Göran Larsson Konsultprofil

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göran Larsson Konsultprofil"

Transkript

1 Göran Larsson Konsultprofil

2 Allmänt Göran Larsson har breda kunskaper inom IT-området och har erfarenhet av IT-branschen sedan Göran jobbar i huvudsak med teknisk och strategisk utveckling inom områdena ITinfrastruktur och internetworking. Han har breda erfarenheter av arbete med fjärrnät (WAN), stadsnät (MAN) och lokala nät (LAN). Inom dessa områden kombinerar Göran goda kunskaper i datakommunikation, IT-säkerhet och tjänster. Inom sina teknikområden har Göran arbetat med förstudier och utredningar, dokumentation, systemdesign, upphandlingar, outsourcing (förberedelser såväl som genomförande), projektledning samt policies och strategier. Göran är målinriktad, analytisk, drivande samt har en god pedagogisk förmåga. Han har lätt för att uttrycka sig och är en mycket god skribent. Göran kan ta flera roller i ett projekt, men är särskilt lämpad i ledande roller med ett tekniskt fokus, som t ex teknisk projektledare, men även som utredare och IT-infrastrukturutvecklare. Göran har goda erfarenheter av att leda multinationella projekt där engelska varit arbetsspråket. Göran är född 1974 och är svensk medborgare. Utbildning och meriter Grundutbildning och meriter Master of Science Computer Science Högskolan i Skövde, 1999 Teknologie kandidatexamen Elektroteknik KTH, 1998 Militärtjänst Plutonsbefäl MekB18 Gotland, 1995 Gymnasieutbildning Teknisk linje Rudbecksskolan Sollentuna, 1994 Annan utbildning IT-säkerhet II, Undersökningar 5 poäng KTH, 2004 IT-säkerhet 5 poäng KTH, 2002 Diverse kurser inom Nätverksdesign TCP/IP IP routingprotokoll Internet- och IP-säkerhet VPN PKI DNS SNMP PROPS for Project Managers Anställningar GVL Consulting (egen firma), 2004-, som konsult Teleca AU-System AB, , som konsult Microsoft AB, 1996, 1997, senast som Technical Support Specialist 2 (6)

3 Uppdrag under senare år Akzo Nobel: OneVoice ( ) Teknisk specialist inom projektet. Projektet omfattar införandet av IP-telefoni för samtliga Akzo Nobels kontor och fabriker globalt. OneVoice tar upp alla aspekter av IP-telefoni, som teknik, ekonomi och ledningsfrågor. Inom förprojektet deltar Göran som IT-infrastrukturspecialist. Göran har ansvarat för att ta fram riktlinjer för hur IP-telefoni ska hanteras inom Akzo Nobel tills IPtelefoniplattformen är klar att tas i bruk. Eka Chemicals och Eka Polymer Latex (EPL): FiNE ( ) Teknisk projektledare och specialist inom projektet. Inom projektet FiNE (Finnish New IT Environment) driver Göran arbetet med en omfattande uppgradering av IT-infrastrukturen för Eka Chemicals och EPLs kontor samt fabriker i Finland. Göran har ansvarat för införandet av en ny WAN-struktur, samt migrering av proxy, brandvägg, Internetåtkomst och extranetkommunikation (baserat på IPSec-förbindelser) till Eka Chemicals europeiska kommunikationsnav. I projektet har även ingått att uppgradera LAN för Eka Chemicals och EPLs kontor och fabriker i Oulu. Göran har ansvarat för inventering och dokumentering av befintliga LAN, design av nya LAN, samt därefter upphandling, beställaransvar under implementation och besiktning av uppgraderade LAN. Eka Chemicals: ECHO ( ) Inom projektet ECHO (EPI Concept & Helpdesk Organisation) ansvarade Göran för att driva arbetet med att definiera Eka Chemicals koncept för EPI (Eka Process Information), de industriella IT-system som stödjer Eka Chemicals olika affärsområden. Parallellt med detta ledde Göran arbetet med att fram en struktur och design för Eka Chemicals kommande supportorganisation för EPI. Uppbyggnaden av supportorganisationen är baserad på ITIL, det internationellt mest använda ramverket för IT-serviceorganisationer. Eka Chemicals: Bohus 2006 (2005) Teknisk specialist inom projektet. Inom projektet Bohus 2006 har Eka Chemicals tagit fram en föreslagen design för ett nytt industriellt styrsystem och kontrollrum för Bohus-fabriken med cirka 600 anställda. Göran ansvarade för en utredning av möjligheterna att använda befintligt LAN på fabriken. Denna utredning gav som resultat att ett nytt LAN föreslogs. Göran ansvarade för logisk och fysisk design av ett föreslaget kombinerat kontors- och industriellt LAN, omfattande fiber- och kopparnät samt switching- och routingstruktur. Akzo Nobel Chemicals Group: Guideline for LAN design ( ) Akzo Nobel Chemicals Group har sett ett behov av att ta fram riktlinjer för hur lokala datanät (LAN) bör byggas upp inom organisationen. Inom projektet ansvarade Göran för att ta fram ett riktlinjedokument för design av LAN, både med avseende på logisk och fysisk design. Riktlinjedokumentet omfattar både design av LAN samt krav på dessa ur ett applikationsperspektiv. Fokus på riktlinjedokumentet är hanteringen av redundans och trafikseparering i konvergerade kontors- och industriell IT-LAN. Eka Chemicals: Verachem ( ) Teknisk specialist inom projektet. 3 (6)

4 Inom projektet Verachem bygger Eka Chemicals upp kemiproduktionen för världens näst största pappersbruk, Veracel i Brasilien. Göran var övergripande ansvarig för designen av data- och telenät för Verachem-fabriken. Göran tog även fram den logiska nätdesignen för ett konvergerat kontors- och industridatanät, ansvarade för designen av fiber-, koppar-, switching- och routingstruktur samt telefonilösning (baserad på IP-telefoni). Göran ansvarade för att ta fram upphandlingsunderlag för samtliga nämnda delar, deltog i upphandlingen av dessa samt bistod med specialistkompetens under uppbyggnaden av ITinfrastrukturen på Verachem-fabriken. Teleca AU-System: Due diligence (2004) På Teleca AU-Systems uppdrag ansvarade Göran för att genomföra en due diligence av ett företag inför en eventuell försäljning av detta (företaget är inte namngivet av sekretesskäl). Företaget bedriver en mycket IT-intensiv verksamhet och har cirka 150 anställda på olika kontor i de nordiska länderna. Göran gjorde en genomlysning och dokumentation av företagets IT-miljö, med fokus på hur egenutvecklade applikationer används, deras koppling till varandra och till företagets kunder, programvarulicenser och ITsäkerhetsrutiner. Eka Chemicals: EPI Lite (2004) Inom projektet EPI Lite har en lösning för VMI (Vendor Managed Inventory) tagits fram. Lösningen används för fjärravläsning av mätare hos Eka Chemicals kunder. Lösningen bygger på att kundplacerad utrustning sänder mätdata till centralt placerade servers via IPSec-förbindelser över det mobila GPRS-nätet. Göran ansvarade för att genomföra en förstudie av olika kommunikationsalternativ med avseende på teknik, tillgänglighet och ekonomi, samt att sedan driva uppbyggandet av den valda lösningen och implementera denna hos en av Eka Chemicals kunder. Alingsås Energi Nät: Utformning och upphandling av corenät för Alingsås Kommun ( ) På uppdrag av Alingsås Kommun genomför Alingsås Energi Nät en upphandling av ett nytt corenät för Alingsås Kommuns stadsnät. Göran var övergripande ansvarig för uppdraget och deltog i arbetet med att ta fram kravspecifikation, design och upphandlingsunderlag för det nya corenätet. Borås Energi Nät AB (BENAB): Upphandlingsstöd stadsnät (2003) År 2001 deltog Göran i arbetet med att upphandla en ny generation av BENAB:s stadsnät, bornet. År 2003 hade BENAB återigen behov av att kraftigt uppgradera bornet. Inom projektet genomfördes en genomlysning av en föreslagen uppgradering av bornet. Göran var övergripande ansvarig för projektet, samt deltog i genomlysningen av den föreslagna nätuppgraderingen (med avseende på teknikval och strategi för bornet). Borås Energi Nät AB (BENAB): IP-plan för bornet (2003) BENAB ansvarar för stadsnätet bornet i Borås kommun. Inom projektet togs en IPnumreringsstrategi fram för det publika klass B-nät som används i bornet. Göran var övergripande ansvarig för projektet, samt deltog i utformandet av IP-numreringsstrategin för bornet. 4 (6)

5 Eka Chemicals: CommEMEA ( ) Inom CommEMEA genomfördes en uppgradering av Eka Chemicals WAN i EMEA-området till en gemensam kommunikationsplattform. Göran genomförde upphandlingen av ett nytt MPLS-baserat WAN, samt var övergripande ansvarig för införandet av detta. Eka Chemicals: Backbone migration ( ) Inom Backbone migration-projektet uppgraderades Eka Chemicals backbone-wan, som ansluter företagets tre regionala noder i Sverige, USA och Singapore. Göran var övergripande ansvarig för genomförandet av projektet och ansvarade även för att ta fram den design som implementerats. Akzo Nobel Chemicals Group: FWAP (2003) Inom FWAP (Future WAN Asia Pacific) genomfördes en förstudie och design av hur Akzo Nobel Chemicals Group skulle kunna bygga upp ett framtida gemensamt WAN i Asia Pacificregionen. Detta WAN ska kunna ansluta Akzo Nobel Chemicals Groups dryga 40 siter i regionen. Göran var ansvarig för projektet, men deltog även i förstudien och designarbetet. Eka Chemicals: Swap ( ) Inom Swap-projektet uppgraderades Eka Chemicals nordiska WAN, både prestandamässigt och organisatoriskt. Göran ansvarade för att genomföra en förstudie, genomföra upphandling av ett nytt MPLS-baserat WAN samt leda införande av nya WAN-förbindelser till ett drygt 20-tal av Eka Chemicals siter i Norden. Eka Chemicals: INCOME ( ) Delprojektledare, infrastrukturutvecklare och teknisk specialist inom projektet. Inom INCOME (International COMmunications Eka Chemicals) utvecklades och infördes nästa generations IT-plattform för Eka Chemicals. Projektet omfattade bland annat infrastrukturdesign, WAN, system och katalogtjänst. Göran har inom detta omfattande projekt jobbat med teknisk och strategisk utveckling av Eka Chemicals ITinfrastruktur och WAN, bland annat genom att ta fram företagsövergripande riktlinjer för olika IT-system. Borås Energi Nät AB (BENAB): Upphandling av stadsnät (2001) Utredare inom projektet. Inom projektet genomfördes en upphandling av nästa generations bornet, BENAB:s stadsnät i Borås. Göran ansvarade för att ta fram anbudsförfrågan, kontakter med offererande företag under upphandlingen samt utvärderingsprocessen. Åttanolltvå Kommunikation: Technical aspects of a web solution for media distribution (2000) Utredare/teknisk specialist inom projektet. I detta projekt arbetade Göran med att undersöka och beskriva förutsättningar och tekniska krav för att bygga en webbplats (riktad till musikintresserade) för distribution av ljud och video i realtid via Internet. Posten: Postvision (2000) Teknisk koordinator och -specialist inom projektet. 5 (6)

6 Postvision är en tjänst med interaktiva media i form av ljud och video avsedd för Postens intranät Posten Idag. Göran var teknisk koordinator av projektet och tog även fram logisk och fysisk design av tjänsteplattformen. PostCom: Mediedistribution över Pi-net på applikationsnivå (2000) Utredare och ansvarig för projektet. Projektet beskrev hur en tjänst för medieförmedling i realtid kan införas i Postens nätverk Pinet. Göran genomförde förstudien samt design av en föreslagen lösning. 6 (6)

Mikael Nyberg Konsultprofil

Mikael Nyberg Konsultprofil Mikael Nyberg Konsultprofil Allmänt Mikael Nyberg har jobbat inom IT-branschen sedan 1998. Han jobbar i huvudsak med teknisk och strategisk utveckling inom IT-infrastrukturområdet. Mikael har erfarenheter

Läs mer

www.utfors.se Sten Nordell

www.utfors.se Sten Nordell www.utfors.se Sten Nordell Fortfarande en utmanare - Först med gratis Internet abonnemang - Först med lokalsamtalstaxa för telefoni i hela landet - Först med gratis telefoni inom och mellan företag i Norden

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN 2 (7) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 4 IT... 4 Sammanfattning... 7 LULEÅ KOMMUN 3 (7) Bakgrund Elever ska ha tillgång till

Läs mer

Upphandling Infrastrukturtjänster IT 2.0. 20130523 Martin Völcker Projektledare

Upphandling Infrastrukturtjänster IT 2.0. 20130523 Martin Völcker Projektledare Upphandling Infrastrukturtjänster IT 2.0 20130523 Martin Völcker Projektledare www.cehis.se 2013-05-24 sid 2 Workshop Arbeta ca 45 minuter i grupper om 3 personer med att besvara följande frågor: 1. Vad

Läs mer

Edwald Costa Santos. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Systemarkitekt / Teknisk specialist. Infrastructure Architect

Edwald Costa Santos. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Systemarkitekt / Teknisk specialist. Infrastructure Architect Edwald Costa Santos Systemarkitekt / Teknisk specialist Om mig Edwald har med sina snart 13 års erfarenhet som konsult skaffat sig en bred kompetens inom alltifrån serveroperativsystem, Active Directory,

Läs mer

KONSULTPROFIL Juan. Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce. Sammanfattning. Kompetens. Uppdrag

KONSULTPROFIL Juan. Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce. Sammanfattning. Kompetens. Uppdrag KONSULTPROFIL Juan Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce Sammanfattning Mångsidig IT-arkitekt med mer än 14 års erfarenhet av IT-branschen. Erfarenhet av att leverera och implementera avancerade IT-lösningar

Läs mer

Konsten att göra uppgradering under skarp drift! En fallstudie om att framtidssäkra sitt bredbandsnät kostnadseffektivt och utan avbrott

Konsten att göra uppgradering under skarp drift! En fallstudie om att framtidssäkra sitt bredbandsnät kostnadseffektivt och utan avbrott Konsten att göra uppgradering under skarp drift! En fallstudie om att framtidssäkra sitt bredbandsnät kostnadseffektivt och utan avbrott Fallstudie Sollentuna Energi AB 1. Bakgrund Sollentuna Energi AB

Läs mer

Inriktning. Språk: Anställningar. Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Eva Erlman

Inriktning. Språk: Anställningar. Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Eva Erlman Konsultprofil Eva Erlman Eva är en erfaren projektledare med verksamhetsperspektiv och med gedigen erfarenhet från större och mindre projekt av komplex natur, med branschtyngd inom svensk och internationell

Läs mer

SKOLDATORKONCEPT. Skoldatorkoncept i fyra kommuner och ett gymnasium. 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB

SKOLDATORKONCEPT. Skoldatorkoncept i fyra kommuner och ett gymnasium. 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB SKOLDATORKONCEPT 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB i fyra kommuner och ett gymnasium Detta dokument har tagits fram på uppdrag av styrelsen för Konsult och Service och beskriver skoldatorkoncepten inom

Läs mer

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA.

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. UTREDA. REKOMMENDERA. PLANERA. LEDA. IMPLEMENTERA. FÖLJA UPP. FÖRBÄTTRA. VI GÖR DIN UTMANING TILL VÅR Vi lever i en internetuppkopplad värld. Numera

Läs mer

ÖVERGÅNG TILL KOMMUNIKATIONSTORGET 2.0

ÖVERGÅNG TILL KOMMUNIKATIONSTORGET 2.0 ÖVERGÅNG TILL KOMMUNIKATIONSTORGET 2.0 Kommunerna i Västra Götaland har sedan 2008 haft en förbindelse med Västra Götalandsregionen kallad Kommunikationstorget. Via Kommunikationstorget går datatrafiken

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan SGITD. IT-Designprogrammet. Study programme in IT-Design

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan SGITD. IT-Designprogrammet. Study programme in IT-Design Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan IT-Designprogrammet Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SGITD IT-Designprogrammet Study programme in IT-Design Affärssystem och

Läs mer

IP Telefoni en möjlighet som är här nu. Nortech, November 2008

IP Telefoni en möjlighet som är här nu. Nortech, November 2008 IP Telefoni en möjlighet som är här nu Nortech, November 2008 Agenda presentation Vad är IP Telefoni Historik och marknad Kundvärden och nya möjligheter Framtid och nya aktörer 2 Internet Telefoni Internet

Läs mer

Teknik 5:2 Hur bör stadsnäten förbereda sig för att kunna distribuera kvalitativa molntjänster?

Teknik 5:2 Hur bör stadsnäten förbereda sig för att kunna distribuera kvalitativa molntjänster? Teknik 5:2 Hur bör stadsnäten förbereda sig för att kunna distribuera kvalitativa molntjänster? Hur bör stadsnäten förbereda sig för att kunna distribuera kvalitativa molntjänster? Hur säkerställer stadsnätsägaren

Läs mer

KomSys Hela kursen på en föreläsning ;-) Jens A Andersson

KomSys Hela kursen på en föreläsning ;-) Jens A Andersson KomSys Hela kursen på en föreläsning ;-) Jens A Andersson Detta är vårt huvudproblem! 11001000101 värd Två datorer som skall kommunicera. värd Datorer förstår endast digital information, dvs ettor och

Läs mer

Fakta om IPnett. Grundat 1999. Nordiskt företag kontor i Stockholm, Oslo, Stavanger och Köpenhamn. Mer än 100 anställda i Norden

Fakta om IPnett. Grundat 1999. Nordiskt företag kontor i Stockholm, Oslo, Stavanger och Köpenhamn. Mer än 100 anställda i Norden Fakta om IPnett Grundat 1999 Nordiskt företag kontor i Stockholm, Oslo, Stavanger och Köpenhamn Mer än 100 anställda i Norden Nordiskt tekniskt team med ca 60 seniorkonsulter Systemintegratör infrastruktur,

Läs mer

LifeAssays idag Mars Anders Ingvarsson (CEO)

LifeAssays idag Mars Anders Ingvarsson (CEO) LifeAssays idag Mars 2016 Anders Ingvarsson (CEO) Om LifeAssays Anders Norling, Styrelsens Ordförande i LifeAssays LifeAssays är något så unikt som ett svenskt företag inom veterinär diagnostik. Baserat

Läs mer

IP Communications Platform

IP Communications Platform IP Communications Platform Löftet om konvergens har uppfyllts Kommunikation är viktigt för företag, men utförs i slutändan på en personlig nivå vid arbetsplatsen. Om du överväger en ny kommunikationslösning

Läs mer

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun Datum Dnr Dpl 2009-09-10 2009/KS0203-1 005 Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun 1. Introduktion Det politiskt styrande dokumentet för IT-användning i Lilla Edets kommun är denna riktlinje, som fastställs

Läs mer

Vilket moln passar dig bäst?

Vilket moln passar dig bäst? Vilket moln passar dig bäst? Idag diskuteras ofta huruvida man ska kliva in i molnets underbara värld eller inte, men sällan om skillnaderna mellan olika moln och vilka tillämpningar som är lämpliga att

Läs mer

Kapitel 6, 7, 8 o 9: Data och protokoll. LUNET o SUNET

Kapitel 6, 7, 8 o 9: Data och protokoll. LUNET o SUNET Kapitel 6, 7, 8 o 9: Data och protokoll Internet LUNET o SUNET Jens A Andersson Vad är Internet? Internet ägs ej av en enskild organisation. Styrs till viss del av Internet Society (ISOC). Består av ett

Läs mer

MINSKAR RISK. BYGGER TRYGGHET. Minskar risk bygger trygghet

MINSKAR RISK. BYGGER TRYGGHET. Minskar risk bygger trygghet MINSKAR RISK. BYGGER TRYGGHET. PDD - PERSONAL DUE DILIGENCE - OMFATTNING - SYFTET STYR - EGET ARBETE INTERNT - GODA RÅD Lars Blom Försäljningschef Kort om oss 2Secure grundades 2006 Har idag ca 85 anställda

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

NetNordic 365. Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT KONSULTERING MOLNTJÄNSTER

NetNordic 365. Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT KONSULTERING MOLNTJÄNSTER 365 Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT MOLNTJÄNSTER Att vara «Best Companion» förpliktar 365 365 är en tjänsteportfölj speciellt anpassad för stadsnät. Detta innebär att möta specifika

Läs mer

Teknisk standard, upphandlingar

Teknisk standard, upphandlingar Medicinsk Teknik och IT Kapitel Stöd Rubrik Upphandlingsstöd Diarienummer LDXX/XXXXX Dokumentnamn Version Teknisk standard, Upphandlingar 1.0 Dokumentnummer Framtagen av Godkänd och fastställd av Giltig

Läs mer

IPnett presenterar: Unified Communication. Martin Klasson, maj 2008

IPnett presenterar: Unified Communication. Martin Klasson, maj 2008 IPnett presenterar: Unified Communication Martin Klasson, maj 2008 Unified Communication Utveckling, historik Vad är Unified Communication samt dess fördelar Råd på vägen Återkoppling från kund Frågor

Läs mer

Klargöra sambandet mellan IT och företagets finansiella mål samt genomföra förändringar

Klargöra sambandet mellan IT och företagets finansiella mål samt genomföra förändringar Visionär ledare och nytänkare Presentation Lars-Ove Löf FÖDELSEDATUM 1953-12-03 1969-03-02 ORT Stockholm Kontor Ultimate Consulting AB Engelbrektsgatan 6 702 12 Örebro Tel 019-17 44 40 konsult@ultimateconsulting.se

Läs mer

INSTALLATIONSTEKNIK. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

INSTALLATIONSTEKNIK. Ämnets syfte. Kurser i ämnet INSTALLATIONSTEKNIK Ämnet installationsteknik handlar om hur man bygger nya elinstallationer samt hur man bygger om och utökar befintliga elanläggningar. Ämnet behandlar också felsökning och hur man avhjälper

Läs mer

Postens outsourcing av driften av IT-infrastrukturen

Postens outsourcing av driften av IT-infrastrukturen Postens outsourcing av driften av IT-infrastrukturen ADBJ:s seminarium om Outsourcing av IT Sid 1 Vem är jag? Johan Udin seniorprojektledare på Unidas AB Erfarenhet: projektledning av Postens outsourcing

Läs mer

INFORMATIONSTEKNISK ARKITEKTUR OCH INFRASTRUKTUR

INFORMATIONSTEKNISK ARKITEKTUR OCH INFRASTRUKTUR INFORMATIONSTEKNISK ARKITEKTUR OCH INFRASTRUKTUR Ämnet informationsteknisk arkitektur och infrastruktur behandlar de grundläggande processerna, komponenterna och gränssnitten i ett sammanhängande informationstekniskt

Läs mer

[KONSULTPROFIL PER WIBERG]

[KONSULTPROFIL PER WIBERG] Per Wiberg ROLLER Teknisk expert Strategisk rådgivare Teknisk projektledare Instruktör KOMPETENS Exchange & Lync Server Active Directory/ADFS Windows Server Office 365/Windows Intune System Center Data

Läs mer

Administratör IT-system Kursplan

Administratör IT-system Kursplan Administratör IT-system Kursplan Administratör IT-system Kursöversikt Obligatoriska kurser Kurs Poäng Advanced Enterprise System Administration 25 CCNA 45 CCNA Security 20 Drift i virtuella miljöer 20

Läs mer

Konceptutveckling Välfärdsbredband 2.0. 2013-12-09 Arbetsdokument version 0.9

Konceptutveckling Välfärdsbredband 2.0. 2013-12-09 Arbetsdokument version 0.9 Konceptutveckling Välfärdsbredband 2.0 2013-12-09 Arbetsdokument version 0.9 Välfärdsbredband är utvecklat för att stödja verksamhetsprocessen - att effektivt leverera e-hemtjänst Ansökan Individuell behovsbedömning

Läs mer

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x. CV Personuppgifter David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.persson LinkedIn-profil: https://www.linkedin.com/in/davidxpersson

Läs mer

Curriculum Vitae Camilla Sandell

Curriculum Vitae Camilla Sandell Curriculum Vitae Camilla Sandell Konsultchef och konsult SAP Kompetensområde/Roller Utbildare Coach Inspiratör Support Skribent Kravställning av redaktörsgränssnitt Konsult och utbildare Camilla är konsultchef

Läs mer

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Konsultprofil Mattias Jansson Mattias har mångårig erfarenhet av projektledning inom IT ur ett verksamhetsperspektiv, företrädesvis för affärssystem inom läkemedelsindustrin med dess myndighetskrav. Mattias

Läs mer

AB2 Q2-kampanj SOH O Förlängning: Kampanj BB

AB2 Q2-kampanj SOH O Förlängning: Kampanj BB AB2 Q2-kampanj SOH O Förlängning: Kampanj BB Pro fiber Kapacitet 10 resp. 100Mbit/s Kampanjen gäller till 31/10 2015 1 2015-02-02 AB2 Q2-kampanj 2015 SOHO Affärsregler och Rutiner Bredband Pro Fiber 10

Läs mer

KONSULTPROFIL. Irene Ström

KONSULTPROFIL. Irene Ström KONSULTPROFIL Irene Ström Med fokus på Liv & Pension och med stor entusiasm kring detta driver jag uppdrag hos mina kunder. Mina projekt kännetecknas av arbetslust, energi och möten mellan människor. Min

Läs mer

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap

Läs mer

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu MATS BLOMSTRAND Född: 1973 Nationalitet: Svensk Kontaktuppgifter Mobil: 0736 996799 www.mgb.nu Mats@mgb.nu Sammanfattning Mats har haft en hel del olika roller och jobbat på flera olika delar inom AB Volvo.

Läs mer

KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER. Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under

KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER. Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under Johan Lindgren, 32 år - Linuxtekniker - Brinner för fotografering

Läs mer

EN SNABBT FÖRÄNDERLIG VÄRLD. Har dina kommunikationslösningar vad som krävs?

EN SNABBT FÖRÄNDERLIG VÄRLD. Har dina kommunikationslösningar vad som krävs? EN SNABBT FÖRÄNDERLIG VÄRLD. Har dina kommunikationslösningar vad som krävs? En säker kommunikationspartner Kommunikation är en livsnerv i vårt moderna samhälle. Samtidigt ökar vårt beroende av olika tekniska

Läs mer

Smartare affärer med det bästa från molnet

Smartare affärer med det bästa från molnet Smartare affärer med det bästa från molnet Hur kan du uppnå bättre affärsresultat genom att kombinera de senaste publika och privata molntjänsterna på ett enkelt och smidigt sätt. Det här är Tieto 3000

Läs mer

Per Ahlgren. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Projektledare / Arkitekt / Rådgivare

Per Ahlgren. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Projektledare / Arkitekt / Rådgivare Per Ahlgren / Arkitekt / Rådgivare Om mig Per Ahlgren har under sina snart 19 år inom IT branschen skaffat sig en mycket bred kompetens inom IT-området. Där har han bl.a. arbetat med projektledning, arkitektur,

Läs mer

Regional IT-samverkan i Östergötland

Regional IT-samverkan i Östergötland Regional IT-samverkan i Östergötland Seminarium 6:1 Föreläsare Fredrik Eriksson, ordförande IT-e Regional IT-samverkan i Östergötland Fredrik Eriksson, ordförande IT-e Vad är IT-e? Ett samarbetsnätverk

Läs mer

ViPHS Videostöd i den PreHospitala Strokekedjan

ViPHS Videostöd i den PreHospitala Strokekedjan ViPHS Videostöd i den PreHospitala Strokekedjan Ett projekt initierat inom Prehospital ICT Arena - PICTA Kontakt: Bengt Arne Sjöqvist Professor of Practice in Healthcare Informatics, Chalmers Reference

Läs mer

Femton kommuner i ett förändringsprojekt att utveckla telefonin. Jan E Fors Projektledare, Telefoni Dalarna IT-chef, Falu Kommun

Femton kommuner i ett förändringsprojekt att utveckla telefonin. Jan E Fors Projektledare, Telefoni Dalarna IT-chef, Falu Kommun Femton kommuner i ett förändringsprojekt att utveckla telefonin Jan E Fors Projektledare, Telefoni Dalarna IT-chef, Falu Kommun En röd tråd Förutsättningar Vad vi ville! Projektet, metodik Upphandlingen

Läs mer

presenterar sin slutkundsmodell för Västerbotten

presenterar sin slutkundsmodell för Västerbotten presenterar sin slutkundsmodell för Västerbotten Jan-Erik Lundberg Verkställande ledamot i AC-Nets styrelse Lars-Erik Christoffersson Projektledare för AC-Net 350 km Västerbotten Invånare: 256 000 Areal:

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Medier och Kommunikation SGMKV. Medier och kommunikation Media and Communication

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Medier och Kommunikation SGMKV. Medier och kommunikation Media and Communication Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Medier och Kommunikation Programkod: SGMKV Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: 180 Beslut om inrättande: Medier och kommunikation Media

Läs mer

Öppet och neutralt nät på Gotland 2013-04-25

Öppet och neutralt nät på Gotland 2013-04-25 Öppet och neutralt nät på Gotland 2013-04-25 AGENDA Region Gotland Presentation av IP-Only Varför Öppet Nät? Com Hem i öppna nät Hur går det till att ansluta Anne Ståhl-Mousa Mikael Philipsson Johan Malmberg

Läs mer

Beslut om fastställande: - - Behörighetskrav: -

Beslut om fastställande: - - Behörighetskrav: - Dnr: HS 2014/146 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan IT-design Programkod: SGITD Beslut om fastställande: - - Programmets benämning: IT-design Study programme in IT-Design Högskolepoäng:

Läs mer

Christer Mattsson. Svensk CHRISUS AB Djupdalsvägen 32 192 51 Sollentuna 08-662 62 25, 0708-66 14 27 christer.mattsson@chrisus.se

Christer Mattsson. Svensk CHRISUS AB Djupdalsvägen 32 192 51 Sollentuna 08-662 62 25, 0708-66 14 27 christer.mattsson@chrisus.se Christer Mattsson Födelsedatum 1960-07-03 Nationalitet Företagsadress Svensk CHRISUS AB Djupdalsvägen 32 192 51 Sollentuna 08-662 62 25, 0708-66 14 27 christer.mattsson@chrisus.se Nuvarande anställning

Läs mer

Kursprogram hösten 2010

Kursprogram hösten 2010 Kursprogram hösten 2010 Vi ger utbildning du direkt har nytta av. En dag med det du behöver! Snabbt, enkelt och flexibelt! Våra lärare är konsulter med lång praktisk erfarenhet av uppdrag inom sina områden.

Läs mer

Sourcingdagarna, 8-9 Februari

Sourcingdagarna, 8-9 Februari Sourcingdagarna, 8-9 Februari Teknisk Due Diligence En dubbelriktad process Mikael Simovits Simovits Consulting AB Institutet för Informationsteknologi Tel: 08-660 32 30 www.ifi.se info@ifi.se Sourcing

Läs mer

GÖTEBORG IT Trender och tendenser 2012-03-29

GÖTEBORG IT Trender och tendenser 2012-03-29 GÖTEBORG IT Trender och tendenser 2012-03-29 Agenda Nyckeltal Varför är IT viktigt? Trender Förändring Att ta med sig hem Nyckeltal Snitt 16% 18% 37% 29% Hårdvara Mjukvara Tjänster Offentlig sektor 13%

Läs mer

SKOLFS. beslutade den -- maj 2015.

SKOLFS. beslutade den -- maj 2015. Skolverkets föreskrifter om ämnesplan för ämnet informationsteknisk arkitektur och infrastruktur inom vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år; beslutade den -- maj 2015. Skolverket föreskriver

Läs mer

Nätverk med hög höjd

Nätverk med hög höjd av Gabriella Sköldenberg foto: Thron Ullberg Nätverk med hög höjd Med hjälp av Telenor har resekoncernen Thomas Cook skapat en smart och stabil data- och telefoni lösning som fungerar i hela Norden. Något

Läs mer

Införandet av IP-telefoni i Umeåregionen. Jan Långström IT-chef Umeå kommun Kåre Nordström DotCom Lars Eriksson Vindeln

Införandet av IP-telefoni i Umeåregionen. Jan Långström IT-chef Umeå kommun Kåre Nordström DotCom Lars Eriksson Vindeln Införandet av IP-telefoni i Umeåregionen Jan Långström IT-chef Umeå kommun Kåre Nordström DotCom Lars Eriksson Vindeln Mål och syfte Skapa en telefonilösning som funktionellt motsvarar verksamhetens behov

Läs mer

Offertunderlag Webbportal NILS

Offertunderlag Webbportal NILS Offertunderlag Webbportal NILS Version: 0.2 Distributionslista Namn Befattning Enhet Saskia Sandring Åsa Eriksson SLU SLU Innehållsförteckning 1. Sammanfattning av uppdrag... 4 1.1 NILS-programmet... 4

Läs mer

Datakommunika,on på Internet

Datakommunika,on på Internet Webbteknik Datakommunika,on på Internet Rune Körnefors Medieteknik 1 2015 Rune Körnefors rune.kornefors@lnu.se Internet Inter- = [prefix] mellan, sinsemellan, ömsesidig Interconnect = sammanlänka Net =

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan SGITD. IT-design. Study programme in IT-Design

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan SGITD. IT-design. Study programme in IT-Design Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan IT-design Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SGITD IT-design Study programme in IT-Design Affärssystem och ekonomi (AFEK) Programvarudesign

Läs mer

för fastighetsägare och installatörer

för fastighetsägare och installatörer Installationsguide för fastighetsägare och installatörer Stadsnät, områdesnät, fastighetsnät och bostadsnät SplitVision är Borås öppna stadsnät. Vårt fibernät är väl utbyggt i Borås och öppet för alla

Läs mer

Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap och teknik den 19 juni 2003.

Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap och teknik den 19 juni 2003. UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING AUTOMATISERINGSTEKNIK, DATATEKNIK OCH ELEKTROTEKNIK, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Utbildningsplanen

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Handbok Remote Access TBRA

Handbok Remote Access TBRA NESTOR NESTOR NESTOR SV.TBRA web.131219 Handbok Remote Access TBRA 1. ALLMÄNT Remote Access är en kommunikationsenhet som möjliggör stabil och tillförlitlig fjärranslutning, via mobil uppkoppling, till

Läs mer

Info från Rakel och MSB. Energibranschens Rakelforum

Info från Rakel och MSB. Energibranschens Rakelforum Info från Rakel och MSB Energibranschens Rakelforum 2017-11-14 Regeringsuppdrag, säker mobil LTE för samhällsviktig verksamhet Här Samhällsviktig en användarbild säker, från Rakel till LTE robust och tillgänglig

Läs mer

DIGITALISERING OCH SMARTA STÄDER STADSNÄTENS ROLL I DEN SMARTA STADEN Bredbandsbåten Christian Wictorin

DIGITALISERING OCH SMARTA STÄDER STADSNÄTENS ROLL I DEN SMARTA STADEN Bredbandsbåten Christian Wictorin DIGITALISERING OCH SMARTA STÄDER STADSNÄTENS ROLL I DEN SMARTA STADEN 2016-10-04 Bredbandsbåten Christian Wictorin WSP Parsons Brinckerhoff Ett världsledande analys- och teknikkonsultbolag Christian Wictorin

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) YZ 2 ANVISNINGAR FÖR IT-VERKSAMHETEN I LOMMA KOMMUN 1. SYFTE OCH STYRDOKUMENT 1.1 Syfte Syftet med Anvisningar för Lomma kommuns IT-verksamhet är att säkerställa att IT stödjer

Läs mer

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET TA HJÄLP AV SVERIGES LEDANDE FIBERSPECIALIST Xtranet är en av Sveriges få totalleverantörer inom det fasta bredbandsnätet. Vår affärsidé är att bistå dig med ett helt koncept

Läs mer

Välkomna. Hur kan en uppgradering fungera

Välkomna. Hur kan en uppgradering fungera Välkomna Hur kan en uppgradering fungera Michael.Uhman@1clickfactory.com leo.admantius@sigma.se Varför spendera tid & pengar En stor del av budgeten används för uppgraderingar och Patchar Vi kan, inom

Läs mer

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys.

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Vi genomför företagsöverlåtelser baserat på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Förmågan att träffa rätt För oss på Avantus är det viktigt med personlig rådgivning, kom binerat

Läs mer

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy» Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för IT Riktlinjer för IT 1 Fastställt av: Kommunstyrelsen Datum: 20 juni 2011 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning

Läs mer

Curriculum Vitae - Anders Persson. Anders Persson

Curriculum Vitae - Anders Persson. Anders Persson Anders Persson Anders har en civilingenjörsexamen i elektroteknik. Han har 30 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, främst från Telekommunikation och CAD / CAM industrin. Anders är en erfaren verksamhetsutvecklare

Läs mer

QC i en organisation SAST 2008-09-16

QC i en organisation SAST 2008-09-16 QC i en organisation SAST 2008-09-16 1 Agenda Hur är vi organiserade inom test på SEB? Hur är QC uppsatt på SEB? Hur arbetar vi med QC i en stor organisation? Uppfyllde QC våra förväntningar och hur har

Läs mer

Trust-IT Consulting Services

Trust-IT Consulting Services Trust-IT Consulting Services Trust-IT s konsulttjänster, Consulting Services, är perfekta för er som behöver specialistkompetens men gärna undviker att rekrytera egen personal. Vi prioriterar flexibilitet,

Läs mer

Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag

Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag Låt oss ta hand om din utveckling, medan du själv utvecklar ditt företag *vad är SmartCode? Vi gör ett komplett utbud av tjänster. Vi designar, utvecklar, stödjer och uppdaterar allt som fungerar i Web.

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING AUTOMATISERINGSTEKNIK, DATATEKNIK OCH ELEKTROTEKNIK, 120 POÄNG

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING AUTOMATISERINGSTEKNIK, DATATEKNIK OCH ELEKTROTEKNIK, 120 POÄNG UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING AUTOMATISERINGSTEKNIK, DATATEKNIK OCH ELEKTROTEKNIK, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Fastställande

Läs mer

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare.

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare. HiQ S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t O l l e L i l j a Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare T a r d i n a a f f ä r e r t i l l n y a n i v å e r Affärsinriktad verksamhetsutvecklare

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering

PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering MAH/ Bibliotek och IT 1(6) IT-ledningsgruppen 2012-06-26 Version 1.0 PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering Postadress Besöksadress Tel Fax Internet E-post Malmö högskola Bibliotek och IT 205 06 Malmö

Läs mer

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Utbildningsprogrammet inrättades den 31 november 2001 av fakultetsnämnden för

Läs mer

Delivering Business Value through IT

Delivering Business Value through IT Delivering Business Value through IT Verklig affärsnytta genom leverans av kvalitativa IT-projekt IT-projekt handlar om affärsnytta. Vi är experter på att leverera IT-projekt, vårt pragmatiska angreppsätt

Läs mer

Att sätta upp en IPsec-förbindelse med mobil klient (med SIP) Lisa Hallingström Paul Donald Bogdan Musat Adnan Khalid

Att sätta upp en IPsec-förbindelse med mobil klient (med SIP) Lisa Hallingström Paul Donald Bogdan Musat Adnan Khalid Att sätta upp en IPsec-förbindelse med mobil klient (med SIP) Lisa Hallingström Paul Donald Bogdan Musat Adnan Khalid Table of Contents Att konfigurera Ingate Firewall/SIParator för IPsec-uppkopplingar

Läs mer

att det finns inte något nätverk som heter Internet Finns Internet? Varför fungerar det då? Nätet? Jag påstår

att det finns inte något nätverk som heter Internet Finns Internet? Varför fungerar det då? Nätet? Jag påstår Finns Internet? Varför fungerar det då? Jens Andersson Elektro- och informationsteknik Lunds Tekniska Högskola Nätet?? Jag påstår att det finns inte något nätverk som heter Internet 4 1 Däremot Det är

Läs mer

Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet

Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet Över 90% av hushållen i Stockholm och en majoritet av företagen nås redan av framtidens kommunikationsmöjligheter genom att vara anslutna till Stokabs

Läs mer

1 kap. 4 LOU 2015-10-01. Måste lagen om offentlig upphandling tillämpas för kommunala stadsnät? Om undantaget för telekommunikation i 1 kap.

1 kap. 4 LOU 2015-10-01. Måste lagen om offentlig upphandling tillämpas för kommunala stadsnät? Om undantaget för telekommunikation i 1 kap. Kaisa Adlercreutz, Advokat/Partner 30 september 2015 Måste lagen om offentlig upphandling tillämpas för kommunala stadsnät? Om undantaget för telekommunikation i 1 kap. 4 LOU 1 kap. 4 LOU Lydelse: Denna

Läs mer

NÅGRA REFERENSKUNDER

NÅGRA REFERENSKUNDER NÅGRA REFERENSKUNDER INNEHÅLL För oss är varje kund en referenskund! DGC levererar idag datakommunikations- driftoch telefonitjänster till närmare 2 000 svenska företag. Vi har kunder i alla branscher,

Läs mer

Samarbete mellan Västerås stad och Hallstahammars kommun. Carin Becker-Åström, Kommunchef, Hallstahammar

Samarbete mellan Västerås stad och Hallstahammars kommun. Carin Becker-Åström, Kommunchef, Hallstahammar Samarbete mellan Västerås stad och Hallstahammars kommun Carin Becker-Åström, Kommunchef, Hallstahammar HALLSTAHAMMARS KOMMUN! Satsningar de senaste åren Inflyttning Nya villaområden Marknaden vill

Läs mer

Konfigurering av Intertex SurfinBird IX78 tillsammans med IP-växlar och Telia SIP-anslutning

Konfigurering av Intertex SurfinBird IX78 tillsammans med IP-växlar och Telia SIP-anslutning Konfigurering av Intertex SurfinBird IX78 tillsammans med IP-växlar och Telia SIP-anslutning 1. Inledning... 2 2. Att göra inställningar... 2 3. Grundinställningar för Telia SIP-anslutning... 3 4. Inställningar

Läs mer

Dubbelt så mycket till halva priset. Varför IP- Kommunikation Lägre kostnad, Högre effektivitet

Dubbelt så mycket till halva priset. Varför IP- Kommunikation Lägre kostnad, Högre effektivitet Dubbelt så mycket till halva priset Varför IP- Kommunikation Lägre kostnad, Högre effektivitet Vilka är vi? Internationell consulting gentemot operatörer, ISPer, service providers och företag. Från powerpoint

Läs mer

Unified Communication. Martin Lidholm martin@lidholm-co.se

Unified Communication. Martin Lidholm martin@lidholm-co.se Welcome Unified Communication Martin Lidholm martin@lidholm-co.se Vad ska vi göra idag? En överblick över Unified Communications-platformen Hur kommer jag igång? Förkunskaper Grundläggande kunskaper i

Läs mer

Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet

Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet 3 Internet Detta kapitel presenteras det världsomspännande datanätet Internet. Här beskrivs bakgrunden till Internet och Internets uppkomst. Dessutom presenteras

Läs mer

Anders Erikson. Om mig. Earlier experiences. Kompetenser & erfarenheter. IT-Specialist. IT-tekniker. HCL - Stockholm stad

Anders Erikson. Om mig. Earlier experiences. Kompetenser & erfarenheter. IT-Specialist. IT-tekniker. HCL - Stockholm stad Anders Erikson IT-Specialist Om mig Anders har ett brett tekniskt kunnande när det gäller de flesta Microsoft miljöer, allt från virtualisering (HyperV, VMWare) till webbplattformar (IIS). Det är dock

Läs mer

1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net

1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net Bilaga 1. Definitioner Datum Vår referens Sida 2011-03-28 Dnr: 11-3053 1(5) 1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net Bilaga 1. Definitioner Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen Postadress:

Läs mer

Java Programmer for JDK 1.1 1997 Developer for Java 2 Platform 2002

Java Programmer for JDK 1.1 1997 Developer for Java 2 Platform 2002 Systemarkitekt/systemutvecklare Trevor Lyall arbetar som systemarkitekt och senior systemutvecklare. Han har en lång och bred erfarenhet av projekt inom flera olika branscher. Med sitt djupa intresse för

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Stadsnäten och IoT marknaden Vad är IoT för stadsnäten och vad är stadsnäten för IoT?

Stadsnäten och IoT marknaden Vad är IoT för stadsnäten och vad är stadsnäten för IoT? Stadsnäten och IoT marknaden Vad är IoT för stadsnäten och vad är stadsnäten för IoT? Mikael Stenqvist & Patrik Forsström Stadsnätsföreningen 2017-10-03 Uppdragets omfattning IoT Marknaden del 1 IoT Marknaden

Läs mer