Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2004 haft följande sammansättning:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2004 haft följande sammansättning:"

Transkript

1 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2004 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Räkenskaperna inkluderar verksamheten i stödföreningen. Viss osäkerhet föreligger kring organisationens juridiska form. Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2004 haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Nina Hedner(ordf), Anders Henoch(v.ordf), Kerstin Hillerström (sekr.) Annica Holmstén, Christina Lernbrink och Lena Sagman Suppleanter Isabel Garcia och Anna-Lena Åkerlind Kassör Stefan Linderås Revisor Lena Ardbo och Joakim Svensson (båda auktoriserade) Valberedning Kerstin Norjavaara Personal Maria Olsson, aukt. socionom 40 tim/v. Maria har mångårig erfarenhet av samtalskontakter med oönskat gravida kvinnor och par, efter-abort-samtal, mamma/barngrupper och föräldrautbildningar för ensamstående. Är utbildad instruktör i babymassage. Hon är dessutom van föreläsare i bl a vårdutbildningar, kursverksamhet och vidareutbildningar. Har arbetat på minna sedan Ulrika Karpefors, socionom 20 tim/v. Ulrika är anställd på minna sedan Arbetade innan dess på KK SU/Östra. Även Ulrika är utbildad instruktör i babymassage. Christina Lernbrink, Agneta Lindholm, Annette Bromert från Mölndals förlossnings och BBavd samt Mona Sandstedt från KK Östra är vana leg.barnmorskor. De har timtjänstgöring på minna. Lennart Björklund, aukt socionom och leg psykoterapeut med timtjänstgöring. Lennart har mångårig erfarenhet av att arbeta med män och par i samtal och psykoterapi. Han är även välkänd föreläsare med inriktning på mäns och kvinnors olika reaktioner och behov i samband med livets skilda kriser. Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande: Sekreterare: Kerstin Hillerström Ekonomiutskott:Anders Henoch Personalutskott: Annica Holmstén och Lena Sagman Dagordning: Nina Hedner Utskick: Nina Hedner i samarbete med Maria Olsson Redaktör för minnabladet: Anders Henoch Verksamheten har bedrivits i minna Göteborgs lokal å Västergatan 16 i Göteborg. Verksamhetens lokal kallas minna-mottagningen. Namnet är enhetligt över hela landet efter beslut av både riks- och lokalföreningarnas styrelser. Minna är forntyskt och betyder kärlek och omtanke. Föreningens logo finns även registrerat på Patent och Registreringsverket.

2 Sidan 2 Minna-mottagningen erbjuder psyko-socialt stöd till gravida kvinnor, och berörda män, vid oönskad graviditet eller efter abort. De berörda får genom ett professionellt bemötande bredast möjliga underlag för att fatta egna beslut. I arbetet ingår förutom samtal bl.a mamma/barngrupper och föräldrautbildning för ensamstående mammor. Minna är en omsorgsrörelse som är politiskt och religiöst obunden. Minna tar inte ställning i frågor som rör politik, religion, lagstiftning eller familjeplanering och arbetar inte heller opinionsbildande i frågor som gäller abortlagstiftning. Minna-mottagningens tjänster erbjuds kostnadsfritt och konfidentiellt. Minna-mottagningens verksamhet under 2004 har bedrivits av Maria Olsson, Ulrika Karpefors Christina Lernbrink, Agneta Lindholm, Annette Bromert, Mona Sandstedt och Lennart Björklund. Vi har också under året haft en barnläkare, Zeibrant Thörn, som helt ideellt har ställt upp och undervisat i samtliga mamma-barn-grupper. * Stödsamtal 480 tidsbeställda samtal, enskilda eller med par. Ett stort antal längre telefonsamtal dagligen * Hembesök 21 st, vilket har inkluderat besök till familjerätten, advokater och andra myndigheter tillsammans med mammor. * Gruppverksamhet 8 st Vänta barn-grupper med totalt 73 deltagare. 8 sammankomster/grupp=64 träffar, ca 550 besök. Det föddes 64 barn av ensamstående minna-mammor under 2004, samt ytterligare ett antal barn där föräldraparet valde att fortsätta leva i sin relation. 7 st Mamma/barn-grupper med totalt 53 deltagare. 7 sammankomster/grupp=49 träffar Öppet Hus: 80 mammor gjorde sammanlagt 575 besök vid 37 tillfällen. Minna har ett fortsatt gott och välutvecklat samarbete med Frälsningsarmén sedan våren år Vår egen lokal blev för trång vid Öppet Hus och vi blev då erbjudna att ha dessa träffar i FA:s lokal Stallet på Södra Allégatan. Familjekonsulenten Birgitta Lindgren leder en grupp i musik och rytmik där mammor deltar tillsammans med sina små barn. I samband med dessa träffar serveras också en god lunch. * Heldagsutflykt 9/6 avslutades öppet hus verksamheten traditionsenligt med en resa till Vrångö. * Sommarlägervecka 6-11/7 på Sjövik där 20 mammor och 24 barn deltog. Maria Olsson och Ulrika Karpefors ansvarade för verksamheten och ideellt arbetande stödpersoner och ungdomar gjorde en värdefull insats som sommarmammor och barnvakter.

