Rapport Sydostleden Växjö - Simrishamn 8 juni- 12 juni 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport Sydostleden Växjö - Simrishamn 8 juni- 12 juni 2015"

Transkript

1 Rapport Sydostleden Växjö - Simrishamn 8 juni- 12 juni 2015 Bakgrund och syfte När jag började arbeta som ny kommunikatör för Sydostleden kände jag ett behov av att cykla cykelleden för att få uppleva den och få praktisk information och erfarenhet. Det skulle ge mig en bredare helhetsbild av den men även bättre lokalkännedom vilket jag anser viktigt när jag arbetar med Sydostleden. Syftet med min cykeltur är att fotografera men också kolla drift/ underlag och kanske att eventuella brister dyker upp som måste återställas. Mina delsträckor är Växjö- Urshult 57,1 km Urshult- Asarum 44,5 km Asarum- Kristianstad 61,6 km Kristianstad- Yngsjö 29,1 km Yngsjö- Simrishamn 59, 2 km Förberedelse/ utrustning Jag fick av en bekant låna en Skeppshult 5 växlad damcykel. Två cykelväskor hängande på varsin sida av pakethållaren och en större ryggsäck att ha i cykelkorgen med bra att ha saker utmed resan. Eftersom Sydostleden ännu inte är invigd och skyltad använde jag mig av vår Google Earth karta i mobilen. När jag blev osäker vart jag var eller vart jag skulle cykla härnäst tryckte jag på navigeringsknappen och en blå prick började blinka, då såg jag var jag befann mig. Detta fungerade alldeles utmärkt.

2 I senaste nyhetsbrevet informerade jag om att jag skulle cykla Sydostleden och att man kunde följa min resa på sociala medier. Jag uppdaterade på Twitter och skrev en kort sammanfattning av dagen med kompletterande bilder varje kväll på Facebook. Detta resulterade i bra respons och ca 20 st blev nya gillare på Facebook och flera kommenterade med funderingar och frågor. Den 8 juni start i Växjö Efter en stadig frukost packade jag ner det sista och gav mig iväg, utvilad och förväntansfull på min cykeltur. Enligt vädergudarna skulle det vara uppehåll och mestadels soligt hela veckan. Jag hoppades innerligt att de skulle ha rätt. Den här dagen var det mestadels molnigt men solen lyste på mig vissa stunder också. Det var en behaglig dag att cykla när det inte varken var för varmt eller för kallt, helt lagom med några blåsiga vindar neråt Urshult. Jag började resan på Västra Esplanaden i Växjö och möter den första uppförsbacken och pulshöjaren vid campusområdet förbi Stenladan och sedan en backe upp mot Teleborgs vattentorn. Jag tänkte att det bara var att vänja sig och att jag iallafall ska cykla söderut. Vidare kör jag in på grusvägen i Skir och solen börjar komma igenom molnen. Att få cykla så nära djur och natur är riktigt härligt. Här upptäcker jag också att Växjö kommun har gjort sin hemläxa. Sist jag cyklade här i våras var underlaget gropigt och på återkommande ställen var det helt förstört. Den här dagen var det en fröjd att se att underlaget har reparerats. Även efter Skir och in på banvallen har det förbättrats på många sätt. Inte långt in på banvallen möter jag ett rikt djurliv. Många harar som hoppar förbi, två rådjur som står och kikar på mig från skogen och fåglarna som sjunger och håller mig sällskap ända från Skir till Tingsryd. Riktigt trevligt! Första stoppet blir i Ingelstad utmed Torsjön. Där tar jag en drickpaus och möter ett par som kommer förbi och stannar så vi pratar en stund. Jag väljer att inte stannar på ICA i Ingelstad som planerat eftersom jag hade fyllt på med frukt och annat i Växjö och hade fortfarande mycket kvar. Jag fortsätter istället mot Väckelsång och Tingsryd. Underlaget fortsätter att vara bra.

3 Det blev några bensträckare på vägen ner mot Tingsryd. Det känns i hela kroppen när man sitter på en sadel i så många timmar och ändå hade jag vadderade cykelbyxor! Men det gick över och efter ett tag vande jag mig! När jag kom till Tingsryd kommun fick jag cykla på asfalt. Det var en spännande kombination att skifta från grus till asfalt mitt ute i skogen. Jag upplevde att på asfalt kunde jag slappna av mer och se mig om mer i naturen än vad jag ville göra på grus. Lite rädd för att ramla. Väl i Tingsryd tog jag siktet mot Börjes. Nu hade jag suttit fyra timmar på sadel och det skulle smaka bra med lunch. Deras räk och laxsmörgås är någonting jag varmt rekommenderar till bra pris, endast 25 kr st. Vidare ner mot Urshult från Tingsryd fick jag cykla på nya cykelbanan som invigdes förra året Den är byggd lite kringelkrokig och inte bara raksträcka vilket jag ser som positivt och behaglig att cykla på. Det började dock blåsa på mer eftersom landskapet var mer öppet än i skogen. Väl framme i Urshult blev jag väl bemött av nya ägarna på Urshults hotell, ett hotell i gamla anor. Jag fikade i deras trädgård och på kvällen tog jag en promenad ner till sjön Åsnen och testade på en av Urshults pizzeria. Och ja, dessa pizzor kan jag också rekommendera. Urshult- Asarum 9 juni Idag efter frukosten fick jag med mig ett smörgåspaket och en Lokaflaska av ägaren Anna på hotellet. Jag tackar så hemskt mycket för det, det är service! Solen lös i Urshult men under resans gång blev det molnigt men fortfarande behagligt i luften. I Ryd valde jag att inte handla på ICA eftersom jag hade fått smörgås. Man kan handla i en affär i Svängsta mellan Ryd och Asarum. Vi på Sydostleden ska i informationsblad vara tydliga med detta. Vägen ut från

4 Urshult mot Ryd cyklar jag på gammal banvall som är ny asfalterad igenom skogen. Här når man så småningom Blidingholmsbron som går över Mörrumsån. Här finns en fin rastplats för den som vill slå sig ner. Framme i Ryd sammanfaller Sydostleden med Banvallsleden och med Pilgrimsleden Västra Sigfridsleden söderut. I Fridafors går leden utmed gamla bruket och här var det första och ända gången som jag fick några regndroppar på mig under hela cykelturen. Vidare in i Blekinge cyklar man mestadels i skogsmiljö där det finns trevliga träbänkar utsatta för den som vill ta en paus. Här cyklar man utmed härliga Mörrumsån och kommer sedan fram till Ebbamåla Bruk i Hovmansbygd. Detta är en unik teknik och kulturhistoriskt besöksmål. Vägen ner till Asarum var mycket vacker och Sydostleden går mestadels i skogsmiljö. När jag precis cyklat ut från Svängsta möter jag det så kallade Stenvildssvinet som är en trevlig detalj att möta när man cyklar förbi. När jag kommer ner till Asarum checkar jag in på Solsta Towers hotell där jag på kvällen äter deras hemlagade hamburgare som dem brukar servera på sommaren.

5 Asarum- Kristianstad 10 juni Det var en solig morgon när jag vaknade och det kändes i benen efter att ha cyklat i två dagar. Denna dag var den längsta etappen på cykelturen, det trampades 61,6 km och tog sju timmar. Jag rullade nästan hela vägen (kändes det som) på bra befintlig cykelväg ner till Mörrum och gör första stoppet nere vid Mörrums Kronolaxfiske. Här slås jag av doften som kommer från forsen. Här tar jag också en drickpaus för att sedan cykla vidare utmed den röda sträckningen (felande länk) vid Stensnäs. Byggandet av den nya cykelvägen mellan Stensnäs- Sölve i Karlshamn och Sölvesborg pågår just nu och planeras vara klar i oktober Vid Stensnäs stod jag och väntade ett tag för att kunna ta mig över till andra sidan vägen för att sedan cykla upp till gamla E22an. Detta kändes inte tryggt när bilarna susade förbi. Än så länge få den sträckningen vara röd och vi rekommenderar våra cyklister att välja den blå sträckningen på Google Earth tills cykelvägen är klar. Jag såg framför mig att det kan bli en riktigt fin ny cykelväg eftersom man cyklar utmed havet och genom fina miljöer. Jag gjorde mitt första stopp på Norje havsbad. Här tog jag en fikapaus. Ett tips till alla våra Sydostleden cyklister, ha alltid någonting att äta till hands. Man blir lätt hungrig och törstig. Ju närmre Sölvesborg jag kom desto mer blåste det. Det blev ett par tuffa tramptag där ett tag. Väl framme i Sölvesborg cyklade jag lite fel och fick vända om. Sydostleden går över den nya gång och cykelbron och denna bro knyter ihop halvön Listerlandet och Sölvesborgs stadskärna. Detta öppnar upp möjligheter för rekreation och turism i Sölvesborg. Det var mycket folk och rörelse på den när jag var där.

6 Efter 3 timmar på cykel var jag hungrig och stannade till på Glass och Sillabåten vid hamnen. Den ligger precis i anslutning till Sydostleden och lär bli en höjdpunkt för våra cyklister. Där var också mycket gäster så redan mycket populärt besöksmål. Någonting jag reflekterade över på min väg ner mot Kristianstad var utbudet av toaletter, soptunnor och bänkar. Detta måste ses över och göras tydligt i informationsbladet var dessa finns. Efter Valje naturreservat mot Edenryd följer Sydostleden samma sträckning söderut som Smugglarundan i fin bostadsmiljö och med skymt av havet och sen i början av Gualöv tar de riktning åt olika håll. Gualöv- Bäckaskog är också en felande länk där förhoppningen är att bygget av ny cykelväg ska vara klart till invigning Här går den blå sträckningen i Google Earth förbi Kjuge. Den här sträckningen var inte enkel att cykla efter en hel dag på cykel och är ett par extra km. Det var mycket uppförsbackar och kändes lite otrygg. Många utfarter som man fick se upp för. Det känns bra att en annan kortare och tryggare sträckning ska byggas åt våra cyklister. Sista biten in i Kristianstad var rätt tung. Jag tycker såhär i efterhand att jag kanske tog på mig en för lång etapp att cykla på en dag. Vill man också stanna till på olika platser utmed vägen blir det en lång cykeltur. Men det finns mycket att se utmed vägen så möjligheterna är många för den som vill. I Kristianstad bodde jag på Annas hotell. Trevligt och personligt utanför stadskärnan med hög standard. Välbehövligt efter en tuff cykeldag. Anna (ägaren) serverade en jättegod räksmörgås ute på altanen till kvällsmat. På kvällen upptäckte jag att solen hade tagit den dagen. Ett bra tips till alla våra cyklister, använd solskydd! Jag brände mig rejält efter sju timmar på cykel. Resterande soliga och varma dagar fick jag ha en svart långarmad tröja istället för linne.

7 Byggandet av nya GC sträckningen Stensnäs-Sölve Norje Havsbad Kristianstad- Yngsjö 11 juni Cyklade iväg kl den här dagen och cyklade på fin asfalterad cykelväg ner till Åhus efter att jag kommit igenom stadskärnan. I Åhus går sträckningen ut mot östra planteringen för att nå den fina stranden och sen vidare ner till hamnen. Här cyklade jag ner till stranden och tog en paus. Cyklade vidare nertill hamnen och lunchade på en av alla båtar som låg där, mycket gott. I Åhus finns det mycket restauranger att välja mellan. Eftersom jag skulle övernatta i Yngsjö och hade hört att det inte fanns så mycket i matväg där åt jag i Åhus. Närmaste restaurang är Rökeriet och Kastanjelunds värdshus utanför Yngsjö. Men vill man ha någon enkel mat finns det inte så nära tillhands. Någonting man bör känna till. Ängshyddans B&B som jag bodde på var ett mysigt och gemytligt boende där jag hade tillgång till trädgård i harmonisk miljö ute på landet.

8 Yngsjö- Simrishamn 12 juni Sista dagen på den här fantastiskt fina cykelturen. Den här dagen började med en del motvind och det fanns många långa uppförsbackar att ta sig igenom. Från Yngsjö cyklade jag utmed Ålakusten där det finns många vägar ner till havet för den som vill göra en avstickare. Väl i Brösarp var jag hungrig och stannade till på Q8 macken. Sedan var det en helt otroligt fin cykeltur igenom backarna i Ravlunda och Vitaby. Den här sträckningen är blå på kartan i Google Earth och inte en godkänd sträckning av Trafikverket. Man träffar även på en hel del spännande människor när man är ute och cyklar. Visade sig att jag cyklade fel men fick då kontakt med en lokal smed som visade upp mig till vinden så jag kunde få en härlig utsikt och fina bilder. Vi satt och pratade en lång stund efteråt på hans gård. Härligt med nya möten. Han skulle ordna cykelpump och skylt så man vet att man kan få fylla på vattenflaskan hos honom. Ett härligt initiativ! När jag sedan kom på rätt väg cyklade jag både på asfalt och grusunderlag. Jag cyklade bland blomstrande ängar och kom upp på höga höjder med fantastisk utsikt mot havet. Därifrån var det nerförsbacke ända till Kivik. Där blev det en välbehövlig lunch på deras lokala restaurang och pizzeria. Deras stenugnsbakade pizza smakade riktigt bra och jag fyllde på med mer energi för att ta mig den sista biten ner till Simrishamn. Härifrån var det inte långt kvar och jag kör full fart framåt. Det känns i benen efter alla backar men det är det värt. Vid kl cyklar jag in i Simrishamn. Jag stannar till vid hamnen en stund och njuter av sista stunden på resan. Gick sen till stationen där det visade sig att två av tågen var inställda. Gick bra att ta cykeln på expressbussen till Lund och därifrån två byten upp till Växjö med ett Pågatåg och ett Öresundståg, dock tog resan lång tid och jag kom hem runt på fredag kvällen. Den här veckan gav mig bättre kunskap och bättre lokalkännedom om Sydostleden. Har fått många nya upplevelser och intryck. Och som en bonus har jag fått upp ögonen för cykel mer. Ser fram emot många härliga cykelturer i sommar. Roligt att så många har följt mig under veckan! Anna, Kommunikatör Sydostleden

9

Sydostleden en cykelturistled med internationell status

Sydostleden en cykelturistled med internationell status Sydostleden en cykelturistled med internationell status Sydostleden är ett samverkansprojekt som syftar till att förverkliga en av Sveriges bästa turistcykelleder med internationellt attraktiv standard

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

En växlande cykelupplevelse 2014-08-14

En växlande cykelupplevelse 2014-08-14 En växlande cykelupplevelse 2014-08-14 Mål: När Sydostleden är etablerad skall den årligen generera minst 50 miljoner i ökad turismomsättning 8000 cyklister/år cyklar då hela sträckan och 30 000 cyklar

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Cykelmysteriet. Martin Widmark Helena Willis

Cykelmysteriet. Martin Widmark Helena Willis Cykelmysteriet Martin Widmark Helena Willis Böckerna utspelar sig i och omkring den lilla staden Valleby, där de flesta känner varandra och kyrkan står mitt i byn. Huvudpersonerna Lasse och Maja är

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2011. Datum: 20-21:a Augusti. Bakgrund: Stärkta av de två tidigare årens körningar föddes under förra årets Vättern runt idén med att göra 2011 års event till ett

Läs mer

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E Vinga Gör mötet till en upplevelse Vinga är Sveriges mest kända fyrplats. Ön ligger längst ut i Göteborgs skärgård och är numera ett skyddat naturreservat. BOKA EN KONFERENS

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Till Anders Petersson i Hattatorp, 2011-12-03. Cykeldagboken

Till Anders Petersson i Hattatorp, 2011-12-03. Cykeldagboken Till Anders Petersson i Hattatorp, 2011-12-03 Cykeldagboken i fädrens hjulspår från Majorna till Fermanstorp 13-19 juni 2011 Måndag 13 juni Det var dags! Jag hade stämt träff med supportrarna JanErik o

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010!

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Allt började med att jag sålde min 51:a T 1 lilljulafton 2009. Att jag sålde den efter nästan 15 år i min ägo berodde mycket

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Fjordguiden Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Beskrivning av iläggs- och upptagsplatserna Daggudden Detta är bryggan längst in

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda

Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda 1 Färdbeskrivning vers. 4 2016 Cykla på banvallar i Glasriket Nybro Orrefors Gullaskruv - Målerås Sävsjöström Åseda och Lenhovda Totalt ca 65 km Nybro Åseda Nybro Orrefors Målerås, längd ca 30 km Målerås

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

Fredag 9 augusti Turen går till Åhus

Fredag 9 augusti Turen går till Åhus Fredag 9 augusti Turen går till Åhus CTV_Fredag_Åhus.indd 1 2019-08-02 16:57:50 C Y K E L T U R V E C K A N 2 0 1 9 Fredag 9/8 Åhus 1Trolle Ljungby och Minas chokladstudio I de mysiga omgivningarna kring

Läs mer

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet

Hågadalen Nåsten. Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad Ravinen vid Kvarnbofallet Hågadalen Nåsten Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-06-27 1. Ravinen vid Kvarnbofallet 2. Kung Björns hög 3. Fjärilsstigen i + X 1. Ravinen vid

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Las Playitas Fuerteventura 2012. Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med.

Las Playitas Fuerteventura 2012. Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med. Las Playitas Fuerteventura 2012. Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med. Den 26:e mars åkte vi. Efter c:a 5 timmars flygresa och

Läs mer

Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019

Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019 Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019 Boka mer än 60 dagar före avresa och få 5% rabatt på grundpriset! Längs med hela Donaufloden

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Vid höstmötet i november beslöts att bilda två grupper med skilda resmål. Den ena gruppen skulle under ledning av Kent att åka till Skåne. Slutmålet blev Höganäs och

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Sommartävlingen Jakten på de försvunna bassängerna text och bild Thomas Jansson

Sommartävlingen Jakten på de försvunna bassängerna text och bild Thomas Jansson Sommartävlingen 2019 Jakten på de försvunna bassängerna text och bild Thomas Jansson Det är fjorton bassänger som skall upplevas och hittas. Du kan alltid försöka att ta bassängerna utan texten men sedan

Läs mer

1 En olycka kommer sa " llan ensam

1 En olycka kommer sa  llan ensam 1 En olycka kommer sa " llan ensam Ewa Christina Johansson Illustrationer Johan Egerkrans Axel! Där är du ju! Axels hjärta hoppade till i bröstet. Fast på ett bra sätt. Det var ju söta Rut som ropade på

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003 2 Tant Doris hund heter Loppan. Hon är en långhårig chihuahua, och inte större än en kanin. Mycket mindre än en del av mina gosehundar. Men hon är riktig! Vit och ljusbrun och alldeles levande. Jag går

Läs mer

skutan hike - ta liften till vandringen

skutan hike - ta liften till vandringen skutan hike - ta liften till vandringen Toppsemester i sommar Ta liften upp och njut av sommarfjället! Dingla med benen i sittliften, sväva uppför berget i Kabinbanan eller åk med den hundraåriga Bergbanan.

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Årike Fyris naturreservat

Årike Fyris naturreservat Årike Fyris naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-10-01. i + 1 Övre Föret 2 Fågelplattformen 3 Utsikt på Ultunaåsen 1 0 Karta med

Läs mer

Fyra cykeldagar Tre övernattningar Program, karta & entréavgifter

Fyra cykeldagar Tre övernattningar Program, karta & entréavgifter Cykelpaket Fyra cykeldagar Tre övernattningar Program, karta entréavgifter På cykel hinner du uppleva Det absolut trivsammaste sättet att ta sig runt på Österlen är att göra det på cykel. En av Österlens

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7

Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7 Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7 Strax före kl. sju på lördagmorgonen samlades 47 förväntansfulla resenärer på Gärdes parkering. Nu var det äntligen dags för årets höjdpunkt och ordningssamma

Läs mer

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988

Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Emma K. Jalamo som upptäckte Sandvargen på Mallorca 1988 Zackarina bodde i ett hus vid havet tillsammans med sin mamma och sin pappa. Huset var litet men havet var stort, och i havet kan man bada i alla

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km. 9 - SV mot Kylinge och över Ryssberget ca 30 km

1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km. 9 - SV mot Kylinge och över Ryssberget ca 30 km Cykelrundor 1 - Kraftprovet nordost via Hemsjö och Ebbamåla ca 45 km 2 - Holjetrampet 31 km 4 - Norrtrampet via Brännarebygden ca 50 km 5 - Norrtrampet via Falsehult ca 60 km 6 Gillaruna-rundan SO mot

Läs mer

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Vi kommer att följa dem fram till dagen M Del 1. För fem veckor sedan så bestämde vi oss för att springa Stockholm Marathon. Någon plats har vi inte fått men står

Läs mer

Piero packar. Bitte njuter i solen

Piero packar. Bitte njuter i solen Gräsöturen 2010 Vi skulle paddla 9 kajaker på en 4-dagarstur utanför norra Gräsö där massor med små öar gör skärgården omväxlande. Där är väldigt fint och lugnt, på turen skulle vi se endast c:a 5 båtar

Läs mer

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt).

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). 23 glada Rapphönor från många delar av Sverige droppade på fredagseftermiddagen den 14/9 2012 efter

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand 1 Onsdag 23 mars, ankomst På väg från flygplatsen ser vi det som är verkligt farligt med Thailand: Trafiken. På en timmes färd

Läs mer