vi gick igenom med beställaren: 1. Föredragna färger? 2. Vilken känsla vill du förmedla med den grafiska profilen? 3. Avgränsningar? 4. Färger? 5. Upplägg? 6. Implementera Linné på något sätt i Loggan? 7. Tänkt målgrupp? 8. Presentationsfoldern, önskat innehåll? 9. T-shirt, Önskemål (Utseende)?

3 28 februari 1 Mars 10. Visitkort, Önskemål (Utseende)? 11. Brevpapper/Kuvert, Önskemål? 12. Powerpointen, Önskemål? 13. Tips om intervjupersoner? Svaren vi fick var att det skulle vara lätta färger, modernt, design framför teknik och att vi skulle kunna ha intervjuer med Martin Östlund, Peter Adiels och Sven-Åke Johansson för att få mer synpunkter på utseende m.m. Fick headsetet idag, men efter det att mötet hade varit. Så jag använde chatten även idag. Idag har jag bara tagit det lugnt och låtit svaren från beställaren sjunka in lite mer. Idag hade vi möte med gruppen för att gå igenom detta: Sammanställningen av projektplan och Ganttschema samt diskussion runt dessa. Brainstorming angående logotypen + delegering skapande av logotyp Kickoff planering Vi kom fram till att alla skulle göra några förslag var av en logotyp till onsdagens möte. Satt även med de Grafisk uppgifterna som jag hade kvar att lämna in och som ska vara inne ikväll senast Blev klar i tid med allt!!! Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka bestod av att lära känna gruppen och börja tänka ut hur vår logotyp ska se ut. Ha våra första möten via skype och första mötet med handledaren och beställaren. Har haft möte utan mikrofon denna vecka då det inte fungerade att ha mina högtalare ihop med den. Fick headsetet på fredag eftermiddag så söndagens möte var med ljud och inte bara chatt. Vecka 10 2 Mars 3 Mars Idag har jag inte gjort något alls då jag fick reda på att min farmor gick bort under natten. Det var jobbigt när pappa kom bort och berättade detta för mig. När han åkte hem så bara grät jag. Hon blev 103 år gammal. Idag var det föreläsning i skolan och jag gick dit för att få något annat att tänka på. Sov inte så mycket inatt och är ganska slut i hela kroppen. Omtentan på MDIn lades upp också och jag skrev ut den på skolan.

4 4 Mars Idag var det möte med gruppen och jag berättade att min farmor gått bort och att jag inte fått så mycket gjort. Detta gick vi igenom på mötet: Diskutera runt framtagna loggor och bestämma vem som ska genomföra skapande av den egentliga loggan Brainstorming angående logotypen och delegering skapande av logotyp. Se över frågor inför intervjuer (Peter Adiels, Martin samt Sven-Åke) Kickoff aktivitet Vi kom fram till att vi skulle använda symbolen ANANSE NTONTAN som betyder: "spider's web" symbol of wisdom, creativity and the complexities of life. Ananse, the spider, is a well-known character in African folktales. Gillade den engelska förklaringen så det var därför jag skrev den här. Vi kom fram till att presentationen ska främst framföras av Joacim som har gjort den. Rickard tar hand om GANT-schemat. Satt med via chattfönstret idag då jag inte är så pratglad och fortfarande mycket ledsen efter måndagens besked. Hade inte heller gjort något förslag då jag inte kan koncentrera mig så bra just nu. Var hemma hos mina föräldrar på kvällen då min mamma fyllde år idag. 5 Mars Idag hade vi redovisning av projektplanen och det gick bra. Vi fick påbackning på vissa delar som vi gjort, men det var ganska lika med de andra grupperna. Vi ska diskutera igenom det på mötet imorgon. Vi hade seminarie i Kommunikation och Kognition på eftermiddag och det gick bra. Gick och la mig ganska tidigt för att försöka att sova, men det gick som det gick. 6 Mars Idag hade vi möte med gruppen igen och vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper och sedan diskutera kring dessa. Eventuellt bestämma vems prototyp som vi skall använda oss utav och arbeta vidare med. Se över frågorna till intervjuerna igen sedan skicka ut mail till Martin och Sven-Åke angående dessa. Diskutera kring gårdagens presentationsmöte, ändringar, tilläggningar mm. i projektplanen.

5 Rickard skickade ut mail till Martin och Sven-Åke och inväntar svar från dem. Vi kom fram till att vi skulle fundera vidare på logotypen då alla inte var närvarande vid dagens möte. Skrev lite på omtentan, men jag vet att jag kommer att skriva om svaren helt innan inlämningen. 7 Mars Idag har jag haft en lugn dag och bara slappat. Skrev lite på omtentan och var inne i stan för att fika med en kompis. 8 Mars Idag var det klockringning för farmor i församlingen hon tillhörde, men jag orkade inte gå dit så min pappa, mamma, min farbror och hans sambo var där. Det är jobbigt nog att behöva vänta över en månad tills begravningen är. Var på kalas då mitt brorsbarn fyller 16 år idag. Sammanfattning: Denna vecka har inte varit så rolig i mina ögon. En ganska ledsam och trött vecka har det varit eftersom min farmor gick bort och jag har nog inte fattat det än. Tack gruppen för stödet!! Vecka 11 9 Mars 10 Mars 11 Mars Idag vaknade jag med feber, ont i kroppen och kanonhuvudvärk. Låg i sängen hela dagen och sov. Idag var det föreläsning på schemat, men jag har fortfarande feber så jag gick inte till den. Försökte få ihop alla kladdpapper jag har inför inlämningen ikväll av omtentan. Fick ihop något som jag inte var så nöjd med, men hoppas åtminstone på att jag får godkänt. Idag skulle jag varit med på intervjun med Martin, men jag var ju sjuk så det gick inte. Joacim gjorde den själv. Idag har äntligen febern försvunnit, men jag är precis slut i kroppen ändå. Hade möte med gruppen där vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper igen och sedan diskutera kring dessa. Hur vi vill göra, vilken vi tycker, vad vi skall förändra, vad vi skall göra, deadline osv. Joacim berättar hur det gick med intervjun med Martin om hans svar och tankar mm. Gå igenom allas anteckningar från mötet med Morgan och Hanna, göra ändringarna direkt, tillsammans, i projektplanen, så att den blir färdig för och skickas iväg.

6 Lite schemaprat. Vi kom fram till att Lisas häftiga ordmoln ska vara med på T-shirten. Vi bestämde även att vi får rubba vårt schema lite då vi ligger efter med logotypen. Till fredagens möte ska vi ha en logotyp färdig, så att vi kan fortsätta med det andra materialet. Då ska vi komma fram till vilken vi ska använda oss av. 12 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom ändringarna som vi gjort i projektplanen. Det blev lite mer ändringar, men vi kom fram till att jag skulle skriva ut den och få den underskriven av beställaren då denne kom tillbaka från semestern. Vi gick även igenom dagböckerna och överlag så de bra ut. Det ska finnas med en sammanfattning efter varje vecka och det hade bland annat inte jag fått med, så det blev uppbackning på det. Jag förde protokollet på dagens möte. På eftermiddagen så var det dags för seminarie igen och det gick hyfsat bra. Blev en lugn kväll då jag fortfarande inte kände mig 100% frisk. 13 Mars Idag är det fredagen den 13:e igen... Idag hade vi möte med gruppen och vi hade en logotyp-brainstormning och bestämde oss för vilken logotyp vi ska ha eller jobba vidare med. Vi bollade runt idéerna och kom fram till att Rickards text var bra och Joacims multibox var super. Så en mix av dessa ska det bli. Jag förde protokollet på dagens möte. Evelina bokade biljetter till U2 konserten den 1:a augusti i Göteborg. WOW!!!! 14 Mars Idag var det sovmorgon som gällde och sen satte jag igång datorn för att surfa runt och svara på en massa mail som blivit liggande. 15 Mars Idag fikade jag med kompisarna på Ekelunds. Sen gick jag igenom gruppuppgiften som vi fått i Kommunikation & Kognition och som ska redovisas på onsdag. Sammanfattning: Denna vecka har jag varit sjuk, men försökt hänga med så gått det går i projektarbetet. Har haft två möten med gruppen och skulle varit med på intervjun med Martin, men var sjuk då. Skönt att logotypen håller på att ta form ordentligt nu.

7 Vecka Mars 17 Mars 18 Mars Idag var det dags att möta den andra gruppen för att gå igenom uppgiften i kommunikation & Kognition. Vi träffades på skolbiblioteket vid Vi satt i ungefär en timme då en av medlemmarna var borta och vi bestämde oss för att gå igenom allt från början på onsdag förmiddag. Vi skulle även fundera vidare hemma under tiden. Idag har jag suttit med gruppuppgiften och sen har jag jobbat med lite idéer om vilken text som kan tänkas användas i informationsbroshyren. Idag hade vi möte via Skype, som vanligt men vid en senare tid då vi hade gruppseminarie redovisning idag mellan och På mötet gick vi igenom följande: Se över hittills producerat material Diskutera runt innehåll i presentationsfoldern Fastställa stilram Vi kom fram till att Rickards idé för brevpapper var kanon och likaså Lisas idé till t-shirten. Jag och Joacim ska börja att jobba med foldern så fort så möjligt. Detta är stilramen vi kom fram till: Huvudrubrik, Helvetica LT Std strl Roman Mellanrubriker Helvetica LT Std strl 12 Brödtext Times New Roman strl 12 Länkar Helvetica LT Std strl 12 Daniels material är också i startgroparna. 19 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom följande: Diskuterade lite om hur vi skall gå till väga när vi skall följa upp målen, följa upp projektarbetet samt ändra i projektspecifikationen mm. Vi gick igenom vad vi gjort den senaste veckan och om vi hållit oss till tidsplanen mm. Pratade lite om vår sammanhållning i gruppen, konflikter mm. Pratade lite om vår redovisning av projektet samt projektdokumentation. Gick snabbt igenom våra projektdagböcker. Bestämde nästa tid för handledningsmöte.

8 Mötet gick bra och jag fick på fingrarna igenom min dagbok. Jag har den på papper, men har inte fått ner den på datorn än. Har varit lite mycket med farmors bortgång och allt annat runt omkring. 20 Mars Idag har vi haft gruppmöte och vi gick igenom följande: Gå igenom material Diskutera utvärderingen Uppdatera projektplanen Diskutera hur vi ska redovisa projektet Ev. Beställarmöte med Morgan Vi gick igenom materialet som finns nu och bestämde oss för att brevpappret är klart, visitkortet röstar vi på ett av Rickards två alternativ, t-shirten är klar och broschyren ska Joacim och jag diskutera igenom. Han ska göra designen och jag tar hand om texten som ska vara med i den. Jag har fått Morgans signatur på projektplanen idag precis innan mötet. Vi gick även igenom lite om hur redovisningen ska gå till och vem som ska säga vad. Mötet var uttömmande. Satt uppe och skrev texten till broschyren tills sent och jag tror att jag fick ihop det ganska bra. 21 Mars Fikade med en kompis på Holmgrens och sen kollade jag igenom texten en extra gång eftersom jag inte kunde skicka den igår kväll till Joacim. Mitt Internet svajar upp och ner som bara den. Har pratat med Telia, men det är INGA problem med det alls enligt dem. 22 Mars Idag har jag tvättat eftersom jag sköt på det från fredagen. Annars en lugn dag. Sammanfattning: Denna vecka har vi kommit fram till hur det mesta ska se ut och jag har sammanställt texten till broschyren. Jag är ganska nöjd med den och jag hoppas att resten av gruppen är det. Kommer att vara borta i nästa vecka under onsdagen och torsdagen. Vecka Mars 24 Mars Idag släpptes hemtentan i Kommunikation & Kognition. Den ser ganska svår ut i första anblicken. Sitter med den under dagen eftersom att det kommer att försvinna två dagar för mig då jag ska på kurs med mitt fack, ST.

9 Idag har jag suttit med hemtentan, men som vanligt vet jag att jag kommer att ändra ganska mycket i sista stund. Kanske ska sluta att göra så och se om det går bättre. Var hos frisören idag också och det försvann en massa hår. 25 Mars Idag åkte jag med tåget till Alvesta för att gå en facklig kurs. Denna dagen var mycket intressant. God mat och viktig information! Gruppen hade möte med Hanna och sedan ett gruppmöte direkt efter det. Tyvärr fick jag inte igång internetet så att jag kunde vara med. Ska kolla wikin ikväll eller imorgon när jag kommer hem. 26 Mars Dagen i Alvesta har varit bra. Gick lite i affärerna innan tåget skulle gå hem. Som vanligt var det försenat och jag kom hem ganska sent, Kollade på wikin, men inga protokoll fanns uppe. Min uppgift var att skriva protokollen från våra första möten med Hanna. 27 Mars Idag har vi haft möte och nu var jag med i leken igen. Detta gick igenom: Allas förslag till den nya loggan ska redovisas Diskussion kring logga Röstning Gruppen hade ett möte med beställaren igår och han ville ha lite ändringar. Vi gjorde lite ändringar på logotypen angående både texten och färgsättningen. Vi kom fram till en bra färgsättning, men den såg liten ful ut i mina ögon. Fast det är kanske en vanesak. 28 Mars Var inne i stan och fixade present till 50-års festen ikväll. Kollade in logotypen nu på eftermiddagen och den ser bättre och bättre ut. Kom ihåg att släcka mina lampor under Earth Hour ikväll. 29 Mars Idag var det möte med gruppen inför morgondagens möte. Vi gick igenom följande: Insamling av material för redovisningen och för inskickade till kunden Redovisningsförfarande Utvärdering Logotyp T-shirt Kuvert

10 Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Allt ser perfekt ut inför morgondagens redovisning. Vi skickade över allt material som Rickard ville ha och Daniel ville ha till presentationssidan. (http://rickardstromback.se/projektid/) Vi bestämde oss för att vi skulle ta utvärderingen på torsdag vid klockan Efter mötet skrev jag de två protokoll som saknades från Hannas handledningsmöten. Jag är SUPERnervös inför redovisningen, men det ska nog gå bra imorgon. Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka har handlat mycket om att sammanställa materialet inför redovisningen. Jag var iväg två dagar på kurs med facket. Mycket intressant. Vecka Mars 31 Mars 1 April 2 April Idag var det den STORA dagen och vi samlades i gruppen en timma innan redovisningen för att gå igenom det sista och slipa lite på i vilken ordning vi ska redovisa. Redovisningen gick bra, men jag var supernervös som bara den och vi var ju näst sist. De vände på turordningen och började med grupp 7, tror jag. Var totalt slut efter redovisningen och gick hem och vilade. Idag var det dags för första föreläsningen i Databas. Frågan är hur jag ska klara detta, men jag hoppas att det ska gå bra och jag får bara repetera allt som gås igenom. Idag har vi haft andra föreläsningen i Databas och det kanske klarnar efter hand med detta ämne. Idag har vi haft möte med gruppen för att fixa i ordning utvärderingen. Vi gick igenom punkt för punkt och Rickard skrev ner ett förslag och skickade det i chatten som vi alla godtog. Han skulle även maila kunde för att boka in ett möte för utvärdering. Hade även föreläsning i Databas igen.

11 3 April Idag hade gruppen utvärderings möte med kunden och han sa följande om våra produkter: Produkten Mycket bra logotyp / Särskilt den sista / Strukturen på brevpappret / lite otydlig info längst ner / ev. loggan på högersidan då högskolan har det så generellt / Kuvertet / Helt ok och som de ska, inget mer att säga där, enkelt är bra T-Shirten / Riktigt bra / Inte mer där heller / Det bästa e när texten inte tar lika mycket plats som loggan PP:n / Lite väl mycket / Boxarna längst ner OK och även loggorna / Färgen längst bak för tung / ändra typsnittet på brödtexten / Morgon donar i efterhand Visitkortet / Ta bort G-hus infon / Ändra inget här isf. / Nedvikningen?... bryter lite väl mycket kanske, lite tungt o oluftigt / Broschyren / Brödtexten som på PP:n / kanske svart bakgrund igen pga livligare / Intervjuerna igen / Tråkigt typsnitt men behöver inte ändra nu / Baksidan skall göras svart Redovisningen Mycket bra / Inga problem / Väl genomtänkt / VG vad gäller redovisningen Jag var inte med på mötet eftersom jag var på begravningen av min farmor. Det var skönt att få ett avslut på detta. 4 April Idag har det varit lugnt för min del. Varit inne i stan en sväng. 5 April Idag har jag skrivit rent hela dagboken då den var i en enda röra på blocket med en massa hemtentafrågor emellan. Sammanfattning: Denna vecka satte vi punkt på detta arbetet genom redovisningen och utvärderingen. Farmors begravning tog upp hela fredagen, men nu fick man ett avslut i alla fall på detta. Tycker att denna grupp har varit fantastisk att jobba i!!!!

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

När tålamodsburken rinner över

När tålamodsburken rinner över När tålamodsburken rinner över om att ritprata Gunnel Lundkvist När tålamodsburken rinner över om att ritprata Gunnel Lundkvist 1 Specialpedagogiska skolmyndigheten Beställningsadress: Specialpedagogiska

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

Boende i Stockholm förr, nu och sen! Rapport i praktiskt examensarbete, 10 poäng

Boende i Stockholm förr, nu och sen! Rapport i praktiskt examensarbete, 10 poäng Boende i Stockholm förr, nu och sen! Rapport i praktiskt examensarbete, 10 poäng 1 Sammanfattning Mitt exjobb gick ut på att programmera och att vara med och designa en datorapplikation. Denna skulle handla

Läs mer

Studieverkstaden om. Muntlig presentation. Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber. Studieverkstaden

Studieverkstaden om. Muntlig presentation. Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber. Studieverkstaden om Muntlig presentation Tips om att förbereda och framföra Råd om nervositet och rampfeber Studieverkstaden Inledning I din utbildning ingår troligen muntliga redovisningar och presentationer. Här har

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Metoder för att skapa delaktighet

Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Presentation- och Lära känna-metoder Ballongen Dela upp gruppen två och två, ge varje par två ballonger och en penna som fäster på ballongen.

Läs mer

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson En berättelse om en skola som stod frågande inför en enskild elev och hur de idag arbetar i skolan så att både den enskilde eleven och hans kamraters behov av en bra undervisning tillgodoses. Vi är inte

Läs mer

Utvärdering av Easyresearch

Utvärdering av Easyresearch 2011-12-16 FOKUS: STATISTIK Utvärdering av Easyresearch EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Resultatsammanfattning... 4 Användare... 4 Användningsområden...

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

En familjepizza eller två vanliga pizzor?

En familjepizza eller två vanliga pizzor? En familjepizza eller två vanliga pizzor? Ett arbete med syftet att utreda vilket som är mest ekonomiskt köp, en familjepizza eller två vanliga pizzor Jens Roat Kultima 100 p projektarbete Gislaveds Gymnasium

Läs mer

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING Av och med: Tommy Kreutner Kreutner.se Skriven någon gång för ganska länge sedan Det var en gång en gammal bortglömd domän, domänen var fortfarande knuten till ett webbhotell

Läs mer

Undersökning av läromedel för elever med svår synnedsättning eller blindhet samt deras pedagoger

Undersökning av läromedel för elever med svår synnedsättning eller blindhet samt deras pedagoger Undersökning av läromedel för elever med svår synnedsättning eller blindhet samt deras pedagoger Markör Marknad och Kommunikation AB, Box 396, 701 47 Örebro Telefon: 019-16 16 16. Telefax 019-16 16 17

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för par där någon av er ska göra utlandstjänst 1 2 INNEHÅLL Allmän information 3 När man är ifrån varandra... 4 Tiden före insatsen 6 Vad är det som gör att vissa vill åka på insats?

Läs mer

Fråga man inget - får man inget veta

Fråga man inget - får man inget veta Fråga man inget - får man inget veta En kvalitativ och kvantitativ intervjustudie med 50 ungdomar De måste sluta tänka på allt med ekonomi och pengar och tänka på vad som är bäst för barnet. Det spelar

Läs mer

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar 20 November 2012 Erik Dahlbergsgymnasiet UF Ditt egna företag Läs om kursen Ung Företagsamhet som Teknikeleverna har möjlighet att läsa. Sida 7 Innehåll Vårt projektarbete s. 2 Treornas studieresa till

Läs mer