Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2009. Tid: kl Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Edelfeltsstigen 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2009. Tid: kl Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Edelfeltsstigen 1"

Transkript

1 Styrelsen 02/2 009 Protokoll

2 Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2009 Tid: kl Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 3 TJÄNSTEINNEHAVARBESLUT 4 UPPSÄGNING AV TJÄNSTEFÖRHÅLLANDE (HELLING) 5 YRKESINSTITUTETS ARBETSDAGAR LÄSÅRET ANSÖKAN OM EKONOMISKT STÖD FÖR DELTAGANDE I UTBILDNING I TYSKLAND 7 ANHÅLLAN OM UTBILDNING I SVERIGE 8 LÄRARES RESA TILL SVERIGE MED STUDERANDE 9 BOKSLUT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR ANHÅLLAN OM ÖVERSKRIDNINGSRÄTT 11 UTVECKLANDET AV SAMKOMMUNENS KANSLIFUNKTIONER 12 KOMMANDE SAMMANTRÄDEN ANVISNING FÖR RÄTTELSEYRKANDE ORDFÖRANDE MAGNUS BJÖRKLUND Magnus Björklund

3 Styrelsen s. 3 P R O T O K O L L 02/2009 Tid: kl Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1, Borgå Medlemmar: Magnus Björklund Torolf Bergström Marina Bruce Leif Eriksson Gunnel Laukas Stefan Sandström Gunilla Träskelin Övriga: Solveig Mickels Johan Söderberg Underskrifter: Magnus Björklund Ordförande Johan Söderberg Sekreterare Protokoll justering: Protokollet har granskats och godkänts / Protokollet har varit framlagt till påseende / 2009 i samkommunens kansli. Intygar: Protokollsutdragets riktighet bestyrkes / 2009

4 Styrelsen s. 4 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Förslag: Ordförande konstaterar sammanträdet lagenligt sammankallat och beslutfört. 2 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Förvaltningsstadgan (16 ) säger: Protokollet upprättas av en protokollförare under ledning av ordföranden. Det skall undertecknas av ordföranden och kontrasigneras av protokollföraren. Protokollet skall justeras på det sätt som organet beslutar. Protokollet skall hållas offentligt framlagt. Tid och plats bestäms av organet och kungörs minst en dag i förväg. Förslag: Gunilla Träskelin och Torolf Bergström utses till protokolljusterare. Det justerade protokollet för mötet är framlagt till påseende på samkommunens officiella anslagstavla i Östra Nylands yrkesinstitut Inveons kansli vilket kungörs på samma tavla.

5 Styrelsen s. 5 3 TJÄNSTEINNEHAVARBESLUT Följande beslut har fattats av tjänsteinnehavare och sänts till styrelsen enligt bilaga: direktör, beslutsprotokoll nr 5 8/2009 rektor, Inveon, beslutsprotokoll 8 10/2009 JS Förslag: Samkommunens styrelse antecknar besluten för kännedom och meddelar beslutsfattarna att styrelsen inte använder sin upptagningsrätt med stöd av 51 i kommunallagen. Besluten kan därmed verkställas.

6 Styrelsen s. 6 4 UPPSÄGNING AV TJÄNSTEFÖRHÅLLANDE (HELLING) Lektor Ann Cathrine Helling meddelar per brev att hon önskar säga upp sitt tjänsteförhållande som lektor i Samkommunen för yrkesutbildning i östra Nyland. Brev bilagt. SM Förslag: Ann Cathrine Helling beviljas ansökt avsked från lektorstjänsten i Samkommunen för yrkesutbildning i östra Nyland fr.o.m

7 Styrelsen s. 7 5 YRKESINSTITUTETS ARBETSDAGAR LÄSÅRET Ett förslag till arbetsdagar läsåret har enhälligt godkänts av yrkesinstitutets ledningsgrupp och föreligger bilagt. Förslaget omfattar 190 arbetsdagar så att höstterminens undervisning börjar och vårterminen avslutas Periodindelning är jämn och omfattar 5 perioder. SM Förslag: Yrkesinstitutets arbetsdagar fastställs enligt bilagan.

8 Styrelsen s. 8 6 ANSÖKAN OM EKONOMISKT STÖD FÖR DELTAGANDE I UTBILDNING I TYSKLAND En ansökan om resestöd för att delta i utbildning i Tyskland har inkommit från lärarna inom Inveon teknik enligt bilaga. Ansökan gäller den, vid det här laget traditionella, FISYLs branschvisa sommarkurs som det här året ordnas i form av en studieresa till Tyskland Ansvariga för de praktiska researrangemangen är Inveon Teknik i samarbete med Festo Didactic GmbH. Resans program och kostnader framgår ur bilagan. Lärarnas deltagande och kostnaderna för yrkesinstitutet har diskuterats. Lärarna påpekar att det är till stor nytta för upprätthållandet av det finlandssvenska nätverket att alla lärare inom Inveon teknik har möjlighet att delta. Å andra sidan är det inte kostnadsmässigt ändamålsenligt för yrkesinstitutet att, i form av tjänsteresa, sända så många lärare på en och samma utbildning då ett relativt stort behov av varierat och specialiserat kunnande i undervisningen föreligger. Lärarnas resestöd är därmed en kompromiss som möjliggör deltagande för alla de lärare som är intresserade, utan att yrkesinstitutets budget för personalutbildning överansträngs så att orättvisa mellan lärarna uppstår. SM Förslag: Lärarna Bo Henrik Björkell, Kjell Broström, Tom Eklund, Christian Gustafsson, Tage Gustavsson, Stig Rikberg och Peter Tallberg beviljas ett resestöd á 435 för deltagande i FISYLs sommarkurs i form av en studieresa till Tyskland enligt bifogade program. En reserapport skall uppgöras och ges för kännedom åt styrelsen.

9 Styrelsen s. 9 7 ANHÅLLAN OM UTBILDNING I SVERIGE Lektor Ulf Nikander anhåller, enligt bilaga, om att få delta i utbildning för mikroprocessorteknik med PIC processor, i Linköping, Sverige Kursarrangör är Thelins Läromedel. Tillsammans med resdagarna omfattar programmet tiden Av dessa är 3 dagar schemalagda i Inveon husteknik med undervisning för Nikander, varför det behövs en vikarie för utbildningstiden. Vikariekostnaderna uppgår till ca 430. Diskussioner om kostnaderna för utbildningen har förts mellan lektor och rektor. På grund av att en plan för personalutvecklingen vid yrkesinstitutet inte ännu har gjorts upp har en kompromiss förhandlats fram enligt vilken yrkesinstitutet skulle stå för vikariekostnaderna, kursavgiften (ca 400 ) och måltidsersättning för samtliga resdagar (6 x 8,00 ). SM Förslag: Lektor Ulf Nikander beviljas rätt att med lön delta i utbildning i mikroprocessorteknik med PIC processor, anordnad av Thelins Läromedel i Linköping Yrkesinstitutet betalar kursavgiften samt en måltidsersättning för 6 resdagar enligt beredningen.

10 Styrelsen s LÄRARES RESA TILL SVERIGE MED STUDERANDE Klass 3A inom husbygge planerar en klassresa till Stockholm Starten är på kvällen efter normal skoldag. Ansvariga för de praktiska arrangemangen är studerandena Oskar Kurri och Johan Lindroos. Med gruppen på 15 studerande planeras två lärare resa, Leif Slotte (klassföreståndare) och Niclas Isaksson. Studerandena ansvarar för lärarnas kostnader enligt avtal mellan studerande och lärare. Yrkesinstitutet får inga merkostnader av arrangemanget. För resedagarna skall studerande uppgöra ett program som till sitt fackliga innehåll motsvarar den ungefärliga arbetsmängden för två skoldagar och resan rapporteras på sätt som lärarna bestämmer. SM Förslag: Leif Slotte och Niclas Isaksson beviljas rätt att på tjänstetid resa med grupp HB 3A på klassresa till Stockholm Researrangemangen får ej förorsaka yrkesinstitutet merkostnader.

11 Styrelsen s BOKSLUT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2008 Samkommunens bokslut och verksamhetsberättelse för år 2008 bifogas föredragningslistan. Under året överskred samkommunens studerandeantal antalet platser i samkommunens tillstånd att ordna utbildning. Antalet studerande hösten 2008 uppgick till 462, medeltalet för hela året blev 448. Årsmedeltalet närmar sig med andra ord tillståndets platsantal och förväntas överskrida det under år Samkommunstämman har beslutit att själv under en övergångsperiod finansiera överskridningen. Denna gynnsamma utveckling i antalet prestationer och bevarad kostnadseffektivitet har lett till fortsatt ekonomiskt gott resultat år I stället för ett budgeterat årsbidrag om uppvisar samkommunen ett positivt årsbidrag uppgående till ,06. Detta resultat som är mycket bättre än budgeterat ger samkommunen goda förutsättningar att fortsätta som självständig anordnare av yrkesutbildning i Östra Nyland för landskapets ungdomar. En implementering av den så kallade yrkesinstitutstrategin i egen regi pågår för närvarande och är i alla fall ekonomiskt fullt möjlig. Samkommunens likviditet och soliditet har fortsättningsvis förbättrats och möjliggör både materiella och immateriella förbättringar i produktionsmedlen vilket beaktats i budgeten för år Samkommunens kassamedel har ökat och är 1,2 M då budgeten räknade med en liten minskning till 0,6 M. Budgetuppföljningens centrala innehåll (samkommunstämmans bindningsnivå) framgår ur tabellen nedan. Styrelsen ansöker om överskridningsrätten för verksamhetsutgifter i bägge undervisningsenheterna. Uppföljning enligt budgetens bindningsnivå BOKSLUT BUDGET Använt i % Överskridning i rändring i % FÖRVALTNING, VERKSAMHETSUTGIFTER ÖSTRA NYLANDS YRKESSKOLA, VERKS.UTG BORGÅ HANTVERKS OCH KONSTINDUSTRISKOLA, V.U Reparation av fastigheter / ÖNY Anskaffning av maskiner och inventarier, skn Anskaffning av maskiner och inventarier, ÖNY Anskaffning av maskiner och inventarier, Bhk Årsbidrag Minskning av långfristiga lån Övriga förändringar i likviditeten Kommunernas betalningsandel / grundkapitalhöjning Förändring av kassamedel, verksamheten Samkommunens ekonomi har utvecklats gynnsamt de senaste åren. Trots den allvarliga störningen i världsekonomin just nu som också drabbar vårt rekryteringsområde hårt redan nu och förväntas rasera kommunekonomin grunder år 2010 har samkommunen ekonomiska reserver som möjliggör det utvecklingsarbete som inletts i och med samkommunstämmans beslut att fortsätta verksamheten i samkommunal regi.

12 Styrelsen s. 12 Detta ger goda möjligheter att förkovra både yttre förutsättningar och också satsa på internt utvecklingsarbete. Speciellt viktigt är att konstatera att det ekonomiska resultatet möjliggör och talar för en fortsättning som självständig utbildningsanordnare enligt yrkesinstitutstrategin trots att undervisningsministeriet har rekommenderar en annan lösning. JS Förslag: Styrelsen föreslår för samkommunstämman att räkenskapsperiodens överskott ,43 läggs till balansen till kontot tidigare års över /underskott. Styrelsen godkänner och undertecknar för sin del samkommunens bokslut för år Styrelsen lämnar bokslutet för revidering till den revisorssammanslutning som samkommunstämman valt (Audiator). Styrelsen lägger fram bokslutet för behandling i samkommunstämman efter det att revisorssammanslutningen och revisionsnämnden gett sina utlåtanden med uppmaning att samkommunstämman också behandlar frågan om ansvarsfrihet för de redovisningsskyldiga. Beslut: Styrelsen föreslår för samkommunstämman att räkenskapsperiodens överskott ,43 läggs till balansen till kontot tidigare års över /underskott. Styrelsen godkänner och undertecknar för sin del samkommunens bokslut för år Styrelsen lämnar bokslutet för revidering till den revisorssammanslutning som samkommunstämman valt (Audiator). Styrelsen lägger fram bokslutet för behandling i samkommunstämman efter det att revisorssammanslutningen och revisionsnämnden gett sina utlåtanden med uppmaning att samkommunstämman också behandlar frågan om ansvarsfrihet för de redovisningsskyldiga.

13 Styrelsen s ANHÅLLAN OM ÖVERSKRIDNINGSRÄTT I bokslutet för år 2008 har på den bindningsnivå som gäller styrelsen konstaterats två överskridningar av utgifterna. Det är fråga om verksamhetsutgifterna för dels Östra Nylands yrkesskola dels Borgå hantverks och konstindustriskola. Överskridningen framgår ur tabellen nedan: Uppföljning enligt budgetens bindningsnivå BOKSLUT 2008 BUDGET 2008 Använt i % Överskridning i 1. ÖSTRA NYLANDS YRKESSKOLA, VERKS.UTG BORGÅ HANTVERKS OCH KONSTINDUSTRISKOLA, V.U Motiveringar: 1. Antalet studerande i Östra Nylands yrkesskola har ökat mer än budgeterat, således var antalet studerande fler än beräknat främst tack vare antagningen till vvs montörsutbildningen men också tack vare att byggnadsutbildningens popularitet består. Antalet studerande inom elbranschens utbildning har också ökat men framförallt har möjligheterna till sammanslagningar minskat avsevärt. Därtill har speciellt inom kostutbildningen långvarig sjukledighet föranlett ett stort vikariebehov. I och med utvecklingsarbetet har rektorsundervisningsskyldighet sänkts till 0 veckotimmar. Också kostnaderna för livsmedel och energi har kraftigt stigit under året. 2. Ersättningarna till Borgå folkakademi höjdes betydligt under året, det vill säga priset blev det samma som en annan kund varit beredd att betala. I och med utvecklingsarbetet har rektorsundervisningsskyldighet sänkts till 0 veckotimmar. JS Förslag: Styrelsen anhåller om överskridningsrätt om sammanlagt av samkommunstämman enligt beredningen ovan. Överskridningarna täcks av ökade inkomster. Beslut: Styrelsen anhåller om överskridningsrätt om sammanlagt av samkommunstämman enligt beredningen ovan. Överskridningarna täcks av ökade inkomster.

14 Styrelsen s UTVECKLANDET AV SAMKOMMUNENS KANSLIFUNKTIONER Eftersom sammanslagningen av samkommunens två läroanstalter har skett per har samtidigt också antalet skolkanslier minskat från två till ett. I teorin innebär det att de ärenden som skötts i bägge skolkanslierna tidigare nu kan koncentreras till det ena av kanslierna. Ärendet har diskuterats vid ett möte med samkommunens kanslipersonal och uppgjorts bifogade utvecklingsplan för kanslifunktionerna. Planen beaktar sammanslagningen relaterad ovan och de nya arbetsuppgifter som uppkommit i och med det inledda utvecklingsarbetet inom samkommunen. JS Styrelsen godkänner att de i planen relaterade åtgärderna bereds och förverkligas i huvudsak från och att tjänsteinnehavarbeslut och beredningsarbete som stöder utvecklingsplanen utförs.

15 Styrelsen s KOMMANDE SAMMANTRÄDEN Revisionen av räkenskaperna för år 2008 beräknas avslutas då revisionsnämnden sammanträder. Samarbetsorganet bör ges möjlighet att ta ställning till bokslutet innan styrelsen sammankallar samkommunstämman. Samkommunstämmans kallelsetid är 21 dagar. JS Förslag: Styrelsen sammanträder kl för att slutligt behandla de ärenden som skall behandlas av samkommunstämman. Det är fråga om den nya fullmäktigeperiodens första samkommunstämma vilket bland annat innebär att alla förtroendevalda organ inom samkommunen skall väljas vid stämman. Samkommunstämman sammankallas till 16 april 2009 kl Samma dag kl ordnas en invigningstillställning för byggare, planerare, byggherre, styrelse och samkommunstämma som officiell invigning/ibruktagning av vvs utbildningens nya verksamhetsutrymmen. Styrelsen sammanträder vid behov kl

Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10. Tid: 22.04.2010 kl. 14.30. Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10. Tid: 22.04.2010 kl. 14.30. Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 04 2010 Protokoll 22..04.2010 Styrelsen 22.04.2010 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/10 Tid: 22.04.2010 kl. 14.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 07 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Styrelsen 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen PROTOKOLL

Styrelsen PROTOKOLL Styrelsen 07 2011 PROTOKOLL 5.7.2011 Styrelsen 5.7.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2011 Tid: 5.7.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Samkommunstämman Protokoll

Samkommunstämman Protokoll Samkommunstämman 1 21 Protokoll 22.4.21 Samkommunstämman 22.4.21 s. 2 PROTOKOLL Tid: 22.4.21 kl 17. Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Edelfeltsstigen 1 Ärenden som skall behandlas 1 ÖPPNANDE AV

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2015 P R O T O K O L L 23.11.2015 Styrelsen 23.11.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2015 Tid: 23.11.2015 kl. 15:00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2011 P R O T O K O L L 18.2.2011 Styrelsen 18.02.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2011 Tid: 18.2.2011 kl. 14.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2016 P R O T O K O L L 15.02.2016 Styrelsen 15.02.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2016 Tid: 15.05.2016 kl. 15:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Samkommunstämman 01/2009. Protokoll 16.4.2009

Samkommunstämman 01/2009. Protokoll 16.4.2009 Samkommunstämman 01/2009 Protokoll 16.4.2009 Samkommunstämman 16.04.2009 s. 1 Föredragningslista Tid: 16.04.2009 kl 17.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut, VVS-klassrummet Ärenden som skall behandlas

Läs mer

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009

Styrelsen 04/2009. Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 04/2009 Protokoll 27.4.2009 Styrelsen 27.04.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2009 Tid: 27.4.2009 kl. 15.30 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, kulturenheten Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2012 P R O T O K O L L 29.6.2012 Styrelsen 29.6.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2012 Tid: 29.6.2012 kl. 10.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 12.12.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2013 Tid: 12.12.2013 kl. 11.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 05 2017 P R O T O K O L L 13.6.2017 Styrelsen 13.6.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/2017 Tid: 13.6.2017 kl. 15.00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen K A L L E L S E

Styrelsen K A L L E L S E Styrelsen 02 2018 K A L L E L S E 1.3.2018 Styrelsen 1.3.2018 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2018 Tid: 1.3.2018 kl. 15:00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 9 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2017 P R O T O K O L L 23.8.2017 Styrelsen 23.8.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/2017 Tid: 23.8.2017 kl. 16.45 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2012 P R O T O K O L L 31.1.2012 Styrelsen 31.1.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2012 Tid: 31.1.2012 kl. 15.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

P R O T O K O L L Samkommunstämman

P R O T O K O L L Samkommunstämman P R O T O K O L L 01 2013 Samkommunstämman 07.03.2013 Samkommunstämman 07.03.2013 s. 1 Föredragningslista Tid: 07.03.2013 kl 17.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko Ärenden som skall behandlas

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2015 P R O T O K O L L 27.01.2015 Styrelsen 01 2015 P R O T O K O L L 27.01.2015 Styrelsen 27.01.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2015 Tid: 27.01.2015 kl. 16.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN

Läs mer

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 15.12.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 12/2011 Tid: 15.12.2011 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 2/2010. Protokoll

Styrelsen 2/2010. Protokoll Styrelsen 2/2010 Protokoll 3.3.2010 Styrelsen 03.03.2010 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/10 Tid: 03.03.2010 kl. 14.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen K A L L E L S E

Styrelsen K A L L E L S E Styrelsen 01 2018 K A L L E L S E 24.1.2018 Styrelsen 24.1.2018 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2018 Tid: 24.1.2018 kl. 15:00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

SAMKOMMUNSTÄMMAN 01 2015 PROTOKOL L

SAMKOMMUNSTÄMMAN 01 2015 PROTOKOL L SAMKOMMUNSTÄMMAN 01 2015 PROTOKOL L Samkommunstämman 29.04.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2015 Tid: 29.04.2015 kl. 16.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 ÖPPNANDE AV SAMKOMMUNSTÄMMAN

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2016 P R O T O K O L L 17.08.2016 Styrelsen 17.08.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/2016 Tid: 17.08.2016 kl. 15:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013

Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013 Styrelsen 09 2013 P R O T O K O L L 12.11.2013 Styrelsen 12.11.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2013 Tid: 12.11.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2014 P R O T O K O L L 30.01.2014 Styrelsen 30.01.2014 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2014 Tid: 30.01.2014 kl. 15.30 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Samkommunstämman P R O T O K O L L

Samkommunstämman P R O T O K O L L Samkommunstämman 02 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Samkommunstämman 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 16:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 ÖPPNANDE

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2017 P R O T O K O L L 16.2.2017 Styrelsen 16.02.2017 s.2 ÖREDRAGNINGSLISTA 02/2017 Tid: 16.2.2017 kl. 16:45 Plats: Inveon, EDELFELTSTIGEN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012

Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012 Styrelsen 10 2012 P R O T O K O L L 13.11.2012 Styrelsen 13.11.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2012 Tid: 13.11.2012 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012

Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012 Styrelsen 08 2012 P R O T O K O L L 25.9.2012 Styrelsen 25.9.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 8/2012 Tid: 25.9.2012 kl. 15.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2016 P R O T O K O L L 10.11.2016 Styrelsen 10.11.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2016 Tid: 10.11.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 05 2014 PROTOKOLL 14.08.2014

Styrelsen 05 2014 PROTOKOLL 14.08.2014 Styrelsen 05 2014 PROTOKOLL 14.08.2014 Styrelsen 14.08.2014 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/2014 Tid: 14.08.2014 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012

Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012 Styrelsen 07 2012 P R O T O K O L L 28.8.2012 Styrelsen 28.8.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2012 Tid: 28.8.2012 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 03 2011 P R O T O K O L L 15.3.2011 Styrelsen 15.03.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2011 Tid: 15.3.2011 kl. 14.30 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Samkommunstämman

Samkommunstämman Samkommunstämman 01 2016 P R O T O K O L L 14.06.2016 Samkommunstämman 14.06.2016 s. 1 Föredragningslista Tid: 14.06.2016 kl 16.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8 Ärenden som skall

Läs mer

Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011

Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011 Styrelsen 04 2011 P R O T O K O L L 12.4.2011 Styrelsen 12.04.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 4/2011 Tid: 12.4.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Yrkesteamet Inveon Kultur s. 1

Yrkesteamet Inveon Kultur s. 1 Yrkesteamet Inveon Kultur 26.5.2010 s. 1 PROTOKOLL 1/2010 Tid: Måndagen den 26 maj 2010 kl. 14.00 16.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8, 06100 Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O LL

Styrelsen P R O T O K O LL Styrelsen 01 2016 P R O T O K O LL 14.01.2016 Styrelsen 14.01.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2016 Tid: 14.01.2016 kl. 16:45 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen (Treffis i matsalen) ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ LOVISA STAD PROTOKOLL 6/2011 66 Revisionsnämnden TID 28.09.2011 kl. 17:00-20:15 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Lohenoja Pertti ordförande Laukas Gunnel viceordförande Backlund

Läs mer

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10. Tid: kl Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10. Tid: kl Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 3/20100 Protokoll 3.3.201 10 Styrelsen 30.03.2010 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 03/10 Tid: 30.03.2010 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 01 2017 P R O T O K O L L 24.1.2017 Styrelsen 24.01.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/2017 Tid: 24.1.2017 kl. 16:45 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014

Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014 Styrelsen 03 2014 PROTOKOLL 06.05.2014 Styrelsen 06.05.2014 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2014 Tid: 06.05.2014 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2009. Tid: kl Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8

Styrelsen s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2009. Tid: kl Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8 Styrelsen 09/2 009 Protokoll 1.10.2009 Styrelsen 01.10.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2009 Tid: 01.10.2009 kl 17.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 08 2016 P R O T O K O L L 5.10.2016 Styrelsen 5.10.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 08/2016 Tid: 5.10.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011

Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011 Styrelsen 01 2011 P R O T O K O L L 18.1.2011 Styrelsen 18.01.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2011 Tid: 18.1.2011 kl. 15.00 Plats: Inveon kultur, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011

Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011 Styrelsen 09 2011 P R O T O K O L L 20.9.2011 Styrelsen 20.9.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2011 Tid: 20.9.2011 kl. 14.30 Plats: Inveon, HAIKO ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Styrelsen 1/2010. Protokoll

Styrelsen 1/2010. Protokoll Styrelsen 1/2010 Protokoll 2.2.2010 Styrelsen 02.02.2010 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 01/10 Tid: 02.02.2010 kl. 17.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Styrelsen 06/2009. Protokoll

Styrelsen 06/2009. Protokoll Styrelsen 06/2009 Protokoll 11.6.2009 Styrelsen 11.06.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2009 Tid: 11.6.2009 kl. 14.30 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, kulturenheten Lundagatan 8, Borgå ÄRENDEN SOM

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 02 2018 P R O T O K O L L 1.3.2018 Styrelsen 1.3.2018 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA Tid: 1.3.2018 kl. 15:00 Plats: Inveon, LUNDAGATAN 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Sty 9 Sty 10 Sty 11 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Styrelsen 05 2013 P R O T O K O L L 10.06.2013

Styrelsen 05 2013 P R O T O K O L L 10.06.2013 Styrelsen 05 2013 P R O T O K O L L 10.06.2013 Styrelsen 10.06.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 05/2013 Tid: 10.06.2013 kl. 17.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

GRUNDAVTAL OPTIMA SAMKOMMUN

GRUNDAVTAL OPTIMA SAMKOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 1.1 Samkommun... 2 1.2 Medlemskommuner... 2 1.3 Samkommunens uppgifter... 2 1.4 Samkommunens utbildningsenheter... 2 1.5 Undervisningsspråk... 3 2 SAMKOMMUNENS ORGAN... 3 2.1

Läs mer

PROTOKOLL. Samkommunstämman 3.11.2010

PROTOKOLL. Samkommunstämman 3.11.2010 PROTOKOLL Samkommunstämman 3.11.21 Samkommunstämman 3.11.21 s. 2 Föredragningslista Tid: 3.11.21 kl 17. Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko Ärenden som skall behandlas 1 ÖPPNANDE AV SAMKOMMUNSTÄMMAN

Läs mer

Styrelsen 07/2009. Protokoll 11.8.2009

Styrelsen 07/2009. Protokoll 11.8.2009 Styrelsen 07/2009 Protokoll 11.8.2009 Styrelsen 11.08.2009 s. 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2009 Tid: 11.8.2009 kl 15.30 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 8 maj 2015, kl 13:00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 30 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 31 Protokolljustering...

Läs mer

Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011

Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsen 06 2011 PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsen 14.06.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2011 Tid: 14.6.2011 kl. 14.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Styrelsen 12.11.2009 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 11/2009. Tid: 12.11.2009 kl 15.00. Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

Styrelsen 12.11.2009 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 11/2009. Tid: 12.11.2009 kl 15.00. Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 11/2 009 Protokoll 12.11.2009 Styrelsen 12.11.2009 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 11/2009 Tid: 12.11.2009 kl 15.00 Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 04 2013 P R O T O K O L L 16.05.2013 Styrelsen 16.05.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 04/2013 Tid: 16.05.2013 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2012 P R O T O K O L L 16.10.2012 Styrelsen 16.10.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 9/2012 Tid: 16.10.2012 kl. 16.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 4/ Schauman Berndt-Gustaf ledamot. Lehto-Tähtinen Auli. ÖVRIGA Kettunen Kirsi ekonomidirektör ( 6) kl

LOVISA STAD PROTOKOLL 4/ Schauman Berndt-Gustaf ledamot. Lehto-Tähtinen Auli. ÖVRIGA Kettunen Kirsi ekonomidirektör ( 6) kl LOVISA STAD PROTOKOLL 4/2016 35 Revisionsnämnden TID 05.04.2016 kl. 17:00-21:15 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Lohenoja Pertti ordförande Hagfors Kari vice ordförande Schauman

Läs mer

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 3/2013 1 Mötesinformation Tid Torsdag 28.11.2013 kl. 9.04 14.36 Plats Kommunernas hus, stora föreläsningssalen och konferensrummen Andra linjen 14, Helsingfors Suomen Kuntaliitto

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid: Måndag 2.11.2015 kl. 16.30 Sammanträdesplats: Omsorgsbyrån i Helsingfors, Byholmsgränden 7 A Närvarande/beslutande Kari Hagfors, ordf. Anita Spring, vice

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 9.3.2015 Nr 2 Tid Måndagen den 9.3.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 11 Mötets laglighet och beslutförhet 3 12 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Styrelsen 07 2014 PROTOKOLL 16.10.2014

Styrelsen 07 2014 PROTOKOLL 16.10.2014 Styrelsen 07 2014 PROTOKOLL 16.10.2014 Styrelsen 16.10.2014 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2014 Tid: 16.10.2014 kl. 14.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 27.02.2017 Nr 2 Tid Måndagen den 27.02.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 12 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 13 PROTOKOLLJUSTERARE 14 GODKÄNNANDE

Läs mer

Kyrkslätts kommun Protokoll 2/ ( 10) Revisionsnämnden

Kyrkslätts kommun Protokoll 2/ ( 10) Revisionsnämnden Kyrkslätts kommun Protokoll 2/2019 1 ( 10) Mötesdatum Mötesplats 06.02.2019, klo 18:02-20:16 Kirkkonummen kunnantalo, Herman - kokoustila Behandlade ärenden 8 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 9

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Styrelsen PROTOKOLL

Styrelsen PROTOKOLL Styrelsen 10 2011 PROTOKOLL 13.10.2011 Styrelsen 13.10.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2011 Tid: 13.10.2011 kl. 14.30 Plats: Inveon KULTUR, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

P R O T O K O L L 02 /2012. Samkommunstämman

P R O T O K O L L 02 /2012. Samkommunstämman P R O T O K O L L 2 /212 Samkommunstämman 13.11.212 Samkommunstämman 13.11.212 s. 2 Föredragningslista Tid: 13.11.212 kl 17. Plats: Östra Nylands yrkesinstitut Inveon, Haiko Ärenden som skall behandlas

Läs mer

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03. Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014 Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.00/2014 Landskapsstyrelsen 10.3.2014 17 Enligt 68 i kommunallagen skall bokslutet

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 17.3.2014 Nr 2 Tid Måndagen den 17.3.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 12 Mötets laglighet och beslutförhet 3 13 Val av två protokolljusterare

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/2016 1 (12) Information om sammanträdet Tid Torsdag 26.5.2016 kl. 10.00 17.00 Fredag 27.5.2016 kl. 8.00 12.35 Plats Kommunernas hus, stora föreläsningssalen och konferensrummen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer