KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21"

Transkript

1 Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Tid: Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närv: Peter Haasma Ordförande Lars Bäckström Ossian Ernvik Rolf Nilsson Marta Ekman Peter Warström Reumatikerna Björn Nyström Tekniska nämnden Marianne Cordes Kulturnämnden Gert Cordes Miljö- byggnadsndn Birgitta Grafström Socialnämnden Övriga: Inger Stork-Nilsson Elöverkänsligas för. Kenneth Henningsson Handikappkonsulent Carin L Andersson Sekreterare Anmält förhinder: Justerare: Bosse Pettersson, Louise Hamilton, Inga-Lill Röhr, Mats Hahne, Maria Gunnarsson och Anneli Eriksson Marianne Cordes Justering: Onsdagen 19 oktober kl Paragrafer: Inger Stork-Nilsson, Elöverkänsligas förening Inger Stork Nilsson berättar om hur det är att vara elöverkänslig. Hon är överkänslig för all el. Det är ett helvete att leva med elallergi, man är avstängd från all social samvaro. Det är svårt att hitta lämplig bostad. Att ha data eller TV på stand by ger strålning hela tiden. Utbytet av elmätarna som skett var inte bra. Vid kontakt med energiverket har de fått bra hjälp därifrån. Det finns elöverkänsliga i Sverige, troligen fler. Elöverkänsligas Riksförbund får 1,8 Mkr från Staten. I Kristinehamns kommun finns 25 elöverkänsliga. Symptom vid elallergi: Brinner i huden, hjärtat slår hårt, man blir torr mm. Inger berättar att hon inte lyssnat på radio sedan Fråga uppkommer om det inte finns någon möjlighet till bostadsanpassningsbidrag?det är svårt att få någon hjälp. Ordföranden tackar för den intressanta informationen.

2 Kommunala Handikapprådet (KHR) Mötets öppnande Ordföranden öppnar mötet. 64 Val av justerare Att jämte ordföranden justera protokollet väljs Marianne Cordes. 65 Godkännande av ärendelista Ärendelistan godkänns. 66 Föregående protokoll Protokoll från KHR godkänns och läggs till handlingarna. 67 Projektet Rätt stöd till arbete I mail från Marianne Rönnersten meddelas att hon ingår i ett nystartat projekt Rätt stöd till arbete. Det ska handla om att hitta och förmedla bra metoder för hur kommuner kan jobba för att få ut personer med funktionsnedsättning i arbete. Kristinehamn har rekommenderats som en bra kommun i dessa frågor. Handikappkonsulenten tycker det finns alla anledning att gå in i detta projekt, som verkar intressant. Antalet arbetsföra med funktionshinder är idag lika stort som för 20 år sedan. Arbete för personer med funktionsnedsättning..bilaga 67. KHR beslutar på förslag av arbetsutskottet Att deltaga i projektet. 68 Uppföljning av verksamhetsplan AU gick igenom verksamhetsplanen för 2011 och följande antecknades: Rådet ska bevaka att kommunens nämnder och styrelser, i allt sitt arbete, väger in funktionsnedsattas synpunkter och behov. Detta sker genom nämndernas representanter i KHR. Rådet ska under 2011 inventera att målet om att enkelt avhjälpta hinder skall vara undanröjda före 2010 års utgång. Ominventering sker. Kommunstyrelsen har tyckt att jämställdhet och mångfald ska tas i akt. Mångfald ska innehålla FN-konventionens 50 punkter Därför ska rådets ledamöter, inom sin respektive nämnd och förvaltning, se till att arbetet med att inkludera FN-konventionen om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning, tas in i sina reglementen och styrdokument. Kenneth anser att inget särskild dokument ska behövas. Ska in i ordinarie styrdokument. KHR beslutar på förslag av arbetsutskottet Att anmoda respektive nämndledamot att ta med till nämnderna.

3 Kommunala Handikapprådet (KHR) forts Rådets ledamöter bör under året delta vid något av HSV:s möten. Inga-Lill Röhr efterfrågar datum för mötena. Peter Haasma ordnar detta. Rådet kommer vid något tillfälle att finnas i Framtidsrummet. Då Framtidsrummet ej längre fungerar kommer detta att tas bort i nästa verksamhetsplan. Beträffande Inga-Lill Röhrs motion om lättläst information jobbar informatör Angelica Klarenfjord med detta. 69 Ärenden från vill ta del av ritningar mm vid handikappanpassning (T-slingor) mm före igångsättandet De är även villiga att ställa upp som granskningsgrupp. Kenneth Henningsson har pratat med stadsbyggnadskontoret om detta och de är positiva. Möjlighet att delta på byggsamråd, ta del av ritningar mm. KHR beslutar Att stödja detta samarbete. 70 Julbord Handikappkonsulenten föreslår att även i år inbjuda KHR:s ledamöter till julbord. KHR beslutar Att ge Kenneth Henningsson och Carin L Andersson i uppdrag att jobba vidare med detta. 71 Uranus matsal Kenneth rapporterar att vid invigningen av Uranus matsal upptäcktes en del brister, bl a ingen kontrastsättning, inget ledstråk mm. Kenneth har beställt en tid hos Urban Eriksson för diskussion. 72 Inventering av vissa hållplatser för stadsbussarna Kenneth Henningsson och Agneta Köhler har inventerat vissa busshållplatser, bl a två vid garnisonen. Kenneth meddelar på KHR-mötet att den ena redan är åtgärdad. 73 Uppdatering av tillgänglighetsguiden Rebecka Jageberg har jobbat 14 dagar med uppdatering av tillgänglighetsguiden. 37 uppdateringar har gjorts. 74 Tillsyn i hela kommunen vad gäller nedhängande grenar, yviga buskar mm (miljö- och byggnadsförvaltningen)

4 Kommunala Handikapprådet (KHR) forts KHR beslutade , 47, att efter positivt besked från Miljö- och Byggnadsnämnden och tekniska nämnden gå ut i NKP med ett meddelande om detta. Kenneth har pratat med Stadsbyggnadskontoret och meddelandet ska även undertecknas av KHR. 75 Policy för trottoarpratare Handikappkonsulenten informerar om att beträffande policyn för trottoarpratare så har Degerfors kommun troligen dragit sig ur på grund av brist på pengar och Karlskoga har inte fattat beslut ännu. Offert finns från Sweco vilken Tekniska nämnden fattat positivt beslut om. Offerten gäller Kristinehamn, Karlskoga och Degerfors kommuner. 76 Tillgänglighetsanpassning av perrongerna vid Resecentrum Hösten 2010 gicks miljön på Resecentrum igenom med Trafikverket. Kenneth var med och en del brister upptäcktes. Bland annat saknas ledstråk. Beträffande biljettautomaterna kommer man inte intill dem med rullstol. Picturerade informationssymboler finns. 77 Peppar, peppar, så minskar vi olyckor bland seniorer MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har utlyst fredagen den 30 september som 2011 års kampanjdag. För att peppar, peppar skall bli framgångsrikt är det lokala engagemanget det viktigaste. Kampanjmaterial: Livsstilsmagasin, tipsfrågor, affischer, förslag till lokala pressmeddelanden mm. I Kristinehamns kommun är det Kenneth Henningsson som hållit i arrangemanget. De lokala pensionärsföreningarna har stått utanför affärer och delat ut Tidningen Vital. Seminarium anordnades i matsalen Uranus. De medverkande var Friskvården i Värmland, Polisen. Fixartjänst, Syn- och hörselinstruktören samt distriktssköterska. Ossian Ernvik pratade 5 minuter. Volontärer stod för fika under eftermiddagen till självkostnadspris. Annons infördes i NKP måndagen den 26 september och fredagen den 30 september. 78 Svar på skrivelsen till Region Värmland Region Värmlands styrelse tillskrevs angående behovet av regionalt ansvarig för frågor som berör personer med funktionsnedsättning i Värmlands län. Svar på denna skrivelse, daterad , har inkommit. Följande svar framgår av skrivelsen: De frågor och synpunkter som det Kommunala Handikapprådet påtalar är en angelägen fråga för hela länet. Region Värmland gör dock bedömningen att denna fråga inte ingår i förbundets nuvarande uppdrag.

5 Kommunala Handikapprådet (KHR) forts Självfallet är regionstyrelsen beredd att ompröva sitt ställningstagande om kommunerna ger Region Värmland ett sådant särskilt åtagande och då även anvisar gemensam kommunal finansiering av uppdraget. 69 Föreningssamtalen inför Handikappkonsulent Kenneth Henningsson meddelar att anslagen till föreningar har ökats med kr och kr budgeterats som ett engångsanslag. På föreningsrådets möte den 30 september deltog kommunalråden Åke Thörnesjö och Anne- Marie Wallouch och då kom frågan upp om tillsättande av Föreningskonsulent. Kenneth påtalar att det kan vara lämpligt att anställa en person med funktionshinder på dennas post. AU:s ledamöter kommer att delta på föreningssamtalen. Följebrev och blankett för ansökan om föreningsanslag skickas ut till föreningarna den 14 oktober. Samtalen kommer att äga rum vecka 44. Rapporter från Nämndledamöterna 70 Birgitta Grafström, Socialnämnden Informerar om namnbytet från IFO/Omvårdnadsförvaltningen till Socialförvaltningen. Birgitta + några andra i SN reserverade sig mot detta beslut och tyckte det skulle heta Omvårdnadsförvaltningen. Gert Cordes, Miljö- och Byggnadsnämnden Inget att rapportera. Marianne Cordes, Kulturnämnden Det pratas mycket om tillgänglighet i Kulturnämnden. Christinateaterns ombyggnad, ordentlig ramp mm. Wahlundsgårdens aktivitetshus. Kvadraten ute på Marieberg med koppling till Konstmuseum. Kenneth: Christinateaterns café, ramp där? Björn Nyström, Tekniska nämnden Detaljplan för Vålösundet har behandlats I TN. Beslut om att bygga om V Ringvägen, delen Fältvägen/Tallundsvägen till en kostnad av kr. Björn tar med ärendet om trottoarpratare till Tekniska nämnden. Rapporter från 71 HSV:s protokoll Ossian Ernvik undrar om det finns intresse från politikerna att få HSV:s protokoll. Går det att få in dem på hemsidan. Den 15 oktober kl är det Hörselns dag.

6 Kommunala Handikapprådet (KHR) forts Information önskas från KRUT:s möten med företagarna. Peter Haasma meddelar att många undersköterskor från Kristinehamn kommer att delta i undersköterskeutbildning i Parkinson i Örebro. Frågor från nämndledamöterna till HSV 72 Birgitta Grafström har en undran om gator med kullersten, kan det inte asfalteras inefter husen för att underlätta för rollatorer och rullstolar. 73 Nästa möte KHR 1 december kl i Stora Björn. Eventuellt julbord före mötet. 74 Avslutning Mötet avslutas kl Carin L Andersson, sekreterare Peter Haasma, ordförande Marianne Cordes, justerare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 85-102 Carin L Andersson

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 85-102 Carin L Andersson KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.00-14.20 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Gert Cordes, Miljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Anmält förhinder: Isa Halvarsson, HSV Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Anmält förhinder: Isa Halvarsson, HSV Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.15-14.45 Beslutande Bosse Pettersson, ordförande Louise Hamilton, Socialnämnden Anneli Ericsson,

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 071017 1 (6) Tid: 15.00 16.25 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ordförande Juno Lindberg HSV Lars Bäckström HSV Peter Warström Reumatikerförb

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Restaurangskolans grupprum, 13.00-14.15 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Kommunstyelsen, ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Tid: 15.00 16.10 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson ordförande Juno Lindberg Handikappsamv Ingegerd Karlsson Socialnämnden Inga-Lill

Läs mer

Anmält förhinder: Anneli Eriksson, Mats Hahne,.Maria Gunnarsson, Peter Warström och Marina Holmgren.

Anmält förhinder: Anneli Eriksson, Mats Hahne,.Maria Gunnarsson, Peter Warström och Marina Holmgren. 1(7) Plats och tid Jupiter, Nya Kyrkogatan 21, Kl 13.00 15.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, ordförande Gert Cordes, Miljö- och Byggnadsnämnden Marianne Cordes, Kulturnämnden Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-12-03 1 (6) Tid: 13.15-14.35 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson Ordförande Ingegerd Karlsson Socialnämnden Anneli Ericsson VoN Inga-Lill Röhr

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2011-04-07 1. Närv: Bosse Pettersson Ordförande

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2011-04-07 1. Närv: Bosse Pettersson Ordförande Kommunala Handikapprådet (KHR) 2011-04-07 1 Tid: 13.00 14.45 Plats: Sibberön, Folkets Hus Närv: Bosse Pettersson Ordförande Anneli Ericsson Kulturnämnden Mats Hahne Tekniska nämnden Louise Hamilton Socialnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-04-09 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-04-09 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-04-09 1 (8) Tid: 13:00 14.45 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson Ordförande Inga-Lill Röhr Överförmyndarndn Ingegerd Karlsson Socialnämnden

Läs mer

Marianne Haasma, Parkinson Inger Boström, tf Socialchef Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Marianne Haasma, Parkinson Inger Boström, tf Socialchef Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 1, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Anneli Ericson, Kulturnämnden Gert Cordes,

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närv: Mats Hahne Ordförande

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närv: Mats Hahne Ordförande Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-06-04 1 (6) Tid: 13.00 14.35 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närv: Mats Hahne Ordförande Ingegerd Karlsson Socialnämnden Lennart Johansson VON Monica Marker Kulturnämnden

Läs mer

Protokoll. Älgen, Uroxen, kl :36. Dick Malmström Skolnämnden. Gert Cordes Miljö- och Byggnadsnämnden. Inga-Lill Röhr Överförmyndarnämnden

Protokoll. Älgen, Uroxen, kl :36. Dick Malmström Skolnämnden. Gert Cordes Miljö- och Byggnadsnämnden. Inga-Lill Röhr Överförmyndarnämnden 1(9) Plats och tid ande Älgen, Uroxen, kl.13.00-14:36 Ledamöter Bosse Pettersson ordf. Peter Haasma vice ordf. Dick Malmström Skolnämnden Gert Cordes Miljö- och Byggnadsnämnden Inga-Lill Röhr Överförmyndarnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg Kommunala Handikapprådet (KHR) 081029 1 (6) Tid: 15.00 16.45 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Juno Lindberg Ordförande Lennart Gustafsson Handikappsamverkan Lars Bäckström - Ulla Lindström

Läs mer

Marianne Cordes. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 100-118 Kenneth Henningsson

Marianne Cordes. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 100-118 Kenneth Henningsson Kommunala Handikapprådet (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tidg Älgen i Uroxen kl. 13.00-15.00 ande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Louise Hamilton, Socialnämnden Marianne Cordes, Kulturnämnden

Läs mer

Anmält förhinder: Louise Hamilton, Johnny Rydehåll. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Anmält förhinder: Louise Hamilton, Johnny Rydehåll. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.15-14.40 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, ordförande Anneli Ericsson, Kulturnämnden Gert

Läs mer

Kenneth Henningsson, Sekreterare. Suzanne Lönn

Kenneth Henningsson, Sekreterare. Suzanne Lönn Kommunala Handikapprådet (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Älgen i Uroxen kl. 13.00-14.30 ande Ledamöter Peter Haasma, Ordförande Birgitta Grafström, Socialnämnden Gert Cordes, Miljö- och

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Tid: 15.00 16.35 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ingegerd Karlsson Göran Andersson Anneli Ericson Inga-Lill Röhr Lennart Nyqvist

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Tid: 15.00 16.15 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Juno Lindberg Inga-Lill Röhr Monica Marker Lennart Nyqvist Ingegerd Karlsson Krister Nyström

Läs mer

Anmält förhinder: Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden Anneli Eriksson, Kulturnämnden

Anmält förhinder: Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden Anneli Eriksson, Kulturnämnden KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, KS, Ordförande Marianna Cordes, Kulturnämnden

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-02-03 1 (9) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-02-03 1 (9) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 2010-02-03 1 (9) Tid: 15.00 17.00 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson Ordförande Lennart Gustafsson Handikappsamv Marianne Haasma Lars Bäckström

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (7) Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (7) Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 090930 1 (7) Tid: 15.00 16.30 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 3 tr Närvarande:Bosse Pettersson Juno Lindberg Dick Malmström Inga-Lill Röhr Monica Marker Mats Hahne

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Tid: 14.00-15.20 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ordförande Dan Andersson Handikappsamv Lars Bäckström Ulla Lindström Isa Halvarsson

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070516 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070516 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070516 1 (6) Tid: 14.00-15.50 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Göran Andersson Monica Marker Anneli Lundberg Ingegerd Karlsson Ola Arheimer

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 090225 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Sonja Sundell, ordförande

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 090225 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Sonja Sundell, ordförande Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 090225 1 (6) Tid: 14.00 16.10 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närv. Sonja Sundell Ordförande Lisbeth Nilsson VoN Anitha Johansson VoN Anders Zadik VoN Yngve Norberg

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Nybble Bygdegård, kl 15.00-16.40 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Bjarne Olsson (s), vice ordf Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Kommunhuset, socialförvaltningen

Kommunhuset, socialförvaltningen 1(9) Plats och tid Aspås skola, måndagen den, klockan 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, socialnämnden Niklas Rhodin, barn och utbildningsnämnden, tjg ers (kl:14.30-15.00) Peter Grundström,

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m)

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) 1(12) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, kl. 13.00-16.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Birgitta Grafström (c) Linnéa Kihlström (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2013-10-07 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 7 oktober 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kultur- och turistnämnden Plats och tid Bibliotekets hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma

Läs mer

Aspås skola, måndagen den 15 maj 2017, klockan

Aspås skola, måndagen den 15 maj 2017, klockan 1(10) Plats och tid Aspås skola, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Carina Grahn Hellberg, barn och utbildningsnämnden, ersättare Peter Grundström,

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/ Reglemente Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/2008-09-29 Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/2015-04-27 (KHR) i Degerfors kommun GRUNDER Följande lagrum föreskriver att

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Lagen om valfrihetssystem, LOV 3. Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4. Seminariedag Äldreboende i Krokom 5

Lagen om valfrihetssystem, LOV 3. Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4. Seminariedag Äldreboende i Krokom 5 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Lagen om valfrihetssystem, LOV 3 Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4 Seminariedag Äldreboende i Krokom 5 Föregående protokoll

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-12-16 22 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2014-12-16 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Hans Nordgren, FUB Kent

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) (5) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Sonja Sundell

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) (5) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Sonja Sundell Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 091125 1 (5) Tid: 14.00 15.35 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Sonja Sundell Ordförande Anders Zadik Vård- o Omsorgsnämnden Lisbet Nilsson Anitha Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S)

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:15-18:35 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Mats Hahne (M), tjänstgörande ers för

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF) 2015-12-14 1 (6) Plats Hörsalen, biblioteket, Vänersborg Tid Måndag 14 december 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:00-9:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan 1(8) Plats och tid Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den, klockan 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Jenny Palin, barn och utbildningsnämnden, ersättare

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 20, ajournering kl 18 10 18 20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S)

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SN dnr 11:4/700 2011:229 Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 17.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars Nilsson (S) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Måndagen den 3 januari 2011 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 14.00 15.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Lars Nyberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Mötestider för 2012 5 Tillgänglighetspris 6 Tillgänglighet 7 Rapporter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25

Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25 Kommunala handikapprådet 2012-04-23 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25 Beslutande Ledamöter Brita Semb, Socialnämnden, ordförande Birgitta Bolander Lundström, viceordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-14.55 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Yvonne Karlsson.

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21 1(15) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 08.00 12.15 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Birgith Schelin (c),

Läs mer