Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha."

Transkript

1 Projektdagbok Vecka 8 21 februari 22 februari Sitter och kladdar på lite idéer som jag fått angående logotypen vi ska göra, men ingen blir något att ha. Idag sitter jag och kladdar igen, men kommer inte på något mer än att jag har fastnat på att det ska vara en dator med på något sätt. Var även och köpte en mikrofon till min dator och den verkar fungera bra då mitt gamla headset inte fungerar. Sammanfattning: Denna vecka bestod utav föreläsningar och förberedelser för projektstarten i Projektledningskursen. Vecka 9 23 februari 24 februari 25 februari Idag var det genomgång i skolan om projektstarten, men jag kunde inte gå då jag blivit magsjuk under natten och inte sovit en blund. Hade turen att det var Oscarsgalan den natten så jag kunde kolla på något efter alla besök på toan. Idag skulle vi haft vårt första möte med gruppen, men Rickard vår projektledare var sjuk så vi sköt det till imorgon klockan Idag var föreläsningen inställd då läraren var sjuk, vilket var skönt då jag precis börjat få ha maten kvar. Idag hade vi vårt första möte och jag tyckte att det gick mycket bra och att gruppen jag hamnat i är kanon. Detta var dagordningen för dagens möte: Mappstruktur Där vi bestämde oss för hur det ska se ut under s: Dagböckerna Vi bestämde oss för att skriva dem på Wiki-sidan som skapats för vår grupp. Kommunikationsplan Vi bestämde att vi skulle ha möten varje onsdag och fredag klockan via Skype. Handledningsmöte Vi gick igenom om vi hade några frågor inför mötet med Hanna imorgon Gruppnamn Vi kom fram till att våran grupp skulle ha namnet Projektiid, lite som en projetil...

2 26 februari 27 februari Boka möte med beställaren Förfrågan om möte med beställaren skickades via mail och vi inväntar svar Kompetensinventering Vi gick igenom vad alla i gruppen kunde och hur duktig man är på programmen vi kommer att använda Vad ska produceras Vi bestämde oss för att göra följande: Logotyp T-shirt Kuvert Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Tidsplan Rickard ska sätta sig och få ihop ett GANT-schema Projektplan Vi gick igenom hur vi skulle lägga upp projektplanen Betyg Högsta betyg!!! Frågor till beställaren Vi kom fram till lite frågor som vi ville ha svar på från beställarmötet och om vi kom på några mer så skulle vi skriva dem på wikin. Vi satt ganska länge i möte, men jag tycker att vi fick fram vettiga saker. Min mikrofon fungerade inte så bra och jag har beställt ett nytt headset. Idag hade vi möte med Hanna och vi gick igenom följande: Upplägg för projektplanen och GANT-schemat Vi gick igenom vad som hänt innan första mötet Att använda Wikin till all dokumentation istället för S: Jag tycker att det känns bra att använda wikin för all dokumentation och Rickard skickade länken till vår sida till Hanna. Skulle haft seminarie idag men det var inställd på grund av sjukdom. Satt mig nere och spånade på en logotyp idé som dykt upp under dagen, men jag blev inte helt nöjd. Jag förde protokollet på dagens möte med Hanna. Idag var det dags för möte med beställaren och de var dessa frågor som vi gick igenom med beställaren: 1. Föredragna färger? 2. Vilken känsla vill du förmedla med den grafiska profilen? 3. Avgränsningar? 4. Färger? 5. Upplägg? 6. Implementera Linné på något sätt i Loggan? 7. Tänkt målgrupp? 8. Presentationsfoldern, önskat innehåll? 9. T-shirt, Önskemål (Utseende)?

3 28 februari 1 Mars 10. Visitkort, Önskemål (Utseende)? 11. Brevpapper/Kuvert, Önskemål? 12. Powerpointen, Önskemål? 13. Tips om intervjupersoner? Svaren vi fick var att det skulle vara lätta färger, modernt, design framför teknik och att vi skulle kunna ha intervjuer med Martin Östlund, Peter Adiels och Sven-Åke Johansson för att få mer synpunkter på utseende m.m. Fick headsetet idag, men efter det att mötet hade varit. Så jag använde chatten även idag. Idag har jag bara tagit det lugnt och låtit svaren från beställaren sjunka in lite mer. Idag hade vi möte med gruppen för att gå igenom detta: Sammanställningen av projektplan och Ganttschema samt diskussion runt dessa. Brainstorming angående logotypen + delegering skapande av logotyp Kickoff planering Vi kom fram till att alla skulle göra några förslag var av en logotyp till onsdagens möte. Satt även med de Grafisk uppgifterna som jag hade kvar att lämna in och som ska vara inne ikväll senast Blev klar i tid med allt!!! Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka bestod av att lära känna gruppen och börja tänka ut hur vår logotyp ska se ut. Ha våra första möten via skype och första mötet med handledaren och beställaren. Har haft möte utan mikrofon denna vecka då det inte fungerade att ha mina högtalare ihop med den. Fick headsetet på fredag eftermiddag så söndagens möte var med ljud och inte bara chatt. Vecka 10 2 Mars 3 Mars Idag har jag inte gjort något alls då jag fick reda på att min farmor gick bort under natten. Det var jobbigt när pappa kom bort och berättade detta för mig. När han åkte hem så bara grät jag. Hon blev 103 år gammal. Idag var det föreläsning i skolan och jag gick dit för att få något annat att tänka på. Sov inte så mycket inatt och är ganska slut i hela kroppen. Omtentan på MDIn lades upp också och jag skrev ut den på skolan.

4 4 Mars Idag var det möte med gruppen och jag berättade att min farmor gått bort och att jag inte fått så mycket gjort. Detta gick vi igenom på mötet: Diskutera runt framtagna loggor och bestämma vem som ska genomföra skapande av den egentliga loggan Brainstorming angående logotypen och delegering skapande av logotyp. Se över frågor inför intervjuer (Peter Adiels, Martin samt Sven-Åke) Kickoff aktivitet Vi kom fram till att vi skulle använda symbolen ANANSE NTONTAN som betyder: "spider's web" symbol of wisdom, creativity and the complexities of life. Ananse, the spider, is a well-known character in African folktales. Gillade den engelska förklaringen så det var därför jag skrev den här. Vi kom fram till att presentationen ska främst framföras av Joacim som har gjort den. Rickard tar hand om GANT-schemat. Satt med via chattfönstret idag då jag inte är så pratglad och fortfarande mycket ledsen efter måndagens besked. Hade inte heller gjort något förslag då jag inte kan koncentrera mig så bra just nu. Var hemma hos mina föräldrar på kvällen då min mamma fyllde år idag. 5 Mars Idag hade vi redovisning av projektplanen och det gick bra. Vi fick påbackning på vissa delar som vi gjort, men det var ganska lika med de andra grupperna. Vi ska diskutera igenom det på mötet imorgon. Vi hade seminarie i Kommunikation och Kognition på eftermiddag och det gick bra. Gick och la mig ganska tidigt för att försöka att sova, men det gick som det gick. 6 Mars Idag hade vi möte med gruppen igen och vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper och sedan diskutera kring dessa. Eventuellt bestämma vems prototyp som vi skall använda oss utav och arbeta vidare med. Se över frågorna till intervjuerna igen sedan skicka ut mail till Martin och Sven-Åke angående dessa. Diskutera kring gårdagens presentationsmöte, ändringar, tilläggningar mm. i projektplanen.

5 Rickard skickade ut mail till Martin och Sven-Åke och inväntar svar från dem. Vi kom fram till att vi skulle fundera vidare på logotypen då alla inte var närvarande vid dagens möte. Skrev lite på omtentan, men jag vet att jag kommer att skriva om svaren helt innan inlämningen. 7 Mars Idag har jag haft en lugn dag och bara slappat. Skrev lite på omtentan och var inne i stan för att fika med en kompis. 8 Mars Idag var det klockringning för farmor i församlingen hon tillhörde, men jag orkade inte gå dit så min pappa, mamma, min farbror och hans sambo var där. Det är jobbigt nog att behöva vänta över en månad tills begravningen är. Var på kalas då mitt brorsbarn fyller 16 år idag. Sammanfattning: Denna vecka har inte varit så rolig i mina ögon. En ganska ledsam och trött vecka har det varit eftersom min farmor gick bort och jag har nog inte fattat det än. Tack gruppen för stödet!! Vecka 11 9 Mars 10 Mars 11 Mars Idag vaknade jag med feber, ont i kroppen och kanonhuvudvärk. Låg i sängen hela dagen och sov. Idag var det föreläsning på schemat, men jag har fortfarande feber så jag gick inte till den. Försökte få ihop alla kladdpapper jag har inför inlämningen ikväll av omtentan. Fick ihop något som jag inte var så nöjd med, men hoppas åtminstone på att jag får godkänt. Idag skulle jag varit med på intervjun med Martin, men jag var ju sjuk så det gick inte. Joacim gjorde den själv. Idag har äntligen febern försvunnit, men jag är precis slut i kroppen ändå. Hade möte med gruppen där vi gick igenom följande: Titta på allas prototyper igen och sedan diskutera kring dessa. Hur vi vill göra, vilken vi tycker, vad vi skall förändra, vad vi skall göra, deadline osv. Joacim berättar hur det gick med intervjun med Martin om hans svar och tankar mm. Gå igenom allas anteckningar från mötet med Morgan och Hanna, göra ändringarna direkt, tillsammans, i projektplanen, så att den blir färdig för och skickas iväg.

6 Lite schemaprat. Vi kom fram till att Lisas häftiga ordmoln ska vara med på T-shirten. Vi bestämde även att vi får rubba vårt schema lite då vi ligger efter med logotypen. Till fredagens möte ska vi ha en logotyp färdig, så att vi kan fortsätta med det andra materialet. Då ska vi komma fram till vilken vi ska använda oss av. 12 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom ändringarna som vi gjort i projektplanen. Det blev lite mer ändringar, men vi kom fram till att jag skulle skriva ut den och få den underskriven av beställaren då denne kom tillbaka från semestern. Vi gick även igenom dagböckerna och överlag så de bra ut. Det ska finnas med en sammanfattning efter varje vecka och det hade bland annat inte jag fått med, så det blev uppbackning på det. Jag förde protokollet på dagens möte. På eftermiddagen så var det dags för seminarie igen och det gick hyfsat bra. Blev en lugn kväll då jag fortfarande inte kände mig 100% frisk. 13 Mars Idag är det fredagen den 13:e igen... Idag hade vi möte med gruppen och vi hade en logotyp-brainstormning och bestämde oss för vilken logotyp vi ska ha eller jobba vidare med. Vi bollade runt idéerna och kom fram till att Rickards text var bra och Joacims multibox var super. Så en mix av dessa ska det bli. Jag förde protokollet på dagens möte. Evelina bokade biljetter till U2 konserten den 1:a augusti i Göteborg. WOW!!!! 14 Mars Idag var det sovmorgon som gällde och sen satte jag igång datorn för att surfa runt och svara på en massa mail som blivit liggande. 15 Mars Idag fikade jag med kompisarna på Ekelunds. Sen gick jag igenom gruppuppgiften som vi fått i Kommunikation & Kognition och som ska redovisas på onsdag. Sammanfattning: Denna vecka har jag varit sjuk, men försökt hänga med så gått det går i projektarbetet. Har haft två möten med gruppen och skulle varit med på intervjun med Martin, men var sjuk då. Skönt att logotypen håller på att ta form ordentligt nu.

7 Vecka Mars 17 Mars 18 Mars Idag var det dags att möta den andra gruppen för att gå igenom uppgiften i kommunikation & Kognition. Vi träffades på skolbiblioteket vid Vi satt i ungefär en timme då en av medlemmarna var borta och vi bestämde oss för att gå igenom allt från början på onsdag förmiddag. Vi skulle även fundera vidare hemma under tiden. Idag har jag suttit med gruppuppgiften och sen har jag jobbat med lite idéer om vilken text som kan tänkas användas i informationsbroshyren. Idag hade vi möte via Skype, som vanligt men vid en senare tid då vi hade gruppseminarie redovisning idag mellan och På mötet gick vi igenom följande: Se över hittills producerat material Diskutera runt innehåll i presentationsfoldern Fastställa stilram Vi kom fram till att Rickards idé för brevpapper var kanon och likaså Lisas idé till t-shirten. Jag och Joacim ska börja att jobba med foldern så fort så möjligt. Detta är stilramen vi kom fram till: Huvudrubrik, Helvetica LT Std strl Roman Mellanrubriker Helvetica LT Std strl 12 Brödtext Times New Roman strl 12 Länkar Helvetica LT Std strl 12 Daniels material är också i startgroparna. 19 Mars Idag har vi haft möte med Hanna igen och där gick vi igenom följande: Diskuterade lite om hur vi skall gå till väga när vi skall följa upp målen, följa upp projektarbetet samt ändra i projektspecifikationen mm. Vi gick igenom vad vi gjort den senaste veckan och om vi hållit oss till tidsplanen mm. Pratade lite om vår sammanhållning i gruppen, konflikter mm. Pratade lite om vår redovisning av projektet samt projektdokumentation. Gick snabbt igenom våra projektdagböcker. Bestämde nästa tid för handledningsmöte.

8 Mötet gick bra och jag fick på fingrarna igenom min dagbok. Jag har den på papper, men har inte fått ner den på datorn än. Har varit lite mycket med farmors bortgång och allt annat runt omkring. 20 Mars Idag har vi haft gruppmöte och vi gick igenom följande: Gå igenom material Diskutera utvärderingen Uppdatera projektplanen Diskutera hur vi ska redovisa projektet Ev. Beställarmöte med Morgan Vi gick igenom materialet som finns nu och bestämde oss för att brevpappret är klart, visitkortet röstar vi på ett av Rickards två alternativ, t-shirten är klar och broschyren ska Joacim och jag diskutera igenom. Han ska göra designen och jag tar hand om texten som ska vara med i den. Jag har fått Morgans signatur på projektplanen idag precis innan mötet. Vi gick även igenom lite om hur redovisningen ska gå till och vem som ska säga vad. Mötet var uttömmande. Satt uppe och skrev texten till broschyren tills sent och jag tror att jag fick ihop det ganska bra. 21 Mars Fikade med en kompis på Holmgrens och sen kollade jag igenom texten en extra gång eftersom jag inte kunde skicka den igår kväll till Joacim. Mitt Internet svajar upp och ner som bara den. Har pratat med Telia, men det är INGA problem med det alls enligt dem. 22 Mars Idag har jag tvättat eftersom jag sköt på det från fredagen. Annars en lugn dag. Sammanfattning: Denna vecka har vi kommit fram till hur det mesta ska se ut och jag har sammanställt texten till broschyren. Jag är ganska nöjd med den och jag hoppas att resten av gruppen är det. Kommer att vara borta i nästa vecka under onsdagen och torsdagen. Vecka Mars 24 Mars Idag släpptes hemtentan i Kommunikation & Kognition. Den ser ganska svår ut i första anblicken. Sitter med den under dagen eftersom att det kommer att försvinna två dagar för mig då jag ska på kurs med mitt fack, ST.

9 Idag har jag suttit med hemtentan, men som vanligt vet jag att jag kommer att ändra ganska mycket i sista stund. Kanske ska sluta att göra så och se om det går bättre. Var hos frisören idag också och det försvann en massa hår. 25 Mars Idag åkte jag med tåget till Alvesta för att gå en facklig kurs. Denna dagen var mycket intressant. God mat och viktig information! Gruppen hade möte med Hanna och sedan ett gruppmöte direkt efter det. Tyvärr fick jag inte igång internetet så att jag kunde vara med. Ska kolla wikin ikväll eller imorgon när jag kommer hem. 26 Mars Dagen i Alvesta har varit bra. Gick lite i affärerna innan tåget skulle gå hem. Som vanligt var det försenat och jag kom hem ganska sent, Kollade på wikin, men inga protokoll fanns uppe. Min uppgift var att skriva protokollen från våra första möten med Hanna. 27 Mars Idag har vi haft möte och nu var jag med i leken igen. Detta gick igenom: Allas förslag till den nya loggan ska redovisas Diskussion kring logga Röstning Gruppen hade ett möte med beställaren igår och han ville ha lite ändringar. Vi gjorde lite ändringar på logotypen angående både texten och färgsättningen. Vi kom fram till en bra färgsättning, men den såg liten ful ut i mina ögon. Fast det är kanske en vanesak. 28 Mars Var inne i stan och fixade present till 50-års festen ikväll. Kollade in logotypen nu på eftermiddagen och den ser bättre och bättre ut. Kom ihåg att släcka mina lampor under Earth Hour ikväll. 29 Mars Idag var det möte med gruppen inför morgondagens möte. Vi gick igenom följande: Insamling av material för redovisningen och för inskickade till kunden Redovisningsförfarande Utvärdering Logotyp T-shirt Kuvert

10 Visitkort Brevpapper PowerPoint-mall Presentationssida Informationsbroschyr Allt ser perfekt ut inför morgondagens redovisning. Vi skickade över allt material som Rickard ville ha och Daniel ville ha till presentationssidan. (http://rickardstromback.se/projektid/) Vi bestämde oss för att vi skulle ta utvärderingen på torsdag vid klockan Efter mötet skrev jag de två protokoll som saknades från Hannas handledningsmöten. Jag är SUPERnervös inför redovisningen, men det ska nog gå bra imorgon. Jag förde protokollet på dagens möte. Sammanfattning: Denna vecka har handlat mycket om att sammanställa materialet inför redovisningen. Jag var iväg två dagar på kurs med facket. Mycket intressant. Vecka Mars 31 Mars 1 April 2 April Idag var det den STORA dagen och vi samlades i gruppen en timma innan redovisningen för att gå igenom det sista och slipa lite på i vilken ordning vi ska redovisa. Redovisningen gick bra, men jag var supernervös som bara den och vi var ju näst sist. De vände på turordningen och började med grupp 7, tror jag. Var totalt slut efter redovisningen och gick hem och vilade. Idag var det dags för första föreläsningen i Databas. Frågan är hur jag ska klara detta, men jag hoppas att det ska gå bra och jag får bara repetera allt som gås igenom. Idag har vi haft andra föreläsningen i Databas och det kanske klarnar efter hand med detta ämne. Idag har vi haft möte med gruppen för att fixa i ordning utvärderingen. Vi gick igenom punkt för punkt och Rickard skrev ner ett förslag och skickade det i chatten som vi alla godtog. Han skulle även maila kunde för att boka in ett möte för utvärdering. Hade även föreläsning i Databas igen.

11 3 April Idag hade gruppen utvärderings möte med kunden och han sa följande om våra produkter: Produkten Mycket bra logotyp / Särskilt den sista / Strukturen på brevpappret / lite otydlig info längst ner / ev. loggan på högersidan då högskolan har det så generellt / Kuvertet / Helt ok och som de ska, inget mer att säga där, enkelt är bra T-Shirten / Riktigt bra / Inte mer där heller / Det bästa e när texten inte tar lika mycket plats som loggan PP:n / Lite väl mycket / Boxarna längst ner OK och även loggorna / Färgen längst bak för tung / ändra typsnittet på brödtexten / Morgon donar i efterhand Visitkortet / Ta bort G-hus infon / Ändra inget här isf. / Nedvikningen?... bryter lite väl mycket kanske, lite tungt o oluftigt / Broschyren / Brödtexten som på PP:n / kanske svart bakgrund igen pga livligare / Intervjuerna igen / Tråkigt typsnitt men behöver inte ändra nu / Baksidan skall göras svart Redovisningen Mycket bra / Inga problem / Väl genomtänkt / VG vad gäller redovisningen Jag var inte med på mötet eftersom jag var på begravningen av min farmor. Det var skönt att få ett avslut på detta. 4 April Idag har det varit lugnt för min del. Varit inne i stan en sväng. 5 April Idag har jag skrivit rent hela dagboken då den var i en enda röra på blocket med en massa hemtentafrågor emellan. Sammanfattning: Denna vecka satte vi punkt på detta arbetet genom redovisningen och utvärderingen. Farmors begravning tog upp hela fredagen, men nu fick man ett avslut i alla fall på detta. Tycker att denna grupp har varit fantastisk att jobba i!!!!

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Lenas mamma får en depression

Lenas mamma får en depression Lenas mamma får en depression Text och illustrationer: Elisabet Alphonce Lena bor med sin mamma och lillebror Johan på Tallstigen. Lena går i första klass och Johan går på förskolan om dagarna. Lena och

Läs mer

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte no X 2013/2014, 26 augusti 2013, kl. 17.10 Basgruppsrummet Kotten Närvarande: Märta, Liisa, Anna J, Jonas Lundgren, Anna HE, Fredrik, Albin, Julia FE och Emmy 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer för och lokala NyföretagarCentrum Framtagna av i samarbete med s Kvalitetsråd 1 Logotype Logotype s logotype består av

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

En sann berättelse om utbrändhet

En sann berättelse om utbrändhet En sann berättelse om utbrändhet Marie är 31 år, har man och en hund. Bor i Stockholm och arbetar som webbredaktör på Företagarnas Riksorganisation (FR). Där ansvarar hon för hemsidor, intranät och internkommunikationen

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP C H R I S T I N A J O H A N S S O N, S T U D E N T H Ä L S A N W W W. H I S. S E / S T U D E N T H A L S A N Bild 1 FÖRELÄSNINGENS

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar Sömnbehandling i grupp Mina registreringar Sömnbehandling i grupp, Hälso- och sjukvårdsavdelningen 2014 Innehåll Välkommen till sömnbehandling Sömndagbok och mina vanor Sömndagbok Veckans aktiviteter Mål

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

PROTOKOLL 2008-09-01

PROTOKOLL 2008-09-01 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 13.00 (för ID3) och 17.00 (för ID2) Plats: Kalmar Nyckel Närvarande: Erik Westermark,, Morgan Rydbrink, Deni Aganovic, Jimmy Berggren, Jan Boman 1. Mötets öppnande

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK This is a document containing all the grammar explanations and examples from the website www.svenska.digital ADJEKTIV A - Normal konstruktion: en X ett X + t många X + a den X

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER DETTA DOKUMENT ÄR ETT KOMPLEMENT TILL NYFÖRETAGARCENTRUM SVERIGES GRAFISKA PROFIL. I DEN GRAFISKA PROFILEN SPECIFICERAS

Läs mer

Målplanering för hälsa Exempel 1:1

Målplanering för hälsa Exempel 1:1 Målplanering för hälsa Exempel 1:1 Jag har nu goda, regelbundna rutiner för sömn och känner mig utvilad. Sover dåligt, är ofta trött och irriterad, orkar inte med allt som tidigare (trädgård, städning,

Läs mer

Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009

Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009 Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009 Innehåll Förord 02 Grundelement Logotype Färger Typsnitt Kontorstryck Brevpapper Kuvert Visitkort Skyltar Flaggor Skyltar 03 05 06 07 08 09 10 11 2 Förord

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar.

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Bild 1 Välkommen Bild 2 PRAKTISK INFO Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Fika 10.00-10.15 Lunch 12.00-13.00 Fika 15.00-15.15 Viktiga telefon nr: Ev övrig info typ kod till hotellet eller dyl

Läs mer

Minnesanteckningar från Borlänges lokala SUF-Grupp 12-03-29

Minnesanteckningar från Borlänges lokala SUF-Grupp 12-03-29 Minnesanteckningar från Borlänges lokala SUF-Grupp 12-03-29 Plats: Kvarnsvedens Vårdcentral Ordförande: Rose-Marie Casselbrant, MVC Sekreterare: Maria Bäck, BVC Jakobsgårdarna Närvarande: Jenny Westergren

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

Man blir ju trött av att jobba!

Man blir ju trött av att jobba! Förord Ni undrar säkert varför jag skriver en bok, och framför allt varför ni ska ödsla er tid och läsa den? Jag är ju som vilken mamma som helst. Jag arbetar, hämtar, lämnar, hjälper till med läxor, lagar

Läs mer

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l

Det ska synas att det är vi. Vår gra ska pro l Det ska synas att det är vi Vår gra ska pro l Vår gra ska pro l Inledning Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) arbetar för barn och ungdomar med rörelsehinder och deras familjer. RBU

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

[Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner

[Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner [Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner [Rune Tennesmed] [Göran Hultgren] Profil Kön Ålder Arbete/roll [Kund] [Man] [46 år] [Sågverksoperatör] Personlighet

Läs mer

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR.

Dagbok VALPSIDA 150508. Skriv ut VALPAR. Dagbok VALPSIDA 150508 VALPAR. Skriv ut I söndags kväll började Axa och jag att sova i valprummet. På onsdagen började Axa att bädda, hon ville inte äta något, knappt skinka eller leverpastej. Onsdag natt

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka om sömn, vila och återhämtning. Vi hoppas att Ni under denna vecka

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

CITY I SAMVERKAN PRESENTATION

CITY I SAMVERKAN PRESENTATION PRESENTATION LOGOTYP / PAYOFF LOGOTYPEN Logotypen består av City i Samverkan och payoffen Utvecklar Stockholm City. Typsnittet/formen som används till texten City i Samverkan är detsamma som tidigare.

Läs mer

Dagbok. Namn. Av: Agnes

Dagbok. Namn. Av: Agnes Dagbok Namn Av: Agnes Alex Lou Crazy Tristan Gänget Chloe Ken Rektorn Det här är några som kommer att vara med i dena bok. 1 2 Augusti. Tisdag Kära dagbok eller något jag vet inte riktigt. Jag har aldrig

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

grafisk produktion Grafisk profilpärm

grafisk produktion Grafisk profilpärm Grafisk profilpärm Förord Nacke är, som logotypen antyder på, ett företag som jobbar med grafisk produktion. Mer specifikt kan det vara omslagsdesign, fotografering, logotypdesign, webbdesign etc. Hit

Läs mer

Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils

Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils the Blogg Den är en maskin, jag är en människa. Den ska göra som jag vill!! Nils Första dagen lördag 19/9 kl 12-16 Bengt Böhlin, från technichus var här och berättade hur vi skulle göra Lego bilar Emil

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Projektarbete Anvisningar, tips och mallar Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Henrik Andersson, Martina Johansson, Göran Johannesson, Björn Bergfeldt, Per-Erik Eriksson, Franz Kreutzkopf,

Läs mer

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Föreningsträdet Idrottshälsa Handledning Aktiva 10 år Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla frågor skapa

Läs mer

GRAFISK MANUAL. Hjälpreda för grafisk produktion

GRAFISK MANUAL. Hjälpreda för grafisk produktion GRAFISK MANUAL Hjälpreda för grafisk produktion Förord Under verksamhetsåret 2008/2009 togs en ny logotyp och grafisk profil fram av PR-Utskottets Jonas Karlsson och Janne Poikulainen. Bakgrunden till

Läs mer

Projektplan i Ubicomp En bra start på dagen

Projektplan i Ubicomp En bra start på dagen Projektplan i Ubicomp En bra start på dagen Team 1 Sebastian, Peter, Leif, Lina och Kicki Kort introduktion I detta projekt skulle vi vilja ta vara på tillfället att skapa ett nytt sätt på hur människor

Läs mer

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Innehåll Utveckla gärna varför ni inte tycker att "Punktskriftsböcker som innehåller punktskrift och svällpappersbilder" är bra, vad kan göras för att förbättra

Läs mer

Gränsöverskridande samverkan

Gränsöverskridande samverkan 1 Grafisk Profil Denna grafiska manual är en hjälp för dig som jobbar i eller med Vårdsamverkan Fyrbodal för att skapa en tydlig, enhetlig och konsekvent kommunikation med omvärlden. Vår logga, våra färger

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 H10_Statistik och Vetenskapsteori Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? (5) Stor 13 46,4% (6) Mkt stor 5 17,9%

Läs mer

Välkomnandet av den nya förskoleklassen

Välkomnandet av den nya förskoleklassen Välkomnandet av den nya förskoleklassen Ett samarbete för en mjukare övergång mellan förskola och förskoleklass Malmsjö skola- Förskolan Trollgården- Förskolan Trollet- Förskolan Älvan. Vt- 12 Emelie Vesterholm,

Läs mer

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation.

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation. Hotell Grafisk Profil Vår grafiska profil är en viktig del av vår identitet och ett grundläggande verktyg i våra relationer. Därför är det avgörande att vi använder vår grafiska profil rätt och att alla

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 9/7-2012 Projekttid: 18 juni 29 juni Stödmottagare (organisation): Josephine Svärd Journalnummer: Projektnamn: Konstutställning 1.2 Sammanfattning

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Magdi väljs 3. Godkännande av dagordning 4. Vad gör alla? TTPA: Har börjat två nya kurser, Teaterkritik och Skådespelare

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2007-01-30 Plats: EC, grupprum informatik 2-055 Ordförande: Jenny K. Andersson TM06 Sekreterare: Therese Wemnér TM06 Övriga

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Flyttade. Isak den 21e dec 2011. Nilstorp. För 3 år sen köpte vi Nilstorp. Det tog 1 timme att åka dit. När vi kom fram plockade jag och Anton blåbär.

Flyttade. Isak den 21e dec 2011. Nilstorp. För 3 år sen köpte vi Nilstorp. Det tog 1 timme att åka dit. När vi kom fram plockade jag och Anton blåbär. Vi i klass 3 A har gjort tidslinjer och prickat in viktiga händelser i våra liv. Dessa händelser har vi skrivit berättelser om. Här är våra berättelser som vi gjort under hösten 2011. Flyttade Innan vi

Läs mer

Grafisk profil för Konsthantverkare i Karlstad

Grafisk profil för Konsthantverkare i Karlstad Grafisk profil för Konsthantverkare i Karlstad Kvalificerad Yrkesutbildning Grafisk Mediaproduktion 120p Medieproduktion för web BRobyGrafiska Utbildning Innhåll Inledning 3 Logotyp 4 Logotypens frizone

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli Det här veckobrevet blir ett fjortondagarsbrev, helt enkelt för att vi inte har varit så mycket på barnhemmet p.g.a. Unicefs utbildning i Khao Lak.

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt.

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt. Stimulus utbildningsbevakning Protokoll från möte 2008-10-21 Dagordning: 1. Val av sekreterare 2. Förra mötet 3. Från möte med programansvarige Per-Olof 4. Från möte med StuFF 5. Från Stimulus styrelse

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Inledning. Kontaktperson. Nils Holmberg, 0709-68 44 68 nils.holmberg@sanocon.se

Inledning. Kontaktperson. Nils Holmberg, 0709-68 44 68 nils.holmberg@sanocon.se Grafisk guide Inledning SANOCON AB är sprunget ur Rodhe Miljö AB. Avsikten med namnbytet är att ge utrymme för att modernisera och bredda företagets erbjudanden och det ska även synas i den grafiska profilen.

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Grafisk profil. för Kumla kommun. Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23

Grafisk profil. för Kumla kommun. Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23 Grafisk profil för Kumla kommun Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23 Innehåll Vårt gemensamma ansikte utåt! 3 Logotyp - kommunvapnet 4-5 Logotyp - blomman 6-7 Profilsymboler 8 Typsnitt

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Egna kommentarer Autism grundutbildning

Egna kommentarer Autism grundutbildning Utbildning Autism 76 respondenter. 90,8% upplever att de fått inspiration. 90,8% upplever att utbildningen lett till lärande. 90,8% upplever ökat intresse efter utbildningen. 77,6% upplever att de fått

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16 s styrelsemöte 2012-01-16 Plats: Tid: Mk 1 Måndag den 16:e Jan 12.00 Närvarande: Josefin Bertilsson,,, &. 1 Mötets öppnande Vice Ordförande förklarar mötet öppnat kl 12.08. 2 Inga adjungeringar. Adjungeringar

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

TANA81: Matematikprojekt

TANA81: Matematikprojekt TANA81: Matematikprojekt Period: VT1 och VT2 2015 Kursansvarig: Fredrik Berntsson (fredrik.berntsson@liu.se) Kurshemsida: http://courses.mai.liu.se/gu/tana81/ Typeset by FoilTEX 1 TANA81 Scenario Inför

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck.

Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck. Med Reality Energy Log REL kan du hålla koll på dina elkostnader med hjälp av ett knapptryck. Ett smart sätt att hålla koll på din el konsumtion och kostnad allt visas i realtid. Samtidigt som du bidrar

Läs mer

Möte med Stimulus utbildningsbevakning 2015-09-28

Möte med Stimulus utbildningsbevakning 2015-09-28 Agenda Möte med Stimulus utbildningsbevakning 2015-09-28 Närvarande Örn, Eric, Hulda, Erica, Elida, Julia, Sara, Lena och Calle. Termin 1 Introkursen - Rollspelsseminariet var jättekul - Bra kommunikation

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari Det har gått en hel månad sedan sist, vi ber om ursäkt för detta. Tiden har bara flugit iväg då det är lite mer jobb med 46 barn än med, som

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: Klockan 12.05 (..), ons 22 januari 2014 Plats: Styrelserummet M-huset Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (ordf.), Robin Hjerén (cafémästare),

Läs mer

ja ja nej Ja 11 st NEJ / 13 st VET EJ Nej nej nej Nej Nej

ja ja nej Ja 11 st NEJ / 13 st VET EJ Nej nej nej Nej Nej PROCESSUTVÄRDERING 1 FEB 2010 Har det hänt att någon kollega inte kunnat delta i en viss kompetensutvecklingsinsats eller inte kunnat delta fullt ut på grund av bristande tillgänglighet (obs, inte enbart

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING

BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING Habiliteringen Mora 2012 Barn 6 12 år Diagnos: Adhd, autismspektrum, lindrig och måttlig utvecklingsstörning, Cp samt EDS Psykologutredning Remiss med frågeställning

Läs mer

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA Daniel Lehto 2011 daniellehto@yahoo.se Till Julia PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO Pappa jobbar på ett boende för gamla människor. Det är ett roligt

Läs mer

Det blev en bra presentation och spänningen började släppa så smått.

Det blev en bra presentation och spänningen började släppa så smått. Så var det då dags igen för ännu en Framtidsverkstad med dessa härliga ungdomar. Vi samlades på morgonen den 15 maj på Andreasgården. Det låg förväntan och spänning i luften, speciellt för de nya i gänget.

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj

barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj Nu händer det så mycket hos oss på barnhemmet att vi knappt själva hänger med. Det har kommit många nya barn. Det har varit skolstart och sjukdomsfall.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Av. Viktor Hageborn V10S. APU I POLEN, Maj 2011

Av. Viktor Hageborn V10S. APU I POLEN, Maj 2011 Av. Viktor Hageborn V10S APU I POLEN, Maj 2011 Polen APU Vecka 1. Torsdagen den 5 maj 2011. Jag gick upp vid kl 9:00 på morgonen och väntade på att mamma skulle hämta mig i Ljungsbro och att vi skulle

Läs mer

EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL

EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL EN GUIDE FÖR GRAFISK PROFIL 1 Innehåll Grafisk profil 2 Uppdrag och kärnvärde 3 Tilltal och tonläge 3 Bildspråk 4 Logotypen 5 Ortnamnsmontering 6 Verksamhetslogotyper 6 Vinjetter 7 Typsnitt 8 Färgpalett

Läs mer

Din Pednet-adress är. Ditt Användarnamn är. Ditt lösenordord är.. ( detta ändrar du ju!! )

Din Pednet-adress är. Ditt Användarnamn är. Ditt lösenordord är.. ( detta ändrar du ju!! ) Din Pednet-adress är Ditt Användarnamn är.. Ditt lösenordord är.. ( detta ändrar du ju!! ) Har du inte PedNet hemma? Gå in på www.pedc.se - Där kan du tanka ner programmet! Så börjar vi med att klicka

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Svenska 2 ANSWER KEY MÅL 1. 1 -Fraser. 1. förr 2. gör 3. Trevligt 4. länge. 2 - Preteritum. 1. tyckte 2. bodde 3. arbetade 4. var 5. började 6.

Svenska 2 ANSWER KEY MÅL 1. 1 -Fraser. 1. förr 2. gör 3. Trevligt 4. länge. 2 - Preteritum. 1. tyckte 2. bodde 3. arbetade 4. var 5. började 6. Svenska 2 ANSWER KEY In some cases several alternatives are possible. The answers are arranged beginning with the best alternative, then the second best etc. MÅL 1 1 -Fraser 1. förr 2. gör 3. Trevligt

Läs mer