Tilläggsutbildning. Energi- och Klimatrådgivare 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tilläggsutbildning. Energi- och Klimatrådgivare 2012"

Transkript

1 Tilläggsutbildning Energi- och Klimatrådgivare 2012

2 Upplägg 1,5 h genomgång av vad som är nytt i EUdirektiven om förnybar energi och byggnaders energiprestanda och på vad sätt det förändrar uppdraget för energi- och klimatrådgivning 1,5 h diskussion och frågor

3 Vad är nytt? Förnybartdirektivet (2009/28/EG) avser främja användningen av energi från förnybara energikällor

4 Förnybar energi

5 Rådgivning inom förnybar energi: Visa på fördelar med förnybar energi, t.ex. el från vindkraft, vindkraftsandelar, elda med biobränslen som inte belastar klimatet, välja elleverantör som distribuerar grön el. Ge praktiska råd kring sol/pelletskombinationer. Köra våra fordon på förnybara drivmedel.

6 Värme- och luftkonditioneringssystem i byggnader Det omarbetade direktivet om byggnaders energiprestanda (2010/31/EU), även kallat EPBD2, antogs av Europaparlamentet 19 maj 2010 och går specifikt in på värme- och luftkonditioneringssystem i byggnader.

7 Artikel 14 handlar om inspektion av värmesystem Artikel 14, 2010/31/EU Artikel 14, Inspektion av värmesystem 1. Medlemsstaterna ska fastställa nödvändiga åtgärder för regelbunden inspektion av tillgängliga delar av system som används för uppvärmning av byggnader, såsom värmegeneratorer, kontrollsystem och cirkulationspump(ar), med värmepannor med en nominell effekt för uppvärmning av utrymmen på mer än 20 kw. Inspektionen ska innehålla en bedömning av värmepannans effektivitet samt värmepannans dimensionering i förhållande till byggnadens värmebehov. Bedömningen av värmepannans storlek behöver inte upprepas så länge inga ändringar har gjorts av värmesystemet eller när det gäller byggnadens värmebehov under tiden. Medlemsstaterna får minska frekvensen av sådana inspektioner eller förenkla dem på lämpligt sätt om det finns elektronisk övervakning och ett elektroniskt kontrollsystem. 2. Medlemsstaterna får fastställa olika tidsintervall för inspektioner beroende på värmesystemets typ och nominella effekt med beaktande av kostnaderna för inspektionen av värmesystemet och av de uppskattade besparingarna i fråga om energikostnader som inspektionen kan leda till. 3. Värmesystem som har värmepannor med en nominell effekt på över 100 kw ska inspekteras åtminstone vartannat år. För värmepannor som eldas med gas kan denna period utsträckas till fyra år. 4. Som ett alternativ till punkterna 1, 2 och 3 får medlemsstaterna välja att vidta åtgärder för att säkerställa att råd ges till användare om utbyte av värmepannor, andra förändringar i värmesystemet och alternativa lösningar för att bedöma värmepannans effektivitet samt huruvida den är av lämplig storlek. Den totala verkan av ett sådant tillvägagångssätt ska motsvara verkan av bestämmelserna i punkterna 1, 2 och 3. När medlemsstater väljer att tillämpa de åtgärder som avses i första stycket, ska de senast den 30 juni 2011 översända en rapport till kommissionen där likvärdigheten mellan dessa åtgärder och de åtgärder som avses i punkterna 1, 2 och 3 i den här artikeln bedöms. Medlemsstaterna ska lämna sådana rapporter till kommissionen vart tredje år. Rapporterna får inkluderas i de handlingsplaner för energieffektivitet som avses i artikel 14.2 i direktiv 2006/32/EG. 5. När kommissionen från en medlemsstat har fått den nationella rapporten om tillämpningen av det alternativ som beskrivs i punkt 4, får den begära ytterligare specificerad information avseende kraven på och likvärdigheten av de åtgärder som fastställs i den punkten. I det fallet ska den berörda medlemsstaten lägga fram den begärda informationen eller föreslå ändringar inom nio månader.

8 Vad innebär detta i praktiken? Uppsökande rådgivning. Besök hos företag, mindre fastighetsägare och BRF:er, alltså innehavare av större värmesystem (nominell effekt >20 kw) och luftkonditioneringssystem (nominell effekt >12 kw).

9 Rådgivning för värmesystem hos företag och BRF:er kan gälla: Byte av värmekälla; konvertering. Vikten av rätt dimensionering. Injustering. Finns möjlighet till närvärmeanläggning? Högre tolerans på temperaturintervall minskar behovet av både värme och kyla. Är cirkulationspumpar gamla och i dåligt skick?

10 Artikel 15 handlar om inspektion av luftkonditioneringssystem Artikel 15, 2010/31/EU Artikel 15, Inspektion av luftkonditioneringssystem 1. Medlemsstaterna ska fastställa nödvändiga åtgärder för regelbunden inspektion av de tillgängliga delarna av luftkonditioneringssystem med en nominell effekt på mer än 12 kw. Inspektionen ska innefatta en bedömning av luftkonditioneringens effektivitet samt luftkonditioneringens dimension i förhållande till byggnadens kylbehov. Bedömningen av dimensionen behöver inte göras om så länge inte ändringar gjorts i luftkonditioneringssystemet eller med avseende på kylkraven i byggnaden under tiden. Medlemsstaterna får i förekommande fall öka tidsintervallen mellan dessa inspektioner eller göra dem mindre ingående, om ett elektroniskt övervaknings-, styr- och reglersystem har installerats. 2. Medlemsstaterna får fastställa olika tidsintervall för inspektioner beroende på luftkonditioneringssystemets typ och nominella effekt, och samtidigt ta hänsyn till kostnaderna för inspektionen av luftkonditioneringssystemet och till de uppskattade besparingarna i fråga om energikostnader som inspektionen kan leda till. 3. Medlemsstaterna ska när de fastställer de åtgärder som avses i punkterna 1 och 2 i den här artikeln se till att inspektionerna, så långt det är ekonomiskt och tekniskt genomförbart, genomförs i enlighet med den inspektion av uppvärmningssystem och andra tekniska system som avses i artikel 14 i detta direktiv och den inspektion av läckage som fastställs i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 842/2006 av den 17 maj 2006 om vissa fluorerade växthusgaser ( 1 ). 4. Som ett alternativ till punkterna 1, 2 och 3 får medlemsstaterna välja att vidta åtgärder för att säkerställa att råd ges till användare om utbyte eller andra modifieringar av luftkonditioneringssystem, vilket kan inbegripa inspektioner för att bedöma systemens effektivitet och lämpliga storlek. De totala effekterna av ett sådant tillvägagångssätt ska motsvara effekterna av bestämmelserna i punkterna 1, 2 och 3. När medlemsstaterna tillämpar de åtgärder som avses i första stycket ska de senast den 30 juni 2011 lägga fram en rapport för kommissionen vilken visar att dessa åtgärder är likvärdiga med de åtgärder som avses i punkterna 1, 2 och 3 i den här artikeln. Medlemsstaterna ska lämna sådana rapporter till kommissionen vart tredje år. Rapporterna får inkluderas i de handlingsplaner för energieffektivitet som avses i artikel 14.2 i direktiv 2006/32/EG. 5. När kommissionen från en medlemsstat har fått den nationella rapporten om tillämpningen av det alternativ som beskrivs i punkt 4, får den begära ytterligare specificerad information avseende kraven i och likvärdigheten med de bestämmelser som fastställs i den punkten. I det fallet ska den berörda medlemsstaten lägga fram den begärda informationen eller föreslå ändringar inom nio månader.

11 Begreppet luftkonditionering i det omarbetade EU-direktivet betyder: Kylsystem, komfortkyla. Luftkonditionering är ett resultat av översättning av air condition. I EU-direktivet avses komfortkyla. Denna kyla kan komma från kylbatteri, kylaggregat eller kylbafflar i byggnaden. Vad gäller fjärrkyla kan man förebygga sitt behov men inte påverka kylproduktionen.

12 Rådgivning för luftkonditionering hos företag och BRF:er kan gälla: Står kyla och värme på samtidigt? Finns möjlighet att använda frikyla? Går det lägga in driftsfall? Installerades kylaggregatet (dimensionerades) för annan verksamhet? Förebygg kylbehov genom solavskärmning, att elapparater slår av eller går ner i viloläge snabbt m.m.

13 Målgrupp för information och rådgivning för stora VS och LKS: Fastighetsägare Tillverkningsindustri i egna fastigheter Tjänste- och handelsföretag Tjänsteföretag där värmekonsumtion är viktig för tjänsten, exempelvis hotell, friskvårdsanläggningar etc. Ideella föreningar med egna fastigheter Bostadsrättsföreningar och hyresfastighetsföretag

14 Luft-/luftvärmepump Är INTE ett kylsystem i det här sammanhanget, har ej nominell effekt högre än 12 kw.

15 Rådgivning istället för inspektion Sverige valde rådgivning istället för inspektion av systemen, men måste då visa att rådgivningen ger samma effekt som om det gjorts inspektioner av VS och LKS. Detta innebär ett rapporteringskrav för rådgivning inom förnybar energi, värmesystem >20 kw och luftkonditioneringssystem >12 kw.

16 Rådgivningen gäller även mindre värmesystem än 20 kw, men rapporteringskravet till EU omfattar endast de större systemen.

17 Rapporteringsmallen Tre syften, att: Rapportera till EU inom nämnda områden förnybar energi, värmesystem >20 kw och luftkonditioneringssystem >12 kw. Sammanställa statistik för Energimyndighetens uppföljning och utveckling av rådgivningen. Visa regeringen vad avsatta medel för rådgivning går till. Viktigt att redovisa resultat för att motivera fortsatt ekonomiskt stöd för verksamheten.

18 Rapportering fr.o.m. februari 2012 Tillfällig excelmall först eftersom vi vill förbereda dokumentationen till EU och säkerställa att rapporteringen fungerar till sommaren. Samtidigt är det viktigt att få in heltäckande nationell statistik för en så stor del av året som möjligt. Extranätets modul väntas vara färdig och tas i bruk innan sommaren 2012

19 Den tillfälliga rapporteringsmallen Månad - år Februari 2012 Kommun Rådgivare KÖN RÅDSÖKANDE ÄR RÅDGIVNING ALLMÄNNA UPPGIFTER man - kvinna - privat - företag - organisation/brf - telefonsamtal - mailfråga - besök på kontoret - uppsökande rådgivning - Summa Samtal 1 Samtal 2 Samtal 3 Samtal 4 Samtal 5 Samtal 6 Samtal 7 Samtal 8 Samtal 9 Samtal 10 Samtal 11 Samtal 12 Samtal 13 Samtal 14 Samtal 15 Samtal 16 Samtal 17 Samtal 18 Samtal 19 Samtal 20 SAMTALETS INNEHÅLL VENTILATIONS- SYSTEM VÄRMESYSTEM FÖRNYBAR ENERGI ÖVRIGT EGET generellt - luftkonditionering > 12kW - generellt - värmesystem > 20 kw - konvertering - värmepumpar - sol-el - sol-värme - vindenergi - vattenkraft - biobränsle - transporter - elavtal/fakturor - belysning - elsparande/hushållsel - styr- & regler - bidrag - miljö/klimat - allmänna energisparråd - annat - KLIMATSKAL > fönster - > tilläggsisolering - BYGGNATION > om- och tillbyggnad - > nybyggnation - Här kan du skriva in valfri text - Här kan du skriva in valfri text -

20 Extranätet Extranätet kommer att fylla flera funktioner: Nätverksforum för energi- och klimatrådgivare (grupper, mail, chattar). Kommunikationskanal mellan EKR och myndigheten. Rapporteringsmodul. Ta fram statistik på flera nivåer, lokal, regional, nationell: arbetet med årlig rapportering minskas

21 Ett exempel (Stockholmsmodellen)

22 Skapar automatisk överblick och ger statistik över samtal

23 Uppföljning exempel från Stockholmsregionen Samtal till rådgivarna

24 Uppföljning exempel från Stockholmsregionen Samtal till rådgivarna

25 Minskningen i antalet samtal under perioden kan bero på att: Fler söker information via internet själva. Samtidigt ökar den uppsökande rådgivningen.

26 Möjlighet att ta fram nyckeltal över samtal = Antal samtal under ett år dividerat med antal invånare i kommunen/kommunerna. Rådgivningens omfattning i relation till antal invånare ger en möjlighet att se hur aktiva invånarna är i att söka energi- och klimatrådgivning.

27 Extranätet underlättar Kommunikation mellan energi- och klimatrådgivare via grupper och nätverk. Uppföljning av verksamheten. Planering och särskilda insatser (kampanjer, infomaterial). Transparens, ett öppet och tillgängligt system. Alla kan rekvirera statistik över rådgivningen på flera nivåer: Rådgivare Kommun Län/region Hela landet

28

29

30 Diskussion 1. Hur ser rådgivningen ut idag vad gäller värmesystem? 2. Hur ser rådgivningen ut idag vad gäller luftkonditioneringssystem?

31 Diskussion Flera EKR känner att deras tid inte räcker till. Vad skall de prioritera? Vilka fokusområden, målgrupper mm ska de prioritera i sin verksamhet?

32 Summering Två EU-direktiv trycker på vikten av rådgivning inom förnybar energi, för större värmesystem och större luftkonditioneringssystem (kylsystem). Det aktualiserar utåtriktade insatser mot företag, BRF:er och fastighetsägare. Rapporteringskrav till EU för att visa hur arbetet fortskrider. Rapporteringsmall tillfällig först, senare en ny i extranätet. Vikten av att dokumentera och utvärdera för att möta EU-krav, ge Energimyndigheten bra underlag för att planera verksamheten, samt motivera fortsatt stöd från Regeringen /Näringsdepartementet för rådgivningen.

Informations- och rådgivningsinsats för fossileldade pannor, värmesystem och luftkonditioneringssystem

Informations- och rådgivningsinsats för fossileldade pannor, värmesystem och luftkonditioneringssystem Informations- och rådgivningsinsats för fossileldade pannor, värmesystem och luftkonditioneringssystem Dnr: 00-11-3312 ER [Klicka och skriv ER-nummer här - ER-nummer erhålls från publikationsservice] Böcker

Läs mer

ENERGI- OCH KLIMATPLAN GAGNEFS KOMMUN 2013 2020 mål och åtgärder

ENERGI- OCH KLIMATPLAN GAGNEFS KOMMUN 2013 2020 mål och åtgärder ENERGI- OCH KLIMATPLAN GAGNEFS KOMMUN 2013 2020 mål och åtgärder Innehåll 1. SAMMANFATTNING AV PLANENS MÅL OCH ÅTGÄRDER...3 2. LÅNGSIKTIGA OCH ÖVERGRIPANDE MÅL...3 3. DELMÅL OCH ÅTGÄRDER FÖR ENERGI TILL

Läs mer

Ta ansvar för miljö och ekonomi. - spara energi

Ta ansvar för miljö och ekonomi. - spara energi Ta ansvar för miljö och ekonomi - spara energi Ta ansvar för miljö och ekonomi - spara energi Framtagen av Länsstyrelsen i Skåne län 2012 Foton: Roza Czulowska och Björn Olsson Energihushållning är allas

Läs mer

Remissvar avseende Näringsdepartementets promemoria avseende omarbetat direktiv om byggnaders energiprestanda. N2011/5600/E daterad 2011-09-22

Remissvar avseende Näringsdepartementets promemoria avseende omarbetat direktiv om byggnaders energiprestanda. N2011/5600/E daterad 2011-09-22 Conny Pettersson 2011-11-24 Remissvar avseende Näringsdepartementets promemoria avseende omarbetat direktiv om byggnaders energiprestanda. N2011/5600/E daterad 2011-09-22 Remisslämnare Organisation Swedisol

Läs mer

Energieffektivisering Energimyndighetens strategier

Energieffektivisering Energimyndighetens strategier Energieffektivisering Energimyndighetens strategier 2009-11-24 Carin Karlsson Avdelningen för hållbar energianvändning carin.karlsson@energimyndigheten.se Nya satsningar i Sverige I energipropositionen

Läs mer

Energi- och klimatrådgivning 2017

Energi- och klimatrådgivning 2017 Tjänsteskrivelse 2017-04-05 Handläggare Tove Liljas Utredningsenheten Kommunstyrelsen Energi- och klimatrådgivning 2017 Förslag till beslut Redogörelse för Värmdö kommuns energi- och klimatrådgivning 2017

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Östra Ödsgatan 5, 872 36 Kramfors Kramfors kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 640577

ENERGIDEKLARATION. Östra Ödsgatan 5, 872 36 Kramfors Kramfors kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 640577 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Östra Ödsgatan 5, 872 36 Kramfors Kramfors kommun Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 640577 Energiprestanda: 144 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Effektivare energianvändning i byggnader

Effektivare energianvändning i byggnader Effektivare energianvändning i byggnader Tomas Berggren Energimyndigheten Avd för främjande Enheten för industri och byggnader tomas.berggren@energimyndigheten.se Tel. 016-544 2046 Energimyndighetens instruktion

Läs mer

Översyn av den kommunala energi- och klimatrådgivningen

Översyn av den kommunala energi- och klimatrådgivningen PM 2015:130 RV (Dnr 110-847/2015) Översyn av den kommunala energi- och klimatrådgivningen Remiss från Miljö- och energidepartementet Remisstid den 16 september 2015 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Energimyndigheten. Ett hållbart energisystem Tomas Berggren. Energimyndigheten

Energimyndigheten. Ett hållbart energisystem Tomas Berggren. Energimyndigheten Energimyndigheten Ett hållbart energisystem Tomas Berggren Energimyndigheten 2010-10-14 De nya energikraven Energimyndigheten Energimål Direktiv som styr Projekt och finansiering Program för mycket låg

Läs mer

Svärtesgränd 2E, Mariehamn Mariehamn kommun

Svärtesgränd 2E, Mariehamn Mariehamn kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Svärtesgränd 2E, 221 00 Mariehamn Mariehamn kommun Nybyggnadsår: 2015 Energideklarations-ID: 84 Energiprestanda: 121 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Långgatan 22, 265 31 Åstorp Åstorps kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1726 Energideklarations-ID: 655195

ENERGIDEKLARATION. Långgatan 22, 265 31 Åstorp Åstorps kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1726 Energideklarations-ID: 655195 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Långgatan 22, 265 31 Åstorp Åstorps kommun Nybyggnadsår: 1726 Energideklarations-ID: 655195 Energiprestanda: 182 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden?

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden? Enkel Energikartläggning Start av inventeringen Inled processen med att lista vilka byggnader som anläggningen innefattar. Gå sedan igenom varje byggnad med ett eget inventeringsprotokoll. Anläggningens

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Froarpsvägen 38, 374 53 Asarum Karlshamns kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1973 Energideklarations-ID: 676969

ENERGIDEKLARATION. Froarpsvägen 38, 374 53 Asarum Karlshamns kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1973 Energideklarations-ID: 676969 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Froarpsvägen 38, 374 53 Asarum Karlshamns kommun Nybyggnadsår: 1973 Energideklarations-ID: 676969 Energiprestanda: 151 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Åkerövägen 16

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Åkerövägen 16 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 504977 Byggnaden - Identifikation Län Kronoberg Kommun Växjö Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Smalspåret 7 Husnummer 1 Adress Åkerövägen 16 Prefix byggnadsid

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Kinsta 6, Västerås Västerås stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Kinsta 6, Västerås Västerås stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Kinsta 6, 725 95 Västerås Västerås stad Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 791589 Energiprestanda: 114 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 522 94

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 522 94 Energideklaration Version: Dekl.id: 1.6 393024 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Tidaholm Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Helliden 2:24 Husnummer 0 Adress Helliden; Stallet

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 14871

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 14871 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 500954 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Nynäshamn Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Sunnerby 1:49 Husnummer 1 Adress Violvägen 6 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Lövängsvägen 173, Löttorp Borgholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1949 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Lövängsvägen 173, Löttorp Borgholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1949 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Lövängsvägen 173, 387 70 Löttorp Borgholms kommun Nybyggnadsår: 1949 Energideklarations-ID: 772013 Energiprestanda: 228 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning u8938

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning u8938 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 518775 Byggnaden - Identifikation Län Västmanland Kommun Västerås Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Klyftan 11 Husnummer 1 Adress Schenströmsgatan 14

Läs mer

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland 6. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. nmlkji 2.

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland 6. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. nmlkji 2. Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 446882 Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland 6 Kommun Sundsvall Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Klampen 36 Husnummer 1 Adress Skogsgatan 8A

Läs mer

Energieffektivisering i BRF. Kristina Landfors, K-Konsult Energi Örebro 30 september 2009

Energieffektivisering i BRF. Kristina Landfors, K-Konsult Energi Örebro 30 september 2009 Energieffektivisering i BRF Kristina Landfors, K-Konsult Energi Örebro 30 september 2009 Dagens presentation Är det intressant att spara energi? Ett exempel Tre steg mot effektivare energianvändning Energideklarationen

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Forellvägen 11, 983 34 Malmberget Gällivare kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID: 649771

ENERGIDEKLARATION. Forellvägen 11, 983 34 Malmberget Gällivare kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID: 649771 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Forellvägen 11, 983 34 Malmberget Gällivare kommun Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID: 649771 Energiprestanda: 113 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 11264

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 11264 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 443094 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Stockholm Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Torkhästen 20 Husnummer 1 Adress Flottbrovägen 10 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Nipuddsvägen 2, 881 51 Sollefteå Sollefteå kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 665642

ENERGIDEKLARATION. Nipuddsvägen 2, 881 51 Sollefteå Sollefteå kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 665642 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Nipuddsvägen 2, 881 51 Sollefteå Sollefteå kommun Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 665642 Energiprestanda: 63 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Finska Gatan 24, 122 37 Enskede Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1931 Energideklarations-ID: 661181

ENERGIDEKLARATION. Finska Gatan 24, 122 37 Enskede Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1931 Energideklarations-ID: 661181 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Finska Gatan 24, 122 37 Enskede Stockholms stad Nybyggnadsår: 1931 Energideklarations-ID: 661181 Energiprestanda: 101 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Ekorrvägen 9, 881 35 Sollefteå Sollefteå kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1991 Energideklarations-ID: 693612

ENERGIDEKLARATION. Ekorrvägen 9, 881 35 Sollefteå Sollefteå kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1991 Energideklarations-ID: 693612 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Ekorrvägen 9, 881 35 Sollefteå Sollefteå kommun Nybyggnadsår: 1991 Energideklarations-ID: 693612 Energiprestanda: 119 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Hemmingsmåla 5, Tingsryd Tingsryds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1708 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Hemmingsmåla 5, Tingsryd Tingsryds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1708 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Hemmingsmåla 5, 362 93 Tingsryd Tingsryds kommun Nybyggnadsår: 1708 Energideklarations-ID: 846186 Energiprestanda: 109 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Hästskogatan 18, 871 51 Härnösand Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1968 Energideklarations-ID: 675154

ENERGIDEKLARATION. Hästskogatan 18, 871 51 Härnösand Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1968 Energideklarations-ID: 675154 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Hästskogatan 18, 871 51 Härnösand Härnösands kommun Nybyggnadsår: 1968 Energideklarations-ID: 675154 Energiprestanda: 148 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Västra Ansgarigatan 4, 216 12 Limhamn Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1890 Energideklarations-ID: 665580

ENERGIDEKLARATION. Västra Ansgarigatan 4, 216 12 Limhamn Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1890 Energideklarations-ID: 665580 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Västra Ansgarigatan 4, 216 12 Limhamn Malmö stad Nybyggnadsår: 1890 Energideklarations-ID: 665580 Energiprestanda: 137 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Viltorpsbacken 12, 162 70 Vällingby Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 648092

ENERGIDEKLARATION. Viltorpsbacken 12, 162 70 Vällingby Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 648092 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Viltorpsbacken 12, 162 70 Vällingby Stockholms stad Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 648092 Energiprestanda: 143 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Kommun. Är byggnaden belägen i ett område där fjärrvärme distribueras eller avses bli distribuerad? Ja Nej. Postnummer. E-post

Kommun. Är byggnaden belägen i ett område där fjärrvärme distribueras eller avses bli distribuerad? Ja Nej. Postnummer. E-post Ansökan lämnas till länsstyrelsen. Läs informationsbladet om investeringsstödet innan du fyller i ansökan. Ansökan om stöd till investeringar i energieffektivisering och konvertering till förnybara energikällor

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Röda Vägen 8, Björklinge Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1964 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Röda Vägen 8, Björklinge Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1964 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Röda Vägen 8, 743 63 Björklinge Uppsala kommun Nybyggnadsår: 1964 Energideklarations-ID: 875667 Energiprestanda: 104 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt

krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt Bakgrund Målsättningen med att tillämpa miljömål för energieffektiva

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 41656

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 41656 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 412187 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Göteborg Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Torp 3:18 Husnummer 1 Adress Svenslyckegatan 13

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Skytteskogsgatan 3, 414 76 Göteborg Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 658155

ENERGIDEKLARATION. Skytteskogsgatan 3, 414 76 Göteborg Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 658155 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Skytteskogsgatan 3, 414 76 Göteborg Göteborgs stad Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 658155 Energiprestanda: 150 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Tosterupsgatan 28, 216 22 Limhamn Malmö stad

Tosterupsgatan 28, 216 22 Limhamn Malmö stad sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Tosterupsgatan 28, 216 22 Limhamn Malmö stad Nybyggnadsår: 1954 Energideklarations-ID: 674947 Energiprestanda: 65 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 41877

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 41877 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 415959 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Göteborg Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Bräcke 34:8 Husnummer 1 Adress Århusgatan 15 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Vanåsparken 3, 216 19 Malmö Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 640552

ENERGIDEKLARATION. Vanåsparken 3, 216 19 Malmö Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 640552 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Vanåsparken 3, 216 19 Malmö Malmö stad Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 640552 Energiprestanda: 128 /m² och år Energideklarationen i sin helhet finns hos byggnadens

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Furulundsvägen 24, Åsa Kungsbacka kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1970 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Furulundsvägen 24, Åsa Kungsbacka kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1970 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Furulundsvägen 24, 439 52 Åsa Kungsbacka kommun Nybyggnadsår: 1970 Energideklarations-ID: 748014 Energiprestanda: 93 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 18356

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 18356 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 499584 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Täby Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Hägern 11 Husnummer 1 Adress Meijerfeldts Väg 8 Prefix byggnadsid

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Arbogagatan 22, 418 71 Göteborg Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1959 Energideklarations-ID: 684615

ENERGIDEKLARATION. Arbogagatan 22, 418 71 Göteborg Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1959 Energideklarations-ID: 684615 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Arbogagatan 22, 418 71 Göteborg Göteborgs stad Nybyggnadsår: 1959 Energideklarations-ID: 684615 Energiprestanda: 169 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Björnstorp 744, 247 98 Genarp Lunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 670878

ENERGIDEKLARATION. Björnstorp 744, 247 98 Genarp Lunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 670878 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Björnstorp 744, 247 98 Genarp Lunds kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 670878 Energiprestanda: 97 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61150

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61150 Energideklaration Version: Dekl.id: 1.6 394528 Byggnaden - Identifikation Län Södermanland Kommun Nyköping Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) BERGSHAMMARS-EKEBY 6:3 O.B.S! Småhus i bostadsrätt

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Aggarps Byaväg 2, Munka-Ljungby Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Aggarps Byaväg 2, Munka-Ljungby Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Aggarps Byaväg 2, 266 94 Munka-Ljungby Ängelholms kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 735501 Energiprestanda: 214 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 84080

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 84080 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 394179 Byggnaden - Identifikation Län Jämtland Kommun Härjedalen Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Lillhärdals Kyrkby 55:1 O.B.S! Småhus i bostadsrätt

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Överskog 645, 870 15 Utansjö Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1937 Energideklarations-ID: 646259

ENERGIDEKLARATION. Överskog 645, 870 15 Utansjö Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1937 Energideklarations-ID: 646259 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Överskog 645, 870 15 Utansjö Härnösands kommun Nybyggnadsår: 1937 Energideklarations-ID: 646259 Energiprestanda: 112 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [jan

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 23231

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 23231 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 437003 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Burlöv Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Arlöv 21:197 Husnummer 1 Adress Allégatan 3 Prefix byggnadsid

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Gossbydalsstigen 9

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Gossbydalsstigen 9 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 479775 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Göteborg Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Röd 19:1 Husnummer 1 Adress Gossbydalsstigen 9

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Gissjögatan 510, 840 12 Fränsta Ånge kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID: 628653

ENERGIDEKLARATION. Gissjögatan 510, 840 12 Fränsta Ånge kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID: 628653 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Gissjögatan 510, 840 12 Fränsta Ånge kommun Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID: 628653 Energiprestanda: 64 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [jan 2012]:

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Källdisvägen 4, 187 72 Täby Täby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID: 674346

ENERGIDEKLARATION. Källdisvägen 4, 187 72 Täby Täby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID: 674346 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Källdisvägen 4, 187 72 Täby Täby kommun Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID: 674346 Energiprestanda: 138 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 621 43

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 621 43 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 428109 Byggnaden - Identifikation Län Gotland Kommun Gotland Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Visby Kålroten 13 Husnummer 1 Adress Fidegatan 19 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Oxsta 132, 855 90 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 676901

ENERGIDEKLARATION. Oxsta 132, 855 90 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 676901 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Oxsta 132, 855 90 Sundsvall Sundsvalls kommun Nybyggnadsår: 1920 Energideklarations-ID: 676901 Energiprestanda: 158 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Nya Valsätravägen 22A, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1980 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Nya Valsätravägen 22A, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1980 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Nya Valsätravägen 22A, 756 46 Uppsala Uppsala kommun Nybyggnadsår: 1980 Energideklarations-ID: 815894 Energiprestanda: 109 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61338

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61338 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 419201 Byggnaden - Identifikation Län Södermanland Kommun Oxelösund Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) HALLONET 19 O.B.S! Småhus i bostadsrätt ska deklareras

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 87161

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 87161 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 394814 Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland Kommun Härnösand Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Lägdan 10 O.B.S! Småhus i bostadsrätt ska deklareras

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 490003 Byggnaden - Identifikation Län Västmanland Kommun Västerås Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Irsta-Lista 5:110 Husnummer 1 Adress Vales Väg 5 Prefix

Läs mer

2011-03-25 Bilaga 1 Kommunfullmäktige 2011-04-27 64. Handlingsplan till Alvesta kommuns energi- och klimatstrategi

2011-03-25 Bilaga 1 Kommunfullmäktige 2011-04-27 64. Handlingsplan till Alvesta kommuns energi- och klimatstrategi 2011-03-25 Bilaga 1 Kommunfullmäktige 2011-04-27 64 Handlingsplan till Alvesta kommuns energi- och klimatstrategi 1 Effektmål för kommunorganisationen Mål att uppnå till och med år 2014 År 2014 skall energiförbrukningen

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning Österg 39

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning Österg 39 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 42530 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Vellinge Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Ankan 18 Husnummer 1 Adress Östergatan 39 Prefix byggnadsid

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Åskmolnsvägen 21, 743 35 Storvreta Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 682659

ENERGIDEKLARATION. Åskmolnsvägen 21, 743 35 Storvreta Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 682659 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Åskmolnsvägen 21, 743 35 Storvreta Uppsala kommun Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 682659 Energiprestanda: 120 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 94593

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 94593 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 447291 Byggnaden - Identifikation Län Norrbotten Kommun Piteå Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Sjulsmark 6:54 Husnummer 1 Adress Hägnanvägen 19 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Hedängsgatan 11, Mölndal Mölndals stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1957 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Hedängsgatan 11, Mölndal Mölndals stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1957 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Hedängsgatan 11, 431 42 Mölndal Mölndals stad Nybyggnadsår: 1957 Energideklarations-ID: 773446 Energiprestanda: 142 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Ektomta 101, 747 91 Alunda Östhammars kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1986 Energideklarations-ID: 663514

ENERGIDEKLARATION. Ektomta 101, 747 91 Alunda Östhammars kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1986 Energideklarations-ID: 663514 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Ektomta 101, 747 91 Alunda Östhammars kommun Nybyggnadsår: 1986 Energideklarations-ID: 663514 Energiprestanda: 122 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 13668

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 13668 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 455754 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Haninge Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vendelsö 7:118 Husnummer 1 Adress Lisebergsvägen 31 Prefix

Läs mer

EU:s påverkan på svensk energipolitik och dess styrmedel

EU:s påverkan på svensk energipolitik och dess styrmedel EU:s påverkan på svensk energipolitik och dess styrmedel Värme- och Kraftkonferensen 2012, Morgondagens energisystem Daniel Friberg 12 november 2012, Energimyndigheten Waterfront Congress Centre Stockholm

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Karstorpsvägen 8, Båstad Båstads kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Karstorpsvägen 8, Båstad Båstads kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Karstorpsvägen 8, 269 35 Båstad Båstads kommun Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID: 716609 Energiprestanda: 105 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Hvitfeldtsgatan 34

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Hvitfeldtsgatan 34 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 528234 Byggnaden - Identifikation Län Halland Kommun Halmstad Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Duvslaget 1 Husnummer 1 Adress Hvitfeldtsgatan 34 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Gjutaregatan 14, 281 51 Hässleholm Hässleholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1954 Energideklarations-ID: 660977

ENERGIDEKLARATION. Gjutaregatan 14, 281 51 Hässleholm Hässleholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1954 Energideklarations-ID: 660977 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Gjutaregatan 14, 281 51 Hässleholm Hässleholms kommun Nybyggnadsår: 1954 Energideklarations-ID: 660977 Energiprestanda: 168 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Gamla Uppsala 117, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Gamla Uppsala 117, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Gamla Uppsala 117, 755 94 Uppsala Uppsala kommun Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID: 744191 Energiprestanda: 99 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Östra Skiftesvägen 30, Farhult Höganäs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Östra Skiftesvägen 30, Farhult Höganäs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Östra Skiftesvägen 30, 263 95 Farhult Höganäs kommun Nybyggnadsår: 1945 Energideklarations-ID: 773578 Energiprestanda: 80 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Liljegatan 20B, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1969 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Liljegatan 20B, Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1969 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Liljegatan 20B, 753 24 Uppsala Uppsala kommun Nybyggnadsår: 1969 Energideklarations-ID: 730130 Energiprestanda: 131 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Blåsippsgränd 8, Mariehamn Mariehamn kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1972 Energideklarations-ID: 395

ENERGIDEKLARATION. Blåsippsgränd 8, Mariehamn Mariehamn kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1972 Energideklarations-ID: 395 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Blåsippsgränd 8, 221 00 Mariehamn Mariehamn kommun Nybyggnadsår: 1972 Energideklarations-ID: 395 Energiprestanda: 166 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Prästgårdsvägen 14, 290 60 Kyrkhult Olofströms kommun

Prästgårdsvägen 14, 290 60 Kyrkhult Olofströms kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Prästgårdsvägen 14, 290 60 Kyrkhult Olofströms kommun Nybyggnadsår: 1974 Energideklarations-ID: 686475 Energiprestanda: 53 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Söderstig 127, Härnösand Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Söderstig 127, Härnösand Härnösands kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Söderstig 127, 871 93 Härnösand Härnösands kommun Nybyggnadsår: 1977 Energideklarations-ID: 683554 Energiprestanda: 134 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Enbärsgatan 15, Bjuv Bjuvs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Enbärsgatan 15, Bjuv Bjuvs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Enbärsgatan 15, 267 37 Bjuv Bjuvs kommun Nybyggnadsår: 1975 Energideklarations-ID: 728090 Energiprestanda: 60 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Knöstad, 661 93 Säffle Säffle kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1910 Energideklarations-ID: 683902

ENERGIDEKLARATION. Knöstad, 661 93 Säffle Säffle kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1910 Energideklarations-ID: 683902 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Knöstad, 661 93 Säffle Säffle kommun Nybyggnadsår: 1910 Energideklarations-ID: 683902 Energiprestanda: 186 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Florshult 1096, Örkelljunga Örkelljunga kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Florshult 1096, Örkelljunga Örkelljunga kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Florshult 1096, 286 92 Örkelljunga Örkelljunga kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 757939 Energiprestanda: 264 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Blåklintsvägen 6, Lindome Mölndals stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1936 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Blåklintsvägen 6, Lindome Mölndals stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1936 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Blåklintsvägen 6, 437 31 Lindome Mölndals stad Nybyggnadsår: 1936 Energideklarations-ID: 769649 Energiprestanda: 128 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61434

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 61434 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 536401 Byggnaden - Identifikation Län Östergötland Kommun Söderköping Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Drothems-Broby 1:98 Husnummer 1 Adress Brobyvägen

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Åkerigatan 3, 854 63 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1984 Energideklarations-ID: 643260

ENERGIDEKLARATION. Åkerigatan 3, 854 63 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1984 Energideklarations-ID: 643260 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Åkerigatan 3, 854 63 Sundsvall Sundsvalls kommun Nybyggnadsår: 1984 Energideklarations-ID: 643260 Energiprestanda: 139 /m² och år Energideklarationen i sin helhet finns

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Strandkärr 15, Stenungsund Stenungsunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1951 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Strandkärr 15, Stenungsund Stenungsunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1951 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Strandkärr 15, 444 91 Stenungsund Stenungsunds kommun Nybyggnadsår: 1951 Energideklarations-ID: 882926 Energiprestanda: 88 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Snickaregatan 9, 216 18 Limhamn Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 632751

ENERGIDEKLARATION. Snickaregatan 9, 216 18 Limhamn Malmö stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 632751 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Snickaregatan 9, 216 18 Limhamn Malmö stad Nybyggnadsår: 1966 Energideklarations-ID: 632751 Energiprestanda: 93 /m² och år Energideklarationen i sin helhet finns hos

Läs mer

Åkerviolvägen 10, Norrtälje Norrtälje kommun

Åkerviolvägen 10, Norrtälje Norrtälje kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Åkerviolvägen 10, 761 73 Norrtälje Norrtälje kommun Nybyggnadsår: 1959 Energideklarations-ID: 784073 Energiprestanda: 150 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Juliusbergsvägen 4, 185 92 Vaxholm Vaxholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1981 Energideklarations-ID: 659526

ENERGIDEKLARATION. Juliusbergsvägen 4, 185 92 Vaxholm Vaxholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1981 Energideklarations-ID: 659526 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Juliusbergsvägen 4, 185 92 Vaxholm Vaxholms stad Nybyggnadsår: 1981 Energideklarations-ID: 659526 Energiprestanda: 142 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Plankvägen 30, Vassmolösa Kalmar kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Plankvägen 30, Vassmolösa Kalmar kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Plankvägen 30, 388 91 Vassmolösa Kalmar kommun Nybyggnadsår: 1940 Energideklarations-ID: 844441 Energiprestanda: 115 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Kungsörnsvägen 32, 856 51 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1979 Energideklarations-ID: 682179

ENERGIDEKLARATION. Kungsörnsvägen 32, 856 51 Sundsvall Sundsvalls kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1979 Energideklarations-ID: 682179 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Kungsörnsvägen 32, 856 51 Sundsvall Sundsvalls kommun Nybyggnadsår: 1979 Energideklarations-ID: 682179 Energiprestanda: 92 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Hålskogsgatan 5A, 424 37 Angered Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1915 Energideklarations-ID: 625002

ENERGIDEKLARATION. Hålskogsgatan 5A, 424 37 Angered Göteborgs stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1915 Energideklarations-ID: 625002 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Hålskogsgatan 5A, 424 37 Angered Göteborgs stad Nybyggnadsår: 1915 Energideklarations-ID: 625002 Energiprestanda: 145 /m² och år Energideklarationen i sin helhet finns

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Rälsvägen 1C, 756 53 Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 670746

ENERGIDEKLARATION. Rälsvägen 1C, 756 53 Uppsala Uppsala kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 670746 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Rälsvägen 1C, 756 53 kommun Nybyggnadsår: 1983 Energideklarations-ID: 670746 Energiprestanda: 76 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]: Energiklass

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Skolvägen 44, Kumla Kumla kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Skolvägen 44, Kumla Kumla kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Skolvägen 44, 692 34 Kumla Kumla kommun Nybyggnadsår: 1967 Energideklarations-ID: 760086 Energiprestanda: 161 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Uggletorp 3, 549 91 Tidan Töreboda kommun

Uggletorp 3, 549 91 Tidan Töreboda kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Uggletorp 3, 549 91 Tidan Töreboda kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 679819 Energiprestanda: 192 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Norra Norrgren 39

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Norra Norrgren 39 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 475318 Byggnaden - Identifikation Län Norrbotten Kommun Luleå Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Ängesträsk 1:103 Husnummer 1 Adress Norra Norrgren 39

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 13252

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 13252 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 431531 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Nacka Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Mensättra 3:50 Husnummer 1 Adress Björkholmsvägen 5 Prefix

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Hagvägen 26, 280 72 Killeberg Osby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID: 692693

ENERGIDEKLARATION. Hagvägen 26, 280 72 Killeberg Osby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID: 692693 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Hagvägen 26, 280 72 Killeberg Osby kommun Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID: 692693 Energiprestanda: 47 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Bjärka 1, 532 94 Skara Skara kommun

Bjärka 1, 532 94 Skara Skara kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Bjärka 1, 532 94 Skara Skara kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 672472 Energiprestanda: 142 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]: Energiklass

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Sippvägen 81, Täby Täby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID:

ENERGIDEKLARATION. Sippvägen 81, Täby Täby kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID: sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Sippvägen 81, 183 63 Täby Täby kommun Nybyggnadsår: 2007 Energideklarations-ID: 661142 Energiprestanda: 87 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 23838

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 23838 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 455890 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Malmö Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Brödkaveln 7 Husnummer 1 Adress Rosmarinvägen 60 Prefix byggnadsid

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Dalkarlsvägen 50, 141 40 Huddinge Huddinge kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID: 666516

ENERGIDEKLARATION. Dalkarlsvägen 50, 141 40 Huddinge Huddinge kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID: 666516 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Dalkarlsvägen 50, 141 40 kommun Nybyggnadsår: 1930 Energideklarations-ID: 666516 Energiprestanda: 121 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]: Energiklass

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Planetgatan 13, 224 57 Lund Lunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1958 Energideklarations-ID: 654366

ENERGIDEKLARATION. Planetgatan 13, 224 57 Lund Lunds kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1958 Energideklarations-ID: 654366 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Planetgatan 13, 224 57 s kommun Nybyggnadsår: 1958 Energideklarations-ID: 654366 Energiprestanda: 360 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]: Energiklass

Läs mer

Dragspelsgatan 4, 371 53 Karlskrona Karlskrona kommun

Dragspelsgatan 4, 371 53 Karlskrona Karlskrona kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Dragspelsgatan 4, 371 53 Karlskrona Karlskrona kommun Nybyggnadsår: 1987 Energideklarations-ID: 674999 Energiprestanda: 94 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Fröholms Väg 3, Färjestaden Mörbylånga kommun

Fröholms Väg 3, Färjestaden Mörbylånga kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Fröholms Väg 3, 386 93 Färjestaden Mörbylånga kommun Nybyggnadsår: 1909 Energideklarations-ID: 668227 Energiprestanda: 189 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer