Ny anställning Kommentarer per kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny anställning Kommentarer per kommun"

Transkript

1 Ny anställning Kommentarer per kommun Ale kommun Ha lånecyklar för kortare sträckor. Bättre kollektivtrafik mellan Lerum o Ale Att arbetsgivaren betalar en del av kostnaden för kollektivtrafiken. Subventionera kostnaden för buss och tåg. Om kontoret skulle vara längre söderut i kommunen, då skulle jag cykla. Och om det skulle finnas dusch på jobbet, hade gjort en stor skillnad. Om man kunde få jobba hemifrån, några timmar per vecka. ha en busslinje Älvängen -Vikadamm med 15 min intervall 6,30-8,30. Subventionera kortet. Mera flextid för att åka kollektivt. Subventionera kostnaden för buss och tåg. Flytta kommunkontoret till pendelstation, nu tar det "20 min" med buss till pendelstation. Betala busskort. Att det var en buss istället för två (slippa byta), även tätare avgångar hade varit bra. Åker från Älvängen vårdcentral till Starrkärr. Lägg möten nära pendelstationer och inte där det är så "öde". "Subventionera" västtrafikkort, min tidigare arb.givare hade så man köpa årskort dra ett speciell summa per månad på bruttoinkomst. Ha kontoret i Ävängen. hela eller delar av sträckan till Ha Styr och Ställ-cyklar som i Göteborg eller lånecyklar från arbetsgivaren. Elcykel för utlåning till pendelstation. Tjänstecyklar som vi kan använda till pendelstation då behövs kanske cykelgarage, eftersom det är problem med stulna cyklar har jag hört av kollegor. Bygga ut mer säkra cykelvägar, det blir väldigt mörkt på cykelvägarna nu på hösten. Behövs säkras upp/upplyst sträcka. Om kontoret skulle vara längre söderut i kommunen, då skulle jag cykla. Och om det skulle finnas dusch på jobbet, hade gjort en stor skillnad. cykelpool som arbetsgivaren kan bidra med. Cykelpool som arbetsgivaren betalar. Ev. ta cykeln på tåget om det finns bra förvaring av cykeln.

2 sträckan till Ha en friskvårdstimme. Få friskvårdstid i början eller slutet av dagen när jag går hem ev. använda stavar. Härryda Betalat en del av månadskortet till jobbet Ha bil så att man kan besöka sina elever på APL. Då kan jag åka KT till jobbet. Fler turer på bussarna (buss 630). Flextid vore bra. Subventionera, mer 100:-/mån till att åka kollektivt. Gratis busskort eller subventionerat av arbetsgivaren. Påverka den kommunala persontrafiken så att det finns möjligt att åka buss till jobbet inom rimlig tid. Kunna jobba hemifrån ibland. Förmån att köpa västtrafikkort som man använder till och från jobb och tjänsteresor. Pengar till månadskort. Ha bil så att man kan besöka sina elever på APL. Då kan jag åka KT till jobbet. Önskemål till västtrafik om fler busslinjer och turer. Subventionera, mer 100:-/mån till att åka kollektivt. Förmån att köpa västtrafikkort som man använder till och från jobb och tjänsteresor. Det var detta med busskort som man kan dra av lönen men det fick hon information om. Ännu mer rabatterade priser på årskort/månadskort. Subventionerat pris på biljetten. Ge bidrag till kollektivtrafik, det är rätt dyrt. Jag är under 26 år så det kostar 670:- per månad nu, så erbjudandet om årskort är inte intressant för mig eftersom jag är lärare och inte åker alla månader heller. Om man kunde dra av det (alltså kostnad för kollektivtrafik) på lönen så man inte behövde skatta för det. Och när man har vikariat eller jobbar som lärare skulle det var bra om det fanns kortare perioder än 1 år tex. terminsvis. Bidra. Om man kan få tillgodo göra sin arbetstid på kollektivtrafiken. Jag har ipad. Arbetsgivaren och jag har korrigerat mina arbetstider, så de stämmer med kollektivtrafiken. Det är jättebra. hela eller delar av sträckan till Bättre c-väg mellan Partille - Härryda. Finns ingen cykelbana. Väg 156 borde ha cykelbana.

3 Ev. en elcykel. Bättre c-väg Benarebyvägen. Bygga en säker cykelväg. Från tex Mölnlycke till Landvetter. Bidrag till cykel som vi fick från förra arbetsgivaren; Göteborgs kommun. På något sätt ordna cykelbana på gamla järnvägen mellan Upphärad - Velanda. Ha fler duschar på jobbet, det blir kö och ha bättre cykelparkring under tak. Ha ett cykelrum som man kan ställa in cykel. sträckan till Att minska arbetstiden, så man kan gå på arbetstid. Så har jag haft det som elektriker, tidigare. Gång/cykelväg vid väg 156. En gångväg mellan mölnlycke och landvetter. Innovatum Trollhättan Om man kan jobba hemifrån. Kungälv Ge mig fria kollektivresor. Finns en lättare möjlighet att ta sig från GRUPPLOKAL TILL KONTOR t.ex. El-lånecykel alt. bilpool. Eller att tjänstebilen vid mitt kontor, kunde stå någon annan stans. Bygga ut cykelvägarna ytterligare mellan Kungälv och Hisings Kärra. Skaffa bilpool. Ge mig fria kollektivresor. Finns en lättare möjlighet att ta sig från grupplokal till kontor t.ex. El-lånecykel alt. bilpool. Eller att tjänstebilen vid mitt kontor, kunde stå någon annan stans. Anpassa tiderna. Om de kan påverka Västtrafik att ha en buss hit till Sundhammar; arbetsplatsen för nu finns ingen. Anpassa arbetstider och efter busstiderna. Att man håller tiderna på jobbet så att man kommer med bussen i tid. Att lobba för turtäthet till kontoret i Rollsbo. Ha digital 14" skärm, som visar uppdaterade avgångar för buss till Kungälv och Gbg mm. Ja om jag kan få en cykel själv, att kunna använda från Kungälvsmotet till arbetsplatsen där det är dålig kommunikation ibland. Då skulle jag kunna köra mindre bil också. Att man kan få arbeta på tåget 1 dag/vecka eftersom tåget går sämre och det blir väldigt sent innan

4 jag är hemma. Då behövde jag inte ta bilen den dag/vecka, som jag gör nu. Chartrade bussar från Gbg till kommunhuset för kommunalanställda. hela eller delar av sträckan till Påverka så att det finns cykelvägar från Kode -Marstrand och Hålta. Påverka att de ska bygga ut c-bana Göteborg- Kungälv- Marstrand den, är så farlig nu att tom de som bor nära tar bil pga. detta. Ha bilpool, då hade jag inte behövt ta bilen till jobbet alls, som jag gör nu. Att de kunde tillhandahålla en cykel som man kan från och arbetsplatsen -till station. Bygga ut cykelvägarna ytterligare mellan Kungälv och Hisings Kärra. Lilla Edet Att hon någon gång jobbar fler dagar i rad kan börja jobba på hemort direkt. Annars får hon låna tjänstebil. Påverka Västtrafiks busstider. Arbetsuppgifter att göra på tåget med arbetsgivarens tillåtelse. Att de påverkar att vi kan cykelvägar Västerlanda Torskog - Lilla Edet, Berg Östra. Ha någon samåkningsbuss möjlighet att åka tillsammans. Om man fick räkna in restiden i arbetstiden. Påverka Västtrafik med buss från Lödöse station justera tiderna med tåget. Samma som ovan allt gäller tiden. Betala resan. Järnvägsstation i Lilla Edet. Om de kunde hjälpa till med KT-kort så det lönade sig att ta KT. Kunna betala en del av kostnaden för kollektivtrafiken. Stå för mina kostnader när jag reser i tjänsten och åker kollektivt. Provåkarkort till alla nyanställda cirka en månad betald av arbetsgivaren. Anpassa arbetstider något t.ex. flextid, så det passar bättre till kollektivtrafiken.. Hjälpa till med busskort (hade redan årskort för Göteborg, behöver nu Gbg-Mld). hela eller delar av sträckan till Bra cykelparkering omklädningsrum med dusch o skåp kostnadsfritt. Låta henne börja jobba på hemorten. Att de påverkar att vi kan cykelvägar Västerlanda Torskog - Lilla Edet, Berg Östra. Om det skulle bättre cykelvägar längs 45 (gamla vägen) Lödöse-Lilla Edet. Önskar omklädningsrum och skåp till kläder som går att låsa.

5 Erbjuda cykelservice till alla anställda. sträckan till Friskvårdsbidrag bör kunna användas till köp bra skor för promenad till jobbet. Låta henne börja jobba på hemorten istället för att behöva ta sig till annan ort för arbete. Få väska som jag kan dra undervisningsmaterialet i, som är tungt. Om jag kunde använda friskvårdstimman på morgon o kväll skulle jag kunna gå ibland. Mölndal Arbetstiderna kan ju betyda något. Kan man påverka det finns det mer möjlighet att kunna åka kollektivt. Samåkning är något som hon kanske skulle vara intresserad av. Kanske att arbetsgivaren är med i något nätverk för att kolla upp om fler är intresserade av samåkning. Att man kan sova över på jobbet i så fall, eller samåka. Rabatt på årskortet från arbetsgivaren. Vet ej om de skulle kunna påverka det men om man skulle kunna ta med sig cykel på Kba-pendeln skulle jag ta cykel till Gbg station sen tåg. Flexibla arbetstider. Jobba mer från hemmet eventuellt. Schemalägga att man kan jobba hemma nån dag/vecka, så man ej har lektioner varje utan komprimera. Ny spårväg till Frölunda. Dras på lönen vid köp av årskort. Om man tittar över arbetsschemat. Hade varit lättare om man börjar senare på dagen och inte så tidigt. Dock osäkert med tiderna när man åker kollektivt, gäller att man kommer i tid också. Flexibla arbetstider. Att arbetsgivaren kunde subventionera med %, så det är märkbart billigare. Om vi hade Flextid. Att hjälpa till att skaffa ett årskort så det går lättare. Mer flextid på arbetsplatsen. Subventionera busskort på VT. Om någon buss från centralen, kunde stanna vid Aktiviteten i stället för att vända vid Bifrost. Subventionera resorna, man borde få bonus om man väljer att åka kollektivt. Påverka att buss 729 Mölndal station -Ekspinnaregatan går 2-3 min senare, så man hinner med den när man kommer med pendeln. Annars ha cykel (gärna el-) som man kan ta från/till Mölndal station. Rabatera busskort inom Mölndal. Köpa periodkort på sms. Något ekonomiskt stöd hade varit uppskattat till på tex. månadskort.

6 Påverka att vi får bättre busstider t.ex. varje kvart, för flexibilitet; Mölndals centrum till Stensjön. hela eller delar av sträckan till Att man får en cykel av arbetsgivaren. Bättre möjlighet att låsa fast cykeln och avskilt från elevernas cyklar. Om det fanns ett cykelgarage att ställa sin cykel, ha dusch på jobbet (lättillgängligt) eller lånecykel. Att man kan inleda diskussion med västtrafik att man skulle få ta med cykel gratis på pendeltåg från Kungsbacka. Ännu bättre få rabatterat om man har cykel. Om det fanns lånecykel vid hållplatsen i Lindome, så man lätt kunde ta sig till arbetsplatsen. Ha cykel (gärna el-) som man kan ta från/till station Mölndal station. Att kunna ställa cykeln inlåst i värme. Att cykelvägarna är i bra skick. Bidraga med cykel-dubbdäck så cykla längre in på vinter eller hela vintern. De kan ge lampor och service så man cyklar säkert. Bidraga till att köpa vinterdäck till cykel. sträckan till Bonussystem på jobbet om man går. Sponsra gångriktiga skor. Mölndals stads (min arb.giv) underhålla cykel och gångbanorna. Tar sig genom delsjöområdet, det är lite mörkt halva årstiden tycker hon. Partille Subventionerat t.ex. terminskort på Västtrafik Gbg-Partille. Tillgång till bil under dagtid. Att jag inte skulle behöva ta hem datorer o läromaterial. Bidra med Kollektivtrafik-kort. Erbjuda rabatt eller att man fick busskort. Subventionerat t.ex. terminskort på Västtrafik Gbg-Partille. Bättre info om olika färdsätt när man arbetar i ny kommun. Betalar resan till jobbet dom 2 första månaderna. Tillgång till bil under arbetstid. Bidra med Kollektivtrafik-kort. Erbjuda rabatt eller att man fick busskort. Att kunna ha årskort inom västtrafik som dras från lönen varje månad, detta finns inte i Partille. Detta hade varit jättebra! Många kommuner har detta. Betala månadskort.

7 Få ett busskort. hela eller delar av sträckan till En förmån i form av friskvårdsbidrag/cykelbidrag till reparation, slitage mm. Arbetsgivaren betalar ev. reperationer Att man erbjuder friskvårdsbiljett; om man cyklar till jobbet kan det ge poäng- /bonussystem och ge friskvårdsbiljett. Bättre cykelförvaring att ställa in cykeln i. sträckan till Stenungsund Bättre flextid när det gäller arbetstider. Få något resekort eller rabatterat pris. Fixa busskort. Betala ett busskort eller delar summan. hela eller delar av sträckan till Ha rabatterad cykelservice. Uppmuntra och utmana personal att cykla mer. Trollhättan Andra arbetstider typ flextider. Det de precis gjort, bra ny cykelbana Trollhättan - Vänersborg. Subventionerat månadskort Om man fick gratis busskort. Betala månadskortet på Västtrafik för mig. hela eller delar av sträckan till Ny cykelbana från Trollhättan till Vänersborg med belysning. Ge mig en elcykel.

8 Få tillgång till cykel. Om kommunen hade cyklar att låna vid pendelstationen, många som pendlar osv. Om jag fått en cykel, skulle jag kunna cykla. Om man kan få låna en cykel att använda mellan Trollhättans station till arbetsplatsen. sträckan till En extra halvtimme som arbetstid som friskvård om jag går till jobbet. Få bra skor, att gå i. Arbetsskor, så man kan byta när man kommer till jobbet.

Uppföljning Nyanställda 2014

Uppföljning Nyanställda 2014 Uppföljning Nyanställda 2014 Resultat IMA MARKNADSUTVECKLING AB 2014-06-10 IMA MARKNADSUTVECKLING AB Almekärrsvägen 9, S-443 39 LERUM Tel.: +46 (0)302-165 60 Fax: +46 (0)302-161 77 E-post: ima@imamarknadsutveckling.se

Läs mer

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara)

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara) Webbenkät resvanor Frågor som alla svarar på är numrerade. Större delen av frågorna är följdfrågor som ställs utifrån hur man har svarat på de numrerade frågorna. Gulmarkerat är särskilt intressant för

Läs mer

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010 Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet Enkätundersökning december 2010 Utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet Trafikkontoret Göteborgs Stad 1 Enkät resvanor studenter på

Läs mer

Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011

Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 I det följande kommer du att få frågor kring dels de resor du gör i tjänsten och dels kring dina resor till

Läs mer

Vårt arbete. Underlätta för medarbetare att bli Flexibilister och GCK:are. Marie Anderson, AZ FM Säkerhet, Hälsa & Miljö

Vårt arbete. Underlätta för medarbetare att bli Flexibilister och GCK:are. Marie Anderson, AZ FM Säkerhet, Hälsa & Miljö Vårt arbete Underlätta för medarbetare att bli Flexibilister och GCK:are Marie Anderson, AZ FM Säkerhet, Hälsa & Miljö Mölndal cirka 2 200 medarbetare och ca 300 entreprenörer och konsulter Varför valde

Läs mer

Grupp nr 1 Hur ska vi öka användningen av fossil energi till transporter i

Grupp nr 1 Hur ska vi öka användningen av fossil energi till transporter i Grupp nr 1 Hur ska vi öka användningen av fossil energi till transporter i Umeå kommun? Lägg ner kollektivtrafiken 7 Öka kollektivtrafiken Bygg bort cykelvägarna 5 Gör det enkelt att cykla Öppna gamla

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

Rutiner för möten och resor

Rutiner för möten och resor Förslag till rutiner 2015-04-01 Dnr KS.2015.134 Sektor kommunstyrelsen Handläggare: Björn Järbur Kommunchef Tel: 0303-330264 E-post: bjorn.jarbur@ale.se Rutiner för möten och resor Syfte Dessa rutiner

Läs mer

Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd

Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd Uppdragsledare Henki Refsnes Handläggare Shahriar Gorjifar Mottagare Daniel Åhman Bohusläns Kommunala Exploaterings AB (bokab) Datum 2017-10-05 Projektnummer 729815 Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd

Läs mer

Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete

Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete Kön A. Man 38 38 B. Kvinna 6 6 Total 100 100 98% (100/10) Ålder A. -18 0 0 B. 18-4 11 10,8 C. 5-34 33 3,4 D. 35-44 4 3,5 E. 45-54 0 19,6 F. 55-64 13 1,7 G. 65+ 1

Läs mer

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet?

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? A R B E T S G I V A R T I P S Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? Vad vinner arbetsgivaren på att verka för att fler anställda cyklar till och från arbetsplatsen?

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Resultat av enkät nr 2 Testresenären

Resultat av enkät nr 2 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären Maj 010 010-0-04 Innehållsförteckning Bakgrund...3 1. Hur ofta åkte du buss den första månaden?... 3. Vilka arbetstider har du?... 4 3. Vilket yrke har du?... 4 4. Vilken

Läs mer

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval 1 Tiden på tåget är min gyllene stund på dagen Det finns många goda anledningar att resa kollektivt eller samåka. En viktig anledning är att det nästan

Läs mer

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET VI BYGGER 16 NYA STATIONER I SKÅNE OCH SMÅLAND så att fler kan ta tåget till arbete, skola och fritid PROJEKT PÅGATÅG NORDOST OCH KRÖSATÅG Kommer du också att ta tåget? NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

Läs mer

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning Resultat av enkät genomförd 2 27 oktober 2006 Kortversion Göteborg 2006-11-20 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Göteborgs

Läs mer

Trafikverket Resvanor Partille Kommun 2017

Trafikverket Resvanor Partille Kommun 2017 Trafikverket Resvanor Partille Kommun 217 1 Sammanfattning Bakgrundsvariabler: Det är något fler män än kvinnor som svarat på undersökningen och ungefär hälften av respondenterna är mellan 45-64 år. Cirka

Läs mer

... och tio goda råd på vägen

... och tio goda råd på vägen Tre bra skäl att se över företagets resor... Stärkt varumärke och miljöprofil Friskare och nöjdare personal Lägre kostnader... och tio goda råd på vägen Tre bra skäl att se över företagets resor Det lönar

Läs mer

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande.

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande. Res lönsamt Tjäna tid, pengar och hälsa Hållbara resor är lönsamma resor. Lönsamt för alla; samhälle, företag, organisationer och privatpersoner. Färre och snabbare arbetsresor, minskat behov av parkeringsplatser

Läs mer

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resultat av enkät genomförd 2 27 oktober 2006 Göteborg 2006-11-20 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Göteborgs Universitet

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken Västsvenska paketet och kollektivtrafiken Enkel, bekväm och pålitlig. Västsvenska paketet lägger grunden för en attraktiv, hållbar och växande region. Om du har rest i Göteborgstrakten på sistone kanske

Läs mer

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010 Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet Enkätundersökning december 2010 Utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet Trafikkontoret Göteborgs Stad 1 Resvanor hos studenter på Pedagogen

Läs mer

Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de

Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de verkligen vill göra. Kollektiv åkning kommer nu att bli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-01-12 4 KS 409/16 Uppdaterade riktlinjer för resor Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen antar

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Pendlarprojektet i Söderköpings kommun

Pendlarprojektet i Söderköpings kommun Pendlarprojektet i Söderköpings kommun Fas två FÖRORD... 3 GRUPPENS SAMMANSÄTTNING... 4 BOENDE OCH ARBETSTIDER... 4 KOLLEKTIVTRAFIKENS TILLGÄNGLIGHET... 4 PÅLITLIGHET OCH RESENÄRENS NÖJDHET MED KOLLEKTIVTRAFIKEN...

Läs mer

Ny anställning nya vägvanor- en dialog med nyanställda Ett projekt inom ramen för Nya vägvanor, Västsvenska paketet

Ny anställning nya vägvanor- en dialog med nyanställda Ett projekt inom ramen för Nya vägvanor, Västsvenska paketet Ny anställning nya vägvanor- en dialog med nyanställda Ett projekt inom ramen för Nya vägvanor, Västsvenska paketet 2014-06-26 Göteborgsregionens kommunalförbund GR Lisa Ström Målgruppen för rapporten

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars Uppföljningsmöte 18.30 Mötet börjar med smörgåstårta 18.45 Framtidsvägen presenterar delar av resultat och synpunkter från enkäter 19.00 Skelleftebuss besvarar

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Zayera Khan, inuse AB Enkätundersökning WUD: Trafikupplevlser och kollektivtrafiken Sida 1

Zayera Khan, inuse AB Enkätundersökning WUD: Trafikupplevlser och kollektivtrafiken Sida 1 KÖN 8 7 6 5 4 3 1 Kvinna Man Zayera Khan, inuse AB Enkätundersökning WUD: Trafikupplevlser och kollektivtrafiken Sida 1 HÖGSTA UTBILDNING 10 9 8 7 6 5 4 3 1 Gymnasium Högskola eller Universitet Zayera

Läs mer

... och tio goda råd på vägen

... och tio goda råd på vägen Tre bra skäl att se över företagets resor... Stärkt varumärke och miljöprofil Friskare och nöjdare personal Lägre kostnader... och tio goda råd på vägen Tre bra skäl att se över företagets resor Det lönar

Läs mer

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?.

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?. Medborgarsamråd, Tierps kommun, UL och Region Uppsala 2017-01-30 Här följer en sammanfattning av information från UL, frågor och synpunkter som togs upp på medborgarsamrådet samt frågor och synpunkter

Läs mer

Konsten att sälja hållbart resande. - på en eftermiddag

Konsten att sälja hållbart resande. - på en eftermiddag Konsten att sälja hållbart resande - på en eftermiddag hans@arby.se Handboken: Om att bygga samverkan Handledningen: Om att möta kunden på en eftermiddag: Körschema Vem är du, vilket är uppdraget? Drivkrafter

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Elevresor pilotprojekt mellan Västtrafik och GR våren 2011

Elevresor pilotprojekt mellan Västtrafik och GR våren 2011 Elevresor pilotprojekt mellan Västtrafik och våren 2011 Bakgrund Lång historik: diskussion över tid med Västtrafik om rabatterade priser för att ge möjlighet för elevgrupper inom att besöka kulturinstitutioner,

Läs mer

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun 2012-10-29 Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun -bland boende i området runt Vindelälven och Tväråbäck med omnejd i Vännäs kommun Enligt uppdrag av Vännäs kommun

Läs mer

Hur arbetspendlar du idag och hur vill du resa i framtiden?

Hur arbetspendlar du idag och hur vill du resa i framtiden? April 2019 1/2 Hur arbetspendlar du idag och hur vill du resa i framtiden? Många av invånarna i Mullsjö kommun har sin arbetsplats i Jönköpings kommun och vi tror att du är en av dem. Vi hoppas att du

Läs mer

KLIMAT INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT! Transporterna släpper ut allt mer!

KLIMAT INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT! Transporterna släpper ut allt mer! vardag KLIMAT INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT! Transporterna släpper ut allt mer! Vi reser idag mer och mer och ofta längre och längre. Redan för 40 år sedan var vägtrafiken det dominerande

Läs mer

Att resa med Västtrafik

Att resa med Västtrafik Att resa med Västtrafik Över tjugo? Då får du ta med tre kompisar under tjugo när du åker med periodkort. Utan att det kostar en spänn.* * Gäller på Västtrafiks fordon. Läs mer på vasttrafik.se Vad kul

Läs mer

Dialog med hushållen Nya vägvanor 2013

Dialog med hushållen Nya vägvanor 2013 Dialog med hushållen Nya vägvanor 2013 Resultat, Sammanfattning/Slutsatser IMA MARKNADSUTVECKLING AB 2014-02-10 IMA MARKNADSUTVECKLING AB Almekärrsvägen 9, S-443 39 LERUM Tel.: +46 (0)302-165 60 Fax: +46

Läs mer

Detta är Västsvenska paketet

Detta är Västsvenska paketet Västsvenska paketet en satsning som öppnar för framtiden Detta är Västsvenska paketet Foto: Folio Bildbyrå Vi vill skapa ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige Västsverige växer, utvecklas och

Läs mer

Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet

Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet UTVECKLINGSENHETEN FÖR BARNS HÄLSA OCH RÄTTIGHETER www.vgregion.se/barnhalsaratt 16 maj 2014 Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet Referensgrupper

Läs mer

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn Marknadsföring 2018 Vuxenutbildningsnätverket 2018-12-05 Josefin Grahn Överblick 2018 Överblick 2018 besöksstatistik Överblick 2018 jämförelse 2017 Överblick 2018 regionmedborgarnas aktivitet Besökarnas

Läs mer

Resvaneundersökning bland studenter vid Göteborgs Universitet Utbildningsvetenskap

Resvaneundersökning bland studenter vid Göteborgs Universitet Utbildningsvetenskap Resvaneundersökning bland studenter vid Göteborgs Universitet Utbildningsvetenskap KORTVERSION Resultat av enkät genomförd 1-15 juni 27 Göteborg 27-9-27 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning

Läs mer

Göteborgs Stads riktlinjer för resepolicies

Göteborgs Stads riktlinjer för resepolicies Göteborgs Stads riktlinjer för resepolicies OMSLAGSFOTO:DIGITALSTUDION Göteborgs Stads riktlinjer för resepolicies Stadens nämnder och bolag skall upprätta riktlinjer för resande omfattande såväl resande

Läs mer

Testresenärer mellan Vännäs och Umeå

Testresenärer mellan Vännäs och Umeå Testresenärer mellan Vännäs och Umeå Nu när du har börjat åka kollektivt till och från arbetet, hur tycker du att det generellt fungerar? (innan bron i Vännäsby stängdes av) 1 Mycket bättre än jag förväntat

Läs mer

Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken

Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken Prova att åka kollektivt! Visste du att Kristinehamn har en bra tätortstrafik och goda pendlingsmöjligheter med både buss och tåg? Upptäck kollektivtrafiken i Kristinehamns

Läs mer

Brukarundersökning 2013, årskurs 8

Brukarundersökning 2013, årskurs 8 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs i Härryda kommun och i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare och elever i årskurs 2, 5 och 8 på alla grundskolor

Läs mer

tokiga transporter SPN-uppdrag

tokiga transporter SPN-uppdrag HUVUDUPPGIFT: Hur reser vuxna egentligen? 1. Hur reser vuxna egentligen? Välj ut en vuxen i din närhet som du litar på och träffar ofta. Välj ut tre dagar under arbetsveckan (måndag till fredag) då du

Läs mer

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning.

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. 2018-06-18 Stationer och terminaler med ledsagarservice ALE Bohusstation/centrum Älvängens Resecentrum/station ALINGSÅS Alingsåsterminalen/station BENGTSFORS

Läs mer

MOBILITY MANAGEMENT FÖR BYGGHERRAR

MOBILITY MANAGEMENT FÖR BYGGHERRAR MOBILITY MANAGEMENT FÖR BYGGHERRAR JANUARI 2016 MOBILITY MANAGEMENT Mobility Management () är ett koncept för att främja hållbara transporter och påverka bilanvändningen genom att förändra resenärers attityder

Läs mer

Påverkanstorget på Angeredsgymnasiet i Göteborg den 6 april 2005. Hur funkar det med spårvagnar och bussar?

Påverkanstorget på Angeredsgymnasiet i Göteborg den 6 april 2005. Hur funkar det med spårvagnar och bussar? Påverkanstorget på Angeredsgymnasiet i Göteborg den 6 april 2005 Hur funkar det med spårvagnar och bussar? Billigare resor, fler och tätare turer, förmånligare fritidskort/terminskort, förbättringar av

Läs mer

Resultat av enkät nr 1 Testresenären

Resultat av enkät nr 1 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären April --9 Innehållsförteckning Bakgrund.... Kön och ålder.... Hur ofta åkte du buss den första månaden?.... Hur tar du dig från hemmet till bussen och vidare till jobbet?....

Läs mer

Trafikkontoret. Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst

Trafikkontoret. Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst Trafikkontoret Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst Res med färdtjänst Färdtjänst är en anpassad typ av kollektivtrafik som finns till för dig som har någon funktionsnedsättning som gör att du har

Läs mer

Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning

Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning Göteborgs kranskommuner Orust Tjörn Stenungsund Kungälv Lilla Edet Ale Alingsås Lerum Partille Härryda Mölndal Kungsbacka Vad händer när skolan

Läs mer

Resvaneundersökning bland arbetsplatser i Göteborg 2004-2005

Resvaneundersökning bland arbetsplatser i Göteborg 2004-2005 Rapport nr 1:06 Trafikkontoret Avdelning Trafikant Issn nr 1103-1530 Resvaneundersökning bland arbetsplatser i Göteborg 2004-2005 Rapporten baseras på resvaneundersökningar genomförda på arbetsplatser

Läs mer

Synen på att pendla kollektivt. December 2014

Synen på att pendla kollektivt. December 2014 Synen på att pendla kollektivt December 2014 2 Undersökning om synen på att pendla kollektivt Skapat av: Intermetra Business & Market Research Group AB Projektledare: Markus Lagerqvist Datum: 2014-12-19

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Guiden för cyklister. För dig som vill börja cykelpendla!

Guiden för cyklister. För dig som vill börja cykelpendla! Guiden för cyklister För dig som vill börja cykelpendla! Inledning Den här guiden har vi gjort för att hjälpa er som vill bli cykelpendlare, för vårt mål är att öka cyklingen i kommunen. Det är bra att

Läs mer

Brukarundersökning 2015, årskurs 2

Brukarundersökning 2015, årskurs 2 , årskurs 2 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs varje år i i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare elever i årskurs 2, 5 8 på alla grundskolor

Läs mer

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg Ungdomars resor - Ungdomars upplevelser av transportsystem Linda Hallenberg RAP. 6 juli 2005 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...5 2 SYFTE...6 3 METOD...6 4 RESULTAT...6 4.1 T-BANAN ÄR EN OTRYGG OCH

Läs mer

SLUTRAPPORT RESVANEUNDERSÖKNING 2017

SLUTRAPPORT RESVANEUNDERSÖKNING 2017 SLUTRAPPORT RESVANEUNDERSÖKNING 2017 Resvaneundersökning för anställda i Eslövs kommun, frågorna gäller resor till, från och i arbetet. Resultatet ligger till grund för kommunens fortsatta arbete med resor

Läs mer

Uppföljning av frågorna från ungdomsrådet KS-2011/570

Uppföljning av frågorna från ungdomsrådet KS-2011/570 Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2011-05-20 Kommunstyrelsen Uppföljning av frågorna från ungdomsrådet KS-2011/570 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att som sitt

Läs mer

Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen)

Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen) Enkät om samåkning Urshult (hela församlingen) Bakgrund Utskick till 812 hushåll inom församlingen 90 svar (14 via webben, 76 papper) Svarsfrekvens 11% 50 Vilka resesätt använder du idag när du tar dig

Läs mer

Vi ber dig att sända oss din ifyllda enkät i det portofria kuvertet som medföljer helst redan idag!

Vi ber dig att sända oss din ifyllda enkät i det portofria kuvertet som medföljer helst redan idag! RESANDEUNDERSÖKNING Detta är en undersökning som genomförs av WSP i samarbete med PFM Research på uppdrag av Tyresö kommun. Undersökningen syftar till att kartlägga resvanor hos boende i östra Tyresö samt

Läs mer

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik November 2013 September 2013 Medborgarpanel 6 Kollektivtrafik 1 Inledning Landstinget Kronoberg har utöver det huvudsakliga uppdraget att bedriva hälso- och sjukvård även uppdrag inom andra områden, som

Läs mer

6. Fick du möjlighet att välja en passande tid för din löneförhandling?

6. Fick du möjlighet att välja en passande tid för din löneförhandling? AT-enkät angående lön samt åsikter om fortsatt arbete på SÄS. Antal svarande: 40 1. Vilket AT-block är du på? 1a Somatiska 20 50% 2a Somatiska 3 8% 3e Psyk 8 20% 4e Primärvård 9 23% 5e Förlängd AT 0 0%

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

Hållplats En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden.

Hållplats En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden. Hållplats 2018 En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden. Så tycker Västra Götaland. Hållplats 2018 är en undersökning av attityder till mobilitet bland invånare i Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

Varför Hur upprättar man man en en kommunal rese- och mötespolicy? 1 2011-02-15

Varför Hur upprättar man man en en kommunal rese- och mötespolicy? 1 2011-02-15 Varför Hur upprättar man man en en kommunal rese- och mötespolicy? 1 2011-02-15 Policy ange riktning och ambitionsnivå Vad är en resepolicy? Styrning, kontroll och uppföljning, så att resandet ligger i

Läs mer

Inkomna motioner till Sektion Nords årsmöte 2019

Inkomna motioner till Sektion Nords årsmöte 2019 Inkomna motioner till s årsmöte 2019 Nedan finns inskickade motioner från medlemmarna till s årsmöte 2019. Medlemmarna har skickat in motionerna genom en mall som är utskickad enligt gällande rutin. Motionstexten

Läs mer

Arbetspendling-scann. Utförd av: Mora Kommun (mora) Antal svar: 352 Utförandedatum: :23:02

Arbetspendling-scann. Utförd av: Mora Kommun (mora) Antal svar: 352 Utförandedatum: :23:02 Arbetspendling-scann Utförd av: Mora Kommun (mora) Antal svar: 352 Utförandedatum: 18-5-29 9:23:2 1 Är du man eller kvinna? Sid 1 25 28 2 15 142 5 Man Kvinna 1 Är du man eller kvinna? Absoluta tal % Man

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Denna policy gäller för alla de resor och transporter som görs i tjänsten och betalas av Karlshamns

Läs mer

... 21... 22... 26... 32... 40... 50

... 21... 22... 26... 32... 40... 50 ......... 7... 13... 17... 17... 19... 1...... 3... 6... 7... 3... 3... 3... 3... 3... 37...... 1... 3...... 3 3 19 1 1 Norrlands universitetssjukhus Umeå universitet Kvinnokliniken Uminova Siencepark

Läs mer

Resvane- undersökning 2011

Resvane- undersökning 2011 Resvaneundersökning 2011 Dokumenttitel: Resvaneundersökning, 2011 Utförande part: Göteborgs Stad Trafikkontoret Kontaktperson: Ingela Lundgren Sandberg Västsvenska paketet en väg mot nya resvanor Syftet

Läs mer

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 Hur vill du resa i Sigtuna kommun? En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 www.sigtuna.se Dialogmöte 9 januari 2018 Den 9 januari 2018 bjöd Sigtuna kommun in till ett dialogmöte för att diskutera

Läs mer

Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler

Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler KOMMUNALFÖRBUNDET GR Lars-Göran nsson 2007-04-19 Styrgruppen för det sociala området Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler Styrgruppen beslutade vid sitt möte 3 april att göra en uppdatering

Läs mer

Förändrade resvanor. Trängselskattens effekter på resandet i Göteborg 2013-11-20

Förändrade resvanor. Trängselskattens effekter på resandet i Göteborg 2013-11-20 Förändrade resvanor Trängselskattens effekter på resandet i Göteborg 2013-11-20 Trängselskattens effekter på resandet i Göteborg Trängselskatten har effekt Bilresandet över trängselskattesnittet har minskat

Läs mer

Telefon 020-91 90 90

Telefon 020-91 90 90 FÄRDTJÄNST/SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I ALINGSÅS KOMMUN - ett komplement till allmänna kommunikationer Boka alltid din resa för färdtjänst eller sjukresa via beställningscentralen Telefon 020-91 90 90 Välkommen

Läs mer

Härnösands Gymnasium, TETD08

Härnösands Gymnasium, TETD08 Utgångspunkt Vid festivaldagen fick alla deltagande klasser uppgiften: Utveckla produkt, tjänst eller koncept för våra rullande transporter, som påverkar människors vilja att resa och frakta miljövänligt..

Läs mer

Testresenärsprojektet i Riksten 2017

Testresenärsprojektet i Riksten 2017 Testresenärsprojektet i Riksten 2017 Bakgrund Under maj månad 2017 genomfördes ett testresenärsprojekt i Riksten. Testresenärsprojektet är en aktivitet inom utvecklingsprogrammet för Tullinge. Ett av målen

Läs mer

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc 1(5) Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc Färdtidsersättning, traktamente och resetillägg regleras i Allmänna bestämmelser (AB), avtalet TRAKT 04

Läs mer

Om mikroarbete och restid

Om mikroarbete och restid Om mikroarbete och restid Undersökning om svenskarnas inställning till mikroarbete vad gör man med sin restid till och från jobbet Hösten 2012 Claremont www.claremont.se 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Västsvenska paketet. Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder

Västsvenska paketet. Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder Västsvenska paketet Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder En vision om framtidens Västsverige! Det Västsvenska paketet utgår från Vision Västra Götaland Det goda livet och

Läs mer

Resa i tjänsten. Här är snabbversionen av Eslövs kommuns riktlinjer för resor i tjänsten.

Resa i tjänsten. Här är snabbversionen av Eslövs kommuns riktlinjer för resor i tjänsten. Resa i tjänsten Här är snabbversionen av Eslövs kommuns riktlinjer för resor i tjänsten. Kräver ditt möte att du reser? Kan ni istället använda Skype? Skype finns installerat på alla datorer. Testa chattfunktionen

Läs mer

Vuxnätverket

Vuxnätverket Vuxnätverket 2017-09-05 Språkstödskostnader Kostnaden för språkstöd behöver hanteras Alt 1: Lyft över kostnaden för svenskan till kommunerna. Effekt -> Kostnaden för språkstödsutbildningar i den regionala

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning 1. Vad vet du om Stockholmsförsöket? Känner du till att... a. Försöket görs under en tidsbegränsad period?

Läs mer

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema?

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? Lupp 2009 Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) A. JA 194 36,7 B. NEJ 334 63,3 Total 528 100 100% (528/528) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? A. Bra 129

Läs mer

Riksfärdtjänst. Ale kommun

Riksfärdtjänst. Ale kommun Riksfärdtjänst Ale kommun Broschyren är en sammanfattning av bestämmelserna i lag om riksfärdtjänst (SFS 1997:735) och Ale kommuns riktlinjer för riksfärdtjänst (antagna av Kommunfullmäktige 2006-03-27)

Läs mer

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp Mediainköp Borås Göteborg Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd 66 40 41 22 1 7 2 3 1 65 31 544 222 2 2 8 15 5 20 10 5 2 1 1 1 350 250 12 2 214 7 5 48 16 20 49 9 20 2 41 35 438 180 2 1 4 13 2 188 18 348 37

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning ÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning Ordlista arbetslöshetskassa kassakort montera reparera preliminärt gatubelysning övertid projekt gatukontoret fackman installation armatur arbetsmoment högspänning

Läs mer

Akademiska lab kundenkät Copy

Akademiska lab kundenkät Copy Akademiska lab kundenkät Copy 1. Befinner du dig på Blodcentralen i Uppsala eller på Närtappen i Enköping? 2. Besöksorsak 3. Ålder 4. Kön 5. Jag har varit blodgivare i ungefär? 6. Hur ofta lämnar du blod?

Läs mer

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 Totalt ligger svarsfrekvensen på 73% Svarsfrekvensen på fråga

Läs mer

Enkätsvar från arbetsgivare för pendlare mellan Växjö - Kalmar och Kalmar - Oskarshamn

Enkätsvar från arbetsgivare för pendlare mellan Växjö - Kalmar och Kalmar - Oskarshamn Enkätsvar från arbetsgivare för pendlare mellan - och - Oskarshamn Fokusområde nr 1: Pendlingsresor med tåg mellan och Fokusområde nr 5: Kommun med stor utpendling Projektledare: Hannele Johansson Energikontor

Läs mer

Färdtjänst. i Partille kommun

Färdtjänst. i Partille kommun Färdtjänst i Partille kommun Innehåll Färdtjänst särskild kollektivtrafik 3 När kan jag använda färdtjänsten? 3 Tillståndets omfattning 3 Vart får jag åka? 4 Vem får följa med? 4 Beställning av resa 5

Läs mer

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing Enkät om bilpool resultat Genomförd 5 20 juni 2012 av Föreningen för Visby innerstads boendemiljö i samverkan med Sunfleet Carsharing Enkätens frågor Har du bil? Hur många gånger kör du bil varje månad?

Läs mer