FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course"

Transkript

1 KURSPLAN FEG100 FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course Grundnivå 1. Beslut om inrättande av kursen samt fastställande av kursplan Kursplanen är godkänd av Företagsekonomiska institutionen genom prefektbeslut Beslut om att inrätta kursen och fastställa kursplanen har fattats av Handelshögskolans fakultetsnämnd att gälla fr o m höstterminen Kursplanen är senast ändrad och godkänd av Företagsekonomiska institutionen genom prefektbeslut samt fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd att gälla fr o m höstterminen Utbildningsområde: Samhällsvetenskap Ansvarig institution: Företagsekonomiska institutionen 2. Inplacering Kursen ges som fristående kurs i företagsekonomi och är den första kursen som läses inom huvudområdet företagsekonomi på grundnivå. Kursen ingår i Handelshögskolans logistikprogram och den kan även ingå i Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram samt i Europaprogrammet. 3. Förkunskaper Grundläggande behörighet för högskolestudier samt Matematik C och Samhällskunskap A med betyg lägst Godkänd. För studerande inom Handelshögskolans logistikprogram, Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram samt Europaprogrammet gäller de krav som har uppställts för antagning till dessa. 4. Kursens lärandemål Kursen Företagsekonomi 1 skall ge grundläggande ekonomiska kunskaper inom det breda område som hänförs till utveckling och resurshushållning inom företag och organisationer i samhället. Efter avslutad kurs ska studenten: Ha kunskap och förståelse för centrala ekonomiska begrepp, deras innebörd och sammanhang Senast reviderad att gälla fr o m ht09 1 (6)

2 Behärska grundläggande kvantitativa och kvalitativa metoder för styrning och ledning av olika verksamheter på såväl strategisk som operativ nivå. Ha sådana färdigheter att han eller hon kan bedöma och lösa grundläggande företagsekonomiska problem. Kursens lärandemål operationaliseras och länkningen till examinationsformer görs på delkursnivå. 5. Kursens innehåll Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng, innehåller fyra delkurser: Organisation och ledarskap, Marknadsföring, Externredovisning samt Verksamhetsstyrning. Varje delkurs omfattar 7,5 högskolepoäng. Inom ramen för samtliga fyra delkurser finns inslag som lyfter frågor som berör miljö- och hållbar utveckling. Gästföreläsare från näringslivet/ offentlig förvaltning och/eller studentbesök på företag/ arbetsplatser finns inplanerade i de fyra delkurserna. 5.1 Organisation och ledarskap 7,5 högskolepoäng Denna delkurs innehåller två delar. Innehållet i första delen koncentreras på grundläggande begrepp och synsätt inom organisation och ledarskap, som utvecklats i relation till sociala, kulturella och ekonomiska förändringar i samhället. I del två ingår seminarier där vardagspraktiken analyseras med hjälp av de grundläggande begreppen och kopplingen till individens utveckling belyses. Undervisningen genomförs i form av föreläsningar och seminarier där kopplingen mellan teori och praktik diskuteras. I de praktiska inslagen får studenten träna att analysera vardagssituationer med hjälp av teorier och modeller inom organisation och ledarskap. Lärandemål 1. Ha god kännedom om grundläggande begrepp inom organisation och ledarskap och ha förståelse för olika individers roller i organisationer. 2. Kunna analysera praktiska situationer med hjälp av teorier och modeller inom området organisation och ledarskap. Lärandemål 1 examineras genom skriftlig tentamen. Lärandemål 2 examineras genom ett projektarbete som genomförs i lag. Godkänd krävs att samtliga lärandemål är godkända. Det innebär att det krävs minst 50 % av totalt antal poäng på skriftlig tentamen (U-VG), samt godkänd skriftlig rapport (U-G). För Väl godkänd krävs minst 75 % på skriftlig tentamen samt godkänd skriftlig rapport. Senast reviderad att gälla fr o m ht09 2 (6)

3 5.2 Marknadsföring 7,5 högskolepoäng Denna delkurs tar fasta på marknadsföringsprocessen i företag och organisationer och den information och analys som krävs för att fatta marknadsstrategiska och -taktiska beslut. För att kunna hantera ovanstående behövs en närmare genomlysning av centrala delområden, exempelvis marknadsföringens utveckling, företaget och dess omgivning, informationsinsamling för beslutsfattande, segmentering, målgruppsbestämning och positionering samt bearbetning av marknaden på lång och kort sikt. Alla dessa avgöranden skall tas på en starkt konkurrensutsatt marknad, vilket också påverkar företagets verksamhet och de val som görs längs vägen. Lärandemål 1. ha god kunskap om och förståelse för vanligt förekommande begrepp, modeller, teorier och resonemang när det gäller marknadsföringssituationer och problem som kan uppstå i marknadsföringsprocessens olika faser. 2. förstå och kunna göra rimliga och användbara bedömningar av marknadsföringssituationer som kan uppkomma. Lärandemål 1 examineras genom en skriftlig individuell tentamen som består av två delar. Del ett innehåller flervalsfrågor och kortfrågor. Del två består av essäfrågor. Lärandemål 2 examineras genom en skriftlig inlämningsuppgift som genomförs lagvis och diskuteras vid ett seminarietillfälle. Vid betygsättningen av lagarbetet bedöms även opponeringen på annat lags arbete. Godkänd krävs att samtliga lärandemål är godkända. Det innebär att det krävs minst 60 % av totalt antal poäng på den skriftliga tentamens första del samt godkänd inlämningsuppgift (U-G). För betyget Väl godkänd krävs utöver kriterierna för godkänt även minst 75 % av totalt antal poäng på hela tentamen (U- VG). 5.3 Externredovisning 7,5 högskolepoäng Delkursen består av två delar. Innehållet i del 1 koncentreras på grundläggande begrepp inom redovisning samt löpande kontering i kontoplan och att kunna upprätta ett enkelt bokslut. Redovisningen utgår från BAS-planen. Viss kännedom om bokföringslagen ingår även i del 1. Del 2 innehåller genomgång av de lagar, rekommendationer och råd som styr externredovisningens utformning, informationsplikt och värderingar. Genomgång av enklare bokslut, resultatregleringsmöjligheter och bokslutspolitiska överväganden ingår också i del 2. Kursen innehåller även metoder för att kunna bedöma ett företags utveckling utifrån information i redovisningsunderlag. Senast reviderad att gälla fr o m ht09 3 (6)

4 Lärandemål 1. ha god kännedom om grundläggande begrepp, lagar och formella normer inom extern redovisning som måste följas vid upprättande av årsbokslut och årsredovisning samt ha övergripande förståelse för svensk företagsbeskattning. 2. kunna kontera löpande affärsbokföring och upprätta ett bokslut för en mindre verksamhet samt utifrån redovisningen analysera och bedöma ett företags ekonomiska utveckling. Lärandemål 1 examineras genom en skriftlig deltentamen 1 (grundläggande redovisning). Lärandemål 2 examineras genom en skriftlig deltentamen 2 (externredovisning) och ett praktikfall. Godkänd krävs att samtliga lärandemål är godkända. Det innebär att det krävs minst 50 % av totalt antal poäng på skriftlig deltentamen 1 (U-VG), minst 50 % av totalt antal poäng på skriftlig deltentamen 2 (U-VG) samt godkänt obligatoriskt praktikfall (U-G). För betyget Väl godkänd krävs sammanlagt minst 75 % av totalt antal poäng på båda tentamina tillsammans samt godkänt praktikfall. 5.4 Verksamhetsstyrning 7,5 högskolepoäng I den operativa verksamheten i ett företag skapas förädlingsvärde genom transformering av insatsresurser (inputs) till varor och tjänster. Denna delkurs tillhandahåller metoder och modeller, huvudsakligen baserade på ett kvantitativt synsätt, som kan användas för rationell styrning av den operativa verksamheten i ett företag eller i en organisation. Delkursen täcker de huvudsakliga teman som traditionellt ingår i grundläggande operativ styrning när operationsanalytisk metod används såsom prognosteknik, finansiella mått, kapacitetsplanering, kvalitetsstyrning, projektstyrning, schemaläggning och huvudplanering. I delkursen ingår även moment i linjärprogrammering och grundläggande matematik. Delkursen innehåller moment som ska stärka studentens generiska kunskaper. Analysförmåga och skriftlig kommunikationsfärdighet tränas vid lösning av matematiska problem i samband med övningar där även datoriserad programvara används. Senast reviderad att gälla fr o m ht09 4 (6)

5 Lärandemål 1. behärska grundläggande kvantitativa metoder och modeller för styrning av företags operativa verksamhet, och kunna värdera om, när och hur kvantitativa metoder och modeller lämpar sig för styrning av företags operativa verksamhet. 2. kunna använda datorstöd för att lösa enklare problem relaterade till styrningen av företags operativa verksamhet. 3. behärska grundläggande matematiska resonemang motsvarande det formella förkunskapskrav som gäller för ämnet företagsekonomi. Lärandemål 1 och 3 examineras genom skriftliga tentamina, en tentamen i preparandmatematik samt en tentamen i verksamhetsstyrning. Tentamen i verksamhetsstyrning består av en del med korta frågor och en del med essäfrågor. Lärandemål 2 examineras genom övningsmoment med skriftligt PM. Examinationen består av tre obligatoriska moment; två tentamina, en i matematik och en i verksamhetsstyrning, samt en laboration i verksamhetsstyrning. Delkursen innehåller inga obligatoriska moment med krav på närvaro för godkänt resultat. Godkänd krävs att samtliga lärandemål är godkända. Det innebär att det krävs minst 50 % av totalt antal poäng på tentamen i preparandmatematik (U-G), minst 10 av 16 möjliga poäng på delen med korta frågor på tentamen i verksamhetsstyrning (U-VG) samt godkänd laboration i verksamhetsstyrning (U-G). En frivillig muntlig redovisning av övningen i verksamhetsstyrning ger två bonuspoäng på delen med korta frågor på tentamen i verksamhetsstyrning. För betyget Väl godkänd krävs godkänd tentamen i preparandmatematik, godkänt på såväl essädelen som delen med korta frågor på tentamen i verksamhetsstyrning samt godkänd laboration i verksamhetsstyrning 6. Se respektive delkurs under punkt 5 ovan. Student som underkänts två gånger på samma examination har rätt, att hos Företagsekonomiska institutionen begära byte av examinator. 7. hel kurs 30 högskolepoäng Kursen betygsätts med Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd på hel kurs 30 hp krävs G på samtliga fyra delkurser. För betyget Väl Godkänd på hel kurs 30 hp krävs VG på minst tre av fyra delkurser samt lägst G på resterande delkurs. Senast reviderad att gälla fr o m ht09 5 (6)

6 8. Litteratur Se separat litteraturlista. 9. Kursvärdering Kursvärdering sker anonymt via skriftlig enkät som delas ut i anslutning till det sista schemalagda lektionstillfället för varje delkurs samt i anslutning till tentamen. 10. Övrigt Kursen gavs första gången ht07. Överlappning med andra kurser kan förekomma. Sådana kurser kan inte tillgodoräknas i samma examen. Se Regelsamling för studier vid Göteborgs universitet. Senast reviderad att gälla fr o m ht09 6 (6)

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course KURSPLAN FEG100 FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course Grundnivå 1. Beslut om inrättande av kursen samt fastställande av kursplan Kursplanen är godkänd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG200 Företagsekonomi 2, 30 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FEG200, Företagsekonomi 2, 30,0 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30.0 higher education credits

FEG200, Företagsekonomi 2, 30,0 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30.0 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEG200, Företagsekonomi 2, 30,0 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

Lärandemål 2; uppnås genom litteraturseminarier, övningar och en vetenskaplig projektrapport som genomförs i form av en skriftlig tentamen.

Lärandemål 2; uppnås genom litteraturseminarier, övningar och en vetenskaplig projektrapport som genomförs i form av en skriftlig tentamen. HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEG200, Företagsekonomi 2, 30,0 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG200 Företagsekonomi 2, 30 högskolepoäng Business Administration 2, Intermediate Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG220 Logistiska informationssystem, 15 högskolepoäng Logistics and Information Systems, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG30L Företagets logistikfunktion, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Business Logistics, Bachelor Course, Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FEG100, Företagsekonomi 1, 30,0 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30.0 higher education credits

FEG100, Företagsekonomi 1, 30,0 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30.0 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEG100, Företagsekonomi 1, 30,0 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG210 Affärssystem med tillämpning, 15 högskolepoäng Applied Enterprise Systems, 15 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG220 Logistiska informationssystem, 15 högskolepoäng Logistics and Information Systems, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FEG304 Industrial and Financial Management, kandidatkurs,15 hp Industrial and Financial Management, Bachelor Course

FEG304 Industrial and Financial Management, kandidatkurs,15 hp Industrial and Financial Management, Bachelor Course Företagsekonomiska institutionen FEG304 Industrial and Financial Management, kandidatkurs,15 hp Industrial and Financial Management, Bachelor Course FEG314 Industrial and Financial Management, kandidatuppsats,15

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG304 Industrial and Financial Management, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Industrial and Financial Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FEG30L, Företagets logistikfunktion, kandidatkurs, 15,0 högskolepoäng Business Logistics, Bachelor Course, 15.0 higher education credits

FEG30L, Företagets logistikfunktion, kandidatkurs, 15,0 högskolepoäng Business Logistics, Bachelor Course, 15.0 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEG30L, Företagets logistikfunktion, kandidatkurs, 15,0 högskolepoäng Business Logistics, Bachelor Course, 15.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG304 Industrial and Financial Management, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Industrial and Financial Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG210 Affärssystem med tillämpning, 15 högskolepoäng Applied Enterprise Systems, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG303 Redovisning, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Accounting, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2010-06-28

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EPF203 Ekonomistyrning med en introduktion till redovisning, 7,5 högskolepoäng Management Accounting Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG301 Marknadsföring, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Marketing, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

EP5004, Tillämpad redovisning med IT, 7,5 högskolepoäng Applied Accounting with IT, 7.5 higher education credits

EP5004, Tillämpad redovisning med IT, 7,5 högskolepoäng Applied Accounting with IT, 7.5 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND EP5004, Tillämpad redovisning med IT, 7,5 högskolepoäng Applied Accounting with IT, 7.5 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

FEA403, Redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits

FEA403, Redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEA403, Redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits Avancerad nivå/second Cycle 1. Fastställande Kursplanen är

Läs mer

EP1100, Matematik och informationssystem, 7,5 högskolepoäng Mathematics and Information Systems, 7.5 higher education credits

EP1100, Matematik och informationssystem, 7,5 högskolepoäng Mathematics and Information Systems, 7.5 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND EP1100, Matematik och informationssystem, 7,5 högskolepoäng Mathematics and Information Systems, 7.5 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1245 Personlighet, hälsa och socialpsykologi, 30 högskolepoäng Psychology, Intermediate Course with Emphasis on Personality, Health and Social Psychology, 30 higher education

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EFI300 Finansiell Ekonomi 3a: Fördjupningskurs, 15 högskolepoäng Finance 3a: Bachelor Course, 15 Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

FEA405, Extern redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Financial Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits

FEA405, Extern redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Financial Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND FEA405, Extern redovisning, magisterkurs, 15,0 högskolepoäng Financial Accounting, Master Course, 15.0 higher education credits Avancerad nivå/second Cycle 1. Fastställande

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1224 Arbets- och organisationspsykologi 2, 30 högskolepoäng Occupational and Organizational Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi, 15 högskolepoäng

LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi, 15 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi, 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary Schools, Unit 2: Society and Economy, 15 higher education credits Grundnivå

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1112 Socialpsykologi: Introduktion till studier av samhället och sociala interaktioner, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies of society

Läs mer

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå.

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. 1(5) Denna kursplan har ersatts av en nyare version. Den nya versionen gäller fr.o.m. Vårterminen 2015 Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration,

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LGTK50 Teknik 5 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng Technology 5 for Teachers in Upper Secondary Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2016-12-27 att

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PX1101 Organisationspsykologi, 30 högskolepoäng Organizational Psychology, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Psykologiska institutionen 2015-09-23

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEA445 Extern redovisning, avancerad nivå, 15 högskolepoäng Financial Accounting, Second Cycle, 15 Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1112 Socialpsykologi: Introduktion till studier av samhället och sociala interaktioner, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies of society

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1116 Psykologi med inriktning mot sexologi, 30 högskolepoäng Psychology with Emphasis on Sexology, Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi 15 högskolepoäng

LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi 15 högskolepoäng LSA150, Samhällskunskap för lärare 2: Samhälle och ekonomi 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary School, Unit2: Sociaety and Economy, 15 higher education credits Grundnivå/First cycle 1. Fastställande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR GEOVETENSKAPER

INSTITUTIONEN FÖR GEOVETENSKAPER INSTITUTIONEN FÖR GEOVETENSKAPER GE0400 Geografi: Baskurs, 30 högskolepoäng Geography: Introductory Level, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för geovetenskaper

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LTK020 Teknik som skolämne, del 2, 15 högskolepoäng Technology as a school subject, part 2, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2013-05-15

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE EHG100 Ekonomisk historia: Grundkurs, 30 högskolepoäng Economic History: Introductory Undergraduate Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

SC1106, Tillämpad sociologi, 15,0 högskolepoäng Applied Sociology, 15.0 higher education credits

SC1106, Tillämpad sociologi, 15,0 högskolepoäng Applied Sociology, 15.0 higher education credits SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN SC1106, Tillämpad sociologi, 15,0 högskolepoäng Applied Sociology, 15.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

EP1020, Introduktion till global ekonomi, 7,5 högskolepoäng An introduction to Global Economy, 7.5 higher education credits

EP1020, Introduktion till global ekonomi, 7,5 högskolepoäng An introduction to Global Economy, 7.5 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND EP1020, Introduktion till global ekonomi, 7,5 högskolepoäng An introduction to Global Economy, 7.5 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå.

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. 1(5) Denna kursplan har ersatts av en nyare version. Den nya versionen gäller fr.o.m. Vårterminen 2015 Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration,

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN LGSH40 Samhällskunskap för gymnasielärare 4. Individ, grupp, samhälle och politik, 15 högskolepoäng Fastställande Kursplanen är fastställd av Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET NS1231 Danska, fortsättningskurs 2, 15 högskolepoäng Danish, Intermediate Course 2, 15 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ 15 högskolepoäng

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ 15 högskolepoäng LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary School, Unit3: Society and Individual, 15 higher education credits Grundnivå/First cycle 1.

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LTK030 Teknik som skolämne, del 3, 15 högskolepoäng Technology as a school subject, part 3, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2013-05-30

Läs mer

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary Schools, Unit 3: Society and Individual, 15 higher education credits credits

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1113 Kriminologi: Introduktion till studier av brott och sociala avvikelser, 30 högskolepoäng Criminology: Introduction to the study of crime and social

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER JP1300 Japanska, fortsättningskurs II, 30 högskolepoäng Japanese, Intermediate Course 2, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för språk

Läs mer

Kursplan. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål. Handelshögskolan vid Örebro universitet

Kursplan. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål. Handelshögskolan vid Örebro universitet 1(5) Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi, Företagets affärer och styrning, grundkurs, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course,

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1112 Arbets- och organisationspsykologi 1, 30 högskolepoäng Occupational and Organizational Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER HU1232 Hållbar utveckling - Historia och nuvarande kontext, 15 högskolepoäng The History of Sustainable Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG30E International Business II, Bachelor Course, 15 högskolepoäng International Business II, Bachelor Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LTK010 Teknik som skolämne, del 1, 15 högskolepoäng Technology as a school subject, part 1, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2013-03-20

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1170 Skriva, grundkurs, 30 högskolepoäng Writing, Introductory Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1111 Sociologi: Introduktion till studier av samhället, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen

Läs mer

LSA110, Samhällskunskap för lärare 1: Idéer och opinion 15 högskolepoäng

LSA110, Samhällskunskap för lärare 1: Idéer och opinion 15 högskolepoäng LSA110, Samhällskunskap för lärare 1: Idéer och opinion 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary School, Unit 1: Ideas and Opinion, 15 higher education credits Grundnivå/First cycle 1. Fastställande

Läs mer

Kursplan. Företagsekonomi, allmän kurs. Business Administration, General Course. Företagsekonomi. Kursen ges som fristående kurs.

Kursplan. Företagsekonomi, allmän kurs. Business Administration, General Course. Företagsekonomi. Kursen ges som fristående kurs. 1(7 ) Kursplan Ekonomihögskolan Kurskod FEA330 Dnr EHVd 2004:35 Beslutsdatum 2004-09-06 Engelsk benämning Undervisningsspråk Ämne Företagsekonomi, allmän kurs Business Administration, General Course Svenska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION RKT135 Nya testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 högskolepoäng The New Testament in Greek, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Anmälan till EY1B13 Kontrastiv engelska för lärare (Contrastive English for Teachers) 7,5 hp vårterminen 2011.

Anmälan till EY1B13 Kontrastiv engelska för lärare (Contrastive English for Teachers) 7,5 hp vårterminen 2011. Institutionen för Språk och litteraturer Anmälan till EY1B13 Kontrastiv engelska för lärare (Contrastive English for Teachers) 7,5 hp vårterminen 2011. Personnummer Efternamn Förnamn Adress Postnummer

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE EHG200 Ekonomisk historia, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Economic History: Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet för service management och ges tredje terminen.

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet för service management och ges tredje terminen. Samhällsvetenskapliga fakulteten KSMB32, Redovisning och ekonomistyrning i serviceverksamheter, 15 högskolepoäng Financial Accounting and Management Accounting in the Service Sector, 15 credits Grundnivå

Läs mer

Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits

Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits 1(5) Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som kan:

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som kan: Ekonomihögskolan FEKH10, Företagsekonomi: Kandidatkurs i Strategic Management, 15 högskolepoäng Business Administration: Strategic Management - Bachelor Course, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET NS1230 Danska, fortsättningskurs, 15 högskolepoäng Danish, Intermediate Course, 15 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER TY1110 Tyska, Grundkurs, 30 högskolepoäng German, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2011-01-10

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN LGSH20 Samhällskunskap 2 för gymnasielärare: Jämförande politik och ekonomi, 15 högskolepoäng Civics Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ4111 Socialt arbete, 30 högskolepoäng Social Work, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2011-04-14

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2011-10-19

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ5172 Psykosocialt arbete, 25 högskolepoäng Psychosocial Work, 25 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2013-11-25 och senast

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP L9ID10 Idrott och hälsa, 15 högskolepoäng Physical education and health, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1111 Sociologi: Introduktion till studier av samhället, 30 högskolepoäng Sociology: Introduction to studies Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LGTK10 Teknik 1 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng Technology 1 for Teachers in Upper Secondary Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2013-12-20 och

Läs mer

EP2300, Ekonomi med handelsrätt 2, 22,5 högskolepoäng Financial Accounting, Commercial Law and Macroeconomics, 22.5 higher education credits

EP2300, Ekonomi med handelsrätt 2, 22,5 högskolepoäng Financial Accounting, Commercial Law and Macroeconomics, 22.5 higher education credits HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND EP2300, Ekonomi med handelsrätt 2, 22,5 högskolepoäng Financial Accounting, Commercial Law and Macroeconomics, 22.5 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND. Grundnivå/First Cycle. G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND. Grundnivå/First Cycle. G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND EP0300, Ekonomi med handelsrätt 2 (språklig inriktning), 22,5 högskolepoäng Financial Accounting, Commercial Law and Macroeconomics, 22.5 higher education credits Grundnivå/First

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Styrelsen för

Läs mer

FÖRVALTNINGSHÖGSKOLAN

FÖRVALTNINGSHÖGSKOLAN FÖRVALTNINGSHÖGSKOLAN FH1109 Introduktion till offentlig förvaltning, 30 högskolepoäng Introduction to Public Administration, 30 Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Samhällskunskap (61-90 hp)

Samhällskunskap (61-90 hp) DNR LIU-2018-01826 1(5) Samhällskunskap (61-90 hp) Programkurs 30 hp Social Science (61-90 Credits) 93SH53 Gäller från: 2019 VT Fastställd av Styrelsen för utbildningsvetenskap Fastställandedatum 2018-06-12

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PX1100 Psykologi: Grundkurs, 30 högskolepoäng Psychology: Basic Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Psykologiska institutionen 2014-09-25

Läs mer

LID110, IDROTTSVETENSKAP, GRUNDKURS, 30 högskolepoäng

LID110, IDROTTSVETENSKAP, GRUNDKURS, 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LID110, IDROTTSVETENSKAP, GRUNDKURS, 30 högskolepoäng Sport Science and Teaching I, Introductory Course, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten KOMC26, Strategisk kommunikation: Strategisk kommunikation och public relations i digitala medier, 15 högskolepoäng Strategic Communication: Strategic Communication and

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som:

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som: Ekonomihögskolan FEKH40, Företagsekonomi: Kandidatkurs i organisation och ledarskap, 15 högskolepoäng Business Administration: Organization and Leadership - Bachelor Course, 15 credits Grundnivå / First

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRO102 Offentlig rätt, 15 högskolepoäng Public Law, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2011-06-16 och senast reviderad 2018-06-18

Läs mer

PC1244, Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi, 30 högskolepoäng

PC1244, Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi, 30 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga Fakultetsnämnden PC1244, Kognitiv psykologi och utvecklingspsykologi, 30 högskolepoäng Psychology, Intermediate Course with Emphasis on Cognitive and Developmental Psychology, 30

Läs mer

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng Man, Nature and Society 2 for Teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Mathematics for teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION TS1210 Teaterstudier, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Theatre studies, Intermediate course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER AR1300 Arabiska, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Standard Arabic, Intermediate Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EPF200 Internationellt företagande 1, 30 högskolepoäng International Business 1, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN Grafisk formgivning och Illustration 1 Graphic design and Illustration 1 26,5 högskolepoäng / 26,5 credits Kurskod:

Läs mer

Förslag till beslut/åtgärd

Förslag till beslut/åtgärd GÖTEBORGS UNIVERSITET DAGORDNING Naturvetenskapliga fakulteten Sammanträdesdatum Styrelsen Institutionen för fysik 2009-11-24 Ärende Förslag till beslut/åtgärd 1 Mötets öppnande 2 Protokollsjustering Utseende

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK LLEN00 Engelska för lärare i åk 1-3, 15 högskolepoäng English for teachers in years 1-3, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

LMS110, Människa, natur och samhälle för lärare 1 30 högskolepoäng

LMS110, Människa, natur och samhälle för lärare 1 30 högskolepoäng LMS110, Människa, natur och samhälle för lärare 1 30 högskolepoäng Man, Nature and Society 1 for Teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EPR303 Juridik för ekonomprogrammet, 15 högskolepoäng Law studies for the Programme of Business and Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER AR1300 Arabiska, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Standard Arabic, Intermediate Course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN SK1523 Examensarbete i statsvetenskap, 15 högskolepoäng Dissertation, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhälls fakultetsnämnden 2006-11-14

Läs mer

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att:

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att: Ekonomihögskolan FEKA90, Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi, 30 högskolepoäng Business Administration: Introductory Course in Business Administration, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION TS1111 Teaterstudier, grundkurs, 30 högskolepoäng Theatre studies, Introductory course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer