Le Petit Chateau som inte är ett slott utan en charmig sekelskiftesvåning i de sydfranska Pyrenéerna!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Le Petit Chateau som inte är ett slott utan en charmig sekelskiftesvåning i de sydfranska Pyrenéerna!"

Transkript

1 Le Petit Chateau som inte är ett slott utan en charmig sekelskiftesvåning i de sydfranska Pyrenéerna! Jag förälskade mig i Frankrike när jag var 12 år och tillbringade en vecka i en by i närheten av St Tropez. Därefter förstärktes känslan vid varje besök i Paris, franska filmer, franska böcker, franska ostar och fantastisk fransk musik... Under två somrar i fiskestaden Sète utanför Montpellier märkte jag att jag gillar de spanska influenserna. Därför har jag nu hamnat i den katalanska delen av Frankrike, ca 5 mil från spanska gränsen, i byn Ille-sur-Têt. Här pratar många katalanska och de katalanska traditionerna är viktiga, främst i och med de årliga festligheterna i byarna till tjurens ära, Feria de Toros. Jag började med att hyra ett högt fint byhus här i byn men bestämde mig för att köpa något eget. Det blev till slut Le Petit Chateau. Det sa klick mellan oss i oktober 2008 och från och med februari 2009 är jag stolt ägare. Tidigare ägarinnan är en dam på runt 90 år som nu är för gammal för att bo kvar. Hon bodde här sedan 60-talet med sin man och två döttrar. Våningen var orenoverad sedan 60-talet så det finns mycket förbättringsbehov, men den har en härlig grundcharm, två terrasser som direkt inbjuder till Pyreneernas lugn och mellan terrasserna finns en fantastisk veranda/matsal där jag sitter just nu. Planen har varit att förbättra med känsla i lagom takt. Köket genomgick en grov renovering första året. De andra rummen allt eftersom. Nu återstår ny väggfärg i två sovrum samt uppfräschning av terrasserna. Det finns även 70-talet små fönster på verandan som behöver kittas om... Jag hoppas att ni som kommer på besök eller bestämmer er för att bo några dagar i Le Petit Chateau känner samma känsla som jag gör nu. Man bara är här. Och i Ille-sur-Têt, där gör man som man vill. Comme vous voulez-byn.

2 Vad finns i lägenheten Lägenheten är 130 kvm och har totalt 6 rum+kök+bad. 3 sovrum, vardagsrum, matsal, kök, badrum och ateljé. Därtill två terrasser och fyra franska balkonger. De 3 sovrummen har vardera en 160 cm dubbelsäng. I vardagsrummet finns en bäddsoffa med 140 cm utbäddad säng. Det betyder att det finns 7-8 riktiga bäddar. På en av terrasserna står en soffa med en 80 cm madrass. Antingen tar man in madrassen och sover inne eller så sover man på terrassen, så har man en bädd till om det skulle behövas! På verandan/matsalen finns ett stort matbord med plats för 8-10 personer. Det går att öppna långsidans fönster ut mot Pyreneerna och bergstopparna Pic du Canigou. Köket har det mesta utom diskmaskin. Det betyder att det finns spis/ugn, två kylskåp, frysfack, kaffekokare, vattenkokare. I förrådet finns en micro om ni önskar det. Bänkskivorna i trä är inklädda i vit plastfilm i väntan på att de ska kaklas tillsammans med väggarna. Porslin och glas är till största delen inhandlad på lokala loppisar. Allt är till för att användas! Badrummet är relativt nytt och fräscht, troligen renoverat på 90-talet av tidigare ägarna. I badrummet finns tvättmaskin och hårtork. Det sjätte rummet, med ingång från trappen, använder jag som förråd/ateljé och har låst. Det kan alltså inte användas vid uthyrning. På den vänstra(östra) terrassen finns ett cafébord ochstolar, härligt för frukosten. Där finns också en underbar sitt-hängmattta att gömma sig i Den högra(västra) terrassen har en skön soffa där man gärna tar sin eftermiddagsvila. Båda terrasserna ligger i sydläge med utsikt över Pyrenéerna och den fantastiska bergstoppen Pic du Canigou, ett riktmärke i franska Katalonien eller Pyrénées-Orientales, som departementet heter. Det finns en stereo i lägenheten med ipod-docka, bra att veta om du har en ipod. Funkar ej för iphone av någon konstig anledning. För övrigt kan man säga att lägenheten är enkelt inredd. Det är många rum att fylla med möbler och det tar sin tid att hitta rätt. För att inte helt tappa kontakten med omvärlden finns trådlöst Internet och telefon. Telefonen kan användas gratis till alla fasta nummer i Europa. Ille-sur-Têt Ille är en söt blommig by med ca 5000 invånare. I byn finns det mesta kan man nog säga, apotek, läkare, restauranger, bagerier, barer, klädaffärer, skoaffärer, antikaffärer, möbler, och så slaktare, grönsaker, fisk och vin så klart. Persikor och nektariner är ständigt återkommande, på fester (Fete de Peche), i tavlor, i maten och många i byn jobbar med persikoodlingarna i området.

3 Några restaurangtips: Bar Nationale den störtsa baren/restaurangen mitt vid torget, väldigt bra mat och där är man mitt i smeten. Le Square Lunchservering och kafé med litet torg på baksidan, rakt över gatan från Lilla Slottet, väldigt bra! Casa del Ram charmig liten restauran på vackert litet torg bakom kyrkan i gamla delen av byn, väldigt måna om att servera bra och vällagad mat. Saveurs des Orgues, byns ambitiösaste restaurang med prisbelönt kock. Ofta ganska tomt men maten är bra! Pizza rakt över gatan, mycket goda pizzor. Katedralen St Etienne i byn är fantastisk. Försök att tajma in den när den är öppen så att ni får se den från insidan! Katedralen ligger i den äldsta delen av Ille-sur-Têt, med många små gränder och otroligt många charmiga hus och små detaljer. Grottorna (Les Orgues) strax utanför Ille-sur-Têt är väl kända och har många besökare. Jag har tyvärr inte varit dit ännu... Byfester! Alla former av byfester är roliga. Bara att läsa affischer och sen gå dit! De flesta sker sommartid, juli/augusti. Runt omkring Ille finns mängder av persiko-, nektarin-, plommon- och aprikosodlingar. Att gå runt bland frukträden är ett måste om man besöker Ille. Men att palla frukten är inte att rekommendera, det är persikopatronernas guld! Längs floden Têt kan man hitta små vattenhål där man kan bada, inga arrangerade badplatser men vissa av mina gäster har funnit sina favoritbad där. Detaljer och Egenheter Vinden och korsdrag Eftersom det kan blåsa en del och lägenheten har fönster i båda riktningarna är det viktigt att vara observant på korsdrag. Försök att inte låta dörrar och fönster stå och slå, det finns då risk att rutorna går sönder eller lossnar ur sitt fönsterkitt. Det är gamla fönster och de skulle alla behöva kittas om. Så småningom... Sotet i köket Ovanför spisen och arbetsbänken i köket går utsuget till skorstenen. När det blåser mycket ute kan det rasa ner lite sot på arbetsbänken. Kan vara bra att veta om man ser sot och inte förstår var det kommer ifrån. Musik och Champagnekorkar Jag har trevliga grannar. Ovan och till höger barnfamiljer. Nedanför mig sköter Mr Gauchet om sin trädgård. Till vänster bor Pierre och Hélène som driver Bed and Breakfast, Le Magnolia. På våningen ovanför mig bor Mireille och François med deras son, väldigt snälla! Grannarna har inte klagat någon gång på ljud, men det kan vara bra att tänka på. Jag försöker också minimera antalet champagnekorkar i Mr Gauchets trädgårdsjord! Tvättmaskin

4 Använd gärna tvättmaskinen, men sparsamt. För att använda tvättmaskinen måste vattenkranen under tvättstället vridas på. Låt skålen under tvättstället stå kvar eftersom det kan droppa lite. El och vatten El och vatten slås på nere i trappen. Min lägenhet har en egen elkontakt och egen vattenkran. Min elkontakt är vit och blå och det står Hansson på den. Vattenkranen sitter vid golvet. Även där sitter en liten lapp som det står Lilla Slottet på. Det är kranen längst in längst ner. Man vrider ett kvarts varv för att slå på/av. Vattnet värms upp i en vattenberedare som sitter ovanför taket i badrummet. Det är en stor vattenberedare så det tar ett tag innan vattnet är varmt, räkna med nästan en dag eller en natt. Detsamma gäller om varmvattnet skulle ta slut, vilket hänt enstaka gånger när vi varit väldigt många. El och vatten ska slås av när ni lämnar lägenheten sista gången (om vi inte kommit överens om att ni lämnar det på). Elen är modern och renoverad i hela lägenheten i år. Uttagen är desamma som i Sverige. Proppskåpet sitter inne i en av garderoberna i hallen. Om man har många element igång samtidigt som man använder flera andra elektriska apparater kan huvud-elen slås av automatiskt. Då får man gå ner i trappen och slå på igen, och lämpligen stänga av några element eller apparater ett tag. Om man vintertid behöver använda elementen måste man även tänka på att inte hålla fönster och dörrar stängda, elementen får då arbeta alldeles för mycket på högtryck utan att ge någon värme Kyl och frys Kyl och frys ska tömmas och torkas ur när ni lämnar lägenheten sista gången. Lämna då kyldörrarna lite öppna. Sopor Varje tisdag och fredag morgon töms vanliga sopor, den gröna soptunnan nere i trappen. Det betyder att alla vanliga sopor ska ställas ut kvällen innan. Sopor ska alltid slängas i soppåsar, inte direkt i tunnan. Varje torsdag töms återvinningssopor, den gula soptunnan nere i trappen. Det betyder att alla återvinningssopor ska ställas ut kvällen innan. Återvinningssopor är t.ex. plastburkar, plastflaskor, kartong mm. Ej glas! OBS! Glas och glasflaskor lämnas på återvinningsstationen på stora torget, mittemot Bar National. Om inte grannarna ovanför redan ställt ut tunnorna gör ni det. Parkering Den stora parkeringen mitt i byn kan användas varje dag i veckan. Alternativt har man tur och hittar en plats på gatan utanför lägenheten. Ingen parkering i byn kostar pengar. Det är höga böter kopplade till att stå på handikapp, kan vara bra att tänka på.