3 Sidan 3 Information Information om verksamheten sprids bl.a genom: Internet: och geocities.com/minna_gbg en broschyr som är gemensamt framtagen för samtliga minna-mottagningar i Sverige. Den finns utlagd på bl.a apotek, mödravårdscentraler och gynekologmottagningar minna-bladet, ett info-blad som utkom 2 ggr under Studiebesök på minna-mottagningen: Under 2004 besöktes mottagningen av bl.a barnmorskor, socionomer och psykologer verksamma inom mödra-barnhälsovården. Studenter från Omvårdnadsprogrammet har besökt minna liksom kuratorer ifrån kranskommunerna. Nio personer ifrån familjecentralen Trädet i V Frölunda har varit på minna liksom en socialsekreterare ifrån Litauen som studerar vid den Internationella linjen på Socialhögskolan i Göteborg. Två Doulor, hjälpkvinnor vid förlossningen, har varit på minna och de har därefter erbjudit sina tjänster kostnadsfritt till mammor från minna. Göteborgs Barnmorskeförbund valde att ha sitt möte på minnamottagningen 15/11 och minna visade då sina lokaler och informerade om verksamheten. Personalen på Birkahemmet, som är ett mödrahem i Göteborg, gjorde ett besök den 24/11. I november var även personal ifrån kvinnojouren Förtroligheten på besök. De vänder sig till gravida och nyförlösta kvinnor som befinner sig i en svår social situation. Reportage i flera tidningar Informationsmöten Utbildning och vidareutveckling Under år 2004 valde minna att föra ut sin kunskap i form av en utbildningsdag 23/4 på Skansen Kronan i Göteborg under temat Gravid, men tveksam? Minna riktade sig till dem som har kontakt med abortsökande kvinnor/par; barnmorskor, kuratorer, läkare, sjuksköterskor och andra intresserade. Arrangör var minna-mottagningarna i Sverige och ca100 personer från stora delar av landet deltog. Syftet med dagen var att ge fördjupad kunskap och redskap för att bättre kunna möta abortsökande kvinnors och mäns behov. Marie Törnblom föreläste om psykosociala faktorer i samband med abort. Marie är både kurator och socionom och arbetar som tf lektor vid Institutionen för Socialt arbete i Göteborg. Hon disputerade vid Medicinska fakulteten Lennart Björklund talade om konsten att möta och bemöta män och kvinnor i svåra samtal. Gudrun Hemeren, leg.läkare och ordförande i minna Sverige höll i utbildningsdagen. 8-10/9 deltog Ulrika Karpefors i en konferens i Varberg för socionomer inom MVC/Barnhälsovård. Maria Olsson och Ulrika Karpefors har under året deltagit i två kurser. Den ena handlade om sexuella övergrepp och anordnades på Stadsmuseet av stödföreningen Beda. Den andra berörde missbruk och graviditet.

4 Sidan 4 Ekonomi Utvidgning och konsolidering av vår verksamhet har möjliggjorts tack vare de generösa och uthålliga stöd vi fick från bl.a Göteborgs kommun, Göteborgs Stift,Göteborgs kyrkliga samfällighet och Mölndals kommun. Även medlemsavgifter från stödmedlemmar och enskilda gåvor har möjliggjort att verksamheten kunnat fortgå. En volontär har dessutom frivilligt utan kostnad för minna städat hela minna-mottagningen varje vecka. För detta är vi mycket tacksamma eftersom det frisätter mer tid för övrig verksamhet. All ekonomisk verksamhet kan utläsas i resultat-och balansräkning. Planering inför framtiden Den kommunala verksamheten i Göteborg som riktar sig till blivande föräldrar är oftast inriktad på den traditionella familjen med två föräldrar. Ensamstående blivande mödrar hänvisas från MVC till minna-mottagningens föräldrautbildning där kvinnorna får en möjlighet att träffa andra som befinner sig i samma situation. Vi ser en ökning av antal kvinnor och par som hänvisas till minna ifrån kranskommunerna. Ca 10% av de kvinnor som kommer till minna är ifrån Mölndals kommun. Minna kompletterar kommunens eget utbud och arbetar i nära samarbete med andra föreningar och myndigheter och har ett väl fungerande och välutvecklat samarbete med Familjerättsbyrån, Försäkringskassan och Frälsningsarmén. Under år 2004 har minna-mottagningen haft 1,5 anställd med stor kompetens; Maria Olsson och Ulrika Karpefors. För minnas verksamhet är det en oerhörd tillgång med två personer som arbetar i nära samförstånd. Dels för att kunna hantera den stora volym av arbete som föreligger men framförallt också för att kunna stödja och avlösa varandra. Under året har båda fått handledning var 3:e vecka av en studerande ifrån handledarutbildningen på 20p. Arbetet på minna är på olika sätt varierat. Minna vill finnas med i de svåra situationerna men också då det förändras och förhoppningsvis förbättras. Minna vill också finnas som stöd för de kvinnor som beslutar sig för en abort och vara med i den läkningsprocess som följer. Vi vill kunna ge möjlighet till fortsatt samtalskontakt så länge behov och önskemål finns. Det kan vara välgörande och befriande att sitta ned och samtala med människor som förstår därför att de är i samma situation. Minna planerar att starta en grupp för kvinnor som vill ta itu med en angelägen fråga tillsammans med andra i en samtalsgrupp. Ämnet är En abort som fortsätter att göra sig påmind. Minna vill även följa de kvinnor som fullföljer en graviditet på egen hand. De är ensamma under den fas i livet när de flesta brukar vara två vilket är en stor utmaning såväl känslomässigt och ekonomiskt som rent praktiskt. Minna vill underlätta i ovanstående livssituationer och vill hjälpa till rent konkret. Våren 2004 invigdes en Second Hand affär för barnkläder och barnsaker som startat i PaterNosterkyrkan i ett samarbetsprojekt med minna.

5 Sidan 5 Vi har en lokal som tyvärr inte är helt lämplig då det är svårt att ha abortsamtal samtidigt som det pågår öppet hus för mammor och barn. Det blir naturligtvis livligt med många små barn i lokalen och det påverkar möjligheten att ha samtal i en lugn miljö. Under en längre tid har vi försökt att få mer ändamålsenliga lokaler då verksamheten nu har utökats betydligt. Vi söker en lokal som är ca 150 kvm med ett stort kök där vi ska kunna samla de mammor som har behov av att lära sig mer om barnets kosthållning. Detta naturligtvis under förutsättning att vår ekonomi håller för ett byte. Vårt nuvarande hyresavtal löper på tre år med möjlighet till uppsägning om en mer ändamålsenlig lokal hittas. År 2004 har vi haft 4 mycket flexibla barnmorskor timanställda för att ansvara och leda den förlossningsförberedande undervisningen i våra vänta barngrupper. Detta har fungerat bra i verksamheten och vi ämnar fortsätta med timanställd barnmorskepersonal. Minna har vid behov haft tillgång till en psykoterapeut vilket är ovärderligt när det krisar till sig. Det arbete som utförs på minna-mottagningen röner stor uppskattning bland såväl enskilda personer som mödra-barnhälsovården och andra grupper i samhället. Vår förhoppning är att det arbete som i dag utförs på minna-mottagningen ska få fortsätta men också kunna utvidgas genom stöd och ekonomiskt bidrag av politiker som inser behoven av ett nätverk kring den ensamma enastående mamman. Det är viktigt att stå på en stabil grund när det gäller ekonomin. Men utan alla de människor som stödjer oss på olika sätt hade ovan beskrivna arbete inte varit möjligt! Styrelsen vill framföra ett stort TACK till er alla. Nytt år. Nya föresatser. Nya mammor. Nya barn. Vår verksamhet rullar vidare. Tillsammans kan vi vänta det oväntade med förväntan! Göteborg i april 2005 Nina Hedner, ordf. i minna, Göteborgs styrelse

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2005 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2005 haft följande sammansättning: Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2005 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2005. Räkenskaperna

Läs mer

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2003 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2003 haft följande sammansättning: minna, Göteborg Verksamhetsberättelse för år 2003 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003. Räkenskaperna inkluderar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008. Räkenskaperna

Läs mer

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2006 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2006 haft följande sammansättning: Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2006 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2006. Räkenskaperna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg. Verksamhetsåret 2011. Personal. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Kassör. Revisor. Valberedning.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg. Verksamhetsåret 2011. Personal. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Kassör. Revisor. Valberedning. Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010. Sidan 1 av 6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010.

Läs mer

Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse

Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse 1(7) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012. Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009. Räkenskaperna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg,

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, 1(8) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse

Läs mer

Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande:

Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande: 1(9) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016. 1(9) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016. Styrelsen för den ideella föreningen minna, Göteborg med org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018 1(10) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018 Styrelsen för den ideella föreningen Minna, Göteborg med org.nr 8572057456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017. 1(10) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017. Styrelsen för den ideella föreningen minna, Göteborg med org.nr 8572057456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga. Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän

Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga. Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän Primärvård Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga Psykiatri Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän Metod Tidigare besök på MVC Strukturerad

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning. Stadgar för Föreningen Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan Antagna av årsmöte 2011-05-19 och 2013-04-18 1 Ändamål KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 RFSU Gotland: RFSU Gotland är en ideell förening med organisationsnummer 834001-9416. RFSU Gotland är en lokalförening av Riksförbundet för sexuell upplysning.

Läs mer

Regnbågsfamiljer och normativ vård. Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder

Regnbågsfamiljer och normativ vård. Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder Regnbågsfamiljer och normativ vård Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder Föreläsningens innehåll Regnbågsverksamhet Historik Normer Heteronormativitet och dess konsekvenser i vården

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper. Födelsehuset Doula & Kulturtolk

Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper. Födelsehuset Doula & Kulturtolk Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper Födelsehuset bildades 2007 av föräldrar, barnmorskor och doulor SYFTE: mer inflytande för brukarna kontinuitet och personlig vård fler valmöjligheter som t ex ABC

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Förälder i Uddevalla. Användbar kontaktinformation

Förälder i Uddevalla. Användbar kontaktinformation Förälder i Uddevalla Användbar kontaktinformation När livet får nya proportioner... Att bli förälder är kanske det mest omvälvande som kan hända i en människas liv. Det livslånga åtagande i att bli förälder

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetens art Föreningen (Kvinnojouren, KJ) är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden förening. Föreningen vill

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Syfte Att synliggöra barnets situation i konflikter gällande vårdnad, boende, umgänge.

Syfte Att synliggöra barnets situation i konflikter gällande vårdnad, boende, umgänge. 1 Slutrapport till länsstyrelsen ang. Projektet Biff 2 2008-08-25-2010-06-01 gällande barn till missbrukare, barn som bevittnat våld och barn till föräldrar med psykisk ohälsa. Bakgrund/sammanfattning

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Programberedning 4-2016-08-25 1 (5) Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Datum 2016-08-25 Tid 12.45 14.00 Plats Konferensrum på kvinnokliniken, Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

ResursPoolen frivilliga uppdrag i Linköping

ResursPoolen frivilliga uppdrag i Linköping Joakim Nyman 2015-03-19 Utvecklingsledare 0490-25 52 95 ResursPoolen frivilliga uppdrag i Linköping Information från Siv Nordkvist, ordförande, och Jan-Erik, volontär, vid möte med Synskadades Riksförbund

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare,

ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare, ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) PROTOKOLL fört vid ERICSSON VÄST SENIORFÖRENINGS årsmöte den 1 mars 2017. Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare,

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 24 juni 2013

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 24 juni 2013 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 24 juni 2013 Verksamhetsberättelse 2012 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Missbrukande kvinnor

Missbrukande kvinnor Grupprabatt! Gå fyra betala för tre! Missbrukande kvinnor Nya riskgrupper, verksamma insatser och ett förbättrat bemötande Ändrade drogvanor och nya riskgrupper ta del av senaste nytt! Lär dig mer om missbruk

Läs mer

Doulan fick mig att våga föda igen

Doulan fick mig att våga föda igen Allt fler par och ensamstående gravida väljer att ha med en doula under sin förlossning. En doula är en kvinna som har erfarenhet av barnafödande och som finns med under en förlossning enbart med uppgift

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Våga se, våga fråga och våga agera!

Våga se, våga fråga och våga agera! Våga se, våga fråga och våga agera! Utbildningsdag om barn som lever med våld i nära relationer den 12 december 2012 i Malmö För er som arbetar i Malmö, Burlöv, Trelleborg, Svedala och Vellinge inom framförallt

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

INNEHÅLL VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING. Syfte och ändamål 3 Roller och ansvar 4 Verksamhet 5 Finansiering 6 Medlemmar 6 Slutord 6

INNEHÅLL VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING. Syfte och ändamål 3 Roller och ansvar 4 Verksamhet 5 Finansiering 6 Medlemmar 6 Slutord 6 ÅRSREDOVISNING 2013 INNEHÅLL VERKSAMHETSBERÄTTELSE Syfte och ändamål 3 Roller och ansvar 4 Verksamhet 5 Finansiering 6 Medlemmar 6 Slutord 6 ÅRSREDOVISNING Förvaltningsberättelse 7 Resultaträkning 8 Balansräkning

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR

STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR SOCIALDEMOKRATERNA I STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR 2 (8) 3 (8) PAPPA PÅ RIKTIGT Jag tror att de allra flesta som skaffar barn vill vara förälder på

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Campus Helsingborgs vänner. Stadga

Campus Helsingborgs vänner. Stadga Campus Helsingborgs vänner Stadga 1 Innehåll Kapitel 1 Föreningen... 1 1.1 Namn... 1 1.2 Säte... 1 1.3 Föreningsform och verksamhetsår... 1 1.4 Ändamål och verksamhet... 1 Kapitel 2 Medlemmar... 2 2.1

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Samuel Godrén, Sverigedemokraterna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Hösten 2010 Våren 2011 Tryggvekonceptet i Lidköping Tryggve handlar om att stödja barn och unga till föräldrar med alkoholdrogberoende, ibland benämnda som de glömda barnen. Detta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2019 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Uppdraget sid. 3 3. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 3.1 Vision sid. 3 3.2 Familjecentralernas mål

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista Årsmöte 13 mars 2018 kl 14.00-16.00 Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande för mötet 4 Val av sekreterare för mötet

Läs mer

Abortlagen och dess tillämpningar

Abortlagen och dess tillämpningar Abortlagen och dess tillämpningar Lena Marions Docent Överläkare KK Södersjukhuset Universitetslektor Karolinska Institutet (Ki-SöS) Ledamot av socialstyrelsens Rättsliga Råd Aborter och lagstiftning Ingen

Läs mer

Akutpsykiatrisk vård. 8 9 februari 2012, Stockholm

Akutpsykiatrisk vård. 8 9 februari 2012, Stockholm Akutpsykiatrisk vård Akutpsykiatriska bedömningar och diagnossättning Missbrukets fysiologi behandling och risker med abstinens! Suicidriskbedömning hur kan du bedöma hur allvarligt det är? Samtalsteknik

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Slow Food Västerås Convivium Vasteras lämnar härmed sin redovisning av verksamheten under 2013. Styrelsens sammansättning Elias Bouvin Inga-Lena

Läs mer

MÅLSÄTTNING OCH SYFTE MED VERKSAMHETEN

MÅLSÄTTNING OCH SYFTE MED VERKSAMHETEN ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 2 BV 42 7 GÖTEBORG Telefon: 03 20 99 49 eller 23 30 43 Mobiltel: 0736 69 98 52 Kvällstid: 020 2 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Verksamhetsberättelse! för! 2013!

Verksamhetsberättelse! för! 2013! Södermanland Verksamhetsberättelse! för! 2013! Civilförsvarsförbundet Södermanland! MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE! Södermanland Verksamhetsberättelse omfattar tiden 2013-01-01

Läs mer

Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019

Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019 Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Parentation 3. Upprop av ombud samt fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Fråga

Läs mer

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Inledning. Styrelsen har under året haft sex protokollförda möten. Årsmöte hölls 14 februari. Styrelsen har under året bestått av följande personer:

Läs mer

Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi. Nr Förlossningsrädsla. KK, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm

Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi. Nr Förlossningsrädsla. KK, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi Nr 77 2017 Förlossningsrädsla Författare: Ulla Björklund Joy Ellis Britt Baummann Gustafsson Maria Hammarström Caroline Lilliecreutz

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA

HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA HELHETSSYN OCH SAMVERKAN FÖR BARNETS BÄSTA Maria Wadman aukt. socionom, leg. psykoterapeut Nadja Barenthin Lindblad leg. sjuksköterska Flyktingbarnteamet Gamlestaden Barn- och ungdomspsykiatri Barn- och

Läs mer

Familjehemsdagarna VÄLKOMMEN TILL OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ

Familjehemsdagarna VÄLKOMMEN TILL OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagarna 22-23 OKTOBER 2016 HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och lyssnar till föreläsningar. Årets tema är Hälsa för barn i

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

Den största erfarenheten i mitt liv

Den största erfarenheten i mitt liv Den största erfarenheten i mitt liv Under två veckor i mars reste en grupp elever och lärare från Vårdvux i Halmstad till Kafountine, Senegal för att besöka skolan Satang Jabang. Det blev ett möte med

Läs mer

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård.

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Mötesdeltagare: ca; 18 st. 1 Årsmötet öppnades. 2 Fastställdes att kallelsen till mötet gjorts

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2015-2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2018 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Styrelsen för Östgötadistriktet av Riksförbundet Unga Musikanter avger följande berättelse för verksamhetsåret 2011.

Styrelsen för Östgötadistriktet av Riksförbundet Unga Musikanter avger följande berättelse för verksamhetsåret 2011. 1(5) Verksamhetsberättelse för RIKSFÖRBU DET U GA MUSIKA TER ÖSTERGÖTLA D 2011 Styrelsen för Östgötadistriktet av Riksförbundet Unga Musikanter avger följande berättelse för verksamhetsåret 2011. Föreningar

Läs mer

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården Regionstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2014-12-11

Läs mer

Föreningen Storasyster

Föreningen Storasyster Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-17 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Organisations- och föreningsutskottet 2017-12-12 Föreningen Storasyster

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer