Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 144 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster. - den tilltänkta nya personalchefen tackat nej till erbjudandet. Rekryteringen kommer nu att göras om. 145 Dnr 2014/ KS Information medfinansieringsavtal trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informerar om kommande möte med Trafikverket och Ekerum avseende medfinansieringsavtalet för trafikplats väg 136-väg 966 i Rälla. Vid mötet framkommer att arbetsutskottet anser att Trafikverket ska ta största delen av kostnaden genom den regionala planen. 146 Dnr 2014/ KS Information kommunförråd placering. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informerar om förslag från Borgholm Energi att kommunen köper annan tomtmark inom industriområdet Hammaren för flytt av kommunförrådet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar utse mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist att tillsammans med fastighetschefen och representant från samhällsbyggnadsförvaltningen utreda kommunförrådets placering med förbehållet att minimera lagerhållningen och inrymmas inom befintliga av kommunen eller bolaget ägda lokaler. Nybyggnation är inte aktuellt.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (12) 147 Dnr 2014/ KS Uppsägning för omförhandling, tomträttsavtal Kalmar lantmän. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informerar att kommunen har två tomträttsavtal med Kalmar lantmän avseende markområdet på yttre hamnen. Enligt avtalet är tomträttsavgälden 3 kronor/kvm. Kommunfullmäktige beslutade i samband med budget 2009 att höja tomträttsavgälden till 10 kronor/kvm. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar säga upp det aktuella tomträttsavtalet för omförhandling då tomträttsavgälden förändrats fr o m år uppdra till mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors- Enquist att ombesörja uppsägningen och upprätta eventuellt nytt avtal. 148 Dnr 2013/ KS Begravningsombud. Lena Johansson har hos Länsstyrelsen i Kalmar län begärt entledigande från sitt uppdrag som begravningsombud för församlingarna i Borgholms kommun. Länsstyrelsen emotser snarast förslag på lämpligt begravningsombud. Länsstyrelsen ser gärna att kommunen föreslår personer som inte innehar uppdrag som exempelvis ledamot i beslutande organ inom Svenska Kyrkan. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår Länsstyrelsen i Kalmar län fr o m utse ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg till nytt begravningsombud.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (12) 149 Dnr 2014/ KS Beställarfunktion i kommunen. Med anledning av PwC:s utredning För och nackdelar samt möjligheter och konsekvenser av ett återförande av skattefinansierad verksamhet till kommunen och kommunfullmäktiges beslut att avslå motion om återförande av de skattefinansierade verksamheterna, måste en beställarfunktion inrättas i kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till kommunchef Christina Madeling och ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg att ta fram förslag på beställarfunktion i enlighet med PwC:s rekommendation i genomförd utredning. Vid dagens sammanträde redovisas förslag på hur beställarkompetensen kan organiseras inom kommunledningskontoret. Av förslaget framgår att ekonomiavdelningen kommer att handha/vara upphandling-processägare, göra beställning och vara beslutsstöd. Själva kompetensen samordnas mellan ekonomiavdelningen, de olika förvaltningarna tillsammans med fastighetsstrateg och mark-och exploateringsstrateg. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig bakom förslaget och ger kommunledningskontoret i uppdrag att arbeta vidare med samma inriktning. Förslaget kommer också att presenteras vid uppföljnings- och avstämningsmöte med Borgholm Energi AB Dnr 2014/ KS Information rapporter om hållbar utveckling och kommunens resor Energi- och klimatstrateg Tommy Lindström informerar att Borgholms kommun har haft möjlighet att delta i två externa undersökningar som nu har summerats i rapporter. Den ena är om kommunens arbete med hållbar utveckling och har utförts av studenter på masterutbildningen för strategisk hållbar utveckling på Blekinge Tekniska Högskola. Rapporten redovisades för arbetsutskottet och finns som information till kommunstyrelsen Den andra rapporten Grön resplan för resor till och från arbetet, är en stor resvaneundersökning där även Västervik, Oskarshamn och Nybro har in-

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (12) gått. Undersökningen är utförd av konsult och finansierad genom ett projekt lett av Länsstyrelsen i Kalmar. Syftet med utredningen var att kartlägga omfattningen av arbetsresor och anställa inom kommunerna samt att ta fram förslag på mål och åtgärder som kan minska klimat och energibelastningen från de anställds resor samtidigt som kostnadsbesparing görs. Vad gäller resevaneundersökningen redovisas även flera förslag på möjliga åtgärder med syfte att med samordning, uppmuntran och styrning, nå de uppsatta målen om ett mer hållbart resande till och från arbetet samt i tjänsten. Energi- och klimatstrateg Tommy Lindström informerar att en Hållbarhetsgrupp bestående av Tommy Lindström energi- och klimatstrateg, Maria Petersson klimatstrateg, Catherine Hevelius BEAB, Simon Cederholm Trikumo, Bertil Lundgren Agenda 21, Helene Werthwein GIS och klimatanpassningssamordnare, plus en representant från vardera social- och utbildningsförvaltningen har tillsatts. Gruppen ska bland annat revidera och föreslå nya handlingsplaner för strategierna; energi- och klimat, fastigheter samt transporter. Resultatet av rapporten kommer att kunna användas vid revideringen. Vidare informerar Energi- och klimatstrateg Tommy Lindström att det nu finns en el-bil som kommunens tjänsteman kan boka. Arbetsutskottet lägger informationen till handlingarna. 151 Dnr 2011/ KS Vikten av turism i Kalmar län. Handelskammaren uppmanar i skrivelse att målen i turismstrategin bör genomsyra kommunalt beslutsfattande. Av skrivelsen framgår att Handelskammaren tagit del av såväl Regionförbundets i Kalmar län som Ölandskommunernas turismstrategier. Ur dessa omfattande publikationer framkommer en unison bild på behovet av ökade investeringar i besöksnäringen. För att nå de kvantitativa målen i turismstrategin uppmanar Handelskammaren att Ölandskommunerna måste omsätta strategin i praktisk verklighet. Det bör genomsyra kommunalt beslutsfattande avseende samtliga frågor som sorteras under och relateras till turismbranschen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppmanar nämnder och styrelser

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (12) låta antagen turismsstrategin genomsyra nämndbeslut avseende frågor som sorteras under och relateras till turismbranschen; bl a bygglov, tillstånd, livsmedelsinspektioner, alkoholhandläggning, service- och tillsynsavgifter och motsvarande. 152 Dnr 2014/ KS Regional Digital Agenda Till dagens sammanträde är ordförande i regionförbundet Lars Blomberg och IT-strateg Bengt Falke inbjudna för att informera om regionförbundets arbete att ta fram en långtidsstrategi för hur i Kalmar län ska kunna ta tillvara digitaliseringens möjligheter på bästa sätt. Den regionala digitala agendan tar sikte på år 2020 och på vad som behöver göras för att kunna använda IT till att underlätta för invånare och företag. Fem tematiska arbetsgrupper har utsetts; Infrastruktur, HälsaVård- Omsorg, Kompetens, Näringsliv, Kommunal E-utveckling. Dessa har tagit fram förslag till det fortsatta arbetet. Förslagen är presenterade för programberedningen och för regionförbundets styrelse. Innan själva slutrapporten tas fram ska förslagen analyseras och diskuteras i respektive kommun. Kommunchefsgruppen kommer därefter att prioritera de 10 system som man ska börja samverka kring. Under hösten 2014 kommer strategin att skickas ut på remiss till kommunerna inför beslut. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen. 153 Dnr 2014/ KS Inriktningsbeslut, återinförande av webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. Till kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde begärde IT-chef Niklas Hällblad företräde för att få arbetsutskottets inriktningsbeslut på ambitionsnivån för återinförande av webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. Kommunfullmäktige biföll en motion med förslag att webbsändningarna snarast möjlighet åter upphandlas och återupptas.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (12) IT-chef Niklas Hällblad informerade att det nu finns tjänster som inte behöver upphandlas och frågar om kommunstyrelsen ställer sig positiv till använda sig av någon av dessa. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att ställa sig bakom förslaget att använda sig av en tjänst som inte behöver upphandlas för att därefter utvärderas. Vid dagens sammanträde informerar IT-chef Niklas Hällblad att fullmäktiges sammanträde sändes via Youtube. Av tjänsteskrivelse framgår att IT-tekniker Henrik Andersson hanterade inspelningen och följande arbetsmoment genomfördes kring sändningen: - Skapa evenemang på Youtube 1-4 veckor innan KF. (10 min) - Förbereda innan mötet på sändningsdagen (15 min) - Starta sändningen (5 min) - Vänta till mötet är slut. - Efterbearbetning av filmen i Windows Moviemaker. Klippa bort pausen och lägga till bild före och efter filmen. (30 min) - Rendera filmen och ladda upp den till youtube. (1,5 tim) - Skriva in tidsintervallen i beskrivningen för den uppladdade filmen (3 timmar) Total aktiv arbetstid: ca 4 timmar Kostnaden kan beräknas till 4 tim/ möte = 4 x 300 = 1200kr. Detta förutsätter att personen inte är med på mötet. Om den ska vara det så blir tiden 4 timmar plus längden på mötet. Resultatet blir då en livestream som även den går att se i efterhand oredigerad. En redigerad film med kapitelindelning. Kostnad för en ljud-codec tillkommer. Engångskostnad kronor. För att få bättre bild behöver överföringen från kameran till dator bytas ut. Den sker analogt och trådlöst idag. Kostnad okänd. Enligt IT-chefen måste beslut fattas om filmning ska ske med befintlig utrustning och vem som ska sköta sändningarna samt eventuell bearbetning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar filmningen ska ske med befintlig utrustning dock ska överföringen från kamera till dator kontrolleras och bytas ut om det ger bättre bild. IT-avdelningen sköter sändningarna. i dagsläget ska ingen programindelning göras.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (12) 154 Dnr 2014/ KS Upphandling Vagnparksfinansiering 2012, ändring av beslut gällande operationell leasing. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att upphandla tjänsten operationell leasing och tillhörande biladministration. att uppdra till ekonomiavdelningen att genomföra upphandlingen inför beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott. I tjänsteskrivelse rekommenderar ekonomiavdelningen arbetsutskottet att istället för att själv genomföra upphandlingen gå med i SKL Kommentus Inköpscentral SKI upphandling avseende finansiell leasing. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar med ändring av sitt beslut 110/14 gå med i SKI:s upphandling Vagnparksfinansiering 2012 istället för att upphandla operationell leasing och tillhörande biladministration i egen regi. 155 Dnr 2014/ KS Omsättning av lån. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar att lån om 32 mkr har satts om. Lånet ligger nu hos Kommuninvest till en ränta om 1,442 %. Genom omsättningen görs en besparing om ca 400 tkr/år. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner genomförd åtgärd. 156 Dnr 2013/ KS Önskemål om iordningställande av strandskoningen utmed Kalmarsund i yttre hamnen. Börje Robertsson, Hamnvägen 18, Borgholm, föreslår i skrivelse och att kommunstyrelsen beslutar om en renove-

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (12) ring och förlängning av strandskoningen som en direkt fortsättning från piren i Yttre Hamnen fram till reningsverkets tomt vid stranden av Kalmarsund. Kommunstyrelsens arbetsutskott har i liknande ärende och meddelat att strandskoning kommer att genomföras i samband med byggnation i Yttre Hamnen. Vid dagens sammanträde redogör servicechef Hans Johannesson för ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar med hänvisning till tecknad avsiktsförklaring med PEAB gällande planer för yttre hamnen avvakta den pågående framtida planering innan eventuell strandskoning och renovering av piren i yttre hamnen genomförs. 157 Dnr 2014/ KS Underhåll m m av cykelleder. I tjänsteskrivelse föreslår servicechef Hans Johannesson att 500 tkr avsätts till cykelleder. Vid dagens sammanträde redogör servicechefen för ärendet. Cykelledsprojektet är i full gång och efterhand som sträckorna blir klara så lämnas underhållet över till kommunen, detta är något kommunen måste ta höjd får inför nästa års budget. För att redan i år kunna få hela sträckan från Borgehage norrut runt udden och ner till Skäftekärr farbar behöver kommunen göra följande: - på sträckan från Lundegårds camping till Vannborgagatan måste viss mark lösas in och ca 500 m väg byggas. Uppskattad kostnad kronor - Sträckan mellan Äleklinta och Grönvik bättras på med ett riktigt slitlager med grus som går att underhålls hyvlas. Idag har sträckan väldigt grovt grus som i och för sig utgör en bra stomme men det behövs ett rejält lager med finare grus för att bygga upp en vägkropp med bombering på vägen för vattenavrinning och för att få samma standard som de sträckor som ingår i cykelledsprojektet. Uppskattad kostnad: kronor.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen godkänna att undersöka möjligheten att bygga samman vägen mellan Lundegårds camping till Vannborgagatan för att knyta ihop cykelleden. ingen markinlösen ska ske i samband med eventuella vägbygget. uppdra till servicechef Hans Johannesson att efterhöra pris på arbetet. delegera till kommunstyrelsens arbetsutskott att besluta om verkställandet. 158 Dnr 2014/ KS Asfaltering Åkerboskolans nya infart. I samband med att utbildningsförvaltning beslutat om bilfri skolgård gjordes en ny sträckning av vägen vid Åkerboskolan och till fjärrvärmeverket. Vägen är smal och har inte blivit asfalterad. I tjänsteskrivelse redogör servicechef Hans Johannesson att kostnaden beräknas uppgå till totalt kronor för asfaltering och justering/breddning av 400 meter väg. Vid dagens sammanträde redogör servicechefen för ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen godkänna att vägen breddas och asfalteras. kostnaden fördelas mellan kommunen och fjärrvärmekollektivet. kommunens del av kostnaden belastar investeringsbudget 2014.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (12) 159 Dnr 2013/ KS Medborgarförslag (Roger Olofsson) asfaltering och belysning vid Solvändans förskola, Löttorp. Roger Olofsson, Dödevivägen 29, Löttorp, m fl föreslår i medborgarförslag inkommet att vägen och parkeringsplatsen vid Solvändans förskola asfalteras eller att parkeringen breddas för att kunna använda vägen, att belysning sätts upp längs cykelvägen mellan skolan och Högby IP. Kommunfullmäktige tog emot medborgarförslaget och lämnade det till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att medborgarförslaget ska bifallas. Av tjänsteskrivelse framgår att vägen lades om för några år sedan för att få säkra skolgårdar. Asfalteringsfrågan har varit upp flera gånger tidigare men inte blivit beslutad. Nu har servicechef Hans Johannesson presenterat uppskattat pris för asfalteringen om kronor. Då ingår justering och breddning av 400 m väg och asfaltering av vägen. Enligt kontakt med Fyr till fyr kommer belysning att sättas upp vid cykelvägen som då även kommer skolvägen tillgodo. Kommunstyrelsen behandlar frågan om asfaltering Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen anse medborgarförslaget besvarat med hänvisning till kommande beslut om asfaltering och breddning av vägen. Förslagsställarna ska bjudas in till kommunstyrelsens sammanträde då förslaget behandlas. Styrelsens beslut ska redovisas till kommunfullmäktige i samband med redovisning av motioner och medborgarförslag. 160 Dnr 2013/ KS Fullmakt muntlig överläggning. Förvaltningsrätten har kallat Borgholms kommun till muntlig förhandling kl 10:00 med anledning av Per Lublins överkla-

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (12) gande gällande Budget 2014 med plan för 2015 och Enligt förslag från firmatecknarna bör fullmäktiges presidium befullmäktigas att företräda kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner kommunfullmäktiges presidium företräder kommunen vid muntlig förhandling vid Förvaltningsrätten i Växjö.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Ärende 2 Dnr Rutiner för utskick av handlingar till KSAU Information om ny rutin för utskick av handlingar inför KSAU:s sammanträden

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla.

101 Dnr 2014/13-510 KS. Medfinansieringsavtal - trafikplats väg 136 korsningen med väg 966 vid Rälla. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 100 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - gjorda intervjuer avseende tjänsten som personalchef. - regionförbundets erbjudande att

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

Läs mer

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Ärenden Sida 24 (30) Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 39 KS2011-0180 KS 43 KF Utvärdering av webbsända kommunfullmäktigemöten beslutar föreslå beslutar Enligt arbetsutskottets förslag 1. Att webbsändningarna

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

54 Dnr 2014/48-106 KS

54 Dnr 2014/48-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 53 Information. Under sammanträdet informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) från möte med arbetsförmedlingschef Hans Fritz och sektionschef Gregory Golding där bland

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2018-02-12 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2018:53 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 14.00 14.34 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S), Roger Gadde

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Beslutad när Kommunstyrelsen 2018-03-13, 36 Beslutad av Diarienummer Kommunstyrelsen KSKF/2018:53 Ersätter Gäller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 90 Dnr KS/2014:552. Beslutsunderlag Missiv daterad Tjänsteskrivelse daterad

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 90 Dnr KS/2014:552. Beslutsunderlag Missiv daterad Tjänsteskrivelse daterad Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-04-24 1 (2) Sida 90 Dnr KS/2014:552 Filmning hörsalen Bakgrund Magnus Bergstrand har i ett medborgarförslag daterad 2014-11-27 föreslagit

Läs mer

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 273 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringen av ny personalchef. - att Skördefesten vill träffa arbetsutskottet i de båda

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2(16) Innehållsförteckning 51 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslistan 3 52 Delårsbokslut augusti 2014 (T2) 4 53 Yttrande till mål och budget 2015-2017 5 54 Analys av resultatet

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Måndagen den 14 januari 2019 RAGUNDA KOMMUN Datum 2019-01-07 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder måndagen den 14 januari 2019, kl. 17.00 Anders

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m.

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 222 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om att - arbetsgruppen för utveckling av yttre hamnen kommer att ha sitt första möte 8 september

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2016-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C Ersättare Övriga deltagande Dag Segrell kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-13 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 13 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 26 januari 2016 klockan 08.30-11.20 Beslutande Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S) Jan Fagerberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-11-29 2 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågstund ställs frågor till kommunstyrelsens ordf. Monica Widnemark Vaktmästarfrågan i Lessebo Sporthall Återställning av vägen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30 10:10 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Sofia Westergren (M) Lisbeth Svensson (L) Roger Andersson (S) ersätter Janette Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun.

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 204 Information. Kommunchef Christina Madeling bjöd 2013-09-16 in till Samverkansmöte angående asylförläggningar i Borgholms kommun. Inbjudna var Migrationsverket, länsstyrelsen,

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Godkännande av upplåning för byggnation av brandstationer, Brandkåren Attunda KS-2015/234

Godkännande av upplåning för byggnation av brandstationer, Brandkåren Attunda KS-2015/234 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 78 Godkännande av upplåning för byggnation av brandstationer, Brandkåren Attunda KS-2015/234 Beslut Arbetsutskottet överlämnar ärendet till

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ärende 11. Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020

Ärende 11. Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020 Ärende 11 Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2015-10-06 KS 2015.0311 Handläggare Thommy Andersson, IT-enheten Regional digital agenda Sammanfattning Karlskoga kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

1. konsumentvägledning ska tillhandahållas i samverkan med annan kommun

1. konsumentvägledning ska tillhandahållas i samverkan med annan kommun Arende VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr 1(4) Kommunstyrelsen 2011-11-29 KS 548 Dm 229/2011 Kod 151 Konsumentrådgivning Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.55 ande (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande (V) ledamot Gunvor Sharp (M) ersättare Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden ~ g ENKÖPINGS 1 (13) Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Kumla, torsdagen den 22 mars 2018, klockan 13.10-14.30 Beslutande Jesper Englundh, Ordförande (S) Mats O Karlsson (S) Philip Wikman (NE)

Läs mer