För oss yngre som blivit lite äldre

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För oss yngre som blivit lite äldre"

Transkript

1 1 KULTUR MALMÖ Höstprogram 2014 För oss yngre som blivit lite äldre

2 2 Vad vill vi göra? Detta är PRO Kultur i Malmös höstprogram Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid mer och fördjupad information på vår hemsida: Kontakta oss PRO Kultur Malmö, Porslinsgatan 3, Malmö. Tel: epostadress: prokultur.malmo@pro.se Bankgiro: Här finns vi: PRO Kultur finns lite varstans Malmö där vi på bästa sätt kan erbjuda kulturupplevelser. Vi är således inte bundna till någon speciell plats utan varje arrangemang har sin egen träffpunkt. Saknar du något eller vill vara med att leda en studiecirkel eller har idéer om aktiviteter, så är du naturligtvis välkommen att höra av dig till Berne Florén på eller E-post: berne.floren@gmail.com Medlemskap Man kan ha sitt huvudmedlemskap i föreningen eller vara föreningsmedlem, då man är huvudmedlem i annan förening. Huvudmedlem i PRO Kultur kostar 300 kr/år. Föreningsmedlem i PRO Kultur för de som redan är huvudmedlem i annan PRO förening 90 kr/år. Intresserad av att vara med i PRO Kultur? Kontakta: Iréne Hagström, eller per E-post:irene.hagstrom@mhus22.se Facebook Öppet för alla som är registrerade på facebook. Här finns det möjlighet att kommentera inlägg och aktiviteter.

3 3 Missa inte vårt nyhetsbrev På vår hemsida är det möjligt att registrera sig som prenumerant av nyhetsbrev. Då får du alltid senaste information om våra aktiviteter direkt som e-post. Det är naturligtvis helt gratis. Har du en smartphone med QR-läsning så kan du fotografera denna för att automatiskt komma till vår hemsida. Styrelsen i PRO Kultur Ordförande Bo Carlqvist tel , bo.carlqvist@sydnet.net Sekreterare, Medlemsinformation Björn Johansson tel , bjorn.johansson52@comhem.se Kassör, Studieorganisatör Berne Florén tel , berne.floren@gmail.com Reseansvarig Ingrid Eriksson tel , i-eriksson@telia.com Medlemsansvarig Iréne Hagström tel , irene.hagstrom@mhus22.se Ledamot Monica Andersson tel , monians@telia.com Ersättare Ingegärd Palmqvist, ingegerd_palmqvist@hotmail.com Ersättare, Reseansvarig Torsten Nilsson tel , torsten.nilsson.oxie@gmail.com

4 4 Studiecirklar Mitt hjärtas Malmö är ett stycke filmhistoria som aldrig tidigare varit tillgänglig för allmänheten de bästa delarna i den filmskatt som projekt Rädda Malmöfilmen samlat in de senaste åren. Dvd filmer, 11 stycken i serien Mitt hjärtas Malmö finns i dag. Filmerna visar Malmö under och någon volym, in på 2000 talet. Mer information finns på hemsidan - På hemsidan finns även ett kommentarsfält. Där man kan skriva och läsa om gruppen har något spännande eller kul att berätta, om det du ser på filmen. Cirkelledare: Anna- Lena Törnkvist. Start: Onsdagen 1 oktober. Tid: ggr. Plats: Mosaiken Porslinsgatan 3, Nils Yngvesson rummet. Sista anmälningsdag: Fredagen den 15 september Har du sitt Malmö, har du sitt varlden Litteraturcirkel I vår litteraturcirkel kommer ni att få tips om vad som kan vara intressant att läsa ur höstens boklådor. Här väljer ni själv vilken eller vilka böcker ni vill läsa. Men ni skall inte bara läsa ni skall givetvis också diskutera bokens innehåll. Cirkelledare: Irene Hagström. Start: Måndagen den 8 september, Tid: kl ggr. Plats: ABF-huset, Spångatan. Sista anmälningsdag: Måndagen den 25 augusti 2014.

5 5 Kommande resecirkel Konstcirkel I samband med vår konstresa till Helsingör och Nivåmuseet, kommer vi att starta en cirkel om den konst vi skall titta på. Till hjälp kommer vi att ha boken Sansernes kultivering. Boken visar LOskolans arkitektur och konst. Cirkeln är på 3 gånger, och kommer att ligga veckorna före avresan den 17 september Här följer ett arrangemang för er som skall vara med på föreställningen den 7 november. Doktor Zjivago Teaterpersonalen ger den 7 november 2014 en kort presentation av Doktor Zijvago, denna hålls i övre foajén ca 45 min före start och varar i 15 min. Presentationen är gratis och erbjudas alla som har biljett till föreställningen. Vi i Pro Kultur kan samlas och gemensamt delta i denna information. Varmt välkomna till denna kvart som blir klockan Föreställningen börjar denna kväll. Är du intresserad av att vara med i någon av studiecirklarna så hör av dig till Berne Florén på eller E-post: berne.floren@gmail.com Alla studiecirklar är gratis för våra medlemmar om inget annat anges.

6 6 Månadsmöten Medlemsmöte Onsdagen den 24 september, klockan Vi kommer att besöka ännu en av Malmös kulturinstitutioner. Ta del av dess verksamhet och se bredden i det Malmöitiska kulturutbudet. Inbjudan kommer i nyhetsbrevet i god tid före mötet. Medlemsmöte Onsdagen den 26 november, klockan Vi kommer att besöka ännu en av Malmös kulturinstitutioner. Ta del av dess verksamhet och se bredden i det Malmöitiska kulturutbudet. Inbjudan kommer i nyhetsbrevet i god tid före mötet.

7 7 Föreläsningar I de dödas vilorum Jeanette Rosengren den 14 oktober, klockan på Porslinsgatan 3 i Malmö. Jeanette älskar att skriva. Parallellt med hennes skrivande studerar hon, mest har det blivit historia, socialantropologi och litteraturvetenskap. Jeanette har en fil.kand. med huvudämnet i historia. Jeanette Rosengren har skrivit boken De dödas vilorum som dokumenterar Malmös aderton kyrkogårdar, lyfter fram det förflutna och speglar samtidigt ett samhälle i stort. De flesta Malmöbor är döda. På stadens begravningsplatser finns de samlade. Deras gravar ger oss perspektiv och vittnar om det förflutna. För den som tar sig tid. Det är fascinerande med begravningsplatser. Här kan man se sociala skillnader, studera genusperspektiv och modeskiftningar. Samhället i stort speglas på en kyrkogård, säger Jeanette Rosengren som har gett ut och skrivit boken I de dödas vilorum, i samarbete med fotografen Urszula Striner. Varje kyrkogård har sin egen historia, arkitektur och religiösa och sociala kontext. Kända, bortglömda och okända personers gravar lyfts fram i text och bild. Fabrikörer varvas med mjölkutkörare. Författare med ryttmästare. Och en och annan kvinna, som ofta får en underordnad roll på gravstenarna, någon gång titulerad änka eller tjänarinna. (Text: Martin Andersson, Sydsvenskan, 20 juni 2013.)

8 8 Nordamerikas indianer. Christer Lindberg professor, socialantropologi, den 13 november klockan 18.00, på Porslinsgatan 3 i Malmö Christer Lindberg har ägnat en stor del av sitt liv med att forska och verka bland de nordamerikanska indianerna såväl i USA som i Kanada. Här finns en outtömlig källa av kunskap om Amerikas ursprungsbefolkning. Vi får höra om indianernas historia och kultur men också den rådande dagssituationen. Christer Lindberg har skrivit många böcker i ämnet antropologi, där vi vill framhåll två böcker om de nordamerikanska indianerna som presenteras här. Den gode och den onde vilden Antropologen Christer Lindberg skildrar i denna bok västerlandets framställningar av indianer alltsedan Columbus dagar och sätter in våra föreställningar om dem i ett historiskt sammanhang. De enkla stereotyperna av den gode och den onde vilden präglas inte bara av förakt och nedvärdering utan också av beundran, avund och rädsla. Lindberg diskuterar fängslande förhållandet mellan "indianen" som negativ och positiv referensgrupp och den framväxande självbilden av västerlandet som världens civiliserade centrum. Ytterst är boken en studie i vem som haft makten att definiera det främmande under århundrandens lopp. I lönnlövens skugga Christer Lindberg ger här, med glimtar från indianbyar, förhandlingsbord, internatskolor och museer, en översikt av de kanadensiska indianerna och deras krav på erkännande, landrättigheter och självstyre. Social misär och fattigdom präglar det dagliga livet på indianreservaten och de som bor där plågas av kollektiva minnen av förtryck och förnedring, men det indianska "uppvaknandet" leder till ökad självkänsla och en renässans för hantverk, konst och religion.

9 9 Resor & studiebesök (Kul tur med PRO Kultur) Konstresa till Danmark 1-dagsresa, 17 september Pris 750 kronor(sek) per person. I priset ingår bussresa, bro-, färje- och vägavgifter. Lunch och eftermiddags kaffe. Det blir även en förmiddagsfika. Avresa från parkeringen Malmö opera klockan Resan går då via Helsingborg och färjan över till Helsingör och LO-skolan. Under besöket blir det en guidad rundvandring för att njuta av deras fina konst. Därefter åker vi söderut till Humlebäcks Kro för att äta en god lunch ca Resan fortsätter till Nivå här skall vi besöka ännu en konstutställning Nivaagaards Malerisamling. Innan vi lämnar Nivå blir det eftermiddagskaffe. Hemfärden går genom Köpenhamn och via Öresundsbron. Anmälan till Ingrid Eriksson Tel: eller i-eriksson@telia.com OBS NY SISTA DATUM FÖR ANMÄLAN Sista anmälningsdag 15 augusti Inbetalning sker till PRO Kulturs bankgiro , senast 22 augusti. Teknisk arrangör AB Kristianstadbuss.

10 10 Teaterbesök Göteborgsoperan KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA Endagstur den 14 november 2014, Pris kronor per person. I priset ingår: Bussresa i modern turistbuss. Musikalbiljett på övre parkett. Middag inkl. dryck. Avresa från Malmö Opera kl Vi stannar strax innan Varberg för att äta middag på restaurang Björkäng. Musikalen Kristina från Duvemåla börjar kl och varar i cirka 3 timmar och 30 minuter. Observera! Vi har endast 45 biljetter. Köpt biljett kan inte avbokas. Anmälan är bindande. Vi åker hemåt och gör lämpligt stopp för bensträckare. Anmälan till Ingrid Eriksson Tfn: eller på i-eriksson@telia.com. Sista anmälningsdag 12 september. Inbetalning sker till PRO Kulturs bankgiro , senast 19 sept. Teknisk researrangör AB Kristianstadbuss.

11 11 Viktig information om anmälan till resor Bokning : Bokning kan inte ske före första bokningsdagen som anges i inbjudan eller programmet. Alla medlemmar ska ha samma förutsättningar. Där inget annat anges så sker anmälningar till Ingrid Eriksson, tfn: eller genom att skicka ett e-brev till: i-eriksson@telia.com OBS. Du får anmäla upp till max 2 personer per resa. Vid anmälan var vänlig att förutom namn och telefonnummer uppge din e-postadress om du har en sådan. Vid begränsat deltagarantal gäller principen "först till kvarn". Betalning: Endagsarrangemang. När du anmält dig till endagsresa så betalar du, om inget annat anges, till PRO Kulturs bankgirokonto Två- eller flerdagarsresor. Resor på två eller flera dagar skall betalas till bussbolaget. Var vänlig att på inbetalningskortet uppge namnen på de personer som betalningen avser. Avbokning: Anmälan är bindande. Vid avbokning av anmält deltagande erläggs full ersättning för de eventuella kostnader som belastar PRO Kultur. Vid avbokning av endagsresa betalas avbokningskostnad enligt researrangörens bestämmelser. Enligt bussbolagens regler återbetalas ingen avgift vid sjukdom eller annat återbud efter sista anmälningsdag till endagsresa.

12 12 Om föreningen Vår programförklaring. Sveriges största organisation för pensionärer, PRO, bevakar och driver samhällsfrågor till gagn för äldre. Medlemmarna i PRO har möjlighet att tillsammans med andra utveckla sina intressen och hitta nya. Inom PROs organisationer över hela landet genomförs mängder med aktiviteter av de mest skiftande slag. Dessa aktiviteter bygger på medlemmarnas egna intressen, beslut och engagemang för genomförandet. Många pensionärer är intresserade av kultur av olika slag. Detta vill föreningen PRO Kultur Malmö ha som ledstjärna för all sin verksamhet. Föreningen består av medlemmar som är särskilt intresserade av kultur- och samhällsfrågor. Det handlar bland annat om musik, teater, föreläsningar, konst, litteratur, studiebesök, resor, workshops och utställningar. Medlemskapet i föreningen PRO Kultur Malmö blir ännu meningsfullare för fler människor. Föreningen står bakom PROs stadgar, handlingsprogram och arbete att bevaka äldres situation och villkor i samhället. ABF i Malmö. Skådebanan och Konstfrämjandet är en resurs för föreningen och viktiga samarbetspartners. Våra aktiviteter PRO Kultur Malmö skall organisera och genomföra aktiviteter inom följande områden musik, föreläsningar, konst, litteratur, studiebesök, resor och utställningar. Vi tror på en gemensam upplevelse av kulturen, att gemenskap dels hjälper oss att bli aktiva och dels berikar upplevelsen. Våra medlemmar Medlemmarnas intressen ska vara drivkraften för verksamheten, som vilar på engagemang och delaktighet. PRO Kultur Malmö är ett komplement till PRO-föreningarna i Malmö och vänder sig till alla pensionärer i Malmö. Man kan ha sitt huvudmedlemskap i föreningen eller vara föreningsmedlem, då man är huvudmedlem i annan förening. PRO Kultur Malmös samarbetspartners:

KULTUR MALMÖ Vårprogram 2014 1

KULTUR MALMÖ Vårprogram 2014 1 KULTUR MALMÖ Vårprogram 2014 1 Ett års jubileum Detta är PRO Kultur i Malmös första vårprogram. Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid mer och fördjupad information på vår hemsida:

Läs mer

HÖSTPROGRAM 2015 För oss yngre som blivit lite äldre

HÖSTPROGRAM 2015 För oss yngre som blivit lite äldre 1 KULTUR MALMÖ HÖSTPROGRAM 2015 För oss yngre som blivit lite äldre 2 Vad vill vi göra? Detta är PRO Kultur i Malmös höstprogram 2015. Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid

Läs mer

VÅRPROGRAM 2016 För oss yngre som blivit lite äldre

VÅRPROGRAM 2016 För oss yngre som blivit lite äldre 1 KULTUR MALMÖ VÅRPROGRAM 2016 För oss yngre som blivit lite äldre 2 Vad vill vi göra? Detta är PRO Kultur i Malmös vårprogram 2016. Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid mer

Läs mer

Höstprogram 2013 KULTUR MALMÖ

Höstprogram 2013 KULTUR MALMÖ Höstprogram 2013 KULTUR MALMÖ Vårt första program Detta är PRO Kultur i Malmös första tryckta program. Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid mer och födjupad information på

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

För oss yngre som blivit lite äldre

För oss yngre som blivit lite äldre 1 KULTUR MALMÖ HÖSTPROGRAM 2016 För oss yngre som blivit lite äldre 2 Vad vill vi göra? Detta är PRO Kultur i Malmös höstprogram 2016. Vi hoppas att du finner något som är tilltalande. Du hittar alltid

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 Enligt tidigare utskick: Fredagen den 25 januari kl. 19.00 Opera på bio i Skoghalls Folkets Hus, gå två betala för en (240 kr) Anmälan till Ingvar Johansson tel. 073

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

För oss yngre som blivit lite äldre

För oss yngre som blivit lite äldre 1 KULTUR MALMÖ V Å R P R O G R A M 2 0 1 5 MED SIKTET INSTÄLLT PÅ HÖSTEN 2015 För oss yngre som blivit lite äldre 2 Vad vill vi göra? Detta är PRO Kultur i Malmös vårprogram 2015. Vi hoppas att du finner

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum SPF Seniorerna Rosenkälla - Endagsresa Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum Tisdag den 31 mars 2015 En endagsresa till - Artipelag - den nya privata konsthallen vid Baggensfjärden, på Värmdö, som invigdes

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2009

Nyhetsbrev Nr 3-2009 1 Nyhetsbrev Nr 3-2009 2009-08-18 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Nu när sommaren 2009 går mot sitt slut och de flesta lönearbetare har avslutat sin semester

Läs mer

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt:

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt: Aktuellt Nummer 9 september 2013 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 pro-skane@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Din

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Kungsör. Program Välkommen till våra aktiviteter.

Kungsör. Program Välkommen till våra aktiviteter. Kungsör Program 2019. Välkommen till våra aktiviteter. www.pro.se/kungsor Ordförande Gunilla Lindström 128 40 V. ordförande Studieorganisatör Ulla Stenberg 130 94 Sekreterare Britt Lindgren 0704109112

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Denna veckas innehåll: Matsedel

Denna veckas innehåll: Matsedel Sista dag för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till Anders, anders.baltsjo@kommun.gellivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel NA prov SV NY faktureringsadress Öppethus Eva,Anders borta Efterlysning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33 Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening Aktiviteter under 2016 Reservation för eventuella ändringar och tillägg samt ändringar av tider. Information om ändringar sker genom uppdateringar via vårt

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (26 30 september 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Kalendarium vecka 39 Vaktmästeriet

Läs mer

Välkommen till Vidarkliniken

Välkommen till Vidarkliniken Välkommen till Vidarkliniken Information till patienter Dagrehabilitering VIDARKLINIKEN E N U N I K K O M B I N AT I O N AV S K O L M E D I C I N OCH ANTROPOSOFISK LÄKEKONST Välkommen till Vidarklinikens

Läs mer

Vi har för närvarande gjort en förhandsbokning på arrangemanget och den gäller fram till: 2012-02-09

Vi har för närvarande gjort en förhandsbokning på arrangemanget och den gäller fram till: 2012-02-09 Föreningen Sickhouse Bjärevägen 7 232 54 Åkarp DFDS A/S Sundkrogsgade 11 2100 København Ø Telefon: 042 266 050 Fax: + 45 3342 3311 CVR. nr : 14194711 VAT-nr: 14194711 Köpenhamn 9 januari 2012 Hej Dan-Ola,

Läs mer

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018.

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Veckobrev nr 11 (12 mars-18 mars) 2018 Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Hantverk och Datahjälp/ Onsadag den 14 mars Välkomna till Malmtorpsvägen

Läs mer

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande.

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande. 1 Skellefteå i december 2017 Välkommen till PRO Skellefteå under 2018! Alla pensionärer, oavsett ålder och bostadsort, är välkomna till PRO Skellefteå och alla aktiviteter. Har du, som redan är medlem,

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2019. Aktiviteter Våren: Stick-café onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek Inga-Lott Håkansson 0480-473062 Träslöjd torsdagar kl. 15.00 Lindsdalsskolan Ingvar Carlsson

Läs mer

1 PROGRAM VÅREN 2015

1 PROGRAM VÅREN 2015 1 PROGRAM VÅREN 2015 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

RESOR Buss avgår från Brukslagarvägen i Nyköping Anmälan om deltagande Telefonnumret är 26 88 65 Obs

RESOR Buss avgår från Brukslagarvägen i Nyköping Anmälan om deltagande Telefonnumret är 26 88 65  Obs RESOR Reseprogrammet är tillgängligt för alla SPF-föreningar i Nyköpings och Oxelösunds kommuner, SPRF i Nyköping samt PRO i mån av plats. Buss avgår från Brukslagarvägen i Nyköping. Aktuell information

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar Höör 2016 höst - vinter Kom med och forma framtiden för pensionärer Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil Motionsdanser-Temakvällar PRO Höör Expedition Storgatan 7 Hemsida: pro.se/hoor

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Det känns lite konstigt att önska God Jul och Gott Nytt År i oktober. Men det är mycket som känns så i dessa tider R T P - Malmö Verksamheten fjärde kvartalet 2003 Datum på nyhetsbrevet 21 september GOD JUL & GOTT NYTT ÅR I det här numret: God Jul & Gott Nytt År 1 1 Aktiviteter 2 Kalender 3 Telefonlista 4 Det känns

Läs mer

Funktionshindersorganisationerna. Utbildningar & träffar 2014

Funktionshindersorganisationerna. Utbildningar & träffar 2014 Funktionshindersorganisationerna Utbildningar & träffar 2014 ABF Västernorrland erbjuder Funktionshinderrörelsen utbildningar och dessa kan genomföras som dagskurs, internat, externat eller som studiecirkel.

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal SYV informerar Skolvalet

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum:

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum: Open Stage! Kultur arrngerar en gång i månaden OPEN STAGE i Kulturhuset Fyren, Café Trubaduren. Alla är välkomna att framföra något från scenen i Café Trubaduren. Lika välkommen är man om man bara vill

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

PRO Eslöv 2017 styrelse och expedition.

PRO Eslöv 2017 styrelse och expedition. PRO Eslöv 2017 styrelse och expedition. Ordförande Lena Larsson 073-370 59 23 Kassör Gunilla Gulam 073-344 64 04 Sekreterare Ulla-Berit Nilsson 0413-162 20 Studieorganisatör Ally Grönvall 0413-165 18 V.

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Asylsökande från Kosovo i Sverige. Kan de utsatta få skydd som internflyktingar i Serbien? Kan de avvisas till Kosovo?

Asylsökande från Kosovo i Sverige. Kan de utsatta få skydd som internflyktingar i Serbien? Kan de avvisas till Kosovo? ETNISKA MINORITETER FRÅN KOSOVO Asylsökande från Kosovo i Sverige. Kan de utsatta få skydd som internflyktingar i Serbien? Kan de avvisas till Kosovo? Välkommen att lära mer på Immigrantinstitutet i Borås

Läs mer

Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015. med CCS resor. Träffpunkter och sysselsättning

Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015. med CCS resor. Träffpunkter och sysselsättning Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015 med CCS resor Träffpunkter och sysselsättning LÅNGRESOR 2015 Ullared 17-19 mars Prag 20-23 april Helsingborg 17-21 maj Göteborg 8-11 juni Piteå 16-21 augusti Norrköping 25-27

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2013 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Resor och Läger Sommaren 2013

Resor och Läger Sommaren 2013 Resor och Läger Sommaren 2013 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har ett gemensamt utbud av resor och lägerverksamhet. et är anpassat till hur många som följer med eller får plats

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll.

organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Ledarutveckling Du är viktig! Vi vill ge dig som arbetar med människor i grupp och dig som är aktiv i en organisation eller förening, möjligheten att utvecklas i din roll. Som cirkelledare, förtroendevald,

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för HÖSTEN 2015 DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 34. Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för HÖSTEN 2015 DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 34. Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för HÖSTEN 2015 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV HÖSTENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 34 Anmälningstiden för höstens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vårens program 2018 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla! Efter en mycket regnig och mörk

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5 Hjärtbladet Medlemsblad nr 5 Februari 2018 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Ordet! Hej alla, Tänk att det gått ett helt år sedan jag valdes och trädde in som ordförande för föreningen

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Välkommen till kurser och konferenser våren 2016 Som förtroendevald eller tilltänkt förtroendevald inbjuds du till ett antal kurser och konferenser som vi

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016 Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2016 FRITIDEN Hej! Här kommer Vår - programmet 2016. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Nordiskt Forum 20 22 november 2009

Nordiskt Forum 20 22 november 2009 INBJUDAN TILL NORDISKT FORUM 2009 Nordiskt Forum är en mötesplats mellan forskare, odlare och intresserade som söker kunskap om och vill vidareutveckla den biodynamiska odlingen i Norden. Arrangör är och

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer