VEDKLABBEN UF -Vi värmer ditt hem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VEDKLABBEN UF -Vi värmer ditt hem"

Transkript

1 Halland 2012 Medlammar: Simon Gustavsson Niklas Nilsson Martin Wieslander Martin Torstensson Lärare: Lars Carnmark Magnus Olofsson Rådgivare: Roger Pedersen Anders Ingvarsson VEDKLABBEN UF -Vi värmer ditt hem

2 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse Rivstart Mer kunskap Sammansvetsat team. 3 2 Försäljning & utbud Björkved Klyvning Försäljning. 4 3 Samarbete Uppdelning Skype. 5 4 Aktiviteter September Oktober November December Januari Februari Mars April Maj. 8 5 Ekonomi Resultaträkning Balansräkning. 9 6 Framtidsutsikter Fokus på ved Slutord Revisorberättelse Affärsidé Vi säljer finhuggen ved och erbjuder hemkörning. Vi hjälper även till med klyvning, stapling och förvaring. Kvalitativa produkter är en självklarhet för oss på Vedklabben UF. Försäljningen sker inom Falkenberg och Varbergs gränser.

3 Förvaltningsberättelse VD har ordet Rivstart Vi drog igång med en rivstart som kom att gynna oss eftersom vi redan visste vad vi ville göra innan kursen hade börjat. Genom att utnyttja närområdets stora resurser och tillgång till all nödvändig utrustning var ved produktion en självklarhet. För att skapa en konkurrenskraftig produkt bestämde vi oss för att endast sälja en vedsort, vilket blev björk, till ett lägre pris. Vi kände dock att detta inte var nog och ville erbjuda våra kunder något extra som i sin tur även skulle öka värdet på vår produkt, nämligen hemkörning. Från ett frö till ett blomstrande träd. Vedklabben har växt med stormsteg under detta UF-år 3 Mer kunskap Allt eftersom tiden gick och vi fick mer kunskap om hur man ska hantera veden för att få bästa möjliga resultat märkte vi att det fanns nackdelar. Veden måste torka vilket vi bara trodde skulle ta några månader men visade sig kunna ta upp till ett år, detta resulterade i att det inte var helt optimalt att sälja ved under UF året. Eftersom vi vill erbjuda våra kunder maximal kvalité kunde vi inte producera så mycket ved som vi hade tänkt oss från början. Nu fick vi istället ändra vår strategi och vi fokuserade på att försöka hitta närliggande försäljare som levde upp till våra krav. Med lite slit och tur lyckades vi hitta veden vi letade efter för ett mycket förmånligt pris. Sammansvetsat team Innan vi startade vårt företag var vi ett sammansvetsat team eftersom vi känt varandra sen barnsben och trodde inte vi skulle stöta på några problem men genom vår resa mot ett gemensamt mål har vi stött på en del konflikter. Dessa har vi tagit lärdom av och givit oss mer kunskap om varandra vilket vi har kunnat använda till vår fördel, eftersom man vet vad de andra går för. Jag är oerhört stolt över min egen samt mina medarbetares prestationer och nu blickar vi framåt med den enorma kunskap och erfarenhet vi har erhållit, något en lärobok omöjligt skulle kunna lära ut.

4 Försäljning & utbud Vi på Vedklabben UF vill göra det så lätt som möjligt för våra kunder. Därför erbjuder vi säckved som är enkelt och smidigt när du vill tända din karmin till exempel. Säckarna vi säljer kostar 60 kr styck. För att undvika komplikationer som att veden exempelvis är för våt för att kunna brinna, lägger vi ner extra mycket tid på att göra våra varor så bra som möjligt. Det gynnar både oss och våra kunder 4 Björkved Klyvning Vår främsta produkt är björkved i 40 liters säck. Främst för kamineldning. Veden förvaras hos Martin Wieslander som bor i Sibbarp. Där kan man hämta den veden man köpt, om man inte vill få den hemkörd. Veden är mycket fint kluven för att passa in i kaminer och lätt ta eld. För en säck på 40 liter får man betala 60 kr. Vedklabben erbjuder en tjänst då vi åker hem till våra kunder och klyver deras ved. Detta gör vi för att många inte har tid att klyva veden själva eller att de börjar bli gamla. Veden klyvs och staplas på ett effektivt sätt med Vedklabben UF:s egna redskap. Försäljning Det var kanske inte den bästa vintern för vedförsäljning men ändå lyckades vi sälja slut på allting vi hade i våra lagar samt allting vi kunde skaffa utöver det. Hemkörningen var en riktig succé eftersom majoriteten av ved transporterades till kunde genom hemkörning. Vi har bara haft ett problem med försäljningen och det har varit att UF-året börjar för sent för den som vill sälja ved eftersom vi inte kunde få ihop så mycket ved vi ville på den lila tiden vi hade innan det blev för kalt. Alltså har vi inte haft tillräckligt med ved som vi har kunnat sälja. Men för en eventuell fortsättning av företaget är försäljningsutsikten ljus. Vi har valt att ge något tillbaka därför stöder vi på Vedklabben-UF världsnaturfonden. Det är viktigt att det planteras nya träd därför har vi valt att sänka 1000 kr till dem.

5 5 Samarbete Vårt samarbete inom företaget har varit vår nyckel till framgång. Vi har varit vänner mycket länge så det har varit mycket lättare att samarbeta med varandra än om man hade varit i ett företag där man inte känner varandra lika väl. Vi har jobbat mycket tillsammans i och utanför skolan innan vi startade företaget så vi vet vad var och en går för och är bra på. Ändå är vi så pass olika så att inte alla tycker och tänker likadant vilket gör att alla kommer med något som bidrar till företaget. Dock har vi ofta delade åsikter och det händer att det blir konflikter men det löser sig alltid eftersom vi inte är långsinta och jobbar för ett gemensamt mål. Så vi låter inte bagateller stoppa oss. Uppdelning Uppdelningen av arbetet i företaget har fungerat utmärkt och vi har därför effektivt jobbat framåt i sprudlande fart. När vi delar upp uppgifterna har vi i åtanke vad vi tycker är kul och vad vi är bra på. Vi har under året lärt oss om att samarbeta även om vi har varit vänner under en längre tid. Det finns många saker man lär sig om varandra när man sätts i en ny situation då man driver ett företag och vill få in pengar t.ex. hur ambitiösa medlemmarna är och vad de prioriterar.. Skype Nyckeln till vårt samarbete är Skype. Vi är alla inne på Skype under dagarna och det gör att vi mycket enkelt kan sprida informationen sinns i mellan varje medlem i företaget. Vedklabben- UF chat är där ifrån företaget styrs och det flesta beslut tas. Att använda Skype gör att vårt arbete går snabbt och lätt. Chatten används dagligen så alla alltid är med på vad som händer. Vid större beslut har vi konferenser på Skype vilket göra det lättare att diskutera frågorna. Skype har verkligen underlättat det för oss särskilt för att det är så stora avstånd mellan var vi bor.

6 6 Vedklabben-UF grundas av Martin Wieslander, Simon Gustavsson, Niklas Nilsson och Martin Torstensson. Kort därefter skaffar vi företagets första rådgivare Anders Ingvarsson. Arbetet med företaget drar igång direkt och våra första arbetsuppgifter är affärsplanen och påbörjandet av hemsidan. Martin och Martin tilldelas arbetat med affärsplan, Simon och Niklas börjar med att lära sig kodningsspråken så de ska kunna göra en bra hemsida. I slutet av månaden samlas alla hos Martin W för att klyva den ved vi har för att den ska hinna torka tills det är dags att börjar med försäljningen. Arbetet med affärsplanen och hemsidan fortsätter. För att komplettera affärsplanen utförs en marknadsundersökning. Vi undersöker intresset för vår vara och tjänst i Varberg, Tvååker, Falkenberg och Sibbarp. I Sibbarp så gjorde vi vår undersökning i Folkaredsaffären där vi träffade Roger Pedersen som driver affären. Han ger oss många tips på hur vi ska nå fram till folk och berättar om hans egen vedförsäljning. Efter marknadsundersökningen frågar vi Roger om han vill bli vår rådgivare vilket han tackar ja till. Några dagar senare har vi vår första träff med rådgivarna. Veden som klövs i september har nu torkat till bra och den börjar paketeras allt eftersom. Precis som de andra månaderna fortsätter arbetet med affärsplanen och hemsidan men det är deadline på affärsplanen. På den sista inskicknings dagen för bästa affärsplans-tävlingen tar vi och samlas hos Martin W för att göra färdigt affärsplanen och ta bilder till affärsplanen/hemsidan. Vi är hos Martin W hela dagen och finslipar texten och designen till affärsplanen. Kort därefter har vi träff med rådgivarna för att visa dem affärsplanen och diskutera lite.

7 Vi hade tänkt oss att vara med på Falkenbergs julskyltning med den blev inställd på grund av dåligt väder så vi var med på Långås julmarknad istället. På marknaden sålde vi ved och bjöd på fika om man tog ett visitkort. Simon och Niklas fortsatte med att jobba med hemsidan. När jullovet började så samlades alla hos Martin W för att spela in reklamfilmen. Martin och Martin hade gjort ett blidmanus men det tog ändå nästan hela dagen att få till de scener vi ville ha med till reklamfilmen. I Januari fanns det en tävling för bästa marknadsförare så Martin W fick i uppdrag att skriva ett bidrag. Samtidigt höll Martin T på med att göra en faktatext om ved som ska användas till hemsidan bland annat. 7 Eftersom det var sista inlämningsdag för bästa marknadsförare denna månaden skyndade vi på arbete med reklamfilmen så den kunde blir klar tills dess. Simon och Niklas hade bestämt sig för att hemsidan skulle bli klar den månaden så alla skrev texter till hemsidan. Vi får vårt första klyvningsuppdrag som tar några timmar, vi lyckas genomföra det effektivt utan några oväntade komplikationer. Vi blev erbjuda att komma och prata på Ufs partnermiddag på Varbergstadshotell. Det lät som något roligt och nyttigt för företaget att göra så vi tackade givetvis ja. Eftersom som de som kommer vara på partnermiddagen passar bra in på vår målgrupp försökte vi väcka så mycket intresse som möjligt. Vi föreläste om vårt företag och om hur det är att driva ett UF-företag. Det hela slutade med att vi fick visat intresse och senare fick vi mail om köp. Vi har försökt att få Hallands Nyheter att skriva om oss och denna månad kommer de och intervjuar oss hemma hos Martin Wieslander.

8 8 Det har varit mycket jobb för oss i mars eftersom det var UF-mässan denna månad. Vi började månaden med att skänka 1000 kr till världsnaturfonden. Sen var det dags att ta tag i monterbygget. Vi blev sponsrade av Långås Trä med det mesta av materialet för montern. Montern byggdes senare ihop hos Martin Torstensson. Dagen innan UF-mässan gjorde vi färdigt de sista saker till montern, så som montering och matta. Sen var det dags för mässan och vi hade mycket höga förväntningar vilket mässan levde upp till. Vi lyckades mycket bra i tävlingarna och vann bästa hemsida och tog hem tre andraplatser. Det gavs oss möjligheten och följa med till Stockholm där SM i UF hålls. Denna månaden har varit lugnet för storm. Vi har fokuserat på att göra färdigt årsredovisningen och att jobba på montern inför SM. De grova dragen på montern är nu klara och vi har bara fin arbetet kvar att göra på den. UF anordnade en team-bildnings på Ästad gård där alla som ska med på SM var med på. Det var en mycket rolig och trevlig dag där vi fick lära känna de andra UF-företagen och träffa företagare från Halland. Vi har nu passat på att beställa in allt som behövs inför SM däribland en vårkollektion av Vedklabben-Ufs skjortor. Månadens stora händelser var SM i Ungt företagande samt hemsides tävlingen webbstjärnan. På SM tävlade vi i tävlingen i bästa monter. Vi vann tyvärr inte tävlingen men vi blev ändå väldigt nöjda med vår monter. När vi inte var utställare på mässan fick vi bland annat mingla med svenskt näringsliv. Det var mycket givande att prata med dessa erfarna människor samt att man kunde knyta kontakter för framtid. Men på webbstjärnans tävling gick det bättre för oss och vi blev två. Det var alltså en mycket trevlig sista månad för företaget innan vi avvecklar.

9 9 Ekonomi Resultaträkning Intäkter Försäljning 3300 Övriga intäkter 3000 Summa intäkter 6300 Kostnader Reklam 949 Varuinköp 400 Bidra WWF 1000 Diverse 174 Summa kostnader 2523 Årets resultat 3777 Balansräkning Tillgångar Kassa 817 Varbergs sparbank 3000 Summa 3817 Eget kapital Eget kapital vid start 40 Årets resultat 3777 Summa 3817

10 Framtidsutsikter Vi har helt klart goda utsikter för företaget om vi vill fortsätta med att driva företaget. Därför vi har reden byggt en kundkrets som har visat intresse för att köpa ved nästa år. Sen så kommer vi kunna ta hand om hemkörningen på egen hand eftersom vi kommer att ha körkort och vi kan använda motorsåg själva vilket kommer underlätta mycket eftersom det har varit ett stort problem detta år. Vi har ju reden kommit igång med företaget och fått mycket erfarenheter. Vilket gör det mycket lättare eftersom vi inte kommer göra alla saker för första gången längre. Vi har redan fått god publicitet i radio och tidningar. Eftersom vi nu har fått in en fot på marknaden behöver vi inte lägg så mycket tid på att marknadsföra oss. Detta ger oss möjligheten att börjar sälja på ett nytt sätt, Man lämnar en beställning någon gång under sommaren och seden få sin ved till vintern. Då kommer vi har mycket lätt kunna kontrollera hur mycket ved som efterfrågas från oss och att vi inte behöver oroar oss över att inte få sålt allt. Självklart kommer vi i så fall ha ved till försäljning utöver den ved som beställts så vi kan få mer kunder till näst kommande år och på så sätt utvidgad kundkretsen översikt. 10 Vi har lärt oss otroligt mycket Fokus på ved Under vårat UF-år gick mycket tid åt till att göra t.ex. hemsidan nu när vi redan har hemsida, reklamfilm, logga osv kan vi fokusera mer på att gå med vinst och att utveckla företaget. UF-året har också get oss kontakter vilka vi kan köpa in ved ifrån och få betydligt mycket mer ved än förra året som vi sedan klyver och sen säljer vidare. Att vi kommer ha ett startkapital kommer att underlätta avsevärt eftersom det var ett stort problem när vi ville införskaffa mer ved innan vintern började så den skulle ha tid och torka. För att summera kommer nästan alla problem vi har haft under året vara borta och företaget har mycket goda utsikter föra att mångdubbla försäljningsverksamheten och utvecklas. Slutord För att avrunda vill vi på Vedklabben tack alla som har gjort det möjligt för oss att driva detta företag och hjälpt oss på vägen. Vi vill speciellt tacka Ung företagsamhet som har gjort det möjligt för oss att driva detta företag och våra föräldrar, lärare som har hjälpt oss på vägen och alltid ställt upp för oss. Att få driva detta UF-företag har varit en fantastik upplevelse för oss alla. Det har inte bara varit en upplevelse utöver det vanliga för oss men det har också varit något som har knutigt oss samman starkare än någonsin förut. Företaget har gett oss en oerhörd stark sammanhållning som kommer finns kvar för resten av livet. För allt detta tackar vi er så hemskt mycket för.

11 11 Revisorberättelse Till årsstämman i Vedklabben UF Jag har granskat årsredovisningen och bokföringen samt styrelsens förvaltning i Vedklabben UF för räkenskapsåret Det är styrelsen som har ansvaret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen och för att årsredovisningslagen tillämpas vid upprättandet av årsredovisningen. Mitt ansvar är att uttala mig om årsredovisningen och förvaltningen på grundval av min revision. Revisionen har utförts i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Det innebär att jag planerat och genomfört revisionen för att med hög, men inte absolut säkerhet försäkra mig om att årsredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter. En revision innefattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räkenskapshandlingarna. I en revision ingår även att pröva redovisningsprinciperna och styrelsens tillämpning av dem samt att bedöma de betydelsefulla uppskattningar som styrelsen gjort när den upprättat årsredovisningen samt att utvärdera den samlade informationen i årsredovisningen. Jag anser att min revision ger mig rimlig grund för mitt uttalande nedan. Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisningens övriga delar. Jag tillstyrker att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen, disponerar vinsten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrelseledamöterna ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Varberg

12 Simon Gustavsson VD Martin Torstensson Försäljning & kommunikation Niklas Nilsson Teknik- & produktansvarig Martin Wieslander Ekonomiansvarig Roger Pedersen Rådgivare Anders Ingvarsson Rådgivare Magnus Olofsson Lärare Lars Carnmark Lärare

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Vedklabben UF - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Styrelsemedlemmar: Martin Wieslander Simon Gustavsson Martin Torstensson Niklas Nilsson Kommun: Varberg Län: Halland Peder Skrivares skola www.vedklabbenuf.se

Läs mer

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Årsredovisning för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden, får härmed avge

Läs mer

Årsredovisning 2017/2018

Årsredovisning 2017/2018 Årsredovisning 2017/2018 Vår affärsidé är att tillverka smycken av bra kvalitet för mannen som söker god design. Styrelse Coacher Rådgivare Ahmad Nimer Katarina Wiklund Emir Padovic Metin Mavi Jalal Amin

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN:

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN: Verksamhetsår: UF-företagets registrerings nr: VD:ns namn: Adress: Ort & Län: ÅRSREDOVISNING UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Årsredovisningen ska laddas upp på www.ungforetagsamhet.se under perioden 1

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Utkast till årsredovisning för

Utkast till årsredovisning för På årsredovisningens framsida ska UF-föreagets namn och registreringsnummer anges, vilket räkenskapsår årsredovisningen gäller för, ort och län samt VD:s eller ansvariges adress. Ta gärna med er logotyp

Läs mer

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN Årsredovisning Fotograf UF Boden, Norrbottens län 2009-2010 VD: Hanna Rutberg Ljungvägen 16 961 44 BODEN Innehållsförteckning Verksamhetsinriktning s. 1 Företaget och dess grundare s. 2 Finansiell ställning

Läs mer

Så fort vi hade kläderna hemma så var vi ute på gatorna och sålde. Vi var ju även på skolan och skötte pappersarbete för att hålla koll på företaget.

Så fort vi hade kläderna hemma så var vi ute på gatorna och sålde. Vi var ju även på skolan och skötte pappersarbete för att hålla koll på företaget. Årsredovisning Skifix x-store 09/10 Boden Norrbotten VD: David Tornéus Pilotvägen 4 96139 Boden 076 8145610 Ekonomi: Jimmy Larsson Verkstadsvägen 4a 96168 Boden 073 8157150 Verksamhetsinriktning Vi valde

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/ / Pashmina UF

ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/ / Pashmina UF ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/9 2009 8/5 2010 Pashmina UF Styrelse: Evalena Fredriksson & Julia Fahlgren Skola: Björknäsgymnasiet, Boden, Norrbotten Program: Samhällsvetenskapliga programmet Handledare: Eva

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

SvalOvs Golfklubb 844000-7980 ARSBOKSLUT. for. SvalOvs Golfldubb. Org. nr 844000-7980. Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

SvalOvs Golfklubb 844000-7980 ARSBOKSLUT. for. SvalOvs Golfldubb. Org. nr 844000-7980. Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31. SvalOvs Golfklubb ARSBOKSLUT for SvalOvs Golfldubb Org. nr Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31. SvalOvs Goltklubb 2 StyreIsen for SvalOvs Goltklubb far hanned avge arsbokslut far rakenskapsaret 2013.

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i Lagercrantz Group AB (publ) Org nr 556282-4556 Vi har granskat årsredovisningen, koncernredovisningen och bokföringen samt styrelsens och verkställande direktörens

Läs mer

Gotland Whisky AB publ

Gotland Whisky AB publ å r s r e d o v i s n i n g publ org.nr 556664-7276 r ä k e n s k a p s å r e t 2004-09-01-2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Gotland Whisky får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31.

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. o ARS REDOVISNING för Göteborg Beachvolley Club Org.nr.857208-7271 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträking

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2010 HSB brf Lilla Le i Göteborg Sid 4 INTÄKTER 2010 Årsavgifter 4 278 749 Hyror 264 631 Övriga intäkter 7 200 Sid 12 ÅRSAVGIFTSUTVECKLING 2007 2008 2009 2010 2011 Årsavgiftsutveckling

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF Årsredovisning för Romeleåsens Golfklubb IF 845002-2218 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Romeleåsens Golfklubb IF får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret Årsredovisning för BRF Översten inom Kvibergs Terrass 769619-4013 Räkenskapsåret 2009-07-09 2010-12-31 1 769619-4013 Förvaltningsberättelse Styrelsen fi3r Bostadsrättsföreningen Översten inom Kvibergs

Läs mer

N v-rk~ ak. rsre.o isni

N v-rk~ ak. rsre.o isni N v-rk~ ak 822003-9336 rsre.o isni Iv. Nätverket Renare Mark 822003-9336 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Nätverket Renare Mark lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsaret

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Dannemora Mineral AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-03-17--2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. limehåll förvaltningsberättelse resultaträkning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012/2013

ÅRSREDOVISNING 2012/2013 ÅRSREDOVISNING 2012/2013 Innehåll Organisation 2 Vår rådgivare Rolf Eklund 3 Förvaltningsberättelse 4 Erfarenheter och lärdomar 5 Ekonomi 6 Vinstdisposition 8 Framtid 8 Underskrifter 9 Revisionsberättelse

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6

INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6 HÄNDELSER UNDER RÄKENSKAPSÅRET 7 FÖRETAGETS EKONOMI 9 FINANSIELL STÄLLNING OCH LIKVIDITET

Läs mer

- Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Tilläggsupplysningar. - Underskrifter. Årsredovisning ftir räkenskapsåret 2010-(E41 - i I

- Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Tilläggsupplysningar. - Underskrifter. Årsredovisning ftir räkenskapsåret 2010-(E41 - i I Ors m 55678-818 Årsredovisning ftir räkenskapsåret 21-(E41-211 {4-3 Styrelsen avger följande årsredovisning. Redovisningen omfattar - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB ARSREDVISNING 2010-05-01-2011-04-30 RINGARLAN AB FÖRVAL TNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Ringärian AB får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2010-05-01 till och med 2011-04-30. Bolagsuppgifter Bolagets

Läs mer

Tips och råd för årsredovisning 15/16

Tips och råd för årsredovisning 15/16 Tips och råd för årsredovisning 15/16 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och ev.

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN Årsredovisning för BRF KUNGSLYCKAN Räkenskapsåret 2007 BRF KUNGSLYCKAN 1(7) Styrelsen för BRF KUNGSLYCKAN får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2006 , Brf Fiskaren 32 1(6) Styrelsen för BrfFiskaren 32 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122 ÅRSREDO VISNING rör Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund

Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01. Affärsplan. Håbo kommun, Uppsala län. Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Reminder UF Affärsplan Perioden:2005-10-05-2005-12-01 Affärsplan Håbo kommun, Uppsala län Styrelse Fredrik Marteleur Tommy Nordström Christian Lund Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Företaget...2

Läs mer

Civilförsvarsförbundet Bohus

Civilförsvarsförbundet Bohus Årsredovisning för Civilförsvarsförbundet Bohus Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Det gångna året har präglats av höga kostnader för underhåll. En sträng vinter har inneburit stigande kostnader för snöröjning.

Läs mer

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-11-01 2(6) Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Föreningen har inte haft någon

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Stiftelsen Hammarlunds donationsfond

Stiftelsen Hammarlunds donationsfond Årsredovisning för Stiftelsen Hammarlunds donationsfond Räkenskapsåret 2007 Stiftelsen Hammarlunds donationsfond 1(5) Styrelsen för Stiftelsen Hammarlunds donationsfond får härmed avge årsredovisning för

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun 1(5) Årsbokslut Företagarna i Leksands kommun Styrelsen för Företagarna i Leksands kommun får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 Företagsmedlemmar Cherie Sjöblom, VD Sanne Zettergren, Ekonomiansvarig Tina Allersjö, Administratör Lisa Magnusson, Marknadsansvarig Handledare Ylva Ekbrand Rådgivare Jonathan Malm

Läs mer

Årsredovisning 2011. Ale El Elhandel AB

Årsredovisning 2011. Ale El Elhandel AB Årsredovisning 2011 Ale El Elhandel AB Innehåll VD kommentar 4 2011 i korthet 5 Förvaltningsberättelse 6 Resultaträkning 7 Balansräkning 8 Noter 10 Styrelse 11 Revisionsberättelse 12 Styrelse/revision

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken 15 2013 Styrelsen for bostadsrattsforeningen Draken 15, organisationsnummer 716454-7502 avger harmed arsredovisning for rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

Läs mer

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM

Årsredovisning FURST UF. Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Årsredovisning FURST UF Region Stockholm Räkenskapsår 2014/15 FURSTHELP.COM Innehållsförteckning: Innehållsförteckning 1. VD har ordet 3 2. Förvaltningsbrättelse 1. Om verksamheten 4 2.2. Produktion och

Läs mer

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Årsredovisning för Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769617-8529 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Resultaträkning 2009-12-31 2008-12-31 Nettoomsättning Not 1 250 494

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Medlemsantalet vid årets slut var 19 stycken. Antalet upplåtna bostadsrätter uppgick till 20 stycken i 4 bostadshus.

Medlemsantalet vid årets slut var 19 stycken. Antalet upplåtna bostadsrätter uppgick till 20 stycken i 4 bostadshus. BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRÄNJESVÅLEN NR 4 Org nr 716456-7583 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Gränjesvålen nr 4 får hälmed avge förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 1januari 2005

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Jordgubben 20 får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2002. STYRELSE Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr 716414-8376. för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

ÅRSREDOVISNING. Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr 716414-8376. för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr för räkenskapsåret Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Bidrag till tävlingen Bästa vara

Bidrag till tävlingen Bästa vara Haganässkolan, Älmhult Erik Nilsson tel. 070-574 97 18 Vår affärsidé: Att skapa snyggt designade kökstillbehör där funktion och kvalité står i centrum. Bidrag till tävlingen Bästa vara Bakgrund ES Design

Läs mer

Årssammanställning för räkenskapsåret

Årssammanställning för räkenskapsåret Årssammanställning för räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen för Stiftelsen Victor Schneiders Fond avger härmed följande årssammanställning. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3

Läs mer

(publ) www.lagercrantz.com 1

(publ) www.lagercrantz.com 1 (publ) www.lagercrantz.com 1 (publ) www.lagercrantz.com 2 (publ) www.lagercrantz.com 3 (publ) www.lagercrantz.com 4 (publ) www.lagercrantz.com 5 Revisionsberättelse Till årsstämman i Lagercrantz Group

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsredovisning för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Underskrifter

Läs mer

Avveckla UF-företaget

Avveckla UF-företaget Avveckling Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att bokföringen är i

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Friluftsfrämjandet Huddinge

Årsredovisning. Friluftsfrämjandet Huddinge 1(6) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor

Läs mer

Slutredovisning för. Legevind Ekonomisk Förening 769601-6257. Likvidationstid 2011-11-02-2012-05-31

Slutredovisning för. Legevind Ekonomisk Förening 769601-6257. Likvidationstid 2011-11-02-2012-05-31 1(5) Slutredovisning för Legevind Ekonomisk Förening Likvidationstid 2011-11-02-2012-05-31 2(5) Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Likvidatorn för Legevind Ekonomisk Förening får härmed

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Affärsplan

Affärsplan Affärsplan 2012-2013 Styrelsemedlemmar (fr. vänster) Kristian Hanstad Jonathan Leding Kayli Sobovitch Tove Grimslätt Victor Andersson Rådgivare: Göran Viksten Handledare: Pär Wiik Magnus Olofsson Lars

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Årsredovisning. Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231

Årsredovisning. Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231 Årsredovisning för Södra Avdelningen av Sveriges Ädvokatsamfund 846001-6499 Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231 Ärsredovisningen är sammanställd av Tommy Nilsson, FöretagsEkonomema Atiktoriserad redovisningskonsult

Läs mer

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Årsredovisning för Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2015-12-14-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 3 VD-kommentar 3 Verksamhetsinriktning 4 Ägare och försäljning av riskkapital 4 Verksamheten under året 5 Leverantörer och kundgrupper 5 Administration 5 Omsättning

Läs mer

AIK BANDY ÅRSREDOVISNING

AIK BANDY ÅRSREDOVISNING AIK BANDY ÅRSREDOVISNING 2016 AIK Bandyförening Org nr 802430-7582 Styrelsen för AIK Bandyförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016-05-01 -- 2017-04-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om ^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % 2019-03- 2 7 Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr 556707-4827 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd Årsredovisning för Leader Södertälje Landsbygd 802447-2121 Räkenskapsåret 2012 1 (8) Styrelsen för Leader Södertälje Landsbygd får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Avveckling steg för steg

Avveckling steg för steg Avveckling steg för steg Nu börjar det bli dags att avveckla UF-företaget. Använd checklistan nedan till er hjälp. 1. Sälj slut på varor Bestäm när sista säljtillfället för vara/tjänst ska genomföras.

Läs mer

Årsredovisning för Web 2.0 AB

Årsredovisning för Web 2.0 AB Årsredovisning för Web 2.0 AB Räkenskapsåret 2009-05-01-2010-04-30 Web 2.0 AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för Web 2.0 AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009-05-01-2010-04-30.

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

REVISORERNA Bilaga till revisionsberättelsen för Förteckning över sakkunnigas revisionsrapporter under 2009

REVISORERNA Bilaga till revisionsberättelsen för Förteckning över sakkunnigas revisionsrapporter under 2009 REVISORERNA Bilaga till revisionsberättelsen för 2009 Förteckning över sakkunnigas revisionsrapporter under 2009 Lekmannarevisorn Landstingsbostäder i Jämtland AB Till bolagsstämman i Landstingsbostäder

Läs mer

Afsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken

Afsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken Afsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken 15 2011 Styrelsen for bostadsrattsfbreningen Draken 15, organisationsnummer 716454-7502 avger harmed arsredovisning for rakenskapsaret 2011-01-01 -- 2011-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping 1(8) Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Falköping 1 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Falköping 1 får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Rådgivarguide 2013-2014

Rådgivarguide 2013-2014 Rådgivarguide 2013-2014 Jag får vässa mig själv när jag ger av mina erfarenhet samtidigt som jag får en insikt i hur unga människor tänker och resonerar. Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka

Läs mer

Årsredovisning. Brf Källunden

Årsredovisning. Brf Källunden Årsredovisning för Brf Källunden 715600-0460 Räkenskapsåret 2012 1 (10) Styrelsen för Brf Källunden får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Detta är Brf Källunden

Läs mer

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer