Linkan ios. Manual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Linkan ios. Manual"

Transkript

1 Linkan ios Manual

2 Innehåll 1 Kom igång Installation Registrera grunduppgifter Importera register En arbetsdag med Linkan Inloggning Huvudmeny Bra att veta Register Koppla artiklar till lönearter Hantera snabbartiklar Hantera snabbtexter Ta emot och skicka order Skapa order i Linkan Hämta ordernummer Arbetsordertext Hantera artiklar på order Lägg till text som orderrad Använda snabbtexter Skicka till annan montör Egenkontroll Jag är klar Radera order Tidssedelrapportering Skapa tidssedel Redigera tidssedel Filtrera Period Summering Godkänn Synkronisera

3 1 Kom igång Viss avvikelse kan förekomma på grund av versionsskillnader 1.1 Installation Linkan för ios hämtas genom Apple AppStore som finns förinstallerat på din ios-enhet. Sök efter Linkan och välj hämta. En förutsättning för detta är att du har ett registrerat Apple ID. När Linkan installerats på din enhet kan du öppna den direkt från AppStore genom Öppna eller direkt från ikonen på din hemskärm. 3

4 1.2 Registrera grunduppgifter Första gången du öppnar Linkan ombeds du att importera dina exporterade register. För att du skall kunna importera behöver du första gången ställa in dina kontouppgifter. Välj därför Meny och Inställningar. Här anger du de kontouppgifterna (Kundnummer och Lösenord) du fått från oss Importera register Nu är du redo att importera dina register! Välj Meny och Importera. Observera att register behöver finnas exporterade från Scrollan för att du skall få tillgång till ditt personliga montörskonto, artiklar, etc. i Linkan. Första gången du importerar hämtas samtliga register, men sedan kan du om så önskas välja bort register som du inte önskar importera genom att trycka på de gröna kontrollerna i högerkanten. Grön färg indikerar att registret kommer att hämtas vid import. För att importera väljer du Import. Observera att du vid import måste ha en fungerande Internetuppkoppling, antingen via mobildataanslutning eller WiFi.

5 I regel går nedladdningen fort, men beroende på storlek på registren och din anslutningshastighet till Internet kan det ta lite längre tid. Du kan följa vilka register som håller på att laddas hem med hjälp av den roterande cirkeln vid respektive register. Tidpunkten för senast slutförda import syns under respektive artikel. 5 Tack vare import och lokal lagring av register i enheten kan du snabbt och säkert arbeta obehindrat utan Internetuppkoppling! I gengäld är det viktigt att du omgående uppdaterar dina register när nya sådana exporterats från Scrollan för att vara säker på att ha uppdaterad information.

6 2 En arbetsdag med Linkan 2.1 Inloggning Välj ditt namn i montörslistan som visas när du trycker på identitetsfältet. Ange ditt lösenord och tryck Login. Angav du rätt uppgifter visas nu Ordervyn. 6

7 2.2 Huvudmeny Huvudmenyn når du genom att trycka Meny längst upp till vänster, alternativt genom att dra fingret från vänsterkanten av skärmen en bit in åt höger. Härifrån når du enkelt alla de huvudfunktioner som finns i Linkan. I regel växlar du emellanåt mellan Order och Tidssedlar, men kan även nå alla register och möjligheten att Logga ut Bra att veta Du navigerar enkelt genom flödet i den övre listen. För att gå bakåt respektive öppna menyn drar du fingret från vänsterkant i riktning åt höger, alternativt genom att klicka på knappen längst upp till höger (i bilden nedan Meny). Att lägga till eller skapa något nytt trycker du på +. Uppdatera/synkronisera görs genom de cirkulära pilarna i övre högra hörnet.

8 Statusikoner För att tydliggöra vilken information som synkroniserats används nedanstående sköldar för tidssedlar och orderrader (artiklar). Tidssedelrader Röd Ej godkänd eller synkroniserad - Orderrader (artiklar) Orange Godkänd, men ännu ej synkroniserad Ej synkroniserad Grön Godkänd och synkroniserad Synkroniserad Register I Linkan lagras Artiklar, Kunder (inkl. eventuella arbetsplatser), Lönearter, Montörer, Snabbartiklar och Snabbtexter (se avsnitt 2.2) för att du snabbt skall kunna rapportera underlag till faktura och lön. Lönearter I löneartsregistret ser du överskådligt vilka lönearter som finns importerade från Scrollan. Har du många lönearter kan du enkelt söka efter någon specifik genom sökrutan i överkanten. Väljer du en specifik löneart ser du information såsom löneartsnummer och beskrivning, men även vilka artiklar som finns kopplade (se avsnitt för att koppla artikel till löneart) Koppla artiklar till lönearter För att underlätta din rapportering av tidssedel har du möjlighet att koppla artiklar till lönearter. Genom att göra detta kan du samtidigt som du rapporterar en orderrad också automatiskt få motsvarande mängd skapat som underlag i din tidssedel. Exempel: Rapporterar du 3h Arbetskostnad på en order kan du genom att koppla artikeln Arbetskostnad till löneart 10 Arbetade timmar få 3h av denna löneart automatiskt skapade i din tidssedel. För att koppla en artikel till en specifik löneart går du in på Lönearter i huvudmenyn, samt väljer vilken löneart som skall få kopplade artiklar. Tryck på + för att lägga till, sök fram önskad artikel och välj densamma i listan som visas.

9 Befintliga kopplingar visas i listan Koppling till artiklar. Här kan du också Ta bort oönskade kopplingar till en specifik löneart Hantera snabbartiklar Snabbartiklar gör det enklare för dig att rapportera frekventa artiklar och fungerar enkelt uttryckt likt en samling genvägar. Vilka snabbartiklar du har för tillfället kan du enkelt se under Snabbartiklar från huvudmenyn. 9 Lägg till För att markera en artikel som Snabbartikel går du in i på Artiklar från huvudmenyn och söker fram önskad artikel. Inne på artikeln finner du längst ned möjligheten att markera den som Snabbartikel. Grön färg indikerar att artikeln visas i urvalet snabbartiklar.

10 Ta bort Leta fram artikeln på samma vis som när du lägger till och avmarkera Snabbartikel Hantera snabbtexter Snabbtexter underlättar din rapportering av noteringar oavsett om det gäller tid- eller orderinformation. Snabbtexter kan skapas i Scrollan och hämtas till Linkan i samband med import. Du kan även skapa och hantera egna snabbtexter. Dessa hanteras under Snabbtexter från huvudmenyn. Lägg till Tryck på + och skriv in önskad snabbtext. Önskar du få in datum eller klockslag i texten så att aktuella sådana hämtas i samband med att du väljer in snabbtexten som notering kan du använda #D (för datum) och #K (för klockslag). Under Exempel ser du hur din snabbtext skulle se ut om du valde in den som notering just nu.

11 När du är nöjd väljer du Spara. Ändra Välj snabbtext från listan och redigera texten i övre fältet markerat som Snabbtext. Avsluta med Spara. Ta bort Välj snabbtext från listan och tryck sedan Radera. 2.4 Ta emot och skicka order Order hämtas, skickas och uppdateras till/från Linkan vid Ordersynkronisering. För att synkronisera går du till orderlistan (Ordrar i huvudmenyn) och trycker på ikonen med de cirkelformade pilarna. 11 Ta för vana att synkronisera löpande under arbetsdagen. Både för att hela tiden hålla dig a jour, men inte minst som säkerhet ifall din enhet skulle råka ut för en olycka. När synkroniseringen är slutförd ser du resultatet i meddelandet som visas, antal ordrar som hämtats, uppdaterats, respektive färdigställda ordrar som skickats in till Scrollan. Order som skapats i Scrollan och skickats ut till dig visas nu i listan med ordrar tillsammans med de som du själv skapat och kanske till och med just nu arbetar med.

12 2.5 Skapa order i Linkan Från ordervyn skapar du en ny order genom + i det övre högra hörnet. I kundlistan väljer du kund som ordern skall registreras på. På ordern kan du följa informationen i tre flikar som visas i nederkant Kund, Order och Artiklar. Skapa ny kund Om arbetet skall utföras för en kund som saknas i kundregistret trycker du på + i det övre högra hörnet vid sökning efter kund till en nyskapad order. Ange önskat kundnummer samt kundnamn följt av Skapa för att skapa upp ordern på den nya kunden. 12 Kundfliken Under kundfliken på ordern ser du information såsom exempelvis adress, kontaktuppgifter, arbetsplatsadress och portkod. Önskar du ändra eller komplettera informationen trycker du på Redigera i det övre högra hörnet. När du ändrat informationen väljer du Spara.

13 13 Orderfliken Här samlas informationen som rör den specifika ordern såsom exempelvis ordernummer (2.5.1) och beskrivning av arbetet (2.5.2). Härifrån ges även möjlighet att utföra eventuella egenkontroller (2.5.7), skicka till annan montör (2.5.6), radera ordern (2.5.9) och markera att du är klar med din del av ordern (2.5.8). Artikelfliken Här skapar du löpande orderrader och kan följa vad som tidigare rapporterats från dig (se avsnitt 2.5.3).

14 2.5.1 Hämta ordernummer Order som skapats i Scrollan och skickats till dig har per automatik ett skarpt ordernummer. Har du däremot skapat en order i Linkan får den ett temporärt ordernummer (Tmp-). Du kan obehindrat rapportera material på ordern, men för att kunna synkronisera information till Scrollan måste du hämta ett skarpt ordernummer. Fram till dess att ordern fått ett ordernummer från Scrollan, det vill säga så länge ordern har ett temporärt ordernummer, kommer ingen information på ordern att synkroniseras till Scrollan. Ordern kommer inte heller att kunna skickas till annan montör. Tryck på det temporära ordernumret som inleds med Tmp- och invänta att du får ett ordernummer från Scrollan. Skulle du få ett felmeddelande säkerställer du att Scrollan är igång, samt att du har en fungerande Internetförbindelse Arbetsordertext Under ordertext ser du den text som finns rapporterad på ordern, antingen från Scrollan eller från dig själv. Genom att trycka på det vita fältet kan du även löpande fylla på med egen arbetsordertext. Tryck på Lägg till snabbtext för att snabbt och enkelt använda någon av dina förskrivna snabbtexter som arbetsordertext. Det är fullt möjligt att både skriva text och använda någon eller några av snabbtexterna i kombination vid samma rapportering. 14

15 2.5.3 Hantera artiklar på order Gå in på fliken Artiklar på den order du önskar rapportera artiklar på. Lägg till artikel från artikellista Tryck + i det övre högra hörnet för att välja Artikel för att välja från ditt kompletta urval eller Snabbartikel för att välja en av dina snabbartiklar. Du har här även möjlighet att lägga till en av dina snabbtexter som orderrad om så önskas (se avsnitt 2.5.4). Sök fram önskad artikel genom att antingen bläddra och välja (för snabbartiklar), skriva in söktermer (ex. artikelnummer eller beskrivning) eller välj Scan för att använda enhetens Observera att Scan-funktionen är ett hjälpmedel till fritextsökningen. Scannar du EAN-koder dessa finnas angivna i artikelregistret och utskickade från Scrollan. inbyggda kamera för att scanna en streckkod. Har du valt att lägga till artikel från din fullständiga artikellista måste du skriva in något tecken eller sökterm för att få ett urval att välja från presenterat. När du valt önskad artikel anger du antal och trycker på Spara. 15 Om den valda artikeln finns kopplad till en löneart ombeds du ange datum och eventuell notering. Denna information är till den automatiskt genererade tidssedeln. Ändra Datum genom att trycka på det förinställda datumet och välj ett nytt. Spara tidssedeln genom att trycka Välj.

16 16 Lägg till ny artikel Om artikeln du önskar lägga till på ordern saknas i ditt artikelregister kan du skapa en egen tillfällig artikel. Tryck på + i övre högra hörnet vid artikelsök och skriv in Artikelnummer och/eller Benämning. Tryck sedan på Skapa för att skapa artikeln och kunna ange antal. Skriver du ett artikelnummer som finns i Scrollans prislista (måste även vara vald i Bryggan) kommer artikeln att automatiskt tolkas och erhålla rätt benämning och pris. Om artikeln inte kan matchas mot Scrollans prislistor som är förvalda i Bryggan kommer orderraden att färgmarkeras i Scrollan.

17 Redigera artikel Tryck på önskad artikel för att redigera informationen. När du sedan backar tillbaka med <Order sparas informationen. Notera att orderrader som redan synkroniserats kan endast granskas och ej editeras. Detsamma gäller för artiklar som genererat en tidssedel. Prisangivelse av artikel Vilka priser som skall visas i Linkan bestäms vid export från Scrollan. Det faktiska priset bestäms i samband med att artikeln kommer in i Scrollan. Finns inget pris exporterat till Linkan visas priset som 0 kr och innebär med andra ord inte nödvändigtvis att priset till kund blir just 0 kr. 17 Kopiera artikel till ny orderrad Gå in på orderraden du önskar kopiera till en ny på aktuell order. Välj Kopiera till ny, ange Antal och välj Spara. Den nya orderraden finns nu på ordern. Radera orderrad Gå in på orderraden du önskar radera. Välj Radera och bekräfta borttagningen med Ja. Kan endast utföras på ej synkroniserade orderrader. Låst pris Genom att låsa pris på en orderrad Gå in på orderraden du önskar låsa pris på. Välj Radera och bekräfta borttagningen med Ja.

18 Dold kostnad När ordern har skickats till Scrollan blir kostnaden för artikeln dold Lägg till text som orderrad Gå in på fliken Artiklar på önskad order och tryck + i det övre högra hörnet. Välj Snabbtext. Se avsnitt för användning av snabbtexter Använda snabbtexter Snabbtexter kan användas såväl på order som på tidssedlar för att föra dagbok. När du valt att lägga till en snabbtext kan du enkelt välja bland de som du redan lagt upp, men i flera fall kan du även editera befintliga innan de sparas.

19 Skulle du sakna en snabbtext behöver du inte gå tillbaka till registret för att lägga till en ny utan kan i regel trycka + för att lägga till en ny Skicka till annan montör Är ni flera montörer som skall arbeta med samma order kan du välja att skicka ordern till annan montör. Gå då in på orderfliken på en order och tryck Skicka till annan montör samt välj vilken montör som skall få ta del av ordern. Upprepa för att skicka till flera. Du kommer själv att kunna fortsätta rapportera på ordern fram till dess du valt att markera den som Jag är klar Egenkontroll Gå in på önskad order samt stanna kvar på orderfliken. Här finner du Egenkontroller. Finns det egenkontroller är Visa blåfärgad, annars grå. Visas ett rött utropstecken ( klarmarkera ordern. ) är egenkontrollen obligatorisk och måste fyllas i för att kunna Jag är klar Markera ordern som Jag är klar när du är färdig och vill klarmarkera ditt arbete på ordern. Detta gör du under orderfliken på en order. Du kan även markera den som Klar för fakturering, vilket kommer att flagga för administratören i Scrollan. 19 När du synkroniserar dina order kommer samtliga order som du markerat som Jag är klar att försvinna från orderlistan Radera order Gå in på den order som önskas raderas. Under fliken Order trycker du på Radera. Bekräfta med Ja. Denna möjlighet finns endast på order med temporärt ordernummer. 2.6 Tidssedelrapportering Gå in på Tidssedlar från huvudmenyn. Här presenteras registrerade tidssedlar för den period som är vald.

20 Tidssedlar angivna med Automatiskt överförd från order har som beskrivningen antyder skapats genom att en kopplad artikel lagts till på en order. Vilken order anges i kolumnen Order, liksom vilken löneart som avses under Löneart. Datumet avser det datum som posten avser och inte nödvändigtvis när rapportering skett Skapa tidssedel Tryck på + föra att få upp tidssedelformuläret. Välj Montör, Datum, Löneart, samt Antal. Om posten inte var debiterbar markerar du ur Debiterbar. Är posten kopplad till en specifik order väljer du rätt order genom Ange under Ordernummer. Detsamma gäller eventuellt Projektnummer och tillhörande Produktionsdel. Eventuell notering skriver du under Notering, där du även kan nyttja Infoga snabbtext. Noteringar är ett bra sätt att föra dagbok Redigera tidssedel Gå in på önskad tidssedel och gör önskade ändringar. Avsluta med Spara. Tidssedlar som är godkända eller automatiskt överförda från order kan inte redigeras utan enbart granskas.

21 2.6.3 Filtrera Tryck på Filtrera i övre listen och välj önskade parametrar för filtrering av urvalet. Denna funktion är även praktisk för att kunna styra vilka tidssedlar som skall godkännas (se avsnitt 2.6.2). Tryck på Använd för att filtrera tidssedelvyn baserat på angivna villkor. Tryck på Rensa för att återställa filterfunktionen Period Perioden styr vilket tidsspann av registrerade tidssedlar du ser i tidssedelvyn. Du kan antingen välja ett datum Från och Till, alternativt genom att trycka på Period skapa ett urval. och därifrån snabbt Summering Innan godkännande kan det vara lämpligt att summera registrerade tidssedlar för att säkerställa att informationen är korrekt. Summeringen sker per löneart och baserat på angiven Filtrering och Period. Återgå till listan genom att trycka på ikonen med punktlistan summeringsikonen i övre listen Godkänn När du är nöjd med registrerade tidssedlar väljer du Godkänn godkänna Alla eller Filtrerade, dvs. det urval som du såg i listan. som ersatte, samt om du önskar Synkronisera Synkronisera genom att trycka på och välja det datum fram till vilket du önskar att synkronisera. Avsluta med Synkronisera.

Linkan Android. Montörshandbok

Linkan Android. Montörshandbok Linkan Android Montörshandbok Innehållsförteckning Kom igång!........................................ 1 Inställningar...................................................... 1 Importera........................................................

Läs mer

Innehåll. Visa detaljer Skapa snabbtexter Ny snabbtext via order... 13

Innehåll. Visa detaljer Skapa snabbtexter Ny snabbtext via order... 13 LINKAN ANDROID 1 2 Innehåll 1 Installation... 4 1.1 Installera applikationen i Android... 4 2 Registrera grunduppgifter i Scrollan... 5 2.1 Mobildator Linkan... 5 Sökväg till LinkService... 5 Kundnummer

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

E-följesedel Elektronisk följesedel

E-följesedel Elektronisk följesedel E-följesedel Elektronisk följesedel När du handlar hos grossist kan du elektroniskt överföra allt material från följesedeln till ordern i Scrollan. Prissatt och klart för fakturering. E-följesedel är en

Läs mer

Komma igång med MLTs Mobildata app.

Komma igång med MLTs Mobildata app. Komma igång med MLTs Mobildata app. Övriga uppstartspunkter. Vi börjar med det mest nödvändiga och ökar på funktionaliteten löpande. Inloggade som samma användare på fler enheter, fungerar inte nu. Lediglista.

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Fågelkalendern - instruktion

Fågelkalendern - instruktion Fågelkalendern - instruktion OBS! De rapporter som görs via denna app hamnar i Artportalen! För att kunna skicka in dina Fågelkalendern-rapporter måste du anmäla dig som fenologiväktare (intresseanmälan

Läs mer

Handledning för Exder Mobile

Handledning för Exder Mobile Handledning för Exder Mobile ReadSoft 2010 ReadSofts kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 15-06-09 Exder Mobile Sida 2 av 37 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning...

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Registrering av massförsäljningsorder AGRESSO Logistik. Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik

Registrering av massförsäljningsorder AGRESSO Logistik. Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik Registrering av massförsäljningsorder i AGRESSO Logistik För att registrera en massförsäljningsorder, välj AGRESSO Logistik-Order/Fakturering- Försäljningsorder-Massförsäljningsorder-Massregistrering/underhåll

Läs mer

Komma igång med MLTs mobildata app.

Komma igång med MLTs mobildata app. 1 Komma igång med MLTs mobildata app. 2 Start /Hjälp För att logga in behöver man få inloggningsuppgifter och dessa får man av sin transportledare. Vet man inte vem man skall prata med så finns det generella

Läs mer

e-följesedel Innehåll

e-följesedel Innehåll e-följesedel När du handlar hos grossist kan du elektroniskt överföra allt material från följesedeln till ordern i Scrollan. Prissatt och klart för fakturering. E-följesedel är en tilläggstjänst. Finns

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Lundaprogrammet Mobilversionen

Lundaprogrammet Mobilversionen Lundaprogrammet Mobilversionen Bakgrund Tidigare hade vi en APP som gick att ladda ner från APP Store eller Androide Market/Google Play. Vi har valt att avveckla den och istället gå över till en mobilanpassad

Läs mer

1(15) TRACS Flow App BDX

1(15) TRACS Flow App BDX 1(15) BDX Not: Detta dokument är inte en fullständig beskrivning över och all dess funktionalitet, utökad utbildning/fördjupning av utvalda funktioner och detaljer kan komma att behövas/avropas i samband

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1 MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3 Sida 1 Allmän beskrivning... 3 Orderprocess... 3 Ute i butiken... 3 På kontoret/vid datorn... 3 Mobilt inköp handdator... 5 Användande... 5 Order översikt... 5 1. Ny order...

Läs mer

ENTRÉ PORTAL ARBETSORDER...

ENTRÉ PORTAL ARBETSORDER... Entré INNEHÅLLSFÖRTECKNING ENTRÉ PORTAL ARBETSORDER... - 2 - Innehåll i Entré Portal Arbetsorder... - 2 - Förberedande arbete... - 2 - Inställningar i din Telefon... - 3 - Start av Entré Portal... - 4

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 Systemkrav för Visma Connect... 4 Installation av Visma Connect... 4 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING ENTRÉ PORTAL MOBILWEBB... - 2 - Innehåll i Entré Portal Mobilwebb... - 2 - Förberedande arbete... - 2 - Start av Entré Portal Mobilwebb... - 3 - Inställningar i Entré Portal...

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 4 Systemkrav för Visma Connect... 5 Installation av Visma Connect... 5 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning www.gekab.se INNEHÅLL LOGGA IN SYSTEMET SKAPA SKYLTAR 5 - SKAPA NY SKYLT 6 - IMPORTERA FRÅN EXCEL 7 - LISTAN 8 SKAPA MÄRKE 9 - IMPORTERA

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (17) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

TRACS Flow App - BDX

TRACS Flow App - BDX 1(8) - BDX Minimerad guide för att ta emot order och rapportera in uppdraget. Innehåll Inloggning... 2 Startmeny, Orderlista... 3 Acceptera, Neka, Visa Order... 4 Orderdetaljer... 4 Öka status på order...

Läs mer

Instruktion för applikation Grundbok

Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 1 Instruktion för applikation Grundbok Instruktion Grundbok 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 4 Installation... 4 Surfplatta... 4 Dator...

Läs mer

INLEDNING. INNEHÅLLSFÖRTECKNING.

INLEDNING. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. MANUAL E-HANDEL INLEDNING. På Svedbergs webbplats finns idag en integrerad e-handel där återförsäljare kan gå in och lägga sina order. Detta kräver att användaren först loggar in. Efter inloggning kan

Läs mer

Cramo Business Support. användar handbok

Cramo Business Support. användar handbok Cramo Business Support användar handbok Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Web-depå 7 Företagsprofil, avtalade rabatter 8 Visa faktura 9 Ekonomisk statistik 9 Tekniska

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Snabbmanual Specter Mobile

Snabbmanual Specter Mobile Snabbmanual Specter Mobile 2011-07-07 Föreliggande version är en betaversion. All feedback välkomnas! Inloggning (via browser på iphone, Ipad, Android etc): Adress: https://sbm.specter.se/m Du kan logga

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING ENTRÉ PORTAL ARBETSORDER... - 2 - Innehåll i Entré Portal Arbetsorder... - 2 - Förberedande arbete... - 2 - Inställningar i din Telefon... - 3 - Start av Entré Portal... -

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Versionsnyheter. Sitecon

Versionsnyheter. Sitecon Versionsnyheter Sitecon 2016.1 Innehåll Innehåll 1 Delfakturering... 2 2 Automatisk kundnummer... 3 3 Projektunika nummerserier... 4 4 Slå samman artiklar... 4 5 Mail, spara direkt till ÄTA /Avvikelser4

Läs mer

Så här beställer du via varukorg

Så här beställer du via varukorg Så här beställer du via varukorg Raindanceportalen version 2015 vår Ekonomiavdelningen 2016-08-23 Innehåll Introduktion av e-handelsportalen... 2 Varukorgen... 3 Sök önskade artiklar... 4 Produktträdet...

Läs mer

Användarguide för hantering av MySE

Användarguide för hantering av MySE Användarguide för hantering av MySE 1 FÖRDELAR med att använda MySE Tillgänglighet Öppet dygnet runt Slipper telefonkö Beställning och leverans Se ditt pris även i mobilapp Se aktuellt saldo och leveranstider

Läs mer

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur.

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Klicka på ikonen för att läsa mer och ladda ner. Klicka på installera så börjar appen att hämtas på din ipads startsida.

Läs mer

Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point

Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point Innehåll Allmänt... 1 Grundförutsättningar... 1 Arbetsmetodik... 2 Steg 1 - Förbered för Byråanstånd i Hogia Skatt... 2 Steg 2 - Skapa elektronisk

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex.

Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android. 2011-05-02 RemoteX Technologies AB, 2001-2009. Tel. +46 8 559 23 530. www.remotex. 00 Manual RemoteX Applications 5.0 för iphone & Android RemoteX for iphone & Android Körs i din mobilbrowser och är precis som en klassisk app tillgänglig även när du inte är ansluten till Internet Kan

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Så här beställer du varor i webbutiken. Gå in på www.martinservera.se. Logga in Klicka på E-handel

Så här beställer du varor i webbutiken. Gå in på www.martinservera.se. Logga in Klicka på E-handel Logga in Klicka på E-handel Logga in på Skriv in ditt användarnamn (kundnummer) och ditt lösenord som du får/har fått. Klicka på Logga in. Huvudmenyn Om du vill börja beställa varor klicka på Ange leveransdatum.

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer

Instruktion för applikation remanga

Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 1 Instruktion för applikation remanga Instruktion remanga 2016-02-25 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 3 Installation... 3 Surfplatta... 3 Dator...

Läs mer

Användarinstruktion för etolk

Användarinstruktion för etolk Användarinstruktion för etolk 1 Välkommen till etolk! Innan du kan börja använda etolk måste du registrera dig för ett nytt konto och logga in och byta ditt engångslösenord. Följ instruktionerna i det

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

CRAMO BUSINESS SUPPORT

CRAMO BUSINESS SUPPORT CRAMO BUSINESS SUPPORT ANVÄNDAR- HANDBOK FÖR EN BRA DAG PÅ JOBBET. WWW.CRAMO.SE Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Skapa favoriter 7-9 Web-depå 10 Företagsprofil,

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter.

För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter. Checklista tidsedlar För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter. Innehåll Innehåll... 1 Inställningar

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator http://www.easylabelcreator.se/customer/lantmannen/ Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se WebitRental Uthyrningssystem WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se Instruktioner INSTALLATION... 3 FRÅN CD... 3 FRÅN NÄTET... 3 KOMMA IGÅNG... 4 FÖRETAGSUPPGIFTER... 4 HYRTIDER... 4 SJÄLVRISKREDUCERING...

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Webbshopsinstruktioner från C CC. shop.holgers.se

Webbshopsinstruktioner från C CC. shop.holgers.se Webbshopsinstruktioner från C CC shop.holgers.se Holgers Stugmaterial AB Webbshopsinstruktioner Denna folder skall guida Dig genom vår e-handel från inloggning till färdig order. 1. Logga in 2. Mina uppgifter

Läs mer

Idus APP Manual. För ios och Android

Idus APP Manual. För ios och Android Idus APP Manual För ios och Android Innehållsförteckning Innehåll Konfigurationsvyn... 2 Aktivitetsvyn... 3 Filtervy/sidomeny... 4 Visa underhållsaktivitet... 5 Ändra underhållsaktiviteter... 6 Objektvyn...

Läs mer

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv Manual för ehp och HP:s digitala arkiv På www.hallandsposten.se/kundservice kan du hitta svar på många frågor gällande din prenumeration och hur du gör att aktivera ditt digitala konto och mycket mera.

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Förändringar av anestesiartiklar

Förändringar av anestesiartiklar Förändringar av anestesiartiklar 2019-01-21 Manualen beskriver nedanstående förändringar som kan göras av anestesiartiklar. 1. Lägga till ny anestesiartikel 2. Lägga till befintlig anestesiartikel 3. Inaktivera

Läs mer

Registrera order i CSP

Registrera order i CSP Registrera order i CSP Logga in på CSP med kundnummer och lösenord och ändra språk till svenska. Vid första inloggning ändra lösenord. Startsidan: Här finner ni 4 flikar. Varje flik beskrivs var för sig.

Läs mer

Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK

Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK Artikelnummer 803429 Senast ändrad 130530 Giltig från 110501 WEBGUIDE/ARTIKELSÖK MERCADO SHOP Funktionen Artikelsök som du hittade tidigare på hemsidan är nu ersatt av vår webshop Mercado Shop! Mercado

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Dokumentation - Fälthanteraren

Dokumentation - Fälthanteraren BITNET Skapad av: Ramtin Aslani Dokumentation - Fälthanteraren Fälthanteraren och den sidopanel som aktiveras i samband med den kan användas för allt från att föra anteckningar och se ärendets faktura

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad Part of Vitec Software Group Kom igång med IntoWords för ipad Kom igång med IntoWords för ipad I det här dokumentet så får du en kort genomgång om hur IntoWords för ipad fungerar. Innehållsförteckning

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Inga uppgifter om förgröning överförs från Näsgård till SAM Internet eftersom Jordbruksverket inte öppnat för denna möjlighet.

Inga uppgifter om förgröning överförs från Näsgård till SAM Internet eftersom Jordbruksverket inte öppnat för denna möjlighet. Export till SAM Internet 2015 Förutsättningar Uppgifter från Näsgård Mark/Karta kan överföras till SAM Internet. All överföring sker via en fil som skapas i Näsgård Karta och därefter sparas på din hårddisk,

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer

Lathund_ Lathund. Milestone 5 UBW

Lathund_ Lathund. Milestone 5 UBW Lathund Milestone 5 UBW Innehåll Startsidan i UBW... 3 Programverktygsfältet:... 3 Din Uppgiftslista... 3 Senast öppnade... 3 Favoriter... 3 Logga ut... 3 Chattfunktionen... 3 Sökfält... 3 Menyknappar...

Läs mer

Manual för TopCow Kokontroll- app, övriga system

Manual för TopCow Kokontroll- app, övriga system Manual för TopCow Kokontroll- app, övriga system Manual för TopCow provmjölknings- app, Robot För att starta upp provmjölkningen behöver du: - 1 surfplatta med Android 6, eller senare - TopCow Kokontroll-

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade.

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade. Marathon Tid... 3 Tidrapportering... 3 Massinmatning... 8 Avprickning... 9 Projektbudget... 10 Medarbetarbudget... 11 Byt medarbetare... 11 Summa projekt... 12 Daglista... 13 Veckoöversikt... 14 Funktioner...

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer