Ramnummer och motornummer:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ramnummer och motornummer:"

Transkript

1 OBS! De första km spelar stor roll för hur fordonet ska fungera i framtiden. Om du kör försiktigt under den första tiden kan du förbättra såväl motorns som själva fordonets hållbarhet och prestanda. Förord: Tack för att du valde Trigger. Vi har använt oss av den allra senaste tekniken för att ge dig en säker och trevlig körupplevelse. Att köra moped är oerhört inspirerande, men innan du börjar köra måste du göra dig bekant med alla bestämmelser och krav som finns i manualen. Den här användarmanualen innehåller information om hur fordonet ska skötas och underhållas. Om du följer anvisningarna kommer din moped att fungera bra och hålla länge. Vår målsättning är alltid att göra våra kunder mer än nöjda, och vi gör allt för att upprätthålla och förbättra kvaliteten. Det kan medföra uppdateringar som i vissa fall kan leda till att information om t.ex. färg och konstruktion inte stämmer överens just med ditt fordon. Vi hoppas på din förståelse. Läs manualen noga och följ anvisningarna noggrant. Vi använder ord som OBS!, Var försiktig och Varning när vi vill betona att något är särskilt viktigt. Säkerhetsföreskrifter Denna moped är avsedd för normal vägtrafik och inte för tävling. Användaren ansvarar själv för konsekvenserna om mopeden används i tävlingssammanhang. Mopeden ska kontrolleras noggrant före start. Det kan förhindra olyckor och skador på maskinen. För att köra mopeden måste du ha klarat relevanta tester samt fått ditt körkort. Låna inte ut mopeden till någon som inte har körkort för EU-moped. För att undvika krockar med andra motorfordon måste du se till att synas ordentligt när du kör: Kör inte för nära andra motorfordon. Följ alla lagar och bestämmelser, nationella såväl som lokala. Alltför hög hastighet är en av de vanligaste orsakerna till olyckor. Så överskrid aldrig den maxhastighet som är angiven för de vägar du kör på. Använd körriktningsvisare för att visa andra att du tänker byta fil eller svänga. Var särskilt uppmärksam när du kör i korsningar, vid gångstigar och i omkörningsfiler. När du kör ska du hålla båda händerna på styret och fötterna på fotstödet. Passagerare ska hålla fast sig i mopeden eller i föraren och ha fötterna på passagerarfotstödet. Om du kör med delar som inte är av originalmärke, eller med skadade delar, blir körningen mindre säker och mopedens livslängd kan bli kortare. Eventuell extrautrustning får inte påverka säkerheten eller funktionen. Särskilt farligt är det att överbelasta elsystemet.

2 Hjälm: Av säkerhetsskäl måste föraren ha hjälm. Även passageraren måste ha hjälm. Avgassystemet blir mycket varmt vid körning, och det fortsätter att vara varmt en stund efter att motorn stängts av. Rör alltså inte avgassystemet när det är varmt. Du bör ha stövlar eller annat som skyddar benen när du kör. Klä dig inte i långa och vida kläder som lätt kan fastna i gashandtaget, kickstarten eller hjulen. Var på din vakt mot tjuvar. Se till att låsa styrlåset och att dra ut nyckeln. Förvara om möjligt din moped i ett låst utrymme. Använd lås av godkänd kvalitet på din moped. Ramnummer och motornummer: Anteckna fordonets identifieringsnummer i användarmanualen. Dessa nummer är viktiga att känna till vid beställning av reservdelar. Ramnumret är ingraverat till höger på framgaffeln. Motornumret finns på vevhusets vänstra sida. RAMNUMMER MOTORNUMMER:

3 De olika delarnas placering: (1) Backspegel (2) Omkopplare, vänster handtag (3) Hastighetsmätare (4) Styrlås (5) Startreglage, höger handtag (6) Tanklock (7) Kopplingsgrepp (8) Luftfilter (9) Sadellås (10) Frambroms (11) Tanklock (bensin) (12) Växelpedal (13) Sidostöd (14) Lock till kylarvätskebehållaren (15) Frambromshandtag (16) Bakbroms (17) Kickstart (18) Bakbromspedal

4 Instrument: Hastighetsmätare och indikator SPEEDOMETER Visar hatigheten i km/h. Odometer Visar totalsträcka Blinkersindikator Visar att vänster eller höger blinkers är på Helljusindikator Lyser blått när helljuset är på Halvljusindikator Lyser grönt när halvljuset är på Varvtalsindikator Lyser rött vid för högt varvtal. Indikator för friläge/neutralläge När växeln är i friläge/neutralläge lyser denna lampa grönt Oljevarningslampa När oljan är under miniminivå lyser denna lampa rött.

5 Huvudbrytare strömbrytare (off) strömmen avstängd till samtliga elektriska delar (on) motorn kan startas Styrlås Vrid styret åt vänster, sätt i nyckeln, tryck in den och vrid den motsols och dra sedan ut den, så är styret är låst. VARNING: FÖRSÖK INTE RULLA MOPEDEN NÄR STYRET ÄR LÅST. MOPEDEN KAN VÄLTA. VARNING: SE TILL ATT STYRLÅSET ÄR LÅST NÄR FORDONET ÄR PARKERAT.

6 VÄNSTER HANDTAG Dimmerbrytare Vrid reglaget till läget för att slå på helljuset. När du gör det tänds helljusindikatorn på instrumentpanelen. Vrid reglaget till, så vänds ljuskäglan nedåt. När brytaren är i läget har du bländat av för mötande passagerare. Blinkersomkopplare För reglaget åt vänster för att blinka vänster. För det åt höger för att blinka höger. Blinkersindikatorn på panelen visar att du blinkar. Flytta reglaget till mitten för att stoppa blinkersfunktionen, så slutar också indikatorn att blinka. VARNING Använd alltid körriktningsvisarna för att markera att du tänker svänga eller byta fil. Blinkersfunktionen slutar inte automatiskt. Du måste föra reglaget tillbaka till utgångsläget för att stänga av blinkljuset. Signalhornsknapp Tryck på knappen för att tuta. CHOKE- REGLAGE Ställ in choke- reglaget i den riktning som symbolen visar. HÖGER HANDTAG Elektroniskt startreglage Tryck på det elektroniska startreglaget motorn., så startar

7 BENSINKRANEN AV När bensinkranen står i läget " " kommer ingen bensin fram till förgasaren. Stäng av kranen när du inte kör mopeden. ON När bensinkranen är i läget " ", kommer bensinen in i förgasaren från bränsletanken. RESERVBRÄNSLE När bensinkranen står i läget " " används bränslet i reservtanken. VARNING När du vridit bensinkranen till måste du genast tanka. När du tankat ska kranen vridas till läget (ON).

8 TANKLOCK Vrid tanklocket åt höger för att öppna det när du ska tanka. Efter att du tankat vrider du det åt vänster och drar åt det. OBS! Använd 95 oktan eller bensin med högre oktantal. VARNING Bränsletanken får inte överfyllas. Det är mycket farligt att stänka bensin på en het motor. VARNING Motorn ska vara avstängd när du tankar, och tändnyckeln ska vara i läget off. KICKSTART Det finns en kickstartspedal på motorns högra sida. Du kan bara kickstarta med växeln i friläge. OBS! När du startat motorn ska kickstartspedalen gå tillbaka till normalläget.

9 SIDOSTÖD Sidostödet sitter på fordonets vänstra sida. När du stannar fäller du ner det. När du reser mopeden upp fälls stödet upp automatiskt. OBS Parkera inte i utförsbacke. Då kan mopeden välta. VÄXELSPAK Den här mopeden är sexväxlad. Växlingen går till som på bilden. När du växlat går växelpedalen automatiskt tillbaka, och du kan enkelt fortsätta att lägga i nästa växel. Om du för växelpedalen neråt från friläget får du in en låg växel. Du växlar upp ett steg i taget genom att föra växelpedalen uppåt. Det är inte möjligt att växla mer än ett steg i taget. Innan du väljer låg växel måste du minska hastigheten. Innan du växlar upp ska du öka hastigheten. VARNING: När växeln är i friläge och indikatorn lyser, är det nödvändigt att släppa kopplingsgreppet sakta för att försäkra sig om att motorn är i friläge.

10 BROMSHANDTAG OCH BROMSPEDAL När du drar åt bromshandtaget bromsas framhjulet och bromsljuset lyser. När du trampar ner bromspedalen bromsas bakhjulet och bromsljuset lyser. SADELLÅS Stick in nyckeln och vrid runt den för att öppna sadellåset. Lyft sedan i den bakre delen av sadeln. När du vill stänga sadeln igen trycker du på den bakre delen av sadeln. VERKTYGSSATS Verktygen ligger i verktygsväskan (Bild A) under sadeln. Du kan använda verktygen för justering och reparation.

11 Kontroller att utföra före körning Innan du kör din moped måste du genomföra följande mycket viktiga kontroller. Objekt som ska kontrolleras Styret Bromssystem Däcken Bränsle Belysning Belysningsindi katorer Reglage för tuta och broms Motorolja Kylarbehållare n Gashandtaget Koppling Kedjan Vad kontrollen ska fokusera på 1) Stadigt 2) Lätt att vrida 3) Inte böjt/skadat 1) Handtag och pedal har rätt frispel 2) Bromsen svarar rätt 3) Rätt bromsvätskenivå 1) Rätt lufttryck 2) Bra mönsterdjup 3) Inget onormalt slitage Tillräckligt med bränsle för den planerade körsträckan Alla lampor fungerar: framljus, bakljus, bromsljus, blinkers o.s.v. Indikatorer för helljus, växel och blinkers Fungerar som de ska Motoroljan har rätt nivå Tillräckligt med kylvätska 1) Gasvajern är korrekt justerad. 2) Hastigheten ökar respektive minskar som förväntat när handtaget vrids 1) Kabeln har rätt spel 2) Fungerar smidigt 1) Lagom spänd 2) Lagom smord

12 Viktiga punkter inför körningen Start Kontrollera att bränslekranen är i läget, sätt nyckeln i tändlåset och vrid den till läget. Se till att växeln är i friläge och att indikatorn för friläge är på. Vid kallstart ska chokereglaget inledningsvis vara avstängt. Starta motorn med kickstartspedalen eller det elektroniska startreglaget. För sedan choke-reglaget till mittläget, så att motorn värms upp. Öppna därefter choken. Om motorn går mjukt nu, är den varm. Vid start med varm motor vrider du gashandtaget 1/8 1/4 varv. Starta motorn. I det här fallet behöver du inte använda choke-systemet. VARNING Starta inte motorn i ett rum som är tillstängt. Lämna inte din moped utan tillsyn, i synnerhet inte när motorn är på eller nyckeln sitter i tändlåset. VARNING: Låt inte motorn gå för länge när mopeden står still. I så fall kan motorn bli väldigt het, och delar av den kan skadas. Köra mopeden Dra åt kopplingen, lägg i ettans växel genom att trampa ner växelpedalen. Ge lite grundgas genom att vrida gashandtaget mot dig. Släpp samtidigt kopplingen sakta så rör sig mopeden. Växelsystemet Växelsystemet används för att motorn ska gå på rätt varvtal. Anpassa hastigheten till situationen och välj växel efter hastighet.

13 Körning i backar Vid körning i uppförsbacke minskar hastigheten, och du kan behöva växla ner för att behålla motorstyrkan. Låt aldrig motorn gå på för högt varvtal. Stanna med hjälp av bromssystemet Sluta ge gas. Håll i styret. Bromsa med båda bromsarna och växla ner. Innan mopeden stannar kopplar du ur och lägger växeln i friläge. Kontrollera att indikatorn för friläge är i läget ON. VARNING En oerfaren förare tenderar att bara använda bakbromsen, vilket sliter ut bromsen snabbare. Dessutom blir bromssträckan också längre. VARNING Det är farligt att använda enbart fram- eller bakbromsen. Det kan få dig att sladda eller tappa kontrollen. Vid körning på kall eller hal vägbana eller när du svänger, ska du använda bromssystemet försiktigt. Tvära inbromsningar är mycket farliga! Parkera din moped på plan yta. Om du måste parkera i en sluttning ska du lägga i första växeln, så att mopeden inte rullar ner för backen. Innan du startar motorn måste du lägga växeln i friläge. Vrid tändnyckeln till. Dra ut nyckeln. Vrid bränslekranen till läget. Aktivera styrlåset. VARNING Ju högre hastighet, desto längre bromssträcka! Håll ett säkert avstånd till framförvarande fordon eller andra objekt, så att du hinner bromsa om något händer. Under de första 1000 kilometrarna som du kör med din nya moped, får du inte pressa motorn alltför hårt. Kör i max 80 procent av maxhastigheten. Se till att köra på rätt växel. Om du är försiktig med mopeden under den första perioden, kommer den att kunna hålla längre.

14 RUTINKONTROLLER OCH UNDERHÅLL: Följande tabell visar underhållsintervall baserat på antal körda kilometer. Var noga med att följa de nedan angivna intervallerna för smörjning och underhåll. Styrsystem, upphängning och hjulsystem är de viktigaste delarna och underhållet av dessa delar ska utföras av fackfolk. Vi föreslår att du kontaktar återförsäljaren eller verkstad för kontroller och underhåll. Underhållschema I: Kontroll, rengöring, justering, smörjning eller byte. R: Rengöring, B: Byte, J: Justering: S: Smörjning Efter de första 1000 km måste den nya mopeden kontrolleras och gås igenom enligt instruktionerna nedan. Schema Objekt att kontrollera Underhåll Underhållsschem a Antal km () Anm km km * Bränsleslang I I k I * Bränslefilter R R R Luftfilter R R R Tändstift I B I Växellådsolja I B B B * Förgasare I I I I * Batteri I I I Bromssystem I I I I * Strålkastare I I I Koppling I I I I * Bromsljus I I I Kedja Var 200:e km: I, S, J I I I I * Bromsslang Byts efter 4 år * Bromsvätska I I I I Byts efter 2 år Pakethållare I I I * Muttrar, skruvar, fästen I I * Hjul I I I I * Hjulaxel I I km

15 Olja När oljevarningslampan tänds måste du fylla på olja. Öppna locket till oljebehållaren genom att dra försiktigt i det (se bilden). VARNING: Använd 2-takts olja av typen Motul Scooter Power 2T. Kan köpas hos Generic eller Motulåterförsäljare. Växellådsoljans nivå, byte av växellådsolja Växelådsoljans nivå Innan du startar motorn ska du kontrollera växellådsoljans nivå. Placera mopeden på plan yta och kontrollera att oljenivån är mellan max- och miniminivån. Fyll vid behov på växellådsolja av typen Motul transoil 10W30, till max-nivån. OBS! Det är lättare att tappa motorn på olja när motorn är varm. 1. Skruva först av locket till oljetanken. 2. Lossa skruven under motorn för att tappa ut den gamla oljan. 3. Slå lite på motorn för att få ut all olja. 4. Fyll på olja av angiven typ. Kontrollera att du fyller på upp till maxnivån. 5. Sätt på locket. 6. Starta motorn och låt den gå några varv på tomgång. Stäng sedan av den igen.

16 Vätskebehållaren Motorn är vätskekyld, och behållaren är placerad till höger på mopeden, fram. Se fotot. Innan du kör mopeden måste du ställa mopeden så rakt som möjligt och kontrollera hur mycket vätska som finns i behållaren. VARNING Öppna inte locket till kylvätskebehållaren medan motorn är varm. Tändstift VARNING: skruva inte åt tändstiftet alltför hårt, eftersom det kan skada gängningen. Var försiktig när du tar isär tändstiftet så att det inte kommer in smuts i motorn via tändstiftet. När mopeden har gått 1000 km, samt var 3000:e km, ska du göra rent tändstiftet och kontrollera att gnistgapet är mellan 0,5 och 0,7 mm. Byt tändstift efter att mopeden gått 6000 km.

17 Batteri Batteriet, som sitter under sadeln, är underhållsfritt. Det är inte nödvändigt att kontrollera vätskenivån i batteriet eller att hälla på elektrolytvätska. Alltför frekventa starter, manövreringar på korta sträckor, körning på mycket låg hastighet under längre tid, alltför många tryck på startknappen eller körning med överflödiga elektriska komponenter, bidrar till att batteriet belastas mer och åldras fortare. Kontrollera batteriet på följande sätt: (1) Stäng av mopeden med hjälp av brytaren (2) Ta av sidokåpan (3) Lossa minuskablen först, därefter pluskablen (4) Lyft upp batteriet försiktigt Montera batteriet i omvänd ordning. Kontakta en auktoriserad Generic-återförsäljare för byte av batteri. VARNING: Om du ska utföra något arbete i närheten av batteriet, bör du ha gummihandskar och glasögon för att skydda hud och ögon. VARNING: Om du ansluter kablarna till batteriet fel, kan det elektriska systemet skadas. Den röda kabeln måste anslutas till plus, den svarta till minus. Om du vill kontrollera batteriet eller byta ut det, måste du först stänga av huvudbrytaren.

18 Justering av gashandtaget 1. För att justera gashandtaget vrider du handtaget från helt stängt till helt öppet läge, och kontrollerar om det går smidigt. 2. Mät handtagets frispel. Det ska vara För att justera frispelet lossar du skruven och vrider på regleringsmekanismen. Justering av kopplingen Justera kopplingen innan den blir alltför slapp. Spelet ska vara 10 till 20 mm. Om du behöver justera kopplingen gör du det på följande sätt: 1. Lossa muttern A. 2. Reglera spelet med hjälp av justeringsmuttern B. 3. Dra åt muttern A.

19 Kedjan Kedjans livslängd är beroende av korrekt smörjning och justering. Om den inte underhålls som den ska, kan både kedjan och kedjehjulet slitas snabbare. Justering av kedjespänningen Var 200: km ska du kontrollera att kedjan har ett vertikalt spel på mellan 10 och 20 mm. Hur ofta kedjan behöver justeras beror bland annat på var och hur du kör. VARNING: Kontrollera kedjan med jämna mellanrum. En alltför slapp kedja kan lossna och resultera i en olycka eller allvarligt skada motorn. Justera kedjan på följande sätt: 1. Parkera mopeden. 2. Lossa muttern till bakaxeln. 3. Lossa fästmuttern. 4. Vrid regleringsskruven åt vänster eller åt höger för att justera kedjans spänning. Använd referensmarkeringarna, så att spårningen blir rätt, d.v.s. att fram- och bakhjulen är i linje med varandra. Kedjan ska med andra ord vara justerad lika mycket på båda sidor, så att hjulaxeln står i samma läge på båda sidorna. Efter att du justerat kedjespelet så att det är mellan 10 och 20 mm spänner du muttrarna på bakaxeln och gör en sista kontroll. OBS! Kedja och drev bytar man alltid samtidigt, montera aldrig ny kedja på slitna drev.

20 Broms Skivbromsarna fram och bak måste fungera korrekt. Se till att bromsarna regelbundet kontrolleras på verkstad. Bromsvätska VARNING: I det här fordonet krävs bromsvätska av typen DOT3 eller DOT4. Använd inte överbliven bromsvätska, eftersom den kan ha tagit upp fukt från luften. Var försiktig så att du inte stänker bromsolja på lackerade ytor eller plastdelar, eftersom bromsvätskan är frätande. Kontrollera bromsvätskan. Fyll vid behov på med vätska av föreskriven typ. BROMSPAKET Det viktigaste vid kontrollen av bromspaketet är att undersöka slitaget. En bromsskiva ska bytas ut när A<1,5 mm. Frambromsens/bakbromsens spel. Frambromsen ska ha ett spel på mm. Fotbromsen ska ha ett spel på mm Bromshandtaget och bromspedalen ska inte bara ha rätt spel, utan också fungera smidigt.

21 BROMSSYSTEM Varning: Vi föreslår att du av säkerhetsskäl kontaktar din återförsäljare för fackmässig reparation av bromssystem eller bromspaket. Varning: Bromsskivsystemet är under högt tryck. Av säkerhetsskäl ska du noggrant följa anvisningarna i användarmanualen för byte av slangar och bromsvätska. Kontrollera följande punkter varje dag: 1. Kontrollera om det läcker vätska från fram- och bakhjulet 2. Kontrollera om det finns läckor eller sprickor i oljeledningen 3. Kontrollera att bromshandtaget och bromspedalen går tillbaka till utgångsläget 4. Kontrollera slitaget på bromspaketet. JUSTERING AV BAKRE STÖTDÄMPARE Kontrollera den bakre stödämpningen genom att trycka kraftigt på sadeln, som pilen visar. Tryck inte på ljuddämparen eftersom det kan skada fordonet. Justering av bakre stötdämpare Justera stötdämparen med hjälp av muttrarna A och B: lossa A och öka eller minska belastningen på fjädringen med hjälp av B. Spänn sedan A ordentligt Var försiktig: Justera inte stötdämparen medan motorn är på, så att du inte bränner dig. Om du behöver justera stötdämparen medan du är ute och åker, måste du stänga av motorn och vänta tills den svalnat.

22 BYTE AV LUFTFILTER Luftfiltret ska underhållas regelbundet, i synnerhet vid körning i dammiga eller sandiga områden. 1. Öppna sadeln. 2. Ta bort sidokåpan. 3. Lossa skruvarna (1), ta bort locket till luftfiltret (2), och ta sedan ut filtret. 4. Sätt i ett nytt luftfilter och montera i omvänd ordning. Varning: Bensin och lösningsmedel med låg flampunkt brinner lätt och får inte användas för rengöring av filtret. Inställning av framlyktan Justeringsskruven sitter under framlyktan. Lyktan justeras genom att man skruvar justeringsskruven åt höger eller åt vänster med hjälp av en kryssmejsel. Byte av glödlampa i framlyktan Ta först av lampans hölje, lossa fattningen och ta sedan ut glödlampan. Sätt i en ny glödlampa av samma typ och standard. Byte av glödlampa i vänster eller höger blinkers. Demontera blinkersljuset genom att skruva av höljet. Byt ut glödlampan mot en lampa av samma typ och standard, och montera därefter höljet igen.

23 Byte av bakljuslampa Varning: Minuskabeln ska fästas vid ramen. Använd skruvmejseln för att ta av höljet. Ersätt glödlampan med en lampa av samma typ och standard. OBS! Vid byte av glödlampa måste du använda en lampa av samma typ och standard som originallampan. Om du väljer en starkare glödlampa kan batteriet tappa laddning. Byte av säkring Säkringen sitter bredvid batteriet. Att en säkring går ofta tyder på kortslutning eller på överbelastning av en krets. Kontakta oss snarast så att vi kan åtgärda felet i tid. VARNING: Använd inte säkringar av annan typ än standard, eftersom det kan inverka mycket negativt på fordonet. Lampan kan brännas, det kan börja brinna eller motorn kan tappa kraften. Det är mycket farligt att använda fel säkring. Smörjning Korrekt smörjning är en förutsättning för att varje del i mopeden ska fungera optimalt. Med korrekt smörjning kan mopeden hålla längre och den blir också säkrare att köra. Efter att du kört en längre sträcka, eller om det regnat eller om du har tvättat mopeden i vatten, bör du smörja nedannämnda delar: Y Smörjmedel för moped Z Fettbaserat smörjmedel 1. Kopplingsgreppet Z 2. Sidostödsbulten och blecket Z 3. Frambromshandtaget Z 4. Gasvajern Y 5. Bakbromslänkaget Z

24 Däck Rätt däcktryck bidrar till stabilitet, komfort och längre livslängd för däcken. Kontrollera däcktrycket med jämna mellanrum OBS! Kontrollera däcktrycket innan du kör mopeden. Fram Bak Enbart föraren 1,75 bar (172Kpa) 2,0 bar (196Kpa) Föraren samt en passagerare 2,0 bar (196Kpa) 2,25 bar (221Kpa) Varning: Försök inte laga ett trasigt däck, eftersom det kan påverka mopedens balans och däckets stabilitet. Alltför mycket luft i däcket kan orsaka slitage och påverka säkerheten negativt. Alltför lite luft kan ge sladd eller medföra att däcket ramlar av, vilket kan få allvarliga följder. Alltför slitna däck försämrar väggreppet, vilket innebär allvarlig fara. När mönsterdjupet når en viss nivå (se tabellen nedan), måste du byta däck. Minsta djup i däckets mönster framdäck 1,6 millimeter bakdäck 1,6 millimeter

25 Anvisningar om förvaring: Förvaring: Vid långtidsförvaring måste vissa underhållsåtgärder vidtas för att mopedens kvalitet inte ska påverkas: 1. Byt olja 2. Smörj kedjan 3. Töm förgasaren på bensin. Fyll bensintanken helt och sätt bensinkranen på OFF. OBS! Om förvaringen sträcker sig över mer än en månad, är det mycket viktigt att förgasaren töms på bensin, så att mopedens kvalitet inte försämras. Varning: Bensinen är lättantändlig och kan under vissa förhållanden explodera. Rök inte och låt inte några gnistor komma i närheten när du tömmer fordonet på bensin och olja. 4. Ta loss tändstiftet, häll i en sked (15-20 cm3) ren olja i cylindern. Trampa ner startpedalen flera gånger så att oljan sprids, och sätt sedan på tändstiftet igen. OBS! När du ska stänga av motorn ska startreglaget stå på. 5. Rengör och torka av mopeden och vaxa sedan de lackerade delarna. 6. Fyll på luft så att däcken har föreskrivet tryck. Placera mopeden på klossar, så att däcken inte har markkontakt. 7. Täck över mopeden (inte med plast eller liknande), förvara den i ett torrt utrymme utan luftkonditionering, och med jämn temperatur. Förvara inte mopeden i solljus. När du ska använda mopeden igen Ta av överdraget och rengör mopeden. Genomför alla kontroller innan du börjar köra igen, och testa mopeden på en säker plats och i låg hastighet.

26 SPECIFIKATIONER OCH TEKNISKA PARAMETRAR Mått och vikt: Längd: Bredd: Höjd: Hjulbas: Vikt: 2035 mm 890 mm 1230 mm 1390 mm 111 kg Motor Typ: encylindrig, tvåtakts, vätskekyld Motornummer QJ1E40MB-2 Cylinderdiameter och slaglängd 40,25 mm 39 mm Cylindervolym 49,6 CM3 Maximal cylindervolym 50CM3 Maxeffekt: 1,39kW/5500min-1 Max Nm/m: 2,6Nm/3000min-1 Tändning: CDI Kompressionsförhållande: 7.0:1 Start: elektrisk start samt kickstart Växelsystem Koppling: våt, flerskivig, sex växlar Ettans växel: utväxlingsförhållande: 36/12 Tvåans växel: utväxlingsförhållande: 33/16 Treans växel: utväxlingsförhållande: 29/19 Fyrans växel: utväxlingsförhållande: 27/22 Femmans växel: utväxlingsförhållande: 25/24 Sexans växel: utväxlingsförhållande: 24/25 Ram Främre stötdämpare: direktverkande oljefjädring Bakre stötdämpare: upphängd, luft-/oljefjädring Frambroms vätskebroms Bakbroms: vätskebroms SM: Framdäck: specifikationer: 100/80-17,225KPa Bakdäck: specifikationer: 130/80-17,225KPa X Framdäck: specifikationer: 3, P FÄLG 21 x 1.85 Bakdäck: specifikationer: 4, P FÄLG 18 x 2.50

27 Elektriskt system Batteri: Generator: Framlykta: Baklykta Blinkers: Parkeringsljus fram: Nummerskyltsbelysning bak: Signalhorn: 12V3AH svänghjulsmagnet 12V35/35W 12V5/21W 12V/10W 12V/5W 12V/5W 12V1.5A Volym Maxhastighet: 45km/h Klättringskapacitet 15 Lastkapacitet förare samt en passagerare Bränsletank 10L Motorolja 1L Maxlast: 150 kg Bränsletyp: 95 okt. eller högre

28 Garanti: Läs igenom instruktionerna för underhåll och service noga innan du börjar använda fordonet. Som för varje annat fordon är korrekt service och underhåll av yttersta vikt. Allmänt: Använd lämpliga skyddskläder. Innan du startar fordonet måste du kontrollera att det är trafiksäkert. Bromsarna måste fungera korrekt Lufttrycket måste vara korrekt Belysning och signaler måste fungera. Motorn och fjädringen måste vara OK. Observera att ingrepp och förändringar kan skada själva konstruktionen och motorn. Tänk på att förändringar är olagliga. De kan påverka fordonets styrning och bromsförmåga negativt. Dessutom förlorar du alla försäkrings- och garantirättigheter om du förändrar fordonet på något sätt. 21

29 Garanti Garanti Under det första året, då EU-garantin gäller, behöver återförsäljaren inte säga upp avtalet eller sänka priset för fordonet om han kan ersätta defekta delar på fordonet och/eller kan åstadkomma en förbättring inom rimlig tid. Garantin bortfaller om fordonet belastats för hårt. Garantianspråk beaktas bara om felen undersökts av en auktoriserad återförsäljare omedelbart efter att de upptäckts. Garantianspråken bortfaller om kunden inte efterlever de regler som gäller för skötseln av fordonet (service, underhåll och periodiskt underhåll enligt schema) i enlighet med användarmanualen, i synnerhet serviceschemat. Slitage eller slitdelar; variator, tändstift, luftfilter, drivrem, batterier, däck, slangar, kopplingar, bromsar, glödlampor och skydd, omfattas inte av garantin. Naturligt slitage och defekter som följd av vårdslöshet, oriktig hantering, förvaring och demontering, liksom felaktig transport, omfattas inte av och garanti. Garantin upphör omedelbart att gälla om fordonet åtgärdas hos en icke-auktoriserad verkstad eller om reservdelar som inte är originaldelar monteras.

30 VIKTIGT Serviceschema Garantin gäller bara om fordonet kontrollerats regelbundet i enlighet med underhållsschemat KM KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum KM Stämpel/Datum Stämpel/Datum

1. INNAN DU KÖR 2. SÄKER KÖRNING

1. INNAN DU KÖR 2. SÄKER KÖRNING INNEHÅLL 1. Innan du kör... 1 2. Säker körning... 1 3. Körtips... 2 4. Använd originaldelar... 3 5. Hur de olika delarna används... 3 Mätinstrument... 4 Tändningslåset... 5 Knappar... 6 Sadellås... 7 Hjälmkrok...7

Läs mer

Användarmanual. Baotian Vintage 125cc

Användarmanual. Baotian Vintage 125cc Användarmanual Baotian Vintage 125cc Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Namn på scooterns delar... 5 Kontrollsystem... 6 Kickstart... 8 Bränsletank... 9 Bränsle och motorolja... 9 Inspektion

Läs mer

Användarmanual BT50QT-9. 2005 http://baotian.3w.se

Användarmanual BT50QT-9. 2005 http://baotian.3w.se Användarmanual BT50QT-9 2005 http://baotian.3w.se Register Vägledning 1 Namn på delarna 2 Kontrolldelar 3 Starthandtag 5 Bränsle tank 5 Bränsle och motorolja 5 Inspektion före åktur 6 Att starta motorn

Läs mer

Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint.

Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint. Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU-scooter TMS Sprint. Vissa skillnader gällande design på kåpor och mätare kan förekomma på illustrationer, men ej när det

Läs mer

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning Bäste ESHO el-scooterägare, Vi gratulerar dig till ditt köp av en ESHO el-scooter. För att du ska kunna åka säkert och trivsamt, rekommenderar vi dig att läsa denna manual grundligt och lära känna din

Läs mer

Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual

Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual Baotian Ghost 50cc 2-Takt Användarmanual Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Kontrollera ramnumret mot ditt registreringsbevis... 4 Namn på mopedens delar... 5 Kontrollsystem... 6 Inspektion

Läs mer

Baotian City 50cc. Användarmanual

Baotian City 50cc. Användarmanual Baotian City 50cc Användarmanual nnehållsförteckning nledning...2 Säkerhet...3 Namn på scooterns delar...5 Kickstart... 8 Bränsletank... 8 Bränsle och motorolja... 8 nspektion före körning...9 Start av

Läs mer

Produktinformation. 1-cylindrig,4 takt, luftkyld Bore x stroke (mm): 39x41,4 Kapacitet (cc): 50 Elstart, kickstart. Tändningssystem: CDI.

Produktinformation. 1-cylindrig,4 takt, luftkyld Bore x stroke (mm): 39x41,4 Kapacitet (cc): 50 Elstart, kickstart. Tändningssystem: CDI. TMS Classic Användarmanual Produktinformation Storlek (längd x bredd x höjd mm):1660 x 680 x 1070 Däck (mm) 1196 Vikt (kg) 84 Bränsletank volym (l): 6.3 Oljetank volym (l): 1 Bränsle (oktan): 98 Kompression:

Läs mer

Baotian Classic Speed Användarmanual

Baotian Classic Speed Användarmanual Baotian Classic Speed Användarmanual Denna manual ger dig information om funktion, service och underhåll av din nya EU- scooter BT50QT-9. Alla instruktioner och specifikationer i denna manual är baserade

Läs mer

Produktinformation. Säkring: Bak/bromsljus: 12V/5W/21W

Produktinformation. Säkring: Bak/bromsljus: 12V/5W/21W TMS Z2 Användarmanual Produktinformation Storlek (längd x bredd x höjd mm):1780 660 1105 Däck 110/70-12 Vikt (kg) 88 Bränsletank volym (l): 5 Oljetank volym (l): 1 Bränsle (oktan): 98 Kompression: 10.5:1

Läs mer

Baotian Diablo 50cc Användarmanual

Baotian Diablo 50cc Användarmanual Baotian Diablo 50cc Användarmanual Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Kontrollera ramnumret mot ditt registreringsbevis... 4 Namn på mopedens delar... 5 Kontrollsystem... 6 Inspektion före

Läs mer

Manual för Elektrisk scooter

Manual för Elektrisk scooter Manual för Elektrisk scooter Page1 Var alltid försiktig när du kör Använd hjälm och rätta dig efter regler som finns. VIKTIGT Batteriunderhåll och laddningsinstruktioner Scootern måste vara laddad första

Läs mer

Säkerhetskontroll. - Checklistan med instruktioner

Säkerhetskontroll. - Checklistan med instruktioner Säkerhetskontroll - Checklistan med instruktioner Nedan följer en komplett säkerhetskontroll men oroa dig inte. Det är mycket sällan en hel säkerhetskontroll behöver göras på uppkörning. Vanligast är att

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL KYMCO AGILITY CITY 50/150

ANVÄNDARMANUAL KYMCO AGILITY CITY 50/150 ANVÄNDARMANUAL KYMCO AGILITY CITY 50/150 IDENTIFIERING AV FORDONET FORDONETS IDENTIFIKATIONSNUMMER / CHASSINUMMER MOTORNS SERIENUMMER Skriv ner fordonets identifikationsnummer och motorns serienummer i

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK. SYM Orbit 1. 4-stroke

INSTRUKTIONSBOK. SYM Orbit 1. 4-stroke INSTRUKTIONSBOK SYM Orbit 1 4-stroke Registreringsnummer:... Ramnummer:... Ägare:.. REGLAGEPLACERING. 3 FÖRE KÖRNING...4 REGLER FÖR SÄKER KÖRNING...4 ANVÄND ORIGINALDELAR...4 HANDHAVANDE AV SCOOTERN...5

Läs mer

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se Gyroway X-7 En självbalanserande scooter Användarmanual www.gyroway.se 1 Innehåll 1. Introduktion......2 2. Modell.....3 3. Produktspecifikation 3 4. Produktfakta 4 4.1 Styre... 4 4.2 Kontrollpanel...5

Läs mer

EU-IMPORTEN GRÅLLE ANVÄNDARMANUAL. Teknisk specifikation

EU-IMPORTEN GRÅLLE ANVÄNDARMANUAL. Teknisk specifikation Teknisk specifikation Tjänstevikt: 148kg Last kapacitet 175kg på flak Längd: 237cm Bredd: 95,5cm Höjd: 110cm Flakstorlek: 99x94,5cm Bränslevolym: 6,1 Liter Motoroljevolym: 0,9Liter Däcktryck fram 2.0 kg

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL

ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL ANVÄNDARMANUAL PEDALASSISTERAD ELCYKEL Grattis till köpet av en pedalassisterad elcykel, som kommer att ge många behagliga kilometer av cykling. Observera att felaktig installation eller skötsel av systemet

Läs mer

OBS! Använd endast originaldelar och byt inga delar utan professionell hjälp.

OBS! Använd endast originaldelar och byt inga delar utan professionell hjälp. Användarhandbok Grattis till din nya Spring wind. Vi hoppas att du kommer att få mycket nöje med din scooter. Den här manualen innehåller information om funktion, teknisk info och handhavande av din Spring

Läs mer

VIARELLI ESSENZA ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV

VIARELLI ESSENZA ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV SE VIARELLI ESSENZA ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1801 GRATTIS! Du har precis införskaffat en Viarelli scooter och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas du

Läs mer

VIARELLI VINCERO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV

VIARELLI VINCERO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV SE VIARELLI VINCERO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1801 GRATTIS! Du har precis införskaffat en Viarell moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas du ska

Läs mer

Passar samtliga TGB 50 cc. Text och design Denniz SoftWare

Passar samtliga TGB 50 cc. Text och design Denniz SoftWare Passar samtliga TGB 50 cc Text och design Denniz SoftWare Bästa kund! Du är nu ägare till en ny TGB-scooter utrustad med en av TGBs välkända kvalitetsmotorer. Vi hoppas och tror att Din moped/mc-scooter

Läs mer

Användarmanual. Innehållsförteckning Överblick av El-cykeln

Användarmanual. Innehållsförteckning Överblick av El-cykeln Användarmanual Innehållsförteckning Överblick av El-cykeln----------------------------------------2 Specifikationer------------------------------------------------2 Display---------------------------------------------------------3

Läs mer

Bruksanvisning. Snöslunga Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Snöslunga Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Snöslunga Art.: 90 40 362 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

& SÄKERHETSÅTGÄRDER innan du använder detta fordon, läs denna bruksanvisning noggrant för att bekanta dig med hur golfcruisern fungerar.

& SÄKERHETSÅTGÄRDER innan du använder detta fordon, läs denna bruksanvisning noggrant för att bekanta dig med hur golfcruisern fungerar. Använd endast originaldeiar och återförsäljare för deiar och service. Goif Cruiser WMt QÉ?SGöOG};2Oa INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Säkerhetsåtgärder 1 Säker körning...,.,, 2 Tekniska specifikationer. 3 Teknisk

Läs mer

BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL

BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL BRUKSANVISNING ELHYBRIDCYKEL INNEHÅLL Diagram delar 2 Användning och säkerhet 3 1. Laddningsinformation 3 2. Innan du cyklar 3 3. Börja cykla 3 4. Cykla 3 5. Stanna och parkera 3 6. Lossa batteriet från

Läs mer

Användarmanual. Baotian Sprint 50cc

Användarmanual. Baotian Sprint 50cc Användarmanual Baotian Sprint 50cc Inledning Grattis till din nya Baotian Sprint. Vi hoppas att du kommer att få mycket nöje med din scooter. Den här manualen innehåller information om funktion, teknisk

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

Flakmoped El Glödlampor.

Flakmoped El Glödlampor. Teknisk specifikation Mått & vikter Tjänstevikt: Last kapacitet : Längd: Bredd: Höjd: Flakstorlek: Volymer Bränslevolym: Motoroljevolym: 148kg 150kg på flak 237cm 95,5cm 110cm 99x94,5cm 6,1 Liter 0,9Liter

Läs mer

Användarmanual. Baotian Angel 50cc

Användarmanual. Baotian Angel 50cc Användarmanual Baotian Angel 50cc Innehållsförteckning Inledning... 2 Säkerhet... 3 Namn på scooterns delar... 5 Kickstart... 8 Bränsletank... 8 Bränsle och motorolja... 8 Inspektion före körning... 9

Läs mer

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Hjulgående grästrimmer Art. 90 44 732 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Hjulgående grästrimmer. Artikelnummer: 9044732 Beskrivning:

Läs mer

MGB Delivery. Bruksanvisning

MGB Delivery. Bruksanvisning MGB Delivery Bruksanvisning Förord Tack för att du har köpt en MGB Delivery Läs noga igenom denna bruksanvisning innan du börjar använda din El-flakmoped.. Det kommer hjälpa dig att få maximal glädje av

Läs mer

REGELBUNDEN SKÖTSEL OCH JUSTERING

REGELBUNDEN SKÖTSEL OCH JUSTERING Tabell för regelbunden skötsel och smörjning TIPS De årliga kontrollerna måste genomföras varje år, utom då en kilometerbaserad skötsel, eller för UK, en milebaserad skötsel, genomförs i stället. Från

Läs mer

medemagruppen Bruksanvisning 3-18 Cykel

medemagruppen Bruksanvisning 3-18 Cykel medemagruppen 3-18 Cykel Kära kund! Först av allt vill vi tacka dig för den tillit du har visat oss genom att köpa vår produkt. Vi rekommenderar att du läser igenom bruksanvisningen samt användar- och

Läs mer

Användarmanual Baotian Ghost

Användarmanual Baotian Ghost Användarmanual Baotian Ghost Innehållsförteckning Inledning... 1 Säkerhet... 2 Namn på mopedens delar... 4 Kontrollsystem... 5 Bränsletank... 7 Bränsle och motorolja... 7 Kickstart... 7 Inspektion före

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL KYMCO SUPER 8 II

ANVÄNDARMANUAL KYMCO SUPER 8 II ANVÄNDARMANUAL KYMCO SUPER 8 II När du får ditt fordon - kontrollera att det nummer som står på ramen och dekalen är detsamma som står i köpavtal och försäkringsdokument samt på registreringsskylt. / CHASSINUMMER

Läs mer

SVENSK HANDBOK FÖR: HYOSUNG RALLY

SVENSK HANDBOK FÖR: HYOSUNG RALLY SVENSK HANDBOK FÖR: HYOSUNG RALLY SAMMANSTÄLLD AV: KOM IHÅG ATT ALLTID KONTAKT DIN ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER EN AUKTORISERAD MEKANIKER FÖRE DET ATT DU PÅBÖRJAR SERVICE ELLER REPARATIONER AV DITT FORDON. ÄGARUPPGIFTER:

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. CLASSIC 3 / 7 växlar

ANVÄNDARMANUAL. CLASSIC 3 / 7 växlar ANVÄNDARMANUAL CLASSIC 3 / 7 växlar C-PACT CITY DAM 3 / 7 växlar CITY HERR 7 växlar Grattis till din nya Lifebike Elcykel! Lifebike är en cykel med elmotor. Fördelen är att den underlättar cyklingen när

Läs mer

Din manual HYOSUNG SD 50 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2167764

Din manual HYOSUNG SD 50 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2167764 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HYOSUNG SD 50. Du hittar svar på alla dina frågor i HYOSUNG SD 50 instruktionsbok (information,

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97 Jordfräs RTT 3 Tekniska data 3 växlar Arbetsbredd 60cm Vikt 78 kg Däckdimension 1.00-6 Fräsknivarnas dimension 320 mm Rotationshastighet kniv 27 rpm Hastighet växel 1 1,1 km/h Hastighet växel 2 2,1 km/h

Läs mer

SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC

SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC SVENSK HANDBOK FÖR GAS GAS BOY 50 CC SAMMANSTÄLLD AV: KOM IHÅG ATT ALLTID KONTAKT DIN ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER EN AUKTORISERAD MEKANIKER FÖRE DET ATT DU PÅBÖRJAR SERVICE ELLER REPARATIONER AV DITT FORDON.

Läs mer

Användarmanual. Baotian Sport 50cc

Användarmanual. Baotian Sport 50cc Användarmanual Baotian Sport 50cc Innehållsförteckning Inledning...2 Säkerhet...3 Namn på scooterns delar...5 Kontrollsystem...6 Kickstart...8 Bränsletank...9 Bränsle och motorolja...9 Inspektion före

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

Användarmanual. Baotian Classic 50cc

Användarmanual. Baotian Classic 50cc Användarmanual Baotian Classic 50cc Inledning rattis till din nya Baotian Classic. Vi hoppas att du kommer att få mycket nöje med din scooter. Den här manualen innehåller information om funktion, teknisk

Läs mer

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning

Läs mer

Toppsåg och häcksax - Art och

Toppsåg och häcksax - Art och Toppsåg och häcksax - Art 9044212 och 9044213 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Toppsåg // Häcksax Art.: 9044212 och 9044213 Beskrivning: 2

Läs mer

BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4.

BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4. BRUKSANVISNING OCEAN BIKE INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1. SÄKERHETSINSTRUKTIONER 2. FÄLLA IHOP OCH FÄLLA UPP 3. JUSTERING AV KROPPSSTORLEK 4. VÄXEL 5. PAKETHÅLLARE 6. BROMS 7. RENGÖRING OCH SKYDD INLEDNING

Läs mer

SVENSK HANDBOK FÖR: DAELIM S-FIVE

SVENSK HANDBOK FÖR: DAELIM S-FIVE SVENSK HANDBOK FÖR: DAELIM S-FIVE SAMMANSTÄLLD AV: KOM IHÅG ATT ALLTID KONTAKT DIN ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER EN AUKTORISERAD MEKANIKER FÖRE DET ATT DU PÅBÖRJAR SERVICE ELLER REPARATIONER AV DITT FORDON. ÄGARUPPGIFTER:

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

Instruktionsbok Envimove

Instruktionsbok Envimove Instruktionsbok Envimove Grattis till ditt köp av en kvalitetsprodukt från Cykelimport!.. C Y K E L I M P O R T Cykelimport, Norra Storgatan 110, 573 34 Tranås Plusgiro: 519972-4, Bankgiro 430-2261 Telefon:

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. KYMCO LIKE 50/200i

ANVÄNDARMANUAL. KYMCO LIKE 50/200i ANVÄNDARMANUAL KYMCO LIKE 50/200i IDENTIFIERING AV FORDONET FORDONETS IDENTIFIKATIONSNUMMER / CHASSINUMMER BÄSTA KYMCO-FORDONSÄGARE Vi tackar dig för att du köpt ett KYMCO-fordon och välkomnar dig till

Läs mer

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S Handbok Sladdlös skruvdragare SFAA0360S SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att arbetsbelysningen

Läs mer

SE Bruksanvisning. Modell: Modell:

SE Bruksanvisning. Modell: Modell: 2004 SE Bruksanvisning Modell: 335 532 Modell: 552 572 SE - Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter........ 2 Justering av jordspjut och stödhjul......... 3 Rengöring och underhåll av fräs.......3 Förvaring......

Läs mer

VIARELLI ENZO KLASS 1

VIARELLI ENZO KLASS 1 SE VIARELLI ENZO KLASS 1 ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1801 Grattis Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 041 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Innehållsförteckning Thunderbird Storm Thunderbird Storm Innehållsförteckning Inledning.................................................................... Introduktion Säkerheten främst................................................

Läs mer

Agility 50. Instruktionsbok

Agility 50. Instruktionsbok Agility 50 Instruktionsbok Bästa KYMCO mopedägare: Vi tackar dig för att du köpt en KYMCO moped och välkomnar dig till familjen med KYMCO mopedåkare. För att du ska kunna åka säkert och trivsamt, lär känna

Läs mer

VIARELLI GT1 KLASS 2 ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1802 EURO IV

VIARELLI GT1 KLASS 2 ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1802 EURO IV SE VIARELLI GT1 KLASS 2 ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1802 ANVÄNDARMANUAL Grattis Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli

Läs mer

Image Elcykel!!?? Sjösala Elcykel. - Manual -

Image Elcykel!!?? Sjösala Elcykel. - Manual - Image Elcykel!!?? Sjösala Elcykel - Manual - SJÖSALA ELCYKEL SJÖSALA ELCYKEL Lycka till med din nya elcykel. Läs noggrant igenom den här bruksanvisningen. Den innehåller information om underhåll och hur

Läs mer

Användarmanual Snöslunga ST 21

Användarmanual Snöslunga ST 21 Användarmanual Snöslunga ST 21 OBS! Fyll på motorolja innan du startar snöslungan. Layout och medföljande delar 1 Handtag 2 Kontroll av hastighet 3 Kontroll av rotorhastighet 4 Justeringsvev för

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033 Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033 Modell T-1600 EA VARNING: För att undvika brand, elektriska stötar eller andra skador, läs följande säkerhetsföreskrifter innan du använder

Läs mer

Personlig säkerhet Underlåtelse att helt och hållet följa dessa instruktioner innebär allvarlig risk för personskada.

Personlig säkerhet Underlåtelse att helt och hållet följa dessa instruktioner innebär allvarlig risk för personskada. TACK FÖR ATT DU VALDE GILERA! Den här manualen har vi tagit fram för att du ska ha största möjliga glädje av din scooter. Läs den noga innan du börjar köra. Den innehåller information och rekommendationer

Läs mer

Bruksanvisning Anton

Bruksanvisning Anton Bruksanvisning Anton 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning Bruksanvisning...

Läs mer

Manual Förflytta defekt fordon

Manual Förflytta defekt fordon Manual Förflytta defekt fordon Fordon 360 Plus Författarna och Liber AB Version 1.0 Får kopieras 1 Anledning till förflyttning Arbetar du i eller med fordon kommer du troligtvis att behöva förflytta defekta

Läs mer

VIARELLI MONZTRO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1802 EURO IV

VIARELLI MONZTRO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1802 EURO IV SE VIARELLI MONZTRO ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1802 GRATTIS Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas du ska

Läs mer

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER Vedklyv, turbo Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER VIKTIGT: Läs igenom säkerhetsanvisningar och instruktioner ordentligt innan användning. Säkerhetsföreskrifter: Du måste använda maskinen

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 044 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

Handbok. Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V

Handbok. Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V Handbok Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

Sulky Linjemålare 1200

Sulky Linjemålare 1200 Form No. 3355 Version C Sulky Linjemålare 00 Modellnr 403 600000 och upp Bruksanvisning Registrera din produkt på www.toro.com. Översättning av originalet (SV) Innehåll Introduktion.................................

Läs mer

INSTRUKTIONS BOK COBRA UNILLI EU 45. *Extra utrustad på bild

INSTRUKTIONS BOK COBRA UNILLI EU 45. *Extra utrustad på bild INSTRUKTIONS BOK COBRA UNILLI EU 45 *Extra utrustad på bild ÄGARUPPGIFTER: ÄGARE: LEVERANTÖR: ADRESS: POSTNUMMER : ORT: TEL: FÖRSÄKRINGSBOLAG: DATUM: REG, NR: RAMNUMMER: TYP: ÅRSMODELL: ANTECKNINGAR: 2

Läs mer

Användarmanual. Baotian Classic 50cc

Användarmanual. Baotian Classic 50cc Användarmanual aotian Classic 50cc nnehållsförteckning nledning... 2 Säkerhet... 3 Namn på scooterns delar... 5 Kickstart... 8 ränsletank... 8 ränsle och motorolja... 8 nspektion före körning... 9 Start

Läs mer

VIARELLI MATADOR 4T ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV

VIARELLI MATADOR 4T ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING V.1801 EURO IV SE VIARELLI MATADOR 4T ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1801 Grattis! Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas

Läs mer

Bäste ägare! AVAND ENDAST ORIGINAL RESERVDELAR YOUR QUALITY-GUARANTY

Bäste ägare! AVAND ENDAST ORIGINAL RESERVDELAR YOUR QUALITY-GUARANTY Aragon125_schwedisch 27.02.2008 7:54 Uhr Seite 1 Bäste ägare! Tack för att du valt en CPI-produkt! Innan du tar din moped i bruk, ber vi dig att studera denna handbok noga. Den innehåller mycket information

Läs mer

HC5440/80 HC5440/15 HC3420/80 HC3420/15. User manual

HC5440/80 HC5440/15 HC3420/80 HC3420/15. User manual User manual HC5440/80 HC5440/16 HC5440/15 HC3424/80 HC3420/80 HC3420/17 HC3420/15 1 98 SVENSKA Introduktion Gratulerar till inköpet och välkommen till Philips! För att dra maximal nytta av den support

Läs mer

Ägare: Adress: Post nummer: Ort: Modell: Chassie nummer: Reg, nummer: Färg nr. Leverantör: STÄMPEL. Datum: Datum:

Ägare: Adress: Post nummer: Ort: Modell: Chassie nummer: Reg, nummer: Färg nr. Leverantör: STÄMPEL. Datum: Datum: POWERED BY YANMAR Ägare: Adress: Post nummer: Ort: Modell: Chassie nummer: Reg, nummer: Färg nr. Datum: Leverantör: STÄMPEL Datum: IDENTITET FABRIKS UPPGIFTER. LOKALISERAD PÅ DEN HÖGRA FRÄMRE DÖRR- STOLPEN.

Läs mer

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki

Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Cyklar Viktor, Viktoria Vik och Viki Bruksanvisning Cykeln är vid leverans monterad och klar att användas. Sadel och styre kan justeras. Använd cykeln med omtanke, det är inte en tvåhjulig cykel. Låna

Läs mer

Monteringsguide Mountainbike

Monteringsguide Mountainbike Monteringsguide I. Packa upp din cykel 4 II. Montera hjulaxel med snabbkoppling 4 III. Positionera framhjulet 5 IV. Montera framhjulet i framgaffeln 8 V. Justera styret 9 VI. Montera sadeln 9 VII. Montera

Läs mer

Monteringsguide Racercykel

Monteringsguide Racercykel Monteringsguide I. Packa upp din cykel 4 II. Förbered framhjulet 4 III. Positionera framhjulet 5 IV. Montera framhjulet i framgaffeln 8 V. Justera styret 8 VI. Montera sadeln 9 VII. Montera pedalerna 10

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

Manual Kickbike. Innehåll. Del lista

Manual Kickbike. Innehåll. Del lista Manual Kickbike Vänligen läs detta dokument samt om underhåll, varningar, garanti och tips också. Du kan följa den här handboken vid montering av din Kickbike. Hoppas du får stor nöje med din Kickbike!

Läs mer

Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk

Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk Utombordsmotor 9,8 hk 8,0 hk 6,0 hk B R U K S A N V I S N I N G Meguro oy PARSUN högteknologiska utombordsmotorer är kraftfulla, ekonomiska och säkra. Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda

Läs mer

VIARELLI RETRO KLASS 1

VIARELLI RETRO KLASS 1 SE VIARELLI RETRO KLASS 1 ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGSINSTRUKTION EURO IV V.1801 Grattis! Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas

Läs mer

Generell handbok för Ecoride elcyklar. Upplaga 1.0

Generell handbok för Ecoride elcyklar. Upplaga 1.0 Generell handbok för Ecoride elcyklar Upplaga 1.0 Förord...3 1. Elcykelns delar...4 1.1 Unika delar hos en Ecoride elcykel...4 Batteriet...4 Styrboxen...4 Navmotorn...4 Bromshandtagen...5 Sensorn...5 Batteriindikator...5

Läs mer

SVENSK HANDBOK. HYOSUNG GV 650 Aguila

SVENSK HANDBOK. HYOSUNG GV 650 Aguila SVENSK HANDBOK HYOSUNG GV 650 Aguila SAMMANSTÄLLD AV: KOM IHÅG ATT ALLTID KONTAKT DIN ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER EN AUKTORISERAD MEKANIKER FÖRE DET ATT DU PÅBÖRJAR SERVICE ELLER REPARATIONER AV DITT FORDON.

Läs mer

Instruktionsbok. Vitality 50. 2-takt 4-takt

Instruktionsbok. Vitality 50. 2-takt 4-takt Instruktionsbok Vitality 50 2-takt 4-takt Bäste användare: Vi uppskattar ditt köp av en KYMCO Vitality moped och välkomnar dig i KYMCO mopedåkarefamiljen. Innan du åker på mopeden rekommenderar vi dig

Läs mer

DM-MBST (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Växelreglage. EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510

DM-MBST (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Växelreglage. EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 (Swedish) DM-MBST001-00 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ Komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Växelreglage EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 INNEHÅLL VIKTIGT MEDDELANDE... 3 TILL SÄKERHET...

Läs mer

Användarmanual. Datum:

Användarmanual. Datum: Användarmanual Datum: 2011-03-01 Gratulerar till ditt köp av ShopVac Våt & Torrdammsugare! Din nya ShopVac kommer att hjälpa dig vid städning av material som Du normalt aldrig kan suga med din vanliga

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

Viarelli Matador 2-takt. Användarmanual/Servicebok - Värdehandling

Viarelli Matador 2-takt. Användarmanual/Servicebok - Värdehandling SE Viarelli Matador 2-takt Användarmanual/Servicebok - Värdehandling GRATTIS! Du har precis införskaffat en Viarelli-moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas du ska

Läs mer

Instruktion EL SE

Instruktion EL SE SE Instruktion - 3313EL Innehållsförteckning Hur man cyklar med 3313EL...3 Trehjuling...3 Elassistans...3 Löpande underhåll...3 Beskrivning av systemet...4 Batteri...4 Laddning av batteriet...4 Laddnivå

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Cykelns delar... 3 Tips och råd... 4 Montering... 6 Underhåll... 10 Säkerhet... 15

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Cykelns delar... 3 Tips och råd... 4 Montering... 6 Underhåll... 10 Säkerhet... 15 INSTRUKTIONSBOK 2 GRATTIS TILL DITT KLOKA VAL AV CYKEL! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Cykelns delar.............................. 3 Tips och råd............................... 4 Montering.................................

Läs mer

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL 4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTIONSMANUAL NOGA FÖRE ANVÄNDNING VIKTIGT LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTION NOGA. OBSERVERA SÄKERHETSINSTRUKTIONERNA OCH VARNINGARNA.

Läs mer

VIARELLI GT1e ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGANVISNING V.1802 EURO IV

VIARELLI GT1e ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGANVISNING V.1802 EURO IV SE VIARELLI GT1e ANVÄNDARMANUAL/MONTERINGANVISNING EURO IV V.1802 GRATTIS! Du har precis införskaffat en Viarelli GT1e och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas du ska blir

Läs mer

ATV Betesputs/gräsklippare

ATV Betesputs/gräsklippare Bruksanvisning Art: 9036773 ATV Betesputs/gräsklippare Betesputs/gräsklippare Art: 9036773 Beskrivning: 116 cm betesputsare/ gräsklippare med 3 knivar, bakåtkast och 16 Hk bensinmotor. Säkerhet: Läs och

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

VIARELLI RIVETTO EURO IV

VIARELLI RIVETTO EURO IV SE VIARELLI RIVETTO EURO IV ANVÄNDARHANDBOK/MONTERINGSANVISNING EURO IV V.1801 GRATTIS! Du har precis införskaffat en Viarelli moped och vi tackar dig för förtroendet du har visat oss. Vi på Viarelli hoppas

Läs mer