FLYTTNUMMER! Datorklubben flyttar från ÄL! Ny adress blir Stöttinggränd 12 i Västertorp. Vi ska vara ute från ÄL senast sista maj!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FLYTTNUMMER! Datorklubben flyttar från ÄL! Ny adress blir Stöttinggränd 12 i Västertorp. Vi ska vara ute från ÄL senast sista maj!"

Transkript

1 Medlemstidning for Ericssons Årgång 27, Maj, 2010 Nr 87 FLYTTNUMMER! Datorklubben flyttar från ÄL! Ny adress blir Stöttinggränd 12 i Västertorp. Vi ska vara ute från ÄL senast sista maj! Innehåll 1 Dustin annons 2 Learner 3 Årsmötet och nya styrelsen Flytten och karta till nya lokalen AntiVirus program gratis se sid Adressändring/ 12 Medlemsanmälan Äntligen vår! Foto Paul E Vi är på plats i den nya lokalen sista veckan i maj!

2 Sidan 2 Genom datorklubben har du som medlem möjlighet att beställa hela sortimentet från med varierande rabatt på ordinarie priser. Dustin erbjuder ett stort sortiment från de flesta leverantörer av datautrustning, digitala kameror och mycket mera. Besök gärna företagets hemsida på Lista vad du är intresserad av och skriv ett mail (med Dustins beställningsnummer) till datorklubben och vi hjälper dig med rabatterade priser och beställning. Klubbens -adress finns på Leveranserna sker till datorklubben och normalt har du vad du beställt nästkommande vecka. Varorna hämtas i klubblokalen i Västertorp. Endast kontant betalning.

3 Sidan 3 Redaktion Anders Rosenkvist Jan Wedlund Ansvarig utgivare Olle Bågling Produktion EDKXpressen produceras av Ericsson Datorklubb, EDKX Programvara Microsoft Publisher Tryckeri EDKX Adresser Externpost Ericsson Datorklubb, EDKX Armborstvägen Älvsjö Internpost ÄL/EDKX Datorklubb Hemsida Plusgiro Ledaren Hej! Nu har vi kommit till den tidpunkt då vi måste lämna Ericssons lokaler. Vi har hittat ny lokal i Västertorp, som kommer att passa oss bra. Den ligger på Stöttinggränd 12 nära tunnelbanan (Västertorp, södra). För mer information om flytten och den nya lokalen, se separat artikel (sid 5) i detta nummer av EDKX-pressen. Vi kommer att dela lokal med Ericsson Film & Video klubb, som vi även kommer att försöka ha mera samarbete med i framtiden. Flytten kommer att ske under maj månad, och vår förhoppningen är att kunna öppna upp i slutet på maj. Dock får man nog räkna med att få alla datorer igång på Internet kommer att ta sin tid. Det finns fiber i huset och det gäller att få kontakt med det. Vi kanske kan komma igång med ett mobilt bredband med låg hastighet lite snabbare. Det kommer att vara mycket arbete med flytten. Vi måste gå igenom alla våra saker för att se vad skall vi behålla och vad vi kan slänga bort eller sälja. Jobbet med att packa och se vad vi kan slänga/sälja har redan börjat. Vi kommer att få viss hjälp från Ericsson med flytten. Ericsson har lovat att stå för flyttkostnaden och med larm för den nya lokalen. Från 1 maj så stängs även vakten som finns vid ÄL (Götalandsvägen). Då måste man gå till ÄS (Armborstvägen 14, Gula Huset) för att få passagekort. Så maj kommer att bli hektisk månad med packning och flytt. Jag ser fram att träffa er alla i den nya lokalen i slutet på maj eller juni. Olle Klubblokal Stöttinggränd 12, nb Öppet onsd Telefon

4 Sidan 4 ÅRSMÖTET 24 mars, 2010 Årsmötet avhölls i konferensanläggningen i Älvsjö. Den är nu stängd och vi får se om vi kan vara i vår nya lokal vid kommande möten. Folke Karlsson med Margaretha Nilsson som sekreterare övertog klubban efter Olle Bågling inledning. Det var inga kontroversiella saker att diskutera och själva årsmötet fortskred snabbt och bra. Framtidsplanerna var naturligtvis uppe och vi kommer att försöka få några publika möten i Kista framöver. Vi kommer flytta från ÄL under maj och hoppas att det ger oss arbetsro. Mer om flytten på nästa sida. Närvarolotteriet gav två trådlösa möss nya ägare och 4 st USB-minnen gick samma väg. På grund av vår flytt från ÄL är detta nummer av tidningen tidigarelagd och det kommer att bli tillgängligt före avflyttningen så alla kan se vad som är på gång. Årsmötesprotokollet finns på vår hemsida för närmare studium. Den nya styrelsen fick följande sammanställning: Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Webbansvarig IT allmänt Kursverksamhet Redaktion Ollle Bågling Anders Rosenkvist Edel H-Nilsson Paul Edvardsen Ingvar Brandt Göran Blomkvist Yngve Englander Björn Lengquist Jan Wedlund Carl-Magnus Svensson Björn Lengquist Conny Näsström Anders Rosenkvist Jan Wedlund

5 Sidan 5 Lokalen i Västertorp, Stöttinggränd 12, i källaren till höger Den nya lokalen ligger på Stöttinggränd 12 och ligger i källarplanet. Man går in i nedgången till höger om nr 12. På vänster sida finns en ringklocka. Vi ska få nytt låssystem under hösten. Flytten börjar med att vi plockar ner den nuvarande lokalen under första halvan av maj och sen under tredje veckan så flyttar vi rent fysiskts. Vi delar den nya lokalen med Film & Video. Vi har för ett par veckor tillbaka börjat plocka och sortera saker i den gamla lokalen och nu gäller det att packa i ner kartonger och märka dem. Under maj kommer vi inte att ha någon möjlighet att ha något Öppet Hus. Vi kommer dock att alltid vara på plats de onsdagar, som finns kvar i maj och juni. Vi stänger för sommaren den 9 juni och kommer sen att öppna med en invigning under slutet av augusti. Datum kommer att meddelas på hemsidan i god tid. Vår mailadress kommer att vara öppen under hela sommaren om det är någon fråga. Vi kommer att disponera drygt 60 kvm och tänker sätta upp ett klassrum som vanligt. Nätverket i huset är en fiberkabel med 100 Mbit och vi hoppas hinna få in det till hösten. Vi börjar med att installera ett heltäckande larm från Securitas och sen blir det viss komplettering av elen i lokalen. Vi har ett kök och en toalett. Städningen står vi själva för.

6 Sidan 6 Gratis Antivirus!! Vad finns det för olika program?? De gratis antivirus-program jag listat här nedan erbjuder alla så kallad realtidsskydd, eller aktivt skydd som det också kan kallas. Det innebär att antivirus-programmet ligger resident i bakgrunden av Windows XP, Vista eller Windows 7 och körs hela tiden, för att se till att stoppa virusattacker när de sker. Ett antivirus-program är i första hand till för att stoppa virusangrepp och hindra att virussmittad kod körs. Programmen kan också hjälpa till att rensa infekterade filer, men det finns ingen garanti att det fungerar. Därför ska man alltid ha sitt antivirus igång. Skulle man stänga av det, smittas av virus och sedan ladda ner ett antivirus för att söka igenom datorn, är det inte alls säkert att de smittade filerna kan återställas. Och är det då viktiga systemfiler för Windows uppstår svåra problem Komplettera med brandvägg och antispyware Antivirus-programmen skyddar mot virus, maskar, trojaner och liknande. De flesta av antivirus-programmen skyddar dock inte mot hacker-attacker inifrån och utifrån din dator. För detta ändamål behöver du komplettera med en brandvägg. Skulle du drabbas av virus, trojaner eller andra skräpprogram som försöker skicka information (spam och skräppost eller privata filer) från din dator, kommer en brandvägg stoppa det. Därutöver behöver du skydd mot spionprogram (spyware, adware). De används för att spionera på vad du gör med din dator, samt skicka upp reklam i tid och otid. I värsta fall kan de spåra reda på lösenord i din dator och skicka vidare dessa till upphovsmakarna. En bra brandvägg stoppar utskicken, men spyware är naturligtvis inte nyttigt att ha. Går din dator väldigt segt är oddsen stora att du infekterats av spyware. AVAST AVG AVIRA PANDA BITDEFENDER CLAMWIN COMODO DIGITAL DEFENDER PC TOOLS ANTIVIRUS RISING ANTIVIRUS Microsoft Security Essentials

7 Sidan 7 AVAST! Avast! 4 Home edition Avast! är ett annat gratis antivirusprogram som kommer från ett välkänt företag. Det har en väldigt stark antivirusmotor och har lätt att lära sig nya datavirus. Skanningen är väldigt snabb och byggd för både äldre såväl som moderna datorer En mycket trevlig detalj med Avast! är att det går att ändra utseendet på gränssnittet med skins. Aktivt realtidsskydd mot virus Skyddar mot spyware också E-postskydd Gränssnittet saknar funktionalitet jämfört med betalversionen Blockar inte skadliga skriptfiler, bara exekverbara program Brandvägg saknas Komplettera med Brandvägg Avast finns på svenska och stödjer Windows 7, finns både för 32 bit och 64 bit. AVG AVG Anti-Virus Free Edition 9.0 AVGs gratisversion av deras antivirus är ett starkt program som levererar mycket. Gränssnittet är väldigt likt betalversionens. Dock är funktionaliteten väldigt skild mellan den betalda versionen och gratis versionen. AVG Anti-Virus Free Edition innehåller bara grundläggande skydd mot virus och spyware. Det är väldigt lättanvänt och extremt populärt. Aktivt realtidsskydd mot virus Skyddar mot spyware också Ingen brandvägg, du är öppen för hackerattacker Inget skydd mot nerladdningar, du kan ladda ner program med virus och spyware Ingen support Komplettera med Brandvägg AVG finns inte på Svenska och men stödjer Windows 7, finns både för 32 bit och 64 bit.

8 Sidan 8 AVIRA Avira AntiVir Personal Avira AntiVir Personal är ett gratis antivirus som är en nerbantad version av deras betalprogram. Ett väldigt enkelt program med ett simpelt gränssnitt och inte så avancerad funktionalitet. Nyligen blev programmet omgjort med många fördelar såsom snabbare skanningar och snyggare gränssnitt. Aktivt realtidsskydd mot virus Skyddar mot rootkits Skyddar mot informationsstöld Skyddar inte mot spyware Skyddar inte mot internethot och attacker Skyddar inte mot epostvirus Komplettera med Brandvägg Anti-spyware Epostskanner Avira finns inte på Svenska men Avira stödjer Windows 7, finns både för 32 bit och 64 bit. PANDA Panda har släppt ett gratis antivirusprogram som är väldigt enkelt att sköta. I princip kan det bara göra två saker, söka igenom hela datorn, eller bara delar av datorn. Det är precis detta vi gillar med programmet. Du kan ge detta programmet till din morfar och intuitivt kommer han förstå. Det Panda Cloud Antivirus saknar i funktion, kompenserar de lätt med användbarhet : Väldigt enkelt att använda Intuitivt Eftersom programmet jobbar mot molnet är det snabbt att uppdatera och skydda din dator : Begränsad funktionalitet ingen support Kan vara lite långsam vid skanningen av datorn Panda finns på Svenska och är kompatibelt med Windows 7, finns både för 32 bit och 64 bit.

9 Sidan 9 BITDEFENDER BitDefender 10 Free Edition Dock verkar dom ha tappat rejält med ånga i gratisversionen. Den är utseendemässigt väldigt lik betalversionen men där tar likheterna slut. Trots att virusskanningen är lika kraftig som i betalversionen så saknas ett aktivt skydd och många andra komponenter som gör BitDefenders betalversion bland de bästa jag har prövat. Stark virusskanning Schemaläggning av skanning Hittar mest virus av alla gratisverioner Inget aktivt realtidsskydd Ingen brandvägg som skyddar mot nätverksattacker Skyddar inte mot spyware Komplettera med Brandvägg Aktivt virusskydd Anti-spyware Bitdefender finns på svenska och har stöd för Windows 7, finns både för 32 bit och 64 bit. CLAMWIN ClamWin Free Antivirus ClamWin är ett öppet-källkodsprogram och distributionen av öppen källkod gör att säkerhetshål och förbättringar ofta hittas. Det har en väldigt bra virusskanning och upptäcker många olika former av datavirus. ClamWin bygger in sig i Windows så du kan med ett högerklick skanna mappar och filer. Däremot saknar det många viktiga saker såsom spywareskydd och aktivt realtidsskydd. En speciell fördel för ClamWin är att det får plats i en USB sticka så har du ett virus i din dator som förhindrar att du kan installera ett antivirusprogram. Då är det bara att köra in USB-stickan och köra en scan för att få bort viruset! Integrerar med Windows E-postskydd Virusdatabasen har vissa svagheter Saknar ett aktivt realtidsskydd Saknar brandvägg Komplettera med Brandvägg Aktivt virusskydd Anti-spyware ClamWin finns inte på svenska men har stöd för Windows 7

10 Sida 10 COMODO Comodo är ett okänt företag i Sverige. Man skall dock inte oroa sig över det. Faktum är att det går att få Comodo på svenska. Det är relativt få gratis antivirusprogram som finns i svenska versioner. Det är hedervärt av Comodo. I Comodo finns det både brandvägg och antivirus. Man behöver dock inte ha bägge installerade. Du kan enkelt välja bort tex antivirus då man ej skall ha två antivirusprogram installerade i din dator. Support via . Antivirus och brandvägg Finns på svenska Vet inte om några direkt Kompletera med Kompletera med antispyware Comodo finns på svenska och har stöd för Windows 7, 32 och 64 bit. DIGITAL DEFENDER Digital Defender är ett okänt företag i England, det grundades Faktum är att det går att få Digital Defender på svenska. Det är relativt få gratis antivirusprogram som finns i svenska versioner. Det är hedervärt av Digital Defender. Digital Defender är bara antivirus. Det finns några skillnader mellan gratis versionen och pro versionen. Pro versionen har mer frekventa uppdateringar, kollar även usb minnen m.m.telefonsupport ingår. För gratisversion är supporten via webben. antivirus Finns på svenska Oprövat Kompletera med Kompletera med antispyware Kompletera med brandvägg Digital Defender finns på svenska och har stöd för Windows 7, 32 bit och 64 bit.

11 Sida 11 PC TOOLS ANTIVIRUS Komplett och snabbt gratis antivirus som håller din dator skyddad i realtid. Kontrollerar filer, webbsurf och e-post, samt håller själva systemet fritt från virus. Antivirus och realtidsskydd Vet inte om några direkt PC Tools antivirus finns inte på svenska och har stöd för Windows 7, 32 bit. Kompletera med Kompletera med brandvägg RISING ANTIVIRUS Rising Antivirus Free Edition är ett gratis antivirusprogram jag nyligen fick ett tips om. Programmet har funnits ett tag, men verkar vara betydligt större i Asien än i västvärlden. Det är exempelvis det största antivirusprogarmmet i Kina. I likhet med de flesta program som erbjuder gratis antivirus finns det även en kommersiell version, men det fria virusprogrammet fungerar fint för hemanvändare Antivirus och realtidsskydd Nytt och oprövat, från kina Kompletera med Kompletera med brandvägg Rising antivirus finns inte på svenska och har stöd för Windows 7, 32 bit. Microsoft Security Essentials Microsoft Security Essentials är inget komplicerat program. Det innehåller de inställningar och funktioner du kan kräva av ett antivirus. Dessa är definitivt inte svåra att hitta eller använda sig av, utan det är logiskt och enkelt uppbyggt. Gränssnittet känns igen från andra Microsoftprogram och håller ordinär Windowsstandard. Antivirus och realtidsskydd Än så länge bara på engelska, men skall komma på svenska Kompletera med Kompletera med brandvägg Microsoft Security Essentials finns inte på svenska och har stöd för Windows 7, 32 bit.

12 RETURADRESS: Ericsson Datorklubb, EDKX Ändringsanmälan Namn:... Tjänsteställe:... Nuvarande anställningsnummer:... Eventuellt tidigare anställningsnummer:... E-postadr. Ny Medlem Jag vill gärna bli medlem i Datorklubben Efternamn:... Förnamn:... Anställningsnummer:... Tjänsteställe:... Telefon:... Datum:... Ev. e-postadr Namnteckning:...

Innehåll. Innehållsförteckning. Bilden. Info om Dustin 2. Ledaren 3. Referat från årsmötet 4. Den nya styrelsen 5. Gratisprogram 6

Innehåll. Innehållsförteckning. Bilden. Info om Dustin 2. Ledaren 3. Referat från årsmötet 4. Den nya styrelsen 5. Gratisprogram 6 Medlemstidning for Ericssons Datorklubb Årgång 26, Maj 2009 Nr 83 Innehåll Innehållsförteckning 1 Bilden Info om Dustin 2 Ledaren 3 Referat från årsmötet 4 Den nya styrelsen 5 Gratisprogram 6 Vägverkets

Läs mer

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Medlemstidning for Ericssons Datorklubb Årgång 25, December 2009 Nr 85 Innehåll 1 Annonsplats! 2 Ledaren 3 Från 25-års juileumet 4 Forts. 5 Vad göra med en gammal dator 6 Forts. 7 Forts. 8 Hos supporten!

Läs mer

Höstens sista färger? VINN ett USB-minne, se sid 8 & 9!

Höstens sista färger? VINN ett USB-minne, se sid 8 & 9! Medlemstidning för Ericssons Datorklubb Årgång 24, December Innehåll 1:a sidan 1 Annons 2 Ledaren 3 Bredband på stan 4 BUZZWORD DUSTIN info 5 Rensa hårddisken 6 Bredbandskollen! Vista nytt!! 7 Kursinfo

Läs mer

HÖSTFEST! Kursinfo finns även på webben! Se Ericssondagen på sid 7. Innehåll. Annons 2. Ledaren 3. Anti-virus som gratis program

HÖSTFEST! Kursinfo finns även på webben! Se Ericssondagen på sid 7. Innehåll. Annons 2. Ledaren 3. Anti-virus som gratis program Medlemstidning för Ericssons Datorklubb Årgång 24, Oktober Nr 76 Innehåll HÖSTFEST! 1 Annons 2 Ledaren 3 Anti-virus som gratis program 4 Fortsättning från sid 4 5 AIS-info, ombord och 6 i land Ericssondagen

Läs mer

ÅRSMÖTE 2005 VÄLKOMNA. Kallelse till EDKX. sida. Onsdagen den 16 mars kl 17:30 i Hörsalen Götalandsvägen 230 Närvarolotteri. Årgång 22 Mars 2005 Nr 69

ÅRSMÖTE 2005 VÄLKOMNA. Kallelse till EDKX. sida. Onsdagen den 16 mars kl 17:30 i Hörsalen Götalandsvägen 230 Närvarolotteri. Årgång 22 Mars 2005 Nr 69 Medlemstidning för Ericsson Datorklubb DDatorklubblubbar Årgång 22 Mars 2005 Nr 69 Innehåll Sida sida Foto Paul Edvardsen Dustin-annons....2 Ledaren Ledaren..3 Sajhasjsa Årsmötet. 4.khkj En smålännings

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Säkerhet på Internet. Sammanställt av Bengt-Göran Carlzon

Säkerhet på Internet. Sammanställt av Bengt-Göran Carlzon Sammanställt av Bengt-Göran Carlzon Säkerhet på Internet Bristande säkerhet på Internet beror i första hand på 3 saker 1. UOkunskap 2. Slarv 3. Oseriösa användare Informationssäkerhet För mycket skydd

Läs mer

Det är riskabelt att ansluta

Det är riskabelt att ansluta SKYDD MOT DE VÄRSTA HOTEN Ny virusdödare till Nu går det att ge datorn det bästa skyddet samt utplåna virus och andra hot med ett nytt och imponerande effektivt antivirusprogram. Det är riskabelt att ansluta

Läs mer

16.00 17.00!!!!!! Glöm inte medlemsavgiften! Se sid 5!!!!!! ÅRSMÖTE DEN 25 mars kl 16,30 i konferenscenter ÄL Götalandsvägen 230, Älvsjö

16.00 17.00!!!!!! Glöm inte medlemsavgiften! Se sid 5!!!!!! ÅRSMÖTE DEN 25 mars kl 16,30 i konferenscenter ÄL Götalandsvägen 230, Älvsjö Medlemstidning för Ericssons Datorklubb Årgång 26, Mars 2009 Nr 82 Innehåll Innehåll + foto 1 Annonsplats DUSTIN 2 Ledaren 3 Extra medlemsmöte 4 Flexpay eller hur man betalar medlemsavgift 5 Test av USB-minne

Läs mer

Generell IT-säkerhet

Generell IT-säkerhet Generell IT-säkerhet Föredragets innehåll Definitioner - Datavirus - Trojaner - Utpressningsprogram - Skadeprogram E-post Nätfiske Internet-handel Datasäkerhet Filsäkerhet Antivirus Frågor Definitioner

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd 1. Logga in i lokalnätbutiken med ditt användarnamn. Om du inte har något användarnamn kan du skapa ett genom att registrera dig som användare. a. Användarnamnet

Läs mer

del 12 SKYDDA DIN DATOR

del 12 SKYDDA DIN DATOR del SKYDDA DIN DATOR När du ansluter datorn till Internet får till tillgång till en helt ny värld, full av äventyr och information som du och din familj kan ta del av. Tråkigt nog öppnar du också upp mot

Läs mer

EDKX 25 år! Innehåll. Inbjudan 1. Annons 2. Ledaren 3. Spotify 4. Flygradar i datorn 5. Bra länkar 6. Avinstallera ett program. Forts. 8. Forts.

EDKX 25 år! Innehåll. Inbjudan 1. Annons 2. Ledaren 3. Spotify 4. Flygradar i datorn 5. Bra länkar 6. Avinstallera ett program. Forts. 8. Forts. Medlemstidning för Ericsson Datorklubb, EDKX Årgång 26, Oktober 2009 Nr 84 Innehåll EDKX 25 år! Inbjudan 1 Annons 2 Du inbjuds till : Jubileumsfirande den 28 oktober kl 17,00 i Medborgarhuset, Hägerstensåsen

Läs mer

Datasäkerhet. Hur ska vi göra för att skydda våra datorer mot virus och andra hot?

Datasäkerhet. Hur ska vi göra för att skydda våra datorer mot virus och andra hot? Datasäkerhet Hur ska vi göra för att skydda våra datorer mot virus och andra hot? Eva Blommegård, Lars-Anders Westlin samt Bengt Wolff SeniorNet Tyresö Agenda och definitioner Virusskydd Lösenord. Säkra

Läs mer

www.drakbutiken.se IDE USB kabel Windows XP, Vista 7 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz [Version 1.4, 2009-11-01] www.drakbutiken.

www.drakbutiken.se IDE USB kabel Windows XP, Vista 7 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz [Version 1.4, 2009-11-01] www.drakbutiken. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk www.drakbutiken.se IDE USB kabel

Läs mer

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät 2 Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät Trådlösa nät för uppkoppling mot Internet är vanliga både

Läs mer

Kaspersky. IS MD attach

Kaspersky. IS MD attach Kaspersky IS MD attach Kaspersky Internet Security Multi Device Flerplattformslösningen med en enda licens för PC och Mac datorer och mobila enheter Oavsett vilken enhet du använder när du gör bankärenden,

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

Stiftelsen MHS-Bostäder Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning

Stiftelsen MHS-Bostäder Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning Stiftelsen MHS-Bostäder Instruktioner och felsökningsguide för Internetanslutning VANLIGA FRÅGOR 1 NÄTVERKSINSTÄLLNINGAR, WINDOWS 2000/XP 2 Hastighet/duplex-inställningar för nätverkskort 3 Inställningar

Läs mer

Råd& Rön 2003. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet.

Råd& Rön 2003. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet. Sidorna i detta pdf-dokument är ett utdrag ur tidningen Råd& Rön nr 3, 2003. Pdf-dokumentet är framtaget för PTS, Post- och telestyrelsen efter godkännande av Råd& Rön. Råd& Rön 2003. Eftertryck, helt

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Instruktion: Trådlöst BYOD-nätverk Sida 2 av 24 2017-05-17 1.4 Instruktion - orebro-byod.pdf Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Så ansluter

Läs mer

Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN

Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN Anslutning till Skellefteå kommun via VPN 1 ger dig möjlighet att komma åt resurser från en bärbar dator (som tillhandahålls av Skellefteå kommun)

Läs mer

Användarmanual Elevdator

Användarmanual Elevdator Användarmanual Elevdator UBG Elev-PC Introduktion Innehållsförteckning 1 GENERELL INFORMATION... 2 1.1 Garanti och försäkring... 2 1.2 Innehåll i datorpaket... 2 2 TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DIN DATOR... 2

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

ÅRSMÖTE 24 mars kl 16.00 Konferansanläggningen i Älvsjö

ÅRSMÖTE 24 mars kl 16.00 Konferansanläggningen i Älvsjö Medlemstidning for Ericssons Datorklubb Innehåll 1 Annons 2 Ledaren 3 Lokalfrågan 4 Stellarium 5 Gratis program - -- -- -- -- -- -- -- -- --Virtuell rymdfärd Backup på nätet Flera olika alternativ 6-9

Läs mer

Skötselråd för datoransvarig Windows XP, Vista, 7

Skötselråd för datoransvarig Windows XP, Vista, 7 Sidan 1 av 8 En gång per vecka:... 2 Uppdatera antivirusprogrammet... 2 Efter ett långt uppehåll... 2 Varannan vecka:... 2 Microsoft Windows Update... 2 En gång per månad:... 2 Defragmentera hårddisken...

Läs mer

Förord. Jag hoppas att du får mycket nytta av den här e-boken! Trevlig läsning! Tommy k Johansson

Förord. Jag hoppas att du får mycket nytta av den här e-boken! Trevlig läsning! Tommy k Johansson 1 Förord Har du någon gång drabbats av virus, trojaner, spyware, falska säkerhetsprogram eller andra former av bedrägerier, stölder och dataförstörelse? Då är du inte ensam. Marknaden för datorvirus och

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Modem Två nätverkskablar Strömadapter Splitter Testplugg Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER

SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER SÄKERHET KUNSKAPER OM SÄKERHET OCH FÖRMÅGA ATT IDENTIFIERA OCH MOTARBETA ATTACKER ANSLUTA=RISK Fast bredband attraktiv plattform att angripa från Mobilt bredband/trådlösa nätverk/bluetooth lätt att ta

Läs mer

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Vi finns nära dig TSPxxxx xxxx Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Personlig kundtjänst Privat: tel. 90 200 Företag: tel. 90 400 Öppet vardagar kl

Läs mer

Detta är en snabbguide hur man installerar Hitman Pro version 2.6. Instruktionen är skapad 2007-02-21 och hämtad från http://l.workgroup.

Detta är en snabbguide hur man installerar Hitman Pro version 2.6. Instruktionen är skapad 2007-02-21 och hämtad från http://l.workgroup. Detta är en snabbguide hur man installerar Hitman Pro version 2.6 Instruktionen är skapad 2007-02-21 och hämtad från http://l.workgroup.se Hitman Pro är ett skalprogram som använder sig av kända program

Läs mer

Användarmanual Elevdator

Användarmanual Elevdator Användarmanual Elevdator UBG Elev-PC Introduktion Innehållsförteckning 1 GENERELL INFORMATION... 2 1.1 Garanti och försäkring... 2 1.2 Innehåll i datorpaket... 2 2 TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DIN DATOR... 2

Läs mer

Föreläsning 3. Datorkunskap 50p Marcus Weiderstål Bromma Gymnasium

Föreläsning 3. Datorkunskap 50p Marcus Weiderstål Bromma Gymnasium Föreläsning 3. Datorkunskap 50p Marcus Weiderstål Bromma Gymnasium Dagens pass: Datorsäkerhet Nätverk Nätverkssäkerhet Så fungerar datatrafik Mats Weiderstål ska till Kazan för att titta på en junior.

Läs mer

Lathund Blanketthotell Komma igång

Lathund Blanketthotell Komma igång Lathund Blanketthotell Komma igång Introduktion Denna lathund innehåller lite samlade råd och tips för de som ska använda tjänster från NT Smartwork. (För de som redan börjat använda Blanketthotellet finns

Läs mer

INTERNET SÄKERHET MAIL

INTERNET SÄKERHET MAIL INTERNET SÄKERHET MAIL Olika former av mail. Webmail Du kan logga in på din mailbox via internet på din mail-operatörs hemsida. Outlook Express Du hämtar hem till din dator från din mail-box dina mail.

Läs mer

Stödet för Windows XP upphörde 8.4.2014

Stödet för Windows XP upphörde 8.4.2014 10.4.2014 Information om Windows 1 Stödet för Windows XP upphörde 8.4.2014 Vad betyder det? 10.4.2014 Information om Windows 2 När slutar systemen att säljas? Operativsystem Operativsystemet allmänt tillgängligt

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Skydda din Dropbox med säker kryptering!

Skydda din Dropbox med säker kryptering! Skydda din Dropbox med säker kryptering! 7 Stoppa NSA:s övervakning 7 Funkar med valfri molntjänst 7 Stor guide till gratistjänsten Boxcryptor. Boxcryptor skyddar dina filer i molnet Är du orolig att någon

Läs mer

Det finns bättre sätt än att sluta använda Internet.

Det finns bättre sätt än att sluta använda Internet. Bengas datorhörna Det finns bättre sätt än att sluta använda Internet. Riktigt säker kan du aldrig bli, men med lite förståelse för hur Internet fungerar och med ganska enkla medel kan du göra din egen

Läs mer

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Innehåll F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Hantera prenumeration...4 1.2 Så här kontrollerar du att datorn är skyddad...4 1.2.1

Läs mer

Surfa säkrare. Goda råd om säkerhet på Internet. Information från Post- och telestyrelsen

Surfa säkrare. Goda råd om säkerhet på Internet. Information från Post- och telestyrelsen Surfa säkrare Goda råd om säkerhet på Internet Information från Post- och telestyrelsen Goda råd för att surfa säkrare Stäng av datorn när den inte används Riskerna du utsätter dig för på Internet är beroende

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Jätteguide till molnets 9 bästa. näthårddiskar. 7 De bästa gratisalternativen 7 Så väljer du rätt 7 Smarta säkerhetstips

LAJKA-GUIDE. Jätteguide till molnets 9 bästa. näthårddiskar. 7 De bästa gratisalternativen 7 Så väljer du rätt 7 Smarta säkerhetstips Jätteguide till molnets 9 bästa näthårddiskar 7 De bästa gratisalternativen 7 Så väljer du rätt 7 Smarta säkerhetstips. Frågor och svar om näthårddiskar De nya nätdiskarna ger dig mer utrymme och fler

Läs mer

Så bra är årets säkerhetspaket

Så bra är årets säkerhetspaket Så bra är årets säkerhetspaket Av Mattias Inghe 2010-02-13 10:00 STORT TEST Vi har testat åtta paket som vill ge dig en tryggare tillvaro på internet. Bra Eset gör inte datorn seg Efter en krånglig installation

Läs mer

DT001G Informationsteknologi grundkurs HT12 Mittuniversitetet. Slutprojekt: Jämförande av antivirusprogram

DT001G Informationsteknologi grundkurs HT12 Mittuniversitetet. Slutprojekt: Jämförande av antivirusprogram DT001G Informationsteknologi grundkurs HT12 Mittuniversitetet Slutprojekt: Jämförande av antivirusprogram Andreas Hagström DT001G_HT12-Projekt-Andreas_Hagstrom.docx 2012-12-12 anha1137 Sammanfattning Målet

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

Kapitel 1: Komma igång...3

Kapitel 1: Komma igång...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Innehåll 2 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Vad gör jag efter installationen...4 1.1.1 Hantera prenumeration...4 1.1.2 Öppna produkten...4 1.2 Så här kontrollerar

Läs mer

SecureAnywhere AntiVirus Frågor och svar. April 2015

SecureAnywhere AntiVirus Frågor och svar. April 2015 SecureAnywhere AntiVirus Frågor och svar April 2015 Innehåll Allmänna frågor... 3 Varför erbjuder Danske Bank Webroot SecureAnywhere?... 3 Vad är Webroot?... 3 Vad är skillnaden mellan mitt nuvarande antivirus

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Bring The Windows 7 Start Menu to Windows 10 with Classic Shell

Bring The Windows 7 Start Menu to Windows 10 with Classic Shell Bring The Windows 7 Start Menu to Windows 10 with Classic Shell Ett operativsystem är ett datorprogram eller en samling datorprogram som syftar till att underlätta användandet av en dator, genom att utgöra

Läs mer

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor

Läs mer

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE Så delar du filer utan att bli övervakad 7 Gratisalternativ till dyra molntjänster 7 Skyddar dig mot NSA-spioneri 7 Så funkar Bittorrent Sync. Dela filer utan att bli övervakad Tycker du att nätdiskar

Läs mer

Tanka program KAPITEL 7. Shareware och freeware. Shareware. Freeware

Tanka program KAPITEL 7. Shareware och freeware. Shareware. Freeware KAPITEL 7 Tanka program Internet bokstavligen flödar av olika program man kan ladda ner. Det finns en del nyttiga program som är bra att känna till och använda. Allt för att göra det lättare för sig. I

Läs mer

Guide för att välja fibertjänst

Guide för att välja fibertjänst Guide för att välja fibertjänst Förord Många är vi som i dagarna skall välja nya leverantörer för Internet, TV och telefoni. Sundholmens fiberförening har valt Quadracom som komunikationsopperatör. De

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen innehåller följande utrustning Nätverkskablar Modem Strömadapter Testplugg Splitter Antenner Väggfäste Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

En IT-säkerhetslösning för hela verksamheten PROTECTION SERVICE FOR BUSINESS

En IT-säkerhetslösning för hela verksamheten PROTECTION SERVICE FOR BUSINESS En IT-säkerhetslösning för hela verksamheten PROTECTION SERVICE FOR BUSINESS IT-säkerhet är ett måste En fungerande IT-säkerhet är en grundläggande förutsättning för alla företag och verksamheter. Konsekvenserna

Läs mer

Så enkelt byter du Windows mot Zorin

Så enkelt byter du Windows mot Zorin Så enkelt byter du Windows mot Zorin 7 Linux-versionen som liknar Windows 7 7 Kör vissa vanliga Windows-program 7 Lättanvänt och helt gratis. Så installerar du Windows-utmanaren Zorin OS Att använda Linux

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar som du får om några dagar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer.

Läs mer

Innehåll sida. Medlemstidning för Ericsson Datorklubb. Årgång 21 December 2004 Nr 68

Innehåll sida. Medlemstidning för Ericsson Datorklubb. Årgång 21 December 2004 Nr 68 1(10) Medlemstidning för Ericsson Datorklubb Årgång 21 December 2004 Nr 68 Innehåll sida Ledaren...3 SPCS Skatt...4 Stockholmsmässan 05...5 Tips...6 Onsdagsträffen...6 Slutflyttat...7 Nyttig webbplats...7

Läs mer

Städa upp Macens hårddisk med Disk Doctor

Städa upp Macens hårddisk med Disk Doctor Städa upp Macens hårddisk med Disk Doctor 7 Sök efter onödiga filer på hårddisken 7 Rensa bort filer och fria upp flera gigabyte 7 Ta säkerhetskopia så du inte förlorar något. Rensa bort onödiga filer

Läs mer

Så blir du av med reklamprogram och annat skräp på Macen - MacWorld

Så blir du av med reklamprogram och annat skräp på Macen - MacWorld Så blir du av med reklamprogram och annat skräp på Macen - MacWorld En sak både Apple och Macanvändare ofta puffar för beträffande Macens förträfflighet är att det inte finns några virus för OS X. Det

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Så kör du. Windows på din Mac. 7 Fler spel och program 7 Enklare än Bootcamp 7 Körs direkt i OSX 7 Helt gratis

LAJKA-GUIDE. Så kör du. Windows på din Mac. 7 Fler spel och program 7 Enklare än Bootcamp 7 Körs direkt i OSX 7 Helt gratis Så kör du Windows på din Mac 7 Fler spel och program 7 Enklare än Bootcamp 7 Körs direkt i OSX 7 Helt gratis. Så kör du Windows på din Mac Virtualbox gör din Mac till en pc Du behöver inte köra Bootcamp

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

Så fjärrstyr du datorn

Så fjärrstyr du datorn Så fjärrstyr du datorn direkt från mobilen 7 Gör Iphone och Android till en fjärrkontroll 7 Fungerar både för Mac och pc 7 3 smarta gratistips. Så fjärrstyr du datorn direkt från mobilen Så blir mobilen

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd

Läs mer

Blackboard learning system CE

Blackboard learning system CE Blackboard learning system CE Inställningar (Del av studentmanual, Kap 7) 20080101 1 Inställningar Det finns vissa grundläggande krav på din dator och dess inställningar för att Blackboard ska fungera

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000 Snabbmanual för installation av bredband och telefoni Den här guiden visar dig hur du installerarr bredband och telefoni med modemet Zyxel 2812. Startboxen innehåller följande utrustning Bredbandsbolaget

Läs mer

Jag försöker hämta in video via Ulead programmet men får bara in bilden och inget ljud.

Jag försöker hämta in video via Ulead programmet men får bara in bilden och inget ljud. Jag försöker hämta in video via Ulead programmet men får bara in bilden och inget ljud. Det här problemet hade jag också och det har med att göra att programvaran egentligen är utdaterad och inte anpassad

Läs mer

Det går att fixa på egen hand! Licens för 3 datorer ingår Kompatibel med Windows XP & Vista (Alla Versioner)

Det går att fixa på egen hand! Licens för 3 datorer ingår Kompatibel med Windows XP & Vista (Alla Versioner) -- * Börjar Din PC agera oroligt? * Fungerar inte PC:n som den brukar? * Agerar datorn alltför långsamt? Oväntade avbrott på Internet? * Drabbas Du av virus eller Spyware eller t o m Malware? DUBBLE CD-ROM

Läs mer

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband.

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Du är bara ett par minuter från att kunna surfa överallt. Följ bara instruktionerna i den här manualen. Det enda du behöver är en dator och ditt USB-modem.

Läs mer

Internethistoria - Situation

Internethistoria - Situation En revolutionerande produkt: Personlig Säkerhetsdator Årets IT-produkt i USA och under Cebitmässan 2008-06-26 1 Internethistoria - Situation Idag har i stort sett alla tillgång till en egen Internetförbindelse

Läs mer

Handbok. Cloudmark SafetyBar

Handbok. Cloudmark SafetyBar Handbok Cloudmark SafetyBar 2004 Cloudmark, Inc. Eftertryck förbjudes. Cloudmark, SafetyBar och Cloudmarks logotyp är antingen inregistrerade varumärken eller varumärken tillhörande Cloudmark, Inc. Alla

Läs mer

Årsmöte den 29/3 kl 17:00

Årsmöte den 29/3 kl 17:00 Medlemstidning för Ericssons Datorklubb Årgång 21 Februari 2006 Nr 71 Innehåll Årsmöte den 29/3 kl 17:00 Årets årsmöte hålls i Konferens-center i ÄL vid receptionen. Lättare förtäring innan mötet börjar.

Läs mer

Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut.

Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut. Att installera din trådlösa router. Installationen tar bara en minut. Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa routern surfar du på ett lite smartare sätt. Dels kan flera surfa på ett och

Läs mer

Behandlade Ord. Göran Johansson

Behandlade Ord. Göran Johansson Behandlade Ord Göran Johansson 2018-06-01 Windows 10 från våren 2018 Under våren 2018 släppte Microsoft en ny stor uppdatering till Windows 10; den kallas Spring Creators Update och har nummer 1803. I

Läs mer

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan:

Ja, men resultatet blir inte lika bra. Det är att skapa genvägsikoner. Se anvisningar nedan: Du måste ha WinZip installerat, eller ett annat program som kan hantera filer med filtillägget zip! Du måste packa upp filen innan du kan använda ikonerna eller bilderna här. Vad är WinZip? WinZip är ett

Läs mer

Innan installationen behöver dessa tre steg genomföras. Efter installationen kan de aktiveras igen.

Innan installationen behöver dessa tre steg genomföras. Efter installationen kan de aktiveras igen. INSTALLATION GIBBSCAM GibbsCAM har samma installerare för både den hårdvarulåsta versionen och nätverkslicensen. GibbsCAM använder numera en licensfil som skapas direkt via internet eller manuellt via

Läs mer

Månadsmötet den 26 maj 2015. Gratisprogram. Vi försöker reda ut begreppen

Månadsmötet den 26 maj 2015. Gratisprogram. Vi försöker reda ut begreppen Månadsmötet den 26 maj 2015 Gratisprogram Vi försöker reda ut begreppen Appar till smarta mobiler och surfplattor Anpassning eller programvara Enklare läsa en dagstidning Ex. DN, Dagens industri, Svenska

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus Nödvändigt datorskydd McAfee VirusScan innehåller anti-virus- och anti-spywareskydd för din dator. McAfee Total Protection innehåller även dator- och nätverksverktyg samt McAfee SiteAdvisor för säker surfning.

Läs mer

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security

Läs mer

Tekniska system och deras funktion och uppbyggnad.

Tekniska system och deras funktion och uppbyggnad. Tekniska system och deras funktion och uppbyggnad. Ett tekniskt system är oftast beroende av andra delsystem, alltså ett antal mindre tekniska system. T.ex. Datorn består av ett antal olika delsystem,

Läs mer

Jag rek. starkt att alla uppgraderar sin TomTom till version 5 eller högre då massor av nya funktioner och en betydande prestandaskillnad finns.

Jag rek. starkt att alla uppgraderar sin TomTom till version 5 eller högre då massor av nya funktioner och en betydande prestandaskillnad finns. Installation av fartkameror i TomTom Installationstipset är skrivet för TomTom Navigator 3 eller version 5,TomTom Go Classic,ONE,300,500,700 (troligtvis även RIDER) eller TomTom Mobile samt en PC med Microsoft

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security ger ett avancerat skydd för

Läs mer

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300 Dell Latitude ON Flash återkommande frågor 1. Stödjer alla Dell datorer Latitude ON Flash? Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell

Läs mer

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska Kom igång med din SMART Board Det praktiska Nu när ni fått er nya SMART Board på plats och ni vill börja använda den finns det ett par steg som man bör göra först för att få allt att fungera. I denna guide

Läs mer

Din manual MCAFEE VIRUSSCAN PLUS 2008 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816879

Din manual MCAFEE VIRUSSCAN PLUS 2008 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816879 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MCAFEE VIRUSSCAN PLUS 2008. Du hittar svar på alla dina frågor i MCAFEE VIRUSSCAN PLUS

Läs mer

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet Fiber i din fastighet Information om TV, telefon och internet Möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet med öppen fiber Fiber är den snabbaste metoden för informationsöverföring som finns idag.

Läs mer

Storegate Pro Backup. Innehåll

Storegate Pro Backup. Innehåll Storegate Pro Backup Välkommen! I denna manual kan du bland annat läsa om funktioner och hur du ska konfigurerar programmet. Läs gärna vårt exempel om versionshantering och lagringsmängd innan du konfigurerar

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Säkerhetsprogram är ett känsligt ämne. De flesta av oss erkänner JÄMFÖRANDE TEST TESTADE PRODUKTER

Säkerhetsprogram är ett känsligt ämne. De flesta av oss erkänner JÄMFÖRANDE TEST TESTADE PRODUKTER JÄMFÖRANDE TEST TESTADE PRODUKTER Norton Internet AVG Anti-Virus Free Edition 9.0 Avast 4.8 Home Edition Avira AntiVir Personal BitDefender Total BullGuard Internet Security 8.5 ClamWin 0.95.3 Eset Smart

Läs mer