FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid Sid 8 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIMÄRKSNYHETER 5/2015. Många julklappstips. Järn möter silver. Vinterträd. Sid 10 13. Sid 8 9"

Transkript

1 FRIMÄRKSNYHETER 5/2015 Många julklappstips Vinterträd Sid 8 9 Järn möter silver Sid 10 13

2 Dags för julkort! foto: henrik karlsson Varje år skickar jag ett fyrtiotal julkort som jag designat själv, säger unga formgivaren Elin Sandström som fick uppdraget att utforma årets julfrimärken. Jag blir glad när jag läser om hennes engagemang för julkorten. Vi är kanske inte så många som har förmågan att formge våra egna julkort, men alla kan vi skicka en julhälsning till någon vi bryr oss om. Och fortfarande är det så att den överväldigande majoriteten av oss föredrar en julhälsning i form av ett riktigt julkort. Vi har lyssnat på önskemålen om frimärken med julmotiv till mottagare utanför Sverige. En nyhet för i år är därför att rullfrimärket är i sådan valör att det antingen kan användas som ett vanligt frimärke inom Sverige eller två frimärken på ett julkort till en mottagare var som helst i världen. Alla brev och kort som skickas i november och december är inte julkort. Därför kompletterar vi dessa med ett häfte med vintermotiv. De har dessutom längre livslängd då julfrimärkena känns rätt passé så snart julen är förbi. Designtemat återkommer på olika sätt på våra frimärken. Nu presenterar vi fem frimärken på temat konstsmide där vi visar föremål av samtida järn- och silversmeder. Valören är 14 kronor, för utrikes hälsningar och brev eller för inrikes lite tyngre brev. I detta nummer av Bulletin kan du beställa en bok eller en mapp med alla årets nya frimärken. Ett bra julklappstips till en jubilar eller till någon där 2015 betyder något extra, eller till den som har allt Tack för att du varit med oss under 2015 och en riktigt God Jul! Britt-Inger Hahne Chef PostNord Frimärken PS. Passa på att rösta på Årets Frimärke Läs mer på sidorna Första pris i slogantävlingen är en resa till Prag. Silverplats för svenskt frimärke i prestigefylld EUROPA-tävling Juryn för PostEurops tävling om årets EUROPA-frimärke placerade PostNords svenska frimärke med en leksakshäst som motiv på andra plats av 56 tävlingsbidrag. Vann gjorde ett frimärke från Ryssland och på tredje plats kom Lettlands bidrag. Temat för årets EUROPA-frimärken är äldre leksaker. Motivet på det prisbelönade svenska bidraget är en leksakshäst i plåt på dragkärra, sannolikt tillverkad på 1910-talet av Enköpings Leksaksfabrik. Med PostNords frimärken vill vi visa att Sverige är ett land som lyfter fram såväl tradition som förnyelse. På frimärket som kom på den fina andraplatsen har vi med enkelhet och tydlighet skapat en scen med fina leksaker och ett kreativt uttryck, säger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimärken. Frimärket har utformats av Eva Wilsson och graverats av Lars Sjööblom. Förlaga är ett fotografi av Per Myrehed. Tryckning har skett i kombination ståltryck och offset vid PostNords Frimärkstryckeri, Stockholm. f r a m s i da n: fo r m g i va r e n elin sandst rö m medv e r k a d e vid tryc k sta rt e n fö r årets julfrimärken. foto och omslag: henrik karlsson.

3 Årssats frimärken i attraktiv mapp BULLETIN 5/ Julklappstips! Årssats 2015 Art nr: :50 Årssats 2015 innehåller 67 frimärken och 65 motiv. Allt samlat i en attraktiv mapp där framsidan pryds med en närbild av en magnolia. Blomman har fotograferats av Helene Schmitz, som också tagit bilderna till förlagorna för årets sommarfrimärken Magnolior. Vi valde en magnolia till framsidan eftersom blommor är ett efterfrågat motiv och omtyckt på frimärken. Magnolian symboliserar också att frimärken är vackra att se på och att de dessutom kan berätta något mer för den som vill fördjupa sig i ämnet. I mappen finns också fakta om alla frimärken som getts ut under året och texter som litet fylligare berättar om några utvalda frimärken. Dessutom avbildas samtliga förstadagsstämplar som använts under Kika gärna litet extra på stämplarna, de är små grafiska konstverk i sig. Årssatsen levereras i hålslagen plastficka som passar till Normalalbum (art nr ). Albumet presenteras på sidan 32!

4 4 BULLETIN 5/2015 Nytt från Kundklubben! Både danskt och svenskt för guldkunden Göthe foto: thorst e n sandberg Hej! Kundmöten tillhör de bästa stunderna i jobbet. Att träffa samlare och klubbmedlemmar och snacka frimärken, det är höjdpunkter för mig. Mitt möte med Göthe Jardebo vill jag gärna förmedla. Göthe är en av trehundra medlemmar i Kundklubbens förmånsgrupp Guld, och han har kvalificerat sig med en lång rad abonnemang. Läs vad Göthe säger och låt dig inspireras. Som du vet ger abonnemang dubbla poäng i Kundklubben, och ett nytt abonenmang kan innebära att du tar klivet upp i en högre förmånsgrupp. Med vänlig hälsning, Anders Kind Klubbvärd PS. Poängsaldot i Kundklubben t o m 14 september hittar du på beställningsblanketten som medföljer denna Bulletin. Anders Kind och Göthe Jardebo pratar abonnemang. Göthe, när och varför började du abonnera? Redan i slutet av 1950-talet nappade jag på frimärksavdelningens erbjudande till oss styckköpare att få nya frimärken och förstadagsbrev hemskickade. Man kallade det service och argumentet var att göra det lättare för oss samlare. Omkring 1970 infördes abonnemang och jag öppnade direkt abonnemang på förstadagsbrev och utgivningssats. Abonnemang är både enkelt och bekvämt. Vad abonnerar du på idag? Det är kanske lättare att nämna vad jag inte abonnerar på. Jag har ett tiotal svenska abonnemang, till exempel markerade häften och årsbok. Men jag har också flera utländska. Bland annat abonnerar jag på den danska årsboken och danska årssatsen, som jag har i en komplett svit från Kundklubbsvillkor OBS. Åldergräns 18 år. PostNord Frimärken ingår i PostNord AB, som är person upp gifts ansvarig för kund klubbens dataregister. Har du frågor om behandlingen av person uppgifter kan du kontakta vår Kund service tel , e-post: pf.kundservice@posten.se. Dina person uppgifter kommer att användas för administration av din beställ ning. Uppgifterna kan också komma att användas för marknads- och kundanalyser samt för att lämna erbjudanden till dig från PostNord och PostNords samarbets partners. Dina per son uppgifter finns kvar 1 år efter din senaste beställning, men du kan när som helst begära att de inaktiveras när dina beställningar är avslutade. Vill du veta vad som finns registrerat om dig kan du vända dig till PostNord AB, Personuppgiftsombudet, Stockholm med en skriftlig begäran. Person uppgifterna kan komma att lämnas till ett personuppgifts biträde, dvs. en part som enbart sköter driften av kund klubbens register.

5 BULLETIN 5/ Hur började ditt frimärkssamlande? Min pappa var lärare i esperanto och fick brev med spännande frimärken från hela världen. Han märkte att jag var intresserad och på min nioårsdag gav han mig ett fyra skilling banco-frimärke från Sedan länge är min Sverigesamling komplett, men en samlare slutar ju aldrig samla så nu bygger jag upp en samling frimärken med fåglar som häckar i Norden. Vilken är charmen med att samla frimärken? Det är den allmänbildning jag får. Ett frimärke berättar i koncentrat en historia. För mig har frimärket alltid varit en starter för att lära mig något nytt. Frimärket har lett vidare till böcker och bibliotek, till resor och andra upplevelser. Dansk Årsmapp 2015 Julklappstips! Med årsmappen får du den kompletta samlingen av årets minnesfrimärken, vanliga frimärken och miniark. Som en bonus får du också de två svenska välgörenhetsfrimärkena som getts ut till förmån för Världsnaturfonden WWF från den gemensamma dansk-svenska frimärksutgivningen tidigare under året. Texterna i den eleganta mappen är på danska, engelska och tyska. Obs! Årsmappen är tryckt i en begränsad upplaga, så vänta inte för länge. Katalognr: 15ÅRS DKK 479,00 (Sista försäljningsdag: 17 oktober 2017) Dansk Årsmapp 2015 köper du här:

6 6 BULLETIN 5/2015 När julkorten dimper ner på hallmattan eller i postlådan, ja då börjar julfirandet. Flertalet julkort bär de speciella julfrimärken som introducerades i början av talet. Årets julfrimärken har stjärnan som genomgående tema. Frimärkena ska kännas trivsamma och stämningsfulla foto: henrik karlsson Godkänt! Elin Sandström medverkade vid tryckstarten av årets julfrimärken. Uppdraget att utforma årets julfrimärken var klockrent för Elin Sandström eftersom hon är en hängiven julkortskrivare. Varje år skickar jag ett fyrtiotal julkort som jag designat själv. I år blir det extra trevligt att skicka julkorten då jag kan frankera dem med mina egna frimärken, säger hon. Elin Sandströms idé var att skapa frimärken som väcker starka associationer till gångna jular. Att med klara färger och med stjärnornas hjälp skapa symboler för julen som inte känns uttjatade. Jag vill att frimärkena ska kännas trivsamma och stämningsfulla. Med en återhållen ljussättning och lågmäld färgskala, enkla former och symboler förmedlas julkänslan på ett mer diskret än bullrigt sätt. Julkort från och 1940-talet fungerade som inspirationskälla, liksom teveprogrammen Karl Bertil Jonssons jul och Kalle Ankas jul. Stjärnan dök tidigt upp i formgivningsarbetet och lyste allt starkare som symbol genom hela arbetsprocessen. Frimärkenas välkända stjärnformer med sina klara färger hoppas jag ger de positiva vibrationer och den trivsamma atmosfär som jag själv vill känna vid upptakten till julfirandet, säger Elin Sandström.

7 BULLETIN 5/ Förstadagsbrev Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 12 maj Motivblad Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 12 maj Jul 2015 Julstjärnor Häfte/10 frimärken 5 motiv Art nr: :00 OBS! Sista försäljningsdag: 31 december Julgranskulor Rullfrimärke/10 frimärken 1 motiv Art nr: :00 16 december är sista inlämningsdag för utdelning av julhälsningar före julafton 2015.

8 8 BULLETIN 5/2015 Exklusivt för Bulletins läsare skriver Tore Hagman om fotografierna bakom tre av frimärkena i Vinterträd och sitt arbete som fotograf. Tore Hagmans specialområde är naturen, och han blev den förste mottagaren av Naturvårdsverkets pris Årets Naturfotograf. På vintern är träden som vackrast foto: inger hag m a n Jag har alltid tyckt om vintrar med mycket snö. Landskapet blir färglöst och stiliserat. Inte minst träden utmärker sig. Många blir riktiga personligheter med vackra grenverk. Vill man få fram den där Tore Hagman har arbetat riktiga vinterkänslan som professionell fotograf sedan början av 1980-talet, i bild får man passa och är flerfaldigt prisbelönad på när det är mycket för sina bilder. snö på träden. I södra Sverige är det få dagar om året med riktigt bra förutsättningar. Förlagan till frimärket med askarna är ett foto taget en nyårsdag på södra Öland. Det hade snöat och blåst under nyårsnatten, men så avtog vinden och det blev ett fantastiskt ljus. Jag stannade längs vägen och kände på en gång att det skulle bli en bra bild. Motiven till de andra frimärkena är hämtade från fjällnära skogar i Dalarna. På dessa breddgrader är möjligheterna störst att få bilder med snöklädda träd och fint vinterljus i början av året. Dagarna är visserligen korta, men ljuset är så mjukt och vackert. Det blev tre vackra frimärken av bilder som jag var glad över en tid efter att de var tagna. Men allt eftersom man tar nya bilder får man nya favoriter. Trots att jag haft naturfotografi som yrke sedan 1982 skulle jag få mycket svårt att välja ut mina tio bästa bilder. Jag är alltid mest glad över nytagna bilder som har något extra. Fotografering har alltid intresserat mig. Naturfotografi har jag ägnat mig åt sedan tonåren, vid sidan om ett allmänt intresse för naturen. Som för så många andra började fotograferandet med fåglar och djur, men allt eftersom gled motiven över till stämningar och landskap. En avgörande faktor var att jag fick vara fotograf under min militärtjänstgöring med möjlighet att då och då låna en Hasselbladskamera med det stora negativformatet 6 x 6 centimeter. Arbetsmetodiken med en sådan kamera var mer lämpat för landskap och resultatet inspirerade. En begagnad Hasselbladskamera inhandlades några veckor efter att jag muckat och en ny fotografisk inriktning hade börjat för mig. Eftersom kameran hade utbytbara magasin kunde jag fotografera både svartvitt och färg parallellt. Idag är jag särskilt glad över alla svartvita negativ som jag samlat på mig. En sådan samling har likheter med en frimärkssamling. Jag har gjort flera böcker om västkusten och andra motivområden, men har blivit mest förknippad med odlingslandskapet. Det har till

9 BULLETIN 5/ Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Vinterträd Häfte/10 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 viss del att göra med att jag samarbetat med mycket kunniga skrivande människor inom området. Men naturligtvis mest för att jag känner så starkt för det småskaliga landskapet och människorna som levt sina liv med jord och skog. Sune Jonsson har inspirerat. Han är en av våra största dokumentärfotografer som bland annat skildrat den försvinnande småbrukarkulturen i Västerbotten. Odlingsbygden har alltid varit rik på innehåll och ofta mycket bildmässigt vacker. Som den jämtländska slåtterängen med Åreskutan i fonden jag fotograferat, och som blev frimärke 2007.

10 10 BULLETIN 5/2015 Design är ett tema som återkommer på svenska frimärken. Denna gång visas föremål av samtida järn- och silver smeder, bland dem Petronella Eriksson och Erik Tidäng, som arbetat med både silver och järn. Möt Petronella, Erik och Elisabeth Alsheimer Evenstedt, ordförande i föreningen Nutida Svenskt Silver, i ett samtal om silverkonsten idag. Järn möter silver tolkat i stål foto: thorst e n sandberg Petronella Erikssons tekanna och Erik Tidängs armband som nu visas på frimärken är två bra exempel på silverkonstens funktionella sida som stärker silvrets plats i vardagen, säger Elisabeth Alsheimer Evenstedt, styrelseordförande i föreningen Nutida Svenskt Silver. Här med Petronella och Erik. Det är en stor ära för oss att våra föremål visas på frimärken graverade och tryckta i ståltryck. Silversmide och stålgravyr, en fin kombination av hantverk och konst, säger silversmeden Petronella Eriksson vars kanna i silver är ett av motiven i frimärkshäftet Järn möter silver. Petronellas kanna är gjord för te. Det spröda men starka handtaget som organiskt växer fram ur tekannan är både dekorativt och funktionellt. Beroende på vilket te man har i kannan och vilken temperatur det har så håller man i handtaget på olika sätt. Och i alla lägen är kannan i balans. I mitt yrke försöker jag driva på processen där silverföremålen går från statusobjekt till bruksföremål. Silver måste brukas och användas för att komma till sin rätt, säger Petronella. Jag är helt överens med Petronella. Min uppfattning är att den funktionella aspekten stärker silversmidet som konstart och föremålens plats i vardagen. Det säger Elisabeth Alsheimer Evenstedt, ordförande i föreningen Nutida Svenskt Silver som i mer än ett halvt sekel missionerat för det samtida silversmidet i Sverige. Läs mer om föreningen och aktuella händelser på hemsidan

11 BULLETIN 5/ Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Järn möter silver Utrikes brev Häfte/5 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Bälta är namnet på Erik Tidängs armband i silver som pryder ett av frimärkena. Länkarna i armbandet har han stansat ur tunn silverplåt med ett verktyg han själv konstruerade under utbildningen i Skottland. Där är arbetsmomenten i smidet till skillnad från här i Sverige strikt uppdelade. Studenten gör en skiss och lämnar den til en tekniker som konstruerar föremålet. Därefter slutför studenten arbetet. Här har vi en integrerad process, säger Erik. Petronella inflikar snabbt att hantverkaren bor i konstnären. I vårt yrke ingår en rad äldre yrken. Idag kan man som silversmed också vara juvelerare, infattare, slipare och gravör. Har man många strängar på sin lyra kan man också vara friare i arbetet, säger Petronella. Designen påverkas helt klart om konstnären är djärvare och bredare i den kreativa processen, säger Elisabeth. Erik har antagit den utmaningen. Han gillar att testa olika material och har provat på att smida i såväl titan som järn. Artikeln fortsätter på nästa sida.

12 12 BULLETIN 5/2015 Nya maximikort: Järn möter silver Motiven på maximikorten som utformats av Gustav Mårtensson är fotografier av järn- och silverföremål av smederna till de föremål som visas på frimärkena. Fortsättning från förra sidan. Järn har en yta och en textur som skiljer sig från silvret. Jag har också testat att sammanföra silver och järn i ett och samma konst föremål, ett armband med länkar i de olika metallerna, säger han. Elisabeth Alsheimer Evenstedt märker idag ett växande intresse för silverkonsten, som både samsas och konkurrerar på marknaden med föremål i mässing och koppar, två pris mässigt billigare material. Vårt uppdrag på Nutida Svenskt Silver är att göra silvret mer angeläget. Vi vill synas i många olika sammanhang och frimärkena är en ny och spännande kanal, säger hon.

13 BULLETIN 5/ Porto till hela världen ingår! Maximikort Järn möter silver Antal kort: 5 Art nr: :00

14 14 BULLETIN 5/2015 En ny årgång av Svenska Frimärken Berättar är här Julklappstips!

15 BULLETIN 5/ Intressanta teman och fängslande djupdykningar erbjuds frimärksintresserade och bokvänner. Många kombinerar dessa roller och får dubbel glädje av boken. Boken Svenska Frimärken Berättar 2015 släpps den 12 november i samband med årets sista frimärksutgivning. Närmare 90 fullmatade sidor med frimärken, specialskrivna texter och utvalda illustrationer. Boken är en sammanfattning av frimärksåret 2015, ett år som bjudit på ett brett spektrum av teman, konstnärliga tolkningar och eleganta typografiska lösningar. Titta gärna litet extra på Jenny Mörtsells frimärken Svensk popexport där hon och Gustav Mårtensson tillsammans hittat en typografisk lösning med landsnamnet Sverige, artisternas namn och ordet BREV i lysande rosa och orange. Ett fint exempel på hur skickliga formgivare skapat samspel mellan bild och text, säger årsbokens redaktör Mats Granlöf. Läsaren får också möta en rad intressanta människor i deras yrkesroller, både direkt och indirekt. Mellan pärmarna i boken samsas kungaparet med Avicii och andra popstjärnor, skådespelaren Ingrid Bergman och målarprinsen Eugen. Svenska Frimärken Berättar tradition, kultur och konst på en och samma gång. På flera ställen i boken visar vi förstoringar av gravyrer. Närkontakt med gravyrer och detaljer ger spännande inblickar i en fantastisk konstart och gravörens skickliga arbete att tolka olika material. Läsaren kan jämföra hur gravören med sin stickel återger såväl trädkänsla som lystern i ett silverföremål, säger Mats Granlöf. Begränsad upplaga Alla frimärksmotiv 2015 monterade och samlade i kapitel Utvalda illustrationer Specialskriven text på svenska och engelska Svenska Frimärken Berättar 2015 Upplaga: ex Art nr: :00

16 16 BULLETIN 5/2015 En dansk kulturskatt Julklappstips! Dansk Årsbok 2015 köper du här:

17 BULLETIN 5/ Jesper Christiansens vackert inramade motiv från serien Frimärkskonst hälsar dig välkommen till årsboken för På årsbokens 72 sidor kan du läsa bakgrundshistorierna för vart och ett av årets minnesfrimärken. Alla historierna ackompanjeras av bilder som illustrerar och fördjupar ämnena. Du kan också läsa om konstnärerna som har utformat frimärkena. Årsboken innehåller ett exemplar av årets samtliga minnesfrimärken och miniark, och alltsammans är monterat i förvaringsfickor. Som en bonus får du de två svenska välgörenhetsfrimärkena som getts ut till förmån för Världsnaturfonden WWF från den gemensamma dansk-svenska frimärksutgivningen tidigare under året. Årsboken innehåller texter på danska och engelska. Boken är därför en självklar present för vänner och bekanta i utlandet som är intresserade av bra historier ur den danska kulturskatten. Saknar du en bra idé till en julklapp eller en dopgåva? Även då passar årsboken perfekt. Vänta inte för länge med att köpa årsboken, som bara finns i en ytterst begränsad upplaga på exemplar. Katalognr: 15ÅRB DKK 499,00 (Sista försäljningsdag: 17 oktober 2017)

18 18 BULLETIN 5/2015 Hälsningarna skriver du på våra brevpapper Erbjudande Brevpapper Bär Art nr: :00 NU 59 KR Specialdesignade brevpapper och kuvert 10 brevpapper i format A4 10 kuvert i format E65 (100 x 220 mm) Brevpappren kan användas i skrivare Brevpapper Dahlior Art nr: :00 NU 59 KR

19 BULLETIN 5/ Slutförsäljning: sista försäljningsdag 12 november 2015 Alice Tegnér 150 år Miniark (block)/2 frimärken 2 motiv Art nr: :00 Sista chansen! Hallon Rullfrimärke/10 frimärken Art nr: :00 Bland bär och blad Häfte/10 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 Utgivningssats maj 2015 Art nr Pris 96:00 Välgörenhet 2015, FDC Art nr Pris 40:00 Välgörenhet 2015, motivblad Art nr Pris 36:00 Magnolior, förstadagsbrev Art nr Pris 52:00 Magnolior, motivblad Art nr Pris 62:00 Hälsingegårdar, förstadagsbrev Art nr Pris 48:00 Hälsingegårdar, motivblad Art nr Pris 58:00 Hälsingegårdar, maximikort Art nr Pris 88:00

20 20 BULLETIN 5/2015 Slutförsäljning: sista försäljningsdag 12 november 2015 En Rullfrimärke/10 frimärken 2 motiv Art nr: :00 Björk Rullfrimärke/10 frimärken 2 motiv Art nr: :00 Vassmosaikslända Rullfrimärke/10 frimärken Art nr: :00 ENDAST ETT FÅTAL KVAR! Särtryck Yngre järnålder Vikingatid Numrerad upplaga 1/ /300 Etuiets format 50 x 110 mm Art nr: :00 Det ska vi fira! Häfte/10 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00

21 BULLETIN 5/ Slutförsäljning: sista försäljningsdag 12 november 2015 Häftesårssats 2012 Art nr: Sista! en chans 685:00 Svenska Frimärken Berättar 2012 Upplaga: ex Art nr: :00 Årssats 2012 Art nr: :00

22 Tre starka skäl för att öppna abonnemang 1) Du får automatiskt de senaste frimärkena och frimärksprodukterna i din brevlåda. 2) Vi bjuder på frakt- och fakturaavgiften. 3) Du får nyhetsbroschyren Bulletin utan extra kostnad. Souvenirark Årspris 167:00 (2015) Inrikes häfte Årspris 565:00 (2015) Teckna abonnemang på beställningsblanketten som medföljer denna Bulletin.

23 Våra abonnemang Förstadagsbrev Årspris 629:00 (2015) Rullfrimärken (5 st) Årspris 637:50 (2015) Fler abonnemang med aktuella årspriser 2015 Häften och miniark 733:00 Utgivningssats 589:00 Årssats 589:00 Häftesårssats 733:00 Motivblad 869:00 Markerade häften 2.415:00 Årsbok 589:00 Maximikort 497:00 Stämplad utgivningssats 589:00 Stämplade häften och miniark 733:00 Stämplade souvenirark 167:00

24 Rösta på ditt favoritfrimärke 2015 o Profiler Kultur Natur Bakgrundsillustrationer: Matton Subscription

25 och vinn en resa för två till Prag Välgörenhet Traditioner Gör så här Rösta senast den 2/ på eller genom att skicka in ett vykort med frimärkets nummer och din motivering tillsammans med ditt namn och adress till PostNord Frimärken, Årets frimärke, Kista. Tävlingsregler: Tävlingen pågår mellan 24/ / Delta i tävlingen genom att rösta på ett frimärke och motivera varför just det frimärket bör vinna. De motiveringar som juryn anser vara bäst vinner. 1:a pris: En weekendresa till Prag, värde ca kr. 2 10:e pris: Årsbok 2015, värde 589 kr. Tävlingen är öppen för alla bosatta i Sverige. Anställda i PostNord får inte delta i tävlingen. Förstapriset får endast utnyttjas av en person som fyllt 18 år eller har målsmans tillstånd. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av Maria Blomberg, Thorsten Sandberg, Evalena Stille och MartinJohansson. Beslutet kan inte överklagas. Vinnarna och det vinnande frimärket kommer att presenteras på den 31/

26 26 BULLETIN 5/2015 Lös tipsraden och var med och tävla om fina priser! Du hittar alla svar i denna Bulletin. Först öppnade rätta lösningen belönas med årsboken Svenska Frimärken Berättar :a 10:e pris är en Triss. Tippa och vinn! 1. Vilket företag tar över PostNord Frimärkens tillbehör? 1 Leuchtturm x Collectia 2 Facit Visir 3. Vem har utformat armbandet Bälta, ett av frimärksmotiven i häftet Järn möter Silver. 1 Erik Tidäng x Petronella Eriksson 2 Elisabeth Alsheimer Evenstedt 2. Vad kostar den danska Årsbok 2015 i danska kronor? x Vilket är det bärande temat för årets julfrimärken? 1 Tomten x Stjärnan 2 Klappen 2:a 10:e pris 1:a pris Skriv rätta lösningen på ett vykort tillsammans med ditt namn och din adress, sätt på ett frimärke och skicka till PostNord Frimärken, Kista. Märk vykortet Tävling Bulletin nr 5/2015. Svaret ska ha inkommit senast den 2 december Vinnarna meddelas per post och namnen publiceras i Bulletin nr 1/2016. Specialpris! Specialpris Mest kreativa frankering belönas med ett häfte Järn möter silver. Vinnarna i tävlingen i Bulletin 3/2015 1:a pris Berit Stenervall, Enskede. 2:a 10:e pris Odd-Egil Gundersen, Oslo, Norge, Marianne Söderberg, Trönödal, Ann-Christine Anefalk, Farsta, Gunn Martinsson, Umeå, Randulf Elsaas Stürzel, Oslo, Norge, Armi Kinnunen, Norsborg, Evy Adolfsson, Farsta, Sune Ahlinder, Uppsala, Sylvia Karlsson, Falun. Rätt tipsrad: 212x Jan Christensen, Silkeborg, Danmark, vann specialpriset för mest kreativa frankering.

27 BULLETIN 5/ Jul 2015 sid 6 7 Vinterträd sid 8 9 Järn möter silver sid ENHET FORMGIVARE (F) OCH GRAVÖR (G) FÖRLAGA MOTIV TRYCK TEKNIK MÅTT Jul 2015 Julstjärnor Frimärken i häfte Jul 2015 Julgranskulor Frimärke i rulle Elin Sandström Elin Sandström Julstjärnor Offset 26,25 x 26,5mm Elin Sandström Elin Sandström Julgranskulor Offset 36,6 x 26,5 mm Jul 2015 Julstjärnor Motivblad Carina Länk Foto av Maria Annas/ Bildhuset/TT Julstjärna och förväntansfullt barn Offset A4 Jul 2015 Julstjärnor Förstadagsbrev Jul 2015 Julstjärnor Stämpel till förstadagsbrev Carina Länk Elin Sandström Julstjärna Offset 180 x 125 mm Elin Sandström Elin Sandström Julstjärna Stämplat 20 x 29 mm Vinterträd Frimärken i häfte Lars Sjööblom Lars Sjööblom (G) Piotr Naszarkowski (G) Foton av Tore Hagman, Gustaf Emanuelsson/Folio och Johan Alp/Johnér Träd i vinterskrud Ståltryck 26,5 x 36,6 mm Vinterträd Motivblad Lars Sjööblom Foton av Tore Hagman Vintrigt skogslandskap Offset A4 Vinterträd Förstadagsbrev Lars Sjööblom Foton av Johan Alp/Johnér Linjeteckning av snöhöljd grankvist Offset 180 x 125 mm Vinterträd Stämpel till förstadagsbrev Carina Länk Carina Länk Träd Stämplat 27 mm (diameter) Järn möter silver Frimärken i häfte Gustav Mårtensson Lars Sjööblom (G) Piotr Naszarkowski (G) Föremål av: Caroline Lindholm, Jon Olofsson, Petronella Eriksson, Tore Svensson, Erik Tidäng. Foton av: Fredrik Wahlberg, Gustav Mårtensson, Christian Habetzeder, Franz Karl och Erik Tidäng. Skål i silver (CL), ljuskrona i järnsmide (JO), silverkanna (PE), skål i järn (TS), armband i silver (ET) Ståltryck och offset 49,1 x 26,5 mm Järn möter silver Motivblad Gustav Mårtensson Fredrik Wahlberg och Anders Jirås Skålar av järn och silver Offset A4 Järn möter silver Förstadagsbrev Järn möter silver Stämpel till förstadagsbrev Gustav Mårtensson Gustav Mårtensson Text Offset 180 x 125 mm Gustav Mårtensson Erik Tidäng Kanna Stämplat 26 x 27 mm Järn möter silver Maximikort Gustav Mårtensson Fredrik Wahlberg, Jon Olofsson, Christian Habetzeder, Franz Karl och Erik Tidäng Fotografier av järn- och silverföremål av smederna till de föremål som visas på frimärkena. Offset A6 Järn möter silver Stämpel till maximikort Gustav Mårtensson Gustav Mårtensson FE AG (beteckningarna för järn och silver) Stämplat 27 mm (diameter)

28 28 BULLETIN 5/2015 Större utbud av tillbehör när Collectia tar över Den 1 december går startskottet för det nya sättet att skaffa album och andra tillbehör till samlandet. Då tar Collectia AB över beställningar och distribution av de tillbehör som fram till nu erbjudits från PostNord Frimärken. Förändringen betyder att samlarkunderna dessutom enkelt får tillgång till Collectias hela sortiment. Välfyllt lager. Collectia saluför mer än 800 olika tillbehör som gör det enklare att organisera samlandet. Anders Kind (t v), PostNord Frimärken, Therèse Häggqvist och Jimmy Häggqvist från Collectia arbetade tillsammans fram avtalet om övertagandet av PostNord Frimärkens samlartillbehör. foto: thorst e n sandberg När du handlar av oss är vårt största mål att du som kund känner dig trygg. Vi vägleder dig gärna i dina val av tillbehör. Välkommen som kund! Det säger Therèse och Jimmy Häggqvist som tillsammans äger och driver familjeföretaget Collectia AB som från den 1 december tar över PostNord Frimärkens alla samlartillbehör. De har tillsammans med Anders Kind från PostNord Frimärken arbetat fram avtalet om hanteringen av tillbehören. För att göra övergången så smidig som möjligt och enkel för våra frimärkskunder kommer de tillbehör som just nu säljs via Bulletin att hållas samman i Collectias e-butik under en egen rubrik, säger Anders Kind. Fördelarna är stora. Kunderna erbjuds mer än 800 tillbehör för samlande av frimärken och vykort. Här finns album och albumblad, såväl neutrala som förtryckta, insticksböcker och olika typer av klämfickor och blad, främst FACIT VISIR, för montering av frimärken, och mycket annat.

29 BULLETIN 5/ Vi är själva samlare och upptäckte tidigt att kvaliteten i hobbyn ökar om du har bra hjälpmedel att strukturera och organisera din samling. Vår bästsäljare är Leuchtturms förtryckta album för samlande av Sverige och andra länder. Bladen är väldesignade och sobra och varje vår kommer supplement med förra årets alla frimärken, säger Therèse Häggqvist. Jimmy och Therése står för den dagliga driften av företaget. Collectia har den svenska agenturen för Leuchtturm, en av världens mest välrenommerade tillverkare av album och albumblad. Vi hälsar PostNord Frimärkens alla kunder välkomna att från 1 december beställa samlartillbehören från oss. Vi är ett familjeföretag med snart femtio år i frimärksbranschen och vi är själva samlare, säger Jimmy Häggqvist, VD för Collectia AB. Jimmy ansvarar framför allt för samlarsupporten och Therèse hanterar kundfrågor och de order och beställningar som flyter in, på årsbasis mellan och Vid arbetstoppar, som under våren då alla supplementblad till landsalbumen ska levereras, tar man hjälp av säsongsanställda. Leveranserna ska fram till kunderna. Vårt mål är att kunna leverera lagerhållna artiklar inom 2 arbetsdagar efter beställningen, säger Jimmy Häggqvist. Collectias kontor, lager och distribution är lokaliserat till samhället Knäred i närheten av Laholm i södra Halland. Collectia är ett utpräglat distanshandelsföretag och har inte någon butik, men som Jimmy Häggqvist säger om någon har vägarna förbi är det klart att man är välkommen att titta på tillbehören. PS. Med detta nummer av Bulletin följer en bilaga från Collectia. Där får du redan nu ett smakprov på företagets rika utbud av erbjudanden. Collectia AB når du enklast via hemsidan Beställningar görs till mailadressen info@collectia.se eller per telefon till (telefontider måndag torsdag 13 15). har som mål att erbjuda ett brett sortiment av samlartillbehör till konkurrenskraftiga priser. Idag lagerförs mer än 800 tillbehör för samlande av frimärken, mynt och sedlar. saluför tillbehör från flera kända tillverkare, bland dem världsledande Leuchtturm, samt erbjuder egna FACIT VISIR-produkter. bjuder på frakten när beställningen av samlar tillbehör överstiger 599 kronor. firar 50 år i branschen nästa år.

30 30 BULLETIN 5/2015 Välkommen till PostNords mo Unikt tillfälle! I vår monter erbjuder vi detta unika cylinderavdrag som bara finns i 25 exemplar, säger Bo Høifeldt, försäljningschef vid PostNord Frimärken. Cylindervarv svartavdrag Vikingatid Numrerat cylindervarv i svart ståltryck. Från tryckningen av häftet Yngre järnålder Vikingatid. Upplaga: 25 ex. Pris kronor Frankeringsmärken med svenska motiv Kebnekaise i Lappland, Stadshuset i Stockholm och en älgko från de svenska skogarna. Tre vackra motiv som alla har funnit sin väg till de nya frankeringsmärkena som PostNord Frimärken ger ut i samband med NORDIA 2015.

31 BULLETIN 5/ nter på NORDIA 2015 OBS! NORDIA 2015 byter lokal till Scandic Infra City i Upplands Väsby Läs mer här: Teckna abonnemang få exklusivtryck Dressyr som gåva Om du börjar abonnera på svensk eller dansk årssats eller årsbok får du exklusivtrycket Dressyr som gåva. Exklusivtrycket är numrerat och signerat av gravören Lars Sjööblom. Unikt tillfälle! Rymdbrev Numrerat och specialstämplat brev som färdats runt polcirkeln med forskningsballongen PoGOLite. Upplaga: 249 ex. Pris 249 kronor

32 32 BULLETIN 5/2015 Album och albumblad Insticksblad för stora märken, 5 fickor Höjd ficka 50 mm svart, enkelsidig Art nr: Insticksalbum Albumet mäter 230 x 305 mm, har 16 sidor och dubbla mellanläggsblad Art nr: :00/5st 99:00 Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Svart, dubbelsidig Art nr: Plastficka för häften, 3 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st 59:00/5st Samla dina utgivnings satser i ett praktiskt album Detta album är direkt framtaget efter våra kunders önskemål. Här sätter du enkelt in satsbladen som utgivningssatserna levereras i. Snyggt, bekvämt och överskådligt! Satsalbum Art nr: :00 Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: Normalalbum Art nr: :00 69:00/10 st Väggalmanacka 2016 tolv utvalda frimärksbilder Väggalmanackan illustreras med frimärken utgivna 2015 samt foton som knyter an till de olika frimärksmotiven. Väggalmanacka 2016 Format: A4 liggande Art nr: :00

33 BULLETIN 5/ Utgivningssats 12 november 2015 Utgivningssats 12 november 2015 Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Stämplad utgivningssats 12 november 2015 Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 12 maj 2016 Ingrid Bergman-frimärkena uppmärksammades stort i USA foto: sv e r i g e s amba s s a d, usa. Samarbetet mellan PostNord Frimärken och United States Postal Service, USPS, kring frimärkena Ingrid Bergman 100 år uppmärksammades nyligen med en gemensam utgivnings ceremoni i Washington. Vid ceremonin medverkade (fr v) Sveriges ambassadör Björn Lyrvall, Ingrid Bergmans dotter Pia Lindström, USPS marknadschef James P Cochrane, PostNords frimärkschef Britt-Inger Hahne och Arch Campbell, legendarisk TV-profil och filmexpert. Det amerikanska frimärket finns med i den aktuella utgivningssatsen. Se här ovan.

34 34 BULLETIN 5/2015 Nästa Bulletin I Bulletin 6/2015 som når läsarna i slutet av december presenteras de frimärken som ges ut den 14 januari Naturhistoriska riksmuseet 100 år EUROPA 2016 Miljö Fåglar Havsörn Postmuseums shop Här kan du som är fri märks intresserad handla fri mär ken och frimärksprodukter och få dem stämplade på ut giv nings dagen med ut giv nings dagens stämpel. Postmuseum Lilla Nygatan 6 STOCKHOLM Mer information här: Utgivningsaktivitet på Postmuseum den 12 november Välkommen till Postmuseum på utgivnings dagen den 12 november. Mellan klockan och signerar Elin Sandström, formgivare Jul Lars Sjööblom, formgivare och gravör Vinterträd, och gravör Järn möter silver. Gustav Mårtensson, formgivare Järn möter silver. Välgörenhetsfrimärke 2015 Världsnaturfonden WWF Inrikes brev Häfte/10 självhäftande frimärken 2 motiv Art nr: kr från varje häfte går till Världsnaturfonden WWF 80:00 Portotabell Brev inrikes 1:a-klassbrev Vikt högst (gram) Valörlösa frim. Pris valörfrim st 7: st 14: st 28: st 42: st 56: st 70:00 Ekonomibrev (märks med B ) Vikt högst (gram) Valörlösa frim. Pris valörfrim st 6: st 13: st 26: st 39: st 52: st 65:00 Brev utrikes 1:a-klassbrev Vikt högst (gram) Europa Utanför Europa 50 14:00 14: :00 30: :00 60: :00 90: :00 170: :00 250:00 TIllägg för skrymmande brev inrikes och utrikes Skrymmandetillägg 14 kr eller två valörlösa frimärken avsedda för 1:a-klassbrev. Som skrymmande räknas brev/ rulle med större tjocklek/diameter än 30 mm eller större kortsida än 250 mm (gäller ej brev med till äggs tjäns terna Rek, Värde, Express och Post förskott).

35 BULLETIN 5/ Handla enkelt och bekvämt! Använd den bifogade svarsblanketten eller ring oss direkt! Telefontider: måndag fredag 9 15 (från den 1 november 2015) Telefon: Telefon från utlandet: E-post: pf.kundservice@posten.se Adress: Kundservice, Kista Vi vill ha nöjda kunder Om du inte är nöjd med det du köpt från oss, har du returrätt inom 14 dagar. Du kan byta mot något annat eller få pengarna tillbaka. Skriv en rad och berätta varför du skickar tillbaka. Betalningssätt Fakturabetalning: Kredittid 20 dagar och en fakturaavgift på 20 kr tillkommer. PostNord förbehåller sig rätten att göra en kredit prövning i varje enskilt fall. Om PostNord inte beviljar kredit sker leverans endast mot kortbetalning. *Betalkort: Vi tar Visa och MasterCard. *Autogiro: Kredittid 20 dagar. Har du faktura betalning på ditt kundnummer och vill ändra, tag kontakt med vår Kundservice. Vid återbetalning av eventuellt tillgodo havande tillkommer en administrationsavgift på 40 kr. Om du däremot väljer att få beloppet i frimärken är det avgiftsfritt. Konton i Norden och EU Finland Bank: Handelsbanken Finland Konto: IBAN: FI BIC: HANDFIHH Norge Bank: Handelsbanken Norge Konto: IBAN: NO BIC: HANDNOKK Danmark Bank: Handelsbanken Danmark Konto: IBAN: DK BIC: HANDDKKK EUR (övriga EU-länder) Bank: Handelsbanken Tyskland Konto: , BLZ IBAN: DE BIC: HANDDEFF Dröjsmål med betalningen När betalning dröjer skickar vi en påminnelse på fakturan och lagstadgad påminnelseavgift tillkommer, f n 60 kr. Om betalning inte sker inom ytterligare 10 dagar överlämnar vi vår fordran till inkasso bolag och lagstadgad inkasso avgift tillkommer då. Avgifter Om inte annat överenskommits med PostNord tillkommer frakt avgift på 29 kr vid beställning av varor till ett värde under stigande 280 kr. Vid beställning av varor till ett värde av minst 280 kronor utgår ingen fraktavgift. För abonne mang utgår varken fraktavgift eller fakturaavgift. Avgift utgår vid styckeköp utöver abonnemanget. Leverans över kr till privatpersoner sänds endast mot kortbetalning (Master Card eller Visa). Ingen fraktavgift utgår. Leveranstider Abonnemang levereras i god tid innan utgivningen. Beställningar från Bulle tin levereras inom två veckor efter utgivningsdag. Övriga beställningar levereras inom två veckor efter det att beställningen är registrerad. Var vänlig kontrollera dina varor vid leverans. Rekommenderade försändelser Leveranser över kr sänds som Rek. Åldersgräns Du måste vara 18 år för att få beställa. Moms Alla priser i Bulletin är inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning. * Kontakta Kundservice om du väljer något av dessa betalsätt.