5 Söndagsstängt I Frankrike har alla affärer stängt på söndagar. Det gäller alla affärer, matbutiker, serviceställen osv. Caféer och restauranger har öppet. I Spanien har man dock söndagsöppet, kan vara bra att tänka på om man kommer ner en söndag och kör från Spanien. La Jonquera är sista by innan franska gränsen. En annan sak att tänka på är att de flesta ställen har stängt mellan 12 och 14 alla dagar. Och lunch serveras vanligtvis bara kring denna tid. Carrefour i byns centrum har numera ibland öppet söndagar under sommartid. Städning Det finns en dammsugare i en av garderoberna i hallen. Och det finns även golvmopp och hink. Se städinstruktioner i köket. Internet och telefon I lägenheten finns trådlöst internet. Rakt över gatan finns en datoraffär där man kan låna dator och skrivare om man t.ex. behöver skriva ut Ryan Air biljetter. Telefonen kan användas gratis till alla fasta nummer i Europa. Att ringa till mobiltelefon kostar extra. Nycklar Till lägenheten hör tre nycklar. En för porten till trapphuset, och de andra två till lägenhetens ytterdörr. Porten till trapphuset brukar vi som bor i huset låsa ca på kvällen, det kan vara bra att tänka på om någon är ute på kvällen utan nycklar. Det är ni eller grannarna som låser porten så det är alltså inget som sker per automatik. Skulle ni tappa bort nycklarna så hör av er till mig. Det översta låset på lägenhetsdörren är lite besvärligt, nyckeln ska inte ända in! Vägbeskrivning Om man kommer från Spanien ska man köra norrut mot Franca/Perpignan till man ser skyltar mot Andorra eller byn Prades (avfart 42 på stora betalvägen A9). Kör mot Andorra eller Prades. Detsamma om man kommer norrifrån. Följ skyltar mot Andorra eller Prades. Ille-sur-Têt ligger ca 2 mil väster om Perpignan mot Andorra. De blå betalvägarna (A9 i Frankrike och AP7 i Spanien) är de snabbaste och rakaste. A9 går längs hela kusten, Barcelona Perpignan Narbonne Montpellier osv. De gröna motorvägarna är slingrigare men gratis. Jag rekommenderar den blå motorvägen för att ta sig från Girona till Perpignan smidigast. Gröna är roligare om man vill se mer av omgivningarna. Om man kommer från Girona Ryan Air flygplats ska man köra mot blå skyltar Girona/Franca/AP7 i första rondellen. Detta för att ta sig till den blå betalvägen.

6 Efter avfart mot Ille-sur-Têt kör mot centrum, Centre Ville. När ni kommer till centrum kommer det dyka upp en stor parkering på vänster sida. Det är den största parkeringsplatsen och lämpligen där ni ställer bilen. Ibland finns det plats på gatan utanför lägenheten. Fortsätter ni förbi parkeringen kommer ni till en Y-korsning med ett stort träd i mitten. Där ska ni svänga snävt vänster. Då har ni lägenheten nästan direkt på höger sida, dvs. mittemot Bar Le Platane. På kartan nedan ser ni B, där är parkeringen. C, där ligger lägenheten, 6 Rue Pierre Fouché. Väder Vädret är så klart svårt att garantera. Jag har varit där nere under alla årstider, i både sol och regn, värme och kyla. Däremot aldrig när det snöat, vilket det tydligen kan göra, om än väldigt sällan. Nedan har jag klippt in en temperaturtabell även om det så klart kan skilja sig avsevärt både uppåt och neråt jämfört med en sådan tabell. För att sammanfatta det kan man säga att från maj september badar man och har det sommarskönt. I mitten/slutet på augusti är det som varmast, grader. Marsapril, med fördel april, är fantastiska vårmånader medans oktober november, med fördel oktober, är fantastiska höstmånader. December februari är vinter vilket betyder att det kan bli ganska kallt och rått. Det är då man vill mysa inomhus och kanske åka till skidorter och varma källor. Jag och min pappa hade dock en fantastisk luciahelg i Ille förra året med 15 grader varmt och sol varje dag, medans påsken i år var mestadels regn och kyla. Vädret kan med andra ord överraska åt båda håll...

7 Utflykter och Aktiviteter Vandring Det finns utmärkta vandringsleder i närheten. I lägenheten finns en bok om vandring i området med kartor och väl beskrivna turer. En del av de totala pilgrimslederna som sträcker sig ända ut till spanska atlantkusten går igenom Ille-sur-Têt (www.chemins-compostelle.com). Hör gärna av er för mer tips om lämpliga vandringsturer, det finns MASSOR! Kanske bestiga Pic du Canigou? Surfning Ute vid kusten finns bra surfställen. Främst i närheten av Leucate Plage och Port Leucate. Där går det att hyra brädor eller delta i olika typer av surfkurser. Skidor Mindre än en timme med bil bort finns mängder av skidområden. Les Angles och Font Romeu är några kända. Dessa kan man givetvis besöka vintertid men även sommartid erbjuder de vandring och diverse sommaraktiviteter, så som uthyrning av kanot, fyrhjulingar osv. Varma källor I riktning mot Andorra finns en del varma källor. Jag har besökt två olika varma källor. Bains de Dorres, små romerska källor och otroligt avkopplande. I regn, med åska och blixtar låg jag och njöt av varmt svaveldoftande thermalbad. Nyligen besökte jag källorna i St Tomas Les Bains, bara ca 45 minuter från Ille. Där badar man i olika pooler utomhus. Anläggningen är större än i Dorres men har inte samma fantastiska utsikt som Dorres.

8 Bad Bad finns längs hela kusten. De flesta stränder ser likadana ut men jag kan rekommendera några: Canet Plage Sud för att det är närmast och lättillgängligt. Följ skyltar först mot Aeroport sen vidare mot Canet Plage och sedan St.Cyprien. Stanna på parkeringen som ligger precis vid havet eller parkera längs vägen vid havet. Paulilles klippor och vackrast. Det ligger precis där Pyreneerna går ut i Medelhavet. En liten strand med klippor längs sidorna. Leucate klassisk strand med mycket aktiviteter. Banyuls sur Mer och Portbou mindre stränder vid två små mysiga och fina kustbyar. Mellan byarna Caramany och Cassagnes norr om Ille, bildar floden Agly en liten sjö. Där finns en liten picnic-plats där man kan bada och sola. Vägen dit bjuder på fantastiskt vackra höglandsvägar med vinodlingar. I Caramany finns ett vindestilleri och en restaurang, Auberge du Grand Rocher, med fantastisk utsikt. Kör mot Caramany och sedan Plan d Eau Agly. I Ille finns det en bassäng (Piscine). Jag har inte varit där men den är rätt populär i byn och brukar ha många besökare sommartid. Den ligger en bit bort på Av. Pasteur/Routes de Prades till vänster från centrum sett. Golf Jag spelar själv inte golf men har tillsammans med min pappa besökt en av golfbanorna i närheten, Golf St. Cyprien. Den är väldigt fin (=dyr) och ligger rakt ut från Ille vid kusten, ca 3 mil (http://www.saintcyprien-golfresort.com). Det finns även andra fina golfbanor. T.ex. Font Romeu Golf Club längre upp i Pyreneerna mot Andorra. Närmaste golfbanan heter Golf Montescot, en 9- hålsbana ca 25 minuter från Ille. Perpignan Staden närmast Ille-sur-Têt. Ca invånare. Huvudstad i departementet Pyrénées-Orientale. På 1200 och 1300-talet huvudstad för Kungariket av Majorca, där av det Majorcanska slottet utanför centrala Perpignan. Perpignan är en väldigt mysig stad med många uteserveringar, restauranger och kaféer. I de små gränderna i den gamla delen av staden finns många bra butiker, vilket gör att shopping i Perpignan är bra och lagom stort. I taket på tågstationen finns en stor målning av Salvador Dali, som ansåg Perpignan vara världens mitt. Barcelona Det tar ca 2,5 timme med bil till Barcelona, alt samma tid med tåg från Perpignan. Kolla tågtider på Barcelona är så klart fantastiskt! Senare år 2012 kommer det gå att åka snabbtåg hela sträckan Perpignan Barcelona vilket ger en restid på 50 minuter! Mycket efterlängtat! Andorra och Puigcerda

9 Det tar 1,5 3 timmar till Andorra, beroende på om man utnyttjar de tunnlar som finns eller inte. Vill man se den vackra naturen och vägarna upp över bergen med både skidliftar och bergsgetter ska man så klart strunta i tunnlarna, men på vägen hem igen kan det vara skönt att ta tunnlarna. I staden Andorra La Vella finns massa massa butiker, elektronik och märkesbutiker. Jag skulle inte säga att man kan göra några större elektronik-klipp men det kanske kan vara värt ett besök. Annars är det vägen dit, bergsbyarna och naturen som är väl värt en utflykt. Staden Puigcerda är också värt ett besök. En mysig spansk semesterstad i Pyreneerna dit många Barcelonabor åker för att få lite kyligare klimat sommartid. Bra för shopping och barhäng. Gula tåget Le Petit Train Jaune Från byn Villefranche-de-Conflent (ca 2 mil från Ille-sur-Têt) till Latour-de-Carol går ett tåg, Le Petit Train Jaune, det gula tåget. Det går igenom Pyreneerna och några av vagnarna kör med öppet tak. Det passerar bl.a. Frankrikes högst belägna tågstation, Bolquère, på 1593 meter. Detta är en fantastisk utflykt och varm rekommenderas! Beräkna en hel dag för det. På turistbyrån eller på tågstationen i Ille-sur-Têt finns information och tidtabell. Marknader, Antikaffärer och Loppisar En-två gånger i veckan är det marknad i byarna. I Ille är det marknad varje onsdag och fredag. Utbudet på marknaden är lite blandat, mat, ost, vin, blommor, diverse platsgrejer, kläder, smycken och ibland lite second hand. I Prades är det en större marknad varje tisdag och i Céret varje lördag. I den mysiga byn Castelnou är det sommartid (mitten av juni mitten av september) en liten marknad med närproducerade produkter, så som vin, sniglar, fois gras, tvålar mm. Helt klart värt en tur! Marknaderna brukar stänga kl Det finns massor med antikaffärer och loppisar i området. Antikaffärerna har vanligtvis öppet året om, med olika (ibland lite udda) öppettider. Under sommarhalvåret är det ofta loppisar i byarna, sk. Vide-grenier. Det brukar skyltas i byn och grannbyarna när det är loppis på g (Brocante betyder Antikaffär och Vide Grenier betyder loppis). Det går att hitta många inplanerade loppisar på nätet, Ille ligger i området 66 Pyrénées Orientales. Små byar Det bästa jag vet är att åka till de små byarna i närheten. Det finns många många men detta är några favoriter: Castelnou ligger på en bergsspets, fint gammalt slott att gå upp i, marknad en gång i veckan med lokala producenter. Céret mysig konstnärlig by med ett museum för modern konst. Prades fin kyrka och fina torg. Villefranche-de-Conflent gammal medeltidsby, turistig men mycket fin. Lagrasse gammal klosterby norrut med en flod som bjuder på fantastiskt härligt flodbad, en stark favorit! På vägen till Lagrasse kan man stanna i Cucugnan, en fin liten by på en kulle med fantastisk utsikt och en väldigt bra restaurang, Auberge de Cucugnan. Peyriac de Mer by i mitt hjärta med närhet till små saltsjöar där man kan bada och kurera sig. Collioure havsby, turistig men väldigt charmig, Valmanya by långt uppe i Pyreneerna, i slutet av andra världskriget utsatt för tysk attack, vacker väg dit.

10 Baillestavy på vägen till Valmanya, liten by på ett berg, litet kapell och har man tur har café/restaurangen öppet. Vingårdar Förutom att besöka byarna i närheten är vingårdsturer en annan av mina favoriter. Det finns otroligt många vingårdar och de flesta har vinprovning, bara att svänga in. Detta är några favoriter: Cave Riberach - nysatsning av gammal berömd vingård i byn Belesta, strax norr om Ille. De har nyligen invigt hotell i det gamla vinkooperativet med konferensmöjligheter samt en fin restaurang. Chateau Caladroy också en av de närmaste med väldigt vacker vingård, efter Belesta och en bit till. Chateau de Jau stiligast och svåråtkomlig, boka in 5-rätters lunch eller middag på gården, gårdens vin och fantastisk mat. Enklaste vägen dit är via Cases de Pene och följ skyltarna, alt. ta vägen längs med floden Agly över vinodlingarna norr om Estagel. Clos de Paulilles systergård till Chateau de Jau, vid kusten efter Port-Vendres. Även här kan man boka in vinprovarlunch eller middag, antagligen bara sommartid. (www.chateau-de-jau.com, För den som gillar ekologiska viner är utbudet stort, t.ex. Domaine Rivaton, Domaine Singla (En del viner från de vingårdar jag rekommenderar kan du finna i Systembolagets beställningssortiment). Vinområdet kring Ille-sur-Têt heter Côte du Roussillon. Främst produceras röda- och roseviner. Norr om detta område ligger Corbière, Rivesaltes, Fitou mfl. Sydost hittar man Banyls med typiska röda söta smarriga viner, en vanlig apertif i Ille-sur-Têt. I grannbyn Thuir finns museum och gamla stora ekfat från produktion av Byrrh, en klassisk fransk apertif. Den vackra tåghallen har tydligen ritats av Gustave Eiffel. Jag har själv inte besökt museet men gissar att det är riktigt bra och väl värt ett besök. Thuir är en mysig by med många bra restauranger och Byrrh är gott! Kustutflykt Att åka längst kusten från franska sidan in i Spanien är fantastiskt vackert. Krokiga vägar mellan hav och vinrankor med stopp i byarna eller vid någon av alla utsiktsplatserna. Ostron och galet bra havsmat Vid Leucate (precis innan första bron mot Port Leucate) finns en ostronodling med tillhörande avsmakningsrestauranger. Goda, färska, billiga ostron, mycket väl värt en utflykt! Beställ en torr muscat till! Mums! Sommartid finns en fiskoch skaldjursrestaurang på stranden bredvid, Les Pilotis. Jag

11 och mina vänner har haft många skaldjurs-halleluja-moment där!

12 Några bilder för att ge en känsla... Fler bilder finns på klicka på GALLERI.

13 Detta är min elmätare och min kontakt Och detta är mitt vattenlås.

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Fjällhalsen - stuga 655

Fjällhalsen - stuga 655 Fjällhalsen - stuga 655 En modern stuga med gedigen fjällkänsla belägen i Fjällhalsen med ski-in & ski-out möjlighet. Stugan är 110 kvm med sängplats för 10 personer. Två vuxenliftkort och ved till braskaminen

Läs mer

Information El Palmeral 46.

Information El Palmeral 46. Information El Palmeral 46. Välkommen till ett fantastiskt boende på Costa del Sol. El Palmeral ligger på bekvämt avstånd till både sandstränder, golfbanor, restauranger och uteliv. Huset består av 2 våningar

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

`t áéç gü zéç. Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast

`t áéç gü zéç. Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast `t áéç gü zéç Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast 2 Maison Trigon byggdes cirka 1860 av en av de mer välbärgade vinodlarna i byn Roujan. Huset har en

Läs mer

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545 Nerja Torrox Costa - Torrox charmigt vackert - unikt! Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Nyproduktion med olika lägen och boenden från 95.000 Svensk registrerad fastighetsmäklare etablerad

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Klåva Backe 6. Härlig utsikt över hamnen

Klåva Backe 6. Härlig utsikt över hamnen Klåva Backe 6 HÖNÖ Klåva Backe 6 Välkommen till en charmig och trevlig skärgårdsvilla med mycket bra läge och fin utsikt över Klåva hamn. Här inryms idag två lägenheter med vardera 3 rum och kök på lättskött

Läs mer

ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven.

ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol. Caroline

Läs mer

Välkommen till Casa 15 på Spaniens solkust

Välkommen till Casa 15 på Spaniens solkust Välkommen till Casa 15 på Spaniens solkust Träffar: 87 På Costa Del Sol, mellan Fuengirola och Marbella i södra Spanien hittar du vårt lilla smultronställe här i världen. Casa Quince (Casa 15=Hus femton)

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

KICK-OFF MED SURFING I BIARRITZ

KICK-OFF MED SURFING I BIARRITZ KICK-OFF MED SURFING I BIARRITZ KICK-OFF MED SURFING I BIARRITZ KICK-OFF MEET MED & VÅGSURFING GREET BIARRITZ, SYDVÄSTRA DAG 1 FRANKRIKE På En flygplatsen udda inspirerande välkomnar vi upplevelse. er

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Underbar villa till salu i Thailand

Underbar villa till salu i Thailand Underbar villa till salu i Thailand På bekvämt gångavstånd från en av Thailands mest oexploaterade stränder erbjuder denna exklusiva och bekväma villa i västerländsk stil och med västerländsk kvalitet

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Laila blandar. sina personliga favoriter

Laila blandar. sina personliga favoriter Laila blandar sina personliga favoriter Lite skandinavisk funkis och lite amerikansk villa, lite kitsch och lite gammaldags charm. När Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren byggde sitt Trivselhus valde

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Ladda batterierna inför julen med en Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 28/11-5/12

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En Tur & Retur vinresa i samarbete med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

Precis som hemma. Två och två. Berätta om hur du bor.

Precis som hemma. Två och två. Berätta om hur du bor. 9 a..... 6. 9 eine Wohnung eschreien ein Haus oder eine Wohnung aussuchen ein Haus oder eine Wohnung mieten höflich reklamieren ungeschrieene Regeln ei Einladungen kennen Precis som hemma Lyssna på tre

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund NÄRA TILL BOENDE Foto: Øyvind Lund Hotell Kungskvarnen Borgvik Hotell i gammal bruksmiljö. Rum med dusch, toalett, tv och telefon. Värdshuskök med fullständiga rättigheter. Festvåning, bar och pub. Bastu.

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer

Vad betyder ett eget hem för dig? Är det lätt eller svårt att få en egen bostad där du bor?

Vad betyder ett eget hem för dig? Är det lätt eller svårt att få en egen bostad där du bor? Denna lektion är hämtad ur Ord och lästräning av Lena Sundberg Holmberg och Kristina Asker. Ord och lästräning består av fyra häften som övar och repeterar ord tematiskt inför det nationella provet i sfi.

Läs mer

VILLA SADELTAK AREA: 160m² SOVRUM: 4

VILLA SADELTAK AREA: 160m² SOVRUM: 4 ALLRUM PLA 2 Exteriör perspektiv VILLA SADELTAK AREA: 160m² RUM: 4 WC TT TV Jag kommer hem med matkassarna och ser mig omkring i området där vi bor. Här finns både nya och gamla byggnader. Vi ville att

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Stockholmsgatan 40C Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 76.9 m² Tillträde tidigast

Stockholmsgatan 40C Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 76.9 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 76.9 m² Tillträde tidigast 2013-07-12 " Vi har bott i vår mysiga lägenhet i Bagaregården i 6,5 år och har trivts otroligt bra.

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

En ovanligt fantastisk adress.

En ovanligt fantastisk adress. S a n n e g å r d e n residens - En ovanligt fantastisk adress. Som på Manhattan fast hemma i Göteborg. Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. En vacker fasad på en

Läs mer

52 3/2010 INTERIÖR TIMMERHUS

52 3/2010 INTERIÖR TIMMERHUS Det nya våningsplanet timras först upp under tak för att inte stockarna ska bli fuktiga av regn. Att stommen timras under tak är ett av kraven för att den ska räknas som q-märkt. 52 3/2010 Bygg ut uppåt

Läs mer

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem www.grastorp.se Ekedals säteri Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Stuga i Bjärby Ekarnas Golfmotell Dillingen Ekarnas Golfmotell

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte. När de gick på visningar föll valet snabbt på Trivselhus.

Läs mer

Ett hus med utsikt över ångbåtar

Ett hus med utsikt över ångbåtar Sköna RUM Ett hus med utsikt över ångbåtar Drömhuset blev deras Egentligen skulle de fortfarande bo i sin nybyggda villa några kilometer bort. Om inte 1800-talshuset de sneglat på i över 15 år plötsligt

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

LOW. FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow.org är många. Från den övernattande kulturutvecklaren BUNGA. .org

LOW. FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow.org är många. Från den övernattande kulturutvecklaren BUNGA. .org FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow är många. Från den övernattande kulturutvecklaren till femton hjärnor som samlades för att knäcka nöten om glesbygdens möjligheter. Vårt mål är att

Läs mer

En fotbollsplan Jag har gjort en fotbollsplan. På min fotbollsplan finns det ett fotbollsmål, spelare som är både tjejer och killar, en domare, en hejarklack som bara är killar, en matta som hejarklacken

Läs mer

Län Västernorrland Typ Villa Kommun Ånge Storlek 106 m2 Område Tillträde tidigast 2015-09-01 Gatuadress Skogsvägen 37

Län Västernorrland Typ Villa Kommun Ånge Storlek 106 m2 Område Tillträde tidigast 2015-09-01 Gatuadress Skogsvägen 37 Skogsvägen 37 Län Västernorrland Typ Villa Kommun Ånge Storlek 106 m2 Område Tillträde tidigast 2015-09-01 Gatuadress Skogsvägen 37 Charmigt hus i lugnt område! Charmigt hus i Östavall, med utsikt över

Läs mer

SOV KÖK/VARDAGSRUM (DM) BADRUM/TVÄTT (TAK LUCKA) klassiska kringbyggda skånegården. På Cymbalallén på Skanörs Vångar bor du bekvämt i ljusa

SOV KÖK/VARDAGSRUM (DM) BADRUM/TVÄTT (TAK LUCKA) klassiska kringbyggda skånegården. På Cymbalallén på Skanörs Vångar bor du bekvämt i ljusa Skorstenar: Svart aluminiumplåt typ innspong P Hängrännor: Ofärgad aluminium innspong P Stuprör: Ofärgad aluminium (lika fasad) innspong P ASAD Träpanel grågrön NCS S0 B0 Sockel Betong --- önster mörkgrå

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Modernt formspråk. och traditionell livsstil i skön förening

Modernt formspråk. och traditionell livsstil i skön förening Modernt formspråk och traditionell livsstil i skön förening Högt uppe på klipporna i Göteborgs norra skärgård och med en vidunderlig utsikt över havet ligger ett av Vallsjöhus senaste byggprojekt. Tio

Läs mer

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet I norra mellersta skärgården, på

Läs mer

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay?

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay? Nivå 1 ANKOMST Hej! Är du Sandra? Ja, det är jag. Och du är du Erik? Ja, äntligen. Hur mår du? Bra tack, och du? Bra, tack. Och resan. Gick den bra? Inte illa Jag är ganska trött och jag är törstig Det

Läs mer

Innan ni gör någonting mer föreslår vi att ni sätter er ner i solen och läser igenom de här instruktionerna. Det är bara några sidor och går snabbt...

Innan ni gör någonting mer föreslår vi att ni sätter er ner i solen och läser igenom de här instruktionerna. Det är bara några sidor och går snabbt... Hej och välkommen till vårt hus i Mougins. Innan ni gör någonting mer föreslår vi att ni sätter er ner i solen och läser igenom de här instruktionerna. Det är bara några sidor och går snabbt... Här finner

Läs mer

BO i FÖRSLÖV. Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN. Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur

BO i FÖRSLÖV. Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN. Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur BO i FÖRSLÖV Vi bygger för framtiden BÅSTADHEM LINÄNGEN Nya toppmoderna lägenheter, nära service och natur FÖRSLÖVS HISTORIA Efter istiden hade människor vandrat in söderifrån via en fast landbrygga från

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden Vrnik - Kroatien 2011 Vrnik är en liten ö, inte större än att man kan promenera runt den på en halvtimme. Här finns ett trettiotal hus men bara tre bofasta innevånare. Vrnik ligger ett stenkast från den

Läs mer

Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa

Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa Privilegium San Fernando. Rehabiliteringscenter i Puerto de la Cruz, Teneriffa Privilegium San Fernando är beläget i Puerto de la Cruz, Teneriffa, på Kanarieöarna i Spanien. Centret är ett väletablerat

Läs mer

Boende som har allt. Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna

Boende som har allt. Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna Boende som har allt Nytt intill affärer och resecentrum i Kinna Vi bygger nytt Nära storstaden och naturen Mitt i Kinna, bara ett stenkast från affärscentrumet Mor Kerstins torg bygger Marks Bostads AB

Läs mer

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper FÖR DIG SOM SKA BYGGA om OCH RENOVERA! VÅRT NYA HUS Nr.12 2012 belysning lys upp din trädgård teveprofilen Andrea engsäll inreder med detaljer vinterväxter skapa egna grupper 14 heta kaminer GÖR om köket

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trevliga omgivningar med stora gröna ytor

Läs mer

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41 Magiskt i cederträ Med vackra vandringsstråk och branta skidbackar inpå knuten har arkitektbyrån AKB ritat ett modernt hus med fantastiskt ljusinsläpp. Som fasad har man valt cederträ - ett doftande träslag

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive

Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive Vi är stolta att presentera ett helt nytt bostadsprojekt Ocean Drive, som ligger i Benidorm - Playa de

Läs mer

Pampig villa i original

Pampig villa i original Pampig villa i original Strax söder om Malmö ligger området Bellevue. På en av gatorna står en charmig 20-tals villa. Här har Per och Cecilia Bertland bott sedan augusti 2006 men huset köpte de redan i

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Guntorp By en modern familjeidyll

Guntorp By en modern familjeidyll 29 trivsamma villor och parhus i Kode Guntorp By en modern familjeidyll Något utöver det vanliga Guntorp By en modern familjeidyll www.sverigehuset.se Ett tryggt boende i lantlig miljö med närhet till

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

TIPS PÅ BOENDE I ÅHUS Texter o bilder hämtat ur deras hemsidor.

TIPS PÅ BOENDE I ÅHUS Texter o bilder hämtat ur deras hemsidor. TIPS PÅ BOENDE I ÅHUS Texter o bilder hämtat ur deras hemsidor. Bed & Breakfast Åvägen Adress: Åvägen 71 Postadress: 29638 Åhus Telefon: 0704-249766 E-Post: avagen@live.se Charmiga nyrenoverade rum i härlig

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao Sjukvårdens Konstförening i Helsingborg Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 9 maj Kastrup-München 12.55-14.35 München-Bilbao 15.15-17.25 Busstransfer till hotellet och efter incheckning middag

Läs mer

Bergkristallsgatan 44

Bergkristallsgatan 44 Bergkristallsgatan 44 Tynnered, Göteborg Ansvarig mäklare Fastighetsmäklare Att arbeta med människor är något jag trivs med och har erfarenhet av. RUM: 3 rum + Kök TYP: Lägenhet 031-7344950 BOAREA: 77

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31 Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 77,5 m² Område Rinnbo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Området känns lugnt och tryggt. Det finns både grönområden med vackra promenadstråk

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Anders och Eva arbetar i vinbranschen. Tavlan föreställer slottet Avignon i södra Frankrike, ett av landets främsta vinstäder.

Anders och Eva arbetar i vinbranschen. Tavlan föreställer slottet Avignon i södra Frankrike, ett av landets främsta vinstäder. Ett finger med i varje detalj Golv av vitoljad furu eller jämtländsk kalksten. Innerdörrar av vitoljad ask, ytterdörrar av svartmålad mahogny. För Anders och Eva var en genomgående känsla i hela huset,

Läs mer

Rofyllt på Höjden HEMMA HOS MY HOME I HÖST 2014

Rofyllt på Höjden HEMMA HOS MY HOME I HÖST 2014 Rofyllt på Höjden Att köpa ett hus från 1940-talet och försöka hinna med att såväl renovera som inreda med två små barn är inte det lättaste. Bekvämt ska blandas med funktionellt och så gärna lite snygg

Läs mer

Skärgårdsidyll med stors. - i modern design 46 2/2008 INTERIÖR TIMMERHUS

Skärgårdsidyll med stors. - i modern design 46 2/2008 INTERIÖR TIMMERHUS Skärgårdsidyll med stors - i modern design 46 2/2008 TIMMERHUS & INTERIÖR Liten pärla i skärgården Altanen omger tre av husets fyra sidor vilket ger möjlighet att följa solen från morgon till kväll. Vi

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Bokbindaregatan 2

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Bokbindaregatan 2 Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 2.5 rum (1 sovrum) / 73 m² Område Väster Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt område med ändå nära till allt. Vacker utsikt från alla rummen och ett

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Bodekullsgatan 34 A

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Bodekullsgatan 34 A Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Område Nobel Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket stabil och välskött förening med stora möjligheter att påverka. Huset

Läs mer

Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn

Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn I detta ståtliga hus med anor från 1921, finns två lägenheter. Nu har du chansen att bli ägare till en av dessa om fyra rum och kök, 88,5 m 2.

Läs mer

Välkommen till Sigfridsvägen 21

Välkommen till Sigfridsvägen 21 Välkommen till Sigfridsvägen 21 Ett modernt boende med klassisk Ta chansen att bo i det vackra Q-märkta huset från 1935 på Sigfridsområdet. De klassiska detaljerna är väl bevarade, samtidigt som lägenheterna

Läs mer

Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det.

Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det. Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det. Av: Stina Kallin Räcket till verandan i okantad panel. Diskuterat frma hur

Läs mer

Blekegatan 1. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Blekegatan 1. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 3.0 rum / 89 m² Område Liljeholmskajen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Fantastisk lägenhet högst upp

Läs mer

Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn

Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn Presentation Ett nybyggt bostadshus som är uppfört under 2014 och slutsynat i oktober 2014. Huset är uppfört såsom nyckelfärdigt av Konsens Hus

Läs mer

Viktig information till hyresgästen

Viktig information till hyresgästen Viktig information till hyresgästen Att hyra stuga på Limön Hej! Vad kul att ni väljer att spendera några dagar på den vackra ön Limön! I år är det tredje året som Kultur & fritid Gävle Föreningsstöd &

Läs mer

Bodekullsgatan 34 A. Län Skåne Gatuadress Bodekullsgatan 34 A Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Bodekullsgatan 34 A. Län Skåne Gatuadress Bodekullsgatan 34 A Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 95 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket stabil och välskött förening med stora möjligheter att påverka. Huset är bra placerat

Läs mer

Ombonat med trä och rotting Behåll värmen i vinter HelaHelgen

Ombonat med trä och rotting Behåll värmen i vinter HelaHelgen bostad FREDAG 10 FEB 2012 V06 Ljusa vårnyheter Ombonat med trä och rotting Behåll värmen i vinter Höst i trädgården Tema kök Personligt på landet Hela Helgen vänd på tidningen! 06 Fredag 2012-02-10 De

Läs mer

Ungefär lika stora tal

Ungefär lika stora tal Bilaga 2:1 Arbeta med jämförelser mellan tal Ungefär lika stora tal Jämför de tre talen här nedan: 234567 234566 234568 Alla siffrorna i talen är lika utom den sista, den högra, där siffrorna är 7,6 och

Läs mer