DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth. Tjänsteutlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth. Tjänsteutlåtande 2011-05-31"

Transkript

1 DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Millie Lindroth Tjänsteutlåtande (6) Socialnämnden SN 2010/0088 Utredning om lokalutnyttjandet vid Kevinge seniorboende, samt direktupphandling av en personal till gemensamhetslokalerna Förslag till beslut Socialnämnden beslutar 1. godkänna socialkontorets utredning av den 31 maj 2011, SN 2010/0088, angående lokalutnyttjandet vid Kevinge pensionärsboende 2. säga upp avtalen med Mörbygårdens vänner och SeniorNet, för omförhandling 3. ge socialchefen i uppdrag att direktupphandla en personal enligt LOU, av någon av kommunens befintliga hemtjänstutförare, för att samordna verksamheterna i Kevinges gemensamhetslokaler Margareta Heimer socialdirektör Bakgrund Enligt tidigare beslut från socialnämnden angående Kevinge seniorboende, har en utförlig utredning genomförts för att få en bättre bild av lokalutnyttjandet av befintliga verksamheter. Kevinge seniorboende tilldelas pensionärer fyllda 75 år eller äldre, efter kötid. En enkätundersökning genomfördes hos hyresgästerna vid Kevinge i oktober 2009, vilken klargjorde att det finns ett intresse av att få mer service och aktiviteter i huset. Det finns en stor potential i lokalerna, då både utformningen och läget gör att lokalerna bör kunna öppnas upp för samtliga kommuninnevånare. Till det krävs dock att det finns en drivkraft och motor, utan att det blir en kostnad för hyresgästerna. I maj 2010 och februari 2011 träffade representanter från socialkontoret styrelsen för Mörbygårdens vänner, för att diskutera aktiviteter och lokalutnyttjande vid Kevinge. Under maj månad har socialkontoret även träffat övriga verksamheterna i fastigheten, för att få en samlad bild av aktiviteterna i lokalerna.

2 2 Kevinge seniorboende inrymmer idag 98 hyresrätter, ett värdshus, gymnastiksal i storleksklassen 6 x 4 meter, snickeri, bastu, vävsal, datasal, biljard och gemensamhetslokaler. I fastigheten finns även kommunens syn- och hörselkonsulent och fixartjänst. Kommunen står för samtliga lokalkostnader. Detta gäller även för den entreprenör som driver värdshuset. De verksamheter som bedriver aktiviteter i fastigheten idag är: Mörbygårdens vänner SeniorNet Pensionärsföreningarna PRO och SPF Idun Kevinge Värdshus Entrén till gemensamhetsutrymmena låses dagligen kl. 16,00, då även larmet går på. Därefter är det få som har tillgång till lokalerna. Mörbygårdens vänner Mörbygårdens vänner är en ideell förening som arbetar för att skapa mötesplatser, för vänskaplig och kamratlig samvaro, och stimulerande aktiviteter för pensionärer som bor i Danderyds kommun. Föreningen bildades 1992, har 338 medlemmar (inkl. de som bara går datakurserna) och uppbär föreningsstöd från kommunen. Medlemsavgiften är 100 kronor/år. Föreningen samarbetar med Vuxenskolan, som tar ut en egen avgift till kursverksamheterna. Aktiviteterna annonseras ut i MittNytt, på kommunens hemsida och i utskick till medlemmarna. Medlemmar är välkomna till Mörbygårdens vänner måndag-torsdag kl. 09,00-15,00. En hyresgäst vid seniorboendet ansvarar frivilligt för öppning, bokning och låsning av lokalerna. Mörbygårdens vänners aktiviteter är: Caféverksamhet till självkostnadspris, måndag-torsdag Vävning och snickeri, dagligen Qigong, onsdagar Bokbinderi, torsdagar Bridge, fredagar Datakurser för nybörjare och fortsättningskurser Underhållning, föredrag, studiecirklar m.m. Utflykter och studiebesök en till två gånger/termin Föreningsmiddagar på Kevinge Värdshus Mörbygårdens vänner lånar ut gymnastiksalen till personer i Danderyds bridgesällskap måndag-fredag varje vecka (på tisdagar två gånger). Tidigare togs en avgift ut av bridgesällskapet med 500 kronor/gång, vilket har tagits bort. Det beror på att alla föreningar och hyresgäster på Kevinge har rätt att låna lokalerna gratis. Mörbygårdens vänner betalar dock 5000 kronor/månad för all städning.

3 3 Nuläge: Mörbygårdens vänner har sommarstängt under juni-augusti, då lokalerna till stor del står outnyttjade. Föreningen har idag svårt att få medlemmar att komma till caféverksamheten, då det inte finns något intresse av att mötas i detta forum längre. Det betyder att den större gemensamhetslokalen till stor del är outnyttjad, inklusive den del där bokbindarkurserna hålls, då även bokbinderiets aktiviteter minskat. Föreningen har även fått allt svårare att bemanna lokalen ideellt. Endast två av de sex vävstolarna används, varför fyra vävstolar står och upptar onödig plats. Det innebär att antalet vävstolar kan reduceras. Snickeriet används regelbundet, men fler bör kunna få komma dit. Gymnastiksalen utnyttjas fel, då det är bridgesällskapet som utnyttjar lokalen mest, istället för de fysiska aktiviteter som den är anpassad för. Det gör även att det blivit ett stort slitage, då det dras bord och stolar över gymnastikgolvet. Utöver Mörbygårdens vänners qigong på onsdagar, utnyttjar Nätstrumporna (damer över 90 år) gymnastiksalen en gång/vecka för gymnastik. Bastun används inte så mycket. Däremot hålls hårvård där torsdag-fredag och fotvård tisdag-onsdag, vilket är mycket uppskattat. Biljardbordet används inte, då det står för trångt där det står idag. Bör flyttas. Det är ett generationsskifte vad gäller aktiviteter. Datorer och TV tar allt mer tid. SeniorNet SeniorNet Sweden är Sveriges äldsta och största IT-förening för seniorer 55+, som vill lära sig använda datorer och Internet. Danderydsklubben startade 1999 och uppbär föreningsstöd från kommunen. Föreningen drivs med hjälp av frivilliga handledare som ställer upp med sin kunskap och erfarenhet. Klubben har idag 180 medlemmar som betalar en medlemsavgift på 250 kronor/år. Därtill tillkommer en avgift på 20 kronor/gång för att täcka kostnaderna för uppkoppling på Internet och e- post. Men för att få gå på SeniorNets kurser måste även en medlemsavgift betalas till Mörbygårdens vänner på 100 kronor/år. SeniorNet uppbär ett föreningsstöd från socialnämnden. SeniorNet har idag ett 10-tal stationära datorer i lokalen som skänkts till klubben. Det är blandade åldrar på datakurserna, men en medelålder på ca år. SeniorNets lokal utnyttjas till: datakurser för dem med förkunskaper, måndagar och torsdagar kl. 09,00-15,00 öppet hus med praktisk träning, måndagar och onsdagar kl. 15,00-17,00 föreläsningar om IT, torsdagar kl. 15,00-17,00 Vuxenskolans datakurser genom Mörbygårdens vänner, måndagar och tisdagar kl. 09,00-12,00 och 12,00-15,00 SeniorNet använder även Mörbygårdens vänners cafédel vid sina öppet hus, eftersom den står tom då. De använder då engångsartiklar för att inte störa den ordinarie verksamhetens ordning i köket. SeniorNet använder även värdshuset vid större samlingar då det krävs mikrofon och högtalare. Däremot har föreningen inget direkt samarbete med pensionärsorganisationerna.

4 4 Nuläge Samarbetsavtalet mellan Mörbygårdens vänner och SeniorNet har sagts upp, för att förnyas. Nuvarande avtal reglerar lokalanvändandet, vilket innebär att Mörbygårdens vänner lånar SeniorNets datorer mot att de städar datasalen. Datasalen står tom under en stor del av onsdagarna och under fredag till söndag, och kan inte användas till andra aktiviteter då de stationära datorerna upptar all plats. Datorerna börjar dock bli gamla och kan med fördel bytas ut mot bärbara datorer, vilket medför att det bara behövs ett låsbart skåp för förvaring av dessa. Det innebär på så sätt att andra lokaler med lätthet kan använda till datakurserna, såsom exempelvis lokalen där bokbindarkurserna hålls, varpå datasalen kan få en annan möblering och utnyttjas av fler användare. Pensionärsföreningarna PRO och SPF Idun Pensionärsföreningarna PRO och SPF Idun har var sitt litet kontorsrum vid entrén till Kevinges gemensamhetslokaler. Dessa har tillsammans ca medlemmar i sina föreningar. Båda nyttjar olika sammanträdesrum och värdshuset för sina möten. SPF Idun använder sig dock oftast av hembygdsföreningens lokaler för sina sammanträden. PRO håller kurser i Mörbygårdens vänners lokaler måndagar och fredagar, och SPF Idun nyttjar lokalerna i samband med sin tidningsutgivning fyra gånger/år. Samarbetet mellan pensionärsföreningarna är bra. Andra aktiviteter arrangeras också av PRO såsom promenader, teaterbesök och resor. Nuläge Svårt att få tillgång till sammanträdesrum och utrymmen för förvaring av föreningarnas material och utrustning. Det finns ingen större lokal för föreläsningar o.dyl. Även värdshusets matsal kan vara för liten för större sällskap. PRO kulle vilja göra studiecirklar i lokalerna såsom exempelvis matlagning och engelska. Det finns inga aktiviteter i huset för dem som inte kan ta sig dit själva. Bättre samarbete behövs för att dela lokalerna. Man får jämka lite. Huset behöver få in motorer och schemaläggning för aktiviteterna. Stort behov av både anslagstavla och orienteringstavla vid entrén. Kevinge Värdshus Kevinge Värdshus håller öppet söndag till fredag kl. 09,00-14,00 och serverar mellan portioner/dag. Det är endast husmanskost som säljer och det är tre rätter att välja mellan/dag. Antalet matgäster har minskat under de två senaste åren, medan söndagarna är bra då även hyresgästernas anhöriga äter i matsalen. Värdshuset gör ingen reklam eller marknadsföring för sig, och klarar sig med de 400 matlådor som distribueras på måndagar, onsdagar och fredagar varje vecka, till dem som har matdistribution enligt socialtjänstlagen. Matdistributionen ingår i entreprenörens samlade uppdrag från kommunen.

5 5 Sammantaget levereras ca portioner/vecka till värdshusets gäster och matlådor. Värdshusets priser är: 68 kronor/portion i värdshuset 60 kronor/portion för pensionärer i värdshuset eller ett häfte med 10 kuponger á 57 kronor/portion (570 kronor) 51 kronor/portion för matlåda Kevinge Värdshus har ett bra samarbete alla verksamheter i huset. Mörbygårdens vänner, SeniorNet, PRO och SPF Idun använder alla värdshuset till sina större möten, föreläsningar och musikarrangemang, med eller utan förtäring. Det gör även Röda Korset och Socialdemokraterna, liksom kyrkan som håller i ett välbesökt afternoon tea på onsdagar. Därtill hålls en årligen middag för hyresgästerna via fondpengar. Då brukar ett 80-tal hyresgäster komma, av 98 lägenheter, vilket är bra. Nuläge: Avsaknaden av parkeringsplatser, och framför allt handikapplatser vid entrén, gör att det är svårt att öka kundunderlaget till värdshuset. Avsaknaden av orienteringstavla vid entrén gör att det är svårt att hitta i lokalerna. Många fler av värdshusets kunder behöver fysisk aktivitet för att vidmakthålla sina förmågor. Gymnastiksalen används på fel sätt. Kombinationen kost och motion går att utveckla. Fler borde använda sig av värdshusets uteplats. Det skulle gå bra att arrangera egen förtäring där när värdshuset är stängt. Kevinge Värdshus kan även genomföra temamiddagar på uppdrag. Socialkontorets synpunkter och förslag Delar av kommunens anhörigstöd ska flytta ihop med syn- och hörselkonsulenten och fixaren i en lägenhet i Kevinge seniorboende inom en snar framtid, vilket innebär att det kommer att skapas andra och fler aktiviteter i fastigheten. Då lokalerna inte används optimalt idag och det inte finns någon samordnande planering för de aktiviteter som bedrivs i lokalerna blir det lätt konflikter kring utrymmena, ansvarsfördelning och städning. Det gör att det behövs en förändring av lokalutnyttjandet för att befintliga resurser ska kunna användas maximalt. Vid de intervjuer som genomförts av verksamheterna vid Kevinge seniorboende visar det sig att alla är positiva till ett samarbete med socialkontoret, för att utöka och anpassa utbudet till kommuninnevånarnas behov. Äldre är mer aktiva med egna aktiviteter än tidigare, vilket gör att de aktiviteter som planeras och erbjuds behöver hänga med i utvecklingen för att locka och intressera. Att bedriva aktiviteter med frivillighet är allt svårare idag. Kritik som framförts vid intervjuerna Säkerheten för stölder är ett problem trots att lokalerna är larmade. Det beror på att låssystemet inte är säkert och därför inte heller godkänt av försäkringsbolagen, samt

6 6 att ytterdörren ställs upp med ett kvastskaft efter att dörren låsts. Det gör att det är svårt att ha värdefull utrustning eller möbler i lokalen. Våren 2010 blev exempelvis SeniorNet av med en bärbar dator, genom att en papperslapp petats in i låset. Det har framkommit kritik över att hemtjänstpersonalen inte har sin legitimation synlig. Det är viktigt för både hemtjänstkunderna och verksamheterna i huset att personalen kan legitimera sig. Det har skett en del incidenter som kan undvikas på ett smidigt sätt om alla hjälps åt som vistas i lokalerna. Det har även framkommit kritik över ordningen i tvättstugan, 2:a-handsuthyrningar av lägenheter till släktingar, att lägenheter används till förråd istället för bostad och att parkeringsplatserna är underdimensionerade. Vad gäller parkeringsmöjligheterna, är detta något som samtliga verksamheter tar upp som ett stort problem. Det påverkar antalet besökare till fastigheten och de aktiviteter som bedrivs där. Socialkontoret föreslår att: alla verksamheter vid Kevinge ska vara öppna för seniorer i hela kommunen. en personal direktupphandlas på deltid (18 timmar/vecka) av någon av. kommunens befintliga hemtjänstutförare, för att fungera som en samarbetspart och samordnare av verksamheterna i Kevinges gemensamhetslokaler. aktiviteterna bör hållas från ca. 09,00-10,00 till ca. 15,00-16,00 alla dagar i veckan. avtalen sägs upp med Mörbygårdens vänner och SeniorNet, för omförhandling så få utrymmen som möjligt blockeras av fast utrustning, för att kunna öka lokalutnyttjandet maximalt. Undantag kan vara kontor, förvaring av material och sådant som är omöjligt att flytta såsom vävstolar och biljardbord. samarbetet med andra föreningar ökar, såsom med hembygdföreningen, för att vidga och fördela aktiviteter mellan sig, så att inte alla gör samma saker. kommunens anhörigstöd håller anhörigcafé en gång per vecka i Mörbygårdens vänners lokaler med hjälp av anhörigvårdare. gymnastiksalen används till de aktiviteter som den är ämnad för dvs. fysiska aktiviteter såsom gymnastik på olika nivåer (även sittande), qigong, yoga etc. utomhusmiljön användas till olika aktiviteter. en avgift återinförs för dem som bedriver aktiviteter regelbundet i lokalerna, som täcker olika omkostnader och slitage. hemtjänstföretagen samarbetar professionellt med verksamheterna på Kevinge. andelen p-platser ses över då en ökning av antalet platser är en av de avgörande faktorerna för om Kevinge seniorboende ska bli en tillgänglig och levande miljö. Socialkontorets förslag Socialkontoret föreslår att socialnämnden godkänner socialkontorets utredning av den 31 maj 2011, SN 2010/0088, angående lokalutnyttjandet vid Kevinge pensionärsboende samt ge socialchefen i uppdrag att direktupphandla en personal enligt LOU, av någon av kommunens befintliga hemtjänstutförare, för att samordna verksamheterna i Kevinges gemensamhetslokaler.

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Foto Taina Ahola ANSLAGSTAVLAN Ört och Kryddcafé Kom på vårt första Ört

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober MÅNADSPROGRAM Oktober Herrgärdets Mötesplats Hälsans hus 2015 Månadsprogram oktober Herrgärdets mötesplats Knutsgatan 2D Telefon: 021-39 03 06 Dagverksamhet: 021-39 03 06 Reception: 021-39 03 00 Restaurang:

Läs mer

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga TÖREBODA KOMMUN 2011-03-01 Vård och omsorg INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga Äldreomsorgens dagverksamhet i samarbete med föreningslivet Om du undrar över något eller känner någon som

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Juni - augusti 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Start V.34 Mötesplats Råby

Start V.34 Mötesplats Råby Augusti 2018 Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Start V.34 Mötesplats Råby Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås

Läs mer

MÅNADSBLAD SEPTEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD SEPTEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD SEPTEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser start 12 september 09.30-11.30 PRO Trivselträff

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Januari 2019 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2019 januari ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Gott Nytt År 2019 Onsdag 2 januari Kl. 10:00 Förberedelse

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Januari 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 Nu är sommaren snart här. De ordinarie studiecirklarna slutar under v. 24 (12/6), men Västerorts Aktivitetscenter kommer att hålla öppet

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Mötesplats Duvan JULI OCH AUGUSTI 2015

Mötesplats Duvan JULI OCH AUGUSTI 2015 Mötesplats Duvan JULI OCH AUGUSTI 2015 Foto: Annika Sandahl Stadsdelsförvaltningen Norr Vi hälsar alla pensionärer i stadsdel Norr varmt välkomna! Våra aktiviteter är i Mötesplatsens lokaler på Engelbrektsgatan

Läs mer

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga.

Förord. Programmet ska främja samverkan mellan föreningsliv och den kommunala äldreomsorgen. Alla förslag i programmet är lika viktiga. 1 Förord Det här är Linköpings kommuns program för utveckling av det sociala innehållet i vardagen för personer som är äldre. Programmet beskriver hur Linköping ska arbeta för att möta äldres sociala behov.

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Maj Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 maj ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Onsdag 2 maj Kl. 14:00 Fotgympa/Lättbalans Fredag 4 maj kl. 13-15

Läs mer

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI Hej. Önskar alla god fortsättning på det nya året. Nu är snart alla aktiviter i full gång igen. Lite nya

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ 2018 VÄLKOMMEN TILL OSS! Du håller just nu Träffpunkten Lindomes utbud för våren i din hand. Vi hoppas att detta program väcker din nyfikenhet och får dig att vilja besöka

Läs mer

Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser

Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser FÖR AKTIVITET OCH SOCIAL GEMENSKAP 1 I Södertälje kommun finns flera öppna mötesplatser som dagligen har verksamhet för dig över 65 år. Hit kan du komma för

Läs mer

Programblad september - oktober 2019

Programblad september - oktober 2019 Programblad september - oktober 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 September Matlagning i stora gruppen Du behöver föranmäla dig. Café med önskemusik eller quiz Bingo Melodikrysset

Läs mer

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 2009-06-30 1(5) SN 2009/0077 Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer

Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-10-30 Socialnämnden Dnr Son 2018/435 Förslag till politiker - Stöd till kulturaktiviteter för friska pensionärer Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

Programblad april-maj 2019

Programblad april-maj 2019 Programblad april-maj 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 April Måndag 1/4 Besök från Blomstermåla Träffpunkten från Blomstermåla kommer och besöker oss. Tisdag 2/4 Baka med

Läs mer

Historik. Markle Stiftelsen SeniorNet Sverige

Historik. Markle Stiftelsen SeniorNet Sverige Vår ambition, är att hjälpa medlemmar 55+ personer att få utbildning i hur man kan förenkla livet och få goda sociala kontakter genom att lära sig hantera datorn samt med Internets teknik få tillgång till

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Februari 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 februari ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 februari Kl. 10:00 Vattengympa Kl. 10:30-12

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM November 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 November ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 november Kl. 10.30 Balansgrupp Kl. 10:30

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Juni Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 juni ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Fredag 1 juni Kl. 14:00 Musikkryss med Bosse Fredag 1 juni

Läs mer

November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO

November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO November månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Frivilligcentralen: 0584 473398 Träffpunkt 14: 0584-128 70 Laxå- Röfors PRO: 0584 473398 Vecka 44: Söndag 1/11 Vecka 45: Måndag 2/11 10.00

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Mars 2018 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 mars ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 mars Kl. 11.15 Yoga Kl. 13:00 Salsa/Linedance

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna MÖTESPLATSER FÖR HÖSTEN 2017 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och nåt gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med lokala

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Augusti 2016 - Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 Augusti ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Måndag 1 augusti Måndag 1 augusti kl. 14:00 Tisdag

Läs mer

Motion om seniorernas hus svar

Motion om seniorernas hus svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-27 17 (31) Ks 413 Motion om seniorernas hus svar Dnr 2018/180-109 Harald Hjalmarsson (M) och Yvonne Nilsson (M) har den 18 maj 2018 lämnat in en motion om

Läs mer

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående

Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Riktlinje för stöd till Anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående Socialförvaltningen Vård och Omsorg 2012-04-10 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Direkt stöd till anhöriga i Arboga kommun 6 2.1 Information...

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad?

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? ANHÖRIGSTÖD INFORMATION OCH STÖD TILL DIG SOM VÅRDAR EN ANHÖRIG ANHÖRIGSTÖD 2 TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? Du

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få.

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2018 Till dig som är senior Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. Dagcentral Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser

Läs mer

Sundbybergs seniorkollo 2014 på Väddö Folkhögskola

Sundbybergs seniorkollo 2014 på Väddö Folkhögskola Sundbybergs seniorkollo 204 på Väddö Folkhögskola Här är gästerna som deltog i Seniorkollo vistelsen grupp Och här är gästerna som deltog i Seniorkollo vistelsen grupp 2 Spf Sundbyberg SUNDBYBERG Måndag

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Välkommen. till Elineberg. Uppdaterad 2010-03-17. Design och layout: Marie-Louise Bescher

Välkommen. till Elineberg. Uppdaterad 2010-03-17. Design och layout: Marie-Louise Bescher Välkommen till Elineberg Uppdaterad 2010-03-17 Design och layout: Marie-Louise Bescher I 2000-talets Karlskrona skall äldreomsorgen präglas av valfrihet. Alla skall kunna åldras i trygghet med värdighet.

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Stöd till anhöriga Att vara anhörig eller närstående som ger stöd och omsorg till en äldre, funktionshindrad eller svårt sjuk är en värdefull resurs. Du som anhöriga behöver

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Juli - Augusti 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl.

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad september 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Fritidsverksamhet för äldre (FFÄ) - Samrådsmöte den 31 maj 2012

Fritidsverksamhet för äldre (FFÄ) - Samrådsmöte den 31 maj 2012 Fritidsverksamhet för äldre (FFÄ) - Samrådsmöte den 31 maj 2012 Närvarande: Desirée Björk kontaktpolitiker Alina Ericsson kontaktpolitiker Börje Bystedt representant för pensionärer på Stockbygården Margit

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2 Mötesplats Centrum Maj 2019 Engelbrektsgatan 2 Datum Tid Aktivitet V.18 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 V.19 Måndag 6 10.00-10.20 10.20 ca 11.30 10.00-11.00 10.30-11.30 Samling & ombyte i fritidslokalen Seniorgymnastik

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Pensionärsbostad i Danderyds kommun

Pensionärsbostad i Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Hans Wallöf Tjänsteutlåtande 2009-12-30 1(7) Socialnämnden 2010-01-25 SN 2009/0166 Översyn av principer och regler för tilldelning av kommunala pensionärsbostäder

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM September 2016 + Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 september ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 september Kl. 11:15 Yoga Kl. 14:00

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter December 2018 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-12 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-7 Aktivitetscenter Björken 8-10 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

Slutrapport Förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående 2008

Slutrapport Förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående 2008 1 (8) Slutrapport Förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående 2008 Kommun Nacka kommun Enheten Äldre Kontaktperson Enhetschef Anne-Lie Söderlund Anhörigkonsulent Ove Lindroth Telefon

Läs mer

Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april)

Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april) Aktiviteter för Ett friskare Sverige under v.16 (19-25 april) Dubbelkvarten - lunch och en bit kunskap? Dubbelkvartar för Ett friskare Sverige! På Campus i Östersund. http://www.miun.se/mittuniversitetet/nyheter/aktuellt/kalendarium/

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE Social verksamhet SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE SEPTEMBER DECEMBER 2014 Maria Toll Samordnare anhörigstöd/volontärarbete/förebygga Postadress: Besöksadress: socialverksamhet@grastorp.se

Läs mer

Hjälp och stöd i hemmet FÖR ÄLDRE OCH FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Hjälp och stöd i hemmet FÖR ÄLDRE OCH FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Hjälp och stöd i hemmet FÖR ÄLDRE OCH FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING HJÄLP OCH STÖD I HEMMET Svedala kommun har enligt Socialtjänstlagen (SoL) ansvar för att personer som bor eller vistas i kommunen

Läs mer

Brukarundersökning av socialnämndens resultatmål 2008

Brukarundersökning av socialnämndens resultatmål 2008 DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 9-1-25 1(8) SN9/18 Brukarundersökning av socialnämndens resultatmål 8 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

MÅNADSPROGRAM januari 2016. Råby mötesplats. Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se

MÅNADSPROGRAM januari 2016. Råby mötesplats. Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se MÅNADSPROGRAM januari 2016 Råby mötesplats Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Måndag 4 januari Julöppet i kaféet, kl. 11.00-15.00 kl. 13.00 Berättar- och frågesportskafé

Läs mer

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden SPF Seniorerna Grangärdebygden VÅREN 2018 Priser och praktisk information Måndagscafé 20 kr. Månadsträff 40 kr Alltid inkl. fika. Bjud gärna med en gäst Måndagscafé Varannan måndag, 15.00 SPF-lokalen,

Läs mer

MÅNADSBLAD. december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN

MÅNADSBLAD. december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN MÅNADSBLAD december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Mötesplats Kristallen Torget 1 A, Klippan Kl. 13.30-15.30. Fika till självkostnadspris. Program: 5 dec Våfflor 12 dec Luciatåg Tisdagsfika Balansträning Fredagar

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Mars 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-10 Aktivitetscenter Aspen 11-13

Läs mer

Verksamhetsberättelse Lusthuset VT 2017

Verksamhetsberättelse Lusthuset VT 2017 1 Verksamhetsberättelse Lusthuset VT 2017 Verksamhet Lusthuset har under vårterminen 2017 bedrivit verksamhet för seniorer bestående av: Seniordanskurs på torsdagar arrangerad av Greta, PRO Boo. Linedanskurs

Läs mer

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp Hälsa och Omsorg Vård och Omsorg är vår uppgift! Det ska finnas vård och omsorg av god kvalitet för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning behöver stöd och hjälp. Du ska kunna känna

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Kista aktivitetscenter

Kista aktivitetscenter Öppet vardagar kl 9:00-16:00 Välkommen till Kista aktivitetscenter För dig över 65 år Välkommen! Här hittar du information om Kistas aktivitetscenter för seniorer över 65 år. Centret är beläget i Kista

Läs mer

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2015

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2015 Träffpunkter Lerums kommun Hösten 2015 VÄLKOMMEN ATT VARA MED Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar lite social samvaro och vill komma ut och träffa andra medmänniskor. Här kan du finna

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

Välkomna till Brf. Furumossen

Välkomna till Brf. Furumossen Välkomna till Brf. Furumossen En liten lathund för dig som flyttar in i Furumossen. Lägenhetsnycklar och Tv-nyckel har ni övertagit av den eller de ni köpt er bostadsrätt från. Lägenhetsnyckeln går även

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2014 2015 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015

Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015 Mötesplats Duvan SEPTEMBER 2015 Foto: Annika Sandahl Stadsdelsförvaltningen Norr Vi hälsar alla pensionärer i stadsdel Norr varmt välkomna! Våra aktiviteter är i Mötesplatsens lokaler på Engelbrektsgatan

Läs mer

Ansökningar till föreningsbidrag 2007

Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Sökande förening Ant medl Verksamhet Ink VB Beviljat Ansökt Förslag Anteckningar 2006(kr) 2007(kr) 2007(kr) 1. Södermalms frivilligcenter Viljan 0,75 + 0.5 Långa kontakter

Läs mer

Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016

Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016 Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016 torsdag 1 9.00 9.45 10.00 11.30 Bingo+ fika 30 kr obs! fredag 2 9.00 10.30, spelar spel Fredagsfika. önska låtar och artister som jag tar fram från datorn

Läs mer

Månadsblad april Träffpunkt Årsta

Månadsblad april Träffpunkt Årsta Månadsblad april Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds. Deltagande

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter April 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-8 Aktivitetscenter Björken 9-11 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

Oktober månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO

Oktober månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Oktober månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Frivilligcentralen: 0584 473398 Träffpunkt 14: 0584-128 70 Laxå- Röfors PRO: Alice Sandström: 076-8262386 Solveig Widstrand: 0584-411453

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Februari 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-10 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

Mötesplatser i Norr December 2015

Mötesplatser i Norr December 2015 Blombacka Duvan Anhörigträff Mötesplatser i Norr December 2015 Foto Matton.se Broschyr om alla aktiviteter för Anhörigträffarna i Norr och för Mötesplatserna Duvan och Blombacka Mötesplats Blombacka Våra

Läs mer

Svar på skrivelser från stadsdelsnämnden och pensionärsrådet om lokaler och lokalbidrag samt om öppen, ej biståndsbedömd dagverksamhet

Svar på skrivelser från stadsdelsnämnden och pensionärsrådet om lokaler och lokalbidrag samt om öppen, ej biståndsbedömd dagverksamhet FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 699-516/2008 SID 1 (6) 2009-10-04 Handläggare: Thomas Kultti Telefon: 08-508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2009-10-22 Svar på

Läs mer

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Hyresvillkor upprättade 2015-02-17. Fastställda av styrelsen för HSB brf. Gasellen per den 2015-04-14. 1 Bokning av lokalen Hellbergssalen Hyresvillkor för Hellbergssalen

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer