Inlämnade kommentarer till enkät om vinterväghållning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inlämnade kommentarer till enkät om vinterväghållning."

Transkript

1 Inlämnade kommentarer till enkät om vinterväghållning. Bilaga till utvärdering av servicedeklaration om vinterväghållning 2009 Jag tycker att snöröjningen där vi bor fungerar bra. Däremot när det gäller gångbanor är det inte särskilt bra. Trottoarer och liknande. Det är inte lätt att komma fram med barnvagn eller om du är äldre och går dåligt. Hur ofta ser man inte äldre som går ute i körbanan istället för att använda trottoaren därför att det där är farligt att gå. (Kapellevägen) Plogning inför morgontrafiken fungerar bra men inför nattarbete kan det vara mycket svårt, i vintras kom jag ej ut och var tvungen att stanna hemma från jobbet p.g.a. att det ej var snöröjt. (Krokusvägen) Lämnar bostaden ca så jag har svårt att bedöma vissa saker. (Rimnersgatan) Flyttade från Karlstad hit till Uddevalla efter att all snö kommit, så jag kan ej ge några bra svar tror jag. Men det jag såg av vinterväghållningen var kanon. (Valhallavägen) Ej mycket snö i vinter kunde därför sett annorlunda ut. (Göteborgsvägen) Jag tycker att Ni sköter era åtaganden ganska bra. (Strömstadsvägen) Sluta salta! (Gryningsvägen) Gång och cykelvägar är livsfarliga under den kalla årstiden röjs inte, tjocka snö och islager ligger kvar i all evighet. Svårt att ta sig fram om man är äldre eller kör med barnvagn/kärra. Cykla är inte att tänka på. (Passaden) Jag tycker att det saltas på tok för mycket på vägarna, ibland t.o.m. i onödan. Bilister är inte lika försiktiga när vägen ser ren ut. P.S. Ska tänka till lite extra angående detta när snön kommer nästa gång D.S. (Sviktvägen) Måste säga att jag är nöjd med kommunens snöröjning. Ibland kanske ni t.o.m. är väl snabba. Låt temperaturen fixa snöröjning när så är möjligt och därigenom spar ni pengar åt oss alla. Bra med grus istället för salt även om gruset ofta kommer 1 dygn för sent. (Dalgången) Städa bättre uppe vid Hovhults dagis. Det ser ut som en soptipp. Det är barn som leker där, dom kan skära sig. (Sångvägen) När snöplogen går in på Menuettvägen vräks all snö in på denna högersida där vi bor. Med mina hjärtproblem får jag stora bekymmer med denna typ av snöröjning med bred skopa. (Menuettvägen) Åker från Ljungskile till mitt arbete i Uddevalla och har denna vinter varit mycket nöjd med snöröjningen. (Lavendelgången) Upplever att snön röjes bort väldigt snabbt. (Skyttelgränd)

2 Kapellevägen är väldigt gropig slår sönder bilar. (Kapellevägen) Dålig röjning på vår gata, det kan gå flera dygn innan något görs. (Anders Knapes väg) Många av de som plogar släpper ej ner plogen ordentligt. (Västra Gröngatan) Snöröjningen har blivit mycket sämre de senaste åren. Trottoarerna är bedrövliga - mycket dålig organisation. Trottoarerna plogas plogbilen kommer och plogar över dom, så är det varje gång det snöar. (Bäckadalsvägen) På västra Fasseröd plogas gator och gångvägar alldeles för djupt. Plogbladet för lågt ställt. Resultatet blir en blank hård och mycket halkig vägbana. (Fjärilsgatan) Tycker att det är till nackdel när ni skottar upp snö på trottoaren. (Agnebergsgatan) Jag föreslår att tekniska kontoret bygger/lägger ner värmeslingor på de största gångvägarna. Jag går mycket under vintern och tycker att ni kan bli bättre på att sanda o ploga cykel- och gångvägar. Det är i många fall nästan viktigare än att vägarna är snöfria. Det är mycket pensionärer ute som har svårt att gå och är rädda att de skall halka. Bilar kan för det mesta köra i snö. (Bävedalsvägen) Sanda hellre än att använda stenflis. Det är inte bra för hundarnas tassar att trampa på de vassa stenflisen. (Alemyrsvägen) Önskemål är att plogningen ej behöver vara så bred på gatan. Nu måste vi köra in snön i trädgården och på gräsmattorna. Vårat hus ligger på mitten av gatan, traktorn plogar upp stora vallar med snö, som sedan måste läggas på våran gräsmatta. (Femkronorsvägen) Vi bor på vändplanen. Där vänder plogbilen bara runt med följd att det alltid ligger en vallkant vid infarten till garaget + att det läggs upp mängder av snö på vändplanen. Varje gång det är snöröjt får vi skotta oss till vår tomt gräns. (Kvartettvägen) Tycker personligen att det bör saltas på genomfarter i centrum (Sjukhuset till Kungsgatan samt Lagerbergsgatan). Ser en hel del tillbud varje vinter p.g.a. halka på de sträckorna. (Korsgatan/Barkvägen) Pilvägen plogas mycket sällan. Ingen bra lösning att flytta betonggris i slutet av nedre Allén för snöröjning. Den vägen används då flitigt (många gånger per dag) av bilar som kör (tvärs) rakt ut över övergångsstället och ut i 3 vägskorsningen. Den gångvägen använder många skolbarn. (Pilvägen) Jag tycker att plogbilarna inte ska ploga så nära bilarna, och istället för att samla snöhögar på parkeringsplatser kan ni köra bort den. (Anders Knapes väg) Ang punkt 7. Ni kanske har informerat men i Kapellebacken är det väldigt blandat med skottning och halkbekämpning bland fastighetsägarna. Vissa gör inget alls. (Fritjof Nansens väg) För mycket salt på bussgator en enorm sörja. (Nordostpassagen)

3 Vår bilfria gata snöröjs mycket bra, när det gjorts. Det dröjer dock alltför länge innan det görs! Flera tillbud och olycksfall har inträffat p.g.a. halkan på den bilfria delen av Dukagångsgränd och när snön smälter är det en isgata. Sätt upp låda med grus så vi i området kan sanda. Tala med vår förening Trasmattans villa och samhällsförening. Ordförande är Johan Birging. P.S. Liknande problem finns förmodligen på övriga gator i området på Källdal. (Sniljegränd) Det har ju varit en ganska mild vinter så resultatet kan ju vara missvisande. (Cyklonvägen) Jag och många andra önskar att man inte lägger snöhögar framför eller bakom parkerade bilar på vår parkeringsplats och andra också. Det finns ju områden runt ikring dit man kan köra snön. Om detta går att genomföra Tack! (Sångvägen) Trappan från Håljutegatan ner till Lancaster förskola har varit en livsfara under vintern då den är väldigt hal. Vet ej om det är erat ansvar eller Uddevalla Hems? Men kanske något att tänka på till nästa år. (Håljutegatan) Jag har svårt att precisera intrycken. Men är själv fascinerad av hur snabbt och oftast väl, snöröjningen fungerar i centrala stan. (Kämpegatan)

4 Inlämnade synpunkter i samband med enkät om vinterväghållning Plogningen är sämre på vår gata (Helenedalsvägen) än i övrigt. Framförallt upphör plogningen i korsningen innan vårt hus vid flera tillfällen. Bra att Ni minskar saltanvändningen. Plogningen av gångbanor är för dålig framförallt sandas inte Lelången på ett tillräckligt sätt det är skolväg för många barn och gångväg till arbeten för vuxna. Skärpning till nästa år med sandning på gångbanor. Beroende på att jag är pensionär, så känner jag bäst till förhållandena där vi bor, så mina svar utgår ifrån det. Jag behöver inte nu för tiden rusa upp på morgonen, för att åka till jobbet. Jag tycker att det fungerar bra här i vårt område. (Tyfongatan) Blomsterdekorationer i krukor och rabatter är helt fantastiskt fina. Jättetrevligt att titta på, bara de fick vara i fred. Har sett hur ni sopar gatorna med maskin tidigt på mornarna, de är ju kanon, men de borde vara krogägarnas ansvar att hålla rent på gatan utanför deras entréer från burkar, flaskor, fimpar m.m. I huvudsak fungerar snöröjningen bra. Ibland blir det tokigt när det sprids salt på snö. Snöröjningen har alltid fungerat dåligt på Tant Bruns väg. Den del som bostadsrättsföreningen ansvarar för är helt ok. Bor på en gata (Nordens väg) som ej underhålls av kommunen. Åker varje morgon förbi Sörkälleparken, i svängarna har det varit mycket halt på morgonen under perioden. Pendelparkeringen vid Östra stationen är dåligt underhållen. Kör inte så mycket mer än till och från arbetet. Veckohandlar på Torp. Är nöjd med Centrum och sträckan från Centrum till Torp. Gamla riksväg 44 är inte alltid så bra. Varför snöröjs inte Älvängsvägen när gatorna intill och mitt emot snöröjs? Hur kan det komma sig att kommunen först endast plogar gångvägar som vinterhålles för att sedan när blankis uppstått sanda Hos oss (Smultronvägen) sandas det ca 1 dygn efter att fenomenet uppstått. Vore det inte bättre att sanda strax efter att plogningen skett för då fryser den fast i isen? Mer flis behövs. Jag tycker att snö och halkbekämpning fungerar bra här i kommunen. Tittar ej på klockan när det sker. Dessutom tycker jag att kommunen tar över all röjning på trottoarerna, nu är det ju ca. varannan tomtgräns som är skottad.

5 Tyfonvägen är enda gatan väster och öster om Nordanvindsvägen som har trottoar. Det är därför viktigt att hela gatans bredd blir plogad. Ingen snö på skottad trottoar efter plogning. Tack! Jag bor på landet så jag vet egentligen inte så mycket om vinterväghållningen inne i Uddevalla. Loftvägen förbi Norgårdenskolan, mellan Norgårdsvägen och fram till Loftvägen delar sig i udda och jämna nummer har vid några tillfällen blivit helt bortglömd av snöplogen. Stäng av vägen för biltrafik mellan Lövåsberget och Mobil, då får man en säkrare gångväg när man är ute med sin hund. Önskar också en papperskorg vid Lövåsberget. I vinter med lite snö har det gått bra utan snöröjning. Men det har varit en del is och halka. Sen med isgrusning. Ibland efter telefonpåringning. På våran gata (Dalgången) bor många gamla människor. Jag är medveten om att det är fastighetsägaren som ska sköta trottoarerna. Men vid Norrlandsplogning, här är en trottoar som då beläggs med snö och då måste man gå på körbanan. Detta är mina åsikter. Har ingen större uppfattning, det är min sambo som har körkort och bil. Men vad jag kan säga sköter ni er fenomenalt. Då jag inte hört några påståenden om vinterväghållningen kan jag bara svara att den har varit bra. Det har ju inte varit någon snö att tala om. Vår egen vägstump (Lindåsgatan) däremot har varit dåligt skött på grund av att jag inte har orkat med den. Kan inget om vilka regler som gäller, sorry. Jag är aldrig ute och går så jag vet inte så mycket hur rent de gör men runt torget plogar dom och håller undan snön och sandar. Tack. Jag har rullator när jag är ute, för svår värk så det är bäst att hålla sig inne. Varför plogas inte Älvängsvägen? Avdrag i kommunskatten, vi får själva sköta vägen (Treklövervägen) och väghållning + betala belysningen. Tack för intresset. Helenedalsvägen har trottoar på en sida efter man har passerat gamla Lelången men snöröjes ej? Sandlådan som stod placerad mitt i backen flyttades till ovanför backen där ingen ser densamma inte särskilt begåvat! NN är 98 år och bor på Skogslyckans äldrevård. Har naturligtvis ingen aning om hur snöskottningen utförs. Gatan vi bor på (Styrmansgatan) röjs i stort sett aldrig. Det är en liten återvändsgata som gränsar till Fyrmästargatan. Vi får oftast röja den själva. Snövallar är ett återkommande problem. Stenflis brukar ge punktering på cykeln.

6 Tycker det är synd att vi inte längre har möjlighet att köpa snöröjning av Uddevalla kommun. Det var bra när vi kunde det och vi fick aldrig någon motivering till varför det lades ner. Kan tycka att det är farligt när ni bara blankplogar vägar + trottoarer och inte sandar, det blir som en isgata. Bättre om snön får ligga kvar (inte i drivor). Man kan väl anpassa plogandet efter hur mycket snö det kommer ca 5 cm max. Det är störande när snöröjningen börjar tidigt på morgonen/natten i områden med bostadshus. Händer oftast att plogen kör in i vår mur till huset och fastnar i gatubrunnarna. (Kyrkogårdsgatan) Arbetar natt, och kvällarna på helger är under all kritik.

Sanningar & myter om. Snöröjningen TEKNISKSERVICE

Sanningar & myter om. Snöröjningen TEKNISKSERVICE Sanningar & myter om Snöröjningen TEKNISKSERVICE Vi på Avesta Kommun tycker att det är viktigt att du som bor i kommunen känner till vem som ansvarar för snöröjning och sandning just där du bor. Här nedan

Läs mer

Synpunkter och sammansta llning

Synpunkter och sammansta llning Synpunkter och sammansta llning Antal respondenter: 47 stycken Män 28 Kvinnor 19 Hur tar de sig fram? Cykel 17 Bil 25 Går 5 Vad tyckte de som svarat Informationen om snöröjning har varit Mycket bra 2 Bra

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning TILLSAMMANS KAN VI HJÄLPAS ÅT 4 VEM ANSVARAR FÖR VAD? PRIORITERING AV PÅBÖRJAD SNÖPLOGNING SÅ KAN DU HJÄLPA TILL 5 6 7 7 7 8 SNÖ

Läs mer

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Illustratör: Hans Åkerskog Februari 201 Ett samarbete mellan trafikkontoret, miljöförvaltningen, kretslopp och vatten

Läs mer

Tillsammans tar vi hand om Göteborg

Tillsammans tar vi hand om Göteborg Tillsammans tar vi hand om Göteborg Information om ditt ansvar som fastighetsägare. www.goteborg.se Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som

Läs mer

Tillsammans tar vi hand om Göteborg

Tillsammans tar vi hand om Göteborg Tillsammans tar vi hand om Göteborg Information om ditt ansvar som fastighetsinnehavare. www.goteborg.se Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis

Läs mer

Den här maskinen är fantastisk

Den här maskinen är fantastisk Hämtat från Krister Isakssons blogg på http://www.bicycling.se Foto: Krister Isaksson Den här maskinen är fantastisk Bicyclings husexpert på vardagscykling Krister Isaksson är paff: Från oktober till mars

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport

Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport Dnr Sida 1 (7) 2016-04-27 Handläggare Susanne Pettersson 08-508 262 68 Till Trafiknämnden 2016-05-19 Jämställd snöröjning. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Lägesrapport Förslag till beslut 1. Trafiknämnden

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

fastighetsägare i Växjö kommun

fastighetsägare i Växjö kommun Du som är fastighetsägare i Växjö kommun Det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning, snöröjning och att bygga i tomtgränsen 1 VI HAR DELAT ANSVAR Växjö kommun och du som fastighetsägare har ett

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Kundenkät gatumark hösten 2013

Kundenkät gatumark hösten 2013 Kundenkät gatumark hösten 2013 En kundenkät med totalt 13 frågor skickats under hösten 2013 ut till 500 slumpvis utvalda kommuninvånare. Syftet är att få en överblick av hur nöjda invånarna kunderna är

Läs mer

Mötesanteckningar snömöte 2014

Mötesanteckningar snömöte 2014 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Tekniska förvaltningen Förvaltningskansliet Datum 2014-03-25 Mötesanteckningar snömöte 2014 Tid: Tisdag 25 mars 2014, kl. 18.00-20.00 Plats: Högskolecentrum, Arboga Medverkande

Läs mer

Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012

Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012 Sammanfattning av samhällsbyggnadsförvaltningens kundenkät 2012 Svarsfrekvens Ålder: Kön Område Totalt 48 svar varav 23 fullständiga Cirka 48% har besvarat hela enkäten 0-18 0% 19-29 4,35% 30-39 13,04%

Läs mer

Hur kan vi utforma cykelvägarna så att det är lätt att vintercykla i Luleå?

Hur kan vi utforma cykelvägarna så att det är lätt att vintercykla i Luleå? Hur kan vi utforma cykelvägarna så att det är lätt att vintercykla i Luleå? Så få byten som möjligt på vilken sida av bilvägen som cykelvägen finns; 2; 2% Kopiera från de bästa = Nederländerna; 2; 2% Cykel

Läs mer

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som i ett hushåll

Läs mer

VINTER. 6. LÄGG INTE FÅGELMAT PÅ MARKEN Använd fågelbord eller fröautomater så undviker du att locka dit råttor, kråkfåglar, duvor och måsar.

VINTER. 6. LÄGG INTE FÅGELMAT PÅ MARKEN Använd fågelbord eller fröautomater så undviker du att locka dit råttor, kråkfåglar, duvor och måsar. En stad består av många händer och huvuden som måste samarbeta för att allt ska fungera effektivt. Som fastighetsägare har du en viktig roll här, om din fastighet ligger vid en av Västerås stads gator.

Läs mer

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Abisko, Björkliden och Riksgränsen

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Abisko, Björkliden och Riksgränsen Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Abisko, Björkliden och Riksgränsen Rev 2014-02-06 Kommunen, Trafikverket och fastighetsägarna har ett gemensamt ansvar för att hålla vintervägarna

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Tullinge dialogforum möte om snöröjning i Tullinge

Tullinge dialogforum möte om snöröjning i Tullinge 1 [12] Referens Björn Adelly Tullinge dialogforum Tullinge dialogforum möte om snöröjning i Tullinge Dag och tid 2013-02-12 kl 18.00 20.30 Plats Närvarande Ej närvarande Tullinge medborgarkontor Jens Sjöström

Läs mer

Du som är fastighetsägare. det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning och snöröjning

Du som är fastighetsägare. det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning och snöröjning Du som är fastighetsägare det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning och snöröjning Vi delar på jobbet Kommunen och fastighetsägaren har ett gemensamt ansvar för renhållning. Vi tar hand om körbanor,

Läs mer

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn.

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn. 1(6) Teknik- och serviceförvaltningen Datum 2013-11-14 Handläggare Emilia Löfgren Er Referens Vår Referens Sammanfattning av inkomna synpunkter vid dialogmötet om Öster den 22 oktober 2013 Bra platser

Läs mer

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för!

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för! Året runt som fastighetsägare i Uppsala kommun det här ansvarar du för! Inledning Du är en av alla fastighetsägare i Uppsala kommun. I den här foldern hittar du information om ditt ansvar och vad du behöver

Läs mer

FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR

FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR 2019-01-30 FÖRSLAG OM LAGÄNDRING GÄLLANDE SMÅHUSÄGARES ANSVAR FÖR SNÖRÖJNING M.M. PÅ GÅNGBANOR Villaägarnas Riksförbund Postadress: Box 7118, 192 07 Sollentuna Besöksadress: Rotebergsvägen 3 Telefon: 010-750

Läs mer

Så kan du minska dina ekologiska fotavtryck

Så kan du minska dina ekologiska fotavtryck Information till våra hyresgäster. Våren 2018 TEMA: VÅR MILJÖ Så kan du minska dina ekologiska fotavtryck Snöröjning Gör din felanmälan via telefon eller e-post Planeten jorden vårt gemensamma ansvar Allt

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Lidingö kommun Våren 2007 genomförde ett 80-tal kommuner undersökningar

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD Snöröjning Vinter 2016 Snöröjning, vintercykling, sandning och annat som hör vintern till. En bilaga till dig som räcker hela vintersäsongen 2016. Foto Carina

Läs mer

SOPSALTNING AV CYKELSTRÅK - EN BESKRIVNING AV ARBETET

SOPSALTNING AV CYKELSTRÅK - EN BESKRIVNING AV ARBETET SOPSALTNING AV CYKELSTRÅK - EN BESKRIVNING AV ARBETET BETYDELSEN AV DRIFT OCH UNDERHÅLL Standarden i cykelnätet är avgörande för hur cykelresan upplevs. Det är även avgörande för framkomligheten och trafiksäkerheten.

Läs mer

Ansvar för snöröjning i landets kommuner

Ansvar för snöröjning i landets kommuner Ansvar för snöröjning i landets kommuner En rapport från Villaägarnas Riksförbund 2016-01-26 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Varbergs kommun Våren 2013 genomförde ett 90-tal kommuner undersökningar

Läs mer

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara Kommunen, Trafikverket och fastighetsägarna har ett gemensamt ansvar för att hålla vintervägarna säkra och

Läs mer

Ansvar för snöröjning i landets kommuner

Ansvar för snöröjning i landets kommuner Ansvar för snöröjning i landets kommuner En rapport från Villaägarnas Riksförbund 2016-02-16 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö!

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö! Brottsförebyggande rådet Trygghetsvandring För en tryggare och vackrare utemiljö! Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

Medborgarförslag - Skaffa en sopsaltare eller sopa undan gruset på halva cykelbanorna under vinterhalvåret

Medborgarförslag - Skaffa en sopsaltare eller sopa undan gruset på halva cykelbanorna under vinterhalvåret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Lexinger 2017-01-17 SFN 2016/0922 0480-450446 Servicenämnden Medborgarförslag - Skaffa en sopsaltare eller sopa undan gruset på halva cykelbanorna

Läs mer

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars Uppföljningsmöte 18.30 Mötet börjar med smörgåstårta 18.45 Framtidsvägen presenterar delar av resultat och synpunkter från enkäter 19.00 Skelleftebuss besvarar

Läs mer

Ska husägare snöröja kommunal mark?

Ska husägare snöröja kommunal mark? Ska husägare snöröja kommunal mark? En undersökning från Villaägarnas Riksförbund Stockholm 2016 02-16 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing Enkät om bilpool resultat Genomförd 5 20 juni 2012 av Föreningen för Visby innerstads boendemiljö i samverkan med Sunfleet Carsharing Enkätens frågor Har du bil? Hur många gånger kör du bil varje månad?

Läs mer

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet i Vilstaområdet 7 november 2012 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Vad är en trygghetsvandring? 6 2.1 Metod... 6 2.2 Trygghetsvandring i Vilstaområdet... 6 2.3 Reaktioner efter vandringen... 6 3 Vilstaområdet 7

Läs mer

Häckar och buskage. Information om siktens betydelse för säkerheten på bostadsgator, och vad tomtägare kan göra för att förbättra den.

Häckar och buskage. Information om siktens betydelse för säkerheten på bostadsgator, och vad tomtägare kan göra för att förbättra den. Häckar och buskage Information om siktens betydelse för säkerheten på bostadsgator, och vad tomtägare kan göra för att förbättra den. En tomt skall hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall

Läs mer

Riktlinjer för vinterväghållning

Riktlinjer för vinterväghållning 2013-09-18 Dnr. KS 2011.625 Serviceförvaltningen-Kommunteknik Riktlinjer för vinterväghållning 2013-09-18 RIKTLINJER FÖR VINTERVÄGHÅLLNING I SKURUPS KOMMUN ALLMÄNT Inom detaljplanlagt område i Skurup,

Läs mer

TRYGG VINTERMILJÖ KRING VÅRA FASTIGHETER

TRYGG VINTERMILJÖ KRING VÅRA FASTIGHETER TRYGG VINTERMILJÖ KRING VÅRA FASTIGHETER GÄLLER FR.O.M. 2016 Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för både näringsliv och för kommunala verksamheter. Bolaget ägs av Gävle kommun och är en del

Läs mer

Resultat från webbenkät

Resultat från webbenkät Resultat från webbenkät Webbenkäten genomfördes under september 2008 och resulterade i 1554 svar. Könsfördelningen var relativt jämn; 53 % kvinnor och 47 % män. Åldersfördelningen på de svarande var också

Läs mer

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö Infoblad november BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2 (4) Hösten är över oss och snart kommer kylan krypandes Alla helgona är runt knuten och snart stundar julen. Tänk på att det är

Läs mer

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder 1 (7) Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder Plats Problem 1. Generellt Fastighetsägare sköter inte sina uppgifter tillexempel klipper ner sina häckar till rätt längd, blir svårt att se

Läs mer

Skolvägar och hållbar utveckling. -Västra skolan

Skolvägar och hållbar utveckling. -Västra skolan Skolvägar och hållbar utveckling -Västra skolan Läsåret 2013/2014 1. Beskrivning av skolan Vår skola heter Västra skolan och ligger i Hudiksvalls kommun. Skolan är centralt belägen på stadens västra sida,

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de

Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de Fö rbä tträd träfikmiljö Kvärnbergets rädhusömrä de Bakgrund Trafiksituationen i Kvarnbergets radhusområde har försämrats markant de senaste åren. Under en rad år har flera faktorer samverkat och höjt

Läs mer

Förslag på åtgärder för Vittraskolans parkeringsplats och Skältorpsvägens vändplan.

Förslag på åtgärder för Vittraskolans parkeringsplats och Skältorpsvägens vändplan. Sollentuna 2013-09-02 rev e Till kommunens politiker och berörda tjänstemän. Vittraskolan i Törnskogen Kommunen planerar vissa förändringar med större vändplan på Skältorpsvägen, gångväg mellan vändplan

Läs mer

Satsa på cykeln i Norrtälje

Satsa på cykeln i Norrtälje Satsa på cykeln i Norrtälje Program för hur Norrtäljecentern vill satsa på cykeln C Man kan även cykla på vintern om det finns bra snöröjda och grusade cykelvägar Cykelleder genom staden Cykelfil Bergsgatan

Läs mer

MM Öresund 20140327 1

MM Öresund 20140327 1 1 Samhället vill att vi ska cykla för klimat och miljö för att skapa en attraktiv stad för folkhälsan Vi har cykelplaner och cykelstrategier Vi genomför cykelkampanjer och cykelaktiviteter Vi ger tips

Läs mer

2009-09-16 SIDAN 1. Medborgarundersökning 2009 Stadsmiljö

2009-09-16 SIDAN 1. Medborgarundersökning 2009 Stadsmiljö SIDAN 1 Medborgarundersökning Stadsmiljö Om undersökningen Undersökningen riktade sig till ett urval av boende i respektive stadsdel fördelade efter 300 per stadsdel, totalt 4 200 personer Undersökningen

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Trygg vintermiljö. kring våra fastigheter

Trygg vintermiljö. kring våra fastigheter Trygg vintermiljö kring våra fastigheter Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för både näringsliv och för kommunala verksamheter. Bolaget ägs av Gävle kommun och är en del i koncernen Gävle

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Vinter i Helsinki. Tarja Myller

Vinter i Helsinki. Tarja Myller Vinter i Helsinki Tarja Myller 18.6.2014 1 Snödjup vid Helsinfors-Vanda flygplats 2009 2013 Tarja Myller 3.6.2014 3 Snödjup vid Helsinfors-Vanda flygplats 2013-2014 2009 2013 Tarja Myller 18.6.2014 4

Läs mer

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Per-Erik snart 60 år har i många år jobbat med att bygga upp kommunförrådet och sedan en omorganisation 2007

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

SNÖRÖJNING, HUR FUNKAR DET?

SNÖRÖJNING, HUR FUNKAR DET? nytt från information till privatkunder nr 3 november 2015 Nu låter vi udda vara jämnt Miljöstationerna avvecklas 2015 Miljöstationerna i Bodafors, Anneberg och Forserum, där privatpersoner kan lämna sitt

Läs mer

Therese: Jobbiga mardrömmar och tårar kommer ofta December 31, 2011

Therese: Jobbiga mardrömmar och tårar kommer ofta December 31, 2011 Therese: Jobbiga mardrömmar och tårar kommer ofta December 31, 2011 Jag har helt tappat förtroendet och är så trött på hur de har behandlat mig i detta. Det säger Therese Johansson när hon hör vad SJ kommit

Läs mer

Skolvägsprojektet år 2010 i Vallatorp, Erikslund, Visinge, Ensta, Vallabrink och Ensta

Skolvägsprojektet år 2010 i Vallatorp, Erikslund, Visinge, Ensta, Vallabrink och Ensta TJÄNSTEUTLÅTANDE 2010-04-13 Dnr 50/2010.30 Gatu- och parkenheten Birgitta Ejderfelt Trafiksäkerhetsutskottet Skolvägsprojektet år 2010 i Vallatorp, Erikslund, Visinge, Ensta, Vallabrink och Ensta Sammanfattning

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING TILL TRAFIKADVENTSKALENDERN

LÄRARHANDLEDNING TILL TRAFIKADVENTSKALENDERN LÄRARHANDLEDNING TILL TRAFIKADVENTSKALENDERN Se denna handledning som ett hjälpmedel för att på ett enkelt och smidigt sätt få igång diskussioner kring trafik. Trafikanter blir vi så fort vi lärt oss gå,

Läs mer

Folksams undersökning av underhåll av cykelvägar i Tyresö

Folksams undersökning av underhåll av cykelvägar i Tyresö PM Tyresö kommun 2016-05-11 Tekniska kontoret 1 (5) Göran Norlin Avdelningschef 08-5782 97 80 goran.norlin@tyreso.se Diarienummer 2016KSM1205 Kommunledningsutskottet Folksams undersökning av underhåll

Läs mer

Borlänge Energi. Stadsmiljö - trafik. Emma Ohlsson Joakim Gustafsson Marcus Hedlund (NCC)

Borlänge Energi. Stadsmiljö - trafik. Emma Ohlsson Joakim Gustafsson Marcus Hedlund (NCC) Borlänge Energi Stadsmiljö - trafik Emma Ohlsson Joakim Gustafsson Marcus Hedlund (NCC) 2011-11-23 Resvaneundersökning 2001 (2009) i Borlänge MC/Mop 0%(2 %) 45%(52%) 20%(15 %) 13%(6 %) 16%(18 %) 6% (7

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Rapport upprättad av Nathalie Randeniye, Manpower student, januari 2011 2 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Cykelbokslut.

Cykelbokslut. Cykelbokslut 2017 www.skelleftea.se/cykelplan Älvsbackabron är en gång- och cykelbro i trä som invigdes 2011 Bakgrund Kommunfullmäktige godkände den 15 maj 2012 Cykelplan 2011 för Skellefteå kommun. Cykelplanen

Läs mer

Kundundersökning Cykel

Kundundersökning Cykel Kundundersökning Cykel 2015-11 TALA OM HUR DU TYCKER DET ÄR ATT CYKLA I GÄVLE! Kundundersökning cykel nov 2015. Kön Man Kvinna Vill ej svara Ålder 0-12 13-17 18-24 25-39 40-64 65-75 76-85 86 år eller äldre

Läs mer

Trafikbladet. Tryggare trafik ger tryggare stad. Hej, du vinterland! Information om trafiken i Norrköpings kommun. Norrköping en stad för alla

Trafikbladet. Tryggare trafik ger tryggare stad. Hej, du vinterland! Information om trafiken i Norrköpings kommun. Norrköping en stad för alla Trafikbladet Information om trafiken i Norrköpings kommun Samhällsinformation Nummer 2, 2014 December Hej, du vinterland! Sida 4 Norrköping en stad för alla Sida 5 Tryggare trafik ger tryggare stad Sida

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Vanliga frågor och svar kring hämtningsanvisningarna

Vanliga frågor och svar kring hämtningsanvisningarna FAQ 1 (5) Utfärdad av Godkänd av Magnus Östlund Sebastian Cabander Ämne Hämtningsanvisningar Vanliga frågor och svar kring hämtningsanvisningarna Vem har beslutat om hämtningsanvisningarna? Hämtningsanvisningarna

Läs mer

Riesenschnauzern har en lättskött päls och fäller inte så mycket men det krävs lite skötsel för att den ska hålla sig så.

Riesenschnauzern har en lättskött päls och fäller inte så mycket men det krävs lite skötsel för att den ska hålla sig så. Riesenschnauzern har en lättskött päls och fäller inte så mycket men det krävs lite skötsel för att den ska hålla sig så. Uppfödarna brukar ha många goda råd och hjälper gärna sina valpköpare att komma

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015 Trygghetsvandring Simlångsdalen den 5 maj 2015 Tre olika grupper bestående av boende och tjänstemän vandrade i tre förutbestämda områden i Simlångsdalen och noterade iakttagelser, förslag på åtgärder samt

Läs mer

En säker skolväg. Barn och vuxna berättar om sin skolväg På en del ställen har man gjort jämförande

En säker skolväg. Barn och vuxna berättar om sin skolväg På en del ställen har man gjort jämförande En säker skolväg I många klasser tar man upp Skolvägen som ett tema. Barnen beskriver skolvägen i bilder, berättelser och dikter. De berättar om husen och växtligheten, om människor och djur som de möter.

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lgrs 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lgrs 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Vad handlar boken om? Boken handlar om Mimmi. Hennes hund, Bonita, rymmer efter att ha blivit rädd när en polisbil kör förbi, med sirenerna på. Polisbilen jagar en motorcykel. Mimmis mamma berättar,

Läs mer

Medborgarförslag: Jämställd snöröjning

Medborgarförslag: Jämställd snöröjning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Lexinger 2015-03-09 SFN 2015/0052 0480-450446 Servicenämnden Medborgarförslag: Jämställd snöröjning Förslag till beslut Servicenämnden föreslår

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Trygghetsrond 1 åtgärdsförslag centrala Lysekil

Trygghetsrond 1 åtgärdsförslag centrala Lysekil 2017-03-29 Sid 1/15 Trygghetsrond 1 åtgärdsförslag centrala Lysekil Inledning Trygghetsrond är en del i Lysekils kommuns och Polisens gemensamma medborgarlöfte. Utifrån den trygghetsundersökning som genomfördes

Läs mer

SNÖRÖJNING, HUR FUNKAR DET?

SNÖRÖJNING, HUR FUNKAR DET? nytt från information för företagskunder och fastighetsägare nr 2 2015 Nu låter vi udda vara jämnt Nuvarande år 2015 innehåller 53 veckor, vilket gör att vi måste ändra på sophämtningsveckorna för våra

Läs mer

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt OP 2010 Röster från kvinnor 70 år och uppåt 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Bilar som inte måste köra runt i stan, Storgatan har på helgerna och onsdagar racerbanan

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN

INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN På vintern använder vi fotbollsplanen på nedre skolgården för isbana så att barnen kan åka skridskor både på och efter skoltid. Traditionsenligt så är

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet 1 (6) INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet För att få en ökad trafiksäkerhet är det viktigt att vi alla börjar prata om

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 9 Kollektivtrafik April Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1. Svarsfrekvens Det är 85 personer 57 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av dem som

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

LIQUID RANSOM. Is och snösmältningsmedel. Effektivt. Inga saltkorn som fastnar under skor och tassar. Korrosionsinhibitor. Blir inte kladdigt

LIQUID RANSOM. Is och snösmältningsmedel. Effektivt. Inga saltkorn som fastnar under skor och tassar. Korrosionsinhibitor. Blir inte kladdigt LIQUID RANSOM Is och snösmältningsmedel Effektivt Inga saltkorn som fastnar under skor och tassar Korrosionsinhibitor Blir inte kladdigt Kostnadseffektivt Problem: Snö och ishalka Lösning: LIQUID RANSOM

Läs mer

Resvaneundersökning Vistaskolan och Rosenhillskolan Hösten 2012

Resvaneundersökning Vistaskolan och Rosenhillskolan Hösten 2012 Resvaneundersökning Vistaskolan och Rosenhillskolan Hösten 12 Isabelle Petersson Säkra skolvägar isabelle.petersson@huddinge.se 13-02-07 SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 4 METOD OCH REDOVISNING... 4 RESULTAT...

Läs mer

Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7

Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7 Det här är ett nyhetsbrev om ombyggnationen av Drottningplan. Nyhetsbrev Drottningplan nr. 7 Asfaltering på väg Att jobba intill vägen kan vara ett farligt jobb. Det vittnar markanläggaren Tobias Warnberg

Läs mer

Linda Johansson 2013-05-07

Linda Johansson 2013-05-07 ESKILSTUNA KOMMUN Cykelpanelen Vintercykling 2013 Linda Johansson 2013-05-07 Page 1 of 13 Fritextsvar från de som i huvudsak har använt cykel Segmentering: Hur har du i huvudsak transporterat dig under

Läs mer

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan 20xx-xx-xx Skolvägsplan för Malsta skolan Innehåll 1. Fakta om skolan 3 2. Vi som tagit fram planen 3 3. Resvanor 3 4, Skolvägen 4 5. Trafikmiljön vid skolan 4 6. Mål 5 7. Övergripande syfte 5 8. Insatser

Läs mer