Nolle-P Logopedprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nolle-P Logopedprogrammet"

Transkript

1 Nolle-P Logopedprogrammet 2017

2 Hej blivande logopedstudenter! Grattis till din antagning till logopedprogrammet på Linköpings Universitet! Vi är 25 härliga faddrar som har längtat efter att få träffa dig och vi går alla termin 3 på programmet och vi finns här för dig och dina frågor. Av våra 25 glada faddrar är två av oss generalfaddrar. De heter Victoria och Matilda och de har en gnutta mer ansvar än övriga faddrar. Vi kommer att starta en Facebook-grupp för alla nya logopedstudenter och oss faddrar där vi kan hålla kontakten på ett smidigt sätt. Om du är en Facebook-användare rekommenderar vi att du går med i gruppen redan nu, sök på: LogopedNollan Liu 2017 för att hitta den! Enligt tradition börjar utbildningen med två fartfyllda veckor tillsammans med dina nya klasskamrater och oss faddrar. Dessa två veckor kallas för Nolle-P som står för nolle-period. Nolle-P-veckorna kan först upplevas som väldigt hektiska men det är en ovärderlig chans för dig att lära känna dina klasskompisar men även andra studenter. Vi kommer att hålla till på olika platser runtom i Linköping för att du ska få lära känna staden. Vi kommer att anordna roliga välkomstaktiviteter och introducera er till det nya studentlivet. Det är inget tvång på att delta i aktiviteterna eller på att dricka alkohol och det kommer inte förekomma någon förnedring eller alkoholhets. Under de aktiviteter som det kommer förekomma alkohol på kommer det alltid finnas minst två nyktra faddrar på plats. Här i Nolle-P-häftet bifogar vi ett preliminärt schema för de två fantastiskt roliga veckorna som väntar dig. Om något skulle ändras kommer du att få ett mer exakt schema på uppropsdagen. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor. Ungefär en vecka innan terminens start kommer någon av oss faddrar ringa upp dig för att fråga om du hittat någonstans att bo och höra om du har några allergier. Om du har några frågor som dykt upp får du då en chans att ställa dem. Undrar ni någonting är ni välkomna att ringa eller mejla oss också! Du har fyra roliga år framför dig och vi faddrar finns till för att din start ska bli så rolig och minnesvärd som möjligt. Vi ser fram emot att få träffa dig när höstterminen börjar! Varmt välkommen, önskar faddrarna för Nolle-P 2017!

3 Om Logopedsektionen Höstterminen 2003 startades logopedutbildningen i Linköping och ett halvår senare bildades Logopedsektionen. Det är en sammanslutning av studenter på logopedprogrammet vid Medicinska fakulteten på Linköpings universitet. Sektionen ska ta tillvara på medlemmarnas intressen och före-träda dem i angelägenheter rörande utbildnings- och studiesociala frågor. Sektionsstyrelsen anordnar gemensamma aktiviteter för att öka gemen-skapen mellan studenterna på utbildningen, vilket bland annat innefattar en årlig välkomstsittning för våra nya studenter samt varje vår ett logoped-mingel. Logopedernas festeri Oralspex utgör en del av sektionens verksamhet. De anordnar bland annat fester och marknadsför Logopedsektionen genom att gyckla på sittningar och fester. Oralspex står för den årliga Logopedsittningen under vårterminen. Kåren vid Medicinska fakulteten heter Consensus. Logoped-sektionen är underställd Consensus stadgar och har ett nära samarbete med kåren. Medlemskap i Logopedsektionen innebär per automatik medlemskap i Consensus. Kårobligatoriet är dock avskaffat vilket innebär att det är frivilligt att gå med i kåren. Som kårmedlem får du dock förmåner i form av billigare inträde på kravaller och kårhus, rabatterade priser på café Örat, och du hjälper även kåren att hjälpa dig. Kåren finns till för studenternas skull och behöver din hjälp för att kunna utföra ett bra jobb! uy Oralspex 17/18

4 Linköping Leva och bo Det smidigaste transportmedlet i Linköping är cykel. Om du inte har en med dig hemifrån går det lika bra att köpa en här. Ett ordentligt cykellås är heller inte en dum idé och även cykelhjälm är en bra grej. Cykeln kommer bli din bästa vän! Vill du inte cykla fungerar kollektivtrafiken alldeles utmärkt. Från de flesta mer bebodda områdena i Linköping går det bussar var tionde minut, ofta ända fram till 23 på vardagar och 03 på helger. Det finns många olika sätt att bo på här i Linköping. Ofta kan du behöva prova dig fram för att se vad som passar just dig bäst, antingen i studentkorridor, i ett kollektiv eller om man skaffar sig ett eget boende. Lägenheter kan man hyra i första och i andra hand. Om det skulle uppstå bostadskris för dig kan du kontakta KOMBO där du kan hitta en tillfällig lösning. KOMBO ( Hyresvärdar i Linköping -ByggVesta HSB Östergötland Mannersons Fastighets AB Riksbyggen Studentbostäder Stångåstaden Willhem Många av hyresvärdarna har poängsystem där du samlar ett poäng per dag. Därför kan det vara bra att ställa sig i kö till samtliga hyresvärdar redan nu. En del hyresvärdar har även något som kallas bostad direkt vilket betyder att det är först till kvarn som gäller. På kommunens hemsida hittar du en lista på privata hyresvärdar som du kan kontakta ( Vanligtvis finns då inga kösystem utan de går efter personliga referenser.

5 Bostadsområden i Linköping -Berga: Område där många HU-studenter bor. Här ligger Coop Extra! -Campus Valla: Här pluggar icke US -folk och här kommer Nollan vara en del under sitt första år. -Campus US: Här är Nollans hemvist! -Centrum: Här kan Nollan shoppa kläder, fika och göra annat livsnödvändigt under sin tid i Linköping. Man kan även bo här, då lämpligtvis i Vasastan för att undvika att hela CSN går åt till hyra. -Colonia: Bostadsområde precis vid Campus Valla. Här kan Nollan bo om Nollan anser sig ha råd med en inte jättebillig hyra. -Gottfridsberg: Gottfridsberg ligger mitt emellan det mesta och bebos av både studenter och människor. Här ligger ett korridorsområde som heter Flamman och där finns även en studentpub. Här har Studentbostäder även ett lägenhetshus som heter Fjärilen. -Irrblosset: Fräscht studentområde med korridorer och lägenheter. Ligger mellan Campus US och Campus Valla.

6 -Lambohov: Ligger ganska långt från Campus US men inte oöverkomligt långt. -Ryd: Här bor många studenter i både korridor och lägenheter. Det bor US-studenter här, men oftast stöter man på teknologer och FilFak:are. Nära till Campus Valla och [hg], ca 3-4 km till Campus US. Alldeles bredvid Ryd ligger Rydsskogen, där finns det fina motionsspår och fotbollsplaner. Man bör tänka på att vakta sin metallhäst med ett ordentligt cykellås. -Skäggetorp: Gott om lägenheter, billigt att bo och det förekommer en hel del studenter här. Det är nära till Tornby där man kan handla mat eller lägga CSN på annat roligt. Även här bör man se till att vakta sin cykel med ett ordentligt lås. -T1: Fräscht område mellan Campus US och Campus Valla med studentlägenheter. -Tannefors: Nära Campus US, här kan Nollan bo om Nollan vill beblanda sig med människor. -Tornby: Industriområde där det finns många bra affärer där Nollan kan åka och storhandla. Här finns bland annat Ica Maxi, Willy s och IKEA.

7 Snabblektion i studentslang -Baljan: Vallas motsvarighet av Örat. -Campusbussen: Gratisbussen som tar Nollan mellan Valla, US och Campus Norrköping. -Campus US: US = Universitetssjukhus. Här läser logopeder, fysioterapeuter, läkare, biomedicinsk analytiker, sjuksköterskor och medicinsk biologi. Av gammal vana kallas det ibland för Campus HU (Hälsouniversitetet) -Campus Valla: Campus där alla icke-hälsosamma studenter läser (FilFak och TekFak). -Cellskapet: Café/Restaurang innanför glasentrén på US. -Consensus: Medicinskafakulitetens studentkår som jobbar för att göra studenternas tillvaro bättre. -Cykel: Nollans ädle springare som bör vårdas ömt och kärleksfullt. -Eftersläpp: Utgång efter sittning, oftast på samma ställe. -Festeri: Sektionsutskott som anordnar fester. Alla program har sitt eget festeri. Logopedernas festeri heter Oralspex. -FilFak: Filosofiska fakulteten, här finns lärare, kulturvetare och dylikt. -Finsittning: Elegant tillställning/middag. -Flamman: Uteställe med billig öl och hamburgare. Även bostadsområde för studenter. Var ute i god tid, det är ofta fullt. -Fulsittning: Mindre elegant tillställning/middag. Dresscode: Vad man vill eller enligt tema. -Gyckel: Omskrivna låtar som ofta handlar om studentlivet och allt som hör därtill. -Hemhem: Nollans ursprung. -[hg]: Ryds Herrgård. Studentpub i Ryd med billig öl och mat. -HP: Högskolepoäng. Tar inte Nollan tillräckligt många kommer CSN protestera. -Kravall: Fest med krav på overall, ofta på Kårallen. -Kårallen: Campus Vallas centrum och kårhus. Även destination för många kravaller. -Liu-appen: Hitta lokaler, kursschema, campusbusstider, tentatillfällen och dina studieresultat. -MedFak: Medicinska fakulteten, här läser alla studenter med medicinsk grund. -Märken: Får man köpa från olika kravaller/evenemang för att kunna sy (klistra) på overallen. -Kollektivet/KK: Uteställe i stan för studenter. Här får man inte ha ovve. -Nollan: Du under Nolle-P. Böjs en nollan, flera nollan.

8 -Nollefrid: Förbudet som innebär att Nollan och faddrar inte får blanda kroppsvätskor eller bli internetkompisar under Nolle-P. -Oralspex: Logopedsektionens eminenta festeri. Känns igen på sina guldrevärer, guldfluga och röda mantlar. -Ovve: Studentens favoritplagg. Pryds med märken från olika fester och föreningar. Logopedernas är röda och fina! -PBL: Problembaserat lärande. Innebär mycket arbete i grupp utifrån olika problemställningar. -Pepp-faddrar: Speciella faddrar som peppar Nollan under Nolle-P. De finns till för att aktiviteter ska kännas roliga och för att Nollan ska trivas. -Platå: Icke-studentigt uteställe där Nollan kan beblanda sig med riktiga människor. Dyr öl. -Stad i ljus: Spelas sist på varje studentfest/studentkrog. Då vet man att det är dags att gå hem (eller bort). -TekFak: Tekniska fakulteten. Ingenjörer, matematiker och dylikt. -Trädgårdsföreningen (TF): Bästa parkhänget finns här, ligger precis vid US. -Örat: Utanför US. Här kan man få billig mat och kaffe. En kväll i månaden förvandlas Café Örat till Pub Örat och billigt kaffe byts ut till billig öl. Bästa chokladbollarna i Linköping, en students bästa vän. -ÖverTalet: Nollan skall respektera ÖverTalet, annars vet ingen vad som kan hända.

9 Schema för Nolle-P De första två veckorna kommer att vara fullspäckade av både skola och andra aktiviteter. Alla aktiviteter är valfria men det är kul om ni är med på så mycket som ni bara vill och orkar! Det kommer inte förekomma någon alkoholhets och nyktra faddrar kommer alltid finnas på plats. Tanken med Nolle-P är att det ska vara roligt! Det är även ett ypperligt tillfälle att lära känna både dina kursare, äldrekursare och N0llan från andra program. Håll utkik i facebookgruppen om eventuella ändringar i schemat skulle dyka upp. OBS!! Tänk på att det finns allergiker, undvik därför att förtära jordnötter under Nolle-P. Ha detta i baktanke då det kan finnas allergiker på resten av campus också. Söndag 27/8 - Alkoholfri dag Välkomstmys Vi ses vid Domkyrkan, håll utkik efter röda ovvar. Vi går till US för att leka lekar och presentera oss för varandra. Vi bjuder på fika. Måndag 28/8 Alkoholfri dag Upprop i växthuset (hus 511) Skolorientering Några faddrar kommer visa er runt på campus US, ni kommer att kolla på viktiga platser att känna till Välkomstsittning med styrelsen Sittningen hälsar N0llan välkommen. Vi ses utanför Örat vid Tisdag 29/8 Alkoholfri dag Kulvertorientering Vi träffas innanför glasentrén vid Cellskapet. Därifrån ska ni få gå i kulverten där ni kommer stöta på olika människor och uppdrag. Vi kommer att ta emot anmälningar till olika Nolle-P aktiviteter och kommer även att ta betalt för vissa aktiviteter som sker senare i veckan. Betalningen sker helst via Swish annars går kontakter eller via bankkonto också bra. Onsdag 30/8 Alkoholfri dag Logopeddag Ta tillfället i akt och lär känna era äldrekursare! Vi kommer att vara i TF och grilla och leka lekar. Vi kommer att vara utomhus så ha med kläder efter väder.

10 Torsdag 31/8 Alkohol valfritt Fulsittning; oktoberfest Fulsittning på [hg] tillsammans med fysioterapeuter. Vi har sällskap från Domkyrkan eller vid McDonalds i Ryd Anmälan och betalningen görs på kulvertorienteringen. Pris: I priset ingår mat, dryck, eftersläpp och märke att pryda ovven med Eftersläpp på [hg] Efter sittningen är det dags att dansa loss! Vi kommer att ta emot anmälningar och betalningar för denna dag tisdagen den 29/8. Fredag 1/9 - Alkohol valfritt Barrunda med LÄK-N0llan Oralspex och Medsex ordnar en gemensam barrunda för er. Vi möts upp utanför Örat. Kostnad tillkommer. Tips: Förfesta inte Lördag 2/9 Alkoholfri dag Nolleolympiad Vi möts vid grillarna i TF N0llan kommer att tävla mot andra US-N0llan i några olika olympiska (inte egentligen) grenar Spex Studenter som spelar teater, gör parodier, har roliga uppträdanden och annat kul! Pris 50 kr. Vi kommer ta in anmälningar och betalningar för denna tillställning tisdagen den 29/8. Söndag 3/9 Ledigt! Passa på att sova ut, ringa hemhem, gör matlådor eller skriv din IBU. Ladda om för nästa roliga Nolle-P vecka! Måndag 4/9 Alkoholfri dag Grillkväll med MedBi och BMA. Vi ses vid grillarna i TF. Vi bjuder på mat men ta gärna med det du vill dricka. Tisdag 5/9 Alkohol valfritt Kräftskiva Vi kommer att vara på Örat. Medtag egen mat (gärna kräftor) och dricka.

11 Onsdag 6/ KALAS - Alkoholfritt KALAS är en gratis mässa för nyblivna studenter vid Liu. Du får gratisprylar och kan hitta mycket information från olika studentföreningar osv. De som vill tar sällskap till SAAB Arena med några faddrar från Domkyrkan Picknick och lekar på Stångebro fältet Alkohol valfritt Vi leker lekar med resten av Medfak N0llan. Ta med egen picknick Kvällens konsert på KALAS Alkohol valfritt Vi går in till SAAB arena igen där det kommer vara konsert. Torsdag 7/9 Alkoholfri dag Ovveprovning och skattjakt Vi går skattjakt i Linköpings Centrum och går till Viktors kläder och provar Ovve. Fredag 8/9 Alkoholfri dag Fadderfjäsk Varje nollegrupp ska underhålla respektive faddrar. Ni har fria händer att planera dagen/kvällen som ni vill. Lördag 9/9 Alkohol valfritt Avslutningssittning, tema barnkalas Kvällen då N0llan blir ettan. Vi kommer att vara på flamman. De som vill ha sällskap till lokalen träffar faddrarna vid Domkyrkan klockan Pris: 250 för alkoholfritt alternativ och 280 med alkohol. I priset ingår trerätters finmiddag, eftersläpp och märke. Vi kommer att ta in anmälningar och betalningar för denna dag tisdagen den 29/8. Ett hett tips är att inte missa denna fest! Söndag 10/9 Alkoholfritt Brunch i Trädgårdsföreningen Ta med egen mat och dryck. Vi kommer att vara utomhus så klä er efter vädret. Det här är sista aktiviteten på dessa härliga Nolle-P veckor. Senare händelser: Lördag 14/10 Alkohol valfritt Apokalypsen Detta är festen som Oralspex fixar! Förbered er på den bästa och roligaste festen ni någonsin skådat! Mer info kommer.

12 Generalfaddrar Matilda Tobiasson Född: 1996 Hemhem: Värnamo Boende: lägenhet på fjärilen Favorittopping på pannkakor: citron och socker! Mitt tips till nollan: en spontan resa kan ibland vara nyttigt för själen, sista minuten blir din bästa vän! Tips från coachen: Om du inte hittar eller kommer vilse, tveka inte att ringa någon av faddrarna, vi är till för att hjälpa er! Mejl: Telefonnummer: Victoria Freij Född: 1993 Hemhem: Nyköping Boende: Nyköping med min pojkvän. Favorittopping på pannkakor: Mammas jordgubbssylt med grädde. Tips till nollan: Köp inte Microsoft paketet, vi får det via skolan Tips från coachen: Glöm inte bort att ha kul!! Var med på så mycket du orkar, det är ett perfekt tillfälle att lära känna dina klasskamrater men även folk på andra program och äldrekursare på Logopedprogrammet! Mejladress: Telefonnummer:

13 Petra Bovall Född: 1994 Hemhem: Jönköping Boende: Korridor i Ryd Favorittopping på pannkakor: Nutella Mitt tips till nollan: köp ett rejält cykellås då det är vanligt förekommande med cykelstölder. Tips från coachen: njut av denna underbara tid. Mejladress: petbo913@student.liu.se Telefonnummer: Jessica Bui Född: 1997 Hemhem: Karlskoga Boende: Korridorsrum i Ryd Favorittopping på pannkakor: Mammas hemlagade jordgubbssylt Mitt tips till nollan: Vid hemhembesök, åk med halva resväskan fylld med tomma matlådor, och kom tillbaka till Linköping med matlådorna fyllda med mat. Tips från coachen: Ha på dig ett par bekväma skor då du alltid är på språng. Mejl: jesbu411@student.liu.se Telefon: Sofia Eklundh Född: 1990 Hemhem: Linköping, Vasastaden Boende: Parhus i Sturefors (strax utanför Linköping) Favorittopping på pannkakor: smör + socker + kanel! Mitt tips till nollan: Investera i en skön ryggsäck så Du slipper ryggbesvär, det blir mycket låna, lite köpa böcker på detta program. Tips från coachen: Det är helt okej, och välbehövligt, att ta powernaps under Nolle-P för att orka med så mycket som möjligt. Mejl: sofek873@student.liu.se Telefon: Faddrar

14 Elin Forsbeck Född: 1991 Hemhem: Norrköping Boende: "Inneboende" hos tre katter i Norrköping. Favorittopping på pannkakor: Hjortronsylt med vanlijglass eller jordgubbar och chokladsås. Mitt tips till nollan: Kursdialogen kan faktiskt räta ut vissa frågetecken. Tips från coachen: Om man fått boende i Norrköping och oroar sig för att behöva åka hem själv under nolle-p så är vi flera faddrar boendes i Norrköping, vi ställer gärna upp som resesällskap! Mejl: elifo936@student.liu.se Telefon: Lisa Granath Född: 1995 Hemhem: Stockholm Boende: lägenhet i centrum Favorittopping på pannkakor: citron och socker Mitt tips till nollan: ha alltid google maps till hands, det är svårare att hitta i denna stad än man kan tro Tips från coachen: delta i så många aktiviteter som möjligt under nolle-p, det är superkul och ett sätt att träffa många nya sköna människor Mejl: eligr151@student.liu.se Telefonnummer: Yanira Hernández Maillard Född: 1994 Hemhem: Stockholm, söder om söder Boende: Ryd, i en etta (Studentbostäders bostad direkt är ingen myt!) Favorittopping på pannkakor: jordnötssmör och Nutella Mitt tips till nollan: om du bor i korre, köp en minikyl Tips från coachen: frysta matlådor är givet under nolle-p och gå på så många aktiviteter du kan! Mejladress: yanma786@student.liu.se Telefonnummer:

15 Josefine Höög Född: 1996 Hemhem: Örebro Boende: lägenhet i T1 Favorittopping på pannkakor: grädde och jordgubbssylt Tips till nollan: livet blir mycket smidigare med en cykel Tips från coachen: man kommer långt på inställningen: allt ordnat sig Mejl: josho053@student.liu.se Telefon: Klara Ingelberg Född: 1995 Hemhem: Västervik Boende: Korridor i Ryd Favorittopping på pannkakor: Hallonsylt Mitt tips till nollan: Engagera dig i något som du tycker är kul utöver själva plugget. Tips från coachen: Inga frågor är dumma, om något känns oklart är det bara att fråga oss faddrar. Vi har koll på det mesta! Mejladress: klain633@student.liu.se Telefonnummer: Erica Johansson Född: 1995 Hemhem: Uddevalla Nuvarande boende: Delar en lägenhet i BergFavorittopping på pannkakor: Glass, bär och nutella. Mitt tips till nollan: Försök vara med på så mycket aktivitet under nolle-p som du bara orkar och vill. Många av de roligaste minnen som jag än så länge har från Linkan skedde under just den perioden. Tips från coachen: Även om du inte hittat bostad en vecka innan nolle-p finns det fortfarande hopp. Jag är ett levande bevis Mejladress: erijo391@student.liu.se Telefonnummer:

16 Karin Körner Född: 1993 Hemhem: Bollnäs Boende: Lägenhet i Vasastan Favorittopping på pannkakor: Jag verkar vara en av få som faktiskt inte gillar pannkakor. Ge mig en våffla så kan vi snacka topping! Mitt tips till nollan: Kära Nolla, med lite struktur och planering av studierna blir allt väldigt mycket enklare. Tips från coachen: Ta sikte på Domkyrkans torn när du har gått vilse! Mejl: karko985@student.liu.se Telefonnummer: Matilda Mattson Född: 1996 Hemhem: Åland, Östersjöns Hawaii Boende: Lägenhet i Gottfridsberg, Åbylund Favorittopping på pannkakor: sirap! Mitt tips till nollan: Ha alltid med dig en laddare eller powerbank! Man behöver alltid telefonen som mest när den är död... Tips från coachen: Försök att sova så mycket du hinner och kan under Nolle-P för att hålla dig undan nollesjukan så länge som möjligt. En nap på 20 minuter är att rekommendera! Mejl: malma962@student.liu.se Telefonnummer: Julia Niklasson Född: 1995 Hemhem: Älmhult (capital of ikea) Boende: en mysig korridor i Ryd Favorittopping på pannkakor: drottningsylt Mitt tips till nollan: Timemanagement. Har alltid en översikt över din vecka, så kommer du att hinna mycket mer kul. Som student har man ett stort ansvar att planera sin tid. Tips från coachen: Ha alltid någon frukt (banan) eller bar i väskan. Mycket nytt i början och ostrukturerade rutiner, som det blir mycket lättare att bearbeta med lite mat i magen. Mejl: julni384@student.liu.se Telefonnummer:

17 Rebecca Nygren Född: 1996 Hemhem: Pargas, Finland Boende: Norrköping Favorittopping på pannkakor: banan och blåbär Mitt tips till nollan : Om du bor i Norrköping, ta campusbussen till skolan! Den går vardagar från kl och den är GRATIS Tips från coachen: Kom ihåg att vila tillräckligt! Tveka aldrig att fråga hjälp av faddrarna om du har bekymmer, vi är supersnälla! Mejl: rebny995@student.liu.se Telefon: Camilla Orre Född: 1997 Hemhem: Purmo, Finland Boende: Inneboende i Vasastan. Favorittopping på pannkakor: Mango, always mango. Mitt tips till nollan: Sök på "campus us karta" på google, har räddat många vilsna själar (även mig) Tips från coachen: ät, sov och ha kul! Och fråga oss om det är något du undrar över! Mejl: camor340@student.liu.se Telefon: Hanna Perisic Född: 1996 Hemhem: Norrköping Boende: Norrköping Favorittopping på pannkakor: Hallonsylt och blåbär Mitt tips till Nollan: Stressa inte över boendet, det löser sig. Vi har i alla fall inga uteliggare i vår klass. Tips från coachen: Var inte rädd för att bjuda på dig själv, det är under nolle-p du lär känna dina kursare! Mejl: hanpe205@student.liu.se Telefonnummer:

18 Isabelle Rehn Född: 1994 Hemhem: Ekenäs, Finland Boende: Lägenhet i Vasastan Favorittopping på pannkakor: Hallon och choklad Mitt tips till Nollan: Boende ordnar sig! Var verkligen 99% på att jag sku flytta till linkkan och bli uteliggare. Tips från coachen: Ha en fungerande gps till hands, sparar både tid och krafter i början. Speciellt ifall du har ett lika uselt lokalsinne som jag. Mejl: annre835@student.liu.se Telefon: Karin Ridder Född: 1996 Hemhem: Stockholm Boende: Korridor i Ryd Favorittopping på pannkakor: Att göra pannkakstårta i stället. Mitt tips till nollan: Cykelhjälm är sexigt Tips från coachen: Våga vila! Och var aldrig rädd att ställa frågor Mejl: karri165@student.liu.se Telefonnummer: Jessika Rior Född: 1994 Hemhem: Stockholm Boende: 1a i Hejdegården Favorittopping på pannkakor: blåbärssylt Mitt tips till nollan: lämna en extranyckel till någon, ni vill inte klättra in på stege via balkongdörren (talar av erfarenhet) Tips från coachen: kom ihåg att ta med bestick till dina matlådor! Mejl: jesri947@student.liu.se Telefonnummer:

19 Per Schylström Född: 1989 Hemhem: Norrköping Boende: Linköping, Irrblosset Favorittopping på pannkakor: Glass och blåbär Mitt tips till nollan: Ha en cykel från dag 1 att ta dig runt på, sparar så mycket tid jämfört med att gå eller åka buss! Regnkläder eller ett färgglatt paraply gör också studentlivet enklare Tips från coachen: gör tjugo (skojar inte) matlådor innan Nolle-P börjar, matlagning stjäl tid man inte har under Nolle-P! Mejl: persc179@student.liu.se Telefon: Isabella Skäär Född: 1995 Hemhem: Eksjö Boende: Lägenhet i centrum Favorittopping på pannkakor: Avokado (ja, det passar till allt!) Mitt tips till nollan: Lär dig laga punkteringar/andra cykelproblem. Din cykel är din bästa vän här i Linköping! Tips från coachen: var med på så många aktiviteter under nolle-p som du kan! Mejl: isask787@student.liu.se Telefonnummer: Anni Tiittanen Född: 1996 Hemhem: Nådendal, Finland Boende: Vasastan Favorittopping på pannkakor: Jordgubbssylt och glass! Mitt tips till nollan: Allt kommer att ordna sig i slutet även om det kan kännas svårt att tro på! Tips från coachen: Att ta en tupplur mitt på dagen är underskattat. Mejl: annti815@student.liu.se Telefon:

20 Åsa Wahlqvist Född: 1995 Hemhem: Falun Boende: Skäggetorp Favorittopping på pannkakor: Hallonsylt till vardag och choklad till fest! Mitt tips till nollan: Bästa dagen att tvätta är dagen efter utgång! Tips från coachen: Cykelsällskap är både trevligt, tryggt och bra när man har dåligt lokalsinne! Mejl: Telefonnummer: Hanna Åberg Född: 1989 Hemhem: Stockholm Boende: Lägenhet i centrum Favorittopping på pannkakor: Socker Mitt tips till nollan: Byt pluggmiljö! Plugga på US, Valla, hemma, biblioteket, Kollektivet, parken osv Tips från coachen: Ta en powernap före kvällsaktiviteter under nolle-p Mejl: hanab819@student.liu.se Telefonnummer:

Nolle-P Logopedprogrammet

Nolle-P Logopedprogrammet Nolle-P Logopedprogrammet 2018 Hej blivande logopedstudenter! Grattis till din antagning till logopedprogrammet på Linköpings Universitet! Vi är 16 härliga faddrar som har längtat efter att få träffa dig

Läs mer

Nolle-P. Logopedprogrammet

Nolle-P. Logopedprogrammet Nolle-P Logopedprogrammet 2016 Hej blivande logopedstudent! Grattis till din antagning till logopedprogrammet på Linköpings Universitet! Vi är 22 härliga faddrar som har längtat efter att få träffa dig

Läs mer

Nolle- P 2015. Logopedprogrammet

Nolle- P 2015. Logopedprogrammet Nolle- P 2015 Logopedprogrammet Hej blivande logopedstudent! Grattis till att du blivit antagen till logopedprogrammet på Linköpings Universitet! Utbildningen börjar traditionsenligt med två fartfyllda

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015 Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015 Biomedicinsk analytikers Första Hjälpen Gratulerar Nollan! Nollan har lyckats ta sig in på programmet för Biomedicinsk Analytiker på Linköpings Universitet! Detta

Läs mer

INTRODUKTION. säker i Linköping.

INTRODUKTION. säker i Linköping. INTRODUKTION Grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet och välkommen till din nya studentstad Linköping! År 2016/2017 blev Linköping utsedd till Årets Studentstad av SFS

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet.

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet. Mötesprotokoll: Logopedstyrelsen, 2012-10-25 Närvaro: Hanna Persson, Rasmus Pettersson, Anna Karlsson, Josefin Berglund, Ronja Nikkanen Johansson, Marie-Louise Henriksson, Frida von Eichwald 1 Mötet öppnas

Läs mer

KoMPaSS N0lleblad 2019

KoMPaSS N0lleblad 2019 KoMPaSS N0lleblad 2019 Sedan urminnes tider har dessa vikingar vandrat på campus Valla. N0llan, KoMPaSS tycker att du har gjort ett klokt beslut i valet av både universitet och sektion. Nu kallar dessa

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2017

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2017 Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2017 Biomedicinska analytikers Första hjälpen Gratulerar Nollan! Wihoo! Du, som numera kommer att kallas Nollan, har lyckats ta dig in på programmet för Biomedicinsk

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet!

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! - Med oss! Det är nämligen vi som är dina faddrar, HT2016 - VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Ryds Herrgård Linköping

Ryds Herrgård Linköping 22 om Linköping Linköping, även kallat Linkan, är Sveriges femte största kommun. Dock har staden inte samma stressade och höga tempo som andra stora städer. Som student håller man oftast till runt campus

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på KarolinskaInstitutet och Odontologiska Föreningen (OF) OF är den kår som tandhygienist -och tandläkarstudenter

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17

Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET Fysioterapeutprogrammet NOLLE-P VT17 Hej Nollan! Först och främst vill vi gratulera dig till att du fått en plats på den bästa utbildningen fysioterapeutprogrammet

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

NLU Zeus Blixtar nlu

NLU Zeus Blixtar nlu 12 nlu, lärarlistan, uu mu - zeus blixtar 13 nlu NLU arbetar för att föra arbetsmarknaden närmare din utbildning. Vi anordnar en arbetsmarknadsdag för dina framtida karriärmöjligheter och arrangerar gästföreläsningar

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken.

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Insparksutvärdering 2012 Skara studentkår SSK 68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Hur upplevde du insparken? (1 väldigt dålig 5 väldigt

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

Nolleboken Vårterminen 2019

Nolleboken Vårterminen 2019 Nolleboken Vårterminen 2019 Läkarprogrammet Linköping Grattis och välkommen! Först och främst vill vi gratulera dig till att ha kommit in på läkarprogrammet på Medicinska fakulteten i Linköping. GRATTIS!

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET

MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET VÄLKOMMEN Grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet och välkommen till Linköpings Universitet! År 2016/2017 blev Linköping utsedd

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Hectos insparksschema 2014!

Hectos insparksschema 2014! Hectos insparksschema 2014! Översikt*: Datum Vad? Samling? Var? Sida 1 av 10 29 aug fredag Insparksstart: Första kvällen med gänget 30 aug lördag Temakväll Ursäkta, jag har kommit fel! MIT-fontänen 18.00

Läs mer

RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet. Tomas Söderberg

RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet. Tomas Söderberg RESERAPPORT Utbytesstudier vid Linköpings Universitet Tomas Söderberg Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Fysioterapiprogrammet Helsingfors 2010 INNEHÅLL 1 INLEDNING 2 LINKÖPINGS UNIVERSITET 3 BIBLIOTEK

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Nolle-P 2018 Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Hej Nollan Välkommen till Linköpings universitet och Campus Norrköping! Vi är mästeriet LÄRsex och det är vi som kommer att ta hand

Läs mer

Nolleboken. Höstterminen Läkarprogrammet Linköping

Nolleboken. Höstterminen Läkarprogrammet Linköping Nolleboken Höstterminen 2018 Läkarprogrammet Linköping Grattis och välkommen! Först och främst vill vi gratulera dig till att ha kommit in på Läkarprogrammet på Medicinska fakulteten i Linköping. GRATTIS!

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida!

Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Grattis och välkomna till Läkarprogrammet i Göteborg, Sveriges framsida! Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NOLLE-P HT2017 Fysioterapeutprogrammet Linköpings universitet

VÄLKOMMEN TILL NOLLE-P HT2017 Fysioterapeutprogrammet Linköpings universitet VÄLKOMMEN TILL NOLLE-P HT2017 Fysioterapeutprogrammet Linköpings universitet Grattis nollan! Vad kul att just du nu skall bli en del av FT-Familjen! Eftersom vi av egen erfarenhet vet hur förvirrande

Läs mer

Nollehäfte 2011. En guide för dig som vill överleva psykologprogrammets Nolle-P 21/8-3/9 Fadderiet Freud

Nollehäfte 2011. En guide för dig som vill överleva psykologprogrammets Nolle-P 21/8-3/9 Fadderiet Freud Kontaktuppgifter Fadderiet Freud Tveka inte att ringa vem som helst av oss, om vad som helst (nästan), så försöker vi hjälpa till! Nollehäfte 2011 Anna Wretman Fluffy Freud annwr707@student.liu.se 0707346449

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

RUNSKRIFTEN NR 13. Vårbrev Runskiften nr 13. Mars 2019

RUNSKRIFTEN NR 13. Vårbrev Runskiften nr 13. Mars 2019 RUNSKRIFTEN NR 13 Mars 2019 Runan Ättekulla Vårbrev -2019 Till alla Runskriftsläsare! Denna runskrift liksom alla andra av våra skrifter kommer att handla om möten, samtal, kommunikation och information

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Introduktionskommittén inbjuder härmed dig till INTRODUKTIONEN HÖSTEN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Dag Atombladet

Dag Atombladet Atombladet Gomorrn lägret! Idag var det nog många som kände sig lite extra trötta efter gårdagens partajande. Tystnaden var en hel timme senare än normalt så kvällen blev lång för lägret. Väckningen var

Läs mer

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2016

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2016 Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2016 Biomedicinsk analytikers Första Hjälpen Gratulerar Nollan! Nollan har lyckats ta sig in på programmet för Biomedicinsk Analytiker på Linköpings Universitet! Detta

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Studentundersökningen 2017

Studentundersökningen 2017 Studentundersökningen 17 Vilket ämnesområde studerar du i huvudsak? Välj det som stämmer bäst in. 24 6 7 8 6 4 2 4 3 Biologi Fysik Geovetenskap Kemi Ekonomi Företagande Ledarskap Energi Miljö Hållbar

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska

Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska Fakulteten! Välkommen till sjuksköterskeprogrammet! Grattis

Läs mer

Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P

Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P 1 Vi i ATtityd vill gratulera dig till din plats på arbetsterapeutprogrammet och hälsa dig varmt välkommen till Linköpings universitet! ATtityd är arbetsterapeuternas

Läs mer

Statsvetarmottagning HT16

Statsvetarmottagning HT16 Statsvetarmottagning HT16 Torsdag 25/8 Fredag 26/8 Lördag 27/8 Söndag 28/8 Välkomstfika Delsjön Grill i Slottsskogen Måndag 29/8 Tisdag 30/8 Onsdag 31/8 Torsdag 1/9 Fredag 2/9 Lördag 3/9 Söndag 4/9 Terminsstart

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2014 Se följande sidor för mer information! Här kommer ett litet brev till dig som precis

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitet i Linköping. Vilket universitet, land och stad åkte du

Läs mer

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Välkommen till SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET vid i Linköping och Norrköping Höstterminen 2015 http://www.hu.liu.se/ssk VARMT VÄLKOMMEN TILL SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Du som antagits till utbildningen i urval 1-

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Nollehandbok 2015 Information om vad N0llan skall tänka på och veta om livet som student på Linköpings universitet

Nollehandbok 2015 Information om vad N0llan skall tänka på och veta om livet som student på Linköpings universitet SAKSMÄSTERIET Nollehandbok 2015 Information om vad N0llan skall tänka på och veta om livet som student på Linköpings universitet Information från Phesterichefen! Innehållsförteckning SaksMästeriet...4

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2018 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP

FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP Det är vi som är dina faddrar! VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill säga GRATTIS till din plats på världens bästa utbildning. Vi vill även välkomna

Läs mer

Nolleboken. Vårterminen Läkarprogrammet Linköping

Nolleboken. Vårterminen Läkarprogrammet Linköping Nolleboken Vårterminen 2018 Läkarprogrammet Linköping Grattis och välkommen! Först och främst vill vi gratulera dig till att ha kommit in på Läkarprogrammet på Medicinska fakulteten i Linköping. GRATTIS!

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Mottagningshäfte Biomedicinsk analytiker 2018

Mottagningshäfte Biomedicinsk analytiker 2018 Mottagningshäfte Biomedicinsk analytiker 2018 Biomedicinska analytikers Första hjälpen Gratulerar nyantagen student! Wihoo! Du, som numera kommer att kallas N0llan, har lyckats ta dig in på programmet

Läs mer