36 Köp för 350 kronor eller mer ur denna Bulletin så får du ett set med fem julkort Premie till de första kunderna! Erbjudandet gäller privatpersoner och så långt lagret räcker, dock längst till den 15 december Om du köper för 350 kronor eller mer och vill ha premien markerar du det på avsedd plats på beställningsblanketten. Premien skickas separat eller till sammans med din Bulletin beställning. Premiens värde är 40 kronor (artikelnummer ) Häftesårssats 2015 årets alla häften och miniark Specialdesignad mapp 49 motiv Text på svenska och engelska Häftesårssats 2015 Art nr :00 Häftesårssatsen levereras i hålslagen plastficka som passar till Normalalbum (art nr ). Albumet presenteras på sidan 32! Nästa Bulletin kommer i slutet av december Produktion och tryck: Ineko

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8.

FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015. För miljöns skull. Sid 3. Våra. Se sid 17. Magnolior. Hälsingegårdar. Sid 8. FRIMÄRKSNYHETER 3/2015 UTGIVNINGSDAG: 7 MAJ 2015 För miljöns skull Sid 3 Magnolior Hälsingegårdar Sid 8 Sid 10 Våra mang! abonne Se sid 17 Frimärkssamarbete i PostNord Vissa frimärken och visst arbete

Läs mer

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket.

PORTOGUIDE. En del av din dag. Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. PORTOGUIDE Priser och tjänster för dig som gillar brev och paket. En del av din dag. Alla priser anges i SEK inkl 25% moms. Gäller fr o m 1 januari 2010. POGN Här kommer en liten hjälpreda för dig som

Läs mer

Utgivningsdag: 14 Januari 2016

Utgivningsdag: 14 Januari 2016 FRIMÄRKSNYHETER 1/2016 Utgivningsdag: 14 Januari 2016 Naturens palats fyller 100 Tänk grönt uppmanar EUROPA-frimärket Sid x10 Nytt frimärke möter e-handelns behov Sid x14 15 Djur och natur i årets första

Läs mer

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009 PRIVATPERSONER er och tjänster Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också

Läs mer

Utgivningsdag: 4 Maj 2016

Utgivningsdag: 4 Maj 2016 FRIMÄRKSNYHETER MAJ 2016 Utgivningsdag: 4 Maj 2016 Gamla stan är Stockholms hjärta Strandliv, semester och hälsningar Sid 10 Regnbågsflaggan så självklar på frimärke Sid 12 Nytt frimärke möter e-handelns

Läs mer

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008.

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008. Tjänster och priser för privatpersoner Portoguide Gäller fr o m 1 juli 2008. Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också köpa frimärken och förfrankerade

Läs mer

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5 Frimärksnyheter 4/2014 Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI Svensk stoldesign Sid 8 Exklusivtryck Bär Nyhet! Sid 5 Härliga höst! Här mitt i frimärksvärlden är tiden ibland bak och fram. När jag

Läs mer

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g.

Ingrid Bergman. Svensk film nytt minnesbrev. Svampar hör hösten till FRIMÄRKSNYHETER 4/2015. Sid 6 7. Sid 5. Sid 8 9. Alla vår g. FRIMÄRKSNYHETER 4/15 UTGIVNINGSDAG: AUGUSTI 15 Ingrid Bergman Sid 6 7 Svensk film nytt minnesbrev Sid 5 6.5 POSTN INGRID BERGMAN SVERIG E 14 KR S-G.J./STINA WIRSÉN/G.M. S TO C 15 15 1 36.6 RD OLM 5-8-

Läs mer

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET NYTT FRÅN NR 4 JAN 2015 SVENSKA FDC SÄLLSKAPET Förstadagsstämplade albumblad En FDC-samling kan innehålla annat än vanliga FDC, bl.a. förstadagsstämplade albumblad. Posten ger sedan 1991 ut ostämplade

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 2 april 2012 2012-2 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men

Läs mer

God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10.

God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10. Frimärksnyheter 5/2014 God jul! UTGIVNINGSDAG: 13 NOVEMBER Alice Tegnér Sid 10 Barnvisans Alice Tegnér jubilerar Rösta och tävla om resa till Lissabon Se sid 24 25 Julklappstips på mittuppslaget! Jul igen!

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller fr o m 1 januari 2012 Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och får brev och paket. Du behöver inte sträckläsa Portoguiden nu, men spara

Läs mer

SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019

SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019 SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019 Välkommen... till ett nytt frimärksår där vi hoppas att våra kommande teman och motiv gör det ännu roligare för dig att skicka hälsningar och brev samt att

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2014 Utförlig information om Postens allmänna villkor (PAV), tjänstevillkor, tjänstebeskrivningar och hur du gör en reklamation hittar

Läs mer

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN 18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN Förr var jag mer slaviskt bunden till hur djuren exakt såg ut men det är skönt att idag kunna frigöra sig och jobba mera enligt fantasin, även om jag lägger stor vikt vid att

Läs mer

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015

Portoguide. Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 april 2015 Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information finns på posten.se och hos kundservice.

Läs mer

Bina gynnar naturens mångfald. Fynd berättar om Vikingatiden FRIMÄRKSNYHETER 2/2015. Sid 12. Sid 8. Våra abonnemang! Se sid 5 EUROPA 2015

Bina gynnar naturens mångfald. Fynd berättar om Vikingatiden FRIMÄRKSNYHETER 2/2015. Sid 12. Sid 8. Våra abonnemang! Se sid 5 EUROPA 2015 FRIMÄRKSNYHETER 2/2015 EUROPA 2015 UTGIVNINGSDAG: 26 MARS 2015 Bina gynnar naturens mångfald Sid 12 Fynd berättar om Vikingatiden Sid 8 Våra abonnemang! Se sid 5 På begäran! Det finns några förslag på

Läs mer

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10

Bulletin. Blågula frimärken för alla hälsningar. Frimärksnyheter från Posten 1/2011. Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2011 Utgivningsdag: 27 JANUARI 2011 Blågula frimärken för alla hälsningar Frimärken som gör e-handeln smidigare sid 10 Cyklar för hela livscykeln sid 6 NY PREMIE!

Läs mer

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp!

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2010 Utgivningsdag: 18 november 2010 Gnistrande snökristaller Extra kvällsöppet! Torsdagen den 11 november har Kundservice extra kvällsöppet mellan kl 16.30 och 20.00.

Läs mer

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com GÅVAN ALLA VÄLJER www.joyfulgiftcard.com VAD ÄR JOYFUL GIFTCARD EN ENKEL LÖSNING DÄR MOTTAGAREN SJÄLV VÄLJER SIN GÅVA MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR ALLA! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den

Läs mer

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011

Bulletin. Frögömmen för alla brev och hälsningar. Abonnera mera! Stil och fart på hästryggen och i sulkyn. Frimärksnyheter från Posten 4/2011 Bulletin Frimärksnyheter från Posten 4/2011 UTGIVNINGSDAG: 25 AUGUSTI 2011 Abonnera mera! Frögömmen för alla brev och hälsningar Hästar Sid 4 Stil och fart på hästryggen och i sulkyn Lust att samla PS.

Läs mer

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014

Bullet n. Festligt på årets sommarfrimärken. Kyrkans konst i 1000 år. Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena. Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Bullet n Frimärksnyheter från Posten 3/2014 Festligt på årets sommarfrimärken UTGIVNINGSDAG: 8 MAJ Sid 8 Nyckelharpan på de svenska EUROPA-frimärkena Sid 14 Kyrkans konst i 1000 år Nya och nygamla frimärken

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 januari 2016 Var hittar jag närmaste brevlåda? Här. Skicka Riktiga Vykort Vykort skickade från din smartphone eller dator före kl 16:00 en

Läs mer

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.

AUGUSTI 2014. Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha. AUGUSTI 2014 Ateljé Margaretha - Box 923-501 10 Borås Tel. 033-16 99 50 Fax: 033-16 99 51 www.margaretha.se E-mail: kundtjanst@margaretha.se Bästa Klubbmedlem! Här kommer ännu en folder med härliga broderier

Läs mer

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer.

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer. Frågor och svar: 1. Vem får prenumerera? Alla över 18 år, bosatta i Sverige. 2. Hur många lotter kan man prenumerera på? Hur många som helst, men minst en lott/vecka. 3. Hur hanterar BingoLotto personuppgifterna?

Läs mer

Joyful_Sommar_2015_Folder_PM.indd 1 2015-04-02 09:14

Joyful_Sommar_2015_Folder_PM.indd 1 2015-04-02 09:14 Joyful_Sommar_2015_Folder_PM.indd 1 2015-04-02 09:14 2 Joyful_Sommar_2015_Folder_PM.indd 2 2015-04-02 09:14 Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Maxa din relation med Joyful

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

PRESENTKORT OF SWEDEN. Friheten att välja din egen gåva

PRESENTKORT OF SWEDEN. Friheten att välja din egen gåva PRESENTKORT OF SWEDEN Friheten att välja din egen gåva Egen vald gåva bland en stor bredd av varor Vinga of Swedens gåvokort är en bra och uppmuntrande gåva som gör det möjligt för dina kunder och anställda

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8 FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016 GRATTIS KUNGEN OCH DROTTNINGEN! Mat Sid 12 Broar Sid 8 Brobyggande! Som du har sett, både här i Bulletin och när du mött oss på andra ställen, så blir

Läs mer

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012!

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2012 utgivningsdag: 12 JANUARI 2012 Populära turistmål i Sverige Sid 12 Geometriska figurer Sid 10 Abonnera mera! Sid 4 Lill-Babs i Folkets park! Välgörenhet 2012

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel BRÖLLOPSOFFERT B R Ö L L O P VÅ R E N / S O M M A R E N 2 0 1 3 Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel PRE-WEDDING KO N S U LTAT I O N O C H T E S T F OTO G R

Läs mer

Joyful. Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. vad är. giftcard. nya

Joyful. Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. vad är. giftcard. nya vad är Joyful giftcard Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. Med starka varumärken & något för alla! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den bredd av starka internationella

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN OKTOBER 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN OKTOBER 2007 HANTVERKSKAMMAREN Magiska figurer Trollkulorna har många ansikten. HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN OKTOBER 2007 SNART ÄR DET JUL Hösten rullar på och nu är det bara en månad kvar till Skyltlördag julens

Läs mer

Joyful giftcard. Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. vad är. nya

Joyful giftcard. Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. vad är. nya vad är Joyful giftcard Är en genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. Med starka varumärken & något för alla! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den bredd av starka internationella

Läs mer

I år kan du välja vilken musik du vill under julen.

I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Foto: Per Magnus Persson / Johnér I år kan du välja vilken musik du vill under julen. Telia erbjuder nu en skönare musikupplevelse med Spotify. Öppna och läs mer! Telia... Vi ger dig en skönare musikupplevelse!

Läs mer

Rabatt vid tidig beställning!

Rabatt vid tidig beställning! Rabatt vid tidig beställning! Vid beställning t.o.m. fredag får du på kortpriset. Vid beställning t.o.m. fredag får du på kortpriset. Så här beställer du dina julkort PÅTRYCK - STANDARDHÄLSNING Korten

Läs mer

EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT. på din julklappsorder t.o.m. 30/11

EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT. på din julklappsorder t.o.m. 30/11 EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT på din julklappsorder t.o.m. 30/11 VAD ÄR OLSSON&CO GÅVOKORT? En genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR

Läs mer

Rabatt vid tidig beställning!

Rabatt vid tidig beställning! 2012 Rabatt vid tidig beställning! Vid beställning t.o.m. fredag 26 oktober får du 15% rabatt på kortpriset. Vid beställning t.o.m. fredag 16 november får du 10% rabatt på kortpriset. Så här beställer

Läs mer

Våra allmänna köpvillkor

Våra allmänna köpvillkor Våra allmänna köpvillkor 1. Giltighetsområde Våra köpvillkor gäller för försäljning inom Sverige. Vid försäljning utanför Sverige ber vi dig kontakta vår kundtjänst. AtelierGS ingår inga avtal med minderåriga

Läs mer

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se

Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Se sortimentet till våra populära gåvokort! personally.se godrelation.se merryxmas.se Gåvokort har idag blivit det populäraste sättet att ge bort julgåvor till kunder och anställda. Många års erfarenhet

Läs mer

Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild.

Bulletin. Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet. Frimärken med drag. Fyra svenska hönsraser. Framstående fotografer berättar i bild. Bulletin Frimärksnyheter från Posten 2/2012 UTGIVNINGSDAG: 21 MARS 2012 Ny saltstänkt mapp: Norden vid havet Sid 6 7 Fyra svenska hönsraser Sid 14 Frimärken med drag Sid 8 Nyhet! Självhäftande frimärke

Läs mer

Bulletin. Julklappar på årets julhälsningar. Trevliga julkort unik premie! Snövita djur sprider vinterkänsla. Lacksigill skapar nostalgi

Bulletin. Julklappar på årets julhälsningar. Trevliga julkort unik premie! Snövita djur sprider vinterkänsla. Lacksigill skapar nostalgi Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2009 UTGIVNINGSDAG: 19 NOVEMBER 2009 Årets bok är här: Svenska Frimärken Berättar 2009 Trevliga julkort unik premie! Julklappar på årets julhälsningar Lacksigill

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt.

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Fotografering Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Ni kommer att uppleva väldigt roliga stunder, med mycket lek och skratt, som senare

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 januari 2017 Skicka vykort direkt från mobilen! Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information

Läs mer

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t

V i n g a o f s w e d e n g å V o k o r t Vinga of sweden Gåvokort inspiration från Vinga skandinavisk design, hög kvalitet och miljö är tre saker som är mycket viktiga för oss. Därför är vi alltid måna om att våra produkter tillverkas med högsta

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

2015 2015-01-01 21:41

2015 2015-01-01 21:41 2015 2015-01-01 21:41 VÄLKOMMEN TILL FÖRENINGSTJÄNST I VÄNERSBORG! Föreningstjänst i Vänersborg är ett företag som genom butik och internet säljer idrottspriser, namnskyltar, skyltar, och övrig gravyr

Läs mer

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort.

BRÖLLOP. Beställningsdatum. Välj vilken layout eller textstil du vill ha. textstil nr: Välj hur du vill att vi ska trycka dina kort. Beställningssedel BRÖLLOP Skicka er order till: Calligraphen AB, Box 133, 684 23 Munkfors Telefon 0563-531 10, Fax 0563-531 11 E-post brollop@calligraphen.se Internet www.calligraphen.se/brollop Läs instruktionen

Läs mer

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007

Frimärken. Internationella polaråret. Postorderkatalog 2007 Frimärken Postorderkatalog 2007 Internationella polaråret 2007 2008 Vårkänslor sid 5 Handla för 350 kronor eller öppna ett abonnemang och mappen Visby blir din (värde 49:00). 2 Välkommen till Katalog 2007

Läs mer

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den!

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Maxa din relation med Joyful Giftcard Sommargåva förstärker relationen Gåvoekonomin har funnits så länge män- Med en sommargåva till dina

Läs mer

Samla Ålands frimärken

Samla Ålands frimärken Samla Ålands frimärken Åland ett självstyrt örike Innehåll Åland 3 Landskapet Åland är ett självstyrt demilitariserat örike som ligger i Östersjön, mellan Finland och Sverige. Besök oss på internet Här

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

SVANSTRÖMSGRUPPEN Tryck och profil Tr

SVANSTRÖMSGRUPPEN Tryck och profil Tr SVANSTRÖMSGRUPPEN Tryck och profil TRYCK OCH PROFILPRODUKTER VI HJÄLPER DITT FÖRETAG ATT SYNAS Många av kontorets produkter har utvecklats till unika bärare av ditt varumärke. Det är alltid bra att synas

Läs mer

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Om KICKS KICKS är den ledande skönhetskedjan i Norden. Med attraktiva varumärken inom doft, makeup, hudvård och hårvård samt välutbildade skönhetsexperter i butik

Läs mer

Trycksaker. Visitkort. Visitkortsask i stål. Plats för upp till 20 visitkort. Art nr 4900860 Storlek: 60 x 95 x 12 mm.

Trycksaker. Visitkort. Visitkortsask i stål. Plats för upp till 20 visitkort. Art nr 4900860 Storlek: 60 x 95 x 12 mm. Trycksaker Trycksaker Trycksaker Antalet varianter på vad en kund kan önska sig när det gäller trycksaker är väldigt stort. På det här produktbladet har vi bara tagit upp ett urval av vad vi kan hjälpa

Läs mer

Berätta om dig själv!

Berätta om dig själv! HELENA BROSS ANNA HANSEN Arbetsboken Facit Innehåll Berätta om dig själv! 2 Världen stannar 4 Morfars hemlighet 6 Södermanland 8 Närke 11 Västergötland 14 Dalsland 17 Bohuslän 20 Göteborg 23 Halland 26

Läs mer

Prislista Fotografering

Prislista Fotografering Prislista Fotografering Priser är inkl. moms Fotografering Fotografering (minst 90 min utanför ateljén) Pris 700:-/ timme Ateljé priser: Bebis/småbarn (upp till 5år) 450:-/pers Porträtt 500:-/pers Djur

Läs mer

Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar. Välkomna in i webbutiken www.everand.se

Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar. Välkomna in i webbutiken www.everand.se Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar Välkomna in i webbutiken www.everand.se Namnskyltar Hos oss finner ni ett stort utbud av namnskyltar och yrkesbroscher mm. Välj material.

Läs mer

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 Fotograf Oskar Allerby Jag fotograferar människor och berättelser. Varje person har något unikt att berätta och jag försöker berätta historien. Jag älskar verkligen

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

DEN PERFEKTA GÅVAN. www.sagagifts.se. Med Sagagifts finner du den enkla lösning till den perfekta gåvan. Sagagifts innehåller minst 20 varierande

DEN PERFEKTA GÅVAN. www.sagagifts.se. Med Sagagifts finner du den enkla lösning till den perfekta gåvan. Sagagifts innehåller minst 20 varierande GÅVOKORT SAGAGIFTS ERBJUDER ETT EXKLUSIVT SORTIMENT SKAPAT AV VÅRA KREATIVA FORMGIVARE MED DEN SKANDINAVISKA DESIGNEN SOM GRUND FRÅN DET ALLRA TRENDIGASTE FÖR HEMMET OCH KÖKET TILL DE RÄTTA ARTIKLARNA

Läs mer

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag.

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Allmänna villkor Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Tjänsten som tillhandahålls bygger på att du som kund skickar in dina föremål,

Läs mer

Avtackning & Minnesgåvor till anställda.

Avtackning & Minnesgåvor till anställda. Art.nr. 7531-15-7 Praktskål i äkta helkristall med handgraverat motiv Blåklockor eller Rosor. Höjd: 130 mm - Bredd: 230 x 230 mm - Vikt: 3,7 kg. Varje praktskål är signerad undertill av glaskonstnären

Läs mer

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET

SVENSKA FDC SÄLLSKAPET NYTT FRÅN NR 9 JULI 2017 SVENSKA FDC SÄLLSKAPET FDC med Magasin Copenhagen vinjett Det stora danska varuhuset Magasin du Nord i Köpenhamn inrättade i mitten av 1940-talet en avdelning för filateli. Inriktningen

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Medlemsbrev Januari 2014

Medlemsbrev Januari 2014 Sid 1 av 5 Medlemsbrev Januari 2014 Naturfotografen Magnus Elander Magnus Elander är kanske mest känd för sina bilder från Arktis. Sammanlagt har han bott tre år på Grönland. Sedan sju år är han bosatt

Läs mer

Det Lilla Världslöftet

Det Lilla Världslöftet Filmfakta Ämne: Livskunskap/Levnadslära, Miljö Ålder: Från 6 år (L, M) Speltid: 8 x 5 minuter Svenskt tal Producent: Little Animation, Kanada Syfte/strävansmål att på ett enkelt sätt förmedla grundläggande

Läs mer

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod.

Inrikes försändelser. Riksbrev. VK = viktklass. Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se. 1:a VK 1,25 lod. 4:e VK 5 lod. Inrikes försändelser Frimärks-Netto, Mikael Carlsson www.frimarksnetto.se Riksbrev 1,25 lod 2:a VK 2,5 lod 3:e VK 3,75 lod 4:e VK 5 lod 5:e VK 6,25 lod Tyngre brev 01.07.1855 30.06.1858 4 skilling 8 skilling

Läs mer

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA INSPIRATION 2013/2014 FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA Ett bruksföremål från Living Story är en hyllning till det vackra, personliga och funktionella. Det är noga utvalt för att kunna vara en naturlig

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier.

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier. Färdiga produkter ett hantverk från början till slut För mig som fotograf är det viktigt att ni får hem era bilder i högsta kvalitet och hållbarhet. Därför gör jag min egen retusch och jag handplockar

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16 Innehållsförteckning 1. Köp- och leveransvillkor 1.1 Faktura 1.2 Leverans- och fraktvillkor 1.3 Reklamation 1.4 Öppet köp och ångerrätt 1.5 Utbildning * 1.6 PuL - Personuppgiftslagen *OBS! För utbildning

Läs mer

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser!

Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Trycksaker abab Trycksaker i små serier med riktigt snabba leveranser! Antalet varianter på vad en kund kan önska sig när det gäller trycksaker är väldigt stort. På det här produktbladet har vi bara tagit

Läs mer

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY TILLVAL 2015 Brandwold PHOTOGRAPHY GÖR INVESTERINGAR ATT NJUTA AV Bland det bästa jag vet är fotoalbum, att kunna bläddra tillbaka och uppleva minnen om och om igen. Mitt första album innehåller en mörk,

Läs mer

Supreme Giftcard. Supreme Giftcard kan stolt erbjuda ett av Sveriges bästa gåvokort till företag, landsting, kommuner och myndigheter.

Supreme Giftcard. Supreme Giftcard kan stolt erbjuda ett av Sveriges bästa gåvokort till företag, landsting, kommuner och myndigheter. - E n k e l t - P r i s v ä r t - M e s t f ö r p e n g a r n a Supreme Giftcard -SVERIGES BÄSTA GÅVOKORT Gåvokortet med högsta gåvovärdet. Unikt & uppskattat. Supreme Giftcard kan stolt erbjuda ett av

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Medlemsbrev december 2013

Medlemsbrev december 2013 Sid 1 av 5 Medlemsbrev december 2013 JAZZSUFIERN Jan Allan En epikuré ger sin syn på livets goda. Jazzlegenden Jan Allan minns sitt femtiotal. Liggande hemma hittar Jan en mängd bilder han fotograferat

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

CHANTI. Kvalitetsmycken på nätet spara 25% -70%

CHANTI. Kvalitetsmycken på nätet spara 25% -70% CHANTI Kvalitetsmycken på nätet spara 25% -70% Brilliance by Chanti Inleiding www.chanti.se fördelar och kvalitet i alla led CHANTI grundades 1995 och har från början satsat på kvalitetssmycken. Sedan

Läs mer

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 2 maj 2018 Skicka vykort direkt från mobilen. Hej! Här är en liten hjälpreda för dig som skickar och hämtar brev och paket. Mer information

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2014 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

Workshop 00:Almestrand Nina Söderström Malin Sörman Maria Hager Under åren 1999 2000 genomförde jag min andra fotografiska workshop på ett behandlingshem för mammor och deras barn. Hemmets uppgift är att

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Den vackra konsten. Gåvor

Den vackra konsten. Gåvor Den vackra konsten Grafisk konst (i alla former) är ett exklusivt jobb. Det har jag lärt mig genom åren. Det är ett riktigt hantverk; man kan inte ta hjälp av elektroniken, utan man måste sköta allt med

Läs mer

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE 1. Allmänt 1.1 Posten Meddelande AB (nedan kallat Posten) erbjuder myndig konsument och företag tjänsten Riktiga vykort (hädanefter kallad tjänsten)

Läs mer

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe 1 Uppsala universitet Slaviska institutionen Ryska A Muntlig språkfärdighet/jn Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg.av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe Översättning från danska

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

grafisk produktion Grafisk profilpärm

grafisk produktion Grafisk profilpärm Grafisk profilpärm Förord Nacke är, som logotypen antyder på, ett företag som jobbar med grafisk produktion. Mer specifikt kan det vara omslagsdesign, fotografering, logotypdesign, webbdesign etc. Hit

Läs mer

Porträttfotografering. Sandra Jensen

Porträttfotografering. Sandra Jensen Porträttpriser 2014 Porträttfotografering Det är det äkta mötet mellan människor och kameran som gör att jag älskar fotografering. Jag tror inte på den allt för arrangerade bilden, utan jag drivs av att

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN JUNI (nr2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN JUNI (nr2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Hängstolen har blivit en återkommande favorit varje sommar. Vi har fått in en extra sändning av dessa. Pris 345:- HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN JUNI (nr2) 2007 TROGNA LÄSARE PREMIERAS

Läs mer

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se Julens gåvor 2014 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se BESTÄLL IDAG OCH SLIPP ALL STRESS, VI LEVERERAR FINA GÅVOR TILL RÄTT ADRESS Tro det eller ej, men det har blivit dags att beställa julens gåvor! Här

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer