Ny programversion. Flex HRM Travel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny programversion. Flex HRM Travel"

Transkript

1 Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel i version Bland nyheterna kan nämnas delattestering, möjlighet att göra avbrott i en tjänsteresa och utökad information vid delegering. Med vänlig hälsning Flex Applications

2 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 2 Innehåll Nyheter Flex HRM Travel... 3 Delattest... 3 Avbrott på tjänsteresa... 8 Föreslå antal för representation Slå ihop rader med samma löneart Löneart för tjänstemil Möjlighet att inaktivera utläggskoder Nyheter Flex HRM Gemensamt för Time, Plan och Travel Export och exportmallar Exporter Schemaläggning av importer och exporter Visa bakgrundsjobb Delegering utökad information och administrationsvy Utökad lista i användarregistret Filter i användarregistret Visa användare med roll Single Sign on med Mixed mode authentication Projektregister Visningsurval Projektregister Utökat deltagarregister Versionskontroll med databas Lönekoppling till Visma 300/ Filter i Tidrapport och Reseräkningsvyn Uppdaterat gränssnitt för menyer och toolbar Anställdaregistret Huvudikon, filter och lista Anställningsperioder historik Befattningsregister Närmast anhöriga Exportera personuppgifter från Flex HRM till FLEX Lön... 28

3 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 3 Nyheter Flex HRM Travel Delattest Från och med version 15.3 av Flex HRM Travel finns det möjlighet att granska reseräkningar och fakturering per rad (delattest). Detta kan vara användbart exempelvis om en projektledare skall attestera alla resor och utlägg som gjorts för ett visst projekt. Funktionen är generell och du kan använda den för vilken granskningsnivå du vill och du kan granska på vilken konteringsdimension du vill. I exemplen nedan används delattest på projekt. För att aktivera funktionen behöver du lägga upp en granskningsnivå som ska användas för granskningen. Detta göra du under Administration Allmänt Granskningsnivåer Reseräkning. När granskningsnivån är upplagd gör du inställningar för granskningsnivån under Administration Inställningar Allmänt Granskningsnivåer Reseräkningar.

4 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 4 Först väljer du granskningsnivå, därefter att granskningsnivån ska användas i det aktuella företaget genom att bocka för Granskningsnivå används. Granskning sker per Här väljer du Rad för att granska rader på reseräkningen eller Faktureringsrad för att endast granska rader i faktureringen. Konteringsdimension för granskning Vid Konteringsdimension för granskning väljer du vilken konteringsdimension som ska användas för att styra granskningsbehörigheterna. Även rader utan [konteringsdimension] kräver granskning Här kan du välja om rader som inte är konterade på den valda konteringsdimensionen ska granskas. Det skulle t.ex. kunna vara ett utlägg för friskvård som inte tillhör något projekt. Granska även fakturering Om du valt att granskning sker per rad kan du här välja om även raderna i faktureringen ska granskas på samma granskningsnivå. Denna inställning är tänkt att användas om du tillåter de anställda att ändra faktureringsinformation. Granskningsvy Under fliken granskningsvy aktiverar du och ställer in vad skall visas i den vy du får upp då du skall granska sina projekt och vilka som registrerat på dem.

5 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 5 Visa faktureringsinformation Väljer du att visa all faktureringsinformation betyder det att du vid granskning får se alla faktureringsrader, även rader som är konterade på konteringar du inte är behörig att granska. Du kan även välja att inte visa faktureringsinformation, då kommer det endast att visas rader som ska granskas. Visa konteringsinformation Väljer du att visa all konteringsinformation betyder det att du i granskningsvyn kan öppna en popup där du för en kontering som har procentfördelats på olika konteringar, även kan se information om rader som är konterade på konteringar du inte är behörig att granska. Man kan även välja att visa konteringsinformation för aktuell kontering, då ser du i popupen endast hur stor del som är konterad på den aktuella konteringen. Väljer du ingen visas ingen popup med konteringsinformation. Behörigheter Per användare (Administration Allmänt Användare Flik Konteringsgranskning) ställer du in vilka projekt användaren ska vara behörig att delattestera. Markerar du inställningen Behörig att granska alla konteringar under dimensionen kommer användaren vara behörig att delattestera alla projekt. Om användaren ska vara behörig att granska rader som saknar projekt markerar du inställningen Behörig att granska tidrader / reseräkningar som saknar kontering.

6 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 6 För att exempelvis projektledare som ska attestera sina projekt ska få en bra översikt över vad som finns att attestera har vi byggt en speciell vy för det som du hittar under granskning reseräkningar. Vyn visar alla projekt du är behörig att attestera samt vilka resor som rapporterats på dem. Observera att projekt det inte finns några resor eller utlägg registrerade på inte kommer att visas. Antingen kan du direkt attestera alla reseräkningar registrerade på projektet genom att markera kryssrutan under kolumnen Delattestera på aktuell rad. Vill du däremot se vilka anställda som har registrerat reseräkningar klickar du på plusikonen till vänster så visas de anställda som registrerat på projektet och beloppen för respektive anställd. På samma sätt kan du se detaljer för varje reseräkning en anställd registrerat på projektet och i ytterligare en nivå detaljer från den specifika reseräkningen. Om attestanten är behörig att se reseräkningen i registreringsvyn finns det genväg till denna. Då resan eller utlägget faktureras och även faktureringen skall granskas finns det en genväg för att öppna faktureringsinformationen.

7 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 7 Om resan eller utlägget är procentfördelat på flera konteringar och du under inställningarna för granskningsvyn valt att visa konteringsinformation visas en ikon för konteringsfördelning på raden. Klickar du på ikonen visas ett fönster information om fördelningen. Bilagor kopplade till raden kan visas genom att klicka på bilagesymbolen på raden. Om du klickar på ikonen Filter har du möjlighet att välja vilken status som ska visas, valen som finns är samtliga, delattesterad samt ej delattesterad. Du kan även göra urval på vilka projekt som ska visas. Vilka som ska vara behöriga till den vyn ställer du in per roll (Administration Allmänt Roller).

8 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 8 Avbrott på tjänsteresa Från och med version 15.3 av Flex HRM finns det möjlighet att registrera avbrott på tjänsteresor. En tjänsteresa kan även påbörjas eller avslutas med ett avbrott. Avbrott används exempelvis om du har semester i samband med en tjänsteresa. Beroende på vilken rad du står på kan olika typer av avbrott registreras. Påbörja resan med avbrott Om du påbörjar en tjänsteresa utomlands, exempelvis efter en semester, så kan du genom att ställa sig på någon av de tre första raderna välja Påbörja resa med avbrott. HRM Travel kommer då att ta bort de två första raderna om avresa från Sverige och byta namn på den tredje raden till Tjänsteresa påbörjad. Traktamente kommer då att beräknas från den tidpunkt då tjänsteresan påbörjas.

9 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 9 Avbrott i mitten av en tjänsteresa Om avbrottet gjorts i mitten av en tjänsteresa ställer du sig på valfri rad och väljer Lägg till avbrott. HRM Travel lägger då till två rader Delresa avslutad och Delresa påbörjad efter raden Ankomst till utland. På raden Delresa avslutad registrerar du när du avslutat tjänsteresan och påbörjat exempelvis semester och på raden Delresa påbörjad registrerar du när du återupptagit tjänsteresan. Det finns även möjlighet att återuppta tjänsteresan i ett annat land än i vilket den avslutats. Traktamenten beräknas då endast för den tid som du har varit på tjänsteresa. Avsluta resa med avbrott Om du avslutar tjänsteresan utomlands kan du genom att ställa dig på någon av de tre sista raderna på resan välja Avsluta resa med avbrott. HRM Travel tar då bort raderna om återkomst till Sverige och byter raden Avresa från utland till Tjänsteresa avslutad. Traktamente beräknas fram till den tidpunkt då tjänsteresan avslutats. Avbrott kan även göras på inrikesresor men traktamenten kommer då att beräknas på samma sätt som om resan skulle registreras som separata resor.

10 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 10 Föreslå antal för representation Under Administration Inställningar Utlägg & representation kan du ange antal deltagare som ska föreslås för en representationskod. Slå ihop rader med samma löneart För att minska antalet rader som går över till lön har det nu tillkommit en bockruta under Administration Inställningar Allmänt Lönekoppling, fliken Resa för att välja att slå ihop rader med samma löneart. Om inställningen aktiveras kommer rader med samma löneart, kontering, reseräkningsnummer och a-pris att slås ihop i lönefilen. Detta görs endast i lönefilen så inställningen påverkar inte exempelvis rapporter.

11 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 11 Löneart för tjänstemil Under Administration Inställningar Bilresor Körjournal finns nu möjlighet att välja en löneart för körd sträcka i tjänsten med förmånsbil. Detta ger möjlighet att föra över körda tjänstemil till lön. Möjlighet att inaktivera utläggskoder Om du har utläggs- eller representationskoder som inte längre används kan dessa nu inaktiveras. Under Administration Inställningar Utlägg & representation Koder finns en bockruta Koden är aktiv. Genom att bocka ur inställningen inaktiveras koden och kan då inte användas vid registrering. Koden kommer fortfarande att komma med i exempelvis rapporter.

12 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 12 Nyheter Flex HRM Gemensamt för Time, Plan och Travel Export och exportmallar Från och med version 15.3 av Flex HRM finns möjlighet att exportera information från tidrapporter till textfiler. För att göra en export börjar du med att skapa en exportmall där du först ger mallen ett namn och väljer exporttyp (i version 15.3 kan endast tidrapporter väljas som exporttyp). Därefter väljer du vilka fält det ska gå att göra urval på i exporten. Datumintervall finns alltid med för exporttypen tidrapporter, övriga fält är valfria. Under Exportfält bestämmer du utseendet på exportfilen. Här kan du välja decimalavskiljare, om filen ska ha fasta fältlängder eller fältavgränsare samt typ av eventuell fältavgränsare. Sedan väljer du vilka fält som ska finnas med i filen.

13 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 13 Exporter Under Administration Bearbetningar Exporter kan du exportera data enligt tidigare skapade exportmallar. Du kan också spara exporterna med urval för att senare enklare kunna ta ut samma export eller för att kunna schemalägga exporten. I fältet Namn anger du ett namn för exporten. Du kan förutom att ange filnamn för exportfilen även välja att alltid lägga till datum och klockslag till filnamnet för att få unika filnamn vid varje export. Under Exportmall väljer du den exportmall du vill använda för exporten. När du valt exportmall får du fram det urval du definierat i exportmallen. För datumintervall väljer du fr.o.m och t.o.m datum genom att först välja hur du vill ange datum. Datum kan anges som ett fast datum eller ett datum relativt till aktuellt datum, första eller sista dagen i aktuell vecka, första eller sista dagen i aktuell månad eller första eller sista dagen aktuellt år. För alla val utom fast datum kan du välja att förskjuta datumet med valfritt antal dagar, veckor, månader eller år.

14 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 14 När du gjort de urval du vill kan du välja att göra exporten direkt eller att spara den. För att ta ut exporten direkt klickar du på Exportera. När exporten är klar får du ett meddelande om detta längst upp på sidan. Exportfilen kan sedan laddas ned genom att klicka på Visa logg. Då öppnas en popup där du kan välja vilken fil du vill ladda ner.

15 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 15 Schemaläggning av importer och exporter Från och med version 15.3 av Flex HRM finns det möjlighet att schemalägga importer och exporter. Detta gör du under Administration Inställningar Schemalagda körningar Man börjar med att ange ett namn på körningen och att välja typ, export eller import. När typ är vald kommer du att få välja vilken import eller export du vill schemalägga. Alla importer och exporter som tidigare sparats under Administration Bearbetningar Import eller under Administration Bearbetningar Export kommer att finnas tillgängliga för schemaläggning. När du valt en export eller import anger du sökväg för export eller importfil. Observera att detta ska vara en sökväg på den server där Flex HRM körs, alternativt en nätverkssökväg. Användaren som kör applikationspoolen där Flex HRM ligger måste ha behörighet att skriva till den angivna sökvägen. Slutligen väljer du schema för körningen. Schema kan göras per månad, vecka, dag eller timme. Om du vill att körningen bara ska göras under ett visst datumintervall kan detta ställas in under Aktiv.

16 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 16 Visa bakgrundsjobb Under Administration Allmänt Systemregister Bakgrundsjobb kan du nu se alla bakgrundsjobb i Flex HRM. Bakgrundsjobben kan exempelvis vara importer, exporter eller påminnelser. Det finns också en del bakgrundsjobb som alltid körs av Flex HRM, t.ex. valutaimport från Flex Online. Du kan söka på samtliga kolumner och även välja att ta bort ett valt bakgrundsjobb eller att ta bort samtliga. Pågående bakgrundsjobb kan inte tas bort. Delegering utökad information och administrationsvy Utökad information vid delegering Vid delegering av behörigheter under Personliga inställningar Delegera användarbehörighet kan du nu, förutom att se de delegeringar du själv gjort, även se delegeringar du fått av andra användare. Det har även tillkommit en för att visa från vilken användare en delegering är gjord.

17 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 17 Administrationsvy för delegering av behörigheter Det finns nu en administrationsvy för delegering av behörigheter. Under Administration Allmänt Delegerade behörigheter kan en administratör se delegerade behörigheter för de användare en administrator har tillgång till. Här kan du även skapa och redigera delegeringar. Du kan endast redigera delegeringar som är gjorda av användare du har tillgång till men du ser även delegeringar gjorda av andra användare om de är gjorda till en användare du har tillgång till. I listan över delegeringar ser du datum för delegeringen, delegerat från och delegerat till. Om du håller muspekaren över info-symbolen får du också information om vem som senast sparat delegeringen och när detta gjorts. För att delegera behörigheter väljer du först från vilken användare behörigheten ska delegeras, sedan till vilken användare du vill delegera och slutligen vilka roller du vill delegera.

18 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 18 Du kan delegera behörigheter för de användare du har rätt att se. Detta styrs av inställningarna Dölj användare kopplade till företag där behörighet saknas samt Dölj användare utan koppling till företag under Administration Allmänt Roller, fliken Allmänt samt av i vilka företag du har behörigheter. Vilka roller du kan delegera mellan användare styrs av inställningarna för tilldelning av roller på så sätt att du endast kan delegera de roller du är behörig att tilldela.

19 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 19 Utökad lista i användarregistret I användarregistret (Administration Allmänt Användare) har listan över användare utökats så att du även ser anställd och företag användaren är kopplad till. Du kan nu också söka på kopplad anställd och kopplat företag. Filter i användarregistret I användarregistret har tillkommit ett filter där det finns möjlighet att filtrera vilka användare som visas. Filtrering kan göras på användare behöriga till företag, kopplade till företag, på roller och på om användaren är aktiv eller inaktiverad. Genom att använda bockrutorna Behörig till aktuellt företag och Kopplade till aktuellt företag kommer filtret att visa olika användare beroende på vilket företag du har öppet. Observera att vilka användare som visas även beror på vilka användare den inloggade användaren har tillgång till.

20 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 20 Visa användare med roll Från version 15.3 av Flex HRM finns nu under Administration Allmänt Roller en ny flik Användare. När du har valt en roll och går in under fliken Användare får du se vilka användare som har den valda rollen. Single Sign on med Mixed mode authentication Från och med version 15.3 av Flex HRM finns det möjlighet att använda Singel Sign On (SSO) med mixed mode authentication. Detta betyder att användare som är inloggade i företagets domän blir automatiskt inloggade i Flex HRM. Observera att det krävs att servern Flex HRM körs på är medlem i företagets domän. För inställningar på serversidan finns separat dokumentation. När SSO är aktiverat på serversidan kan du aktivera det för en användare genom att ange användarens domäninloggning i fältet Extern referens under Administration Allmänt Användare, fliken Allmänt samt bocka för rutan Använd Single Sign On. Domäninloggningen ska anges i formen domän\användarnamn. När SSO är aktiverat kommer användaren att automatiskt att bli inloggad i Flex HRM om han/hon redan är inloggad på domänen. När Flex HRM anropas från en dator som inte är med i domänen kommer användaren först att få logga in på domänen med sin domäninloggning varefter han/hon kommer direkt in i Flex HRM. Om du behöver logga in som en annan användare som inte har SSO kan du göra detta genom att först logga ut och sedan välja att byta användare.

21 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 21 Du kommer då till den vanliga inloggningssidan, förutom att du även har en knapp för att gå tillbaka till inloggningen med SSO. Användare som använder SSO kan inte logga in från den vanliga inloggningssidan. Projektregister Visningsurval Om du använder ett utökat register för projekt kan du nu välja att dölja projekt beroende på status. Under projektträdet finns bockrutor för att visa pågående, frysta och avslutade projekt.

22 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 22 Projektregister Utökat deltagarregister Från och med version 15.3 av Flex HRM har det utökade projektregistrets deltagarlista utökats med mer information om deltagare. du kan nu ange om deltagaren är Medlem eller Projektledare i projektet. I deltagarlistan visas nu också deltagarens e-postadress, telefonnummer och mobiltelefonnummer. Projektets deltagare och deltagare som ärvs från ovanliggande projekt visas nu i samma lista. Ärvda deltagare visas som kursiverade och med grå text när de är låsta för redigering. Versionskontroll med databas Flex HRM gör nu en kontroll av databasversion vid uppstart. Om databasversionen inte stämmer överens med programmets version visas ett felmeddelande på inloggningssidan och det går inte att logga in. Lönekoppling till Visma 300/600 Det går nu att skapa lönefiler till Visma 300/600. Lönekoppling väljs under Administration Inställningar Allmänt Lönekoppling. I Visma 300/600 finns en begränsning som gör att du endast kan läsa in en fil per lönekörning. Om du vill föra över såväl tidrapporter som reseräkningar kan du i Flex HRM skapa en fil med transaktioner från både HRM Time och HRM Travel. Du gör detta genom att först göra en avräkning av reseräkningar under Administration Bearbetningar Överföring av reseräkningar till lön. Därefter gör du en avräkning av tidrapporter under Administration Bearbetningar Överföring av tidrapporter till lön. Vid avräkningen av tidrapporter kan du, då du har valt lönekopplingen Visma 300/600, välja att ta med avräkningade reseräkningar för valfritt utbetalningsdatum. Flex HRM slår då ihop transaktionerna från HRM Travel och HRM Time i en fil som sedan kan importeras i Visma 300/600.

23 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 23 Filter i Tidrapport och Reseräkningsvyn Du kan nu skapa filter på anställda i registreringvyerna i HRM Time och HRM Travel. Filtren kan sparas så du lätt kan växla mellan olika filter. Uppdaterat gränssnitt för menyer och toolbar Flex HRM har i version 15.3 fått ett uppdaterat utseende för menyer och toolbars. Målet är att göra systemet mer intuitivt och lättanvänt med större och tydligare ikoner med förklarande text. Ett nytt fliksystem för de olika funktionerna har också införts för att du tydligare ska se vilken funktion du befinner sig i.

24 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 24 Anställdaregistret Huvudikon, filter och lista Anställdaregistret är en central och viktigt del i systemet som vi har arbetat med att förbättra med en rad nya funktioner. Huvudikon För att enkelt och snabbt öppna anställdaregistret har vi lagt in en ny huvudikon högst upp ovanför menyraden. Alla användare som har behörighet att öppna anställdaregistret kommer se denna ikon. Lista Vi har i denna version delat upp anställdaregistret i två vyer. Den vanliga inmatningsvyn som du känner igen sedan tidigare kallar vi formulärvyn. Listan med anställda som tidigare låg till höger har vi lyft ut till en egne vy och byggt ut rejält. För att växla mellan de olika vyerna finns två knappar i menyraden. I listvyn ser du en överskådlig lista med de anställda med en rad uppgifter. Listan går att sortera på olika kolumner samt har en sökfunktion för att snabbt söka i listan. Om du markerar en anställd i listan och sedan dubbelklickar eller klickar på knappen Formulär öppnar du den anställde i formulärvyn. I formulärvyn väljer du nu anställd i sökrutan ovanför flikarna. Om du här vill ta upp en lista kan du klicka på förstoringsglaset och där välja en anställd. Filter Både i listvyn och i formulärvyn finns det ett filter för att kunna välja vilka anställda som ska visas. Genom att i menyraden klicka på knappen Filter öppnar eller stänger du funktionen för filter. I filtret kan du göra urval på olika begrepp så som tidgrupp, kostnadsställe, anställningsform, befattning m.m. för att söka en grupp av anställda. Om du exempelvis

25 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 25 vill veta vilka anställda som har en provanställning kan du söka på det, eller om du vill veta vilka anställda som har börjat sin anställning i år på ett visst kostnadsställe. Om du har skapat ett filter kommer det att gälla både listvyn och formulärvyn. Om du växlar mellan vyerna kommer filtret att ligga kvar. Om du exempelvis gjort ett filter i listvyn och sedan växlar till formulärvyn kan du enkelt bläddra mellan dessa anställda även där. Anställningsperioder historik I många branscher är det idag viktigt att ha full koll på de anställdas anställningshistorik. Inte minst för att kunna följa Lagen om anställningsskydd (LAS), men också ur många andra perspektiv. För att få en mer komplett bild har vi nu byggt in möjligheten att hantera en anställds anställningshistorik. Navigering Ovanför flikarna i anställdaregistret visas den aktuella anställningsperioden för vald anställd. Samma uppgifter om anställningsdatum och avgångsdatum tillsammans med anställningens grundläggande uppgifter om Anställningsform och Befattning visas under fliken Anställning.

26 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 26 För att gå till en tidigare eller senare anställningsperiod kan du bläddra med pilarna eller klicka på sök-ikonen för att få upp en lista med den anställdes anställningsperioder. Det finns en rad uppgifter i anställdaregistret som är kopplade till en anställningsperiod. Det mest givna är uppgifter om Anställningsform och Befattning som kan vara olika för olika anställningsperioder, men det finns också andra uppgifter så som Tidrapportinställningar, Stämplingsinställningar och Traktamentesregeluppsättningar som kan skilja sig mellan olika anställningsperioder. För att enkelt kunna se vilka uppgifter som kan vara olika mellan två anställningsperioder kan du klicka på knappen Markera fält i menyraden. De fält som kan vara olika för olika anställningsperioder markeras då med en ljusblå färg. Lägg till och ta bort anställningsperioder Under fälten Anställningsdatum och Avgångsdatum på fliken Anställning finns funktioner för att lägga till eller ta bort en anställningsperiod. När du lägger upp en ny anställningsperiod kan du välja mellan ett av följande alternativ.

27 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 27 Skapa tom anställningsperiod Detta val innebär att den nya anställningsperioden initieras utan uppgifter om anställningsform, befattning osv. Kopiera uppgifter från befintlig anställningsperiod Uppgifter från en befintlig anställningsperiod kopieras till den nya anställningsperioden. Detta är användbart om du exempelvis endast byter befattning, men övriga uppgifter är desamma som tidigare. Du väljer i nästa steg vilken anställningsperiod som uppgifter ska kopieras ifrån. Skapa anställningsperiod från mall På samma sätt som när du lägger upp en ny anställd kan du välja att uppgifter för den nya anställningsperioden ska hämtas från en anställningsmall. Detta är användbart om den anställde exempelvis byter tjänst och en rad uppgifter ska ändras. Importera anställningshistorik Om du vill importera anställningshistorik från fil kan du använda importmallarna under Administration Inställningar Allmänt Importmallar. Om du exempelvis vill importera tre anställningsperioder för en anställd skapar du en fil med tre rader, en för varje anställningsperiod. Om du använder FLEX Lön Om du använder FLEX Lön och har aktiverat funktionen för att exportera personuppgifter från FLEX Lön till Flex HRM behöver du göra en grundöverföring från FLEX Lön för att få med de anställdas samtliga anställningsperioder från FLEX Lön till Flex HRM. Observera att du måste ha FLEX Lön version 15.3a eller senare för att detta ska vara möjligt. För att starta överföringen går du in i FLEX Lön och kör rutinen Servicerutiner Exportera anställda till Flex HRM. Om du har flera företag behöver detta göras för respektive företag. Först när denna rutin är slutförd kommer du se anställningshistorik i Flex HRM.

28 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 28 Befattningsregister Det finns nu möjlighet i systemet att lägga in uppgifter om den anställdes befattning utifrån ett befattningsregister som du bygger upp enligt företagets behov. Registret hittar du under Administration Register Befattningar. Här anger du kod, namn och eventuellt en beskrivning av befattningen. I Anställdaregistret, under fliken Anställning anger du sedan vilken befattning som den anställde har under den aktuella anställningsperioden. För en översikt med den anställdes olika befattningar kan du använda listan i anställdaregistret. Du kan också använda befattning som ett filter för att exempelvis endast visa anställda med en viss befattning. Närmast anhöriga I många branscher är det viktigt att hålla koll på uppgifter om de anställdes närmast anhöriga om något skulle hända på arbetsplatsen och du måste kontakta en anhörig. De uppgifter du vanligtvis behöver hålla ordning på är anhörigas namn, relation till den anställde samt kontaktuppgifter till den närmast anhörige. I Anställdaregistret, under fliken Personuppgifter, kan du nu lägga in dessa uppgifter. För en chef eller platsledare är detta ett bra verktyg för att snabbt hitta kontaktuppgifter om så skulle behövas. Den anställde kan själv uppdatera uppgifterna om sina närmast anhöriga under Personliga inställningar Mina uppgifter. På så sätt underlättas administrationen för administratörer och chefer. Exportera personuppgifter från Flex HRM till FLEX Lön För dig som använder FLEX Lön finns det sedan tidigare möjlighet att exportera personuppgifter från FLEX Lön till Flex HRM. Detta innebär att FLEX Lön blir master för personuppgifter och att ändringarna därför måste göras i FLEX Lön. Om du istället vill ha Flex HRM som master för personuppgifter finns nu möjlighet även för det. Detta innebär i så fall att personuppgifter ändras i Flex HRM och exporteras till FLEX Lön. För att exportera personuppgifter från Flex HRM till FLEX Lön börjar du med att i Flex HRM aktivera funktionen under Administration Inställningar Allmänt Programlänkar.

29 Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) 29 Programlänken som styr integrationen mot FLEX Lön är FlexAPI som används både för att visa lönespecifikationer och kontrolluppgifter från FLEX Lön i Flex HRM samt att personuppgifter som ändras under Mina uppgifter också exporteras till FLEX Lön. Från version 15.3 finns större valmöjlighet att styra integrationen. Du kan välja att inte hämta lönespecifikationer och kontrolluppgifter genom att kryssa ur denna inställning. När det gäller export av personuppgifter från Flex HRM till FLEX Lön finns nu följande alternativ: Aldrig Innebär att personuppgifter aldrig överförs från Flex HRM till FLEX Lön. Mina uppgifter Överför endast de personuppgifter som användaren kan ändra själv under Personliga inställningar Mina uppgifter. Detta alternativ är aktiverat som standard. Samtliga anställningsuppgifter Detta alternativ innebär att alla uppgifter som är möjliga att överföra från Flex HRM till FLEX Lön exporteras vid ändring av uppgifter i Flex HRM. För mer information om vilka personuppgifter som exporteras samt en utförlig beskrivning av integrationen mellan Flex HRM och FLEX Lön finns en separat instruktion.

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3 Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Ny programversion. Flex HRM Time

Ny programversion. Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2015) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Time i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Travel, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 162

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 162 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Travel, version 162 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel, version 162. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Plan, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 15.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Employee, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Employee, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Employee, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Employee, version 171 under 2017.

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under 2013. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Employee, version 162

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Employee, version 162 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Employee, version 162 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Employee, version 162. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion Version 11.3a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 11.3a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas att systemet nu hanterar flera

Läs mer

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter Visma Company Expense Manual för administratörer och redovisningskonsulter 1 Innehållsförteckning Sida 1. Kom igång 3 2. Inställningar 3-5 2.1. Rapportmottagare 3 2.2. Utläggskoder och Kontoplan 4 2.3.

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Time, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Time, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller 1 (13) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Inrikes eller utrikes resa o Bilresa o Utlägg & Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad

Läs mer

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support 1 (18) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Resor o Milersättning o Utlägg o Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad information Logga

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Funktionsbeskrivning Personalliggare

Funktionsbeskrivning Personalliggare Funktionsbeskrivning Personalliggare Introduktion... 2 Arbeta med personalliggaren... 2 Personalliggare... 2 Personalliggarhistorik... 2 Närvaroredovisning... 2 Urval av arbetsställen... 3 Arbeta med rapporten

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under 2011 i FLEX Reseräkning. Med vänlig hälsning

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Kontek Travel Användarguide

Kontek Travel Användarguide Kontek Travel Användarguide 2 Innehållsförteckning Arbetsflöde / Översikt Logga in Registrera reseräkning Resa Utlägg/Avdrag Representation Körjournal Spara och kontrollera Klarmarkera reseräkningen Skriva

Läs mer

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016 Användarmeddelande CSR förfrågan Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in CSR-förfrågan till Centrala skatteregistret. På följande sidor finner du instruktioner om hur du skapar och skickar

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a

Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 13.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning under 2012. Bland nyheterna

Läs mer

LATHUND FÖR GRANSKAREN

LATHUND FÖR GRANSKAREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR GRANSKAREN Öppna din webbläsare och skriv in nedanstående webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res,

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec Förhandling

Utbildningsmaterial Personec Förhandling Utbildningsmaterial Personec Förhandling Systemadministration Förhandling Neptune Personec P 2013-01-22 Sid 1 (28) Innehållsförteckning Systemförvaltning Personec förhandling... 2 Neptune behörighetssystem...

Läs mer

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad Heroma Rese Manual för medarbetare vid inrikes tjänsteresor Löneservice, senast uppdaterad 2019-07-12 Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0 Innehåll Funktioner och knappval... 2 Registrera ny reseräkning...

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Inställningar 3 2.1 Rapporter

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur

Lathund skriva reseräkning. för Samhällsbyggnad 2008-01-01. Tur och Retur Lathund skriva reseräkning för Samhällsbyggnad 2008-01-01 Tur och Retur https://ltu.marakanda.se/ KOM IHÅG ATT Om din reseräkning sedan ska FAKTURERAS så måste du skriva ut en kopia av reseräkningen och

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD. Redigerad 2012-09-05 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ANSTÄLLD Redigerad 0-09-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... EGENRAPPORTERING... REGISTRERA SEMESTER... Ansöka om semester... Korrigera

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Kilometerersättning/Utlägg Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?... 3 Var

Läs mer

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret.

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret. Sommaren är här! Nu arbetar alla för att själva kunna ta ledigt under sommaren. Passa på att se över rutinbeskrivningar/checklistor för hur en lönekörning kan se ut på ditt företag om en kollega ska köra

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res, eller

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Lathund Registrera Hogia Travel

Lathund Registrera Hogia Travel Lathund Registrera Hogia Travel Registrera reseräkningar Hogia Travels webbklient består av flera olika flikar. Webbläsare Använd Firefox eller Google Chrome. Internet Explorer bör ej användas. Reseräkning

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda PP7Mobilemanual 1 PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning i desktop

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer Användarguide Rapporter För systemadministratörer 1. Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 Mål och syfte... 3 1.3 Vad är rapporter i Netcompetence Talent Portal?... 3 1.4 Rapport eller system-sida?...

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 10.april 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Manuell Smart.Surveil

Manuell Smart.Surveil 07.2018 Innehållsförteckning 2 / 11 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Installation och start... 4 3 Arbeta med SMART.SURVEIL... 5 3.1 Användargränssnitt... 5 3.1.1 Dörrar... 5 3.1.2 Övervakningsgrupper...

Läs mer

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion 2015-10-02 1.0 D-2015-050382 1(13) HEROMA RESE LFV - SNABBGUIDE INRIKES RESA KONTERAD PÅ HEMKOSTNADSSTÄLLE Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion

Läs mer

Händelseförlopp felrapportering

Händelseförlopp felrapportering Händelseförlopp felrapportering Ett typiskt händelseförlopp vid felrapportering. Fordonsförare Zenit administratör Verkstad Ett problem med fordonet uppstår Rapporterar felet Beslut om åtgärd ska tas Begär

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1 Översikt

Läs mer

Lönerevision i Hogia Personal

Lönerevision i Hogia Personal Lönerevision i Hogia Personal En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Lönerevision är en process där flera användare kan vara inblandade:

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter 7. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2018. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1

Läs mer

För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund.

För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund. PA/KTH-RES/20130410 BOKA RESOR I KTH-RES För att kunna boka online så behöver du logga in, komplettera din profil och pul-godkänna, se separat lathund. Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se SKAPA

Läs mer

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB Manual Registrera reseräkning...2 Kostavdrag...5 Utlägg...6 Representation...7 Utskrift...8 1 AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Versionsinformations för version 4.96

Versionsinformations för version 4.96 Versionsinformations för version 4.96 Denna version innehåller 2015 års samlade utveckling, som har utförts i versionerna 4.95, 4.95 B, 4.95 C samt 4.95 D 1 Version 4.95 D SMS-påminnelser Nu finns möjligheten

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.58- oktober 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB Ny Chefswebb Manual Version 2014.03 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Navigering... 4 Startbild... 4 Översikt... 8 Planering... 8 Uppgifter... 9 Person... 10 Sök person... 10 Personer... 11 Bemanning...

Läs mer

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens 1. Förberedande arbete Innan någon överföring startas mellan Extens och Novaschem bör Extensadministratören och schemaläggaren vara överens om benämning av klasser och grupper samt lärarsignaturer. Det

Läs mer

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor 1. Systemkrav... 2 2. Inloggning... 2 3. Välkomstsida... 3 4. Vad innebär det att granska/attestera en faktura?... 4 5. Nya fakturor dina fakturor

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Inrikes tjänsteresa med övernattning Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?...

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter.

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivarintyg Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivaren är skyldig att på begäran utfärda ett arbetsgivarintyg enligt Lagen om

Läs mer