Campingprojektet En resa i tid, rum och regelverk!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Campingprojektet En resa i tid, rum och regelverk!"

Transkript

1

2 Till camping hör en lätt utrustning av tält, kokkärl, proviant och reservplagg, som kan medföras på fotvandring, på cykel eller i bil!

3 Projektgruppen: Elin Solvang Strömstad Jenny Sandberg Gotland Joel Bruks/Michael Olson Strömstad Gunnar Gustafsson Gotland

4 att skapa en lönsam, långsiktig verksamhet i branschen kräver mer än att luta sig tillbaka mot de senaste semestertrenderna, det är stenhårt arbete som gäller!

5 Det finns ingen förståelse för branschen! Jag upplever att reglerna sätts av tjänstemän som drömmer om sin ungdoms campingromantik och tycker att den nostalgin skall leva kvar. att skapa en lönsam, långsiktig verksamhet i branschen kräver mer än att luta sig tillbaka mot de senaste semestertrenderna, det är stenhårt arbete som gäller!

6 Campare trivs och mår bra bland sina olikformade plasthusvagnar i olika färger runt hela landet. Det finns ingen förståelse för branschen! Jag upplever att reglerna sätts av tjänstemän som drömmer om sin ungdoms campingromantik och tycker att den nostalgin skall leva kvar. att skapa en lönsam, långsiktig verksamhet i branschen kräver mer än att luta sig tillbaka mot de senaste semestertrenderna, det är stenhårt arbete som gäller!

7 Campare trivs och mår bra bland sina olikformade plasthusvagnar i olika färger runt hela landet. Det finns ingen förståelse för branschen! Jag upplever att reglerna sätts av tjänstemän som drömmer om sin ungdoms campingromantik och tycker att den nostalgin skall leva kvar. - Glamping ligger verkligen i tiden, säger Lena Larsson, VD HUI Research. - Efterfrågan på camping och friluftsliv ökar stadigt samtidigt som vi kräver komfort även på semestern och dessutom vill uppleva så mycket som möjligt på kort tid.

8 Campare trivs och mår bra bland sina olikformade plasthusvagnar i olika färger runt hela landet. Sverige är husvagnstätast i Europa och kommer på en god andraplats när det gäller husbilar, visar en färsk studie från HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund). - Glamping ligger verkligen i tiden, säger Lena Larsson, VD HUI Research. - Efterfrågan på camping och friluftsliv ökar stadigt samtidigt som vi kräver komfort även på semestern och dessutom vill uppleva så mycket som möjligt på kort tid.

9 Om 1930-talets beslutsfattare hade varit kvar i livet skulle de möjligen ansett att deras värsta farhågor med semester och fritid hade blivit verklighet. Sverige är husvagnstätast i Europa och kommer på en god andraplats när det gäller husbilar, visar en färsk studie från HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund). - Glamping ligger verkligen i tiden, säger Lena Larsson, VD HUI Research. - Efterfrågan på camping och friluftsliv ökar stadigt samtidigt som vi kräver komfort även på semestern och dessutom vill uppleva så mycket som möjligt på kort tid.

10 Om 1930-talets beslutsfattare hade varit kvar i livet skulle de möjligen ansett att deras värsta farhågor med semester och fritid hade blivit verklighet. Sverige är husvagnstätast i Europa och kommer på en god andraplats när det gäller husbilar, visar en färsk studie från HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund). platser bör planeras på ett sätt som långsiktigt säkerställer grunderna i campingändamålet, d.v.s. att det finns plats för tält och husvagnar. Planering för camping är en fråga om grundläggande resurshushållning och därmed ett viktigt allmänt intresse för kommunen att bevaka.

11 Om 1930-talets beslutsfattare hade varit kvar i livet skulle de möjligen ansett att deras värsta farhågor med semester och fritid hade blivit verklighet. Många attraktiva campingplatser ligger i strandnära lägen. Nya strandnära lägen för nya campingplatser får nog sägas vara en bristvara. Lämpliga platser att anlägga nya campingplatser med den kvaliteten måste nog anses vara en mer eller mindre ändlig resurs, eller åtminstone nästan oåtkomlig. platser bör planeras på ett sätt som långsiktigt säkerställer grunderna i campingändamålet, d.v.s. att det finns plats för tält och husvagnar. Planering för camping är en fråga om grundläggande resurshushållning och därmed ett viktigt allmänt intresse för kommunen att bevaka.

12 En hel del av de problem vi ser kopplade till planeringen av campingplatser hänger samman med det otydliga bostadsbegreppet i PBL. Det gäller även problemet med utbredningen av bostadsrättsföreningen som ägandeform av campingstugor på landets campingplatser. Många attraktiva campingplatser ligger i strandnära lägen. Nya strandnära lägen för nya campingplatser får nog sägas vara en bristvara. Lämpliga platser att anlägga nya campingplatser med den kvaliteten måste nog anses vara en mer eller mindre ändlig resurs, eller åtminstone nästan oåtkomlig. platser bör planeras på ett sätt som långsiktigt säkerställer grunderna i campingändamålet, d.v.s. att det finns plats för tält och husvagnar. Planering för camping är en fråga om grundläggande resurshushållning och därmed ett viktigt allmänt intresse för kommunen att bevaka.

13 I projektarbetet har vi, Försökt sätta in campingen i sitt sammanhang. Studerat campingens rötter och utveckling. Satt oss in i trender och tendenser, vart campingbranschen respektive camparna är på väg och vad deras behov är! Likheter och olikheter! Sorterat i hur campingbegreppet bör användas i PBL- sammanhang och i andra sammanhang. Analyserat andra viktiga campingbegrepp och till dessa närliggande begrepp.

14 I projektarbetet har vi även, Pekat ut sådant som kan utgöra hot mot campingens grundläggande idéer och möjligheter att få finnas. Tittat på möjligheterna att komma tillrätta med de delar av campingverksamheten som idag lever utanför lagen. Resonerat kring möjligheten att i större utsträckning använda miljöbalken vid reglering av campingverksamhet. Skissat på en handledning för planering av nya campingplatser och utveckling av befintliga.

15

16 Vart är campingen på väg? Branschens behov av kapital och lönsamhet Marknadens efterfrågan Kreativa lösningar i lagens utkant Samhällsutveckling och hög levnadsstandard! Otydlig lagstiftning + Oflexibel lagstiftning Myndigheterna hamnar på efterkälken Lagstiftningen har inte hängt med! Tillsynen fungerar dåligt! stugor Fritidshus/fritidsbostäder Permanentbostäder Inga tydliga gränser! Är inte längre självreglerande! platser Fritidshusområden? Bostadsområden Gränserna håller på att lösas upp! Är inte längre självreglerande!

17 Vad är problemet? Tillfälligt uppställda husvagnar Säsongsuppställda husvagnar Fritidshusområden Permanentbostäder? Gränserna håller på att lösas upp! Tillsynen fungerar dåligt! bostad och sommarställe Begreppen suddas ut! Bor på två ställen! Sker i allt större omfattning! Är inte längre självreglerande! Samhället ställer krav på bostäder!? Vars och ens ensak?? platser upplåts till Social housing? Det pågår en diskussion på olika platser i samhället! Vilket oroar!

18 Husvagn BRON Husbil Villavagn N 1 Tält Leklancamping år noll! Åretrunt- Vatten Fritidsbostad -land Bostadsrätter Säsongscamping Långliggare Husvagn B stuga Normal N 3 Normal Husvagn -period semester Tält Säsongslov semester Tält Normal -period Långliggare Husbil semester Säsongscamping Säsongscamping N O -period Flyktingmottagning Åretruntcamping R stuga Permanentbostad Villavagn Från BRON idag? till B-R-O-N Studentbostäder Hotell Säsongslov O B = Bostadsändamål N = Friluftsliv och O = Tillfällig Vistelse R = Besöksanläggningar N 2 B-R-O-N B N O R B Friluftsliv och Tillfällig Vistelse R O N

19 projektet En resa i tid, rum och regelverk! Sammanfattningsvis:

20 Med den här utvecklingen är det tur att universum expanderar! /Rocky Campen går vidare!

#s16. PBL och verkligheten - en presentation av två nationella utvecklingsprojekt

#s16. PBL och verkligheten - en presentation av två nationella utvecklingsprojekt #s16. PBL och verkligheten - en presentation av två nationella utvecklingsprojekt Maria Rundqvist Boverket Elin Solvang, Strömstads kommun, Gunnar Gustafsson, Region Gotland, Jamal Esfahani, Danderyds

Läs mer

Sammanhållen politik för besöksnäringen. Underlag från SCR Svensk Camping

Sammanhållen politik för besöksnäringen. Underlag från SCR Svensk Camping Sammanhållen politik för besöksnäringen Underlag från SCR Svensk Camping 170510 1 Innehåll 1 Introduktion... 3 2 PBL och miljöbalken, två lagar som samverkar och påverkar campingnäringen... 4 2.1 Semesterperiod,

Läs mer

Campingpolicy för Strömstads kommun

Campingpolicy för Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Campingpolicy för Strömstads kommun Antaget av Kommunfullmäktige 2006-09-21, 77 Miljö- och byggförvaltningen Utredning 1 (9) 2006-04-11 Elin Solvang tele 0526-19 477

Läs mer

Turismens utveckling

Turismens utveckling Turismens utveckling Planförslag med strategier och riktlinjer Planeringsförutsättningar: sidan 49 Almedalsveckan, Stockholmsveckan, Medeltidsveckan Ska vi satsa på att utveckla fler sådana här intensiva,

Läs mer

Ändring av Förslag till utvidgning av stadsplanen för ÅRJÄNG, SOMMARVIKS FRITIDSOMRÅDE

Ändring av Förslag till utvidgning av stadsplanen för ÅRJÄNG, SOMMARVIKS FRITIDSOMRÅDE SAMRÅDSHANDLING 2016-12-01 Ändring av Förslag till utvidgning av stadsplanen för ÅRJÄNG, SOMMARVIKS FRITIDSOMRÅDE STRAND 1:81 och STRAND 1:44 ÅRJÄNGS KOMMUN VÄRMLANDS LÄN innehåll: behovsbedömning fastighetsförteckning

Läs mer

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl.

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. 1(7) 2018-11-14 Antagandehandling Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(7)

Läs mer

plan med strategier och riktlinjer

plan med strategier och riktlinjer 4. Turismens utveckling plan med strategier och riktlinjer Besöksnäringen Det är kommunens/regionens uttalade mål att Gotland ska öka sin attraktivitet som besöksmål. Detta ställer också krav på utbyggnad

Läs mer

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Eriksöre Anläggningen ligger fantastiskt vackert i direkt anslutning till Kalmarsund och dess vackra stränder inbjuder till

Läs mer

DOM 2014-02-20 Stockholm

DOM 2014-02-20 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060101 DOM 2014-02-20 Stockholm Mål nr P 6118-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-06-04 i mål nr P 4578-12,

Läs mer

Efter godkännande av planprogram skall detaljplaner upprättas. Den första planen rör Erikstorpsområdet med camping, stugby och golfbana.

Efter godkännande av planprogram skall detaljplaner upprättas. Den första planen rör Erikstorpsområdet med camping, stugby och golfbana. Landskrona 2011-03-10 KS 45 Stadsbyggnadskontoret har lämnat ut till samråd förslag till planprogram för Norra Borstahusen. Avsikten med programmet är att skapa planstöd för byggnation på upp till 1100

Läs mer

PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN

PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN ÅTTA PRIORITERINGAR FÖR ATT FÖRENKLA FÖRETAGANDE I BESÖKSNÄRINGEN Företagen i besöksnäringen är belastade av många och ofta krångliga regler som

Läs mer

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Lågt bostadsbyggande sedan mitten av 1970 talet, men trenden har

Läs mer

Beskrivning av parkeringsregel problem för husbilsturister och turistföretagare

Beskrivning av parkeringsregel problem för husbilsturister och turistföretagare Beskrivning av parkeringsregel problem för husbilsturister och turistföretagare Här beskriver vi ett problem och en lösning för husbilsparkering. Husbilsintresset är på stark tillväxt och det ställer nya

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

Detaljplan för Hallmare 1:6 med flera, Hallmare Havsbad, Loftahammar, Västerviks kommun

Detaljplan för Hallmare 1:6 med flera, Hallmare Havsbad, Loftahammar, Västerviks kommun 2019-06-17 Granskningshandling Detaljplan för Hallmare 1:6 med flera, Hallmare Havsbad, Loftahammar, Västerviks kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med standard förfarande enligt

Läs mer

Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl.

Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl. GRANSKNINGSHANDLING 2016-11-22 Dnr: 2012-0457 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl. Granskningshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Demo: Regionala turismeffekter 2013

Demo: Regionala turismeffekter 2013 Demo: Regionala turismeffekter 2013 HUI Research På uppdrag av Kund Nivå 1 och 2: Län och större kommuner Karta Kunds logotyp Sammanfattning Folkmängd Antal kommersiella gästnätter (HSVC) Antal icke kommersiella

Läs mer

Återremiss - Detaljplan för antagande del av Borstahusen 1:1 (Strandbyn) och tillhörande MKB

Återremiss - Detaljplan för antagande del av Borstahusen 1:1 (Strandbyn) och tillhörande MKB Socialdemokraterna i Landskrona Landskrona 2014-01-09 Reservation KS 19/2014 Återremiss - Detaljplan för antagande del av Borstahusen 1:1 (Strandbyn) och tillhörande MKB Vägval Landskrona är en framtidsparoll

Läs mer

Annonsfakta och prislista Camping.se 2013

Annonsfakta och prislista Camping.se 2013 lista Camping.se 2013 ANNONSFAKTA OCH PRISLISTA CAMPING.SE Vi semestrar mer än någonsin och campingsemestern är Sveriges största semesterboende. Under sommarmånaderna är hälften av alla gästnätter i Sverige

Läs mer

UDDEVALLA KOMMUN Dnr P 247 Miljö och Stadsbyggnad

UDDEVALLA KOMMUN Dnr P 247 Miljö och Stadsbyggnad UDDEVALLA KOMMUN Dnr 47 Miljö och Stadsbyggnad ANTAGANDEHANDLING LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för UNDA BAD- OCH CAMINGLATS Herrestads församling, Uddevalla kommun Upprättad av Miljö och Stadsbyggnad

Läs mer

Fritidshus eller bostad?

Fritidshus eller bostad? Fritidshus eller bostad? Ingrid Persson Tekn. Dr, arkitekt SAR/MSA Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona ingrid.persson@bth.se Avhandlingen Fritidshuset som planeringsdilemma finns tillgänglig i fulltext

Läs mer

Detaljplan för Vårlöken 1

Detaljplan för Vårlöken 1 SAMRÅDSHANDLING 2016-09-14 Dnr: 2016-000467 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Vårlöken 1 Samrådshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Kommittédirektiv. Ekonomiska och juridiska förutsättningar för privatpersoners upplåtelse av den egna bostaden. Dir. 2006:94

Kommittédirektiv. Ekonomiska och juridiska förutsättningar för privatpersoners upplåtelse av den egna bostaden. Dir. 2006:94 Kommittédirektiv Ekonomiska och juridiska förutsättningar för privatpersoners upplåtelse av den egna bostaden Dir. 2006:94 Beslut vid regeringssammanträde den 31 augusti 2006 Sammanfattning av uppdraget

Läs mer

Regionala turismeffekter Skåne län Regionala turismeffekter Skåne län 2016

Regionala turismeffekter Skåne län Regionala turismeffekter Skåne län 2016 Regionala turismeffekter Skåne län 2016 Besökarnas profil Populäraste resmålen (start och slutmål) Färdsätt Syfte med resan Boendeform (kommersiella/icke-kommersiella) Konsumtion vid vistelse Utveckling

Läs mer

Berättelsen om den nya svenska basnäringen

Berättelsen om den nya svenska basnäringen Det här är Visita Berättelsen om den nya svenska basnäringen 01 VI HAR ALLTID TÄNKT FRAMÅT OCH NYTT Sedan SHR bildades har vi befunnit oss i händelsernas centrum från gästgiverier till skidanläggningar

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING Dnr MN/2002-1213 Detaljplan för Ylseröd 1:40 m fl (Ylseröds camping) Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-03-03 56 att genomföra

Läs mer

Projektplan. Husbilsdestination Sverige 2014

Projektplan. Husbilsdestination Sverige 2014 Projektplan Husbilsdestination Sverige 2014 1 Innehåll 1. Bakgrund Projekt Husbilsdestination Sverige... 3 1.1 Definition av ställplats... 3 1.2 Basservice för Ställplats... 3 1.3 Bildandet av arbetsgrupp...

Läs mer

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-28 309 Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal för detaljplanearbete

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

RES 2005 2006 Den nationella resvaneundersökningen Tabellbilaga

RES 2005 2006 Den nationella resvaneundersökningen Tabellbilaga RES 2005 2006 Den nationella resvaneundersökningen Tabellbilaga Mätdagens förflyttningar per dag... 2 Huvudresor... 2 Delresor... 14 Reselement... 16 Resande per person och dag... 19 Yrkesmässig trafik

Läs mer

Mobilt Boende En undersökning av den framtida marknaden

Mobilt Boende En undersökning av den framtida marknaden Mobilt Boende En undersökning av den framtida marknaden Undersökningen är genomförd av Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Sveriges- Camping- och Stugföretagares Riksorganisation och Husvagnsbranschens

Läs mer

Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning. Micael Nilsson Expert

Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning. Micael Nilsson Expert Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning Micael Nilsson Expert Disposition Kort om bostadsbrist Beskrivning av mottagandet av nyanlända Bosättningslagen Vad är problemen? Vilka är lösningarna?

Läs mer

Rinna friluftsområde. Ett utförandeförslag

Rinna friluftsområde. Ett utförandeförslag Rinna friluftsområde Ett utförandeförslag Bilder på området från Bollebygds Kommuns egen hemsida Bakgrund: Bollebygds Kommun infodrar förslag och idéer från invånarna i kommunen, gällande ett utförandeförslag

Läs mer

Delårsrapport januari mars

Delårsrapport januari mars 2016-05-12 Frösö Camping & Stugby Delårsrapport januari mars 2016 Nettoomsättningen ökade drygt 50 % under första kvartalet Resultatförbättring med drygt 2,2 MSEK mot föregående år Bra bokningsläge inför

Läs mer

Glamping en lyxigare campingupplevelse

Glamping en lyxigare campingupplevelse Glamping en lyxigare campingupplevelse Begreppet glamping, eller glamourös camping, har blivit enormt populärt på senare år. Utbudet för de äventyrssugna är stort: Allt från trädkojor, safaritält i öknen,

Läs mer

Brandsäker camping. Tips och råd till dig som campinggäst

Brandsäker camping. Tips och råd till dig som campinggäst Brandsäker camping Tips och råd till dig som campinggäst Minska risken för brand Husvagnar, husbilar och tält brinner snabbt ofta är branden över på några minuter. Som campinggäst måste du hjälpa till

Läs mer

Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416

Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-17 77 Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kinnekulle Camping DETALJPLAN. Kinnekulle Camping. Hällekis tätort, Götene kommun

Kinnekulle Camping DETALJPLAN. Kinnekulle Camping. Hällekis tätort, Götene kommun Kinnekulle Camping HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Karta med text från ÖP del 2 Bilagor Fastighetsförteckning dat 2010-02-03 Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden

Läs mer

DEL AV VILLSHÄRAD 2:3 M.FL. Bengts camping

DEL AV VILLSHÄRAD 2:3 M.FL. Bengts camping BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV VILLSHÄRAD 2:3 M.FL. Bengts camping VILLSHÄRAD, HALMSTADS KOMMUN KS 2012/0513 Plan 1060 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-11

Läs mer

Svensk Turism och ReseStatistik 2017

Svensk Turism och ReseStatistik 2017 Här kommer samlad statistik inom svensk turism och resenäring. Statistiken som presenteras på 24 sidor och är till största del offentlig statistik. Idag finns ingen samlad statistik, utan den måste hämtas

Läs mer

I Spanien och Italien har man löst detta problem genom definiera vad parkering är och vad camping är i lag.

I Spanien och Italien har man löst detta problem genom definiera vad parkering är och vad camping är i lag. Här beskriver vi ett problem och en lösning för husbilsparkering. Husbilsintresset är på stark tillväxt och det ställer nya krav på husbilsparkeringar av olika slag. Det börjar tyvärr märkas att lagstiftningen

Läs mer

Högst upp eller längst ned

Högst upp eller längst ned HÖST 2011 Sälja villan först Högst upp eller längst ned Nordens största undersökning om bostadsmarknaden Sälja villan först I Nordic Housing Insight fick fastighetsmäklarna denna gång besvara frågan hur

Läs mer

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214

Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-24 207 Begäran om planläggning av Skrea 5:51. KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

VILLAVAGN - ERT NYA FRITIDSBOENDE

VILLAVAGN - ERT NYA FRITIDSBOENDE 2017 VILLAVAGN - ERT NYA FRITIDSBOENDE Varför föll valet att handla av PR Villavagnar? Vi köpte vagnen hos PR Villavagnar för de hade moderna vagnar med kvalitet till rätt pris. Servicen har varit fantastisk

Läs mer

FRÅGEFORMULÄR. Var vänlig fyll i ett eget frågeformulär, även om ni är flera personer i hushållet som har fått formuläret.

FRÅGEFORMULÄR. Var vänlig fyll i ett eget frågeformulär, även om ni är flera personer i hushållet som har fått formuläret. FRÅGEFORMULÄR Det är helt frivilligt att besvara frågorna i det här frågeformuläret. Om Du inte vill delta, eller väljer att avbryta efter att ha besvarat ett antal frågor, så behöver Du inte förklara

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. DAFTER 1:2, 1:3 m fl, ÖSTRA DELEN (Daftö Feriecenter) STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN. WSP Samhällsbyggnad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. DAFTER 1:2, 1:3 m fl, ÖSTRA DELEN (Daftö Feriecenter) STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN. WSP Samhällsbyggnad PLANBESKRIVNING Detaljplan för DAFTER 1:2, 1:3 m fl, ÖSTRA DELEN (Daftö Feriecenter) STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN WSP Samhällsbyggnad MEDVERKANDE Johanna Perlau Arkitekt Strömstads kommun Elin

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS).

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS). YTTRANDE 1 (5) Avdelningen för tillsyn och prövning Hanna Lind 010-2240184 Regeringskansliet 103 33 Stockholm Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna

Läs mer

Mäklarinsikt 2014:4 Skåne län

Mäklarinsikt 2014:4 Skåne län Skåne län Mäklarinsikt 2014:4 Skåne län Undersökningen genomfördes mellan den 9 och 29 september 2014. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 1074 fastighetsmäklare. I

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Miljö- och byggnadsförvaltningen Behovsbedömning SAMRÅD För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Sida 1 av 7 Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken

Läs mer

Ledigt boende i samband med South Swedish Rally 17/5 20/5 2012

Ledigt boende i samband med South Swedish Rally 17/5 20/5 2012 Ledigt boende i samband med South Swedish Rally 17/5 20/5 2012 Stugor & Camping Abrahamshult DaneCamp Abrahamshult Loge, Älmeboda Tel. mobil + 45 40 41 00 31 ferie@danecamp.dk www.danecamp.se Flerbäddsrum,

Läs mer

Åtgärder för en enklare byggprocess

Åtgärder för en enklare byggprocess Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:2413 av Markus Wiechel (SD) Åtgärder för en enklare byggprocess Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att

Läs mer

Hagöns Camping Halmstad

Hagöns Camping Halmstad 2016-08-25 Hagöns Camping Halmstad Halvårsrapport januari juni 2016 Nettoomsättningen ökade med drygt 26 % under första halvåret Resultatförbättring med 3,4 MSEK Hagöns Camping i Halmstad förvärvades 1

Läs mer

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för Säters Camping (Säter 4:24) mm Säters kommun, Dalarnas län HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser Samrådsredogörelse

Läs mer

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare En liten broschyr om SHR Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare SHR en organisation under tillväxt och utveckling SHR är en växande organisation i en växande näring. Vi företräder över 4 000 företag

Läs mer

Nyheter i bestämmelsesystemet

Nyheter i bestämmelsesystemet Nyheter i bestämmelsesystemet Alexandra Jeppsson, Klara Falk & Therese Byheden Planarkitekter G Fordonsservice Tidigare G Bilservice Exempel: G Fordonsservice G 1 Försäljning av drivmedel G K Kontor Hotell

Läs mer

TURISM OCH REKREATION

TURISM OCH REKREATION TURISM OCH REKREATION TURISM OCH REKREATION störst mätt i antal övernattningar. Bjäres turistattraktioner är i stor utsträckning knutna till natur- och kulturmiljöer och alldeles särskilt till kustområdets

Läs mer

Regionala turismeffekter 2013

Regionala turismeffekter 2013 Regionala turismeffekter 2013 HUI Research På uppdrag av Destination Småland Kronobergs Län Sammanfattning Länet 2013 Sverige 2013 Länets andel av riket Folkmängd (31 December 2013) 187 156 9 644 864 2%

Läs mer

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag. Mars 2018

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag. Mars 2018 Handelsbarometern Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag Mars 2018 Framtidsindikatorn Mars Vi har nått en brytpunkt där all tillväxt inom sällanköpshandeln sker på

Läs mer

Undersökning Husbilsägare Göteborg 2015-12-09. Husbilsdestinationsverige.se 1

Undersökning Husbilsägare Göteborg 2015-12-09. Husbilsdestinationsverige.se 1 Undersökning Husbilsägare Göteborg 2015-12-09 Husbilsdestinationsverige.se 1 Innehållsförteckning 1 Om Husbilsdestination Sverige 02 2 Om undersökningen 03 3 Sammanfattning 06 4 Resultat 09 5 Demografi

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Det handlar om Linköpings framtid.

Det handlar om Linköpings framtid. Det handlar om Linköpings framtid. Tre förslag från Socialdemokraterna för att få igång bostadsbyggandet i Linköping. Det byggs för lite i Linköping. Under flera år har antalet färdigställda bostäder underskjutit

Läs mer

Kommunernas stora bostadsutmaningar. Micael Nilsson Fil.dr., expert på enheten Boende och Stadsutveckling

Kommunernas stora bostadsutmaningar. Micael Nilsson Fil.dr., expert på enheten Boende och Stadsutveckling Kommunernas stora bostadsutmaningar Micael Nilsson Fil.dr., expert på enheten Boende och Stadsutveckling Hur hanterar Sveriges kommuner bostadsförsörjningen för svaga grupper när det råder allmän bostadsbrist?

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 8 december 2014 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART AA ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Jönköpings dom den 23 januari 2013 i mål

Läs mer

Uppdragsnr: 10214630. Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby)

Uppdragsnr: 10214630. Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby) Uppdragsnr: 10214630 Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby) Uppdragsnr: 10214630 2(5) Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700

Läs mer

Andrahandsuthyrning riktlinjer

Andrahandsuthyrning riktlinjer BRF Väktaren 714400-1950 Andrahandsuthyrning riktlinjer Syftet med riktlinjerna För att en bostadsrättsförening ska kunna fungera ändamålsenligt, krävs en god administration. Att skapa rutiner för styrelsens

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

Prop. 1976/77:112. Regeringens proposition 1976/77:112. beslutad den 10 mars 1977.

Prop. 1976/77:112. Regeringens proposition 1976/77:112. beslutad den 10 mars 1977. Prop. 1976/77:112 Regeringens proposition 1976/77:112 om ändring i lagen (1966: 742) om hotell- och pensionatrörelse beslutad den 10 mars 1977. Regeringen föreslår riksdagen att antaga det förslag som

Läs mer

Idrottslig samverkan i Gråbo

Idrottslig samverkan i Gråbo Sida 1 av 11 Idrottslig samverkan i Gråbo Omvärldsbevakning av enklare boende på golfanläggningar Inledning Av Sveriges 474 golfanläggningar anger (källa är Golfguiden Svensk Golf) 315 klubbar att det

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER 1 Plan och miljökontoret Dnr: 2007-0709-214 ANTAGANDEHANDLING Del av MJÖLKENABBEN 1:4, SIRKÖN TINGSRYDS KOMMUN, KRONOBERGS LÄN BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna Diarienr Plan nr KS 2015/240 572 SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i mars 2015 Tillägg till planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun

Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun SAMRÅDSHANDLING 2016-09-14 Dnr: 2016-000468 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun Samrådshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Mer kvalitetsturism i Sveriges nationalparker

Mer kvalitetsturism i Sveriges nationalparker Mer kvalitetsturism i Sveriges nationalparker Remissvar på förslag till nya föreskrifter för Tivedens nationalpark Ärendenummer NV-08544-12. Ekoturismföreningen vill framföra följande synpunkter på förslaget

Läs mer

Agenda för kvällen. Tillsyn enligt LSO Ett aktuellt tillsynsärende PBL/BBR-perspektiv LSO-perspektiv. Kravnivåer Diskussion.

Agenda för kvällen. Tillsyn enligt LSO Ett aktuellt tillsynsärende PBL/BBR-perspektiv LSO-perspektiv. Kravnivåer Diskussion. 2016-12-06 Bild 1 Agenda för kvällen Tillsyn enligt LSO Ett aktuellt tillsynsärende PBL/BBR-perspektiv LSO-perspektiv Kravnivåer Diskussion 2016-12-06 Bild 2 Får jag då springa över gräsmattan? Vad innebär

Läs mer

Eskilstorp 2:31, Båstad camping i Hemmeslöv, Båstads kommun, Skåne län

Eskilstorp 2:31, Båstad camping i Hemmeslöv, Båstads kommun, Skåne län Bilaga 2 Detaljplan för del av Eskilstorp 2:31, Båstad camping i Hemmeslöv, Båstads kommun, Skåne län Planbeskrivning Antagandehandling 2014 08 14 Plannr: Antagen: Laga kraft: HANDLINGAR Planens diarienummer

Läs mer

Lista över beteckningssystemet

Lista över beteckningssystemet Lista över beteckningssystemet Nedanstående lista visar de beteckningar med respektive lagstöd som Boverket rekommenderar används för planbestämmelser i detaljplaner. Listan utgår från Boverkets allmänna

Läs mer

Turismtermometern. en temperaturmätare av svensk besöksnäring

Turismtermometern. en temperaturmätare av svensk besöksnäring Turismtermometern en temperaturmätare av svensk besöksnäring Tertial 2 212 Turismtermometern, Tertial 2 212 Stark turistsommar i antågande Turismtermometern mäter temperaturen i svensk besöksnäring Turismtermometern

Läs mer

Farstanäs GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. del av Farsta 1:1 inom Järna kommundel i Södertälje. Upprättad 2014-03-27 P 2010-00616-214

Farstanäs GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. del av Farsta 1:1 inom Järna kommundel i Södertälje. Upprättad 2014-03-27 P 2010-00616-214 Samhällsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING P 2010-00616-214 Detaljplan för Farstanäs del av Farsta 1:1 inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2014-03-27 SAMRÅDSHANDLING Organisatoriska frågor

Läs mer

Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge 01054 1(5) Datum Diarienummer 2018-10-30 RS180706 Miljö- och energidepartementet m.remissvar@regeringskansliet.se Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge Region Halland

Läs mer

Vår vision för år 2022. Så här vill vi ha det:

Vår vision för år 2022. Så här vill vi ha det: Vår vision för år 2022 Mölndal är en stad där alla ska kunna lyckas. Med mod och fantasi gör vi Västsverige starkare. Vi ska spara på det vi har så att staden kan finnas kvar länge. Så här vill vi ha det:

Läs mer

Lars-Erik Antonsson 2008.12.02

Lars-Erik Antonsson 2008.12.02 Syfte med kvällen? Utveckla dialogen! Vi är i samma båt med gemensam framtid där vi behöver varandra! Hitta medpartsroller.. Skapa insikt om våra situationer och våra roller i lagspelet Återkoppla vad

Läs mer

DOM 2013-05-10 Stockholm

DOM 2013-05-10 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060207 DOM 2013-05-10 Stockholm Mål nr P 8575-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Östersunds tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2012-09-17 i mål P 508-12, se bilaga A KLAGANDE Bergs kommun MOTPART

Läs mer

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 2211 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 2013-10-07 435-122-13 1(2) Föreningen Gotlands Fornvänner (Gotlands Museum) Väte hembygdsförening Riksantikvarieämbetet Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen Konsekvensutredning

Läs mer

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019 SHH BOSTAD Hållbarhetspolicy 2019 Introduktion Denna hållbarhetspolicy anger ramverket för hur SHH Bostad AB (SHH) ska bedriva ett hållbart företagande. Syftet är att beskriva SHH:s miljömässiga, sociala,

Läs mer

DIN FRITIDSBOSTAD. 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni?

DIN FRITIDSBOSTAD. 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni? DIN FRITIDSBOSTAD 1. Vilken typ av fritidsbostad äger ni? Ett f d jordbruk Annan f d permanentbostad Torp Enskilt fritidshus Lägenhet i boendeanläggning för fritidsbruk Uthus, ekonomibyggnad Flerfamiljshus

Läs mer

LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07

LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07 LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07 Magnus Ahlstrand Länsstyrelsen Värmland Nya strandskyddslagen Den nya lagen trädde ikraft 1 juli 2009

Läs mer

Beslut om ändring av ordningsföreskrift för Naturreservatet Ramsvikslandet i Sotenäs kommun med stöd av 7 kap. 30 miljöbalken (MB)

Beslut om ändring av ordningsföreskrift för Naturreservatet Ramsvikslandet i Sotenäs kommun med stöd av 7 kap. 30 miljöbalken (MB) 1(5) Naturavdelningen Robert Andersson Enligt sändlista Beslut om ändring av ordningsföreskrift för Naturreservatet Ramsvikslandet i Sotenäs kommun med stöd av 7 kap. 30 miljöbalken (MB) Beslut om ändring

Läs mer

Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13. Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19.

Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13. Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19. Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19.214 Programområdets avgränsning.

Läs mer

Shoppingturism i Sverige

Shoppingturism i Sverige Shoppingturism i Sverige 2017 Förord Turisterna finns numer i många av våra städer och orter året om och våra medlemmar ser hur handelns del av den växande besöksnäringen ökar. Gamla förhållningssätt och

Läs mer

Bosse Bo - Nordic Campings & Resorts egen maskot

Bosse Bo - Nordic Campings & Resorts egen maskot 2016-11-10 Bosse Bo - Nordic Campings & Resorts egen maskot Delårsrapport januari september 2016 Nettoomsättningen ökade med 24 % under tredje kvartalet Rörelseresultatet ökade med 2,6 mkr under tredje

Läs mer

TEM 2015 HÄRJEDALEN HÄRJEDALEN 2015. Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Härjedalens kommun 2015. Inklusive åren 2006-2014

TEM 2015 HÄRJEDALEN HÄRJEDALEN 2015. Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Härjedalens kommun 2015. Inklusive åren 2006-2014 TEM 2015 HÄRJEDALEN Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Härjedalens kommun 2015 Inklusive åren 2006-2014 RESURS för Resor och Turism i Norden AB INNEHÅLL Nyckeltal turismen i Härjedalen

Läs mer

Kommunen bestred yrkandena.

Kommunen bestred yrkandena. 6 Kommunen har på talan av fastighetsägaren ansetts skyldig att i dess helhet inta en för campingändamål använd fastighet, vilken endast till del ingått, i verksamhetsområde för vatten och avlopp. Även

Läs mer

! "! # # $% &!$ ' ( $ $ +,,-

! ! # # $% &!$ ' ( $ $ +,,- Plats: Hotel Quality SPA Strömstad Tid: juni 010 Bakgrund till arbetsmötet # # $% & $ ' ( $ $ )* +,,- ' $ $% # & Hur har vi arbetat med att främja hållbar tillväxt inom besöksnäringen utan att äventyra

Läs mer

Förbud mot boende och övernattning m.m. på fastigheten Brännaren 19

Förbud mot boende och övernattning m.m. på fastigheten Brännaren 19 Malmö stad Delegationsbeslut Datum 2015-04-07 Handläggare Miljöinspektör Jens Artin Stadsjurist Andrea Hjärne Dalhammar Direkttelefon 040-34 58 85 / 34 20 39 Industrigatan i Malmö AB Box 55938 102 16 STOCKHOLM

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Planbeskrivning För Detaljplan gällande: SIKFORS 3:29 Sikfors camping Piteå kommun, Norrbottens län

ANTAGANDEHANDLING. Planbeskrivning För Detaljplan gällande: SIKFORS 3:29 Sikfors camping Piteå kommun, Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning För Detaljplan gällande: SIKFORS 3:29 Sikfors camping Piteå kommun, Norrbottens län DETALJPLAN FÖR SIKFORS 3:29 Sikfors camping Piteå kommun Norrbottens län Upprättad

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Behovsbedömning / Avgränsning sid 3 Planens syfte sid 3 Checklista för miljöbedömning sid 4 Motiverat ställningstagande / Avgränsning sid 9 2(9) Behovsbedömning/ Avgränsning Enligt

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2015

Delårsrapport januari mars 2015 2015-05-08 Delårsrapport januari mars 2015 Nettoomsättningen ökade med 5 % under första kvartalet med för säsongen starkt resultat Antalet förbokningar ökar Förvärv av Halmstad Camping AB och Stensö Camping

Läs mer

Anvisning 7/ (5)

Anvisning 7/ (5) Anvisning 7/2017 1 (5) Anvisning för tillämpning av anmälningsförfarandet enligt 13 i hälsoskyddslagen, Offentliga inkvarteringslokaler 1. Inledning 2. Inkvarteringslokaler Enligt 13 1 mom. 1 punkten i

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Storåns Ängar

Granskningsrapport. Brukarrevision. Angered Storåns Ängar Granskningsrapport Brukarrevision Angered Storåns Ängar 2013 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, 2013-05-20, kl. 13:00 16:00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Roland Gross (S) för Kristina Ideström, (S) Jan Petersson (S)

Läs mer