Vi vill bli bättre på att ta hand om varandra. Det är mycket viktigt att alla på Kulturföreningen Tåget känner sig välkomna och delaktiga.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi vill bli bättre på att ta hand om varandra. Det är mycket viktigt att alla på Kulturföreningen Tåget känner sig välkomna och delaktiga."

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2011

2 Demokrati Under 2011 vill vi fortsätta att jobba med den demokratiska processen och göra den tillgänglig för våra medlemmar i större utsträckning. Vi vill försöka flytta besluten närmare medlemmarna och förenkla kontakten med styrelsen. Vi vill också förbättra informationsflödet. Detta resulterar i att fler medlemmar blir insatta i vad som händer på föreningen och genom detta öka intresset för att delta och påverka resultatet. Vi vill bli bättre på att ta hand om varandra. Det är mycket viktigt att alla på Kulturföreningen Tåget känner sig välkomna och delaktiga. Arrangemang Vi kommer att arbeta med flertalet arrangemang under året, såsom UKM, Just move it, sommarspel, teaterfestival, pooljam,skatetävlingar m.m. Detta för att stärka vår position i Borås kulturliv men också för att utveckla oss själva, kanske genom att stå på scen eller att genomföra det praktiska runt omkring arrangemanget. En annan ambition vi har är att föra våra vagnar närmare varandra. Alla verksamheter är idag öppna för samarbeten vagnar emellan. Detta vill vi dra nytta av och utveckla. Ett arbete mot ett gemensamt mål stärker gemenskapen och ökar förståelsen för varandra. Ledarutveckling Vi vill bli bättre på att värdesätta våra ledare på ett sätt som de känner av och uppskattar. Man ska känna sig viktig och uppskattad som ledare hos oss. Våra ledare skall känna att det finns stora möjligheter för egen utveckling inom föreningen, vi vill öka medvetenheten om att man kan vända sig till föreningen för hjälp med fortbildning. Detta ska förhoppningsvis hjälpa oss att behålla de ledare vi har och öka attraktiviteten i att vara ledare hos oss. Happenings of Spring Vi kommer att genomföra vår årliga våravslutning Happenings of Spring en lördag, månadsskiftet maj/juni. Alla verksamheter på Kulturföreningen Tåget är varmt välkomna att deltaga. Hur stort eller litet det blir är ej huvudsaken. Målet är: Att de som vill ska få möjlighet att pröva sina vingar på en scen oavsett om man är nybörjare eller ej. Att föräldrar, syskon och vänner ska få möjlighet att se sina ungdomars verksamhet och utveckling precis som ungdomarna själva också gärna vill visa för dem. Dessutom så tycker vi att det är härligt när det är fullt av verksamhet och utställningar hela dagen så att huset sätts i färgsprakande gungning.

3 Just Move It Nu kommer danstävlingen JUST MOVE IT till Borås och Tåget kommer vara med och arrangera detta. Många dansare från Borås har tidigare anmält sig till Göteborg så nu var det dags för oss i Borås! Resultatet blev ett samarbete mellan oss på Tåget och region teater/dans väst. Detta är en riktigt cool danstävling som har sin final i Göteborg med olika deltävlingar i regionen. Just Move it är uppbyggt på ungefär samma sätt som UKM, fast lite mindre. En ungdomsgrupp kommer att jobba mest med detta och en liten projektanställning kommer att tillsättas från Tågets sida för att sköta det mesta. Tävlingen är satt till den 26 mars på Kulturföreningen TÅGET och alla åldrar och dansstilar är välkomna. Regionteater/dans ställer upp med breakarmatta, jury och eventuellt mer ljus och ljud. Sommarspel Även i år ska vi försöka få till ett sommarspel i Ramnaparken. Sommarspelen är en viktig del i föreningens exponering utåt och ett utmärkt tillfälle att öka samarbetet vagnarna emellan. Vi hoppas att sommarspelet i år kommer att kännas lika välkomnande för musiker, dansare, konstnärer osv. som för skådespelare, vi vill ju visa upp allt som Tåget har att erbjuda. Vi lägger i år stor vikt vid att alla deltagare kommer att få uppgifter i produktionen utöver att medverka på scen. Det kommer att röra sig om att ta ett större ansvar för scenografi, kostym, marknadsföring m.m. Vi tror att detta kommer att hjälpa deltagarna att utvecklas och öka gemenskapen i gruppen. Speciella Gästen Personalen har planerat att bjuda in olika gäster på några av vårens fredagkvällar. Det kommer bli en bra blandning av olika teman som presenteras. Några av våra speciella gäster är medlemmar eller före detta Tågetmedlemmar. Vi hoppas på att detta ska ge god respons och att medlemmarna själva kommer med idéer på gäster vi kan bjuda in. TÅGCON Ett TågCon på vårterminen och ett på höstterminen är planerat, lämpligen nära inpå påsk- och novemberlov och fredag-lördag båda gångerna. Precis som innan blir det mycket olika spel och lekar med utrymme för egna påhitt, varje gång förtjänar också någonting unikt som utmärker just DET TågCon. Inget är spikat men interaktiv dockteater, gömma nyckel, superrobotlajv och byggande med modellera finns med i tankarna sen innan. Ung kultur möts april kommer UKM gå av stapeln. Vi räknar med ett hundratal medverkande. Övernattning kommer ske på Tåget. Under lördagen kommer det hållas workshops i Röst/sångteknik, T-shirt tryck, Massage, Sårsminkning/Ansiktsmålning, Ljusteknik, Capoeira, Karaktärsanalys och Streetfunk. Deltagarna kommer även få personlig coachning inom sitt

4 område. Själva showen kommer att äga rum under söndagen på Folkan i Borås. Arrangörsgruppen består av fem unga drivna Tågetmedlemmar och två personal från kommunens fritidsgårdar och en personal från Kulturföreningen Tåget. Dansvagnen Vi planerar att starta ytterligare två grupper under det kommande året och samtidigt arbeta aktivt för att bibehålla intresset i de grupper vi redan har. Dansvagnen kommer att bjuda in danspedagoger för att inspirera och utbilda ledarna. För att följa ledarnas egen utvecklingsprocess, kommer ledarna under terminernas gång själva välja vilken kategori de har störst behov av och sedan kontakta en pedagog med den inriktningen. Detta kommer att ske minst en gång per termin. Ledarna kommer att fortsätta med den kontinuerliga ledarutbildningen två gånger i veckan. Vi hoppas kunna få in fler deltagare under året genom bland annat den ledare som snart känner sig redo att ta en egen grupp. Vi strävar efter att göra en större terminsavslutning till våren och även vara med på julfesten. Om möjligheterna finns tidsmässigt vill vi genomföra en workshop och en dansvagnshelg med dansvagnens medlemmar. När det gäller workshop så får dansarna själva lämna önskemål. Den typ av dans som fått flest önskemål arrangerar vi sedan en workshop i. Dansvagnens fokus kommer att ligga på att köpa in en dator med tillbehör, rusta upp danssalen med akustikplattor, spegel på långsidan och lösa barr. En investering i ett elfa förvaringssystem ligger också kvar bland våra önskemål. Skapandevagnen Vi planerar att ha 6 cirklar under året. 2 keramikcirklar samt 4 målericirklar. Vi kommer också ordna ett par mindre träffar där vi möts för att inspirera och lära av varandra kring olika skapandeformer. Vi har haft önskemål på att ha olika workshops i vagnen för att lära oss lite olika tekniker. Bland annat är en workshop i hur man använder keramikglasyr inplanerad under hösten. Andra workshops som önskats är betonggjutning och silversmide och om intresset håller i sig hoppas vi kunna ha dessa workshops även under sommaren och hösten. Vagnen vill under året köpa in lite nya redskap och glasyrer till keramikdelen och vi ska också se över vad som behövs köpas in till måleridelen då vår vagnsledare kommer tillbaka från Iran. Vagnen har också bestämt att vi ska köpa in lite ny inspirationslitteratur och ansvarig personal ska kolla upp detta. Leran börjar ta slut och ett inköp kommer göras under tidig vår. Vi hoppas även kunna köpa in ett skåp till vagnen för de medlemmar som behöver ha privat material stående i lokalerna. Vi kommer under året ta bort den manuella drejskivan för att få bättre yta och utrymme och vi ska se om den går att sälja eller skänka bort.

5 Musikvagnen I musikvagnen kommer vi i år att försöka vara mindre slöa med att arrangera saker. Vi kommer verkligen att ha som mål att ha ett flertal spelningar. Studion kommer att användas minst lika flitigt som föregående år. Vi har även som mål att öka den sanitära medvetenheten hos våra medlemmar d.v.s. se till att smutsnivån i replokalen och studion åtminstone inte bryter mot Genèvekonventionen. För att denna idé skall få ordentligt genomslag så kommer vi att bli mycket hårdare med renhållningen i replokalen. Är man för slarvig och grisar ner för mycket så kan man riskera att få se sig om efter ett annat ställe att repa på. Vi kommer givetvis att underlätta själva renhållningsprocessen genom att förse våra medlemmar med adekvata verktyg för uppgiften d.v.s. soptunna, skyffel i replokalen eller i anslutning till. Sedan förväntar vi oss att de skall användas med sunt förnuft. Teatervagnen Under 2011 kommer teatervagnen fortsätta sin teaterverksamhet enligt följande: en teaterfestival är planerad tillsammans med Kulturskolan och det preliminära datumet är 7-8/5 där flera föreställningar och shower kommer att visas för allmänheten på TÅGET. Önskvärt vore även att få in gästspel till festivalen från någon utomstående teatergrupp. Vi kommer även bjuda på premiärer under Då det är många nystartade grupper finns det i dagsläget inte några klara titlar på pjäser som dessa grupper kommer sätta upp. Dock finns det några grupper som repeterar aktivt inför respektive premiärer. I teatervagnen har vi som ambition att lägga stor vikt vid medlemmarna och deras tankar kring huruvida de vill skapa sin vagn, dvs. teatervagnen. Därför vill vi bli duktigare på att informera medlemmarna om vad de har för möjligheter inom föreningen. En bra väg för att lyckas i vår strävan att nå detta mål är att ge medlemmarna olika utbildningar och roliga aktiviteter, i form av teaterdagar, workshops och teaterbesök (i detta inkluderas även gästspel). I detta arbete tror vi även att vi kan locka fler ledare till vår verksamhet. Viktigt är även att vi tar hand om de ledare vi har, förslagsvis genom ledarutveckling samt att de har tillgång till den utrusning de behöver för att kunna bedriva sin verksamhet. Vår tanke är att köpa in en mediaspelare till Stora Salen som kan kopplas ihop med den fasta PAanläggningen samt redskap för drama- och teaterövningar. Vidare kommer vi satsa på att göra färdigt och hänga upp byxor i Stora Salen samt se över möjligheterna att måla väggarna svarta. Vi kommer inventera och uppdatera vårt sminkförråd, samt iordningställa Vita salen för att få en mer kreativ teateratmosfär. Till vår dator behövs en skärm samt ett tangentbord köpas in och eventuellt fler tillbehör.

6 Skatevagnen Vi har inte utvecklat någon större plan för 2011, men har dock vissa saker som vi vill genomföra. Vi kommer inom en snar framtid att presentera en 3D skiss för hur vi vill att den nya skateboardparken skall se ut. Vi har redan tagit kontakt med större designers som har gjort flertalet kända parker i landet. På så sätt skall vi försöka göra visionen till verklighet. En större rikstäckande Street tävling arrangeras någon gång under senvinter/vår. Senare under året ska vi försöka ordna ett pool jam som också riktar sig till åkare i hela Sverige. Mindre föreningstävlingar samt lussetävling jobbar vi på att ha kontinuerligt under året. Den 8:e januari förändrar vi tiderna i skateboardhallen. Varje lördag kommer den allmänna öppettiden att stängas ner, därefter hyr skatevagnen hallen från klockan för medlemmar. Mellan och kommer det vara barn- och nybörjartider där alla som är under 14 får komma eller om man vill lära sig att åka kommer vara seniortider där alla över 14 får komma, och vi kör som vanligt. På så sätt kommer vi bli fler medlemmar i skatevagnen. Och därigenom står vi starkare i arbetet med kommunen. Ledare för detta är David Fredman och Joel Gunnarsson. Arbete för att få fler äldre/erfarna ledare att engagera sig skall det också läggas en del energi på. Det finns även planer på fler förändringar av skateytan, bland annat funderingar över att måla om vissa delar. Under 2011 hoppas vi också att kunna få intäkter genom att sälja reklamskyltar i hallen.

Planen 2017 Kulturföreningen TÅGET sida 1

Planen 2017 Kulturföreningen TÅGET sida 1 Planen 2017 Kulturföreningen TÅGET sida 1 2017 kommer vara ett år av lärande, framåtanda, demokrati och transparens. Det ska vara snabbt och smidigt att lära sig vad man får ut på att vara medlem i föreningen

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Förslag till dagordning för Kulturföreningen TÅGET s årsmöte söndagen den 27 februari 2011 klockan 15.00

Förslag till dagordning för Kulturföreningen TÅGET s årsmöte söndagen den 27 februari 2011 klockan 15.00 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Förslag till dagordning för Kulturföreningen TÅGET s årsmöte söndagen den 27 februari 2011 klockan 15.00 1) Mötets öppnande 2) Mötets stadgeenliga utlysande 3) Fastställande

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Beviljade projekt C O O L A K R A F T E R

Beviljade projekt C O O L A K R A F T E R Beviljade projekt 1 Det här är de delprojekt som fått stöd från Coola Krafter hittills. Om du är nyfiken på något av delprojekten; kontakta projektledaren för Coola Krafter: Josefina Andersson, telefon

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

Plan. Kulturföreningen TÅGET. Sommarspel 2015. Årsmöte. www.taget.se

Plan. Kulturföreningen TÅGET. Sommarspel 2015. Årsmöte. www.taget.se Kulturföreningen TÅGET Årsmöte Söndagen den 22:a Februari 2015 Plan Vi skall bli bättre på att synas och att göra Tåget är det självklara stället att utöva varjehanda kulturaktiviteter. Vi skall aktivt

Läs mer

FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN 2016-2018. Mål

FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN 2016-2018. Mål FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN 2016-2018 Popkollo Göteborg är en förening som bedriver musikverksamhet för tjejer/transpersoner. Vi är en del i den rikstäckande organisationen Popkollo,

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Brukets skola där idéer blir till handling

Brukets skola där idéer blir till handling Brukets skola där idéer blir till handling På Brukets skola är allt möjligt! Som rektor på Brukets skola är det mitt mål att varje elev ska känna trygghet, engagemang, inflytande och handlingskraft. Tillsammans

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Fyrisgården är en ideell förening som anordnar fritidsaktiviteter med mera för alla åldrar. Verksamheten

Läs mer

Höstlovsspecial. på MFk!

Höstlovsspecial. på MFk! MFK-NYTT 1-5 oktober Tea Charader Moderna museet Höstlovsspecial FOTBOLLS- GOLF på MFk! Tekniska museet FÅNGARNA P Å FORTET Med mera AKTIVITETER PÅ MFK 1-5 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT)

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) Antal tävlingar per år Per termin hålls tre till sex tävlingar. Tävlingarna är alltid på lördagar (utom SM som sträcker sig lördag och

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa!

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Grön motormässa Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

aktiviteter på MFK 8 12 Juni

aktiviteter på MFK 8 12 Juni aktiviteter på MFK 8 12 Juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Biljardcupen (Abbe) Avslutningsbiljard mot personal Skolavslutning Öppet för de som har anmält sig Öppet för de som har anmält

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola Läsåret 2013/2014 sida 1 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/ Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/ Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/11 1. Redovisning för läsåret 2010/11 2. Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson 3. Hustomtens förskola är en verksamhet som drivs

Läs mer

Ekonomisk rapport, januari-februari 2008. Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari februari 2008.

Ekonomisk rapport, januari-februari 2008. Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari februari 2008. 31 (36) 2008-03-26 2008.37 25 Ekonomisk rapport, januari-februari 2008 Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari februari 2008. Per den 29 februari är 15,6 % redovisat av intäktsbudgeten, 15,0

Läs mer

UNGKULTURDIALOG. Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid

UNGKULTURDIALOG. Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid UNGKULTURDIALOG Ungdomsrådet, Vänersborg 4 april 2007 Under 2 timmar samtalade vi med representanter för elevrådet i Vänersborg.

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige 2009-04-23 Frågor/ synpunkter Nämndens

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

Förskoleklassens verksamhetsplan

Förskoleklassens verksamhetsplan Förskoleklassens verksamhetsplan Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång skall skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande citat

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger

Läs mer

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup Teaterläger på Krapperup Sommaren 2005 Sommarteater på Krapperup Sida 1 Hej alla ni, som varit med under ett par härliga veckor förra sommaren och alla ni som har bidragit till att vårt teaterläger kunde

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen.

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen. Fåglarnas Färd Konstnärlig ledare: Talat Samawi Grupp: International Akito Company Mål: Den här ansökan från International Akito Company i Västra Götalandsregion, som heter "Fåglarnas Färd" och avser genom

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

Kvinnligt företagande i Ydre

Kvinnligt företagande i Ydre Kvinnligt företagande i Ydre Mötesplatser är en viktig pusselbit för att nytänkande och positiv energi ska skapas. Det är ju trots allt i mötet som det händer, en tanke läggs ihop med en annan och blir

Läs mer

KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12

KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12 KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12 KULTURFÖRENINGEN DUD Välkommen till Kulturföreningen DUD Kulturföreningen DuD ( Drag utan Drog ) är en förening som verkar för drogfria arrangemang och kurser för

Läs mer

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin Aktiv ungdom Inledning Nästan en tredjedel av svenskar mellan 16-29 år anser sig vara för sjuka för att träna 1. Vi vet idag att ökad fysisk aktivitet har stor inverkan både på den enskilda individen och

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2014 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2011

Kvalitetsredovisning 2011 Kvalitetsredovisning 2011 Solglimtens Förskola Adress: Vetevägen 4 243 95 Höör Hemsida: www.solglimten.se Telefon: Solglimten 0413-33382 Lillglimten 0413-33429 E-post: marie@solglimten.se Studiedagar Förskolan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt.

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. 59 Öppnande Ordförande öppnade mötet. Nils valdes till sekreterare. 60 Årsmöte Mötet

Läs mer

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten Färjestadsskolan Fritidshemmens arbetsplan Arbetsplanen: - Visar på vilket sätt fritidshemmet ska arbeta för att nå målen för utbildningen. - Utgår från nationella styrdokument, kommunens strategiska plan,

Läs mer

25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON

25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON 25-27 SEPTEMBER 2015 ÅRE MOTORMÄSSA FÖR EV/PHEV FORDON 25-27 SEPTEMBER 2015 Varmt välkommen Åre Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för elfte året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 Detta dokument utgör styrelsens förslag till plan för den verksamhet som ska bedrivas i Friluftsfrämjandet Lidingö under 2019. Dokumentet inkluderar även plan för en del av de grenar

Läs mer

Barn- och ungdomsbokslut 2015 Kulturnämnden

Barn- och ungdomsbokslut 2015 Kulturnämnden Barn- och ungdomsbokslut 2015 Kulturnämnden Kulturnämnden Kulturnämnden ska i sin verksamhet prioritera barn och ungdomar. Flera av nämndens verksamheter riktar sig direkt till barn och ungdomar, medan

Läs mer

Enkät till teater- och dramalärare i kulturskolan

Enkät till teater- och dramalärare i kulturskolan Enkät till teater- och dramalärare i kulturskolan Den här undersökningen vänder sig till dig som arbetar med kulturskolans ordinarie verksamhet inom teater/drama, dvs. teater/dramagrupper på barns och

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Arragörer: Kulturföreningen Pangaia Plats: Högsäter, Dalsland Datum: 3 4 juli 2015 Vi arrangerar en

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Norrköpings Balettförening Org.nr. 802469-5671 Verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen har bestått av Ordförande BAIBA PUMPURE STYRELSEN Kassör SOLVITA ISAHANOVA Sekreterare

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Kulturplan för Vara kommun 2017-2021 Bilaga 1 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27 8 unga i Vara kommun Sidan 1 Innehållsförteckning Inriktningsmål...

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Motion: klubblokal/boulderhall

Motion: klubblokal/boulderhall Motion: klubblokal/boulderhall Göteborgs klätterklubb saknar i dagsläget en klubblokal och därmed en mötesplats för klubbens medlemmar. Majoriteten av landets klubbar har i dagsläget en egen lokal, fördelarna

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

4H:S NATIONELLA KONFERENS

4H:S NATIONELLA KONFERENS Nominera en 4H:are idag 4H:S NATIONELLA KONFERENS I 25-27 JANUARI 2019 I NORRKÖPING I INSPIRATION LÄGERINSPIRATION MED NORGES 4H MEMBERSKY SKATTJAKT NATUR HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING 4H:S NATIONELLA KONFERENS

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS Preliminär Genomförandeplan Alingsås ALINGSÅS Från kommunens sida finns ett intresse av att få in mer spelverksamhet i kommunens kulturhus samt att den spelverksamhet som redan finns ska nå ut till en

Läs mer

Synopsis Öland Roots 2016 Capellagården

Synopsis Öland Roots 2016 Capellagården Synopsis Öland Roots 2016 Capellagården Beskrivning Information & Förfrågan Tema Hippie & Sydstads träsk Färgschema Genomgående färger Område Bazaar Karta (vidare områden) Kontaktuppgifter: Peter Gahnström,

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Klimatdialog 2010 LYSEKIL

Klimatdialog 2010 LYSEKIL Klimatdialog 2010 LYSEKIL klimatdialog 2010 LYSEKIL! På initiativ av Lysekil kommun kommer unga, lokala politiker och engagerade tjänstemän under hösten 2010 tillsammans skapa förslag och projekt kring

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen.

Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen. Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen. Skapa Dans koreografitävling riktar sig till dig som är mellan 15 21 år med anknytning till Västerbotten. Tävlingen anordnas av Dans

Läs mer

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011.

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsbeskrivning Hässlehus fritidsgård är centralt placerad vid Hässletorg. Fritidsgården delar lokaler med kommundelens bibliotek. Fritidsgården ansvarar

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

Ansökan om kulturbidrag

Ansökan om kulturbidrag Ansökan om kulturbidrag 217-11-8 Föreningens uppgifter Föreningens namn Tyresö Teaterförening Adress Granängsrigen 26 Dina uppgifter/kontaktperson Organisationsnummer 8124 8429 Postnummer 13544 Webbadress

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG Informationshäfte om framträdanden och uthyrning av scener hos EQ House. Framträdanden på scen i Woodstock Den ideella kulturföreningen EQ Kultur har en önskan

Läs mer

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén Lärarhandledning till dansföreställningen Foto: Elin Svensén Inledning Detta är en folder framtagen av dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8 till dig som är rektor, lärare, fritidspedagog, fritidsledare

Läs mer

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret 2017 2018 Välkommen till Kulturskolan i Kulturhuset tio14! Kulturskolan har nyligen flyttat in i fantastiska lokaler i Kulturhuset tio14 där vi tillsammans

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Nr Nr 63 80 oktober april 2007 2012 Verksamhetsledaren Hej du medlem! En ny teaterhöst har dragit igång i lokstallarna. Nya gruppkonstellationer och nybörjare samsas

Läs mer

Idag Fredag 6/10 är det åter Discodags för alla danssugna barn.

Idag Fredag 6/10 är det åter Discodags för alla danssugna barn. Här kommer höstterminens första fritidsbrev! Vi vill börja med att önska alla våra fritidsbarn varmt välkomna tillbaka till läsåret 2017/18. Ett särskilt Välkommen till våra nya kompisar Ville och Daniel

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Arbetsplan Förskolan Blåsippan

Arbetsplan Förskolan Blåsippan Arbetsplan Förskolan Blåsippan Vår vision: Barnen och deras föräldrar skall tycka att de är på världens bästa förskola och när barnen lämnar vår förskola skall de vara väl rustade för framtiden. 1. Inledning

Läs mer

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Magdi väljs 3. Godkännande av dagordning 4. Vad gör alla? TTPA: Har börjat två nya kurser, Teaterkritik och Skådespelare

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12.

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Morgongårdens förskola Avdelning Lönneberga Normer och värden Mångfald Verksamhetens Mål att sträva mot Att förskolan Ser varje barn som unikt Ger varje barn rätt

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS

Läs mer