2018 EXPEDITION FOKUS BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN. STORVILT I ATLANTEN. Följ med Magnus Lundgren på ett

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2018 EXPEDITION FOKUS BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN. STORVILT I ATLANTEN. Följ med Magnus Lundgren på ett"

Transkript

1 BLUE WATER 2018 EXPEDITION FOKUS BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN STORVILT I ATLANTEN. Följ med Magnus Lundgren på ett oförglömligt äventyr i det blå runt den gröna ön Pico i centrala Azorerna. Expeditionen är skräddarsydd för dig som vill uppleva hajar, djävulsrockor och det bästa av Azorerna under en och samma resa samtidigt som du får chansen att delta i en fotoworkshop! Blåhajdykning & kanske en mako (hajbetning) Mobularockor vid utsjöbanken Princesa Alice Kaskelo@ & bardvalskådning Delfinsnorkling (upp Dll fem olika arter) Högklassig AtlanDsk dykning Fotoworkshop med Magnus Lundgren

2 Upplev Azorernas bästa i en och samma expedibon Azorerna har på kort Dd blommat upp som Europas allra hetaste marina upplevelseområde och det finns många tungt vägande skäl Dll det. Med utgångspunkt från Magnus flera lyckade fotouppdrag och expedidoner runt Azorerna bestämde vi oss för a@ planera expedidonen 2018 med Madalena do Pico som bas för a@ få en opdmal resa. Den blå oceanen, det sommarvarma va@net och öns pi@oreska känsla utan drivor av turister i kombinadon med e@ hav fyllt av liv. Från ön Pico har vi Dllgång Dll Azorernas mest intressanta hajdykning i det blå, vi når också örikets mest mytomspunna underva@ensberg med nyfikna mobularockor samddigt som vi kryssar runt i det mest delfin- och valrika området runt hela Azorerna. Dessutom har vi alldd möjligheten a@ dyka lokalt i skydd av ön om vi skulle drabbas av för mycket väder och vind. Dyk med blåhaj Vi har planlagt 3 hela dagars spännande äventyr då vi betar e\er haj långt ute Dll havs över en djup utsjöbank på e@ av Azorernas säkraste blåhajsställen. Vi vill verkligen få Dll så mycket Dd som möjligt med blåhajar i deras naturliga miljö. Går det som vi planerat kommer du a@ få chansen a@ fotografera blåhaj på rikdgt nära håll. Kom ihåg a@ de@a är en väderberoende akdvitet och a@ vi Ddsmässigt kan fly@a våra planerade dykakdviteter om vi tror det gynnar oss. Blåhajen blir mellan två och tre meter lång och är med sin slanka kroppsform och långa gracila brös^enor, en av världens vackraste hajar. Ryggen har en djupblå färg med ljusare sidor och vit undersida och skiner solen får blåhajen i en elektriskt blå nyans. Det finns också en chans a@ vi får se hajarnas egen Ferrari - makohajen. Eller makrillhaj som den också kallas. Makon är gråblå och stålblank. Makohajens skräckinjagande utseende beror Dll stor del på a@ tänderna sdcker ut ur munnen även när den är stängd. Den är en av världens snabbaste hajar och kan simma i 40 km/h under långa sträckor.

3 Mobulor runt legendariska utsjöbanken Princesa Alice Under sommaren värms upp runt ögruppen och sommargäster som mobula-rockor och mantor in vid Azorernas stora utsjöbankarna. Den mest kända och legendariska utsjöbanken Princesa Alice sträcker sig från 1000 meters djup upp Dll 35 meter från havsytan. Vi åker dit för få uppleva gigandska mobulor och mantor. Av något skäl är rockorna väldigt nyfikna på oss dykare och det är inte ovanligt de leker i dykarnas bubbelströmmar när vi hänger på linan där ute. Vi har valt a@ lägga en heldag ute på Princesa Alice (om vädret Dllåter det). A@ se en flock gigandska rockor som en kolossal fågelflock är e@ minne för livet. Det är två arter som vi o\ast ses, mobulan Mobula tarapacana men också en och annan manta. Det finns mycket annat spännande a@ uppleva på utsjöbanken Princesa Alice. Stora sdm av taggmakrill, tonfisk och barrakudor samlas o\a under dagdd över underva@ensbergets topp. InDll berget kan du se sdngrockor, muränor och om du har tur en havsål (Conger conger). Det är en lång dag ute Dll havs och på vägen dit och hem spanar vi såklart e\er spännande marina akdviteter på havet. Kanske en Mola mola, e@ sardinsdm eller en grupp delfiner dyker upp!

4 KaskeloNer & delfiner Utanför Pico är havet djupt, ibland över meter djupt. En miljö som är perfekt för de residenta kaskeloflockar som lever runt Pico året runt. Kaskelo@en är världens största tandval och vi spenderar Dd Dll havs för a@ komma nära havets giganter. Med lite tur får vi även se förbipasserande bardvalar som regelbundet passerar genom området. A@ skåda delfiner i deras naturliga miljö är en stor upplevelse, men a@ simma med delfiner i den blå oceanen är oförglömligt. För vissa människor är upplevelsen mysdsk, för andra en påminnelse om vårt ursprung, men för alla är det alldeles säkert e@ minne för livet. Det finns fem arter som du kan få chansen snorkla med runt Azorerna och av dessa är det tygeldelfinen (Stenella frontalis) och vanlig delfin (Delphinus delphis) med si@ Dmglasformade färgmönster på sidorna som o\ast låter oss komma nära. Här gäller det verkligen a@ ha rä@ inställningar på kameran innan du rullar i va@net.

5 AtlanBsk dykning Vår plan är dyka på de bästa platserna runt ön Pico under vår första dykdag, besöka utsjöbanken Princesa Alice och satsa på på tre Dll fem meters djup med blåhaj. Vi avslutar med delfiner och För kunna njuta av dykningen på bästa bör du ha Advanced-cerDfikat eller motsvarande och 50 loggade dyk under viktbältet. dyka runt Azorerna innebär egentligen två väderlägen. I fint väder öppnar havet upp sig mot avlägsna dykplatser som Princesa Alice och blåhajsdykning. När vi färdas med zodiacs får vi möjlighet a@ upptäcka och uppleva mer acdon nära ytan som delfiner, sköldpaddor eller varför inte en klumpfisk. I lite tuffare väder ny@jar vi Picos högklassiga och kustnära dykplatser, där vi söker oss Dll en sida av ön i lä för vind. Det finns spännande gro@or och sprudlande rev som utan problem täcker in en veckas dykning. Därför är vårt program en plan som kan modifieras udfrån de y@re förutsä@ningarna vädergudarna belönar oss med. Er expedidonsledare finns med för a@ se Dll a@ du får ut maximalt av din vecka i Europas eget Galapagos.

6 Magnus Lundgren Magnus har 20 års erfarenhet av leda expedidoner och som UV-fotoutbildare över hela världen. borgar för en extra krydda och utveckling för er deltagare under er exklusiva Azorerna expedidon. Det har alldd varit min hjälpa expedidonsdeltagare på deras egen ambidonsnivå, så råd och Dps kan ge resultat där och då. På resan är Magnus med som er egen Photo Pro. Pico - Azorerna - Atlanten E\er e@ antal professionella fotouppdrag runt Azorerna och tre Ddigare UV-foto workshops känns det som jag med go@ samvete kan säga a@ En bra dag på Azorerna utmanar havsupplevelser på vilken plats som helst i världen. Det kan vara fullkomligt enastående. En isolerad övärld som ligger utslängd långt ut i Atlanten och rent geografiskt räknas som Europas västligaste punkt. Där är havet lite blåare, fiskarna lite större och känslan av a@ du aldrig vet säkert vad som skall dyka upp ki@lar lite extra varje gång jag dyker runt Azorerna. Jag har varit med om några av mina största havsupplevelser runt Azorerna. Som när jag simmade bland sovande kaskelo@er i flera Dmmar, blev accepterad av en stor grindvalsflock, när jag blev omringad av gigandska mobularrockor eller när jag hängde med en klumpfisk som var något större än Enzos Fiat i Det Stora Blå. Om Magnus i all korthet Magnus bilder publiceras över hela världen och hans alster har pry@ dubbelsidor i NaDonal Geographic Magazine. Han senaste bok E@ vildare liv är utsedd Dll Årets Pandabok 2018 av WWF i Sverige. Idag är Magnus en drivande kra\ bakom världens två största fotoprojekt Wild Wonders of Europe [wild-wonders.com] o c h W i l d Wo n d e r s o f C h i n a [ Han är en av grundarna Dll Exposure ExpediDons, styrelsemedlem i sd\elsen Wild Wonders FoundaDon och stolt medlem av Naturfotograferna/N. Magnus Lundgrens lista över internadonella utmärkelser är lång och sträcker sig över flera decennier. Mest stolt är han själv över sina utmärkelser i den presdgefyllda tävlingen Wildlife Photographer of the Year och European Wildlife Photographer of the Year. Magnus har representerat Sverige i tre världsmästerskap i underva@ensfoto och tog en silvermedalj på MauriDus 2007 och arbetar som professionell fotograf sedan flera årdonden.

7 UV-foto workshop med Magnus Lundgren Under expedidonen kommer du ge dig själv chansen ta spektakulära bilder av blåhaj, mobularockor, havsaborrar, Atlantens dynamiska marina liv och delfiner. Du kommer också spana e\er och andra bardvalar som vi fotograferar från zodiaken (men inte i va@net). Magnus håller tre intressanta presentadoner kopplade Dll våra akdviteter under resans första del. PresentaBon 1 - Världshavet Atlanten & Azorerna Om det marina livet och hur vi dyker och fotograferar på bästa sä@. PresentaBon 2 - Blåhaj & mako och hajfotograferingens grunder Om pelagiska hajar och om a@ dyka och fotografera (vidvinkelteknik) i det blå. PresentaBon 3 - Altantens utsjöbankar, mobularockor & mantor Om mobulor och utsjöbankar och dykningen där. Ert fotoproffs Magnus Lundgren briefar er under resans gång och lämnar feedback på era bilder om ni så önskar. I god Dd innan avfärd får du e@ utskick om vad som är bra a@ ha med så a@ du kommer väl förberedd Dll de@a äventyr. Du har också möjlighet a@ bolla specifika frågor kring fotograferingen med Magnus inför resan på magnusl@scubasupply.se

8 DIN AZORERNA-EXPEDITION DAG FÖR DAG Lördag 1 september Vi lämnar Sverige och flyger Dll Lissabon, Portugal där vi samlas och Dllbringar en na@ på hotell innan resa Dll Azorerna. Första föreläsningen Världshavet Atlanten & Azorerna med Magnus under kvällen på hotellet. Söndag 2 september Vi flyger Dll Azorerna och landar i Faial för en kort bå@ransfer över sundet Dll Madalena do Pico på ön Pico. En andra presentadon hålls denna kväll Blåhaj & mako och hajfotograferingens grunder med Magnus i förarsätet. Måndag 3 september Vi börjar resan med två lokala dyk i närheten av Pico för a@ testa utrustningen och få en bra mjukstart på vår dykresa. En tredje presentadon Altantens utsjöbankar, mobularockor & mantor för a@ göra dig redo för kommande dykning. Tisdag 4 september Vi ger oss ut med zodiac med målet blåhaj & makodykning. Under alla hajdykningsdagar genomför vi e@ dyk och dagarna Dll havs varar upp Dll sex Dmmar plus eventuell extra transporsd beroende på hur lång Dd det tar a@ locka Dll sig hajarna såväl som på hajarnas beteende runt båten. Feedback på bilder under kvällen. Onsdag 5 september Vi ger oss ut med zodiac med målet blåhaj & makodykning. Under alla hajdykningsdagar genomför vi e@ dyk och dagarna Dll havs varar upp Dll sex Dmmar plus eventuell extra transporsd beroende på hur lång Dd det tar a@ locka Dll sig hajarna såväl som på hajarnas beteende runt båten. Feedback på bilder under kvällen.

9 DIN AZORERNA-EXPEDITION DAG FÖR DAG Torsdag 6 september Heldag ute på den exklusiva utsjöbanken Princesa Alice med fyra dyk (kommer hem sent). Fredag 7 september Vi ger oss ut med zodiac med målet blåhaj & makodykning. Under alla hajdykningsdagar genomför vi e@ dyk och dagarna Dll havs varar upp Dll sex Dmmar plus eventuell extra transporsd beroende på hur lång Dd det tar a@ locka Dll sig hajarna såväl som på hajarnas beteende runt båten. Feedback på bilder under kvällen. Lördag 8 september Delfinsnorkling på förmiddagen (3 Dll 4 Dmmar) samt valskådning på e\ermiddagen (3 Dll 4 Dmmar). Vi stannar ute länge för a@ få chansen a@ plåta kaskelo@er och delfiner i lågt dramadskt skymningsljus. Söndag 9 september Dags för hemresa! Vi får transfer Dll färjan, åker en kort överfart Dll Horta på ön Faial och anländer Dll flygplatsen. Vi landar hemma i Sverige igen med minnen för livet och minneskort och hårddiskar fulla av fantasdska bilder. Notera Vårt gedigna program är en plan som modifieras udfrån de y@re förutsä@ningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär a@ vi kan fly@a akdviteter Dll andra dagar och i värsta fall ersä@a planerade akdviteter med alternadva om det krävs. Din expedidonsledare finns med för a@ se Dll a@ du får ut maximalt av just din vecka i Europas eget Galapagos.

10 OM DYKRESAN Datum 1-9 september 2018 Resmål Pico - Azorerna - AtlanDc Ocean Hur Landbaserat from Madalena do Pico Inkluderat i priset Flyg Skandinavien - Lissabon t/r 1 na@ i delat dubbelrum på Radisson Blu Lisbon Hotel nära flygplatsen Inrikesflyg Lissabon - Horta t/r Grupptransfer Horta flygplats - Boende på Pico t/r 7 nä@er med del i dubbelrum på Hotel Caravelas inkl. frukost 1 dag med två lokala revdyk inkl. 12L-flaska, vikter och viktbälte 3 dagars blåhajsdykning med e@ långt dyk per dag inkl. 12L-flaska, vikter och viktbälte 1 dag med 2 dyk vid Princess Alice inkl. lunchpaket, 12L-flaska, vikter och viktbälte 1 halvdags delfinsnorkling (3-4h) 1 halvdags valskådning (3-4h) Workshop med Magnus Lundgren Ej inkluderat i priset Transfer i Lissabon, shu@le finns från hotell - flygplats under bestämda Dder Övriga akdviteter, dykutrustning och måldder som inte specificeras ovan Dricks Dll guider och besä@ning, rekommenderas men är inte e@ krav Avbeställningsskydd och reseförsäkring Pris per person: SEK På vilka sän kan jag betala min resa? Via bankgiro, kontoöverföring eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard eller Eurocard. Önskar du betala i annan valuta, var god kontakta Scuba Travel. Hur mycket ska jag betala och när? När du har bekrä\at en bokning med Scuba Travel Scandinavia kommer du a@ få en bokningsbekrä\else och en faktura inom en Dll två arbetsdagar. För a@ kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgi\ på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. De@a är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för a@ Scuba Travel Scandinavia ska kunna boka di@ flyg. Innan de@a är gjort kan flygkostnad och Dllgång förändras. Flyg blir Dllgängligt och betalas ca Do månader innan din avresa. Resterande slutbetalning ska vara Scuba Travel Dllhanda senast 14 dagar innan avresa. Kontakt Scuba Travel Scandinavia

11 OM DYKRESAN Tillägg Hyra av dykutrustning Dykutrustning finns Dllgänglig hyra. 12L-flaska, vikter, viktbälte och lu\ är inkluderat i priset. All dykutrustning plus nitrox måste förbokas med oss och betalas sedan på plats (om inte annat angivits i din offert). Du bör även dyka med dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB). Har du inte de@a går det a@ hyra. Fråga oss om prislista. Avbeställningsskydd Kontrollera så a@ du har avbeställningsskydd. Om inte kan vi hjälpa dig a@ boka via ERV. Det kan läggas Dll för 6% av resans totala pris. Måste beställas i samband med resan, och betalas samddigt som anmälningsavgi\. VikBgt Di@ pass måste vara gildgt minst 6 månader e\er din hemkomst. Alla dykare måste ha med sig e@ gildgt dykcerdfikat, bevis på dykförsäkring samt loggbok för dykare. På grund av alltmer stränga restrikdoner då det gäller bagagevikt på flyget så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna Dll om du behöver boka extra bagage. Avgi\erna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Scuba Travel i god Dd inför avresa. För denna resa rekommenderar vi alla dykare a@ vara cerdfierade PADI Advanced Open Water-dykare eller motsvarande, samt ha cirka 50 loggade dyk. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi a@ du gör e@ avrostningsdyk innan avresan. För a@ få dyka måste du ha med dig papper/kort på a@ du är försäkrad. Vi ber dig a@ kontrollera din hemförsäkring för a@ se om den täcker dykning samt sjukhustransport. Behöver du komple@era med en ren dykförsäkring rekommenderar vi DAN Insurance som kan köpas via denna länk: h@p:// När du bokar accepterar du Scuba Travel Scandinavias resevillkor. Inträffar kostnadsökningar för Scuba Travel e\er a@ avtalet blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med e@ belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa t.ex. beror på ändringar i transportkostnader, flyg, ska@er & avgi\er och ändringar i valutakurser. Angivet innehåll på u^lykter som Scuba Travel Scandinavia har i sin informadon, t.ex. resans innehåll, antal dyk, dykning på e@ speciellt ställe, är angivna för opdmala förhållanden. Oförutsägbara omständigheter, t.ex. polidska beslut eller myndighetsbeslut, väder etc kan påverka resan, och ansvarig ledare eller kapten har alldd rä@ a@ ändra resans innehåll om vederbörande anser a@ omständigheterna kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rä@ Dll kompensadon eller återbetalning.

BLUE WATER 2016 EXPEDITION BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN

BLUE WATER 2016 EXPEDITION BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN BLÅHAJ MOBULOR DELFINER KASKELOTTER EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2016 EXPEDITION BLUE WATER STORVILT I ATLANTEN. Följ med Magnus Lundgren på ett oförglömligt äventyr i det blå runt gröna ön Pico i

Läs mer

MALDIVERNA 2017 RESORTLIV PÅ

MALDIVERNA 2017 RESORTLIV PÅ 2017 RESORTLIV PÅ MALDIVERNA Skäm bort dig själv på på Maldiverna. Dags att fylla på med lite D-vitamin? Tropik dykning och snorkling i kristallklart vatten och soliga dagar på stranden kommer att göra

Läs mer

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban Robban LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak

Läs mer

SILVER BANK EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2018 UPPLEV

SILVER BANK EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2018 UPPLEV EXPEDITIONSLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2018 UPPLEV SILVER BANK KNÖLVALAR. Känslan att snorkla bredvid en gigantisk val är svår att beskriva. När du får ögonkontakt med valen slår hjärtat några extra slag och

Läs mer

BAHAMAS 2019 UPPLEV GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

BAHAMAS 2019 UPPLEV GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2019 UPPLEV BAHAMAS TIGER & STOR HAMMARHAJ. Följ med på ett mycket speciellt äventyr till hajdykningens heliga graal i Bahamas, Karibien. Här finns det många olika arter att

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

2017 LIVEABOARD. Robban Hansson

2017 LIVEABOARD. Robban Hansson Robban Hansson 2017 LIVEABOARD RÖDA HAVET Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små tropiska revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa La Manga Club, Spanien 19-26 september 2017 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som

Läs mer

Röda Havet LIVEABOARD. Robban Hansson

Röda Havet LIVEABOARD. Robban Hansson Robban Hansson LIVEABOARD Röda Havet Tillbringa din semester i Röda havet. Allt från små färgglada rev fiskar till jättar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Utöver detta kan du uppleva

Läs mer

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers MV Tala MV Tala är som ett flytande dykcenter med full uppsättning av dykutrustning och många undervattensskotrar. MV Tala är del av The Red

Läs mer

ALASKA SHARKS GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

ALASKA SHARKS GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2018 UPPLEV ALASKA SHARKS GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN LAXHAJ MED EXTRA ALLT! Följ med på ett unikt äventyr till ett okänt hajdykningsområde i Alaska! Under några sommarveckor varje år finns en fantastisk

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

Friskis & Svettis Eskilstuna

Friskis & Svettis Eskilstuna Friskis & Svettis Eskilstuna Träningsresa 2018 La Manga Club, Spanien 6-13 Maj 2018 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som dig

Läs mer

KNÖLVALAR SCUBA TRAVLEN AMBASSADÖR TOMAS JANSSON 2017 UPPLEV

KNÖLVALAR SCUBA TRAVLEN AMBASSADÖR TOMAS JANSSON 2017 UPPLEV SCUBA TRAVLEN AMBASSADÖR TOMAS JANSSON 2017 UPPLEV KNÖLVALAR KNÖLVALAR. Känslan att snorkla bredvid en gigantisk val är svår att beskriva. När du får ögonkontakt med valen slår hjärtat några extra slag

Läs mer

BAHAMAS 2017 UPPLEV GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

BAHAMAS 2017 UPPLEV GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN 2017 UPPLEV BAHAMAS TIGER & HAMMARHAJ. Följ med på ett mycket speciellt äventyr till hajdykningens heliga graal i Bahamas, Karibien. En resa där vi fokuserar på dykning med

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer