Genom åren har vi fått mycket stöd från personer och organisationer runt omkring oss...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Genom åren har vi fått mycket stöd från personer och organisationer runt omkring oss..."

Transkript

1 SIPs Änglar Genom åren har vi fått mycket stöd från personer och organisationer runt omkring oss......vi kallar dem SIPs änglar! Tack till dig som vill vara privat långivare och SIPängel! Det gör att vi kan möjliggöra sådant som andra tror är omöjligt! Vi har haft stor uppslutning kring privat inlåning. Vi har fått ihop ekonomi till olika satsningar kring fastigheten. Det var också denna typ av privat inlåning som från början gjorde det möjligt att överhuvudtaget köpa fastigheten. Vi är själva positivt överraskade av det här och vi kommer fortsätta med denna typ av inlåning, för att ta nya utvecklingssteg i och kring fastigheten. Att få tillgång till ekonomiska medel är bra för oss, då vi med hjälp av dem kan förbättra olika saker rent konkret för alla personer i huset. Det är även bra för alla som lånar ut ekonomiska medel till oss, då dessa personer gör en social insats och får möjlighet att få ränta tillbaka. Det är även bra för samhället i stort! Tack så jättemycket för att du vill vara med och skapa den här möjligheten!

2 Syfte och inriktning Fastigheten med dess verksamhet ska vara och göras tillgänglig för alla. Den ska främja innovationer, möjligheter, entreprenörskap samt erbjuda många olika typer av aktiviteter för målgrupper inom barn, ungdomar och unga vuxna och specifikt personer i någon form av utanförskap/funktionsnedsättning. Hela fastighetssatsningen ska ha socialt förtecken och inte vara vinstdriven. Positivt ekonomiskt resultat ska återinvesteras i verksamhet och människors anställningsmöjligheter. Medel som lånas in är till vår egen kontantinsats. Vi ska bygga entréhus, hiss, nya toaletter och ramper m.m. Alla våra långivare erbjuds ränta och du bestämmer själv hur länge du vill ha pengarna utlånade. Alla lån, små som stora, gör verklig skillnad. Inlåning av medel sker i syfte att möjliggöra tillgänglighetsanpassning av fastigheten Aslög 1 genom att bland annat bygga och installera en hiss. Inlånade medel ska användas specifikt till denna investering. Hållbarhet Djur & Natur Hundar, höns, kaniner, akvarium, kryddträdgård, krukväxter, planteringar, uteverksamhet, naturnära vid bokhultet. Miljö Solfångare, vindkraftverk, transporter, elbilar, eleffektivisering, livsstilsförändringar, återanvändning. Livskvalitet & Hälsa Fysisk träning, social samvaro och nya vänner, kost, rehabilitering, djurterapi, odling och trädgård.

3 Ränta I skuldebrevet anges för vilken period räntan på lånet gäller. Vanligen sätts ränteperioden till 12 månader eller fram till närmsta halvårs/årsskifte. Innan denna period löper ut ska räntan omförhandlas mellan långivare och låntagare, inför kommande period. De flesta av våra långivare har en ränta mellan 0-3%. Nytt reviderat skuldebrev/räntebilaga, ska upprättas. Den årliga räntan får aldrig vid skuldebrevets skrivande vara mer än 5 procentenheter över Riksbankens då gällande referensränta. Undantag från denna regel är i de fall långivaren själv har lånat pengar till högre ränta, för att sedan låna ut dessa till låntagaren. I dessa fall får den årliga räntan i skuldebrevet inte överstiga 1 procentenhet över långivarens egna räntekostnader. Långivaren ska i sådana fall kunna styrka sina egna räntekostnader. Säkerhet, risk och ansvar Det ges inte några inteckningar, panter eller andra säkerheter för lånet. Ett hus där det annorlunda blir det normala, den omvända normen! Kooperativt ägande Ägandet av huset ingår i en kooperativ kedja, där tre ideella föreningar äger en ekononomisk förening. Den ekonomiska föreningen äger och förvaltar huset. Projektor TLC PIX ek. för. Funkibator

4 Fastighetsvärdering och antagen värdeökning Inför förvärvet sommaren 2015 har en professionell fastighetsvärdering från Värderingsbyrån genomförts. Den visade på att fastigheten då, plus mark, var värd 6,5 miljoner. Vi köpte fastigheten för 8 miljoner med vetskapen att värdet var lägre. Anledningen till att vi var beredda att betala mer, var att vi såg det här projektet långsiktigt och att vi såg en stor värdeökning framför oss, då kommunen satsar på Bäckaslövsområdet med nybyggnationer runt om fastigheten. Dessutom har fastigheten ett otroligt bra läge ur marknadsföringssynpunkt med en huvudled precis utanför. Fastigheten kan också utvecklas på sådant sätt att vi kan bygga på ytterligare två våningar samt bygga ut den i sidled. Det skulle göra att värdet ökar mer än investerat belopp. Inför planeringen av bygget av ny entré samt tillgänglighetsåtgärder har en ny värdering gjorts av Winna Fastighet AB. Detta är en förhandsvärdering, så som läget kommer se ut när tillbyggnaden och tillgänglighetsåtgärderna står klara. Denna värdering var klart ökad och slutade på 14,5 miljoner. Det kommande tillbyggnadsprojektet beräknas kosta 5 miljoner kronor, där banken går in med den största delen. Vår totala kostnad för fastigheten efter tillbyggnaden blir alltså 12 miljoner, vilket innebär ett mycket gynsamt och säkert läge om man ser till att fastigheten värderas högre än så. Tillgängliga och jämlika miljöer - en öppen miljö där alla känner sig välkomna Mångfald Ett hus där allas likheter och olikheter får ta plats, oavsett sexualitet, könsidentitet, funktionsvariation och kulturell bakgrund. Tillgänglighet Skapa tillgänglig miljö för personer med rörelse-, syn- och hörselnedsättning. Lösningar i det fysiska rummet kring ljus, färg, skyltning, ljud m.m. Bemötande Bemötande och information ska vara tillgänglig för alla oavsett funkionsvariation eller språk. En öppen miljö där alla känner sig välkomna. En plats för att prova på, att tillåtas misslyckas, lära sig och utvecklas!

5 Värsta tänkbara scenario Leker vi med den hypotetiska tanken att något skulle hända (vad för något kan vi inte riktigt komma på då det är mycket osannolikt/otänkbart) som skulle tvinga Nätverket SIP till konkurs och vi måste sälja fastigheten. Dels har vi då en fastighet som är värderad högre än inköps- och investeringskostnad, och dels en situation där vårt egna kaptial är själva topplånet i ekonomin. Men det här är väldigt hypotetiskt och det är inget som finns i vår egen tankevärld. Idag har vi har en mycket stabil och substansfull verksamhet med flera olika verksamheter som pågår under flera år fram i tiden. En sänkning av lokalkostnaderna genom ett eget ägande gör situationen ännu mer stabil och långsiktig. En plats för att prova på, att tillåtas misslyckas, lära sig och utvecklas! Ekonomi, administration och juridik Djur & Natur Miljö Nätverket SIP har totalt sett en väldigt ordnad ekonomi med gott resultat. Vi har aldrig som organisation sedan starten kring år 2000 försatt oss i några risksituationer där större ekonomiska medel varit inblandade. Vi har alltid haft ordning på rutinerna och ständigt förbättrat oss för att ligga i framkant vad det gäller avtal, lagstiftning, juridiska bestämmelser och liknande. Vi har aldrig haft några skulder, lån, betalningsanmärkningar, konkurser eller någon ekonomisk historia där det gått fel. Dagens kärngrupp som arbetar med ekonomi och administration består av flera personer. Dessa har varit anställda länge och utöver dessa finns det stort ansvarstagande hos styrelseledarmöter i föreningarnas styrelser.

6 Ansvar och engagemang Inom Nätverket SIP finns det flera personer som brinner för hela organisationen och som tar ett stort personligt ansvar, ett ansvar som sträcker sig långt utöver det som normalt sett finns på vanliga arbetsplatser. Dessa personer har tagit på sig ansvaret för fastighetsutvecklingen och att allt ska fungera och gå enligt planerna. Utöver det har varje organisation inom Nätverket SIP en styrelse med personer som också tar på sig och har ett ansvar. Vi är fullt medvetna om att det är ett stort steg för en person att välja att vara långivare till Nätverket SIP. Vi är otroligt tacksamma och imponerade över att personer som kan och har ekonomi till det, vill vara med i den här utvecklingen och hjälpa oss möjliggöra nya steg. Därför kommer vi se till att ta ansvar för att ingenting ska hända som kan drabba dessa personer negativt ekonomiskt. Vi kommer löpande berätta hur det går med satsningen och på olika sätt ge tillbaka. MÄSTERIET Tillgänglighet Omvända normer Hållbarhet Nationellt tillgänglighetshus Tillgänglighet i centrum. Lösningar för rörelse, syn, hörsel, förståelse. Välkomnande för alla oavsett sexualitet, könsidentitet, funktionsvariation och kultur. Kreativitetsfabrik & Möjlighetsverk Fånga upp idéer, främja utveckling, sammankoppla personer och organisationer, vägleda, hitta lösningar, initiera samarbeten och hitta finansiering. Lokalt allaktivitetshus Öppna aktiviteter för allmänheten med löpande programutbud. Teater, musik, föreläsningar, studiecirklar, kulturkvällar, prova-på och workshops.

7 Insyn och övrig information Önskar du som potentiellt intresserad långivare, se underlag från vår bokföring, fastighetsvärderingen, besiktningsprotokoll eller ritningar och planer för tillgänglighetsåtgärderna så öppnar vi upp helt för den typen av insyn. Vi ser det som positivt, ju mer du vill fördjupa dig och förstå helheten och möjligheterna med den fastigheten. Har du frågor? Hör av dig till verksamhetsledare Sofie Sjöstrand! eller Må En mötesplats som för samman personer som oftast inte träffas!

Häng med! Följande aktiviteter är aktuella nu under den här veckan. Om inget annat anges så är adressen Infanterigatan 10 i Växjö.

Häng med! Följande aktiviteter är aktuella nu under den här veckan. Om inget annat anges så är adressen Infanterigatan 10 i Växjö. Från: Funkibator info@funkibator.se Ämne: Funkibatormedlem! Det händer grejer hos oss - häng med! Datum: 17 november 2015 14:11 Till: Funkibator ideell förening info@funkibator.se MEDLEMSINFORMATION FRÅN

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. TLC- omtanke för djur, natur och människa

Verksamhetsplan 2016. TLC- omtanke för djur, natur och människa 2016 TLC- omtanke för djur, natur och människa Innehållsförteckning Innehåll Bakgrund om TLC 1 2 Budget 2016 7 Styrelsen 2016 9 Föreningsinformation TLC 9 Sida 01 Bakgrund om TLC Bakgrund om TLC Tender

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2018 Tender Loving Caring ideell förening info@ Sida 2 av 6 Verksamhetsberättelse 2018 1 januari 31 december 2018 TLCs vision Tender Loving Caring betyder för oss omtanke

Läs mer

Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad

Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad Förvärvsgaranti - möjlighet att köpa en första bostad Statens bostadskreditnämnd Version: Mars 2008 Förvärvsgarantier En förvärvsgaranti är en statlig garanti som omfattar räntebetalningar för förstagångsköpares

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Den sociala ekonomins möjligheter och utmaningar. Alla dessa trassliga begrepp Social ekonomi Civila samhället Socialt entreprenörskap Demokratiskt företagande

Läs mer

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: haidi.baversten@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2014-03-28 Dnr: 2014/687-BaUN-019 Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Information- Lokal överenskommelse

Läs mer

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009 alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla 100% PRESSMAPP Arrangör: - Sociala arbetskooperativens intresseorganisation - och företagsrådgivaren

Läs mer

Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration

Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration Välkommen till studiecirkeln om sociala innovationer och integration I det här dokumentet finner du en introduktion till den forskarledda studiecirkeln om sociala innovationer och integration som du är

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 Memorandum Inbjudan till teckning av aktier i Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 www.times.se info@times.se Styrelse och ledning Jarl Frithiof, chef för Strategisk utveckling och Globala

Läs mer

Aktuell Analys från FöreningsSparbanken Institutet för Privatekonomi

Aktuell Analys från FöreningsSparbanken Institutet för Privatekonomi Aktuell Analys från FöreningsSparbanken Institutet för Privatekonomi 2005-05-03 Räkna med amortering Svenska hushåll ökar sin skuldsättning, framförallt vad gäller lån på bostäder. När räntan är låg är

Läs mer

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för Vision & idé Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för att alla människor ska omfattas av mänskliga

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017

Verksamhetsplan och budget 2017 Verksamhetsplan och budget 2017 Tender Loving Caring ideell förening Verksamhetsplan Medlemmar och egna initiativ Mål: Fler av våra ca 200 medlemmar får gärna engagera sig i föreningen, genom egna initiativ,

Läs mer

Drivkrafter för att skapa bättre boende för äldre & förbättrad tillgänglighet

Drivkrafter för att skapa bättre boende för äldre & förbättrad tillgänglighet Workshop: Tillgänglighet och teknikstöd i boendet Göteborg 11 februari 2010 Drivkrafter för att skapa bättre boende för äldre & förbättrad tillgänglighet Studien har delfinansierats av medel från Teknik

Läs mer

HANDLEDNING APL FÖR ALLA

HANDLEDNING APL FÖR ALLA HANDLEDNING APL FÖR ALLA HANDLEDNING APL FÖR ALLA 1 Förord Vid det arbetsplatsförlagda lärandet, APL, möter eleverna den kultur de ska verka i, i framtiden. Att då inte behandlas schysst kan vara förödande

Läs mer

Statliga kreditgarantier för att underlätta förvärv av bostadsrätter och egnahem, s.k. förvärvsgarantier (Fi2007/4536/BO)

Statliga kreditgarantier för att underlätta förvärv av bostadsrätter och egnahem, s.k. förvärvsgarantier (Fi2007/4536/BO) REMISSVAR 2007-07-26 Dnr 2007/1124 Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Statliga kreditgarantier för att underlätta förvärv av bostadsrätter och egnahem, s.k. förvärvsgarantier (Fi2007/4536/BO) Riksgälden

Läs mer

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Ks/2018:353 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga

Läs mer

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån 1. Välkommen & Introduktion till privatlån Hej och välkommen till Lendo! Hos oss på Lendo kan du låna från 5.000 kr. till 350.000 kr. De lån vi erbjuder är så kallade privatlån, vilket innebär att ingen

Läs mer

Finansiella riktlinjer i Flens kommun

Finansiella riktlinjer i Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2017:14-040 Finansiella riktlinjer i Flens kommun Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-04 111 1 1 Inledning Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 2017-02-23 fastställdes finanspolicyn

Läs mer

Hur fungerar finansverksamheten i Västerviks kommun?

Hur fungerar finansverksamheten i Västerviks kommun? Hur fungerar finansverksamheten i Västerviks kommun? Västerviks kommun har valt att samla kommunens och de kommunala bolagens finansverksamheter under ett och samma tak, nämligen i en internbank. Internbankens

Läs mer

Kvinnor och mäns Företagande

Kvinnor och mäns Företagande och mäns Företagande Entreprenörskapsbarometern 2012 1 Om Faktabroschyren Attityder till företagande bland kvinnor och män och mäns företagande är en av flera faktabroschyrer som publiceras utöver huvudpublikationen.

Läs mer

En andel i Ekobanken är en investering i en positiv framtid

En andel i Ekobanken är en investering i en positiv framtid En andel i Ekobanken är en investering i en positiv framtid Nu ska vi utveckla Ekobanken ytterligare ett steg in i framtiden. Målet är att erbjuda fler banktjänster till alla kunder i banken. Var med och

Läs mer

Jag kände mig lite osäker skulle jag våga

Jag kände mig lite osäker skulle jag våga Procent i vardagen Idén till detta arbete växte fram när författaren, Ulrika Gustafsson, själv bytte bank och funderade på omläggning av lån och nytt sparande. Varför inte göra detta till ett arbetsområde

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 10 okt 2011 mellan kl 09.00-12.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 10 okt 2011 mellan kl 09.00-12.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 10 okt 2011 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Ossian Nilsson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Vad gör Riksbanken? 2. Att se till att landets export är högre än importen.

Vad gör Riksbanken? 2. Att se till att landets export är högre än importen. Arbetsblad 1 Vad gör Riksbanken? Här följer några frågor att besvara när du har sett filmen Vad gör Riksbanken? Arbeta vidare med någon av uppgifterna under rubriken Diskutera, resonera och ta reda på

Läs mer

bobygget. bostadsformer och scenarier

bobygget. bostadsformer och scenarier 15-01-22 bobygget bostadsformer och scenarier 1 Scenario SMALL - 9 hushåll BYHUS 2 3 Scenario MEDIUM - 24 hushåll BYHUS 4 5 Scenario LARGE - 38 hushåll RADHUSET STORVILLAN BYHUSET LILLVILLAN EGENVILLAN

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Nihad Bunar, professor Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Stockholms universitet

Nihad Bunar, professor Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Stockholms universitet Nihad Bunar, professor Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Stockholms universitet nihad.bunar@buv.su.se *De senaste decennierna har det svenska utbildningsväsendet tagit emot, integrerat och inkluderat

Läs mer

SÅ HÄR KAN DU LÅNA... I DEN SOCIALA EKONOMIN

SÅ HÄR KAN DU LÅNA... I DEN SOCIALA EKONOMIN SÅ HÄR KAN DU LÅNA... I DEN SOCIALA EKONOMIN SÅ HÄR KAN DU LÅNA I DEN SOCIALA EKONOMIN Lån- och garanti instrument för den Sociala Ekonomin Idag finns många rapporter som visar på svårigheter att få tillgång

Läs mer

Minnesanteckningar FRAMTIDSCATWALK Framtidens ideella organisationer

Minnesanteckningar FRAMTIDSCATWALK Framtidens ideella organisationer Minnesanteckningar FRAMTIDSCATWALK Framtidens ideella organisationer Den 29 augusti år 2010 samlas ett trettiotal ideellt engagerade personer på Tällberg foundations En dag för Framtiden mitt i centrala

Läs mer

Ett vägledningscentrum i samverkan

Ett vägledningscentrum i samverkan Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Vuxenutbildningen Sofia Axelsson, 070-167 89 25 Datum 1 (7) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Ett

Läs mer

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner

Bakgrund. Fatme Ibrahim vid Yalla Trappans uteservering. Foto: Urszula Striner Bakgrund Det arbetsintegrerande sociala företaget och kvinnokooperativet Yalla Trappan på Rosengård i Malmö har sedan starten 2010 framgångsrikt verkat för att skapa arbetstillfällen för utrikes födda

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet

Läs mer

Teknikstöd i skolan. Socioekonomisk analys av unga, skolmisslyckanden och arbetsmarknaden

Teknikstöd i skolan. Socioekonomisk analys av unga, skolmisslyckanden och arbetsmarknaden Teknikstöd i skolan Socioekonomisk analys av unga, skolmisslyckanden och arbetsmarknaden Hjälpmedelsinstitutet (HI), 2013 Författare: Eva Nilsson Lundmark, Ingvar Nilsson & Anders Wadeskog Ansvarig handläggare

Läs mer

Fritids- och friskvårdsverksamheter

Fritids- och friskvårdsverksamheter Fritids- och friskvårdsverksamheter Vad innebär en meningsfull fritid för dig? Många skulle svara att fritiden används till idrottsutövande, att umgås med vänner, läsa en bok, arbeta i trädgården eller

Läs mer

Att söka pengar och exempel på projektbudget

Att söka pengar och exempel på projektbudget Att söka pengar och exempel på projektbudget Samhällsentreprenör - 2010/2011 Stöd och projektmedel var hittar vi det? Lokalt, kommunala stöd/projektmedel eller andra lokala aktörer. Exempel i Malmö: Kulturexpressen

Läs mer

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon 072-516 38 04 fisnik.nepola@almi.se Om Almi Uppdrag att utveckla och finansiera små och medelstora företag och därigenom bidra till hållbar tillväxt.

Läs mer

Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. ÅF Samhällsplanering Mia Söderberg Ansvarsstafetten 2013-05-20

Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. ÅF Samhällsplanering Mia Söderberg Ansvarsstafetten 2013-05-20 Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. Mia Söderberg Arkitekt SAR/MSA och Civilekonom Arbetar med samhällsplanering: Social och ekonomisk hållbarhet i stadsutveckling Hållbar och värdebaserad stadsplanering

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer

Penningpolitik när räntan är nära noll

Penningpolitik när räntan är nära noll Penningpolitik när räntan är nära noll 48 Sedan början på oktober förra året har Riksbanken sänkt reporäntan kraftigt. Att reporäntan snabbt närmat sig noll har aktualiserat två viktiga frågor: Hur långt

Läs mer

Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital.

Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital. Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital. Min syster och hennes man tog ett lån före mig. Boel 67 år Frigör pengar som finns låsta i din bostad. Är du över 60 år och bor i en helt eller nära

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari april 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första månadernas

Läs mer

Finansrapport 1 2015 2015-09-25. Finansrapport 2 1 (7)

Finansrapport 1 2015 2015-09-25. Finansrapport 2 1 (7) Finansrapport 1 2015 2015-09-25 Finansrapport 2 1 (7) Innehåll Nyckeltal... 3 Låneskuld... 3 Ränterisk... 3 Finansieringsrisk... 4 Motpartsrisk... 5 Derivatprodukter... 7 Kommunal borgen... 7 Rådhuset

Läs mer

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet Coompanion främja kooperativt företagande affärsutveckling regionalt, nationellt och internationellt nätverk Vi har 25 kontor i landet stöd från Tillväxtverket, kommuner, Landsting och medlemmar Vad vi

Läs mer

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Detta dokument beskriver hur LAG (styrelsen) bedömer projekten vid poängbedömning utifrån urvalskriterierna. Villkor (gäller samtliga projekt) Ja

Läs mer

Finanspolicy i Flens kommun

Finanspolicy i Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2017:01-049 Finanspolicy i Flens kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-23 24 2 1 Inledning Finanspolicyn är ett övergripande dokument och omfattar den verksamhet som

Läs mer

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Förutsättningar för biograf i kulturhuset

Förutsättningar för biograf i kulturhuset Tjänsteutlåtande Utredare 2015-08-03 Hanna Björklund 08-590 970 77 Dnr: hanna.bjorklund@upplandsvasby.se KS/2015:331 31401 Förutsättningar för biograf i kulturhuset Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

ÄGAROMBUD MEDLEMMARNAS RÖST. Intresserad? Tala med butikschef! Tala med butikschef!

ÄGAROMBUD MEDLEMMARNAS RÖST. Intresserad? Tala med butikschef! Tala med butikschef! ÄGAROMBUD MEDLEMMARNAS RÖST Intresserad? Tala med butikschef! Intresserad? Tala med butikschef! DET GÖR SKILLNAD VAR DU HANDLAR! Om du är medlem hos oss får du nu upp till 5 procent tillbaka på allt du

Läs mer

Bålbro Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bålbro Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bålbro Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010

Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010 Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010 Arrangör: Sociala samverkansrådet Moderator: Ingrid Bexell Hulthén Text och foto: Malin Helldner Bakgrund I mars 2010 bildades ett samverkansråd i Göteborg.

Läs mer

Femton punkter för fler växande företag i Örebro

Femton punkter för fler växande företag i Örebro Örebro Örebro 2010-09-10 Femton punkter för fler växande företag i Örebro Örebro behöver fler nya företag och att mindre företag växer och nyanställer. Därför måste Örebro kommun förbättra servicen och

Läs mer

Att vara ambassadör i Hjärnkoll

Att vara ambassadör i Hjärnkoll Detta dokument beskriver riktlinjerna för uppgiften som i kampanjen Hjärnkoll. Det utgör grunden för en gemensam överenskommelse som sluts mellan varje enskild och Hjärnkolls projektadministration under

Läs mer

Är det jämlikt på IT? Teknologsektionen Informationsteknik Vårterminen 2019

Är det jämlikt på IT? Teknologsektionen Informationsteknik Vårterminen 2019 Är det jämlikt på IT? Teknologsektionen Informationsteknik Vårterminen 2019 Om enkäten Under februari 2019 skickades en jämlikhetsenkät ut till alla medlemmar på sektionen för att kartlägga hur jämlik

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer

Djurens Rätts huvud- och riktningsmål Antagen vid riksstämman i Malmö maj 2017

Djurens Rätts huvud- och riktningsmål Antagen vid riksstämman i Malmö maj 2017 Djurens Rätts huvud- och riktningsmål 2017-2019 Djurens Rätts huvud- och riktningsmål 2017-2019 Antagen vid riksstämman i Malmö 27-28 maj 2017 Innehåll Inledning 3 Kapitel 1. Politiskt arbete 6 Huvudmål

Läs mer

Att söka pengar och exempel på projektbudget

Att söka pengar och exempel på projektbudget Att söka pengar och exempel på projektbudget Samhällsentreprenör - 2012/2013 Samarbete hellre än projektpengar? Projektet och turnén Hej Sverige Resan för engagemang Stöd och projektmedel var hittar vi

Läs mer

En inkluderande idrott för alla

En inkluderande idrott för alla En inkluderande idrott för alla Sofia B. Karlsson Utbildningsansvarig jämställdhet och inkludering #inkluderandeidrott Syfte med passet Syfte: Ökad förståelse för utvecklingsresan En inkluderande idrott

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING ÄGARDIREKTIV FÖR MARKS BOSTADS AB 1. Ägaruppdrag Kf 2012-04-26, 35 Blad 1(5) Avsikten med Marks Bostads AB, nedan kallad Bolaget, är att det på samma sätt som de kommunala nämnderna och övriga kommunala

Läs mer

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Florell Kristian Näsström Yvonne Palmquist Teresa Datum 2016-03-23 Diarienummer KSN-2016-0374 Kommunstyrelsen Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala Förslag

Läs mer

Försäljning av Akelius Spar AB (publ)

Försäljning av Akelius Spar AB (publ) Försäljning av Akelius Spar AB (publ) Inledning Akelius Spar AB (publ), 556156-0383, ( Akelius Spar ) är ett helägt dotterbolag till Akelius Residential Property AB, 556156-0383, ( Akelius Residential

Läs mer

Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU)

Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU) Beslutad 2007-10-05 Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU) Denna policy gäller i första hand verksamhet inom KF-koncernen och dess bolag. Det är vår strävan att denna policy även ska

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad

Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad Företag: Hazrats Bureau Affärskoncept: Check IDEA Center AB Alla har rätt att drömma. Alla har rätt att förverkliga sina drömmar. Check IDEA Center AB består av: - Idébyrå - Experimentell Verkstad Affärsidé

Läs mer

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Åtta enkla, konkreta och varsamma verktyg som bygger broar mellan människor i och utan funktionssvårigheter Det ska vara lätt att leva i Lund för alla

Läs mer

Östgötakommissionen. Margareta Kristenson Professor/Överläkare Linköpings universitet /Region Östergötland Ordförande i Östgötakomissionen

Östgötakommissionen. Margareta Kristenson Professor/Överläkare Linköpings universitet /Region Östergötland Ordförande i Östgötakomissionen Östgötakommissionen Margareta Kristenson Professor/Överläkare Linköpings universitet /Region Östergötland Ordförande i Östgötakomissionen 1 Varför initierades kommissionen Folkhälsopolitiskt program från

Läs mer

Gemensam handlingsplan, civilsamhället i Sala och Sala kommun

Gemensam handlingsplan, civilsamhället i Sala och Sala kommun KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 1 (5) 2017-12-05 UPPDATERAT SKRIVELSE JANE ALLANSSON DIREKT: 0224-74 70 13 Gemensam handlingsplan, civilsamhället i Sala och Sala kommun Sala kommun och föreningar i Sala presenterar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsplan 2012 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Vår Vision Människor ler när de tänker på träning. Verksamhetsidé Att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet

Läs mer

Bra boende på äldre dar i Örebro. Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010.

Bra boende på äldre dar i Örebro. Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010. Bra boende på äldre dar i Örebro Socialdemokraterna i Örebros program för fler och bättre bostäder för äldre 2007-2010. Hej, Jag hoppas att det här materialet kan ge dig information om hur vi socialdemokrater

Läs mer

Frågor och svar om Custodia Credit AB

Frågor och svar om Custodia Credit AB Frågor och svar om Custodia Credit AB Uppdaterat 2006-06-16 Innehåll (länkar) 1. Om beslutet den 27 januari 2006 (Uppdaterad 2006-06-16) 2. Vad var skälet till FI:s beslut? 3. Överklagan till Kammarrätten

Läs mer

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden Syftet med denna landsbygdsstrategi 2018 2023 är att skapa ett långsiktigt arbetssätt för landsbygdsutveckling, som ingår som en naturlig del i kommunens

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

Sörby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sörby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sörby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Denna policy anger Timrå kommuns förhållningssätt

Läs mer

Till dig som är konvertibelägare i PA Resources

Till dig som är konvertibelägare i PA Resources Till dig som är konvertibelägare i PA Resources Här får du svar på de viktigaste frågorna med anledning av att PA Resources rekommenderar dig att i förtid byta dina konvertibler mot aktier. Styrelsen i

Läs mer

Vi tror på ansvar. Med vänliga hälsningar, Per Johansson, VD Brinova

Vi tror på ansvar. Med vänliga hälsningar, Per Johansson, VD Brinova 1 Vi tror på ansvar Ansvar är ett centralt begrepp i Brinovas organisation. Det är en viktig del av vår affärsidé och det präglar de kärnvärden vi lever efter och de attityder vi arbetar för att säkerställa

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

Överenskommelse mellan Lunds kommun och idéburen sektor. Antagen av kommunfullmäktige 31 januari

Överenskommelse mellan Lunds kommun och idéburen sektor. Antagen av kommunfullmäktige 31 januari Överenskommelse mellan Lunds kommun och idéburen sektor Antagen av kommunfullmäktige 31 januari 2019 16 1(5) Överenskommelse mellan Lunds kommun och idéburen sektor Överenskommelsens parter Parterna är

Läs mer

Bli vår kompis du också! Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang! 23-24 MAJ 2015

Bli vår kompis du också! Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang! 23-24 MAJ 2015 Bli sponsor till Uppsalas gladaste, varmaste och energirikaste evenemang! 23-24 MAJ 2015 Bli vår kompis du också! Med Kulturernas Karneval vill vi lyfta fram hela det spektrum av kulturformer och kulturuttryck

Läs mer

ARBETSTERAPI/SJUKGYMNASTIK/ TRÄNING

ARBETSTERAPI/SJUKGYMNASTIK/ TRÄNING VITSIPPAN På Vitsippan finns 54 vårdbostäder och 12 korttidsplatser. Vi på Vitsippan arbetar utifrån att Varma vänliga Vitsippan värnar välbefinnande ska vara vägledande för vår verksamhet och hur vi bemöter

Läs mer

Finansrapport 1 2015 2015-08-24. Finansrapport 1 1 (7)

Finansrapport 1 2015 2015-08-24. Finansrapport 1 1 (7) Finansrapport 1 2015 2015-08-24 Finansrapport 1 1 (7) Innehåll Nyckeltal... 3 Låneskuld... 3 Ränterisk... 3 Finansieringsrisk... 4 Motpartsrisk... 5 Derivatprodukter... 7 Kommunal borgen... 7 Rådhuset

Läs mer

Kulturhuset Storbrunn

Kulturhuset Storbrunn Kulturhuset Storbrunn Storbrunn ska vara en mötesplats full av verksamhet där det egna skapandet och kreativiteten ges utrymme. Allt under samma tak bibliotek, biograf, ungdomsgård, konstrum, rum för skapande

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

Likabehandlingspolicy för Region Skåne

Likabehandlingspolicy för Region Skåne Likabehandlingspolicy för Region Skåne Ingen är vaccinerad mot diskriminering. Att reagera på det faktum att någon är annorlunda är naturligt. Det är när man börjar agera utifrån en rädsla för det som

Läs mer

Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan

Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Förskolan Skogslyckan arbete mot diskriminering och kränkande behandling En del av förskoleenhet Rödluvan Verksamhetsformer som omfattas av arbetet Ansvariga för arbetet Förskolechef, pedagoger och alla

Läs mer

Fastställd av sekos representantskap den 28 maj Gäller från den 1 juni 2018

Fastställd av sekos representantskap den 28 maj Gäller från den 1 juni 2018 Etisk policy Fastställd av sekos representantskap den 28 maj 2018 Gäller från den 1 juni 2018 Tryck: US-AB Art. nr: 100.061 Ver: 06.2018 Etisk policy för anställda och förtroendevalda i Seko, Service-

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer