dagar hoppas vi ska ge avtryck som berikar det vardagliga arbetet. I förändringens vindar vill vi hitta syre. Intrycken under dessa två

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "dagar hoppas vi ska ge avtryck som berikar det vardagliga arbetet. I förändringens vindar vill vi hitta syre. Intrycken under dessa två"

Transkript

1 Inbjudan

2 Välkommen till Syresättning 2009 en konferens om integration! I förändringens vindar vill vi hitta syre. Intrycken under dessa två dagar hoppas vi ska ge avtryck som berikar det vardagliga arbetet. UR PROGRAMMET: Föreläsningar Seminarier Utställning Underhållning OCN Livepanel Premiär för Integrationsfilmen Nätverkande Erfarenhetsutbyte Roterande idéutveckling Ahaupplevelser! BLAND DE MEDVERKANDE: Stig-Arne Bäckman Mustafa Can Inspiratör, visionär och föredragshållare Journalist, författare och föreläsare Håkan Andersson Psykiater och föreläsare Laleh Maghonaki Mångfaldskonsult och föreläsare

3 TID OCH PLATS: 9-10 december 2009 Pulsen konferenscenter Borås KOSTNAD OCH ANMÄLAN: 1 dag 400 kr 2 dagar 600 kr Priserna anges exkl. moms. I konferensavgiften ingår lunch och fika men ej middag på kvällen. Boende bokas separat. För uppdaterad information rörande konferensen, hotelltips mm se Integrationsportalen.se KONTAKT: kenneth.blad@falkoping.se kristian.lagerstrom@tibro.se catarina.carlehed@skovde.se ahti.shemeikka@sjuharad.se Anmäl dig senast den 27/11 Konferensen arrangeras i samverkan mellan: PROGRAM: Onsdag 9/ REGISTRERING Kaffe, Mingel, Utställning INLEDNING Lars Bäckström Landshövding Västra Götaland FILMPREMIÄR Integrationsfilmen HUVUDFÖRELÄSNING: Håkan Andersson Att hantera förändring LUNCH SEMINARIEPASS 1 & 2 OCN BRIS Vuxensamtal Sensus Fyra övningar om mångfald Laleh Maghonaki Kulturmöten och mångfaldens kraft Niklas Herneryd Mötesplatsen Christoph Lukkerz & SISU, Integration i förening Niklas Wennberg & Marianne Barrljung, Grön Integration FIKA Roterande idégenerering Stig-Arne Bäckman & Magnus Thomson MIDDAG & UNDERHÅLLNING Tor & David Torsdag 10/ Kaffe, Mingel, Utställning INLEDNING Magnus Thomson HUVUDFÖRELÄSNING: Mustafa Can Språkets makt LUNCH SEMINARIEPASS 1 & 2 Sensus Attityder och värderingar i praktiken Uli Bruno Den svenska koden culture2culture Så blir vår by välkomnande Samhällsinformation, Göteborg Samhällsinformation på modersmål, Skaraborg & Sjuhärad Ann-Sofie Bjärkeblad SU Andraspråksinlärning FIKA PANELDEBATT Framtidsdialog AVSLUTNING VÄLKOMMEN!

4 SEMINARIER "Tänk nytt eller har vi tänkt färdigt?" Fil dr Ove Svensson Högskolan i Halmstad, Stig-Arne Bäckman, Visionär & VD Urkraft/OCN OCN eller Street Wise Academy En modell för hantering av finanskrisens konsekvenser på svensk arbetsmarknad. Nya innovativa idéer om hur vi kan erkänna lärande som sker utanför skolan. Fyra övningar om mångfald Katarina Wallgren, Verksamhetsutvecklare på Sensus Seminariet utgår från fyra övningar som går att använda i stora och små grupper, fristående eller tillsammans med varandra. Efter det att du själv upplevt övningen kommer vi sedan tillsammans att reflektera kring hur och när du kan använda dem. ger dig verktyg för att se och synliggöra fördomar och myter om invandrare och visar på nya vägar till möten och mötesplatser. Det mångkulturella samhället är ett smultronställe. Seminariet hjälper till att hitta smultronen och visar vad de kan användas till. Mötesplatsen en plats för dialog, reflektion och interaktion Niklas Herneryd, Flyktingsamordnare Bollebygds kommun Löser sig allt genom en introduktionsplan? Som en del av sin introduktion använder Bollebygds kommun sig av Mötesplatsen. Där är utgångspunkten att den enskildes värld och helheten i arbetet är i ständig ömsesidig växelverkan. Vilka värden styr detta arbete och vilka verktyg använder man sig av för att för att lyckas med integration. Grön Integration Niklas Wennberg och Marianne Barrljung Stadsodling av mat otidsenlig koloniromantik eller strategisk stadsutveckling med fokus på integration? Niklas Wennberg driver konsultföretaget POND sedan ungefär 20 år. POND arbetar bland annat med förvaltning av mark inklusive utveckling av småskaligt jordbruk och förädling av livsmedel.

5 Integration i förening Christoph Lukkerz, Projektledare Partnerskap Skåne Sheeda Firouzfateh, Utvecklingskonsulent/projektledare SISU I detta seminarium presenteras arbetsmodellen och metoderna som sedan lång tid används i Skåne för att använda föreningslivet som plattform för integration. Hur kan arbetsmodellen och metoderna kompletteras med hjälp av de koncept som tagits fram i Skaraborg och Sjuhärad i samarbete med SISU? Vuxensamtal BRIS Projektledare Cecilia Bengtsson Genom bildspråk och dramatiseringar har Projekt Vuxensamtal lyckats skapa möjlighet för dialog i grupper där kunskaperna i svenska är begränsade. I seminariet får du en möjlighet att fördjupa dig i framgångsrika metoder för introduktionsdeltagares delaktighet och språkinlärning. Kulturmöten och mångfaldens kraft Laleh Maghonaki, Mångfaldskonsult Utan möten förblir man främmande för varandra. Seminariet ger dig förståelse för koder och tankesätt, POND är initiativtagare till Stadsjord som är ett program för lokal produktion av mat, hopp och vänskap. Marianne Barrljung driver aktivt frågor kring grön integration; Det goda livet på landsbygden, genom ökad inflyttning av invandrare kan landsbygden få en ökad mångfald och en grön internationalisering Attityder och värderingar i praktiken Cajsa Linderoth, Verksamhetsutvecklare på Sensus Ett fungerande mångfaldsarbete är en del av integrationsarbetet där alla perspektiv på mångfald som ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet, funktionshinder, religion med mera ingår. Välkommen till ett upplevelsebaserat seminarium där du får med dig konkreta verktyg, metoder och material. Samhällsinformation på modersmål Ahmed Mohamed och Mohamed Hersi, Sjuhärad/Skaraborg Ett utbildningskoncept i dialogform uppdelad på fyra tillfällen/teman om Sverige och den svenska värdegrunden. Hur går det till i praktiken? Vad är det som gör metoden framgångsrik? Ahmed och Mohammed berättar om sina erfarenheter som samtalsledare i Skaraborg/Sjuhärad.

6 Den svenska koden Uli Bruno, Författare och Föreläsare Kodkrockar sårar och drar ned en individs självförtroende, fördomar byggs upp och kommunikationen blir ett minfält. Detta är ett handikapp i det dagliga livet i dagens mångkulturella Sverige för både Svenskar och invandrare. I seminariet konkretiseras kommunikation mellan svenskar och invandrare kan göras rakare och enklare. Hur kan svenskar och invandrare bli medvetna om sina egna koder, hur koder skapas och hur kodkrockar kan se ut? Samhällsinformation i praktiken Sofia Hendriksen och Camilla Näslund, Koordinatörer på Enheten för samhällsinformation, Göteborg Vad vill officiella Sverige informera nyanlända om och vad vill nyanlända själva bli informerade om? Enheten för samhällsinformation i Göteborg har utvecklat ett koncept där dialog och diskussion med de nyanlända står i centrum. Kursdeltagarnas egna frågor och funderingar har en central roll i undervisningen. En lika central roll har myndigheters och organisationers behov av att nå ut med sin information. Hur jämkar man mellan dessa två intressen i praktiken? Hur lär man sig ett andraspråk som vuxen? Ann-Sofie Bjärkeblad, Projektledare Nationellt centrum för svenska som andraspråk, SU Hur tillägnar man sig ett andraspråk som vuxen och hur stöttar man den som utvecklar ett andraspråk? Resan att lära sig ett nytt språk ser olika ut för olika individer? Seminariet ger exempel på metoder/arbetssätt som tar hänsyn till faktorer som påverkar i lärandeprocessen. Du får med dig konkreta tips, idéer och tankeställare. Hos oss är flykten över så blir vår by välkomnande Ragnar Hynell, Diversity Consultant culture2culture Att fly från sitt land och sin kultur är traumatiskt. Hos oss ska trauma bytas till trygghet och lycka. Hur kan vi i byn få flyktingar och andra invandrare att känna sig välkomna och inkluderade? Genom föreläsning, diskussion och övningar lär vi oss hur våra byar kan göras välkomnande och inkluderande.

7 FÖRELÄSNINGAR Att hantera förändring Håkan Andersson, Psykiatriker från Broddetorp Hur kan vi hantera och förhålla oss till förändring? På sitt personliga och varma sätt blandar Håkan eftertänksamhet med lättsamhet och vardagstrivialiteter med svåra livsfrågor. Denna gång får ett citat av Tove Janssons muminmamma vara utgångspunkt för resan : Vad som helst kan hända när som helst - därför är jag så lugn! Språket som makt Mustafa Can, Journalist, Författare Är den som inte har språket i sin makt maktlös? Vad händer när orden inte räcker till? Mustafa ger oss sin personliga skildring av språkets betydelse och dess koppling till integration. Roterande idégenerering Stig-Arne Bäckman, Visionär & VD Urkraft/OCN Här får alla konferensdeltagare möjlighet att ta del av en metod som skapar inspiration och kreativitet och samtidigt utvecklar idéer och nytänkande. Tanken är att vi inte bara ska visa en metod utan vi ska göra det - på riktigt. Vi kommer därför att ta emot förslag på idéer som du som konferensdeltagare har med dig. Resultaten kommer att presenteras i anslutning till den avslutande paneldebatten. Ta chansen! Har du en idé som du vill utveckla? WEBBANMÄLAN:

8 WEBBANMÄLAN:

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet Inbjudan 19-20 maj 2015 Svenska Mässan i Göteborg Nationell familjecentralskonferens Att välja framtid 15 år med Föreningen För Familjecentralers Främjande Årets konferens uppmärksammar familjecentralens

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

Inspiration Days 2018

Inspiration Days 2018 flexitebpms Inspiration Days 2018 16-17 maj Scandic Haymarket Stockholm Välkommen till årets användarkonferens flexitebpms Inspiration Days 2018 är den självklara mötesplatsen för dig som vill nätverka,

Läs mer

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP

SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP SYNAPSEN ledarskapsdagar i halland 20-21 april 2017 HÅLLBART LEDARSKAP Välkommen till 2017 års upplaga av Synapsen, en mötesplats som inspirerar och ger personlig utveckling till chefer, ledare och politiker

Läs mer

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK Inbjudan till konferens 17 18 maj 2008 i Stockholm En mötesplats för nya kunskaper, goda idéer och kritiska synpunkter Välkommen till nätverkskonferens i Stockholm den 17-18

Läs mer

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Välkommen till vårens viktigaste konferens för dig som leder pedagogisk utveckling STOCKHOLM 3 APRIL u Led genom

Läs mer

Inspiration Days september Stora Brännbo Konferens i Sigtuna

Inspiration Days september Stora Brännbo Konferens i Sigtuna Inspiration Days 2019 24-25 september Stora Brännbo Konferens i Sigtuna Välkommen till årets användarkonferens flexite Inspiration Days 2019 är mötesplatsen för dig som vill nätverka, vässa dina färdigheter

Läs mer

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Vårens program För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Kurser, våren 2019 Kom och quiza och ät frukost med Sensus! Datum: Onsdag 6 februari 2019 Tid: Kl 8:30-10:45 Ledare: David Oest, verksamhetsutvecklare

Läs mer

3-4 juni 2015. Samhällsorientering och Hälsokommunikation. Välkommen på en konferens om. Garnisonen konferens Karlavägen 100 i Stockholm

3-4 juni 2015. Samhällsorientering och Hälsokommunikation. Välkommen på en konferens om. Garnisonen konferens Karlavägen 100 i Stockholm Välkommen på en konferens om Samhällsorientering och Hälsokommunikation 3-4 juni 2015 Garnisonen konferens Karlavägen 100 i Stockholm Konferensen genomförs i samarbete mellan länsstyrelserna och projekt

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Verktyg för Individanpassad SFI

Verktyg för Individanpassad SFI Verktyg för Individanpassad SFI Inbjudan till konferens i Stockholm den 24-25 januari 2011 TALARE Lunds kommun Eva Leijon Burlövs kommun Thérèse Stringer och författare Nacka kommun Viveca Schön Utbildningscentrum

Läs mer

FoU Välfärdskonferens 2014 Kunskap i praktiken - om brukarmedverkan, uppföljning och annat viktigt. 28 29 augusti 2014 Vänersborg

FoU Välfärdskonferens 2014 Kunskap i praktiken - om brukarmedverkan, uppföljning och annat viktigt. 28 29 augusti 2014 Vänersborg FoU Välfärdskonferens 2014 Kunskap i praktiken - om brukarmedverkan, uppföljning och annat viktigt. 28 29 augusti 2014 Vänersborg Välkommen till Vänersborg! I år går intresseföreningen FoU Välfärds konferens

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Vårens program För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Kurser, våren 2019 Kom och quiza och ät frukost med Sensus! Datum: Onsdag 3 april 2019 Tid: Kl 8:30-10:45 Plats: Sensus Göteborg, Drottninggatan

Läs mer

Stort intresse i hela landet

Stort intresse i hela landet Stort intresse i hela landet Konferensen om den digitala plattformen visade på ett stort intresse i hela landet. 85 personer från 32 kommuner kom för att se vad plattformen kan erbjuda för en ännu bättre

Läs mer

Föreningen Sveriges Kommunalekonomer. Budgetdagarna 2012. 7-8 november 2012

Föreningen Sveriges Kommunalekonomer. Budgetdagarna 2012. 7-8 november 2012 Föreningen Sveriges Kommunalekonomer Budgetdagarna 2012 7-8 november 2012 Medverkar gör bl. a: Mats Kinnwall, Chefekonom SKL Ann-Christin Käll, Vd Folktandvården, Gävleborg AB Anders Ebbesson, Utvecklingsstrateg,

Läs mer

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal.

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal. KRAVSPECIFIKATION Uppdrag och syfte: Anbudet gäller det tredje utbildningstillfället i KOMPETENSNAVET utvecklingsprogram. Syftet med föreläsningen är att deltagarna ska få kunskap om kopplingen mellan

Läs mer

Leda kollegor i förskolan BOKA BOKA NU. med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling. lararfort bildning.se. bildning.

Leda kollegor i förskolan BOKA BOKA NU. med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling. lararfort bildning.se. bildning. med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling STOCKHOLM 3 APRIL s en år s l v en til fer er g en n d in m e ko le ckl om st om ve lk iga g s ut Vä ikt r di isk v fö agog d pe Leda kollegor

Läs mer

Konsten att mötas. Programblad. En utbildning i antirasism, öppenhet och mångfaldsstrategier februari 2017 i Stockholm

Konsten att mötas. Programblad. En utbildning i antirasism, öppenhet och mångfaldsstrategier februari 2017 i Stockholm Programblad Konsten att mötas En utbildning i antirasism, öppenhet och mångfaldsstrategier 11-12 februari 2017 i Stockholm Arrangeras av Sveriges Konstföreningar i samarbete med Riksutställningar Program

Läs mer

Om intressen och inflytande i socialtjänsten

Om intressen och inflytande i socialtjänsten Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst KUND UND, BRUK UKARE ARE, KLIENT NT, MEDBORGARE GARE? Om intressen och inflytande i socialtjänsten Konferens i Göteborg 27 28 april 2010 Kund,

Läs mer

Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping

Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping Konferensen Om ungas mötesplatser 29-30 september 2014 Kulturhuset SPIRA Jönköping Tema: Framtidens Mötesplatser Välkommen till konferensen Om ungas mötesplatser som genomförs för femte gången. Under två

Läs mer

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Program: Westums årliga konferens 15-16 mars Tisdag 15 mars: 08:30: Registrering samt kaffe och fralla. 09:00: Välkomna presentation av programmet. 09:15:

Läs mer

Den professionelle yrkesläraren

Den professionelle yrkesläraren Den professionelle yrkesläraren Erfarenhetslärande nyckeln till framgång Fortbildning för lärare, programansvariga och rektorer på Bygg och anläggningsprogrammet 20 21 mars 2018 Scandic hotel Skogshöjd,

Läs mer

Stort 30-års jubileum 1983-2013

Stort 30-års jubileum 1983-2013 RSMH Mittpunkten Malmö RIKSFÖRBUNDET FÖR SOCIAL OCH MENTAL HÄLSA Stort 30-års jubileum 1983-2013 Vi är alla människor, ej bara diagnoser Inflytande - Återhämtning - Självbestämmande Välkomna på konferens,

Läs mer

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Globalisering, urbanisering och digitalisering spås

Läs mer

ARBETSBOK. SDF-Samverkanskonferens mars 2019 Vänersborg. Jämställdhet och Inkludering. Foto: Peter Aldby

ARBETSBOK. SDF-Samverkanskonferens mars 2019 Vänersborg. Jämställdhet och Inkludering. Foto: Peter Aldby ARBETSBOK Jämställdhet och Inkludering Foto: Peter Aldby SDF-Samverkanskonferens 15-16 mars 2019 Vänersborg Innehåll Att arbeta med på konferensen SDF-samverkanskonferens - Program... 3 Syfte med konferensen...

Läs mer

TandhygienisTforum 2013

TandhygienisTforum 2013 inbjudan till konferens i Stockholm den 29-30 maj 2013 VÅRA TALARE Annette Carlsson Tandhygienist Irene Smedberg Tandvårds- och utvecklingschef Katarina Kovacs Warnebrant Munhälsosamordnare Nya metoder

Läs mer

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision!

Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Glasdagarna 2011 Seminarier, information, diskussion, vision! Härmed inbjuds du som medlem i Glasbranschföreningen till höstens Glasdagar vilka arrangeras under oktober och november månad. I år arrangeras

Läs mer

RIKSKONFERENS 2016 MARINMUSEUM I KARLSKRONA 16-18 M A R S 2016. I samverkan med: Svenska Handbollförbundet/Handboll För Alla Scandic Karlskrona

RIKSKONFERENS 2016 MARINMUSEUM I KARLSKRONA 16-18 M A R S 2016. I samverkan med: Svenska Handbollförbundet/Handboll För Alla Scandic Karlskrona FOMS RIKSKONFERENS 2016 MARINMUSEUM I KARLSKRONA Ringar på vattnet! En konferens om att gå från ord till handling och förverkliga sina drömmar. Mötesplatser, projekt och vad händer sedan och hur viktig

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET i samarbete ASIH Sundsvall INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET Datum: 19-20 september 2012 Plats: Kostnad: Anmälan: Resa: Hotell Knaust Konferens, Sundsvall 1400 kr exkl moms, lunch

Läs mer

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn 23-24 november på Thapperska i Norrköping Inbjudan att delta i konferensen Current and future skills in the health and social welfare

Läs mer

INBJUDAN. Nätverket Krogar mot Knark bjuder in till sin årliga konferens. START Incheckning till konferensen öppnar 7/10 kl 11.00. SLUT 8/10 kl 13.

INBJUDAN. Nätverket Krogar mot Knark bjuder in till sin årliga konferens. START Incheckning till konferensen öppnar 7/10 kl 11.00. SLUT 8/10 kl 13. INBJUDAN Nätverket Krogar mot Knark bjuder in till sin årliga konferens DATUM 7-8 oktober START Incheckning till konferensen öppnar 7/10 kl 11.00 SLUT 8/10 kl 13.00 VAR Hotel Clarion, Söder Stockholm,

Läs mer

Slöjdlärare några av konferensens talare. Datum och plats: oktober 2017, Stockholm

Slöjdlärare några av konferensens talare. Datum och plats: oktober 2017, Stockholm Slöjdlärare 2017 kunskap utveckling inspiration Utveckla dina kunskaper för en likvärdig bedömning och betygsättning i slöjdundervisningen Hur kan du bättre arbeta praktiskt med förmågorna i klassrummet?

Läs mer

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg Region Halland i samverkan med HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening Inbjuder till Teknikerkonferens Varberg 4-5 oktober 2016 Det är nu åttonde gången som Nationella Teknikerkonferensen arrangeras. Efter Hjälpmedelsverksamheten

Läs mer

inbjudan budget IT? höstkonferens eller den naturliga mötesplatsen för oss som arbetar med verksamhetsutveckling och sambruk av kommunala e-tjänster

inbjudan budget IT? höstkonferens eller den naturliga mötesplatsen för oss som arbetar med verksamhetsutveckling och sambruk av kommunala e-tjänster höstkonferens den naturliga mötesplatsen för oss som arbetar med verksamhetsutveckling och sambruk av kommunala e-tjänster IT BUDGET eller budget IT? quality hotel globe 4-5 november 2009 inbjudan Kan

Läs mer

SOCIALTJÄNSTFORUM. - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten. 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg

SOCIALTJÄNSTFORUM. - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten. 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg SOCIALTJÄNSTFORUM - möte mellan forskning och praktik inom socialtjänsten 8-9 november 2017 Hotel Radisson Blu, Göteborg Vad står på spel? Om tillit till välfärd och socialtjänst Temat för Socialtjänstforum

Läs mer

19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG

19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG 19 20/5 I STOCKHOLM FRÅN FOTOGRAFISKA TILL FITTJA SABOS KOMMUNI- KATIONS- DAGAR SABO SVERIGES ALLMÄNNYTTIGA BOSTADSFÖRETAG VÄLKOM- MEN TILL ÅRETS TRÄFF I STOCK- HOLM! SABOS KOMMUNIKATIONSDAGAR Köksbordsmodellen

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Digitala verktyg i skolan 2018

Digitala verktyg i skolan 2018 Digitala verktyg i skolan 2018 kunskap utveckling inspiration Hur kan du framgångsrikt arbeta med digitala verktyg som stödjer den formativa bedömningen och återkopplingen? Så arbetar du inkluderande med

Läs mer

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 Svenska stadskärnor VÄLKOMMEN TILL ÅRSKONFERENSEN I VÄSTERÅS DEN 21-22 MAJ 2014 Årets största konferens och bankett håller vi i Västerås, Årets Stadskärna 2013! Här samlas

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda ÖVNING: Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda I denna övning får vi möjlighet att fundera kring vad jag själv och vi som grupp kan göra för att bidra till en välkomnande och inkluderande

Läs mer

FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM

FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM FOMS RIKSKONFERENS 2013 PÅ VISION I STOCKHOLM Den unika människan Konferensen hålls på VISION, Kungsgatan 28 i Stockholm. En konferens om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

ETABLERING AV NYANLÄNDA

ETABLERING AV NYANLÄNDA inbjudan till konferens i Stockholm den 18-19 mars 2015 VÅRA TALARE Saco Josefin Edström Utredare integration & migration Södertälje kommun Cecilia Svahnalam Enhetschef, arbetsmarknadsenheten Länsstyrelsen

Läs mer

Hem- och konsumentkunskapsläraren

Hem- och konsumentkunskapsläraren Hem- och konsumentkunskapsläraren 2016 kunskap utveckling inspiration Få klarhet i hur du bedömer och betygsätter såväl praktiskt som teoretiskt Så kan du bättre effektivisera din undervisning med bra

Läs mer

k c bä r a m m a a H Len

k c bä r a m m a a H Len Lena Hammarbäck Med det här programmet kan du välja aktivitet på övningsfältet. Branschutställarna och Storstockholms brandförsvar finns på plats hela dagen. Kontaktuppgifter Tid och plats Konferensen

Läs mer

Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet

Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet Inbjudan till konferens i den 10-11 februari 2011 TALARE Högskolan Jönköping Cecilia Henning Nora kommun Gunilla Jansson Barbro Sahlin Tidaholms kommun Christina

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst

Tillsynsutveckling i Väst Chefsmötet 2013 Välkomna till Göteborg 17-18 oktober Nu är det dags att utvecklas tillsammans igen Det är tid för årets chefsmöte i Göteborg. På programmet står bland annat Tema Värdegrund, vad som händer

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning Det är med stolthet och glädje jag kan bjuda in till MA-seminariets 20-årsjubileum som samtidigt är mitt 10:e år som värd. Mycket har hänt under seminariets långa historia. Nästan 200 duktiga föreläsare

Läs mer

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015 Integrationspolicy Bräcke kommun Antagen av Kf 24/2015 Innehåll Övergripande utgångspunkt... 4 Syfte... 4 Prioriterade områden... 4 Arbete och utbildning viktigt för självförsörjning och delaktighet i

Läs mer

Västsvensk EU-konferens Social inkludering i Västsverige och EU

Västsvensk EU-konferens Social inkludering i Västsverige och EU Social inkludering i Västsverige och EU Hur arbetar EU och medlemsstaterna med social inkludering? Vad kan vi lära av varandra? Vilka finansieringsmöjligheter finns? Och hur ska vi i Region Halland, Region

Läs mer

Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till hösten 2015:s temaseminarier

Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till hösten 2015:s temaseminarier Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till hösten 2015:s temaseminarier Hur utvecklar vi samarbetet mellan specialister och arbetsförmedlare i etableringsuppdraget? 14 okt 10 nov fm Hur påverkar

Läs mer

NÅGRA AV KONFERENSENS TALARE

NÅGRA AV KONFERENSENS TALARE Familjehem 2017 kunskap utveckling inspiration Handledning hur kan du som handledare använda dig själv som arbetsredskap på bästa sätt? Familjehemsutredning vad vill vi veta om familjerna och hur bör vi

Läs mer

Den professionelle yrkesläraren

Den professionelle yrkesläraren Den professionelle yrkesläraren Erfarenhetslärande nyckeln till framgång Fortbildning för lärare, programansvariga och rektorer på Bygg- och anläggningsprogrammet 27-28 mars 2014 Sunlight hotel, conference

Läs mer

Förskolans yngsta barn

Förskolans yngsta barn Förskolans yngsta barn hållbar utveckling: lärande, inflytande och undervisning Välkommen till vårens viktigaste konferens för dig som arbetar med de yngsta barnen STOCKHOLM 8 MAJ GÖTEBORG 15 MAJ MALMÖ

Läs mer

Integrationsplan

Integrationsplan 2018-04-09 Integrationsplan 2018-2020 Munkedals kommun KS 2018-143 Antagen av nämnd datum för beslut, paragrafnr. Reviderad datum för beslut, paragrafnr. Sida 2 av 5 1. Inledning Under den stora flyktingvågen

Läs mer

TEMA: INNEHÅLLET I DEN RÄTTSPSYKIATRISKA OMVÅRDNADEN VAD ÄR DET VÅRDANDE?

TEMA: INNEHÅLLET I DEN RÄTTSPSYKIATRISKA OMVÅRDNADEN VAD ÄR DET VÅRDANDE? INBJUDAN Nätverket för rättspsykiatrisk omvårdnad INBJUDER TILL KONFERENS I VADSTENA 10-11 NOVEMBER 2011 PLATS: STARBY HOTELL TEMA: INNEHÅLLET I DEN RÄTTSPSYKIATRISKA OMVÅRDNADEN VAD ÄR DET VÅRDANDE? Dags

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid Inbjudan till konferens Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp 28 januari 2016 INBJUDAN: KONFERENS Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp Hur

Läs mer

Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009

Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009 Framtidens Förvaltningschef Inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 oktober 2009 TALARE Speciellt inbjuden talare Sveriges Kommuner och Landsting Stefan Ackerby Stockholms universitet Roland Almqvist

Läs mer

Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017

Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017 sid 1 (4) Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017 Program för 2017, 18-19/10 i Göteborg, Version 170911 Plats: Wallenbergs Konferens Center, Medicinargatan 20 A, Göteborg. Karta: http://www.gu.se/digitalassets/1528/1528171_medicinarebergetkarta.2015.jpg

Läs mer

Ledarskapets utmaningar

Ledarskapets utmaningar 17 november 2011 Folkets hus, Umeå Ledarskapets utmaningar En konferens för arbetsledare och chefer inom äldreomsorgen foto istockphoto Svenskt demenscentrum & Socialstyrelsen En dag för idéer, möten och

Läs mer

Deltagande i konferensen kostar 300 SEK inklusive moms. Observera att du måste bekräfta din anmälan genom att betala konferensavgiften.

Deltagande i konferensen kostar 300 SEK inklusive moms. Observera att du måste bekräfta din anmälan genom att betala konferensavgiften. Klimatanpassningsdag 25 oktober 2013 Klimatanpassning handlar om att anpassa samhället till de klimatförändringar vi redan märker av idag och de vi inte kan förhindra i framtiden. Vad är Klimatanpassningsdagen

Läs mer

Framtidens urbana trädbestånd

Framtidens urbana trädbestånd inbjudan till konferens i Stockholm den 2-3 oktober 2013 experter Henrik Sjöman SLU Alnarp Vikki Bengtsson Ekolog Pro-natura PrAktikfALL från malmö stad Arne Mattsson göteborgs stad Helena Bjarnegård kungsbacka

Läs mer

Välkommen till konferens om samhällsorientering på webben

Välkommen till konferens om samhällsorientering på webben Hitta hit! Det är lätt att hitta till samhällsorienteringen. Ta spårvagnen till Järntorget, gå till Andra Långgatan 19 titta på filmen! http://youtu.be/u1sq2b_gdjq Välkommen till konferens om samhällsorientering

Läs mer

Hederskultur. Metoder och samverkan för kvalitet och säkerhet i arbetet med unga utsatta. Hur ska vi se och agera?

Hederskultur. Metoder och samverkan för kvalitet och säkerhet i arbetet med unga utsatta. Hur ska vi se och agera? Hederskultur Inbjudan till konferens i Stockholm den 14-15 oktober 2009 TALARE FRÅN Stockholms stad Ulf Kristersson Stockholms Universitet Astrid Schlytter Uppsala kommun Birgitta Lindquist Lundellska

Läs mer

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN Koppla upp och koppla av Konferensen hålls på Lugnet I Falun. En konferens om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning. Temat handlar

Läs mer

Cirkelledarutbildningar hösten 2011

Cirkelledarutbildningar hösten 2011 ARBETARNAS BILDNINGSFÖRBUND Västra Götaland Cirkelledarutbildningar hösten 2011 Välkommen till Cirkelledarutveckling i höst! Temadagarna Skrattet i studiecirkeln motivation och lust att lära Hur hänger

Läs mer

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 19-20 maj på Svenska Mässan i Göteborg Välkommen som utställare till Svenska Demensdagarna 2016 i Göteborg OM KONFERENSEN Svenska Demensdagarna 2016

Läs mer

Jordbruksverkets Miljömålsseminarium

Jordbruksverkets Miljömålsseminarium Jordbruksverkets Miljömålsseminarium Stockholm, 20-21 november 2018 Temat för årets konferens är Maten och mångfalden. Varmt välkomna till dessa två dagar, med föreläsningar, diskussioner och inspiration.

Läs mer

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN Koppla upp och koppla av Konferensen hålls på Lugnet I Falun. En konferens om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning. Temat handlar

Läs mer

NSD Västra Regionen. Inbjuder till vårseminarium på. Marstrands Havshotell maj 2017

NSD Västra Regionen. Inbjuder till vårseminarium på. Marstrands Havshotell maj 2017 NSD Västra Regionen Inbjuder till vårseminarium på Marstrands Havshotell 11-12 maj 2017 Välkomna till Västra Regionens vårseminarium! Tema: Skydd förr och nu Det är nu tredje året i rad som vi använder

Läs mer

Attraktiv Näringslivskommun

Attraktiv Näringslivskommun Attraktiv Näringslivskommun Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 mars 2010 PRAKTIKFALL FRÅN Arena för tillväxt Roland Lexén Årets tillväxtkommun 2008! Umeå kommun Roland Carlsson Entreprenörsregionen

Läs mer

EU PÅ SCHEMAT. Torsdagen den 19 april 09.00-16.30 Luleå tekniska universitet

EU PÅ SCHEMAT. Torsdagen den 19 april 09.00-16.30 Luleå tekniska universitet EU PÅ SCHEMAT Välkommen till en dag fylld av idéer, kunskap, kontakter och möjligheter för pedagoger, skolledare, skolpolitiker och andra med intresse för utveckling och internationalisering Torsdagen

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Jämlikhet och ojämlikhet

Jämlikhet och ojämlikhet Jämlikhet och ojämlikhet Hur påverkas välfärden, ekonomin och vår hälsa av den ökande ojämlikheten? Inbjudan till konferens 9 10 april 2010 i Riksdagshuset, Stockholm Vilka lärdomar bör politiken dra av

Läs mer

Nyanländas väg till arbete

Nyanländas väg till arbete Nyanländas väg till arbete Inbjudan till konferens i Stockholm den 14-15 oktober 2010 PRAKTIKFALL FRÅN REMESO Linköpings universitet Martin Qvist Sigtuna kommun Magda Ayoub Per Borg Christer Grähs Sten

Läs mer

Konferens i Göteborg

Konferens i Göteborg Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst FAR AR VÄL VÄLFÄRDEN? SOCIAL CIALTJÄNS TJÄNSTE TEN I FRAM AMTID TIDEN Konferens i Göteborg 12 13 april 2011 Far väl välfärden? Socialtjänsten

Läs mer

Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Örebro

Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Örebro Centrum för hjälpmedel i Örebro län i samverkan med HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening Inbjuder till Teknikerkonferens Örebro 18-19 april 2018 För tionde gången anordnas Nationella Teknikerkonferensen. I

Läs mer

Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017

Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017 sid 1 (4) Nordic RETTS Meeting Göteborg 2017 Slutgiltigt program för 2017, 18-19/10 i Göteborg, Version 170830 Plats: Wallenbergs Konferens Center, Medicinargatan 20A, Göteborg. Karta Wallenbergs Konferens

Läs mer

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning!

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! Nyhetsbrev från NyföretagarCentrum nr 1 FEBRUARI 2010 o Kostnadsfria seminarier o Kurser (inte kostnadsfria) o Botvidia - Affärsnätverk för kvinnor i Botkyrka-Huddinge o Näringslivsdagar 9-11 feb i Södertälje

Läs mer

Destinationsutveckling 2013

Destinationsutveckling 2013 Lyssna till internationellt prisbelönta Destination Röros Destinationsutveckling 2013 Tillvarata besöksnärigens stora tillväxtpotential Så blir din destination exportmogen Hur tackla de mellanmänskliga

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Integrationsstrategi för Västerviks kommun 2015 2017 1 Integrationsstrategi för Västerviks kommun Vision Västerviks kommuns vision avseende integration är att gemensamt skapa förutsättningar för kommunen

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till vårens temaseminarier Kompetensutveckling 2015

Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till vårens temaseminarier Kompetensutveckling 2015 Projekt Funktionshinder i etableringen bjuder in till vårens temaseminarier Kompetensutveckling 2015 Kulturformulering som verktyg i handläggarsamtal Andraspråksinlärning och andraspråksutveckling Migration

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

Strategi för ett mångfaldssamhälle i Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunledningsförvaltningen Datum: Antaget av KF

Strategi för ett mångfaldssamhälle i Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunledningsförvaltningen Datum: Antaget av KF Strategi för ett mångfaldssamhälle i Lilla Edets kommun Framtagen av: Kommunledningsförvaltningen Datum:2017-03-06 Antaget av KF 2017-04-12 Strategi för mångfaldssamhälle Det övergripande nationella målet

Läs mer

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varmt välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby den

Läs mer

UK CH BEHANDLING MISS

UK CH BEHANDLING MISS Socialtjänstforum ett möte mellan forskning och socialtjänst MISS ISSBR BRUK UK OCH CH BEHANDLING Gamla problem - nya lösningar Konferens i Göteborg 21 22 april 2009 ALKOHOL-OCH NARKOTIKAMISSBRUK är inte

Läs mer

STORA SERVICEDAGEN 2018

STORA SERVICEDAGEN 2018 STORA SERVICEDAGEN 2018 Tisdagen den 13 november på Clarion Sign i Stockholm Glöm åldern se generationerna Bäst på service samtal med Så förenar du service med säkerhet Niklas Källner om att skapa bra

Läs mer

Framgångsrik matematikundervisning

Framgångsrik matematikundervisning Innovativt och nytänkande! Framgångsrik matematikundervisning på gymnasiet Inbjudan till konferens i Stockholm 12-13 april 2011 TALARE V к 2009 Stockholms Stad Attila Szabo Rudbecksskolan Kicki Thorell

Läs mer

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika.

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Diskriminering och fördomar Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Om arbetet Vi är två ungdomar som har sommarjobbat med Agenda 21 och folkhälsofrågor under fyra veckor. Som eget arbete valde vi

Läs mer

Möjlighet att dela med sig av utbildningsmaterial kommer att arrangeras.

Möjlighet att dela med sig av utbildningsmaterial kommer att arrangeras. KURSBESKRIVNING 1. Utbildningens titel Strålskyddsutbildning kan vi göra det bättre? 2. Typ av utbildning Fortbildning för legitimerade sjukhusfysiker, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor radiologiska

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar 2017 Årets tema: innovation Tid: 16-17 maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkommen till Stenungsbaden 16-17 maj Göteborgs Stads ekonomidagar är ett unikt tillfälle

Läs mer

Elever med ADHD. ADHD kräver nya pedagogiska arbetssätt i klassrummet. Verktyg och vägledning för din skolvardag!

Elever med ADHD. ADHD kräver nya pedagogiska arbetssätt i klassrummet. Verktyg och vägledning för din skolvardag! Elever med ADHD Inbjudan till konferens i Stockholm den 20-21 april 2010 TALARE Speciellt inbjuden talare Marita Hovmark Journalist, tidigare redaktör och ordförande inom Attention ADHD kräver nya pedagogiska

Läs mer

Service i mästarklass och professionellt bemötande

Service i mästarklass och professionellt bemötande 2012-05-14 12/57 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Kommunala bolag Landstinget Service i mästarklass och professionellt bemötande

Läs mer