Öppna Förskolan i Torslandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Öppna Förskolan i Torslandas plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Öppna Förskolan i Torslandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Torslandas Öppna förskola Läsår:

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Torslandas Öppna förskola a för planen Förskollärarna: Vår vision Vi strävar och vill vara är ett stöd för alla familjer i deras ansvar för barnens fostran, utveckling och växande. Vår önskan och vision är att ALLA föräldrar ska känna att de utvecklas och stärks i sin föräldraroll och att ingen som vistas i vår verksamhet blir utsatta för diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling. Planen gäller från Planen gäller till Läsår Barnens delaktighet I vårt dagliga arbete genom samtal gör vi barnen delaktiga i vårt likabehandlingsarbete. Vi har många barn som besöker vår verksamhet/år. En del regelbundet och andra någon gång då och då. De flesta barnen är i åldrarna 0-2 år, några är upptill 5 år. Vårdnadshavarnas delaktighet I vårt dagliga arbete genom samtal gör vi föräldrarna delaktiga i vårt likabehandlingsarbete. En gång/år utvärderar besökarna vår verksamhet och vårt arbete med likabehandlingsplanen. Denna utvärdering ligger till grund för nästa års likabehandlingsplan. Vi har många vuxna som besöker vår verksamhet/år. En del regelbundet och andra någon gång då och då. Personalens delaktighet Vi är två förskollärare som arbetar på Öppna förskolan i Torslanda och vi arbetar gemensamt med att utveckla likabehandlingsplanen. Förankring av planen Likabehandlingsplanen ligger som en länk på vår hemsida och finns uppsatt på vår anslagstavla.

3 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Det här är femte året som vi har en likabehandlingsplan. Fjolårets plan utvärderas genom att vi går igenom den och kontrollerar att allt har genomförts. Vi läser, diskuterar och reflekterar brukarnas utvärdering 2014 av vårt likabehandlingsarbete. Vi lägger ut föräldrarnas synpunkter på hemsidan samt dokumentation på vår anslagstavla och på facebook. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Öppna förskolans två pedagoger gör utvärderingen av fjolårets plan. Brukarnas delaktighet är från utvärderingsenkäter som genomfördes under vecka Vår chef Catarina Olofsson kommer att ta del av resultatet. Även våra besökare har tillgång till vår likabehandlingsplan samt dokumentation som sitter på vår anslagstavla på Öppna förskolan. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Vi har genom vår plan en ständigt pågående diskussion där vi reflekterar och analyserar vårt dagliga arbete. Genom vårt genusarbete har vi ändrat anmälningsrutiner när våra föräldrar anmäler sig till våra cirklar. Nu frågar vi om de har någon partner eller annan vuxen i sin närhet som också vill delta. Vi tänker normkritiskt när vi inhandlar lekmaterial, hur lekmaterial presenteras i vår verksamhet. Vi har satt upp information om att nolltolerans mot kränkningar och diskriminering råder på Öppna förskolan. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Vi kommer att utvärdera vår verksamhet och likabehandlingsplanen genom en enkätundersökning vecka till våra besökare. I år kommer vi att flytta enkätundersökningen till vårterminen för att se om resultatet blir annorlunda. för att årets plan utvärderas

4 Främjande insatser Främja likabehandling oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck och sexuell läggning. Områden som berörs av insatsen Kön, Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning Att alltid se verksamheten genom genusglasögon. Alla våra besökare ska bemötas som individer oavsett kön. Alla olika slags familjer ska känna sig välkomna i vår verksamhet. Vår hemsida, foldrar och broschyrer skall vara könsneutrala. Vi tänker normkritiskt när vi inhandlar barnböcker och lekmaterial. Insats Vi håller oss uppdaterade i ämnet genus, genom att läsa aktuella artiklar i dagspressen och litteratur. Vi tillhandahåller också aktuella artiklar och böcker i vår verksamhet, för att sprida kunskap och skapa diskussioner. Vi planerar aktiviteter och utflykter som är könsneutrala. Vi arbetar med vårt bemötande gentemot våra brukare i den öppna verksamheten och cirkelverksamheten. Vi möter alla besökare i tamburen och "nya" familjer visar vi alltid runt och berättar om verksamheten. Numera har vi anmälningsrutiner när familjer anmäler sig till någon av våra aktiviteter och cirklar. Vi frågar om de har någon partner eller annan vuxen i sin närhet som kommer att delta. Vi framhåller vikten av båda partners deltagande, då vi lyfter och diskuterar jämställdhet i parrelationen. Våra utvärderingar visar att det finns ett önskemål att båda deltar. Vi går igenom och tittar normkritiskt på vår hemsida, foldrar, broschyrer och övrig information så att våra brukare skall känna igen sig och vara berörda som individer.

5 Vi tänker normkritiskt när vi inhandlar barnböcker och lekmaterial. Vi tänker normkritiskt på hur lekmaterial och lekutrymmen presenteras. Normer är ett ämnen vi lyfter och reflekterar kring på våra cirklar Förebygga och förhindra kränkande behandling. Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling Att förebygga och förhindra kränkande behandling. Insats Vi arbetar med att vara förebilder för våra föräldrar i konfliktsituationer och i samspelet barn till barn eller vuxen barn. Vi har nolltolerans mot nedlåtande kommentarer och uttryck i vår verksamhet. Ett exempel är när vi hör att en förälder "hotar" med att gå om inte barnet kommer/vill,, då markerar vi tydligt med ett professionellt förhållningssätt genom att säga "Nä nu skojar hen det är klart att hen inte tänker lämna kvar dig här". Vi samverkar med IOF genom att en socialpedagog är med i vår verksamhet 1 gång i månaden. Vid dessa tillfällen kan föräldrar ta upp eller prata enskilt med henne om bland annat relationsfrågor.

6 Främja likabehandling oavsett etnisk tillhörighet. Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet Att alla skall känna sig hemma och välkomna i vår verksamhet. Insats Vi har sett över böcker, foldrar, hemsida och informationsmaterial så att det speglar samhällets mångfald. Vi har sett över vårt lekmaterial och har införskaffat lekmaterial såsom dockor ifrån olika världsdelar, pussel som visar Ramadan för att spegla vårt mångkulturella samhälle. Vi har köpt in en mångkulturell almanacka som sitter på anslagstavlan. Ett exempel är att vi lånat böcker från biblioteket på andra språk så som engelska och kinesiska, då vi nu har besökare med de modersmålen. Vi underlättar nätverksbildandet genom att sammanföra familjer med samma språk. Vi vet att det underlättar integrationen när man breddar sitt umgänge. Vi har bjudit in familjer från annan kultur till vår verksamhet med goda resultat. Främja likabehandling oavsett religion och trosuppfattning. Områden som berörs av insatsen Religion eller annan trosuppfattning Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna komma med sina barn till Öppna förskolan, förvissade om att de inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra religiösa åskådningen. Insats Vi har införskaffat en multireligiösalmanacka för att få kunskap om olika religioners högtidsdagar.

7 Vi visar nyfikenhet, intresse och respekt för andras religion och trosuppfattning. Främja likabehandling oavsett funktionsnedsättning. Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning Vi vill att alla skall vara välkomna och kunna ta del av vår verksamhet. Insats Toaletterna på G:a Tumlehedsvägen är inte handikappsanpassade, en rullstol får ej plats. Det saknas även ramp vid ytterdörren. Vi har tillgänglighetsanpassat vår hemsida. Vårt önskemål är att få en ny större och ändamålsenligare lokal där även rullstolar får plats. Främja likabehandling oavsett ålder. Områden som berörs av insatsen Ålder Alla skall känna sig välkomna i vår verksamhet oavsett ålder.

8 Insats Vi pratar aldrig om föräldrarnas ålder eller yrke. Hos oss vill vi att alla skall bli bemötta som föräldrar. Vi lägger stor vikt på att det alltid ska finnas en pedagog i tamburen och hälsar alla välkomna.

9 Kartläggning Kartläggningsmetoder Vi har tittat på riskområden i vår verksamhet där diskriminering kan förekomma. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Även i år har våra besökare involverats i vår brukarenkät och samtal. Svaren sitter synligt uppsatt för våra besökare. Hur personalen har involverats i kartläggningen Vi är två förskollärare som arbetar på Öppna förskolan och vi gör kartläggningen och arbetet med likabehandlingsplanen gemensamt. Resultat och analys Vi har observerat att rullstolsburna ej kan använda våra toaletter på G:a Tumlehedsvägen. Det saknas en rullstolsramp i entrén, i övrigt är lokalen handikappsvänlig. Vi har inventerat vårt lekmaterial och böcker som nu speglar mångfalden i samhället. Vi har böcker som speglar olika familjestrukturer såsom homosexualitet, samt könsneutrala böcker. Vi har färgade dockor, dockor ifrån Asien, Indien och dockor med glasögon, men inte någon med något annat funktionshinder. Vi har pussel som visar ramadan. I år har vi köpt in två babymassgedockor en mörkhyad och en med asiatiskt utseende. Vi har sett över vårt informationsmaterial så att det speglar mångfalden i samhället och har genusanpassat informationsmaterialet och hemsidan. Vi har satt upp information om likabehandlingsplan såsom att vi har nolltolerans mot kränkningar, nedvärderande kommentarer och språkbruk. I år har vi blivit mer medvetna om vardagliga "hot" föräldrar använder mot sina barn och att vi markerar att detta inte är ok, på ett professionellt sätt. Vi lyfter detta ämne "hot och mutor" på våra cirklar därför upplever vi att vi blivit mer medvetna om vårt förhållningssätt och betydelsen av att vara goda modeller. Vårt bemötande till våra brukare är inte något riskområde då vi har analyserat föräldrarnas enkätsvar där vi frågar om hur de blir bemötta som individer. Brukarna fick fem svarsalternativ där 1 var dåligt och 5 var utmärkt. Resultatet blev 4,86 ett mycket högt resultat som vi är glada för och som visar att vi når vårt mål att alla ska bli bemötta som individ, oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, funktionsnedsättning och sexuell läggning. Exempel på kommentarer från enkäten: "-Alla blir bemötta på samma sätt oavsett vem du är. Har aldrig upplevt att personalen särbehandlar

10 någon, varken barn eller vuxna". "-En gammal farmor känner sig välkommen". Vi har fört besöksstatistik på hur många mammor och pappor respektive barn som besöker vår verksamhet. Av den kartläggningen utläser vi att vi når båda könen i vår verksamhet.

11 Förebyggande åtgärder Åtgärd mot kränkande behandling. Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Det skall finnas synlig information om att på Öppna förskolan råder nolltolerans angående kränkningar och nedlåtande kommentarer. Åtgärd Vi har synlig information om likabehandlingsplanen och att vi har nolltolerans mot kräkningar, nedvärderande kommentarer och språkbruk. Informationen finns på vår hemsida, på vår anslagstavla och i vår entré. Motivera åtgärd Vi har sett genom vår kartläggning att kränkningar förekommer och, vi tycker det är viktigt att förebygga och upplysa att kränkningar inte är tillåtet. Öppna förskolan står för öppenhet, frihet och mångfald. Vi tar upp ämnet "hot och mutor", och vikten av att vara en god modell för sina barn, samt tryggheten barnen får genom tydliga ramar och kramar på våra cirklar och i våra dagliga samtal med föräldrar. Åtgärd för könsneutralitet och genusarbete. Områden som berörs av åtgärden Kön, Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning Öppna förskolans lekmaterial och böcker skall spegla mångfalden i samhället.

12 Öppna förskolans informationsmaterial och hemsida skall vara genus och tillgänglighetsanpassat. Åtgärd Vi har barnböcker om olika familjestrukturer. Vårt informationsmaterial speglar mångfalden i samhället. Och genusanpassat informationsmaterial och hemsida. Vi för besöksstatistik på hur många mammor och pappor respektive barn som besöker vår verksamhet. Motivera åtgärd Vi har böcker som speglar olika familjestrukturer såsom homosexualitet, samt könsneutrala böcker. Vi har som rutin att se över vårt informationsmaterial och hemsida för att alla olika familjer ska känna sig välkomna till vår verksamhet. Vi för besöksstatistik på hur många mammor och pappor respektive barn som besöker vår verksamhet, för att vi vill veta att vi når båda könen med vår verksamhet. Mångfalds främjande åtgärder. Områden som berörs av åtgärden Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning Öppna förskolans lekmaterial och böcker skall spegla mångfalden i samhället. Det ska finnas en multireligiös högtidsalmanacka. Öppna förskolans hemsida är tillgänglighetsanpassat till flera olika språk genom Göteborg Stads hemsida. Åtgärd Vi har köpt in dockor och böcker som speglar mångfalden i samhället I år har vi köpt in två

13 babymassagedockor, en mörkhyad och en med asiatiskt utseende. Vi har köpt in en multireligiös almanacka. I dagsläget har vi inga planer på att kartlägga hur många som använder den då vårt syfte med den är att använda den som information och skapa nyfikenhet. Vi har sett över vårt informationsmaterial så att det speglar mångfalden i samhället. Motivera åtgärd Vårt lekmaterial och böcker speglar mångfalden i samhället. Vi har färgade dockor men nu också dockor ifrån Asien och Indien, då vi har många besökare med asiatiskt ursprung. Vi har medvetet valt att inte ta upp religionsfrågor eftersom vi bemöter alla som föräldrar och då är det ovidkommande. Däremot har vi en multireligiöshögtids almanacka som information om olika kulturers högtidsdagar. Föräldrar med annat språk än Svenska kan översätta vår hemsida genom google translate. Tillgänglighetsanpassning. Områden som berörs av åtgärden Funktionsnedsättning Öppna förskolans hemsida skall vara tillgänglighetsanpassat för synskadade. Öppna förskolan skall vara handikappvänlig. Pedagogerna skall varje år inventera lekmaterial och litteratur så att det speglar funktionshinder. Åtgärd Hemsidan är tillgänglighetsanpassad så att det går att använda talsyntes. Rullstolsburna ej kan använda våra toaletter på G:a Tumlehedsvägen i övrigt är lokalerna handikappsvänliga.

14 Vi skall införskaffa böcker som speglar funktionshindrade. Vi skall införskaffa en docka med funktionshinder. Detta mål kvarstår då det inte blivit åtgärdat. Motivera åtgärd Vi har lyft frågan om att lokalen inte är tillgänglig för rullstolsbundna och Lokalförvaltningen har fått uppdrag att söka efter en större och ändamålsenlig lokal. Vårt lekmaterial och böcker speglar mångfalden i samhället. Vi har böcker som speglar olika familjestrukturer såsom och homosexualitet, samt könsneutrala böcker. Vi har färgade dockor men inte med funktionshinder.

15 Rutiner för akuta situationer Policy "På Öppna förskolan har vi nolltolerans mot trakasserier och kränkande behandling." Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling I vår Öppna verksamhet är alltid föräldrarna med sina barn. Vi är två pedagoger som arbetar i verksamheten och vi håller uppsikt och griper in när det krävs. För oss är det särskilt viktigt att vi pedagoger är observanta och beredda att ingripa i konkreta situationer som goda modeller. Vårt förebyggande arbetet är viktigt här. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Vi är två förskollärare som arbetar på Öppna förskolan som barn och föräldrar kan välja att vända sig till samt till vår kurator som besöker verksamheten en gång i månaden. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Eftersom vi har olika barn och föräldragrupper varje dag, så reder vi ut konflikter barn emellan direkt i anslutning till konfliktsituationen. Om vi trots detta får reda på att någon kränkning inträffat tar vi kontakt med barnens föräldrar. När det är en allvarlig kränkning mellan förälder och barn har vi anmälningsplikt. I övrigt pratar vi med föräldern ifråga direkt och visar på vår nolltolerans och påvisar LIP-metoden(Lösningsinriktad pedagogik). Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal I första hand påtalar vi den vuxnes ansvar gentemot barnen. Därefter tar vi det med vår chef. Rutiner för uppföljning Vi har hittills inte behövt dokumentera någon kränkning eftersom vi agerar som modeller direkt i anslutning till händelsen. Vid allvarlig kränkning kommer vi att dokumentera när och vad som hänt, vilka som var inblandade och vem som gjort iakttagelsen. Vi dokumenterar också åtgärderna och hur det skall följas upp. Den av oss som gjort iakttagelsen dokumenterar och ansvara för att uppföljning sker. Rutiner för dokumentation Vi kommer att dokumentera och skriva ut dokumentationen och sparar den i en pärm som vi har inlåst på kontoret. Vi sparar inte dokumentet i datorn. Detta görs samma dag som kränkningen sker. Ansvarsförhållande

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling!

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 2016-03-02 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN 2017-2018 En presentation av förskolans arbete för att främja barns lika rättigheter samt åtgärder för att förebygga diskriminering,

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan på Bräcke Östergårdsväg 15 i Göteborg Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter

Läs mer

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Arbetslagen på. Förskolechef. Vår vision På vår förskola

Läs mer

Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling.

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Ansvariga för planen: Förskolechefen. Vår vision:

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bodals förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Catrine Norrby tillsammans med pedagogerna på förskoalan 2014-06-23 Innehåll Grunduppgifter... 2 Vår vision... 2 Förankring av

Läs mer

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2017-2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Ekeby förskolas likabehandlingsplan

Ekeby förskolas likabehandlingsplan Ekeby förskolas likabehandlingsplan förskolechef Ulrica Strömberg Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Ulrica Strömberg, förskolechef samt Belinda Lundin

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Örnens förskola www.katrineholm.se Förskolan Örnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Asige förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Asige förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Asige förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Enavdelningsförskola, 1-5 år Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år 161201-171130 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Hedvigslunds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola

Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Solgläntan föräldrakooperativs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2018/2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen samt förskolans barnutvecklingsgrupp.

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Trädgårdsstadens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trädgårdsstadens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trädgårdsstadens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd. Opalen Ansvariga för planen Pedagogerna på Opalen Vår vision Vår vision är att föräldrar

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Försoleverksamhet Läsår 2015 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling Furulidens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen Vår vision Alla i förskolan, barn, föräldrar,

Läs mer

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef och all personal på förskolan. Vår vision På vår förskola ska

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter: Verksamhetsformer: Planen gäller förskoleverksamhet. Vision På Hallsta förskola ska alla barn känna sig trygga, sedda och respekterade för

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015-16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Pionen förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pionen förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (10) 2017-09-01 Pionen förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Njutångers förskola Upprättad 2013-12-17 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan a för planen

Läs mer

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Vår vision En kreativ förskola för lustfyllt lärande i en tillåtande och trygg miljö Planen gäller från 2017-12-01 Planen gäller

Läs mer

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Ängavångens förskola Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan VESSLANS FÖRSKOLA Upprättad December 2013 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Vallbacksgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vallbacksgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Extra information Bilaga 1 Visa begrepp Bilaga 2 Visa diskrimineringsgrunder Observera att bilagorna kommer att placeras längst ner på den här sidan, det vill säga efter er plan. Visa Skriv ut Stäng fönstret

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg och förskola Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Backatorpets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Backatorpets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Backatorpets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Vetlanda här växer människor och företag Grunduppgifter

Läs mer

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola.

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Heli Lindström,

Läs mer

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Våga Viljas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Våga Viljas plan mot diskriminering och kränkande behandling Våga Viljas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Linn Sölvestad Johan Lindström Vår vision På vår förskola ska

Läs mer

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Trulsagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Trulsagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Trulsagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trulsagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Förskolan Varvs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Varvs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Varvs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 16/17 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Fridebos förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fridebos förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fridebos förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Kristina Hjertberg bitr. fskl chef. Vår vision Alla- både

Läs mer