Den lokala kraften finns i vattnet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den lokala kraften finns i vattnet"

Transkript

1 Kundinformation från Nr 1, 2012 Den lokala kraften finns i vattnet Göran Karlsson, elnätschef och ansvarig för elproduktionen på Linde energi. Vi på Linde energi är glada och stolta över att ha kunnat ta ännu ett stort och viktigt steg för miljön. Under förra året minskade vi våra utsläpp av koldioxid i atmosfären från vårt fjärrvärmesystem rejält. Från en redan låg nivå. Vår egenproducerade vattenkraft lämnar också ett bra bidrag i arbetet med att minska vår miljö- och klimatpåverkan. Läs mer i detta utökade nummer av Linde energis kundtidning. Jens Isemo, vd Linde energi E-post:

2 Viktig källa till förny Sedan 1914 har vattenkraften varit en viktig del av Linde energis lokala energiproduktion. Vaggan stod i Ringaby vars kraftstation togs i bruk det året. I dag kommer 20 procent av den el som Linde energi säljer till sina kunder från de lokala vattenkraftverken som med tiden blivit fem. Det motsvarar eluppvärmda villor under ett år. Under förra året, 2011, var tillgången på vattenkraft stor. Vi hade bra flöden, få avbrott och mycket hög tillgänglighet i våra anläggningar, berättar Göran Karlsson, elnätschef och ansvarig för elproduktionen på Linde energi. Göran Karlsson, elnätschef och ansvarig för elproduktionen, vid en av Linde energis fem lokala kraftstationer, Dalkarlshyttan. Här passerar 18 kubikmeter vatten per sekund.

3 bar energi Vattenkraftens fördelar Vattenkraftens fördelar är flera, enligt Göran Karlsson. Det är en förnybar och miljöriktig energi och ju mer vattenkraft vi kan producera desto mindre elkraft behöver vi köpa in. Drömmen vore förstås att kunna producera all el lokalt. Vi har som mål att öka vår produktion av förnybar el. Det mest sannolika är vindkraft eller fortsatt utbyggnad av vattenkraften. Vi håller ögonen öppna och tittar på lokala alternativ när de dyker upp. Kan vi hitta ekonomiskt gångbara lösningar slår vi till. Vi är stolta över att kunna bidra till en bättre miljö genom att utnyttja naturens egna resurser, säger Göran Karlsson. De fem kraftverken Linde energi producerar förnybar miljöriktig elenergi vid fem kraftverk: Dalkarlshyttan, Bohr, Vedevåg, Ringaby och Oppboga. Kommunägda Linde energi lite mer än bara ett energibolag Linde energi är lite mer än bara ett energibolag som levererar el och fjärrvärme till sina kunder. Som kommunägt bolag har Linde energi också en viktig roll i kommunens utveckling och ansvar för invånarnas väl och ve. För de boende i kommunen är det en fördel att ha ett kommunägt energibolag. Det bidrar till att höja attraktionskraften i kommunen och alla kan indirekt vara med och påverka och ha insyn i verksamheten, säger Peter Bring, avgående kommunchef i Lindesbergs kommun och vd i Linde Stadshus AB. Frågor om prissättning, miljöpåverkan och satsningar på egen kraftproduktion är områden som är öppna för diskussion i ett kommunägt energibolag, förklarar Peter Bring. Vinst till bättre service Det är också politiska beslut som ligger bakom vart det eventuella överskottet i verksamheten ska gå. Vinsten går först och främst tillbaka till bolaget och bidrar till Linde energis utveckling men överskottet fördelas också mellan de kommunala bolagen som har som uppgift att förbättra servicen och livskvaliteten i kommunen, säger Peter Bring. Han menar också att elhandelskunder i andra delar av länet och landet har glädje av att vara kunder i ett samhällsengagerat energibolag, inte minst ur miljösynpunkt.

4 Linde energi minskade utsläpp rejält Linde energi har tagit ytterligare ett kliv för att minska utsläppen av koldioxid i atmosfären ökade andelen spillvärme i fjärrvärmesystemet från 75,5 procent till 86,3. Oljeanvändningen är nu nere i rekordlåga 5,1 procent, visar en miljöredovisning. Mycket glädjande och viktigt. Siktet är inställt på att få ned andelen fossila bränslen ytterligare. Med detta bidrar vi till att minska vår påverkan på miljön rejält, säger Håkan Ohlsson, fjärrvärme- och miljöchef på Linde energi. Han tackar den nya ackumulatortanken som en stor bidragande orsak till framgångarna. Den gör det möjligt att lagra ännu mer värme från det miljöprisade spillvärmesamarbetet med Korsnäs Frövi. Dessutom har Korsnäs gjort egna investeringar vid anläggningen i Frövi som höjer deras kapacitet att ta tillvara och leverera spillvärme. Spillvärme är energi som annars skulle gå förlorad, berättar Håkan Ohlsson. Vi har också lagt krut på att trimma in och optimera fjärrvärmeanläggningarna. Det har gett resultat. Drygt ton mindre koldioxid i atmosfären Omräknat i siffror har Linde energi under 2011 bidragit till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären med drygt ton jämfört med om man bara eldat med fossila bränslen. Fotnot: Linde energi använder också värme från biobränsle från Korsnäs i fjärrvärmesystemet. Dess andel är 8,6 procent.

5 Hjärtat i husen Frövibostäder installerade fjärrvärme och ökade trivseln i fastigheter När Jerry och Ann-Marie Holmström tog över de två hyresfastigheterna på Lövstagatan i Frövi var deras första beslut att byta ut olja och bergvärme och ansluta husen till Linde energis fjärrvärmenät. Det är ett säkert, tryggt och inte minst ekonomiskt uppvärmningsalternativt. Redan första månaden hade vi halverat våra elkostnader, förklarar makarna som tillsammans äger och driver de två fastighetsbolagen Frövibostäder och Jams fastigheter med sammanlagt 70 hyresgäster i Frövitrakten. Lättskött och driftssäker Holmströms köpte fastigheterna på Lövstagatan i oktober I de lite slitna 50-talshusen hade hyresgästerna klagat på att det var kallt i lägenheterna. Inte minst under de två senaste årens kalla vintrar. Det är slut på det nu, menar Ann-Marie Holmström. De värmdes upp med bergvärme, el och olja och det är känsligt när det blir riktigt kyligt. Fjärrvärmen är lättskött och driftsäker. Om det uppstår något fel är det bara att ringa servicegänget på Linde energi. Det känns jättebra. Fastighetsägarna Jerry och Ann-Marie Holmström har inte ångrat investeringen i fjärrvärme från Linde energi. Det är hjärtat i husen. Tryggt, säkert och ekonomiskt, säger Jerry Holmström. På köpet har husen på Lövstagatan förbättrat sitt tidigare lite skamfilade rykte. Holmströms planerar flera åtgärder för att öka trivseln för hyresgästerna. Nu ringer det folk hela tiden och vill hyra av oss, säger Ann-Marie, som trivs som fastighetsägare. Det är mycket jobb men väldigt roligt.

6 Ted Ström skissar på nästa trohetsbonus Intresset för Linde energis trohetsbonus grafiska blad med Bergslagsmotiv av konstnären Ted Ström har varit rekordartat. Kön har ringlat lång på Linde energis kontor vid de tillfällen då konstnären själv varit på plats för att sätta sin signatur på verken för att ge dem extra exklusivitet. Bladen delas ut till alla elhandelskunder i Linde energi, gamla som nya. Ett jättekul uppdrag men att de skulle bli så populära hade jag kanske inte riktigt väntat mig. Det har varit en ren bonus, hälsar Ted från ateljén i Nora där han skissar på det tredje och sista verket i serien med Bergslagsmotiv. Jag har tänkt att det ska sticka ut lite jämfört med de två tidigare men jag lovar att man kommer att känna igen sig. De ska kunna hänga bredvid varandra på väggen. Vad ska det bli? Konstnären Ted Ström har motivet till nästa trohetsbonus för Linde energis elhandelskunder klart i tanken. De två tidigare motiven. Nu ska det bli lättare att förstå energifakturan Linde energi har startat ett projekt för att öka kunskapen om energifakturan. Projektet är ett resultat av den kundundersökning som Linde energi genomför varje år. Där pekar kunderna ut fakturaförståelsen som ett tydligt förbättringsområde. Vi måste bli bättre på att förklara energifakturans olika delar, vad de olika fälten och texterna betyder, säger Jens Isemo, vd på Linde energi. Vad projektet kommer att utmynna i är ännu inte helt klart, men någon sorts fakturaförklaring på hemsidan finns med i planerna. Vi vill också passa på att tacka alla som har deltagit i kundundersökningen. Våra kunders synpunkter är otroligt värdefulla för oss, säger Jens Isemo.

7 EnergiTrygg täcker dina energikostnader när det oförutsedda inträffar Med Linde energis nya tilläggsförsäkring, EnergiTrygg, kan du känna dig trygg även om det oförutsedda inträffar. Om du blir arbetslös, sjukskriven eller har en nära anhörig som behöver din vård ersätter EnergiTrygg dina kostnader för el, elnät och fjärrvärme från Linde energi. Vill du veta mer om betalskyddet som tryggar dina el- och värmeleveranser? Läs mer om EnergiTrygg på eller ring vår kundtjänst på Hallå där Det kan vara svårt att veta vilket elavtal man ska välja. Har du några råd att ge? Om du har tillsvidarepris rekommenderar jag att du byter till någon annan avtalsform. Det är nästan alltid bättre att vara avtalskund. Fast eller rörligt, vilket är bäst? Om du har elvärme med stor elförbrukning på vintern kan det vara bra att ha ett fast elpris eftersom det är på vintern som risken för höga priser är som störst. Över lång tid är nog det rörliga elpriset lägst. Det gäller dock att ha lite marginaler i Erbjudande: Vi bjuder på EnergiTrygg i två månader om du tecknar försäkringen före 30 april 2012 Richard Järlstam, Försäljningschef på Linde energi. hushållsekonomin eftersom vi då och då får höga pristoppar. Under förra vintern hade vi månader då det rörliga elpriset var över en krona per kilowattimme. Rörligt pris med vintersäkring, vad innebär det? Det är ett mycket bra alternativ som vi lanserade för ett år sedan och som snabbt blivit väldigt populärt bland våra kunder. Det innebär att du har rörligt elpris under april september och fast elpris under den kalla vinterperioden oktober mars. Är man osäker på vad man ska välja så är det bara att höra av sig till oss på Linde energi så hjälper vi till med vilken avtalsform som passar bäst.

8 3 frågor till Lina Marklund, ägare och vd på Helix Verktyg AB i Lindesberg. 1. Vad gör Helix Verktyg AB? Vi specialtillverkar skärande verktyg som till exempel borrar och fräsar efter kundönskemål och ofta med extremt små toleranser. Vår styrka är vår storlek. Vi är ett litet företag och det gör oss mycket flexibla och snabbfotade. Vi har även en avdelning med mjukbearbetning där vi svarvar och fräser specialbeställningar ofta i små serier. 2. Ni har nyligen valt att komma tillbaka till Linde energi som elhandelskunder, varför? Närheten är viktig. Vi har fått ett bra bemötande av Linde energi och en personlig kontakt när vi behövt gå igenom våra avtal. Elen är en stor kostnad för en tillverkande industri så det är en nödvändighet att se över avtalen ibland. 3. Vet att du ofta får frågan, men hur är det att vara kvinna och chef i en mansdominerad bransch? Det fungerar mycket bra men visst händer det att man får visa framfötterna lite extra ibland. Jag tycker att jag får bra bemötande av personal, kunder, leverantörer och andra som vi har kontakt med. Men oavsett kön så får man väl det bemötande man förtjänar Välkommen till Linde energi! Hos Linde energi får du personlig service och snabb professionell hjälp med allt som rör dina el- och värmeleveranser. Kanske finns svaret på din fråga på vår hemsida Om du hellre vill ringa oss riskerar du inte att hamna i långa telefonköer. Vi svarar utan dröjsmål. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst: Ring oss Telefonnummer: Telefontider: Vardagar och Felanmälan utanför kontorstid: (förmedlas av SOS Alarm AB i Örebro) Kom på besök Vår besöksadress är: Skrinnargatan 6 i Lindesberg. Besökstider är vardagar: (lunchstängt ) E-post E-postadress: Skicka ett brev Linde energi AB, Box 77, Lindesberg Vd är Jens Isemo. Telefon: E-post:

Energirik familj som väljer för framtiden

Energirik familj som väljer för framtiden En tidning om ditt energibolag Energirik familj som väljer för framtiden Skellefteå Kraft Årsberättelse 2012 5 Så säkrar vi vattenkraften 14 Nu hjälper vi dig välja rätt 22 Tung elsatsning i Högnäs Innehåll

Läs mer

Nu säljer vi Miljö-el

Nu säljer vi Miljö-el Lyngby Gård och 10 000 m3 biogödsel KUNDTIDNING FRÅN C4 ENERGI NR 1 MAJ 2015 Nu säljer vi Miljö-el Fjärrvärme & Fjärrkyla växer INNEHÅLL Öppet måndag fredag 8-16 044-780 75 20 C4 Energi Kundservice Vi

Läs mer

minska din förbrukning

minska din förbrukning #1, 09 MÖLNDAL ENERGI DITT LOKALA ENERGIFÖRETAG minska din förbrukning med energideklaration Mer fjärrvärme Professor kräver utbyggnad lågkonjunkturen sänker elpriset 1 Sverige når klimatmål med fjärrvärme

Läs mer

I RÖRET. Fältmässig fjärrvärme. Så mycket drar våra elprylar Lönar sig värmepump? nr 2 2012. Tema: Energibesparing

I RÖRET. Fältmässig fjärrvärme. Så mycket drar våra elprylar Lönar sig värmepump? nr 2 2012. Tema: Energibesparing I RÖRET En kundtidning från Södertörns Fjärrvärme nr 2 2012 Fältmässig fjärrvärme Vi ordnade duschen för orienterarna i 25manna Tema: Energibesparing Så mycket drar våra elprylar Lönar sig värmepump? 1

Läs mer

Begagnade bildelar. fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning Nu vill kunderna reparera miljövänligt

Begagnade bildelar. fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning Nu vill kunderna reparera miljövänligt B.N. NR. 1 2009 BEGAGNATNYTT är ett nyhetsbrev för dig som tycker det är kul att göra affärer med hänsyn till miljön Begagnade bildelar fordonskrisens stora vinnare Försäkringsbolagen kräver återvinning

Läs mer

Energiomställningen. engagerar! Det är lätt att välja rätt belysning SIDAN 22. Så startar du egen elproduktion. Lönsamma lågenergihus

Energiomställningen. engagerar! Det är lätt att välja rätt belysning SIDAN 22. Så startar du egen elproduktion. Lönsamma lågenergihus ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVARNA I WXYZ-LÄN ANNONS NOVEMBER 2011 EN ANNONSBILAGA FRÅN ENERGI- OCH KLIMATRÅDGIVARNA I WXYZ-LÄN 24 fullspäckade sidor om energi- och

Läs mer

Innehåll. VD har ordet... 4-5 Året i korthet... 6 Kort om Jämtkraft... 7 Omvärld... 8-9

Innehåll. VD har ordet... 4-5 Året i korthet... 6 Kort om Jämtkraft... 7 Omvärld... 8-9 Innehåll VD har ordet... 4-5 Året i korthet... 6 Kort om Jämtkraft... 7 Omvärld... 8-9 Elkraft... 10-11 Elnät... 12-13 Fjärrvärme... 14-15 Telecom... 16-17 Elcertifikat... 18-19 Våra kunder... 20-21 Personal...

Läs mer

HANDLARNAS & MILJÖ. Så stöttar Svensk Handel medlemmarna NR.01 2015. Använd elen smartare Sid 05. Lyft för gångtunnel Sid 08. Experterna svarar Sid 03

HANDLARNAS & MILJÖ. Så stöttar Svensk Handel medlemmarna NR.01 2015. Använd elen smartare Sid 05. Lyft för gångtunnel Sid 08. Experterna svarar Sid 03 NR.01 2015 & MILJÖ DIALOG Experterna svarar Sid 03 Använd elen smartare VI GILLAR Lyft för gångtunnel HANDLARNAS BÄSTE VÄNEN TIDNING Så stöttar Svensk Handel medlemmarna FRÅN 02 VÄLKOMMEN DIALOG 03 BILDER:

Läs mer

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Tre nya elbilar på SHE SHEs Miljöpris 2014 Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014 JULI 2014 1 SHE-koncernen I huvudet på VD! För ett år sedan skrev jag

Läs mer

#1, 08. Bra miljöval. Mölndal Energi är på väg att uppfylla kriterierna. Gunnebo. Nästa steg är Rävekärr och Östra Mölndal. En ekologisk tummelplats

#1, 08. Bra miljöval. Mölndal Energi är på väg att uppfylla kriterierna. Gunnebo. Nästa steg är Rävekärr och Östra Mölndal. En ekologisk tummelplats #1, 08 MÖLNDAL ENERGI DIT T LOKALA ENERGIFÖRETAG Bra miljöval Mölndal Energi är på väg att uppfylla kriterierna fjärrvärmenätet växer Nästa steg är Rävekärr och Östra Mölndal Gunnebo En ekologisk tummelplats

Läs mer

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el elementärt F r å n e l v e r k e t n r 1 2 0 1 3 Vinn solcellsdriven husnummerlampa! Aldrig mer överraskad av elräkningen Betalsmart TM - samma summa varje månad Lär din villa kolla vädret Elpiloten TM

Läs mer

Danne har parkerat traktorn

Danne har parkerat traktorn REPORTAGETIDNING FÖR SKEBOS HYRESGÄSTER NR 3 2009 14:E ÅRGÅNG efter 28 År I tjänst: Danne har parkerat traktorn skebo klimatsatsar spara pengar med elavtal kom in 1 läsning utan kostnad för DIg som är

Läs mer

Energiguide ger enkla tips

Energiguide ger enkla tips Elpriset stiger varför? Fortum 3 2008 Den laddbara hybridbilen kan tankas från ett vanligt eluttag Energiguide ger enkla tips Energipartner för sina kunder Fortum vill vara den mest efterfrågade energileverantören

Läs mer

KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET

KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET KLIMAT INITIATIVET Världen i vår vardag Public & Private Social Responsibility Initiative CSR Västsverige bildades 2008. Vi är en ideell förening vars ändamål är att

Läs mer

Årsredovisning. Jämtkraft AB 2010

Årsredovisning. Jämtkraft AB 2010 Årsredovisning Jämtkraft AB 2010 Innehåll: Året i korthet... 4 Drivkraft... 5 VD har ordet...6 7 Jämtkraft i dag...8 9 Jämtkraft och miljön...10 11 Låga priser... 12 13 Elproduktion...14 15 Våra medarbetare...

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

En bekvämare vardag. Nr 2-2012. Peter och Gunnar, två av alla på Söderhamn NÄRA som arbetar för att göra din vardag bekväm

En bekvämare vardag. Nr 2-2012. Peter och Gunnar, två av alla på Söderhamn NÄRA som arbetar för att göra din vardag bekväm En tidning till alla hushåll i Söderhamn från Söderhamn NÄRA om Söderhamn NÄRA En bekvämare vardag Nr 2-2012 Peter och Gunnar, två av alla på Söderhamn NÄRA som arbetar för att göra din vardag bekväm 2

Läs mer

Energi ger växtkraft

Energi ger växtkraft ÖRESUNDSKRAFT 2005 Energi ger växtkraft Energi ger ljus, kraft och värme men även kraft att växa som människa, företag, organisation, stad och kund. Under det gångna året har vi på Öresundskraft på olika

Läs mer

Detta är en annons från EgenEl. solceller. Ann väljer. solceller. Solcells paket. steg för steg

Detta är en annons från EgenEl. solceller. Ann väljer. solceller. Solcells paket. steg för steg solceller Ann väljer solceller 3 Solcells paket InstalLationen steg för steg Allt fler väljer solceller Vi kan nästan tala om en solcellsrevolution Under 2012 installerades det dubbelt så mycket solel

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt.

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån Göteborg Stad - Förvaltningen för Konsument och Medborgarservice 2 Innehåll: Sammanfattning, 3 Bakgrund, 3 Syfte,

Läs mer

NY ENERGI FÖR MILJONPROGRAMMET. Skärpning av energikraven i byggnader på väg. Profilen: Reinhold Lennebo driver Fastighetsägarna framåt

NY ENERGI FÖR MILJONPROGRAMMET. Skärpning av energikraven i byggnader på väg. Profilen: Reinhold Lennebo driver Fastighetsägarna framåt EN TIDNING OM FÖRNYELSEBAR ENERGI NR 1 2014 Profilen: Reinhold Lennebo driver Fastighetsägarna framåt Skärpning av energikraven i byggnader på väg Ny uppsats: Kan geoenergiborrhål göra intrång hos grannen?

Läs mer

17 perspektiv på 17 perspektiv på värmemarknaden värmemarknaden Version 2013-10-03 Version 2013-10-03 Värmemarknad Sverige

17 perspektiv på 17 perspektiv på värmemarknaden värmemarknaden Version 2013-10-03 Version 2013-10-03 Värmemarknad Sverige 17 perspektiv på värmemarknaden Version 2013-10-03 Värmemarknad Sverige Denna rapport 17 perspektiv på värmemarknaden är en delrapport från projektet Värmemarknad Sverige som är ett tvåårigt forskningsprojekt

Läs mer

Efter nästan 10 år är det på tiden att vi

Efter nästan 10 år är det på tiden att vi ANNONS Information om energi och miljö från Energi- och klimatrådgivarna i Hälsingland Energibilaga blir energisidor Efter nästan 10 år är det på tiden att vi förnyar oss. Visste du att den första Energibilagan

Läs mer

10 TIPS. Bo bättre. som spar PENGAR. Bredbandsguide: Installera fastighetsnät. Så hittar ni den bästa energilösningen.

10 TIPS. Bo bättre. som spar PENGAR. Bredbandsguide: Installera fastighetsnät. Så hittar ni den bästa energilösningen. b o s ta d s r ät t s t i d n i n g e n Pris 39:50 kronor Bo bättre NR 4 2010 det föreningen behöver veta TEMA Ekonomi 10 TIPS som spar PENGAR Bredbandsguide: Installera fastighetsnät Så hittar ni den

Läs mer

Kan man leva på ett ton koldioxid?

Kan man leva på ett ton koldioxid? Kan man leva på ett ton koldioxid? Vägen till en klimatsmart livsstil. Vattenfall Försäljning Två graders temperaturökning. Det är vad vår jord mäktar med på lång sikt. Men jordens temperatur stiger snabbare

Läs mer

egen solel solkarta Intresset för solel ökar! se örebros Läs om företag, föreningar & privatpersoner som satsar på solel

egen solel solkarta Intresset för solel ökar! se örebros Läs om företag, föreningar & privatpersoner som satsar på solel egen solel se örebros solkarta Intresset för solel ökar! en av sveriges största solcellsanläggningar finns i örebro Läs om företag, föreningar & privatpersoner som satsar på solel egen solel i örebroregionen

Läs mer

Årsredovisning. Jämtkraft AB 2006

Årsredovisning. Jämtkraft AB 2006 Årsredovisning Jämtkraft AB 2006 Innehåll VD har ordet... 4-5 Året i korthet... 6 Kort om Jämtkraft... 7 Omvärld... 8-9 Elkraft... 10-11 Elnät... 12-13 Fjärrvärme... 14-15 Telecom... 16-17 Elcertifikat...

Läs mer

KÖPMANGÅRDEN NYA HYROR KLARA SCHLAGERFIKA KUNDUNDERSÖKNING SKEBO FLOORBALL OPEN. 16 sidor! MARLENE EN AV DE FÖRETAGSAMMA TJEJERNA PÅ

KÖPMANGÅRDEN NYA HYROR KLARA SCHLAGERFIKA KUNDUNDERSÖKNING SKEBO FLOORBALL OPEN. 16 sidor! MARLENE EN AV DE FÖRETAGSAMMA TJEJERNA PÅ EN REPORTAGETIDNING FÖR SKEBOS HYRESGÄSTER NR 1 2005 10:E ÅRGÅNGEN MARLENE EN AV DE FÖRETAGSAMMA TJEJERNA PÅ KÖPMANGÅRDEN 16 sidor! NYA HYROR KLARA SCHLAGERFIKA KUNDUNDERSÖKNING SKEBO FLOORBALL OPEN LÄSNING

Läs mer

en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme?

en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme? en fördjupad rapport om fjärrvärmepriser Prisvärd fjärrvärme? Förord Priserna på energi har ökat kraftigt i Sverige under 2000-talet. De mest dramatiska exemplen är el- och oljeprisen, som flerdubblats

Läs mer