Förbundsrapport. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsrapport. nr"

Transkript

1 Förbundsrapport nr

2 1 oktober 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Här kommer årets femte förbundsrapport, där ni får en översiktlig beskrivning av Simförbundets arbete under perioden. Det är roligt att notera vad vi åstadkommit tillsammans och detta dessutom inom så många olika områden. EM i Berlin är två månader iväg, men jag vill ändå passa på att berömma prestationerna. Sarah Sjöström gjorde ett fantastiskt mästerskap och kunde åka hem med 7 medaljer. Totalt sett tog Sverige tio medaljer vilket gjorde EM i Berlin till ett av de mest lyckade Europamästerskapen någonsin och det var bara tre nationer som tog fler medaljer än Sverige (Storbritannien, Ungern och Italien). Glädjande var också att vi hade tre av våra simidrotter representerade genom simning, simhopp och konstsim. Simhoppet fick tre finalplatser, två genom Jesper Tolvers på 3m där han slog personbästa och på höga hopp. Även Daniella Nero hoppade sig till en finalplats. Samarbetet med våra sponsorer Eon och Coca-Cola har under sommaren intensifierats, bland annat under en fantastisk SM-vecka, på våra öppet vatten tävlingar och med ett antal badplats aktiviteter och Vattenprovet. Head Open Water Tropy kunde genomföra de flesta av sina deltävlingar i strålande solsken och ovanligt varma vattentemperaturer. Tävlingarna avslutades mer herrseger genom Anton Björck-Teuscher, Karlstads Simsällskap, damsegrare blev Angela Fox, Simklubben Ran. Jag önskar er en bra höst med ett intensivt arbete inom er verksamhet. Bengt Jönsson Förbundsdirektör Svenska Simförbundet tel bengt.jonsson@simforbundet.se

3 Simkunnighet Vuxencrawlgrupper i samarbete med Coca-Cola Ett projekt inom ramen för simkunnighet är simkunnighet för vuxna. Neptuns Simsällskap, Kalmar Simsällskap, Södertörns Simsällskap och Jönköpings Simsällskap arrangerar vuxencrawlgrupper i samarbete med Svenska Simförbundet och Coca-Cola. Målet är att minst 400 vuxna ska sättas i rörelse. Coca-Cola bjuder på två extra pass för deltagarna, allt för att bygga intresset för simning och få folk i rörelse. Badplatsaktivitet Simförbundet och E.ON har i sommar initierat en aktivitet där allmänheten har kunnat testa sin simkunnighet på tre badplatser; Kanaanbadet (Vällingby/Hässelby), Ängsholmsbadet (Täby) och Ribersborg (Malmö). Aktiviteten har genomförts av instruktörer från Spårvägen Simförening, Täby Sim och Malmö Simsällskap. Tillsammans för simkunnighet Sista terminen på projektet är nu i gång i och med att höstens simundervisningar har startat upp. Hittills har cirka 280 elever fått möjlighet till simundervisning i projektet. Efter en termins simundervisning är mer än 88 % av eleverna vattenvana. Detta jämfört med att 25 % av eleverna var vattenvana innan projektet startade. HOWT Som rapporterats under marknad så genomfördes simkunnighetsaktivitet på de deltävlingar som ingår i Head Open Water Trophy. Representanter från Förbundet har varit på plats för att testa allmänhetens simkunnighet i samarbete med E.ON. Certifiering - nya riktlinjer Simförbundet har beslutat att certifiering i nuvarande form läggs ner och ersätts av tydliga riktlinjer i enlighet med den nya Simlinjen. Mer utförlig information om detta har publicerats på Simförbundets hemsida, och skickats ut till alla medlemsföreningar via mail och post. Kommunikation SM-veckan SM-veckan genomfördes med bra uppslutning från pressen och en rad pressaktiviteter. Det är glädjande att tre av våra simidrotter genomförde sina mästerskap under SM-tävlingarna i Borås vilket innebar en mycket positiv exponering för simning, beach-vattenpolo och öppet vatten såväl i media som publikt.

4 EM i Berlin En EM-guide för alla simidrotter producerades och en intensivt mediabearbete pågick både före, under, och efter EM. Det genomfördes två pressträffar inför EM i Berlin. En på Clarion hotell under förlägret i Stockholm och en på plats nere i Berlin innan tävlingarna startade. Intresset för båda pressträffarna var mycket stort och under pressträffen i Berlin hade vi även internationell press på plats. Sammantaget kan vi konstatera att medias bevakning av Svensk Simidrott har varit unikt hög under våren och igenom hela sommaren. Aqua nr 2 Aqua nr 3 har just anlänt alla simidrottares brevlådor och handlar om allt ifrån framgångarna på EM till de nya NIU skolorna och en intervju med ordföranden Ulla Gustavsson. Omslagsbilden blir guldlaget från EM på 4x100 frisim. Swim of Hope Helgen den september arrangerades Swim of Hope där 27 föreningar medverkar. Arrangemanget består av ett sponsorsim där simföreningarnas medlemmar samlar in pengar till Barncancerfonden. Pressreleaser angående samarbetet och för att uppmärksamma evenemanget har skickats ut. Media Både DN och SVT kommer att närvara och göra reportage från vid höghöjdslägret i Frankrike. Marknad Vi har genomfört ett stort antal aktiviteter under sommaren kopplade till våra samarbetspartners samt till våra simidrotter. Vi har haft aktiviteter och exponering på Sum-Sim, SM/JSM i simning, SM i Simhopp, SM i Öppet Vatten och SM i Beach vattenpolo. Vi har varit på plats på samtliga deltävlingar i Head Open Water Trophy. Sommaren avslutades med en lyckad sponsorresa till EM i Berlin där vi engagerade Lasse Frölander som värd och simexpert för gruppen. E.ON Ett stort antal aktiviteter i samarbete med E.ON har genomförts under sommaren med inriktning på Vattenprovet: På samtliga Head Open Water Trophy tävlingar (9 st) I samband med SM tävlingarna i bassäng samt Öppet vatten Och dessutom på tre badplatser under sommaren, Kaanan badet i Bromma, Ängsholmsbadet i Täby samt Ribbersholmsbadet i Malmö.

5 Coca-Cola I vårt första år i samarbetet med Coca-Cola så har det också varit en intensiv sommar med många aktiviteter. Coca-Colas ambitiösa mål med att få personer i rörelse är på god väg att uppfyllas. Att simma Sveriges kust är också snart genomfört och kan följas på Simmasverige.se Coca-Cola genomförde större nedslag under SM i Borås, på Vansbrosimningen, under Almedalsveckan samt på Tylösand i Halmstad. Coca-Cola har även exponerats på samtliga Head Open Water tävlingar i sommar. Två avstämnings- och planeringsmöten har genomförts med Coca-Cola efter sommaren, där årets genomförda aktiviteter utvärderades och planering för nästa års aktiviteter startades. Partners Arbetet med att sälja in samarbeten kopplade till Svensk Simidrott pågår. I ett försök att kapitalisera på framgångarna från Berlin har vi påbörjat en riktad bearbetning mot utvalda branscher. Parallellt bearbetar vi företag för Bästa Tvåan, Trean, Fyran och Sum-Sim. Gemensamma säljmöten där status för bearbetningen rapporteras genomförs minst varannan vecka. Folksam är från och med 15 september tillbaka som partner till oss. Variumärket Svensk Simidrott Nästa steg i arbetet är att ta fram hur varumärket Svensk Simidrott ska visualiseras samt hur vi ska använda varumärket Svensk Simidrott i vårt dagliga arbete. Sportivity kommer lämnade en statusrapport på styrelsemötet. Förlaget Nu pågår utvärdering av sommarens simkunnighetsaktiviteter och utifrån resultatet kommer en plan för aktiviteter sommaren 2015 att skapas. Intresset för simmärket Vattenprovet har varit stort och det är kul att så många är medvetna om vikten av att testa sin simkunnighet varje år. Simmärken Den fina sommaren har gjort att sommarsimskolorna haft mycket barn och intresset för att ta märken har varit stort. Det har hittills i år varit en ökning på beställningar jämfört med samma period förra året. Samarbetet med NEH har fungerat väl den här sommaren. Webbshopen Vår webbshop fick under augusti ett nytt utseende, funktionerna är desamma men nu finns också en snabbshop som underlättar orderläggning vid större beställningar. Under hösten kommer en mobilanpassad webbshop för privatpersoner att lanseras. Med denna webbshop kommer kunderna enkelt kunna beställa simmärken från bassängkanten och få märkena hemskickade i brevlådan inom någon dag.

6 Under september kommer en ny bok från Rabén & Sjögren släppas till försäljning i privatwebbshopen. Boken heter Simning- Sportskolan och riktar sig till barn mellan ca 5-10 år som vill lära sig mer om sporten simning, de olika simsätten, få tekniktips, veta hur en tävling går till mm. Föreningsbesök Under oktober och november planeras föreningsbesök genomföras på ett antal orter runt om i Sverige. Idrottslyftet och Föreningsutvecklingsprojekt En nulägesanalys av distriktens verksamhet och utmaningar har tagits fram genom att Andrea Davidsson och Paula Sinkkonen har träffat alla distrikten vid ett fysiskt möte och mötena har kompletterats med en enkät om hur distrikten arbetar med de stadgeenliga obligatoriska uppgifterna. Projektgruppen för distrikten har arbetat fram en agenda för hösten. En arbetsgrupp med Andrea Davidsson, Paula Sinkkonen och Anki Jarl har bildats som tillsammans med en processledare från SISU arbetar fram ett program till distriktsordförandekonferensen som kommer genomföras i oktober. Andrea gjorde en dragning för styrelsen i september med nulägesanalys och information om det arbete som pågår. Projektgruppen träffas före och efter ordförandekonferensen (under samma helg). Efter konferensen ska det diskuteras fram ett förslag som styrelsen ska ta ställning till. Styrelsen tar ett beslut om projektgruppens förslag till utvecklingsplan på möte i november. Idrottslyftet Hittills under 2014 har vi beviljat mer medel än motsvarande period tidigare år vilket är en positiv trend då vi ser att vi når fler föreningar med stödet för varje år som går. Simförbundet kommer under hösten 2014 endast bevilja Idrottslyftsmedel till egna projekt inom det prioriterade området behålla ungdomar i föreningsverksamheten. Specialförbunden ska årligen avsätta minst 50 % av sitt föreningsstöd till satsningar som syftar till att behålla ungdomar längre i verksamheten, vilket är ett av fler prioriterade områden. Simförbundet har hittills under 2014 beviljat mindre än de 50 % som krävs därav beslutet.

7 Detta prioriterade område ska bidra till att ungdomar väljer att fortsätta sitt idrottande, genom att den verksamhet de möter i föreningarna tillgodoser deras önskemål/ förväntningar. Det kan kräva en annan typ av verksamhet än den som traditionellt erbjuds. Västerbottenprojektet Projektet är under sin avslutningsfas och projektledare Charlie Bostedt har fått i uppgift att sammanställa en slutrapport där huvudfokus ligger på att dra lärdom av arbetet som genomförts i Västerbotten när det gäller det hur distrikten kan arbete med utveckling av föreningarnas verksamhet. Ledare och utbildning Simtränarkonferens augusti samlades 130 simtränare och instruktrörer för att få ta del av spännande föreläsningar på tränarkonferensen. Konferensen som hölls i samarbete med simtränarföreningen erbjöd något för alla simtränare som jobbar med barn från 4 år och uppåt. Konferensen innehöll också två olika spår, ett som var mer inriktat mot tränare för barn och ungdomar och en inriktning mot tränare för junior/seniorer. Det fanns även gemensamma föreläsningar med exempelvis den mångfaldige guldmedaljören på Paralympics och öppet vattensimmaren Anders Olsson. Anders berättade på ett fantastiskt sätt om sin karriär med alla med- och motgångar. Föreläsningen framkallade många skratt men väckte även eftertanke och beundran bland åhörarna. Andra gemensamma föreläsningar berörde ämnen som konflikthantering, idrottspsykologi, hur man bemöter simmare med psykiska funktionsnedsättningar samt vilka arbetsvillkor som bör finnas i simföreningar. På barn- och ungdomsinriktningen fanns föreläsare som den före detta kinesiska landslandslagssimmerskan Abi Liu, som pratade om och visade tekniktips för de olika simsätten. Amerikanen Jim Spiers berättade om sitt simskoleprogram i USA tillsammans med OS-guldmedaljören Cathrine Fox. De pratade om och visade tips på simundervisning för yngre barn med fokus på simningens ABC. Vi fick även besök av representanter från Lambertseter Svømmeklubb och Hovedstadens Svømmeklub, som berättade om sina respektive simskoleverksamheter. Det bjöds även på en föreläsning om pedagogik som handlade om att träna prepubertala barn. På junior/seniorinriktningen fanns ingen mindre än OS-guldmedaljören Jazon Lezak. Han berättade om sin egen träning men även om erfarenheter kring att vara både simmare och coach. Nikola Lukic föreläste om biomekanik och Mikael Mattsson pratade om konditions-

8 och uthållighetsträning. Han berättade om vinsterna med strukturerad planering, vikten av adekvat återhämtning och systematisk individualisering. Övriga föreläsningar fokuserade på arbetet med NEC, landslagsredovisning för 2014, den framtida satsningen mot Rio 2016 och lyckade NIU-program. Kursledarutbildning Efter snart två år med den nya utbildningsstrukturen är det dags att uppdatera handledarmaterialet för kursledare. I september samlades ett par nyckelpersoner när det gäller utbildning för simtränare för att gå igenom om och uppdatera handledningarna för de olika utbildningarna. Detta även som en förberedelse inför kursledarutbildningen i november. Babysim Den första kursen för babysimsinstruktör 1 hölls augusti i Helsingborg med 16 deltagare. Under hösten kommer det även att erbjudas utbildningar till babysimsinstruktör 2 samt Minisimsinstruktör men även en licenskurs i babysim. Arbetet med ett nytt babysimsmaterial har även påbörjats. Simning Seniorlandslaget EM i Berlin blev resultatmässigt framgångsrikt. Målsättningen 10 medaljer uppnåddes vilket var samma som i Budapest för fyra år sedan. Sverige kom 6:a i medaljstriden jämfört med 5:e plats i Budapest. Medaljfördelningen var dock snäppet bättre, 3 guld, 6 silver och 1 brons jämfört med i Budapest. Dock var det bara tre nationer som tog fler medaljer än Sverige (Storbritannien, Ungern och Italien). I nationsstriden (poäng) kom Sverige på 9:e plats jämfört med 7:a Prestationsmässigt blev det dock inte lika lyckat mästerskap ur svenskt vidkommande. Endast 21 % simmade bättre än sin anmälningstid vilket är relativt lågt i jämförelse med tidigare EM. En djupare analys till detta utfall pågår och anledningen går nog att finna på såväl grupp- som individnivå. Vecka 39 hade landslaget läger i Stockholm. Samtliga EM-simmare, simmare i Topp- och Talang samt Utmanarprogrammet har bjöds in för ett läger. Till VM i Doha i december har följande simmare tagits ut, Therese Alshammar, Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Jennie Johansson, Stina Gardell, Ida Lindborg, Louise Hansson, Magdalena Kuras och Johannes Skagius. Det finns möjlighet till komplettering till damernas lagkapper i samband med SM i Stockholm.

9 NEC Till hösten kommer ytterligare en simmare börja träna med gruppen på heltid, Adam Paulsson från SK Elfsborg. Från årsskiftet kommer även Stina Gardell börja träna i gruppen och eventuellt ytterligare en simmare träna med gruppen periodvis under hösten. 15 september startade träningen åter vid NEC, och i oktober är ett höghöjdsläger i Frankrike inplanerat. Utmanarprogrammet Programmet kommer under hösten kompletteras med ytterligare 2-3 simmare som under sommaren visat nivån att de ska vara med i programmet. Talangutvecklingsprogrammet Vid EJM i Dordrecht blev det en medalj (Sophie Hansson, Helsingborg S), fem finaler och åtta semifinaler för Sverige. 47 % av loppen var personliga rekord. Samtliga pojkar och tre av de sex flickorna slog personliga rekord. Det som dock är oroväckande är att färre och färre simmare kvalar in individuellt till EJM. I år var det fem simmare. Totalt sett blir det också färre och färre flickor som kvalar in till EJM. Det är knappt så att det går att få ihop slagkraftiga lagkappslag (topp-8) på tjejsidan. Däremot ser det ljusare ut på killsidan med både 4x200 fritt och 4x100 medley i final. Nordiska Ungdomsmästerskapen i Köpenhamn blev mycket lyckat för Sverige. Sverige kom två i nationstävlingen efter Danmark. Resultatmässigt blev det 30 medaljer med några riktigt fina resultat framförallt på pojksidan. T.ex. vann killarna både 4x100 och 4x200 fritt. Prestationsmässigt var 65 % av loppen personliga rekord. Vid Youth Olympic Games i Nanjing hade sex svenska simmare kvalificerat sig. Det bästa resultatet stod Sophie Hansson för genom en 5:e plats på 50 bröst. Förutom denna final blev det även fem semifinaler till Sverige genom förutom Sophie, Jessica Billqvist, Spårvägen, Petter Fredriksson, SK Hajen och Isak Eliasson, MASS. Prestationsmässigt blev utfallet lågt, endast 8 %. Däremot var tävlingen en mycket bra och nyttig erfarenhet för dessa simmares framtida karriärer. Med utgångspunkt i att det blir färre och färre som kvalar in till EJM görs en specifik satsning på denna grupp simmare mot kommande år med bl.a. läger, tävlingar och tätare uppföljning på en utvald grupp simmare med förhoppning att fler ska uppnå individuell nivå för att kvala in. Dock utgår EJM 2015 och istället simmar dessa åldersgrupper European Games i Baku december arrangeras NJM i Upplands-Väsby med Väsby SS som arrangör. Nationella Mästerskap SM/JSM i Borås under SM-veckan var en succéartad föreställning. SK Elfsborg ska ha mycket beröm för ett utmärkt arrangemang. Det märktes att de lagt ner sin själ i förberedelser och

10 genomförande. Att det sedan toppades med ett världsrekord gjorde det minnesvärt för en lång tid framåt. Borås stad ska också berömmas för ombyggnationen av bassängen inför SM/JSM bl.a. med nya skvalprännor och 30 cm djupare bassäng. Sammantaget gjorde det bassängen modernare och snabbare. Detta var också ett krav som vi ställde på Borås för att de skulle erhålla arrangemanget. Sum-Sim avgjordes i Lindängsbadet i Malmö. MKK gjorde ett tillfredställande arrangemang. Tyvärr var det tre längre avbrott i tävlingarna p.g.a. tidtagnings-/utrustningsproblem. MKK använde sig inte av IC Control. Simhopp Landslaget Sommaren har varit framgångsrik ur många synvinklar. Vi tog fler finalplatser än förra året såväl på EJM som på EM. Den bästa placeringen på EJM svarade Felicia Granath och Ellen Ek för i synchro 3m flickor med en sjätte plats. Det blev 6 finalplatser vid EJM. På EM tog Jesper Tolvers två finalplatser på 3m och höga hopp och hoppade bättre än någonsin på 3m. Daniella Nero hoppade sig till en finalplats på 3m damer där hon kom tolva i finalen. Samarbetet mellan simningen och simhopp vid detta mästerskap var mycket bra. lärorika dagar. Utbildning Del 1 och 2 i vår utbildningslitteratur (gamla hoppärmen) är under korrekturläsning. Den tredje delen kommer snart. Grundkursen genomfördes den 30-31/8 i Västerås med Fideli Rosell som kursledare. De synpunkter vi fått är mycket positiva. Utvärdering görs efter varje utbildning. Breddverksamhet Breddlägret blev mycket lyckat med 73 deltagare och ett stort antal ledare. Ett jättestort tack till Joakim Nyström som var den som hade huvudansvaret för lägret. Lägret var mycket uppskattat och lärorikt. De huvudinstruktörer som jobbade i år var duktiga och uppskattade. Anna Lindberg Steen besökte lägret och de fick ställa frågor till henne. Dagböcker har publicerats på hemsidan. Tyvärr fick Breddtränarträffen ställas in då det var för få anmälningar. Synd då programmet var genomtänkt och många klubbar har efterfrågat en sådan här träff. Övriga pågående projekt Tränarlicens Arbetet fortskrider på ett konstruktivt sätt. Ytterligare två möten är inplanerade i höst. Därefter återstår ett eller två möten innan referensgruppen ska tycka till.

11 Talangprogram Startade den 1 september med Moa Gyllenstierna och Peter Falkman som tränare. Anna Lindberg Steen kommer att vara huvudansvarig för detta projekt. Vi kommer också att skicka dessa tre på en LEN utbildning som går i Moskva 1-5 november. SOK Utmanarsatsning Två aktiva har plockats bort i denna grupp, Johanna Johansson och Lina Forndal. En utbildningsdag för tränare som har aktiva i Utmanarsatsningen kommer att genomföras den 24 november följt av 2 dagar med tränare, aktiva och projektansvarig. Under dessa två dagar blir det tester samt utbildning. Framtidens simhoppning september Lillsved Utbildningen genomfördes med 22 inbjudna tränare/ledare. Anneli Östberg höll i taktpinnen under denna helg. Vattenpolo Nytt resultatsystem Arbetet med det nya administrativa systemet för vattenpolo är inne i slutfasen och kommer att färdigställas under september. Systemet ska användas till seriestarterna i oktober. NM för klubblag NM för klubblag spelas i Stockholm den 3-5 oktober. Glädjande är att det är 16 lag anmälda och extra glädjande att det är 8 damlag från Sverige, Danmark och Finland som har anmält sig. Poolkampen Arbetet med nyrekrytering av föreningar till Poolkampen fortsätter. Under hösten planeras att fortsätta turneringsspelet i Södra Sverige och flera föreningar står på intresselistan för att starta upp. Konstsim I början av sommaren avsade sig Malin Sanfridsson sitt uppdrag i KU som breddansvarig. Ingen ersättare är ännu utsedd.

12 Arbetet med konstsims utvecklingstrappa, pågår och leds från kansliet av Paula Sinkonen. Planering av en bred tränarkonferens och konstsims planeringskonferens pågår. En inriktning för bägge är att presentera arbetet med utvecklingstrappan och förbereda tränare och föreningar på det som komma skall nästa år. Konstsims deltagande i EM i Berlin blev godkänt trots att sjukdom tyvärr störde en del av förberedelserna. Öppet vatten Öppet vattensäsongen har inneburit fler tävlingar, 35 sanktionerade tävlingar med närmare deltagare vilket är en ökning av antalet simmare gentemot föregående år och också ett medföjande större mediautrymme. Den 15e september, hade vi ett positivt heldagsmöte med ett 30-tal av arrangörsföreningarna och våra sponsorer på plats. På agendan bland annat, en utvärdering av 2014 års tävlingar och aktiviteter samt inspel och diskussioner inför 2015 års öppet vatten-säsong. På Nordiska mästerskapen i Kangasala, Finland vann Ellen Olsson, Skåre Swimclub 5km och 10km. Gustav Swedenborg, Järfälla Simsällskap vann 10km. På junior-vm i Balaton, Ungern kom Gustav Swedenborg nia i yngsta klassen bland 36 startande. Anton Björck-Teuscher, Karlstads Simsällskap och Angela Fox, Simklubben Ran vann head Open Water Trophy. Masters Ett mastersläger kommer att genomföras den 5-7 december i Jönköping, där Glen Christiansen kommer att vara huvudtränare. Daniel Lönnberg och Anders Berlin har påbörjat diskussionen kring projektet hur vi ska utveckla vuxensimningen inom ramen för Simlinjen. Ytterligare möten med projektgruppen är inplanerade i slutet av september. Mastersutskottet genomförde en lyckad workshop den 16/9. där vi fokuserade på att ta fram arbetsområden och utifrån dessa ta fram aktiviteter för perioden fram till Mästerskapsarrangör Beslut togs under sommaren att tilldela Uppsala Simsällskap 2015 års långbanemästerskap. Vi kommer inom kort att be klubbar att ansöka om att få arrangera 2016 års Masters mästerskap på lång och på kort bassäng.

13 Masters-VM 2014 Två europarekord av Margareta Rainer, Gävle SS, på 800m frisim och 400m frisim. Leonard Bielicz, Göteborg Sim, satte det europarekord på 100m fjäril. Sju nordiska rekord sattes, av Maria Norberg, Kristianstads SLS, (3), Margareta Rainer, Gävle SS, (3) och Anna- Karin Josefson, Varbergs Sim, (1). Anna-Karin satte två svenska rekord och Maria satte ett svenskt rekord. I lag satte Kristianstads SLS, nordiskt rekord på 4x50m frisim ( ). I laget simmade Torbjörn Gärdefors, Inge Andersson, Karin Elmberg och Maria Norberg. Margareta Rainer från Gävle tog guld på 3000 meter Open Water. Masters-SM 2014 (OW) Under juli månad avgjordes Masters i Öppet Vatten mitt i centrala Borås, totalt var det 12 damer och 32 herrar som gjorde upp om de olika titlarna. Masters-VM 2014 (Simhopp) Mickey Missler har varit på plats i Montreal när Masters-VM i simhopp avgjordes. Här följer delar av hans rapportering om de svenska framgångarna. Under den första dagen tog Sverige två tredjeplatser. Det var Tunde Maday och Gunilla Etsare som knep dessa i hård konkurrens på enmetersvikten. Dag två på mästerskapet fick vi åter nöjet att se Gunilla Etsare ta emot en bronsmedalj för sin fina insats på tre meter samt en silvermedalj till Tunde Mayday. Den sista medaljen kom i höga hopp under dag fyra. Det var åter igen Gunilla Etsares som knep sin tredje bronsmedalj. Idrottonline SSF:s projektgrupp för IO hade torsdagen den 28 augusti ett möte med RF/IT under ledning av Pia Ahlgren. Mötets syfte var att framförallt diskutera den förestående integrationen med SF och föreningarnas administrativa datasystem. RF/IT framförde att de hade väldigt små personella resurser och att en stor oro var att få för många motparter i integrationsarbetet. De hade gjort en uppskattning att det finns ungefär 100 olika datasystem som skulle kunna vilja integrera sig mot IO. RF har för avsikt att börja med ett pilotsystem, därefter ett system per SF. Ingen tidsplan är fastställd ännu. Anläggningar Mindre frekvent rådgivning med besök till bland andra Stockholm stad, Eskilstuna och Falun under senaste perioden.

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 6 2014 10 december 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Vilken härlig avslutning på året för Svensk Simidrott när vårt simlandslag var på kortbane- VM i Doha. Ett 10-tal svenska rekord och tre

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I En varm och lyckad sommar Hösten är på intågande, men känslan av sommar dröjer sig kvar och det är med glädje jag kan blicka tillbaka och se hur lyckad denna

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 2 2014 28 april 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Just hemkommen från Simförbundsmötet som gick av stapeln i Sundsvall kan jag konstatera att det blev ett historisk möte då Ulla Gustavsson

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2014 2 Medlemmar Föreningen har idag 28 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg

Svensk simning i utveckling. SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Svensk simning i utveckling SkåneSims Simallting 2011-08-27 Helsingborg Sundsvalls SS SK Ena Skuru IF Norrköpings SS Mölndals ASS SK Elfsborg Jönköpings SS Ängelholms SS Helsingborgs S Sjöbo SS Klubbar

Läs mer

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning

2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Svenska Simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vid mottagandet av Årets förbund Årets idrottsförbund 2014 Svenska Simförbundet har utsetts till Årets idrottsförbund av Sveriges Centralförening

Läs mer

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 4 2015 SVENSK SIMIDROTT 14 december 2015 Året avslutades på ett mycket positivt sätt med ett framgångsrikt kortbane EM för simmarna och naturligtvis SvDs Bragdguld till Sarah! I årets sista

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 5 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Ett gott slut... Här kommer året sista Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Vi har precis ett lyckat

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2 2013

Förbundsrapport. nr 2 2013 Förbundsrapport nr 2 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckat Simidrottsforum Jag glädjer mig över att konstatera att nästan 200 simidrottsintresserade personer kunde ses och få ett par mycket givande dagar tillsammans

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp

Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Valbara pass lördag och söndag per målgrupp Pass 1 lördag kl. 11.00 12.30 Pass 2 lördag kl. 14.00 15.30 Pass 3 söndag kl. 09.00 10.30 Huvudsaklig målgrupp Pass Rubrik/föreläsare Innehåll 1 Idrott, hälsa

Läs mer

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen.

VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP. Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. O K T O B E R 2 0 1 6 Nr 3 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Äntligen höst! Uppstarten är klar för alla grupper från de minsta deltagarna i babysim upp till mastersgruppen. Bassängerna kokar av aktivitet

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2 NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök Den 20 februari var det dags för Västernorrlands Parasportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att besöka föreningen Sollefteå

Läs mer

Förbundsrapport. nr 5 2013

Förbundsrapport. nr 5 2013 Förbundsrapport nr 5 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Summering av ett lyckat år Året lider mot sitt slut och detta är den sista förbundsrapporten för året. Jag glädjer mig över att konstatera att året som gått

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2013/2014 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås

Information SSF:s simverksamhet 2013-2016. 2012-07-20 Borås Information SSF:s simverksamhet 2013-2016 2012-07-20 Borås Framtida elitorganisation Talangutvecklingsprogrammet Internationella tävlingar 2013 Aktiviteter hösten 2012 Simlinjen Utbildning SOK:s Topp och

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Vision ÄLVSJÖ AIK Simförening ska vara den naturliga mötesplatsen för att hitta simmaren i dig! Verksamhetsidé Vi erbjuder och genomför simträning för alla som har intresse och

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2014 7 juli 2014 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Världsrekord på SM-tävlingarna i Borås!!! Det var en fantastisk uppvisning som Sarah Sjöström bjöd oss på när hon simmade in på den nya världsrekordnoteringen

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2013 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Lyckade SM arrangemang SM-veckan i Halmstad är just avslutad och jag kan konstatera att det blev ett mycket lyckat arrangemang där vi för första gångern

Läs mer

Förbundsrapport. nr 4

Förbundsrapport. nr 4 Förbundsrapport nr 4 l 2011 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Det har varit en fantastisk höst för svensk simning! Vi hade bra arrangemang och fina simningar när World Cup arrangerades i Stockholm i oktober. Therese

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap September 2017 Tänk vad vi kan åstadkomma! Många bäckar små. Uttrycken för hur ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande passar väl in på Falu

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

Rev A

Rev A Rev A 2013-03-05 1 Vi vill bedriva och utveckla simidrott för alla, oavsett mål och ambitionsnivå Vi utvecklar våra medlemmar fysiskt, mentalt och socialt Vi ökar simkunnigheten i Eskilstuna kommun Simundervisning

Läs mer

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014

Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 Svenska simrekord gällande den 22 april 2014 1 800 m frisim Ann Linder GKKN 8.47,64 19820529 Volgograd SJR 50m Äldsta juniorrekordet 2 1500 m frisim Ann Linder GKKN 16.24,22 19831202 Malmö SJR 25m 3 1500

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP

N O V E M B E R Nr 4. VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP N O V E M B E R 2 0 1 5 Nr 4 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP Riksfinal på gång! Efter flera fina simningar på Regionfinalen har vi med 9 st SSS:are till riksfinalen i Göteborg den 4-6 december som

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2013 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot Monica Höglind Ledamot Malin Thor

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2015 SVENSK SIMIDROTT 23 mars 2015 Skriver årets första rapport det efter ett mycket lyckat Simidrottsforum med ett rikt utbud av föreläsningar och seminarium som jag hoppas gav energi

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm.

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm. Skellefteå Simsällskap S34 och Svensk Simidrott inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim för Norrland och Mellannorrland i Skellefteå den 10-11 November Regionfinalerna

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 1 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Året har börjat bra för svensk Simidrott! Under world Cup tävlingarna i Simhopp som genomfördes i London i slutet av februari presterade två svenska simhoppare

Läs mer

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 10 november och söndag den 11 november 2018 Tävlingsplats:

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 4 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Tid för förnyelse Bifogar årets fjärde Förbundsrapport där vi redovisar den senaste periodens viktigaste aktiviteter och händelser. Förutom de stora mästerskapen

Läs mer

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015

Täby Sim Vill och Gör. Styrelsens förslag till årsmöte 2015 Täby Sim Vill och Gör Styrelsens förslag till årsmöte 2015 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täbys Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångspunkt i ett utdrag

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet Örebro, 2016-05-04 Hej Konstsimsvänner! Det har nu gått ca ett halvt år sedan vi hade planeringskonferens i Stockholm där vi presenterade och diskuterade planeringen

Läs mer

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT

Förbundsrapport SVENSK SIMIDROTT Förbundsrapport 1 2016 SVENSK SIMIDROTT 20 april 2016 Det glädjer mig att vår nyinstiftade internationella tävling Swim Open Stockholm blev så lyckad, tack till alla inblandade, alla klubbar och funktionärer

Läs mer

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro,

Hej Konstsimsvänner! Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, Informationsbrev från Konstsimutskottet (KU) Örebro, 2019-02-15 Hej Konstsimsvänner! Vi har nu lämnat konstsimsåret 2018 bakom oss och det finns anledning att både blicka tillbaka på det år som gått och

Läs mer

Ny simhall för Täbys invånare och 2050

Ny simhall för Täbys invånare och 2050 Ny simhall för Täbys invånare 2020 och 2050 Simning Livsviktigt Endast 25 % av kommunens 5-9 åringar går i simskola nu Simkunnighet är ett krav i läroplan Inga friskolor får idag plats i Täby Sims skolsim

Läs mer

Förbundsrapport. nr 2

Förbundsrapport. nr 2 Förbundsrapport nr 2 l 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Händelserika månader inom Svensk Simidrott De senaste månaderna har varit händelserika för Svensk Simidrott. Utöver simhopparna Anna Lindberg och Christofer

Läs mer

Nyhetsbrev Falu Simsällskap

Nyhetsbrev Falu Simsällskap Nyhetsbrev Falu Simsällskap November 2018 Strategi 2025 Idrottsrörelsen håller på att förändras. Förbunden inom Svensk Idrott har enats om en gemensam vision för framtiden i Strategi 2025. Falu SS har

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2010 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Petter Holmberg Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Jan Sigurdh Staffan Tell Ulrika Bergström Niklas Thurfjell Malin Thor Madeleine

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Geel, Beligen Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. gång i månaden med information

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Geel, Beligen Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. gång i månaden med information NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Geel, Beligen Årgång, utgåva Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning att skickas ut en gång i månaden med information om kommande evenemang eller evenemang

Läs mer

Föreningen Svensk Elit Simning

Föreningen Svensk Elit Simning Föreningen Svensk Elit Simning Verksamhetsberättelse och årsredovisning för verksamhetsåret 2012 2 Medlemmar Föreningen har idag 39 medlemsföreningar. I sammanställningen framgår medlemmarna under de senaste

Läs mer

Välkommen till. Tränarkonferens 2014. 29-31 augusti Scandic Elmia Jönköping

Välkommen till. Tränarkonferens 2014. 29-31 augusti Scandic Elmia Jönköping Tränarkonferens 2014 29-31 augusti Scandic Elmia Jönköping Välkommen till Tränarkonferens 2014 Simidrottsforum 2011 Vi hälsar alla tränare och instruktörer som arbetar med allt från barn (från 4 år och

Läs mer

Swedish Delegation Media Guide

Swedish Delegation Media Guide Swedish Delegation Media Guide 12th FINA World Swimming Championships Doha, Qatar 3-7 december 2014 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s Swedish Swimming Federation Swedish Delegation

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb

Malmö Kappsimningsklubb Malmö Kappsimningsklubb arrangerar SM/JSM i simning & SM i parasimning 28 juni 2juli, Lindängsbadet SM-veckan i Malmö 2019 SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete Specialidrottsförbunden,

Läs mer

Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016

Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016 Recap Sum-Sim Riks i Jönköping 2-4 december 2016 Hela truppen: Bakre raden: David Albringer, Johan Rydahl, Linus Andersson, August Mathisen och Ludvig Mathisen. Fämre raden: Isabelle Rydahl, Linnéa Englund,

Läs mer

Open Water (minne 6). Ända sen 2013 då jag stöttade Anton Björck-Teuscher under sommaren i sin Open Water satsning har jag varit fast i Open Water.

Open Water (minne 6). Ända sen 2013 då jag stöttade Anton Björck-Teuscher under sommaren i sin Open Water satsning har jag varit fast i Open Water. Niklas tid i KSS På söndag gör jag min sista arbetsdag som Huvudtränare i Karlstads Simsällskap och med det så kommer jag lämna klubben efter nästan 20 år. I mitten på 90-talet flyttade min familj från

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/

Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/ Simklubben Tritons Verksamhetsberättelse för 1/1 31/12 2015 Styrelsen för simklubben Triton avger härmed verksamhetsberättelse för året 2015. 1. Organisation Styrelsen har under året varit sammansatt av:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2018

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2018 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2018 ETT STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER FÖR ERT STÖD TILL IDROTTENS VÄNNER! Ella Bromée Sundsvalls Slalomklubb 1:a störtlopp YJSM Fjätervålen 2018 2:a Super G YJSM Fjätervålen

Läs mer

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 013 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Organisation Styrelsen Sven von Holst, ordförande Susanne Brokop, vice ordförande Christer Magnusson, sekreterare Rolf Alm Marcus Ekman

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna KUNGÖRELSE 2010/2 2010-01-25 Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna Regelkommittén har beslutat om ny lydelse av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna enligt bilaga. Enligt uppdrag Jan Olsson Generalsekreterare

Läs mer

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s SWEDISH SWIMMING FEDERATION MEDIA GUIDE 18th LEN European Championships December 2-6, 2015 1 e u r o p e a n s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE SWIMMING Media Contact

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN

Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN Ledande inom simidrotten, en förening öppen för alla. VERKSAMHETSPLAN 2018 Introduktion 2018 kommer att vara ett år då vi fortsätter med att förbereda oss för en framtid med ny simhall och utökad verksamhet.

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

till de deltagande föreningarna

till de deltagande föreningarna till de deltagande föreningarna 2 Häftet innehåller information om Poolkampens olika delar och hur föreningen gör för att ta del av dem: Innehåll... 3 Turneringsspel Poolkamp... 4 Utbildning... 5 Kursplaner...

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Parahockey med Permobil Måndagen den 18 februari var det dags för Permobil att prova på parahockey i NHK arena. Permobil hade vunnit en budgivning som musikhjälpen

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer Stor Grabb Svenska Friidrottsförbundet delar ut hederstecknet Stor Grabb till aktiva som haft särskilt framstående och betydelsefulla elitkarriärer. Genom sina insatser vid SM-tävlingar, landskamper och

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 1.(1.) Erik Larsson VIF Gute sjunde året i rad som Erik toppar listan Året har varit Eriks bästa. Efter att Erik ståt över inomhussäsongen för att

Läs mer

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2015/6 2015-09-30 Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Regelkommittén har beslutat om ändringar i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m

20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m 20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m Uppdaterat 2017-12-10 50 m frisim 1. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,00-17 2. Therese Alshammar Täby Sim 23,27-09 3. Louise Hansson Helsingborgs S 24,15-15

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet

Protokoll möte Poloutskottet Protokoll möte Poloutskottet Tid: 3 mars 2016 Plats: Heliosgatan, Stockholm Närvarande: Peter Hodor Alexandros Vlastos Lars Tannerfalk Josefin Sjövall (telefon) Anmält förhinder: Christopher Vang 1. Inledning

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS

VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS PROPOSITION NR 1 VERKSAMHETSPLAN/BUDGET FÖR ÖREBRO SIMALLIANS 2017 Förslag på utvecklingsprojekt 2017. Arbeta för ett eget simidrottens hus Arbeta för att bli en av Sveriges 10 bästa föreningar till 2020

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer

Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli

Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli Svenska Simförbundet Information och aktiviteter för EJM-trupp, Helsingfors 4-8 juli Ett stort grattis till EJM-uttagningen! Samtliga simmare som är uttagna till EJM ges möjlighet att starta i ytterligare

Läs mer

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2019-2020 Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma Innehåll Svensk Simidrotts inriktning och mål, sid. 3 Östsvenska Simförbundets idé,

Läs mer

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 w o r l d s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s. 13th FINA World Championships

MEDIA GUIDE SWEDISH SWIMMING FEDERATION. 1 w o r l d s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s. 13th FINA World Championships SWEDISH SWIMMING FEDERATION MEDIA GUIDE 13th FINA World Championships Windsor Canada, December 6-11, 2016 1 w o r l d s w i m m i n g c h a m p i o n s h i p s SWEDISH DELEGATION MEDIA GUIDE SWIMMING Media

Läs mer

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund

Ungdomslyftet. Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå. Bakgrund Ungdomslyftet Svensk simhoppning lyfter ungdomar till en högre nivå Bakgrund 2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

Information om Poolkampen 2014-2015. till de deltagande föreningarna

Information om Poolkampen 2014-2015. till de deltagande föreningarna Information om Poolkampen 2014-2015 till de deltagande föreningarna 2 Innehåll Häftet innehåller information om Poolkampens olika delar och hur föreningen gör för att ta del av dem: Innehåll... 3 Turneringsspel

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Varbergs Sim Föreningens syfte: Varbergs Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning Varbergs Sim

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

200 m frisim 400 m frisim 800 m frisim

200 m frisim 400 m frisim 800 m frisim 20 bästa i Sverige genom tiderna - damer 25 m Uppdaterat 2016-07-01 50 m frisim 1. Therese Alshammar Täby Sim 23,27-09 2. Sarah Sjöström Södertörns SS 23,55-14 3. Louise Hansson Helsingborgs S 24,15-15

Läs mer

Jönköpings Simsällskap

Jönköpings Simsällskap Jönköpings Simsällskap verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen för Jönköpings Simsällskap lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 där årets idrottsliga höjdpunkt var Martina Granströms

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Förbundsrapport. nr

Förbundsrapport. nr Förbundsrapport nr 3 2012 I FÖRBUNDSGEMENSAMT I Nu håller vi tummarna för våra simidrottare! Om bara någon vecka är det dags för OS i London. Simmarna har förberett sig de senaste veckorna i italienska

Läs mer