HÖST/VINTERPROGRAM. Nr Ordföranden har ordet. Sommaren var ju si så där.kanske som en typisk svensk sommar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖST/VINTERPROGRAM. Nr 3 2015. Ordföranden har ordet. Sommaren var ju si så där.kanske som en typisk svensk sommar."

Transkript

1 HÖST/VINTERPROGRAM Nr Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Sommaren var ju si så där.kanske som en typisk svensk sommar. Tyvärr har vi fått ställa in ett par aktiviteter på grund av för få anmälda Vikingastaden vid Höllviken och Höstfesten på Annebergsgården. Våra populära pubträffar som tidigare var på Buffé på torsdagar är nu flyttade till Södervärns krog och då på tisdagar istället. Vi hoppas att det skall vara en lika bra träffpunkt. Bland våra aktiviteter i det nya programmet kan nämnas besök hos Joakim Bengtsson från Antikrundan, Tomtemuseet i Sjöbo, Malmö Live och studiebesök ombord på gamla isbrytaren Bore. Gåsmiddag, Ingelsta kalkon i Malmö och Ost, vin och underhållning. OBS. Första anmälningstid till aktiviteter i detta program är 19/10 kl Glöm ej att uppge personnr vid anmälan till en aktivitet. Detta för att alla medlemmar skall ha samma chans att anmäla sig till en aktivitet. Postutdelningen sker inte på samma dag till alla medlemmar. Anmäl dig gärna via mejl. Det är också dags för inbetalning av medlemsavgiften för Vi bibehåller den låga medlemsavgiften på 100 kr. Bifogat med programutskicket finns ett inbetalningskort för de som inte betalar via Internet. Skicka gärna bilder från aktiviteter till mig. Glöm ej att meddela om du inte kan deltaga i en aktivitet som du har anmält dig till. Det finns oftast en väntelista. Kom ej heller oanmäld till en aktivitet. Jag och hela styrelsen önskar er en skön höst och så småningom en förhoppningsvis vit julhelg. Per Landgren

2 Sid 2... Oktober- aktiviteter Obs nytt! Pubträff på Södervärns Krog S. Förstadsgatan 100 Tisdagen 27/10 kl Vi träffas på puben för att umgås över ett glas öl eller vin och för dom som så vill, äta en bit mat. Vi har reserverat bord från kl Vid en pubträff kan man komma och gå när man vill. Ingen förbokning behövs. De flesta stads- och regionbussarna stannar vid Södervärn. För info kontakta (BJ) Jägersro Onsdag kväll 4/11 November- aktiviteter Vi träffas vid informationen på Jägersro kl Kvällen inleds med en guidad stallbacksvisning. Därefter sätter vi oss på caféläktaren där de som vill har möjlighet till en enklare förtäring. Där följer vi också kvällens spännande V86 tävlingar. För endast 20:- (som betalas på plats) får du entréprogram och guidning. Anmälan till (LHP) senast 27/10. Helst via mail November- aktiviteter fortsättning Whiskymässa i Rostock 13/11 15/11 Välkomna till en glad helg i Rostock i whiskyns tecken. Nu är det dags för den stora Whiskymässan i Rostock med destillerier från Skottland, Irland, Japan och USA representerade. Vi gör stopp vid Bordershopen innan vi kliver på färjan för hemfärd. Pris för Aktiva Seniorer 2300:- I priset ingår del i dubbelrum, frukost, inträde till whiskymässan, provningsglas och 8 provningskuponger, buss-, bro-, färjebiljetter. Hotell: Steigenberger Hotel Sonne, Rostock Anmälan till (CR). Senast 30/10. Gärna mail. Antikrunda 12/11 Vi tar tåget till Landskrona och besöker Joakim Bengtssons unika hem Vi samlas på Malmö Central, glashallen vid rulltrapporna kl Tåget avgår kl OBS Var och en köper sin egen tågbiljett! Framme i Landskrona tar vi bussen till hållplats Sofia Albertina, varifrån vi tar en kort promenad till Joakim Bengtssons bostad Parkgatan 4. Hans fantastiska hem är ett färgstarkt myller av kärleksfullt samlade föremål. Ett besök hos denne antikrunde-expert är som att gå på upptäcktsfärd genom stilhistorien. Joakim Bengtsson visar inte bara upp sitt hem han serverar oss också en lunch bestående av Joakims härliga tomatsoppa, stenugnsbakat bröd, hemgjort smör och tre sorters ost samt kaffe och kaka. Anmälan till (BJ) senast 28/10. För visning + lunch betalas 250 kr till vårt PG senast 2/11. Kostnad för vin el annan dryck tillkommer. FULA ORD FINNS DOM? Tisdagen 17/11 kl Författaren Bengt Dagrin besöker oss och håller ett intressant och mycket underhållande föredrag som gör att du får dra på smilbanden mer än en gång den här eftermiddagen. Bengt Dagrin har alltsedan 1980 forskat kring det som i dagligt tal kallas fula ord. Resultatet av denna forskning har han redovisat i flera upplagor av Fula Ordboken. Dagrin avslutar föredraget med sina fem teser som förhoppningsvis ger svaret på föredragetstitel: Fula ord finns dom? Välkommen till en underhållande eftermiddag! Plats: St Mikaels kyrka, Lindeborg. Buss 7 går från bl a Centralen, Gustav Adolfs torg, Triangeln, Södervärn och stannar alldeles intill kyrkan, Orkestergatan 5. Kaffe och kaka kostar 30 kronor. Anmälan till (BJ) senast 12/11.

3 Sid 3... November- aktiviteter fortsättning December- aktiviteter fortsättning TRADITIONELL GÅSMIDDAG TORSDAGEN DEN 19/11 RESTAURANG SALVIA Tre rätters gåsmiddag med alla de klassiska tillbehören för 275,- Vill Du vara med anmäl Dig senast 1/11, Vi har 30 platser. ANMÄLAN SOM ÄR BINDANDE EFTER 10/11 sker till (TL). Betalningen sker på plats direkt till restaurangen. Vi träffas utanför Europaporten, Stadiongatan 25 kl Pubträff på Södervärns Krog S. Förstadsgatan 100 Tisdagen 24/11 kl Vi träffas på puben för att umgås över ett glas öl eller vin och för dom som så vill, äta en bit mat. Vi har reserverat bord från kl Vid en pubträff kan man komma och gå när man vill. Ingen förbokning behövs. De flesta stads- och regionbussarna stannar vid Södervärn. För info kontakta (BJ) December- aktiviteter BUSSRESA TILL TOMTEN Onsdagen 9/12 Samling bakom Malmö Opera kl Vi reser till Sjöbo Tomtemuseum som är Sveriges största i sitt slag. Efter vi har gett våra önskningar till Tomten intar vi en härlig lunch på Sjöbo Gästis. Sedan går turen vidare till Skåne Tranås där vi besöker Österlenchoklad. Lite julgotter kan vi köpa med oss hem. Bussen kör vidare till Glemmingebro där vi intar eftermiddagskaffet på Olof Victors Café. Gott bröd finns till försäljning. Pris 390,- vid minst 35 pers. Anmälan senast 25/11 till (KL). Beloppet inbetalas till vårt PG senast 1/12. Brandkårens Julgala på Malmö Arena Lördagen 19/12 kl Medverkande: Helen Sjöholm, Fredrik Lycke, Nils Olson, Åsa Fång samt Malmö Brandkårs Orkester. Anmälan till (BL) senast 6/11. Pris 360 kr betalas in på vårt PG senast 6/11 Biljetter hämtas på Tuppen 7/12 kl Mannen som tämjde Nitroglycerinet Fredagen 4/12 kl Januari aktiviteter Sten Ullerud håller föredrag och visar bilder om Alfred Nobels liv och uppfinningar. Ni kommer bl.a. att följa Alfred och hans familj under tiden i Sverige och Ryssland, samt en inblick i Alfreds största uppfinning Dynamiten. Även Nobelpristagare och den moderna Nobelfesten kommer att finnas med. SPF lokalen Balzarsgatan 1 Anmälan till (TL). Kaffe och kaka 30. Besök vår hemsida, där framgår om det händer något extra mellan programutskicken. Malmö Live Malmös nya stolthet! Tisdagen den 12/1 2016, kl Vi får en guidad visning med bland annat konsertsalen, konferensanläggningen, restauraner, barer, hotell och omkringliggande område. Kostnad, 100 kr, betalas, efter att din anmälan har bekräftats, på vårt PG. Max 30 deltagare. Anmälan till (BG) gärna med mail.

4 Sid 4... Januari - aktiviteter fortsättning Januari - aktiviteter fortsättning Tjong i kabyssen lördagen 30/1 kl på kvartersteatern vid Augustenborgsgatan 10 Guidad visning på Akvariet, Malmö Museer Onsdagen 13/1 kl Museets Akvarium invigdes Det har nu byggts om helt och hållet och är dubbelt så stort som tidigare. Här visas en mångfald av djur och miljöer allt från korallrev till tropisk regnskog och svensk insjö. Sammanlagt finns här 60 terrarier och akvarier. Visningen tar cirka en timma. Kostnad 20 kr betalas på plats. Anmälan till (BL) senast 7/1. (30 personer) Visningen börjar kl Samling vid ingången till museet kl En revybetonad "Cocktail" med många skakningar i "Leendets glada land" och med Topp-Pigga sketcher och underbar sång beledsagad av vår fullkomligt eminenta enmansorkester i vårt eget lilla drivhus. En melodisk komisk kavalkad för de unga som blivit lite äldre Fri entré. Kaffe och kaka i pausen 40 kr. Buss 1 el 35 till hpl Sofielund. Max 15 pers. Bindande anmälan till (PL) senast 20/12. Gärna mail. Februari - aktiviteter VIN, OST OCH HÄRLIG MUSIK Torsdagen den 21/1 kl Sten Stjernqvist kommer att framföra en musikcocktail med bl. a kära sånger av Östen Warnerbring, Frank Sinatra och Elvis Presley. Sten har hållit i Allsångskvällar i Kajutan Limhamn samt Granbackekvällarna i Arlöv. Under tiden avnjuter vi ost, vin, kex, mm SPF lokalen vid Rundeln, Baltzarsgatan 1 Kostnad 110:-/pers. Inbet tll vårt PG. senast 11/1. Anmälan till TL senast 8/1. Studiebesök på Malmö stadsarkiv Tisdagen 16/2 kl Malmö stadsarkiv är hela stadens arkiv. Här finns arkiv från stadens förvaltning och från statliga myndigheter med verksamhet i Malmö men också stora samlingar av privat-, släktförenings- och företagsarkiv. Här förvaras handlingar från myndigheter och enskilda personer från medeltiden och framåt. Vår guide visar oss lokaliteter och berättar. Vi träffas kl utanför entrén Bergsgatan 20 (f d Arbetet). Bindande anmälan till (PL) senast 5/2. Gärna mail. Pubträff på Södervärns Krog S. Förstadsgatan 100 Tisdagen 26/1 kl Vi träffas på puben för att umgås över ett glas öl eller vin och för dom som så vill, äta en bit mat. Vi har reserverat bord från kl Vid en pubträff kan man komma och gå när man vill. Ingen förbokning behövs. De flesta stads- och regionbussarna stannar vid Södervärn. För info kontakta (BJ) Pubträff på Södervärns Krog S. Förstadsgatan 100 Tisdagen 23/2 kl Vi träffas på puben för att umgås över ett glas öl eller vin och för dom som så vill, äta en bit mat. Vi har reserverat bord från kl Vid en pubträff kan man komma och gå när man vill. Ingen förbokning behövs. De flesta stads- och regionbussarna stannar vid Södervärn. För info kontakta (BJ)

5 Sid 5... Februari- aktiviteter fortsättning Återkommande aktiviteter Världens äldsta ångisbrytare S/S Bore. Vi går ombord för en guidning som tar drygt en timme. Därefter äter vi lunch ombord. Bore ligger i Inre hamnen framför Högskolan. Oöm klädsel rekommenderas. Branta lejdare. Buss nr 3 och 5 stannar vid Orkanen. Vi samlas vid Bore den 23/2 kl Kostnad 250 kr för guidning och lunch, vilket betalas till vårt PG senast 10/2. Märk talongen Bore. Obs: Begränsat antal. Anmälan till (LH) senast 6/2, gärna per mail. Kommande aktiviteter Bowling ENTRÉ/ VÄRNHEM, 3:e vån. Vi spelar varje tisdag, start kl Vi håller på tom den 15/12 och börjar igen 12/ En bana för 2-3 pers. kostar 100 kr/tim inkl. klot och skor. Fri parkering 2 tim i Entrés garage. Ingen föranmälan. Info Kerstin Stavgång eller promenad på Ribersborgsstranden. Onsdagar kl , samling brygga 3 - buss 7 hpl T-bryggan. (P-platsen) Vi slutar den 9/12 och börjar igen 20/ och håller på till 18/ Info Ulla-Britt Bersveden eller Catarina Johnsson Ingen föranmälan. Frukostbesök kl på Ingelsta Kalkon i Malmö med avsmakning av deras produkter. Vi får en riklig frukost med mängder av Ingelsta Kalkons olika produkter, samt Information och demonstration av det breda sortimentet. OBS. Datum och anmälan till (BG) kommer i Program Boule torsdagar kl Pildammsparken, banan ligger utmed Carl Gustavs väg. Klot medtages. Ingen föranmälan. Vi spelar så länge vädret tillåter. Återstart till våren den 7/ Vi som håller i Boulen är: Ulla Nordin tel Tommy Nilsson tel Islandsresan 15/5 19 / OBS Tidigare anmälan på grund av stort intresse. Se program 2! Om du inte var på informationsträffen 14/9 och vill ha information om resan kontaktar du Björn, mail eller tel. Jag sänder gärna det pro gram som delades ut vid informationen. Bindande anmälan till (BG) från och med tisdagen den 1/12 kl.10.00! Vi kan inte ta emot tidigare anmälningar Canasta på Tuppen Onsdagar kl till ca Vi slutar den 16/12 och börjar igen 13/ Nya spelare är välkomna och anmäler sig till Gruppledarna Gertzy Nilsson tel eller Anne Juhlin tel Vill du spela biljard på Tuppen? Både damer och herrar är välkomna antingen du är nybörjare eller har spelat tidigare. Kontakta Bo Sjöström tel för mer information. Mail: bo.sjostrom@comhem.se

6 Sid 6... Anslagstavlan Årsmöte Aktiva Seniorer i Malmö Vi kommer att ha vårt årsmöte fredagen 18/3. Plats: S:t Mikaels kyrka Mikaelisalen Lindeborg. I nästa programblad nr 1 som utkommer i mitten av februari 2016 kommer mer detaljerad information. Bokcirkel Tycker du att det är roligt att läsa böcker och diskutera innehållet med andra. Första gången bestämmer vi vilken bok vi ska läsa och när vi ska träffas för att prata om boken. Kontakta (BB). Anslagstavlan fortsättning Grillning Ribersborg Den 10 juli, kanske den blåsigaste dagen i sommar var det ca 25 personer som trotsade blåsten för en gemensam grillning på Ribban. Vi fick flytta ut samlingen ut mot gångbanan för att få lite lä. Deltagarna fick delta in en 3-kamp bestående av kast med hästsko, kasta ner kungen och trädgårdsyatzy, med tanke på blåsten så gjorde de en bra tävling. Vi som stod som ansvariga tackar alla som trotsade vädergudarna. Sainy med medhjälpare Medlemsförsäkring Som medlem är du olycksfallsförsäkrad i Folksam under tid då du är verksam i Aktiva Seniorers verksamhet. Vid skada kontakta närmaste Folksamkontor och hänvisa till Aktiva Seniorers försäkring nr K Du har också möjlighet att privat teckna ytterligare en gruppolycksfallsförsäkring, Olycksfall 60+, som gäller heltid. Läs mer om denna på Folksams hemsida. Kom igång med din dator, surfplatta och telefon - prova på två gånger utan kostnad. Till SeniorNets internetcaféer (Tuppen, Södertorp, Bellevue Park, Öresundsgården, Kirseberg, Lekatten och Lindgården) kan du ta med din dator, surfplatta och telefon. Är du nybörjare får du hjälp komma igång från starten. Har du kommit en bit på vägen finns ett stort utbud av fortsättningskurser. Vill du bli medlem i SeniorNet och gå en grundkurs i data kontakta Dan Östergaard, tel: eller besök vår hemsida Du kan också följa oss på Facebook Kostnad för medlemskap 250 kr/år. Gör slag i saken och gå en datakurs! Seniorrabatt med SJ Prio. Du som har fyllt 65 år* får 10 % i medlemsrabatt på dina resor med SJ. Erbjudandet gäller tills vidare dock längst till och med 31 maj Medlemskapet i SJ Prio är kostnadsfritt. Uppge kampanjkod SENIOR10 vid beställning av resa. *Eller har pensionärsintyg eller intyg för sjuk-, aktivitetsoch handikappsersättning. Saknar du något eller vill föreslå någon aktivitet kontakta någon i styrelsen. Kanske kan du tänka dig att själv leda en aktivitet?

7 Sid 7... Anslagstavlan fortsättning Är du intresserad av att engagera dig...? Vi söker aktiva seniorer till vår styrelse och programresursgrupp Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med dig som skulle kunna tänka dig att vara medlem i vår styrelse eller hjälpa till med planeringsarbete i samband med aktiviteter. Du kommer att arbeta med ett härligt gäng glada och trevliga aktiva seniorer. Hör gärna av dig till; Gunhild Karlsson , Jan Sebrén Bo Sjöström , så får du mer information. Bilder från våra aktiviteter Båttur på Rönne å med Turistbåten Laxen 24/6 Foto: Sten Ullerud Stavgång vid Ribersborgsstranden Foto: Britt-Marie Eriksson Dejelige Danmark 18/9 guide Gunnel Karlsson Foto: Björn Gustafsson Skicka gärna in bilder på våra aktiviteter till (PL).

8 Sid 8 STYRELSEN FÖR AKTIVA SENIORER I MALMÖ Styrelse vald vid årsmötet 27/ Bakre raden: Främre raden: Per Landgren, ordförande (PL) per.landgren@post.utfors.se Birgitta Björk, vice ordförande (BB) birgittabjork.privat@gmail.com Lars Hammarström, sekreterare (LH) dede@telia.com Karin Larsson, kassör (KL) karine.la@telia.com Lena Hörnstedt Persson, medlemsansvarig (LHP) lena.hrnstedt@telia.com Therese Lindeberg, ledamot (TL) thlindeberg@hotmail.com Birgitta Levin, ledamot (BL) birgitta.levin@telia.com Björn Gustafsson, ledamot (BG) bjorngustafsson10@gmail.com Christine Rosenqvist, ledamot (CR) christinerosenqvist@gmail.com Bengt Jonsson, ledamot (BJ) bengtjonsson9@gmail.com Regler vid anmälan Lars Hammarström och Bengt Jonsson Lena Hörnstedt Persson, Karin Larsson, Per Landgren, Birgitta Levin, Birgitta Björk, Christine Rosenquist, Björn Gustafsson och Therese Lindeberg Anmälan om deltagande görs till ansvarig aktivitetsledare. Anmälan till kurser, resor eller aktiviteter som anordnas av föreningen är bindande. Avgiften som representerar resans eller aktivitetens kostnad insättes på vårt plusgiro eller bankgirokonto senast angiven betalningsdag. Vid avanmälan efter angiven betalningsdag återbetalas ej avgiften om ingen ersättare kan anskaffas Vid resor när vi anlitar extern researrangör gäller dennes resevillkor. Oförutsedda händelser kan inträffa varför du rekommenderas att se över ditt försäkringsskydd avseende reseförsäkring och avbeställningsskydd. Medlemsavgiften är 100 kronor. Vill Du bli medlem betala in 100 kr på vårt plusgiro resp bankgiro så sänder vi program. OBS! GLÖM INTE ATT SKRIVA AVSÄNDARE OCH PERSONNR PÅ AVIN! Vår adress: Aktiva Seniorer, c/o Tuppen, Tessins väg 10C, Malmö reg@aktivaseniorermalmo.se Hemsida: Webmaster Rune Tenfalk, Aktiva Seniorer i Sverige: Förbundsordförande: Birgitta Berglund, Sundsvall Hemsida: Tuppen, jour: Måndagar 9/11, 14/12, 11/1, 8/2, kl Du träffar en medlem i styrelsen Nästa program kommer ut i mitten av februari 2016 Foto: Anders Lundberg

VÅR/SOMMARPROGRAM. På gång är diskussion om visning av videofilmer för våra medlemmar på Tuppen. Mer om detta kommer längre fram.

VÅR/SOMMARPROGRAM. På gång är diskussion om visning av videofilmer för våra medlemmar på Tuppen. Mer om detta kommer längre fram. VÅR/SOMMARPROGRAM Nr 1 2016 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Nytt år. Äntligen är väl vintern över och den var som vanligt tämligen varm och nästan snöfri. Våren är snart på gång och

Läs mer

SOMMAR/HÖSTPROGRAM. Nr 2 2015. Ordföranden har ordet

SOMMAR/HÖSTPROGRAM. Nr 2 2015. Ordföranden har ordet SOMMAR/HÖSTPROGRAM Nr 2 2015 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Våren har verkligen varit kall och regnig. Solen har lyst med sin frånvaro och vi får hoppas att vi nu kan se fram emot

Läs mer

HÖST/VINTERPROGRAM. Våra aktiviteter under sommaren har varit välbesökta och grillkvällen på Ribersborg samlade hela 40 personer.

HÖST/VINTERPROGRAM. Våra aktiviteter under sommaren har varit välbesökta och grillkvällen på Ribersborg samlade hela 40 personer. HÖST/VINTERPROGRAM Nr 3 2014 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Tänk, vilken varm och skön sommar vi haft, det har till och med varit så att man nästan fått värmeslag. Ordspråket efter

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

HÖST/VINTERPROGRAM. Vilket fint väder vi har haft i sommar och det tycks fortsätta nu när hösten nalkas med stormsteg

HÖST/VINTERPROGRAM. Vilket fint väder vi har haft i sommar och det tycks fortsätta nu när hösten nalkas med stormsteg HÖST/VINTERPROGRAM Nr 3 2016 Ordföranden har ordet Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! Vilket fint väder vi har haft i sommar och det tycks fortsätta nu när hösten nalkas med stormsteg Ett nytt program med

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

HÖST/VINTERPROGRAM. Höstfesten på restaurang Annebergsgården fick tyvärr ställas in på grund av för få anmälda.

HÖST/VINTERPROGRAM. Höstfesten på restaurang Annebergsgården fick tyvärr ställas in på grund av för få anmälda. HÖST/VINTERPROGRAM Nr 3 2017 Ordföranden har ordet Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! Sommaren var en typisk svensk sommar.och vi får se fram emot en bättre höst Höstfesten på restaurang Annebergsgården

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

VÅR/SOMMARPROGRAM. Jag och hela styrelsen önskar er alla ett fint 2015 och att vi ses på några av våra aktiviteter under vinter- och vårsäsongen.

VÅR/SOMMARPROGRAM. Jag och hela styrelsen önskar er alla ett fint 2015 och att vi ses på några av våra aktiviteter under vinter- och vårsäsongen. VÅR/SOMMARPROGRAM Nr 1 2015 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Så har nu 2015 kommit, tänk det var ju inte länge sedan, man var orolig över hur det skulle gå med all vår elektronik vid

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Sunnergrens AB tel 0431-75269 Lindåsa Gård fax 0431-75268 26942 Båstad E-mail:allan.sunnergren@lindasagard.se Bankgiro 558-1475. Bornholms 2-dagars

Sunnergrens AB tel 0431-75269 Lindåsa Gård fax 0431-75268 26942 Båstad E-mail:allan.sunnergren@lindasagard.se Bankgiro 558-1475. Bornholms 2-dagars Sunnergrens AB tel 0431-75269 Lindåsa Gård fax 0431-75268 26942 Båstad E-mail:allan.sunnergren@lindasagard.se Bankgiro 558-1475 Bornholms 2-dagars 29-31 oktober 2010 3 alternativ att välja: A. Bussresa

Läs mer

SOMMAR/HÖSTPROGRAM. Nr 2 2014. Ordföranden har ordet. Sten Ullerud

SOMMAR/HÖSTPROGRAM. Nr 2 2014. Ordföranden har ordet. Sten Ullerud SOMMAR/HÖSTPROGRAM Nr 2 2014 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Tänk att sommaren kom redan i slutet på april. Jag kan inte minnas att rapsfälten stått gula så här tidigt som i år. Det

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

VÅR/SOMMARPROGRAM. Nr Ordföranden har ordet. Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer!

VÅR/SOMMARPROGRAM. Nr Ordföranden har ordet. Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! VÅR/SOMMARPROGRAM Nr 1 2017 Ordföranden har ordet Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! Nytt år..våren är snart på gång och den ser vi säkert alla framemot. Det nya programmet är fullt av intressanta aktiviteter

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 Enligt tidigare utskick: Fredagen den 25 januari kl. 19.00 Opera på bio i Skoghalls Folkets Hus, gå två betala för en (240 kr) Anmälan till Ingvar Johansson tel. 073

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016. januari, februari, mars

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016. januari, februari, mars SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016 januari, februari, mars Från kol till kruka 13/1 Kullahistorikern Torbjörn Gerward kåserar om Bruket - området kring Höganäsbolaget och Höganäs Outlet. När: Onsdag

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015. september, oktober, november, december

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015. september, oktober, november, december SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015 september, oktober, november, december Utflykt till Pumphuset och Citadellet i Landskrona 2/9 Färden går med buss till Landskrona och Pumphuset. Där ser vi skulpturkonst

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

VÅR/SOMMARPROGRAM. Minigolf turen är tillbaka. Det gläder oss att Alan Leach tar upp denna trevliga aktivitet igen.

VÅR/SOMMARPROGRAM. Minigolf turen är tillbaka. Det gläder oss att Alan Leach tar upp denna trevliga aktivitet igen. VÅR/SOMMARPROGRAM Nr 1 2014 Ordföranden har ordet Hej alla ak va, Ak va Seniorer! Så är vi inne i ett nytt år igen, med nya möjligheter och utmaningar. Jag hoppas ni alla haft en lång och fin jul- och

Läs mer

Bornholms 2-dagars. 25-27 oktober 2013. Sunnergrens AB mobil 0708-629802. Alternativ A: BUSSRESA

Bornholms 2-dagars. 25-27 oktober 2013. Sunnergrens AB mobil 0708-629802. Alternativ A: BUSSRESA Sunnergrens AB mobil 0708-629802 Karstorpsvägen 164 tel 0431-75268 26942 Båstad E-mail:allan.sunnergren@lindasagard.se Bankgiro 558-1475 Bankkonto 6730-275646122 Du inbjudes till den 23:e resan till Bornholms

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD september, oktober, november 2014 Utflykt till Fredriksdal Fredriksdal är mycket på samma gång: vidsträckt park, friluftsmuseum, teaterscen,

Läs mer

Programblad Hösten 2015

Programblad Hösten 2015 Programblad Hösten 2015 INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET ENSKEDE - ÅRSTA Ordföranden har ordet Hej igen och välkomna åter. Nu är det dags för höstens aktiviteter. Vår duktiga programkommitté: Ingrid,

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Vi hälsar Er hjärtligt Välkomna till Göteborg den 14-15 mars för att delta i Postmästerskap i Bowling. Vi kommer att spela på Strike & Co i Gamlestan.

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid Program Högalid Våren 2014 Välkommen till en ny säsong med Ciao Ciao är en italiensk restaurang som öppnade sina dörrar i hjärtat av Hornsgatan februari 2013. Det blev snabbt en mycket populär restaurang.

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum SPF Seniorerna Rosenkälla - Endagsresa Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum Tisdag den 31 mars 2015 En endagsresa till - Artipelag - den nya privata konsthallen vid Baggensfjärden, på Värmdö, som invigdes

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Nu rullar vi igång igen, Styrelsen vill hälsa er välkomna till höstens aktiviteter. Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar trots torka och värme. Höstens

Läs mer

Program för våra månadsmöten

Program för våra månadsmöten Program våren 2018 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats Bjurslättsskolan)

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI Hej. Önskar alla god fortsättning på det nya året. Nu är snart alla aktiviter i full gång igen. Lite nya

Läs mer

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11.

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11. PROGRAM VÅREN 2018 Välkomna till våra månadsmöten i Billdals kyrka och övriga aktiviteter. Under våren har vi ett späckat program med föredrag, underhållning, studieresor och mycket annat. 1 INNEHÅLL Föreningsuppgifter

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2012

Fritidsnytt. Nr 1/2012 Fritidsnytt Nr 1/2012 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2019 Väggmålning Spånkullen 11, Ewa Leyman SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt

Läs mer

Vattengympa start 26 januari! Anmälan kommer ut i början på januari och den blir i varmvattenbassängen på Ekbacka som vanligt.

Vattengympa start 26 januari! Anmälan kommer ut i början på januari och den blir i varmvattenbassängen på Ekbacka som vanligt. Trikumo program 2011 Personalklubben Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

VÅR/SOMMARPROGRAM. Nr Ordföranden har ordet. Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer!

VÅR/SOMMARPROGRAM. Nr Ordföranden har ordet. Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! VÅR/SOMMARPROGRAM Nr 1 2018 Ordföranden har ordet Hej alla aktiva, Aktiva Seniorer! Nytt år. men var blev vintern av..? Det har varit grått, trist och snöfritt. Våren är snart på gång och den ser vi verkligen

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Kassör Christina Dahlqvist

Ordförande Magnus Brattström Kassör Christina Dahlqvist Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Christina Dahlqvist 070-692 15 46 christina.dahlqvist@bredband.net

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden SPF Seniorerna Grangärdebygden VÅREN 2018 Priser och praktisk information Måndagscafé 20 kr. Månadsträff 40 kr Alltid inkl. fika. Bjud gärna med en gäst Måndagscafé Varannan måndag, 15.00 SPF-lokalen,

Läs mer

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september Klassiska kompositörer i jazzigt framförande 6 april Staffan Jonasson berättar och låter oss lyssna till Klassiska kompositörer i jazzigt framförande.

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat Träff 2014-07-12 kommer vi att arrangera en träff för medlemmar i alla nordiska klubbar i Marstrand. Marstrand är omskrivet ända sedan 1200-talet

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00. Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00

Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00. Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00 Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00 Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00 Stavgång har flyttat tillbaks till lördagar kl 11:15 13:00 Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen,

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

Aktiva Seniorer Gislaved

Aktiva Seniorer Gislaved Aktiva Seniorer Gislaved Höstprogram 2015 Vi är glada att kunna presentera ett omväxlande och spännande program för hösten 2015. Hoppas att ni alla skall kunna hitta något som passar er smakinriktning.

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 FORENINGEN VOX MOZART REQUIEM Välkommen till Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 med avslutande konsert i Stora Tuna kyrka i Borlänge den 17 november kl. 18.00 2 Sångarvänner!

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

Postmästerskapen i GOLF 2007

Postmästerskapen i GOLF 2007 På uppdrag av Postens Idrottsförbund Inbjuder Postens IF, Halmstad till Postmästerskapen i GOLF 2007 Tävlingsdatum: Fredag lördag 5 6 oktober 2007 Bana: Halmstad GK Norra och Södra banor Tävlingsform:

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer