Katalog för konstutställning och konstutlottning den 22 maj Låneex.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Katalog för konstutställning och konstutlottning den 22 maj 2014. Låneex."

Transkript

1 Katalog för konstutställning och konstutlottning den 22 maj 2014 Låneex.

2 Inköp av Maria Sollenhag: 1. Olja, Promenad med mormor Konstnär: Flors Iris Cedergren Född 1933 i Åbolands skärgård i Finland. Flyttade till Sverige 1954 och har bott på Gotland sedan Hon fick tidigt sin konstnärliga vägledning av Theodor Schalin (rektor Åbo Ritskola) och konstnär Greta Schalin. Har studerat vid olika konstskolor i Sverige. Iris målar i olja och akvarell och sedan slutet av 90-talet ägnar hon sig också åt grafik. Har haft utställningar runtom i Sverige, Finland och Makedonien. (Inköpt hemma hos konstnären på Gotland). 2. Blandteknik, Hjulbenningens tecken Konstnär: Håkan Bull Född Boende i Huddinge. Konstnärlig utbildning, utbildning i konstvetenskap och arkeologi i Stockholm och Konstfack. Konstnär som bl a arbetar med måleri, skulptur, offentliga utsmyckningar, skribent, konstkurator, färgsättning form mm. Utställningar (separat- och samlingsutställningar) runt om i Sverige och utomlands. Jag strävar efter att ladda min konst med betydelser utan att den för den skull har ett entydigt innehåll. I övrigt försöker jag i konst och liv göra det som lustar mig. (Inköpt i konstnärens ateljé, Huddinge). 3. Skulptur, Bubbla Konstnär: Gun Lindblad Född 1946 i Lappland, boende i Huddinge sedan Utbildad vid Konstfack och Pilchuck Glass School. Glaskonstnär som arbetar med många andra tekniker också. Utställningar (separat- och grupputställningar) i Sverige och runt om i världen. Representerad i museum i Sverige och internationellt. Offentliga uppdrag för landsting, kommuner mm. (Inköpt i konstnärens ateljé, Huddinge) 4. Grafik (akvarellerad etsning), Stockholm Söder och Slussen/Rotundan Konstnär: Staffan Snidare Född 1939 i Stockholm. Grafiker och målare. Konstnärlig utbildning och utbildning i bildterapi. Han gör sina miniatyretsningar på kopparplåt - svartvita eller akvarellmålade för hand med specialkikare för att se de ytterst små detaljerna. Han har också arbetat med keramik, dockteater, mattdesign i England, startat och drivit vävskolor i Tunisien och Algeriet, kartlagt hantverk i Botswana och Etiopien, illustrerat böcker, arbetat som bildlärare och haft egna akvarellkurser på Gotland. (Inköpt i konstnärens ateljé, Enskede) Inköpare Rimma Axelsson 5. Glasfat Konstnär: Harriet Cannerheim Harriet är född 1953 i Årsta, Stockholm och började på allvar med konsten 2004 då första utställningen hölls på galleri CM Bellman i Stockholm. Aktiv i Hågelby Hantverksbord, där även hennes ateljé ligger. (Inköpt i konstnärens ateljé i Hågelby, Tumba)

3 Örhänge Konstnär: Reinhard Köning I sin egen verkstad har han sedan 10-tal år arbetat med silver och titan. Han har utvecklat en egenstil som kännetecknas av ett rent och avskalat formspråk. Åtskilliga utställningar har han bakom sig, både samlings- och enskilda utställningar runt om i landet. Medlem i Uttrans Konstrunda. (Inköpt i konstnärens ateljé i Uttran). 6. Keramik Ek Konstnär: Ulrika Bergh Erixon är född Arbetar i många naturliga material, mestadels lera. Började som florist och blomsterstylist, ville hitta en förlängning av växtlighet. Började 2004 i lära hos Keramikkonstnärinnan Tina Reuterberg. Efter några år startade hon en keramikstudio i Saltsjöbaden - Ringla - tillsammans med en kollega. Jobbar i lergods. Trädet symboliserar Livets träd och det så kallade vårdträdet, som man förr planterade för att ge skydd åt sitt hus. Grundförebild är den 1000 åriga eken på Ekholmen/Älgö. (Inköpt av konstnären). 7. Raku Höstglöd Konstnär: Annica Wohlin Wottrich Jobbar med keramik och är känd för sina verk i raku. Raku är en keramisk tillverkningsmetod, som har sitt ursprung i Japan. Rakukeramik är oftast krackelerad. Rakugods har än i dag ofta fått behålla drag av det orientaliska formspråket, även i Europa och USA. Många försöker även fortsatt odla den enkelhet och det opretentiösa stilideal som ursprungligen var en ofrånkomlig del av rakun. (Inköpt av konstnären) 8. Olja I lugn och Ro Konstnär: Else-Marie Kovac Född 1948 i Stockholm. Utbildning ArtDesign , Richard College, Texas, USA. Målar i olja och akryl. Medlem i Hågelby Hantverk. Hemsida: (Inköpt i konstnärens ateljé i Hågelby, Tumba 9. Foto Sippor Konstnär: Berit Almér Experimenterar med olika fotografiska motiv, format och material. Hennes specialområde är blommor, dekorativa bilder i olika format på foto- och akvarellpapper, plexiglas och aluminiumplåt. Bilderna ska kunna visas både utomhus i trädgårdsmiljö. ( Inköpt i konstnärens ateljé i Uttran) Stol med tusen konstverk på Konstnär: Cecilia Öhrn Cecilia är journalist, men ägnar sig en hel del åt hantverk i olika material: hon syr, tovar, målar och gör udda saker som t.ex. att klä om bruksföremål. Medlem i Hågelby hantverk. (Inköpt i Hågelby hantverk, Tumba)

4 10. Olja Vid stranden Konstnär Ewa Bohman Född 1952 och bosatt i Uttran. Autodidakt. Målar med en blandning av abstrakt med figurativt barockinslag i bakgrunden. Inspiration hämtas ut livets stora utbud. Ewa har medverkat i flera samlingsutställningar i Stockholm. Medlem i Uttrans Konstrunda. (Inköpt i konstnärens ateljé i Uttran) 11. Löpare i näversöm Konstnär: Ullevi Hammarberg Kan betecknas som Slow art. Sista hantverk av 83 åriga Ullevi i näversöm. Näversöm är en gammal teknik som redan på 1700-talet var stor i Hälsingland, Gästrikland samt Dalarna. Från början spände man linnetyg på näver, men nu spänns det på en ram. Man drar ut trådar för det mönster som skall sys. Näversöm sys på avisidan. Ett litet tidsprövande arbete. (Inköpt av konstnären under Julmarknaden i Hågelby). Inköp av Elke Schweda: 12. Olja Vems är framtiden? Konstnär: Hans Persson Hans Persson är autodidakt och född Han arbetar mycket med relationen mellan ljus, skugga och färg och hur de kommer till uttryck på olika ytor. Men han är också intresserad av förhållandet mellan motivet och titeln på målningen. Titelns syfte är att lägga en tidsdimension till målningen. "Ett före" och "ett efter" introduceras hos betraktaren. Bilden blir ett fruset ögonblick i en tidskedja skapad av betraktaren. Hans är medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Värmdö Konstnärer. Han har haft många utställningar, mest i Sverige, men även i Bulgarien och Danmark. (Inköpt på Stockholms Konstsalong, vårvisning 2014) 13. Serigrafi Skatten Konstnär: Matilda Lehvonen Matilda Lehvonen, född 1970, har ett förflutet som illustratör men målar helst idag med akryleller oljefärger. Med hjälp av penslar, palettknivar, svampar och trasor skapas verk av gärna större format. Utbildad genom fristående utbildningar och kurser i Sverige och Frankrike. Verksam både i Stockholm och periodvis i den egna studion i Nice. Hon har ett flertal separata samt gemensamma utställningar på konsthallar, gallerier och auktionsverk bakom sig och har idag både privatpersoner samt konstföreningar inom större företag och koncerner som kunder. Sedan 2011 finns Matilda Lehvonen med i standardreferensverket "Svenska Konstnärer", en biografi över konstnärer från medeltid till nutid. (Inköpt på Stockholms Konstsalong, vårvisning 2014) 14. Akvarell/tusch Tack Spes! Konstnär: Sam Ragnarsson Sam Ragnarsson är autodidakt och född 1945 i Sölvesborg. Numera bosatt i Hedemora. Sam började måla 1990 och målar mest med tusch, på senare år också akryl, olja och blandtekik. Med sin abstrakta konst fylld med snillrika detaljer har han blivit något av en inventarie på Stockholms Konstsalong, vårvisningen. Fem år har han deltagit och är nu så välkänd hos urvalsjuryn att han inte längre behöver visa upp några alster för att bli antagen. (Inköpt på Stockholms Konstsalong, vårvisning 2014)

5 15. Mixmaterial Nicolle II Konstnär: Hasti Radpour Hasti Radpour föddes i Teheran 1981 och kom till Sverige Hon är bosatt i Linköping och arbetar som frilansartist. Hon har studerat Fri konst i Teherans Konstakademi i drygt 7 år och har magisterbetyg med inriktning på måleri. Hon har dessutom kandidatexamen i slöjd, hantverk och formgivning från Linköpings universitet. Hasti jobbar med olika tekniker. Hennes konst inspireras för det mesta av persisk konst och motiv, natur och djur. Hennes stil är symbolisk och en aning surrealistisk. Hasti har haft utställningar i Sverige, Tyskland och Iran. (Inköpt på Galleri Sander, Linköping) 16. Litografi Tummelisa Konstnär: Lisa Rinnevuo Lisa Rinnevo är född i Stockholm Under långa perioder har Lisa haft New York som bas för sitt skapande. Nu är hon verksam i Stockholm. Lisa Rinnevuo har alltid fascinerats av tecknandet, hur linjer bär iväg och formuleras. Denna linje är högst personlig och innehar en känslig nerv. Hon tecknar hela tiden parallellt med måleriet vilket ständigt ger ny näring åt den måleriska processen. Hon är representerad i Statens Konstråd, Örebro läns landsting och Åsö Vårdcentral. Lisa har haft utställningar i både Sverige och utlandet. (Inköpt på Konst och folk, Stockholm) Inköpare Åse Livefalk 17. Emalj Främmande måne Konstnär: Ingegerd Hyltén-Cavallius Ingegerd Hyltén-Cavallius är född Hon har utbildats vid Slöjdföreningens skola i Göteborg, textil linje och vidareutbildats i grafik, akvarell och emalj. Ingegerd Hyltén-Cavallius har haft många separata utställningar. Hon har även deltagit i samlingsutställningar både i Sverige och utomlands. Hon finns även representerad i ett flertal landsting och kommuner. 18. Keramik Vas Konstnär: Birgitta Jannesson Birgitta Jannesson är utbildad till keramiker vid Löftadalens folkhögskola och har därefter vidareutbildats i olika tekniker bland annat screentryck. Hon har deltagit i flera separatutställningar och samlingsutställningar. Vasen är drejad med inspiration av storstadshamnens rost och gastuber samt vattnets rörelse under ytan. Bilderna, som är inbrända på flaskorna, är sprungna ur Simon Rydéns fotografier. (Inköpt på Galleri Hantverket i Stockholm) 19. Silverbild Utgång i öknen 1, Silver och guld Konstnär: B. Malin Gunnarsson B. Malin Gunnarsson är född 1942 i Lund. Hon är utbildad vid konstfack. Hon har även gått som lärling hos Jytte Beskow, Svante Fryklund och Peter Borggren-Frank samt konstskolan Idun Lovén. Hon har haft många utställningar både i Sverige och utomlands. Malin finns representerad på bland annat Nationalmuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Röhsska Konstslöjdmuseet samt många fler museer, landsting och kommuner. (Inköpt på Galleri Abante i Stockholm)

6 20. Bronsskulptur Tumavtryck Konstnär: Barbro Hedström Barbro Hedström är född 1942 i Stockholm. Hon är utbildad på Chelsea School of Art & Camberwell School of Art i London, Konstfack och Konsthögskolan i Prag. Hon har haft flera separatutställningar och deltagit samlingsutställningar. Barbro finns representerad hos Statens Konstråd samt flera kommuner och landsting. (Inköpt på Galleri Abante i Stockholm) 21. Spets och akryl på pannå Frostens knyppeldyna, Bustmyra Konstnär: Lotti Malm Lotti Malm är utbildad på konstfack och Nyckelviksskolan. Tillsammans med några kurskamrater från Konstfack bildade de 1977 Sapphos döttrar och gruppen består sedan 1990 av Lotti Malm, Bitte Richardsson och Ulla Nordenskjöld. Gruppen är känd för sina offentliga utsmyckningar och en av dessa finns på Huddinge sjukhus. Lotti Malm har deltagit i flera samlingsutställningar. (Inköpt vid ateljébesök hos Sapphos döttrar) Inköpare Lena Rindegren 22. Akryl Happiness Konstnär: Eja Isgren Hennes drivkraft är att få berätta något, att få uttrycka sig. Hennes känslor och intuition är de viktigaste verktygen. Hon målar lager på lager, skrapar bort och målar över. Former och bilder kommer till henne, övergår i en slags stillhet för att ge rum för det abstrakta/sakrala uttrycket. ( Inköpt på Galleri Draken/Gamla stan, Konststafetten) 23. Olja Mariedahl Dalarö Konstnär: Carl Bennerstedt Han börjar med att ta ett kort av motivet och gör sen en skiss med oljekritorna för att se hur färgerna ska vara. Placerar sedan in människor i bilden för att den ska bli mer levande. Efter detta tar oljemålningen vid. ( Inköpt i konstnärens ateljé) 24. Litografi Tigertango Konstnär: Madeleine Pyk Bildkonstnär och författare. Utbildad vid Konstfack och Kungliga konstakademin. Målar i naivistisk stil och använder ofta starka färger. Tigrar är ett favoritmotiv. Denna målning har hon skapat i samband med sin 80 års dag som inföll 24 februari i år. ( Inköpt på Hedenius konsthall) 25. Collage Lid Konstnär: Magdalena Béve Hon experimenterar med olika typer av collage. Hon blandar tidningspapper med pastellkritor och ibland även fotografier. Hennes collagemotiv skapas genom att hon river pappersbitar från mode och inredningstidningar och limmar sen dessa på syrafri kartong. I början var det mest blommotiv. I dag har hon lagt till huskompositioner i fantasi och verklighet, ibland med hjälp av akvarellfärg. ( Inköpt på Galleri P, Puckeln, Hornsgatan

7 Inköpt av Eva Pihlblad 26. Akvarell Slussen Konstnär: Morgan Johansson Tecknaren och konstnären Morgan Johansson ser sitt arbete som en dokumentation av vardagen och hans teckningar och akvareller visar såväl djur och människor som stadsmotiv. Morgan har under de senaste 20 åren hunnit med över 150 utställningar i Europa, USA och Indien. (Inköpt på Folk och Konst på Hornsgatspuckeln) 27. Gouache Kvällens sista dans Konstnär: Berndt Wennström Berndt Wennström arbetar i olja, gouache, med grafik och collage i mättade, mustiga färgskalor. Motiven är oftast människor i rörelse, på väg någonstans i vardagen. Berndt har sedan debuten 1970 haft ett flertal utställningar och finns representerad vid såväl, Nationalmuseum, som Norrköpings museum, Sundsvalls museum, Sveriges Riksdag, Kiruna stadshus, Västerås museum som Statens konstråd. (Inköpt på Folk och Konst på Hornsgatspuckeln) 28. Akvarell Vinterlandskap Konstnär: Ivan Stern Ivan Stern är född i St Petersburg 1977 men bor och är verksam i Sverige. Hans akvareller visar såväl landskap som stadsbilder i ett mjukt, smådisigt ljus. Han har hunnit ställa ut sina alster i såväl St Petersburg som Oslo och runt om i Sverige. (Inköpt på Folk och Konst på Hornsgatspuckeln) 29. Olja Mejan, Skeppsholmen Konstnär: Jan Runefelt Målare, tecknare grafiker. Stockholmsskildrare. Förutom olja/akryl arbetar han gärna i blandteknik med bl.a. bladguld eller slagmetall för att uppnå speglingseffekter i bilden. Jan har gått på Konsthögskolan och har haft många utställningar samt finns representerad på Moderna museet, Statens konstråd, Stockholms konstråd och bland kommuner och landsting. (Inköpt på Ekvall + Törnblom, Hornsgatan) 30. Gouache Paris Konstnär: Jan Lidsgård Jan Lidsgård, född 1952, bor och arbetare i Jönköping med olja och gouache. Jan är autoditakt och som motiv har han främst valt valt franska byar, Paris och även New York för sina färgfyllda och detaljrika målningar. Jan Lidsgård var senast med på Liljevalchs vårsalong. (Inköpt på Ekvall + Törnblom, Hornsgatan) Inköpare Kerstin Gustafsson 31. Olja Nattbild Konstnär: Svante Trottestam Född -73 i Uppsala, men bor i Stockholm idag. Svante har varit lärare på vår konstförenings kvällskurs i måleri de senaste åren. S. T. målar nästan uteslutande i olja. Måleriet koncentreras på skugg- eller ljus-spel av olika slag - ett tema som tillåter ett brett motivval. Svante är utbildad vid Domens Konstskola, Konstfack och vid City and Guilds of London Art School mellan 1994 och 2006 och han har deltagit vid ett flertal utställningar runt om i landet,

8 såväl samlingsutställningar som separatutställningar. 32. Målad betong Hundhuvud Konstnär: Annmarie Reich Annmarie Reich är den flyhänte illustratören som inte kan hålla händerna borta från cement, åtminstone om man får tro henne själv. Under trettio år har hon gjort illustrationer till ett flertal tidningar, bl a Amelia men arbetar numer ofta med cement som hon sedan målar motiv på med hjälp av akrylfärg. 33. Skulptur Aura Konstnär: BIP Britt-Ingrid Persson Britt-Ingrid Persson BIP, född 1938, är en av våra allra främsta svenska nu verkande skulptörer. Britt-Ingrid som är utbildad vid konstfack i Stockholm åren , öppnade under utbildningstiden egen ateljé och verkstad på Kungsholmen. Där arbetar hon med skulpturer och figurer i keramik och brons. Hon arbetar även i betong och andra tekniker. Hon har haft en mängd utställningar inom och utom landet och hennes konst finns representerad på ett flertal museer, bl a Moderna museet och Nationalmuseum. Hon har också gjort många offentliga utsmyckningar till t ex Sankt Görans sjukhus och på TV-huset i Stockholm finns 20 skulpturer av BIP. 34. Hålmönstrad kofta Konstnär: Pernilla Svenre Varmbeige alpackaull. Medium, kan bytas mot annan färg och storlek. Avslutade Konstfack Befinner sig i sin formgivning i gränslandet mellan konst och slöjd. Produktionsmässigt finns hennes verksamhet någonstans mellan konsthantverk och industri. Tidigt bestämde hon sig för att ha ett bra liv och det är därför hon t e x bara producerar i Sverige och bara samverkar med andra hon gillar. Drivs av en vilja att förstå vad som är genuint manligt och kvinnligt och hur vi möts just nu i vår verklighet. Hennes tröjor tillverkas på Gotland, stickas i stickmaskin av en person och sys sedan ihop av en annan. 35. Tuschmålning Bollilja Konstnär: Malin Björklund Ritar Tusch på akvarellpapper Utbildad på konstskolor i England och Danmark. Malin Björklund designar bland annat mönster för tapeter, tyg och kakel och målar också med tusch på akvarellpapper. Hon har även gjort specialbeställda tapeter, målade direkt på väggen. Malin Björklunds arbete och konstnärskap präglas av en stark känsla för färg, detaljer och komposition. Tillsammans med ett poetiskt anslag finns även en ursprunglighet och ett jordnära tilltal genom motivvalet av blommor och växtlighet. Originalen är målade med flytande tusch, pensel och vatten, blomstermotiven växlar från starkt till svagt- färgintensivt till försvinnande ljust. Bland uppdragsgivarna märks Borås Tapeter, Duka och Linum och hon har haft flera separatutställningar i Stockholm och dess omnejd av sina alster. Inköp av Marie Torstensson: 36. Metall Oljeljusstakar Patroner 2 st Konstnär: A Happ Silversmed. Han vill skapa föremål med rena linjer, där ytan känns tidlöst självklar.

9 August har utbildat sig på Hantverk och design, på Nääs fabriker i Tollered, Hantverksakademins lärlingsutbildning och sen varit lärling hos Sebastian Schildt Utställningar på Galleri Hagman Känsligt silver 2008, Fragment på Dalarnas Museum i Falun 2009 för att nämna några. Medlem i Galleri Hantverket. (Inköpt på Galleri Hantverket, Götgatan) 37. Skulptur i järn Studie i linser Konstnär: Mathias Wilson Mathias arbetar främst med klassiskt varmsmide, både som bruks och konstsmide. Han arbetar med metallens oförädlade form och låter det formas fritt i sitt arbete och lyfta fram järnets levande känsla. Lärling hos Stefan Åkerström på Corax Smide via Hantverksakademin. Medlem i Galleri Hantverket, har egen hemsida (Inköpt på Galleri Hantverket, Götgatan) 38. Koppar Förgylld skål 2 olika delar Konstnär: August Happ Silversmed. Han vill skapa föremål med rena linjer, där ytan känns tidlöst självklar. August har utbildat sig på Hantverk och design, på Nääs fabriker i Tollered, Hantverksakademins lärlingsutbildning och sen varit lärling hos Sebastian Schildt Utställningar på Galleri Hagman Känsligt silver 2008, Fragment på Dalarnas museum i Falun 2009 för att nämna några. Medlem i Galleri Hantverket. (Inköpt på Galleri Hantverket, Götgatan) 39. Akvarell Blå Blom Konstnär: Jane Barger Förberedande konststudier i måleri, teckning, kroki mm av Janina Luterek, Utbildning på Pernsbys /MB-konstskola under åren , Utställningar i Stockholm, på HS-salongen, Magasinet Juringe gård, Galleri Rosenhill, Grödinge och nu senast på Galleri Bergman. Hon arbetar i olika material och har som signum: Rytm och rörelse. Jane är medlem i Föreningen Svenska Konstnärinnor och i Nordiska Akvarellsällskapet. (Inköpt på Galleri Bellman av konstnären själv)

HS Konstförening Vinstlista konstutlottning den 22 maj 2014

HS Konstförening Vinstlista konstutlottning den 22 maj 2014 HS Konstförening Vinstlista konstutlottning den 22 maj 2014 1(6) 1. Olja Promenad med mormor Konstnär: Flors Iris Cedergren 199Annett Johansson 2. Blandteknik Hjulbenningens tecken Konstnär: Håkan Bull

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Tryck: Åtta.45, 2013 Våren 2014 Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Öppettider Tisdag - söndag kl 11.00-17.00 Entré 100:- Pensionärer/studenter

Läs mer

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekberg Keramik, måleri och skulptur Göteborgs Konstförening 10/5-1/6 INRE FÖRFLYTTNINGAR Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekbergs skapande ger en förnimmelse

Läs mer

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG?

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG? identiet VEM ÄR JAG? BILD & FORM SERIE ANNA-KARIN LIEDBERG ELLA KALOGRITSA Elever färglägger lerskulpturer med akvarellteknik. Kronbergsskolan, Lysekil BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

11 x 3. 24 mars - 28 mars 2016. Extra öppet alla påskdagar kl.12-16. Vernissage torsdag 24 mars kl:18-21

11 x 3. 24 mars - 28 mars 2016. Extra öppet alla påskdagar kl.12-16. Vernissage torsdag 24 mars kl:18-21 11 x 3 KONSTRUNDA PÅ KONSTHALLEN Rolf Ahlberg _ Karin Arvidsson Jan Engsmar _ Gunilla Falck _ Gert Hansson Göran Hermerén _ Bertil Petersson Birgitta Porutis _ Christer Svanberg Inger Weichselbaumer _

Läs mer

Katalog för konstutställning och konstutlottning den 25 maj 2016. Låneex.

Katalog för konstutställning och konstutlottning den 25 maj 2016. Låneex. Katalog för konstutställning och konstutlottning den 25 maj 2016 Låneex. 1 Akryl Skärgårdskväll Konstnär: Ewa Persson Ewa är journalist och arbetar på TCO:s webbtidning. Hon har målat sedan tonåren. Hon

Läs mer

Eva Bengtsson. liv fragile. 23 augusti - 19 oktober 2008

Eva Bengtsson. liv fragile. 23 augusti - 19 oktober 2008 1 Eva Bengtsson liv fragile 23 augusti - 19 oktober 2008 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Långö, västgötaslätten i juli 2008 Dallrande heta dagar, natten ger svalka. Törst, efter vatten och hav

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006. Solveig Asplund, Jukka Nyström och Geert Weggen

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006. Solveig Asplund, Jukka Nyström och Geert Weggen Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006 Solveig Asplund, Jukka Nyström och Geert Weggen Konsert: 14.30 15.00, Sounds of Nature med Geert Weggen Solveig Asplund, Bispgården Jag

Läs mer

Peter Hahne. Hav och land. 23 augusti - 12 oktober 2014

Peter Hahne. Hav och land. 23 augusti - 12 oktober 2014 Peter Hahne 1 Omslag I & IV; Utan titel. Triptyk, blandteknik, ca 120x220 cm, 2014. Omslag II & III; Arbetsskisser för målningarna Alla Hav I - VII. Peter Hahne Hav och land 23 augusti - 12 oktober 2014

Läs mer

Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda

Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda OPEN - EN SALUHALL FÖR DESIGN OCH KONSTHANTVERK Det hela började i en potatislada i Båstad. I en lada full av sättpotatis formulerades idéen om en sommarbutik

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah Textilia Textilia Huset med balkongerna Hamngatan 27 Svôlte Street 29 A Lekstugan Farstubron Lilla Fönstret Stora fönstret Hus från Pengsjö Mormor Lisa Klass 3 C examen Din för evigt Tills döden skiljer

Läs mer

elk - Evalena Karlsson Konstinriktning: Måleri i akvarell och akryl. Foto.

elk - Evalena Karlsson Konstinriktning: Måleri i akvarell och akryl. Foto. I mina akvareller samtalar jag med färgen, den beter sig och har sitt eget språk. Vi kommer tillsammans överens om ett uttryck. Tema jag inte kan lämna är tystnad och miljö. Mina akryler arbetar med rörelse,

Läs mer

VERKSTÄDER 2016-2017

VERKSTÄDER 2016-2017 VERKSTÄDER 2016-2017 VERKSTADSUNDERVISNING VID BILDKONSTSKOLAN FÖR BARN OCH UNGA Verkstäderna är fördjupade studier enligt läroplanen. Verkstadsundervisningen är främst avsedd för elever som har avlagt

Läs mer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Kerstin Dahl Norén Medverkar med konstverket Vintergatan har sin gång i diabas Jag är skulptör och konstnär från Borås och mina

Läs mer

-Det ryker, det fräser, det brinner!

-Det ryker, det fräser, det brinner! -Det ryker, det fräser, det brinner! Signe Persson Melin om Gråsippa, debuten i aluminium. - Äntligen har jag hittat rätt material till den här formen. Signe Persson Melin hade prövat att göra sippformer

Läs mer

BRODERIER från 50- och 60-talen

BRODERIER från 50- och 60-talen 22 november 2015 3 januari 2016 BRODERIER från 50- och 60-talen VÄLKOMMEN ATT UPPTÄCKA ETT FÄRGSPRAKANDE KULTURARV! Under de senaste årens retrotrend har 50- och 60-talens formgivning kommit i ropet.

Läs mer

Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas.

Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas. Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas. 1989 startade jag Nordiska Akvarellsällskapet tillsammans med bl a Arne Isacsson,

Läs mer

LaM. Utsmyckning. Konstnärscentrum-Mitt. kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654. Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland

LaM. Utsmyckning. Konstnärscentrum-Mitt. kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654. Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland LaM Utsmyckning Konstnärscentrum-Mitt kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654 Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland Jag bor i Bergslagen. Omgivningen består av skog, sjöar, korpen

Läs mer

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning enit - kulturtidningen i väst av 6 2012-11-27 15:22 Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning Galleri Imma, Mariestad - pågår till

Läs mer

Kort om Georgianna Kralli

Kort om Georgianna Kralli Kort om Georgianna Kralli Född i Grekland, utbildad på Atens Konstakademi. Sedan 1986 bosatt i Västerås. Måleri i olja och akryl och skulptur i lera, glas och stål, m.m. Representerad i flera länder, Museer,

Läs mer

Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga

Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga Rolf Thelander EMALJ Att skapa ett konstverk, är nära det omöjliga ROLF THELANDER 14 Man skulle kunna kalla honom streckets mästare. Men själv tycker Rolf Thelander att han har mycket kvar att utforska

Läs mer

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02 Porträtt Detta är ett utlåningsmaterial från Falsterbo konsthall på tema porträtt. Syftet med mappen är inspirera till att betrakta, upptäcka, prata och skapa. Det finns inget rätt eller fel, bara oändliga

Läs mer

Påskpaus på Åland 6-9 april

Påskpaus på Åland 6-9 april Mariehamn, Åland 29 mars 2012 Påskpaus på Åland 6-9 april En påskpaus på Åland innebär ett program för alla sinnen. Du kan ta del av ett brett kulturellt utbud som innehåller såväl konst, musik och teater

Läs mer

Nr 2 Eva Helin Henriksson Musslestigen 4 0709-201944 Oljemålningar. Nr 4 Hans Söderberg

Nr 2 Eva Helin Henriksson Musslestigen 4 0709-201944 Oljemålningar. Nr 4 Hans Söderberg KORREKTUR NR 3 2016 Fotö Nr 1 Leif Rosén Sjöbod i gamla hamnen 0762-109001 www.leifrosen.se Akvareller Nr 2 Eva Helin Henriksson Musslestigen 4 0709-201944 Nr 3 Britt Marie Alexandersson Stora vägen/egnahemsvägen

Läs mer

www.ockero.se/konstvagen

www.ockero.se/konstvagen Konstrundan i Göteborgs norra skärgård - Öckeröarna 2016 www.ockero.se/konstvagen HELGEN 6-7 AUGUSTI KL 10-18 Besök 98 konstnärer, hantverkare & slöjdare Fotö Nr 1 Leif Rosén Sjöbod i gamla hamnen 0762-109001

Läs mer

Anders Sandström och Göran Dalhov. -skulptur, målningar och illustrationer.

Anders Sandström och Göran Dalhov. -skulptur, målningar och illustrationer. Anders Sandström och Göran Dalhov -skulptur, målningar och illustrationer. Naturhistoriska riksmuseet presenterar två naturkonstnärer som har motivval och artistiskt mångsysslande som gemensam nämnare.

Läs mer

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Arkitektens bästa tips inför HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Tony Sundberg, arkitekt SAR/MSA på Sävsjö Trähus, om hans bästa

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

Konsten, prylarna och alltdäremellan - Ida Överby, design och konsthantverk

Konsten, prylarna och alltdäremellan - Ida Överby, design och konsthantverk 1 Kultur- och fritidsförvaltningen Rolf Johanson Kultur- och fritidschef 08-532 59915, rolf.johanson@salem.se Pressmeddelande 2015-09-17 Konsten, prylarna och alltdäremellan - Ida Överby, design och konsthantverk

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Konsthantverkets Dag. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Konsthantverkets Dag. textilkonstnär katrin bawah Pressinformation 200 Lukta, vrida, vända, lyssna, lära, prova, smaka, fråga, känna, veta, kliva på och möta... Välkommen till en upplevelse för alla sinnen i öppna ateljéer; museer, butiker och gallerier

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET,

INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET, INSPIRATIONSMATERIAL,FÖR,SKOLOR, HÖSTEN,2013, ZANDRA,AHL, FAMILY,OUTLET,, Gustavsbergs Konsthall Gör gruppen sitt första besök på en konsthall eller är det vana vid konsthallar och museum? Det kan vara

Läs mer

ligurisk väg Nathalia Edenmont

ligurisk väg Nathalia Edenmont Nathalia Edenmont 1 ligurisk väg Vägen till bilden kan vara lång och omständlig. Resor kräver sin man. Ibland behöver man bara gå runt hörnet. Jag har bott och arbetat i södra Frankrike, Languedoc, i 32

Läs mer

zorngården en oas mitt i mora

zorngården en oas mitt i mora program 2016 zorngården en oas mitt i mora Året runt Att stiga in i Zorngården, makarna Anders och Emma Zorns hem, är som att förflyttas tillbaka i tiden etthundra år. Zorn gården är ett närmast orört

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i FORMULÄR FÖR KONSTNÄRER.

Läs mer

#126 2015.06 LIV. - stycken. Eva Bengtsson Håkan Elofsson Carsten Regild. Besvärjelser åt livet

#126 2015.06 LIV. - stycken. Eva Bengtsson Håkan Elofsson Carsten Regild. Besvärjelser åt livet #126 2015.06 LIV - stycken Besvärjelser åt livet Eva Bengtsson Håkan Elofsson Carsten Regild 1 Eva Bengtsson Håkan Elofsson -stycken Carsten Regild 24 oktober - 13 december 2015 2 3 Besvärjelser åt Livet

Läs mer

PÅSKRUNDAN. Sjöbo 2016 MED KARTA. www.kulturisjobobygden.se

PÅSKRUNDAN. Sjöbo 2016 MED KARTA. www.kulturisjobobygden.se PÅSKRUNDAN Sjöbo 2016 MED KARTA www.kulturisjobobygden.se 1 Samlingsutställning på Övedskloster Öppet: 25-27/3 kl. 10-17 Adress: Harlösavägen 585-15 i Öved Sjöbo har ett stort och brett utbud av kulturella

Läs mer

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur Kulturen Text: Karin Schönberg Foto: Viveca Ohlsson och Lars Westrup FÖREMÅLEN OMKRING OSS handlar om föremålens designhistoria under 1900- talet.

Läs mer

KONST AKTUELLT DALSLAND

KONST AKTUELLT DALSLAND 17 KONST AKTUELLT DALSLAND AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 16/3 12/5 2013 Ingrid Vang Nyman/Saltkråkan AB HON var ASTriDS favoritillustratör»människors land«ingrid Vang Nyman

Läs mer

Hej, Nina! Här kommer min ansökan : Till utställningsgruppen Galleri Moment

Hej, Nina! Här kommer min ansökan : Till utställningsgruppen Galleri Moment Hej, Nina! Här kommer min ansökan : Till utställningsgruppen Galleri Moment Hej, det skulle vara roligt att ställa ut i Ängelholm, eftersom jag de senaste sex åren blivit mer och mer bekant med staden

Läs mer

Stadens butiker och konstnärer i skön förening

Stadens butiker och konstnärer i skön förening Festligt Stadens butiker och konstnärer i skön förening Gör din egen konstrunda! juni- september 0 Har du frågor frågor om Galleri Skara kontakta Johanna Andersson, kultursekreterare. Telefon 0-0 E-post:

Läs mer

I samarbete med Funäsdalen Berg & Hotell samt Studieförbundet Vuxenskolan

I samarbete med Funäsdalen Berg & Hotell samt Studieförbundet Vuxenskolan Ull & fjäll 2015 Funäsdalen En fjällvistelse med hantverkskurser för dig, och möjlighet till natur-och kulturupplevelser med familj och goda vänner. Lördag 8 augusti till torsdag 13 augusti 2015 Mer info

Läs mer

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26

080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 2008-09-26 080925 Nya svenska frimärken Senast uppdaterad 20080926 Små, små texter på nya frimärken Inlagt 27/9 2008 När jag var på HOLMEX08 så pratade jag med Mats på Posten Frimärken om Socker Conny och hans devis

Läs mer

FILOSOFISKA RUM. Norrgavels grundare Nirvan Richter inspireras av Japan. Sid 06. Nu ångrar jag nästan att jag har instagrammat så mycket därifrån.

FILOSOFISKA RUM. Norrgavels grundare Nirvan Richter inspireras av Japan. Sid 06. Nu ångrar jag nästan att jag har instagrammat så mycket därifrån. LÖRDAG 4 JUNI 2016 VÄLKOMMEN IN sid 2 Lotta Ringdahl håller koll på nyheterna i Designstockholm. ANTIKSKOLAN sid 11 Norska formgivaren Grete Prytz Kittelsen förnyade emaljkonsten. Nu ångrar jag nästan

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

E K E T O R P S S K A T T E N. en silverskatt från vikingatiden

E K E T O R P S S K A T T E N. en silverskatt från vikingatiden E K E T O R P S S K A T T E N en silverskatt från vikingatiden Skatten hittas År 1950 plöjde en bonde sin åker vid Eketorp utanför Fjugesta väster om Örebro. Något fastnade i hans plog. Det var två flätade

Läs mer

FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil. Bildknyppling. "Fontän Pragbarock" 1998.11.0791

FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil. Bildknyppling. Fontän Pragbarock 1998.11.0791 FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil Bildknyppling "Fontän Pragbarock" 1998.11.0791 Catarina Appelgren Göteborg Universitet LSK År 1 Mars 2015 1 Innehåll Varför valde jag bildknyppling?...

Läs mer

YTGRÄNSER. Filippa Arrias

YTGRÄNSER. Filippa Arrias YTGRÄNSER Filippa Arrias 5 maj - 3 juli 2005 1 Cloth, 2005. Olja på duk, 180x600 cm. Katalog nr 63 i en löpande serie utgiven sedan 1994. En förteckning av tidigare utställningar och kataloger finns på

Läs mer

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh Illustration: Malin

Läs mer

förslag till en platsspecifik konstnärlig gestaltning Astrid Göransson molkom2014.wordpress.com

förslag till en platsspecifik konstnärlig gestaltning Astrid Göransson molkom2014.wordpress.com förslag till en platsspecifik konstnärlig gestaltning Astrid Göransson molkom2014.wordpress.com INNEHÅLL 2 3 6 11 15 16 inledning Träden talar fröken Onödig Molkom 2014 genomförande kontakt 1 INLEDNING

Läs mer

bror hjorths hus konstpedagogiskt program 2013 bror hjorths hus konstpedagogiska program 2013

bror hjorths hus konstpedagogiskt program 2013 bror hjorths hus konstpedagogiska program 2013 konstpedagogiska konstpedagogiskt bror program program hjorths 2013 2013 hus bror hjorths hus bror hjorths hus Upplev, skapa och kommunicera Konstpedagogiken i Bror Hjorths Hus vänder sig till grupper

Läs mer

Rydbergsbilder. Den 28 september 1895, en vecka efter Rydbergs död, presenterades hans bild på omslaget av Ny Illustrerad Tidning.

Rydbergsbilder. Den 28 september 1895, en vecka efter Rydbergs död, presenterades hans bild på omslaget av Ny Illustrerad Tidning. Veritas 27(2011) s. 57-64 Rydbergsbilder Den 28 september 1895, en vecka efter Rydbergs död, presenterades hans bild på omslaget av Ny Illustrerad Tidning. 57 Tore Lund Originalet var just det fotografi

Läs mer

KONST AKTUELLT DALSLAND 2AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 30/5 26/7 2009. Kristina Anshelm

KONST AKTUELLT DALSLAND 2AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 30/5 26/7 2009. Kristina Anshelm KONST AKTUELLT DALSLAND 2AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 30/5 26/7 2009 Kristina Anshelm OM DE SOM KAN FLYGA Och KVITTRA»Fåglar, det gör jag när jag inte har några andra idéer«säger

Läs mer

GRAFICA NATURAE. Mia Malmlöf Catharina Warme Gunilla Widholm Ulrika Christell Anna Nordin Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén

GRAFICA NATURAE. Mia Malmlöf Catharina Warme Gunilla Widholm Ulrika Christell Anna Nordin Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén GRAFICA NATURAE Mia Malmlöf Catharina Warme Gunilla Widholm Ulrika Christell Anna Nordin Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén Mia Malmlöf f. 1954 1979 1984 utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. 1984

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

ANNA EGGERT Kabelgatan 15 B 41457 Göteborg Mobil 073 / 210 46 00 anna.eggert@telia.com www.annaeggert.se

ANNA EGGERT Kabelgatan 15 B 41457 Göteborg Mobil 073 / 210 46 00 anna.eggert@telia.com www.annaeggert.se ANNA EGGERT Kabelgatan 15 B 41457 Göteborg Mobil 073 / 210 46 00 anna.eggert@telia.com www.annaeggert.se CV STUDIER Sunderby fhsk 1974-75, Nyckelvikskolan 1975-76 HDK Göteborg avd för Textil konst MA 1978-83

Läs mer

Välkommen på ateljébesök!

Välkommen på ateljébesök! 2013 ÖCKERÖARNA - GÖTEBORGS NORRA SKÄRGÅRD Välkommen på ateljébesök! Se 84 olika konstuttryck på Björkö, Fotö, Hyppeln, Hönö, Rörö och Öckerö HELGEN 3-4 AUGUSTI KL 10-18 Fotö Nr 1 Leif Rosén Sjöbod, gamla

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 8 Fredag 12 mars 2010. utvecklingschef i Piteå kommun. Vind-snurror ger tusen nya jobb i Piteå

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 8 Fredag 12 mars 2010. utvecklingschef i Piteå kommun. Vind-snurror ger tusen nya jobb i Piteå LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 8 Fredag 12 mars 2010 NORRBOTTEN Vind-snurror ger tusen nya jobb i Piteå Regeringen har sagt ja till att bygga 1 100 vind-kraftverk i Piteå kommun. -Det är ett av världens största

Läs mer

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén 20 Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén Den här fjärilen har dött, men den hamnade i ett finare land. Olivia som har målat fjärilen går i ettan på Bergaskolan och hon vet vad bildskapande handlar om. På Bror

Läs mer

Arbetsprover för sökande till Beckmans Designhögskola 2012 Visuell kommunikation 180 p

Arbetsprover för sökande till Beckmans Designhögskola 2012 Visuell kommunikation 180 p Visuell kommunikation 180 p Varje uppgift ska monteras på pannå i högst A3-format och tydligt märkas med uppgiftens nr, ditt namn och telefonnummer. Arbetsprover, och övriga merithandlingar ska skickas

Läs mer

KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009

KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009 KONST AKTUELLT DALSLAND 3AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 1/8 27/9 2009 Stanislaw Zoladz (bilden är beskuren) VINTRIGT DALSLAND FÅNGADE HANS BLICK Ljuset är viktigast, förklarar

Läs mer

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara I sina egna verk döljer Aida Chehrehgosha ingenting. Och inom henne finns mycket svärta. Men inte bara när hon gör reklamjobb dyker lekfullheten upp. Och glädjen som också bor i henne. Möt en kontrasternas

Läs mer

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars Utställningstider 2011 5 mars 20 mars Amatörvinnarna 2009, Höglandet 26 mars 10 april Matz Nordell, Kalmar 12 november 27 november Åsa Lindsjö och Kristina Karlsson, Nässjö 10 december 8 januari (2012)

Läs mer

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT Konstnär som arbetar med måleri och flerdimensionella arbeten och installationer. Konstnär inspirerad

Läs mer

Så har det hänt igen ännu en lantras har hittats!

Så har det hänt igen ännu en lantras har hittats! Så har det hänt igen ännu en lantras har hittats! De senaste svenska lantrasresterna som har återfunnits kommer alla från vår nordligaste landsända. Lappgetter från Fatmomakke och Vilhelmina, en fjällnära

Läs mer

NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING

NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING Augusti 2009 NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING TRIUMF kallar designerduon Broberg & Riddarstråle sin ved- och tidningssamlare. Triumf är inspirerad av en klassisk förlaga men gjord för att passa nutidens

Läs mer

KONST AKTUELLT DALSLAND 5AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 20/3 9/5 2010

KONST AKTUELLT DALSLAND 5AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 20/3 9/5 2010 KONST AKTUELLT DALSLAND 5AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 20/3 9/5 2010 Astrid Göransson (bilden är beskuren) nästan som en i familjen Möt konstnären Astrid Göransson som av

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

SVEA RIKE. En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015

SVEA RIKE. En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015 SVEA RIKE En musikal utan dess like År 4, Kinnarpsskolan, HT 2015 PRESENTATIONSVISA 1. Vi vill här presentera för Er ett avlångt land, som har rätt många delar, vi kommer hand i hand. Här nere, där bor

Läs mer

Luft och Lager Anders VVallin

Luft och Lager Anders VVallin Luft och Lager Anders VVallin Målningar 2014 Luft och Lager Anders VVallin Målningar 2014 www.awallin.se Omslag: I S. D u k 6 0 x 6 0 c m Baksida: S I K T. A k r y l g l a s 1 0 0 x 1 0 0 c m Text: Dan

Läs mer

VACKRA SMYCKEN AV LIM

VACKRA SMYCKEN AV LIM VACKRA SMYCKEN AV LIM Magisterexamen Rapport av Klara Schmidt Ädellab/Metallformgivning, Konstfack 2005 Handledare: Aurél Schiller 1 Den här rapporten visar mitt sätt att arbeta när jag undersöker materialet

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Lördag 4, kl 13.00 Höstsalongen invigning av Värmlands konstförenings 73:e konstsalong Entré 40 kr. Årskort=Fri entré

Lördag 4, kl 13.00 Höstsalongen invigning av Värmlands konstförenings 73:e konstsalong Entré 40 kr. Årskort=Fri entré Evenemangslista OKTOBER 2008 Lördag 4, kl 13.00 Höstsalongen invigning av Värmlands konstförenings 73:e konstsalong Söndag 4, kl 14.00 Höstsalongen visning av konstvetare Anna Skoglund. Onsdag 8, kl 18.00

Läs mer

Projektmaterial BILD MÖTER TEXTIL METODER I TEXTIL FORMGIVNING. Löftadalens folkhögskola

Projektmaterial BILD MÖTER TEXTIL METODER I TEXTIL FORMGIVNING. Löftadalens folkhögskola Projektmaterial BILD MÖTER TEXTIL METODER I TEXTIL FORMGIVNING Löftadalens folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

Mia Malmlöf-Hägg Catharina Warme Hellström Gunilla Widholm Carlsson Ulrika Christell Anna Nordin Skoog Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén

Mia Malmlöf-Hägg Catharina Warme Hellström Gunilla Widholm Carlsson Ulrika Christell Anna Nordin Skoog Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén GRAFICA NATURAE Mia Malmlöf-Hägg Catharina Warme Hellström Gunilla Widholm Carlsson Ulrika Christell Anna Nordin Skoog Elisabeth Ödmann Ulrika Thorén Mia Malmlöf-Hägg f. 1954 1979 1984 utbildad på Kungliga

Läs mer

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Svenska Direkt består av en grundbok och två studieböcker. I studieböckerna ges möjlighet till såväl extra träning

Läs mer

BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier

BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier Broderi Frukt Gunilla Fransén, bilden är beskuren BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier 21 23 oktober i Linköping Föreläsningar, workshops och utställningar en mötesplats för alla broderiintresserade På

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2015

EKERUM KONSTHALL 2015 EKERUM KONSTHALL 2015 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 23 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

KONST AKTUELLT 26DALSLAND

KONST AKTUELLT 26DALSLAND KONST AKTUELLT 26DALSLAND AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM 23/5 12/7 2015 Anna Fjällbäck»Pippi« »EVIGHETENS NÄRVARO I ÖGONBLICKET«Ja, jag har alltid varit mycket intresserad

Läs mer

Resmålet för dina sinnen

Resmålet för dina sinnen Sveriges vackraste park 2007 Stora turismpriset 2007 FIRAR MED GULDKANT 2009 Resmålet för dina sinnen För dig som vill uppleva och lära mer om trädgård, natur, konst, hantverk och mat eller bara vill göra

Läs mer

.. LIVIA OBERG PORTFOLIO

.. LIVIA OBERG PORTFOLIO LIVIA OBERG PORTFOLIO curriculum vitae UTBILDNING Tekn. kand. Möbeldesign, Carl Malmsten Furniture 2013-2016 Studies, Linköpings Universitet, Stockholm Trä - Form & Design, Nyckelviksskolan, Stockholm

Läs mer

Den gåtfulla bronsåldern Lärarhandledning

Den gåtfulla bronsåldern Lärarhandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla olika sorters instuderingsmaterial

Läs mer

Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009.

Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009. Jennifer Forsberg. Ekeskolan i Örebro, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn/utomhusgestaltning. Färdigställt hösten 2009. Projektledare: Marianne Jonsson/Statens konstråd En liten berättelse

Läs mer

Hantering av konst. Gotlands kommun. Revisionsrapport 2010-12-16. Ramona Numelin

Hantering av konst. Gotlands kommun. Revisionsrapport 2010-12-16. Ramona Numelin Hantering av konst Gotlands kommun Revisionsrapport 2010-12-16 Ramona Numelin Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och revisionsfråga... 3 Revisionsfråga... 3 3. Metod... 3 4. Kommunfullmäktiges

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006. Eva "Ziggy" Berglund och Eeva Liisa "Illi" Holappa Jonsson

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006. Eva Ziggy Berglund och Eeva Liisa Illi Holappa Jonsson Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 18 25 mars 2006 Eva "Ziggy" Berglund och Eeva Liisa "Illi" Holappa Jonsson Eva "Ziggy" Berglund, Stockholm Ziggy är född 1962 och uppvuxen i Stockholm,

Läs mer

Fristad vecka tre 2011

Fristad vecka tre 2011 Fristad vecka tre 2011 Nu fortsätter arbetet med hörnskåpet. Hörnlist sätts in. Hyllplan Överstycket med list Dörren får även ett lås och låsbricka. Nu är det färgsättning som återstår. För att få lite

Läs mer

Söka och undersöka - rum

Söka och undersöka - rum Rapport Kandidatarbete Söka och undersöka - rum Linnea Nordin Inredningsarkitektur & Möbeldesign DKK Konstfack 2013-05-28 Professor: Jonas Osslund Kursledare: Karin Tyrefors Handledare: Åsa Conradsson

Läs mer

Viktoriaskolans kursplan i Bild I år F arbetar eleverna med:

Viktoriaskolans kursplan i Bild I år F arbetar eleverna med: I år F arbetar eleverna med: År F bildkonstnärer och deras verk. - de vanligaste färgernas namn - olika material såsom kritor av olika slag, vattenfärg, tyg, garn och lera - träna på att använda sax och

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv!

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Tiden är här när kvällarna är lite ljusare och längre, tiden när solen värmer och vi mer än gärna vistas ute i naturen igen. Det är lätt att glömma

Läs mer

Köksdörrmodeller. Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire

Köksdörrmodeller. Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire Köksdörrmodeller Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire Pärmen: nedre skåp i ek/fransk valnöt och övre skåp i målad MDF-lucka från Kensapuus sortiment. Hov, vitlackad björk. 2 NW DOOR modeller

Läs mer

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 VÄLKOMMEN TILL BROR HJORTHS HUS Bror Hjorths (1894-1968) röda trähus i Kåbo är ett litet men innehållsrikt konstnärsmuseum. Här hade konstnären sitt hem och

Läs mer

REFLEKTION ÖVER DEN EGNA KUNSKAPSUTVECKLINGEN

REFLEKTION ÖVER DEN EGNA KUNSKAPSUTVECKLINGEN REFLEKTION ÖVER DEN EGNA KUNSKAPSUTVECKLINGEN Av Rickard Norstedt I&D åk 2 Jag som flera andra av deltagarna i kursen har ganska mycket skissande med mig från början, jag har varit intresserad av egentligen

Läs mer

Utan blommor dog mammutarna ut

Utan blommor dog mammutarna ut Krönikan är en kortare typ av tidningstext där en krönikör för fram sina egna åsikter och tankar i ett dagsaktuellt ämne. De flesta stora tidningar och tidskrifter publicerar flera krönikor inom olika

Läs mer