FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 17"

Transkript

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande Anders Treschow (m), 1:e vice ordförande Lena Dygården (s) Ingemar Johansson (c) Ersättare Lars Fagerström (fp) Fredrik Johansson (s) Leif Eskelid (ap) Eva Olofsson (kd) Övriga förtroendevalda Ulla Rickardsson (c) Tjänstemän Sabina Andersson, utredare/informatör Rolf Landholm, kommunchef, Johan Cedergren, markingenjör, 268 Emma Johansson, fysisk planerare, 269 Merit Thuresson, markhandläggare, 270 Inge Emanuelsson, stadsbyggnadschef Cecilia Zryd, verksamhetsutvecklare, 272 Ingemar Alenäs, kommunekolog, Ingmar Kärrsten, kvalitetsstrateg, 274 Paragrafer Justering Underskrifter Ordföranden samt Gerry Norberg Sekreterare.. Sabina Andersson Ordförande.. Mari-Louise Wernersson Justerare Gerry Norberg Protokollet justerat och anslaget Underskrift Sabina Andersson 1 (8)

2 268 Försäljning av fastigheten Östra Gärdet 1:3 samt köp av fastigheten Kilen 1. Dnr 2007-S0453 KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna föreliggande förslag till köpekontrakt med Per-Olof Ringström avseende försäljning av fastigheten Östra Gärdet 1:3. 2 Godkänna föreliggande förslag till köpekontrakt med AB Stig Ringström och son avseende köp av fastigheten Kilen 1. sunderlag Förslag till köpekontrakt Stadsbyggnadskontorets yttrande Upprättande av köpekontrakt för försäljning av Östra Gärdet 1:3 samt upprättande av köpekontrakt för köp av Kilen 1. Ringström har för avsikt att flytta sin måleriverksamhet och affär från Kilen 1 till Östra Gärdet 1:3. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett köpekontrakt med Per-Olof Ringström enligt vilket Ringström köper fastigheten Östra Gärdet 1:3 för en köpeskilling om kronor. Köpeskillingen är reducerad från normal taxa på grund av befintliga och tillkommande belastningar på fastigheten (servitut och ledningsrätt för FAVRAB:s och FEAB:s ledningar) vilka begränsar möjligheterna att nyttja fastigheten. Vidare gäller ett arrendekontrakt (nr ) vilket köparen övertar och får kostnader för att lösa i förtid samt rivningskostnader för befintliga byggnader. Kvadratmeterpriset uppgår efter reduceringarna till ca 70 kronor. Vidare har ett köpekontrakt upprättats med AB Stig Ringström & son. Enligt detta köper Falkenberg kommun fastigheten Kilen 1 där Ringström fram tills nu haft sin verksamhet. Köpeskillingen är satt till kronor. (Bil 268) 269 Detaljplan för Ullared 2:2 m fl (GeKå s camping) delning av planområde. Dnr 2001-SBK Den nordöstra delen av detaljplan för Ullared 2:2 m fl lyfts ur rubricerat planarbete och behandlas som en separat detaljplan, 2 Planhandlingar för detta mindre område upprättas och snarast ställs ut. 2 (8)

3 3 Samrådsredogörelse för resterande del av detaljplan för Ullared 2:2 m fl upprättas och behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott. sunderlag Stadsbyggnadskontorets yttrande, daterat Samrådsredogörelse för aktuell del av planområdet, daterat Detaljplan för Ullared 2:2 (GeKå s camping) har varit föremål för samråd. Stadsbyggnadskontoret har under samrådet för detaljplan för Ullared 2:2 fått indikationer på att planarbetet kan bli komplicerat och dra ut på tiden. Aktuell del av planområdet är av stor betydelse för projekteringen av den nya bron över Högvadsån. För att denna del av detaljplanen ska bli klar och inte sinka brobygget föreslår stadsbyggnadskontoret att aktuell del lyfts ur detaljplanen för campingen och istället behandlas som en separat detaljplan. Då detaljplanen redan varit föremål för samråd kan det aktuella området skickas på utställning. Övervägande Då aktuell del av detaljplanen är viktig för projekteringen av den nya bron över Högvadsån föreslår stadsbyggnadskontoret att den behandlas som en separat detaljplan. 270 Avtal om anläggningsarrende på Skogstorp 1:43. Dnr 2007-S Avtal om anläggningsarrende på del av Skogstorp 1:43 med Falkenberg Energihandel AB med en arrendetid av 5 år godkännes. sunderlag Stadsbyggnadskontorets yttrande daterat Falkenberg Energihandel AB har inkommit med förfrågan om uppförande av två st vindkraftverk på del av Skogstorp 1:43. Stadsbyggnadskontoret har upprättat förslag på avtal om anläggningsarrende att gälla från Arrendetiden utgör 5 år och förlängs därefter med ett år i sänder om uppsägning ej sker senast sex månader före den löpande arrendetidens utgång. Arrendeavgiften är 3% av värdet på den producerade elkraften, dock minst kronor/år. Falkenberg Energihandel AB har fått bygglov för tillfällig åtgärd i fem år. Falkenbergs Vatten- och Renhållnings AB, som arrenderar den aktuella marken, har i nytt avtal, tecknat , godkänt uppförande av vindkraftverk inom arrendestället. 3 (8)

4 271 Köp av fastigheten Hjortsberg 3:3. Dnr 2007-S0547. KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna köp av fastigheten Hjortsberg 3:3 till en köpeskilling på 2,1 miljon kr. Köp av fastigheten Hjortsberg 3:3 i enlighet med riktlinjer givna vid mötet. Fastigheten Hjortsberg 3:3 är en bebyggd bostadsfastighet som är belägen på Kristineslätt. Tomtarealen är kvm. Taxeringsvärdet kr (2006). Bostadsbyggnaden uppfördes 1974, har direktverkande el och är ansluten till det allmänna va-nätet. Fastigheten är ej detaljplanelagd. Fastigheten redovisades i planprogrammet för hela Kristineslätt (2002) som en befintlig bostadsfastighet. Fastigheten är till försäljning via mäklare. 272 Förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt - Samarbete för bättre vatten. Dnr 2007-KS Anta arbetsgruppens yttrande och vidarebefordra det som kommunens yttrande till Vattenmyndigheten för Västerhavets vattendistrikt. sunderlag Arbetsprogram för Västerhavets vattendistrikt , inkom Vattendirektivsgruppens yttrande daterat Vattenmyndigheten för Västerhavets vattendistrikt har tagit fram en samrådshandling om planeringen av arbetet med vattenförvaltningen. Samrådshandlingen har skickats ut för samråd fram till den 1 augusti De frågor som man särskilt vill ha svar på är följande: Är det tydligt hur du får den information du vill ha? Är det tydligt hur och när du kan påverka arbetet? Är det tydligt hur vattenförvaltningsarbetet är tänkt att fungera? Hur vill du att vattenförvaltningsarbetet ska genomföras? 4 (8)

5 I kommunen finns en vattendirektivsgrupp bestående av representanter från stadsbyggnadskontoret, miljö- och hälsoskyddskontoret samt Falkenbergs Vatten & Renhållnings AB. Vid vissa tillfällen har även kommunchefen och Ätrans vattenvårdsförbund deltagit. Avsikten med gruppen är att samordna det interna arbetet med den nya vattenförvaltningen. Vattendirektivsgruppen har granskat det arbetsprogram för Västerhavets vattendistrikt som Vattenmyndigheten skickat ut för samråd och har enats om vissa synpunkter på programmet. Övervägande/Yttrande Följande synpunkter på arbetsprogrammet för Västerhavets vattendistrikt har framkommit i kommunens vattendirektivsgrupp. Arbetsprogrammet förslår ett helt nytt sätt att arbeta på, vilket innebär att det inte finns någon praktisk erfarenhet att falla tillbaka på. Den nya organisationen med vattenråd mm är inte heller helt genomförd. Detta innebär att arbetet beskrivs på en mycket teoretisk nivå. Hur man får den information man vill ha, hur man kan påverka arbetet eller hur vattenförvaltningsarbetet är tänkt att fungera i praktiken är pga ovanstående inte tydligt. Särskilt otydligt är arbetsprogrammet när det gäller de avrinningsområden som inte har vattenvårdsförbund idag. Arbetet med den nya vattenförvaltningen befinner sig fortfarande på ett stadium där organisation för samverkan byggs upp och där finansieringsfrågorna inte är lösta. Arbetsprogrammet borde beröra dessa delar mer än vad som görs. Tyngdpunkten i det föreslagna arbetsprogrammet är snarare en beskrivning av lagstiftningen och myndigheternas organisation. Ett arbetsprogram kan förväntas vara mer konkret. I arbetsprogrammet förutsätts kommunerna ta ett samordningsansvar vad gäller samverkan mellan olika organisationer. Detta är inte något som en kommun kan åta sig innan finansieringsfrågan är löst. Naturligtvis borde varje kommun ha ett intresse av att delta i samverkansprocessen, men det är orimligt att lägga ansvaret för samordning på kommunerna utan att ange hur detta ska finansieras. Avslutningsvis ett par kommentarer till själva texten i dokumentet. Vattendirektivet gäller för kustvatten, ytvatten och grundvatten. När det gäller den inledande beskrivningen i avsnittet om vattenförhållandena nämns inte grundvatten, vilket hade varit naturligt att göra. Vattnets betydelse som dricksvatten borde också uppmärksammas mer i arbetsprogrammet. 273 Information om vattenråd för Ätran. Dnr 2006-KS Anteckna informationen till protokollet. Ett Vattenråd för Ätrans avrinningsområde har bildats och information lämnas om den planerade verksamheten framöver. 5 (8)

6 EU införde år 2000 Vattendirektivet med innebörden att framtida tillgång på dricksvatten skall säkras samt att vattnet och dess kvalitet skyddas och förbättras. Direktivet omfattar vatten i sjöar, vattendrag och hav samt grundvatten. Arbetet skall inte som idag bedrivas avgränsat av kommun-, läns-, eller landsgränser, utan efter avrinnings eller område. Ätrans vattenvårdsförbund har ansvarat för uppföljning av tillståndet i Ätran och dess biflöden sedan 70-talet. Med målet att höja ambitionsnivån och utveckla verksamheten har under våren Vattenråd för Ätrans avrinningsområde bildats. Den befintliga organisationen, dess resurser och nätverk tas tillvara samtidigt som nya medlemmar/organisationer bjuds in att delta. Vattenrådet är en frivillig sammanslutning av aktörer inom berört huvudavrinningsområdet, i det här fallet Ätrans huvudavrinningsområde, som gemensamt strävar efter att nå ett helhetsperspektiv på områdets vattentillgångar. Förslag till åtgärder ska vara vattenmyndigheten tillhanda i slutat av Rapport från Kvalitetsnätverk Västkust; jämförelser av informationen till medborgarna. Dnr 2007-KS Remittera rapport från Kvalitetsnätverk Västkust om kommunernas information till medborgarna till samtliga nämnder för synpunkter och förslag till åtgärder 2 Yttrandena skall lämnas senast sunderlag Kvalitetsnätverk Västkust; rapport om informationsgivningen till medborgarna Skrivelse från Sveriges Kommuner och Landsting Yttrande från kommunledningskontoret / Sveriges Kommuner och Landsting har med skrivelse överlämnat rapport från Kvalitetsnätverk Västkust angående informationen till medborgarna på hemsida och genom tryckta broschyrer m m. Kvalitetsnätverk Västkust består av kommunerna Ale, Falkenberg, Kungälv, Partille, Stenungsund, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. Västkust är en modell för de kvalitetsnätverknätverk som SKL etablerat i landet. En stor nationell satsning pågår f n med målsättningen att flertalet av landets kommuner skall ingå i liknande grupperingar för kvalitetsjämförelser. I västkustnätverket kommer i fortsättningen även Borås och Mark att ingå och därmed berörs ca medborgare. 6 (8)

7 Övervägande Den rapport som nu redovisas är annorlunda upplagd än vad som normalt är fallet, dels för att den inte innehåller någon kostnadsdel, och dels för att den berör i princip samtliga verksamheter. Den vanliga handläggningsgången av nätverkets rapporter är att de remitteras till berörd nämnd/verksamhet för bedömning av ev åtgärder med anledning av det som framkommit i undersökningen. I detta fall föreslås dock att samtliga nämnder får yttra sig. Rapporten har redovisats i kommunens 24h-grupp och kommer sannolikt att tas upp där igen när yttrandena föreligger. Yrkanden Gerry Norberg yrkar att första beslutspunkten ändras så att ordet eventuellt tas bort. Anders Treschow instämmer i yrkandet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar enligt Gerry Norbergs yrkande. 275 Medborgarenkät Dnr 2006-KS0378 KS föreslå kommunstyrelsen besluta 1 Falkenbergs kommun skall delta i SCB:s medborgarundersökning hösten Kostnaden, kr, skall täckas genom anslaget för oförutsett sunderlag Erbjudande från SCB, Statistiska Centralbyrån, om genomförande av medborgarenkät Yttrande från kommunledningskontoret Kommunledningskontoret har framlagt förslag om att kommunen skall delta i SCB:s medborgarundersökning hösten /Övervägande SCB började göra medborgarundersökningar av denna typ hösten 2005 och genomför dem två gånger per år. Ca hälften av landets kommuner har deltagit vid minst ett tillfälle. Undersökningen görs under rubriken Vad tycker du om din kommun och innebär att frågor ställs till ett statistiskt urval av vuxna invånare beträffande åsikter om kommunens verksamheter, om kommunen/regionen som plats att bo och leva på samt om möjligheter till inflytande. Falkenberg har hittills inte deltagit i dessa undersökningar, även om frågan övervägts vid ett par tillfällen. Kommunledningskontoret föreslår nu att kommunen anmäler sitt deltagande i medborgarenkät hösten Kostnaden är kr (exkl moms). Det kan vara lämpligt att upprepa undersökningen vid något tillfälle om 1-2 år för att kunna göra jämförelser, men beslut om det kan tas senare. (Bil 275) 7 (8)

8 276 Anmälningar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser, daterad (Bil 276) 8 (8)

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c)

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-01-22 Sammanträdestid 08.30-10.30 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c),

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

/ REM. Miljö- Och Byggnämnden

/ REM. Miljö- Och Byggnämnden Datum Dnr Dpl 2015-03-02 2015/0261-3 REM Miljö- Och Byggnämnden Yttrande till kommunstyrelsen angående förslag på förvaltningsplan, miljökvalitetsnormer samt åtgärdsprogram för perioden 2015-2021 för Västerhavets

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (15) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S)

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2016-06-28 Sammanträdestid 14.30 15.15 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Per Svensson (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-23 196 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen kl. 09.00-10.55 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo- Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-15 244 Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark).

Läs mer

Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30

Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30 Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 122 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 74 Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S)

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-12:15 Beslutande Ledamöter Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Hemställan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. Dnr KS 2011-351

Hemställan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. Dnr KS 2011-351 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg NtA 2012-03-20 FALKENBERG 59 Hemställan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. Dnr KS 2011-351 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L

Läs mer

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-25 225 Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS 2014-368 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2008-09-02 Sammanträdestid 08.30-12.15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP)

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP) Protokoll Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sammanträdestid 08.00-09.45 Nr 10 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Mari-Louise Wernersson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.25 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (--) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande ersättare Berit Lind (S) Övriga närvarande

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03 Datum 2013-04-04 Kommunstyrelseförvaltningen 0346-88 60 00 stadsbyggnad@falkenberg.se Detaljplan för Ullarp 1:74 m fl Hallands län Meddelande om antagande av planförslag. Kommunfullmäktige har 42 antagit

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00-10.00 ande Övriga närvarande Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Roger Boork (KD) Marcus Molinder (SD) Anna Mellberg (MP) Camilla

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 17:00-17:25 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice ordförande Elisabeth Wanneby (MP) Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 328 Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-01-12 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-01-12 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-12 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-9.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(14) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.10 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-24 207 Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 343 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS 2016-431 Beslut

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD)

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Protokoll Nr 20 Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sammanträdestid 08.30 10.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65. KS 2015-89

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65. KS 2015-89 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-17 73 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65.

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-04-26 Sammanträdestid 08.30 11.15

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-04-26 Sammanträdestid 08.30 11.15 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-04-26 Sammanträdestid 08.30 11.15 NÄRVARANDE Ledamöter Ingemar Johansson (c), ordförande Bill Andersson (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS

Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 154 Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS 2013-423 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 121 Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS 2015-150 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

onsdagen den 21 april 1993, kl

onsdagen den 21 april 1993, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-04-21 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Övriga Justerare Sekreterare Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 21 april 1993, kl

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2005-10-24 1 (14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2005-10-24 kl. 16.00 18.45. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2012-06-26 Sammanträdestid 8.30-11.45

Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2012-06-26 Sammanträdestid 8.30-11.45 Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2012-06-26 Sammanträdestid 8.30-11.45 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Gerry

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Ärendelista Sid Justering... 2 1 Information om Medborgarundersökning 2014... 3 2 Flytt av Tivoliverkets

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-09-20, kl. 08:00-10:30 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kulturhuset KilArena, torsdag 19 april 2018, 18.30 18.35 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Annika Bjelvert (M), 2:e vice ordförande Rita Gunnarsson (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-06-15 Ärendelista Sid nr Justering...2 632 Yttrande över Banverkets samrådshandling "Förstudie dubbelspår Ostkustbanan Gävle-Sundsvall"...3 633 Antagande av detaljplan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 1 (9) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-29 Sammanträdestid 08.30 11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer