Grunden sitter i ett överlägset kvalitetsstål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grunden sitter i ett överlägset kvalitetsstål"

Transkript

1 Sömlösa rör

2 Grunden sitter i ett överlägset kvalitetsstål Ovako är en fullt integrerad stålproducent, där vi själva styr hela processkedjan från stålverk till varmvalsning av rör och vidareförädling av dessa rör i form av kallbearbetning och/eller kapning av förkomponenter. Ett grundläggande krav på en specialstålstillverkare är att stålets egenskaper är likvärdiga gång efter gång, från leverans till leverans. Denna jämnhet kommer från att processen själv håller en hög och jämn kvalitet. En stark indikator på högkvalitativa stål är syreinnehållet i stålet. Detta värde reflekteras direkt i antalet oxidpartiklar i stålet. En lägre syrehalt ger helt enkelt ett renare stål. De syrehalter som Ovakos stål uppvisar är unika. Ingen tillverkar ett så rent stål, smälta efter smälta. En annan parameter för bedömning av stålets kvalitet, som är i nivå med syrehalten, är möjligheten att styra analysen (den kemiska sammansättningen) så att en så liten spridning som möjligt uppkommer mellan varje smälta. Detta ger jämna, repeterbara egenskaper på slutprodukten hos kunden. Vår målsättning är att vara en partner med våra kunder ur såväl teknisk som kommersiell synpunkt. Våra tekniska specialister står beredda att samarbeta med kunderna. Detta ger oss möjligheten att optimera egenskaperna i stålet för både slutproduktens behov såväl som tillverkningsprocessen. Vi kan både utveckla nya bättre stål och vässa egenskaperna i befintliga, skräddarsy lösningar, förbättra skärbarhet eller t. ex. värmebehandlingseffekten.

3 Erfarenhet och modern teknik säkrar slutprodukten Ovako är en av världens största tillverkare av sömlösa rör för rullningslager. Dessutom är vi en viktig leverantör av rör till den allmänna verkstadsindustrin och fordonsindustrin. Rören levereras i varmvalsat eller kallbearbetat utförande. De kallbearbetade rören är antingen kallvalsade eller kalldragna. Vi kan även leverera rör med en utvändig bearbetning som varmvalsade, skalsvarvade rör eller kallbearbetade, centerlesslipade rör. En stor andel av våra kunder har redan insett fördelen att få rören kapade till sin detaljlängd direkt från oss. Denna kapning görs i kostnadseffektiva höghastighetskapmaskiner. För att tillfredsställa kundernas behov och förväntningar tillverkar vi rör med väldefinierade egenskaper från vår egen ståltillverkning och moderna precisa rörverk. Ett omfattande kvalitetssäkringssystem kombinerat med stor erfarenhet och kompetens hos våra medarbetare bidrar till den höga kvalitet som kännetecknar våra produkter. Vi siktar på nollfel i vår produktion. För att minska den "mänskliga faktorns" inflytande till ett minimum, har vi har investerat i moderna mät- och kontrollutrustningar som är inbyggda i våra processer. Exempel på sådan utrustning i våra rörverk är YD-mätare med laserteknik samt väggmätare med hjälp av gammastrålning. Kontroll av YD och vägg med ultraljud samt sökning av ytdefekter med ultraljud och virvelström. Dessutom genomför våra operatörer, som stöd till dessa automatiska mätsystem, även olika manuella mätningar och kontroller som utvärderas med olika numeriska metoder och verktyg som Statistisk Processtyrning (SPS) och Mätsystemanalys (MSA).

4 Varmvalsade och kallbearbetade rör Maskintillägg Vanligtvis levererar vi rör för en detalj i en viss applikation, som stöd för detta anger vi ett garanterat rensvarvat färdigmått för alla våra rördimensioner. Hela dimensionsområdet är optimerat för minsta möjliga maskintillägg vare sig man använder invändig eller utvändig centrering vid bearbetning. Det generella garanterade maskintillägget gäller upp till en detaljlängd av 2,5 ggr YD. Toleranser Storleken på maskintillägget kommer från vilka toleranser ett rör tillåts hålla. Då Ovako har mycket snäva toleranser kan vi erbjuda rör med små maskintillägg. De snäva toleranserna gäller både YD och väggtjocklek såväl som dimensionsparametrar som rakhet och ovalitet. I praktiken betyder detta ett bättre utbyte för kunden och därmed lägre kostnader för komponenter som tillverkas av våra rör. YD/Väggtjocklek Enligt tabellen till höger. Rakhet Max avvikelse från den räta linjen är 1 mm pilhöjd på en mätlängd av 1 m. Ovalitet Maximal ovalitet är 65% av toleransvidden. Längd Rören kan levereras i fabrikationslängd (utan toleranskrav) eller i fixlängd med snäva toleranser. Varmvalsat Varmvalsat, Kallbearbetat skalsvarvat (inkl. slipat) Väggtjocklek (mm) Dimensionsområde Diameter- och väggtolerans Ytterdiameter (mm) Utförande Dimension YD-tolerans Väggtolerans Varm- YD 80 mm ± 0,4 mm valsade YD > 80 mm ± 0,5 % av YD Vägg < 12 mm Vägg 12 mm ± 0,7 mm ± (5 % x väggtjocklek + 0,1 mm) Skal- Alla dimensioner + 0,25/ 0 mm svarvade Vägg < 12 mm ± 0,8 mm Vägg 12 mm ± (5 % x väggtjocklek + 0,2 mm) Kall- YD < 40 mm + 0,30/ 0 mm* bearbetade YD 40 (80) mm + 0,35/ 0 mm* (kallvalsade YD ,40/ 0 mm* eller dragna) Vägg < 6 mm ± 0,30 mm Vägg 6 (8) mm ± 0,35 mm Vägg 8 ± 0,40 mm * Värmebehandling efter kallbearbetning förändrar toleranserna. Längd 4-9 m 1,8-9 m 1,8-6 m Leveransutförande Ändutförande Alla rör levereras med renkapade ändar. Gradning eller fasning kan genomföras på begäran. Ytor Rören levereras normalt utan något speciellt rostskyddsmedel. Detta kan dock beläggas på rörets ytteryta på begäran. Buntning/Förpackning Rören är normalt buntade med stålband i 6-kantbuntar med en jämn buntände. Längdsortering av rören inom en bunt kan genomföras på begäran. Rören kan även sorteras i fast antal rör/bunt. Buntvikt bestäms tillsammans med kund. Endast en charge per bunt. Märkning Varje rör märks med text utmed rörets längd som ger information bl.a. om dimension, stålsort och charge. Andra rörmärkningar som hårdstämpling och/eller färgmärkning av rörände utföres på begäran. Varje bunt är sedan märkt med en bricka innehållande information om röret, bunten och orderdata. Allt märkt både med alfanumerisk text såväl som med streckkod.

5 Förkomponenter En ökande andel av industrin går över till att köpa delvis eller helt färdigbearbetade komponenter. Ovako har noterat detta och investerat stora resurser i tillverkning av förkomponenter, framförallt i form av kapning av rör samt fasning av kapade detaljer. Vår produktion är byggd för både korta ledtider och bästa produktegenskaper. Allt med målet att ge en produkt som är optimerad för kundens alla krav. Maskinparken är flexibel och kan hantera såväl små enskilda order som långa serier. Genom den stora erfarenheten från olika typer av applikationer kombinerat med våra produkters bredd, är Ovako unikt i att kunna erbjuda lösningar som bäst möter kundens alla krav. Produktprogram Dimensioner, toleranser och ytutförande är desamma som normalt anges för rör. YD: mm Längder: mm Kapade ringar kan på begäran levereras med blästrad yta. Fasning kan göras på fixlängdkapade rör, med följande begränsningar: Max längd: 350 mm, Max YD: 130 mm Max detaljvikt: 3,5 kg Avvikelse från vinkelrät snittyta är max 1% av YD. Denna avvikelse ingår normalt i den längdtolerans vi ger på kapad detalj. Vinkelavvikelsen är dock styrande om denna överstiger längdtoleransen. Längdtoleranser, standard* Detaljlängd (mm) YD mm YD mm Leveransutförande Förpackning Komponenter levereras förpackade i pall med krage, löst liggande eller i bestämt mönster. Pallarna kan både inredas med och utan vaxpapp eller plast. Utvändigt kan vi på begäran även plasta pallarna med krympplast. Krav på kundspecifika förpackningar kan också tillgodoses. Märkning Material som levereras direkt från verk till kund är märkt enligt internationell fordonsstandard både med alfanumerisk text samt med streckkod. Kundspecifika data kan också anges på begäran ,0/ 0 + 2,0/ ,0/ 0 + 3,0/ ,0/ 0 + 4,0/ ,0/ 0 + 6,0/ 0 *Snävare toleranser kan erbjudas i specialmaskiner.

6 Kvalitet, service och material Kvalitet Som stöd i vårt dagliga arbete att bibehålla och förbättra vår kvalitet och miljö har vi ett antal formella system. Dessa system är granskade och godkända enligt ISO 9000 och ISO/TS 16949, vad gäller kvalitet. Och ISO och OHSAS för vårt interna och externa miljöarbete. Kopior på certifikat finns nedladdningsbara på vår hemsida. Standarddimensioner och lagerprogram Som en service till våra kunder har vi ett program av standarddimensioner vilka ger möjlighet att erhålla rör i små poster. En minsta orderstorlek av våra standardrör är 1 ton. Och ledtiden är en tredjedel av vad som vi behöver för tillverkning av samma rör. Ovako har två olika standardprogram, båda med lager av rören vid verk och vid vissa av våra säljbolag och utsedda distributörer. Ett standardprogram är rör i rullningslagerstålsorter. Totalt ca 350 olika rördimensioner med YD från 30 till 205 mm. YD mm är under utveckling. Det andra är ett ämnesrörsprogram i ett mikrolegerat konstruktionsstål, Ovako 280. Detta program har sin grund i den europeiska standarden EN Vi lagerhåller ca 250 olika rördimensioner med YD från 30 till 250 mm. Såväl rör för rullningslager som ämnesrör kännetecknas av Ovakos snäva toleranser och därmed små maskintilllägg. För varje rördimension anger vi det garanterade rensvarvade måttet, såväl för invändig som utvändig chuckning. För mera detaljer kring våra lagerprogram se även vår hemsida Stålsorter och värmebehandling I en affär ser vi oss inte bara som en leverantör av en ståldetalj i form av ett rör. Utan vi har även stort fokus på materialvalet och att materialets egenskaper är lämpade för kundens applikation. För att göra detta möjligt har vi ett stort program av olika stålsorter samt en meny av olika värmebehandlingar som kan ge de rätta egenskaperna och få ut det mesta av materialet. De värmebehandlingar vi kan göra internt är: Normalisering Mjukglödgning Avspänningsglödgning Etappglödgning Styrd svalning i samband med rörvalsning Seghärdning En kommentar till seghärdningen är att denna görs med induktiv uppvärmning direkt följt av släckning med vattenspray vilket ger minimal glödskalsbildning och därmed bättre ytor. De redan efter valsningen snäva YDoch väggtoleranserna påverkas minimalt i seghärdningen (se nedan). Denna process ger dessutom bättre mekaniska egenskaper jämfört med konventionell seghärdning i batchugn och släckning i olja. Och slutligen är induktiv seghärdning ur miljösynpunkt vida överlägsen konventionella processer då vi undviker alla miljöproblem med släckningsoljor. YD-tolerans ± 7,5% av YD Varmvalsade seghärdade rör ( min ± 0,6 mm) Väggtolerans ± 7,5% av väggtjocklek Varmvalsade seghärdade rör ( min ± 0,8 mm) Rakhet, varmvalsade seghärdade rör Standard: max 2 mm avvikelse mätt från en rak linje, mätt över 1 m längd. Special: max 1 mm avvikelse mätt från en rak linje, mätt över 1 m längd.

7 Stålsorter (exempel) I nedanstående tabell anges ett urval av Ovakos stålsortsbenämningar, och ekvivalenta internationella benämningar. En exakt jämförelse är ofta svår att göra. Dessa exempel visas bara som riktlinjer För mer information om våra stålsorter och deras egenskaper var vänlig se vår "STEEL NAVIGATOR" på vår hemsida EN BS SAE DIN W.Stoff AFNOR SS Genomhärdande rullningslagerstål Ovako Cr6 534A Cr C Ovako CrMo7 100CrMo7 100CD6 Mikrolegerade höghållfasta konstruktionsstål Ovako 280 E MnV6 20MV6 Ovako 281 E MnV6 20MV6 Sätthärdningsstål Ovako NiCr M17 18NiCr-4 20NC Ovako NiCrMo4 805M NiCrMo NCD Ovako MnCr5 16MnCr MC Seghärdningsstål Ovako 047 C45E 080M Ck XC Ovako CrMo CrMo CD Ovako CrMo4 708A CrMo CD Ovako 326/327 42CrMo4 709M CrMo CD Ovako CrNiMo6 817M CrNiMo NCD6 2541

8 Ovako är en ledande europeisk producent av långa specialstålprodukter till den tunga fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, valstråd, rör, ringar och förkomponenter. Bolaget har 15 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA. Omsättningen är 1,7 miljarder euro och antalet anställda är personer. Den totala stålproduktionen är 1,8 miljoner ton. FÖRSÄLJNING: Frankrike: Ovako France S.A.S. 14, rue de Mirande FR Dijon Tel: +33 (0) Fax: +33 (0) Tyskland/Österrike/Tjeckien/ Slovakien/Ungern: Ovako GmbH Postfach 1255 D Erkrath Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) Polen: Ovako Polska Sp. z.o.o. 15 Jana Pawla II Avenue Warszawa Tel: +48 (0) Fax: +48 (0) Ryssland: OOO Ovako Business centre Zeleniy Grad office 1812 Savelkinskiy proezd, , Zelenograd Moskva Tel: +7 (495) Fax: +7 (495) Storbritannien: Ovako Limited Unit 2 York s Park Blowers Green Road Dudley DY2 8UL Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) USA/Kanada/Mexiko: Ovako North America, Inc Assembly Drive Suite 312 Fort Mill, SC Tel: Fax: Övriga länder: Ovako Tube & Ring AB SE HOFORS Tel: +46 (0) Fax: +46 (0) PRODUKTION: Sverige: Ovako Tube & Ring AB SE HOFORS Tel: +46 (0) Fax: +46 (0) HR-54GB SE Ovako

Skärande bearbetning stång och rör

Skärande bearbetning stång och rör MARKNADENS BREDASTE SORTIMENT Skärande bearbetning stång och rör Rör och stång för skärande bearbetning Heléns - din affärspartner Helénskoncernen bedriver handel med rör- och stålprodukter i svart- och

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR KUNDANPASSADE STÅLRÖRSLÖSNINGAR Heléns sortiment av STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR A Distribution Company YD Ø 44,50 YD Ø 48,30 YD Ø 51,00 YD Ø 54,00 SÖMLÖSA VARMVALSADE STÅLRÖR 44,50 3,20 3,26 44,50 4,50 4,44

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR KUNDANPASSADE STÅLRÖRSLÖSNINGAR Heléns sortiment av STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR A Distribution Company SÖMLÖSA VARMVALSADE STÅLRÖR Heléns erbjuder marknadens bredaste sortiment av sömlösa varmvalsade rör

Läs mer

Produkterna i vårt specialstålssortiment lagerhålls i ett helautomatiskt höglager, vilket ger snabb och effektiv lagerhantering.

Produkterna i vårt specialstålssortiment lagerhålls i ett helautomatiskt höglager, vilket ger snabb och effektiv lagerhantering. Produkterna i vårt specialstålssortiment lagerhålls i ett helautomatiskt höglager, vilket ger snabb och effektiv lagerhantering. VARA PRODUKTER KEMISK SAMMANSÄTTNING OCH MEKANISKA VÄRDEN Detta kapitel

Läs mer

Stålprodukter för hydraulik

Stålprodukter för hydraulik Stålprodukter för hydraulik Sortiment, toleranser och produktion www.tibnor.se För hydraulikens krävande värld Om du letar efter material eller produkter som passar hydraulikapplikationer har du hamnat

Läs mer

Vår målsättning 100% nöjda kunder

Vår målsättning 100% nöjda kunder Kalldraget stål april 09 2 Boxholm Stål är Nordens största tillverkare och lagerhållare av kalldraget stångstål. Genom att envist hålla fast vid övertygelsen att hög kvalitet på alla områden lönar sig,

Läs mer

TRIOMET. Stål PRODUKTKATALOG. Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter

TRIOMET. Stål PRODUKTKATALOG. Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter TRIOMET PRODUKTKATALOG Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter Innehållsförteckning Lagerprogram Finbearbetade plattor/ Slipade

Läs mer

Konstruktionsstål prislista 10-4

Konstruktionsstål prislista 10-4 Konstruktionsstål prislista 10-4 en del av SVENSK industri ThyssenKrupp Materials Sverige TK verktygsstål konstruktionsstål rostfritt rör handelsstål metaller en del av SVENSK industri Vi har valt att

Läs mer

Rör som håller ihop din vardag

Rör som håller ihop din vardag Kundanpassade stålrörslösningar Heléns sortiment av Varmvalsade rör & stång Rör som håller ihop din vardag Du hittar sömlösa varmvalsade rör och stång från Heléns i de flesta applikationer inom konstruktion

Läs mer

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING Om du upplevt att stål med ojämn kvalitet stör din produktion rekommenderar vi ett byte till SSAB Boron. SSAB BORON STÅLET SOM GÖR DIN PRODUKTION ENKLARE OCH MER

Läs mer

VÄRMEBEHANDLAD STÅNG FRÅN OVAKO

VÄRMEBEHANDLAD STÅNG FRÅN OVAKO VÄRMEBEHANDLAD STÅNG FRÅN OVAKO VARFÖR VÄRMEBEHANDLING? GÖRA HÅRT (HÄRDA) GÖRA MJUKT (GLÖDGA) GÖRA SEGT (SEGHÄRDA, NORMALISERA) FÖRBÄTTRA SKÄRBARHETEN (ETAPPGLÖDGA) TA BORT SPÄNNINGAR (AVSPÄNNINGSGLÖDGNING)

Läs mer

Kalldraget stål. November 2011

Kalldraget stål. November 2011 Kalldraget stål November 2011 2 Boxholm Stål är Nordens största tillverkare och lagerhållare av kalldraget stångstål. Vi är övertygade om att hög kvalitet på alla områden lönar sig. Därför har vi gjort

Läs mer

Svetsade runda precisionsstålrör enl. EN 10305-3 (DIN 2394)

Svetsade runda precisionsstålrör enl. EN 10305-3 (DIN 2394) Svetsade runda precisionsstålrör enl. EN 10305-3 (DIN 2394) Rören används i produktion där man ställer höga krav på måttnoggranhet och ytbeskaffenhet, t.ex. tillverkning av detaljer till bilindustri, möbler,

Läs mer

M-stål, still going strong

M-stål, still going strong 20.5.2013 1 M-stål, still going strong Elmia 2012 Johan Backman, Imatra 20.5.2013 2 Tillverkningskostnader M-Stål (M=Machinability) Minskar bearbetningskostnaderna Skonsamt mot verktygen Högre skärhastigheter

Läs mer

Oktober Kalldraget stål

Oktober Kalldraget stål Oktober 2015 Kalldraget stål STEELTEC BOXHOLM Vår målsättning nöjda kunder Steeltec Boxholm AB är Nordens största tillverkare och lagerhållare av kalldraget stångstål. Vi är övertygade om att hög kvalitet

Läs mer

Stångprodukter från Ovako

Stångprodukter från Ovako Stångprodukter från Ovako Kompetens och resurser nära marknaden Ovako-koncernen har sitt ursprung i en sammanslagning av traditionsrika stålföretag. Omfattande erfarenhet och kunskap som byggts upp under

Läs mer

Ett bredare sortiment

Ett bredare sortiment Ett bredare sortiment Livallco levererar och lagerför material som normalt inte lagerhålls av stålgrossister. Styrkan hos företaget är ett brett sortiment och 30 års erfarenhet. Tre decenniers import och

Läs mer

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER Om andra stål ger dig problem, testa SSAB Domex. Det är optimerat för att öka din produktivitet och slutproduktens prestanda. SSAB DOMEX UTFORMAT FÖR

Läs mer

Företagspresentation 1. Konstruktionsstål 2. Konstruktionsstål 3. Verktygsstål 4. Rostfritt 5. Metaller 6. Övrigt 7

Företagspresentation 1. Konstruktionsstål 2. Konstruktionsstål 3. Verktygsstål 4. Rostfritt 5. Metaller 6. Övrigt 7 Företagspresentation 1 Konstruktionsstål 2 Automatstål Kalldragen Plattstång Stränggjutgods Konstruktionsstål 3 Seg- och Sätthärdningsstål Nitrér- och Fjäderstål Maskin- och allmänna konstr. Stål Obearbetad

Läs mer

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING PRODUKTIONSSERVICE PRODUKTIONSSERVICE Vidareförädlingen av våra produkter, det vi inom BE Group kallar för produktionsservice, är en betydande och växande del av vår verksamhet. Vår ambition och målsättning

Läs mer

VARMVALSADE STÅLRÖR SÖMLÖSA VARMVALSADE RÖR. Produktprogram

VARMVALSADE STÅLRÖR SÖMLÖSA VARMVALSADE RÖR. Produktprogram Produktprogram VARMVALSADE STÅLRÖR SÖMLÖSA VARMVALSADE RÖR Rör för konstruktion och skärande bearbetning. Heléns har ett komplett lager av kvaliteter och dimensioner som passar din produktion. I samarbete

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

Stålkvalitet C% Mn% Si% P% S% V%

Stålkvalitet C% Mn% Si% P% S% V% Teknisk information STÅNG SLIPAD STÅNG Stålkvalitet C Mn Si P S V 20MnV6 motsv. SS 2142 0,16 0,22 1,30 1,70 0,10 0,50 max 0,035 max 0,035 0,10 0,20 C45 motsv. SS1672 0,42 0,50 0,50 0,80 max 0,40 max 0,035

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Hur kan vi hjälpa dig? Steel Service Center ArcelorMittal BE Group SSC AB är resultatet av ett joint venture mellan ArcelorMittal och BE Group. Vi ser en oerhörd styrka i att ingå i och vara delägda av ArcelorMittal, världens

Läs mer

RÖRKATALOGEN. Precisionsstålrör, ledningsrör, konstruktionsrör och ämnesrör. www.tibnor.se

RÖRKATALOGEN. Precisionsstålrör, ledningsrör, konstruktionsrör och ämnesrör. www.tibnor.se RÖRKATALOGEN Precisionsstålrör, ledningsrör, konstruktionsrör och ämnesrör www.tibnor.se EN STrategisk PARTNER TILL INDUSTRIN Tibnor är Nordens ledande distributör av stål och metaller till industrin.

Läs mer

Stålprodukter för Hydraulik

Stålprodukter för Hydraulik Stålprodukter för Hydraulik Sortiment Toleranser Produktion FÖR HYDRAULIKENS KRÄVANDE VÄRLD Om du letar efter material eller produkter som passar hydraulikapplikationer så har du hamnat rätt. Vi har anpassat

Läs mer

Rör enligt DIN 1626 Svetsat stålrör Ny förstandard EN 10217-1/3. Rör. Bröderna Edstrand. Rör

Rör enligt DIN 1626 Svetsat stålrör Ny förstandard EN 10217-1/3. Rör. Bröderna Edstrand. Rör Indelningsgrunder för rör... 218 enligt DIN 1626... 219 Varmvalsade sömlösa stålrör enligt DIN 1629... 220 Varmvalsade sömlösa stålrör enligt DIN 1630... 222 Varmvalsade sömlösa stålrör enligt DIN 17121...

Läs mer

Stålrör. Precisionsrör Form 220 och 370

Stålrör. Precisionsrör Form 220 och 370 Stålrör Precisionsrör Form 220 och 370 Ruukkis Form precisionsrör är framtagna för tillämpningar som kräver utomordentlig formbarhet, svetsbarhet, hållfasthet, måttprecision, mångsidiga ytbeläggningsmöjligheter

Läs mer

Heléns Produktkatalog SVERIGE

Heléns Produktkatalog SVERIGE Heléns Produktkatalog SVERIGE Heléns - din affärspartner Det finns många rörgrossister. Men det finns bara ett Heléns och vi är ingen rörgrossist. Kalla oss gärna för rörspecialist om du vill. Våra kunder

Läs mer

Lagerprogram Rostfritt

Lagerprogram Rostfritt Lagerprogram Rostfritt METALLSERVICE AB är leverantör till den svenska industri- och byggsektorn. Vi förser dessa med halvfabrikat inom aluminium, koppar, brons, mässing och rostfritt i alla dess former

Läs mer

med internationell närvaro

med internationell närvaro JACQUET med internationell närvaro världsledande användare av rostfri kvartoplåt 43 medarbetare 3 enheter i 20 länder / 21 produktionsenheter 7,500 kunder i 60 länder omsättning 23 M5 7 20 7500 60 23 3

Läs mer

Pris- och lagerlista. Nr 35. Gäller fr o m

Pris- och lagerlista. Nr 35. Gäller fr o m Pris- och lagerlista Nr 35. Gäller fr o m 2008-01 - 17 Kalldraget automatstål runt tol. ISO 11SMn30+C o. 11SMnPb30+C h9, 35SPb20+C h10 lgd. 11SMn30+C o. 11SMnPb30+C 3 32 mm 3 000 mm + 100 mm 33 100 mm

Läs mer

Stålrör Precisionsrör Form 500, 600, 800 och 1000

Stålrör Precisionsrör Form 500, 600, 800 och 1000 Stålrör Precisionsrör Form 500, 600, 800 och 1000 Ruukkis högklassiga Form precisionsrör är som bäst i tillämpningar som kräver särskilt hög hållfasthet och lätta konstruktioner. Tillämpningar säkerhetskomponenter

Läs mer

Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05

Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05 Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor

Läs mer

Ämnesrör för skärande bearbetning TN Enligt EN :2005

Ämnesrör för skärande bearbetning TN Enligt EN :2005 Ämnesrör för skärande bearbetning TN 294-04 Enligt EN 10294-1:2005 Ämnesrör är sömlösa rör speciellt framtagna för bearbetning. De kännetecknas av att de erbjuder högre skärhastigheter och längre livslängd.

Läs mer

Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19

Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19 Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor

Läs mer

Produktkatalog 2012/2013

Produktkatalog 2012/2013 Produktkatalog 2012/2013 Publicerad 2012.09 Innehåll Långa produkter 1:10 Tjänster 1:20 Konstruktionsstål 1:30 Materialinformation 1:31 Rundstång 1:32 Ämnesrör 1:33 Profiler 1:34 Verktygsstål 1:40 Materialinformation

Läs mer

Nitrerstål SS-stål 29 40

Nitrerstål SS-stål 29 40 SIS-Standardiseringskommissionen i Sverige SVENSK STANDARD SS 14 29 40 Standarden utarbetad av Första giltighetsdag Utgåva Sida MNC, METALLNORMCENTRALEN 1986-06-25 7 1 (9) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK

Läs mer

Teknisk data för stålsorter

Teknisk data för stålsorter Teknisk data för stålsorter Allmänt konstruktionsstål, kemisk sammansättning... 20 Allmänt konstruktionsstål, mekaniska egenskaper... 22 Tryckkärlsstål, uppdelning efter formvara... 24 Tryckkärlsstål,

Läs mer

LAGERSORTIMENT 2014:03 NR 97,

LAGERSORTIMENT 2014:03 NR 97, LAGERSORTIMENT 2014:03 NR 97, 2016-05-03 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor

Läs mer

LAGERPRISLISTA NR 105,

LAGERPRISLISTA NR 105, LAGERPRISLISTA NR 105, 2017-02-04 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor Verktygsstål

Läs mer

Pris- och lagerlista Gäller fr.o.m

Pris- och lagerlista Gäller fr.o.m Pris- och lagerlista Gäller fr.o.m. 2014-01-08 Pris- och lagerlista nr 45 1 (5) Kalldraget automatstål runt tol. ISO 11SMn30+C /11SMnPb30+C h9 / 36SMnPb14+C h10 Kalldraget automatstål sexkant tol. ISO

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR Produktprogram KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR Heléns lagerför sömlösa, svetsade kalldragna eller specialsvetsade rör i normaliserat eller blankdraget leveranstillstånd. De värmebehandlade rören används i

Läs mer

Om oss. Automatstål. Förmånliga priser och övriga villkor. Dimension:Rund MM 6-KT 6-70 MM 4-KT 8-70 MM

Om oss. Automatstål. Förmånliga priser och övriga villkor. Dimension:Rund MM 6-KT 6-70 MM 4-KT 8-70 MM Om oss Triomet Stål är en stål- och metalleverantör med brett kontaktnät inom branschen. Vår specialitet är allt inom specialstål, även udda stålsorter och dimensioner. Automatstål Fjäderstål Kullagerstål

Läs mer

MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989

MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989 MOMENTO HAR VÄRMEBEHANDLAT GODS SEDAN 1989 2 ISO/IEC 17 021 ISO/IEC 17 021 MOMENTOS VÄRMEBEHANDLING ÄR NYCKELN TILL FRAMGÅNG. Momento Värmebehandling startades 1989 som en intern avdelning för vår egen

Läs mer

Stålkatalog. Stålkatalog

Stålkatalog. Stålkatalog Stålkatalog Stålkatalog Innehållsförteckning Balk 5 Hålprofiler 5 Rör och profiler 6 Stångstål 7 Ämnesrör 11 Plåt 12 Metaller och rostfritt 13 Övrigt 14 Armering 14 Armeringstillbehör 15 Toleranser 16

Läs mer

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE Skillnaden är auktoriserad NSK Europe tillverkar kullager, fordonskomponenter, styrsystem och precisionsprodukter i sina moderna tillverkningsfabriker runt om i Europa. Peterlee

Läs mer

HÅLPROFILER & SVETSAD TUB

HÅLPROFILER & SVETSAD TUB Teknisk information HÅLPROFILER & SVETSA TUB LAGERSTANAR HÅLPROFILER KKR TEKNISKA ATA EN 10219, S355J2H KEMISK SAMMANSÄTTNING/CHARGEANALYS C Si 1) Mn S355J2H 0,22 0,55 1,60 0,035 0,035 0,02 0,45 1) Normalt

Läs mer

Varmbearbetade kvadratiska konstruktionsrör av stål VKR

Varmbearbetade kvadratiska konstruktionsrör av stål VKR I 1 SIS - Standardiseringskommissionen i Sverige SVENSK STANDARD SS 21 28 20 Standarden utarbetad av Första giltighetsdag Utgåva Sida MNC, METALLNORMCENTRALEN 1988-05-20 3 1(8) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER

Läs mer

INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR RÖR OCH ÄMNESRÖR

INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR RÖR OCH ÄMNESRÖR 1 1 (6) Grupp M04-K FSD 5011 - FSD 5016 ers FMV-F norm MA 11. KONTROLL- OCH LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR STÅL, Se FSD 5067 INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR RÖR OCH ÄMNESRÖR KRAVKLASS 1 1 ALLMÄNT

Läs mer

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR Produktprogram KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR Heléns lagerför sömlösa, svetsade kalldragna eller specialsvetsade rör i normaliserat eller blankdraget leveranstillstånd. De värmebehandlade rören används i

Läs mer

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR

KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR HELÉNS RÖR AB TEKNISK INFORMATION KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR 201 Teknisk information KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR ENLIGT EN 10305-1 (DIN 2391) SÖMLÖSA KALLDRAGNA PRECISIONSSTÅLRÖR

Läs mer

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING PLÅTBEARBETNING Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling 2 Innehåll Lager och konstruktion 3 Laserskärning av plåt 4-5 Laserskärning

Läs mer

SVETSADE PRECISIONSSTÅLRÖR

SVETSADE PRECISIONSSTÅLRÖR Teknisk information SVETSADE PRECISIONSSTÅLRÖR SVETSADE RUNDA RÖR SVETSADE RUNDA RÖR ENLIGT EN 10305-3 (DIN 2394) LEVERANSTILLSTÅND enl. En 10305-3 Beskrivning Svetsade och kalibrerade + CR1 BKM Normalt

Läs mer

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar SVENSKA www.smalley.com Spiralformade låsringar Vågfjädrar är Smalley Vad är Smalley Vad Företagets historia Smalley Steel Ring Company grundades 1918 och var från början en leverantör av kolvringar för

Läs mer

Profilerna är tillverkade enligt EN i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran.

Profilerna är tillverkade enligt EN i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran. Produktprogram KALLFORMADE PROFILER Profilerna är tillverkade enligt EN 10162 i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran. L-PROFIL H x B x

Läs mer

Ett ställe för automatindustrin

Ett ställe för automatindustrin M ASKINBEARBETNING Ett ställe för automatindustrin Tibnor har lång erfarenhet av materialleveranser till automatindustrin. Vi vet att material som används vid maskinbearbetning ska ha en sammansättning

Läs mer

Rostfritt stål, plåt och band

Rostfritt stål, plåt och band Rostfritt stål Produkter och service 2012 Rostfritt stål, plåt och band Austenitiskt, varmvalsat Enligt standard EN 10028-7; ASME SA-240/SA-240M Toleranser EN 10051 PED 97/23/EC Interkristalinkorrosionstest

Läs mer

Rostfritt stål Rostfritt stål

Rostfritt stål Rostfritt stål Jämförelsetabell & kemisk sammansättning... 272 Tillståndsbeteckningar rostfritt stål... 274 Rostfritt stångstål... 278 Rostfri plåt... 280 Rostfria svetsade rör processrör... 282 Rostfria svetsade konstruktionsrör...

Läs mer

ROSTFRI TRÅD. Vi levererar kvalitet service och trygghet

ROSTFRI TRÅD. Vi levererar kvalitet service och trygghet ROSTFRI TRÅD Vi levererar kvalitet service och trygghet PRODUKTERNA är rostfri valstråd och dragen tråd 2 Rostfri valstråd och dragen tråd från Fagersta Stainless finns inom en mängd olika användningsområden

Läs mer

Gör livet enklare Uddeholm Machining

Gör livet enklare Uddeholm Machining Gör livet enklare Uddeholm Machining komponenter i världens bästa verktygsstål Tid är viktigt Att spara tid är centralt i industrin. Därför betalar det sig att låta någon annan göra en del av jobbet. Uddeholm

Läs mer

Toleranser Varmvalsad plåt och band för allmän teknisk användning Tjocklek 2,5-200 mm, SS-EN 485-3:1994

Toleranser Varmvalsad plåt och band för allmän teknisk användning Tjocklek 2,5-200 mm, SS-EN 485-3:1994 Toleranser Varmvalsad plåt och band för allmän teknisk användning Tjocklek 2,5-200 mm, SS-EN 485-3:1994 1 Omfattning Denna del av EN 485 anger toleranser på form och mått för plastiskt bearbetat aluminium

Läs mer

Framtidens verkstadsföretag behöver en stark partner

Framtidens verkstadsföretag behöver en stark partner Specialstål innehåll Rätt stålsorter i rätt utförande... sid 4 Materialegenskaper... sid 7 Kemisk sammansättning och mekaniska värden... sid 8 Ämnesrör... sid 11 Förbättra din produktion... sid 14 Måttsättning...

Läs mer

Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING

Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING Holsbygruppen UTVECKLING GJUTNING BEARBETNING Holsbygruppen Gruppen som består av Holsbyverken med dotterbolagen Älmhults Gjuteri, Nordcast, Rosenfors Bruk samt Vcast är en modern företagsgrupp som utvecklar,

Läs mer

Allmän information... sid 3. Armeringsstål i raka längder... sid 4. Kamstål i ring... sid 4. Egenskaper... sid 5. Utgångsmaterial...

Allmän information... sid 3. Armeringsstål i raka längder... sid 4. Kamstål i ring... sid 4. Egenskaper... sid 5. Utgångsmaterial... Varmvalsad armering Innehållsförteckning Allmän information... sid 3 Normer Produktkaraktär Godkännande Användningsområde Armeringsstål i raka längder... sid 4 Leveranssätt Diametrar och vikter Kamstål

Läs mer

Framtidens verkstadsföretag behöver en stark partner

Framtidens verkstadsföretag behöver en stark partner Specialstål innehåll Rätt stålsorter i rätt utförande... sid 4 Materialegenskaper... sid 7 Kemisk sammansättning och mekaniska värden... sid 8 Ämnesrör... sid 11 Förbättra din produktion... sid 14 Måttsättning...

Läs mer

Stålvalsguiden. En guide till att välja rätt specialstål

Stålvalsguiden. En guide till att välja rätt specialstål Stålvalsguiden En guide till att välja rätt specialstål Den här guiden har vi tagit fram för att underlätta valet av lämpligt specialstål utifrån just dina behov. Guiden är baserad på vårt stora lagersortiment.

Läs mer

Produktnamn NordicFlow FM Lättviktsrör Beskrivning och användningsområden Kallformade, längdsvetsade och precisionskapade tunnväggiga lättvikts-stålrör med borttagen invändning söm, fabriksrillade och

Läs mer

www.ruukki.com HUVUDVATTEN- LEDNINGSSYSTEM

www.ruukki.com HUVUDVATTEN- LEDNINGSSYSTEM www.ruukki.com HUVUDVATTEN- LEDNINGSSYSTEM HUVUDVATTENLEDNINGAR FRÅN RUUKKI GER EN SÄKER TRANSPORT AV RENT VATTEN Huvudvattenledningar av stål är en pålitlig och totalekonomisk lösning för ledning av dricksvatten

Läs mer

Dimensioner och toleranser för blanka stålprodukter. Dimensions and tolerances of bright steel products

Dimensioner och toleranser för blanka stålprodukter. Dimensions and tolerances of bright steel products SVENSK STANDARD SS-EN 10278 Fastställd 1999-10-22 Utgåva 1 Dimensioner och toleranser för blanka stålprodukter Dimensions and tolerances of bright steel products ICS 77.140.60 Språk: svenska Tryckt i april

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

Kuggväxelmotorer i världsklass

Kuggväxelmotorer i världsklass Kuggväxelmotorer i världsklass Tysk kvalitet bidrar till din framgång. 1908 1992 2000 2011 2013 Stephan-Werke grundades Sålt till BTR BTR Gruppe Sålt till Rexnord "Rexnord Stephan" Sålt till Premium Transmission

Läs mer

Fjäderstål - SS-stål 2230

Fjäderstål - SS-stål 2230 SIS-Standardiseringskommissionen i Sverige SVENSK STANDARD SS 14 22 30 Standarden utarbetad av Första giltighetsdag Utgåva Sida MNC, METALLNORMCENTRALEN 1985-06-25 7 1 (7) SIS FASTSTÄLLER OCH UTGER SVENSK

Läs mer

Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 2: Stål för konstruktionsändamål

Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 2: Stål för konstruktionsändamål SVENSK STANDARD SS-EN 10277-2 Fastställd 1999-07-30 Utgåva 1 Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 2: Stål för konstruktionsändamål Bright steel products Technical delivery conditions

Läs mer

Försäljning. Leveransbestämmelser. Produktspecifikation. Prisberäkningsexempel. Hardox och Weldox. Övrigt stål

Försäljning. Leveransbestämmelser. Produktspecifikation. Prisberäkningsexempel. Hardox och Weldox. Övrigt stål 090801 Försäljning Hardox och Weldox Urban Nordin Norra Sverige Tel: 060-17 06 43 Fax: 060-55 00 26 Mobil: 070-322 99 07 E-post: urban.nordin@ssab.com Johan Lindén Södra Sverige Tel: 0155-25 56 70 Fax:

Läs mer

Kombi VIP rörkopplingar

Kombi VIP rörkopplingar Kombi VIP rörkopplingar Kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör kombiringen.se Kombi VIP rörkopplingar VIP rörkopplingar är en serie kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör.

Läs mer

Ökad produktivitet med rundstål i UGIMA

Ökad produktivitet med rundstål i UGIMA Stångstål Stångstål / Bars Rundstål Varmvalsat, skalsvarvat, efterpolerat, "Bars for barfeeders" Round bars, Hot rolled, smooth turned polished, "Bars for barfeeders" Tol.: EN 10060 Dim. Kg/m EN 1.4307/1

Läs mer

HANDBOK OM SPECIALSTÅL

HANDBOK OM SPECIALSTÅL HANDBOK OM SPECIALSTÅL INNEHÅLL BE Group har försett svensk industri med specialstål i snart 30 år och erbjuder ett stort sortiment från marknadens ledande producenter. 2 Bild: istock 1 VÄLJ RÄTT STÅL!

Läs mer

Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 3: Automatstål. Bright steel products Technical delivery conditions Part 3: Free-cutting steels

Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 3: Automatstål. Bright steel products Technical delivery conditions Part 3: Free-cutting steels SVENSK STANDARD SS-EN 10277-3 Fastställd 1999-07-30 Utgåva 1 Blanka stålprodukter Tekniska leveransbestämmelser Del 3: Automatstål Bright steel products Technical delivery conditions Part 3: Free-cutting

Läs mer

verktygsmakeri och formverktyg

verktygsmakeri och formverktyg Er tillförlitliga partner för verktygsmakeri och formverktyg Vi levererar stål i form Vårt företag är marknadsledare inom området standardkomponenter. Över 10 000 välkända kunder i hela världen drar fördel

Läs mer

GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX

GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX Dillinger Hütte GTS har en produktion på över 2 miljoner ton grovplåt och är därmed ett av världens största grovplåtsverk. Verket producerar ett extremt brett

Läs mer

Produktsortiment Rostfri Plåt

Produktsortiment Rostfri Plåt Produktsortiment Rostfri Plåt Tel : 08-7719160 www: astoncarlsson.se Kallvalsat EN1.4016 / SS 2320 Ytorna kan du titta närmare på under tekniskt underlag Borstad, Slipad och Blankglödgad plåt levereras

Läs mer

RADIATORER. Radiator Integrerad. Tillverkning. Installationsskiss. Allmän information. Installation. Användning. Teknisk data

RADIATORER. Radiator Integrerad. Tillverkning. Installationsskiss. Allmän information. Installation. Användning. Teknisk data Tillverkning Watts panelradiatorer är pressade ur kallvalsat stål som är anpassat efter radiatorns höjd. Genom en anpassad kolhalt erhålles ett stål som lämpar sig för att kallpressas. Den framtagna panelen

Läs mer

Outokumpu PSC Nordic

Outokumpu PSC Nordic Outokumpu PSC Nordic Nordens ledande plate service center Totallösningar för verkstadsindustrin Vattenskärning pågår. Valsning av rostfri plåt hos Outokumpu Stainless Hot Rolled Plate. Bockade profiler.

Läs mer

Europanorm Sverige ISO Danmark Finland Norge Tyskland Storbritannien

Europanorm Sverige ISO Danmark Finland Norge Tyskland Storbritannien Jämförelse mellan tidigare svensk och utländsk standard Europanorm Sverige ISO Danmark Finland Norge Tyskland Storbritannien SS DS SFS NS DIN BS Kemiska symboler CW502L CuZn15 5112 CuZn15 5112 2916 16108

Läs mer

Minska slitaget med innovativ teknik och nya material

Minska slitaget med innovativ teknik och nya material Minska slitaget med innovativ teknik och nya material Välkommen till vår hårda värld Mälar Trading AB är ett familjeföretag som grundades 1983 av Lars Grip. Företagets specialitet är att leverera slitstarka

Läs mer

ROSTFRI PLÅT. Rostfri plåt EN kallvalsad 2B. Rostfri plåt EN varmvalsad 1D. Dimension mm. Forts.

ROSTFRI PLÅT. Rostfri plåt EN kallvalsad 2B. Rostfri plåt EN varmvalsad 1D. Dimension mm. Forts. 1 ROSTFRI PLÅT Rostfri plåt EN 1.4301 - kallvalsad 2B. 2000x1000x0,5 8,00 2000x1000x0,6 9,60 2000x1000x0,7 11,20 2500x1250x0,7 17,60 2000x1000x0,8 12,80 2000x1000x1 16,00 2500x1250x1 25,00 3000x1500x1

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Egenskaper Handhållen Operatörspanel För fjärrmanöverering av DFTP1 Räckvidd 100m För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande

Läs mer

KALLFORMADE STÅLPROFILER

KALLFORMADE STÅLPROFILER Kallformade stålprofiler ger lättare och mer flexibla konstruktioner. Med kallformade profiler kan man på ett enkelt sätt optimera förhållandet mellan böjmotstånd och metervikt, och på så sätt få ner totalvikten

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

Ultraljud Phased Array för provning av Q-stål

Ultraljud Phased Array för provning av Q-stål Ultraljud Phased Array för provning av Q-stål Patrik Ölund / Andreas Sølver / Anders Björk FOP:s vårkonferens, 25-27 mars 2012,Sandviken Nyckelfakta Omsättning 2010 (miljoner euro) 861 Produktionskapacitet

Läs mer

RINGAB Styrelement Pelarställ Stålplattor 2

RINGAB Styrelement Pelarställ Stålplattor 2 RINGAB Styrelement Pelarställ Stålplattor 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 2:27 2:28 2:29 2:30 2:31 2:32 2:33 2:33 2:34 2:35 2:36 2:37 2:38 2:39 2:40 2:41 2:41 2:42 2:43 Stålplattor standard Stålpelarställ typ

Läs mer

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS STÅLKONSTRUKTION I FOKUS EN KOMPLETT TILLVERKARE PRIMAB startades 1989 av Per Risvall. Verksamheten har utvecklats successivt under åren och idag är PRIMAB en komplett tillverkare av byggnadskonstruktioner

Läs mer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer Egenskaper För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kraftfull flödesmätare med enkelt handhavande Kompakt format Flödeshastighet -12-12 m/s Temperaturområde

Läs mer

Det handlar om rör. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop din vardag.

Det handlar om rör. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop din vardag. Det handlar om rör. Raka, smala, krökta, profilerade, bearbetade, kundutvecklade, anpassade, snabba, kostnadseffektiva, hållbara, pålitliga och levererade. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop

Läs mer

Det handlar om rör. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop din vardag.

Det handlar om rör. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop din vardag. Det handlar om rör. Raka, smala, krökta, profilerade, bearbetade, kundutvecklade, anpassade, snabba, kostnadseffektiva, hållbara, pålitliga och levererade. Det handlar helt enkelt om rör som håller ihop

Läs mer