Välkomna till Calle Agua 5 och Cabo Roig!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkomna till Calle Agua 5 och Cabo Roig!"

Transkript

1 Välkomna till Calle Agua 5 och Cabo Roig! Anländer vi sent brukar vi gå ut och äta första frukosten ute, pris fr ca 3-4 euro/person. Det finns flera alternativ att välja på, den närmaste är The Manhattan, följ trottoaren bara ca 70 m, till höger vid caféet, följ hänvisningen in på gården. Gå in och håll till höger... Det finns flera trevliga strandpromenader, dels den nedan för huset mot havet där det även finns möjlighet att ta trappor/stigar ner till havet. Fortsätter ni till strandpromenaden tar slut, brukar vi klättra över den lilla muren och ta stigen (ca 50 m) ner till vägen. Fortsätt till vänster som hittar ni fler stränder och vandringsvägar. Den andra som vi brukar gå är den som går runt Cabo Roig udden längs med Medelhavet. Den tar ca en timme att promenera. Lokal marknad På torsdagar är det lokal marknad, här säljer man nyskördade grönsaker, frukt och andra gottigheter, det är öppet mellan kl , följ strandpromenaden eller gå gatan "Calle Mar" uppåt så kommer ni till marknaden. Billig shopping: Självklart ska ni passa på att besöka det nya och trevliga shoppingcentret Zenia Boulevard, ett av Spaniens största. Det är gångavstånd dit. Vi och våra gäster brukar lämna vatten, några flaskor vin, tvål, diskmedel, toapapper - använd gärna men köp tillbaka liknande av det som förbrukas innan ni reser hem. Ni kommer till en bostad där vi under senaste året har bytt samtliga vitvaror och mycket är nymålat. Vi hoppas verkligen att ni ska trivas och få riktigt trevliga dagar i Spanien. Vi har mycket information på hemsidan. Ta del av den. Trevlig vistelse! Mats o Eva Varmvatten snabbare Ett bra tips när man önskar varmvatten, börjar med att sätta kranen på max varmt och anpassa sen temperaturen så går det snabbare. Det gäller framför allt duschen på plan 2. Det finns extra kärl på pation om gasolen skulle ta slut till varmvattnet. Förklaringen finns nedan hur man enkelt gör för att byta kärl. Duk till bordet på terrassen Det finns olika vaxdukar till bordet på terrassen i förrådet vid köket, ligger högst upp på hyllan innanför dörren. Nycklar Tre nycklar, de går till grinden, entrédörren och poolen. Det finns en extra nyckelknippa i bostaden.

2 Till vänster om grinden i köket hänger det nycklar på väggen för att öppna dörr/grind. På plan 2 hänger nycklar till grinden och den lilla dörren bakom den blå gardinen. De fönster som har nycklar ska sitta kvar i fönstren. Lakan & handdukar finns Det ingår sängkläder och sängarna är redan bäddade när ni anländer. OBS En uppsättning enfärgade handukar och duschhanduk per hyresgäst ingår, randiga badlakan är till pool/strand, de ligger i garderoben på respektive plan. Trådlös tillgång till internet - detta är era inloggningsuppgifter. WiFi - användarnamn evergren kod Poolen - är tillgänglig kl Det är mycket viktigt att respektera tiderna och poolregler. Använd alltid duscharna vid poolen innan bad. Schampo och tvål är inte tillåtit i duschen vid poolen. Varmvattenberedare Pga av nästan dubbelt så högt elpris i Spanien (jämfört med Sverige) drivs ofta varmvattenberedaren med gasol, så även här. Om gasolen skulle ta slut under er vistelse finns det extra kärl i skåpet på pation utanför köket. OBS! Rör inte inställningarna i skåpet. De är inställda för bästa temperatur. Gasolbyte Lyft upp nedre ringen och TRYCK ner munstycket. Släpp ringen och TRYCK ner den. Skifta tillbaka den svarta "av och på" på toppen som öppnar ventilen.

3 Förbrukningsartiklar toa- o hushållspapper, tvål och vatten som finns i förrådet under trappan tillhör städpersonalen. Det ingår inga förbrukningsartiklar förutom det toapapper, tvål som finns på toaletterna när ni anländer. Om ni behöver låna under er vistelse önskar vi att det som förbrukas köps tillbaka innan ni checkar ut. Musik/radio Det finns en dockstation med högtalare för ipod/iphone/android. Sitter även en kabel för anslutning till smartphones. Lyssna till svenska radiokaler mm, men du måste själv ha tillgång till musik/radioappar, typ SR, Tuneln Radio, Mix Megapol, Spotify m.fl. Samsung Led Smart TV Det finns det många engelskspråkiga kanaler, de startar på kanal 6 och framåt. Men på TV:n finns även internet och appar med bl a Aftonbladet. Utbudet är begränsat utomlands. (WiFi kan ibland svaja lite vid bildöverföring) Det finns även en DVD spelare om du vill se film, vi har några barn och familjefilmer som finns i huset.

4 Tangentbord Hjälper dig att surfa på TV:n. Slå på strömknappen uppe i högra hörnet. Glöm inte att stänga av när du inte använder det. Handdukstork Finns installerat båda badrummen. De fungerar även som element och är timerstyrda, vrid på om det finns behov av värme. VIKTIGT Torktumlaren. Det är mycket viktigt att efter varje torkning rengöra filter som sitter i lucköppningen, se bild och tömma vattentanken som sitter uppe i vänster hörn.

5 Vattna växter eller spola av terrassen. Vrid på den vänstra kranen som sitter i det lilla vita skåpet vid grinden. Terrassen överplan Det finns 4 stolar + bord Parasollen finns inne i det lilla sovrummet. Blir det dåligt väder vill vi att ni tar in parasollen. Tvättmaskin Finns i badrummet. OBS! Flytta inte på tvättmaskinen, den är kopplad med avloppsbrunnen i golvet. Tvätt- och sköljmedel finns ovanpå torktumlaren.

6 Diskmaskinen 45 Diska glas, snabbare disk. 50 ECO använder vi mest 65 Normal disk 70 Extra smutsigt, kastruller etc För snabbare diskning tryck in "speed" Induktionshäll Är du inte van vid denna häll ska man tänka på att det går väldigt snabbt att bli varmt. Var noga med att torka av hällen varje gång innan ni använder den, annars blir den snabbt väldigt repig av salt och kryddor etc. Varmluftsugn Var försiktig när du öppnar ugnen, fläkten blåser ut varmluft. Strykjärn, Stavmixer mm Finns i skåpet under diskbänken, strykbräda i garderoben på plan 1. Hårtork Ligger i garderoben på plan 2. Nespresso Går bra att använda, köp egna kapslar. Kaffebryggare Finns i skåpet under diskbänken. Troligtvis inga bönor sparade.

7 Kylbag Finns i förrådet under trappan. Tips är att frysa in en vattenflaska och ha den som kylklamp. Markis Finns på terrassen, markplan och skyddar från de varma solstrålarna, men tänk på att alltid rulla in markisen vid regn och kraftiga vindar. Dramaten - bra att använda vid shopping och strandbesök. Finns innanför dörren. Strandstolar - finns i förrådet på pation, 4 strandstolar. Golfklubbor - golfsugen? Två herrset Mizuno/Callaway/TalorMade och ett damset Callaway finns att hyra. Skicka ett mail. Safebox Finns nedsänkt i garderoben i sovrummet på entréplan, nyckeln ska sitta i. Övrig säkerhet Om alla går upp till terrassen på plan 2, glöm inte att låsa ytterdörren. När alla lämnar huset under er vistelse, släpp gärna ner jalusierna, lås grindarna. Lås entrédörren med nyckel. Under sommaren när det är riktigt varmt På plan 2 har vi haft glasdörrar & badrumsfönster öppna hela dygnet och inte släppt ner hela jalusin men glöm inte låsa grinden. För bättre komfort i sovrummen under nätterna rekommenderar vi att ni stänger dörrarna till vardagsrummet. Sopor, förpackningar & tomglas På gatan står stora gröna sopkärl, det finns även glasbehållare. Ta för vana att kasta soporna varje dag.

8 Livsmedel, bröd & dryck Tänk på att butikerna är stängda på söndagar. Men Supermarket Europa har öppet och ligger nära, ca 200m. Ta första vägen till vänster och snart ser du butiken på höger sida. För ett bättre sortiment finns Macadona, Consum och Carrefour. Vi har använt vår bil när vi har åkt till dessa affärer. Ett nytt Consum håller på att byggas i området men öppnas senare under sommaren. Bankomat Finns flera i närområdet, till den första är det bara 100 m till. Gå upp mot den stora vägen, på vänster sida ligger den första. Växter och spolning på terrassen Vattnas via automatbevattning. Under er vistelse kan säkert något skott skjuta ut från häcken, om ni känner för att klippa bort dessa så finns det häcksax i förrådet. Lägg avklippta grenar utanför trottoaren / parkering. Om det regnar kan det komma med sand från Sahara i regnvattnet. Det går bra att spola av terrassen under er vistelse med slangen. Finns även en slang på övre terrassen. Slutstädning är bokad Men vi önskar att huset grovstädas och att disk sätts i diskmaskinen. Glöm inte återköpa det som har förbrukats så att det finns när nästa gäster anländer. Städning under din vistelse Vi kan erbjuda städning under er vistelse med tvätt och byte av lakan. Pris för denna tjänst är 60 euro. Spanska vs svenska hus Som ni säkert kommer att märka är att luften väldigt fuktig här nere. Det varma klimatet bidrar till detta och skillnaden på svensk och spansk byggstandard är stor. I Spanien är det därför extra viktigt att husen vädras ofta pga att ventilationen är

9 bristfällig. Det är väldigt vanligt att man i förråd och mindre rum som inte kan vädras sätter fuktsamlare på golvet. Så har även vi gjort i vårt förråd vid köket. Undvik insekter & myror Dessa gillar matrester och spill. När vi är här, sopar vi dagligen golvet i köket och är noga med att torka av och sopa under bordet efter måltid. Ta gärna slangen och spola av någon gång under er vistelse. Tänk på att inte lämna mat obevakat ute på terrass bordet, det kan komma fåglar. Det finns katter i området - MATA INTE DESSA UNDER ER VISTELSE. Stränder med strandbar och service Norr: Den första stranden som ni kommer till är Cabo Roig/La Caleta, nästa strand är Cala Capitan. Söder: Den första stranden ni kommer till är Aguamarina, nästa är strand är Compoamor. Vi kan verkligen rekommendera den lugna stenstranden precis nedanför den stora strandpromenaden. Kul att snorkla, mycket fisk, men badskor rekommenderas. Följ trapporna ner. Elcentralen finns innanför entrédörren Det har hänt att någon snabbsäkring har utlöst vid något tillfälle. Checka av här om ström saknas. Samtliga knappar ska peka uppåt.

10 Två sommartips! Ta gärna en promenad ner på klipporna från strandpromenaden, det går att bada och sola. Boka in en kvällsmåltid/cocktail på restaurang La Bahia vid Cabo Roig/La Caleta stranden, ni promenerar dit längs stranden. LÄNK Denna strand (1) badar vi mest på. Gasolvärmare, för vintern I vardagsrummet finns det en gasolvärmare. Jag har alltid för vana att stänga av gasolkärlet när vi inte använder den. Vid användning vippa över den lilla "spaken" som sitter överst på kärlet som finns på baksidan. Håll det röda vredet nedtryckt när du tänder, tills du ser att det brinner. Det finns tre värmelägen. Vår adress: Sverige Uddbyvägen 8a Tyresö Spanien UR, Aldeas Aguamarina1, Orihuela Costa Alicante Gatuadress Calle Agua no 5

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Välkommen till ditt nya hem Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Vi på Ståhl hälsar dig välkommen till ditt nya hem. Vi hoppas att du kommer att trivas med oss och dina grannar. I den här

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Harvestad. Boendekostnad från 8.375:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7.

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7. Välkommen Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags BESIKTNING STÄDNING ADRESSÄNDRING TILLVAL Kontakt sid 6-7 Kundcenter Bovärdar Hemsidan Felanmälan JOUR/Akuta fel Störningsjour Låsöppning Säkerhet sid 8-9 Hemförsäkring

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29

Innehållsförteckning. 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 Oktober 2007 1 Innehållsförteckning 1. Föreningen och fastigheten - Att vara bostadsrättsinnehavare - Bostadsrättsföreningen Bildhuggaren 25-29 2. Praktisk information - Elektricitet - Flyttstädning -

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd & tips från Fastighetsägarna Reviderad maj 2012 2 Innehåll Välkommen! 4 När du ska flytta in 4 Vilka regler har en hyresvärd och en hyresgäst att rätta sig efter? 6 Om något

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är att service ingår

Läs mer

SPARA ENERGI DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR. Var med och gör skillnad du också. Pyssla med Energiarbetarna. 28 ENKLA TIPS Så sparar du energi i alla rum

SPARA ENERGI DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR. Var med och gör skillnad du också. Pyssla med Energiarbetarna. 28 ENKLA TIPS Så sparar du energi i alla rum Hela denna bilaga är en annons från SABO SPARA ENERGI Var med och gör skillnad du också Pyssla med Energiarbetarna SIDAN 10 DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR Det är smutsigt, varmt och slitsamt. Följ med oss

Läs mer

undersökning vart tar min energi vägen- tar vägen! Är ditt hushåll Expert eller Nybörjare på att spara energi?

undersökning vart tar min energi vägen- tar vägen! Är ditt hushåll Expert eller Nybörjare på att spara energi? vart tar min energi vägen- undersökning Är ditt hushåll Expert eller Nybörjare på att spara energi? Svara på några enkla frågor och se vart energin tar vägen! www.energismartagrannar.se Med denna vart

Läs mer

VAD KAN VI GÖRA. Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad

VAD KAN VI GÖRA. Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad VAD KAN VI GÖRA Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad Se över våra egna bostäder, garage, insynsskydd m.m. (T.ex. fönsterlås, larm, altandörrar). Tänk på att fönster och altandörrar oftast

Läs mer

VAR BEREDD! Tillsammans för ett tryggare och säkrare norra Bohuslän STRÖMSTADS KOMMUN

VAR BEREDD! Tillsammans för ett tryggare och säkrare norra Bohuslän STRÖMSTADS KOMMUN VAR BEREDD! Tillsammans för ett tryggare och säkrare norra Bohuslän STRÖMSTADS KOMMUN INNEHÅLL Lagar för din säkerhet................................................. 4 Krisutrustning i bostaden..............................................

Läs mer

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88

I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 www.byggebo.se INFLYTTNINGSINFORMATION I alla frågor som rör Ditt boende är det Din bovärd Du ska kontakta ring 0491-888 88 Din bovärd är: Johan André Christian Andersson Peter Karlsson E-post: johan.andre@byggebo.se

Läs mer

LÄTTFIXAT! För dig som gillar att fixa själv

LÄTTFIXAT! För dig som gillar att fixa själv LÄTTFIXAT! För dig som gillar att fixa själv Många av åtgärderna som beskrivs i broschyren är frivilliga. Du är alltid välkommen att göra en felanmälan vid problem. Felanmälan kan du göra via hemsidan

Läs mer

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här Hyr ut ditt hus INTERVJU MED EN HUSÅGARE TIPS TILL ÖKAD UTHYrnING Så här marknadsför vi ditt hus Så här FUNGERAR DET Innehåll Om... 4 Den första kontakten... 6 Hur marknadsför vi ditt hus?... 8 Vad innebär

Läs mer

Värme i fritidshus. Värme i fritidshus på Österlen. Samhällsbyggnadsförvaltningen informerar

Värme i fritidshus. Värme i fritidshus på Österlen. Samhällsbyggnadsförvaltningen informerar Värme i fritidshus Värme i fritidshus på Österlen Samhällsbyggnadsförvaltningen informerar Att äga ett fritidshus på Österlen är en dröm för många! Men det kan bli en dyrköpt dröm om man försöker hålla

Läs mer

Tänk på att inte förvara stöldbegärlig egendom i ditt lägenhetsförråd i källaren!

Tänk på att inte förvara stöldbegärlig egendom i ditt lägenhetsförråd i källaren! Hemförsäkring Vid inflyttningen är det viktigt att du har tecknat en hemförsäkring för ditt nya boende. I hemförsäkringen ingår en ansvarsdel som ersätter skador som du av vårdslöshet orsakar på annans

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Fresta. En boendekostnad på 10.265:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 19. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

LÄTTLÄST SVENSKA. Lev säkert i vardagen. Tips och råd för dig som är äldre!

LÄTTLÄST SVENSKA. Lev säkert i vardagen. Tips och råd för dig som är äldre! LÄTTLÄST SVENSKA Lev säkert i vardagen Tips och råd för dig som är äldre! Lev säkert i vardagen Tips och råd för dig som är äldre! Kontaktperson: Inger Mörk Telefon: 010-240 53 01 E-post: inger.mork@msb.se

Läs mer

Säljguide - Villa/fritidshus/fastighet

Säljguide - Villa/fritidshus/fastighet Säljguide - Villa/fritidshus/fastighet Checklista. (Bocka av den del som du är klar med, glöm ej att spara dokumentet) Insamling av information - Fastighetsinfo Prissättning/värdering Säljtext Besiktning

Läs mer

Information om att bo i bostadsrättsföreningen. Entitan

Information om att bo i bostadsrättsföreningen. Entitan Information om att bo i bostadsrättsföreningen Entitan Innehåll Kort information om Brf Entitan sidan 3 Karta över fastigheterna och lokalerna sidan 4-5 Om att äga en bostadsrätt sidan 6 Tv-kanaler, Renovering,

Läs mer

VAR BEREDD! Kunskap och information för din trygghet och säkerhet

VAR BEREDD! Kunskap och information för din trygghet och säkerhet VAR BEREDD! Kunskap och information för din trygghet och säkerhet INNEHÅLL Lagar för din säkerhet................................................. 4 Kommuner i samverkan...............................................

Läs mer

& Reda. Ordning. av Johanna Hjortman

& Reda. Ordning. av Johanna Hjortman & Reda Ordning av Johanna Hjortman Innehåll Ordning och reda Inledning 3 TEMA Hur gör man egentligen? 5 TEMA Kök 9 TEMA Hall 13 TEMA Sovrum och garderob 16 TEMA Tvättstugan 20 TEMA Badrum 21 TEMA Barnens

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Har du koll? Förebygga och agera vid brand

Har du koll? Förebygga och agera vid brand Lärarhandledning Har du koll? Förebygga och agera vid brand Förebygga brand Här ges förslag på uppgifter och övningar kring hur man förebygger brand och hur man gör om det väl börjar brinna. Utgångspunkten

Läs mer

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna.

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna. Du som är medlem i bostadsföreningen Ansgarius har säkert ibland känt ett behov av att få en kortfattad beskrivning av föreningen och information om vart man ska vända sig i olika situationer. Vi har därför

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer