Kommunikationsplan för Kartläggning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplan för Kartläggning"

Transkript

1 Mall för kommunikationsplan Eva Ferndahl Kommunikationsplan för Kartläggning Ansvarig: Sakansvarig: Kristin Öster Utredare som ska rekryteras Bakgrund Frågan väcktes i en motion av MSF, Jusek och SSR. Många studenter jobbar vid sidan av sina studier under sommarmånaderna och terminen. De jobb som erbjuds saknar dock ofta anknytning till de kompetenser studenten förvärvat under sin pågående utbildning och relevans för den framtida karriären. Det är ett resursslöseri för studenter, arbetsgivare och samhälle. Syfte Möjligheterna till relevanta och kvalificerade sommar- och extrajobb ser olika ut för olika utbildningsinriktningar. Syftet med den här rapporten är att belysa goda exempel samt områden där det brister för att därefter påverka de aktörer som kan skapa skräddarsydda studenttjänster. Det kan även vara relevant att titta på vissa kvalificerade och relevanta tjänster som är etablerade men inte formaliserade. Exempel forskningsassistenter. Avgränsning Vi ser det inte som syftet med rapporten att ta reda på vilka informella relevanta extrajobb som finns. Exempelvis att jobba som mentalskötare som psykologstudent eller som brevsvarare på riksdagen som statsvetarstudent. Ett sådant insamlings- och analysarbete gör studentsektionerna bäst själva. Viktigt att ha i åtanke Heltidsstudier ska vara heltidsstudier. Extrajobb är ett komplement till utbildningarnas integrerade arbetsanknytning, inte en kompensation för brister i densamma. Studiemedlet ska räcka som försörjning. Det kan finnas formella hinder inom legitimationsyrkena. Vissa saker får du inte utföra.

2 2/9 Definition av relevant och kvalificerad Relevant utvecklar studentens kunskaper och generiska färdigheter. Det kan vara relevant för utbildningen, eller relevant för personens egen utveckling (tex en student som vill bredda sig). Kvalificerat ett arbete är kvalificerat om den nuvarande utbildningsnivån är en förutsättning (formellt eller informellt) för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Det som studenten har lärt sig ditills på utbildningen kommer till nytta i arbetet. I denna rapport vill vi belysa tjänster som både är kvalificerade och relevanta. Att det är kvalificerat innebär inte per automatik att det också är relevant. Att det är relevant utesluter inte att det kan var okvalificerat, och därmed tränga undan andra från arbetsmarknaden. Drömjobbet som student Behöver göra en mer organiserad workshop kring detta. Ett kvalificerat och relevant drömjobb innehåller följande komponenter. - Det är flexibelt och går på så sätt att anpassa efter studierna. - Modellinlärning. Studenten har någon form av handledare eller mentor som kan visa dem arbetet och fungera som förebild - Studenten får återkoppling på sitt arbete - Det finns utrymme föra att utvecklas i arbetet, men studenten känner sig samtidigt kompetent. Alltså en hybrid mellan att vara kvaificerat och relevant. - En chans att testa på ett visst yrke eller bransch. Analys av nuläget På vilket sätt ska kommunikationen bidra till projektet? Studentmedarbetaravtal finns. Frågan är hur många som utnyttjar dem. De borde kunna finnas i fler sektorer. Inom vårdutbildningarna finns flera specialanpassade tjänster. Jusek gör undersökningar bland sina studenter. Kanske har de data på hur många som jobbar extra och i såna fall relevant. Knyta an till förbundens rekrytering. Det här är en angelägen fråga för studenter, därför ett bra sätt att rekrytera och behålla studentmedlemmar.

3 3/9 Exempel idag - Länsförsökringar; sommarakademiker - Konsultbyråer; internship - Universiteten; Forskningsassistenter. - Studentmedarbetare - Psykologassistenter - Sommarnotarier (?) - Forskarassistent (är dock inte formaliserat) Målgrupper Studentsektionernas förtroendevalda Förhandlande parter Studenter Opinionsbildare Mål för påverkansarbetet 1. Att förbunden ska skapa fler avtal som är specialanpassade för studenter som extrajobbar. a. Ansluta sig till redan befintliga avtal b. Att avtalen sprids till fler sektorer c. Att avtalen sprids till fler utbildningsområden 2. Att förbunden ska ta fram riktlinjer för etablerade extraarbeten som inte är formaliserade. Exempelvis forskningsassistent. 3. Att förbunden ska skapa avtal likt studentmedarbetare som kan användas för studenter som vill ha ett relevant sommarjobb. 4. Att förbunden ska verka för att avtalen kommer fler studenter till del a. Genom att ge information och vägledning till studenter som söker ett relevant extra- eller sommarjobb i hur de kan gå tillväga för att skapa exempelvis en studentmedarbetartjänst. b. Genom att informera studenter om vilka avtal och möjligheter som finns. Hur vill studentsektionerna använda rapporten? - Studentsektionerna efterlyser konkreta metoder o Hur kan vi gå tillväga (som enskild student) för att hitta ett kvalificerat extra- eller sommarjobb o Var finns de kvalificerade sommar- och extrajobben? o Var finns de inte alltså utvecklingspotential. - De efterfrågar dessutom någon form av titelbeskrivning. Vad betyder trainée? Vad är en forskarassistent. - Intern opinionsbildning. o Medvetandegöra förbunden på utvecklingspotential o Visa att det här är en prioriterad fråga för studenterna.

4 4/9 Kommunikationsmål Studentsektioner: förse med goda exempel på anpassade anställningsformer, som de kan använda i det interna påverkansarbetet samt för att rekrytera medlemmar. Kommunicera Goda exempel som kan inspirera Förhandlade parter: att de borde satsa på att ta fram fler och sprida existerande former av anpassade anställningsformer. Att det här är ett sätt för facket att göra sig relevanta för sina studentmedlemmar. Kommunicera Argument för varför det behövs fler tjänster Studenter: medvetandegöra att det finns relevanta jobb att söka, som deras fackförbund kan hjälpa dem att hitta/skapa. Opinionsbildare: lyfta hur många studenter som jobbar extra och andel som har lågkvalificerade arbetsuppgifter. Koppla till nyanlända och arbetslösa ungdomar. Strategier Vilken målgrupp är mest prioriterad? Studentsektioner och studentmedlemmar. Relevanta extrajobb är ett sätt att marknadsföra förbunden mot nuvarande och presumtiva medlemmar. Förbunden att de ska prioritera upp frågan. Knyter an till förbundens rekrytering Vad gör vi i samband med rapportsläppet? Skriver debattartikel: slöseri att studenter jobbar på Ica. Få in på jobbsidor i en tidning Sprida våra porträttstudenter tillsammans med en how to -lista på sociala medier. Få studentsektionerna att sprida detsamma. Hur kan vi ta rapporten vidare efter att den är klar? Sprida broschyr så gör du för att skaffa ett relevant extraknäck. Till hösten Sprida broschyr så gör du för att skaffa ett relevant sommarjobb. Till våren Sporra förbunden att prioritera upp verksamheten med att skapa och sprida kvalificerade extratjänster för studenter (lång sikt).

5 5/9 Budskap Budskap opinionsbildare och allmänhet Studenter är en outnyttjad resurs under studietiden. Arbetsgivare kräver arbetserfarenhet vid anställning. Extrajobb är ett sätt för studenter att få den erfarenheten. Studenter som tar okvalificerade jobb tränger undan arbetslösa ungdomar och nyanlända som saknar vidareutbildning. Budskap studenter Att arbeta extra vid sidan av sina studier kan ge ett trevligt tillskott i kassan. Passa på att utnyttja tiden för att skaffa dig relevanta erfarenheter, som stärker möjligheten att hitta rätt jobb efter examen. Ta kontakt med ditt förbund så hjälper de dig med information om hur du kan söka kvalificerade extra- och sommarjobb. Bild på student som har ett bra jobb. Instruktioner om hur du kan göra detsamma. Budskap förbund Att satsa på kvalificerade extra- och sommarjobb är ett sätt för förbunden att rekrytera nya och behålla medlemmar. Kvalificerade extra och sommartjänster efterfrågas av våra studentmedlemmar. Att stötta studenter i sin sökprocess, att skapa fler avtal och att sprida avtalsformen till fler arbetsgivare är ett sätt för förbunden att göra sig relevanta för sina medlemmar. Kanaler Rapport Debattartikel/sälja in nyhet Sociala medier sprida exempel på kvalificerade jobb + berättelse från en student som har jobbet Webbkampanj samla in mer data om vad studenterna jobbar med? Seminarier någon form av rundabordssamtal eller diskussionsseminarium? Möten med exempelvis SKL. Sacos förbund.

6 6/9 Kan politiker underlätta? Aktiviteter Aktivitet Vad (budskap)? Hur (kanal)? Förarbete Diskussion om syfte och avgränsning Diskussion om definition av kvalificerad och relevant Diskussion om hur studentsektionerna ser att de kan använda rapporten Diskussion kring kommunikationsmål, budskap och strategi Vad finns det för data kring studenter som jobbar vid sidan av studierna? Finns det uppföljningar av studentmedarbetaravtalen? Vilka är inblandade i att ta fram och främja de här avtalsformerna? -parterna resp politiker? Datainsamling Vilka specialanpassade anställningsformer finns idag? finns? Utforma ett formulär med väl avgränsade frågor som vi skickar till respektive förhandlingschef Hur går man tillväga för att få den här typen av tjänst Fråga förbunden hur de kan tänka sig att stötta studenter att hitta denna typ av jobb Tid STYM 1 Feb Feb STYM 2 Emelie Emelie Emelie Början mars Var/vem (Ansvarig) Medlemsråd Medlemsråd CSN, Jusek, Arbetsförmedlingen CSN, Jusek, Arbetsförmedlingen Vem fråga? >studentsektioner >stud.ombudsmän >arbetsgiv.org

7 7/9 Hitta case studenter som jobbar i den här typen av anställningar Önskelistan vilka typer av tjänster önskar studenter och arbetsgivare att det fanns mer av? Statistik över studenters extraarbete - hur många jobbar? - hur stor andel av dessa anser att deras jobb är kvalificerat och relevant? - känner du till anställningsformen studentmedarbetare? När? Början av mars > studenter > arbetsgivare Separata runda bordssamtal med ett antal arbetsgivare och studenter. Novus ( kr) buss eller samköra med Sandra Rapportskrivning Sammanställa materialet April Ta fram policy och STYM 4 huvudbudskap Skriva rapport Rapportens delar: - Bakgrund: så ser det ut med studenter som jobbar extra - här finns jobben (förbund, profession och sektorer) - här finns förbättringspotentialen - så kan du göra för att skaffa dig ett kvalificerat jobb (ex studentmedarbetare) Alt - så funkar studentmedarbetaravtal April Varva rapportdelar med case Skriva en kortversion/broschyr Maj som kan spridas toll studenter Korrekturläsning Maj Fråga Cathrin?

8 8/9 Fotografering av studenter Maj Fråga Åsa om vem Layout Maj Fråga Pär? Tryck (?) Prata med Petros Kommunikation av rapport Personliga berättelser Foto på student kombinerat med en så kan du göra för att också hitta ett kvalificerat extrajobb - som bild i sociala medier och hemsida - som broschyr att dela ut på lärosäten/som förbunden kan skicka ut till T6 studentmedlemmar - integrerat i rapporten (bild och kort text på helsidor) Sommar /hösten Slutet av april (alla i styrelsen hittar en person var) Sociala medier Illustrationer med budskap Maj Fråga Daniel Olemyr Hemsidan Skriv webbtext Fronta på hemsidan Massmedier Debattartikel slöseri att studenter jobbar på ica Pressmeddelande - hitta case att sälja in. Nån som har och nån som inte har Pin-pointa journalister sälja in student case Maj Dag för rapportsläpp Början av maj Dag för rapportsläpp Veckan innan rapportsläpp Möten/seminarier

9 9/9 Event av något slag - kanske ett runda bord mellan studenter och arbetsgivare så vill vi samverka Möten med parterna - SKL - Sacoförbunden Almedal en? Budget Novusundersökning kronor. Utredare efter tid Layout troligt inte. Foto? Utvärdering Hur kan vi mäta resultatet? Medialt Möten Spridning

Kommunikationsplan för Kartläggning

Kommunikationsplan för Kartläggning Mall för kommunikationsplan Eva Ferndahl 2012-07-19 Kommunikationsplan för Kartläggning Ansvarig: Kristin Öster Bakgrund Frågan väcktes i en motion av MSF, Jusek och SSR. Många studenter jobbar vid sidan

Läs mer

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning Extern fokusfråga 1 Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd. 1 Intern fokusfråga

Läs mer

Sverige behöver studentmedarbetare

Sverige behöver studentmedarbetare Statistik Sverige behöver studentmedarbetare Steget mellan studier och arbete måste bli bättre Sveriges studenter behöver fler och effektivare vägar! Jusek jobbar för att det danska systemet med studentmedarbetare

Läs mer

Sverige behöver studentmedarbetare

Sverige behöver studentmedarbetare Statistik Sverige behöver studentmedarbetare Steget mellan studier och arbete måste bli bättre Sveriges studenter behöver fler och effektivare vägar till jobb! Vägen till det första jobbet går oftast via

Läs mer

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden REKRYTERA FRAMTIDA MEDARBETARE REDAN UNDER STUDIETIDEN Studenter behöver relevana extrajobb på schyssta vilkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom

Läs mer

Saco Studentråd. Strategi 2013-2017. Underrubrik

Saco Studentråd. Strategi 2013-2017. Underrubrik Saco Studentråd Strategi 2013-2017 Underrubrik 1 Bakgrund Saco Studentråd vill över tid uppfattas som en seriös påverkansaktör och därför behövs strategin för att ge ramarna för organisationen på längre

Läs mer

Så bygger vi broar mellan arbetsgivare & studenter

Så bygger vi broar mellan arbetsgivare & studenter 2016 Kristina Hammar, Emelie Lilliefeldt & Kristin Öster Så bygger vi broar mellan arbetsgivare & studenter Kartläggning av studentmedarbetaravtal, andra avtal och riktlinjer inom Saco för studenter som

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhet 2015-2016 Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Innehållsförteckning Verksamhet 2015-2016 1 Extern fokusfråga 2 Ingen ska ångra sin utbildning. En

Läs mer

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik 2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik Saco studentråds tiopunktsprogram Så kan studenter bidra till regional kompetensförsörjning Saco studentråds

Läs mer

Karriär på lika villkor för invandrade akademiker Yrkesinriktat mentorskap

Karriär på lika villkor för invandrade akademiker Yrkesinriktat mentorskap Karriär på lika villkor för invandrade akademiker Yrkesinriktat mentorskap Vi slösar med värdefulla resurser 2011 drygt 27 000 samhällsvetare i Sverige med utländsk utbildning En tredjedel saknar jobb

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE Studenter behöver relevanta extrajobb på schyssta villkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom 10 år PLUGGJOBB

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Studentmedarbetare ett steg in på arbetsmarknaden

Studentmedarbetare ett steg in på arbetsmarknaden Statistik Studentmedarbetare ett steg in på arbetsmarknaden Ta tillvara studenternas kompetens Sveriges studenter behöver fler och effektivare vägar till jobb! Jusek har länge arbetat för en starkare koppling

Läs mer

Studentmedarbetare Kronoberg

Studentmedarbetare Kronoberg Studentmedarbetare Kronoberg Omvärldsanalys Studentmedarbetarkonceptet Regionförbundet södra Småland 2014 Bakgrund Studentmedarbetare Studentmedarbetarkonceptet har under de senaste åren växt sig starkare

Läs mer

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER DELEGATIONEN FÖR UNGA OCH NYANLÄNDA TILL ARBETE Adress: Karlavägen 100 A, 103 33 Stockholm Telefon: 08-405 10 00 E-post: kontakt@dua.se BUDSKAP OCH KANALER

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014 Motioner & motionssvar

Saco Studentråd Kongress 2014 Motioner & motionssvar Saco Studentråd Kongress 2014 Motioner & motionssvar Förbundens förslag och styrelsens svar Innehåll Motion till Saco Studentråds kongress, Jusek studerandesektion, Jämställdhet 4 Bakgrund 4 Styrelsens

Läs mer

Ingenjör och doktorand

Ingenjör och doktorand Ingenjör och doktorand Välkommen till Sveriges Ingenjörer Du som är ingenjör och doktorand utför ett särskilt viktigt arbete för hela samhället. Genom att ta fram ny kunskap är din arbetsinsats avgörande

Läs mer

Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv

Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv Statistik Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv Undersökning bland nyexaminerade jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv

Läs mer

Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg

Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg Bakgrund Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan arbetsgivare, utbildning, fackförbundet Kommunal och andra aktörer som verkar för kompetensförsörjning

Läs mer

Akademikernas a-kassa FÖR ETT TRYGGARE ARBETSLIV EFTER STUDIERNA A-KASSA. för dig som studerar på högskola

Akademikernas a-kassa FÖR ETT TRYGGARE ARBETSLIV EFTER STUDIERNA A-KASSA. för dig som studerar på högskola Akademikernas a-kassa FÖR ETT TRYGGARE ARBETSLIV EFTER STUDIERNA A-KASSA för dig som studerar på högskola #NUMMER 1 FAQ Är det någon idé att vara med i a-kassan när du pluggar? A-kassan för dig med högskolepoäng

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Saco studentråd Kongress 2015 Verksamhetsberättelse 2015

Saco studentråd Kongress 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Saco studentråd Kongress 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsens berättelse om året som gått och verksamhetsrevisorernas rapport. Innehåll Verksamhetsberättelse 2015 4 Extern verksamhet 4 Övrig extern

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega några tips, 2017, reviderad mars 2018 Sveriges Arbetsterapeuter Layout: Pontus

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

Motioner & motionsvar

Motioner & motionsvar Saco Studentråd Kongress 2013 Motioner & motionsvar 1 Motion 1. Studentrådets alkoholpolicy Motionär: Lärarnas riksförbunds studerandeförening Saco Studentråd har tydligt tagit ställning i mångfaldsfrågan

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2017 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning

Läs mer

Almegas proposition 2012/ Del 1. Förslag för lägre ungdomsarbetslöshet ALMEGA- Prop. 2012/1

Almegas proposition 2012/ Del 1. Förslag för lägre ungdomsarbetslöshet ALMEGA- Prop. 2012/1 ALMEGA- Biblioteket Almegas proposition 2012/ Del 1 Förslag för lägre ungdomsarbetslöshet Prop. 2012/1 Ungdomsarbetslösheten fortsätter, trots en rad åtgärder de senaste åren, att vara ett av våra största

Läs mer

Kompetens till förfogande. Personalchefsbarometern april 2015

Kompetens till förfogande. Personalchefsbarometern april 2015 Kompetens till förfogande Personalchefsbarometern april 2015 Personalchefsbarometern 2015 Version 150331 Kompetens till förfogande Personalchefsbarometern Inledning Nästan nio av tio personalchefer i Sveriges

Läs mer

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet Ta med dig idrottens mentalitet in i arbetslivet Företag letar efter dig Genom träning och föreningsliv utvecklar du beteenden som kan kännas självklara. Till exempel ledarskap, teamkänsla och dedikation.

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017

Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017 Inriktningsdokument för Nämnden för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning 2017 Alliansens förslag till budgetinriktning Det är viktigt att nämnden tar ett tydligt och samlat grepp kring arbetsmarknads- och

Läs mer

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Strategi för opinionsbildning Utgångspunkter Genom att bli spetsigare i vad vi opinionsbildar om, men samtidigt bredare

Läs mer

Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar

Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammantrades datum 2015-12-08 Blad 16 Ksau 213 Dnr 42/2014-101 Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar I en motion inkommen till

Läs mer

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv BAKGRUND Karriärtorget har utvecklats med stöd av Samhällskontraktet, ett samverkansprojekt mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun

Läs mer

Yrkesintroduktionsanställning. Helt enkelt.

Yrkesintroduktionsanställning. Helt enkelt. Yrkesintroduktionsanställning. Helt enkelt. Ungas energi och nyfikenhet är viktig och kan påverka hela arbetsplatsen. Yrkesintroduktionsanställning. Vad är det? En yrkesintroduktionsanställning, YA-anställning,

Läs mer

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Falu kommun ESF-projekt 2017-2020 Karin Rosenberg 023-87915 23 november 2017 29 Bakgrund till projektet Kompetensförsörjning i välfärden Kvalitetsbrister

Läs mer

Din lön. Dags att förbättra. cirkelns storlek 48x48 mm

Din lön. Dags att förbättra. cirkelns storlek 48x48 mm Din lön GillSans Trygga studier Light 35/36 GillSans studielivspolitiska Light 24/26 ställningstaganden Dags att förbättra studenternas Gill Sans Regular situation 16/17, cirkelns storlek 48x48 mm Dags

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi 2022

Kompetensförsörjningsstrategi 2022 Kompetensförsörjningsstrategi Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 116/2019 2019-06-04 Dokumentägare: Dokumentnamn: Kompetensförsörjningsstrategi Dokumentansvarig: Personaldirektör Ersätter

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Revidering Kommunikationsplan för år 2015

Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-10-09 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Bakgrund

Läs mer

Blivande akademiker har rätt till jämförbar information och bättre vägledning till arbetslivet

Blivande akademiker har rätt till jämförbar information och bättre vägledning till arbetslivet Juseks undersökning bland nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare år 2007! Bara hälften av alla nyexaminerade upplevde att de fick tillräcklig information

Läs mer

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER

Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega! NÅGRA TIPS TILL DIG SOM VILL UPPMUNTRA EN KOLLEGA ATT BLI MEDLEM I SVERIGES ARBETSTERAPEUTER Värva en kollega några tips, 2017 Sveriges Arbetsterapeuter Layout: Pontus Wikholm Illustrationer:

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE Yrkesintroduktionsanställning (YA): För unga, nyanlända och långtidsarbetslösa. Arbetsplatslärande under handledning. Individ- och arbetsplatsanpassad kompetens. Ger ekonomiskt

Läs mer

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE

YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE YA FÖRENAR ARBETE OCH LÄRANDE Yrkesintroduktionsanställning (YA): För unga, nyanlända och långtidsarbetslösa. Arbetsplatslärande under handledning. Individ- och arbetsplatsanpassad kompetens. Ger ekonomiskt

Läs mer

Instruktion till kommunikationsplan i E2B2

Instruktion till kommunikationsplan i E2B2 Instruktion till kommunikationsplan i E2B2 Varför kommunicera forskning? I beslutet som ni fått av Energimyndigheten står det att projektet ska kommuniceras enligt en kommunikationsplan som tas fram i

Läs mer

Mellan jobb. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös?

Mellan jobb. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? Mellan jobb Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? 2019 1 Innehåll Ekonomin mellan jobb 4 Ersättning från a-kassan 5 Inkomstförsäkring via facket 6 Avgångsersättning genom kollektivavtalet

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhetsberättelse 2014

Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens berättelse om året som gått och verksamhetsrevisorernas rapport Innehåll Verksamhetsberättelse 2014 4 Extern verksamhet 4 Intern verksamhet

Läs mer

Ingenjör och högskoleanställd

Ingenjör och högskoleanställd Ingenjör och högskoleanställd Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjörernas visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är er innovationskraft som löser våra gemensamma problem, höjer

Läs mer

ungdomar i feriejobb/feriepraktik 1 sommaren 2014

ungdomar i feriejobb/feriepraktik 1 sommaren 2014 78 000 ungdomar i feriejobb/feriepraktik 1 sommaren 2014 Sommaren 2014 har landets kommuner och landsting ordnat feriejobb/feriepraktik åt 78 000 ungdomar. I en enkät som har besvarats av 229 kommuner

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Introduktion Innehåll 1 Inledning... 1 2 Bakgrund... 1 3 Syfte & mål... 2 4 Nyanländ

Läs mer

Personalutskottets sammanträde

Personalutskottets sammanträde -3, POU 2012-12-17 08:30 Kallelse till Personalutskottets sammanträde 2012-12-17 kl 08:30 i Lillsjön Förhinder till sammanträde anmäls till Lennart Wadensjö, tel 14 36 61, lennart.wadensjo@ostersund.se

Läs mer

Ordförande har ordet

Ordförande har ordet Ordförande har ordet På FC Rosengård försöker vi utnyttja den positiva kraft som fotboll utgör. Med hjälp av idrotten arbetar vi förebyggande för att undvika att personer hamnar i utanförskap. Vi försöker

Läs mer

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet KOMMUNIKATIONSPLAN 1 2015-12-03 Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet Nuläget En ny version av Ladoksystemet, Ladok3, kommer att införas vid varje lärosäte.

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

VALIDERING. Ett sätt att synliggöra kompetens

VALIDERING. Ett sätt att synliggöra kompetens VALIDERING Ett sätt att synliggöra kompetens VALIDERING BEVISAR KOMPETENS Validering är en process för strukturerad bedömning, värdering och dokumentation. Resultatet av valideringen bevisar yrkespersoners

Läs mer

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna 2015-2017 Vad är ArkitektStudenterna och varför finns vi? ArkitektStudenterna är Sveriges Arkitekters studentorganisation och det samlande organet för Sveriges Arkitekters

Läs mer

Utökade sommarstudier för genomströmning, trygghet och sysselsättning

Utökade sommarstudier för genomströmning, trygghet och sysselsättning Rapportsammanfattning Juni 2016 Utökade sommarstudier för genomströmning, trygghet och sysselsättning - Rapportsammanfattning med uppdaterade siffror för 2016 Saco Studentråd släppte i juni 2013 rapporten

Läs mer

CreArena DRIVE IN 2014-11-28

CreArena DRIVE IN 2014-11-28 CreArena DRIVE IN 2014-11-28 DRIVE för driv och motivation! IN för innanför hellre än utanför! Vi vill erbjuda en mötesarena för att stötta ungdomar som vi tror på olika sätt kan ha nytta av att bredda

Läs mer

En för alla alla för en. Bli medlem för ett tryggare och ännu mer utvecklande arbetsliv

En för alla alla för en. Bli medlem för ett tryggare och ännu mer utvecklande arbetsliv En för alla alla för en Bli medlem för ett tryggare och ännu mer utvecklande arbetsliv Arbetsterapi behövs Som arbetsterapeut gör du all skillnad i världen du får människors vardag att fungera. Vår roll

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

Karriärplanering Övning 06: Att fatta beslut

Karriärplanering Övning 06: Att fatta beslut Karriärplanering Övning 06: Att fatta beslut Dina studier är ett av de första stegen du tar mot din kommande karriär. Under studietiden gör du ett flertal beslut som påverkar din karriärutveckling. Vissa

Läs mer

Skolverkets föreskrifter om kursplan för kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare;

Skolverkets föreskrifter om kursplan för kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare; 1 (16) Dnr 2017:953 Bilaga 1 Skolverkets föreskrifter om kursplan för kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare; beslutade den XXX 2017. Med stöd av 2 kap. 12 förordningen (2011:1108) om vuxenutbildning

Läs mer

Proposition 2: Saco i framtiden

Proposition 2: Saco i framtiden Proposition 2: Saco i framtiden Tillsammans är vi Saco Proposition 2: Saco i framtiden Förslag till beslut Styrelsen föreslår kongressen beslutar uppdra åt den tillträdande styrelsen beskriva och analysera

Läs mer

Var femte akademiker utan jobb. ARBETSMARKNADSUNDERSÖKNING 2006 Nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Var femte akademiker utan jobb. ARBETSMARKNADSUNDERSÖKNING 2006 Nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Var femte akademiker utan jobb ARBETSMARKNADSUNDERSÖKNING 2006 Nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om undersökningen Målgrupp: Juseks undersökning genomförs

Läs mer

Vidare bör denna fråga samordnas med Styr- och resursutredningens pågående arbete (U 2017:05).

Vidare bör denna fråga samordnas med Styr- och resursutredningens pågående arbete (U 2017:05). DIK är fackförbundet för dem med högre utbildning inom kultur och kommunikation. DIK organiserar runt 20 000 medlemmar inom arbetsmarknadens alla sektorer, studenter samt egenföretagare. DIK har länge

Läs mer

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle FULLMÄKTIGE 2011 2(5) Antaget av fullmäktige Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomers specifika

Läs mer

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda.

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda. Det här är Saco I drygt 70 år har Saco drivit akademikers intresseintresse. Som organisation har Saco bidragit till att utveckla och förbättra anställningsförhållanden och yrkesutövning för Sveriges akademiker

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Verksamhetsberättelse Naturvetarnas Studentråds styrelse 2016/2017

Verksamhetsberättelse Naturvetarnas Studentråds styrelse 2016/2017 styrelse 2016/2017 1 Fokusfrågan På kongressen i oktober 2016 beslutades studentstyrelsens huvudverksamhet för nästkommande mandatperiod skulle vara: arbeta för stärka arbetslivsanknytningen på naturvetenskapliga

Läs mer

2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN

2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN 2009-06-04 STUDENTER I JOBBKRISEN En rapport från TCO och Tria 2009 Författare Kristina Persdotter utredare Avdelningen för samhällspolitik och analys, TCO e-post: kristina.persdotter@tco.se tel: 08-782

Läs mer

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 (I=informationspunkt D=diskussionspunkt B=beslutspunkt) Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen,

Läs mer

FUTURE KITCHEN Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1

FUTURE KITCHEN Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1 FUTURE KITCHEN 2018 -Lockar ny arbetskraft till offentliga kök 1 www.maltidsverige.se Nyhetsbrev #maltidsverige 9 Omfattning offentlig måltidsverksamhet Varje dag serveras 3 miljoner måltider inom förskola,

Läs mer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer Hallands sommarlovsentreprenörer Projektnamn Hallands sommarlovsentreprenörer Projektidé Att ta konceptet sommarlovsentreprenör till Halland och tillsammans med kommuner, lokala näringsidkare och föreningar

Läs mer

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung Vi vill verka för att bra kommunikation, med ett omvärldsperspektiv, samordnas och integreras i organisationen för Trosa kommun. Genom

Läs mer

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 1 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Grundläggande begrepp.. 3 1.2 Bakgrund. 3 1.3 Nulägesbeskrivning 3 2 Syfte,

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Exploateringskontoret Fastighetskontoret, Stadsbyggnadskontoret Trafikkontoret

Exploateringskontoret Fastighetskontoret, Stadsbyggnadskontoret Trafikkontoret Exploateringskontoret Fastighetskontoret, Stadsbyggnadskontoret Trafikkontoret Strategi Strategi för att säkerställa för att säkerställa behovet behovet av av projektledare och specialister Sida 1 (6)

Läs mer

En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar. 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)?

En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar. 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)? En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)? - Yrkeskompetenser 30 - Kompetenser motsvarande 29 yrkesämnen - Reell kompetens

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Svenskt Näringsliv Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Sysselsättning sektorvis Ingen tillväxt av privata jobb sedan 1950 Rekryteringsförsök de

Läs mer

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu.

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Daniel! Nu är din inlämningsuppgift rättad och godkänd! Du svarade mycket bra på de frågor som du kompletterade och du har överlag bra koll på det fackliga

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar!

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Samordningsförbundet, Västra Skaraborg 1. Sammanfattning Level Up är ett treårigt projekt som drivs av Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Läs mer

Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra.

Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra. Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra. Vi erbjuder möten som kan utveckla ditt företag. Och dig. Att samverka med forskare sätter igång kreativa processer och lyfter frågan

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Praktikrapport Strandberghaage

Praktikrapport Strandberghaage Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Tidigare utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap Praktikrapport, våren 2011

Läs mer

Yrkesintroduktionsanställning

Yrkesintroduktionsanställning Yrkesintroduktionsanställning Energi och nyfikenhet är viktigt och påverkar hela arbetsplatsen. YA-ANSTÄLLNING Arbete kombinerat med lärande En yrkesintroduktionsanställning, YA-anställning, är en egen

Läs mer

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) för Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2019 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning och utbildning,

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Sacos förslag för snabbare integration av nyanlända akademiker

Sacos förslag för snabbare integration av nyanlända akademiker Sacos förslag för snabbare integration av nyanlända akademiker Det stora antalet nyanlända akademiker som har sökt sig till Sverige de senaste åren kan genom snabbare insatser få en mycket bättre start

Läs mer

Utbilda för framtiden

Utbilda för framtiden Jusek i korthet Jusek är akademikerförbundet för jurister, civilekonomer, systemvetare, personal vetare och samhällsvetare. Jusek är medlem i Saco och är partipolitiskt obundet. Jusek har cirka 77 000

Läs mer

Vertygslådan- opinionsbildande aktiviteter

Vertygslådan- opinionsbildande aktiviteter Vertygslådan- opinionsbildande aktiviteter Bakgrund Opinionsbildning handlar om att påverka och förändra. Det kan handla om att förändra attityder och beteende. Oftast handlar det om att man vill påverka

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer