Delårsrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport 2013-08-31"

Transkript

1 1 (8) Datum Dnr 2013/343 Delårsrapport Sammanfattning Nämndstotal (tkr) Delår Årsbudget 2013 Prognos 2013 Avvikelse Verksamhetens intäkter varav - bidrag taxor och avgifter övrigt Verksamhetens kostnader varav - personal lokaler (ej städ o fastighetsskötsel) kapitalkostnad övrigt Summa nettokostnader Det ekonomiska resultatet 2013 för socialnämnden, prognostiseras bli ett överskott med 1 mkr. Trelleborg2000, v 1.0, Sedan första kvartalet pågår ett arbete med att minska förvaltningens kostnader med 13 mkr vilket är en förutsättning för en budget i balans år Åtgärderna är inriktade på Trelleborgare skall bo i Trelleborg, biståndsbedömning enligt nya fastställda riktlinjer, rätt huvudman för personlig assistans, nytt färdtjänstavtal och översyn av socialnämndens avgifter. Flera av dessa åtgärder effektueras nu successivt under 2013 vilket också börjar synas i socialnämndens ekonomiska utfall. Arbetet med att ta hem institutionsplacerade barn och unga i ett tidigare skede inom Individ- och familjeomsorgen (IFO) har nu börjat få positiv ekonomisk effekt. De lägre kostnaderna för HVB-placeringarna (Hem för Vård eller Boende) har medfört att IFOs prognos förbättrats med 1 mkr jämfört med första tertialet. Den totala prognosen för IFO visar dock fortfarande på ett underskott på 4 mkr. Vård och omsorg om äldre förväntas göra ett underskott med 0,5 mkr Detta är en försämring på 2 mkr jämfört med första tertialet. Förklaringen är i huvudsak att kostnaden för matdistribution till ordinärt boende har ökat under perioden. Kommunstyrelsen Postadress: Trelleborg Telefon: Besöksadress: Algatan 13 Fax: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Fakturaadress: Box 173, Trelleborg Org.nr:

2 2 (8) Kostnadsutvecklingen för personlig assistans enl LSS har minskat då några kostsamma beslut överförts från kommunala till statliga beslut. För funktionshinder/lss prognostiseras nu ett positivt resultat med 3,5 mkr. Resultatet för de gemensamma verksamheterna samt nämnd och administrationen pekar på ett överskott med 2,0 mkr. Viktiga händelser Den 1 januari trädde socialförvaltningens nya organisation i kraft. Bakgrunden till den nya organisationen är bl a ett ökat behov av en mer systematisk tillsyn och kvalitetskontroll i syfte att säkra kvaliteten inom såväl egen regi som hos entreprenörer. Nämnden har under året fattat beslut om riktlinjer för bedömning av insatser inom LSS, färdtjänst och äldreomsorg, i syfte att säkerställa kvalitet och rättsäkerhet i beslutsfattandet. Kommunens utförare av färdtjänst försattes under våren i konkurs och färdtjänsten utförs nu av annan entreprenör. Individ- och familjeomsorg Kommunförbundet i Skåne har träffat en övergripande ramöverenskommelse med Region Skåne; Samverkan mellan Region Skåne och Skånes kommuner gällande personer med psykisk funktionsnedsättning samt barn och ungdom som riskerar att utveckla psykisk ohälsa. Arbete pågår nu för att bryta ner denna till lokala avtal mellan kommunen och Barn och ungdomspsykiatrin och Vuxenpsykiatrin (inkl beroendevård). Arbetet med att ta fram Etiska riktlinjer fortskrider och planeras vara klara under senhösten. Ett gemensamt utbildningsprojekt för att arbeta fram ett gemensamt förhållningssätt med samordnade insatser i familjer där det förekommer våld, missbruk, psykisk sjukdom och/eller kognitiva svårigheter, från individperspektiv till familjeperspektiv, har projekterats. Olika samverkanspartners har bjudits in till höstens utbildning, som ska mynna ut i en gemensam handlingsplan. Äldreomsorg Arbetet med att se över resursfördelningen inom hemtjänsten har fortsatt under perioden. Den nya ersättningsmodellen planeras ligga till grund för resursfördelningen från och med årsskiftet 2013/2014. Inom kort kommer ett avtal att tecknas med Servicenämnden rörande måltidsservice. Något sådant avtal har tidigare inte funnits. Avtalet har tagits fram i samarbete med Servicenämnden. Under försommaren har det varit stor efterfrågan på kommunens korttidsplatser. Det ökade behovet har tillgodosetts genom köp av extern plats under kortare perioder.

3 3 (8) Funktionshinder/LSS Nybyggnationen av ett trapphusboende och ett gruppboende har nu kommit igång. Gruppbostaden beräknas stå klar i maj 2014, trapphusboendet något senare samma år. En intern resursfördelningsmodell för personlig assistans är under framtagande. Den nya ersättningsmodellen planeras att införas den 1/1 2014, och kommer att ge en tydligare koppling mellan beviljad insats och budget. Verksamhetsuppföljning Individ- och familjeomsorg Ett led i arbetet med att följa upp och utvärdera socialtjänstens insatser är uppföljningssystemet Journal Digital som successivt implementeras inom Råd och Stöd under Arbetet fortskrider enligt planering. Boendefrågor har fått ett större utrymme under 2013, både vad gäller brist på ordinärt boende och behov av särskilt boende för IFO:s klientgrupper. Här sker såväl en förvaltningsintern samverkan som samverkan med Arbetsmarknadsförvaltningen. Arbete pågår också med att få till stånd en ökad samverkan med Trelleborgshem och andra fastighetsägare. Den största utmaningen som IFO stod inför 2013 var att möta komplexa och komplicerade behov med verkningsfulla och kostnadseffektiva insatser. För att möta de ökade behoven har det utvecklingsarbetet med insatser på hemmaplan prioriterats under året och det har resulterat i markant minskade kostnader för externa placeringar jämfört med året innan. Utifrån socialstyrelsens tillsyn 2012, av arbetet Våld i nära relationer har boendet på kvinnohuset ändrats från service till bistånd Myndighetsutövningen har därav förstärkts med en tjänst. Äldreomsorg Inom äldreomsorgen har en lokal värdighetsgaranti arbetats fram vilken bygger på den nationella värdegrunden. Samtliga chefer och personalen inom ÄO utbildas nu under 2013 i denna. Genomströmningen på kommunens korttidsboende ökar vilket är en positiv effekt av de ökade rehabiliteringsinsatserna som görs. Behovet av nya lokaler kvarstår då nuvarande lokaler inte är ändamålsenliga. De förändrade riktlinjerna har fått till följd att antalet beviljade hemtjänsttimmar minskar något under årets första åtta månader - så även antalet brukare. Funktionshinder/LSS Inom LSS ökar antalet beslut om daglig verksamhet, kontaktperson och boende. Däremot syns en klar minskning gällande ledsagning, avlösare och kommunala assistansbeslut, troligtvis till följd av de nya riktlinjer som antagits. Behovet av korttidstillsyn ökar och nu befintliga lokaler räcker inte längre till. Verksamheten har utökats med en tvårumslägenhet, där barn/ungdomar med behov av en överblickbar miljö med färre stimuli kan erbjudas korttidstillsyn.

4 4 (8) Samtidigt pågår sökandet efter andra lokaler, där de idag tre olika verksamheterna ska kunna samsas. Etiska riktlinjer för LSS-verksamheten har antagits av Socialnämnden, och implementeringen av dessa har inletts. Måluppfyllelse Någon avstämning av nämndens effektmål efter andra tertialet är ej möjlig då indikatorerna mäts på årsbasis och således inte är tillgängliga i detta skede. I linje med inriktningsmålen fortsätter dock verksamhet bedrivas i syfte att uppnå uppsatta effektmål, t.ex. genom arbetet med Trelleborgs värdighetsgaranti. Bedömningen är att effektmålen kommer att uppnås för Ekonomi Socialnämndens resultat efter 8 månader, visar ett överskott med tkr. Kostnaden för årets lönerörelse finns dock inte med i periodens utfall. Prognosen på helår landar på ett positivt resultat med 1 mkr. Avvikelsen på intäktssidan härrör sig dels från de statliga stimulansmedel som finansierar delar av verksamheten och dels från den ersättning som försäkringskassan utbetalar för personlig assistans. Avvikelser på personalkostnader och övriga kostnader avser höga kostnader för familjehem, institutionsplaceringar och personlig assistans. Individ- och familjeomsorg Under årets åtta första månader har kostnaderna för HVB-placeringar minskat jämfört med motsvarande period Bruttokostnaderna uppgår till tkr vilket ska jämföras med föregående år. Antalet placerade dygn har stadigt sjunkit under året och uppgår nu till under perioden. Jämfört med 2012 är detta en minskning med dygn totalt. Kostnadsminskningen är delvis ett resultat av det utvecklingsarbete med insatser på hemmaplan som varit i fokus under året. Trots kostnadsminskningarna jämfört med föregående år visar helårsprognosen på ett underskott på 1,7 mkr.

5 5 (8) 1400 Antal placerade dygn/månad HVB, Arbetet med insatser på hemmaplan har resulterat i att kostnadseffektiva familjehemsplaceringar i allt större utsträckning valts framför HVB-placeringar, Under året har bl.a. externa konsultstödda familjehem använts. Detta har medfört att kostnaderna för familjehem ökat jämfört med föregående år. Under perioden jan aug uppgår bruttokostnaderna till tkr vilket ska jämföras med tkr Sammantaget med kostnadsminskningarna inom HVB innebär det dock att kostnaderna totalt sett minskat för dessa placeringar. Kostnadsökningarna inom familjehemsverksamheten innebär att helårsprognosen pekar på ett underskott på 1,6 mkr. Antalet externa placeringar inom socialpsykiatrin uppgår i augusti till 12 st. Under perioden jan aug har en placering avslutats och utöver detta planeras ytterligare en att avslutas under årets sista månader. Trots det minskade antalet placeringar beräknas denna verksamhet visa på ett underskott på 1,6 mkr. Ej tillsatta tjänster har under första halvåret genererat en positiv avvikelse mot budget inom den egna verksamheten. Vid ingången av tertial 3 är dessa tjänster tillsatta men kommer helårsvis resultera i ett överskott jämfört med de budgeterade kostnaderna för egen personal. Även verksamheten Öppna insatser IFO visar på helår ett positivt utfall. Detta beror på att extern öppenvård ej använts i den omfattning som budgeterats. Detta innebär att övriga verksamheter inom IFO prognostiseras visa på ett överskott på 900 tkr. Äldreomsorg Totalt förväntas äldreomsorgsverksamheten resultera i ett underskott med ca 0,5 mkr. Produktionen av måltider till ordinärt boende övergick den 15 maj till Servicenämnden och transporten av matlådorna ombesörjs av Samhall. Förändringen innebär ökade kostnader och ett underskott med 1,8 mkr förväntas Antalet biståndstimmar inom hemtjänsten har under året minskat och ca 9 % av hemtjänstinsatserna har utförts i privat regi. Prognosen pekar på ett underskott för den totala hemtjänstverksamheten med 1,9 mkr.

6 6 (8) Ett arbete med hemtagning av vårdtagare vid privata vårdboende utanför kommunen, har påbörjats under året. Vid årets början fanns 8 vårdtagare på vårdboende utanför kommunen. 2 av dessa finns nu i Trelleborg och ytterligare 4 kommer att återvända under hösten. En uppskattad årskostnad för dessa 6 personer är ca 4 mkr. Resultatet för äldre- och korttidsboende förväntas bli en positiv budgetavvikelse med 1,2 mkr. Avgiftsintäkterna inom verksamhetsområdet beräknas uppgå till 43,3 mkr ge ett överskott med 1,9 mkr. Funktionshinder/LSS Helårsprognosen visar totalt för verksamhetsområdet funktionshinder/lss ett överskott med 3,5 mkr. Det positiva resultatet härrör sej framförallt från externa placeringar i verksamheten där ett överskott med 1,8 mkr förväntas. Några kostsamma placeringar upphörde i slutet av 2012 och några internatkostnader för personer som studerar vid annan ort har upphört vid sommaren av 14 beslut avseende personlig assistans enl LSS har överförts från kommunala till statliga beslut, vilket innebär att försäkringskassan står för kostnaden för de timmar som överstiger 20 timmar per vecka. Ett av nämnda ärende innebär en ökad intäkt med 2,7 mkr på helår. Överföringen från LSSbeslut till SFB-beslut har gjorts retroaktivt vilket innebär att retroaktiv ersättning avseende 2012 utbetalats med 1,2 mkr. Sammantaget förväntas verksamheten för 2013 ligga i nivå med budget där personlig assistans enl LSS förväntas ge ett överskott med 2,6 mkr medan personlig assistans enl SFB resulterar i motsvarande underskott. Kostnaden för ledsagning/avlösning samt daglig verksamhet har minskat jämfört med motsvarande period 2012 och prognostiseras ge ett överskott med 300 resp 900 tkr. Medel avsattes i 2013 års budget för drift av nya LSS-boenden. Då byggprocessen försenats och boendena kommer att starta först 2014 kommer delar av nämnda medel ge ett överskott. Gemensam administration En organisationsöversyn genomfördes 2012 och den nya organisationen startade i januari Gemensam administration förväntas tillsammans med nämnden ge ett överskott med 900 tkr. Gemensamma verksamheter äldreomsorg och LSS Kommunens leverantör av färdtjänst försattes under våren i konkurs vilket medförde ökade kostnader för Socialnämnden. Upphandlingen avseende ny färdtjänstleverantör genomfördes under våren men överklagades. Detta innebär att driftsstart enligt det nya avtalet förskjuts framåt. Hälso- och sjukvårdsorganisationen ligger efter tertial 2 i nivå med budget. Bostadsanpassningsbidragen uppgick för perioden till tkr och ligger på ungefär samma nivå som motsvarande period Ett antal tjänster i den nya organisationen med driftstart 1 januari besattes något senare under året. Sammantaget förväntas de gemensamma verksamheterna ge ett överskott med 1,1 mkr.

7 7 (8) Investeringar INVESTERINGS- UTFALL TOTAL SLUT- OBJEKT BUDGET PROGNOS Investeringsram Leasingbilar Utrustning Lss-Boende Trygghetslarm SUMMA Nämndens investeringsmedel uppgår till tkr och avser framförallt medel för utbyte av leasingbilar, utrustning av nya enheter samt utbyte av trygghetslarm vid några äldreboenden. 515 tkr är avsatta för utrustning av två nya LSS-boenden men då byggprocessen har försenats och boendena beräknas klara först 2014 kommer investeringsmedlen att användas först då. Upphandlingsprocessen för utbyte av leasingbilar har förlängts varför utbytet av några bilar kommer att ske först Personalredovisning Anställda Antalet tillsvidareanställda var 2012 efter andra tertialet Efter andra tertialet 2013 är motsvarande siffra Antalet visstidsanställda uppgår till 116 medan de timavlönade är 400. Antalet utförda årsarbeten uppgår 2013 till 649,8. Motsvarande siffra för 2012 var 662,8. Ökningen av antalet tillsvidareanställda hänför sig till förstärkningar inom förvaltningen i enlighet med den nya organisation som trädde i kraft 1 januari. Anledningen till antalet minskade årsarbeten hänför sig bl.a till minskad användning av vikarier i samband med exempelvis utbildningsinsatser och sjukfrånvaro. Sjukfrånvaro Sjukfrånvaron uppgår till 6,5 %. I förhållande till 2012 har den ökat med en procentenhet. Kvinnorna inom förvaltningen står fortsatt för den största andelen av sjukfrånvaron och det är bland kvinnorna som sjukfrånvaron ökar mest. För kvinnorna uppgår den till 6,9 procent medan den för männen är 3,4. I åldersintervallet upp till 29 år är sjukfrånvaron lägst, 3,8 procent, medan den är högst, 8,3 procent, i intervallet 50 år och över. I intervallet år är sjukfrånvaron 5,7 procent. Ökningen av sjukfrånvaron sker bland de långa sjukskrivningarna över 90 dagar och verkar hänföra sig till bland annat ett något annorlunda arbetssätt från företagshälsovårdens sida. Detta är något som påtalats och arbete sker för att förändra detta.

8 8 (8) Förväntad utveckling Individ- och familjeomsorg Behov av samverkan såväl inom som mellan förvaltningar kommer att öka framöver. Komplexa behov kräver samordnade insatser från olika huvudmän. Lagstiftningen har ändrats utifrån Vanvårdsutredningen och detta ställer större krav på arbetet med placerade barn i familjehem. Antalet lagstadgade uppföljningsbesök i familjehem har fördubblats från två besök per år till fyra, något som medför ökade kostnader för denna del av verksamheten ställer ny lagstiftning ökade kompetenskrav på socialsekreterare som arbetar med barn och ungdomar, något som medför behov av utbildningsinsatser inom socialförvaltningen. Antalet platser inom socialpsykiatrin motsvarar inte längre behovet och platsantalet behöver utökas på sikt. Detta är dock inte möjligt i nuvarande lokaler, utan kräver en omlokalisering av verksamheten. Äldreomsorg Socialstyrelsens föreskrifter om behovsanpassad bemanning inom äldreomsorgen träder i kraft under 2015 istället för som tidigare planerat nu vid årsskiftet. Föreskrifterna gäller både för boenden med personer med demenssjukdom och för övriga äldreboenden. Trots att föreskrifterna träder i kraft först 2015 kommer arbetet med att införa individuellt utformade bistånd att provas i början på Under hösten kommer hemtjänstens verksamhet att börja anpassas till de nya förutsättningarna utifrån den nya interna ersättningsmodell som håller på att arbetas fram. Antalet köpta boendeplatser inom äldreomsorg har minskat och prognosen pekar på ytterligare minskning till årsskiftet. På sikt kommer dock behovet av antalet boendeplatser i kommunen att öka. Funktionshinder/LSS När det nu planerade trapphusboendet står klart finns ett brett utbud av individanpassade boendeformer inom ramen för insats enligt LSS. Samtidigt finns redan idag personer som inte är berättigade till boende enligt LSS, men som trots detta har behov av ett visst stöd i sitt boende. För att möta även denna målgrupp kommer framöver ytterligare en insats att behöva införas: Boendestöd enligt SoL med inriktning mot personer med funktionsnedsättning. Antalet externa boendeplatser inom LSS har minskat och prognosen pekar på ytterligare minskning till årsskiftet. Socialnämnden Sara Åhlander Tf Förvaltningschef

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Verksamhetsplan Socialnämnden

Verksamhetsplan Socialnämnden Bilaga 77 Verksamhetsplan 1 (8) Datum Diarienummer 2014-09-23 SN 2014/231 Verksamhetsplan 2015-2017 Socialnämnden 2 (8) Inledning Gemensamt för socialnämndens verksamheter är att de ska arbeta förebyggande,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

Bokslut 2012. Årsbudget 2012

Bokslut 2012. Årsbudget 2012 Socialförvaltningen Datum 2013-02-13 Dnr 2013-8?- 1 3 ZQUjlol- Dpi Årsanalys 2012 - Socialnämnden Nämndens uppdrag Socialnämnden ansvarar för insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL), Lagen om Stöd och

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

1 (9) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (9) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 2-26 1 (9) Socialnämnden Datum 27--04 Delårsrapport 2-26 Socialnämnden Tertial 2 26 2 (9) 1 Inledning Delårsrapporten redovisar den verksamhet nämnden ansvarar för. Syftet är att ge en samlad

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2016-10-15 Socialförvaltningen 1 (6) Ansa Haapala Stabschef Diarienummer 2015/SN 0179-003 Socialnämnden Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden -04-14 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-SEPTEMBER 2017 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden -03-23 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) perioden % Verksamhetens

Läs mer

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Vårt uppdrag Socialnämnden i Jönköpings kommun har fått i uppdrag att se hur Funktionshinderomsorgen fungerar och är organiserad. Meningen

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Bilaga 2, SN 145/2018 Sida 1 av 8. Verksamhetens nyckeltal

Bilaga 2, SN 145/2018 Sida 1 av 8. Verksamhetens nyckeltal Sida 1 av 8 Verksamhetens nyckeltal Socialnämnden, 3 Sida 2 av 8 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Statistik... 3 2 Sida 3 av 8 1 Sammanfattning Utredningstid över fyra månader på BoU fortsätter

Läs mer

BUP Socialnämnden

BUP Socialnämnden BUP 1 2016 Socialnämnden Kvartal 1 2016 Innehållsförteckning 1 Socialnämnd... 3 1.1 Sammanfattning... 3 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden... 4 1.3 Ekonomisk analys och 2016... 5 2 Politisk ledning...

Läs mer

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016 Datum -10-12 Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans Tkr Prognos Åtgärder Tekniska förvaltningen -2 050 +8 300 Socialförvaltningen -25 000 +23 800 Serviceförvaltningen -2 000 +2 000 Överförmyndarförvalt

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-10-15 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-11-23

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för november 2010

Ekonomisk månadsrapport för november 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-14 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-12-16

Läs mer

Månadsrapport september

Månadsrapport september Månadsrapport september Socialnämnden Sep Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-11-11 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Trelleborg3000, v 1.0, 2010-02-11

Trelleborg3000, v 1.0, 2010-02-11 Trelleborg3000, v 1.0, 2010-02-11 1 Verksamhetsplan Socialnämnden Sammanfattning Gemensamt för socialnämndens verksamheter är att de ska arbeta förebyggande, skapa förutsättningar

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-FEBRUARI 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 1 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 2 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 3 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN OCH UNGA... 4 2.3 KOSTNADER FÖR

Läs mer

Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 2005

Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 2005 Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 1 2 Innehållsförteckning Inledning/bakgrund 4 Invånarjämförelse 5 Övergripande nyckeltal 5 Nyckeltal inom äldreomsorgen 7 Personalnyckeltal

Läs mer

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Brukaren ska uppleva att hon eller han får de behov

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-OKTOBER 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 EKONOMI Ekonomi m m Den ekonomiska bilden efter maj är inte helt entydig. Utförarsidan redovisar ett sämre resultat efter maj månad jämfört med

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Monica Hansson (c)

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2015

Ekonomisk rapport efter september 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-10-15 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Årsanalys 2013 Socialnämnden

Årsanalys 2013 Socialnämnden (5) Datum 204-02-0 Årsanalys 203 Socialnämnden Nämndens uppdrag Socialnämndens ansvarsområde omfattar äldreomsorg, LSS- och funktionsnedsättning samt Individ och familjeomsorg (IFO). Medborgarna ska få

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE Ordförande: Socialchef: Kjell-Åke Nilsson Jhonas Nilsson REDOVISAT HELÅR 2018 2018 2017 Driftintäkter Driftkostnader Nettoram Kalk kapitalkostnad

Läs mer

Uppsala. Ekonomiskt bokslut och prognos per september Förslag till beslut Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta,

Uppsala. Ekonomiskt bokslut och prognos per september Förslag till beslut Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta, Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Ylva Opard Datum 2013-10-24 Diarienummer NHO-2012-0203.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per september 2013

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten % USD % 0 0

Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten % USD % 0 0 SOCIALNÄMNDEN - prognos 201707 Ansvar: 7* Projekttyp: Drift Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten -6 622-7 049-427 -12 085 55% -200-250 7001 USD 7 0-7

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 2017-03-24 Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling

Läs mer

Lägesrapport april Socialnämnd

Lägesrapport april Socialnämnd Lägesrapport april 2019 Socialnämnd 1 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsuppföljning... 3 1.1 Nuläge... 3 1.2 Framtid... 3 1.3 Vad behövs för att klara framtiden... 4 2 Ekonomisk uppföljning i Mnkr... 5

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet vån 2, stadshuset kl 13:00 15:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser Socialförvaltningen -03-07 1 (10) Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN - prognos Nämnd: 7 Socialnämnden Projekttyp: Drift

SOCIALNÄMNDEN - prognos Nämnd: 7 Socialnämnden Projekttyp: Drift SOCIALNÄMNDEN - prognos 201712 Nämnd: 7 Projekttyp: Drift Ack. 201701-201712 Helår 2017 Prognos 2017 Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget December November Kommentar 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Ekonomisk rapport efter april 2015

Ekonomisk rapport efter april 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-05-15 SN 2014/0652.03.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter april 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-MAJ 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN OCH

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per september 2016

Ekonomiskt bokslut per september 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-10-14 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per september 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN - prognos Ansvar: 7* Projekttyp: Drift. rehabpersonal. Kräver reducering av kostnader utifrån minskad efterfrågan.

SOCIALNÄMNDEN - prognos Ansvar: 7* Projekttyp: Drift. rehabpersonal. Kräver reducering av kostnader utifrån minskad efterfrågan. SOCIALNÄMNDEN - prognos 201807 Ansvar: 7* Projekttyp: Drift Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj Kommentar 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten -7 351-6 486 865-11 236 65% 1 350 450 Driftprojekt

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2014, Plan 2015-16

Vård- och omsorgsnämnden Budget 2014, Plan 2015-16 Vård- och omsorgsnämnden, -16 Ordförande: Mikael Ottosson Förvaltningschef: Anne Simmasgård -03-04 Ekonomisk sammanställning Driftredovisning per slag tkr exkl prisutv. exkl prisutv. Verksamhetens intäkter

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Trelleborgs kommun Anders Thulin Bengt-Åke Hägg Alf Wahlgren Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010 Socialnämnden VERSAMHETSUPPFÖLJNING FÖRVALTNINGSCHEFENS SAMMANFATTNING Socialnämnden redovisar ett överskott på 5 400 tkr gentemot budget. En del av förklaringen

Läs mer

Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor. Budgetavvikelser. Övrigt Summa Intäkter Netto

Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor. Budgetavvikelser. Övrigt Summa Intäkter Netto Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter Netto Personal

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden s! 1 2 3 4 5 6 7 8 4 9 : ; < = = >? @ = = A B < @ C > = D A E < @ D < @! = < F C < G H < I J B K L M! K! N O 5 2 P 4 3 Q : O R S T U V W X S Y Z & ' + % [ # ) * $ % ' \ ] ^ _ ` [ & ) ( Z a & ) ) b c d

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI OKTOBER 2016 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 FÖRBOKADE VÅRDKOSTNADER

Läs mer

Socialnämnden bokslut

Socialnämnden bokslut - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet Socialnämnden bokslut 2015 2016-01-15 1) Resultatavstämning (måluppfyllelse) 2) Ekonomi 3) Statistik/nyckeltal - attraktiv och hållbar i alla delar, hela

Läs mer

KOMMUN KONTORET FOR HALSA VARD OCH OMSORG

KOMMUN KONTORET FOR HALSA VARD OCH OMSORG Uppsala KOMMUN KONTORET FOR HALSA VARD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard 2014-11-10 NHO-2013-0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per oktober 2014 Förslag

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010

SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010 SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010 -Fortsatt hög andel nöjda kunder inom socialtjänsten -Fortsatt hög andel nöjda och delaktiga i handläggningsprocessen -Bedömningen är att beslut är välgrundade och korrekta

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR KPR 2014 10 22 Inledning Måluppföljning Kvalitetsredovisning Väsentliga personalförhållanden Miljöredovisning et redovisar ett överskott på 14 326 tkr. På helår prognostiseras ett överskott på 5 474 tkr.

Läs mer

Månadsrapport september 2011

Månadsrapport september 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND EKONOMI- OCH PERSONALAVDELNIN GEN DNR 1.2.1-48/11 SID 1 (8) 2011-11-10 Handläggare: Tomas Snees Telefon: 08-508 15 062 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Månadsrapport

Läs mer

Avstämning budget 2015

Avstämning budget 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-20 Dnr: 2015/53-IFN-041 Urban Soneryd - aj744 E-post: urban.soneryd@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Avstämning budget 2015

Läs mer

Verksamhetsuppföljning och prognos 1

Verksamhetsuppföljning och prognos 1 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum Socialnämnd 2018-04-24 sida ÄRENDE 4 Dnr: SN 2018/100.042 Verksamhetsuppföljning och prognos 1 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att godkänna redovisningen

Läs mer

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...4 - Prognos...4 Effektivisering...5

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Ange datum. 1 (6) DELÅRSRAPPORT 2014 NÄMND: Socialnämnd FÖRVALTNING: Socialförvaltning Ordförande: Bo Brantmark Förvaltningschef: Lena Landström VERKSAMHET Vård och omsorg har ansvar för kommunens vårdboenden,

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per Ärende 5 SN 2018/88

Ekonomisk uppföljning per Ärende 5 SN 2018/88 Ekonomisk uppföljning per 2018-09-30 Ärende 5 SN 2018/88 Sida 4 av 108 Tjänsteskrivelse 1(1) 2018-10-08 Dnr: SN 2018/88 Socialnämnden Ekonomisk uppföljning per 2018-09-30 Förslag till beslut Socialnämndens

Läs mer

Ekonomisk rapport efter maj 2016

Ekonomisk rapport efter maj 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-06-03 SN 2015/0525.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter maj 2016 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard ALN Äldrenämnden

* KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard ALN Äldrenämnden Uppsala * KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard 2014-10-22 ALN 2013-0244.10 3.0/ Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per september 2014 Förslag till

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialnämnden ,00 12,00

Verksamhetsuppföljning Socialnämnden ,00 12,00 Verksamhetsuppföljning 2015 2016-02-16 08,00 12,00 Uppnådda mål Mål Utfall Ansvarig nämnd ska främja integration för ensamkommande barn och unga enligt det avtal kommunen tecknat. Antalet folkbokförda

Läs mer

^PRmWRM. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG

^PRmWRM. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG ^PRmWRM KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard 2014-08-28 NHO-2013-0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 Förslag till beslut

Läs mer

Uppsala Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag till beslut att

Uppsala Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag till beslut att Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Ylva Opard Datum 2014-04-24 Diarienummer NHO-2013-0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin (M) Ulla Lundh (S) Margot Karlsson (S) Jan Klarström (SD)

Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin (M) Ulla Lundh (S) Margot Karlsson (S) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesummet, stadshuset kl 13:00 14:30 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin (M) Ulla Lundh (S) Margot Karlsson (S) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Månadsrapport november Social- och äldrenämnden

Månadsrapport november Social- och äldrenämnden Månadsrapport november Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 11 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Synpunkter på föreslagna budgetramar 2020 för Socialnämnden

Synpunkter på föreslagna budgetramar 2020 för Socialnämnden Sida 1 av 7 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Marja Hedin Kvalitets- och utvecklingschef 2019-04-15 SN-2019/145 Socialnämnden Synpunkter på föreslagna budgetramar 2020 för Socialnämnden SN-2019/145

Läs mer