MÖTESPROTOKOLL FÖR FÖRENINGEN UNGDOMENS HUS STYRELSEMÖTE SÖNDAGEN DEN 1 APRIL 2007 Bilagor: 1. Närvarolista 2. Personalpolicy 3.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTESPROTOKOLL FÖR FÖRENINGEN UNGDOMENS HUS STYRELSEMÖTE SÖNDAGEN DEN 1 APRIL 2007 Bilagor: 1. Närvarolista 2. Personalpolicy 3."

Transkript

1 Bilagor: 1. Närvarolista 2. Personalpolicy 3. Caféutbildning 1. Mötets öppnande. Ordförande förklarade att: mötet är öppnat. Mötet beslutade att: ajournera tills dess att David Berggren anländer. återupptog mötet efter en kvart. 2. Formalia Mötet beslutade att: ska vara mötesordförande Mötet beslutade att: ska vara mötessekreterare. Mötet beslutade att: och ska vara justerare. 3. Rapporter a) Verksamhetsrapport Föreningens tilltänkta projektledare David Berggren rapporterar om att han städat kontoret, rett ut föreningens ekonomiska papper, tagit kontakt med JCH och haft samtal med dem om vårt fortsatta samarbete, påbörjat en renovering av anslagstavlan i entrén samt vikarierat för Sable Foto i cafét då hon varit sjuk och tagit ledigt. David Berggren rapporterar om att bokslutet från JCH är på gång efter att frågan tagits upp av Melinda Sjöberg. b) Ekonomisk rapport Föreningens kassör rapporterar att ekonomin i föreningen är god. Han avlägger även en rapport från konsertgruppen som på ett medlemsmöte fick utgifter på kr godkända. De pengarna ska gå till restaurering och nyinköp av PA. Detta innebär ett underskott för andra verksamhetsgrupper under det första halvåret. Konsertgruppen kommer dock inte att använda sig av övrig budget det första halvåret. c) Rapporter från ansvarsområden Representation: Har varit på möte med ABF. Mötet blev uppskjutet och ABF ska kontaktas igen. Information: Inga rapporter. PR och profilering: Inga rapporter. Ekonomi: Det hänvisas till den ekonomiska rapporten från. Medlemmar och demokrati: Inga rapporter. Personal: En personalpolicy har utarbetats och ska godkännas. Verksamhetsutveckling: Inga rapporter.

2 Jämställdhet och integration: Inga rapporter. Café: En caféutbildningspolicy har utarbetats och ska godkännas. Mail- och hemsidehantering: Inga rapporter. d) Grupprapporter. Sven Höglund rapporterar att konsertgruppen har kommit igång med sitt arbete. Konsert har bokat in flera nollbudgetspelningar. Det rapporteras även om PA-inköp och restaurering. På medlemsmötet den 27/3 valdes Rebecca Gransten som tillförordnad ansvarig för estetisk verksamhet. En verksamhetsplan för estetisk verksamhet ska presenteras på gruppens första möte. e) Övriga rapporter Inga övriga rapporter avläggs. 4. Anda Mötet diskuterar kommunikationen styrelsemedlemmar emellan. 5. Anmälan av övriga frågor Mötet beslutar att: införa följande punkter som övriga frågor: a) Hygien i köket b) Personalpolicy c) Caféutbildning d) Föreningstekniskutbildning e) Anställning f) Renovering g) Hemsida h) Spelgruppen i) IDEA j) Projektfond k) Medlemmar l) Jämställdhetspolicy m) Nycklar 6. Förra mötet Sekreterare Sven Höglund går igenom punkterna för det förra mötet i syfte att göra en uppföljning. Mötet kom fram till att:

3 Punkten om anställning inte har genomförts. Punkten om arbetsbeskrivning inte har genomförts. Punkten om renovering av kontor ska diskuteras på detta möte. Punkten om faktureringsprogram har genomförts. Punkten om hemsida- och mailhantering inte har genomförts. Punkten om medlemskap i IDEA inte har genomförts. Punkten om projektfond inte har genomförts. Punkten om skapande av PR-grupp inte har genomförts. Punkten om personalpolicy har genomförts och ska godkännas. Punkten om PM till gruppansvariga inte har genomförts. Punkten om jämställdhetspolicy inte har genomförts. Punkten om renovering inte har genomförts. Punkten om nyckelinventering har genomförts. Punkten om låsbyte inte har genomförts. Punkten om repakontrakt är på god väg att genomföras. Punkten om cafékassa har genomförts och lett till förbättringar. Punkten om införandet av möten i kalendarie inte har genomförts. Punkten om byte av adress inte har genomförts. 7. Godkännande av dagordning Mötet beslutar att: godkänna dagordningen. 8. Övriga frågor a) Hygien i köket Mötet diskuterar hygien i köket och kommer fram till att tre av våra äldre kylar är mögelskadade. Mötet diskuterar även den frysbox som lånats ut till föreningen för länge sedan av Mattias Pettersson. Mötet beslutar att: - Ge David Berggren i uppgift att slänga de tre mögelskadade kylarna. - Ge Sable Foto i uppgift att göra en lista över annat som behöver slängas. - Ge styrelsen i uppgift att kontakta Mattias Pettersson angående frysboxen. b) Personalpolicy Mötet diskuterar den personalpolicy (se bilaga 2) som och utformat. Mötet beslutar att: godkänna personalpolicyn (se bilaga 2) med följande ändringar och tillägg: Ändringar: - Den anställde bör: ändras till Den anställde ska:

4 - Hålla sin arbetsplats ren och fri från icke inblandade eller obehöriga personer ändras till Hålla sin arbetsplats ren och städad. Tillägg: - Punkten [Den anställde ska] ha rätten att avvisa personer och medlemmar som bryter mot föreningens regler. läggs till. c) Caféutbildningsbeskrivning Mötet diskuterar den caféutbildningsbeskrivning som Lisa Dahlqvist i samråd med David Berggren utformat. Mötet beslutar att: godkänna caféutbildningsbeskrivningen (se bilaga 3) efter stavfelskorrigeringar och med följande ändringar och tillägg. Ändringar: - I meningen Om man har en caféutbildning får man också hålla caféet ideellt öppet på kvällar och helger tas på kvällar och helger bort. - I meningen: Rutiner för att öppna samt stänga ner caféet. tas ordet ner bort. - I meningen Alla som är medlemmar i föreningen Ungdomens Hus har möjlighet till att gå en caféutbildning tas ordet till bort. - I meningen Samtliga moment måste gås igenom vid alla tre tillfällen. byts gås igenom till genomföras. Tillägg: - Imeningen För att genomgå en caféutbildning kontaktar man någon i styrelsen eller någon av den personal som finns på Ungdomens Hus lägger mötet till prefixet café framför personal. - Följande mening läggs till: Endast caféansvarig och cafépersonal kan bevilja en caféutbildning. d) Föreningstekniskutbildning Mötet beslutar att: på lördagen den 21/4 och söndagen den 22/4 mellan klockan 14:00-17:00 hålla en föreningstekniskutbildning som är öppen för alla medlemmar. e) Anställning Mötet diskuterar anställningen av projektledare och mötet beslutar att: ge i uppgift att sköta anställningen. f) Renovering Mötet diskuterar renoveringen av kontoret och en möjlig flytt av kontoret. Mötet beslutar att: ta upp frågan på nästa medlemsmöte.

5 g) Hemsida Mötet diskuterar om vem som eventuellt ska få i uppgift att göra en hemsida till föreningen. Mötet beslutar att: - bordlägga frågan om en ny hemsida till nästa möte. - ge David Berggren, i samråd med, uppgiften att uppdatera den hemsida vi har idag. h) Spelgruppen Mötet diskuterar om spelgruppen och dess verksamhet. Mötet beslutar, tills dess att spelgruppen håller sitt första möte, att ge David Berggren i uppgift att: - ta ifrån Atlantis och GoB deras nycklar till perfomancerummet. - ta ifrån Jonne Berndtssons nycklar till spelrummet. - ge tv-spelsgruppens ordförande nycklar till spelrummet. i) IDEA Mötet beslutar att: - ge David Berggren i uppgift att betala ut skadeståndsumman på kr till Mattias Pettersson efter att ha rådfrågat en kunnig person inom området. - ge i uppgift att kontakta IDEA för att få information om avtal med dem. j) Projektfond Mötet beslutar att: ge i uppgift att utforma ett förslag till ansökningskriterier för projektfonden samt utforma ansökningsblanketter för denna. k) Medlemmar Mötet diskuterar föreningens medlemsmål för verksamhetsåret 2007 och hur man ska arbeta för att nå det målet. Mötet väljer att inte gå till beslut eftersom inget yrkande lades. l) Jämställdhetspolicy Mötet beslutar att: ge Lisa Ramqvist i uppgift att utforma ett förslag till jämställdhetspolicy. m) Nycklar Mötet beslutar att: ta upp frågan om nyckelhantering på nästa medlemsmöte. 9. Mötets avslutande förklarar att: mötet är avslutat.

6 BILAGA 1 Närvarolista: Lisa Ramqvist David Berggren Sven Höglund

7 BILAGA 2 Personalpolicy för anställda på Ungdomens Hus. Den anställde ska: Inte bjuda gäster eller medlemmar på tobaksvaror/narkotika på arbetsplatsen eller under arbetstid, inte heller i samband med sin anställning köpa ut eller bjuda minderåriga på tobaksvaror. Inte bjuda på eller langa alkohol till gäster eller medlemmar på arbetsplatsen eller under arbetstid, inte heller i samband med sin anställning köpa ut eller bjuda minderåriga på alkohol. Inte utnyttja maktpositionen som en anställning ger gentemot medlemmar eller praktikanter, eller på något sätt utnyttja sin ålder, anställning eller auktoritet för att missbruka medlemmars förtroende. Inte särbehandla medlemmar eller gäster på grund av politisk, etnisk, religiös, social eller könsmässig tillhörighet. Inte sexuellt eller på något annat sätt trakassera medlemmar eller gäster. Handleda praktikanter på ett respektfullt och rättvist sätt samt vara ett föredöme för dessa. Följa personalpolicyn även i de fall de dröjer sig kvar på arbetsplatsen efter arbetstiden. Hålla sin arbetsplats ren och städad. Kunna bistå med kunskap och hjälp till medlemmar. Ha rätten att avvisa personer och medlemmar som bryter mot föreningens regler.

8 BILAGA 3 Caféutbildning Alla som är medlemmar i föreningen Ungdomens Hus har möjlighet att gå en caféutbildning. Om man har en caféutbildning får man också hålla caféet ideellt öppet. För att genomgå en caféutbildning kontaktar man någon i styrelsen eller någon av den cafépersonal som finns på Ungdomens Hus. I en caféutbildning ingår följande: Rutiner för att öppna samt stänga caféet. Hur kassan fungerar. Hur man gör en kassarapport. Hygien i köket. Hur diskmaskinen fungerar. Beredning av de varor som säljs. Detta lär man sig genom att gå bredvid styrelsens caféansvarig eller caféts personal vid minst tre tillfällen. Samtliga moment måste genomföras vid tre tillfällen. Endast caféansvarig och cafépersonal kan bevilja caféutbildning. Och kom ihåg, en bra macka är en god macka ;)

Årsmötesprotokoll för föreningen Ungdomen hus Uppsala 2011

Årsmötesprotokoll för föreningen Ungdomen hus Uppsala 2011 Årsmötesprotokoll för föreningen Ungdomen hus Uppsala 2011 Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 3. Föreningens/Styrelsens verksamhetsberättelse 4. Evenemangsgruppens verksamhetsberättelse 5. Spelgruppens

Läs mer

Två gigs har arrangerats, vardags hardcore och en screamo spelning

Två gigs har arrangerats, vardags hardcore och en screamo spelning Styrelsemöte Ungdomens Hus 29 September 2010 Bilagor styrelsemöte 29 september 1. Dagordning 2. Närvarolista 3. Graffitiregler och priser 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.30 i

Läs mer

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus.

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. 2. Formalia

Läs mer

Styrelsemöte föreningen Ungdomens Hus onsdagen den 8 December 2010

Styrelsemöte föreningen Ungdomens Hus onsdagen den 8 December 2010 Styrelsemöte föreningen Ungdomens Hus onsdagen den 8 December 2010 Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 3. Rapport från miljökontoret 4. Prioritetslista för Magmas lokalupprustnings budgetpost 5. Avtal

Läs mer

1 Mötet Öppnas Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.05 i medlemskontoret på Ungdomens hus.

1 Mötet Öppnas Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.05 i medlemskontoret på Ungdomens hus. Styrelsemöte 26/11-10 Föreningen Ungdomens Hus Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 1 Mötet Öppnas Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.05 i medlemskontoret på Ungdomens hus. 2 Presidium Ordförande:

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010

Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010 Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010 Bilagor 1. Närvarolista 2. Dagordning 1 Mötet öppnas Sven förklarar mötet öppnat fredagen den 6/8 2010 klockan 14.55 i caféet på Ungdomens hus. 2 Presidium Ordförande:

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte

Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte Protokoll från Sveriges elevråd - SVEAs Förbundsstyrelsemöte 1 2015 Fredagen 16 januari klockan 10.07 till söndagen den 18 januari klockan 15.04, Sveriges elevråd SVEAs kansli, Norr Mälarstrand 24, 112

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 10 12 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Gregor

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 Kongl. Datasektionen vid THS Extra Sektionsmöte 2000-11-09 1(5) Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17:21 med 26 teknologer närvarande.

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

QMM#3 2014-03-25. 1.6 Mötets behöriga utlysande Mötet finner mötet behörigt utlyst 1.6 Anmälan av övriga frågor Fickplunta med Assar

QMM#3 2014-03-25. 1.6 Mötets behöriga utlysande Mötet finner mötet behörigt utlyst 1.6 Anmälan av övriga frågor Fickplunta med Assar QMM#3 2014-03-25 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande Mötet öppnas 18.15 1.2 Val av mötesordförande Dan Karlsson 1.3 Val av mötessekreterare Nominerad: Björn Björn valdes 1.4 Val av två justeringsmän,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN UNGDOMENS HUS I UPPSALA

STADGAR FÖR FÖRENINGEN UNGDOMENS HUS I UPPSALA STADGAR FÖR FÖRENINGEN UNGDOMENS HUS I UPPSALA 1 Allmänt Innehåller de grunder på vilka föreningen vilar dess namn, säte, syfte och eventuella ideologiska ställningstaganden. Sida 2. 2 Medlemskap Innehåller

Läs mer

1 Mötet Öppnas Ordf. Magnus Axelson-Fisk förklarar mötet öppnat kl. 17.20 i konstrummet på uh.

1 Mötet Öppnas Ordf. Magnus Axelson-Fisk förklarar mötet öppnat kl. 17.20 i konstrummet på uh. Protokoll Föreningen Ungdomens Hus Styrelsemöte 16/3-11 1 Mötet Öppnas Ordf. Magnus Axelson-Fisk förklarar mötet öppnat kl. 17.20 i konstrummet på uh. 2 Val av presidium Mötet beslutar att: välja Magnus

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Unga Örnar-avdelningar Alla avdelningar i Unga Örnar måste ha årsmöte senast den 28 februari varje år. Ni kan göra en egen dagordning men i det här årsmötesprotokollet finns alla

Läs mer

Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 29/ kl. 17:30 på Nobelvägen 145A, Malmö.

Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 29/ kl. 17:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Protokoll Styrelsemöte för den ideella föreningen Spelens hus den 29/9 2015 kl. 17:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Närvarande med rösträtt: Alexandra Hjortswang, Alexander Cederholm, Jonatan von Seth, Louise

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2014 10 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark (Informationsansvarig) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Protokoll SUGS årsmöte 2006

Protokoll SUGS årsmöte 2006 Protokoll SUGS årsmöte 2006 Bidrag från Administrator 2006-03-19 Protokoll SUGS årsmöte 2006 Mötet hölls i Peach Pit 2006-03-14. Protokoll SUGS årsmöte 2006-03-14 1: Mötets öppnande Andreas Granander öppnade

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2013-10-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL

HÖSTMÖTESPROTOKOLL HÖSTMÖTESPROTOKOLL 20 Närvarolista: rocket, Roderik Bauhn daniel, Daniel Karlsson karlsson, Niklas Karlsson kmk, Karl Mellerup nh, Niklas Hernaeus laban, Henrik Sköllermark frazz, Franz Levin he-man, Lasse

Läs mer

Protokoll 12/6 AU 2006

Protokoll 12/6 AU 2006 Protokoll Internationella Kvinnoförbundet E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll 12/6 AU 2006 Närvarande: Ansa Eneroth Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Petra Tötterman Andorff Maria Pilar Reyes 1 Formalia

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype Närvarolista Mötesordförande: Adam Andrén SNAPS styrelse: Ordförande Adam Andrén (AA), sekreterare Lina Dahlin (LD), kassör Patrik Kagebeck (PK),

Läs mer

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare Medlemsmöte Piratpartiet Stockholm, Stockholm. 09-05-12 1. Mötets öppnande Johan Karlsson förklarar mötet för öppnat kl 18:51 2. Fastställande av röstlängd Johan Karlsson yrkar på att mötet fastställer

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: -05-10 kl. 19:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställs

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Närvarande: Närvarande under skype mötet är Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Sara Eriksson (SE), Maria Hellquist (MH), Maja Rinnert (MR), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Årsmöte Dagordning

Årsmöte Dagordning Årsmöte 2014-03-01 Närvarande: Anders Jibbefors Söderström Christoffer Otter Caroline Otter David Christensen Elin Jibbefors Ellinor Eriksson Felix Agborg Kenneth Mellkvist Kenny Svensson Lars-Åke Johansson

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 110814 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Marianne Hyllested vice ordf. Ingela Jonsson, kassör Ove

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl. 15.00 I BYSTUGAN, HUSARÖ Närvarande: Birgitta Öhman, Lisa Rosen, Ragnar Nilsson, Monika Österman, Nilas Österman,

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Joakim Öfverholm, Martin Brosser, Max Svensson (via telefon), Emma Carlström (revisor). 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 18:41. 2. Val av mötesordförande Cecilia Hällstrand

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Protokoll 140411 Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander,

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

PROTOKOLL 14 oktober 2012

PROTOKOLL 14 oktober 2012 PROTOKOLL 14 oktober 2012 FÖRENINGEN FANGORNS ÅRSMÖTE I HÄSSJABERG 18 augusti 2012 Närvarande föreningsmedlemmar: Vivi Adler, Peter Adler, Annika Ljung, Benkt Åbom, Ingvar Lundberg, Renée Olsåker och Lasse

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Bilda förening. så funkar det

Bilda förening. så funkar det Bilda förening så funkar det Vad är en förening? En förening kan startas av ett antal personer som har samma intresse och vill göra något tillsammans. En förening är demokratisk. Det betyder att du som

Läs mer

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Protokoll Datum: Tid: Lokal: 2013-09-26 17.15 MC323 F13-2 FORMALIA ANMÄRKNING F13-2.1 Mötets öppnande Mötet öppnas klockan 17.22 F13-2.2 Avstängning av mobiltelefoner På

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Årsmöte Tillkom under mötets gång: David Christensen William Breiwald. Dagordning

Årsmöte Tillkom under mötets gång: David Christensen William Breiwald. Dagordning Årsmöte 2015-02-15 Närvarande: Anders Jibbefors Söderström Christoffer Otter Elin Jibbefors Felix Agborg Kenneth Mellkvist Kenny Svensson Max Renberg Simon Rosenkvist Tobias Högström Veronica Thunberg

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19 Protokoll styrelsemöte S05 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös Albin Rosberg Studierådsordförande, t.o.m. 13 Fredrik

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum 2016 03 29 (Flyttat från 16 03 22) Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson (Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: F337, den 20141117 Tid: 11.51 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Tolvtin, Melinda Winninge, Jesper Dalgren, Adjungerade: ingen 1 Mötets öppnande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg.

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län 2008-03-01, Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Närvarande: Se närvarolista. Bilaga 1 1 Mötets öppnande Distriktsstyrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/ kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö.

Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/ kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Protokoll Styrelsemöte 5 för den ideella föreningen Spelens hus den 1/11 2016 kl 18:30 på Nobelvägen 145A, Malmö. Närvarande med rösträtt: Thomas Björk, Niklas Killander, Alexandra Hjortswang, Oskar Sjövall,

Läs mer

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl. 12.00 STYRELSE Närvarande Elinore Selldén (ES), ordförande Urban Larsson (UL), vice ordf. Åsa Malkusson (ÅM), sekreterare Susanne Jonsson

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Närvarande: Britt-Marie Strandahl, Carl Alsätra, Ulla Winroth, Lena Andersson, Helli Malers, Barbro Redin, Elisabeth Solin, Emma

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Johan Sånesson, Anders Hedberg och Martina Johansson (via telefon) Beslutsärenden 1. Mötet öppnades Johan Sånesson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 14 november 2007 Plats: Kansliet i Backaryd kl: 18:30 Närvarande Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Bennie Erlandsson, Fredrik Einarsson,

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 2016-10-12 kl. 18:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Parentation hölls för Kjell Jönsson med åtföljande av en tyst minut därefter hälsade ordförande deltagarna välkomna

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum 2013-10-01 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice Sekreterare: Emil Hedemalm

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 Tid: Måndagen den 8 september 2014 klockan 17.58 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet 2018-04-14 Lignagatan 8, Stockholm Paragraf 8, 12 och 26 på dagordningen behandlades ej, och finns ej med i protokollet. 1 Förbundsmötet öppnas 2 Upprättande och justering

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

00001 Mötets öppnande Sektionens ordförande, Tobias Edström, förklarade Sektionen för Elektronikdesigns vårmöte 2014 öppnat klockan i TP1.

00001 Mötets öppnande Sektionens ordförande, Tobias Edström, förklarade Sektionen för Elektronikdesigns vårmöte 2014 öppnat klockan i TP1. Datum: 2014-03-26 Närvarande: 50, varav 9 styrelsemedlemmar och 5 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar

Läs mer

Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte

Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte Plats: Trefaldighetskyrkan Örebro Lunchuppehåll planeras 12.00 13.00 Närvarand: Britt-Marie Strandahl Carl Anders Alsätra Ulla Winroth Ordförande Vice

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013 Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Mötets behörighet. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria.

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Närvarande: Johan Fasting, Vladimir Klicic, Rizkalla Beydoun, Thomas Ahlström, Thomas Strömberg, Jonas Carlgren, John Bengtsson, Hans

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer