Helt enkelt effektiv.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Helt enkelt effektiv."

Transkript

1 Helt enkelt effektiv. 900-sängen Enhancing Outcomes for Patients and Their Caregivers.TM

2 Måste avancerade egenskaper vara komplicerade? Vi anser inte det.

3 Enkel vård. 900-sängen är byggd för att erbjuda maximal enkelhet. Varje egenskap är särskilt utformad med användning och säkerhet för både patient och vårdgivare i fokus. Intuitiv Effektiv Sängreglage med intuitiva symboler gör det enkelt att använda sängens funktioner. De användarvänliga funktionerna förenklar dina dagliga vårduppgifter medan de samtidigt ökar patientens autonomi och komfort. Detta innebär att du kan spendera mindre tid på att manövrera sängen och mer tid på att vårda patienten. Ergonomisk Som din vårdpartner hjälper 900-sängen dig att optimera användningen av din säng för bättre och mer effektiv vård. Övervakning av användningen av sängpositionsfunktionerna (EasyChairTM, Uppstigningsposition, Trendelenburg / Reverse Trendelenburg, Plant läge) hjälper dig att fastlägga vilken utbildning din personal behöver. Nödvändiga men repetitiva procedurer kan klaras av i ett enda steg. Genom vårt nära samarbete med vårdgivare har vi studerat hur vårdpersonal arbetar runt sängen och därefter placerat Point-of-Care TM-reglagen där vårdarna befinner sig oftast - precis bredvid patienten. I vår strävan att främja arbetsergonomin och eftersom vårdarna måste höja och sänka grindarna upp till 16 gånger om dagen*, har vi placerat grindlåset i vårdgivarens arbetshöjd. Detta minskar behovet av att böja sig, sträcka sig eller förflytta sig runt sängen. Sängförlängning i ett steg Uppstigningsposition med en knapp EasyChairTM med en knapp Plant läge med en knapp * research

4

5 Lätt att mobilisera. Att kunna förflytta patienter utan att äventyra säkerheten är viktigt för att främja patientens tillfrisknande. 900-sängen har funktioner som hjälper din patient genom de olika mobilitetsstegen - från att sitta upp till att stå och stiga upp ur sängen. Safe Backs - skapa en säker arbetsmiljö Effektiv rehabilitering, att öka patientens oberoende och att minska ansträngningen för vårdgivare går hand i hand. 900-sängen är utformad att underlätta säker och effektiv patientförflyttning. Line-of-siteTM vinkelindikatorn hjälper dig att placera patienten i önskad position. Ett tryck på EasyChairTM-knappen och du kan mobilisera patienten till sittande läge. Dessutom kan du återföra patienten till ett plant och lågt läge precis lika lätt och säkert, med ett enda reglage. Den ergonomiska utformningen låter patienten delta i mobiliseringen - som repositionering i sängen och vända sig på sidan - och främjar därmed autonomi och rehabilitering.

6 Lätt att mobilisera. No Falls - skapa en miljö utan fallskador De ergonomiska funktionerna som du hittar på 900-sängen är utformade för att erbjuda en säker och effektiv patientmobilisering. Ett tryck på reglaget är allt som behövs för att positionera 900-sängen för säker patientuppstigning. De nedfällbara uppstigningshandtagen utgör ett värdefullt hjälpmedel för vårdgivaren. De kan höjas med en enda rörelse och säkras för att ge patienten ett stadigt stöd under uppstigning ur sängen. Safe Skin skapa en miljö utan trycksår Att förebygga och behandla trycksår och hudskador kräver en kombination av arbetsmetoder och utrustning, i vilket lutningsvinklar och val av madrass är viktiga nycklar till framgång. Synkroniserade sängrörelser Synkroniserade sängrörelser säkerställer optimal komfort och ställning för patienten och minimal bukkompression, skjuv och friktion.

7 Intelligent Auto ContourTM Funktionen intelligent Auto ContourTM hindrar inte bara patienten från att glida ned mot sängens fotände när ryggstödet höjs, utan låter både dig och din patient enkelt reglera vinkeln mellan ryggstödet och lårstödet för maximal komfort. När den kombineras med Hill-Roms breda utbud av antidecubitusmadrasser, kan 900- sängen bidra till att minska risken för trycksår.

8

9 Lätt att skapa en säker miljö Då antalet patienter med mobilitetsproblem fortsätter att stiga - och med det en större risk för fallskador - hjälper dig att skydda dina patienter mot skador genom att göra sängomgivningen så säker som möjligt. Reducera risken för patientfall Reducera risken för patienten ska klämmas Reducera risken för infektion Intelligent nattlampa Med en enda blick kan vårdaren se om sängen är i det säkraste läget för sömn - även utanför patientens rum. Nattlampan lyser grönt när sängen är i den lägsta positionen. Den lyser även upp det omgivande golvutrymmet vid den punkt där patienten stiger upp ur sängen för att vägleda dem i ett mörkt eller dåligt upplyst rum och hindra dem från att snubbla över eventuella hinder. Om sängen höjs upp från det lägsta läget lyser nattlampan orange. En lampa på kontrollpanelen varnar även vårdgivaren. Säkra reglage Vi strävar efter maximal kompatibilitet mellan säng, madrass, grindar och tillbehör. Den öppna designen underlättar rengöring och desinfektion. Jämna ytor och avtagbara paneler underlättar kem- eller ångtvätt och dekontaminering. Grindarnas dubbla spärrsystem är utformade för att förhindra oavsiktlig sänkning av grindarna. En justerbar madrasshållare anpassar sig automatiskt till madrassens bredd för att minska risken för att patienten kläms mellan madrassen och grinden. Den tillåter även användning av många olika slags madrasser.

10 Helt enkelt tillförlitlig. -kvalitet 900-sängens nya höjdjusteringssystem är robust och tillförlitligt. Två fästpunkter på ramen och två på liggytan fördelar belastningen jämnt över liggytan för optimal stabilitet. Datorstödd simulering av spänningen på lyftarmarna bidrog till att fastställa optimal utformning och rätt material för dessa viktiga komponenter. Med denna utformning är sängen fullständigt säker även efter ett 880 kg belastningstest. Testad till -standarder EN (2010)-krav Jämförelse av testprotokoll för 900-säng Totalt antal belastningstester Total belastning (kg) 900-sängen har testats väl över de normativa kraven i Hill-Roms certifierade testlaboratorium. Allt för att säkerställa en högst pålitlig produkt under hela dess livslängd. Totalt applicerades en belastning på över 14 miljoner kg* på sängen, vilket är över 6 gånger mer än vad som krävs av EN (2010)-standarden. *Totalbelastning är viktbelastningen multiplicerad med antalet cykler definierat i varje provprotokoll. Sängreglagen har undergått omfattande kvalitetsverifikation, inklusive spray-, användnings- och fallprov.

11 Utformad för effektiv service 900-sängens enkla utformning i kombination med Hill-Roms omfattande serviceresurser säkerställer att ditt sjukhus uppnår maximal avkastning på er investering. Vi har lagt särskild uppmärksamhet på att säkerställa säker och enkel åtkomst de vanligaste komponenterna som behöver service. Endast fem verktyg behövs för samtliga underhållsprocedurer. Care Monitor gör användaren uppmärksam på behovet för rutinunderhållskontroll, vilket säkerställer att sängen alltid är säker för patienter och vårdgivare och att den arbetar optimalt. Detta verktyg är också utformat för att ge en klar bild över hur sängen används och på så sätt säkerställa effektivare produktförvaltning. Med vårt patenterade system kan hjulen tas av och sättas tillbaka horisontellt från sidan av sängen för enklare och snabbare rengöring eller byte. -tjänster har en rad tjänsteerbjudanden som speciellt utformats för att uppfylla behoven hos alla hälsovårdsenheter. Med Parts Online kan man se och beställa reservdelar dygnet runt. Kunder kan också ladda hem bruksanvisningar och servicehandböcker för sina produkter.

12 Dok. nr. 5SV Design: Motiverade av våra kunders behov Sedan det grundades 1929 har Hill-Roms målsättning varit att erbjuda innovativa, högkvalitativa, heltäckande produkter, tjänster och rådgivning som kan bidra till säkrare och effektivare vårdmiljöer. Redo vid din sida Representerat av personer i mer än 80 länder är en global hälsovårdspartner med stark lokal etablering. Inspirerade av dina dagliga utmaningar Hill-Roms program Progressive MobilityTM var först på marknaden med att erbjuda rörelsefrihet genom patientens hela vårdcykel. Safe SkinTM, No FallsTM, Clear LungsTM och Safe Backs beskriver fyra viktiga fokusområden för att erbjuda klinisk expertis och innovativa tekniker som ger ett bättre liv för patienter och deras vårdgivare. Täcker aktivt hela vårdperioden Hill-Roms lösningar är utformade för många olika behov vid uppvakning, förlossning, vård av tunga brukare, akut- och intensivvård, långtidsvård och hemsjukvård. Hill-Rom är ett varumärke eller registrerat varumärke som tillhör Hill-Rom Services, Inc. Auto Contour, Point-of-Care Controls, No Falls, Safe Skin, Safe Backs, EasyChair och Line-of-Site är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Hill-Rom Services, Inc. Enhancing Outcomes for Patients and Their Caregivers.TM France (0) United Kingdom (0) Deutschland (0) Nederland (0) Italia (0) Suisse/Schweiz (0) (deutschsprachig) (0) Österreich (0) Ireland (0) Iberia (0) Nordic Countries (0) Export...Contact your local distributor or contact your Area Manager via website or call förbehåller sig rätten att, utan föregående meddelande, göra ändringar i design, specifikationer och modeller. Den enda garanti som ger är den uttryckliga, skriftliga garantin som erbjuds vid försäljning eller hyra av deras produkter Hill-Rom SARL, ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLES

Nästa generations antidecubitusbehandling med I-mmersion Therapy

Nästa generations antidecubitusbehandling med I-mmersion Therapy Nästa generations antidecubitusbehandling med I-mmersion Therapy ClinActiv ClinActiv MCM Antidecubitus madrassersättningssystem ClinActiv skyddar brukarens hud Tryck = Vikt Yta Att välja rätt underlag

Läs mer

Den nya generationen mobillyftar.

Den nya generationen mobillyftar. Den nya generationen mobillyftar. LikoTM VikingTM Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Låt behoven styra ditt val. Sedan flera år har vår unika lyftfamilj LikoTM VikingTM satt standarden för

Läs mer

Affinity 4 förlossningssäng

Affinity 4 förlossningssäng Affinity 4 förlossningssäng Den lättanvända och säkra förlossningssängen. Produkter Den enda förlossningssängen ni behöver : Affinity 4 Förlossningssängen Affinity 4 ger en inbjudande och kliniskt effektiv

Läs mer

Affinity Four Förlossningssäng Säkerhet vid förlossningen

Affinity Four Förlossningssäng Säkerhet vid förlossningen Affinity Four Förlossningssäng Säkerhet vid förlossningen Den perfekta kombinationen av säkerhet och enkelhet Vid värkarbete och förlossning räknas varje sekund. Snabba och enkla insatser krävs av vårdpersonalen,

Läs mer

OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN

OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN PRODUKTSPECIFIKATION Utrymmeskrav Produktinformation 3000 mm Rekommenderad max. belastning Vägningskapacitet Vikt Vikt med våg Totallängd Lägsta lyfthöjd Högsta lyfthöjd 200

Läs mer

Sjukhussäng. Lätt och smidig

Sjukhussäng. Lätt och smidig Sjukhussäng Lätt och smidig Ekonomiskt alternativ Adatto sjukhussäng är ekonomiskt sett ett bra alternativ. Sängen kan levereras med många olika konfigurationer. Tillbehören till Merivaaras Futura Plus-säng

Läs mer

Lyckad kombination. Mini-ACP 10000 1099 Batteri 10000 1091

Lyckad kombination. Mini-ACP 10000 1099 Batteri 10000 1091 Sjukhussäng Leggero sjukhussäng är en lyckad kombination av Merivaaras nya sängmodeller och det traditionella utseende och funktion som finns på HCH-sängen. Resultatet är en säng med ypperlig patientkomfort

Läs mer

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER

SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING. Sätter NYA STANDARDER 1 SEDEO SITSAR OCH POSITIONERING Sätter NYA STANDARDER 2 3 Nya Sedeo... Vi tror att ergonomiska sittsystem är grunden till en optimal mobilitetslösning. En bra sittställning är naturligtvis väldigt personlig.

Läs mer

Hill-Rom 900-sängen Helt enkelt funktionell

Hill-Rom 900-sängen Helt enkelt funktionell Hill-Rom 900-sängen Helt enkelt funktionell Pålitlighet I över 85 år har Hill-Rom 900-sängen tillhandahållit en mängd tekniska lösningar som hjälper vårdgivare att ge patienterna högkvalitativ vård. Hill-Rom

Läs mer

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD Sjukhussäng Enkelhet och komfort PATIENT WARD Nya Adatto, en sjukhussäng för enkel och bekväm omvårdnad Merivaaras nya Adatto är en kostnadseffektiv och hållbar sjukhussäng, som är bekväm för både patienterna

Läs mer

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar EVO Optimerad design för säkra förflyttningar SLOW R SMARTLOCK EVO En evolution inom mobila golvlyftar EVO har designats för att erbjuda nya valmöjligheter baserat på ny teknologi. EVO ger användaren maximal

Läs mer

presenterar den nya with people in mind

presenterar den nya with people in mind presenterar den nya carevo duschvagnen with people in mind Min värdighet När jag fick en stroke för nästan tre år sedan förlorade jag all rörlighet på bara några månader och nu behöver jag hjälp i allt

Läs mer

Sjukhussäng i nordisk design

Sjukhussäng i nordisk design Anpassad för maskintvätt Sjukhussäng i nordisk design PATIENTSALAR Populära Carena finns nu anpassad för maskintvätt Merivaaras avancerade och populära säng Carena kombinerar alla egenskaper som personal

Läs mer

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind MALIBU Det flexibla systemet för assisterade bad with people in mind 2 Malibu GÖR BADETS FÖRDELAR TILLGÄNGLIGA FÖR VÅRDTAGAREN Tid i badet är väl använd tid. Bad tillhör livets goda - det är en trevlig

Läs mer

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft.

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Därför skapade vi EvaDrive. Kostnaderna för olyckor vid manuella personlyft, framförallt ryggskador, inom vårdsektorn ökar i takt med att antalet patienter

Läs mer

ARON 200-HYD Bruksanvisning

ARON 200-HYD Bruksanvisning Duschvagn ARON 200-HYD Bruksanvisning Rev. 31.05.2013 Säkerhet Läs instruktionerna noga före användning av Aron duschvagn Bruksanvisning Aron duschvagn är utformad för att överföra brukare till och från

Läs mer

LikoGuard Taklyftsmotor Förbättrar säkerheten för patienter och brukare

LikoGuard Taklyftsmotor Förbättrar säkerheten för patienter och brukare LikoGuard Taklyftsmotor Förbättrar säkerheten för patienter och brukare Trycket på vårdinrättningar ökar över hela världen Vårdinrättningar står inför ett ökat tryck på grund av de ökade medicinska behoven

Läs mer

Sjukhussäng. Det ergonomiska alternativet för både patienter och vårdpersonal

Sjukhussäng. Det ergonomiska alternativet för både patienter och vårdpersonal Sjukhussäng Det ergonomiska alternativet för både patienter och vårdpersonal Den moderna sjukhussängen som tillgodoser de mest krävande behov Den revolutionerande sjukhussängen Carena från Merivaara har

Läs mer

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 GLS5 Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 Mobila lyftar GL5 Mobila lyftar är golvbaserade alternativ till Guldmanns takmonterade lyftsystem. Vi har lyssnat pa vara anvandares rad och aterkoppling

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Mångsidig plattform för sjukvårdssängar

Mångsidig plattform för sjukvårdssängar Mångsidig plattform för sjukvårdssängar Designad för värde, valfrihet och säkerhet Fokus på att uppfylla vanligt förekommande kundbehov i alla olika sjukvårdsmiljöer. Standardisering av viktiga komponenter.

Läs mer

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter.

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter. ETT STEG FÖRE Stege som stege? Inte i Telesteps värld. Sedan starten 1996 har vi alltid tänkt lite annorlunda och det har tagit oss till en ledande position på marknaden. Med annorlunda menas att vi har

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Futura Plus. Sjukhussäng

Futura Plus. Sjukhussäng Futura Plus Sjukhussäng Futura Plus När tillförlitlighet och mångsidighet är viktigt Nu och i framtiden Futura Plus är en klassiker som har uppnått utmaningarna att förbättra vårdkvaliteten för både patienter

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan

TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan www.trident.se TRAPPROLLATOR Det perfekta stödet i trappan Minimalistisk, aktiv, skandinavisk design AssiStep hjälper dig som känner dig osäker när du går i trappor hemma eller borta. Äntligen kan jag

Läs mer

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Bruksanvisning Svensk 7SV160188-02 Handy Glidcylinder Lång Handy Glidcylinder Kort Handy Glidcylinder Bred Produktöversikt Artikel Modell Art. nr. Storlek Mått (a

Läs mer

Operationsbord. Modulärt alternativ för allmänkirurgi

Operationsbord. Modulärt alternativ för allmänkirurgi Operationsbord Modulärt alternativ för allmänkirurgi Practico operationsbord Practico är ett mobilt operationsbord i praktisk design och med eldrivna funktioner vilka ger maximal flexibilitet för allmänkirurgi.

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind ALENTI Den bekväma lyfthygienstolen with people in mind 2 Alenti SÄKERHET OCH KOMFORT Alenti är en integrerad del av en säker och bekväm badrutin. Den här lyfthygienstolen från ArjoHuntleigh ger vårdtagaren

Läs mer

och säkra vinkelslipar

och säkra vinkelslipar Effektiva och säkra vinkelslipar Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Gör ditt hus till ett hem med de nya vinkelsliparna från Bosch. De är effektiva och robusta och ger bra hantering

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind SARA PLUS Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel with people in mind SÄKERHET, MOBILITET, TRÄNING ...MÅNGSIDIGHET OCH FÖRDELAR TACK VARE KOMFORTCIRKELN SARA Plus är ett komplement till SARA 3000 och

Läs mer

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG CONCERTO DUSCHVAGN Concerto 3 ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG Fler och fler vårdboenden övergår till duschning för vårdtagarnas personliga hygienrutiner. Concerto erbjuder ett säkert och välbeprövat

Läs mer

Etac Molift RgoSling. SV - Bruksanvisning. RgoSling Ambulating Vest. BM40504 Rev. B

Etac Molift RgoSling. SV - Bruksanvisning. RgoSling Ambulating Vest. BM40504 Rev. B Etac Molift RgoSling SV - Bruksanvisning BM40504 Rev. B 2013-09-04 RgoSling Ambulating Vest M Manual Svenska Innehåll Allmänt...2 Testning och garanti...2 Försiktighetsåtgärder...3 Tillsyn...3 Periodisk

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn.

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn. n-abler Trackball Produktbeskrivning n-abler Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Scrubmaster B120 R Kompakt åkbar kombiskurmaskin

Scrubmaster B120 R Kompakt åkbar kombiskurmaskin Scrubmaster B120 R Kompakt åkbar kombiskurmaskin Bekväm, kraftfull och effektivt för ett renare resultat Säkert och bekvämt arbete: Det ergonomiska och ryggvänliga sätet garanterar att föraren kan arbeta

Läs mer

Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo

Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo Mobila dusch- och toalettstolar med många möjligheter för personer med komplexa behov av hygienlösningar ERGONOMISK DESIGN SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET Ocean Ergo VIP familjen

Läs mer

Ocean. Ergo-familjen. Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI

Ocean. Ergo-familjen. Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI Ocean Ergo-familjen Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI Ocean Ergo-familjen Designen är baserad på användarnas erfarenheter för att öka självständigheten,

Läs mer

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter TEKNISKA SPECIFIKATIONER SINGELSKURMASKINER Beskrivning Enhet PS 333A SD 43-165 SDM 43-180 421AC 510B/510B3 Kabellängd m 10 12,5 12,5 12 12/25 Kapslingsklass/

Läs mer

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position RollOn Svenska Upp på egna ben Precis som förmågan att röra sig varierar, är det också stor skillnad på behovet av hjälpmedel. Liko har alltid funnits nära brukarna, vilket ständigt ger goda idéer till

Läs mer

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you GetinGe AGS / Air Glide SyStem FÖr effektiv HAnterinG AV diskgods Always with you maximal produktivitet minimal BelAStninG Sjukhus med stora operationsavdelningar och ett stort godsflöde av operationsinstrument

Läs mer

imop Lite Mobil rengöring

imop Lite Mobil rengöring imop Lite Mobil rengöring faster cleaner greener safer better Välkommen till revolutionen imop Lite I-mop Lite är lättare än i-mop XL, vilket gör den till den minsta, lättaste maskinen i i-mop-utbudet.

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör RiEye Mk2 Utöver operationsbordets standardutrustning så finns det en mängd tillbehör som är framtagna i nära samarbete med sjukhus och kliniker.

Läs mer

Sjukhussäng LEGGERO. Lätt och smidig

Sjukhussäng LEGGERO. Lätt och smidig Sjukhussäng LEGGERO Lätt och smidig Lyckad kombination Leggero sjukhussäng är en lyckad kombination av Merivaaras nya sängmodeller och det traditionella utseende och funktion som finns på HCH-sängen. Resultatet

Läs mer

OWG Long. Svensk bruksanvisning

OWG Long. Svensk bruksanvisning OWG Long Svensk bruksanvisning Illustrationer Illustration 1 Illustration 2 Illustration 3 Illustration 4 2 Innehåll Rubrik Sida 1. Generellt/Egenskaper... 4 2. Praktisk hantering... 5 3. Hantering/Material/Rengöring...

Läs mer

Bekvämare förlossning

Bekvämare förlossning Förlossningssäng Bekvämare förlossning MÖDRAVÅRD Bekvämare förlossning Det är en överväldigande upplevelse att föda barn och något som föräldrarna kommer att komma ihåg för alltid. Det är dock också en

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING

VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING R VÄRDIG FÖRFLYTTNING AV SÄNGLIGGANDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 VALUE IN CARING R VAD ÄR VENDLET? VENDLET är det ursprungliga,

Läs mer

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG

VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG DUX 8888 VÅR SENASTE OCH MEST AVANCERADE SÄNG Du får ut det bästa av din sömn med DUX 8888, då den är resultatet av över 80 års forskning och utveckling inom sängtillverkning. Den är inte bara tillverkad

Läs mer

Designed for both. Prova så märker du skillnaden.

Designed for both. Prova så märker du skillnaden. Designed for both Designed for both Föreställ dig det enklaste möjliga sättet att flytta en patient. En så bekväm ställning som möjligt för patienten. En rörelsebana som minimerar belastningen på den som

Läs mer

Ocean - Mobila hygienstolar

Ocean - Mobila hygienstolar Ocean 2, Ocean 2 XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean ual Vip, Ocean -Vip Ocean-serien, det rostfria valet! Ocean hygienstolar erbjuder rätt modell för varje behov. Serien har olika modeller av mobila hygienstolar

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

Nya DL-Display Line. Exponeringskylmonter. Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer

Nya DL-Display Line. Exponeringskylmonter. Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Flexibla alternativ ger bättre marknadsföring med ökade försäljningsmöjligheter Display Lines självbetjäningsmodell

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Compella bariatrisk säng. Förbättrar bariatrisk omvårdnad

Compella bariatrisk säng. Förbättrar bariatrisk omvårdnad Compella bariatrisk säng Förbättrar bariatrisk omvårdnad Förbättrar bariatrisk omvårdnad Det ökande behovet av bariatrisk vård är ett växande globalt problem När en tredjedel av befolkningen nu anses vara

Läs mer

PMS 322 C. Bure. Gåbord

PMS 322 C. Bure. Gåbord PMS 322 C Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Svan Lift Brukarmanual

Svan Lift Brukarmanual Svan Lift 1 Svan Lift Svan Lift hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Svan Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen. Svan Lift kan lyfta dels med

Läs mer

13 uppen gr gienstolar 20 medema Hy

13 uppen gr gienstolar 20 medema Hy medemagruppen Hygienstolar 2013 Reflex Ett värdigare alternativ Reflex erbjuder en helhetslösning för dusch, toalett och transport. Reflex De elektriska inställningarna optimerar arbetsmiljön för anhöriga

Läs mer

Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer!

Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer! Tänk efter, vad gjorde du precis? Du kanske rätade på rygg och nacke en aning. Läs om Optergo Solution, ett unikt koncept som öppnar nya vyer! Lyft blicken! Sitt rätt & se tydligt! Ett unikt koncept för

Läs mer

PRODUKTKATALOG Madrasser

PRODUKTKATALOG Madrasser 2014-06-05 PRODUKTKATALOG Madrasser Standard, tryckförebyggande, tryckavlastande Avtal 1200412, 2012-07-01-2014-06-30 Kontakt Region Skåne Prisinformation vid köp och hyra Strategisk inköpare Lars-Olof

Läs mer

Ideen bewegen mehr. CargoMaster. The Stair Climber for Professionals. Made in Germany

Ideen bewegen mehr.   CargoMaster. The Stair Climber for Professionals. Made in Germany Ideen bewegen mehr www.cargomaster.org CargoMaster The Stair Climber for Professionals Made in Germany AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel.: +49.74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35

Läs mer

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip är HMN unika bad stol som lever upp till framtiden för dusch / toalettstol

Läs mer

Kortinfo. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass. OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk.

Kortinfo. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass. OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk. Kortinfo 56-895-K1 Brukarvikt 0-230 kg Air Express Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk. Återförsäljare i Sverige: Gate

Läs mer

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel Lift 1 Lift Lift är en elektriskt höj- och sänkbar toalettsits, och hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen.

Läs mer

VALUE IN CARING MANULET HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING MANULET HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING HJÄLP FÖR AKTIVA SÄNGLIGGANDE Manuell förflyttning med fokus på yrkeskunnighet HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP När krafterna tryter och det blir svårt att förflytta sig i sängen, behöver man ofta

Läs mer

Ergonomiska stolar. För aktivitet, träning, arbete och vård

Ergonomiska stolar. För aktivitet, träning, arbete och vård www.vela-stolar.se Ergonomiska stolar För aktivitet, träning, arbete och vård Stolar från VELA ger personer med funktionshinder möjlighet att fortsätta vara aktiva, inkluderade och självständiga www.vela-stolar.se

Läs mer

Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol

Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol Hos Faaborg Rehab Technic arbetar vi ständigt med att förbättra våra produkters kvalitet och driftssäkerhet. Därför förbehåller vi oss rätten att utan varsel ändra

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö Säng och sängbord för sjukhusmiljö Välkommen till Etac Etac är ett expansivt företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem.

Läs mer

Patientstolar UNDERSÖKNINGSSTOLAR BEHANDLINGSSTOLAR

Patientstolar UNDERSÖKNINGSSTOLAR BEHANDLINGSSTOLAR Patientstolar UNDERSÖKNINGSSTOLAR BEHANDLINGSSTOLAR 1 PRODUKTION GREINERs fabrik på ca 16,000 kvadratmeter hittar du i byn Pleidelsheim I södra Tyskland. Datorstödd automation har länge varit en del av

Läs mer

Sikt och säkerhet Fordonskamerasystem

Sikt och säkerhet Fordonskamerasystem NY Fordonskamerasystem Your Expert in Parts Fri sikt runt om Oavsett om du kör lastbil, buss, skördetröska eller personbil så är det lika viktigt att ha fri sikt runt fordonet, för att kunna undvika hinder

Läs mer

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann GH1 Q, GH1 F Taklyftarna GH1 Taklyft för långsiktig vård Taklyftsystemet GH1 är konstruerat för att uppfylla alla vardagliga lyftbehov både i hem- och vårdmiljöer. Den kräver väldigt lite utrymme, och

Läs mer

Användarmanual. Lyftbågen Sverige AB Org:

Användarmanual. Lyftbågen Sverige AB Org: Användarmanual Lyftbågen Sverige AB Org: 556872-7605 Tel: +46739417444 info@lyftbagen.se www.lyftbågen.se Innehållsförteckning 1. Avsedd användning Produkt: Lyftbågen Standard 1.0 2. Produktbeskrivning

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften?

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Vi erbjuder ISM Online. Informationssystemet för truckhantering. 1 2 ISM Online hjälper dig att styra, analysera och optimera truckflottan

Läs mer

BRUKSANVISNING. Ett sängbord från

BRUKSANVISNING. Ett sängbord från BRUKSANVISNING Ett sängbord från 0585-81350 info@narkesvital.se BRUKSANVISNING AVIOR SIDA 2 BRUKSANVISNING AVIOR INNEHÅLL INLEDNING 4 Innan bordet tas i bruk 4 Symboler 4 Avsedd användning 4 Garanti 4

Läs mer

Rätt väg till en välvårdad gräsmatta

Rätt väg till en välvårdad gräsmatta Vårda gräsmattan... Rätt väg till en välvårdad gräsmatta Bosch Indego robotgräsklippare med effektiv»logicut TM»-navigation och automatisk kartläggning för snabb, lätt installation och effektiv klippning

Läs mer

Immedia SatinSheet. Ett komplett system av glidlakan och draglakan för vändning och positionering i säng

Immedia SatinSheet. Ett komplett system av glidlakan och draglakan för vändning och positionering i säng Immedia SatinSheet Ett komplett system av glidlakan och draglakan för vändning och positionering i säng Immedia SatinSheet Ett komplett system Immedia SatinSheet är ett system av glidlakan och draglakan

Läs mer

X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION

X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION 3.12.2018 X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK X8 MIG Gun-serien erbjuder en kraftfull kombination av ergonomi och

Läs mer

Produktbeskrivning. är en varningstriangel för moment där särskild aktsamhet bör iakttagas.

Produktbeskrivning. är en varningstriangel för moment där särskild aktsamhet bör iakttagas. Planlyft Ultra Bruksanvisning Svensk 7SV60141 2009-07-07 Gäller för följande modeller: Planlyft Ultra art. nr. 3156058 Produktbeskrivning Planlyft Ultra är avsedd för lyft och överflyttning av tunga patienter

Läs mer

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell Sträckfilmsmaskiner Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning PL500-LT L2500 Auto 2 L2500 manuell Polynova Nissen ledande eperter på plastemballage Polynova Nissen

Läs mer

BRUKSANVISNING REFLEX DUSCH- OCH TOALETTSTOL

BRUKSANVISNING REFLEX DUSCH- OCH TOALETTSTOL BRUKSANVISNING FÖR REFLEX DUSCH- OCH TOALETTSTOL Minicrosser AB Tlf. 0304-34880 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA Introduktion 3 Delarnas benämning 4 Data gällande Reflex 4 Generell säkerhet 5 Bromsar 5 Nödstopp

Läs mer

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok Blackwire 725-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet 6 Daglig

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer