Novisch Logoped- och Audiologiutbildningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Novisch Logoped- och Audiologiutbildningen"

Transkript

1 Novisch 2017 Logoped- och Audiologiutbildningen Hej blivande logoped- eller audiologistudent! Stort grattis till att DU har blivit antagen till logoped- eller audionomprogrammet vid Lunds Universitet! Utbildningarna börjar traditionsenligt med två fartfyllda veckor tillsammans med dina nya klasskamrater och oss faddrar. Denna period (och mer därtill...) kallas för NOVISCHPERIODEN. Vi är ett gäng glada faddrar från logoped- respektive audionomprogrammet som alla går termin 3 och vi finns här för er och era frågor. Under novishperioden kommer vi att anordna roliga välkomstaktiviteter och introducera er till studentlivet i Lund. Det kommer inte att förekomma något slags tvång eller förnedring - allt ska vara kul för alla! Bland oss faddrar finns det två generaler/huvudfaddrar. Vi heter Signe(logopedprogrammet) och Jonas(audionomprogrammet) och har mer ansvar under novischperioden än övriga faddrar. De två första veckorna kan upplevas som väldigt hektiska med allt som är nytt, men de är en ovärderlig chans för dig att lära känna dina klasskompisar och andra studenter. Under novischperioden kommer vi hålla till på lite olika platser i Lund för att du ska lära känna staden. Cykel är det smidigaste sättet att ta sig runt på, och den kommer bli din bästa vän! Nedan har vi bifogat ett preliminärt schema för den roliga novischperioden och om något kommer ändras kommer du att få information om detta. För att kunna hålla kontakten med varandra har vi faddrar startat en Facebookgrupp med alla er nya studenter samt med oss. Gå gärna med i gruppen redan nu. Den heter LogAud Nollning HT Där kommer info om exakta tider och platser att annonseras. Om du har några frågor angående novischperioden, bostadssituationen, utbildningen eller annat så får du gärna höra av dig till oss. Kontaktupplysningar hittas längre bak i häftet. Du har en fantastiskt rolig tid framför dig med studierna och Lundalivet! Vi faddrar finns till för att din första tid i Lund och på programmet ska bli så rolig och minnesvärd som möjligt. Och vi ser så mycket fram emot att få träffa dig när höstterminen börjar!! Om Medicinska Föreningen

2 (Källa mfskane.com) Lunds Universitet har totalt nio kårer. Vi tillhör Medicinska föreningen (MF) som är en aktiv sektion i kåren Corpus Medicum. I MF ingår utöver våra två program också läkarprogrammet, biomedicinprogrammet samt masterprogrammet i folkhälsovetenskap. Medicinska föreningen ser till så att våra utbildningar och studiemiljöer håller hög kvalité och kommer med förslag på förbättringar och förändringar. Frågor som MF jobbar med är sådana som berör vår egen utbildning; allt från övergripande frågor om hur kurser bör läggas upp, hur examinationen ska bedrivas och lokalfrågor, till enskilda fall där studenter känner sig illa behandlade. Sektionen arbetar även för att förbättra studenternas villkor gentemot kommunen, regionen och staten, bland annat med bostadssituationen och kollektivtrafikrabatter. Detta arbete bedrivs genom att vi har studentrepresentationer i nämnder, på fakultetsnivå och genom olika utbildningsråd. Varje program som tillhör MF har ett eget utbildningsråd. MUR kallas läkarutbildningens, BUR är biomedicinutbildningens, MPH-UR är för studenterna som pluggar masterprogrammet i folkhälsovetenskap och vårt utbildningsråd kallas LAUR, vilken både är för audionomerna och logopederna. Förutom utbildningsbevakning arrangerar kårerna (och sektionerna inom dem) sociala aktiviteter för sina respektive studenter som tillhör dem. Medicinska föreningen har en rad traditionsenliga, sociala verksamheter som bedrivs. På söndagar kan den hungrige (och bakfulle) studenten gå på brunch, på torsdagar serveras ärtsoppa och på fredagar hålls puben öppen. Allt detta arrangeras på vårt kårhus som heter Locus Medicus och ligger i Lund. MF anordnar också den årliga Corbalen varje höst, men den absolut största och traditionsenliga festen inom Medicinska föreningen är den så kallade Stora Toddydagen. Denna sammanfaller alltid med premiären av Toddyspexet som helt klart är Lunds bästa spex! Medicinska föreningens expedition hittar man på BMC i Lund och vill man veta ännu mer om kåren så finns massa mer information på hemsidan: Att leva och bo som student i Lund och Malmö AF bostäder hyr ut studentlägenheter på många håll i Lund. Nedan presenteras deras bostadsområden. Klosterängen: Ligger i utkanten av Lund, bortanför Kämnersrätten och Delphi. Här finns endast enrumslägenheter och husen är byggda med fina träfasader i ett grönskande område. Man bör ha antingen cykel eller busskort (eller varför inte både och?) om man bor på Klosterängen. Som AF själva skriver på sin hemsida Harmoniskt och avskilt - med hela världen på cykelavstånd.

3 Kämnärsrätten, Delphi: Är tillsammans med Vildanden de största studentbostadsområdena. Dessa ligger en bit från själva centrum men har jättebra cykelvägar som gör att man kan ta sig in snabbt. Cykel eller busskort kan föredras att ha om man bor här. Ligger högst upp på Lunds stora kulle, vilket innebär att man har nedförsbacke hela vägen in till centrum men uppförsbacke hem. Under tidiga morgnar är det med andra ord en mycket bekväm väg då man nästan kan rulla hela vägen ned till skolan. Ligger nära LTH och Ekonomihögskolan. Sparta: Ett stort byggnadskomplex med mestadels korridorsrum. Ligger precis bredvid ICA Malmborgs och har gymmet Actic i samma byggnad. Ulrikedal, Studentlyckan: Bland de mest centrala av AF:s studentbostadsområden och kräver därför ofta längre kötid. Här finns både korridorsrum och lägenheter i olika slag och storlekar. Gylleholm: Fyrtioåtta små enrumslägenheter med pentry som ligger mycket centralt. Ligger även intill byggnadskomplexet Parantesen; Parantesen: Två stora byggnader som tillsammans formar en parantes. Här finns främst korridorsrum och området är känt för sina minst sagt omtalade fester. Med detta i baktanke kan vi rekommendera att du som bor här antingen gillar partaj eller har ett par rejäla öronproppar till hands. Dammhagen: Centralt och i princip helt nybyggt! Främst tvårummare, men det finns även några enrummare samt trerummare. Kan kräva lite kötid. Tomegapsgården: Ett av AF:s minsta studentbostadsområden, men ligger fint i Lunds kulturkvarter. Här finns korridorsrum och enrumslägenheter. Nära till allt! Magasinet: Lunds helt klart populäraste boende, där den ena byggnaden är ett ombyggt spannmålsmagasin och den andra ett modernt nybygge. Ligger väldigt centralt och består till stor del av minikorridorer eller kompisboenden. Lite dyrare och lite längre kötider än de andra bostadsområdena. Vildanden: Ett av de största studentbostadsområdena. Ligger också i utkanten av Lund men med ett nära avstånd till shoppingcentrumet Nova. Till skillnad från Delphi, Kämnärs och Klostergården, har man lite uppförsbacke till skolan men nedför hem. Bor man här kan det också vara bra att ha antingen cykel eller busskort. Vegalyckan: Är nybyggt (2015). Byggnaden som Vegalyckan ligger i är delad så att det är förskola och grundskola längst ned i huset, och studentbostäder på de övre våningarna. Utemiljöerna är delade så att barnen har sina lekytor in mot gården, medan studenterna har ingång från andra hållet, och där också tillgång till grillplats och trädgårdspartier. Boendet ligger i en härlig parkmiljö, granne med Studentlyckan.

4 Bokompakt: Ligger i nordöstra Lund på Kämnärsrätten, i ett grönt och lummigt område. Närområdet har lokalt centra med bland annat mataffärer och apotek, och det går också enkelt att ta sig med cykel till Lunds centrala delar. Bokompakts slogan är att bostäderna ska vara av hög kvalité, men till låga priser. Där finns lägenheter av olika storlekar (1-4 rum) men inga korridorsrum. För mer detaljerad information av de olika bostadsområdena, besök: afbostader.se Nationerna: Alla Lunds nationer erbjuder bostäder. Man kan i stort sätt skicka in en intressenansökan till alla, men får man bostad i någon måste man bli medlem i denna nation. För mer information om nationernas olika bostadsköer och hur det går till, är det bäst att besöka deras hemsidor. Dessa kan ni hitta till via Studentlund.se Viktigt att veta: För att kunna boka och köa för de olika bostäderna som erbjuds av AF samt nationerna, måste man vara medlem i Studentlund. ( Vi rekommenderar att ni blir medlemmar i studentlund så fort som möjligt, delvis på grund av detta men också på grund av att det krävs medlemskap hos dem för att kunna engagera sig i hela Lunds studentliv. Med andra ord behöver ni vara medlemmar för att kunna följa med ut på alla härliga nationer och sittningar; inte minst under novischpersioden! Malmö: Nedan hänvisar vi till flertalet hemsidor där man kan söka bostäder även utanför Lund. Vi är många äldrekursare som bor lite utspritt i Malmö och som kan komma med tips på härliga områden att bo i! Hela Malmö är en oas av parker, härlig stadspuls och urban kultur som måste upplevas! Tips på bra sidor att hitta bostad: Bopoolen.nu AndraHand.se Bostadssurf.se Kvalster.se Blocket.se Hyrenbostad.se Hyrabostad.se Boplats Syd Malmostudenthus.com BostadsPortal Afb.se Bra att veta i Lund Logaud: Din familj under novischperioden och resten av utbildningen. MF: Medicinska Föreningen, mer info finns i början av häftet. Novisch: Du, under de första två veckorna. Som en nykläckt fågelunge; ett svajande solitärgräs i vinden; ett oskrivet blad. Men misströsta ej för vi faddrar tar er under våra trygga vingar. Faddrar: Fantastiska, snygga, härliga, magnifika, kärleksfulla, mysiga, smarta, snälla, sexiga, superbra vägledare för Novischerna. Sa vi fantastiska?

5 Nollepass: Läggs ut i Facebookgruppen vid novischperiodens start. Ett pass där de aktiviteter som kostar finns med. Novischen får välja vilka av alla aktiviteter den vill vara med på som novischperioden erbjuder samt betala in den summerade kostnaden för dessa. Nollefriden: Ligger som en rosa, skimrande dimma över MF:s alla novischer/faddrar/befäl/generaler under hela novischperioden. Den innebär att novisch och fadder/befäl/general inte får utbyta annan sorts kärlek än just den vänskapliga och famlijära under de två första veckorna. (Men sådan kärlek kommer det strömma av!) Nollefriden upphör efter den avslutande finsittningen Partus, men innan dess omfamnar den oss alla med sin underbara vänskapskärlek! För vad är egentligen bättre än vänner? Tentaröj: Det obligatoriska feströjet som följer efter alla tentainlämningar eller skrivningar, för att fira eller förtränga. Lunchrummet: Finns i källaren i Hudhuset. Här finns kylskåp, micro och sköna soffor att hänga i! Här träffas studenter över terminsgränser och byter pengar mot böcker. Cykel: Novischens bästa färdmedel genom Lund! SOL: Språk och Litteraturcentrum. Ligger bredvid UB Blocket: Föreläsningssalar i själva sjukhusbyggnaden. (Här finns Pressbyrå!) Rosa kiosken: Hit kan en gå för att köpa fika om en har kontanter eller swish. Botaniska: Här kan den växtintresserade Novischen botanisera bland exoter och resten kan lägga sig i gräset för att lapa den sista sensommarsolen. Stadsparken: Lunds största park. Varje Valborg samlas studenter här i vårens största fest. Hög festivalkänsla. UB: Universitetsbiblioteket. Fett gammal byggnad med massa böcker i. Här hänger majoriteten av studenter, men inte majoriteten av Logaud. Vi hänger på hudhuset. BMC: Läkarnas och biomeddarnas heliga näste. Här tror alla LOGAUD:are först att vi också ska hänga, men det gör vi inte. Första året är vi mest på SOL och Psykologihusen. Akademisk kvart: Användes förr i tiden. Då domkyrkans klockor slog hel timma, hade de soldyrkande studenterna en kvart på sig att ta sig till föreläsningarna. Detta fenomen har sedan följt genom Lunds Universitets historia och vissa föreläsare använder sig av det än idag. Man kan alltså oftast komma en kvart sent till allt! Sittning: Då en grupp människor bjuds in till nation för att få avnjuta trerättersmiddag av väldigt blandad kvalité, sjunger fantastiska visor samt river av ramsor som får borden att skaka. Det

6 finns olika sorters sittningar, från fulsittningar där maten ofta hamnar på andra ställen än i magen, till finsittningar där strängaste vett och etikett råder. De vanligaste innebär dock att ett tema följs, en utklädnad bärs och ett stort leende sitter på läpparna. Kostar ofta runt riksdaler och följs vanligen av eftersläpp. Eftersläpp: Efter en sittning vinglar sällskapet vidare mot självaste dansgolvet där man dansar tills fötterna inte längre känns. Eftersläppet ingår vanligen i priset man betalar för sittningen och hålls på samma nation. Nation: En slags förening för studenter. Här kan man bo, äta och festa. Jojokort: Det kort du laddar på med pengar för att resa med tåg och buss i Skåne. Obs! Ladda och köp biljett innan du hoppar på tåget, annars kan det bli en dyr historia! Falafel: Strunta i nudlar, det här är riktigt studentkrubb: billigt, mättande, fantastiskt gott! Lunds bästa finns hos Hålet i Väggen och i Malmö rekommenderas en tur längs Bergsgatan! Lexis Bokhandel: Ligger vid Psykologihusen och stavas STUDENTPRISER! Fadderfjäsk: Himla smart grej alltså. Kan ge pluspoäng under Novischperioden! Cykel: Kan inte upprepas nog! Skaffa Cykel! Södra Esplanaden: Bästa loppisstråket i Lund! Varje Lördag tills det blir för kallt! Mejeriet: Här kan Novischen och andra människor gå på riktigt feta konserter och klubbar! Hardebergaspåret: Utmärkt motionsspår att uppsöka för den glada motionären! Skrylle: Det närmaste till naturupplevelse man får som Lundabo. Ligger utanför Lund. Antingen kan man cykla dit på Hardebergaspåret eller så tar man Naturbussen (159:an). Facebook: Här finns ofta info om t.ex. novischperioden. Här kan man köpa kurslitteratur från äldrekursare. Här kan man bli kompis med sina nya kursare. Här kan man skapa en egen logoped/audiologigrupp för sin kurs (rekommenderas!). Om man ej har Facebook kan man fråga kursare eller faddrar om info! Novischförmännen: MF:s representanter på nollningen som finns till för att stötta faddrar och generaler och ge trygghet till alla nollor. Anordnar Sångbokssittningen. Schema för novischperioden och tema

7 Vi är stolta över att äntligen få presentera vårt preliminära schema för novischperioden som startar söndagen 27/8! Vissa smågrejer kan komma att ändras, vilket ni i så fall får reda på i god tid innan vi drar igång. För att ge er mer information och uppdatera den ni redan fått, kommer vi använda oss av Facebookgruppen LogAud Nollning HT2017, Där kommer exakta tider och platser att annonseras efter hand! Gå därför gärna med i den redan nu. I Lund genomsyras alla novischperioder av utklädnader eller overaller beroende på program! I MF klär vi ut oss och årets LOGAUD-tema för er novischer är rymden. Vi bär samma utklädnad under hela novischperioden, just för att vi enklare ska känna igen varandra. Under introduktionsdagen söndagen den 27/8 har vi bestämt att ni INTE behöver vara utklädda, men från och med måndagen den 28/8 vill vi att ni dyker upp med era mest spejsade tolkningar av rymdtemat! VECKA 1 Söndag 27/8 14:00 Introduktion Vi möts upp framför domkyrkan klockan 14:00 och går tillsammans till en park för fika och lekar! Måndag 28/8 Dryckesvandringen I samlad trupp ska vi lära känna Lund och Lunds omgivning genom en promenad med en liten twist! Efter varje kilometer förtär man en enhet av valfri dryck. Vad du vill dricka är helt upp till dig själv, men det är du som ansvarar för att ta med dig din egna dryck. Tisdag 29/8 Vi ses för att äta middag tillsammans och spela kubb! Onsdag 30/8 Pubrunda + eftersläpp på Sydskånska nationen(ssk) Den traditionsenliga pubrundan där vi äntligen får träffa MF:s alla novischmedlemmar från läkarprogrammet och biomedicinprogrammet! Våra grupper kommer att blandas med läkarna och biomeddarna och vid varje pubstopp väntar en utmaning. Pubrundan avslutas med eftersläpp på ssk för dem som vill. Torsdag 31/8 Sångboken+ eftersläpp Lunds nation En episk sittning som styrs av novischförmännen! Vi förfestar och tar oss tillsammans till sittningslokalen. Sångboken är det tillfälle då ni, alla våra fantastiska novischer, presenteras för MF:s sångbok (som ni också får chans att köpa) och sittningtraditioner! Det är ett ypperligt tillfälle för att få se hur sittningar fungerar.eftersläpp på Lunds nation. Fredag 1/9 Vilodag Inga novischaktiviteter denna dag. Lördag 2/9 Rymdkrök

8 Söndag 3/9 Idrottsdag med IDRU IDRU planerar en egen dag med idrottsaktiviteter. Högst troligt volleyboll! VECKA 2 Måndag 4/9 Sittning med biomeddarna + eftersläpp Tillsammans med novischer och faddrar för det biomedicinska programmet har vi sittning på Hallands nation. Tisdag 5/9 Vilodag Inga novischaktiviteter denna dag. Onsdag 6/9 Poängjakt I lag ska ni utföra olika uppdrag och på så vis samla ihop poäng. Det vinnande laget kan vänta sig både ära och rymdiga priser! Torsdag 7/9 Poängjaktsvisning + filmkväll Efter en hektisk men underbar tid tillsammans varvar vi ned med en supermysig filmkväll för att orka med de två sista dagar vi har kvar tillsammans under novischperioden. Vi tittar även på bildbevisen från gårdagens poängjakt! Vi köper massa gott (pizza, godis, glass, chips, frukt?!), kurar ned oss under filtarna och laddar upp med massor av sprakande energi inför helgen. Fredag 8/9 Partus + eftersläpp på Kristianstads nation Den stora, fantastiska, avslutande finsittningen tillsammans med MF:s hela novischgäng, där ni novischer äntligen genomgår förvandlingen från novischer till T1:or! Klädkoden är mörk kostym, så medtag er finaste klänning eller kostym till Lund, för den ska bäras under vår magiska kväll på Partus. Efter sittningen har vi eftersläpp på Krischan. Lördag 9/9 Vilodag Inga novischaktiviteter. Söndag 10/9 Postpartusbrunch på Locus Våra härliga och intensiva två första veckor avslutas med en välförtjänt brunch på kårhuset, Locus Medicus. Här möts vi, minns novischperioden i all dess glans och nostalgi samt äter oss proppmätta på allt gott Locus erbjuder. OBS! Vissa av de aktiviteter som finns beskrivna ovan (bland annat sittningarna och eftersläppen) kommer att kosta. Exakta priser kommer dyka upp i facebookgruppen längre fram. Som tidigare nämnt kommer även eventuella ändringar i schemat, samt tid och plats för alla aktiviteterna även att komma upp där, SÅ GÅ MED REDAN IDAG:

9 Generalerna! Namn: Signe Säwén Program: Logopedprogrammet Hemstad: Svallet ( Sundsvall ) Telefonnummer: Mail: signe@live.se Mitt bästa ställe i Lund: Rinnebäcksravinen Min bästa himlakropp: Månen Min bästa låt: Galway girl Jag älskar: Kaffe med havremjölk Novischperioden HT 2017 kommer att bli: TOPP!

10 Namn: Jonas Törne Program: Audionomprogrammet Hemstad: Uppsala Telefonnummer: Mitt bästa ställe i Lund: S:t Hans Backar Min bästa himlakropp: Solen Min bästa låt: Mr. Brightside Jag älskar: Coca Cola Novischperioden HT 2017 kommer att bli: Drömmig Faddrarna! Namn: Kristoffer - RymdStoffe Program: Audionomprogrammet Hemstad: f.d Malmö, nyinflyttad i Staffanstorp Telefonnummer: Mail: kr7562ha-s@student.lu.se Mitt bästa ställe i Lund: Tugg Burgers Min bästa himlakropp: Mars Min bästa låt: Queen - Bohemian Rhapsody Jag älskar: Att resa.. Och katter, får man välja flera? Ja det får jag..okej, bra! Novischperioden HT 2017 kommer att bli: "Spejsig".. Känner mig upprymd, hahaha..

11 Namn: Kosmonaut Anija Dimitrij Program: Audionomprogrammet Hemstad: St. Petersburg Telefonnummer: Mail: Mitt bästa ställe i Lund: Lund Observatory Min bästa himlakropp: Månen (PS. Sovjet var där först) Min bästa låt: "Space Oddity", David Bowie Jag älskar: Spionera på NASA Novischperioden HT 2017 kommer att bli: Kosmisk Namn: Gazal Sayed

12 Program: Logopedprogrammet Hemstad: Malmö Telefonnummer: Mail: Mitt bästa ställe i Lund: Min bästa himlakropp: stjärnhop Min bästa låt: coldplay- a sky full of stars Jag älskar: solsystem! Novischperioden HT 2017 kommer att bli: TOPPEN! Namn: Ida Gustavsson Program:Logopedprogrammet Hemstad: Eksjö Telefonnummer: Mail: ssk15igu@student.lu.se Mitt bästa ställe i Lund: botaniska Min bästa himlakropp: stjärnor Min bästa låt: Jungleland -Springsteen Jag älskar: kattungar Novischperioden HT 2017 kommer att bli: storslagen

13 Namn: Erica Nilsson Program:Audionomprogrammet Hemstad: Molleröd, idyll ute på skånska landsbygden Telefonnummer: Mail: Mitt bästa ställe i Lund: Källaren i Öron/Näsa/Hals- huset Min bästa himlakropp: Merkurius måne. Min bästa låt: I Follow Rivers- Lykke Li Jag älskar: Torra ordvitsar, mynta och sol. Novischperioden HT 2017 kommer att bli: Osannolikt, utomjordiskt samt ljuvligt underbar. Namn: Maja Program:Logopedprogrammet Hemstad: Malmö Telefon: Mail: ma4122st-s@student.lu.se Mitt bästa ställe i Lund: hjärtat av studentstaden -- Lundagård Min bästa himlakropp: Alderaan Min bästa låt: "A Sky Full of Stars" Jag älskar: mina katter (och alla andra katter), Coldplay, att läsa, spela tennis, laga mat, dricka rödvin & så klart rymdopera!

14 Novischperioden HT17 kommer att bli: magisk! Men allt kan hända i rymden... May the force be with you Vi ser fram emot att träffa dig i slutet av augusti! / Dina faddrar och generaler

Novisch Logoped- och Audiologiutbildningen

Novisch Logoped- och Audiologiutbildningen Novisch 2016 Logoped- och Audiologiutbildningen Hej blivande logoped- och audiologistudent! Stort grattis till att DU har blivit antagen till logoped- eller audionomprogrammet vid Lunds Universitet! Utbildningarna

Läs mer

Novisch 2015. Logoped och Audiologiutbildningen

Novisch 2015. Logoped och Audiologiutbildningen Novisch 2015 Logoped och Audiologiutbildningen Hej blivande logoped och audiologistudent! Stort grattis till att du har blivit antagen till logoped eller audionomprogrammet vid Lunds Universitet! Utbildningarna

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida!

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Introduktionskommittén inbjuder härmed dig till INTRODUKTIONEN HÖSTEN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna brukar vara av alla sorter: en del har sökt många gånger och andra få, några

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2014 Se följande sidor för mer information! Här kommer ett litet brev till dig som precis

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

och betala senast torsdagen den 18 augusti om du vill vara med!

och betala senast torsdagen den 18 augusti om du vill vara med! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Läkarklasserna brukar bestå av alla sorters folk: en del har sökt många gånger och andra få, vissa

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag:

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag: VÄSTGÖTA NATION Novischeriet Kalendarium Kära Novisch! Varmt välkommen till Lund och framförallt välkommen till Västgöta Nation! Vad kul att just du har hittat hit! Visst kommer tiden här nere i Lund präglas

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Grattis igen och välkommen till läkarutbildningen i Göteborg, vi ses den 16 januari 2012!

Grattis igen och välkommen till läkarutbildningen i Göteborg, vi ses den 16 januari 2012! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna brukar vara av alla sorter: en del har sökt många gånger och andra få, några

Läs mer

Mycket åt alla för lite åt få

Mycket åt alla för lite åt få Mycket åt alla för lite åt få By Lundagård - 8 September, 2015 - In Kultur & Nöje @Lundagård Kollage: Nike Eliasson I skuggan av novischveckornas förtrollade värld finns det vissa som hellre stannar hemma.

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på KarolinskaInstitutet och Odontologiska Föreningen (OF) OF är den kår som tandhygienist -och tandläkarstudenter

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd.

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Typ av möte: Styr-LAUR Datum: 161117 Tid: 18.00 (..) Plats: Eventkoordinatorns bostad Sekreterare: Ellinor Hjalmarsson

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd.

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Typ av möte: Styr-LAUR Datum: 161214 Tid: 18.00 (..) Plats: Sekreterarens bostad Sekreterare: Ellinor Hjalmarsson Justerare:

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemötesprotokoll 2013-10-29 Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Måndagen den 21 oktober, kl. 19:00 Kårhus Örat Vid förhinder skriv på premöten på forumet 1. Mötets öppnande a. 19.08 2. Val av justeringsperson

Läs mer

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION VÅRTERMINEN 2018 Kära Novisch, stort grattis till antagningen och varmt välkommen till Lund och Östgöta Nation! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld som

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid Göteborgs

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING

VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPING Här har vi samlat information som kan hjälpa dig under din första tid i din nya hemstad. Har du hunnit få nya vänner i Jönköping? Läs gärna detta, prata om det och lär känna staden

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad!

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Ф Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan HT14 - Den Djuriska Veckan 26 Augusti 1 September Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION HÖSTTERMINEN 2017 Grattis! Detta är det bästa val du kommer att göra i ditt liv! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld för dig och kommer ge dig minnen för

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Statsvetarmottagning HT16

Statsvetarmottagning HT16 Statsvetarmottagning HT16 Torsdag 25/8 Fredag 26/8 Lördag 27/8 Söndag 28/8 Välkomstfika Delsjön Grill i Slottsskogen Måndag 29/8 Tisdag 30/8 Onsdag 31/8 Torsdag 1/9 Fredag 2/9 Lördag 3/9 Söndag 4/9 Terminsstart

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Auckland University of Technology År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Reseberättelse Polen

Reseberättelse Polen Reseberättelse Polen Utgången från centralstationen Introduktion Jag åkte på utbytesstudier till Polen och studerade vid Warsaw University of Technology höstterminen 2013/2014. Jag valde Polen för min

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE 9-10 APRIL, 2016 DRAGONSKOLANS GYMNASTIKSAL UMEÅ, SVERIGE WWW.FANTASIASPEL.SE BILJETTER KOSTAR 300:-, MER INFORMATION OM ANMÄLAN HITTAR NI PÅ SIDAN 2 Innehållsförteckning:

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Välkommen på introduktionsinternat!

Välkommen på introduktionsinternat! Välkommen på introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i livet,

Läs mer

FRAMSTEGSTEST 2. Kapitel 4 6. Namn: 1 Vad svarar man? 2 Substantiv: singular och plural. Ringa in rätt alternativ.

FRAMSTEGSTEST 2. Kapitel 4 6. Namn: 1 Vad svarar man? 2 Substantiv: singular och plural. Ringa in rätt alternativ. FRAMSTEGSTEST 2 Kapitel 4 6 1 Vad svarar man? Ringa in rätt alternativ. Namn: 1 Något annat? a Ja, tack. Det var bra så. b Nej, tack. Det var bra så. c Tack så mycket. 2 Vill du ha kvittot? a Ja, tack.

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

30-års jubileum. Eventbeskrivningar. TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre

30-års jubileum. Eventbeskrivningar. TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre 30-års jubileum Eventbeskrivningar TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre MÅNDAG - ONSDAG Lunchföreläsningar Datum: Mån-ons den 5-7 november Tid: 12.15-13.00 Riktar sig till: Alla som är intresserade Anmälan:

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Det är viktigast för svensken på semestern

Det är viktigast för svensken på semestern Det är viktigast för svensken på semestern Om undersökningen En webbenkät har i samarbete med Mind Research skickats ut till urval av SJ Prio-medlemmar i: - Stockholm - Göteborg - Malmö - Karlstad - Linköping

Läs mer

NOVISCHSCHEMA VT 2019

NOVISCHSCHEMA VT 2019 NOVISCHSCHEMA VT 2019 ÄRADE NOVISCHER! En fantastisk tid väntar er på juristprogrammet i Lund. Självklart finns det inget bättre sätt att börja den på, än med en Legendarisk Novischperiod som kommer sakna

Läs mer

...Det...finns 13 nationer i Uppsala...De...ligger alla i centrala staden.

...Det...finns 13 nationer i Uppsala...De...ligger alla i centrala staden. 1 Test kapitel 7 FACIT 1. Lucktext Skriv ett ord i varje lucka!...det...finns 13 nationer i Uppsala....De...ligger alla i centrala staden. Studenterna är ofta medlemmar i en nation...som... representerar

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Saki: I söndags, åkte jag till Gröna Lund med min pojkvän. Vi åkte många attraktioner. Bläckfisken var roligast. Och Insane var också jättebra.

Saki: I söndags, åkte jag till Gröna Lund med min pojkvän. Vi åkte många attraktioner. Bläckfisken var roligast. Och Insane var också jättebra. Läxa till tisdag 5 juni Skriv text ÖB/47 presens till preteritum ÖB/51 Olgas vecka - ordföljd! ÖB/52 Klockan - skriv hela meningen! (Kvart över åtta börjar jag skolan) TB/56

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidad de Deusto År/termin som du var på utbyte: HT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att lära mig spanska, lära känna elever från

Läs mer